Brouwerij F. Boon. Boon Geuze Marriage Parfait. 0,375 l. Boon Kriek. Země: Belgie. Město: Lembeek

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Brouwerij F. Boon. Boon Geuze Marriage Parfait. 0,375 l. Boon Kriek. Země: Belgie. Město: Lembeek"

Transkript

1 Brouwerij F. Boon Město: Lembeek Belgický pivovar, za jehož úspěchem stojí Frank Boon. V 70. letech 20. století byl jedním z belgických pivovarníků, který se zasloužil o udržení tradiční výroby spontánně kvašených piv typu Lambic. Tato piva vyrábí pivovar i dnes v moderním provozu, za udržení tradičních postupu výroby. Mezi produkty pivovaru se řadí zejména piva typu Geuze smíchané Lambicy různého stáří, anebo ochucené varianty, které zrají na opravdovém ovoci. Boon Geuze Marriage Parfait 0,375 l Pivní styl: Geuze EPM: 14,0 % Alc.: 6,5 %obj. Vlajková loď pivovaru míchaná z pečlivě vybraných ročníků Lambiců. Pivo je spontánně kvašené a následně zraje v dubovém sudu. Pivo vysokého řízu, nečekaného aroma plného zemitých tónů a pachem vydělané kůže. V chuti kyselé, trpké, plné peprných a dřevitých tónů. Náročné, ale skvělé pivo pro ty, kteří chtějí ochutnat něco netradičního. Boon Kriek 0,375 l Pivní styl: Kriek EPM: 12,0 % Alc.: 4,5 %obj. Přívětivější varianta belgických spontánně kvašených piv. Pivo dozrává na celých třešních, díky čemuž dostává svou osobitou chuť. Lehce kyselé a trpké pivo s výraznou chutí višní. Vyvážené, harmonické a osvěžující pití.

2 Bosteels Město: Buggenhout Historie pivovaru se datuje až do 18. století a dodnes je v držení potomků původních majitelů. V současnosti pivovar vlastní již sedmá generace jedné rodiny. Nachází se v malé vesničce Buggenhout v oblasti Dendermonde. Pivovar v současnosti vaří pouze tři druhy piv, každé ale zcela odlišné. DeuS Brut des Flanders 0,75 l Pivní styl: Biére de Champagne EPM: 24,0 % Alc.: 11,5 %obj. Netradiční charakter tomuto pivu dodávají kvasinky, které jsou přidávány do lahve ke stočenému pivu a jež poté několik měsíců pomalu zraje ve studených sklepích. Kwak Pivní styl: Belgian Golden Strong Ale EPM: 18,0 % Alc.: 8,0 %obj. Střední plnost, v chuti výrazně karamelové, příjemná hořkost a celkově komplexní výraz to je pivo Kwak, známé i díky netradiční originální sklenici vzniklé údajně pro postilony, aby mohli toto pivo vychutnávat i za jízdy na koni. Tripel Karmeliet Pivní styl: Tripel EPM: 18,0 % Alc.: 10,0 %obj. Silný sladší tripel s vysokým řízem a plným tělem. V chuti je plný ovoce, koření s výraznou alkoholovou linkou. Hřejivé pivo pro pomalé popíjení. Brasserie de Silly Město: Silly Rodinný pivovar byl roku 1850 otevřen v malém městečku Silly v oblasti Hainaut na zemědělské usedlosti. Téměř zapomenutý provoz prodělal v 70. letech výraznou proměnu spojenou s modernizací a rozšířením portfolia. Změnilo se i jméno pivovaru z rodinného Meynsbrughen na místní Brasserie de Silly. Scotch Silly Pivní styl: Strong Scotch Ale EPM: 18,0 % Alc.: 7,5 %obj. Pivo se údajně začalo v pivovaře vařit po 1. světové válce, kdy v místě pobýval skotský regiment, který požadoval pivo podobné těm, která vojáci znali z domova. Scotch Silly je silný, karamelový Skotský Ale s výraznými tóny čokolády a sušeného ovoce.

3 Brasserie dorval Město: Florenville-Villers-d.-Orval Přestože se na opatství Orval vařilo pivo zřejmě již dříve, současný pivovar byl založen až roku 1931 za účelem hospodářského zisku, ze kterého měla být financována rekonstrukce opatství. v pivovaře však od začátku pracovali lidé ze světské sféry. Pivovar až do dnešních dní vaří pouze jeden typ piva, jehož původ sahá právě až do dní jeho založení. Orval Pivní styl: Belgian Ale EPM: 14,0 % Alc.: 6,2 %obj. Unikátní charakter piva, které dlouze dozrává v lahvích, mu dávají divoké kvasinky Brettanomyces, které se do něj přidávají po stočení do lahve. Komplexní pivo plné kořeněných a peprných tónů. Rochefort Město: Rochefort Další ze skupiny belgických trapistických pivovarů. Pivovar Rochefort je součástí opatství Notre Dame de Saint-Rémy a funguje od roku Výdělek z prodeje piva je, stejně jako u ostatních klášterních pivovarů, určený primárně pro chod kláštera a na pomoc potřebným. Pivovar je známý svou produkcí tmavých velmi silných speciálních piv. Rochefort Trapistes 10 Pivní styl: Quadrupel EPM: 24,0 % Alc.: 11,3 %obj. Fascinující Quadrupel neobyčejně bohaté a komplikované chuti. Plný ovocných tónů, tónů sušeného ovoce, čokolády, karamelu a trochu koření. Vše doplňuje nerušivá alkoholová linka a hřejivost. Rochefort Trapistes 6 Pivní styl: Belgian Dark Strong Ale EPM: 16,0 % Alc.: 7,5 %obj. Karamelový, nasládlý silný Ale plného těla s bohatým ovocným a bylinným aroma. Příjemně pitelný s nevyčnívajícím alkoholem v závěru. Rochefort Trapistes 8 Pivní styl: Belgian Dark Strong Ale EPM: 20,0 % Alc.: 9,2 %obj. Velmi silné tmavé pivo výrazné chuti. Mix alkoholových, ovocných a karamelových tónů, plné tělo, jemný říz. Skvělý hřejivý belgický ejl na pomalé usrkávání.

4 Brasserie Dupont Město: Tourpes-Leuze Pivovar byl založen až roku 1950 na farmě ve městě Leuze a zaměřoval se primárně na vaření piva typu Saison. Později bylo jeho portfolio rozšířeno o řadu svrchně kvašených piv dozrávajících v lahvi. Jedním z produkovaných pivo je i Dupont Avec Bons Voeux, původně vařený pouze ku příležitosti nového roku, pro svou oblibu dnes vařen celoročně. Dupont Avec Bons Voeux 0,75 l Pivní styl: Saison, Tripel EPM: 18,0 % Alc.: 9,5 %obj. Fascinující silný Saison bohaté chuti. Mísí se v něm kořeněné, peprné a chmelové tóny s chutěmi ovocnými a kyselými. Skvělé pro sváteční večery na pomalé popíjení. St. Bernardus Město: Watou Původní klášterní pivovar založila komunita z francouzského kláštera Catsberg, odkud mniši odešli kvůli antiklerikálnímu hnutí počátkem 20. století. Pivovar ve Watou později mniši, vracející se do Francie, opustili a jeho provoz přebírají světští majitelé. V novém pivovaru vaří ve spolupráci s opatstvím sv. Sixta. Roku 1992 smlouva o spolupráci končí, neboť vchází v platnost nařízení, dle něhož se může trapistické pivo vařit pouze v klášterech. Vzniká tak nová značka St. Bernardus. St. Bernardus Abt12 Pivní styl: Quadrupel EPM: 20,0 % Alc.: 10,0 %obj. Silný Quadrupel plného těla. Bohatá chuť plná tónů karamelu, sušeného ovoce, citrónové kůry doplněná příjemnou hořkostí. Alkoholově hřejivý. St. Bernardus Tripel Pivní styl: Tripel EPM: 15,0 % Alc.: 8,0 %obj. Sladový, nasládlý a medový tripel, výborně pitelný. V chuti plný ovoce, citrusů s lehkými kořeněnými tóny. St. Bernardus Wit Pivní styl: Witbier EPM: 12,0 % Alc.: 5,5 %obj. Výborně pitelný Witbier obilné a sladové chuti s vysokým řízem a střední plnosti. Chlebové tóny v kombinaci s ovocem a kořením.

5 Brouwerij der Trappisten van Westmalle Město: Malle Klášter byl roku 1836 povýšen na trapistické opatství a v té době začal s vařením speciálních piv. Současnou nabídku pivovaru, který byl během 20. století několikrát modernizován a rozšiřován tvoří dvojice tmavého a světlého trapistického piva. Tmavý Dubbel má své kořeny již v roce 1856, světlý a silnější Trippel byl do nabídky přidán roku Pivovar dnes produkuje až hl piva ročně. Westmalle Dubbel Pivní styl: Dubbel EPM: 15,0 % Alc.: 8,0 %obj. Výrazná chuť tmavého ovoce v kombinaci s karamelovými a lékořicovými tóny. Komplexní a skvěle pitelný Dubbel k pomalému usrkávání. Westmalle Tripel Pivní styl: Tripel EPM: 19,0 % Alc.: 9,0 %obj. Sladší, medový a obilný Trippel s výraznější příjemnou hořkostí. V chuti se významně uplatňuje hřejivá alkoholová linka. De Block Brouverij Město: Peizegem Původní pivovar vévodství byl údajně založen již ve 14. století, avšak dějiny současného pivovaru sahají pouze k roku 1887, kdy zde pivo začal vařit místní hospodář Louis De Block. Pivovar vaří pivo pouze z místních surovin, jeho roční výstav činí cca 7000 hl ročně a mezi jeho nejvýraznější produkty patří série piv pojmenovaných provokativně Satan. Satan Gold Pivní styl: Belgian Strong Ale EPM: 17,0 % Alc.: 8,0 %obj. Zlatavý silný Ale komplexní chuti plný ovocných a kořeněných tónů a příjemné hořkosti. Satan Red Pivní styl: Belgian Strong Ale EPM: 17,0 % Alc.: 8,0 %obj. Jantarový Ale velmi výrazného aroma po ovoci a po chmelu plného těla a sladké chuti.

6 Huyghe Město: Melle Pivovar založil roku 1906 na troskách staršího pivovaru León Huyghe. Koncepce pivovaru se postupem let měnila, stejně jako byl rozšiřován a modernizován jeho provoz. Dříve vařené ležáky byly nahrazeny silnými speciálními pivy. V současnosti je pivovar známý nejen díky kontroverzní edici ochucených piv, ale zejména pro piva s ještě kontroverznějším jménem Delirium, distribuovaných ve výrazné bílé lahvi s růžovým slonem. Delirium Nocturnum Pivní styl: Belgian Dark Strong Ale EPM: 16,0 % Alc.: 8,5 %obj. Tmavý bratříček dříve vařeného Delirium Tremens. Pivo plné chutí: kořeněné, ovocné, karamelové tóny. Bohatý buket doplňuje lehké alkoholové doznívání. Delirium Tremens Pivní styl: Belgian Golden Strong Ale EPM: 16,0 % Alc.: 8,5 %obj. Silný sladový Belgický Ale bohaté chuti. Tóny citrusů se mísí s kořeněnými. Za chutí piva údajně stojí speciální kmeny kvasinek používaných pro hlavní kvašení. Chimay Město: Baileux Trapistické opatství Chimay bylo založeno roku 1850 a jeho účelem bylo primárně obdělávat místní půdu a být i jinak zemědělský aktivní. Mezi činnosti provozované v klášteře se brzy dostalo i vaření piva. Výdělek z prodávaného piva jde primárně na činnost kláštera, ale i na dobročinné účely. Piva z pivovaru Chimay jsou jedna ze sedmi na celém světě, které mohou nést označení trapistického piva. Chimay Blue Pivní styl: Belgian Strong Ale EPM: 18,0 % Alc.: 9,0 %obj. Velmi silné Belgické Ale bylo původně vařeno pouze při příležitosti Vánoc, dnes pro svou oblibu již celoročně. Chimay Red Pivní styl: Dubbel EPM: 15,0 % Alc.: 7,0 %obj. Klasický Dubbel patří mezi tradiční piva vyráběná v Chimay. Sladké pivo plného těla s chutí sušeného ovoce a mírnou hořkostí.

7 Sint Benedictus Abdij De Achelse Kluis Město: Hamont-Achel Historie opatství sahá až do 17. století, kdy byl tento dnes trapistický klášter založen. Později byl opuštěn a chátral až do poloviny 19. století, kdy se zde také začalo opět vařit pivo, od roku 1869 vedené ve skupině trapistických piv. Zkázu pivovaru přinesla 1. světová válka, po které nebyl obnoven a chátral až do roku 1998, kdy byl za pomoci mnichů z ostatních trapistických opatství obnoven. Dnes se řadí mezi nejmenší trapistické pivovary. Achel 8 Brune Pivní styl: Belgian Dark Strong Ale EPM: 18,0 % Alc.: 8,0 %obj. Sladké, karamelové alkoholové pivo s tóny sušeného ovoce a koření. Skvěle pitelné, vhodně pro pití v malých doušcích. Verhaeghe Město: Vichte Pivovar byl založen roku 1885 a přes potíže způsobené 1. světovou válkou produkuje dodnes. Jeho časem proměněné portfolio se ustálilo na vaření piv tradičních ve Flanderské oblasti. Díky tomu je pivovar známý po celé Belgii. Flanderský Hnědý Ale z pivovaru Verhaeghe dlouze zraje v dubových sudech, díky čemuž získává svůj osobitý charakter a výraznou nakyslou chuť. Verhaeghe Duchesse de Bourgogne 0,25 l Pivní styl: Flanders Brown Ale (Sour Red) EPM: 15,0 % Alc.: 6,5 %obj. Kyselé a trpké pivo plné chuti jablek s dřevitými tóny. Chuť se po napití však srovnává sladovými a karamelovými tóny. Výborné pivo pro klidné popíjení.

8 Van Honsebrouck Město: Ingelmunster Pivovar byl založen roku 1811 a dodnes je v držení rodiny Van Honsebrouck. Pivovar začal v polovině 19. století vařit spodně kvašená piva, avšak od druhé poloviny 20. století se výroba zaměřuje na svrchně kvašená piva belgické provenience, zejména pak na styly Flanderských červených a hnědých Ale, kyselých piv pojmenovaných Bacchus. Široké portfolio pivovaru je od konce 20. století doplněno o řadu Kasteel. Bacchus Frambozenbier 0,375 l Pivní styl: Flanders Brown Ale (Sour Red) EPM: 14,0 % Alc.: 5,4 %obj. Flanderská obdoba lambicových Framboise. Kyselé ovocné pivo s výraznou chutí malin, trpké a dřevité, avšak skvěle pitelné. Bacchus Kriekbier 0,375 l Pivní styl: Flanders Brown Ale (Sour Red) EPM: 18,0 % Alc.: 5,8 %obj. Třešňová obdoba stejného piva. V chuti kyselé až sladkokyselé, výrazně višňové s dlouhým ovocným dozníváním. Kasteel Rouge Pivní styl: Fruit Beer EPM: 18,0 % Alc.: 8,0 %obj. Silný ochucený Belgický Ale. Sladkokyselá chuť, výrazně višňové tóny a lehká trpkost. Vyrovnané a skvěle pitelné pivo. Kasteel Tripel Pivní styl: Tripel EPM: 20,0 % Alc.: 11,0 %obj. Výrazně ovocný Tripel s tóny meruněk, jablek, hrušek a kandovaného ovoce. Uplatňuje se i výrazná alkoholová linka a hřejivost v doznívání.

9 Van Steenberge Město: Ertvelde Pivovar, který má dnes velice široké portfolio svrchně kvašených piv napříč belgickými styly byl založen již v 19. století. Produkce pivovaru prodělala cestu obdobnou řadě belgických pivovarů, od druhé poloviny se tak pivovar zaměřuje na vaření speciálních a silných piv. Provoz pivovaru byl opakovaně modernizován a rozšiřován a dnes se řadí mezi jedny z celosvětově nejznámějších pivovarských provozů v Belgii. Augustijn Blond Pivní styl: Belgian Blond EPM: 16,0 % Alc.: 8,0 %obj. Pivo uvařené dle původního receptu z kláštera Augustiniánů. Kořeněné, sladové a sladké pivo vysokého řízu a plného těla. Výrazně kořenité a příjemně chmelené. Celis White 0,25 l Pivní styl: Witbier EPM: 12,0 % Alc.: 5,0 %obj. Značka Celis White má dlouhou historii, během které přešla z Belgie do USA a později opět zpět. Klasický Witbier pšeničné chuti s tóny pomerančové kůry a koření. La Biére du Boucanier Golden Ale Pivní styl: Belgian Strong Ale EPM: 22,0 % Alc.: 11,0 %obj. Alkoholový silný Belgický Ale sladové a ovocné chuti. Pivo je plné ovocných a kořeněných chutí za všudypřítomné alkoholové linky. Gulden Draak Pivní styl: Tripel EPM: 22,0 % Alc.: 10,5 %obj. Sladké, karamelové pivo s chutí sušeného ovoce a pikantní kořenitosti. Vysoký říz zajišťuje dobrou pitelnost. Pivo zaujme svou netradičně pojatou bílou lahví. Gulden Draak 9000 Quadruple Pivní styl: Quadrupel EPM: 23,0 % Alc.: 10,5 %obj. Ještě silnější bratříček v lahvi černé barvy. Neobyčejně vrstevnaté pivo plné ovocných a kořenitých chutí. Alkoholově hřejivé, skvěle se usrkává.

10 Brasserie Lefébvre Město: Rebecq-Quenast Další z belgických pivovarů, které vznikly na farmě. Tento založil Jules Lefébvre roku 1876 na svém hospodářství. Pivovar navázal v 80. letech 20. století spolupráci s okolními kláštery a jeho nabídku tak rozšířila speciální klášterní piva. Současná široká produkce pivovaru zahrnuje nejrůznější druhy piv, včetně piva Barbar, vařeného s přídavkem medu. Barbar Bok Pivní styl:belgian Dark Strong Ale EPM: 18,0 % Alc.: 8,0 %obj. Velmi sladké pivo plného těla. Medové tóny doplňuje vůně a chuť tropického ovoce a koření. Výrazná je i alkoholová linka. Hoegaarden Město: Hoegaarden Tradiční belgický pivovar, který vyrábí širokou škálu piv je známý zejména jeho Witbieru, který je dnes prodáván po celém světě díky propojení pivovaru s nadnárodním gigantem Inbev. Spojení s nadnárodním koncernem ale mále stálo i za koncem pivovaru: roku 2005 bylo rozhodnuto o jeho zavření a přesunutí jeho výroby do většího seterského pivovaru. Pro obrovský odpor zaměstnanců pivovaru i městečka Hoegaarden se jeho uzavření nakonec neuskutečnilo. Hoegaarden Wit Pivní styl: Witbier EPM: 13,0 % Alc.: 5,0 %obj. Klasický zástupce belgických pšeničných piv Witbierů. Witbier je obvykle ochucené (pomerančová kůra, koriandr ad.) osvěžující pšeničné pivo slámové barvy a výborné pitelnosti.

1. Polotmavá, tmavá a ochucená piva

1. Polotmavá, tmavá a ochucená piva 1. Polotmavá, tmavá a ochucená piva Achel bruin 0,33l: Jde o typické trapistické pivo teplé hnědé barvy s barevnými podtóny bordeaux. V tomto sametově jemném pivu je možno vychutnat také chmelové doznívání.

Více

Restaurace Sluneční terasa T-Anker

Restaurace Sluneční terasa T-Anker Restaurace Sluneční terasa T-Anker PIVNÍ LÍSTEK PIVA NA ČEPU Pivo je důkazem toho, že nás Bůh miluje a chce, abychom byli šťastni Benjamin Franklin Pivní aperitivy Avec les Bon Voeux 9,5%, 0,7l 290,- Pivovar:

Více

SPECIFIKACE KATEGORIÍ PIV

SPECIFIKACE KATEGORIÍ PIV SPECIFIKACE KATEGORIÍ PIV 1. Světlé pivo výčepní Světlé pivo výčepní má nižší až střední plnost, světlou až mírně jantarovou barvu. je nižší až střední, vůně může být mírně esterová, chmelová a sladová.

Více

Pivní speciály. Piva nabízená prodejnou Angelos : Floreffe prima melior. Floreffe tripel. Dendermonde tripel

Pivní speciály. Piva nabízená prodejnou Angelos : Floreffe prima melior. Floreffe tripel. Dendermonde tripel Pivní speciály Především belgické pivní speciály se proslavily po celém světě, jak širokým výběrem delikátních chutí a vůní, tak i kulturou jejich vychutnávání a servírování, která se velmi podobá té vinné.

Více

Malastrana Bock. Obsah alkoholu: 7,5 % Stupňovitost: 18 IBU: 25. Slad: Český, Bavorský, Melanoidní, Cararoma, Karamel. Chmel: Premiant, Magnum

Malastrana Bock. Obsah alkoholu: 7,5 % Stupňovitost: 18 IBU: 25. Slad: Český, Bavorský, Melanoidní, Cararoma, Karamel. Chmel: Premiant, Magnum Malastrana Bock Bock je označení pro silné, hutné, polotmavé speciální pivo, jež je ideální do chladných zimních měsíců. Pro Bock je typická dlouhá doba ležení a také speciální složení sladů, které způsobují

Více

SPECIFIKACE KATEGORIÍ PIV 2017

SPECIFIKACE KATEGORIÍ PIV 2017 SPECIFIKACE KATEGORIÍ PIV 2017 1. Světlé pivo výčepní Světlé pivo výčepní má nižší až střední plnost, světlou až mírně jantarovou barvu. je nižší až střední, vůně může být mírně esterová, chmelová a sladová.

Více

PIVOVAR LITOVEL a.s.

PIVOVAR LITOVEL a.s. PIVOVAR LITOVEL a.s. Pivovar Litovel byl založen r. 1893 jako Rolnický akciový pivovar se sladovnou v Litovli. Ve svém podtextu měl ještě přívlastek ryze český vlastenecký. Je pokračovatelem tradic vaření

Více

SPECIFIKACE KATEGORIÍ PIV 2014

SPECIFIKACE KATEGORIÍ PIV 2014 SPECIFIKACE KATEGORIÍ PIV 2014 1. Světlé pivo výčepní Světlé pivo výčepní má nižší až střední plnost, světlou až mírně jantarovou barvu. je nižší až střední, vůně může být mírně esterová, chmelová a sladová.

Více

VINOTÉKA na Krátké, Ostopovice Nabídka sudového piva.

VINOTÉKA na Krátké, Ostopovice Nabídka sudového piva. číslo katalogové číslo: VINOTÉKA na Krátké, Ostopovice Nabídka sudového piva. Vratná cena celkem popis KEG specifikace zálohamnožství s DPH 21% 1 11407 STAROBRNO ležák 12, plochá 30L Tento symbol českého

Více

Senzorický profil různých typů piva - jak má pivo správně chutnat?

Senzorický profil různých typů piva - jak má pivo správně chutnat? Senzorický profil různých typů piva - jak má pivo správně chutnat? Jana Olšovská, Martin Slabý Na světě se vyrábějí stovky různých piv lišících se vzhledem, vůní a chutí Obsah Základní senzorické pojmy

Více

VAŠI OBLÍBENOU KÁVU SI MŮŽETE VZÍT I S SEBOU

VAŠI OBLÍBENOU KÁVU SI MŮŽETE VZÍT I S SEBOU Caffe Pascucci VAŠI OBLÍBENOU KÁVU SI MŮŽETE VZÍT I S SEBOU Nabízíme italskou kávu PASCUCCI, můžete si vychutnat výbornou směs kávy kde je 90% zrn arabica a 10% robusta jde o nejvyšší řadu kávy Pascucci.

Více

Informace o produktech Pivovarů Staropramen s.r.o., Nádražní 84, Praha, ČR

Informace o produktech Pivovarů Staropramen s.r.o., Nádražní 84, Praha, ČR Informace o produktech Pivovarů Staropramen s.r.o., Nádražní 84, Praha, ČR Tento dokument obsahuje informace pro spotřebitele vyžadované zákonem č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a

Více

Informace o produktech Pivovarů Staropramen s.r.o., Nádražní 84, Praha, ČR

Informace o produktech Pivovarů Staropramen s.r.o., Nádražní 84, Praha, ČR Informace o produktech Pivovarů Staropramen s.r.o., Nádražní 84, Praha, ČR Tento dokument obsahuje informace pro spotřebitele vyžadované zákonem č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a

Více

Ad 1: Jednotky hořkosti piva (EBU)

Ad 1: Jednotky hořkosti piva (EBU) 4 6 Berliner Weisse (berlínské bílé) 6 12 Biere blanche (witbier) 6 18 Weissbier Ad 1: Jednotky hořkosti piva (EBU) Weissbier 8 16 American lager 12 24 Trapistická piva 16 24 Ležák 16 35 Kölsch 18 24 Tmavé

Více

VAŠI OBLÍBENOU KÁVU SI MŮŽETE VZÍT I S SEBOU

VAŠI OBLÍBENOU KÁVU SI MŮŽETE VZÍT I S SEBOU Caffe Pascucci VAŠI OBLÍBENOU KÁVU SI MŮŽETE VZÍT I S SEBOU Nabízíme italskou kávu PASCUCCI, můžete si vychutnat výbornou směs kávy kde je 90% zrn arabica a 10% robusta jde o nejvyšší řadu kávy Pascucci.

Více

Vlastní produkce. nefiltrovaný, nepasterizovaný AMERICAN ALE. nefiltrovaný, nepasterizovaný BORŮVKOVÝ LEŽÁK. plzeňského typu

Vlastní produkce. nefiltrovaný, nepasterizovaný AMERICAN ALE. nefiltrovaný, nepasterizovaný BORŮVKOVÝ LEŽÁK. plzeňského typu Pivní etikety AMERICAN ALE BORŮVKOVÝ LEŽÁK pitná voda, nakuřovaný ječný slad, upravený chmel, NAKUŘOVANÝ LEŽÁK pivovarské kvasnice, ovocný macerát. 1 POLOTMAVÝ LEŽÁK pitná voda, ječný slad, pšeničný slad,

Více

SPECIFIKACE KATEGORIÍ PIV 2016

SPECIFIKACE KATEGORIÍ PIV 2016 SPECIFIKACE KATEGORIÍ PIV 2016 1. Světlé pivo výčepní Světlé pivo výčepní má nižší až střední plnost, světlou až mírně jantarovou barvu. je nižší až střední, vůně může být mírně esterová, chmelová a sladová.

Více

Čepovaná piva Horní výčep:

Čepovaná piva Horní výčep: Čepovaná piva Horní výčep Horní výčep: 0.5 L 0.3 L Poutník světlý ležák 32,- Kč 23,- Kč Mahrs Pilsner 55,- Kč 35,- Kč Beskydian Bandit 45,- Kč 30,- Kč Matuška Zlatá Raketa 69,- Kč 49,- Kč Yellow Leaf 55,-

Více

Informace o produktech Pivovarů Staropramen s.r.o., Nádražní 84, Praha, ČR

Informace o produktech Pivovarů Staropramen s.r.o., Nádražní 84, Praha, ČR Informace o produktech Pivovarů Staropramen s.r.o., Nádražní 84, Praha, ČR Tento dokument obsahuje informace pro spotřebitele vyžadované zákonem č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a

Více

Vinařství Dufek / Svatobořice Mistřín

Vinařství Dufek / Svatobořice Mistřín Vinařství Dufek / Svatobořice Mistřín Datem založení firmy Dufek je rok 2003, avšak v rodině se vinaří již více než 100 let. Filozofií rodinného vinařství je motto: Všechno se podřizuje kvalitě. Od jarních

Více

MORAVSKÁ VÍNA BÍLÁ. Zlatavá barva, středně intenzivní vůně bílých květů, ořechů a citrusových plodů. Chuť je ovocná, svěží se středně dlouhou dochutí.

MORAVSKÁ VÍNA BÍLÁ. Zlatavá barva, středně intenzivní vůně bílých květů, ořechů a citrusových plodů. Chuť je ovocná, svěží se středně dlouhou dochutí. MORAVSKÁ VÍNA BÍLÁ Chardonnay jakostní Chateau Bzenec 185 Kč Zlatavá barva, středně intenzivní vůně bílých květů, ořechů a citrusových plodů. Chuť je ovocná, svěží se středně dlouhou dochutí. Rulandské

Více

PIVNÍ LIST. Zcela závislý, nepravidelně vycházející občasník

PIVNÍ LIST. Zcela závislý, nepravidelně vycházející občasník PIVNÍ LIST od Bílé Holubice No. 6 - září 2014 Zcela závislý, nepravidelně vycházející občasník --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

VAŠI OBLÍBENOU KÁVU SI MŮŽETE VZÍT I S SEBOU

VAŠI OBLÍBENOU KÁVU SI MŮŽETE VZÍT I S SEBOU Caffe Pascucci VAŠI OBLÍBENOU KÁVU SI MŮŽETE VZÍT I S SEBOU Nabízíme italskou kávu PASCUCCI, můžete si vychutnat výbornou směs kávy kde je 90% zrn arabica a 10% robusta jde o nejvyšší řadu kávy Pascucci.

Více

Zemitost TROPICKÉ OVOCE. Ananas. Meruňky PÁLENÉ DŘEVO VÁNOCE TULLAMORE D.E.W. 10 YO SINGLE MALT TULLAMORE D.E.W. IRISH WHISKEY

Zemitost TROPICKÉ OVOCE. Ananas. Meruňky PÁLENÉ DŘEVO VÁNOCE TULLAMORE D.E.W. 10 YO SINGLE MALT TULLAMORE D.E.W. IRISH WHISKEY CITRUSY Zelené jablko VANILKA Koření Zemitost TROPICKÉ OVOCE Ananas PÁLENÉ DŘEVO Meruňky KRÉMOVOST VÁNOCE IRISH WHISKEY 10 YO SINGLE MALT Originální irská blended whiskey známá po celém světě díky své

Více

MORAVSKÁ VÍNA BÍLÁ. 185 Kč Kopřivová vůně s přechodem do černého bezu, chuť výrazně ovocná připomínající zralé kiwi.

MORAVSKÁ VÍNA BÍLÁ. 185 Kč Kopřivová vůně s přechodem do černého bezu, chuť výrazně ovocná připomínající zralé kiwi. MORAVSKÁ VÍNA BÍLÁ Sauvignon jakostní Modrý sklep suché 185 Kč Kopřivová vůně s přechodem do černého bezu, chuť výrazně ovocná připomínající zralé kiwi. Rulandské bílé jakostní Modrý sklep polosuché Květinová

Více

VINNÝ LÍSTEK. Fangalo - víno, na které svítí slunce 300 dní v roce

VINNÝ LÍSTEK. Fangalo - víno, na které svítí slunce 300 dní v roce VINNÝ LÍSTEK Tuto vinnou kartu jsme pro Vás připravili ve spolupráci s odborníky společnosti House of Wine. Společně jsme vybrali vína, u kterých můžeme garantovat jejich původ a kvalitu. Tato vína jsme

Více

BÍLÁ VÍNA SUCHÁ ČERVENÁ VÍNA SUCHÁ

BÍLÁ VÍNA SUCHÁ ČERVENÁ VÍNA SUCHÁ VINNÝ N LÍSTEK BÍLÁ VÍNA SUCHÁ VELTLÍNSKÉ ZELENÉ 180 Kč Má výraznější typickou kořenitou vůni a chuť s grapefruitovým a mandlovým nádechem v závěru. PINOT GRIS 280 Kč Příjemně aromatické víno s jemnými

Více

VINNÝ LÍSTEK. Fangalo - víno, na které svítí slunce 300 dní v roce

VINNÝ LÍSTEK. Fangalo - víno, na které svítí slunce 300 dní v roce VINNÝ LÍSTEK Tuto vinnou kartu jsme pro Vás připravili ve spolupráci s odborníky společnosti House of Wine. Společně jsme vybrali vína, u kterých můžeme garantovat jejich původ a kvalitu. Tato vína jsme

Více

Muller Thurgau Moravské zemské víno, suché. Zbytkový cukr 3 g/l, kyseliny 6 g/l. Cuvée Klárka

Muller Thurgau Moravské zemské víno, suché. Zbytkový cukr 3 g/l, kyseliny 6 g/l. Cuvée Klárka Moravské zemské víno Muller Thurgau - Moravské zemské víno, suché. Zbytkový cukr 3 g/l, kyseliny 6 g/l. Víno se světlou barvou a zelenožlutým odstínem, muškátovou vůni s ovocnými odstíny kopřivy a broskve,

Více

Minipivovar a restaurace PARNÍK Tovární č.p. 1021/5 750 02 Přerov

Minipivovar a restaurace PARNÍK Tovární č.p. 1021/5 750 02 Přerov Provozovatel: Provozovna: Rezervace, informace: Minipivovar Parník s.r.o. Denisova č.p. 2916/9 750 02 Přerov IČ: 62361449, DIČ: CZ62361449 Minipivovar a restaurace PARNÍK Tovární č.p. 1021/5 750 02 Přerov

Více

VINNÝ LÍSTEK. 45 Kč. 45 Kč

VINNÝ LÍSTEK. 45 Kč. 45 Kč Aperitivy Martini Bianco Aromatické a sladké Martini Bianco používá jako svůj základ kvalitní a jemnou směs italských bílých suchých vín. Směs aromatických bylin a vanilky mu dodává jeho charakteristickou

Více

R E S TA U R A C E R E S TA U R A C E VINNÝ LÍSTEK

R E S TA U R A C E R E S TA U R A C E VINNÝ LÍSTEK RESTAURACE VINNÝ LÍSTEK BÍLÁ VÍNA SUCHÁ SYLVÁNSKÉ ZELENÉ ČR Morava Vinařství Dobrovolný Nový Šaldorf Víno světle žluté barvy, nasládlé svěží ovocné chuti s podtónem zralého angreštu. 250 Kč RULANDSKÉ ŠEDÉ

Více

INFORMACE O SUDOVÝCH PIVECH na základě NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) č. 1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům

INFORMACE O SUDOVÝCH PIVECH na základě NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) č. 1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům INFORMACE O SUDOVÝCH PIVECH na základě NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) č. 1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům UCHOVEJTE NA DOSTUPNÉM MÍSTĚ PRO KONTROLY ORGÁNŮ STÁTNÍ

Více

Vánoce 2016 nabídka českých vín. AF Production, s.r.o. Prokopka 176/ Praha 9 Tel.:

Vánoce 2016 nabídka českých vín. AF Production, s.r.o. Prokopka 176/ Praha 9 Tel.: Vánoce 2016 nabídka českých vín Rulandské šedé 2015 výběr z hroznů Polosladké Obec Mikulov Trať Pod Mušlovem Kyseliny 6,2 g/l Bezcukerný extrakt 24,3 g/l Zbytkový cukr 27,9 g/l Obsah alkoholu 12,5 % Víno

Více

beer & rum & cocktail

beer & rum & cocktail DOMÁCÍ STŘEDOMOŘSKÁ KUCHYNĚ Z ČERSTVÝCH A AUTENTICKÝCH SUROVIN. Možnost objednání jídla na přání mimo nabídku (mušle, ryby, plody moře, steaky, masa, dezerty). VŠECHNA JÍDLA PŘIPRAVÍME NA PŘÁNÍ S BEZLEPKOVÝM

Více

HISTORIE "Brauerei von Mullschitzký & Comp. zu Hannsdorf - Halbseit" Pivovar Holba a.s.

HISTORIE Brauerei von Mullschitzký & Comp. zu Hannsdorf - Halbseit Pivovar Holba a.s. HISTORIE Již více než 136 let vyrábí pivovar Holba v překrásném prostředí Jeseníků ryzí pivo z hor, známé doma i v zahraničí. Zkušenosti sládků se v pivovaru předávají z generace na generaci od doby, kdy

Více

ZNAČKA VYSOČINA regionální produkt byla udělena novým výrobkům

ZNAČKA VYSOČINA regionální produkt byla udělena novým výrobkům ZNAČKA VYSOČINA regionální produkt byla udělena novým výrobkům Ručně malované hedvábné výrobky Hana Čihalová Březinova 126, 586 01 Jihlava Tel.: +420 777 813 590 Web.: www.hcdesign.cz e-mail: anetastyle@seznam.cz

Více

MORAVSKÁ PŘÍVLASTKOVÁ VÍNA

MORAVSKÁ PŘÍVLASTKOVÁ VÍNA Ryzlink vlašský (Viniční trať Novosady) Víno se hodí k zeleninovým jídlům, bílým sýrům, k lehké úpravě ryb či jemným paštikám, ale také k přírodnímu drůbežímu steaku, k jemnějším úpravám pizzy a těstovin.

Více

INFORMACE O SUDOVÝCH PIVECH na základě NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) č. 1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům

INFORMACE O SUDOVÝCH PIVECH na základě NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) č. 1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům INFORMACE O SUDOVÝCH PIVECH na základě NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) č. 1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům UCHOVEJTE NA DOSTUPNÉM MÍSTĚ PRO KONTROLY ORGÁNŮ STÁTNÍ

Více

INFORMACE O SUDOVÝCH PIVECH na základě NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) č. 1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům

INFORMACE O SUDOVÝCH PIVECH na základě NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) č. 1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům INFORMACE O SUDOVÝCH PIVECH na základě NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) č. 1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům UCHOVEJTE NA DOSTUPNÉM MÍSTĚ PRO KONTROLY ORGÁNŮ STÁTNÍ

Více

SOR PR TIM OD EN UKTY T

SOR PR TIM OD EN UKTY T PRODUKTY SORTIMENT 2018 2017 SPOLEČNOST AR Trade spol. s r.o. Společnost AR Trade vznikla v roce 1997 a více jak 20 let působí na trhu České republiky. AR Trade spol. s r.o. je výhradním zástupcem dánské

Více

STANDARDNÍ ŘADA. AURELIUS 2009, pozdní sběr. CABERNET SAUVIGNON 2009, pozdní sběr. CHARDONNAY 2009, pozdní sběr. CHARDONNAY 2009, výběr z hroznů

STANDARDNÍ ŘADA. AURELIUS 2009, pozdní sběr. CABERNET SAUVIGNON 2009, pozdní sběr. CHARDONNAY 2009, pozdní sběr. CHARDONNAY 2009, výběr z hroznů STANDARDNÍ ŘADA AURELIUS 2009, pozdní sběr Vinařská oblast Morava, podoblast Mikulovská, obec Sedlec, trať Stolová hora Ve vůni se objevují tóny lipového květu a zeleného čaje. Chuť je velmi příjemná,

Více

Česká republliika bííllá víína 0,,750 ll Vellttllíínsské zellené,, jjakossttníí -- ssuché 2011 160,,- Zlatavá barva, delikátní, ovocně - trávové aroma v pozadí se objevují tóny mandlí, chuť je svěží, sametová,

Více

mi historia Doporučujeme podávat k lehkým jídlům ze zvěřiny, výraznější zelenině, luštěninám, uzeninám, paštikám i vyzrálým sýrům.

mi historia Doporučujeme podávat k lehkým jídlům ze zvěřiny, výraznější zelenině, luštěninám, uzeninám, paštikám i vyzrálým sýrům. Merlot Odrůda původně z francouzské oblasti Bordeaux, které se dobře daří i ve španělském regionu Kastilie. Kvašení probíhá při nízkých teplotách po dobu 10 dní v nerezových tancích. Díky pečlivosti, tradici

Více

Nápoj destilovaný z fermentované melasy či cukerné šťávy získané z cukrové třtiny. Teritoria, kde dominuje angličtina

Nápoj destilovaný z fermentované melasy či cukerné šťávy získané z cukrové třtiny. Teritoria, kde dominuje angličtina Rumový LÍ S TEK Rum Nápoj destilovaný z fermentované melasy či cukerné šťávy získané z cukrové třtiny. Španělský styl Anglický styl Francouzský styl Ve španělsky hovořících zemích Karibiku Teritoria, kde

Více

Ryzlink vlašský. Sauvignon. Frankovka. kabinetní víno suché 0,75 l 2 9 5, - pozdní sběr polosuché 0,75 l 295,- jakostní polosuché 0,75 l 295,-

Ryzlink vlašský. Sauvignon. Frankovka. kabinetní víno suché 0,75 l 2 9 5, - pozdní sběr polosuché 0,75 l 295,- jakostní polosuché 0,75 l 295,- Ryzlink vlašský kabinetní víno 0,75 l 2 9 5, - trať Pod Mušlovem. Světle zlatavá barva, aroma je příjemně harmonické připomínající zralé jablka a hrušky, v chuti výrazná mineralita a svěží kyselinka. Hodí

Více

Vaření kyseláčů v domácím prostředí. Kostelecké Chmelovárek Vojta Hudzieczek

Vaření kyseláčů v domácím prostředí. Kostelecké Chmelovárek Vojta Hudzieczek Vaření kyseláčů v domácím prostředí Kostelecké Chmelovárek 2018 10.3.2018 Vojta Hudzieczek Obsah 1) Mikroorganismy 2) Berliner Weisse (23A) 3) Brett Beer (28A) 4) Mixed Fermentation Sour Beer (28B) 5)

Více

ROZLÉVANÁ VÍNA BÍLÁ ROZLÉVANÁ VÍNA RUŽOVÁ ROZLÉVANÁ VÍNA ČERVENÁ ROZLÉVANÁ VÍNA ŠUMIVÁ SEKTY A CHAMPAGNE

ROZLÉVANÁ VÍNA BÍLÁ ROZLÉVANÁ VÍNA RUŽOVÁ ROZLÉVANÁ VÍNA ČERVENÁ ROZLÉVANÁ VÍNA ŠUMIVÁ SEKTY A CHAMPAGNE ROZLÉVANÁ VÍNA BÍLÁ Veltlínské zelené Rakvice 0.2 l Chardonnay Chile 0.2 l Frizantino Itálie 0.2 l Trebiano Itálie 0.2 l ROZLÉVANÁ VÍNA RUŽOVÁ Frankovka rosé kabinet 0.2 l ROZLÉVANÁ VÍNA ČERVENÁ Modrý

Více

Perlivá vína a šumivá vína

Perlivá vína a šumivá vína Perlivá vína a šumivá vína Glera Frizzante IGP METICO Glera je odrůda ze které se vyrábí Prosecco. Víno je lehčího, velice svěžího charakteru a když se dobře vychlazené, je příjemným a osvěžujícím společníkem.

Více

OBSAH Birell Botanicals Brang flag Brang flag Brandname Zakázané použití logotypů Ukázky designu obalů

OBSAH Birell Botanicals Brang flag Brang flag Brandname Zakázané použití logotypů Ukázky designu obalů OBSAH 3... O Birellu 4... Historie Birell 5... Výrobní postup Birellu 6... Matice použití logotypů 7 8... Brang flag 9... Brand name 10... Brand symbols 11... B initial 12... B pattern 13... Zakázané použití

Více

INFORMACE O SUDOVÝCH PIVECH

INFORMACE O SUDOVÝCH PIVECH INFORMACE O SUDOVÝCH PIVECH na základě NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) č. 1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům UCHOVEJTE NA DOSTUPNÉM MÍSTĚ PRO KONTROLY ORGÁNŮ STÁTNÍ

Více

Templářské sklepy ČEJKOVICE

Templářské sklepy ČEJKOVICE Templářské sklepy ČEJKOVICE Ryzlink rýnský 2005 Cena: CZK 105 cena / karton: CZK 628 Harmonické víno světlé žlutozelené barvy s příjemnou plnou chutí, výraznější kyselinou a květinovým aroma, které přechází

Více

Müller Thurgau - Modrý sklep. 0,2l.38 Kč

Müller Thurgau - Modrý sklep. 0,2l.38 Kč Rozlévaná vína Müller Thurgau - Modrý sklep 0,2 l. 38 Kč je to kříženec odrůd Ryzlink rýnský x Sylvánské zelené. Víno je zelenkavě žluté barvy s typickým muškátovým až broskvovým buketem, nižší kyselinkou,

Více

Vinařství Šoman Dolní Dunajovice

Vinařství Šoman Dolní Dunajovice Vinařství Šoman Dolní Dunajovice Ryzlink vlašský 2012 POSLEDNÍ LAHVE!!! Kč 305,- (Kč 230,-) alkohol 14%, zbytkový cukr 6,7 g/l, kyseliny 6,2 g/l Typicky šomanovský, světle zlatavý vlašák s vůní čerstvých

Více

Veltlínské zelené polosladké bílé víno odrůdové jakostní 0,75 l 189,00 Kč. Müller Thurgau suché bílé víno jakostní 0,75 l 189,00 Kč

Veltlínské zelené polosladké bílé víno odrůdové jakostní 0,75 l 189,00 Kč. Müller Thurgau suché bílé víno jakostní 0,75 l 189,00 Kč Naše vinařství vzniklo v roce 1992 přirozeným vývojem a vyvíjelo se během 20 let od malého sklepa až po dnešní moderní vinařství, které se hlásí k modernímu stylu nejenom architekturou a vybavením, ale

Více

Informácie o produktoch Pivovarů Staropramen s.r.o., Nádražní 84, Praha, ČR

Informácie o produktoch Pivovarů Staropramen s.r.o., Nádražní 84, Praha, ČR Informácie o produktoch Pivovarů Staropramen s.r.o., Nádražní 84, Praha, ČR Tento dokument obsahuje informácie pre spotrebiteľa požadované Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky

Více

Burger menu. Informace o alergenech obsažených v pokrmech obdržíte na požádání u obsluhy.

Burger menu. Informace o alergenech obsažených v pokrmech obdržíte na požádání u obsluhy. Burger menu Hotel Concertino **** Zlatá Husa Náměstí Míru 142/I, 377 01 Jindřichův Hradec GPS: 49 8 38.71 N 15 0 13.48 E E-mail: info@concertino.cz, Tel.: +420 384 362 320 2 Zlatá Husa-Naše Hospoda Concertino

Více

Tmavá, polotmavá a ochucená piva:

Tmavá, polotmavá a ochucená piva: Piva jsou zde rozděleny do dvou kategorií : "Tmavá, polotmavá a ochucená piva" a "Světlá piva". Tmavá, polotmavá a ochucená piva: BAKALÁŘ 555 18% - 0.5l: Bakalář 555 speciální polotmavý leţák, obsah alkoholu

Více

KATALOG JAKOSTNÍCH VÍN. Víno s chutí tradice

KATALOG JAKOSTNÍCH VÍN. Víno s chutí tradice KATALOG JAKOSTNÍCH VÍN Jakostní vína Gold Premium Jedná se o jakostní vína, pocházející z hroznů vypěstovaných na místních vinicích. Vína pocházející z této krajiny jsou charakteristicky plné, osobité,

Více

Flanderské novinky 5/2006

Flanderské novinky 5/2006 Newsletter Flanderské turistické informační kanceláře Táboritská 23 / 1000, hotel Olšanka, 130 87 Praha 3, Czech Republic tel.: + 420 267 092 444, fax: + 420 267 092 650, http://www.flandry.cz/ Flanderské

Více

Pivní zpravodaj. Chomutovský pivní zpravodaj. Informační bulletin pro příznivce Pivoték Království piva 2. vydání. Obsah: Právě na čepu

Pivní zpravodaj. Chomutovský pivní zpravodaj. Informační bulletin pro příznivce Pivoték Království piva 2. vydání. Obsah: Právě na čepu , Pivní zpravodaj Chomutovský pivní zpravodaj Informační bulletin pro příznivce Pivoték Království piva 2. vydání Obsah: Právě na čepu Připravujeme pro Vás Aktuality z pivotéky Pivní klub Právě na čepu

Více

2. VALAŠSKÁ PIVNÍ BESÍDKA

2. VALAŠSKÁ PIVNÍ BESÍDKA 2. VALAŠSKÁ PIVNÍ BESÍDKA (8. 3. 2013, Restaurace Dům kultury Vsetín) OSVĚTOVÝ BULLETIN aneb co dnes poteče z pípy PIVOVAR LIPNÍK NAD BEČVOU - SVATOVAR výrobce: PRVNÍ SOUKROMÝ PIVOVAR SPOLEČENSKÝ s.r.o.,

Více

PIVNÍ LÍSTEK / BEER MENU

PIVNÍ LÍSTEK / BEER MENU PIVNÍ LÍSTEK / BEER MENU TOČENÁ PIVA / ON TAP BEERS Roland de Flanders točené / on tap............................. 0,33 l Jediné pivo vařené přímo pro Les Moules v Belgii. Roland de Flanders 11,5 % Jantarový

Více

LEDEN. Po Út St Čt Pá So Ne 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

LEDEN. Po Út St Čt Pá So Ne 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 LEDEN 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Spojené království Ve Spojeném království nemá svůj původ pouze průmyslová revoluce a veškeré hudební styly, které

Více

Pozvánka. na originální barmanskou soutěž Tullamore D.e.w. Creative Bartenders Competition České barmanské Asociace za účasti nejlepších barmanů v čr.

Pozvánka. na originální barmanskou soutěž Tullamore D.e.w. Creative Bartenders Competition České barmanské Asociace za účasti nejlepších barmanů v čr. Pozvánka na originální barmanskou soutěž Tullamore D.e.w. Creative Bartenders Competition České barmanské Asociace za účasti nejlepších barmanů v čr. Kde: Cloud 9 sky bar & lounge, Hotel Hilton Prague

Více

Woodhaven Merlot Kalifornie 0,25...95 Kč

Woodhaven Merlot Kalifornie 0,25...95 Kč Rozlévaná bílá vína Rulandské šedé Vinařství Krist 0,25...75 Kč Moravské zemské, suché Milotice 0,75...210 Kč ve vůni tohoto vína můžeme najít medové a hruškové tóny. Chuť provází intenzívní plnost, chlebovost

Více

USA. AVBC Anderson Valley Brewing Company

USA. AVBC Anderson Valley Brewing Company USA AVBC Anderson Valley Brewing Company Tento rodinný řemeslný pivovar byl založen v roce 1987 v malém kalifornském městečku Boonvile (něco málo přes 1000 obyvatel), název pivovaru je odvozen z místní

Více

!!! Moravská vína bílá. Víno je středně plné, harmonické s pikantní kyselinkou, barva světle žlutozelená.

!!! Moravská vína bílá. Víno je středně plné, harmonické s pikantní kyselinkou, barva světle žlutozelená. Moravská vína bílá Víno je středně plné, harmonické s pikantní kyselinkou, barva světle žlutozelená. Kopřivová vůně s přechodem do černého bezu. Chuť výrazně ovocitá, připomínající zralé kiwi. Květinová

Více

Chardonnay. D.O.C. Friuli Colli Orientali. Odrůdy: 100% Chardonnay. Sklizeň období: Druhý týden v září. Alkohol: 13,00 % objemových.

Chardonnay. D.O.C. Friuli Colli Orientali. Odrůdy: 100% Chardonnay. Sklizeň období: Druhý týden v září. Alkohol: 13,00 % objemových. Chardonnay 100% Chardonnay Druhý týden v září Barva slámově žlutá se zelenkavými odlesky, s přibývající intenzitou v průbehu stárnutí. Na konci můžeme cítit tóny hlohu, jablka a křupavého chleba. Chuť

Více

Žufánek. Rodinný ovocný lihovar

Žufánek. Rodinný ovocný lihovar Rodinný ovocný lihovar Žufánek Rodinná ovocnářsko-včelařská farma ŽUSY s.r.o. se zaměřením na zpracování ovoce, bylin a medu do formy kvalitních ovocných destilátů, likérů a absintů byla založena v roce

Více

NABÍDKA FÁBULOVY CUKRÁRNY

NABÍDKA FÁBULOVY CUKRÁRNY NABÍDKA FÁBULOVY CUKRÁRNY DEZERTY Banán se zmrzlinou 50 Vafle 30 (2 ks polité čokoládou, pravá šlehačka) Koláče, řezy, dorty dle denní nabídky KOKTEJLY Jahodový shake 30 (2 dl mléka, kopeček jahodové zmrzliny,

Více

PIVO DLE ZPŮSOBU KVAŠENÍ

PIVO DLE ZPŮSOBU KVAŠENÍ PIVO DLE ZPŮSOBU KVAŠENÍ Iveta Hennetmairová Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iveta Hennetmairová, DiS.

Více

R E S TA U R A C E R E S TA U R A C E VINNÝ LÍSTEK

R E S TA U R A C E R E S TA U R A C E VINNÝ LÍSTEK RESTAURACE VINNÝ N LÍSTEK BÍLÁ VÍNA SUCHÁ VELTLÍNSKÉ ZELENÉ 175 Kč Příjemně aromatické víno s jemným tónem zeleného pepře. Chuť je vyvážená, šťavnatá a svěží. Odrůda se hodí ke studeným mísám, slaným pokrmům,

Více

KATALOG LUXUSNÍCH VÍN. Víno s chutí tradice

KATALOG LUXUSNÍCH VÍN. Víno s chutí tradice KATALOG LUXUSNÍCH VÍN Unikátní ročníková vína Prestige collection Tato kolekce byla vytvořena z vín mimořádné kvality, která pochází z hroznů révy vinné vypěstovaných na moravských vinicích. Tato vína

Více

KATALOG VÝBĚROVÝCH VÍN. Víno s chutí tradice

KATALOG VÝBĚROVÝCH VÍN. Víno s chutí tradice KATALOG VÝBĚROVÝCH VÍN Výběrová vína St. Antonius vinum Název této kolekce je odvozen od významného poutního místa Jižní Moravy, kaple Sv. Antonína, která je blatnickou dominantou. Výhled do krajiny z

Více

AREI reklamní předměty s.r.o. AREI ALKOHOL

AREI reklamní předměty s.r.o. AREI ALKOHOL AREI ALKOHOL 37-569842 BOHEMIA SEKT Sada sektu o objemu 750 ml se dvěma skleničkami. Minimální množství: 10 kusů Cena: 411 Kč/kus 37-5889522 BOHEMIA SEKT Sekt o objemu 750 ml. Minimální množství: 10 kusů

Více

Bílá a růžová vína. Tormaresca Chardonnay, Puglia IGT Tormaresca, Puglia, Itálie. Villa Antinori Bianco Toscana IGT Antinori, Toscana, Itálie

Bílá a růžová vína. Tormaresca Chardonnay, Puglia IGT Tormaresca, Puglia, Itálie. Villa Antinori Bianco Toscana IGT Antinori, Toscana, Itálie Bílá a růžová vína. Tormaresca, Puglia IGT Tormaresca, Puglia, Itálie Výrazná vůně s tóny sladkého vyzrálého ovoce, suché trávy a bylinek. V závěru se otevírají ovocné tóny připomínající nektarinky a broskve.

Více

Modrý sklep Oblast: Morava Podoblast: Znojemská Obec: Nový Šaldorf

Modrý sklep Oblast: Morava Podoblast: Znojemská Obec: Nový Šaldorf Modrý sklep Podoblast: Znojemská Obec: Nový Šaldorf Sauvignon - jakostní -suché 5139 175 Kč původ odrůdy je Francie. Vína jsou plná, kořenitá a aromatická, zelenožluté barvy. Celá škála vůní nás vede od

Více

Les Moules točené / on tap... 0,33 l

Les Moules točené / on tap... 0,33 l Pivní lístek / Beer menu Točená piva / On tap beers Les Moules točené / on tap... 0,33 l Pivo vařené speciálně pro naší restauraci Les Moules. Polotmavé, speciální pivo ze čtyř druhů sladu, s vyšší hořkostí,

Více

Obsah. Úvod Historie Produkt. Propagace. Lobkowicz Premium. Lobkowicz Premium Nealko. O pivu Balení Výroba. O pivu Balení Výroba

Obsah. Úvod Historie Produkt. Propagace. Lobkowicz Premium. Lobkowicz Premium Nealko. O pivu Balení Výroba. O pivu Balení Výroba Martin Fabián, 321714 Marketing v EU Jaro 2011 Obsah Úvod Historie Produkt Lobkowicz Premium O pivu Balení Výroba Lobkowicz Premium Nealko O pivu Balení Výroba Propagace Úvod Pivo Lobkowicz se vaří v pivovaru

Více

!DELLE VENEZIA FRIULANI! 470 Kč!!Itálie 2013!!Nové skvělé bílé suché cuvée, kombinace!!savignonu Blanc s Tramínem červeným.!

!DELLE VENEZIA FRIULANI! 470 Kč!!Itálie 2013!!Nové skvělé bílé suché cuvée, kombinace!!savignonu Blanc s Tramínem červeným.! BÍLÁ VÍNA DELLE VENEZIA FRIULANI 470 Kč Itálie 2013 Nové skvělé bílé suché cuvée, kombinace Savignonu Blanc s Tramínem červeným. Doporučujeme podávat k těstovinám, rybám, kuřecímu masu, zeleninovým salátům.

Více

Vinařská oblast MORAVA

Vinařská oblast MORAVA Vítejte v mikroregionu Mikulovsko. V nejteplejší části České republiky se rozkládá kraj plný přírodních krás, cenných historických památek, živých tradic a pohostinných lidí. K toulkám po Mikulovsku neodmyslitelně

Více

Velkoobchod a prodej vína

Velkoobchod a prodej vína Objednávky - T: 702505552 e-mail: cernin.patrik@email.cz Lahvová moravská jakostní a přívlastková vína Odrůda Ročník Zatřídění Zbytkový cukr Balení Ocenění Divoká višeň FRIZZANTE ovocné víno polosladké

Více

ROTWILD - DORNFELDER ve všech svých podobách Tato řada nabízí odrůdu Dornfelder v různých chutích, jako červené víno nebo také Rosé!

ROTWILD - DORNFELDER ve všech svých podobách Tato řada nabízí odrůdu Dornfelder v různých chutích, jako červené víno nebo také Rosé! Katalog vína 2018 Sonneck a.s. Společnost SONNECK, a.s. působí na českém trhu od roku 1998 v oblasti dovozu a prodeje zahraničních. V současné době se výhradně věnujeme dovozu německých vín převážně z

Více

ZBRASLAVSKÝ PIVOVAR 250 let historie

ZBRASLAVSKÝ PIVOVAR 250 let historie ZBRASLAVSKÝ PIVOVAR 250 let historie Pivo se na Zbraslavi začalo údajně vařit už na sklonku 13. století, kdy byl založen cisterciácký klášter. V té době byly pivovary běžnou součástí klášterního hospodářského

Více

MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi CZ.1.07/1.5.00/34.0903

MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi CZ.1.07/1.5.00/34.0903 Projekt: Reg.č.: Operač í progra : Škola: Tematický okruh: Jméno autora: MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi CZ.1.07/1.5.00/34.0903 Vzdělává í pro ko kure es hop ost Hotelová škola, V šší od

Více

Nabídka čajových dárků Vánoce AF Production s.r.o., Prokopka 176/2, Praha 9, Tel.:

Nabídka čajových dárků Vánoce AF Production s.r.o., Prokopka 176/2, Praha 9, Tel.: Nabídka čajových dárků Vánoce 2017 AF Production s.r.o., Prokopka 176/2, 190 00 Praha 9, Tel.: 257 323 403 L 001 Čajový dort dárkové balení porcovaných čajů: zelený čaj s listy máty peprné, okvětní lístky

Více

Vinný CZ lístek k ste ný lí Vin

Vinný CZ lístek k ste ný lí Vin Vinný lístek CZ Vinný lístek Bílá vína Vinařství Baloun Velké Pavlovice 0,75 l Sauvignon, pozdní sběr 2013, /vůně je velmi ušlechtilá, dominuje v ní směs zralých broskví a angreštu/ 330 Kč 0,75 l Veltlínské

Více

POPIS PRODUKTU 100% KUBÁNSKÝ RUM

POPIS PRODUKTU 100% KUBÁNSKÝ RUM POPIS PRODUKTU Rum Palma Mulata je inspirován kubánskou identitou a kulturou, najdete v něm oheň, dobrou mysl a míšenecký rodokmen. Mulatka se prolíná kubánskou historií jako symbol krásy a temperamentu.

Více

MALÝ VINAŘ Hana a František Mádlovi

MALÝ VINAŘ Hana a František Mádlovi MALÝ VINAŘ Hana a František Mádlovi NATURVIN BÍLÝ - BIO VÍNO suché Jedná se směs dvou odrůd 80 % Hibernal 20 % Festival nyj. Víno je svěží s ovocným charakterem - limetka, bílá broskev, kyselina je výrazná,

Více

Rozlévaná bílá vína. Rozlévaná růžová vína. Rozlévaná červená vína

Rozlévaná bílá vína. Rozlévaná růžová vína. Rozlévaná červená vína Rozlévaná bílá vína Ryzlink Rýnský Vinařství Kamelot 0,25.125 Kč Suché jakostní víno Delicius 0,75..390 Kč bývá právem nazýván králem vín. Barva je světle zelenožlutá. Vůně a chuť je květnatá až ovocně

Více

Ryzlink Rýnský Vinařství Kamelot 0,25...95 Kč

Ryzlink Rýnský Vinařství Kamelot 0,25...95 Kč Rozlévaná bílá vína Ryzlink Rýnský Vinařství Kamelot 0,25...95 Kč Suché jakostní víno Delicius 0,75...290 Kč bývá právem nazýván králem vín. Barva je světle zelenožlutá. Vůně a chuť je květnatá až ovocně

Více

Naše nabídka zahrnuje prvotřídní vína těchto vinařství:

Naše nabídka zahrnuje prvotřídní vína těchto vinařství: Naše nabídka zahrnuje prvotřídní vína těchto vinařství: Vinařství Volařík Mikulov Vinařství Volařík obhospodařuje v integrované produkci 80 ha vlastních vinic v Mikulovské vinařské podoblasti. Pěstuje

Více

DOMÁCÍ STŘEDOMOŘSKÁ KUCHYNĚ Z EXTRA ČERSTVÝCH, AUTENTICKÝCH A VYBRANÝCH PRÉMIOVÝCH SUROVIN

DOMÁCÍ STŘEDOMOŘSKÁ KUCHYNĚ Z EXTRA ČERSTVÝCH, AUTENTICKÝCH A VYBRANÝCH PRÉMIOVÝCH SUROVIN DOMÁCÍ STŘEDOMOŘSKÁ KUCHYNĚ Z EXTRA ČERSTVÝCH, AUTENTICKÝCH A VYBRANÝCH PRÉMIOVÝCH SUROVIN VŠECHNA JÍDLA JSOU U NÁS BEZLEPKOVÁ (MIMO NĚKTERÉ DEZERTY, PEČIVO, GNOCCHI A TĚSTOVINY, KTERÉ MŮŽEME ZAMĚNIT ZA

Více

NOVÉ VINAŘSTVÍ A.S., MĚŘÍN

NOVÉ VINAŘSTVÍ A.S., MĚŘÍN NOVÉ VINAŘSTVÍ A.S., MĚŘÍN Nové Vinařství je mladá společnost vyznávající inovativní přístup k pěstování révy vinné, sklizni hroznů a jejich zpracování; z jednoho keře připravuje jednu láhev vína. Vinařství

Více

Víno rozlévané bílé. Víno rozlévané červené

Víno rozlévané bílé. Víno rozlévané červené Víno rozlévané bílé Müller Thurgau Tramín červený suché, Znovín Znojmo Sauvignon suché, Znovín Znojmo Víno rozlévané červené Frankovka Svatovavřinecké Cabernet Sauvignon suché, Vinné sklepy Velké Bílovice

Více

W 105. Hlava: magnólie, okurka, grapefruit Srdce: tuberóza, fialka, jablko, konvalinka, růže Základ: lesní tóny, pižmo, bílá ambra W 106

W 105. Hlava: magnólie, okurka, grapefruit Srdce: tuberóza, fialka, jablko, konvalinka, růže Základ: lesní tóny, pižmo, bílá ambra W 106 Katalog parfémů Dámské parfémy PODÍL VONNÝCH ESENCÍ 20 % W 101 Hlava: mimóza, kosatec, fialka, frézie, jasmín, konvalinka, bergamot, růže Srdce: koriandr, tuberóza, kosatec, heřmánek, galbánum, jasmín,

Více

Vinařství Tanzberg Mikulov

Vinařství Tanzberg Mikulov Vinařství Tanzberg Mikulov Ryzlink rýnský 2008 POSLEDNÍ LAHVE!!! Kč 435,- (Kč 360,-) alkohol 12,5%, zbytkový cukr 12,2 g/l, kyseliny 8 g/l Skvěle nazrálý, komplexně bohatý a vysoce ovocitý ryzlink s tolik

Více

Hotel U Růže servis vín, manuál číšníka

Hotel U Růže servis vín, manuál číšníka Veškerá vína uvedená v tomto manuálu pocházejí z vinařské oblasti Slovácké, obce Bzenec. U jednotlivých vín jsou uvedeny viniční tratě. Vína vyrobila firma Bzenia, s.r.o. se sídlem v Bzenci. Všechna vína

Více

129 Kč! 165 Kč! ZELENÁ. zásoby na zimu. zima přeje. připraveným. nejprodávanější česká vodka * za. udělejte si ZA VÝJIMEČNĚ NÍZKOU CENU

129 Kč! 165 Kč! ZELENÁ. zásoby na zimu. zima přeje. připraveným. nejprodávanější česká vodka * za. udělejte si ZA VÝJIMEČNĚ NÍZKOU CENU 11/2016 Bebidos s.r.o., Hájecká 1068/14, 618 00 Brno Vedení společnosti: Zdeněk Osička 608 710 290 Jiří Rulka 777 149 333 Obchodní zástupci: Jana Trnková 778 060 247 Jiří Semeichl 778 080 880 Martin Kobza

Více