Konference zaměstnanosti Karlovarského kraje

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Konference zaměstnanosti Karlovarského kraje"

Transkript

1 Konference zaměstnanosti Karlovarského kraje

2 Projektový záměr Nestůj a pojď 2 Předmět projektu: Klíčové aktivity projektu se zaměří na propojení regionálních zaměstnavatelů zejména příspěvkových organizací kraje, regionálního neziskového sektoru, škol a budoucích investorů s cílem podchytit a pozitivně motivovat cílovou skupinu mladých lidí do 29 let věku, která není součástí vzdělávání či trhu práce a pomoci ji najít efektivní řešení jejich situace na trhu práce i společnosti celkem. Komplexnost a vzájemná propojenost projektových aktivit zacílených zejména na individuální přístup k cílové skupině, přímou vazbou na zaměstnavatele, uplatnění nových inovativních metod práce s cílovou skupinou jsou zárukou naplnění projektových cílů a to zejména snížení počtu mladých lidí, kteří jsou mimo trh práce či mimo vzdělávacího prostředí. Důraz bude kladen na spolupráci s neziskovým sektorem typu např. Člověk v tísní, místní neziskový sektor pracující přímo v terénu, tak aby byla podchycena cílová skupina mladých lidí, která není podchycena evidencí úřadů práce a není součástí vzdělávacího systému ani trhu práce. Aktivity projektu budou realizovány na území Karlovarského kraje a to mikroregionů Cheb, Sokolov a Karlovy Vary a oblasti s nejvyšším výskytem zástupců cílové skupiny Žluticko, Kraslicko, Tepelsko apod. Výsledky projektu povedou ke snížení počtu mladých lidí, kteří nejsou zapojeni do vzdělávacích aktivit či na trh práce v regionu Karlovarského kraje.

3 Cíle / očekávané přínosy projektu Obecným cílem projektu je prostřednictvím provázaných a na sebe navazujících aktivit podpořit cílovou skupinu mladých lidí v Karlovarském kraji k získání udržitelného zaměstnání. Specifické cíle projektu se zaměří na realizaci komplexu poradenských, vzdělávacích, diagnostických a dalších aktivit, které budou aktivizovat cílovou skupinu a vrátí ji na trh práce či do vzdělávacího systému ČR.

4 Realizátorem projektu je Karlovarský kraj Partnery projektu jsou: Úřad práce ČR garant neduplicity klientů, nábor klientů ANNA KK organizace zajišťující spolupráci s NNO KH KKK organizace zajišťující kontakt s podnikatelskou sférou KRDMK organizace s přímou zkušeností s cílovou skupinou

5 Oslovení a nábor cílové skupiny pro vstup do projektu Individuální poradenství Motivační kurzy Pracovní a bilanční diagnostiky Rekvalifikační a vzdělávací aktivity pro CS Vytvoření nových pracovních míst pro CS a zprostředkování zaměstnání Osobní koučink Assessment centrum Vzdělávací program "Na to mám Získávání profesních kvalifikací Rozjeď business! Veletrhy pracovních příležitostí Jazykový kurz Profesní němčina Realizace doprovodných opatření

6 Oslovení a nábor cílové skupiny pro vstup do projektu Cílová skupina projektu jsou osoby mladší 30 let (tj. do 29 let včetně), kteří nejsou v zaměstnání, ve vzdělávání nebo v profesní přípravě, žijící ve způsobilém regionu, kteří jsou nezaměstnaní nebo neaktivní. Tato cílová skupina bude oslovena pomocí partnerů. Předpokládaný počet klientů, kteří vstoupí do projektu je 220. Individuální poradenství Pro cílovou skupinu projektu bude kontinuálně po celou dobu realizace projektu zajištěno individuální poradenství.. Cílem poradenství je efektivní provázení klienta celým projektovým procesem, na jehož konci by mělo být uplatnění klienta na trhu práce. Na začátku poradenských konzultací bude sestaven Individuální rozvojový plán, se kterým bude poradce dále průběžně pracovat.

7 Motivační kurzy Pro cílovou skupinu bude připravena motivační skupinová aktivita ve formě motivačního kurzu, která má za cíl cílovou skupinu projektu aktivovat a motivovat pro další projektové aktivity. Motivační kurz je plánován v rozsahu 30 hodin s náplní odpovídající standardům pro motivační poradenství (orientace na pracovním trhu, profesní motivace, pracovně-právní vztahy, příprava strukturovaného životopisu, Europass, příprava na přijímací pohovor, efektivní komunikace, prohloubení sebepoznání a posílení sebehodnocení). Celkem 18 motivačních kurzů (celkem 6 v každém ze 3 regionů). Předpokládáme 160 úspěšných absolventů a podpořených osob.

8 Pracovní a bilanční diagnostiky Pracovní diagnostika je realizována v opodstatněných případech, kdy klienti projektu během svého předchozího života nejsou ukotveni v jednom odvětví, anebo neví, kam na pracovním trhu chtějí dále směřovat. Bilanční diagnostika bude realizována u vybraných účastníků projektu, kteří chtějí svůj budoucí profesní život směřovat k nové kvalifikaci a novému uplatnění na trhu práce. Rekvalifikační a vzdělávací aktivity pro CS Na základě výsledků individuálních plánů rozvoje, pracovní a bilanční diagnostiky budou pro cílovou skupinu realizovány rekvalifikační a vzdělávací kurzy. Rekvalifikace budou připraveny pro 40 klientů.

9 Vytvoření nových pracovních míst pro CS a zprostředkování zaměstnání Nová pracovní místa Volná pracovní místa 40 klientů 20 klientů Klienti budou zaměstnáváni na podporovaných pracovních místech po dobu 6 měsíců. Zaměstnavatelům budou hrazeny všechny náklady spojené s obsazením pracovního místa.

10 Osobní koučink Kouči budou poskytovat individuální poradenství v pracovní i osobní oblasti života klienta, aby mohlo dojít k překonání jeho bariér a k návratu na trh práce. Assessment centrum bude realizována pro vybraný typ klientů, který směřuje na pozice technických pracovníků a vyšší. Jedná se o v současné době velice používanou metodu výběru nových pracovníků, kdy se formou úkolů a úloh simulují podmínky, které nastávají nebo mohou nastat při výkonu práce na konkrétním pracovním místě. Cílová skupina projektu se často uchází o práci v organizacích, kde je tento nový typ metody výběru pracovníků používán. Pro klienty projektu je tedy velice výhodné, že si výběr pomocí této metody mohou vyzkoušet nanečisto.

11 Vzdělávací program "Na to mám Klientům projektu bude nabídnuto doplňující vzdělávání na učilištích nebo na integrovaných středních školách zřízených krajem, a to ve formě dvouletých oborů. Cílem aktivity je dokončení formálního vzdělání a získání výučního listu. Nabízí se především obory pomocný kuchař nebo pomocník do kuchyně, pomocný zedník. Klientům bude nabídnuto ubytování na internátu příslušné školy, a to i z důvodu, aby klienti měli stejný režim jako ostatní studenti a tím pádem i vyšší šanci na dokončení zvoleného oboru. Zároveň jim bude poskytnut dohled odborného pedagoga - tutora, který s nimi bude pravidelně konzultovat jejich školní výsledky a celkově je motivovat k dokončení zvoleného oboru. Odborný dohled tutora bude realizován i během letních měsíců, aby klient neztrácel motivaci během studia.

12 Získávání profesních kvalifikací Přínosem pro cílovou skupinu je rovněž získávání profesních kvalifikací. Aktivita je založena na dovednostech získaných v neformálním vzdělávání či realizovanou praxí podle hesla: Není důležité, kde ses to naučil, ale že to umíš!. Na základě prokázaných dovedností budou klienti připravováni na úspěšné složení zkoušky profesní kvalifikace. Vedlejším přínosem této aktivity je rozšíření povědomí o uznávání neformálního vzdělávání a podpora zaměstnavatelů ve zřizování tzv. autorizovaných osob, které budou oprávněny realizovat zkoušky profesních kvalifikací.

13 Rozjeď business! Rozjeď business nabídne komplexní pomoc klientům, kteří uvažují o zahájení podnikání od kompetenční diagnostiky přes odborné poradenství, koučink, doplnění potřebné kvalifikace v obecných i odborných znalostech dle individuální potřeby až po odbornou asistenci při jednání s úřady, obchodními partnery apod. Bude probíhat v Regionálním centru podpory začínajícím podnikatelům, které vznikne při Krajské hospodářské komoře Karlovarského kraje.

14 Veletrhy pracovních příležitostí Veletrh pracovních příležitostí je jedinečný nástrojem, jak přímo propojit poptávku po konkrétních profesích ze strany zaměstnavatelů a nabídku potencionální pracovní síly. Projekt připraví každý rok 3 regionální veletrhy pracovních příležitostí - v Karlových Varech, v Sokolově a v Chebu. Na každém veletrhu budou zaměstnavatelé prezentovat volná pracovní místa u svých výstavních stánků, předpoklad účasti zaměstnavatelů na každém veletrhu. Návštěvníci veletrhů budou mít možnost osobních pohovorů s personalisty firem.

15 Jazykový kurz Profesní němčina Vzhledem k tomu, že Karlovarský kraj sousedí s Německem, je poskytování služeb v regionu orientováno, kromě domácích zákazníků, na německy mluvící klientelu. Lázeňské domy a další provozovny nabízející služby vyžadují od svých zaměstnanců alespoň základní znalost němčiny. Klienti projektu však během školní docházky často absolvovali výuku angličtiny. Jejich jazykový hendikep bude projekt řešit nabídkou jazykových kurzů základy profesní němčiny. Realizace doprovodných opatření Cílem KA je překonání překážek bránících CS účastnit se projektových aktivit a aktivního hledání zaměstnání. Klientům bude hrazeno např. cestovné, vstupní zdravotní prohlídka, výpis z rejstříku trestů, ubytování, péče o nezaopatřené dítě atd.

16 Předpokládaný termín realizace 1. dubna října 2018

17 Děkuji za pozornost Bc. Miloslav Čermák Náměstek hejtmana Karlovarského kraje pro sociální věci a neziskové organizace miloslav.cermak@kr-karlovarsky.cz

Společně na trh práce v Karlovarském kraji CZ.1.04/2.1.01/D8.00045

Společně na trh práce v Karlovarském kraji CZ.1.04/2.1.01/D8.00045 Cílem projektu je podpořit uchazeče evidované na úřadu práce ve věku nad 50 let, kteří se snaží vrátit do zaměstnání. Realizátorem projektu je: Karlovarský kraj a partneři: Úřad práce ČR KrP v Karlových

Více

PŘÍKLAD PROJEKTU NA PODPORU ZAMĚSTNANOSTI

PŘÍKLAD PROJEKTU NA PODPORU ZAMĚSTNANOSTI PŘÍKLAD PROJEKTU NA PODPORU ZAMĚSTNANOSTI Ing. Zuzana Trojanová 12. 9. 2016 Praha 20. 9. 2016 Olomouc ZÁKLAD ÚSPĚŠNÉHO PROJEKTU Individuální přístup k osobám z cílových skupin Respektování specifických

Více

NESEĎTE DOMA! CZ 1.04/2.1.00/

NESEĎTE DOMA! CZ 1.04/2.1.00/ Závěrečná konference regionálního individuálního projektu NESEĎTE DOMA! CZ 1.04/2.1.00/13.00059 Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost

Více

Popis podporovaných aktivit Podpora zaměstnanosti

Popis podporovaných aktivit Podpora zaměstnanosti Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit Podpora zaměstnanosti A) Příprava osob z cílových skupin ke vstupu či návratu na trh práce a) Nástroje a činnosti vedoucí k motivaci a aktivizaci cílových skupin

Více

ZÍSKEJ NOVOU PROFESI! CZ.1.04/2.1.01/44.00039

ZÍSKEJ NOVOU PROFESI! CZ.1.04/2.1.01/44.00039 ZÍSKEJ NOVOU PROFESI! CZ.1.04/2.1.01/44.00039 Operační program Prioritní osa: Oblast podpory Lidské zdroje a zaměstnanost 4.2a Aktivní politiky trhu práce (Konvergence) 4.2a.1 Posílení aktivních politik

Více

Šance pro středoškoláky

Šance pro středoškoláky Závěrečná konference k projektu Šance pro středoškoláky CZ 1.04/2.1.00/13.00071 11. prosince 2012 Olomouc Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje

Více

NA SVÉM ZÁKLADU MŮŢETE STAVĚT

NA SVÉM ZÁKLADU MŮŢETE STAVĚT Závěrečná konference regionálního individuálního projektu NA SVÉM ZÁKLADU MŮŢETE STAVĚT CZ 1.04/2.1.00/13.00061 Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje

Více

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit Obsah 1) Příprava osob z cílových skupin ke vstupu či návratu na trh práce... 2 2) Zvyšování zaměstnanosti cílových skupin... 3 Zprostředkování zaměstnání... 3

Více

Uč se a pracuj. CZ.104/3.3.05/75.00236 OPLZZ oblast podpory Integrace sociálně vyloučených skupin na trh práce

Uč se a pracuj. CZ.104/3.3.05/75.00236 OPLZZ oblast podpory Integrace sociálně vyloučených skupin na trh práce Uč se a pracuj CZ.104/3.3.05/75.00236 OPLZZ oblast podpory Integrace sociálně vyloučených skupin na trh práce Důvody realizace projektu vysoká míra nezaměstnanosti ve Šluknovském výběžku zvyšující se počet

Více

Regionální projekty ÚP ČR. Praha,

Regionální projekty ÚP ČR. Praha, Regionální projekty ÚP ČR Praha, 12. 9. 2016 Záruky pro mladé 11 RIP Záruky pro mladé v kraji navazující na již realizované projekty Odborné praxe pro mladé do 30 let Cíl projektů: poradenské aktivity

Více

CZ.1.04/2.1.00/

CZ.1.04/2.1.00/ Závěrečná konference k regionálnímu individuálnímu projektu NA SKOK! CZ.1.04/2.1.00/13.00074 3. prosince 2012 Olomouc, Reprezentační sál Anag, Palác Bohemia Tento projekt je financován z prostředků ESF

Více

Střední škola, Nové Město nad Metují, Husovo nám. 1218. Strategie kariérového poradenství při Střední škole Nové Město nad Metují

Střední škola, Nové Město nad Metují, Husovo nám. 1218. Strategie kariérového poradenství při Střední škole Nové Město nad Metují Strategie kariérového poradenství při Střední škole Nové Město nad Metují Cíl 1) Pomáhat žákům orientovat se ve světě práce a vzdělávacích příležitostí a vytvářet si představu o nabídce profesních a vzdělávacích

Více

METODICKÝ DEN PRO MAS K TÉMATU AKTIVIT NA PODPORU ZAMĚSTNANOSTI

METODICKÝ DEN PRO MAS K TÉMATU AKTIVIT NA PODPORU ZAMĚSTNANOSTI METODICKÝ DEN PRO MAS K TÉMATU AKTIVIT NA PODPORU ZAMĚSTNANOSTI MPSV, oddělení projektů CLLD 12. 9. 2016 Praha 20. 9. 2016 Olomouc PROGRAM METODICKÉHO DNE - PRAHA 12.9. 10:30 11:45 Úvod, představení podporovaných

Více

Popis podporovaných aktivit

Popis podporovaných aktivit Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit ve výzvě č. 250/03_16_047/CLLD_16_01_092 MAS Stolové hory, z. s. OPZ Zaměstnanost I. (dále jen výzva) V rámci své 2. výzvy se MAS Stolové hory, z. s. zaměřila na

Více

AKTIVNÍ PO PADESÁTI. CZ.1.04/2.1.01/91.00154 Termín: 31.5.2013 30.5.2015. rakovnický region

AKTIVNÍ PO PADESÁTI. CZ.1.04/2.1.01/91.00154 Termín: 31.5.2013 30.5.2015. rakovnický region AKTIVNÍ PO PADESÁTI Číslo projektu: CZ.1.04/2.1.01/91.00154 Termín: 31.5.2013 30.5.2015 Realizátor: Místo realizace: Vzdělávací centrum Podkrušnohoří rakovnický region Hlavní cíl projektu: - zvýšení zaměstnanosti

Více

Informační a poradenské středisko pro volbu a změnu povolání

Informační a poradenské středisko pro volbu a změnu povolání Informační a poradenské středisko pro volbu a změnu povolání IPS poskytuje informace o: - síti středních, vyšších odborných a vysokých škol v Praze a v celé ČR - možnostech uplatnění absolventů škol v

Více

AKTIVNÍ PO PADESÁTI. CZ.1.04/2.1.01/91.00154 Termín: 31.5.2013 30.5.2015. rakovnický region

AKTIVNÍ PO PADESÁTI. CZ.1.04/2.1.01/91.00154 Termín: 31.5.2013 30.5.2015. rakovnický region AKTIVNÍ PO PADESÁTI Číslo projektu: CZ.1.04/2.1.01/91.00154 Termín: 31.5.2013 30.5.2015 Realizátor: Místo realizace: Vzdělávací centrum Podkrušnohoří rakovnický region Hlavní cíl projektu: - zvýšení zaměstnanosti

Více

S námi na trh práce CZ.1.04/3.3.05/96.00079 Doba realizace projektu od 1. 4. 2013 do 31. 3. 2015

S námi na trh práce CZ.1.04/3.3.05/96.00079 Doba realizace projektu od 1. 4. 2013 do 31. 3. 2015 S námi na trh práce CZ.1.04/3.3.05/96.00079 Doba realizace projektu od 1. 4. 2013 do 31. 3. 2015 Příjemce: Kvalifikační a personální agentura, o.p.s. (Závodní 815, Třinec) KaPA, o.p.s. byla založena v

Více

SPRÁVNÁ VOLBA OBORU - ZAČÁTEK DOBRÉ KARIÉRY

SPRÁVNÁ VOLBA OBORU - ZAČÁTEK DOBRÉ KARIÉRY Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky SPRÁVNÁ VOLBA OBORU - ZAČÁTEK DOBRÉ KARIÉRY Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.11/01.0041 Partneři projektu 1 Operační

Více

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit Obsah 1) Příprava osob z cílových skupin ke vstupu či návratu na trh práce... 2 Nástroje a činnosti vedoucí k motivaci a aktivizaci cílových skupin k nalezení zaměstnání

Více

PORADENSTVÍ na ÚP HK

PORADENSTVÍ na ÚP HK PORADENSTVÍ na ÚP HK Úřad práce v Hradci Králové Zástupce: Mgr. Jana Sýkorová Oddělení poradenství ÚP HK - složení 2 speciální poradci zabezpečení poradenství (poradce psycholog + poradce pro změnu povolání)

Více

Projekt realizuje ASISTA, s. r. o.

Projekt realizuje ASISTA, s. r. o. Projekt realizuje ASISTA, s. r. o. Jaké bariéry chceme odstranit Především na první pohled neviditelné bariéry: Snížená ochota zaměstnavatelů zdravotně postižené občany zaměstnávat a dát jim šanci Překážky

Více

V padesáti není pozdě

V padesáti není pozdě Projekt V padesáti není pozdě Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost Prioritní osa: 2. Aktivní politika trhu práce Oblast podpory: 2.1 Posílení aktivních politik zaměstnanosti Střední odborné učiliště

Více

První šance mladým Reg.č.: CZ.1.04/2.1.01/91.00286 Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ a státního rozpočtu ČR.

První šance mladým Reg.č.: CZ.1.04/2.1.01/91.00286 Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ a státního rozpočtu ČR. První šance mladým Reg.č.: CZ.1.04/2.1.01/91.00286 Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ a státního rozpočtu ČR. Projekt První šance mladým je spolufinancován z prostředků Evropského

Více

OPZ - IP 2.3 KOMUNITNĚ VEDENÝ MÍSTNÍ ROZVOJ (CLLD)

OPZ - IP 2.3 KOMUNITNĚ VEDENÝ MÍSTNÍ ROZVOJ (CLLD) OPZ - IP 2.3 KOMUNITNĚ VEDENÝ MÍSTNÍ ROZVOJ (CLLD) SEMINÁŘ PRO MAS PRAHA 29. 7. 2015 VĚCNÉ ZAMĚŘENÍ OPZ IP 2.3 CLLD Specifický cíl 2.3.1: Zvýšit zapojení lokálních aktérů do řešení problémů nezaměstnanosti

Více

Operační program Zaměstnanost (2014 2020), příprava projektů a psaní žádosti o grant.

Operační program Zaměstnanost (2014 2020), příprava projektů a psaní žádosti o grant. Individuální projekt MPSV Podpora pracovního uplatnění starších osob v souvislosti s vyhlášením roku 2012 Evropským rokem aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity, Operační program Zaměstnanost (2014

Více

Příloha č. 1: Popis podporovaných aktivit

Příloha č. 1: Popis podporovaných aktivit Příloha č. 1: Popis podporovaných aktivit Z důvodu koordinace a efektivnosti intervencí na podporu zaměstnanosti, doporučujeme žadatelům vždy předem konzultovat projektové záměry v oblasti zaměstnanosti

Více

Příloha č. 2 Podporované aktivity a popis cílových skupin pro OPZ - Výzva č. 6 MAS Havlíčkův kraj

Příloha č. 2 Podporované aktivity a popis cílových skupin pro OPZ - Výzva č. 6 MAS Havlíčkův kraj Příloha č. 2 Podporované aktivity a popis cílových skupin pro OPZ - Výzva č. 6 MAS Havlíčkův kraj Vytváření pracovních příležitostí pro znevýhodněné skupiny obyvatel, opatření č. 2 Zpracováno podle příloh

Více

Obecná priorita A4: Podpora polytechnického vzdělávání v rámci předškolního vzdělávání

Obecná priorita A4: Podpora polytechnického vzdělávání v rámci předškolního vzdělávání KLÍČOVÉ TÉMA PODPORA POLYTECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ A. Potřeby s nejvyšší důležitostí Obecná priorita A4: Podpora polytechnického vzdělávání v rámci předškolního vzdělávání Obecný cíl A4.1: Zvyšování dostupnosti

Více

Závěrečná zpráva. Odborné praxe pro mladé do 30 let v Ústeckém kraji CZ.1.04/2.1.00/

Závěrečná zpráva. Odborné praxe pro mladé do 30 let v Ústeckém kraji CZ.1.04/2.1.00/ Závěrečná zpráva Odborné praxe pro mladé do 30 let v Ústeckém kraji CZ.1.04/2.1.00/70.00065 1 Obsah DATA REALIZACE PROJEKTU... 3 POPIS PROJEKTU... 4 CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU... 5 KLÍČOVÉ AKTIVITY PROJEKTU...

Více

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit Obsah 1) Příprava osob z cílových skupin ke vstupu či návratu na trh práce... 2 Nástroje a činnosti vedoucí k motivaci a aktivizaci cílových skupin k nalezení zaměstnání

Více

Příloha č. 5 Popis podporovaných aktivit

Příloha č. 5 Popis podporovaných aktivit Příloha č. 5 Popis podporovaných aktivit MAS Hlučínsko patří mezi území, kde se podíl nezaměstnanosti pohybuje pod celkovým průměrem Moravskoslezského kraje. To svědčí o poměrně dobré ekonomické aktivitě

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE POSKYTOVÁNÍ PRÁVNÍCH SLUŽEB V OBLASTI VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK při realizaci národních a regionálních individuálních projektů Úřadem práce v Karlových Varech v rámci Operačního programu Lidské

Více

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit. 1. Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit. 1. Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit 1. Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti Aktivity by měly především přispět ke snížení lokální nezaměstnanosti a měly by vycházet z aktuálních potřeb lokálního

Více

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit Aktivity by měly především přispět ke snížení lokální nezaměstnanosti a měly by vycházet z aktuálních potřeb lokálního trhu práce, jež jsou popsány ve schválených

Více

Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit

Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit Podporovanými aktivitami jsou aktivity zaměřené na podporu snížení lokální nezaměstnanosti a vycházející z aktuálních potřeb lokálního trhu práce, jež jsou popsány

Více

AKTIVNÍ PADESÁTKA POKRAČUJE

AKTIVNÍ PADESÁTKA POKRAČUJE AKTIVNÍ PADESÁTKA POKRAČUJE Číslo projektu: CZ.1.04/2.1.01/74.00252 Termín: 1.3.2012 28.2.2014 Realizátor: Místo realizace: Vzdělávací centrum Podkrušnohoří občanské sdružení lounský region Hlavní cíl

Více

S námi na trh práce CZ.1.04/3.3.05/96.00079. Doba realizace projektu od 1. 4. 2013 do 31. 3. 2015

S námi na trh práce CZ.1.04/3.3.05/96.00079. Doba realizace projektu od 1. 4. 2013 do 31. 3. 2015 S námi na trh práce Doba realizace projektu od 1. 4. 2013 do 31. 3. 2015 Příjemce dotace: Kvalifikační a personální agentura, o.p.s. (Závodní 815, Třinec) KaPA, o.p.s. byla založena v roce 2000 jako obecně

Více

POŽADAVKY NA STRUKTURU PROJEKTU A NASTAVENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT

POŽADAVKY NA STRUKTURU PROJEKTU A NASTAVENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT POŽADAVKY NA STRUKTURU PROJEKTU A NASTAVENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT Klíčové aktivity 1 projektu je nutné nastavit tak, aby přesně odpovídaly potřebám cílové skupiny je žádoucí ušít je individuálně na míru jednotlivým

Více

1 Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti

1 Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti 1 Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti Aktivity by měly především přispět ke snížení lokální nezaměstnanosti a měly by vycházet z aktuálních potřeb lokálního trhu práce, jež jsou popsány ve schválených

Více

RIP 2.1 OP LZZ zaměřené na osoby pečující o dítě do 15 let věku. Konference k projektu Dítě není překážkou Olomouc, 12.1.

RIP 2.1 OP LZZ zaměřené na osoby pečující o dítě do 15 let věku. Konference k projektu Dítě není překážkou Olomouc, 12.1. RIP 2.1 OP LZZ zaměřené na osoby pečující o dítě do 15 let věku Konference k projektu Dítě není překážkou Olomouc, 12.1.2012 Karel Vít Úvodní informace o nás Odbor implementace fondů EU je součástí Sekce

Více

Projekt NEKONČÍME V PADESÁTI

Projekt NEKONČÍME V PADESÁTI Projekt NEKONČÍME V PADESÁTI Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost Prioritní osa: 2. Aktivní politika trhu práce Oblast podpory: 2.1 Posílení aktivních politik zaměstnanosti Střední odborné učiliště

Více

Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit 1 Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti

Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit 1 Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit 1 Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti Aktivity by měly především přispět ke snížení lokální nezaměstnanosti a měly by vycházet z aktuálních potřeb lokálního

Více

Příloha č. 2 Výčet podporovaných aktivit a cílových skupin

Příloha č. 2 Výčet podporovaných aktivit a cílových skupin Příloha č. 2 Výčet podporovaných aktivit a cílových skupin Výzva MAS POHODA-Podpora zaměstnanosti-i 1 Výčet podporovaných aktivit Aktivity by měly především přispět ke snížení lokální nezaměstnanosti a

Více

Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit

Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit Aktivity by měly především přispět ke snížení lokální nezaměstnanosti a měly by vycházet z aktuálních potřeb lokálního trhu práce. Měly by být zároveň v souladu

Více

Příloha č. 5 Podporované aktivity

Příloha č. 5 Podporované aktivity Příloha č. 5 Podporované aktivity Aktivity by měly především přispět ke snížení lokální nezaměstnanosti a měly by vycházet z aktuálních potřeb lokálního trhu práce, jež jsou popsány ve schválené strategii

Více

opatření Zaměstnanost

opatření Zaměstnanost OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST opatření Zaměstnanost SETKÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY 23. 1. 2019 Představení opatření Alokace: momentálně vyčerpána Vyhlášení výzvy: k diskusi, do konce roku 2019 (28. 2. / 24.

Více

Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR. CZ.1.04/2.1.00/70.00072 RECEPT NA ÚSPĚCH Realizátor: Úřad práce ČR, Krajská pobočka v Brně Úvodní seminář 28. května 2014 Obsah prezentace Harmonogram projektu Hlavní cíle projektu Inovativnost projektu

Více

Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.

Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. 1. Identifikace projektu Název projektu: Regionální centra pomoci a mobility Registrační číslo projektu: CZ.04.1.03/1.1.15.3/0046 Číslo priority: 3.1 Aktivní politika zaměstnanosti Území dopadu: CZ05 NUTS

Více

Příloha č.4. Aktivity podporované v Programovém rámci OPZ. 1. Příprava osob z cílových skupin ke vstupu či návratu na trh práce

Příloha č.4. Aktivity podporované v Programovém rámci OPZ. 1. Příprava osob z cílových skupin ke vstupu či návratu na trh práce Příloha č.4 Aktivity podporované v Programovém rámci OPZ Aktivity by měly především přispět ke snížení lokální nezaměstnanosti a měly by vycházet z aktuálních potřeb lokálního trhu práce, jež jsou popsány

Více

REKVALIFIKACE JAKO NÁSTROJ SNIŽOVÁNÍ NEZAMĚSTNANOSTI

REKVALIFIKACE JAKO NÁSTROJ SNIŽOVÁNÍ NEZAMĚSTNANOSTI REKVALIFIKACE JAKO NÁSTROJ SNIŽOVÁNÍ NEZAMĚSTNANOSTI Název školy Obchodní akademie, Vyšší odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Uherské Hradiště Název DUMu VY_32_INOVACE_PRA0111.docx

Více

Jaké jsou současné výzvy pro efektivní a etickou výuku finanční gramotnosti u nás?

Jaké jsou současné výzvy pro efektivní a etickou výuku finanční gramotnosti u nás? Jaké jsou současné výzvy pro efektivní a etickou výuku finanční gramotnosti u nás? Lenka Řeháková Kostelec nad Černými lesy 12.11.-13.11.2014 Obsah příspěvku Vymezení finanční gramotnosti dle OECD Irský

Více

Příloha č. 1: Podrobný popis podporovaných aktivit

Příloha č. 1: Podrobný popis podporovaných aktivit Příloha č. 1: Podrobný popis podporovaných aktivit PODPORA OPATŘENÍ V OBLASTI ZAMĚSTNANOSTI Aktivity by měly především přispět ke snížení lokální nezaměstnanosti a měly by vycházet z aktuálních potřeb

Více

Příloha č. 1 Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti

Příloha č. 1 Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti Příloha č. 1 Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti Výzva je zaměřena na aktivy v oblasti zaměstnanosti. Realizace následujících aktivit přispěje k podpoře tvorby nových pracovních míst, podpoře poradenských

Více

1 Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti

1 Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti 1 Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti Aktivity by měly především přispět ke snížení lokální nezaměstnanosti a měly by vycházet z aktuálních potřeb lokálního trhu práce, jež jsou popsány ve schválených

Více

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit. I. Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit. I. Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit I. Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti Tato výzva je realizována v rámci komunitně vedeného místního rozvoje (dále jen CLLD) a Strategie komunitně vedeného

Více

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit ve výzvě MAS Boleslavsko, z.ú. Zaměstnanost I. Popis podporovaných aktivit

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit ve výzvě MAS Boleslavsko, z.ú. Zaměstnanost I. Popis podporovaných aktivit Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit ve výzvě MAS Boleslavsko, z.ú. Zaměstnanost I. Popis podporovaných aktivit Aktivity by měly především přispět ke snížení lokální nezaměstnanosti a měly by vycházet

Více

Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti

Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti Příloha č. 3 Popis podporovaných aktivit ve výzvě na dostatek pracovních příležitostí Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti Aktivity by měly především přispět ke snížení lokální nezaměstnanosti a měly

Více

Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti

Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti Příloha č. 3 Popis podporovaných aktivit ve výzvě na dostatek pracovních příležitostí Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti Aktivity by měly především přispět ke snížení lokální nezaměstnanosti a měly

Více

Ministerstvo průmyslu a obchodu

Ministerstvo průmyslu a obchodu Výzva č. I programu podpory Inovační vouchery DOTAČNÍ INFO K 2.6. 2016 Ministerstvo průmyslu a obchodu PO 1: Rozvoj výzkumu a vývoje pro inovace IP 1b, dle čl. 5, odst. 1b) nařízení Evropského parlamentu

Více

Setkání pracovní skupiny oborové kariérní poradci ze ZŠ z ORP Tišnov

Setkání pracovní skupiny oborové kariérní poradci ze ZŠ z ORP Tišnov Setkání pracovní skupiny oborové kariérní poradci ze ZŠ z ORP Tišnov Zuzana Fialová Drásov, a 10.10.2018 podporujeme www.czechinvest.org Agentura CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest

Více

Příloha č. 2 Výčet podporovaných aktivit a cílových skupin

Příloha č. 2 Výčet podporovaných aktivit a cílových skupin Příloha č. 2 Výčet podporovaných aktivit a cílových skupin Výzva MAS POHODA-Podpora zaměstnanosti-ii 1 Výčet podporovaných aktivit Aktivity by měly především přispět ke snížení lokální nezaměstnanosti

Více

Podpora zaměstnanosti prostřednictvím grantových projektů v Operačním programu Lidské zdroje a zaměstnanost

Podpora zaměstnanosti prostřednictvím grantových projektů v Operačním programu Lidské zdroje a zaměstnanost Podpora zaměstnanosti prostřednictvím grantových projektů v Operačním programu Lidské zdroje a zaměstnanost Ing. Ivana Projsová Odbor implementace programů ESF Změny v OP LZZ Oblast podpory 1.1, 3.4 vyhlašuje

Více

Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit

Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit V rámci výzvy se MAS zaměřuje na podporu níže uvedených aktivit. Potřeba podpory těchto aktivit vychází z analytické části Strategie komunitně vedeného místního

Více

Vzdělávání dospělých v ČR. Jan Brůha Oddělení dalšího vzdělávání MŠMT 21. 5. 2015

Vzdělávání dospělých v ČR. Jan Brůha Oddělení dalšího vzdělávání MŠMT 21. 5. 2015 Vzdělávání dospělých v ČR Jan Brůha Oddělení dalšího vzdělávání MŠMT 21. 5. 2015 1 2 12 Podíl dospělé populace na dalším vzdělávání v ČR a EU v letech 2008 2014 11,4 11 10,8 10,5 10,6 10 9,7 9 9,4 9,3

Více

Po roce do práce v Jihomoravském kraji

Po roce do práce v Jihomoravském kraji CZ.1.04/2.1.00/70.00029 Po roce do práce v Jihomoravském kraji Realizátor: Úřad práce ČR, Krajská pobočka v Brně Úvodní seminář 11. dubna 2013 Obsah prezentace Harmonogram projektu Hlavní cíle projektu

Více

Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti

Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti Aktivity by měly především přispět ke snížení lokální nezaměstnanosti a měly by vycházet z aktuálních potřeb lokálního trhu práce, jež jsou popsány ve schválených

Více

Ústecký kraj a politika zaměstnanosti Formy zajištění kvalifikované pracovní síly prostřednictvím Paktu zaměstnanosti ÚK

Ústecký kraj a politika zaměstnanosti Formy zajištění kvalifikované pracovní síly prostřednictvím Paktu zaměstnanosti ÚK Ústecký kraj a politika zaměstnanosti Formy zajištění kvalifikované pracovní síly prostřednictvím Paktu zaměstnanosti ÚK Červen 2016 Mgr. Martin Klika, MBA Pakt zaměstnanosti Ústeckého kraje Pakt zaměstnanosti

Více

1. Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti

1. Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit 1. Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti Aktivity by měly především přispět ke snížení lokální nezaměstnanosti a měly by vycházet z aktuálních potřeb lokálního

Více

MAGISTRÁT MĚSTA BRNA PROJEKT PRO DLOUHODOBĚ NEZAMĚSTNANÉ

MAGISTRÁT MĚSTA BRNA PROJEKT PRO DLOUHODOBĚ NEZAMĚSTNANÉ MAGISTRÁT MĚSTA BRNA PROJEKT PRO DLOUHODOBĚ NEZAMĚSTNANÉ PODPORA ZAMĚSTNANOSTI ZNEVÝHODNĚNÝCH OSOB NA ÚZEMÍ MĚSTA BRNA CZ.03.2.60/0.0/0.0/16-052/0007786. Tímto projektem město poprvé v historii řeší aktivní

Více

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit ve výzvě č. 452/03_16_047/CLLD_15_01_032 s názvem 2. výzva MAS MORAVSKÁ BRÁNA - OPZ - Podpora zaměstnanosti a podnikání - I. V rámci výzvy s názvem 2. výzva MAS

Více

Referent zaměstnanosti - odborný kariérový poradce

Referent zaměstnanosti - odborný kariérový poradce Referent zaměstnanosti - odborný kariérový poradce Referent zaměstnanosti odborný kariérový poradce poskytuje služby zaměřené na pomoc uchazečům, zájemcům o zaměstnání i zájemcům z řad veřejnosti při výběru

Více

Operační program Praha Adaptabilita a zaměstnanost Přehled priorit a opatření

Operační program Praha Adaptabilita a zaměstnanost Přehled priorit a opatření Operační program Praha Adaptabilita a zaměstnanost Přehled priorit a opatření Duben 2007 Prioritní osy programu Prioritní osa 1 - Podpora rozvoje znalostní ekonomiky... 2 Prioritní osa 2 - Podpora vstupu

Více

Individuální projekty národní

Individuální projekty národní Individuální projekty národní Číslo OP: CZ 1.07 Název OP: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo výzvy: 49 Název výzvy: Žádost o finanční podporu z OP VK IPn oblast podpory 3.1 Prioritní osa: 7.3

Více

Závěrečná konference k projektu ZKUŠENOST PLUS CZ 1.04/2.1.00/13.00045. 31. ledna 2012 Olomouc, hotel Hesperia

Závěrečná konference k projektu ZKUŠENOST PLUS CZ 1.04/2.1.00/13.00045. 31. ledna 2012 Olomouc, hotel Hesperia Závěrečná konference k projektu ZKUŠENOST PLUS CZ 1.04/2.1.00/13.00045 31. ledna 2012 Olomouc, hotel Hesperia Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje

Více

4. výzva OPZ MAS Podchlumí- -Zaměstnanost

4. výzva OPZ MAS Podchlumí- -Zaměstnanost Seminář pro žadatele 4. výzva OPZ MAS Podchlumí- -Zaměstnanost 31.8.2018 9:00 Program semináře Seznámení s výzvou Podporované aktivity Podání žádosti o dotaci Hodnocení a výběr projektů Diskuze a dotazy

Více

Možnosti zapojení do Regionální inovační strategie Olomouckého kraje a RIS3 (S3) strategie Kamil Krč, MBA

Možnosti zapojení do Regionální inovační strategie Olomouckého kraje a RIS3 (S3) strategie Kamil Krč, MBA Možnosti zapojení do Regionální inovační strategie Olomouckého kraje a RIS3 (S3) strategie Kamil Krč, MBA ředitel sdružení Problémy Olomouckého kraje Třetí nejnižší produktivita na obyvatele v ČR Nejnižší

Více

Význam kariérového poradenství pro celoživotní vzdělávání. význam kariérového poradenství cesty celoživotního učení role školy projekt KAP

Význam kariérového poradenství pro celoživotní vzdělávání. význam kariérového poradenství cesty celoživotního učení role školy projekt KAP Význam kariérového poradenství pro celoživotní vzdělávání význam kariérového poradenství cesty celoživotního učení role školy projekt KAP Proč kariérové poradenství a celoživotní vzdělávání? Vypracoval

Více

OP RLZ a JPD 3. Prezentace vybraných výsledků evaluace. RNDr. Martina Hartlová HOPE-E.S.,v.o.s., E.S.,v.o.s., divize EUservis.cz 8.12.

OP RLZ a JPD 3. Prezentace vybraných výsledků evaluace. RNDr. Martina Hartlová HOPE-E.S.,v.o.s., E.S.,v.o.s., divize EUservis.cz 8.12. Závěrečná evaluace OP RLZ a JPD 3 Prezentace vybraných výsledků evaluace RNDr. Martina Hartlová HOPE-E.S.,v.o.s., E.S.,v.o.s., divize EUservis.cz 8.12. 2008 Zaměř ěření projektu Téma 1 - Zhodnocení relevance

Více

IMPLEMENTAČNÍ PROJEKT ČÁST KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ. Zlín,

IMPLEMENTAČNÍ PROJEKT ČÁST KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ. Zlín, IMPLEMENTAČNÍ PROJEKT ČÁST KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ Zlín, 13. 6. 2017 2 Klíčové aktivity Krajská hospodářská komora KA 6.1 Regionální web kariérního poradenství Oslovování, komunikace a jednání se spolupracujícími

Více

Kariérový poradce pro vzdělávací a profesní dráhu

Kariérový poradce pro vzdělávací a profesní dráhu Kariérový poradce pro vzdělávací a profesní dráhu Kariérový poradce pro vzdělávací a profesní dráhu vede klienty v jakémkoliv věku a v kterékoliv fázi jejich života k samostatnému zodpovědnému rozhodování

Více

Výzvy. 635/03_16_047/CLLD_15_01_261 Zaměstnanost - II. 639/03_16_047/CLLD_15_01_261 Sociální podnikání - II

Výzvy. 635/03_16_047/CLLD_15_01_261 Zaměstnanost - II. 639/03_16_047/CLLD_15_01_261 Sociální podnikání - II 10. 10. 2018, Sezemice Výzvy 635/03_16_047/CLLD_15_01_261 Zaměstnanost - II 639/03_16_047/CLLD_15_01_261 Sociální podnikání - II Seminář pro žadatele je financován z projektu "Zlepšení řídících a administrativních

Více

KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PARDUBICKÉHO KRAJE WWW.KHKPCE.CZ

KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PARDUBICKÉHO KRAJE WWW.KHKPCE.CZ KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PARDUBICKÉHO KRAJE WWW.KHKPCE.CZ Krajská hospodářská komora Pardubického kraje (Khk Pk) vznikla na základě zákona č. 301/1992 Sb., o Hospodářské komoře České republiky a Agrární

Více

Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje. Kvalita přináší úspěch, úspěch přináší odpovědnost, odpovědnost přináší kvalitu

Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje. Kvalita přináší úspěch, úspěch přináší odpovědnost, odpovědnost přináší kvalitu Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje Kvalita přináší úspěch, úspěch přináší odpovědnost, odpovědnost přináší kvalitu Kdo jsme? Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje (KHK KK) byla ustanovena

Více

Konference "Zaměstnanost 2015"

Konference Zaměstnanost 2015 Konference "Zaměstnanost 2015" , Systematický projekt podpory mladých lidí na trhu práce v Karlovarském kraji Nestůj a pojď! CZ.1.04/2.1.01/D8.00050 Společně na trh práce v Karlovarském kraji Jedeme dál

Více

NOVÁ ŠANCE 90. Číslo projektu: Termín: 1.7.2012 30.6.2014 Realizátor projektu: Vzdělávací centrum Podkrušnohoří Masarykova 745, 43801 Žatec

NOVÁ ŠANCE 90. Číslo projektu: Termín: 1.7.2012 30.6.2014 Realizátor projektu: Vzdělávací centrum Podkrušnohoří Masarykova 745, 43801 Žatec NOVÁ ŠANCE 90 CZ.1.04/2.1.01/74.00214 Číslo projektu: Termín: 1.7.2012 30.6.2014 Realizátor projektu: Vzdělávací centrum Podkrušnohoří Masarykova 745, 43801 Žatec Místo realizace: rakovnický region Cílová

Více

Aktivitou k získání zaměstnání

Aktivitou k získání zaměstnání Aktivitou k získání zaměstnání Operační program: Rozvoj lidských zdrojů Priorita: Aktivní politika zaměstnanosti Opatření 1.1: Posílení aktivní politiky zaměstnanosti při zaměstnávání uchazečů a zájemců

Více

A. Programový ra mec Operac ní program Zame stnanost

A. Programový ra mec Operac ní program Zame stnanost A. Programový ra mec Operac ní program Zame stnanost Zaměstnanost je jednou z priorit strategie. Na území MAS se nacházejí sociální výloučené lokality, je zde nadprůměrná míra nezaměstnanosti. Potřebý

Více

Projekt Informační brožura pro zaměstnavatele

Projekt Informační brožura pro zaměstnavatele Projekt Informační brožura pro zaměstnavatele provasvjmk.rcv.czhttp ZÁKLADNÍ ÚDAJE O PROJEKTU Program: Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost Prioritní osa programu: 2. Aktivní politika trhu práce

Více

Úřad práce a celoživotní vzdělávání

Úřad práce a celoživotní vzdělávání Úřad práce a celoživotní vzdělávání Nezaměstnanost Česká republika Středočeský kraj Vývoj počtu nezaměstnaných a volných pracovních míst Zaměstnanost ZAMĚSTNANOST Zprostředkování zaměstnání Evidence uchazečů

Více

Podpora zaměstnávání OZP možnosti Úřadu práce ČR. Petr Vyhnánek, odborný garant projektu, MPSV

Podpora zaměstnávání OZP možnosti Úřadu práce ČR. Petr Vyhnánek, odborný garant projektu, MPSV Podpora zaměstnávání OZP možnosti Úřadu práce ČR Petr Vyhnánek, odborný garant projektu, MPSV Úvodní informace o Úřadu práce České republiky Úřad práce České republiky je správním úřadem s celostátní působností

Více

Počítačová služba s.r.o.

Počítačová služba s.r.o. Jeden z největších národních projektů v Olomouckém kraji Dodavatel: Stupkova 413/1a, Olomouc Najdi si práci v Olomouckém kraji Termín realizace: od 1. 7. 2006 do 31. 5. 2008 CÍLE PROJEKTU Cílem je přispět

Více

Inovace nástrojů APZ při vytváření pracovních míst

Inovace nástrojů APZ při vytváření pracovních míst Inovace nástrojů APZ při vytváření pracovních míst Nová příležitost Ing. Pavel Široký, Republikové centrum vzdělávání, s.r.o. POSKYTOVATEL DOTACE Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky REALIZÁTOR

Více

KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA KARLOVARSKÉHO KRAJE

KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA KARLOVARSKÉHO KRAJE KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Kvalita přináší úspěch, úspěch přináší odpovědnost, odpovědnost přináší kvalitu Kdo jsme? Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje (KHK KK) byla ustanovena v lednu roku

Více

Příloha č. 10. Oznámení o změně č. 18 v IPRM

Příloha č. 10. Oznámení o změně č. 18 v IPRM ll lo P - KVALITA ŽIVOTA 1 1 L".T. Í K Ý B H evropská unie K V A L I I A Z.IV U IA ^ M ĚĚM ĚĚĚĚ ŠANCE PRO VÁŠ ROZVOJ PROMlSTNl Příloha č. 10 Oznámení o změně č. 18 v IPRM Příloha č. 10 k Příručce pro předkladatele

Více

Vzdělávání = šance pro práci! Podpora znevýhodněných cizinců při vstupu na trh práce v Ústeckém kraji.

Vzdělávání = šance pro práci! Podpora znevýhodněných cizinců při vstupu na trh práce v Ústeckém kraji. Vzdělávání = šance pro práci! Podpora znevýhodněných cizinců při vstupu na trh práce v Ústeckém kraji. reg. č. proj. CZ.1.04/3.3.05/96.00220 délka trvání od 15. 3. 2013 do 14. 9. 2014 Cíl projektu Cílem

Více

Čerpání finančních prostředků v projektech ESF Karel Vít

Čerpání finančních prostředků v projektech ESF Karel Vít Čerpání finančních prostředků v projektech ESF Karel Vít ředitel odboru implementace programů ESF, Ministerstvo práce a sociálních věcí Pár čísel úvodem 182,5 26,78 97,5 42,3 280,0 23,8 51,9 (2/3) Náš

Více

ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Krajská pobočka v Olomouci Referát Trhu práce. Zpráva o situaci na regionálním trhu práce. Olomoucký kraj.

ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Krajská pobočka v Olomouci Referát Trhu práce. Zpráva o situaci na regionálním trhu práce. Olomoucký kraj. Míra nezaměstnanosti ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Krajská pobočka v Olomouci Referát Trhu práce Zpráva o situaci na regionálním trhu práce Olomoucký kraj Září 2012 Graf: Vývoj MN v Olomouckém kraji a ČR

Více

Příloha č. 5 Popis podporovaných aktivit

Příloha č. 5 Popis podporovaných aktivit Příloha č. 5 Popis podporovaných aktivit Výzva na se zaměřením na podporu zaměstnanosti v území Místní akční skupiny Kyjovské Slovácko v pohybu, z.s. je realizována v rámci komunitně vedeného místního

Více

Záruky pro mladé v Jihočeském kraji

Záruky pro mladé v Jihočeském kraji Vítáme vás na informačním semináři projektu ESF Záruky pro mladé v Jihočeském kraji CZ.03.1.48/0.0/0.0/15_004/0000007 Záruky pro mladé v Jihočeském kraji registrační číslo: CZ.03.1.48/0.0/0.0/15_004/0000007

Více