ONLINE ENDNOTE KARTA SE ZÁKLADNÍM VYSVĚTLENÍM

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ONLINE ENDNOTE KARTA SE ZÁKLADNÍM VYSVĚTLENÍM"

Transkript

1 KARTA SE ZÁKLADNÍM VYSVĚTLENÍM ENDNOTE ONLINE Neomezený přístup do vlastní knihovny chráněný heslem. Stahování odkazů a plných textů z víceméně každého zdroje dat online, jako je PubMed, GoogleScholar a Web of Science. Synchronizace referenčních knihoven na několik počítačů najednou i na ipad (nutná koupě aplikace). Sdílení odkazů s kolegy a ostatními uživateli na celém světě. Doplněk Cite While You Write pro Microsoft Word slouží ke vkládání referencí a formátování dokumentů během psaní. A mnohem více ENDNOTE ONLINE, dříve známa jako EndNote Web, je online protějškem našeho oblíbeného počítačového programu pro správu referencí a pro tvorbu seznamu literatury. Ať používáte EndNote online prostřednictvím Web of Science, společně s EndNote desktop nebo samostatně pomáhá zkrátit čas strávený vyhledáváním, aktualizací a úpravou výzkumu a formátováním dokumentů. V závislosti na vašem způsobu přístupu k EndNote online se vám budou zobrazovat odlišné funkce a možnosti. ENDNOTE BASIC Pokud máte přístup k EndNote pouze online a ne na EndNote desktop, jste považováni za basic (základního) uživatele. Přestože počet funkcí je ve srovnání s používáním EndNote online společně s nástrojem desktop omezen, je ideální pro nové výzkumníky a píšící studenty. ENDNOTE ONLINE S NÁSTROJEM DESKTOP Jakmile se obeznámíte se základy, komplexní výzkumné projekty se již nezdají být nepřekonatelné. Přechod od psaní výzkumné práce k vypracování životopisu, žádosti o financování nebo k rukopisu je tak snadný jako přechod z EndNote basic k EndNote desktop. Uživatelé nástroje EndNote desktop mají na rozdíl od uživatelů basic přístup k dodatečným funkcím a možnostem online aplikace. INTEGRACE S WEB OF SCIENCE Uživatelům Web of Science se po řádném přihlášení do EndNote online zobrazí data, odkazy a dodatečné možnosti s odkazy na Web of Science i pokud jsou pouze basic uživateli.

2 KROK 1 : VYTVOŘENÍ ÚČTU ENDNOTE Uživatelé verze desktop mohou začít používat EndNote online z nabídky Preferences (Oblíbené). V nabídce Preferences -> Sync zvolte tlačítko Enable Sync. Budete vyzváni, abyste buď vytvořili účet, anebo se přihlásili do stávajícího účtu EndNote online. Pokud jste uživatelem Web of Science, přihlaste se do Web of Science a klepnutím na odkaz EndNote otevřete svoji knihovnu EndNote. Jestliže nemáte přístup na Web of Science, přejděte na my.endnote.com a zaregistrujte si bezplatný účet. KROK 2 : INSTALACE DOPLŇKŮ Při vašem prvním přihlášení do účtu nástroje EndNote se zobrazí průvodce Getting Started (Začínáme), který obsahuje odkazy pro snazší shromažďování, uspořádání a formátování referencí. Pro automatický import referencí do knihovny EndNote můžete použít tlačítko Capture Reference (Získání referencí) i panely nástrojů EndNote Capture (Získat do EndNote) v prohlížeči Internet Explorer (pouze pro operační systém Windows) nebo Firefox (pro operační systém Windows nebo Macintosh). Pro přístup k většímu počtu funkcí nástroje EndNote můžete nainstalovat dva typy doplňků: jeden pro získávání referencí z okna prohlížeče a jeden, který propojí vaši online knihovnu s aplikací Microsoft Word. Přejděte na kartu Options (Možnosti) a zvolte Download Installers (Stáhnout instalace). Zde se zobrazí všechny dostupné doplňky. Stáhněte doplněk Cite While You Write (Citování během psaní) pro vkládání referencí a automatické formátování citací a bibliografií během psaní dokumentů v aplikaci Word.

3 KROK 3 : PŘIDÁVÁNÍ 1 REFERENCÍ DO KNIHOVNY Existuje šest způsobů, jak přidávat reference do knihovny: synchronizací s verzí desktop, přímým exportem, získáním, vyhledáváním online, importem textových souborů a ručním vkládáním. SYNCHRONIZACE S VERZÍ DESKTOP Po vytvoření online účtu EndNote a zadání údajů o účtu do možnosti Sync v nabídce Preferences mohou uživatelé verze desktop zvolit tlačítko Sync a zpřístupnit si tak svou knihovnu pro použití online. Použitím funkce synchronizace zajistíte, že veškeré změny provedené v knihovně ve verzi desktop nebo online jsou okamžitě k dispozici na jakékoli platformě. Tato možnost synchronizace je funkční i v aplikaci EndNote pro ipad. PŘÍMÝ EXPORT V některých online zdrojích, jako je například Web of Science, můžete klepnutím na tlačítko Save to EndNote online v rozevírací nabídce ukládat výsledky vyhledávání přímo do své knihovny EndNote. Reference budou automaticky umístěny do skupiny Unfiled (Nezařazené).

4 ZÍSKÁNÍ (CAPTURE) U online zdrojů, které nemají tlačítko pro přímý export, můžete využít funkci Capture Reference (Získání referencí). Doplněk Capture Reference prohledá bibliografické informace zobrazené na webové stránce a vytvoří referenci, kterou můžete uložit do nové nebo stávající skupiny. Ve spodní části stránky EndNote online klepněte na odkaz Download Installers (Stáhnout instalace) a přetáhněte tlačítko Capture Reference do lišty záložek svého prohlížeče. VYHLEDÁVÁNÍ ONLINE Pomocí rozhraní nástroje EndNote můžete prohledávat mnoho katalogů a databází. Klepněte na kartu Collect (Shromažďovat) a poté klepněte na položku Online Search (Vyhledat online). Vyberte zdroj, u kterého máte oprávnění k přístupu (některé zdroje jsou chráněné). Proveďte vyhledání. Označte požadované reference a pomocí rozevírací nabídky je přidejte do své knihovny. IMPORT TEXTOVÉHO SOUBORU Chcete-li importovat reference do souboru s prostým textem, musí být data v souboru zformátována do podoby, kterou dokáže počítač přečíst. Na kartě Collect (Shromažďovat) klepněte na položku Import References (Importovat reference). Přejděte ke zvolenému textovému souboru. Vyberte filtr importu, který odpovídá databázi, v níž jste soubor vytvořili. Klepněte na tlačítko Import (Importovat).

5 RUČNÍ VKLÁDÁNÍ Ruční vložení reference: Na kartě Collect (Shromažďovat) klepněte na položku New Reference (Nová reference). Vyberte odpovídající typ reference. Zadejte data do příslušných polí. Pole běžně používaná v pokynech pro hlavní styly se zobrazí jako první. KROK 4 : USPOŘÁDÁNÍ 1 A SDÍLENÍ REFERENCÍ VYTVÁŘENÍ SKUPIN Nástroj EndNote standardně umisťuje reference do složky Unfiled (Nezařazené). Můžete vytvořit až skupin k uspořádání referencí takovým způsobem, který bude nejlépe vyhovovat vašim pracovním zvyklostem. Na kartě Organize (Uspořádat) klepněte na položku Manage My Groups (Spravovat moje skupiny). Klepněte na tlačítko New Group (Nová skupina). Pojmenujte novou skupinu. Poznámka: Referenci můžete umístit do více skupin. Chcete-li zjistit, ve kterré skupině (ve kterých skupinách) se určitá reference nachází, klepněte na ikonu Folder (Složka). ODSTRANĚNÍ DUPLICITNÍCH REFERENCÍ Vaše knihovna může obsahovat duplicitní záznamy. K jejich identifikaci a odstranění využijte odkaz Find Duplicates (Vyhledat duplikáty) na kartě Organize (Uspořádat). Nástroj EndNote při určování duplicit porovnává položky Author (Autor), Year (Rok), Title (Název) a Reference Type (Typ reference). SDÍLENÍ REFERENCÍ S JINÝMI UŽIVATELI NÁSTROJE ENDNOTE Klepněte na tlačítko Manage Sharing (Spravovat sdílení) vedle skupiny, kterou chcete sdílet. Zadejte ové adresy lidí, s nimiž chcete skupinu sdílet. Poznámka: Každý člověk, se kterým skupinu sdílíte, uvidí reference jen v případě, že MÁ ZŘÍZEN účet EndNote. Zadejte ovou adresu, kterou používá pro přístup k nástroji EndNote. Zvolte, zda chcete svým kolegům přidělit oprávnění pouze pro čtení, nebo pro čtení i zápis. Uživatelé s oprávněním pro čtení i zápis budou moci reference do této skupiny přidávat a také je z ní odstraňovat Uživatelé s oprávněním pouze pro čtení si mohou reference jen prohlížet. Klepněte na tlačítko Apply (Použít).

6 Skupiny, které sdílíte s ostatními, jsou zobrazeny s ikonou sdílení. Když s vámi sdílí skupinu nějaký jiný uživatel, objeví se tato skupina pod nadpisem Groups Shared by Others (Skupiny sdílené ostatními). Ikona knihy a tužky značí, že v této skupině máte oprávnění k přidávání a odstraňování referencí. Pokud není zobrazena žádná ikona, máte přístup pouze pro čtení. KROK 5 : POUŽITÍ 1 DOPLŇKU CITE WHILE YOU WRITE (CITOVÁNÍ BĚHEM PSANÍ) Prostřednictvím doplňku Cite While You Write instalovaného podle kroku 2 můžete snadno vkládat reference a okamžitě formátovat citace a bibliografie během psaní prací v aplikaci Word. 2. ZMĚŇTE FORMÁT CELÉ PRÁCE a její bibliografii jediným stiskem tlačítka. Vyberte si z tisíců dostupných stylů. 1. NAJDĚTE A VYBERTE CITACE a vložte je do svého rukopisu. 3. UPRAVUJTE CITACE a přidávejte informace, jako je číslo stránky, nebo seskupujte více referencí do jedné citace.

7 CITUJTE REFERENCE Z VERZÍ ONLINE I DESKTOP Doplněk Cite While You Write je kompatibilní s nástroji EndNote online i desktop. Pomocí své knihovny otevřete dokument v jednom nástroji a poté v nabídce Preferences (Oblíbené) přepněte na druhý nástroj. KROK 6 : PŘÍSTUP DO KNIHOVNY ENDNOTE A JEJÍ ROZŠIŘOVÁNÍ Z APLIKACE PRO IPAD Z Apple Store si stáhněte aplikaci EndNote pro ipad. Jejím prostřednictvím budete mít přístup do své knihovny odkudkoli. Aplikace EndNote vám umožní přihlásit se do svého účtu a pokračovat v práci ve své knihovně. Prostřednictvím aplikace EndNote můžete: používat aplikaci zabudovanou do prohlížeče k vyhledávání ve Web of Science, Google Scholar nebo PubMed k rozšíření své knihovny. Můžete dokonce stahovat fulltextové dokumenty PDF; uspořádávat reference a vytvářet nové skupiny; zasílat soubory PDF spolupracovníkům pomocí u; synchronizovat změny provedené v nástroji desktop a online. ANOTACE SOUBORŮ PDF Přidávejte do svých článků poznámky, zvýraznění, podtržení a text přímo z ipadu a synchronizujte změny s verzí desktop.

8 KAPACITA A MOŽNOSTI Paměť pro reference Paměť pro přílohy Cite While You Write (Microsoft Word) Bibliografické styly Data a odkazy Web of Science Uživatelé EndNote basic GB Omezené funkce 21 - Uživatelé EndNote basic a Web of Science GB Omezené funkce Uživatelé EndNote desktop Neomezená 5 GB Všechny funkce Uživatelé EndNote desktop a Web of Science Neomezená 5 GB Všechny funkce Tento uživatel je podobný uživateli ResearcherID nebo volnému uživateli. Nyní však má 21 nejpoužívanějších stylů a 2 GB paměti. Tento uživatel má EndNote nainstalovaný na počítači, nemá však přístup k Web of Science což znamená 5 GB paměti a všechny možnosti importu, exportu a stylů. Tento uživatel má Web of Science. Tento uživatel má kromě základních funkcí další styly a v knihovně se mu zobrazuje počet jednotlivých citací a další data a odkazy z Web of Science. Tento uživatel má Web of Science a EndNote desktop. Kromě dodatečných 5 Gb paměti a dalších funkcí se mu tedy v online knihovně zobrazuje počet jednotlivých citací a další data a odkazy z Web of Science. POTŘEBUJETE POMOCI? DODATEČNÁ ŠKOLENÍ Ať se chcete poučit o základech anebo vypilovat své schopnosti, společnost Thomson Reuters může pomoci s různými cíleně upravenými průpravnými školeními, která zahrnují nahrané tréninky průpravu, živé semináře WebEx pořádané odborníky a materiály ke stažení z endnote.com/training TECHNICKÁ PODPORA Prohledejte naši databázi často kladených dotazů nebo se obraťte na náš odborný personál technické podpory na endnote.com/support Jednou z nejdůležitějších výhod nástroje EndNote je naše obsáhlá propojená komunita uživatelů. Sledujte nás na Twitteru, dejte si nás do oblíbených na Facebooku nebo se přihlaste do našeho zákaznického fóra, kde můžete klást dotazy a získat odpovědi od milionů našich uživatelů na celém světě. Hlavní kanceláře Thomson Reuters Science Severní a jižní Amerika Filadelfie Evropa, Střední východ a Afrika Londýn Tichomořská Asie Singapur Tokyo Úplný seznam kanceláří: ip-science.thomsonreuter.com/contact S SR CZ Copyright 2014 Thomson Reuters Veškerá práva vyhrazena. Jakmile se obeznámíte se základy, komplexní výzkumné projekty se již nezdají nepřekonatelné. Přechod od psaní výzkumné práce k vypracování životopisu, žádosti o financování nebo rukopisu je tak snadný, jako přechod z EndNote basic naší webové online verze na EndNote desktop (a online). Dodatečné funkce dostupné výhradně v nástroji EndNote desktop: Možnosti cíleného a pokročilého vyhledávání Automatická aktualizace referencí ve vaší knihovně Automatické vyhledávání plných textů, k nimž se vaše reference vztahují Vyhledávání duplicit a aktualizace referencí Doplňování anotací a komentářů k souborům PDF a přílohám Zasílání referencí a příloh em Snadný import souborů PDF, složek a podsložek Určení hlavní složky pro automatické přidávání souborů PDF při práci Automatické navrhování pro klíčová pole pro usnadnění procesu zadávání údajů Předem začleněné seznamy časopisů umožňují používat názvy nebo zkratky časopisů ve vašich bibliografiích bez ohledu na to, co je uvedeno v referenci Vytváření a přizpůsobování bibliografického stylu dle vašich potřeb Vytváření nových typů referencí v případě, že dosud nebyly vytvořeny Vytváření bibliografií s podnadpisy nebo částmi uspořádanými podle vašich potřeb. Nebo přidávání několika bibliografií do jednoho dokumentu Nástroje pro archivaci a kategorizaci, které usnadňují uspořádání

ENDNOTE WEB QUICK REFERENCE GUIDE

ENDNOTE WEB QUICK REFERENCE GUIDE QUICK REFERENCE GUIDE ENDNOTE WEB Powered by THOMSON REUTERS Web of Knowledge SM CO JE TO ENDNOTE WEB? EndNote Web je webový nástroj pro správu referencí, jehož úkolem je usnadnit psaní výzkumných prací.

Více

EndNote Web. Stručné informace THOMSON SCIENTIFIC

EndNote Web. Stručné informace THOMSON SCIENTIFIC THOMSON SCIENTIFIC EndNote Web Stručné informace Web je webový nástroj navržený tak, aby poskytoval studentům a výzkumníkům pomoc při psaní výzkumných prací. Databáze ISI Web of Knowledge a nástroje EndNote

Více

DoplněkCite While You Write pro aplikaci Microsoft Word

DoplněkCite While You Write pro aplikaci Microsoft Word DoplněkCite While You Write pro aplikaci Microsoft Word Díky doplňku Cite While You Write pro nástroj EndNote Web máte možnost reference a formátované citace či bibliografie při psaní vaší práce v aplikaci

Více

Bibliografických manažerů je celá řada. Tento materiál popisuje práci s nástrojem zvaným EndNote Basic.

Bibliografických manažerů je celá řada. Tento materiál popisuje práci s nástrojem zvaným EndNote Basic. ENDNOTE BASIC Bibliografické, nazývané také citační nebo referenční, manažery jsou užitečné nástroje sloužící k vytváření osobních bibliografií, a to především pomocí jednoduchého stažení vybraných záznamů

Více

VKLÁDÁNÍ, EDITACE, SPRÁVA ZÁZNAMŮ PUBLIKACÍ V ÚČTU RID POMOCÍ ENDNOTE WEB

VKLÁDÁNÍ, EDITACE, SPRÁVA ZÁZNAMŮ PUBLIKACÍ V ÚČTU RID POMOCÍ ENDNOTE WEB VKLÁDÁNÍ, EDITACE, SPRÁVA ZÁZNAMŮ PUBLIKACÍ V ÚČTU RID POMOCÍ ENDNOTE WEB 1. Popis EndNote Web, propojení s RID 2. Jednotlivé záložky v EndNote Web 3. Editace záznamů v EndNote Web 4. Vyhledávání, import

Více

Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu

Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu Úvodní příručka Kontrola e-mailů iphone nebo ipad si můžete nastavit tak, aby odesílal a přijímal poštu z vašeho účtu Office 365. Kontrola kalendáře z libovolného

Více

Používání u a Internetu

Používání  u a Internetu Používání e-mailu a Internetu Je pro vás systém Windows 7 nový? I když má tento systém mnoho společného s verzí systému Windows, kterou jste používali dříve, můžete potřebovat pomoc, než se v něm zorientujete.

Více

Rychlé nastavení mobilní aplikace Novell Vibe

Rychlé nastavení mobilní aplikace Novell Vibe Rychlé nastavení mobilní aplikace Novell Vibe Březen 2015 Začínáme Mobilní přístup na portál Novell Vibe může správce portálu Vibe deaktivovat. Pokud nemůžete přistupovat k mobilnímu rozhraní Vibe podle

Více

Write-N-Cite - stručný návod

Write-N-Cite - stručný návod Nástroj pro podporu výzkumu od společnosti ProQuest Spuštění Write-N-Cite POZNÁMKA: Při prvním spuštění Write-N-Cite ve Windows musíte být připojeni k internetu, abyste se mohli přihlásit do svého RefWorks

Více

Citační manager - Zotero. Mgr. Ilona Trtíková

Citační manager - Zotero. Mgr. Ilona Trtíková Citační manager - Zotero Mgr. Ilona Trtíková Software a služby pro vytváření referenčních systémů Reference Management Software, Personal Bibliographic Software, Manager = citační manager, citační software

Více

Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100

Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 Pro úspěšné připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 je nutné připojovat se ze stanice s Windows XP SP3, Windows Vista SP1 nebo Windows 7. Žádná VPN není potřeba,

Více

Použití Office 365 na telefonu s Androidem

Použití Office 365 na telefonu s Androidem Použití Office 365 na telefonu s Androidem Úvodní příručka Kontrola e-mailů Telefon s Androidem si můžete nastavit tak, aby odesílal a přijímal poštu z vašeho účtu Office 365. Kontrola kalendáře z libovolného

Více

Nápověda 360 Search. Co je 360 Search? Tipy pro vyhledávání

Nápověda 360 Search. Co je 360 Search? Tipy pro vyhledávání 1 z 5 Nápověda 360 Search Co je 360 Search? 360 Search je metavyhledávač, který slouží k paralelnímu prohledávání všech dostupných informačních zdrojů prostřednictvím jednotného rozhraní. Nástroj 360 Search

Více

BMOF011 Aplikace MS Office. Word 2016 Lekce 4 Bibliografie. Matěj Karolyi IBA LF MU,

BMOF011 Aplikace MS Office. Word 2016 Lekce 4 Bibliografie. Matěj Karolyi IBA LF MU, BMOF011 Aplikace MS Office Word 2016 Lekce 4 Bibliografie Matěj Karolyi (karolyi@iba.muni.cz) IBA LF MU, 7. 11. 2016 Osnova lekce 4 Opakování předchozí lekce Motivace Vkládání referenčního obsahu Obsah

Více

ČSOB Business Connector instalační příručka

ČSOB Business Connector instalační příručka ČSOB Business Connector instalační příručka Obsah 1 Úvod... 2 2 Získání komerčního serverového certifikátu... 2 2.1 Vytvoření žádosti o certifikát v počítači... 2 2.2 Instalace certifikátu na počítač...

Více

Doplněk do Wordu. návod na instalaci a práci s doplňkem. Místo vydání: Brno Vydavatel: Citace.com Datum vydání: 14.10.2015 Verze doplňku: 3.

Doplněk do Wordu. návod na instalaci a práci s doplňkem. Místo vydání: Brno Vydavatel: Citace.com Datum vydání: 14.10.2015 Verze doplňku: 3. ...citovat je snadné Citační manažer Doplněk do Wordu návod na instalaci a práci s doplňkem Místo vydání: Brno Vydavatel: Citace.com Datum vydání: 14.10.2015 Verze doplňku: 3.0 Doplněk do Microsoft Word

Více

Micro Focus Vibe Mobile stručný úvod

Micro Focus Vibe Mobile stručný úvod Micro Focus Vibe Mobile stručný úvod Září 2018 Začínáme POZNÁMKA: Mobilní přístup na portál Micro Focus Vibe může deaktivovat správce portálu Vibe. Pokud nemůžete na portál Vibe přistupovat prostřednictvím

Více

iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod

iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod iviewer lze použít na iphone a ipad pro zobrazení živého obrazu z DVR vzdálený server. I. Použití iphone pro přístup ke vzdálenému DVR Použití

Více

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Úvod k instalaci Tato instalační příručka je určena uživatelům objednávkového modulu Offline VetShop verze 3.4. Obsah 1. Instalace modulu Offline VetShop...

Více

Nápověda k aplikaci Micro Focus Vibe Mobile

Nápověda k aplikaci Micro Focus Vibe Mobile Nápověda k aplikaci Micro Focus Vibe Mobile září 2016 Začínáme Mobilní přístup na portál Micro Focus Vibe může deaktivovat správce portálu Vibe. Pokud nemůžete přistupovat k mobilnímu rozhraní Vibe podle

Více

Průvodce službami. Základní informace

Průvodce službami. Základní informace Průvodce službami Základní informace Pokud uvádíme odkaz na internetové stránky Mzdová praxe, máme na mysli stránky www.mzdovapraxe.cz, pokud není v textu uvedeno jinak. Většina elektronického obsahu je

Více

Přihlášení uživatele do aplikace

Přihlášení uživatele do aplikace Informační systém GRANTY modul hodnocení Vypracováno pro MHMP Přihlášení uživatele do aplikace GRANTY modul Hodnocení vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. Dokument ze dne: 23. 8. 2016, verze 1.03

Více

Citace PRO. návod na využívání citačního manažeru. Místo vydání: Brno Vydavatel: Citace.com Datum vydání: Verze:

Citace PRO. návod na využívání citačního manažeru. Místo vydání: Brno Vydavatel: Citace.com Datum vydání: Verze: ...citovat je snadné Citační manažer návod na využívání citačního manažeru Místo vydání: Brno Vydavatel: Citace.com Datum vydání: 24.6.2017 Verze: 4.0 Citace dokumentu : návod na využívání citačního manažeru

Více

Citace.com. návod na využívání generátoru citací. Místo vydání: Brno Vydavatel: Citace.com Datum vydání: 18.6.2012 Verze: 1.0. ...

Citace.com. návod na využívání generátoru citací. Místo vydání: Brno Vydavatel: Citace.com Datum vydání: 18.6.2012 Verze: 1.0. ... ...citovat je snadné Generátor citací návod na využívání generátoru citací Místo vydání: Brno Vydavatel: Datum vydání: 18.6.2012 Verze: 1.0 Citace dokumentu : návod na využívání generátoru citací [online].

Více

Správa účtu ResearcherID (RID)

Správa účtu ResearcherID (RID) Správa účtu ResearcherID (RID) Podpora KNAV Jedinečný účet RID, duplicity v účtu RID Afiliace autorů, zápis více afiliací Zobrazení záznamů v účtu RID WOS: - chybná afiliace, aktualizace záznamů z WOS,

Více

ČSOB Business Connector Instalační příručka

ČSOB Business Connector Instalační příručka ČSOB Business Connector Instalační příručka Obsah 1 Úvod... 2 2 Získání komerčního serverového certifikátu... 2 2.1 Vytvoření žádosti o certifikát v počítači... 2 2.2 Instalace certifikátu do počítače...

Více

Doplněk do Wordu. návod na instalaci a práci s doplňkem. Místo vydání: Brno Vydavatel: Citace.com Datum vydání: Verze doplňku: 3.

Doplněk do Wordu. návod na instalaci a práci s doplňkem. Místo vydání: Brno Vydavatel: Citace.com Datum vydání: Verze doplňku: 3. ...citovat je snadné Citační manažer Doplněk do Wordu návod na instalaci a práci s doplňkem Místo vydání: Brno Vydavatel: Citace.com Datum vydání: 27.6.2017 Verze doplňku: 3.3 Doplněk do Microsoft Word

Více

ebooks v rozhraní EBSCOhost

ebooks v rozhraní EBSCOhost EBSCO PUBLISHING ebooks v rozhraní EBSCOhost Jak to funguje 22. září 2011 1. Základní informace o ebooks 2. Jak stahovat ebooks 3. Osobní schránka MyEBSCOhost 4. Stahování ebooks do ipadu ebooks v rozhraní

Více

První přihlášení do CMS. Po přihlášení

První přihlášení do CMS. Po přihlášení První přihlášení do CMS - Zadejte do prohlížeče Internet Explorer požadovanou webovou adresu ve formátu www.adresa.cz/cms (např. na hlavní web Diakonie by to bylo www.diakonie.cz/cms) - Vyskočí vám okno

Více

Mobilní aplikace Novell Filr Stručný úvod

Mobilní aplikace Novell Filr Stručný úvod Mobilní aplikace Novell Filr Stručný úvod Únor 2016 Podporovaná mobilní zařízení Aplikace Novell Filr je podporována v následujících mobilních zařízeních: Telefony a tablety se systémem ios 8 novějším

Více

SharePoint Vysoká škola zdravotnická, Duškova 7, Praha 5. Školní informační portál 1/7. Přihlášení k portálu

SharePoint Vysoká škola zdravotnická, Duškova 7, Praha 5. Školní informační portál 1/7. Přihlášení k portálu Školní informační portál Přihlášení k portálu... 1 Přihlášení k volitelným předmětům... 3 Použití a oprávnění jednotlivých knihoven na stránkách studijních skupin... 4 Vložení dokumentu do knihovny...

Více

Registr práv a povinností

Registr práv a povinností Registr práv a povinností Doporučené postupy a nastavení internetového prohlížeče pro práci v aplikaci AIS RPP Doporučené postupy a nastavení internetového prohlížeče pro práci v aplikaci AIS RPP v4.0

Více

Přístup k poště MS Office 365 mají pouze studenti 1. a 2. ročníku EkF prezenčního studia. Přístup k ostatním službám mají všichni studenti.

Přístup k poště MS Office 365 mají pouze studenti 1. a 2. ročníku EkF prezenčního studia. Přístup k ostatním službám mají všichni studenti. Obsah Přihlášení k Office 365... 1 Nastavení přeposílání (předávání) doručené pošty... 2 Instalace plného balíku aplikací Office 365 Pro Plus pro studenty... 3 Přihlášení v plné verzi Office 365 Pro Plus

Více

MOODLE PRO STUDENTY návod č. 1 (verze 3, září 2010)

MOODLE PRO STUDENTY návod č. 1 (verze 3, září 2010) MOODLE PRO STUDENTY návod č. 1 (verze 3, září 2010) První přihlášení a úprava profilu, zápis do kurzu První přihlášení a úprava profilu Na stránkách školy přejděte vpravo v sekci elearning odkaz Moodle

Více

Předpoklady správného fungování formulářů

Předpoklady správného fungování formulářů Předpoklady správného fungování formulářů Uživatelská příručka Aktualizováno: 19. 2. 2018 Obsah 1 Úvod... 3 2 Systémové požadavky... 3 3 Práce s přílohami... 3 4 MS Internet Explorer... 3 4.1 Instalace

Více

PTV MAP&GUIDE INTERNET V2 USNADNĚNÝ PŘECHOD

PTV MAP&GUIDE INTERNET V2 USNADNĚNÝ PŘECHOD PTV MAP&GUIDE INTERNET V2 USNADNĚNÝ PŘECHOD Obsah Obsah 1 PTV Map&Guide internet V2 Co je nového?... 3 1.1 Změna licenčních modelů... 3 1.1.1 Kmenoví zákazníci 3 1.1.2 Noví zákazníci 4 1.2 Nástroj pro

Více

Tato stručná uživatelská příručka vám pomůže začít používat produkt IRIScan TM Mouse 2.

Tato stručná uživatelská příručka vám pomůže začít používat produkt IRIScan TM Mouse 2. Tato stručná uživatelská příručka vám pomůže začít používat produkt IRIScan TM Mouse 2. Popisy uvedené v této příručce jsou založeny na operačních systémech Windows 7 a Mac OS X Mountain Lion. Přečtěte

Více

Certifikační autorita EET Modelové postupy instalace certifikátu

Certifikační autorita EET Modelové postupy instalace certifikátu Certifikační autorita EET Modelové postupy instalace certifikátu Verze 1.0, 1.9.2016 OBSAH 1 Úvod... 3 2 Instalace certifikátu ve Windows 7... 4 2.1 Instalace ze souboru.p12 (formát PKCS#12)... 4 2.2 Instalace

Více

Stručný úvod k aplikaci Novell Filr 1.0.2 Mobile

Stručný úvod k aplikaci Novell Filr 1.0.2 Mobile Stručný úvod k aplikaci Novell Filr 1.0.2 Mobile září 2013 Novell Stručný úvod Systém Novell Filr vám umožňuje snadný přístup ke všem vašim souborům a složkám z klasické pracovní plochy, prohlížeče nebo

Více

[Zadejte název společnosti.] Instalace. SOFTWARE 5P pro správu bytového fondu 2010. Oldřich Florian

[Zadejte název společnosti.] Instalace. SOFTWARE 5P pro správu bytového fondu 2010. Oldřich Florian [Zadejte název společnosti.] Instalace SOFTWARE 5P pro správu bytového fondu 2010 Oldřich Florian 2010 Instalace Stránka 1 z 11 Obsah Instalace Runtime Access 2010... 2 Instalace klienta (programu)...

Více

Část 1 - Začínáme. Instalace

Část 1 - Začínáme. Instalace Obsah Část 1 - Začínáme... 4 Instalace... 4 Nastavení domovské obrazovky... 7 Základní nastavení kanceláře... 9 První kroky s Kleosem... 11 Moje první kauza... 15 2 3 Část 1 - Začínáme Instalace Kleos

Více

Citace PRO. návod na využívání citačního manažera. Místo vydání: Brno Vydavatel: Citace.com Datum vydání: 12.3.2013 Verze: 1.2. ...

Citace PRO. návod na využívání citačního manažera. Místo vydání: Brno Vydavatel: Citace.com Datum vydání: 12.3.2013 Verze: 1.2. ... ...citovat je snadné Citační manažer návod na využívání citačního manažera Místo vydání: Brno Vydavatel: Citace.com Datum vydání: 12.3.2013 Verze: 1.2 Citace dokumentu : návod na využívání citačního manažera

Více

Migrace na aplikaci Outlook 2010

Migrace na aplikaci Outlook 2010 V tomto průvodci Microsoft Aplikace Microsoft Outlook 2010 vypadá velmi odlišně od aplikace Outlook 2003, a proto jsme vytvořili tohoto průvodce, který vám pomůže se s ní rychle seznámit. Dozvíte se o

Více

SharePoint Online. Vyhledávání Můžete hledat weby, osoby nebo soubory. Vytvoření webu nebo příspěvku

SharePoint Online. Vyhledávání Můžete hledat weby, osoby nebo soubory. Vytvoření webu nebo příspěvku Úvodní příručka Zvládněte toho více, ať jste kdekoli, se zabezpečeným přístupem, sdílením a ukládáním souborů. Přihlaste se ke svému předplatnému Office 365 a ve spouštěči aplikací vyberte SharePoint.

Více

CEMEX Go. Faktury. Verze 2.1

CEMEX Go. Faktury. Verze 2.1 Faktury Verze 2. Faktury Ve snaze inovovat a zlepšovat zkušenosti našich zákazníků společnost CEMEX vytvořila integrované digitální řešení, které vám umožní správu vaší obchodní činnosti v reálném čase.

Více

Registrace Vyhledávání Výsledky vyhledávání

Registrace Vyhledávání Výsledky vyhledávání Česká digitální knihovna umožňuje vyhledávání v digitálních knihovnách zapojených knihoven v České republice. Cílem je zajištění přístupu k digitálním dokumentům v knihovnách z jednoho místa. Registrace

Více

Úvodní příručka. Správa souborů Kliknutím na kartu Soubor můžete otevřít, uložit, vytisknout a spravovat své soubory Wordu.

Úvodní příručka. Správa souborů Kliknutím na kartu Soubor můžete otevřít, uložit, vytisknout a spravovat své soubory Wordu. Úvodní příručka Microsoft Word 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Panel nástrojů Rychlý přístup Příkazy tady umístěné

Více

ebooks v rozhraní EBSCOhost

ebooks v rozhraní EBSCOhost EBSCO PUBLISHING ebooks v rozhraní EBSCOhost Jak to funguje 13. října 2011 1. Základní informace o ebooks 2. Jak stahovat ebooks 3. Osobní schránka MyEBSCOhost 4. Stahování ebooks do ipadu Příloha: Registrace

Více

Neumím citovat... ...a vůbec mi to nevadí. Knihovnický Barcamp Národní technická knihovna v Praze, 9.4.2013. Martin Krčál martin.krcal@citace.

Neumím citovat... ...a vůbec mi to nevadí. Knihovnický Barcamp Národní technická knihovna v Praze, 9.4.2013. Martin Krčál martin.krcal@citace. ...citovat je snadné Citační manažer Neumím citovat......a vůbec mi to nevadí Knihovnický Barcamp Národní technická knihovna v Praze, 9.4.2013 Martin Krčál martin.krcal@citace.com Vytváříme citace Citační

Více

Návod na synchronizaci ekasy s ekonomickými systémy. Pohoda idoklad/money Helios Orange

Návod na synchronizaci ekasy s ekonomickými systémy. Pohoda idoklad/money Helios Orange Návod na synchronizaci ekasy s ekonomickými systémy Pohoda idoklad/money Helios Orange 1. Úvod Z pohledu firemních dat můžete ekasu používat dvojím způsobem: - Samostatná ekasa v tomto případě jsou veškeré

Více

Mendeley. Barbora Ševčíková říjen mendeley.com

Mendeley. Barbora Ševčíková říjen mendeley.com Mendeley Barbora Ševčíková říjen 2016 mendeley.com Co je Mendeley? Free Academic Software Cross-Platform (Win/Mac/Linux/Mobile) Všechny hlavní browsery Browsers Desktop Web Mobile Co je Mendeley? Mendeley

Více

742 Jak prohlížet seznam dat pomocí formuláře. další záznamy pomocí formuláře

742 Jak prohlížet seznam dat pomocí formuláře. další záznamy pomocí formuláře Formuláře 742 Jak prohlížet seznam dat pomocí formuláře pokročilý Pokud si přejete prohlížet seznam dat po jednotlivých záznamech ve formulářovém zobrazení, pak postupujte takto: Klepněte myší kamkoliv

Více

Choose a building block. Znalostní báze Kleos. Kleos 6.5 (březen 2019)

Choose a building block. Znalostní báze Kleos. Kleos 6.5 (březen 2019) Choose a building block. Znalostní báze Kleos Kleos 6.5 (březen 2019) Novinky a vylepšení Obsah Emaily: nová verze doplňku Kleos pro Outlook 2 Kleos pro Outlook: instalace a spuštění (i pokud není spuštěn

Více

Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ

Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ Uživatelská příručka Aktualizováno: 10. 8. 2017 Obsah Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ... 1 Obsah... 2 1 Přehled změn v tomto dokumentu...

Více

Podrobný návod na instalaci programu HiddenSMS

Podrobný návod na instalaci programu HiddenSMS Podrobný návod na instalaci programu HiddenSMS Poslední aktualizace: 9. 6. 2009 Samotná instalace programu HiddenSMS se skládá ze dvou kroků: I. PŘIPOJENÍ TELEFONU S POČÍTAČEM - podrobný popis najdete

Více

Prozkoumání příkazů na pásu karet Každá karta na pásu karet obsahuje skupiny a každá skupina obsahuje sadu souvisejících příkazů.

Prozkoumání příkazů na pásu karet Každá karta na pásu karet obsahuje skupiny a každá skupina obsahuje sadu souvisejících příkazů. Úvodní příručka Microsoft Excel 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Přidání příkazů na panel nástrojů Rychlý přístup

Více

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Copyright 2008, 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka společnosti Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené

Více

DINOX IP kamery řady: DDC-xxxx DDR-xxxx DDX-xxxx DDB-xxxx

DINOX IP kamery řady: DDC-xxxx DDR-xxxx DDX-xxxx DDB-xxxx DINOX IP kamery řady: DDC-xxxx DDR-xxxx DDX-xxxx DDB-xxxx Rychlá uživatelská příručka Obsah Rychlá uživatelská příručka... 1 1. Systémové požadavky... 3 2. Připojení do sítě... 4 3. Přístup pomocí webového

Více

Shell Card Online Služba e-fakturace Příručka uživatele. Verze 2.6

Shell Card Online Služba e-fakturace Příručka uživatele. Verze 2.6 Příručka uživatele Verze 2.6 září 2011 Obsah 1 Přístup k Shell Card Online službě e-fakturace... 3 1.1 Přímý vstup... 3 1.2 Přes Shell Card Online... 3 1.3 Postup při ztrátě hesla... 4 2 Použití služby

Více

Nejčastější kladené dotazy

Nejčastější kladené dotazy Nejčastější kladené dotazy Než začnete vyplňovat žádost o dotace prostřednictvím jednotného inteligentního formuláře, je vhodné si přečíst návod. Přesto se může stát, že v něm nenajdete všechno. V takovém

Více

7. Enterprise Search Pokročilé funkce vyhledávání v rámci firemních datových zdrojů

7. Enterprise Search Pokročilé funkce vyhledávání v rámci firemních datových zdrojů 7. Enterprise Search Pokročilé funkce vyhledávání v rámci firemních datových zdrojů Verze dokumentu: 1.0 Autor: Jan Lávička, Microsoft Časová náročnost: 30 40 minut 1 Cvičení 1: Vyhledávání informací v

Více

Postup instalace síťové verze Mount Blue

Postup instalace síťové verze Mount Blue Postup instalace síťové verze Mount Blue Instalace na serveru 1. Stáhněte si instalační balíček pro server ze stránek Mount Blue na adrese: http://www.mountblue.cz/download/mountblue-server-setup.exe 2.

Více

Elektronická evidence činnosti studentů DSP na FLD Česká zemědělská univerzita v Praze

Elektronická evidence činnosti studentů DSP na FLD Česká zemědělská univerzita v Praze Elektronická evidence činnosti studentů DSP na FLD Česká zemědělská univerzita v Praze 1 Návod pro studenty DSP 1.1 Vyplnění tabulky v Excelu Vzorovou tabulku ke stažení naleznete na webu www.fld.czu.cz

Více

Messenger. Novell 1.0 UMÍSTĚNÍ DOKUMENTACE K PROGRAMU NOVELL MESSENGER. www.novell.com STRUČ NÁ ÚVODNÍ PŘ ÍRUČ KA

Messenger. Novell 1.0 UMÍSTĚNÍ DOKUMENTACE K PROGRAMU NOVELL MESSENGER. www.novell.com STRUČ NÁ ÚVODNÍ PŘ ÍRUČ KA Novell Messenger 1.0 STRUČ NÁ ÚVODNÍ PŘ ÍRUČ KA www.novell.com Novell Messenger je produkt, který nezávisle na platformě slouží k rychlému zasílání zpráv v podnicích pomocí adresáře Novell e-directory

Více

MS Exchange a MS Outlook

MS Exchange a MS Outlook MS Exchange a MS Outlook Břetislav Regner PROJEKT financovaný z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZVYŠOVÁNÍ IT GRAMOTNOSTI ZAMĚSTNANCŮ VYBRANÝCH FAKULT MU Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/15.0224

Více

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu 2013 Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu Czechiatour.eu 1.2.2013 Vážení zákazníci portálu Czechiatour.eu. Abychom Vám co nejvíce usnadnili orientaci v administraci

Více

SOFTWARE 5P. Instalace. SOFTWARE 5P pro advokátní praxi 2010. Oldřich Florian

SOFTWARE 5P. Instalace. SOFTWARE 5P pro advokátní praxi 2010. Oldřich Florian SOFTWARE 5P Instalace SOFTWARE 5P pro advokátní praxi 2010 Oldřich Florian 2010 Instalace Stránka 1 z 16 Obsah Instalace Runtime Access 2010... 2 Instalace klienta (programu)... 3 Instalace databáze...

Více

Stránky technické podpory programu TDS-TECHNIK

Stránky technické podpory programu TDS-TECHNIK Stránky technické podpory programu TDS-TECHNIK Stránky slouží uživatelům programu TDS-TECHNIK a také i ostatním zájemcům pro zadávání dotazů souvisejících s používáním programu TDS-TECHNIK. Pro uživatele

Více

InsideBusiness Payments CEE

InsideBusiness Payments CEE InsideBusiness Payments CEE Referenční příručka k novému vzhledu Přístupová cesta do střední a východní Evropy InsideBusiness Payments CEE Potřebujete pohodlný a bezproblémový přístup k úplné nabídce služeb

Více

ELEKTRONICKÉ PODÁNÍ OBČANA

ELEKTRONICKÉ PODÁNÍ OBČANA Strana č. 1 ELEKTRONICKÉ PODÁNÍ OBČANA NÁVOD NA VYPLŇOVÁNÍ A ODESLÁNÍ FORMULÁŘŮ IČ: 63078236, DIČ: CZ63078236, OR: MS v Praze, oddíl B, vložka 3044 Strana 1 / 13 Strana č. 2 1 Obsah 1 Obsah... 2 2 Úvod...

Více

Aplikace Capture Pro. Referenční příručka. A-61640_cs

Aplikace Capture Pro. Referenční příručka. A-61640_cs Aplikace Capture Pro Referenční příručka A-61640_cs Začínáme s aplikací Kodak Capture Pro Tato příručka obsahuje jednoduché postupy pro rychlé zahájení práce, včetně instalace a spuštění aplikace Kodak

Více

Pokud uvádíme odkaz na internetové stránky Mzdová praxe, máme na mysli stránky www.mzdovapraxe.cz, pokud není v textu uvedeno jinak.

Pokud uvádíme odkaz na internetové stránky Mzdová praxe, máme na mysli stránky www.mzdovapraxe.cz, pokud není v textu uvedeno jinak. Průvodce službami Vážená paní, Vážený pane, portál Mzdová praxe je službou, která Vám umožní nejen plně využít informace publikované v tištěném časopise Práce a mzda, ale přináší Vám mnoho dalších informací

Více

Zálohování v MS Windows 10

Zálohování v MS Windows 10 Zálohování v MS Windows 10 Historie souborů Způsob zálohování jako v MS Windows 8.1 Nastavení Aktualizace a zabezpečení Zálohování nebo Ovládací panely Systém a zabezpečení - Historie souborů Přidat jednotku

Více

Certifikační autorita EET Modelové postupy vytvoření souboru žádosti o certifikát

Certifikační autorita EET Modelové postupy vytvoření souboru žádosti o certifikát Certifikační autorita EET Modelové postupy vytvoření souboru žádosti o certifikát verze 1.0, 1.9.2016 OBSAH 1 Úvod... 3 2 Sestavení souboru žádosti o certifikát ve Windows 7... 4 Přidání modulu snap-in

Více

ČSOB Business Connector

ČSOB Business Connector ČSOB Business Connector Instalační příručka Člen skupiny KBC Obsah 1 Úvod... 3 2 Instalace aplikace ČSOB Business Connector... 3 3 Získání komunikačního certifikátu... 3 3.1 Vytvoření žádosti o certifikát

Více

Návod na miniaplikaci meteostanice WANET pro Windows Vista/7/8

Návod na miniaplikaci meteostanice WANET pro Windows Vista/7/8 Návod na miniaplikaci meteostanice WANET pro Windows Vista/7/8 Návod na miniaplikaci meteostanice WANET pro Windows Vista/7/8 Přehledné zobrazení aktuálního počasí Vaší meteostanice na pracovní ploše v

Více

verze 4.x pro Windows

verze 4.x pro Windows verze 4.x pro Windows UŽIVATELSKÝ MANUÁL Flexibooks univerzální čtečka pro e-knihy Aplikace Flexibooks umožňuje oproti jiným čtečkám čtení nejen klasických e-knih ve formátu PDF, ale také unikátních i-učebnic,

Více

Stručný návod na připojení NVR/DVR ke cloudovým službám a P2P

Stručný návod na připojení NVR/DVR ke cloudovým službám a P2P Stručný návod na připojení NVR/DVR ke cloudovým službám a P2P Obsah A. Úvod a trocha teorie... 3 1. Předstartovní příprava a výchozí stav... 3 2. Stažení aplikace CCTV Guard... 3 B. Nastavení DVR... 4

Více

Důležité odkazy pro zákaznický samoobslužný portal

Důležité odkazy pro zákaznický samoobslužný portal Důležité odkazy pro zákaznický samoobslužný portal Obsah Kapitola 1: Registrace a přihlášení k samoobslužnému portalu 1 Kapitola 2: Základní informace 5 Kapitola 3: Registrace produktu 7 Kapitola 4: Případy

Více

MATLAB: Automatická instalace a aktivace licence TAH

MATLAB: Automatická instalace a aktivace licence TAH MATLAB: Automatická instalace a aktivace licence TAH 1. VYTVOŘENÍ UŽIVATELSKÉHO ÚČTU NA STRÁNKÁCH MATHWORKS: Na odkazu níže si vytvořte účet na stránkách MathWorks s použitím Vaší školní emailové adresy

Více

Internet. dobrý sluha, zlý pán

Internet. dobrý sluha, zlý pán Internet dobrý sluha, zlý pán 13. Picasa Picasa je celosvětově nejrozšířenější galerií obrázků, kterou provozuje firma Google. Její použití je zdarma včetně využití poměrně velikého diskového prostoru

Více

Jak využít citační manažery pro spojení publikační činnosti a šedé literatury?

Jak využít citační manažery pro spojení publikační činnosti a šedé literatury? Jak využít citační manažery pro spojení publikační činnosti a šedé literatury? Článek se zabývá využíváním citačních manažerů pro spojení publikační činnosti v klasických publikačních médiích a publikování

Více

ZOTERO A DALŠÍ POMOCNÍCI VÝZKUMNÍKA Jan Hendl

ZOTERO A DALŠÍ POMOCNÍCI VÝZKUMNÍKA Jan Hendl 20 ZOTERO A DALŠÍ POMOCNÍCI VÝZKUMNÍKA Jan Hendl Anotace Osobní bibliografický program je volně dostupný program, který pomáhá výzkumníkům v oblasti biomedicíny shromažďovat, organizovat, citovat a sdílet

Více

Konfigurace pracovní stanice pro ISOP-Centrum verze 1.21.32

Konfigurace pracovní stanice pro ISOP-Centrum verze 1.21.32 Informační systém ISOP 7-13 Vypracováno pro CzechInvest Konfigurace pracovní stanice pro ISOP-Centrum verze 1.21.32 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. Dokument ze dne 20.2.2015, verze 1.00 Konfigurace

Více

Jak stahovat ICC profily z Antalis ICC Profile Centre

Jak stahovat ICC profily z Antalis ICC Profile Centre Jak stahovat ICC profily z Antalis ICC Profile Centre Tento dokument popisuje jak snadno stahovat media profily z Antalis ICC Profile Center a jak je nahrát do vašeho RIP Software. Vítejte na ICC Profile

Více

Návod pro uživatele DS150E. Dangerfield May 2009 V3.0 Delphi PSS

Návod pro uživatele DS150E. Dangerfield May 2009 V3.0 Delphi PSS Návod pro uživatele DS150E 1 OBSAH Hlavní součásti...3 Zápis do elektronické řídicí jednotky (OBD)...86 Pokyny k instalaci......5 Skenování... 89 Konfigurace technologie Bluetooth...26 Diagnostický program...39

Více

Aktualizace systému WorldShip na jedné pracovní stanici nebo pracovní stanici v rámci pracovní skupiny

Aktualizace systému WorldShip na jedné pracovní stanici nebo pracovní stanici v rámci pracovní skupiny POKYNY PŘED INSTALACÍ: Tento dokument se zabývá použitím disku DVD se systémem WorldShip pro aktualizaci systému WorldShip. Systém WorldShip můžete také nainstalovat z webových stránek. Přejděte na následující

Více

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows a Windows Vista jsou v USA registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation. Důležité

Více

Základní uživatelský manuál služby WMS Drive

Základní uživatelský manuál služby WMS Drive Základní uživatelský manuál služby WMS Drive Uživatelský manuál Obsah Uživatelský manuál Obsah 2 Webový klient Základní prostředí 3 Webový klient Oblíbené položky 4 Webový klient Upload souborů 5 Webový

Více

METODICKÝ POKYN PRÁCE S PORTÁLEM DUMY.CZ. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

METODICKÝ POKYN PRÁCE S PORTÁLEM DUMY.CZ. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. METODICKÝ POKYN PRÁCE S PORTÁLEM DUMY.CZ Přihlášení Na portál se dostanete přes webovou adresu www.dumy.cz Registrace (materiál může vložit pouze registrovaný uživatel) Pole pro přihlášení registrovaného

Více

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této příručce

Více

2. Nastavení aplikace pro použit s GoXtreme Omni 360

2. Nastavení aplikace pro použit s GoXtreme Omni 360 Stručná příručka 1. Stažení a instalace aplikace Obrázek 1: stažení aplikace pro Android Pokud zařízení připojujete poprvé, naskenujte QR kód z výše uvedeného obrázku 1 a stáhněte aplikaci, nebo si aplikaci

Více

Elektronický výpis v Internet Bance

Elektronický výpis v Internet Bance Elektronický výpis v Internet Bance Obsah Elektronický výpis...3 Jak si nastavíte elektronický výpis...3 Jak si prohlédnete elektronický výpis...5 Jak si nastavíte upozornění na nový elektronický výpis...7

Více

František Hudek. červen ročník

František Hudek. červen ročník VY_32_INOVACE_FH18_WIN Jméno autora výukového materiálu Datum (období), ve kterém byl VM vytvořen Ročník, pro který je VM určen Vzdělávací oblast, obor, okruh, téma Anotace František Hudek červen 2013

Více

Profesis on-line 20.1.2015. Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace.

Profesis on-line 20.1.2015. Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace. Profesis on-line 20.1.2015 Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace. Adresa systému: www.profesis.cz Údaje nutné pro přihlášení: - přihlašovací jméno: sedmimístné číslo autorizace (včetně

Více

si.shimano.com Uživatelský návod

si.shimano.com Uživatelský návod (Czech) si.shimano.com Uživatelský návod verze 1.4.1 OBSAH Pokyny k používání... 3 Informace o webu... 3 Používání jednotlivých obrazovek... 4 Hlavní obrazovka... 4 Navigace... 4 Navigační nabídka... 4

Více

eliška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7) w w w. n e s s. c o m

eliška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7) w w w. n e s s. c o m eliška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7) Příprava Při instalaci elišky doporučujeme nemít spuštěné žádné další programy. Pro instalaci elišky je třeba mít administrátorská práva na daném počítači.

Více

vytvořil Vladimír Hradecký Obsah

vytvořil Vladimír Hradecký Obsah Google Apps chat Obsah Obsah... Úvod... Co všechno chat dokáže... Popis prostředí... Nastavení chatu... Nastavení stavu... Chatování... 7 Skupinový chat... 8 Historie chatu... 9 Úvod V dnešní době chce

Více

Modul 2. Druhá sada úkolů:

Modul 2. Druhá sada úkolů: Zadání Druhá sada úkolů: Modul 2 Všechny potřebné složky a soubory pro splnění následující sady úkolů se nachází ve složce sada2. 1. Ve složce Ulohy vytvořte šest nových složek (podle obrázku) a pojmenujte

Více