Specifikace poptávaných služeb, které bude obsahovat nabídka

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Specifikace poptávaných služeb, které bude obsahovat nabídka"

Transkript

1 Příloha č. 1 výzvy k podání nabídek na veřejnou zakázku Microsoft Premier Support Specifikace poptávaných služeb, které bude obsahovat nabídka ZÁKLADNÍ PŘEHLED Odborné semináře (workshopy) jsou požadovány specializované odborné prezentace a technická školení vycházející z požadavků Plzeňského kraje na rozvoj ICT. Jejich rozsah, téma a obsah bude specifikován podle konkrétní potřeby. Podpůrná asistence - krátkodobé poradenství a pomoc bude zahrnovat poradenskou podporu při problémech s návrhem, vývojem a nasazením nových produktů do provozního prostředí. Tyto služby mohou být rovněž požadovány při adhoc vzniklých požadavcích na nasazení nových systémů a aplikací, a to jak systémů společnosti Microsoft, tak i systémů a aplikací třetích stran, které mají dopad na systémy Microsoft. Prověrky technologického stavu prostředí (healthcheck) testování stavu ICT infrastruktury, identifikace aktuálních a možných budoucích problémů. Risk Assessment Program programy zaměřené na stabilizaci prostředí. Podpora produktů připravovaných k provoznímu nasazení možnost testování nových verzí a pomoc při plánování jejich nasazení. Technické služby a informace proaktivní informace a plánovací služby, zaměřené na redukci nákladů na správu a podporu systémů. Půjde zejména o předávání informací pro testování oprav, hotfixů a servicepacků před jejich nasazením do provozního prostředí. Online přístup k informacím je požadován online přístup na portál, nabízející nejnovější technické informace o produktech Microsoft, znalostní bázi (KnowleadgeBase) a nástroje pro řešení problémů. Dále je požadována možnost odběru bulletinů s informacemi o bezpečnostních rizicích, datumech zvěřejňování oprav, hotfixů apod., šablony dokumentů pro přípravu projektů a postupy best practices.

2 PODROBNÝ POPIS DOSTUPNÝCH SLUŽEB: Technický account management Cílem služeb technického account managementu je přispívat ke koordinaci podpory a vztahů týkajících se služeb. Personál služeb je vaším zástupcem u firmy Microsoft a zajišťuje tým, který může poskytovat odborné semináře, podporu při řešení problémů a asistenci v rámci podpory. Personál služeb také slouží jako styčný bod poskytování informací a poskytuje zpětnou vazbu od vás, týkající se služeb, dalším skupinám společnosti Microsoft. Personál služeb může také poskytovat následující služby, které se nebudou odečítat od celkových předplacených hodin uvedených v příloze (přílohách) o poplatcích a vyjmenovaných kontaktech: a. Plánování zdrojů. Při vstupu tohoto Popisu služeb v účinnost je možno připravit orientační a plánovací setkání s vaším vedením a personálem. Účelem tohoto setkání je prodiskutovat dostupné služby, získat vstupní informace o vašich potřebách podpory a společně naplánovat vaše využívání služeb. b. Schůzky a průběžné zprávy. Je možno pravidelně připravovat průběžnou zprávu, která shrne služby dodané za předchozí vykazovací období. Je možno pořádat kontrolní schůzky, na nichž se budou projednávat aktivity v rámci služeb, sledovat úroveň vaší spokojenosti a projednávat případně požadované kroky či úpravy. Na vaši žádost je možno poskytnout na míru přizpůsobené výkazy a všechna související práce navíc bude odečtena od vašich hodin asistence v rámci podpory. c. Eskalace. Problémy při podpoře, jež budou vyžadovat postoupení jinému personálu společnosti Microsoft, může řídit personál služeb a urychlovat tak jejich vyřešení. Odborné semináře Účelem odborných seminářů je snížit počet problémů týkajících se produktů společnosti Microsoft, jimž budete čelit, a minimalizovat jejich dopad. Formy seminářů můžou být: a. Semináře. Můžeme ve vašich zařízeních či u společnosti Microsoft zajišťovat školení vedená instruktory, jež kladou důraz na technologie společnosti Microsoft. Pokud si za místo konání semináře zvolíte vlastní zařízení, poskytneme vám před dodáním semináře specifikace pro konfiguraci vašeho prostředí. Rozsah a cena semináře je individuální a závisí na délce trvání, místě konání a prezentovaném materiálu. Váš personál služeb vám může poskytnout aktuální seznam dostupných seminářů. b. Nadstandardní akce. Můžeme poskytovat široce tématizované i vysoce specializované odborné prezentace zaměřené na rozvoj v kombinaci s praktickými laboratorními cvičeními, díky nimž získáte školení a jež usnadní implementaci technologií společnosti Microsoft ve vašich podmínkách. Tyto

3 akce dávají možnost kontaktu s produktovými skupinami společnosti Microsoft, pracovníky pro přípravu nadstandardní podpory a pracovníky marketingu. Váš personál služeb vám může oznamovat připravované akce. Podpora při řešení problémů (reaktivní support) Podpora při řešení problémů poskytuje pomoc u problémů se specifickými příznaky, jež se vyskytnou při používání produktů Microsoft, existuje-li důvodné podezření, že problémy způsobily produkty společnosti Microsoft. Podpora při řešení problémů je k dispozici 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Žádosti o podporu může podávat telefonicky nebo elektronickou formou prostřednictvím webové stránky Premier Online vámi stanovená kontaktní osoba kromě případů naléhavosti úrovně 1 a A, které je nutno hlásit telefonicky podle odst. 2.3(a). K podpoře při řešení problémů může patřit jakákoli kombinace následujících služeb: a. Žádost o řešení problému ( break-fix ). Žádost o podporu s asistencí typu breakfix, označovaná také jako incident, je definována jakožto jednotlivý problém týkající se podpory a přiměřená snaha o jeho vyřešení. Jednotlivý problém týkající se podpory je problém, jejž nelze rozčlenit na podružné problémy. Pokud problém tvoří podružné problémy, je každý z nich považován za jednotlivý incident. V určitých situacích vám můžeme poskytnout úpravu komerčně dostupného softwarového kódu produktů společnosti Microsoft, jejímž účelem bude vyřešit specifické kritické problémy ( hot fix ) v rámci reakce na žádost o podporu s asistencí break-fix. Účelem hot fixů je vyřešit váš konkrétní problém a tyto úpravy nejsou regresně testovány. Kromě případů, kdy tento dokument nebo některá příloha stanoví jinak, není možno distribuovat hot fixy nepřidruženým třetím stranám bez našeho výslovného písemného souhlasu. Stanovení počáteční úrovně naléhavosti (1-C) je vaší odpovědností. Změnu úrovně naléhavosti si můžete kdykoli vyžádat. Naléhavost incidentu určí úrovně reakce ve společnosti Microsoft a odhadované doby reakce a vaše zodpovědnosti jsou uvedeny v následující tabulce:

4 Naléhavost 1 Situace zákazníka Očekávaná reakce společnosti Microsoft 1 Kritický dopad na provoz: Přítomnost personálu MS Zákazník utrpěl úplnou u zákazníka co ztrátu hlavní (kritické) nejdříve. provozní činnosti a Rychlé postoupení nemůže přiměřeně v rámci produktových pokračovat v práci týmů společnosti Vyžaduje okamžitou Microsoft pozornost Uvědomění nejvyššího vedení společnosti Microsoft Trvalá činnost 24 h denně, 7 dnů v týdnu Reakce na 1. zavolání za hodinu nebo dříve A B C Významný dopad na provoz: Provoz zákazníka utrpěl výrazné ztráty či zhoršení služeb Vyžaduje pozornost do 1 hodiny Mírný dopad na provoz: Provoz zákazníka utrpěl mírnou škodu či zhoršení služeb, avšak práce může přiměřeně pokračovat ve zhoršené kvalitě. Vyžaduje pozornost do 2 hodin v rámci pracovní doby Minimální dopad na provoz: Provoz zákazníka z převážné části funguje, přičemž negativní dopad na služby je nulový nebo velmi malý. Vyžaduje pozornost do 4 hodin v rámci pracovní doby Reakce na 1. zavolání za hodinu nebo dříve Trvalá činnost 24 h denně, 7 dnů v týdnu Uvědomění nejvyššího vedení společnosti Microsoft. Reakce na 1. zavolání za 2 hodiny nebo dříve Činnost pouze v pracovní době 2 Reakce na 1. zavolání za 4 hodiny nebo dříve Činnost pouze v pracovní době 2 1 Naléhavost stanoví zákazník po konzultaci se svou kontaktní osobou pro podporu společnosti Microsoft. 2 Pracovní doba je od 9:00 do 17:30 od pondělí do pátku mimo svátky. Očekávaná reakce zákazníka Uvědomění nejvyššího vedení v místě zákazníka Přidělení příslušného personálu pro zajištění trvalé činnosti 24 h denně, 7 dnů v týdnu Rychlý přístup a reakce osob se zodpovědností za změny Přidělení příslušného personálu pro zajištění trvalé činnosti 24 h denně, 7 dnů v týdnu Rychlý přístup a reakce osob se zodpovědností za změny Uvědomění vedení Přidělení příslušného personálu pro zajištění trvalé činnosti po pracovní dobu Přístup a reakce osob se zodpovědností za změny do 4 hodin v rámci pracovní doby Přesné kontaktní informace na uživatele, kterého se situace týká Reakce do 24 hodin.

5 Je možné, že vás požádáme o provedení činností za účelem stanovení problému a jeho vyřešení. Činnosti za účelem stanovení problému a jeho vyřešení mohou zahrnovat sledování provozu na síti, zachycení chybových hlášení, shromáždění informací o konfiguraci, změnu konfigurace produktů, instalaci nových verzí softwaru nebo nových součástí či úpravu procesů. Zodpovídáte za provedení procedur nezbytných pro zachování integrity a bezpečnosti vašeho softwaru a dat před nepovoleným přístupem a pro obnovu souborů ztracených či změněných v důsledku katastrofálních selhání. b. Služby rychlé podpory na místě. Naše schopnost poskytovat havarijní podporu na místě závisí na dostupnosti našich zdrojů a vykonávané úkoly se budou lišit podle situace, prostředí a dopadu problému na provoz. Proaktivní podpora provozu a konzultace Poskytuje krátkodobé rady a vedení u problémů a oblastí, na něž se nevztahuje podpora při řešení problémů, a také žádosti o konzultační asistenci při problémech s návrhem, rozvojem a realizací. Personál služeb s vámi bude spolupracovat na stanovení vašich konkrétních potřeb konzultací. Následuje popis druhů asistence technické podpory, jichž je možno využít v rámci tohoto Popisu služeb: a. Technická podpora a konzultace. Tato asistence zahrnuje neformální rady, vedení a přenos znalostí, jejichž cílem je pomoci vám s implementací technologií Microsoft způsoby, jež se vyhýbají obvyklým problémům, jež bývají předmětem podpory, a snižují pravděpodobnost výpadků systému. Tyto služby vám také mohou pomoci vyřešit problémy, které nesouvisejí s produkty Microsoft, k nimž patří i: Chyby způsobené vaší síťovou infrastrukturou, hardwarem, softwarem od jiných dodavatelů, než je Microsoft, provozními postupy, architekturou, procesem správy služeb IT, konfigurací systému či selháním lidského faktoru. problémy kompatibility produktů od více dodavatelů. Na vaši žádost můžeme spolupracovat se třetí stranou dodavatelem softwaru s cílem vyřešit složité problémy kompatibility produktů od více dodavatelů. b. Prověrky. Každá prověrka má individuálně stanovený rozsah a odhad učiněný před přidělení personálu. Vypracovává se písemná zpráva pro zaznamenání zjištění a doporučení. Abychom revize mohli dokončit v průběhu platnosti tohoto Popisu služeb, všechny žádosti o prověrky a příslušná data nám musejí být předložena nejpozději 60 dní před datem vypršení platnosti Popisu služeb uvedeným na titulní straně. Můžou být provedeny následující prověrky:

6 Prověrka podporovatelnosti je zhodnocení stávající nebo plánované implementace určitého systému, přechodu nebo aktualizace a může zahrnovat doporučení ohledně lépe podporovatelného prostředí. Prověrky architektury technologie zkoumají propojení a plánované zavedení technologie, jež má vyhovět potřebám vašeho podniku nebo problémům se zaměřením na stanovení, jak se námi nabízené technologie nejlépe začlení do vaší celkové architektury technologie. Prověrky návrhu aplikací zkoumají architekturu součástí aplikací či produktů se zaměřením na návrh součástí pro zavedení modelu vícevrstvé architektury. Tato revize se konkrétně zaměřuje na problematiku jako je vyhovění našim pokynům pro návrh součástí, efektivní techniky komunikace distribuovaných součástí a efektivní využití runtime služeb. Prověrky kódu zkoumají konkrétní kritické součásti software ve vašich aplikacích z hlediska stávajících nebo očekávaných problémů. Budeme s vámi spolupracovat na výběru správných součástí k analýze. Zvláštní prověrky mohou být připraveny tak, aby vyhověly vašim konkrétním potřebám v souvislosti s využíváním našich technologií. c. Asistence při vývoji. Poradenství s vývojem aplikací vám pomůže při vytváření a vývoji interních aplikací na platformě Microsoft, jež integrují technologie společnosti Microsoft. Poradenství s vývojem aplikací se specializuje na naše nástroje a technologie pro vývoj. d. Přístup do laboratoře. Společnost Microsoft může poskytnout přístup do laboratorního zařízení a pomoci s vývojem a zkoušením produktů a činnostmi týkajícími se přechodu. Tato zařízení je nutno si zamluvit v předstihu a v závislosti na jejich dostupnosti. Porovnávání výkonnosti aplikací může napomoci při vyhodnocování výkonnosti aplikací a určování případných slabých míst. Laboratoří je také možno využít pro vyhodnocení omezení škálovatelnosti podle konkrétních úkolů. Prototypové práce mohou pomoci při vytváření ověřovacích koncepcí nebo náhradních řešení pro zdůvodnění implementace technologie Microsoft. Asistence s přechodem a migrací může pomoci vytvářet strategie přechodu a migrace aplikací a dat na technologie Microsoft. Laboratoř lze využít k vyhodnocení konkrétních technik a identifikaci potenciálních problémových oblastí. Informační služby Informační služby vám poskytují technické informace o produktech a nástrojích podpory Microsoft, s jejichž pomocí můžete produkty Microsoft implementovat a provozovat efektivněji. Mezi informační služby může patřit jakákoli kombinace následujících služeb: Informační služby zahrnuté do příslušného rozsahu:

7 a. Webová stránka Premier Online. Tato webová stránka poskytuje přístup k následujícím zdrojům informací bez dodatečných poplatků: Pravidelně aktualizované zprávy o novinkách v produktech, dokumentující hlavní informace o podpoře a provozu produktů Microsoft. Upozornění na kritické problémy problémy s potenciálně významným dopadem. Webový interaktivní nástroj pro předkládání a kontrolu stavů incidentů. Báze znalostí Microsoft KnowledgeBase obsahuje odborné články, nástroje pro řešení problémů a průvodce. b. Webový přímý přenos o technické podpoře (Webcast). Tyto přenosy představují pravidelné webové diskuse vedené našimi programovými manažery, vývojáři a odborníky, které se zabývají hlavními oblastmi technologií Microsoft. Jsou poskytovány bez dalších poplatků. Volitelné informační služby, na něž se mohou vztahovat dodatečné poplatky: CD nebo DVD Microsoft TechNet Plus. Licence TechNet Plus pro jeden server poskytuje informace mj. o technické dokumentaci, informačních sadách (resource kits), nejnovějších opravách (service packs) a aktualizovaných ovladačích a drobných opravách (patches). Volitelné balíčky knih Microsoft Press. Balíčky knih Microsoft Press poskytují referenční materiály pro hlavní oblasti plánování, zavádění a správy technologií Microsoft. Tituly balíčků jsou k dispozici na vyžádání a jsou uvedeny na webové stránce Premier Online. Programy prověření stavu a hodnocení rizik (Risk and Health Assessment Program, RAP) Služba hodnocení stavu a rizik (Risk Assessment Program) od společnosti Microsoft je určena pro oblasti Active Directory, Cluster Server, Exchange server, Office SharePoint Server, Operations IT a SQL Server. Používá se k vyhodnocení a vyladění implementace dané technologie, která je nasazena do rutinního provozu, což zajistí její bezproblémové provozování a produktivní využití. Služba zahrnuje přezkoumání implementace technologie, praktické předávání znalostí o produktu od certifikovaného specialisty, vlastní nástroj RAP snapshot (pro opakované zjištění stavu systému) a výslednou zprávu s podrobnostmi o zdraví systému spolu se závěry a doporučeními. Tato služba byla vyvinuta na základě zkušeností našich supportních inženýrů, která umožnila využít jejich praktické zkušenosti proaktivní způsobem a tak identifikovat a řešit problémy dříve, než nastane vlastní výpadek nebo kritická situace. Služba hodnocení stavu a rizik pro službu Active Directory (ADRAP) Služba hodnocení stavu a rizik pro službu Active Directory poskytuje kritický pohled na zdraví vaší adresářové služby. Inženýři společnosti Microsoft využili vlastní

8 zkušenosti svého IT oddělení a vytvořili nástroj, který vytvoří aktuální snímek vašeho provozního prostředí služby Active Directory. Analýzou výkonu, konfigurací a údajů o událostech všech řadičů domény ve vaší doménové struktuře umožňuje našim inženýrům pomoci maximalizovat vám investici do služby Active Directory. Během realizace ADRAPu získají vaši odborní pracovníci zkušenosti s diagnostikou a řešením problémů, identifikovaných pomocí snaphot nástroje pro službu Active Directory. Sběr dat je klíčovou součástí úspěšného nasazení vlastní služby. Nástroj pro snímkování (snapshot) Active Directory využívá výhod nativního sběru dat pomocí Windows Management Instrumentation (WMI), který je integrován přímo s jádrem rozhraní pro správu operačního systému a umožňuje: Stanovení strategie zálohování a zotavení AD po nehodě Zjištění stavu doménových řadičů Analýzu databáze služby Active Directory Kontrolu služby replikace adresářů Kontrolu souborové replikační služby Ověření služby Name Resolution Zajištění Operational Excellence Služba hodnocení stavu a rizik pro Microsoft Exchange Server (EXRAP) Služba hodnocení stavu a rizik pro Microsoft Exchange Server byla vyvinuta pro důkladnou analýzu infrastruktury vašeho Exchange serveru a jeho provozních procesů. Program také řeší problematické oblasti, které jsou potenciálními riziky pro stabilitu serveru a které jsou porovnávány s doporučenými postupy společnosti Microsoft. Toto vám zajistí, že vaše prostředí je nakonfigurováno a řádně spravováno přesně podle potřeb vašeho podnikání. Praktická doporučení, která vzniknou na základě sběru údajů a jejich analýzy, jsou klíčovou součástí úspěšného ExRAPu. Navíc jsou prostřednictvím rozsáhlého a komplexního pohovoru o provozu systému také shromážděny a vyhodnoceny údaje, týkajících se vašich provozních postupů. Vaši pracovníci IT mohou být zapojeni do tohoto procesu a přebírají tak zkušenosti a znalosti Microsoft inženýrů. Tímto získají znalosti, které mohou využít při odstraňování a řešení budoucích problémů.

9 Kalkulace služby Premier Support Service Oblast služeb Popis Rozsah PROAKTIVNÍ SLUŽBY REAKTIVNÍ SLUŽBY RAP as a Service 0 Proaktivní konzultace, poradenství, řešení dotazů - počet hodin (Proaktivní konzultace, poradenství, řešení dotazů především zaměřené na technologie AD, Exchange, System Center, Security apod.) Počet proaktivních hodin získaných z SA benefitů 24x7 0 Měsíční HotFix Report Počet hodin - 24x7 podpora řešení problémů 10 Počet hodin řešení problémů získaných z SA benefitů 24x7 0 Možnost eskalace Crit-Sit ROSS: Rapid Onsite Support Services Možnost dokoupení hodin 170 ŘÍZENÍ DODÁVEK SLUŽEB Profilace informací Plánování aktivit Reporting Řízení zdrojů a dodávek služeb Úroveň řízení služeb Správa a řízení eskalací Onsite Account Management Services Přístup k Microsoft Premier Online Dedikovaná 24x7 Zahrnuto INFORMAČNÍ SLUŽBY Účast na odborných Premier akcích 1 Účast na konferenci TechEd NE Dostupnost služby TechNet NE

Specifikace poptávaných služeb, které bude obsahovat nabídka

Specifikace poptávaných služeb, které bude obsahovat nabídka Příloha č. 1 výzvy k podání nabídek na veřejnou zakázku Microsoft Premier Support Specifikace poptávaných služeb, které bude obsahovat nabídka ZÁKLADNÍ PŘEHLED Odborné semináře (workshopy) jsou požadovány

Více

Technická specifikace předmětu plnění:

Technická specifikace předmětu plnění: Technická specifikace předmětu plnění: Poskytnutí standardní služby Premier Support zahrnující konzultační a implementační podporu, řešení problémů u produktů v nepřetržitém režimu 24x7 v rámci aktuálního

Více

Program vyhodnocení rizik a stavu pro službu Active Directory a Microsoft Online Services

Program vyhodnocení rizik a stavu pro službu Active Directory a Microsoft Online Services DATASHEET Program vyhodnocení rizik a stavu pro službu Active Directory a Microsoft Online Services Získejte klíčový náhled do zdraví vaší adresářové služby a maximalizujte výkonnost vašich IT zařízení

Více

Bezpečnostní politika společnosti synlab czech s.r.o.

Bezpečnostní politika společnosti synlab czech s.r.o. Bezpečnostní politika společnosti synlab czech s.r.o. Platnost dokumentu: 14. ledna 2015 Datum vypracování: 8. ledna 2015 Datum schválení: 13. ledna 2015 Vypracoval: Schválil: Bc. Adéla Wosková, Ing. Jaroslav

Více

Případová studie. www.softwareone.cz

Případová studie. www.softwareone.cz Případová studie Skupina Metrostav díky SoftwareONE úspěšně prošla změnou multilicenčního programu, migrací na nové produkty i optimalizací procesů v oblasti nakládání se software dle ISO 19770-1 www.softwareone.cz

Více

KATALOG SLUŽEB NÁSLEDNÉ PODPORY

KATALOG SLUŽEB NÁSLEDNÉ PODPORY KATALOG SLUŽEB NÁSLEDNÉ PODPORY Společnost WEBCOM a. s. Vám nabízí kompletní pokrytí Vašich požadavků na zajištění služeb technické podpory Microsoft Dynamics přesně podle Vašich potřeb a v požadovaném

Více

Úvod. Klíčové vlastnosti. Jednoduchá obsluha

Úvod. Klíčové vlastnosti. Jednoduchá obsluha REQUESTOR DATASHEET Úvod Requestor Service Desk poskytuje kompletní řešení pro správu interních i externích požadavků, které přicházejí do organizace libovolnou cestou. Produkt je zaměřen na vytvoření

Více

DOBRÉ PRAKTIKY ŘÍZENÍ INFORMATIKY APLIKOVATELNÉ VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ

DOBRÉ PRAKTIKY ŘÍZENÍ INFORMATIKY APLIKOVATELNÉ VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ DOBRÉ PRAKTIKY ŘÍZENÍ INFORMATIKY APLIKOVATELNÉ VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ Václav Koudele Strategy architect for Public sector, Microsoft Michal Opravil - Support practice manager, Microsoft JAK TO CHODÍ VE VEŘEJNÉ

Více

Popis služeb podpory Microsoft Premier Support

Popis služeb podpory Microsoft Premier Support Popis služeb podpory Microsoft Premier Support (Vyplní afilace společnosti Microsoft) Číslo popisu služeb podpory Microsoft Premier Support Plzensky kraj-ps-2013-14 (Určeno výhradně pro interní účely společnosti

Více

Přechod na virtuální infrastrukturu

Přechod na virtuální infrastrukturu Přechod na virtuální infrastrukturu Tomáš Halman, ANECT a.s. Virtualizace 4. 3. 2009, Praha Obsah prezentace Virtualizace s VMware Infrastructure (obecné přínosy) Případová studie implementace pro dceřinou

Více

Odbor informatiky a provozu informačních technologií

Odbor informatiky a provozu informačních technologií POLICEJNÍ PREZIDIUM ČR Odbor informatiky a provozu informačních technologií Příloha č. 1 a) název zakázky, Technická podpora software pro systém NS-VIS a VISMAIL b) předmět a rozsah plnění veřejné zakázky

Více

PŘÍLOHA Č. 2 RÁMCOVÉ SMLOUVY SEZNAM SLUŽEB A JEJICH CEN 1. Rozložení subjektů Počet počítačů Počet organizací % malé subjekty 100 6200 97 střední subjekty 1000 180 2.5 velké subjekty 10000 30 0.5 Úroveň

Více

Daniela Lišková Solution Specialist Windows Client. daniela.liskova@microsoft.com

Daniela Lišková Solution Specialist Windows Client. daniela.liskova@microsoft.com DESKTOP: Windows Vista Daniela Lišková Solution Specialist Windows Client daniela.liskova@microsoft.com TCO desktopů analýzy spol. Gartner Téměř 80% všech nákladů v IT vzniká po nákupu tj. na správě, opravě,

Více

Příloha č. 2 ke smlouvě. Rozsah a podmínky provozní podpory

Příloha č. 2 ke smlouvě. Rozsah a podmínky provozní podpory Příloha č. 2 ke smlouvě Rozsah a podmínky provozní podpory Předmět smlouvy v části Provozní podpora zahrnuje zejména: A) Technickou, uživatelskou a administrativní správu a provozní podporu APV IS ROS

Více

Aktuální otázky provozu datových skladů PAVEL HNÍK

Aktuální otázky provozu datových skladů PAVEL HNÍK Aktuální otázky provozu datových skladů PAVEL HNÍK K čemu slouží datové sklady IT podporuje business podniků S velikostí podniku se zvyšuje náročnost zpracování dat DWH = unifikovaná datová základna pro

Více

Komplexní ICT outsourcing

Komplexní ICT outsourcing Komplexní ICT outsourcing Jan Košátko 28.2.2012 Danube House Algotech Telefon: +420 225 006 555 Fax: +420 225 006 194 E-mail: info@algotech.cz Web: www.algotech.cz Adresa: Zirkon Office Center, Sokolovská

Více

Služby Microsoft Enterprise Services

Služby Microsoft Enterprise Services Služby Microsoft Enterprise Services Popis služeb podpory a konzultačních služeb březen 2018 Obsah 1 O tomto dokumentu... 2 2 Odborné služby společnosti Microsoft... 3 2.1 Služby plánování... 3 2.2 Služby

Více

Vzdálená správa v cloudu až pro 250 počítačů

Vzdálená správa v cloudu až pro 250 počítačů Vzdálená správa v cloudu až pro 250 počítačů S pomocí ESET Cloud Administratoru můžete řídit zabezpečení vaší podnikové sítě bez nutnosti nákupu, instalace nebo údržby dalšího hardwaru. Řešení je poskytováno

Více

Specifikace technické podpory

Specifikace technické podpory Příloha 2 Specifikace technické podpory Obsah 1. Technická podpora... 2 2. Procesy komunikace v rámci servisní podpory... 3 3. Komponenty technické podpory... 6 4. Další požadavky... 7 1. Technická podpora

Více

PŘÍLOHA Č. 4 K ZADÁVACÍ DOKUMENTACI VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU. Tvorba software pro reportování stavu projektů (dále jen IS)

PŘÍLOHA Č. 4 K ZADÁVACÍ DOKUMENTACI VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU. Tvorba software pro reportování stavu projektů (dále jen IS) PŘÍLOHA Č. 4 K ZADÁVACÍ DOKUMENTACI VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU Tvorba software pro reportování stavu projektů (dále jen IS) VERZE: finální DATUM: 6.9. 2013 1 ÚVOD Popis reportů potřebných pro sledování

Více

Zkouška ITIL Foundation

Zkouška ITIL Foundation Zkouška ITIL Foundation Sample Paper A, version 5.1 Výběr z více možností Pokyny 1. Měli byste se pokusit odpovědět na všech 40 otázek. 2. Všechny svoje odpovědi vyznačte na samostatný formulář, který

Více

Outsourcing v podmínkách Statutárního města Ostravy

Outsourcing v podmínkách Statutárního města Ostravy Outsourcing v podmínkách Statutárního města Ostravy Říjen 2009 Ing. Stanislav Richtar Ředitel společnosti 1 OBSAH PREZENTACE 1. Outsourcing - obecně 2. Výchozí stav projektu 3. Model poskytovaných služeb

Více

Scénáře a důvody pro nasazení Exchange 2010 a Lync 2010. Martin Panák

Scénáře a důvody pro nasazení Exchange 2010 a Lync 2010. Martin Panák Scénáře a důvody pro nasazení Exchange 2010 a Lync 2010 Martin Panák 1 Agenda Exchange Server 2010 Lync OnLine 2010 Scénáře nasazení Uživatelské rozhraní Vybavení ROI 2 3 Koho oslovit Zákazník provozuje

Více

2012 (červen) Microsoft Sharepoint Portal Server. Microsoft Live Communications Server 2003 Řešení pro online komunikaci. Microsoft Exchange

2012 (červen) Microsoft Sharepoint Portal Server. Microsoft Live Communications Server 2003 Řešení pro online komunikaci. Microsoft Exchange 1989 1996 2001 2003 Microsoft Office Kancelářský balík Microsoft Exchange Emailové a groupwarové řešení Microsoft Sharepoint Portal Server Webová platforma pro spolupráci a správu obsahu Microsoft Live

Více

Uptime Maximální dostupnost Vašich konvergovaných ICT infrastruktur. Uptime Maintenance and Support Services

Uptime Maximální dostupnost Vašich konvergovaných ICT infrastruktur. Uptime Maintenance and Support Services Uptime Maximální dostupnost Vašich konvergovaných ICT infrastruktur. Uptime Maintenance and Support Services Obsah 02 Úvod 04 Multi-vendor 06 Znalostní báze 08 Servisní portál 10 Globální servisní centra

Více

Jednotný NIS Prezentace k zahájení projektu pro Radu kraje Vysočina. Projektový manažer - Ing. Ivan Sokolov, Ph.D.

Jednotný NIS Prezentace k zahájení projektu pro Radu kraje Vysočina. Projektový manažer - Ing. Ivan Sokolov, Ph.D. Prezentace k zahájení projektu pro Radu kraje Vysočina Projektový manažer - Ing. Ivan Sokolov, Ph.D. Obsah Úvod Cíle projektu Rozsah projektu Projektové řízení základní východiska Základní organizační

Více

Úvod 17 ČÁST 1. Kapitola 1: Principy návrhu doménové struktury služby Active Directory 21

Úvod 17 ČÁST 1. Kapitola 1: Principy návrhu doménové struktury služby Active Directory 21 Úvod 17 Proč číst tuto knihu? 18 ČÁST 1 Kapitola 1: Principy návrhu doménové struktury služby Active Directory 21 Kritéria návrhu doménové struktury služby Active Directory 22 Schéma 23 Aspekty návrhu

Více

ešení pro správu klientských počítač a mobilní tisk Číslo dokumentu:

ešení pro správu klientských počítač a mobilní tisk Číslo dokumentu: ešení pro správu klientských počítač a mobilní tisk Číslo dokumentu: 410173-221 Leden 2006 Obsah 1 ešení pro správu klientských počítač Konfigurace a nasazení....................... 1 2 Správa a aktualizace

Více

Manažerský informační systém na MPSV. Mgr. Karel Lux, vedoucí oddělení koncepce informatiky MPSV

Manažerský informační systém na MPSV. Mgr. Karel Lux, vedoucí oddělení koncepce informatiky MPSV Manažerský informační systém na MPSV Mgr. Karel Lux, vedoucí oddělení koncepce informatiky MPSV Konference ISSS-2009 Hradec Králové Aldis 6. dubna 2009 MIS na MPSV časové údaje projektu Vytvoření MIS MPSV

Více

KOMPLEXNÍ PÉČE V OBLASTI MOBILNÍCH TECHNOLOGIÍ

KOMPLEXNÍ PÉČE V OBLASTI MOBILNÍCH TECHNOLOGIÍ KOMPLEXNÍ PÉČE V OBLASTI MOBILNÍCH TECHNOLOGIÍ PRO VAŠI FIRMU VOLBA / NEZÁVISLOST / ŠIRŠÍ MOŽNOSTI PŘEDSTAVENÍ SPOLEČNOSTI Jsme distributor s přidanou hodnotou působící v oboru informačních a komunikačních

Více

IBM Maintenance and Technical Support Services (MTS) aneb Buď připraven, nebuď překvapen

IBM Maintenance and Technical Support Services (MTS) aneb Buď připraven, nebuď překvapen Nikola Krstev MTS Sales Specialist 09/02/2010 IBM Maintenance and Technical Support Services (MTS) aneb Buď připraven, nebuď překvapen Buď připraven, nebuď překvapen Co váš může potkat? Jak se můžete připravit?

Více

PROVOZOVÁNÍ PRIVATE CLOUD VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ

PROVOZOVÁNÍ PRIVATE CLOUD VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ PROVOZOVÁNÍ PRIVATE CLOUD VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ Juraj Žoldák Vítkovice IT Solutions, Michal Osif Microsoft Services 2.4.2012 ISSS Hradec Králové http://itsolutions.vitkovice.cz Cíle a stav IT systémů ve veřejné

Více

Obsah. Úvod 9 Zpětná vazba od čtenářů 10 Errata 10

Obsah. Úvod 9 Zpětná vazba od čtenářů 10 Errata 10 Obsah Úvod 9 Zpětná vazba od čtenářů 10 Errata 10 KAPITOLA 1 Od kalkulaček po virtuální symfonické orchestry 11 Vývoj IT technologií 12 Jak se mění IT 14 Shrnutí 16 Zvažte 16 KAPITOLA 2 Je ze mě IT manažer,

Více

Řešení pro správu klientů a mobilní tisk

Řešení pro správu klientů a mobilní tisk Řešení pro správu klientů a mobilní tisk Uživatelská příručka Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation

Více

Služby Microsoft Enterprise Services

Služby Microsoft Enterprise Services Služby Microsoft Enterprise Services Popis služeb podpory a konzultačních služeb Leden 2019 Obsah 1 Informace o tomto dokumentu... 2 2 Odborné služby společnosti Microsoft... 3 2.1 Služby plánování...

Více

Katalog proaktivních služeb. Microsoft Services Premier Support

Katalog proaktivních služeb. Microsoft Services Premier Support Katalog proaktivních služeb Microsoft Services Premier Support 2015 1 Premier Support Program Premier Support pomáhá nejen vybudovat efektivní IT prostředí, ale také odhalit potencionální problémy, které

Více

Business Suite for Notes

Business Suite for Notes Business Suite for Notes Systém BSFN byl vytvořen na základě zkušeností s podporou a řízením procesů v obchodní firmě. Během několika let existence na trhu se osvědčil u mnoha zákazníků. Z nejvýznamnějších

Více

IBM Analytics Professional Services

IBM Analytics Professional Services Popis služby IBM Analytics Professional Services Tento Popis služby stanovuje podmínky služby Cloud Service, kterou IBM poskytuje Zákazníkovi. Zákazník znamená smluvní stranu a její oprávněné uživatele

Více

Trask solutions Jan Koudela Životopis

Trask solutions Jan Koudela Životopis Trask solutions Životopis Shrnutí Kandidát pro roli: Krátký popis: Zkušenosti a kompetence Zákazníci:, GE Money Bank, ING Bank, Komerční banka Telefónica Nejvyšší kontrolní úřad, RWE Kompetence:.NET vývoj

Více

1 Slovník pojmů Zákaznická data jsou data, která mají být zahrnuta do záložní kopie vytvořené pomocí Služby v závislosti na zálohovacím schématu.

1 Slovník pojmů Zákaznická data jsou data, která mají být zahrnuta do záložní kopie vytvořené pomocí Služby v závislosti na zálohovacím schématu. 1 Slovník pojmů Zákaznická data jsou data, která mají být zahrnuta do záložní kopie vytvořené pomocí Služby v závislosti na zálohovacím schématu. Překročení objednané kapacity pro zálohu (Backup Burst)

Více

DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM Č. 9

DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM Č. 9 Zadavatel: Česká republika Ministerstvo zemědělství Název veřejné zakázky: Služby ICT provozu Sídlem: Těšnov 65/17, 110 00 Praha 1 Nové Město Evidenční číslo veřejné zakázky: 363685 Zastoupený: Ing. Marianem

Více

Důvěryhodná výpočetní základna -DVZ

Důvěryhodná výpočetní základna -DVZ Důvěryhodná výpočetní základna -DVZ Petr Krůček, ICZ a. s. 12. 4. 2010, Hradec Králové 1 Důvěryhodná výpočetní základna -DVZ Bezpečná platforma budoucnosti Komplexní řešení zabezpečené výpočetní infrastruktury

Více

Příloha č. 2 Popis požadavků na podporu systému. Podpora elektronického systému spisové služby (dále též ESSS )

Příloha č. 2 Popis požadavků na podporu systému. Podpora elektronického systému spisové služby (dále též ESSS ) Příloha č. 2 Popis požadavků na podporu systému Podpora elektronického systému spisové služby (dále též ESSS ) Definice pojmů a) Hlášení - žádost o provedení Servisní služby definované touto přílohou Zadávací

Více

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0553 Elektronická podpora zkvalitnění výuky CZ.1.07 Vzděláním pro konkurenceschopnost

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0553 Elektronická podpora zkvalitnění výuky CZ.1.07 Vzděláním pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0553 CZ.1.07 Vzděláním pro konkurenceschopnost Projekt je realizován v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurence schopnost, který je spolufinancován

Více

Management informační bezpečnosti

Management informační bezpečnosti Management informační bezpečnosti Definice V Brně dne 3. října 2013 Definice Common Criterta ITIL COBIT CRAMM Přiměřená ábezpečnostč Management informační bezpečnosti 2 Common Criteria Common Criteria

Více

Optimalizace struktury serveru

Optimalizace struktury serveru Osvědčené postupy pro snížení provozních nákladů na informační technologie (IT) Výtah Tento dokument obsahuje informace pro technické řídicí pracovníky a manažery IT. Popisuje způsoby, kterými mohou organizace

Více

Chcete více poptávek a nové kontakty na zákazníky? Potřebujete zvýšit výkon internetového obchodu?

Chcete více poptávek a nové kontakty na zákazníky? Potřebujete zvýšit výkon internetového obchodu? Web Management Start Web Management Start Příležitost pro efektivní rozvoj podnikání na internetu. Chcete více poptávek a nové kontakty na zákazníky? Potřebujete zvýšit výkon internetového obchodu? Trápí

Více

1. Integrační koncept

1. Integrační koncept Příloha č. 2: Technický popis integrace 1. Integrační koncept Z hlediska koncepčního budování Smart Administration na Magistrátu města Mostu je možno hovořit o potřebě integrace tří úrovní systémové architektury

Více

Koncepce údržby a péče

Koncepce údržby a péče Příloha 1 k Dohodě o spolupráci při provozování Informačního systému pro územní plánování (ISÚP) v návaznosti na projekt CROSS-DATA Projekt: Koncepce údržby a péče IT-řešení CROSS-DATA ISÚP Zkrácený název:

Více

Případové studie a kulatý stůl. Dalibor Kačmář, Microsoft

Případové studie a kulatý stůl. Dalibor Kačmář, Microsoft Případové studie a kulatý stůl Dalibor Kačmář, Microsoft Případová studie využití Microsoft Azure společnosti Ness Akviziční systém společnosti Cofidis Vysoká dostupnost celého řešení Zeštíhlení IT oddělení

Více

SPLA. Hostingový model prodeje. Petr Janovský

SPLA. Hostingový model prodeje. Petr Janovský SPLA Hostingový model prodeje Petr Janovský 1 Service Provider License Agreement přehled programu co/ kdo je poskytovatel služeb (Service Provider)? software jako služba co je SPLA (rozdíl oproti klasickému

Více

Případová studie O2 SVĚT. Microsoft Azure zefektivňuje řízení prodejní sítě v O2 Slovakia

Případová studie O2 SVĚT. Microsoft Azure zefektivňuje řízení prodejní sítě v O2 Slovakia Případová studie O2 SVĚT Microsoft Azure zefektivňuje řízení prodejní sítě v O2 Slovakia O2 SVĚT Spuštění portálu O2 Svět je pro nás novým začátkem ve způsobu spravování a publikování informací pro prodejní

Více

Využití EPM 2013 pro podporu řízení projektů - Případová studie

Využití EPM 2013 pro podporu řízení projektů - Případová studie Využití EPM 2013 pro podporu řízení projektů - Případová studie Martin Répal, AutoCont CZ, a.s. Petr Drábek, UniControls, a.s. Klíčový hráč na českém i světovém trhu v oblasti řídicích systémů Ročně realizuje

Více

Program Technické podpory SODATSW spol. s r.o.

Program Technické podpory SODATSW spol. s r.o. Program Technické podpory SODATSW spol. s r.o. Úvodní slovo Verze: 3.1.0 Vážení zákazníci, partneři, dodavatelé a vy všichni ostatní, kteří rádi používáte, využíváte či prodáváte produkty a služby společnosti

Více

Cloudové řešení pro ŠKODA AUTO

Cloudové řešení pro ŠKODA AUTO Cloudové řešení pro ŠKODA AUTO Automobilový výrobce společnost ŠKODA AUTO, která působí na více než 100 trzích v rámci celého světa, implementovala cloudové řešení MS Azure. Nahrazením původního řešení

Více

Veřejné cloudové služby

Veřejné cloudové služby Veřejné cloudové služby Petr Dvořák Konference GAPP System 2018 Hotel Diplomat, Praha 12. dubna 2018 Využití veřejných cloudových služeb Typické otázky roku 2017 ze strany finančního ředitele při schvalování

Více

Služby Microsoft Enterprise Services

Služby Microsoft Enterprise Services Služby Microsoft Enterprise Services Popis služeb září 2014 Obsah 1 O tomto dokumentu... 2 2 Konzultační služby... 3 2.1 Jak zakoupit... 3 2.2 Popisy balíčků... 3 2.2.1 Program Enterprise Strategy... 3

Více

Microsoft Services Premier Support. Katalog proaktivních služeb. verze 3.0

Microsoft Services Premier Support. Katalog proaktivních služeb. verze 3.0 Microsoft Services Premier Support Katalog proaktivních služeb 2014 verze 3.0 Microsoft Services Microsoft Services vám pomáhají dosáhnout maximální efektivity investice do informačních technologií společnosti

Více

Příloha č. 3: Technické zadání zakázky Instalace a služby pro technologické centrum MÚ Pohořelice

Příloha č. 3: Technické zadání zakázky Instalace a služby pro technologické centrum MÚ Pohořelice Příloha č. 3: Technické zadání zakázky Instalace a služby pro technologické centrum MÚ Pohořelice Účelem veřejné zakázky je vybudování, provoz a údržba infrastruktury pro provozování aplikací a služeb

Více

HP Proactive 24 Service

HP Proactive 24 Service HP Proactive 24 Service služby Služba HP Proactive 24 je řešení zahrnující podporu hardwaru i softwaru, navržené pro lepší zhodnocení Vaší IT investice. Služba HP Proactive 24 v sobě kombinuje špičkovou

Více

Software Simatic IT Specifické podmínky produktu

Software Simatic IT Specifické podmínky produktu Software Simatic IT Specifické podmínky produktu Společnost Siemens Product Lifecycle Management Software Inc. nebo jedna z jejích koncernových společností, které působí pod některou z variant označení

Více

Efektivnější systém pro vyřizování požadavků na IT v ČMSS

Efektivnější systém pro vyřizování požadavků na IT v ČMSS 2 Shared Experience Technologická řešení Efektivnější systém pro vyřizování požadavků na IT v ČMSS Efektivnější systém pro vyřizování požadavků na IT v ČMSS přinesl procesní zpracování požadavků všech

Více

Jak být online a ušetřit? Ing. Ondřej Helar

Jak být online a ušetřit? Ing. Ondřej Helar Jak být online a ušetřit? Ing. Ondřej Helar Obsah Co znamená být online ve škole? Rizika online přístupu Skryté náklady na straně školy Jak snížit rizika a náklady? Koncepce SaaS (Software as a Service)

Více

PŘÍLOHA Č. 2 RÁMCOVÉ SMLOUVY SOUPIS DOPROVODNÝCH BEZPLATNÝCH SLUŽEB. 1. Pravidla poskytování doprovodných bezplatných služeb

PŘÍLOHA Č. 2 RÁMCOVÉ SMLOUVY SOUPIS DOPROVODNÝCH BEZPLATNÝCH SLUŽEB. 1. Pravidla poskytování doprovodných bezplatných služeb PŘÍLOHA Č. 2 RÁMCOVÉ SMLOUVY SOUPIS DOPROVODNÝCH BEZPLATNÝCH SLUŽEB 1. Pravidla poskytování doprovodných bezplatných služeb Smluvní strany se dohodly, že Objednatel, jakož i kterýkoli z Pověřujících zadavatelů,

Více

Vývoj moderních technologií při vyhledávání. Patrik Plachý SEFIRA spol. s.r.o. plachy@sefira.cz

Vývoj moderních technologií při vyhledávání. Patrik Plachý SEFIRA spol. s.r.o. plachy@sefira.cz Vývoj moderních technologií při vyhledávání Patrik Plachý SEFIRA spol. s.r.o. plachy@sefira.cz INFORUM 2007: 13. konference o profesionálních informačních zdrojích Praha, 22. - 24.5. 2007 Abstrakt Vzhledem

Více

Implementace vysoce dostupné virtualizované IT infrastruktury

Implementace vysoce dostupné virtualizované IT infrastruktury Implementace vysoce dostupné virtualizované IT infrastruktury Společnost AŽD Praha nabízí ve svém portfoliu řadu profesionálních systémů řízení provozu a zajištění jeho bezpečnosti. Stejnou filosofii se

Více

Virtualizace serverů v ČSOB

Virtualizace serverů v ČSOB 5 Shared Experience Technická řešení Virtualizace serverů v ČSOB ČSOB jsme pomohli vybudovat globální evropské data-centrum, ušetřit náklady a zkrátit dobu dodání serverů pro nové aplikace a to díky virtualizaci

Více

Uvažujete o změně automatizovaného knihovního systému?

Uvažujete o změně automatizovaného knihovního systému? Uvažujete o změně automatizovaného knihovního systému? Eva Cerniňáková Seminář Regionální funkce knihoven, Pardubice 25.-26. 10. 2017 Knihovní softwary v ČR Komerční S otevřeným zdrojovým kódem (též open

Více

1.05 Informační systémy a technologie

1.05 Informační systémy a technologie Vypracoval Gestor Schválil Listů Příloh D. Marek(EOS/2) EOS VS 5 Směrnice platí pro všechny závody ŠKODA AUTO. Obsah: 1. Použité pojmy a zkratky 2. Plánování IT 3. Pořízení IT 4. Dodání IT 5. Provoz a

Více

IBM Master Data Management on Cloud

IBM Master Data Management on Cloud Popis služby IBM Master Data Management on Cloud Tento Popis stanovuje podmínky služby Cloud Service, kterou IBM poskytuje Zákazníkovi. Zákazník znamená smluvní stranu a její oprávněné uživatele a příjemce

Více

PROFESIONÁLNÍ SPRÁVA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ

PROFESIONÁLNÍ SPRÁVA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ BEZPLATNÁ INFOLINKA 800 400 226 WWW.AGERIT.CZ Agerit s.r.o. Stará pošta 750 664 61 Rajhrad u Brna POPTÁVKA +420 547 230 530 obchod@agerit.cz SERVIS +420 547 230 528 servis@agerit.cz PROFESIONÁLNÍ SPRÁVA

Více

Příloha č. 1 Servisní smlouvy. Katalog služeb. S2_P1_Katalog služeb

Příloha č. 1 Servisní smlouvy. Katalog služeb. S2_P1_Katalog služeb Příloha č. 1 Servisní smlouvy Katalog služeb S2_P1_Katalog služeb 1 Obsah 1 OBSAH... 2 2 DEFINICE SLUŽEB... 3 3 SPECIFIKACE SLUŽEB... 6 3.1 SLUŽBA PS01_PROVOZ A SPRÁVA... 6 3.2 SLUŽBA PS02_ZÁLOHA A OBNOVA...

Více

1. Příloha č.1. Specifikace požadovaných služeb Obecný popis

1. Příloha č.1. Specifikace požadovaných služeb Obecný popis 1. Příloha č.1 Specifikace požadovaných služeb 1.1. Obecný popis Zadavatel požaduje, aby dodavatel prováděl služby v oblasti správy stávajícího zařízení v součinnosti se zadavatelem a dalšími subjekty,

Více

Tomáš Kantůrek. IT Evangelist, Microsoft

Tomáš Kantůrek. IT Evangelist, Microsoft Tomáš Kantůrek IT Evangelist, Microsoft Správa a zabezpečení PC kdekoliv Jednoduchá webová konzole pro správu Správa mobilních pracovníků To nejlepší z Windows Windows7 Enterprise a další nástroje Cena

Více

CobiT. Control Objectives for Information and related Technology. Teplá u Mariánských Lázní, 6. října 2004

CobiT. Control Objectives for Information and related Technology. Teplá u Mariánských Lázní, 6. října 2004 CobiT Control Objectives for Information and related Technology Teplá u Mariánských Lázní, 6. října 2004 Agenda Základy CobiT Pojem CobiT Domény CobiT Hodnocení a metriky dle CobiT IT Governance Řízení

Více

Dodatečné informace č. 7

Dodatečné informace č. 7 Dodatečné informace č. 7 V souladu s ustanoveními 49 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, poskytuje zadavatel dodatečné informace č. 7 k zadávacím podmínkám veřejné

Více

PODNIKEJTE. O VAŠE TECHNOLOGIE SE POSTARÁME MY. PŘEDSTAVENÍ SLUŽBY

PODNIKEJTE. O VAŠE TECHNOLOGIE SE POSTARÁME MY. PŘEDSTAVENÍ SLUŽBY PODNIKEJTE. O VAŠE TECHNOLOGIE SE POSTARÁME MY. PŘEDSTAVENÍ SLUŽBY Postaráme se o vaše IT potřeby > Řešení havarijních stavů vašeho IT > Zajistíme bezproblémový chod vašich počítačů, serverů i cloudových

Více

Zařízení pro kontrolu výrobků

Zařízení pro kontrolu výrobků Zařízení pro kontrolu výrobků Školení Obsluha Manažeři zabezpečování jakosti Technici údržby Školení Využívejte svá zařízení naplno Školení ke kontrolním přístrojům Školení uživatelů Jistota a know-how

Více

MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY APV PRŮMYSLOVÉ DNY února 2015 MINISTERSTVO OBRANY ČR

MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY APV PRŮMYSLOVÉ DNY února 2015 MINISTERSTVO OBRANY ČR MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY APV PRŮMYSLOVÉ DNY 16. 20. února 2015 APLIKAČNÍ PROGRAMOVÁ VYBAVENÍ (APV) PRŮMYSLOVÉ DNY major Ing. Leoš NĚMEC kontakt: +420 602 247 660 nemecl@army.cz 2 APV PRŮMYSLOVÉ

Více

Expresní analýza PLM. jako efektivní start implementace PLM. www.technodat.cz. jindrich.vitu@technodat.cz

Expresní analýza PLM. jako efektivní start implementace PLM. www.technodat.cz. jindrich.vitu@technodat.cz jako efektivní start implementace PLM www.technodat.cz jindrich.vitu@technodat.cz 1 úvod: definice, cíl a výstup analýzy 2 etapy expresní analýzy PLM 3 sběr dat a podkladů a jejich analýza 4 dokument Expresní

Více

Microsoft shrnutí spolupráce a novinky Pardubický kraj. Petr Biskup, Jana Čudejková

Microsoft shrnutí spolupráce a novinky Pardubický kraj. Petr Biskup, Jana Čudejková Microsoft shrnutí spolupráce a novinky Pardubický kraj Petr Biskup, Jana Čudejková Agenda Představení společnosti SoftwareONE a kontakty Informace o Enrollment for Education Solution Portály Academic Portal

Více

HelpDesk. Co je HelpDesk? Komu je aplikace určena? Co vám přinese?

HelpDesk. Co je HelpDesk? Komu je aplikace určena? Co vám přinese? HelpDesk Co je HelpDesk? HelpDesk je uživatelsky vstřícná webová aplikace, která výrazně usnadňuje firemní komunikaci a plánování úkolů k řešení. Svou přehledností umožňuje rychlou orientaci v přidělených

Více

1 Služby SAP Business Transformation and Plan Services Služby SAP Business Transformation and Plan Services aktuálně zahrnují:

1 Služby SAP Business Transformation and Plan Services Služby SAP Business Transformation and Plan Services aktuálně zahrnují: Popis služeb Služby Business Transformation and Plan Services Služby SAP Business Transformation and Plan Services poskytují služby poradenství a prototypování k podpoře inovace a transformace Zákazníka

Více

Ekonomika prodeje Office 365

Ekonomika prodeje Office 365 Dokument byl sestaven na základě rozhovorů se 40 partnery s certifikací Microsoft Cloud Accelerate z USA a západní Evropy a upraven pro podmínky v ČR. Cílem dokumentu je ukázat partnerům společnosti Microsoft

Více

Slovenská spořitelna:

Slovenská spořitelna: Případová studie Slovenská spořitelna: Microsoft Dynamics CRM pro správu klientů ze segmentu malých a středních podniků Jak jsme Slovenské spořitelně usnadnily a zefektivnily práci s klienty ze segmentu

Více

Podpora meziobecní spolupráce

Podpora meziobecní spolupráce Preference obcí a měst v oblasti meziobecní Ing. Marek Jetmar, Ph.D. Vedoucí odborného týmu, SMO ČR REGIONÁLNÍ ROZVOJ MEZI TEORIÍ A PRAXÍ 6 OD REGIONÁLNÍHO KE GLOBÁLNÍMU ROZVOJI 21. května 2015, Vysoká

Více

1 PRAVIDLA POPIS SLUŽEB... 6 PŘÍPRAVA AUDITU... 6 PROVEDENÍ AUDITU:... 6 ČINNOSTI PO AUDITU:... 6 CERTIFIKACE:... 6

1 PRAVIDLA POPIS SLUŽEB... 6 PŘÍPRAVA AUDITU... 6 PROVEDENÍ AUDITU:... 6 ČINNOSTI PO AUDITU:... 6 CERTIFIKACE:... 6 Obsah 1 PRAVIDLA... 2 2 POPIS SLUŽEB... 6 PŘÍPRAVA AUDITU... 6 PROVEDENÍ AUDITU:... 6 ČINNOSTI PO AUDITU:... 6 CERTIFIKACE:... 6 Pokud budete potřebovat další informace, kontaktujte nás, prosím. Rádi Vám

Více

Tieto Future Office. Přehled. Země: Česká republika. Odvětví: Samospráva

Tieto Future Office. Přehled. Země: Česká republika. Odvětví: Samospráva Tieto Future Office Přehled Země: Česká republika Odvětví: Samospráva Profil zákazníka: Magistrát města Plzeň je orgánem města Plzně, který plní jeho úkoly v oblasti územní samosprávy i státní správy na

Více

BEZPEČNOSTNÍ ROLE. a jejich začlenění v organizaci

BEZPEČNOSTNÍ ROLE. a jejich začlenění v organizaci BEZPEČNOSTNÍ ROLE a jejich začlenění v organizaci Verze 1.1, platná ke dni 29. 1. 2019 Obsah Úvod... 3 1 Úrovně managementu a bezpečnost... 4 2 Bezpečnostní role... 5 3 RACI matice... 7 4 Časté dotazy

Více

Technická dokumentace

Technická dokumentace Příloha č.1 výzvy Technická dokumentace k veřejné zakázce malého rozsahu Obsah Technická dokumentace... 1 Předmět zadání k podání cenové nabídky:... 3 Dodávka a služby budou zahrnovat:... 3 Specifikace

Více

Zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem Obměna informačních technologií

Zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem Obměna informačních technologií Zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem Obměna informačních technologií Zadávací dokumentace je zpracována jako podklad pro podání nabídek. Podáním nabídky v zadávacím řízení přijímá

Více

HP Critical Service. Popis služby

HP Critical Service. Popis služby HP Critical Service služby HP Critical Service je ucelené řešení podpory určené pro podniky provozující aplikace, u kterých nemůže být tolerován výpadek, protože tento výpadek výrazně ovlivní chod firmy.

Více

Případová studie. O2 Slovakia: Aplikace O2 Univerzita. Aplikace O2 Univerzita. jako nástroj řízení vzdělávání zaměstnanců

Případová studie. O2 Slovakia: Aplikace O2 Univerzita. Aplikace O2 Univerzita. jako nástroj řízení vzdělávání zaměstnanců Případová studie O2 Slovakia: Aplikace O2 Univerzita Aplikace O2 Univerzita jako nástroj řízení vzdělávání zaměstnanců Aplikace O2 Univerzita Vzdělávání je pro naši firmu jedním ze základních pilířů, bez

Více

Nadpis presentace. Řízení IT v malých. útvarech aneb Light verze IT governance

Nadpis presentace. Řízení IT v malých. útvarech aneb Light verze IT governance Řízení IT v malých Nadpis presentace útvarech aneb Light verze IT governance Iva Steinerová Mobil: +420 605 225 016 iva.steinerova@perpartes.cz www.perpartes.cz Název a datum presentace (Zobrazit Předloha

Více

Zákon o kybernetické bezpečnosti základní přehled. Luděk Novák ludekn@email.cz, 603 248 295

Zákon o kybernetické bezpečnosti základní přehled. Luděk Novák ludekn@email.cz, 603 248 295 Zákon o kybernetické bezpečnosti základní přehled Luděk Novák ludekn@email.cz, 603 248 295 Obsah Zákon č. 181/2014 Sb., o kybernetické bezpečnosti Vyhláška č. 316/2014 Sb., vyhláška o kybernetické bezpečnosti

Více

Pravidla. poskytování služby standardní technické podpory

Pravidla. poskytování služby standardní technické podpory Přehled kapitol I. Úvodní informace II. III. Pravidla poskytování služby standardní technické podpory Systémová podpora (maintenance) Technická podpora (hot line service) IV. Vymezení rozsahu služeb technické

Více

Strategie Implementace GDPR. Michal Zedníček ALEF NULA, a.s.

Strategie Implementace GDPR. Michal Zedníček ALEF NULA, a.s. Strategie Implementace GDPR Michal Zedníček michal.zednicek@alef.com ALEF NULA, a.s. Co je obsahem GDPR Kdo/co/jak/proč Definice zpracování OÚ Organizační opatření Řízení bezpečnosti OÚ Pravidla ochrany

Více

Správa probíhá v přehledné webové konzoli.

Správa probíhá v přehledné webové konzoli. Služba SkolniLogin.cz je nástroj pro správu uživatelských účtů a nástavba pro Microsoft Office 365. Naším cílem je poskytnout školám ucelené řešení, zjednodušit nasazení, správu uživatelů a sjednotit přihlašován.

Více

Výběrové řízení na. Dodávku virtualizačních technologií a implementačních prací.

Výběrové řízení na. Dodávku virtualizačních technologií a implementačních prací. Výběrové řízení na Dodávku virtualizačních technologií a implementačních prací. 1. Identifikační údaje a základní podmínky výběrového řízení 1.1. Zadavatel (objednatel) BRICADO, s.r.o., se sídlem v Praze

Více

Microsoft SharePoint Portal Server 2003. Zvýšená týmová produktivita a úspora času při správě dokumentů ve společnosti Makro Cash & Carry ČR

Microsoft SharePoint Portal Server 2003. Zvýšená týmová produktivita a úspora času při správě dokumentů ve společnosti Makro Cash & Carry ČR Microsoft SharePoint Portal Server 2003 Zvýšená týmová produktivita a úspora času při správě dokumentů ve společnosti Makro Cash & Carry ČR Přehled Země: Česká republika Odvětví: Velkoobchod Profil zákazníka

Více