jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem"

Transkript

1 jednání Zastupitelstva města Ústí nad dne: bod programu: věc : Návrh na jmenování členů dozorčí rady a změna společenské smlouvy Severočeského divadla s.r.o. důvod předložení: Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích - 84, odst. 2, písm. e), g) zpracoval: Ing. Radka Jakoubková, vedoucí PTO OŠKSS PhDr. Jana Müllerová, PhD., vedoucí OŠKSS předkládá: MUDr. Jiří Madar, náměstek primátorky projednáno: Mgr. Miloš Studenovský, vedoucí PEO KT Rada města Ústí nad dne přizváni k jednání:

2 Návrh na usnesení: Zastupitelstvo města po projednání A) revokuje 1. usnesení Zastupitelstva města Ústí nad č. 42/15 ze dne v části A) odst. 4. B) s ch valuje 1. návrh na jmenování níže uvedených zástupců do dozorčí rady Severočeského divadla s.r.o., ve smyslu 84, odstavec 2, písmeno g) zákona 128/2000 Sb., v platném znění takto: a) Pavel Enekeš, narozen , Stará 2520/45A, Ústí nad b) Mgr. Petr Vlasák, narozen , Podzimní 75, Chlumec c) MUDr. Pavel Dlouhý, narozen , Na Valech 227, Ústí nad 2. úpravu společenské smlouvy Severočeského divadla s.r.o., kterou se společnost podřizuje dle 777, odst. 5 zákonu č. 90/2012 Sb., o obchodních korporacích

3 Důvodová zpráva: Společnost Severočeské divadlo s.r.o. byla založena v roce 2012 dvěma společníky: 1) Statutárním městem Ústí nad, IČ , se sídlem v Ústí nad, Velká Hradební 8, PSČ ) Ústeckým krajem, IČ , se sídlem Ústí nad, Velká Hradební 3118/48, PSČ Hlavním účelem společnosti není podnikání, ale provozování všech forem divadelní činnosti v nejširším slova smyslu, v tom zejména zajišťování propagace, výroby, inscenování, pořádání a zabezpečování divadelních, operních a baletních představení, koncertů a obdobných produkcí, poskytování navazujících vzdělávací, výchovné a osvětové činnosti, to vše v případně i ve spolupráci s jinými subjekty. Základní kapitál společnosti činí ,- Kč. Vklad společníka Statutárního města Ústí nad je tvořen nepeněžitým vkladem. Jedná se o : 1) nemovitost - budovu divadla č.p na pozemku parcele č. 3/7 v k. ú. Ústí n. L. 2) nemovitost stavba nové scény bez čp/če na pozemku parcele č. 1/2 v k. ú. Ústí n. L. 3) pozemek parcela č. 1/2 v k. ú. Ústí n. L. 4) pozemek parcela č. 1/3 v k. ú. Ústí n. L. 5) pozemek parcela č. 3/7 v k. ú. Ústí n. L. Hodnota nepeněžitého vkladu činí dle znaleckého posudku ,- Kč Vklad společníka Ústeckého kraje je peněžitý vklad a činí ,- Kč Na základě společenské smlouvy uhradil Ústecký kraj v letech peněžitý příplatek do stabilizačního fondu ve výši ,- Kč a Statutární město Ústí nad ve výši ,- Kč v roce V roce 2016 zbývá Statutárnímu městu Ústí nad uhradit peněžitý příplatek do stabilizačního fondu společnosti ve výši ,- Kč. Každý ze společníků má 50% podíl na společnosti. Při zakládání společnosti byla zřízena dozorčí rada, která má šest členů. Prvými členy dozorčí rady byly: 1) Bc. Zuzana Kailová (delegovaná Statutárním městem Ústí nad ) 2) MUDr. Pavel Dlouhý (delegován Statutárním městem Ústí nad ) 3) MUDr. Blanka Vraspírová (delegována Statutárním městem Ústí nad ) 4) Josef Macík (delegován Ústeckým krajem) 5) Oldřich Bubeníček (delegován Ústeckým krajem) 6) PhDr. Václav Hofmann (delegován Ústeckým krajem) Členové dozorčí rady jsou voleni valnou hromadou na dobu pěti let a mohou být zvoleni opětovně.

4 Usnesením Zastupitelstva města Ústí nad č. 42/15 ze dne bylo mimo jiného schváleno odvolání prvních členů dozorčí rady a návrh na jmenování nových členů dozorčí rady společnosti za Statutární město Ústí nad (viz níže): /15 Jmenování členů dozorčí rady a delegování zástupců Statutárního města Ústí nad na valnou hromadu Severočeského divadla s.r.o. Zastupitelstvo města Ústí nad A) s ch valuje 1. zrušení delegování zástupců Statutárního města Ústí nad na valnou hromadu Severočeského divadla s.r.o., ve smyslu 84, odstavec 2, písmeno f), zákona č. 128/2000 Sb., v platném znění takto: a) Ing. Víta Mandíka b) v případě nepřítomnosti primátora města Bc. Zuzanu Kailovou 2. návrh delegováním zástupců Statutárního města Ústí nad na valnou hromadu společnosti Severočeské divadlo s.r.o. ve smyslu 84, odstavec 2, písmeno f), zákona č. 128/2000 Sb., v platném znění takto: a) Ing. Josefa Zikmunda, primátora města b) v případě nepřítomnosti primátora Martina Hausenblase, MBA, náměstka primátora 3. návrh na odvoláním níže uvedených zástupců Statutárního města Ústí nad z dozorčí rady společnosti Severočeské divadlo s.r.o., ve smyslu 84, odstavec 2, písmeno g), zákona č. 128/2000 Sb., v platném znění takto: a) Bc. Zuzana Kailová, narozena dne , Hoření 2423/3, Ústí nad b) MUDr. Pavel Dlouhý, narozen , Na Valech 227, Ústí nad c) MUDr. Blanka Vraspírová, narozena , Českých bratří 346/16, Ústí nad 4. návrh na jmenování níže uvedených zástupců do dozorčí rady Severočeského divadla s.r.o., ve smyslu 84, odstavec 2, písmeno g) zákona 128/2000 Sb., v platném znění takto: a) Jaroslav Haidler, narozen , Šrámkova 3213/12, Ústí nad b) Mgr. Petr Vlasák, narozen , Podzimní 275, Chlumec c) Yveta Tomková, narozena , Sibiřská 372, Ústí nad B) k onsta tu j e, že 1. projednáním materiálu vztahující se k bodu A) tohoto usnesení byla splněna doložka, podle 41, odstavec 1) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích v platném znění Nově navržení členové dozorčí rady, však nebyly projednáni na valné hromadě Severočeského divadla s.r.o., vzhledem k tomu, že se valná hromada z důvodu změny zástupců města neuskutečnila.

5 Na základě požadavku vedení města navrhuje Odbor školství, kultury, sportu a sociálních služeb: revokovat usnesení ZM č. 42/15 ze dne v části A) odst. 4 schválit návrh na jmenování níže uvedených zástupců Statutárního města Ústí nad do dozorčí rady Severočeského divadla s.r.o. takto: a) Pavel Enekeš, narozen , Stará 2520/45A, Ústí nad b) Mgr. Petr Vlasák, narozen , Podzimní 75, Chlumec c) MUDr. Pavel Dlouhý, narozen , Na Valech 227, Ústí nad Dle zákona č. 128/2000 Sb., o obcích 84 odst. 2 písm. g) je vyhrazeno zastupitelstvu obce: g) navrhovat zástupce obce do ostatních orgánů obchodních společností, v nichž má obec majetkovou účast, a navrhovat jejich odvolání, O změně dozorčí rady rozhoduje dle 190 odst. 2 písm. c) zákona č. 90/2012 Sb., o obchodních korporacích, valná hromada společnosti. Změna společenské smlouvy Severočeského divadla s.r.o.: Na základě zákona č. 90/2012 Sb., o obchodních korporacích předkládá Severočeské divadlo s.r.o. návrh na změnu společenské smlouvy, kterým se dle 777 odst. 5 tohoto zákona podřizuje zákonu o obchodních korporacích jako celku. Dle 777 zákona č. 90/2012 Sb., o obchodních korporacích se mohou obchodní korporace vzniklé před , kterou je i řešená společnost s ručením omezeným, nejpozději do 2 let ode dne účinnosti tohoto zákona, změnou svých společenských smluv podřídit tomuto zákonu jako celku. Údaj o tom zapíše obchodní korporace do obchodního rejstříku. Změna společenské smlouvy nabývá v tomto případě účinnosti až zveřejněním zápisu o podřízení se tomuto zákonu jako celku v obchodním rejstříku. Podřízení je vhodné, neboť společenské smlouvy obvykle neobsahují veškerá ustanovení potřebná pro řešení záležitostí společnosti. Dne uplyne dvouletá lhůta. Společenská smlouva je formálně upravena a obsahuje údaj o podřízení. Dle 84 odst. 2 písm. e) zákona č. 128/2000 sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, je ke schvalování společenské smlouvy, tj. i její změny, kompetentní zastupitelstvo města. Dle 147 zákona č. 90/2012 Sb., o obchodních korporacích, je společenská smlouva měněna dohodou všech společníků, a to ve formě veřejné listiny, tj. notářským zápisem. Stanoví-li tak společenská smlouva, může být měněna i rozhodnutím valné hromady. Dle odst společenské smlouvy je ke změně společenské smlouvy třeba rozhodnutí valné hromady v zákonem stanovené formě, tj. notářským zápisem. Dále se společenská smlouva mění, upravuje či doplňuje tyto odstavce: 1) byla upravena preambule společenské smlouvy 2) v odst. 4 Výše základního kapitálu, výše vkladu společníka, splácení vkladu byl vypuštěn odstavec 4. 2., týkající se emisního ážia, které nebylo při založení společnosti dáno (dle zákona 90/2012 Sb., o obchodních korporacích má své opodstatnění u akciových společností)

6 byl upraven odstavec poslední odstavec vypuštěna formulace týkající se 60 odst. 2 zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník (tento zákon byl zrušen) byl upraven odstavec tak, že byl přeformulován na minulý čas 3) odst. 5 Obchodní podíl před původní text v odst byla doplněna formulace: Ve společnosti existuje jediný druh podílu, a to podíl základní, se kterým nejsou spojena žádná zvláštní práva a povinnosti. Každý společník může vlastnit pouze jeden podíl. 4) odst. 8 Práva společníků v odst byla doplněna formulace, že společníci mají právo na valné hromadě i mimo ni požadovat a dostat informace o záležitostech společnosti 5) odst. 10 Valná hromada v odst se doplňuje o slovo výpůjčku a upravuje se slovo půjčku na zápůjčku (názvosloví dle zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník) v odst se mění smlouva o sdružení na smlouvu o společnosti v odst se vypouští mandátní smlouva (zákon č. 89/2012 Sb., občanský zákoník tento pojem nezná) nově se vkládá odst , kterým se připouští rozhodování společníků per rollam mimo valnou hromadu a zároveň je zde uveden postup při rozhodování mimo valnou hromadu 6) odst. 11 Svolání, řízení valné hromady a zápis v odst doplňuje se, že součástí pozvánky bude i návrh usnesení valné hromady 7) odst. 13 Úprava některých povinností jednatele v odst mění se termín ukončení výkonu funkce v případě odstoupení jednatele z funkce 8) odst Rezervní fond vypouští se z důvodu toho, že tvorba rezervního fondu dle zákona o obchodních korporacích již není povinností. Vzhledem k tomu, že společnost nebyla založena za účelem zisku, nebude pravděpodobně zisk dosahován 9) odst. 16 Stabilizační fond upraven odstavec a do správného času. U peněžitých příplatků do stabilizačního fondu, které již byly splaceny, byl použit minulý čas. 10) odst. 19 Zvýšení a snížení základního kapitálu upraven zákon, dle kterého se postupuje při změně základního kapitálu tj. z obchodního zákoníku na zákon o obchodních korporacích. 11) odst. 23 Ostatní ustanovení doplněn odstavec , kdy společnost prohlašuje, že se podřídila zákonu jako celku postupem dle 777 odst. 5 zákona o obchodních korporacích.

7 Na základě výše uvedeného předkládá Odbor školství, kultury, sportu a sociálních služeb Zastupitelstvu města Ústí nad : 1) revokaci usnesení ZM č. 42/15 ze dne v části A), odst. 4 2) návrh na schválení jmenování nových členů dozorčí rady Severočeského divadla s.r.o. za Statutární město Ústí nad 3) návrh upraveného znění společenské smlouvy Severočeského divadla s.r.o. Tento materiál byl projednán na jednání Rady města Ústí nad dne Příloha: č. 1 společenská smlouva s úpravami č. 2 společenská smlouva s přijatými úpravami

SPOLEČENSKÁ SMLOUVA PREAMBULE

SPOLEČENSKÁ SMLOUVA PREAMBULE 1 Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění SPOLEČENSKÁ SMLOUVA

Více

SPOLEČENSKÁ SMLOUVA PREAMBULE

SPOLEČENSKÁ SMLOUVA PREAMBULE SPOLEČENSKÁ SMLOUVA PREAMBULE Společnost Severočeské divadlo s.r.o., s vědomím tradice divadelního a baletního souboru v regionu, počínající již na přelomu 19. a 20. (slovy: devatenáctého a dvacátého)

Více

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem dne: bod programu: 23. 9. 2015 věc : Úprava zřizovací listiny Činoherního studia města Ústí nad Labem, příspěvkové organizace důvod předložení: Zákon č. 128/2000

Více

SPOLEČENSKÁ SMLOUVA PREAMBULE

SPOLEČENSKÁ SMLOUVA PREAMBULE SPOLEČENSKÁ SMLOUVA PREAMBULE Společnost Severočeské divadlo s.r.o., s vědomím tradice divadelního a baletního souboru v regionu, počínající již na přelomu 19. a 20. (slovy: devatenáctého a dvacátého)

Více

S P O L E Č E N S K Á S M L O U V A PREAMBULE

S P O L E Č E N S K Á S M L O U V A PREAMBULE S P O L E Č E N S K Á S M L O U V A PREAMBULE Společnost Severočeské divadlo s.r.o., byla založena s vědomím tradice divadelního a baletního souboru v regionu, počínající již na přelomu 19. a 20. (slovy:

Více

Z Á P I S. Jednání zahájila a řídila Ing. Věra Nechybová, primátorka města, v 11:35 hod.

Z Á P I S. Jednání zahájila a řídila Ing. Věra Nechybová, primátorka města, v 11:35 hod. Z Á P I S z 34. jednání Rady města Ústí nad Labem dne 16. 11. 2015 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Jednání zahájila a řídila

Více

SPOLEČENSKÁ SMLOUVA PREAMBULE

SPOLEČENSKÁ SMLOUVA PREAMBULE SPOLEČENSKÁ SMLOUVA PREAMBULE Společnost Severočeské divadlo s.r.o., byla založena s vědomím tradice divadelního a baletního souboru v regionu, počínající již na přelomu 19. a 20. (slovy: devatenáctého

Více

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem dne: 7. 12. 2016 bod programu: 49 věc: Souhlas s umístěním sídla spolku v objektu města důvod předložení: 102 odst. 2 písm. b) zákona o obcích, v platném znění

Více

Číslo: 034/ Rada statutárního města Chomutova. k rozhodování o obchodních společnostech

Číslo: 034/ Rada statutárního města Chomutova. k rozhodování o obchodních společnostech SMĚRNICE RSMCH Platnost od: 26. 2. 2013 Aktualizace: 7. 10. 2013, 26. 5. 2014 Autor dokumentu: Správce dokumentu: Číslo: 034/02-13 Rada statutárního města Chomutova Interní audit - právní úsek Název dokumentu:

Více

Zakladatelská listina společnosti s ručením omezeným. I. Obchodní firma. II. Sídlo společnosti. III. Předmět podnikání

Zakladatelská listina společnosti s ručením omezeným. I. Obchodní firma. II. Sídlo společnosti. III. Předmět podnikání Zakladatelská listina společnosti s ručením omezeným I. Obchodní firma Obchodní firma zní: EKO servis Zábřeh s.r.o. II. Sídlo společnosti Sídlem společnosti je: Zábřeh, Dvorská 1491/19, PSČ 789 01. III.

Více

S P O L E Č E N S K Á S M L O U V A

S P O L E Č E N S K Á S M L O U V A S P O L E Č E N S K Á S M L O U V A o založení společnosti s ručením omezeným, uzavřená dle 105 a násl. zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, v platném znění Uvedeného dne, měsíce a roku níže podepsaní

Více

Základní charakteristika společnosti

Základní charakteristika společnosti Základní charakteristika společnosti - Společnost, za jejíž dluhy ručí společníci společně a nerozdílně do výše, v níž nesplnili vkladové povinnosti podle stavu v OR v době, kdy byli věřitelem vyzváni

Více

Rada Ústeckého kraje. Usnesení

Rada Ústeckého kraje. Usnesení Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění. Rada Ústeckého

Více

Důvodová zpráva. Příloha č. 1 Stanovy společnosti Jablonecká dopravní a.s.

Důvodová zpráva. Příloha č. 1 Stanovy společnosti Jablonecká dopravní a.s. Důvodová zpráva A) Popis současné situace V současné době zajišťuje městskou autobusovou dopravu (dále MAD) na území SMJN a správního obvodu ORP Dopravní sdružení obcí Jablonecka (dále DSOJ), které tuto

Více

MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi

MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi Projekt: Reg.č.: Operační program: Škola: Tematický okruh: Jméno autora: MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi CZ.1.07/1.5.00/34.0903 Vzdělávání pro konkurenceschopnost Hotelová škola, Vyšší

Více

Za třinácté - Zrušení společnosti : -------------------------- Společnost se zrušuje z důvodů uvedených v 68 a 151

Za třinácté - Zrušení společnosti : -------------------------- Společnost se zrušuje z důvodů uvedených v 68 a 151 Za první : Společnost s ručením omezeným byla založena dne 5.4. 2007 na dobu neurčitou. ------------------------------- Za druhé : Obchodní firma : -------------------------------- Obchodní firma společnosti

Více

N O T Á Ř S K Ý Z Á P I S,

N O T Á Ř S K Ý Z Á P I S, NZ 28/2014 N 31/2014 N O T Á Ř S K Ý Z Á P I S, sepsaný dne 27.3.2014, slovy: dvacátého sedmého března roku dvoutisícího čtrnáctého, JUDr. Miroslavou Papežovou, notářkou se sídlem v Českém Brodě, Husovo

Více

STEJNOP/S. zápis. Notářský. zakladatelské listiny o založení společnosti s ručením omezeným

STEJNOP/S. zápis. Notářský. zakladatelské listiny o založení společnosti s ručením omezeným Nz 72/2014 N 74/2014 STEJNOP/S Notářský zápis sepsaný v notářské kanceláři ve Vsetíně, ul. Smetanova čp. 1137, PSČ 755 01, dne pátého února roku dvou tisícího čtrnáctého (5.2.2014), JUDr. Danou Menclerovou,

Více

Z a k l a d a t e l s k á l i s t i n a obchodní společnosti Sportoviště Přerov s.r.o.

Z a k l a d a t e l s k á l i s t i n a obchodní společnosti Sportoviště Přerov s.r.o. Z a k l a d a t e l s k á l i s t i n a obchodní společnosti Sportoviště Přerov s.r.o. I. Jediným společníkem obchodní společnosti Sportoviště Přerov s.r.o. je statutární město Přerov, IČ: 003 01 825,

Více

Z Á P I S. Jednání zahájila a řídila Ing. Věra Nechybová, primátorka města, ve 14:10 hod.

Z Á P I S. Jednání zahájila a řídila Ing. Věra Nechybová, primátorka města, ve 14:10 hod. Z Á P I S z 35. jednání Rady města Ústí nad Labem dne 19. 11. 2015 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Jednání zahájila a řídila

Více

Základní ustanovení - oddíl prvý

Základní ustanovení - oddíl prvý Základní ustanovení - oddíl prvý.. Stanovy Načeradské služby s.r.o. I. Založení společnosti Společnost byla založena Obcí Načeradec jako jediným zakladatelem. O založení společnosti rozhodlo v souladu

Více

Odůvodnění úprav stanov Společnosti předkládané ke schválení valné hromadě konané dne 30. 6. 2015 ODŮVODNĚNÍ

Odůvodnění úprav stanov Společnosti předkládané ke schválení valné hromadě konané dne 30. 6. 2015 ODŮVODNĚNÍ OBECNÁ ČÁST: ODŮVODNĚNÍ V roce 2012 byl vydán zákon č. 90/2012 Sb., zákon o obchodních společnostech a družstvech (dále jen zákon o obchodních korporacích nebo ZOK ), který nahrazuje dosavadní obchodní

Více

ZAKLADATELSKÁ LISTINA ( úplné znění ze dne..2014)

ZAKLADATELSKÁ LISTINA ( úplné znění ze dne..2014) ZAKLADATELSKÁ LISTINA ( úplné znění ze dne..2014) Městské služby Písek s.r.o. upravená dle ustanovení 132 a násl. zák. č. 90/2012 Sb. o obchodních korporacích (dále jen ZOK ) Společník: I.část Město Písek,

Více

Zakladatelskou listinu společnosti s ručením omezeným

Zakladatelskou listinu společnosti s ručením omezeným N 1504/2014 NZ 1384/2014 Strana první STEJNOPIS Notářský zápis sepsaný JUDr. Miroslavem Michálkem, notářem se sídlem v Třebíči, dne 7.10.2014 (slovy: sedmého října dva tisíce čtrnáct) v kanceláři notáře

Více

Termín obchodního zákoníku nahradit termínem zákoně o obchodních korporacích

Termín obchodního zákoníku nahradit termínem zákoně o obchodních korporacích JUDr. Richard Třeštík, advokát se sídlem v Ústí nad Labem, Masarykova 43 tel./fax: 475 210 986, mob. tel.: 602 105 585, e-mail: trestik@aktrestik.cz, IČO 66202060, zapsán v seznamu advokátů ČAK pod č.

Více

S T A T U T Á R N Í MĚSTO L I B E R E C. Odbor správy veřejného majetku

S T A T U T Á R N Í MĚSTO L I B E R E C. Odbor správy veřejného majetku S T A T U T Á R N Í MĚSTO L I B E R E C 8. zasedání zastupitelstva města dne: 29. 9. 2016 Bod pořadu jednání: Věc: SVS a.s. - budoucí prodej kanalizačního řadu Liberec, ul. Ještědská Stručný obsah: Předmětem

Více

U s n e s e n í. 105/15 Plnění usnesení ZM. 106/15 Prodej části pozemku p. č. 686/1 v k. ú. Všebořice

U s n e s e n í. 105/15 Plnění usnesení ZM. 106/15 Prodej části pozemku p. č. 686/1 v k. ú. Všebořice Statutární město Ústí nad Labem Magistrát města Ústí nad Labem U s n e s e n í 6. zasedání Zastupitelstva města Ústí nad Labem konaného dne 23. 9. 2015 č. 105/15 125/15 =================================================================

Více

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem dne: bod programu: 24. 6. 2015 věc: Zrušení Činoherního studia města Ústí nad Labem, p.o. důvod předložení: zákon č. 128/2000 Sb., o obcích - 84, odst. 2, písmeno

Více

PROJEKT ZMĚNY PRÁVNÍ FORMY. akciové společnosti. ČSAD Benešov a.s. na společnost s ručením omezeným

PROJEKT ZMĚNY PRÁVNÍ FORMY. akciové společnosti. ČSAD Benešov a.s. na společnost s ručením omezeným PROJEKT ZMĚNY PRÁVNÍ FORMY akciové společnosti na společnost s ručením omezeným Strana 1 PROJEKT ZMĚNY PRÁVNÍ FORMY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI NA SPOLEČNOST S RUČENÍM OMEZENÝM vyhotovený ve smyslu ustanovení

Více

Vklad. Zákon o korporacích: Vkladem je peněžní vyjádření hodnoty předmětu vkladu do základního kapitálu obchodní korporace.

Vklad. Zákon o korporacích: Vkladem je peněžní vyjádření hodnoty předmětu vkladu do základního kapitálu obchodní korporace. Vklad Obchodní zákoník definuje vklad jako peněžní prostředky nebo jiné penězi ocenitelné hodnoty, které se společník zavazuje vložit do základního kapitálu společnosti. Zákon o korporacích: Vkladem je

Více

Usnesení řádné valné hromady společnosti UNIPETROL, a.s. ze dne 30. června 2011 ve věci změn stanov společnosti UNIPETROL, a.s.

Usnesení řádné valné hromady společnosti UNIPETROL, a.s. ze dne 30. června 2011 ve věci změn stanov společnosti UNIPETROL, a.s. Usnesení řádné valné hromady společnosti UNIPETROL, a.s. ze dne 30. června 2011 ve věci změn stanov společnosti UNIPETROL, a.s. Řádná valná hromada společnosti UNIPETROL, a.s. schvaluje v souladu s ustanovením

Více

Společnost s ručením omezeným

Společnost s ručením omezeným Společnost s ručením omezeným 1 (1) Obchodními korporacemi jsou obchodní společnosti (dále jen společnost ) a družstva. (2) Společnostmi jsou veřejná obchodní společnost a komanditní společnost (dále jen

Více

POZVÁNKA NA MIMOŘÁDNOU VALNOU HROMADU

POZVÁNKA NA MIMOŘÁDNOU VALNOU HROMADU POZVNKA NA MIMOŘDNOU VALNOU HROMADU Představenstvo akciové společnosti Poštovní tiskárna cenin Praha a.s. IČ: 45273448, se sídlem Ortenovo náměstí 542/16, PSČ 170 04 Praha 7 Holešovice, zapsaná v obchodním

Více

POZVÁNKA na řádnou VALNOU HROMADU společnosti TRIOL CZ, a.s.

POZVÁNKA na řádnou VALNOU HROMADU společnosti TRIOL CZ, a.s. POZVÁNKA na řádnou VALNOU HROMADU společnosti TRIOL CZ, a.s. IČ: 463 55 863 sídlo: Praha 1, Senovážné náměstí 978/23, PSČ 110 00 zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze oddíl B, vložka

Více

Nový zákon o korporacích Na co se těšit, čeho se bát

Nový zákon o korporacích Na co se těšit, čeho se bát www.pwclegal.cz Nový zákon o korporacích Na co se těšit, čeho se bát Nový zákon o obchodních korporacích Největší změna v právu obchodních společností od roku 1989 Současný občanský zákoník Současný obchodní

Více

Uzavření a podepsání společenské smlouvy nebo zakladatelské listiny

Uzavření a podepsání společenské smlouvy nebo zakladatelské listiny Otázka: Založení a vznik společnosti s ručením omezeným Předmět: Ekonomie Přidal(a): Majký Základní charakteristika společnosti s ručením omezeným (s.r.o.) nejnižší počet zakladatelů 1 fyzická nebo 1 právnická

Více

MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi

MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi Projekt: Reg.č.: Operační program: Škola: Tematický okruh: Jméno autora: MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi CZ.1.07/1.5.00/34.0903 Vzdělávání pro konkurenceschopnost Hotelová škola, Vyšší

Více

Stejnopis Notářský zápis

Stejnopis Notářský zápis strana první Stejnopis Notářský zápis N 467/2016 NZ 411/2016 sepsaný dne 14.12.2016 (čtrnáctého prosince roku dva tisíce šestnáct) mnou, JUDr. Františkem Boučkem, notářem se sídlem v Praze, v notářské

Více

Otázka: Obchodní společnosti. Předmět: Ekonomie. Přidal(a): Bárbra

Otázka: Obchodní společnosti. Předmět: Ekonomie. Přidal(a): Bárbra Otázka: Obchodní společnosti Předmět: Ekonomie Přidal(a): Bárbra - Podniky soukromých podnikatelů mají výhody (jednotlivec je ve všem rozhodující osobou) ale i nevýhody (nedostatek kapitálu, velké podnikatelské

Více

Legenda: přítomen nepřítomen, omluven nepřítomen, neomluven

Legenda: přítomen nepřítomen, omluven nepřítomen, neomluven Rok 2018 příjmení a jméno 28.11. 12.12. 19.12. ch 1 Mgr. Ing. Petr Nedvědický 3 2 67 2 Ing. Věra Nechybová 3 3 100 3 Mgr. Tomáš Vlach 3 3 100 4 Ing. Pavel Tošovský 3 2 67 5 Mgr. Michal Ševcovic 3 3 100

Více

Obsah. Úvod 1. Obchodní společnosti 3 III. Právní předpisy a zkratky KAPITOLA 1. 1.1 Formy podnikání 2 KAPITOLA 2

Obsah. Úvod 1. Obchodní společnosti 3 III. Právní předpisy a zkratky KAPITOLA 1. 1.1 Formy podnikání 2 KAPITOLA 2 Obsah Právní předpisy a zkratky IX KAPITOLA 1 Úvod 1 1.1 Formy podnikání 2 KAPITOLA 2 Obchodní společnosti 3 2.1 Obchodní společnost jako právnická osoba 3 2.2 Osoby ve společnosti 4 2.2.1 Společníci 4

Více

4. Kontrola plnění usnesení z minulého zasedání Kontrola plnění usnesení z minulého zasedání bude provedena na příštím veřejném zasedání.

4. Kontrola plnění usnesení z minulého zasedání Kontrola plnění usnesení z minulého zasedání bude provedena na příštím veřejném zasedání. Z Á P I S z 27. veřejného zasedání zastupitelstva obce Kratonohy, konaného dne 28.10.2013 od 18,00 hodin v zasedací místnosti Obecního úřadu v Kratonohách Přítomní členové ZO: Jiří Štěpánek, Iveta Kašparová,

Více

VEŘEJNÉ SLUŽBY PÍSEK s.r.o.

VEŘEJNÉ SLUŽBY PÍSEK s.r.o. VEŘEJNÉ SLUŽBY PÍSEK s.r.o. V Písku dne 27.02.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 19.03.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Valná hromada společnosti VEŘEJNÉ SLUŽBY PÍSEK s.r.o. NÁVRH USNESENÍ Rada města

Více

************************************************************************** STANOVY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI Slezský fotbalový club Opava a.s.

************************************************************************** STANOVY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI Slezský fotbalový club Opava a.s. ************************************************************************** STANOVY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI Slezský fotbalový club Opava a.s. I. Obchodní firma a sídlo společnosti 1. Obchodní firma společnosti

Více

STANOVY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI SAB Finance a.s.

STANOVY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI SAB Finance a.s. STANOVY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI SAB Finance a.s. 1. OBCHODNÍ FIRMA, SÍDLO, DOBA TRVÁNÍ 1.1 Obchodní firma společnosti: SAB Finance a.s. 1.2 Sídlo společnosti: Praha 1.3 Společnost se zakládá na dobu neurčitou.

Více

Pozvánka na zasedání řádné valné hromady společnosti MERIT GROUP a.s.,

Pozvánka na zasedání řádné valné hromady společnosti MERIT GROUP a.s., Pozvánka na zasedání řádné valné hromady společnosti MERIT GROUP a.s., se sídlem Olomouc, Březinova 136/7, PSČ 772 00, IČ 64609995, zapsané v obchodním rejstříku u Krajského soudu v Ostravě, oddíle B,

Více

Lázně Poděbrady, a. s. řádnou valnou hromadu.

Lázně Poděbrady, a. s. řádnou valnou hromadu. Lázně Poděbrady, a. s. se sídlem Poděbrady, Jiřího náměstí 39, PSČ 290 33, IČ 45147833 akciová společnost zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, v oddíle B, číslo vložky 1471 -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Stanovy společnosti VRL Praha a.s. 1.1. Obchodní firma společnosti zní: VRL Praha a.s. (dále jen společnost ).

Stanovy společnosti VRL Praha a.s. 1.1. Obchodní firma společnosti zní: VRL Praha a.s. (dále jen společnost ). 1. Firma a sídlo společnosti Stanovy společnosti VRL Praha a.s. 1.1. Obchodní firma společnosti zní: VRL Praha a.s. (dále jen společnost ). 1.2. Obec, v níž je umístěno sídlo, je: Praha. 2. Internetová

Více

představenstvo společnosti Fasádní systémy, a.s. se sídlem Brno, Sukova 49/4, PSČ svolává řádnou valnou hromadu akciové společnosti,

představenstvo společnosti Fasádní systémy, a.s. se sídlem Brno, Sukova 49/4, PSČ svolává řádnou valnou hromadu akciové společnosti, představenstvo společnosti Fasádní systémy, a.s. se sídlem Brno, Sukova 49/4, PSČ 602 00 svolává řádnou valnou hromadu akciové společnosti, která se bude konat dne 28.8.2015 v 9.00 hod v notářské kanceláři

Více

Návrh změny stanov pro jednání řádné valné hromady společnosti ENERGOAQUA a.s. konané dne 25. 6. 2010

Návrh změny stanov pro jednání řádné valné hromady společnosti ENERGOAQUA a.s. konané dne 25. 6. 2010 Návrh změny stanov pro jednání řádné valné hromady společnosti ENERGOAQUA a.s. konané dne 25. 6. 2010 Schváleno : na zasedání představenstva společnosti dne 28.4.2010 Předkládá : představenstvo společnosti

Více

Pozvánka na valnou hromadu

Pozvánka na valnou hromadu Pozvánka na valnou hromadu Pozvánka na jednání valné hromady obchodní společnosti RAVY CZ a.s., která se bude konat dne 27.6.2014 od 10.00 hodin v notářské kanceláři JUDr. Edity Volné, Rumunská 655/9,

Více

POZVÁNKA NA ŘÁDNOU VALNOU HROMADU

POZVÁNKA NA ŘÁDNOU VALNOU HROMADU POZVÁNKA NA ŘÁDNOU VALNOU HROMADU Představenstvo společnosti AGRO Brno - Tuřany, a.s. IČ: 293 65 619, se sídlem Brno, Dvorecká 521/27, PSČ 620 00, zapsané v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 4. zasedání zastupitelstva města dne: 24. 4. 2014 Bod pořadu jednání: Uzavření dodatku č. 2 ke smlouvě o půjčce ze dne 15. 7. 2010 mezi statutárním městem Liberec

Více

ZAKLADATELSKÁ LISTINA o založení společnosti s ručením omezeným

ZAKLADATELSKÁ LISTINA o založení společnosti s ručením omezeným Příloha č. 1 Městská realitní agentura, s.r.o. U Lesa 865/3a, Havířov-Město, PSČ 736 01 ZAKLADATELSKÁ LISTINA o založení společnosti s ručením omezeným 1 Článek I Základní ustanovení 1. Společnost s ručením

Více

Usnesení ze zasedání zastupitelstva Města Chýnov konaného

Usnesení ze zasedání zastupitelstva Města Chýnov konaného Zas. 17/4 2013 Usnesení ze zasedání zastupitelstva Města Chýnov konaného 24. 9. 2013 A) Zastupitelstvo schvaluje: 1) Zastupitelstvo Města Chýnov v souladu s ustanovením 84 odst. 2 písm. f) zák.č. 128/2000

Více

V Pardubicích dne 28. 5. 2015. Pozvánka na řádnou valnou hromadu společnosti Přístav Pardubice a.s. Vážený akcionáři,

V Pardubicích dne 28. 5. 2015. Pozvánka na řádnou valnou hromadu společnosti Přístav Pardubice a.s. Vážený akcionáři, Přístav Pardubice, a.s., Pernerova 168, 530 02 Pardubice, společnost je zapsána v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Hradci Králové, oddíl B, vložka 1153 IČ 60916583, DIČ CZ60916583, tel. 46

Více

Pozvánka na valnou hromadu společnosti KV-Svítidla a. s.

Pozvánka na valnou hromadu společnosti KV-Svítidla a. s. Pozvánka na valnou hromadu společnosti KV-Svítidla a. s. Valná hromada společnosti se bude konat dne 16. 12. 2014 v 13 00 hod. v kanceláři JUDr. Machové na adrese Moskevská 946/10 360 01 Karlovy Vary Program:

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Lesy města Písku s.r.o. V Písku dne: 27.2.20155 23.1.2019 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 25.2.2019 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Valná hromada společnosti Lesy města Písku s.r.o. NÁVRH USNESENÍ Rada

Více

ORGÁNY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI

ORGÁNY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI ORGÁNY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI Obchodný zákonník do 31.12.2013 upravoval tzv. německý model hlavní akcionáři jsou zastoupení v dozorčí radě a ne v představenstvu dozorčí rada řídí představenstvo, které je

Více

Zakládací listina Nadačního fondu Základní školy a Mateřské školy Dubné

Zakládací listina Nadačního fondu Základní školy a Mateřské školy Dubné Preambule Zakládací listina Nadačního fondu Základní školy a Mateřské školy Dubné Obec Dubné, Dubné 60, PSČ 373 84, IČ: 00244856, zastoupená Boženou Kudláčkovou, starostkou obce, zakládá na základě usnesení

Více

STEJNOPIS. Totožnost přítomných byla notářce prokázána

STEJNOPIS. Totožnost přítomných byla notářce prokázána Strana první. STEJNOPIS N o t á ř s k ý z á p i s sepsaný dne 23.10.2015: dvacátého třetího října roku dva tisíce patnáct, Mgr. Ivanou Schovánkovou, notářkou v Berouně, v notářské kanceláři v Berouně -

Více

P O Z V Á N K A. na řádnou valnou hromadu obchodní společnosti. SWISSGREEN, a.s.

P O Z V Á N K A. na řádnou valnou hromadu obchodní společnosti. SWISSGREEN, a.s. P O Z V Á N K A na řádnou valnou hromadu obchodní společnosti IČ: 292 71 797, se sídlem: Brno, Hlaváčkova 2976/2, Královo Pole, PSČ 612 00, zapsané v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Brně,

Více

1. Zahájení valné hromady pověřeným členem představenstva, prohlášení o usnášeníschopnosti valné hromady.

1. Zahájení valné hromady pověřeným členem představenstva, prohlášení o usnášeníschopnosti valné hromady. UPRAVENÁ POZVÁNKA NA ŘÁDNOU VALNOU HROMADU Obchodní společnosti Měšťanský pivovar v Poličce, a.s., IČ: 601 12 344, se sídlem Polička, Pivovarská 151, PSČ 572 14, zapsané v obchodního rejstříku vedeným

Více

ČÁST TŘETÍ Valná hromada

ČÁST TŘETÍ Valná hromada ČÁST TŘETÍ Valná hromada I. Rozhodování společníků na valné hromadě Společníci vykonávají své právo podílet na řízení společnosti na valné hromadě nebo mimo valnou hromadu ( 167 z. o. k.). Právo podílet

Více

I. Firma a sídlo společnosti. 1. Obchodní firma společnosti zní: BEDENIKA s.r.o. -----------------------------------------------

I. Firma a sídlo společnosti. 1. Obchodní firma společnosti zní: BEDENIKA s.r.o. ----------------------------------------------- Společenská smlouva obchodní společnosti BEDENIKA s.r.o. v úplném znění ke dni 23. 6. 2010 se mění takto: --------------------------------------------------------------------------------- Dosavadní znění

Více

1. Josef Skládanka, nar , bytem Bílovice nad Svitavou, Severní 137/

1. Josef Skládanka, nar , bytem Bílovice nad Svitavou, Severní 137/ Strana první N 670/210 NZ 613/2010 N o t á ř s k ý z á p i s sepsaný dne dvacátéhotřetího září roku dvatisícedeset (23.9.2010) mnou, JUDr. Hanou Kožiakovou, notářkou se sídlem v Opavě, v mé kanceláři v

Více

Stanovy akciové společností. SPORTZONE, a.s. navrhované znění stanov ke schválení na valné hromadě dne 16. 12. 2014

Stanovy akciové společností. SPORTZONE, a.s. navrhované znění stanov ke schválení na valné hromadě dne 16. 12. 2014 Stanovy akciové společností SPORTZONE, a.s. navrhované znění stanov ke schválení na valné hromadě dne 16. 12. 2014 Článek 1 Založení akciové společnosti Akciová společnost SPORTZONE, a.s. (dále jen společnost

Více

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem dne: bod programu: 20.6.2018 12. věc : Dodatek č. 2 k úplnému znění Zřizovací listiny Městských služeb Ústí nad Labem, příspěvkové organizace důvod předložení:

Více

ZÁKON O OBCHODNÍCH KORPORACÍCH S AKCENTEM NA SPOLEČNOST S RUČENÍM OMEZENÝM. JUDr. Jiří Janeba, advokát

ZÁKON O OBCHODNÍCH KORPORACÍCH S AKCENTEM NA SPOLEČNOST S RUČENÍM OMEZENÝM. JUDr. Jiří Janeba, advokát ZÁKON O OBCHODNÍCH KORPORACÍCH S AKCENTEM NA SPOLEČNOST S RUČENÍM OMEZENÝM JUDr. Jiří Janeba, advokát Společnost s ručením omezeným Podíl společníka Ručení společníků Zápočet na vkladovou povinnost Podíl

Více

PROJEKT PŘEMĚNY. Obchodní firma: Thalia, a.s. Thalia s.r.o. IČ: 630 79 542 630 79 542 Praha 6 Bubeneč, Podbabská 1112/13, PSČ 16000

PROJEKT PŘEMĚNY. Obchodní firma: Thalia, a.s. Thalia s.r.o. IČ: 630 79 542 630 79 542 Praha 6 Bubeneč, Podbabská 1112/13, PSČ 16000 PROJEKT PŘEMĚNY Projekt změny právní formy dle zákona č. 125/2008 Sb., o přeměnách obchodních společností a družstev, v platném znění, obchodní společnosti Thalia, a.s., IČ: 630 79 542, se sídlem Praha

Více

Pozvánka na valnou hromadu akciové společnosti NOVATISK, akciová společnost

Pozvánka na valnou hromadu akciové společnosti NOVATISK, akciová společnost Pozvánka na valnou hromadu akciové společnosti NOVATISK, akciová společnost Představenstvo akciové společnosti NOVATISK, akciová společnost, IČ 27755291, se sídlem Blansko, Pražská 1602/7, PSČ 678 01,

Více

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem dne: bod programu: 18. 2. 2019 15 věc: Zřizovací listiny příspěvkových organizací za oblast kultury, Městských služeb ÚL a ZOO ÚL důvod předložení: 84 odst.

Více

Společenská smlouva o založení společnosti Roset s.r.o. ------------------- (úplné znění zakladatelského dokumentu)

Společenská smlouva o založení společnosti Roset s.r.o. ------------------- (úplné znění zakladatelského dokumentu) Společenská smlouva o založení společnosti Roset s.r.o. ------------------- (úplné znění zakladatelského dokumentu) ----------------------------------- I. - Doba trvání společnosti ---------------------------------------------

Více

Pozvánka která se koná dne : 18.6. 2014 ve 10.00 hod. zákon o obchodních korporacích

Pozvánka která se koná dne : 18.6. 2014 ve 10.00 hod. zákon o obchodních korporacích Pozvánka na mimořádnou valnou hromadu akciové společnosti Bobrovská, a.s., se sídlem Bobrová č.308, IČ: 25309790, která se koná dne : 18.6. 2014 ve 10.00 hod. v notářské kanceláři JUDr.Hany Hornyšové,

Více

Účastník činí přede mnou, notářkou, dnešního dne toto právní jednání - vyhotovuje tento : ---- PROJEKT ZMĚNY PRÁVNÍ FORMY SPOLEČNOSTI

Účastník činí přede mnou, notářkou, dnešního dne toto právní jednání - vyhotovuje tento : ---- PROJEKT ZMĚNY PRÁVNÍ FORMY SPOLEČNOSTI STEJNOPIS Strana první ------------------------------------------------------------------------------- NZ 254/2014 N 279/2014 N O T Á Ř S K Ý Z Á P I S sepsaný dne dvacátého čtvrtého listopadu roku dva

Více

Stanovy akciové společnosti PROPERTY.BPH a.s.

Stanovy akciové společnosti PROPERTY.BPH a.s. Stanovy akciové společnosti PROPERTY.BPH a.s. (úplné znění) 1. Obchodní firma, sídlo společnosti a identifikační číslo 1. Obchodní firma společnosti zní PROPERTY.BPH a.s. (dále jen společnost ), pod touto

Více

------------------------------------------------------ Stanovy ------------------------------------------------------

------------------------------------------------------ Stanovy ------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------ Stanovy ------------------------------------------------------ ---------------------------------------------- akciové společnosti ---------------------------------------------

Více

ZÁKON ze dne 27. října 2011, kterým se mění zákon č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony

ZÁKON ze dne 27. října 2011, kterým se mění zákon č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony Strana 4378 Sbírka zákonů č. 351 / 2011 351 ZÁKON ze dne 27. října 2011, kterým se mění zákon č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony Parlament se usnesl

Více

POZVÁNKA NA ŘÁDNOU VALNOU HROMADU

POZVÁNKA NA ŘÁDNOU VALNOU HROMADU POZVÁNKA NA ŘÁDNOU VALNOU HROMADU Představenstvo společnosti Lázně Teplice nad Bečvou a.s. se sídlem Teplice nad Bečvou, č. p. 63, PSČ 753 51, IČO: 451 92 570, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským

Více

Společnost s ručením omezeným. Základní kapitál. Změny základního kapitálu

Společnost s ručením omezeným. Základní kapitál. Změny základního kapitálu Společnost s ručením omezeným. Změny základního kapitálu SRO. 2007 Michal Černý Ph.D. www.michalcerny.eu Základní kapitál Základní kapitál (ZK) = V1 + V2 + + Vn Statická povaha Možnost změn změna vkladů

Více

STANOVY. akciové společnosti Břevnov DELTA, a.s.

STANOVY. akciové společnosti Břevnov DELTA, a.s. STANOVY akciové společnosti Břevnov DELTA, a.s. I. Obchodní firma a sídlo 1. Obchodní firma společnosti je: Břevnov DELTA, a.s. 2. Sídlo společnosti je umístěno v obci Praha. II. Předmět podnikání Předmětem

Více

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem dne: 24. 6. 2015 bod programu: 21 věc: Poskytnutí dotací v oblasti kultury důvod předložení: Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích; 85 písm. c) zpracoval: Bc. Klára

Více

STANOVY akciové společnosti RMS Mezzanine, a.s.

STANOVY akciové společnosti RMS Mezzanine, a.s. STANOVY akciové společnosti RMS Mezzanine, a.s. Čl. l OBCHODNÍ FIRMA Obchodní firma společnosti zní: RMS Mezzanine, a.s. ----------------------------------------------- Čl. 2 SÍDLO SPOLEČNOSTI Sídlem společnosti

Více

E4U a.s. sídlo: Dubňany, Hodonínská 1624, PSČ 696 03 IČ: 281 27 781 zapsané v obchodním rejstříku Krajského soudu v Brně, oddíl B, vložka 6246

E4U a.s. sídlo: Dubňany, Hodonínská 1624, PSČ 696 03 IČ: 281 27 781 zapsané v obchodním rejstříku Krajského soudu v Brně, oddíl B, vložka 6246 Oznámení o konání valné hromady Představenstvo akciové společnosti E4U a.s. sídlo: Dubňany, Hodonínská 1624, PSČ 696 03 IČ: 281 27 781 zapsané v obchodním rejstříku Krajského soudu v Brně, oddíl B, vložka

Více

U s n e s e n í. 7. zasedání Zastupitelstva města Ústí nad Labem konaného dne č. 126/15-149/15

U s n e s e n í. 7. zasedání Zastupitelstva města Ústí nad Labem konaného dne č. 126/15-149/15 Statutární město Ústí nad Labem Magistrát města Ústí nad Labem U s n e s e n í 7. zasedání Zastupitelstva města Ústí nad Labem konaného dne 2. 12. 2015 č. 126/15-149/15 =================================================================

Více

Představenstvo akciové společnosti Skalagro, a.s. (dále také jen společnost) s v o l á v á ŘÁDNOU VALNOU HROMADU,

Představenstvo akciové společnosti Skalagro, a.s. (dále také jen společnost) s v o l á v á ŘÁDNOU VALNOU HROMADU, POZVÁNKA na řádnou valnou hromadu společnosti Skalagro, a.s. se sídlem Skalička č.p. 2, PSČ 753 52, IČ: 253 38 978, zapsané v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Ostravě, oddíl B, vložka 1923

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Dne: Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Bod programu: 24. 4. 213 2 Věc: Výkon zakladatelských funkcí Ústeckého kraje ke společnosti Krajská zdravotní, a.s. Důvod předložení: I. Žádost společnosti

Více

POZVÁNKA NA VALNOU HROMADU

POZVÁNKA NA VALNOU HROMADU POZVÁNKA NA VALNOU HROMADU Představenstvo společnosti Vlčnovská zemědělská a.s., IČO 262 17 074, se sídlem č.p. 1234, 687 61 Vlčnov, zapsané v obchodním rejstříku Krajského soudu v Brně pod sp.zn. B 3330

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 5. zasedání zastupitelstva města dne: 26. 5. 2016 Bod pořadu jednání: Delegace zástupce obce na valnou hromadu spol. KNL, a.s. Stručný obsah: Spol. Krajská nemocnice

Více

Kapitálové společnosti Ing. Vojík ČVUT, fakulta strojní, 29. 10. 2007

Kapitálové společnosti Ing. Vojík ČVUT, fakulta strojní, 29. 10. 2007 Kapitálové společnosti Ing. Vojík ČVUT, fakulta strojní, 29. 10. 2007 Kapitálové společnosti Jedinou povinností společníků-zakladatelů je vnést do společnosti vklad. Jeho výše je stanovena zákonem a liší

Více

1.1. Obchodní firma společnosti zní: Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s. (dále jen společnost ).

1.1. Obchodní firma společnosti zní: Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s. (dále jen společnost ). Příloha č. 1 Návrh stanov akciové společnosti Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s. 1. Firma a sídlo společnosti 1.1. Obchodní firma společnosti zní: Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s. (dále

Více

Městské lesy Česká Lípa spol. s r.o.

Městské lesy Česká Lípa spol. s r.o. ZAKLADATELSKÁ LISTINA společnosti s ručením omezeným Městské lesy Česká Lípa spol. s r.o. Za prvé: Obchodní firma Obchodní firma společnosti je Městské lesy Česká Lípa spol. s r.o. Za druhé: Sídlo společnosti

Více

MATERIÁL PRO JEDNANÍ

MATERIÁL PRO JEDNANÍ MATERIÁL PRO JEDNANÍ v ZASTUPITELSTVA MĚSTA SEMILY Jednání Zastupitelstva města Semily dne: 20. března 2017 Věc: Předkládá: Převod obchodního podílu města ve společnosti Nemocnice v Semilech, s.r.o. /

Více

Čl. l OBCHODNÍ FIRMA Obchodní firma společnosti zní: GRANDHOTEL PUPP Karlovy Vary, akciová společnost.

Čl. l OBCHODNÍ FIRMA Obchodní firma společnosti zní: GRANDHOTEL PUPP Karlovy Vary, akciová společnost. Stanovy společnosti v platném znění se mění tak, že dosavadní text vypouští a nahrazuje novým textem Čl. 1 14 následujícího znění:---------------------------------------------------- Čl. l OBCHODNÍ FIRMA

Více

Zápis do listiny přítomných bude probíhat od 9.30 do hodin v místě konání valné hromady.

Zápis do listiny přítomných bude probíhat od 9.30 do hodin v místě konání valné hromady. POZVÁNKA NA KONÁNÍ ŘÁDNÉ VALNÉ HROMADY Představenstvo akciové společnosti HOME, a.s. se sídlem Mikuleckého 1313/12, Praha 4, IČ: 45274754, www.ubytovanihome.cz zapsané v obchodním rejstříku vedeném MS

Více

Společnost s ručením omezeným

Společnost s ručením omezeným Společnost s ručením omezeným 2006 Michal Černý, Ph.D. www.michalcerny.eu www.michalcerny.net Právní charakteristika Právní úprava - 105 a následující Právnická osoba, obchodní společnost, má plnou právní

Více

Projekt změny právní formy společnosti s ručením omezeným na akciovou společnost

Projekt změny právní formy společnosti s ručením omezeným na akciovou společnost Projekt změny právní formy společnosti s ručením omezeným na akciovou společnost Vyhotovený ve smyslu ustanovení 14, 15, 361 a 364 zákona č. 125/2008 Sb., o přeměnách obchodních společností a družstev,

Více

POZVÁNKA NA MIMOŘÁDNOU VALNOU HROMADU

POZVÁNKA NA MIMOŘÁDNOU VALNOU HROMADU POZVÁNKA NA MIMOŘÁDNOU VALNOU HROMADU Představenstvo společnosti EAST BOHEMIAN AIRPORT a.s. se sídlem Pražská 179, Popkovice, PSČ 530 06 Pardubice, IČ 481 54 938, zapsané v obchodním rejstříku vedeném

Více

BÉBR & SEIDLOVÁ. Advokátní kancelář. Ostrovského 3, Praha 5 - Smíchov, tel.: , fax: ,

BÉBR & SEIDLOVÁ. Advokátní kancelář. Ostrovského 3, Praha 5 - Smíchov, tel.: , fax: , BÉBR & SEIDLOVÁ Advokátní kancelář Ostrovského 3, 150 00 Praha 5 - Smíchov, tel.: 257 003 451, fax: 257 003 455, e-mail: info@akabas.cz Níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřely smluvní strany ATAR s.r.o.,

Více

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem Dne: Bod programu: 20. 6. 2018 6 Věc: Změna v projektu Domov pro seniory Velké Březno, Klášterní 2, Velké Březno Pořízení automobilu pro osoby se sníženou schopností

Více