Průzkum podnikatelského prostředí podzim 2006

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Průzkum podnikatelského prostředí podzim 2006"

Transkript

1 I. VŠEOBECNÉ INFORMACE O PODNIKU Průzkum podnikatelského prostředí podzim 00. Ve kterém roce byla Vaše firma (nebo její předchůdce) zaloţena / etablovala se v tomto městě?. Jaká je právní forma Vašeho podniku? (a.s, s.r.o., fyz.o., kom. spol, s.p., výr. družstvo, ) ROK Právní forma. Je Vaše firma pobočkou nebo divizí jiné společnosti?. Pokud ano, kde je hlavní sídlo Vaší společnosti (označte, prosím)? ANO Pokud pokračujte č. jinde ve Vašem kraji jinde v České republice jinde v Evropě NE Pokud NE pokračujte č. Jinde (uveďte prosím kde):. Jaká je vlastnická struktura Vašeho podniku (v %)? jiné Upřesněte: Vlastník Podíl Stát (FNM) Město / obec fyzické osoby právnické osoby zahraniční osoby Celkem 00 %. Popište stručně předmět Vašeho podnikání (hlavní výrobky nebo služby, případně obor):. Určete (proveďte odhad) prosím Váš prodej (v procentech) zákazníkům v následujících geografických oblastech: Oblast ve Vašem kraji v České republice (mimo kraj) ve východní Evropě (včetně Ruska, mimo EU) v členských státech EU jinde ve světě Prodej Celkem 00 %. a) Jaká byla celková výše prodeje (obratu) Vaší firmy v roce 00 (můžete provést odhad pro rok 00)? (pokud jste pobočkou, uveďte prosím, zda jde o údaj za celou firmu nebo za její část) Obrat (mil. Kč) 00 Obrat (mil. Kč) Odhad Berman Group.

2 . V kraji máte (označte odpovídající výroky): významné dodavatele surovin, materiálu významné dodavatele polotovarů, polohotových výrobků, komponent výzkumnou a vývojovou základnu nebo jiné podpůrné funkce významnou koncentraci firem obdobného charakteru (tzv. cluster ) významné odběratele / důležitý trh kvalifikovanou pracovní sílu b) Máte jiný důvod proč sídlíte zrovna ve Vašem městě? Poznámky II. ZAMĚSTNANCI A PRACOVNÍ SÍLA. Určete (nebo proveďte odhad) počet Vašich zaměstnanců na plný úvazek v různých letech Zaměstnanců firmy celkem Nyní (00): Před rokem (00): Před lety (00): Odhad za rok (00): Z toho: zde ve městě (pokud máte více provozoven, poboček) 0. Jaký máte ve firmě podíl ţen, vysokoškoláků, dojíţdějících pracovníků? Ţen (%) Vysokoškoláků (%) Dojíţdějících (nebydlících trvale ve městě) (%). Jaká je průměrná měsíční hrubá mzda ve Vašem podniku a jak se vyvíjí? 00 (Kč) 00 (Kč) 00 (Kč). Klasifikujte prosím (podle Vašeho názoru) kvalitu Vašich pracovních sil, označte podíl vynikajících ( = nepostradatelných), dobrých, dostatečných ( = ucházejících) a špatných (s nimiž se chcete rozloučit) zaměstnanců (v %). Pozn.: (součet musí dát 00%) Známka % výborná dobrá dostatečná špatná. Postrádáte u Vašich pracovníků (příp. očekáváte do budoucna) některé dovednosti, profese nebo kvalifikaci klíčovou pro další rozvoj Vašeho podniku? Zatím ne, ale do budoucna očekáváme Jaké (např. manažerské dovednosti, svářeči, projektanti, apod.): Průzkum podnikatelského prostředí.

3 Průzkum podnikatelského prostředí podzim 00 III. NEMOVITOSTI, INVESTICE A INVESTIČNÍ ZÁMĚRY. Vlastníte nemovitost(i), kterou používáte pro Vaše podnikání nebo si ji(je) pronajímáte? Vlastníme Jsme v nájmu Část vlastníme, část najímáme. Vlastníte pozemek dostatečně velký pro případné rozšíření Vašeho podniku zde ve městě?, ale zvaţujeme nákup. Prodáte nebo pronajmete části Vašich pozemků a/nebo objektů z důvodu nedostatečného využití?. Budete v příštích letech investovat do rozvoje, tj. nemovitostí nebo technologií zde ve městě? a) Pokud ano, jaká bude předpokládaná výše investice? b) Pokud ano, kolik nových pracovních míst předpokládáte takto vytvořit? mil. Kč. Chystáte se rozšířit (např. vytvořit pobočku) Váš podnik jinde v České republice nebo v zahraničí? a) Pokud ano, kde (město, kraj)? b) Pokud ano, proč nerozšíříte podnik zde?. Máte ve Vašem podniku oddělení výzkumu a/nebo vývoje?, ale chystáme se vytvořit máme a) Pokud ano, kolik osob zaměstnává? b) Pokud ano, co je jeho hlavní náplní? 0. Nakupujete sluţby VaV u vysokých škol a jiných institucí?. Jaký je význam inovačních aktivit pro Vaši firmu (zaškrtněte max. nejdůležitější tvrzení)? Zlepšení kvality výrobků nebo služeb Rozšíření sortimentu výrobků nebo služeb Rozšíření trhu nebo zvýšení tržního podílu Zlepšení výrobní pružnosti Rozšíření výrobní kapacity 00. Berman Group.

4 Splnění regulačních opatření Snížení nákladů práce na jednotku produkce Zlepšení vlivu na životní prostředí Snížení materiálové a energetické náročnosti. Jaké jsou omezující faktory inovačních aktivit (zaškrtněte max. nejdůležitější tvrzení)? Příliš vysoké náklady Nadměrná ekonomická rizika dostatek finančních zdrojů Malý zájem zákazníků o nové produkty dostatek kvalifikovaných pracovníků dostatek informací o trzích dostatečně pružné regulace a normy pružnost podnikové organizační struktury dostatek informací o technologii. Jste připraveni ucházet se (příp. už jste se ucházeli) o spolufinancování rozvoje Vašeho podniku z prostředků EU? Zvaţujeme to a) Pokud ano, o jaké projekty se jedná a jaká je jejich celková výše v Kč? Kč Popište prosím velmi stručně tyto projekty:. Hodláte (ať už v současné době nebo do budoucna) přemístit Váš podnik z města / mikroregionu, tj. skončit s podnikáním na tomto místě? a) Pokud ano, proč se chystáte opustit současné místo? (zakroužkujte nanejvýš čtyři důvody) konkurence v místě (velká / unfair) nízká produktivita práce dopravní dostupnost náklady na energie není zde místo pro rozšíření problémy s životním prostředím špatné podnikatelské prostředí v místě 0 špatné služby místní správy kriminalita/ vandalismus špatná státní správa náklady na pracovní síly jiné b) Pokud ano, kam hodláte přemístit vaši firmu / podnik? (místo) c) Pokud ano, kdy hodláte přemístit vaši firmu? (rok) Průzkum podnikatelského prostředí.

5 Průzkum podnikatelského prostředí podzim 00 d) Pokud uvažujete o odchodu z města, co by vás mohlo přesvědčit, abyste zůstali? IV. PROBLÉMY, SLUŢBY MÍSTNÍ SPRÁVY A VZTAHY S MÍSTNÍ SPRÁVOU. Které z následujících faktorů mají největší negativní vliv na současný nebo budoucí vývoj Vašeho podnikání (zatrhněte maximálně políčka). Poznámky: zahraniční konkurence domácí konkurence legislativní omezení cena vstupů (materiál, energie atd.) náklady na mzdy zastaralá technická zařízení nedostatečné prostory budovy a pozemky kurs koruny (posilování) 0 úrokové míry ekonomická situace ČR politická situace (nestabilita) v ČR dostupnost kvalifikovaných pracovníků dostupnost finančních prostředků vzdálenost na trh přístup místní správy jiné Uveďte:. Jak byste ohodnotili Magistrát / Město jako poskytovatele následujících sluţeb? Sluţba. podpora podnikání a investic. nabídka pozemků a objektů k podnikání. likvidace tuhých odpadů. veřejná doprava. služby městské policie. údržba silnic v okolí Vašeho podniku. správní řízení na městském úřadě. propagace města, regionu. technická infrastruktura ve městě 0. nabídka bydlení ve městě (známkování jako ve škole, označte prosím) 0.a) Které z výše uvedených služeb by měly být zlepšeny a jak? 00. Berman Group.

6 . Myslíte si, že by město mělo poskytovat podnikatelům se sídlem ve městě následující sluţby? Sluţba. zvýhodněný pronájem nemovitostí k podnikání. zvýhodněné půjčky. garance za úvěry. podpora při získávání veřejných zakázek. asistenční služba při jednání s úřady. informace o rozvojových záměrech města. společná propagace podniků a města. budování průmyslových zón. inkubátor pro začínající podnikatele 0. vzdělávací kurzy. zvaní podniků k účasti na tvorbě a realizaci rozvojových plánů. organizace klastru ve Vašem oboru podnikání. podpora exportu Určitě Spíše Spíše vím ano ano ne 0 a) Které další sluţby by měla radnice provádět, aby Vám pomohla v podnikání? V. VŠEOBECNÝ DOJEM. Ohodnoťte prosím následující instituce známkami jako ve škole z hlediska jejich fungování. Sluţba Magistrát města Krajský úřad Úřad práce Krajská hospodářská komora CzechInvest (známkování jako ve škole, označte prosím) Váš komentář k těmto organizacím a jejich vztahu k podnikání: Průzkum podnikatelského prostředí.

7 Průzkum podnikatelského prostředí podzim 00. Jaký je Váš pohled na město jako místo pro podnikání? výborné dobré průměrné špatné bez názoru a) Co zde shledáváte pozitivním (silné stránky města a jeho okolí)? b) Co zde shledáváte negativním (slabé stránky města a jeho okolí)? VI. ZÁVĚREČNÉ POZNÁMKY A NÁVRHY Děkujeme Vám za čas a Vaši spolupráci. Vaše odpovědi budou velmi důleţité pro plánování a posílení ekonomického rozvoje města. Vyplněné formuláře průzkumu předejte prosím konzultantovi, který u Vás bude provádět pohovor, případně je doručte prosím do.0.00 na adresu: BermanGroup, Na Květnici, 0 00 Praha. 00. Berman Group.

8 Pokud si přejete odevzdat průzkum anonymně, nevyplňujte prosím následující: Název podniku: Adresa: Tel WWW Dotazovaný: Pozice v podniku: Datum interview: Jméno tazatele: Průzkum podnikatelského prostředí.

Průzkum podnikatelského prostředí v Chebu

Průzkum podnikatelského prostředí v Chebu I. VŠEOBECNÉ INFORMACE O PODNIKU Průzkum podnikatelského prostředí v Chebu. Ve kterém roce byla Vaše firma (nebo její předchůdce) založena / etablovala se v tomto městě?. Jaká je právní forma Vašeho podniku?

Více

M Ě S T O Š U M P E R K

M Ě S T O Š U M P E R K M Ě S T O Š U M P E R K STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ŠUMPERKA DOTAZNÍK EKONOMICKÝM SUBJEKTŮM Vážení podnikatelé města Šumperka, dovolujeme si Vás seznámit se záměrem města Šumperka vypracovat Strategický

Více

Průzkum podnikatelského prostředí

Průzkum podnikatelského prostředí Průzkum podnikatelského prostředí MIKROREGION URBANICKÁ BRÁZDA Dobřenice, Kratonohy, Lhota pod Libčiany, Obědovice, Osice, Osičky, Praskačka, Roudnice, Syrovátka, Urbanice, Libčany, Hvozdnice Název firmy

Více

Příloha 1 Dotazník I. VŠEOBECNÁ CHARAKTERISTIKA FIRMY. (1) Počet zaměstnanců (průměrný stav v roce 2006):... (2) Obrat v mil. Kč (za rok 2006):...

Příloha 1 Dotazník I. VŠEOBECNÁ CHARAKTERISTIKA FIRMY. (1) Počet zaměstnanců (průměrný stav v roce 2006):... (2) Obrat v mil. Kč (za rok 2006):... Příloha 1 Dotazník I. VŠEOBECNÁ CHARAKTERISTIKA FIRMY (1) Počet zaměstnanců (průměrný stav v roce 2006):... (2) Obrat v mil. Kč (za rok 2006):... II. KONKURENCESCHOPNOST FIRMY (3) Vyberte (zaškrtněte ),

Více

PRŮZKUM PODNIKATELSKÉHO PROSTŘEDÍ V KOPŘIVNICI

PRŮZKUM PODNIKATELSKÉHO PROSTŘEDÍ V KOPŘIVNICI PRŮZKUM PODNIKATELSKÉHO PROSTŘEDÍ V KOPŘIVNICI ČERVENEC - SRPEN Průzkum podnikatelského prostředí v Kopřivnici OBSAH. ÚVOD.... METODA, TECHNIKA A ORGANIZACE PRŮZKUMU.... PARAMETRY VÝBĚROVÉHO SOUBORU....

Více

Zjištěné potřeby podnikatelů se mají odrazit v dotačních titulech e.hamplova@seznam.cz 602 490 840 (Eva Hamplová).

Zjištěné potřeby podnikatelů se mají odrazit v dotačních titulech e.hamplova@seznam.cz 602 490 840 (Eva Hamplová). Dobrý den, Místní akční skupina Šluknovsko zjišťuje potřeby podnikatelů, aby podle nich mohla nastavit cíle strategie rozvoje regionu na roky 2014 2020. Na základě této strategie pak budou podnikatelé

Více

Kvalifikace. Město začíná pociťovat nedostatek pracovníků v některých profesích zejména technicky orientovaných a v řemeslech.

Kvalifikace. Město začíná pociťovat nedostatek pracovníků v některých profesích zejména technicky orientovaných a v řemeslech. Úvod a metodika V červenci a srpnu 2006 byl mezi 46 významnými podnikatelskými subjekty a zaměstnavateli občanů Chebu proveden průzkum podnikatelského prostředí. Průzkum byl součástí analýzy prostředí

Více

Vyhodnocení dotazníků z průzkumu podnikatelského prostředí v Děčíně (únor duben 2013)

Vyhodnocení dotazníků z průzkumu podnikatelského prostředí v Děčíně (únor duben 2013) Vyhodnocení dotazníků z průzkumu podnikatelského prostředí v Děčíně (únor duben 2013) Ing. Jana Šubrtová 31.05.2013 Obsah Vyhodnocení dotazníků z průzkumu podnikatelského prostředí v Děčíně (únor duben

Více

I. CHARAKTERISTIKA FIRMY

I. CHARAKTERISTIKA FIRMY Vyplněno 22 podniky 1. Zařazení firmy dle OKEČ: I. CHARAKTERISTIKA FIRMY Název OKEČ Zemědělství A 01-02 4 Těžba rostných surovin C 10-14 1 Zpracovatelský průmysl D 15-37 9 Výr. a rozv. elektř. vody a plynu

Více

Hodnocení dotazníkového šetření Respondenti: Ekonomické subjekty

Hodnocení dotazníkového šetření Respondenti: Ekonomické subjekty Hodnocení dotazníkového šetření Respondenti: Ekonomické subjekty Termín šetření: od 7. září do 5. října 2007 Počet respondentů: 19 I. IDENTIFIKACE PODNIKATELE 1. Charakteristika podnikatele Fyzická osoba

Více

Průzkum podnikatelského prostředí - Mikroregion Krnovsko

Průzkum podnikatelského prostředí - Mikroregion Krnovsko Průzkum podnikatelského prostředí - Mikroregion Krnovsko V červnu a červenci 2002 byl mezi zaměstnavateli obyvatel mikroregionu Krnovsko proveden členy Komise pro strategický rozvoj mikroregionu Krnovsko

Více

Rusko, Ukrajina...Kanada, USA...jiné

Rusko, Ukrajina...Kanada, USA...jiné Úvodní dotazník Klastru českých nábytkářů Vážená paní, vážený pane, rádi bychom Vás požádali o vyplnění krátkého dotazníku. Tento dotazník nám pomůže určit bližší zaměření klastru podle Vašich preferencí,

Více

Průzkum podnikatelského prostředí v Olomouci

Průzkum podnikatelského prostředí v Olomouci Průzkum podnikatelského prostředí v Olomouci Zpráva za rok 008 Město Olomouc Zadavatel: Město Olomouc Zhotovitel: Berman Group Datum: září 008 Město Olomouc Olomouc - průzkum podnikatelského prostředí

Více

Průzkum Podnikatelského prostředí ve městě Přelouč. Strategický plán města Přelouč

Průzkum Podnikatelského prostředí ve městě Přelouč. Strategický plán města Přelouč Průzkum Podnikatelského prostředí ve městě Přelouč Strategický plán města Přelouč Zadavatel: Město Přelouč Datum: listopad 0 Obsah. Úvod a metodika.... Shrnutí závěrů z průzkumu... 4. Základní charakteristika...

Více

Příloha B Průzkum podnikatelského prostředí

Příloha B Průzkum podnikatelského prostředí Příloha B Průzkum podnikatelského prostředí připravila Berman Group ve spolupráci s Komisí pro strategický rozvoj města Děčína Průzkum podnikatelského prostředí II. ÚVOD V červenci a srpnu 000 byl mezi

Více

Účel šetření: Zpracování Strategického plánu rozvoje obce Seloutky

Účel šetření: Zpracování Strategického plánu rozvoje obce Seloutky Dotazníkové šetření podnikatelské subjekty Účel šetření: Zpracování Strategického plánu rozvoje obce Seloutky Vážení podnikatelé, Vážení zástupci podnikatelských subjektů, dovolujeme si Vás oslovit a požádat

Více

Vyhodnocení průzkumu názorů ekonomických subjektů

Vyhodnocení průzkumu názorů ekonomických subjektů STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA CHRUDIMĚ Vyhodnocení průzkumu názorů ekonomických subjektů prosinec 2003 1. Úvod Od června do září roku 2003 byl mezi zaměstnavateli, resp. podnikatelskými subjekty v Chrudimi,

Více

Průzkum Podnikatelského prostředí ve městě Písku. Strategický plán rozvoje města Písku

Průzkum Podnikatelského prostředí ve městě Písku. Strategický plán rozvoje města Písku Průzkum Podnikatelského prostředí ve městě Písku Strategický plán rozvoje města Písku Zadavatel: Město Písek Zpracovatel: Berman Group Cassia Development & Consulting Datum verze: duben 0 Obsah. Úvod a

Více

Pruzkum podnikatelského prostredí

Pruzkum podnikatelského prostredí Pruzkum podnikatelského prostredí Strategický plán rozvoje mesta Jicín Srpen 2004 jicin.certicon..cz Obsah Úvod a metodika... 3 Shrnutí záveru z pruzkumu...3 Výsledky pruzkumu...4 Stav podnikání... 4 Exportní

Více

Strategický plán rozvoje města Rokytnice nad Jizerou

Strategický plán rozvoje města Rokytnice nad Jizerou Centrum EP Hradec Králové Strategický plán rozvoje města Rokytnice nad Jizerou Příloha č. : Vyhodnocení průzkumu podnikatelského prostředí Obsah 1 Metodika průzkumu... Vyhodnocení průzkumu... Závěr souhrn

Více

Příloha 1 Vlastnická struktura počet zaměstnanců

Příloha 1 Vlastnická struktura počet zaměstnanců Příloha Vlastnická struktura počet zaměstnanců Stát Právnické osoby Město osoby Fyzické osoby Ostatní % % % 9% % 7% 8% 8% květen 00 % % % % 7% % % 999 % % % 9% 7% % % % 7% % % Příloha Překážky rozvoje

Více

Osnova projektu pro podopatření

Osnova projektu pro podopatření Osnova projektu pro podopatření 1.3.3. 1. Název projektu 1.1. Stručný a výstižný název projektu - uveďte, stručný a výstižný název projektu, návaznost projektu k prioritě, opatření, podopatření a investičnímu

Více

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ŠUMPERKA PRŮZKUM NÁZORŮ OBYVATEL MĚSTA

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ŠUMPERKA PRŮZKUM NÁZORŮ OBYVATEL MĚSTA M Ě S T O Š U M P E R K STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ŠUMPERKA PRŮZKUM NÁZORŮ OBYVATEL MĚSTA Vážení občané města Šumperka, dovolujeme si Vás seznámit se záměrem města Šumperka vypracovat Strategický plán

Více

Osnova projektu pro podopatření

Osnova projektu pro podopatření 1. Název projektu. 1.1. Stručný a výstižný název projektu - uveďte stručný a výstižný název projektu, návaznost projektu k prioritě, opatření, podopatření a investičnímu záměru; 1.2. Cíle projektu 1.2.1.

Více

Souhrnné údaje o přímých podporách malého a středního podnikání v roce a plán na rok počet mil. Kč počet mil. Kč mil.

Souhrnné údaje o přímých podporách malého a středního podnikání v roce a plán na rok počet mil. Kč počet mil. Kč mil. Příloha č. 1 Souhrnné údaje o přímých podporách malého a středního podnikání v roce 2004-2005 a plán na rok 2006 Skutečnost 2004 Skutečnost 2005 Plán 2006 počet mil. Kč počet mil. Kč mil. Kč Výše poskytnutých

Více

Dotazník pro podnikatele MAS Stolové hory

Dotazník pro podnikatele MAS Stolové hory Dotazník pro podnikatele MAS Stolové hory Vážení podnikatelé a zástupci firem, dovolujeme si vás oslovit s dotazníkem, který slouží pro zjištění názorů a potřeb podnikatelů v obci, kde působíte. Najdete

Více

Příloha 7 Osnova projektu pro podopatření Osnova projektu pro podopatření /Investiční záměr a) založení producentských organizací/

Příloha 7 Osnova projektu pro podopatření Osnova projektu pro podopatření /Investiční záměr a) založení producentských organizací/ /Investiční záměr a) založení producentských organizací/ 1. Název projektu 1.1. Stručný a výstižný název projektu - uveďte stručný a výstižný název projektu, návaznost projektu k prioritě, opatření, podopatření

Více

Městys Mladé Buky. Průzkum podnikatelského prostředí. Strategický plán rozvoje městyse Mladé Buky

Městys Mladé Buky. Průzkum podnikatelského prostředí. Strategický plán rozvoje městyse Mladé Buky Městys Mladé Buky Průzkum podnikatelského prostředí Strategický plán rozvoje městyse Mladé Buky Zadavatel: Městys Mladé Buky Zpracovatel: Berman Group Datum verze: leden březen 2016 Obsah 1. Úvod a metodika...

Více

STRATEGICKÝ PLÁN UDRŽITELNÉHO ROZVOJE

STRATEGICKÝ PLÁN UDRŽITELNÉHO ROZVOJE STRATEGICKÝ PLÁN UDRŽITELNÉHO ROZVOJE MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 8 NA OBDOBÍ 2017 2026 VYHODNOCENÍ SOCIOLOGICKÉHO PRŮZKUMU MEZI PODNIKATELI A LÉKAŘI PROCES - Centrum pro rozvoj obcí a regionů, s.r.o. Doc. Ing.

Více

PRŮZKUM PODNIKATELSKÉHO SEKTORU MČ Praha 21. Podklad pro Strategický plán rozvoje MČ

PRŮZKUM PODNIKATELSKÉHO SEKTORU MČ Praha 21. Podklad pro Strategický plán rozvoje MČ PRŮZKUM PODNIKATELSKÉHO SEKTORU MČ Praha 21 Podklad pro Strategický plán rozvoje MČ V průběhu září října 2011 bylo osloveno 13 podnikatelských subjektů působících v MČ Praha 21. Z toho 9 svolilo k rozhovoru

Více

zpracování Strategického plánu rozvoje města Šternberka

zpracování Strategického plánu rozvoje města Šternberka Dotazníkové šetření pro potřeby zpracování Strategického plánu rozvoje města Šternberka Vážení spoluobčané, dovolujeme si Vás oslovit a požádat o vyplnění dotazníku, který hodnotí názor občanů na kvalitu

Více

Úvod... 3. Metodika... 3 Výběr respondentů... 3

Úvod... 3. Metodika... 3 Výběr respondentů... 3 STRATEGICKÝ PLÁN MĚSTA TÝNIŠTĚ NAD ORLICÍ 2008-2020 Příloha č. 2 PRŮZKUM PODNIKATELSKÉHO PROSTŘEDÍ Obsah Úvod... 3 Metodika... 3 Výběr respondentů... 3 Výsledky průzkumu... 5 Charakteristika firem... 5

Více

1 Průzkum podnikatelského prostředí

1 Průzkum podnikatelského prostředí trategický plán města České Budějovice Průzkum podnikatelského prostředí města České Budějovice listopad 1999 Příloha B 1 Průzkum podnikatelského prostředí trategický plán města České Budějovice Průzkum

Více

Průzkum inovačního prostředí v Královéhradeckém kraji

Průzkum inovačního prostředí v Královéhradeckém kraji Průzkum inovačního prostředí v Královéhradeckém kraji (Dotazník pro podnikatelské subjekty a výzkumné organizace) Název firmy Sídlo (ulice, č.p., obec, PSČ) Ředitel (jméno a příjmení, telefon, e-mail)

Více

Průzkum zaměstnanosti a podnikatelského prostředí v Trutnově. Město Trutnov

Průzkum zaměstnanosti a podnikatelského prostředí v Trutnově. Město Trutnov Průzkum zaměstnanosti a podnikatelského prostředí v Trutnově Město Zpráva za Olomouc rok 2015 Město Trutnov Zadavatel: Město Trutnov Zhotovitel: Berman Group Datum: červen 2015 Město Olomouc Průzkum zaměstnanosti

Více

Osnova projektu pro opatření 1.2.

Osnova projektu pro opatření 1.2. 1. Název projektu: 1.1. Stručný a výstižný název projektu - uveďte, stručný a výstižný název projektu, návaznost projektu k prioritě, opatření a investičnímu záměru; 1.2. Cíle projektu 1.2.1. Specifické

Více

Účel šetření: Zpracování Strategického plánu rozvoje obce Seloutky

Účel šetření: Zpracování Strategického plánu rozvoje obce Seloutky Dotazníkové šetření občané obce Seloutky Účel šetření: Zpracování Strategického plánu rozvoje obce Seloutky Vážení občané, dovolujeme si Vás oslovit a požádat o vyplnění dotazníku, který hodnotí názor

Více

Kvalita života, vzhled obcí a životní prostředí

Kvalita života, vzhled obcí a životní prostředí Název obce, za kterou vyplňuji dotazník: Kvalita života, vzhled obcí a životní prostředí 1) Ve vztahu k obci, kde žijete, pracujete, případně podnikáte, se považujete za: spokojeného občana za člověka,

Více

Osnova projektu pro podopatření

Osnova projektu pro podopatření Osnova projektu pro podopatření 1.3.4. 1. Název projektu 1.1. Stručný a výstižný název projektu - uveďte stručný a výstižný název projektu, návaznost projektu k prioritě, opatření, podopatření a investičnímu

Více

Podpora podnikatelských projektů z Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost

Podpora podnikatelských projektů z Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Podpora podnikatelských projektů z Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Ing. Ondřej Ptáček odbor inovačního podnikání a investic 22. května 2014, Praha Konference Financování

Více

Opatření ke zvýšení konkurenceschopnosti ČR

Opatření ke zvýšení konkurenceschopnosti ČR Opatření ke zvýšení konkurenceschopnosti ČR Konference Rozdíly v konkurenceschopnosti mezi státy EU předpoklady a bariéry jejich překonání 11.dubna 2014, Brno Konkurenceschopnost - srovnání ČR s vybranými

Více

Výsledky z dotazníkového šetření budou k dispozici veřejnosti v červnu 2013 a budou volně dostupné na webových stránkách města Telče.

Výsledky z dotazníkového šetření budou k dispozici veřejnosti v červnu 2013 a budou volně dostupné na webových stránkách města Telče. Dobrý den, žádáme všechny ubytovatele, hoteliéry, restauratéry o vyplnění dotazníku, který je součástí Marketingového průzkumu města Telče. Realizátorem marketingového průzkumu je Vysoká škola polytechnická

Více

Přihlášení do programu Fáze I

Přihlášení do programu Fáze I Přihlášení do programu Fáze I Gratulujeme Vám k prvnímu kroku Vaší společnosti na cestě mezi Czech Best Managed Companies. První fáze přihlášení registrace Vaší společnosti je rychlá a snadná. Na následujících

Více

Analýza věcných priorit a potřeb jednotlivých oblastí v působnosti MPO pro zaměření podpory ze strukturálních fondů EU v programovacím období (2014+)

Analýza věcných priorit a potřeb jednotlivých oblastí v působnosti MPO pro zaměření podpory ze strukturálních fondů EU v programovacím období (2014+) Analýza věcných priorit a potřeb jednotlivých oblastí v působnosti MPO pro zaměření podpory ze strukturálních fondů EU v programovacím období (2014+) RNDr. Jan Vozáb, PhD partner, hlavní konzultant pro

Více

Opatření ke zvýšení konkurenceschopnosti ČR

Opatření ke zvýšení konkurenceschopnosti ČR Opatření ke zvýšení konkurenceschopnosti ČR Jak zvýšit konkurenceschopnost ČR a EU? Podnikatelské fórum: 10 let ČR v EU 30. dubna 2014, Praha Inovace mezinárodní srovnání ČESKÁ REPUBLIKA Zdroj: OECD Inovace

Více

Průzkum neziskového sektoru

Průzkum neziskového sektoru Průzkum neziskového sektoru Mikroregion Urbanická brázda Průzkum neziskového sektoru slouží jako jeden z podkladů pro aktualizaci Programu rozvoje mikroregionu Urbanická brázda a tedy jako vodítko pro

Více

Další možnosti podpor pro podnikatele v období

Další možnosti podpor pro podnikatele v období Další možnosti podpor pro podnikatele v období 2014-2020 JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA 6. 5. 2015 Setkání s podnikateli regionů MAS Rozkvět a MAS Blanský les-netolicko Helena Halabicová oddělení podpory

Více

Dotazník pro podnikatele Červeného Kostelce. Výsledky šetření

Dotazník pro podnikatele Červeného Kostelce. Výsledky šetření Dotazník pro podnikatele Červeného Kostelce Výsledky šetření Realizováno ve spolupráci města Červený Kostelec a společnosti Východočeská rozvojová s.r.o. květen - srpen 2014 Dotazník pro podnikatele Červeného

Více

Dotazník k výzkumnému projektu Vliv veřejných financí na strukturu zdrojů a produkci neziskových institucí

Dotazník k výzkumnému projektu Vliv veřejných financí na strukturu zdrojů a produkci neziskových institucí Dotazník k výzkumnému projektu Vliv veřejných financí na strukturu zdrojů a produkci neziskových institucí (GA14-06856S) podpořeného Grantovou agenturou ČR. Všechny informace uvedené v dotazníku budou

Více

Podpora inovací v Moravskoslezském kraji

Podpora inovací v Moravskoslezském kraji Podpora inovací v Moravskoslezském kraji současné aktivity Moravskoslezského kraje na podporu inovací Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji Podpora podnikání Podpora start ups v Moravskoslezském

Více

Aktuální výzvy programů podpory. Operační program Podnikání a inovace. Ing. Matýsková Lenka CzechInvest Ostrava 27.11.2008

Aktuální výzvy programů podpory. Operační program Podnikání a inovace. Ing. Matýsková Lenka CzechInvest Ostrava 27.11.2008 Aktuální výzvy programů podpory Operační program Podnikání a inovace Ing. Matýsková Lenka CzechInvest Ostrava 27.11.2008 Regionální kanceláře Karlovy Vary Ústí nad Labem Liberec Hradec Králové Pardubice

Více

Ministerstvo průmyslu a obchodu

Ministerstvo průmyslu a obchodu Ministerstvo průmyslu a obchodu zveřejnilo první výzvy v Operačním programu Podnikání a inovace pro konkurence schopnost (OPPIK) Již od 1. 6. 2015 je možno podat žádost o dotace na projekty podporující

Více

DOTAZNÍK. Vážený respondente,

DOTAZNÍK. Vážený respondente, DOTAZNÍK Vážený respondente, dovolujeme si Vás požádat o vyplnění následujícího stručného dotazníku. Garantujeme anonymitu tohoto šetření, což znamená, že v žádném případě nezveřejníme konkrétní údaje

Více

PODNIKÁNÍ MALÝCH A STŘEDNÍCH FIREM 2. Národní vzdělávací fond

PODNIKÁNÍ MALÝCH A STŘEDNÍCH FIREM 2. Národní vzdělávací fond PODNIKÁNÍ MALÝCH A STŘEDNÍCH FIREM 2 1 A. Specifika podnikání 1. Východiska a cíle podpory vláda systematicky podporuje podnikání předpoklady a schopnosti MSP pro podporu - zmírňovat negativní důsledky

Více

Průzkum podnikatelského prostředí - Pardubice 2006

Průzkum podnikatelského prostředí - Pardubice 2006 Průzkum podnikatelského prostředí - Pardubice 2006 Základní charakteristika Ekonomika Pardubic je tradičně postavena na chemickém a elektrotechnickém průmyslu s rostoucím vlivem výroby automobilových komponent.

Více

Formulář dotazníku je také ke stažení na webových stránkách obce:

Formulář dotazníku je také ke stažení na webových stránkách obce: Plánujeme společně budoucnost naší obce Program rozvoje obce Drevníky Vážení občané, dovolujeme si Vás oslovit a požádat o vyplnění dotazníku, který hodnotí Váš názor na kvalitu života v obci Drevníky

Více

Kdo jsme. -- 13 regionálních zastoupení od roku 2004, administrace OPPP a OPPI. a alternativních způsobů financování. aplikovaného výzkumu

Kdo jsme. -- 13 regionálních zastoupení od roku 2004, administrace OPPP a OPPI. a alternativních způsobů financování. aplikovaného výzkumu Královéhradecký kraj: Rozvojové plány a investiční příležitosti Aktivity agentury CzechInvest v rámci lokalizace investic a rozvoje trhu nemovitostí Mgr. Martina Chamasová Ředitelka regionální kanceláře

Více

Dotazník pro zaměstnance PLASTON AG

Dotazník pro zaměstnance PLASTON AG Dotazník pro zaměstnance PLASTON AG Příloha č. 1 Vážení zaměstnanci, předkládáme vám tento dotazník a prosíme vás o co nejpřesnější a pravdivé zodpovězení otázek. Získané informace o vašich názorech umožní

Více

PRŮZKUM SPOKOJENOSTI ZAMĚSTNANCŮ FIRMA, s.r.o. měsíc 2011

PRŮZKUM SPOKOJENOSTI ZAMĚSTNANCŮ FIRMA, s.r.o. měsíc 2011 PRŮZKUM SPOKOJENOSTI ZAMĚSTNANCŮ FIRMA, s.r.o. měsíc 2011 Číslo dotazníku: (Nevyplňujte prosím.) Vážená paní, vážený pane, obracíme se na Vás se žádostí o spolupráci při šetření spokojenosti zaměstnanců.

Více

Podnikatelský plán Minipodniku

Podnikatelský plán Minipodniku Název projektu Registrační číslo Realizátor Název školy Jméno konzultanta Podpora podnikatelských znalostí žáků ZŠ CZ.1.07/1.1.00/54.0030 Regionální hospodářská komora Plzeňského kraje Podnikatelský plán

Více

Seminář OD SLOV K ČINU ANEB DEJTE ŠANCI SVÉ INOVACI

Seminář OD SLOV K ČINU ANEB DEJTE ŠANCI SVÉ INOVACI Seminář OD SLOV K ČINU ANEB DEJTE ŠANCI SVÉ INOVACI Dlouhodobě nepříznivý vývoj ekonomiky Karlovarského kraje v rámci ČR Odchod kvalifikovaných pracovníků z kraje Nízká úroveň vzdělanosti Neexistence veřejné

Více

Současná situace. Dlouhodobě nepříznivý vývoj ekonomiky Karlovarského kraje v rámci ČR. Odchod kvalifikovaných pracovníků z kraje

Současná situace. Dlouhodobě nepříznivý vývoj ekonomiky Karlovarského kraje v rámci ČR. Odchod kvalifikovaných pracovníků z kraje Současná situace Dlouhodobě nepříznivý vývoj ekonomiky Karlovarského kraje v rámci ČR Odchod kvalifikovaných pracovníků z kraje Nízká úroveň vzdělanosti Neexistence veřejné vysoké školy a výzkumných center

Více

Řešení. Východiska řešení. Rizika

Řešení. Východiska řešení. Rizika Podpora ze strukturálních fondů EU jako významný faktor rozvoje českých podniků Operační program Podnikání a Inovace podpora českým podnikům v průběhu sedmi let nového programovacího období Ing. Pavel

Více

Osnova projektu pro podopatření

Osnova projektu pro podopatření 1. Název projektu 1.1. Stručný a výstižný název projektu - uveďte, stručný a výstižný název projektu, návaznost projektu k prioritě, opatření, podopatření a investičnímu záměru; 1.2. Cíle projektu 1.2.1.

Více

PŘÍPADOVÁ STUDIE HOSTINEC U STŘÍBRNÉHO KRUHU

PŘÍPADOVÁ STUDIE HOSTINEC U STŘÍBRNÉHO KRUHU PŘÍPADOVÁ STUDIE HOSTINEC U STŘÍBRNÉHO KRUHU KROK ZA KROKEM NA CESTĚ OD NÁPADU K JEHO REALIZACI Příprava plánu realizace nápadu / plánu změny 1. Osobní cíle versus cíle zaměstnanecké / podnikatelské 2.

Více

PŘÍLOHA A ÚDAJE O FINANČNÍ SITUACI ŽADATELE. Produkt. Produkt

PŘÍLOHA A ÚDAJE O FINANČNÍ SITUACI ŽADATELE. Produkt. Produkt Obchodní název firmy: PŘÍLOHA A ÚDAJE O FINANČNÍ SITUACI ŽADATELE Údaje v tis. Kč Dlouhodobé závazky (>1 rok) - včetně bankovních úvěrů, úvěrů u leasingových společností, dodavatelských úvěrů, půjčky vlastníka

Více

DOTAZNÍK BONITY KLIENTA (START-UP)

DOTAZNÍK BONITY KLIENTA (START-UP) DOTAZNÍK BONITY KLIENTA (START-UP) Fyzická osoba podnikatel IDENTIFIKACE KLIENTA Název klienta (obchodní firma): Hlavní předmět podnikání = NACE (dle hlavního a rozhodujícího přemětu podnikání): IČO klienta

Více

Databáze brownfieldů Olomouckého kraje Databáze podnikatelských nemovitostí

Databáze brownfieldů Olomouckého kraje Databáze podnikatelských nemovitostí Databáze brownfieldů Olomouckého kraje Databáze podnikatelských nemovitostí Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, 23. 9. 2015 Východiska při mapování Brownfield nemovitost, která ztratila svoji

Více

Evropské fondy 2014 2020: Jednoduše pro lidi

Evropské fondy 2014 2020: Jednoduše pro lidi Evropské fondy 2014 2020: Jednoduše pro lidi Mgr. Robert Veselý Ministerstvo pro místní rozvoj Národní orgán pro koordinaci 20. listopadu 2014, Ústí nad Labem 2 Aktuální stav přípravy 2014 2020 EU legislativa

Více

DOTAZNÍK MĚŘENÍ A ŘÍZENÍ VÝKONNOSTI PODNIKŮ - ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA

DOTAZNÍK MĚŘENÍ A ŘÍZENÍ VÝKONNOSTI PODNIKŮ - ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Projekt Tvorba modelu pro měření a řízení výkonnosti podniků byl podpořen Grantovou agenturou ČR, reg. č. projektu 402/09/1739 DOTAZNÍK MĚŘENÍ A ŘÍZENÍ VÝKONNOSTI PODNIKŮ - ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKY

Více

Tvorba strategického plánu rozvoje pro obec Zruč - Senec

Tvorba strategického plánu rozvoje pro obec Zruč - Senec Tvorba strategického plánu rozvoje pro obec Zruč - Senec Vážení spoluobčané, v současné jsme zahájili zpracování Strategického plánu rozvoje naší obce, který určí budoucí vývoj obce, a to až do roku 2025.

Více

Veřejná konzultace týkající se politik v oblasti migrace pracovních sil a tzv. modré karty EU

Veřejná konzultace týkající se politik v oblasti migrace pracovních sil a tzv. modré karty EU Case Id: 2c446ee1-26e7-437d-b845-a5df0ded67b5 Date: 24/08/2015 09:32:30 Veřejná konzultace týkající se politik v oblasti migrace pracovních sil a tzv. modré karty EU Vyplnění polí označených * je povinné.

Více

DOTAZNÍK BONITY KLIENTA (START-UP)

DOTAZNÍK BONITY KLIENTA (START-UP) DOTAZNÍK BONITY KLIENTA (START-UP) Fyzická osoba (podnikatel) IDENTIFIKACE KLIENTA Název klienta (obchodní firma): Hlavní předmět podnikání = NACE (dle hlavního a rozhodujícího přemětu podnikání): IČO

Více

Finanční podpory. Pavel Růžička, MŽP 14.12.2007, Brno

Finanční podpory. Pavel Růžička, MŽP 14.12.2007, Brno Finanční podpory Pavel Růžička, MŽP 14.12.2007, Brno Přehled finančních podpor Operační programy OPŽP Operační program Životní prostředí OPPI Operační program Podnikání a inovace Podpora malého a středního

Více

DOTAZNÍK PRO PODNIKY DO 25 ZAMĚSTNANCŮ

DOTAZNÍK PRO PODNIKY DO 25 ZAMĚSTNANCŮ DOTAZNÍK PRO PODNIKY DO 25 ZAMĚSTNANCŮ Vážená paní, Vážený pane, rádi bychom Vás požádali o vyplnění následujícího dotazníku, jehož cílem je získat informace o pracovní poptávce menších podnikatelů v našem

Více

Projekt BRIS a jeho přínos Zahajovací konference projektu RIS Zlínského kraje

Projekt BRIS a jeho přínos Zahajovací konference projektu RIS Zlínského kraje Projekt BRIS a jeho přínos Zahajovací konference projektu RIS Zlínského kraje Ing. Daniela Váchová Technologické centrum AV ČR, Praha BRIS - info v Bohemian Regional Innovation Strategy v Hlavní cíl -

Více

Konference Klastry 2006 Financování projektů

Konference Klastry 2006 Financování projektů Konference Klastry 2006 Financování projektů Margareta Křížová Central European Advisory Group CEAG 5.května 2006, Brno Témata I. Finanční zdroje v různých fázích vývoje firmy II. Financování prostřednictvím

Více

Česko podnikavé, kreativní a přitažlivé pro talenty a peníze (vize Národní Strategie inteligentní specializace České republiky)

Česko podnikavé, kreativní a přitažlivé pro talenty a peníze (vize Národní Strategie inteligentní specializace České republiky) Česko podnikavé, kreativní a přitažlivé pro talenty a peníze (vize Národní Strategie inteligentní specializace České republiky) 30.1.2014 multimediální sál budovy Krajského úřadu Libereckého kraje Struktura

Více

Priority zaměstnavatelů v Olomouckém a Zlínském kraji: omezení byrokracie a zajištění kvalitní dopravní infrastruktury

Priority zaměstnavatelů v Olomouckém a Zlínském kraji: omezení byrokracie a zajištění kvalitní dopravní infrastruktury VÝSLEDKY DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ - ŘÍJEN 2010 Zveřejněno: 25. 10. 2010 Priority zaměstnavatelů v Olomouckém a Zlínském kraji: omezení byrokracie a zajištění kvalitní dopravní infrastruktury Definovat priority

Více

CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic

CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic PŘEDSTAVENÍ REGIONÁLNÍ KANCELÁŘE pro ZLÍNSKÝ KRAJ 7. března 2012 Ing. Daniel Hajda Ředitel Regionální kanceláře Zlín CzechInvest Agentura pro podporu

Více

Zaměření OP PIK 4 Prioritní osy (PO)

Zaměření OP PIK 4 Prioritní osy (PO) Zaměření OP PIK 4 Prioritní osy (PO) PO 1 Rozvoj výzkumu a vývoje pro inovace PO 2 Rozvoj podnikání a konkurenceschopnosti malých a stř. podniků PO 3 Účinné nakládání energií, rozvoj energetické infrastruktury

Více

Integrované teritoriální investice Olomoucké aglomerace v OP PIK Průmysl 4.0 selským rozumem

Integrované teritoriální investice Olomoucké aglomerace v OP PIK Průmysl 4.0 selským rozumem Integrované teritoriální investice Olomoucké aglomerace v OP PIK 18. 4. 2018 Průmysl 4.0 selským rozumem Co je ITI? Strategické cíle SC1: Podpora souladu nabídky a poptávky na trhu práce Alokace: 1 077

Více

PŘÍLOHA Č. 4 PRŮZKUM PODNIKATELSKÉHO PROSTŘEDÍ

PŘÍLOHA Č. 4 PRŮZKUM PODNIKATELSKÉHO PROSTŘEDÍ PŘÍLOHA Č. 4 PRŮZKUM PODNIKATELSKÉHO PROSTŘEDÍ Obsah 1. Úvod a metodika... 2 2. Shrnutí závěrů z průzkumu... 3 3. Podrobné vyhodnocení průzkumu... 4 Pracovní síla a zaměstnanost... 4 Ukotvení v regionu...

Více

DOTAZNÍK PRO POJIŠTĚNÍ PROFESNÍ ODPOVĚDNOSTI. auditoři, daňoví poradci, účetní

DOTAZNÍK PRO POJIŠTĚNÍ PROFESNÍ ODPOVĚDNOSTI. auditoři, daňoví poradci, účetní DOTAZNÍK PRO POJIŠTĚNÍ PROFESNÍ ODPOVĚDNOSTI auditoři, daňoví poradci, účetní Poznámka: Informace uvedené v dotazníku jsou důvěrné a pojišťovací makléř s nimi bude takto zacházet. Budou předány pouze vybraným

Více

střední podniky - Podpora zakládání a rozvoje sítí Business Angels (Prosperita OPPI) - Finanční fóra pro malé a střední podniky

střední podniky - Podpora zakládání a rozvoje sítí Business Angels (Prosperita OPPI) - Finanční fóra pro malé a střední podniky Program Start Jeremie Progres Popis programu Realizace podnikatelských záměrů osob Podpora rizikového kapitálu, Umožnit realizaci rozvojových vstupujících do podnikání poprvé nebo mikropůjček a záruk pro

Více

Operační program Podnikání a inovace. Programy OPPI

Operační program Podnikání a inovace. Programy OPPI Operační program Podnikání a inovace Programy OPPI Struktura OPPI Prioritní osa 1 - Vznik firem - 2,60 % Prioritní osa 2 - Rozvoj firem 21,80 % Prioritní osa 3 - Efektivní energie - 4,00 % Prioritní osa

Více

Programy pro malé a střední podnikatele připravované výzvy a hodnocení přijatých programů

Programy pro malé a střední podnikatele připravované výzvy a hodnocení přijatých programů Programy pro malé a střední podnikatele připravované výzvy a hodnocení přijatých Konference OPPI podpora českým podnikům v průběhu sedmi let nového programovacího období 4. prosince 2007, Praha RNDr. Lenka

Více

Podpora inovační výkonnosti (ano, ale...) Anna Kadeřábková Centrum ekonomických studií VŠEM www.cesvsem.cz

Podpora inovační výkonnosti (ano, ale...) Anna Kadeřábková Centrum ekonomických studií VŠEM www.cesvsem.cz Podpora inovační výkonnosti (ano, ale...) Anna Kadeřábková Centrum ekonomických studií VŠEM www.cesvsem.cz Ročenka konkurenceschopnosti 2006-2007 Růst a stabilita Globalizace Konkurenceschopnost Institucionální

Více

I. Základní údaje o městu, obci, popř. městské části (dále jen "obec") Obec:

I. Základní údaje o městu, obci, popř. městské části (dále jen obec) Obec: Anketní dotazník k Programu regenerace městských památkových rezervací (MPR) a městských památkových zón (MPZ) ČR dle usnesení vlády č. 209/92 na rok 2014 I. Základní údaje o městu, obci, popř. městské

Více

Možnosti podpory zavádění výsledků výzkumu a vývoje do praxe. 10. června 2009 Zbyněk Doležal, BIC Plzeň

Možnosti podpory zavádění výsledků výzkumu a vývoje do praxe. 10. června 2009 Zbyněk Doležal, BIC Plzeň Možnosti podpory zavádění výsledků výzkumu a vývoje do praxe 10. června 2009 Zbyněk Doležal, BIC Plzeň Operační program Podnikání a inovace 2007-2013 Jeden z 8 tematických operačních programů Zdroj financování:

Více

Strategický plán rozvoje obce Jezeřany-Maršovice. Dotazník Průzkum potřeb občanů

Strategický plán rozvoje obce Jezeřany-Maršovice. Dotazník Průzkum potřeb občanů Strategický plán rozvoje obce Jezeřany-Maršovice Dotazník Průzkum potřeb občanů Vážení občané, dostává se vám do rukou dotazník, jehož cílem je zjistit vaše názory, potřeby a přání v souvislosti s připravovaným

Více

Představení služeb a programů agentury CzechInvest

Představení služeb a programů agentury CzechInvest Představení služeb a programů agentury CzechInvest Patrik Reichl 14. prosince 2016 www.czechinvest.org Aktivity CzechInvestu Podpora investic Strukturální fondy Rozvoj výzkumu a vývoje Podpora začínajících

Více

Případová studie. Komplexní program na podporu zahájení podnikání AKTIVNĚ PRO ROVNÉ ŠANCE

Případová studie. Komplexní program na podporu zahájení podnikání AKTIVNĚ PRO ROVNÉ ŠANCE AKTIVNĚ PRO ROVNÉ ŠANCE Případová studie Komplexní program na podporu zahájení podnikání Studie je financována z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního

Více

PRŮZKUM PODNIKATELSKÉHO PROSTŘEDÍ

PRŮZKUM PODNIKATELSKÉHO PROSTŘEDÍ STRATEGICKÝ PLÁN PRO KRÁLOVSKÉ MĚSTO SLANÝ PRŮZKUM PODNIKATELSKÉHO PROSTŘEDÍ Připravila ve spolupráci s Komisí pro strategický rozvoj města Slaný Leden 2000 I. ÚVOD V prosinci 1999 a lednu 2000 byl mezi

Více

- V případě jakýchkoli problémů či nejasnosti s vyplněním dotazníku se prosím obraťte na: info@vychodoceskarozvojova.cz nebo na tel. 773 585 555.

- V případě jakýchkoli problémů či nejasnosti s vyplněním dotazníku se prosím obraťte na: info@vychodoceskarozvojova.cz nebo na tel. 773 585 555. Dotazník pro neziskové organizace MAS Stolové hory Vážení zástupci neziskových organizací, dovolujeme si vás oslovit s dotazníkem, který slouží pro zjištění názorů a potřeb neziskových organizací v obci,

Více

DOPORUČENÁ OSNOVA PODNIKATELSKÉHO ZÁMĚRU. PROGRAM PODPORY MARKETING VÝZVA II Individuální účasti MSP na výstavách a veletrzích

DOPORUČENÁ OSNOVA PODNIKATELSKÉHO ZÁMĚRU. PROGRAM PODPORY MARKETING VÝZVA II Individuální účasti MSP na výstavách a veletrzích Příloha č. 3 Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky Sekce fondů EU, VaVaI a investičních pobídek Řídící orgán OP PIK DOPORUČENÁ OSNOVA PODNIKATELSKÉHO ZÁMĚRU PROGRAM PODPORY MARKETING VÝZVA II

Více

ZA4455 Flash Eurobarometer 190 Internal Market: Opinions and experiences of Businesses in the 10 New Member States

ZA4455 Flash Eurobarometer 190 Internal Market: Opinions and experiences of Businesses in the 10 New Member States ZA4455 Flash Eurobarometer 190 Internal Market: Opinions and experiences of Businesses in the 10 New Member States Country Specific Questionnaire Czech Republic DG MARKT QUESTIONNAIRE June 2006 INTRO:

Více

OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE

OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Ing. Daniel Hajda CZECHINVEST Regionální kancelář pro Zlínský kraj 26.06.2008 Obsah Operační program Podnikání a inovace Aktuální výzvy Implementace: jak ţádat o podporu,

Více

Osnova studie proveditelnosti pro projekt zakládání a rozvoje klastrů

Osnova studie proveditelnosti pro projekt zakládání a rozvoje klastrů Osnova studie proveditelnosti pro projekt zakládání a rozvoje klastrů V rámci tohoto dokumentu se předpokládá využití informací a dat, zjištěných v rámci projektu Vyhledávání vhodných firem pro klastry

Více