ROČNÍ PLÁN ŠKOLY. Školní rok 2014/2015. Charlie Chaplin :,, Kdo nikdy nebyl dítětem, nemůže být ani dospělým. IČO:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ROČNÍ PLÁN ŠKOLY. Školní rok 2014/2015. Charlie Chaplin :,, Kdo nikdy nebyl dítětem, nemůže být ani dospělým. IČO: 64628515. www.ms-nerudova."

Transkript

1 Mateřská škola se speciální třídou Bohumín- Nový Bohumín Nerudova 1040,příspěvková organizace ROČNÍ PLÁN ŠKOLY Školní rok 2014/2015 Charlie Chaplin :,, Kdo nikdy nebyl dítětem, nemůže být ani dospělým. IČO: tel:

2 Provozní doba MŠ: hod. Provozní doba školy: Pedagogické pracovnice: Personální obsazení školy: I.tř. logopedická II.tř.logopedická Logopedický asistent III.tř.starších dětí IV.tř.malých dětí Ředitelka MŠ Provozní pracovnice: III., IV.tř. I., II. tř. Jitka Mrázková, Jarmila Zikmundová Bc.Lenka Nodžáková, Bc. Romana Hofmanová Bc. Miroslava Absolonová Jana Witoszková, Bc. Martina Marciniaková Miroslava Rymařová, Vilma Valentová Bc. Miroslava Absolonová Eva Mottlová školnice Iveta Pavlová - uklízečka Pracovnice výdejny stravy : Barbora Nadaži zaměstnanec ZŠ a MŠ ČSA 1026, Bohumín Hlavní účetní, správce rozpočtu : Anastázie Stoklasová Zlepšení materiálních a prostorových podmínek školy Hodnocení uplynulého šk.roku 2013/14: Materiální podmínky, opravy a údržba na zařízení školy V loňském školním roce byly provedeny opravy dle plánu oprav. Průběžně byly dokupovány hračky, učební pomůcky, materiál ke zkvalitnění výchovně vzdělávací práce a materiálně technického vybavení tříd, budovy. + malování chodeb, sociálního zařízení + výměna podlahové krytiny ve III. třídě + zakoupení koberce do III. třídy + nátěr dřevěné prolézačky + výměna písku

3 + zakoupena dětská a učitelská literatura + nákup hraček, didaktických pomůcek + zakoupení přikrývek z dutého vlákna + zakoupení altánu na školní zahradu + revitalizace a ořez dřevin na školní zahradě + zakoupení tabletu do II. logopedické třídy ze sponzorského daru + získání sponzorského daru 5 000,-Kč od fa. ŽDB Drátovna + zakoupení logopedických pomůcek Byla dokončena výměna chodníků v zadní části zahrady. Opravy a zlepšení materiálně technického vybavení v roce 2014/2015 : - revitalizace školní zahrady, ořez větví - výměna podlahové krytiny v ložnicích logopedických tříd - likvidace starých průlezek I- etapa - odebrání vzorků z pískovišť, dle potřeby navést nový písek - nákup hraček, učebních pomůcek, materiálu na základě požadavků jednotlivých tříd - nákup dětských židlí - nákup nové atrakce na školní zahradu Vize podán návrh MěÚ na investiční akci : - výměna chodníků v celém areálu školní zahrady - vybudování nového oplocení, rozčlenění popř. zmenšení šk. zahrady Zatím se nám nepodařilo získat dostatek finančních prostředků na interaktivní tabuli. Vzdělávací práce: Hlavní úkoly: 1. Budeme sledovat plnění edukačních cílů ŠVP VP, TVP ve všech vzdělávacích oblastech. Třídní vzdělávací programy musí vycházet z ŠVP a specifiky jednotlivých tříd. Zaměříme se na rozvoj hrubé i jemné motoriky, grafomotoriky, výtvarných dovedností. Budeme podporovat zájem dětí o taneční a výtvarný kroužek ZUŠ Budeme vycházet z individuálních, specifických, věkových potřeb dětí. Budeme vytvářet podnětné prostředí k získávání vědomostí dovedností a návyků ve všech vzdělávacích oblastech. Osvojené poznatky a dovednosti budeme prohlubovat, rozvíjet, uplatňovat v praxi.

4 Vhodná a účinná motivace bude nedílnou součástí naší vzdělávací práce. Budeme pokračovat v prožitkovém, projektovém učení, experimentování, práci s chybou. Zaměříme se na rozvoj předčtenářských a předmatematických dovedností. V,,kroužcích předškoláků budeme děti připravovat na vstup do ZŠ, rozvíjet dovednosti potřebné pro další vzdělávání. Budeme pokračovat v projektovém učení zaměřeném na environmentální vzdělávání. 2. V logopedických třídách budeme intenzivně provádět korekci vad a poruch řeči. Zlepšovat porozumění, záměrnou pozornost, výslovnost, gramatickou stránku řeči. Pravidelně budeme zařazovat dechová cvičení, foukání na flétny, rozvíjet vizuomotoriku. V běžných třídách na počátku školního roku provede logopedická asistentka kontrolní vyšetření dětí, zaměřené na úroveň výslovnosti. Ve všech třídách budeme rozvíjet mluvní apetit, samostatné vyjadřování. Nadále budeme úzce spolupracovat s klinickou logopedkou, pracovnicemi SPC, pedagog. pracovnicemi a rodiči, dalšími odborníky. 3. Budeme zlepšovat spolupráci s rodiči, podněcovat je ke spoluúčasti ve výchovněvzdělávacím procesu. V logopedických třídách budeme dbát na pravidelnou účast rodičů v poradně. Také v tomto školním roce zapojíme rodiče do přípravy třídních, celoškolních akcí. Formou individuálních rozhovorů, konzultačních týdnů, schránek důvěry a dotazníků získáme od rodičů, podněty a nápady pro zkvalitnění naší vzdělávací práce i vzájemné spolupráce. Opět nabídneme rodičům možnost založení klubu rodičů MŠ. 4. Ve spolupráci se ZUŠ budou naše děti opět navštěvovat taneční a výtvarný kroužek. Podle zájmu rodičů také letos ve spolupráci s R.C. Slůně zajistíme kroužek Aj, docházku dětí do atletického klubu. Také v tomto školním roce bude probíhat hravé foukání na flétny. Pravidelně bude prováděna logopedická prevence v běžných třídách III. tř. p.uč. J.Zikmundová, IV. tř. p.uč. M. Rymařová. Plnění Školního vzdělávacího programu: seznámení nové pedagogické pracovnice se Školním vzdělávacím programem MŠ platným od šk.roku 2013/2014. případné nejasnosti řešit s ředitelkou nebo třídní učitelkou. Zpracování kvalitních třídních programů s bohatou nabídkou činností pro děti. Na třídních schůzkách seznámí p. učitelky rodiče s TVP dané třídy a Ročním plánem., který je zveřejněn také na web.str. MŠ. Třídní schůzky budou zpravidla probíhat čtvrtletně. V září proběhne celoškolní informanční schůzka pro rodiče dětí, které pokračují v docházce do MŠ. Informační schůzka rodičů nově přijatých dětí proběhne vždy v měsíci červnu. V říjnu proběhne pravidelná třídní schůzka pro rodiče logopedických tříd. Zahajovací schůzky vede ředitelka MŠ, třídní schůzky si nadále povedou paní učitelky jednotlivých tříd.

5 Akce MŠ plán akcí pro šk.rok 2014/2015 je zveřejněn na web. str. MŠ a je uveden v příloze č. 3 ŠVP. Podle zájmu rodičů zajistíme kroužek seznamování s Aj. 1x týdně.. Budeme pokračovat ve foukání na flétny -,,Hrajeme si s kamarády tóny, pod vedením p. učitelky J. Witoszkové - běžné třídy, J. Zikmundové - logopedické třídy. V náhradních nespacích aktivitách, v době inverze v náhradních činnostech mimo pobyt venku, i v odpoledních kompenzačních činnostech, budou předškoláci nenásilnou formou připravováni na další vzdělávání v kroužku předškoláků. Pod vedením p. učitelek.jitky Mrázkové, Lenky Nodžákové, Jany Witoszkové, Martiny Marciniakové. Pravidelná logopedická prevence v běžných třídách bude prováděna ve III. třídě p.uč. J. Zikmudovou, ve IV.třídě p. učitelkou M.Rymařovou. Vést pravidelné záznamy o všech dětech.v logopedických třídách vést Plány speciální pedagogické podpory, které vycházejí z doporučení SPC, klinické logopedy, logopedické asistentky. Veškeré práce dětí, záznamy budou každodenně označeny datem. DVPP- probíhá podle stanoveného dvouletého plánu, učitelkám je doporučována účast na akcích pořádaných akreditovanými vzdělávacími institucemi KVIC, NIDV. Zaměříme se také na vzdělávací nabídku z projektů EU, které jsou bezplatné a kvalitní. Budeme podporovat DVPP u nové pedagogické pracovnice, studiu pracovnic ke zvýšení, prohloubení kvalifikace Zaměříme se také na semináře zaměřené na polytechnické vzdělávání, osobnostní a sociální rozvoj dětí, environmentální vzdělávání, výchovu ke zdraví, podporu zdravého životního stylu. Nadále budeme navštěvovat semináře pořádané SPC v oblasti logopedie, surdopedie, psychopedie, PAS. Ze státního rozpočtu je velmi málo finančních prostředků, proto budeme využívat na další vzdělávání i jiné zdroje. Vytvoření psychosociálních a hygienických podmínek : Budeme klást důraz na pestrou a vyváženou stravu. Povedeme děti ke konzumaci zeleniny a ovoce, masa, mléčných výrobků. Děti nebudeme do jídla nutit, ale povedeme je k tomu, aby jej nejprve ochutnaly a tak zjistily zda jim opravdu nechutná. Pitný režim je dodržován během celého dne. Děti mají možnost se napít kdykoliv, ve všech třídách jsou celodenně umístěny termosky s pípou. Děti dostávají čaj také během pobytu na zahradě..

6 Uspořádání dne v MŠ: prolínají se činnosti volné, zejména hra dětí, činnosti řízené, práce s dětmi v komunikativním kruhu, didaktické hry, smyslové hry, pěstování sociálních dovedností ve smíšených skupinách, hudebně-pohybové a rytmické hry, výtvarné a pracovní činnosti dětí, hry na zahradě- přirozený volný pohyb venku, vycházky do parku, na dopravní hřiště, hobby parku, naučné exkurze, divadla, akce města, polodenní a celodenní výlety, dle třídních programů. Školní řád a Režim dne dětí v MŠ : společná pravidla třídy, pravidelný rytmus a řád, by měli rodiče respektovat a tím napomáhat v oblasti pěstování návyků vedoucích k harmonizaci dítěte.volné a spontánní činnosti dětí jsou vyváženy nezbytnou mírou omezení, vyplývajících z nutnosti dodržovat v MŠ potřebný řád. Je nutné, aby rodiče dodržovali optimální ranní příchody dětí do MŠ do 8,00 hod. Organizace školního roku 2014/15 s termíny školních prázdni, náhradním prázdninovém provozu během letních prázdnin, je zveřejněna na informačních nástěnkách v šatnách. Řízení mateřské školy a informační systém: Povinnosti, pravomoci a úkoly všech pracovníků jsou jasně vymezeny Školním řádem, Pracovním řádem, Organizačním a Provozním řádem MŠ. Školní řád je umístěn na nástěnkách v šatnách jednotlivých tříd. Směrnice k úplatě za předškolní vzdělávání je zveřejněna na nástěnce u hlavního vchodu.oba tyto dokumenty jsou také zveřejněny na web.stránkách MŠ. Je vytvořen funkční informační systém prostřednictvím nástěnky u hlavního vchodu.kontaktem ředitelky s učitelkami jednotlivých tříd. Stanovení doby pro styk s rodiči s ředitelkou MŠ. K individuálním konzultacím o dětech slouží konzultační týdny. Zpětnou vazbou jsou také dotazníky pro rodiče.s vyhodnocením dotazníků jsou rodiče seznámeni na zahajovacích schůzkách, na web.stránkách MŠ. Pedagogický sbor pracuje jako tým, zve ke spolupráci rodiče, SPC,klinického logopeda, ZŠ, zřizovatele, PPP, DDM,ZUŠ, Stacionář Salome,R.C. Slůně,CMR Bobeš, K3 aj. Ředitelka spolupracuje se zřizovatelem MŠ, Městem Bohumín,s odborem školství, kultury a sportu, sociálním odborem. Organizuje chod a potřeby školy pro plnění jejího poslání. Hospodaří s příspěvky na mzdy a provoz MŠ.. Rodiče jsou informováni o dění v MŠ prostřednictvím nástěnek v šatnách dětí, na třídních schůzkách, osobně. Provoz kanceláře ředitelky je každý pracovní den od 13,30-14,30 hod Možno také komunikovat elektronicky- msnerudova@volny.cz V Bohumíně : Zpracovala : Bc. Miroslava Absolonová / ředitelka MŠ/

ROČNÍ PLÁN ŠKOLY. Školní rok 2013/2014. M.Luther :,, Děti potřebují váš čas, a ne drahé hodinky. IČO: 64628515. www.ms-nerudova.cz

ROČNÍ PLÁN ŠKOLY. Školní rok 2013/2014. M.Luther :,, Děti potřebují váš čas, a ne drahé hodinky. IČO: 64628515. www.ms-nerudova.cz Mateřská škola se speciální třídou Bohumín- Nový Bohumín Nerudova 1040,příspěvková organizace ROČNÍ PLÁN ŠKOLY Školní rok 2013/2014 M.Luther :,, Děti potřebují váš čas, a ne drahé hodinky. IČO: 64628515

Více

ROČNÍ PLÁN ŠKOLY. Školní rok 2015/2016. J.G. Herder :,, Jací jsme, takové budou naše děti. IČO: 64628515. www.ms-nerudova.cz

ROČNÍ PLÁN ŠKOLY. Školní rok 2015/2016. J.G. Herder :,, Jací jsme, takové budou naše děti. IČO: 64628515. www.ms-nerudova.cz Mateřská škola se speciální třídou Bohumín- Nový Bohumín Nerudova 1040,příspěvková organizace ROČNÍ PLÁN ŠKOLY Školní rok 2015/2016 J.G. Herder :,, Jací jsme, takové budou naše děti. IČO: 64628515 www.ms-nerudova.cz

Více

PLÁN PRÁCE MŠ ŠKOLNÍ ROK 2017/2018

PLÁN PRÁCE MŠ ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 PLÁN PRÁCE MŠ ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 Personální obsazení školy Pedagogičtí pracovníci: hlavní budova třída Motýlci třída Berušky Provozní zaměstnanci: úklid, výdej stravy Zuzana Fojtová Mgr. Ivana Ifoli

Více

KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY

KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY Zpracovala: Mgr. Barbora Mrázková, ředitelka školy pro funkční období 2016 2022 VIZE Vhodně doplňovat rodinnou výchovu a v úzké vazbě na ni rozvíjet dítě s ohledem na jeho potřeby,

Více

KOMORNÍ LHOTKA. Školní rok 2010-2011

KOMORNÍ LHOTKA. Školní rok 2010-2011 MATEŘSKÁ ŠKOLA PRZEDSZKOLE KOMORNÍ LHOTKA Výroční zpráva o činnosti mateřské školy Školní rok 2010-2011 Mateřská škola przedszkole Komorní Lhotka 153 Základním posláním naší mateřské školy je zdravý tělesný,

Více

PROJEKT EVALUACE MATEŘSKÉ ŠKOLY JANSKÉ LÁZNĚ

PROJEKT EVALUACE MATEŘSKÉ ŠKOLY JANSKÉ LÁZNĚ PROJEKT EVALUACE MATEŘSKÉ ŠKOLY JANSKÉ LÁZNĚ Vypracovala: Hana Stránská 30. 6. 2007 ÚVOD: Evaluace je neustálý proces vyhodnocování podmínek vzdělávání a vzdělávacího procesu v MŠ. Jedná se o systematické

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti mateřské školy školní rok: 2008/2009

VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti mateřské školy školní rok: 2008/2009 Základní škola a Mateřská škola Horní Benešov, okres Bruntál, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti mateřské školy školní rok: 2008/2009 Zpracovala: Libuše Špačková, ved. učitelka MŠ OBSAH 1.

Více

Koncepce rozvoje Mateřské školy

Koncepce rozvoje Mateřské školy Základní škola a Mateřská škola Březí, příspěvková organizace, Školní 194, 691 81 Březí Pracoviště Mateřská škola, U Školky 258, Březí 691 81 Koncepce rozvoje Mateřské školy Název mateřské školy Základní

Více

Příloha č. 9 Cíle a kritéria evaluace školní a třídní úroveň

Příloha č. 9 Cíle a kritéria evaluace školní a třídní úroveň Příloha č. 9 Cíle a kritéria evaluace školní a třídní úroveň Předmět evaluace Cíle evaluace Podmínky vzdělávání: Věcné podmínky 1. Vhodnost dětského nábytku 2. Struktura v prostoru pro děti s PAS 3. Materiální

Více

Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Komorní Lhotka. Výroční zpráva o činnosti Mateřské školy. Školní rok 2013 2014

Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Komorní Lhotka. Výroční zpráva o činnosti Mateřské školy. Školní rok 2013 2014 Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Komorní Lhotka Výroční zpráva o činnosti Mateřské školy Školní rok 2013 2014 Mateřská škola Komorní Lhotka 153 Zřizovatel: OÚ Komorní Lhotka Ředitelka: Mgr.

Více

I. Příloha ŠVP ZV 03/2016. Vlastní hodnocení školy

I. Příloha ŠVP ZV 03/2016. Vlastní hodnocení školy I. Příloha ŠVP ZV 03/2016 Vlastní hodnocení školy 0 HLAVNÍ OBLASTI VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY JSOU VŽDY: 1. Podmínky ke vzdělávání 2. Průběh vzdělávání 3. Podpora školy žákům a studentům, spolupráce s rodiči,

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA KOMORNÍ LHOTKA. Výroční zpráva o činnosti Mateřské školy. Školní rok 2012 2013

MATEŘSKÁ ŠKOLA KOMORNÍ LHOTKA. Výroční zpráva o činnosti Mateřské školy. Školní rok 2012 2013 MATEŘSKÁ ŠKOLA KOMORNÍ LHOTKA Výroční zpráva o činnosti Mateřské školy Školní rok 2012 2013 Mateřská škola Komorní Lhotka 153 Základním posláním naší mateřské školy je zdravý tělesný, psychický a sociální

Více

Výroční zpráva za školní rok

Výroční zpráva za školní rok Výroční zpráva za školní rok 2015-201 Zpracovala Mgr. Iva Burdová, MBA 31. 8.201 Projednáno se zřizovatelem 31. 8. 201 Projednáno pedagogickou radou 30. 11. 201 Obsah Výroční zpráva... 3 Charakteristika

Více

Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Komorní Lhotka. Výroční zpráva o činnosti Mateřské školy. Školní rok

Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Komorní Lhotka. Výroční zpráva o činnosti Mateřské školy. Školní rok Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Komorní Lhotka Výroční zpráva o činnosti Mateřské školy Školní rok 2017 2018 Základní údaje o zařízení: Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Komorní

Více

Třídní vzdělávací program

Třídní vzdělávací program Žlutá třída Třídní vzdělávací program Název třídy: Žlutá Třídní učitelky: Ladislava Nováková, Bc. Nikola Radová Analýza skupiny: Počet dětí:28 Věkové složení:2,5-7 Předškolní děti:4 Odkladové děti:2 Mladší

Více

Dodatek k ŠVP PV č. 2

Dodatek k ŠVP PV č. 2 Dodatek k ŠVP PV č. 2 Název školního vzdělávacího programu: Čas plný her a objevování Škola: Základní a mateřská škola Drnholec, okres Břeclav, příspěvková organizace Ředitelka školy: RNDr. Jana Kalandrová

Více

Vzdělávání dětí se speciálními vzdělávacími potřebami

Vzdělávání dětí se speciálními vzdělávacími potřebami Příloha č.1 ŠKOLNÍHO VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU MŠ POBĚŽOVICE č.j.: MŠ/130/12 Vzdělávání dětí se speciálními vzdělávacími potřebami Obsah: 1. Vzdělávání dětí se speciálními vzdělávacími potřebami /dále SVP/

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Okresní pracoviště Žďár nad Sázavou INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Okresní pracoviště Žďár nad Sázavou INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 115 16/99-11073 Signatura: bk5as108 Oblastní pracoviště č. 11 Jihlava Okresní pracoviště Žďár nad Sázavou INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Mateřská škola Poděšín Poděšín/45,

Více

7. EVALUACE A PEDAGOGICKÁ DIAGNOSTIKA

7. EVALUACE A PEDAGOGICKÁ DIAGNOSTIKA 7. EVALUACE A PEDAGOGICKÁ DIAGNOSTIKA 7. 1. DOKUMENTY ŠKOLY: SOULAD ŠVP RVP Tato oblast by měla ověřit naplňování stanovených záměrů a cílů v dokumentech školy a zároveň soulad školních dokumentů s cíly

Více

VLASTNÍ HODNOCENÍ ZŠ a MŠ Střelské Hoštice

VLASTNÍ HODNOCENÍ ZŠ a MŠ Střelské Hoštice Základní škola a Mateřská škola Střelské Hoštice, okres Strakonice VLASTNÍ HODNOCENÍ ZŠ a MŠ Střelské Hoštice za školní rok 2007/2008 a 2008/2009 Obsah: A. Struktura vlastního hodnocení školy B. Vyjádření

Více

Mateřská škola Štramberk Zauličí 185,742 66 Štramberk VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MŠ ZA ŠKOLNÍ ROK 2004-2005 Ve Štramberku dne 31.8.2005 Zpracovala: Pavla Bergerová Řídící učitelka MŠ Štramberk Zauličí Výroční

Více

Hodnocení projektu START 2017 / k datu Mgr. Dagmar Megová, speciální pedagog logoped pro MŠ

Hodnocení projektu START 2017 / k datu Mgr. Dagmar Megová, speciální pedagog logoped pro MŠ Projekt START inkluzivního vzdělávání v Klášterci nad Ohří, s registračním číslem CZ.02.3.61/0.0/0.0/15_007/0000213, je spolufinancován v rámci Operačního programu Výzkum, Vývoj a Vzdělávání ze zdrojů

Více

Koncepce rozvoje Základní školy a Mateřské školy Jana Ámose Komenského Žeravice, okres Hodonín, příspěvkové organizace

Koncepce rozvoje Základní školy a Mateřské školy Jana Ámose Komenského Žeravice, okres Hodonín, příspěvkové organizace Koncepce rozvoje Základní školy a Mateřské školy Jana Ámose Komenského Žeravice, okres Hodonín, příspěvkové organizace Mgr. Andrea Chludilová, 2018 Vize: Vytvořit školu s kvalitními podmínkami pro rozvoj

Více

EVALUAČNÍ SYSTÉM. Systém evaluace a hodnocení v rámci mateřské školy. Vnější evaluace a hodnocení

EVALUAČNÍ SYSTÉM. Systém evaluace a hodnocení v rámci mateřské školy. Vnější evaluace a hodnocení EVALUAČNÍ SYSTÉM Systém evaluace a hodnocení v rámci mateřské školy Cílem evaluace je komplexní zkvalitňování práce mateřské školy a získání zpětné vazby, prospěch a pohoda dítěte, vytváření podmínek k

Více

Výzdoba tříd a přilehlých prostor je velkou měrou zastoupena výtvarnými pracemi dětí.

Výzdoba tříd a přilehlých prostor je velkou měrou zastoupena výtvarnými pracemi dětí. II. PODMÍNKY PRO VZDĚLÁVÁNÍ 1. Vybavení a vnitřní prostory MŠ Vnitřní prostory a vybavení nábytkem Vnitřní prostory jsou vhodně členěny a uspořádány tak, aby bylo možno rozvíjet hlavně kreativitu a osobní

Více

Střední škola a Základní škola DC 90 s.r.o. Koncepce školy na období

Střední škola a Základní škola DC 90 s.r.o. Koncepce školy na období Střední škola a Základní škola DC 90 s.r.o. Koncepce školy na období 2013-2017 Koncepce školy na období 2013-2017 I. ZÁKLADNÍ CÍL Škola bude i v tomto období vycházet ze základních principů činnosti svého

Více

Výroční zpráva Mateřské školy Krupá, okres Rakovník, školní rok 2016/2017

Výroční zpráva Mateřské školy Krupá, okres Rakovník, školní rok 2016/2017 Výroční zpráva Mateřské školy Krupá, okres Rakovník, školní rok 2016/2017 Vypracovala: ředitelka MŠ Růžena Horáčková I. Identifikační údaje: Název: Mateřská škola Krupá Adresa: Krupá 201, okres Rakovník,

Více

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU Mateřské školy Fantazie Voroněžská 5, Brno

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU Mateřské školy Fantazie Voroněžská 5, Brno Školní rok: 2017/2018 ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU Mateřské školy Fantazie Voroněžská 5, Brno 616 00 I. Provoz mateřské školy - pondělí pátek 7,00-17,00 hod. - je možné předem dohodnout individuální dobu vyzvednutí

Více

ROČNÍ PLÁN. Mateřská škola speciální, základní škola speciální a Praktická škola ELPIS. Příloha č. 1. Brno, Koperníkova 2/4. školní rok 2009/2010

ROČNÍ PLÁN. Mateřská škola speciální, základní škola speciální a Praktická škola ELPIS. Příloha č. 1. Brno, Koperníkova 2/4. školní rok 2009/2010 Příloha č. 1 Mateřská škola speciální, základní škola speciální a Praktická škola ELPIS Brno, Koperníkova 2/4 držitel certifikátu ISO ČSN 9001:2001 ROČNÍ PLÁN školní rok 2009/2010 15 z 59 Obsah : 1. Charakteristika

Více

ZŠ a MŠ Vlasatice. Statut školního poradenského pracoviště

ZŠ a MŠ Vlasatice. Statut školního poradenského pracoviště ZŠ a MŠ Vlasatice Statut školního poradenského pracoviště 1. Úvod MŠMT změnilo v souladu s 4 odst. 4 zákona č.561/2004 Sb. (školský zákon) Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání s účinností

Více

Podpora logopedické prevence v předškolním vzdělávání v roce 2013

Podpora logopedické prevence v předškolním vzdělávání v roce 2013 Podpora logopedické prevence v předškolním vzdělávání v roce 2013 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen ministerstvo ) vyhlásilo dne 31.5.2013 v souladu s 171 odst. 2 zákona č. 561/2004

Více

Roční plán mateřské školy na školní rok 2011/2012

Roční plán mateřské školy na školní rok 2011/2012 - 1 - Základní škola a mateřská škola, Ostrava- Hrabůvka, Mitušova 8, příspěvková organizace Roční plán mateřské školy na školní rok 2011/2012 Obsah: I. Hlavní cíl výchovné činnosti pro šk.r.2011/ 2012

Více

Závěrečná zpráva k projektu Podpora logopedické prevence v předškolním vzdělávání v roce 2016 MŠ Rastislavova, Staré Město:

Závěrečná zpráva k projektu Podpora logopedické prevence v předškolním vzdělávání v roce 2016 MŠ Rastislavova, Staré Město: Závěrečná zpráva k projektu Podpora logopedické prevence v předškolním vzdělávání v roce 2016 MŠ Rastislavova, Staré Město: První krok k prevenci logopedie správná diagnostika řečových vad u předškolních

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÁJMOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍHO KLUBU

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÁJMOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍHO KLUBU ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÁJMOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍHO KLUBU ZÁKLADNÍ ŠKOLY J. VOHRADSKÉHO ŠLUKNOV, OKRES DĚČÍN Schváleno školskou radou 30. 8. 2017 2. verze Razítko: Mgr. Renata Sochorová, řed. školy

Více

1. DOKUMENTY ŠKOLY ŠVP TVP SOULAD ŠVP RVP PV

1. DOKUMENTY ŠKOLY ŠVP TVP SOULAD ŠVP RVP PV 1. DOKUMENTY ŠKOLY ŠVP TVP SOULAD ŠVP RVP PV Tato oblast by měla hodnotit naplňování stanovených záměrů a cílů školy v souladu s cíli RVP PV. 1.1 Evaluace podtémat integrovaných bloků Vyhodnotit naplnění

Více

Harmonická škola pro život

Harmonická škola pro život Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Harmonická škola pro život Základní škola a mateřská škola Ostrava - Lhotka, příspěvková organizace Identifikační údaje Předkladatel Základní škola Ostrava

Více

Individuální vzdělávací plán pro Mateřské školy. Vzorový návrh. Fotografie oceněné Férové školy ZŠ a MŠ Svitavy-Lačnov

Individuální vzdělávací plán pro Mateřské školy. Vzorový návrh. Fotografie oceněné Férové školy ZŠ a MŠ Svitavy-Lačnov Individuální vzdělávací plán pro Mateřské školy Vzorový návrh Fotografie oceněné Férové školy ZŠ a MŠ Svitavy-Lačnov Individuální vzdělávací plán Škola Jméno a příjmení žáka/žákyně Datum narození Třída

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální zpracovaný podle RVP pro obor vzdělávání žáků se středně těžkým mentálním postižením Dětský domov a Základní škola Vizovice Masarykovo

Více

PhDr. Irena Borkovcová, MBA

PhDr. Irena Borkovcová, MBA Současné výzvy předškolního vzdělávání z pohledu ČŠI (dvouleté děti inkluze povinné předškolní vzdělávání) PhDr. Irena Borkovcová, MBA ředitelka Jihomoravského inspektorátu ČŠI Konference SOUČASNÉ VÝZVY

Více

PROGRAM ŠKOLNÍHO KLUBU

PROGRAM ŠKOLNÍHO KLUBU ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍHO KLUBU OBSAH 1. Identifikační údaje 2. Charakteristika zařízení 3. Materiální podmínky 4. Personální podmínky 5. Ekonomické podmínky 6. Cíle vzdělávání 7. Formy a metody

Více

Mateřská škola Sluníčko Šumperk

Mateřská škola Sluníčko Šumperk Mateřská škola Sluníčko Šumperk Obsah Organizační struktura MŠ Sluníčko Základní informace o MŠ Sluníčko Hospodaření MŠ Sluníčko, dotace zřizovatele - město Šumperk Zápisy dětí Závěr Organizační struktura

Více

Základní škola a mateřská škola Řečany nad Labem KONCEPCE ROZVOJE ZÁKLADNÍ ŠKOLY

Základní škola a mateřská škola Řečany nad Labem KONCEPCE ROZVOJE ZÁKLADNÍ ŠKOLY Základní škola a mateřská škola Řečany nad Labem KONCEPCE ROZVOJE ZÁKLADNÍ ŠKOLY ZÁKLADNÍ OBLASTI: 1. Vzdělávací program - poskytnout žákům, co nejkvalitnější základ všeobecného vzdělání 2. Mimoškolní

Více

ZA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

ZA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 MATEŘSKÁ ŠKOLA POD JEŠTĚDEM, LIBEREC, U ŠKOLKY 67, příspěvková organizace 460 08 Liberec 19, U Školky 67, tel.č.482 771 067, e-mail: ms32.lbc@volny.cz, www.mspodjestedem.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA o ČINNOSTI ŠKOLY

Více

Česká školní inspekce Inspektorát v kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIJ-667/10-J. Rantířovská 4375/9, Jihlava. školská právnická osoba

Česká školní inspekce Inspektorát v kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIJ-667/10-J. Rantířovská 4375/9, Jihlava. školská právnická osoba Česká školní inspekce Inspektorát v kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č. j. ČŠIJ-667/10-J Název kontrolované osoby: Sídlo: MATEŘSKÁ ŠKOLA KVÍTEK Rantířovská 4375/9, 586 05 Jihlava IČO: 71 341 196 Identifikátor:

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO VOLNOČASOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ Je tu školní družina, tak proč se nudit

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO VOLNOČASOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ Je tu školní družina, tak proč se nudit ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO VOLNOČASOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ Je tu školní družina, tak proč se nudit ZÁKLADNÍ ŠKOLA POD SVATOU HOROU, PŘÍBRAM BALBÍNOVA 328 261 01 Příbram II S úpravami k 1. 9. 2016 V Příbrami

Více

Roční plán pro školní rok 2015-2016

Roční plán pro školní rok 2015-2016 Mateřská škola Klubíčko Tlumačov, s.r.o., U Trojice 336, 763 62 Tlumačov Roční plán pro školní rok 2015-2016 Obsah: stránka 1. Informace o škole.. 2 2. Organizace provozu školy. 2 3. Organizace školního

Více

Základní škola logopedická s. r. o., Paskovská 65/92, 720 00 Ostrava-Hrabová Minimální preventivní program Strana: 1/8

Základní škola logopedická s. r. o., Paskovská 65/92, 720 00 Ostrava-Hrabová Minimální preventivní program Strana: 1/8 Strana: 1/8 1. Základní údaje o škole Název a adresa školy, pro Základní škola logopedická s.r.o., kterou platí tento MPP Jméno a příjmení ředitele Mgr. René Macháč Telefon na ředitele 596 735 470 E-mail

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MŠ ŽABEŇ

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MŠ ŽABEŇ ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MŠ ŽABEŇ 1. Identifikační údaje o škole 2. Charakteristika školy 3. Podmínky vzdělávání 3.1 Materiální podmínky 3.2 Životospráva 3.3 Psychosociální podmínky 3.4 Organizace 3.5

Více

KONCEPCE ROZVOJE MATEŘSKÉ ŠKOLY JABLUNKOV,

KONCEPCE ROZVOJE MATEŘSKÉ ŠKOLY JABLUNKOV, KONCEPCE ROZVOJE MATEŘSKÉ ŠKOLY JABLUNKOV, ŠKOLNÍ 800, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE PRO OBDOBÍ 2018-2024 VYPRACOVALA: BC. ILONA NIESLANIKOVÁ PODPIS:. 1. Oblast vnějších vztahů Přátelská a otevřená spolupráce

Více

Pracovní náplň školního psychologa

Pracovní náplň školního psychologa Pracovní náplň školního psychologa pedagogicko-psychologické poradenství ve škole spolupráci členů školního poradenského pracoviště a jeho komunikaci s vedením školy spolupráci členů školního poradenského

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a mateřská škola Dlouhá Ves, příspěvková organizace. Dlouhá Ves 170, Sušice. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a mateřská škola Dlouhá Ves, příspěvková organizace. Dlouhá Ves 170, Sušice. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Plzeňský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a mateřská škola Dlouhá Ves, příspěvková organizace Dlouhá Ves 170, 342 01 Sušice Identifikátor školy: 650 032 951 Termín konání

Více

Koncepce rozvoje mateřské školy (pro období let )

Koncepce rozvoje mateřské školy (pro období let ) Mateřská škola Luhačovice, okres Zlín, příspěvková organizace Komenského 301, 763 26 Luhačovice Tel: 577 133 301, e-mail: msluhac@zlinedu.cz, reditel.msluhac@seznam.cz Koncepce rozvoje mateřské školy (pro

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA V ZAHRÁDKÁCH, ROZTOKY DUHOVÁ ŠKOLKA

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA V ZAHRÁDKÁCH, ROZTOKY DUHOVÁ ŠKOLKA ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA V ZAHRÁDKÁCH, ROZTOKY DUHOVÁ ŠKOLKA Údaje o škole Zřizovatel: Obec Roztoky Název organizace: ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA V ZAHRÁDKÁCH, ROZTOKY Adresa: V Zahrádkách 230.

Více

PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Škola : Základní škola a Mateřská škola Frymburk Mateřská škola Frymburk PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY I. Údaje o zařízení Základní škola a Mateřská škola Frymburk Mateřská škola Frymburk Adresa školy: Frymburk

Více

Mateřská škola Sluníčko, Tišnov, Na Rybníčku 1700

Mateřská škola Sluníčko, Tišnov, Na Rybníčku 1700 Mateřská škola Sluníčko, Tišnov, Na Rybníčku 1700 Základní údaje o škole Název: Mateřská škola Sluníčko,Tišnov, Na Rybníčku 1700 Sídlo: Na Rybníčku 1700, 666 01 Tišnov E-mail: slunicko.ms @ volny.cz, slunicko.ms.sj.@seznam.cz

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Č. j.: / Inspektorát č.13 Olomouc INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Č. j.: / Inspektorát č.13 Olomouc INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Č. j.: 132 343/98-110 58 Inspektorát č.13 Olomouc Signatura: bm4as301 Okresní pracoviště Olomouc INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola / školské zařízení: Soukromá mateřská škola

Více

Mateřská škola, Základní škola a Dětský domov, Ivančice

Mateřská škola, Základní škola a Dětský domov, Ivančice MATEŘSKÁ ŠKOLA 2013/2014 Mateřská škola, Základní škola a Dětský domov, Ivančice Mateřská škola, Základní škola a Dětský domov, Ivančice Adresa: Široká 42. 664 91 Ivančice IČO: 70 840 661 Identifikátor

Více

Koncepce rozvoje Základní školy s rozšířenou výukou jazyků

Koncepce rozvoje Základní školy s rozšířenou výukou jazyků Koncepce rozvoje Základní školy s rozšířenou výukou jazyků Ladislava Coňka 40/3, 142 00 Praha 4-Písnice Zpracovala Mgr. Blanka Chýlová Praha, duben 2013 Obsah Úvod Silné stránky Slabé stránky Vize školy

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Mateřská škola Přepeře,okres Semily příspěvková organizace ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NÁZEV: PUTOVÁNÍ SE SKŘÍTKY TÉMATA ŠKOLNÍHO PLÁNU PUTOVÁNÍ SE SKŘÍTKY SKŘÍTEK VODNÍ OBLASTI počasí, změny počasí, vodní

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015/2016

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015/2016 Fakultní základní škola Komenium a Mateřská škola Olomouc, 8. května 29 příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015/2016 Zpracovala: Mgr. Zuzana Arelýová, vedoucí učitelka V Olomouci dne 31.8.2016 1 OBSAH:

Více

DODATEK č. 2 KE ŠKOLNÍMU VZDĚLÁVACÍMU PROGRAMU

DODATEK č. 2 KE ŠKOLNÍMU VZDĚLÁVACÍMU PROGRAMU Základní škola a Mateřská škola Vojkovice, okres Brno venkov, příspěvková organizace DODATEK č. 2 KE ŠKOLNÍMU VZDĚLÁVACÍMU PROGRAMU Číslo jednací: 30/VIII-16 Nabývá účinnosti dne 1. 9. 2016 Schváleno školskou

Více

Rozvojový program Podpora logopedické prevence v předškolním vzdělávání v roce 2016

Rozvojový program Podpora logopedické prevence v předškolním vzdělávání v roce 2016 Rozvojový program Podpora logopedické prevence v předškolním vzdělávání v roce 2016 Základní škola a mateřská škola Rybitví vypracovala ve školním roce 2015/2016 v rámci Rozvojového programu MŠMT Podpora

Více

Tato oblast by měla ověřit naplňování stanovených záměrů a cílů v dokumentech školy a zároveň soulad školních dokumentů s cíli RVP PV.

Tato oblast by měla ověřit naplňování stanovených záměrů a cílů v dokumentech školy a zároveň soulad školních dokumentů s cíli RVP PV. 9 EVALUAČNÍ (HODNOTÍCÍ) SYSTÉM MATEŘSKÉ ŠKOLY 9.1 DOKUMENTY ŠKOLY ŠVP PV TVP, SOULAD ŠVP PV RVP PV Tato oblast by měla ověřit naplňování stanovených záměrů a cílů v dokumentech školy a zároveň soulad školních

Více

Program Školního poradenského pracoviště na školní rok

Program Školního poradenského pracoviště na školní rok Program Školního poradenského pracoviště na školní rok 2017-2018 Školní poradenské pracoviště ZŠ a MŠ Ukrajinská 19, Ostrava Poruba, příspěvková organizace Od 1. 9. 2017 je v ZŠ a MŠ Ukrajinská 19, v Ostravě

Více

Základní škola a Mateřská škola Babice, příspěvková organizace, Babice 40 Šternberk PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE. Školní rok 2016/2017

Základní škola a Mateřská škola Babice, příspěvková organizace, Babice 40 Šternberk PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE. Školní rok 2016/2017 Základní škola a Mateřská škola Babice, příspěvková organizace, Babice 40 Šternberk PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE Školní rok 2016/2017 Výchovný poradce: Mgr Alena Pitnerová Ředitelka školy: Mgr. Marie

Více

Výroční zpráva. Mateřská škola Hvězdička, Liberec, Gagarinova 788/9, příspěvková organizace. tel.: 482 322 095. e-mail: ms.gagarinova@volny.

Výroční zpráva. Mateřská škola Hvězdička, Liberec, Gagarinova 788/9, příspěvková organizace. tel.: 482 322 095. e-mail: ms.gagarinova@volny. Výroční zpráva Mateřská škola Hvězdička, Liberec, Gagarinova 788/9, příspěvková organizace tel.: 482 322 095 e-mail: ms.gagarinova@volny.cz www.skolkaliberec.cz Provoz zahájen 15. 2. 2011 Školní rok 2012/2013

Více

Střednědobý plán práce školy 2009-2013

Střednědobý plán práce školy 2009-2013 Základní škola Ostrava, Gajdošova 9, příspěvková organizace Střednědobý plán práce školy 2009-2013 Mgr. Krasulová Anna 1 Oblast ekonomicko a materiálně technická Budova: - zajistit výměnu oken a zateplení

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-1039/14-S

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-1039/14-S INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIS-1039/14-S Název právnické osoby vykonávající činnost školy Sídlo E-mail právnické osoby IČO 24 255 378 Soukromá Základní škola a Mateřská škola B-English s. r. o. Na Příkopě 11/8,

Více

PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY MATEŘSKÁ ŠKOLA, DVŮR KRÁLOVÉ NAD LABEM, DRTINOVA 1 444 PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Je zpracován v souladu zákonem č. 561/2004 Sb., školský zákon, v souladu s vyhláškou MŠMT ČR č. 14/2005 Sb., o předškolním

Více

Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání

Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání Základní škola Rajhradice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Školní družina Obsah I. Identifikační údaje.. 3 II. Charakteristika ŠVP.. 4 Konkrétní

Více

Příloha č. 1: Dotazník učitelkám mateřských škol

Příloha č. 1: Dotazník učitelkám mateřských škol Příloha č. 1: Dotazník učitelkám mateřských škol Vážené kolegyně, studuji speciální pedagogiku na Masarykově univerzitě v Brně. Ve své diplomové práci se zabývám narušenou komunikační schopností u dětí

Více

Metodické doporučení č.j. 14 712/2009-61 k zabezpečení logopedické péče ve školství

Metodické doporučení č.j. 14 712/2009-61 k zabezpečení logopedické péče ve školství Metodické doporučení č.j. 14 712/2009-61 k zabezpečení logopedické péče ve školství Metodické doporučení se týká podmínek organizačního zabezpečení logopedické péče v resortu školství (dále jen logopedická

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-1326/14-S

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-1326/14-S INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIS-1326/14-S Název právnické osoby vykonávající činnost školy Sídlo E-mail právnické osoby Mateřská škola Lužec nad Vltavou, příspěvková organizace 9. května 97, 277 06 Lužec nad

Více

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIB-9/11-B

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIB-9/11-B Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č. j. ČŠIB-9/11-B Název kontrolované osoby: Mateřská škola PASTELKY, Brno, Jamborova 11 Sídlo: Jamborova 11/3188, 615 00 Brno IČO: 60 55

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2007/2008

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2007/2008 Základní škola a Mateřská škola Moravské Knínice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 27/28 MORAVSKÉ KNÍNICE Září 28 Zpracovala: Alena Matějíčková

Více

Minimální preventivní program

Minimální preventivní program Minimální preventivní program ZŠ Semín 102, Přelouč 535 01 IČO: 70988838 Tel. 466 932 207 Prevence sociálně patologických jevů na základní škole zahrnuje především předcházení problémům s návykovými látkami

Více

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VLKOŠ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Náves 43, 751 19 Vlkoš, tel.: 581 223 030, IČO: 70989362 ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015 Základní škola a Mateřská škola Vlkoš, příspěvková

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ tel.: 515322442-3, IČ: 70995087, e-mail: zsivancicka@zsivancicka.cz PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ Školní rok 2018/2019-1 - tel.: 515322442-3, IČ: 70995087, e-mail: zsivancicka@zsivancicka.cz 1. Základní

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA DASKABÁT VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ ROK Zpracovala: Mgr. Eva Motalová

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA DASKABÁT VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ ROK Zpracovala: Mgr. Eva Motalová ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA DASKABÁT VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ ROK 2009 2010 Zpracovala: Mgr. Eva Motalová 1 OBSAH: 1. Základní údaje o škole 2. Přehled oborů základního vzdělávání a vzdělávací

Více

Mateřská škola v Mouchnicích, příspěvková organizace. Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2017/2018

Mateřská škola v Mouchnicích, příspěvková organizace. Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2017/2018 Mateřská škola v Mouchnicích, příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2017/2018 číslo jednací: 42/2018 1. Základní údaje o škole, charakteristika školy 2. Školní vzdělávací

Více

PLÁN VÝCHOVY A PÉČE MONTESSORI ŠKOLKA HVĚZDIČKA DS

PLÁN VÝCHOVY A PÉČE MONTESSORI ŠKOLKA HVĚZDIČKA DS PLÁN VÝCHOVY A PÉČE MONTESSORI ŠKOLKA HVĚZDIČKA DS Identifikační údaje: Název zřizovatele: Spolek pro Hvězdičku Právní forma zřizovatele: zapsaný spolek Telefon: +420 604 287 375 Adresa provozovny: Kovářova

Více

Informace o šablonách pro MŠ a ZŠ I

Informace o šablonách pro MŠ a ZŠ I Informace o šablonách pro MŠ a ZŠ I Školy z území Hradeckého venkova využily nabídky Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a zapojily se do výzvy,,podpora ŠKOL FORMOU PROJEKTŮ ZJEDNODUŠENÉHO VYKAZOVÁNÍ.

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-1119/15-S. Družstevní 422, 257 51 Bystřice msbystrice@seznam.

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-1119/15-S. Družstevní 422, 257 51 Bystřice msbystrice@seznam. INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIS-1119/15-S Název právnické osoby vykonávající činnost školy a školského zařízení Sídlo E-mail právnické osoby IČ 75034492 Identifikátor 600041875 Právní forma Zastoupená Zřizovatel

Více

Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIM-428/14-M. Evaldova 25, 787 01 Šumperk ms.slunicko@sumperkmsslunicko.

Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIM-428/14-M. Evaldova 25, 787 01 Šumperk ms.slunicko@sumperkmsslunicko. INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIM-428/14-M Název právnické osoby vykonávající činnost školy/školského zařízení Sídlo E-mail právnické osoby IČO 60 801 085 Identifikátor 600 147 819 Právní forma Zastoupená Zřizovatel

Více

CELOROČNÍ PRACOVNÍ PLÁN pro školní rok 2014 2015

CELOROČNÍ PRACOVNÍ PLÁN pro školní rok 2014 2015 Základní škola a mateřská škola D o l n í M ě s t o CELOROČNÍ PRACOVNÍ PLÁN pro školní rok 2014 2015 ZÁKLADNÍ ŠKOLA Organizace školy: Trojtřídní s pěti postupnými ročníky, 39 žáků, jedno oddělení školní

Více

Výroční zpráva o činnosti školy

Výroční zpráva o činnosti školy Výroční zpráva o činnosti školy Zpracováno dle vyhlášky 225/2009 ze dne 10.8.2009 Čj.: MŠČe Sp.znak : 2.8 A 10 Zpracováno za období: 1. 9. 2014 31. 8. 2015 OBSAH VÝROČNÍ ZPRÁVY Obsah výroční zprávy 1 Základní

Více

vytvoření základních předpokladů pro pokračování dítěte ve vzdělávání.

vytvoření základních předpokladů pro pokračování dítěte ve vzdělávání. Výroční zpráva mateřské školy za školní rok 2013/2014 1. Základní údaje o škole zřizovatel školy: Brandýs nad Labem Stará Boleslav název školy: Základní škola a Mateřská škola Brandýs n. L. St. Boleslav

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 024 72/99-1111 Signatura: ab3as104 Oblastní pracoviště Střední Čechy Okresní pracoviště Kladno INSPEKČNÍ ZPRÁVA Předškolní zařízení: IZO ředitelství: Mateřská

Více

Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIJ-520/11-J. Sázavou, Haškova 129. obecně prospěšná společnost

Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIJ-520/11-J. Sázavou, Haškova 129. obecně prospěšná společnost Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č. j. ČŠIJ-520/11-J Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Sídlo: Soukromá mateřská škola Bambino, o. p. s., Světlá nad Sázavou,

Více

třídy, herny, zahrada MŠ K zajištění stravování: výdejna stravy příprava svačin Zázemí pro zaměstnance:

třídy, herny, zahrada MŠ K zajištění stravování: výdejna stravy příprava svačin Zázemí pro zaměstnance: Výroční zpráva mateřské školy 1. Základní údaje o škole 1.1. Škola název školy Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 odloučené pracoviště Montessori adresa: Štefcova 1125 Hradec Králové

Více

Plán práce výchovného poradce

Plán práce výchovného poradce SOŠ Velvary s.r.o. Školní 268 273 24 Velvary Plán práce výchovného poradce Školní rok 2010/2011 výchovný poradce: Mgr. Hana Hronková Výchovný poradce zabezpečuje poskytování poradenských služeb ve škole,

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ Vaše dítě chodí do MŠ: 0% 3% 36% 61% Nerado Rádo Velmi rádo Nevím, nedokážu odpovědět Informovanost o dění v MŠ je podle Vás: 10% 45% 14; 45% Zcela nedostatečná Přiměřená Výborná

Více

Základní škola a Mateřská škola, Potštejn, okres Rychnov nad Kněžnou ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY součást č. 11 PROVOZNÍ ŘÁD MŠ

Základní škola a Mateřská škola, Potštejn, okres Rychnov nad Kněžnou ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY součást č. 11 PROVOZNÍ ŘÁD MŠ Základní škola a Mateřská škola, Potštejn, okres Rychnov nad Kněžnou ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY součást č. 11 PROVOZNÍ ŘÁD MŠ Číslo jednací: 51/2016 Spisový znak: 2-1 Skartační znak: A5 Vypracovala: Marie Kočová

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM pro školní rok 2015-2016 Realizátor: Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Přerov, příspěvková organizace, Jindřichov 122, Hranice 75301 Garant: Ředitelství ZŠ

Více

Koncepce. Základní školy Jana Wericha 2013 2017. Základní škola Jana Wericha

Koncepce. Základní školy Jana Wericha 2013 2017. Základní škola Jana Wericha Základní škola Jana Wericha 163 00 Praha Řepy, Španielova 19/1111, tel. 235 314 162, tel./fax. 235 314 362 Koncepce Základní školy Jana Wericha 2013 2017 Aby se holky smály a školy se nebály a kluci jakbysmet.

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA DASKABÁT, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ ROK

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA DASKABÁT, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ ROK ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA DASKABÁT, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ ROK 2014-2015 Zpracovala: Mgr. Markéta Stloukalová Č.j.: 76/15 1 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název školy: Adresa

Více

Speciálně pedagogické centrum pro vady řeči

Speciálně pedagogické centrum pro vady řeči Speciálně pedagogické centrum pro vady řeči při ZŠ pro žáky se specifickými poruchami učení Karlovy Vary, příspěvková organizace Zahájení činnosti: 1.9.2011 Ředitelka: Mgr. Klára Píšová Kontakty: 351 161

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola Javorník, Polská 488. Polská 488, 790 70 Javorník. Identifikátor školy: 600 150 232

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola Javorník, Polská 488. Polská 488, 790 70 Javorník. Identifikátor školy: 600 150 232 Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Mateřská škola Javorník, Polská 488 Polská 488, 790 70 Javorník Identifikátor školy: 600 150 232 Termín konání inspekce: 26. leden a 1. únor

Více

IN SP EKČ N Í ZP R ÁVA

IN SP EKČ N Í ZP R ÁVA Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát IN SP EKČ N Í ZP R ÁVA Čj. ČŠIC-277/16-C Název právnické osoby vykonávající činnost školy/školského zařízení Sídlo E-mail právnické osoby Mateřská škola Mezimostí

Více