Choose a building block. Znalostní báze Kleos. Kleos 6.5 (březen 2019)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Choose a building block. Znalostní báze Kleos. Kleos 6.5 (březen 2019)"

Transkript

1 Choose a building block. Znalostní báze Kleos Kleos 6.5 (březen 2019)

2 Novinky a vylepšení Obsah y: nová verze doplňku Kleos pro Outlook 2 Kleos pro Outlook: instalace a spuštění (i pokud není spuštěn Kleos) 2 Kleos pro Outlook: cílová kauza: automatický návrh, poslední kauzy nebo manuální hledání 4 Kleos pro Outlook: cílová složka: automatický návrh 5 Kleos pro Outlook: vytvoření nové složky v kauze 6 Kleos pro Outlook: uložení příchozího u 6 Kleos pro Outlook: výběr více ů najednou 9 Kleos pro Outlook: vytvoření nového u (volitelně s použitím šablony) 10 Kleos pro Outlook: další kroky po uložení u (schůzka, úkol, činnost) 14 Kleos pro Outlook: odpověď nebo přeposlání uloženého u 19 y: použití Outlooku jako ového editoru v Kleosu 19 y: nastavení: zobrazení/skrytí seznamu šablon 20 y: zobrazení naposledy použitých šablon 20 Export seznamů do Excelu: nový limit pro počet řádků je Y: NOVÁ VERZE DOPLŇKU KLEOS PRO OUTLOOK Kleos pro Outlook je bezplatný doplněk do Outlooku, který vám umožní ukládat příchozí/odchozí y z Outlooku přímo do Kleosu. Kleos 6.5 přináší zcela novou verzi doplňku s několika užitečnými funkcemi. KLEOS PRO OUTLOOK : INSTALACE A SPUŠTĚNÍ (I POKUD NENÍ SPUŠTĚN KLEOS) Pokud jste již dříve používali předchozí verzi Kleos pro Outlook, tak se při aktualizaci Kleosu na verzi 6.5 automaticky aktualizuje i doplněk. Pokud potřebujete nainstalovat doplněk na jiném PC nebo jej přeinstalovat, navštivte stránku:

3 POZNÁMKA: - doplněk je kompatibilní s verzemi Outlook , - doplněk je také kompatibilní s Outlook 365 (ale pouze s aplikací klasické plochy, nikoliv online verzí), - pro instalaci/aktualizaci je třeba mít oprávnění administrátora. Při spuštění Outlooku se automaticky spustí i doplněk, který se zobrazí v pravé části okna. Tento panel je možné vypnout kliknutím na ikonu Kleosu v horní liště. Při prvním spuštění můžete zvolit zemi: Pro přihlášení do Kleosu pro Outlook použijte stejné přihlašovací údaje jako do aplikace Kleos. Pro zjednodušení je zde možnost zaškrtnout Automatické přihlašování a při každém spuštění Outlooku se doplněk přihlásí:

4 Automatické přihlašování bude probíhat do doby, než se sami odhlásíte. To lze provést kliknutím na své jméno a volbou Odhlášení. KLEOS PRO OUTLOOK : CÍLOVÁ KAUZA: AUTOMATICKÝ NÁVRH, POSLEDNÍ KA UZY NEBO MANUÁLNÍ HLEDÁNÍ Pokaždé, když vyberete v Outlooku, Kleos pro Outlook se pokusí najít relevantní související kauzu. Nabídka souvisejících kauz je zobrazena v následujících případech. Pro příchozí a odchozí y: - je součástí vlákna => vlákno je identifikováno a je navržena kauza, - v předmětu je uvedena spisová značka kauzy, - v předmětu je uvedena spisová značka strany kauzy. Pouze u příchozích ů: - pokud se ová adresa shoduje s em strany kauzy, jsou zobrazeny všechny kauzy s touto stranou, - pokud jsou příjemci stranami v kauze, doplněk dle jejich u navrhne související kauzy. Pouze u odchozích ů: - pokud je odesílatelem člen kanceláře v Kleosu, porovná doplněk jeho se členy kanceláře u kauz, - pokud je příjemcem nečlen kanceláře, doplněk zkontroluje, jestli neodpovídá nějaké straně u kauzy v Kleosu. Pokud nebyla nalezena žádná odpovídající kauza (nebo je vyhledávání příliš obecné): - Kleos pro Outlook navrhne uložení u do jedné z posledních kauz,

5 - je možné kauzu vyhledat i ručně. KLEOS PRO OUTLOOK : CÍLOVÁ SLOŽKA: AUTOMATICKÝ NÁVRH Po výběru kauzy (automatickém nebo ručním) nabídne Kleos pro Outlook i složku pro uložení u/dokumentů dle následujících pravidel: 1. Vybraný je součástí vlákna ů, z nichž byl alespoň jeden uložen do Kleosu. Pak je nabídnuta stejná složka, jako u posledního uloženého u z tohoto vlákna. 2. Ve vybrané kauze je již uložen nějaký , i když není z aktuálního vlákna. a. Vybraný je odeslaný. Doplněk navrhne složku naposledy použitou pro uložení odeslaného u. b. Vybraný je přijatý. Doplněk navrhne složku naposledy použitou pro uložení přijatého u. 3. Pokud není v navržené kauze žádný uložený , navrhne Kleos pro Outlook výchozí složku pro ukládání ů dle nastavení. Z tohoto důvodu přibyly v nastavení 2 nové položky (Nastavení/Obecný/Obecné konfigurace/moje preference/dokumenty). Pokud není navržená složka vhodná, je možné vybrat jinou složku tlačítkem Změnit: Pak lze zvolit ze složek v kauze nebo vytvořit novou složku.

6 KLEOS PRO OUTLOOK : VYTVOŘENÍ NOVÉ SLOŽ K Y V KAUZE Při výběru složky v kauze je možné rovnou vytvořit vhodnou novou složku (pokud je to povoleno v nastavení). Do okna se zadá její název: Stisknutím klávesy Enter nebo kliknutím myši mimo textové pole se název uloží. Změnit pozici složky v rámci stromové struktury je možné přetažením myši. KLEOS PRO OUTLOOK : ULOŽENÍ PŘÍCHOZÍHO U Jednoduše klikněte na a Kleos pro Outlook se pokusí vyhledat související kauzy dle výše uvedených pravidel:

7 Pokud není navržená kauza vhodná, je možné tlačítkem Změnit vybrat jinou, a to výběrem z posledních kauz nebo vyhledáváním: Po výběru kauzy jsou možné dvě varianty: 1. nemá přílohy NEBO chcete uložit jako celek Zde stačí kliknout na uložit nyní. Doplněk zobrazí potvrzení o uložení:

8 Pak je možné provést další kroky, jak je uvedeno níže v tomto dokumentu. 2. má přílohy a ty chcete spolu s em uložit jako samostatné dokumenty Zvolte možnost Uložit přílohy jako samostatné dokumenty. Zde máte pak možnosti: - odškrtnout položku, kterou nechcete importovat, - změnit složku pro uložení, - přejmenovat přílohy kliknutím na název.

9 Po kliknutí na Uložit nyní zobrazí doplněk potvrzení. Pak je možné provést další kroky, jak je uvedeno níže v tomto dokumentu. KLEOS PRO OUTLOOK : VÝBĚR VÍCE Ů N A JEDNOU Pomocí klávesy CTRL je možné v Outlooku vybrat více ů. Kleos pro Outlook pak zobrazí poslední kauzy, políčko pro hledání a počet vybraných kauz: Vyberte kauzu nebo ji vyhledejte (pomocí minimálně 3 znaků). Je možné také změnit cílovou složku. Pak je možné uložit.

10 Následně je možné provést další kroky, jak je uvedeno níže v tomto dokumentu. POZNÁMKA: při výběru více ů - neuplatňuje se automatické hledání kauzy, - nelze uložit přílohy jako samostatné dokumenty. KLEOS PRO OUTLOOK : VYTVOŘENÍ NOVÉH O EMA ILU (VOLI TELNĚ S POUŽITÍM ŠABLON Y) Vytvořit je možné pomocí standardního postupu v Outlooku (Nový ). V pravé části okna se zobrazí panel Kleos pro Outlook, kde je možné vybrat z posledních kauz nebo kauzu vyhledat.

11 Pro výběr jiné kauzy klikněte na <. Kleos pro Outlook nabídne složku pro uložení, kterou je možné změnit. Můžete použít i šablonu ů z Kleosu zobrazeno je posledních 5 použitých šablon, nebo vhodnou šablonu vyhledat. Šablona pak vyplní všechny informace, které jsou v ní nastaveny: příjemci, předmět nebo text zprávy. POZNÁMKA: - pokud jste před výběrem šablony již zadali nějaké příjemce, NEBUDE použito nastavení příjemců ze šablony, - pokud jste před výběrem šablony již zadali nějaký předmět, NEBUDE použito nastavení předmětu ze šablony, - pokud jste již vyplnili nějaký text do těla zprávy, bude k němu text ze šablony přidán. Je možné přidat příjemce u ze stran kauzy. Prostě klikněte na ovou adresu pro přidání jako příjemce nebo zvolte pole pro kopii a slepou kopii.

12 Je možné přímo přidat i dokumenty z kauzy:

13 Vybrat můžete jeden nebo více dokumentů najednou. U nich se pak zobrazí panel se stavem stahování ze serveru zelené zaškrtávátko potvrzuje úspěšné stažení. POZNÁMKA: pro zjednodušení výběru dokumentů je možné v nich filtrovat dle typu: Po výběru příloh můžete pokračovat s textem těla u a máte skoro vše již připravené! UPOZORNĚNÍ PŘED ULOŽENÍM: pokud se chystáte využít možnosti přidat schůzku nebo činnost, zvolte možnost Další kroky po uložení.

14 Pak klikněte na Odeslat a uložit Pokud jste zatrhli navázání dalších kroků, Kleos pro Outlook nabídne možnost vytvořit schůzku, úkol nebo činnost. KLEOS PRO OUTLOOK : DA LŠÍ KROKY PO ULOŽ ENÍ U (SCHŮZKA, ÚKOL, ČINNOST) Po uložení nového nebo přijatého u máte možnost přidat nové položky do Kleosu přímo z Outlooku schůzku, úkol, předání k vyřízení nebo vložení činnosti. Tyto další kroky jsou nabízeny různými způsoby dle kontextu. 1. uložení příchozího nebo odeslaného u Tyto činnosti lze používat opakovaně a stejně tak lze uložit do více kauz: 2. vytvoření a uložení nového u:

15 V tomto případě musíte explicitně zvolit možnost dalších kroků: Pokud je tato možnost povolena, doplněk otevře okno, které zahrnuje: na levé straně shrnutí u, na pravé straně možné kroky. Průběh přidávání dalších kroků je pro obě varianty stejný.

16 Přidání schůzky (automaticky přiřazené ke kauze, kam byl uložen) POZNÁMKA: - Typ události: Kleos nabídne výchozí typ události, který byl přiřazen v nastavení (jiný pro import dokumentu a jiný pro vytvoření dokumentu). Viz Nastavení/Obecný/Obecné konfigurace/moje preference/události. - Schůzka je automaticky přiřazena vám.

17 Přidání úkolu (automaticky přiřazeného ke kauze, kam byl uložen) POZNÁMKA: - Typ úkolu: Kleos nabídne výchozí typ úkolu, který byl přiřazen v nastavení (jiný pro import dokumentu a jiný pro vytvoření dokumentu). Viz Nastavení/Obecný/Obecné konfigurace/moje preference/úkoly. - Vlastníkem úkolu jste vy jako přihlášený uživatel, což je možné změnit.

18 Přidání činnosti (automaticky přiřazené ke kauze, kam byl uložen) POZNÁMKA: - Zde jsou k dispozici pouze činnosti s časovými a paušálními fakturačními položkami. - Typ činnosti: Kleos nabídne výchozí typ činnosti, který byl přiřazen v nastavení (jiný pro import dokumentu a jiný pro vytvoření dokumentu). Viz Nastavení/Obecný/Obecné konfigurace/moje preference/činnosti. - Vlastníkem činnosti jste vy jako přihlášený uživatel. Předání k vyřízení

19 KLEOS PRO OUTLOOK : ODPOVĚĎ NEBO PŘEPOSLÁNÍ ULOŽENÉH O U Všechny funkce související s vytvářením ů jsou k dispozici i pro odpověď nebo přeposlání. Navíc, pokud odpovídáte na již uložený v Kleosu, bude vám pro uložení automaticky nabídnuta kauza, ve které byl zdrojový uložen. Y: POUŽITÍ OUT LOOKU JAKO OVÉHO EDITORU V KLEOSU Doteď bylo možné použít pro vytváření ů v Kleosu pouze interní editor. Nyní je možné použít známého prostředí Outlooku jako výchozího editoru ů. Pro aktivaci této funkce jděte do Nastavení/Obecný/Obecné konfigurace/moje preference/dokumenty a zaškrtněte políčko Použít Microsoft Outlook pro posílání nových ů (nastavení se týká jen přihlášeného uživatele a neovlivní nastavení ostatních členů kanceláře). Od této chvíle bude při vytváření nového u použit Outlook. POZNÁMKA: aktivace této funkce je ideální v případě, že používáte doplněk do Outlooku popsaný výše. V případě použití doplňku do Outlooku: do Outlooku budou předány informace o kauze/dokumentech. Navíc je možné použít šablonu z Kleosu a přidávat příjemce ze stran kauzy. V případě, že nemáte nainstalovaný doplněk, otevře se prázdné okno u bez jakýchkoliv informací z kauzy.

20 Y: NASTAVENÍ: ZOBRAZENÍ/SKRYTÍ SEZNAMU ŠABLON Doteď nabízel Kleos při vytváření ů vždy možnost použít šablonu, i když uživatel nechtěl žádnou použít. S verzí 6.5 se toto mění a seznam šablon není zobrazen a vždy je vytvořen prázdný . Zvolit šablonu můžete pod položku Použít šablonu v editoru ů: Pokud se chcete vrátit k původnímu nastavení, kdy je pokaždé zobrazena výzva pro výběr šablony, stačí jít do Nastavení/Obecný/Obecné konfigurace/moje preference/dokumenty a tam zaškrtnout políčko Vnutit výběr šablony pro y. POZNÁMKA: tato funkce nebude aktivní v případě, že jste zvolili možnost Outlooku jako výchozího ového editoru. V Outlooku je pak třeba využít doplňku, aby bylo možné využívat šablon. Y: ZOBRAZENÍ NA POSLEDY POUŽITÝCH ŠA BLON V předchozích verzích Kleosu se všem uživatelům zobrazoval úplný seznam všech šablon z celé kanceláře. Kleos 6.5 přináší možnost vybrat si pouze z vámi naposledy použitých šablon. V okně s výběrem šablony je nový filtr na posledně použité šablony. EXPORT SEZNAMŮ DO EXCELU: NOVÝ LIMIT PRO POČET ŘÁDKŮ JE Dosud bylo omezení počtu řádků použitelných pro export do Excelu Tento limit se nyní zvedá na POZNÁMKA: Pokud má seznam více než řádků, zobrazí Kleos upozornění, že export může nějakou chvíli trvat.

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Úvod k instalaci Tato instalační příručka je určena uživatelům objednávkového modulu Offline VetShop verze 3.4. Obsah 1. Instalace modulu Offline VetShop...

Více

Část 1 - Začínáme. Instalace

Část 1 - Začínáme. Instalace Obsah Část 1 - Začínáme... 4 Instalace... 4 Nastavení domovské obrazovky... 7 Základní nastavení kanceláře... 9 První kroky s Kleosem... 11 Moje první kauza... 15 2 3 Část 1 - Začínáme Instalace Kleos

Více

Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100

Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 Pro úspěšné připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 je nutné připojovat se ze stanice s Windows XP SP3, Windows Vista SP1 nebo Windows 7. Žádná VPN není potřeba,

Více

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor Verze: 1.06 Strana: 1 / 17 Návod pro použití Plug-in SMS Operátor 1. Co to je Plug-in modul SMS Operátor? Plug-in modul (zásuvkový modul) do aplikace MS Outlook slouží k rozšíření možností aplikace MS

Více

Manuál pro Registrované uživatele / Klienty

Manuál pro Registrované uživatele / Klienty Manuál pro Registrované uživatele / Klienty OBSAH 1. Přihlášení klienta web stránka, region, jméno a heslo 2. Po přihlášení klienta vysvětlení jednotlivých položek 2.1. Přidávání a odebírání staveb z oblíbených

Více

1. Obsah 2. Úvod Zdarma poštovní klient od společnosti Microsoft přímo v PC

1. Obsah 2. Úvod Zdarma poštovní klient od společnosti Microsoft přímo v PC 1. Obsah 1. Obsah... 1 2. Úvod... 1 3. Instalace... 2 4. Vytvoření účtu... 5 5. Pošta... 7 6. Kontakty... 11 7. Informační kanály... 11 8. Nastavení zobrazení... 12 2. Úvod Zdarma poštovní klient od společnosti

Více

Metodika NZIS. Sběr dat výkazů. resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů

Metodika NZIS. Sběr dat výkazů. resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů Metodika NZIS Sběr dat výkazů resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů Uživatelská příručka verze CUV_20180102 Tuto kompletní metodiku sběru dat vydal, na základě

Více

Metodika NZIS. Sběr dat výkazů. resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů

Metodika NZIS. Sběr dat výkazů. resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů Metodika NZIS Sběr dat výkazů resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů Uživatelská příručka verze CUV_20170216 Tuto kompletní metodiku sběru dat vydal, na základě

Více

Na vod k nastavenı e-mailu

Na vod k nastavenı e-mailu Na vod k nastavenı e-mailu 1. Návod k nastavení e-mailových schránek na serveru stribrny.net. Do e-mailových schránek lze přistupovat přes webové rozhraní Webmail nebo přes poštovního klienta. Návod popisuje

Více

Používání u a Internetu

Používání  u a Internetu Používání e-mailu a Internetu Je pro vás systém Windows 7 nový? I když má tento systém mnoho společného s verzí systému Windows, kterou jste používali dříve, můžete potřebovat pomoc, než se v něm zorientujete.

Více

Archiv elektronických dokumentů Zela

Archiv elektronických dokumentů Zela Archiv elektronických dokumentů Zela Instalace po rozbalení servisního balíčku 38 se automaticky spustí instalační program, který nainstaluje potřebné moduly pro provoz archivu dokumentů. Tyto moduly je

Více

ČSOB Business Connector

ČSOB Business Connector ČSOB Business Connector Instalační příručka Člen skupiny KBC Obsah 1 Úvod... 3 2 Instalace aplikace ČSOB Business Connector... 3 3 Získání komunikačního certifikátu... 3 3.1 Vytvoření žádosti o certifikát

Více

Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek, s.r.o.

Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek, s.r.o. Číslo projektu Název školy Název Materiálu Autor Tematický okruh Ročník Datum tvorby Anotace Zdroje CZ.1.07/1.5.00/34.0499 Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek, s.r.o. VY_32_INOVACE_117_ IVT_OUTLOOK_09

Více

Po prvním spuštění Chrome Vás prohlížeč vyzve, aby jste zadali své přihlašovací údaje do účtu Google. Proč to udělat? Máte několik výhod:

Po prvním spuštění Chrome Vás prohlížeč vyzve, aby jste zadali své přihlašovací údaje do účtu Google. Proč to udělat? Máte několik výhod: Internetový prohlížeč CHROME Pro správné fungování veškerých funkcionalit, které nám nástroje společnosti Google nabízí, je dobré používat prohlížeč Chrome. Jeho instalaci je možné provést z webové adresy:

Více

Microsoft Outlook 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit.

Microsoft Outlook 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Úvodní příručka Microsoft Outlook 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Přizpůsobení vlastním potřebám Přizpůsobte si

Více

Návod k aplikaci DPH Kontrol

Návod k aplikaci DPH Kontrol Návod k aplikaci DPH Kontrol Obsah I. O aplikaci... 2 II. Jak používat DPH Kontrol... 3 1. Kontrola spolehlivosti plátců DPH... 3 2. Kontrola zveřejněných účtů... 5 III. Další práce s databází záznamů...

Více

Konfigurace PPPoE připojení v OS Microsoft Windows Vista

Konfigurace PPPoE připojení v OS Microsoft Windows Vista Konfigurace PPPoE připojení v OS Microsoft Windows Vista Předmluva Tento návod slouží k nastavení připojení k síti Internet prostřednictvím služby Internet ONE, která využívá připojování pomocí protokolu

Více

INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ Hromadné platby a stahování výpisů

INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ Hromadné platby a stahování výpisů INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ Hromadné platby a stahování výpisů Vážená klientko, vážený kliente, v internetovém bankovnictví Raiffeisenbank máme pro Vás k dispozici funkcionality pro import hromadných plateb

Více

Postup přechodu na podporované prostředí. Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy

Postup přechodu na podporované prostředí. Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy Postup přechodu na podporované prostředí Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy Obsah Zálohování BankKlienta... 3 Přihlášení do BankKlienta... 3 Kontrola verze

Více

Obsah. při vyšetření pacienta. GDT souboru do programu COSMED Omnia GDT souboru z programu COSMED Omnia a zobrazení výsledků měření v programu MEDICUS

Obsah. při vyšetření pacienta. GDT souboru do programu COSMED Omnia GDT souboru z programu COSMED Omnia a zobrazení výsledků měření v programu MEDICUS Obsah Napojení...3 programu COSMED Omnia Nastavení...3 MEDICUS Přidání...3 externího programu COSMED Omnia Přidání...4 ikony do panelu nástrojů Nastavení...5 COSMED Omnia Postup...5 při vyšetření pacienta

Více

Nastavení Microsoft Outlook 2007

Nastavení Microsoft Outlook 2007 Nastavení Microsoft Outlook 2007 Pro nastavení programu Microsoft Outlook 2007 k výběru pošty, je nutné provést manuální nastavení dle níže uvedeného návodu. spusťte Microsoft Outlook 2007 klikněte na

Více

Technologické postupy práce s aktovkou IS MPP

Technologické postupy práce s aktovkou IS MPP Technologické postupy práce s aktovkou IS MPP Modul plánování a přezkoumávání, verze 1.20 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. dokument ze dne 27. 3. 2013, verze 1.01 Technologické postupy práce

Více

DLS V v1.2. Nové funkce. Používání programu DLS V

DLS V v1.2. Nové funkce. Používání programu DLS V DLS V v1.2 Nové funkce Nahrazuje SW DLS IV stáhne se sám přes DLS IV Updater, nebo ho lze nainstalovat ručně Existuje DLS V pro instalační firmy a DLS V SA pro uživatele Databáze místo MS SQL serveru se

Více

Postup instalace síťové verze Mount Blue

Postup instalace síťové verze Mount Blue Postup instalace síťové verze Mount Blue Instalace na serveru 1. Stáhněte si instalační balíček pro server ze stránek Mount Blue na adrese: http://www.mountblue.cz/download/mountblue-server-setup.exe 2.

Více

Vystavení certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx

Vystavení certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx Vystavení certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx Návod popisuje kroky od vystavení certifikátu až po odeslání a podepsání dat v obchodním systému CS OTE v prostředí operačního systému Apple

Více

Jak stahovat ICC profily z Antalis ICC Profile Centre

Jak stahovat ICC profily z Antalis ICC Profile Centre Jak stahovat ICC profily z Antalis ICC Profile Centre Tento dokument popisuje jak snadno stahovat media profily z Antalis ICC Profile Center a jak je nahrát do vašeho RIP Software. Vítejte na ICC Profile

Více

OBSAH. 48 Příručka ON-LINE KUPEG úvěrová pojišťovna, a.s. www.kupeg.cz

OBSAH. 48 Příručka ON-LINE KUPEG úvěrová pojišťovna, a.s. www.kupeg.cz DODATEK č. 1 20.1.2012 OBSAH OBSAH... 48 C. PRÁCE SE SYSTÉMEM... 49 C.1 ÚVODNÍ OBRAZOVKA PO PŘIHLÁŠENÍ... 49 C.2 NASTAVENÍ VLASTNÍCH ÚDAJŮ... 50 a. Nastavení Uživatele... 50 b. Nastavení Systému... 51

Více

Použití Office 365 na telefonu s Androidem

Použití Office 365 na telefonu s Androidem Použití Office 365 na telefonu s Androidem Úvodní příručka Kontrola e-mailů Telefon s Androidem si můžete nastavit tak, aby odesílal a přijímal poštu z vašeho účtu Office 365. Kontrola kalendáře z libovolného

Více

Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5

Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5 Rejstřík Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5 Úvod Správcovská aplikace slouží k vytvoření vstupního a zašifrovaného souboru pro odečtovou

Více

Zpracování ročních zpráv v IS FKVS Příručka pro koncové uživatele

Zpracování ročních zpráv v IS FKVS Příručka pro koncové uživatele Zpracování ročních zpráv v IS FKVS Příručka pro koncové uživatele vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. dokument ze dne 1.10.2007, verze 1.01 Obsah Obsah... 2 1. Úvod... 3 2. Spuštění počítače, spuštění

Více

Váš první webinář aneb jak na to?

Váš první webinář aneb jak na to? Váš první webinář aneb jak na to? 1. Po registraci k účasti na online-schůzce (webináři), obdržíte do své e-mailové schránky zprávu s instrukcemi a přístupovým odkazem pro připojení do vybraného webináře.

Více

INSTALAČNÍ POSTUP PRO APLIKACI ELIŠKA 4

INSTALAČNÍ POSTUP PRO APLIKACI ELIŠKA 4 INSTALAČNÍ POSTUP PRO APLIKACI ELIŠKA 4 1. Dříve než spustíte instalaci Vítáme Vás při instalaci nové verze aplikace eliška. Před samotnou instalací, prosím, ověřte, že jsou splněné následující podmínky:

Více

IceWarp Outlook Sync Rychlá příručka

IceWarp Outlook Sync Rychlá příručka IceWarp Mail server 10 IceWarp Outlook Sync Rychlá příručka Verze 10.4 Printed on 20 September, 2011 Instalace Prostudujte si před instalací Na cílové pracovní stanici musí být nainstalovaný program Microsoft

Více

Přepínání zobrazení Použijte zobrazení kalendáře, které nejlépe vyhovuje vašemu pracovnímu postupu. Přepínejte tak často, jak chcete.

Přepínání zobrazení Použijte zobrazení kalendáře, které nejlépe vyhovuje vašemu pracovnímu postupu. Přepínejte tak často, jak chcete. Kalendář Úvodní příručka Naplánování schůzky v Lyncu Setkejte se tváří v tvář a ušetřete si cestu díky online schůzce v Lyncu 2013. Přepínání zobrazení Použijte zobrazení kalendáře, které nejlépe vyhovuje

Více

Migrace na aplikaci Outlook 2010

Migrace na aplikaci Outlook 2010 V tomto průvodci Microsoft Aplikace Microsoft Outlook 2010 vypadá velmi odlišně od aplikace Outlook 2003, a proto jsme vytvořili tohoto průvodce, který vám pomůže se s ní rychle seznámit. Dozvíte se o

Více

SEZNAMY A INFORMACE O STUDENTECH manuál pro vyučující a lokální správce

SEZNAMY A INFORMACE O STUDENTECH manuál pro vyučující a lokální správce manuál pro vyučující a lokální správce Systém i nformační Studijní SKUPINY OSOB Po přihlášení do SIS v roli Tajemník nebo v roli Učitel zvolíte modul Hledání osob. Tento modul umožňuje vytvořit seznamy

Více

Nastavení Internet Exploreru pro vstup do IS ARGIS

Nastavení Internet Exploreru pro vstup do IS ARGIS Nastavení Internet Exploreru pro vstup do IS ARGIS Obsah: 1. Nastavení Internet Exploreru pro vstup do IS ARGIS... 3 1.1. Postup uživatele při umístění IS ARGIS do zóny důvěryhodných serverů... 3 1.2.

Více

PŘÍKAZ K ZADÁNÍ SEPA PLATBY V APLIKACI MULTICASH KB

PŘÍKAZ K ZADÁNÍ SEPA PLATBY V APLIKACI MULTICASH KB V rámci instalace MultiCash KB je SEPA modul její součástí od poloviny roku 2010 (v3.21 a vyšší). Dodavatel softwaru (fy. MD Praha) doporučuje minimálně verzi 3.22 a vyšší. Pokud máte verzi nižší, kontaktujte

Více

Úvod do email systému

Úvod do email systému Úvod do email systému Základní informace Toto emailové prostředí je rozloženo do tří hlavních částí - rámců. Levý rámec zobrazuje aktuálně přihlášené složky. V pravé části strany se realizuje veškerá činnost

Více

Microsoft. Word. Hromadná korespondence. Mgr. Jan Veverka Střední odborná škola sociální Evangelická akademie

Microsoft. Word. Hromadná korespondence. Mgr. Jan Veverka Střední odborná škola sociální Evangelická akademie Microsoft Word Hromadná korespondence Mgr. Jan Veverka Střední odborná škola sociální Evangelická akademie Hromadná korespondence Funkce hromadná korespondence umožňuje vytvoření malé databáze (tabulky)

Více

RSS NÁVOD K POUŽITÍ. Na internetu lze najít spoustu jednoduchých RSS čteček. Níže pár samostatných specializovaných programů:

RSS NÁVOD K POUŽITÍ. Na internetu lze najít spoustu jednoduchých RSS čteček. Níže pár samostatných specializovaných programů: RSS NÁVOD K POUŽITÍ Technologie RSS umožňuje uživatelům internetu přihlásit se k odběru novinek z webové stránky, která nabízí RSS zdroj (RSS kanál, RSS feed). Z jednoho místa pak lze přehledně sledovat

Více

Podrobný návod na instalaci programu HiddenSMS

Podrobný návod na instalaci programu HiddenSMS Podrobný návod na instalaci programu HiddenSMS Poslední aktualizace: 9. 6. 2009 Samotná instalace programu HiddenSMS se skládá ze dvou kroků: I. PŘIPOJENÍ TELEFONU S POČÍTAČEM - podrobný popis najdete

Více

Novinky v ticketingu verze 4.2

Novinky v ticketingu verze 4.2 Novinky v ticketingu verze 4.2 Autor: Martina Juráková Aktualizováno: 7.9.2018 IPEX a.s., Roháčova 77, Praha Obsah Obsah... 2 Nové pohledy na požadavky s podporou skupin... 3 Konverzace v požadavku...

Více

Konfigurace PPPoE připojení v OS Microsoft Windows XP

Konfigurace PPPoE připojení v OS Microsoft Windows XP Konfigurace PPPoE připojení v OS Microsoft Windows XP Předmluva Tento návod slouží k nastavení připojení k síti Internet prostřednictvím služby Internet ONE, která využívá připojení pomocí protokolu PPPoE.

Více

PRACUJEME S TSRM. Modul Samoobsluha

PRACUJEME S TSRM. Modul Samoobsluha PRACUJEME S TSRM Modul Samoobsluha V této kapitole Tato kapitola obsahuje následující témata: Téma Na straně Přehled kapitoly 6-1 Užití modulu Samoobsluha 6-2 Přihlášení k systému 6-3 Hlavní nabídka TSRM

Více

Connect Genius V2. Instalace programu.

Connect Genius V2. Instalace programu. Connect Genius V2 Program připojíte k PC přes RS 232. Instalace programu. Vložte CD do PC a automaticky se nabídne instalační program. Otevřete instalační program a klikněte dvojklikem na setup.exe a program

Více

JAK AKTUALIZOVAT APLIKACI E-PAY BY EDENRED

JAK AKTUALIZOVAT APLIKACI E-PAY BY EDENRED JAK AKTUALIZOVAT APLIKACI E-PAY BY EDENRED Postup aktualizace E-Pay by Edenred závisí na tom, zda máte zařízení, na kterém již byla aplikace předinstalována (pokračujete v návodu na kapitolu 2) nebo zda

Více

Instalace a první spuštění programu. www.zoner.cz

Instalace a první spuštění programu. www.zoner.cz Instalace a první spuštění programu www.zoner.cz CZ Průvodce instalací Z nabídky instalačního CD vyberte Zoner Photo Studio 13 v požadované jazykové verzi * a klikněte na položku Instalace programu. Pokud

Více

Fides Software Storage Administrator

Fides Software Storage Administrator Trade FIDES, a.s. Fides Software Storage Administrator 1.0.2.0 (aktualizace - 7/2014) Popis programu Manuál správce systému 2 Fides Software Storage Administrator manuál správce Obsah 1 Úvod... 3 1.1 Popis

Více

Software602 FormApps Server

Software602 FormApps Server Software602 FormApps Server Instalace pluginů pro elektronické formuláře Aktualizováno: 13. 1. 2017 Software602 a.s. Hornokrčská 15 140 00 Praha 4 tel: 222 011 602 web: www.602.cz e-mail: info@602.cz ID

Více

iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod

iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod iviewer lze použít na iphone a ipad pro zobrazení živého obrazu z DVR vzdálený server. I. Použití iphone pro přístup ke vzdálenému DVR Použití

Více

Freemail Prahy 10. Do svého e-mailu se můžete přihlásit odkudkoliv na webové adrese

Freemail Prahy 10. Do svého e-mailu se můžete přihlásit odkudkoliv na webové adrese Freemail Prahy 10 Co umožňuje Freemail Freemail funguje na podobném principu jako běžné e-maily (seznam.cz, centrum.cz apod.). Abyste se lépe ve svém e-mailu orientovali, připravili jsme pro vás jednoduchý

Více

1. Instalace MySQL Serveru...2. 2. Konfigurace MySql Serveru...2. 3. Vytvoření struktury databáze...3

1. Instalace MySQL Serveru...2. 2. Konfigurace MySql Serveru...2. 3. Vytvoření struktury databáze...3 Obsah 1. Instalace MySQL Serveru...2 2. Konfigurace MySql Serveru...2 3. Vytvoření struktury databáze...3 4. Instalace Watchdog na klientských stanicích...4 5. Watchdog Viewer...6 Nastavení připojení k

Více

CGMesky. Rozšiřující služba

CGMesky. Rozšiřující služba CGMesky Rozšiřující služba Návod Dokumentace Poslední aktualizace: 15.7.2015 CGMesky Služba CGMesky umožňuje odesílat textové SMS zprávy přímo z prostředí Vašeho programu. Rychle a efektivně můžete informovat

Více

Moje PNS. Návod použití

Moje PNS. Návod použití Moje PNS Návod použití První přihlášení Pro první přihlášení potřebujete Zvací email. Ten jsme Vám zaslali, pokud známe Vaši emailovou adresu. V emailu najdete návod na první přihlášení. Heslo, které budete

Více

Část 3 Manuál pro správce

Část 3 Manuál pro správce Obsah Část 3 Manuál pro správce... 3 Nastavení účtů v Kleosu... 4 Nastavení dalších polí... 4 Nastavení emailu... 6 Nastavení šablon... 7 Nastavení činností a fakturačních položek... 8 2 3 Část 3 Manuál

Více

EPLAN Electric P8 2.7 s databázemi na SQL serveru

EPLAN Electric P8 2.7 s databázemi na SQL serveru EPLAN Electric P8 2.7 s databázemi na SQL serveru EPLAN Electric P8 2.7 k dispozici pouze ve verzi 64bit. EPLAN Electric P8 využívá k ukládání některých dat databáze. Artikly, překladový slovník 1 ) a

Více

Doplněk do Wordu. návod na instalaci a práci s doplňkem. Místo vydání: Brno Vydavatel: Citace.com Datum vydání: 14.10.2015 Verze doplňku: 3.

Doplněk do Wordu. návod na instalaci a práci s doplňkem. Místo vydání: Brno Vydavatel: Citace.com Datum vydání: 14.10.2015 Verze doplňku: 3. ...citovat je snadné Citační manažer Doplněk do Wordu návod na instalaci a práci s doplňkem Místo vydání: Brno Vydavatel: Citace.com Datum vydání: 14.10.2015 Verze doplňku: 3.0 Doplněk do Microsoft Word

Více

Nastavení programu pro práci v síti

Nastavení programu pro práci v síti Nastavení programu pro práci v síti Upozornění: následující text nelze chápat jako kompletní instalační instrukce - jedná se pouze stručný návod, který z principu nemůže popsat všechny možné stavy ve vašem

Více

Začínáme pracovat s tabulkovým procesorem MS Excel

Začínáme pracovat s tabulkovým procesorem MS Excel Začínáme pracovat s tabulkovým procesorem MS Excel Nejtypičtějším představitelem tabulkových procesorů je MS Excel. Je to pokročilý nástroj pro tvorbu jednoduchých i složitých výpočtů a grafů. Program

Více

Nápověda pro ovládání automaticky čtené učebnice

Nápověda pro ovládání automaticky čtené učebnice Speciální vzdělávací pomůcky k podpoře výuky slabozrakých žáků Nápověda pro ovládání automaticky čtené učebnice Požadavky na počítač Pro používání čtených pomůcek Vám postačí běžný osobní počítač, reproduktory

Více

Práce s programem MPVaK

Práce s programem MPVaK Práce s programem MPVaK Tato informace popisuje postup práce s programem "MPVaK Vybrané údaje z majetkové a Vybrané údaje z provozní evidence. Jsou v ní popsány nejdůležitější úlohy, které budete s programem

Více

Dokumentace k produktu IceWarp Outlook konektor

Dokumentace k produktu IceWarp Outlook konektor Dokumentace k produktu IceWarp Outlook konektor IceWarp Outlook konektor 4 umožňuje synchronizovat informace mezi IceWarp serverem a klientskou aplikací Outlook. Konektor přináší: Vysokou stabilitu a nízké

Více

Uživatelská příručka aplikace. SPRÁVA NEMOVITOSTÍ pro bytová družstva a společenství vlastníků jednotek

Uživatelská příručka aplikace. SPRÁVA NEMOVITOSTÍ pro bytová družstva a společenství vlastníků jednotek Uživatelská příručka aplikace SPRÁVA NEMOVITOSTÍ pro bytová družstva a společenství vlastníků jednotek Příručka pro práci s aplikací Správa nemovitostí pro bytová družstva a společenství vlastníků jednotek

Více

Redakční systém Joomla. Prokop Zelený

Redakční systém Joomla. Prokop Zelený Redakční systém Joomla Prokop Zelený 1 Co jsou to red. systémy? Redakční systémy (anglicky Content Management System - CMS) jsou webové aplikace používané pro snadnou správu obsahu stránek. Hlavním cílem

Více

Certifikační autorita EET Modelové postupy vytvoření souboru žádosti o certifikát

Certifikační autorita EET Modelové postupy vytvoření souboru žádosti o certifikát Certifikační autorita EET Modelové postupy vytvoření souboru žádosti o certifikát verze 1.0, 1.9.2016 OBSAH 1 Úvod... 3 2 Sestavení souboru žádosti o certifikát ve Windows 7... 4 Přidání modulu snap-in

Více

První přihlášení k Office 365

První přihlášení k Office 365 První přihlášení k Office 365 Na webové stránce https://outlook.office365.com se přihlaste pomocí své emailové adresy (uživatelské jméno) a přiděleného hesla pro první přihlášení. Ihned po přihlášení budete

Více

OVLÁDÁNÍ PROGRAMU Obsah

OVLÁDÁNÍ PROGRAMU Obsah OVLÁDÁNÍ PROGRAMU Obsah 1. Všeobecný přehled... 2 2. Základní navigační tlačítka... 2 3. Uživatelské nastavení... 3 3.1. Nastavení seznamu... 3 3.1.1. Nastavení zobrazovaných sloupců... 3 3.1.2. Nastavení

Více

Základy Remedy. Zákaznický portál. Version 0.1 Status: Released. Konica Minolta Česká republika

Základy Remedy. Zákaznický portál. Version 0.1 Status: Released. Konica Minolta Česká republika Základy Remedy Zákaznický portál Version 0.1 Status: Released Konica Minolta Česká republika Obsah 1 PŘIHLÁŠENÍ DO SYSTÉMU REMEDY 3 2 JAK ZALOŽIT POŽADAVEK 3 3 JAK SLEDOVAT STAV JIŽ ZALOŽENÉHO POŽADAVKU

Více

Postup instalace přídavného modulu pro Aktuální zůstatky (CBA) v programu MultiCash KB (MCC)

Postup instalace přídavného modulu pro Aktuální zůstatky (CBA) v programu MultiCash KB (MCC) Postup instalace přídavného modulu pro Aktuální zůstatky (CBA) v programu MultiCash KB (MCC) 1/6 1. Instalace modulu Na internetových stránkách KB na adrese http://www.mojebanka.cz v sekci Stáhněte si

Více

INSTALAČNÍ MANUÁL. TME gadget

INSTALAČNÍ MANUÁL. TME gadget INSTALAČNÍ MANUÁL TME gadget OBSAH 1 KROKY PŘED INSTALACÍ... 2 1.1 Kontrola operačního systému a internetového připojení... 2 1.2 Příprava instalačního souboru TMEgadget.exe... 2 2 INSTALACE... 2 2.1 Spuštění

Více

Návod pro práci s aplikací

Návod pro práci s aplikací Návod pro práci s aplikací NASTAVENÍ FAKTURACÍ...1 NASTAVENÍ FAKTURAČNÍCH ÚDA JŮ...1 Texty - doklady...1 Fakturační řady Ostatní volby...1 Logo Razítko dokladu...2 NASTAVENÍ DALŠÍCH ÚDA JŮ (SEZNAMŮ HODNOT)...2

Více

Vypracoval: Jiří Němeček, produktový manažer KOPOS KOLÍN a.s. Havlíčkova 432 CZ 280 94 Kolín a IV. Konfigurátor KNS

Vypracoval: Jiří Němeček, produktový manažer KOPOS KOLÍN a.s. Havlíčkova 432 CZ 280 94 Kolín a IV. Konfigurátor KNS Konfigurátor KNS Cílem programu je poskytnout zákazníkovi větší komfort při práci s výrobky firmy KOPOS. Program pracuje s výrobky produktového portfolia kabelových nosných systémů. Je velmi intuitivní,

Více

Instalace certifikátu

Instalace certifikátu Instalace certifikátu 1 Úvod... 2 2 Instalace certifikátu pomocí Internet Exploreru... 3 2.1 Windows Vista... 6 3 Instalace certifikátu do FireFoxu 3.x... 8 1 1 Úvod Nainstalování certifikátu je zapotřebí

Více

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite. Integrace aplikace Microsoft Outlook. Připojení ke službám na vyžádání

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite. Integrace aplikace Microsoft Outlook. Připojení ke službám na vyžádání OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Stručná uživatelská příručka R6.1 Ve spojení s aplikací Microsoft Outlook přináší software Alcatel-Lucent OmniTouch 8400 Instant Communications Suite vysokou

Více

Elektronická evidence činnosti studentů DSP na FLD Česká zemědělská univerzita v Praze

Elektronická evidence činnosti studentů DSP na FLD Česká zemědělská univerzita v Praze Elektronická evidence činnosti studentů DSP na FLD Česká zemědělská univerzita v Praze 1 Návod pro studenty DSP 1.1 Vyplnění tabulky v Excelu Vzorovou tabulku ke stažení naleznete na webu www.fld.czu.cz

Více

Naším cílem je Vaše spokojenost...

Naším cílem je Vaše spokojenost... Vážení zákazníci, Naším cílem je Vaše spokojenost... blahopřejeme Vám, že jste se rozhodli pro nákup nové telefonní ústředny řady ATEUS - NETSTAR od českého výrobce 2N TELEKOMUNIKACE a.s. Současně Vás

Více

y v TimeMakeru

y v TimeMakeru E-Maily v TimeMakeru Jakákoliv komunikace od externího uživatele (uživatele, který nemá TimeMaker) anebo pro něj. Po doručení se objeví ve Vašem Souhrnném Inboxu. Vždy se pozná podle znaku @ v adrese,

Více

Úvodní příručka. Správa souborů Kliknutím na kartu Soubor můžete otevřít, uložit, vytisknout a spravovat své soubory Wordu.

Úvodní příručka. Správa souborů Kliknutím na kartu Soubor můžete otevřít, uložit, vytisknout a spravovat své soubory Wordu. Úvodní příručka Microsoft Word 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Panel nástrojů Rychlý přístup Příkazy tady umístěné

Více

Zakázkový systém TECHNICKÁ MAPA.CZ. Základní informace - Ovládání systému. Sdružení správců technické infrastruktury středních a východních Čech

Zakázkový systém TECHNICKÁ MAPA.CZ. Základní informace - Ovládání systému. Sdružení správců technické infrastruktury středních a východních Čech TECHNICKÁ MAPA.CZ Základní informace - Ovládání systému Přihlášení na portál zakázky zakazky.technickamapa.cz/portal/ Registrace Na hlavní stránce zvolte možnost Nový uživatel 2. Vyplňte IČO nebo název

Více

Formátování pomocí stylů

Formátování pomocí stylů Styly a šablony Styly, šablony a témata Formátování dokumentu pomocí standardních nástrojů (přímé formátování) (Podokno úloh Zobrazit formátování): textu jsou přiřazeny parametry (font, velikost, barva,

Více

TELEFONNí LiNKA PREMiUM PRŮVODCE APLIKACí T UC-ONE - PC

TELEFONNí LiNKA PREMiUM PRŮVODCE APLIKACí T UC-ONE - PC TELEFONNí LiNKA PREMiUM PRŮVODCE APLIKACí T UC-ONE - PC úvod Sjednocená komunikace představuje ideální řešení pro společnosti, které chtějí zvýšit svou efektivitu a využít komplexní řešení pro pokrytí

Více

ipodatelna Uživatelská příručka

ipodatelna Uživatelská příručka Uživatelská příručka 1 Obsah Obsah 1 I Úvod 2 II Práce s aplikací 3 III Podání 4 1 Nové podání... 5 IV Informace o Uživateli 11 V Podatelna 13 1 Přijmout... a odmítnout podání 13 2 Seznam... došlých podání

Více

Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu

Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu Úvodní příručka Kontrola e-mailů iphone nebo ipad si můžete nastavit tak, aby odesílal a přijímal poštu z vašeho účtu Office 365. Kontrola kalendáře z libovolného

Více

Instalace souborů VHOPE a souborů knihovny VHOPE

Instalace souborů VHOPE a souborů knihovny VHOPE Instalace souborů VHOPE a souborů knihovny VHOPE Krok 1, instalace VHOPE Než budete moci používat prezentační materiály na tomto disku USB, je nutné na počítač nainstalovat aplikaci VHOPE. Uživatelům,

Více

Registr práv a povinností

Registr práv a povinností Registr práv a povinností Doporučené postupy a nastavení internetového prohlížeče pro práci v aplikaci AIS RPP Doporučené postupy a nastavení internetového prohlížeče pro práci v aplikaci AIS RPP v4.0

Více

Příručka pro uživatele ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 Online s čipovou kartou

Příručka pro uživatele ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 Online s čipovou kartou Příručka pro uživatele ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 Online s čipovou kartou Člen skupiny KBC Obsah 1 Úvod podmínky pro úspěšné přihlášení do služby... 3 2 Instalace SecureStore...

Více

Nastavení ového klienta MS Outlook Express. IMAP první spuštění

Nastavení  ového klienta MS Outlook Express. IMAP první spuštění Nastavení e-mailového klienta MS Outlook Express IMAP první spuštění Protokol IMAP je převážně pro uživatele, kteří pro svou práci využívají více počítačů a chtějí mít kontrolu nad svou poštou. Protokol

Více

Doplněk do Wordu. návod na instalaci a práci s doplňkem. Místo vydání: Brno Vydavatel: Citace.com Datum vydání: Verze doplňku: 3.

Doplněk do Wordu. návod na instalaci a práci s doplňkem. Místo vydání: Brno Vydavatel: Citace.com Datum vydání: Verze doplňku: 3. ...citovat je snadné Citační manažer Doplněk do Wordu návod na instalaci a práci s doplňkem Místo vydání: Brno Vydavatel: Citace.com Datum vydání: 27.6.2017 Verze doplňku: 3.3 Doplněk do Microsoft Word

Více

MarkAs marketingový asistent. Návod Betatest

MarkAs marketingový asistent. Návod Betatest MarkAs marketingový asistent Návod Betatest 25.5.2015 ! 2 /! 9 Obsah Návod betatest 3 Zapojení do betatestu 3 Instalace a aktivace 3 Založení nového zákazníka 4 Konfigurace MarkAs Mailer 6 Použití MarkAs

Více

Popis a ovládání. Aplikace 602XML Filler

Popis a ovládání. Aplikace 602XML Filler Popis a ovládání Aplikace 602XML Filler Základní okno aplikace 602XML Filler Nástrojová lišta Otevřený formulář Pracovní panel Stavový řádek Kontextová nápověda k formulářovému poli Nástrojová lišta Otevře

Více

Přihlášení k webmailu a jeho nastavení

Přihlášení k webmailu a jeho nastavení Přihlášení k webmailu a jeho nastavení Obsah Kontakt technické podpory... 2 Přihlášení k webmailu... 2 Změna hesla... 2 Nastavení podpisu... 4 Nastavení automatické odpovědi... 7 Jak odesílat e-mailem

Více

Manuál k elektronickému podávání přihlášek a žádostí u ÚPV

Manuál k elektronickému podávání přihlášek a žádostí u ÚPV Manuál k elektronickému podávání přihlášek a žádostí u ÚPV Úvod Elektronické podávání nabízí uživatelům kvalitní a bezpečnou formu komunikace s Úřadem při současné úspoře finančních nákladů a času. Je

Více

X10 Uživatelský manuál na webové rozhraní (ver0.9)

X10 Uživatelský manuál na webové rozhraní (ver0.9) X10 Uživatelský manuál na webové rozhraní (ver0.9) UPOZORNĚNÍ: Prosím přesvěčte se, že k použití webového rozhraní máte na Vašem X10 nainstalovaný upgrade R1644 nebo vyšší. 1. Jak provést nastavení k možnosti

Více

2 Dotazy Příklad 3 Access 2010

2 Dotazy Příklad 3 Access 2010 TÉMA: Akční dotazy Sekretářka společnosti Naše zahrada potřebuje hromadně zpracovat záznamy v tabulkách (vytvoření tabulky, aktualizace cen, odstranění záznamů). Tyto úlohy provede pomocí tzv. akčních

Více

Manuál k programu KaraokeEditor

Manuál k programu KaraokeEditor Manuál k programu KaraokeEditor Co je KaraokeEditor? Program slouží pro editaci tagů v hudebních souborech formátu mp3. Tagy jsou doprovodné informace o písni, uložené přímo v mp3. Aplikace umí pracovat

Více

NOVÁ ZÁLOŽKA DOKUMENTY... 2 DATOVÁ SCHRÁNKA - INFORMACE O ADRESÁTECH... 8 SUBJEKTY - OBECNÝ ZMOCNĚNEC... 9

NOVÁ ZÁLOŽKA DOKUMENTY... 2 DATOVÁ SCHRÁNKA - INFORMACE O ADRESÁTECH... 8 SUBJEKTY - OBECNÝ ZMOCNĚNEC... 9 NOVINKY VERZE 13.6.0 ze dne 9. 5. 2018 Vážení uživatelé, v uplynulém týdnu jsme pro vás v systému Insolvenční správce připravili několik novinek. Tou nejzásadnější z nich je, že došlo ke kompletnímu přepracování

Více