Vyjádření. k žádosti o vydání změny integrovaného povolení společnosti. CELIO, a.s.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Vyjádření. k žádosti o vydání změny integrovaného povolení společnosti. CELIO, a.s."

Transkript

1 Vyjádření k žádosti o vydání změny integrovaného povolení společnosti CELIO, a.s. V Praze,

2 Zadavatel: Krajský úřad Ústeckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Velká Hradební 3118/48, Ústí nad Labem IČ: Kontakt: urad@kr-ustecky.cz, Zpracovatel: CENIA, česká informační agentura životního prostředí Úsek pro agenturní činnosti Kodaňská 10, Praha 10 IČ: Kontakt: info@cenia.cz, Č.j.: 2876/CEN/06 Schválil: RNDr. Jan Prášek, ředitel úseku pro agenturní činnosti Kontroloval: Ing. Milena Drašťáková Vypracoval: Bc. Jiří Valta Archivní výtisk č. 1 CENIA, česká informační agentura životního prostředí, 2006

3 CELIO, a.s. Obsah 1 PŘEDMĚT VYJÁDŘENÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE POPIS ZAŘÍZENÍ A PŘÍMO SPOJENÝCH ČINNOSTÍ STANOVISKO K ŽÁDOSTI NÁVRH ZÁVAZNÝCH PODMÍNEK PROVOZU EMISNÍ LIMITY OPATŘENÍ K VYLOUČENÍ RIZIK MOŽNÉHO ZNEČIŠŤOVÁNÍ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ A OHROŽOVÁNÍ ZDRAVÍ ČLOVĚKA POCHÁZEJÍCÍCH ZE ZAŘÍZENÍ PO UKONČENÍ JEHO ČINNOSTI PODMÍNKY PŘI NAKLÁDÁNÍ S ODPADY PODMÍNKY ZAJIŠŤUJÍCÍ OCHRANU ZDRAVÍ ČLOVĚKA, ZVÍŘAT A OCHRANU ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ PODMÍNKY PRO HOSPODÁRNÉ VYUŽÍVÁNÍ SUROVIN A ENERGIE OPATŘENÍ PRO PŘEDCHÁZENÍ HAVÁRIÍM A OMEZOVÁNÍ JEJICH PŘÍPADNÝCH NÁSLEDKŮ OPATŘENÍ PRO PROVOZ TÝKAJÍCÍ SE SITUACÍ ODLIŠNÝCH OD PODMÍNEK BĚŽNÉHO PROVOZU ZPŮSOB MONITOROVÁNÍ EMISÍ A PŘENOSŮ, PŘÍPADNĚ TECHNICKÝCH OPATŘENÍ (METODIKA MĚŘENÍ, FREKVENCE, VEDENÍ ZÁZNAMŮ) OPATŘENÍ K MINIMALIZACI DÁLKOVÉHO PŘEMISŤOVÁNÍ ZNEČIŠTĚNÍ ČI ZNEČIŠTĚNÍ PŘEKRAČUJÍCÍHO HRANICE STÁTŮ POSTUP VYHODNOCOVÁNÍ PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ PODMÍNKY PROVOZU VYCHÁZEJÍCÍ Z POSOUZENÍ VLIVU ZAŘÍZENÍ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ VYPOŘÁDÁNÍ SE STANOVISKY A PŘIPOMÍNKAMI ÚČASTNÍKŮ ŘÍZENÍ POROVNÁNÍ S NEJLEPŠÍMI DOSTUPNÝMI TECHNIKAMI (BAT) ZÁVĚR POUŽITÁ LITERATURA SEZNAM ZKRATEK strana 1 (celkem 18)

4 CELIO, a.s. 1 Předmět vyjádření 1.1 Identifikační údaje Majitel zařízení Adresa sídla V Růžodolu 2, Litvínov 7 IČ Provozovatel zařízení CELIO, a.s. Adresa sídla V Růžodolu 2, Litvínov 7 IČ Název provozovny Skládkový komplex Adresa V Růžodolu 2, Litvínov 7 Kategorie dle přílohy č. 1 zákona č. 76/2002 Sb. 5.1 Zařízení na odstraňování nebo využívání nebezpečného odpadu a zařízení k nakládání s odpadními oleji, vždy o kapacitě větší než 10 t denně Skládky, které přijímají více než 10 tun denně nebo mají celkovou kapacitu větší než tun, s výjimkou skládek inertního odpadu. Umístění zařízení viz IP, č.j. 8018/03/ZPZ/IP-1.5/Sk, ze dne Informace o změně IP Na základě rozhodnutí KÚ, č.j. 7505/04/ZPZ/IP-1/Sk, ze dne byla provedena: - specifikace všech technologických jednotek v zařízení. - přepracován PŘ Skládky S nebezpečný odpad dle požadavků KÚ. V souladu s nabytím účinnosti vyhlášky č. 294/2005 Sb. byla provedena aktualizace: - PŘ Skládka S ostatní odpad. - PŘ Skládka S nebezpečný odpad. - PŘ Skládka S inertní odpad. - PŘ Biodegradační plocha. - PŘ Linka na úpravu odpadů stabilizací. - PŘ Překladiště odpadů. - PŘ Linky pro úpravu a zpracování elektroodpadu. - PŘ Recyklační plocha. - Provozní a manipulační řád PŘ 11 Vodohospodářské systémy. strana 1 (celkem 18)

5 1.2 Popis zařízení a přímo spojených činností viz IP, č.j. 8018/03/ZPZ/IP-1.5/Sk, ze dne , doplněné o: 1) Skládka S-OO je v souladu s přijetím vyhlášky č. 294/2005 Sb., provozovatelem zařazena jako skládka skupiny ostatní odpad, podskupiny S-OO Technické a technologické jednotky podle přílohy č. 1 zákona č. 76/2002 Sb. viz IP, č.j. 8018/03/ZPZ/IP-1.5/Sk, ze dne Technické a technologické jednotky mimo rámec přílohy č. 1 zákona č. 76/2002 Sb. viz IP, č.j. 8018/03/ZPZ/IP-1.5/Sk, ze dne Přímo spojené činnosti viz IP, č.j. 8018/03/ZPZ/IP-1.5/Sk, ze dne Stanovisko k žádosti Na základě Vašeho požadavku, č.j. 815/73626/05/ZPZ/IP-Z1/Sk, ze dne , a následně oznámení o doplnění žádosti, č.j. 815/05/ZPZ/IP-1/Z1/Sk, ze dne , jsme posoudili žádost o vydání změny IP (dále jen žádost) společnosti CELIO, a.s. a doporučujeme vydat změnu IP za níže navržených závazných podmínek provozu zařízení. strana 2 (celkem 18)

6 3 Návrh závazných podmínek provozu Podmínky IP, č.j. 8018/03/ZPZ/IP-1.5/Sk, ze dne , doporučujeme upravit či rozšířit dle níže uvedených kapitol. 3.1 Emisní limity Ovzduší Zdroj Fléra Znečišťující látka Emisní limit (mg.m -3 ) TZL 50 SO NO X 200 CO 100 ČS PHM VOC 150 Kogenerační jednotka NO X 500 CO 650 VOC 150 SO 2 60 mg/mj tepla, přivedeného v palivu Termín dosažení Dnem nabytí právní moci změny integrovaného povolení Voda 1) Upravit emisní limity pro vypouštění odpadních povrchových a drenážních vod ze sběrného systému skládkového komplexu do otevřeného koryta, které se napojuje do železničního příkopu a následně do přeložky Mračného potoka v říčním km 3,25, č. hydrologického pořadí , břeh levý. Tabulka č. 1 Emisní limity pro vypouštění odpadních vod Ukazatel Hodnota p Hodnota m Maximální roční množství (mg.l -1 ) (mg.l -1 ) (t.rok -1 ) CHSK Cr ,8 C 10 C ,5 NEL 1 2 0,02 Fenoly jedn. 0,01 0,02 0,0002 RAS P celk ,1 + N-NH ,14 ph 6-9 strana 3 (celkem 18)

7 3.2 Opatření k vyloučení rizik možného znečišťování životního prostředí a ohrožování zdraví člověka pocházejících ze zařízení po ukončení jeho činnosti Změnou IP nejsou opatření k vyloučení rizik možného znečišťování životního prostředí a ohrožování zdraví člověka pocházejících ze zařízení po ukončení jeho činnosti dotčeny. 3.3 Podmínky při nakládání s odpady 1) V PŘ Skládky podskupiny S-OO3 v termínu před vydáním rozhodnutí doplnit/pozměnit následující ustanovení: a) Aktualitovat seznam použité literatury, zejména výčet legistativy a TNO. b) Do seznamu odpadů přijímaných na skládku doplnit odpad kat. č Beton. c) Ze seznamu odpadů pro technické zabezpečení skládky vyjmout odpad katalogového čísla Strusky z polymetalurgie olova a Průsaková voda ze skládek. d) Provozní deník skládkového komplexu (str. 40) upravit klasifikaci skládky podle vyhlášky č. 294/2005 Sb. e) Na straně 6 v prvním odstavci doplnit popis skládky o odkaz na tab. 2.1 a výluhovou třídu IIa z vyhlášky č. 294/2005 Sb. f) V tabulce na str. 8 Horizontální odplynění doplnit S-OO3. g) Na straně 9 a dalších nahradit S-OO za S-OO3. h) Na str. 10 doplnit přesnou citaci ustanovení odst. 8 přílohy č. 4 vyhlášky č. 294/2005 Sb. i) Příloha č. 1 Seznam odpadů přijímaných na skládku S-OO, uvést do souladu s podmínkami vyhlášky č. 294/2005 Sb., pro ukládání odpadů do sektorů podskupiny S-OO3. Zejména vyjmout odpady s vyšším obsahem železa, odpady na bázi sádry a odpady, které není možné přijímat na skládky všech skupin, např Fotoaparáty na jedno použití obsahující jiné baterie neuvedené pod číslem , Průsaková voda ze skládek, apod. 2) V PŘ Skládky nebezpečného odpadu v termínu před vydáním rozhodnutí doplnit/pozměnit následující ustanovení: a) Aktualitovat seznam použité literatury, zejména výčet legistativy a TNO. b) Na straně č. 4 odst. Základní popis odpadu, doplnit o výluhovou tř. III. c) Vyjmenovat odpady, které mohou být na skládku bez zkoušek přijímány a doplnit přesnou citaci z vyhlášky č. 294/2005 Sb. d) Doplnit podmínky uvedené v bodem 9) a 10) přílohy č. 4 vyhlášky č. 294/2005 Sb. e) Jmenovitě, v souladu s přílohou č. 5, vyhlášky č. 294/2005 Sb., část A, vypsat seznam odpadů, které je zakázáno ukládat na skládky všech skupin, nebo využívat na povrchu terénu a odpady, které lze na skládky ukládat jen za určitých podmínek. Naformátováno: Odrážky a číslování Naformátováno: Odrážky a číslování strana 4 (celkem 18)

8 f) Kapitolu (str. 11) upravit v souladu s podmínkami pro využívání odpadů na povrchu terénu, bod 1., odst. a) d). 3) V PŘ Skládky inertního odpadu v termínu před vydáním rozhodnutí doplnit/pozměnit následující ustanovení: a) Aktualitovat seznam použité literatury, zejména výčet legistativy a TNO. b) Kapitolu nahradit S-OO za S-OO3. c) Kapitola nahradit skladované materiály za shromážděné odpady. d) Kap způsob provedení biodegradace doplnit, resp. upravit podle přílohy č. 6, kód D 8, vyhlášky č. 294/2005 Sb. 4) V PŘ Linky na úpravu odpadů stabilizací v termínu před vydáním rozhodnutí doplnit/pozměnit následující ustanovení: a) Aktualitovat seznam použité literatury, zejména výčet legistativy a TNO. b) V kap. 1 Účel vynechat způsob úpravy uvedený pod kódem D 8. c) V kap (str 7), skládka S-OO blíže specifikovat podle vyhlášky č. 294/2005 Sb., rovněž tak v kap (str. 7). d) Strana č. 8 vyhláška č. 294/2005 Sb., příloha č. 2 doplnit odstavec 8. e) Kapitolu (str. 10 a následující), doplnit o bod 3. z přílohy č. 4 vyhlášky č. 294/2005 Sb. 5) V PŘ Překladiště odpadů v termínu před vydáním rozhodnutí doplnit/pozměnit následující ustanovení: a) Aktualitovat seznam použité literatury, zejména výčet legistativy a TNO. b) V kapitole nahradit termín... k dočasnému shromáždění odpadů za k dočasnému uskladnění odpadů. c) Kapitolu vymezení odpadů, doplnit o citaci, že na překladiště nesmí být přijímán odpad, který je určen k úpravám biodegradací nebo stabilizací. d) Kap str. 14 záznamy z kontrol nahradit do provozního deníku, na místo deníku. e) Seznam odpadů přijímaných na Překladiště vyjmout nebezpečné odpady, které jsou přijímány do skladu nebezpečných odpadů. 6) V PŘ Linky na úpravu a zpracování elektroodpadu v termínu před vydáním rozhodnutí doplnit/pozměnit tato ustanovení: a) Aktualitovat seznam použité literatury, zejména výčet legistativy a TNO. b) Na str. 7, kap ,uvést, zda-li linka byla uvedena do trvalého nebo zkušebního provozu. c) Kapitola pojmenovat Seznam odpadů přijímaných do zařízení a seznam odpadů, které vznikají provozem zařízení. 7) V PŘ Recyklační plochy v termínu před vydáním rozhodnutí doplnit/pozměnit následující ustanovení: a) Aktualitovat seznam použité literatury, zejména výčet legistativy a TNO. Naformátováno: Odrážky a číslování Naformátováno: Odrážky a číslování Naformátováno: Odrážky a číslování strana 5 (celkem 18)

9 b) V kapitole (str. 8) vymezení druhů odpadů uvést do souladu s přílohou č. 8, tab. 8.1 vyhlášky č. 294/2005 Sb. c) Doplnit o podmínku, že k recyklaci nesmějí být přijímány odpady, které byly upraveny stabilizací uvedenou pod kódem D 9, viz. podmínky v příloze č. 4, bod 3 vyhlášky. d) Konkretizovat způsob kontroly vyrobených recyklátů. 3.4 Podmínky zajišťující ochranu zdraví člověka, zvířat a ochranu životního prostředí Změnou IP nejsou podmínky zajišťující ochranu zdraví člověka, zvířat a ochranu životního prostředí dotčeny. 3.5 Podmínky pro hospodárné využívání surovin a energie Změnou IP nejsou podmínky pro hospodárné využívání surovin a energie dotčeny. 3.6 Opatření pro předcházení haváriím a omezování jejich případných následků Změnou IP nejsou opatření pro předcházení haváriím a omezování jejich případných následků dotčena. 3.7 Opatření pro provoz týkající se situací odlišných od podmínek běžného provozu Změnou IP nejsou opatření pro provoz týkající se situací odlišných od podmínek běžného provozu dotčena. 3.8 Způsob monitorování emisí a přenosů, případně technických opatření (metodika měření, frekvence, vedení záznamů) 1) Monitoring 1x za 2 roky rozšířit o měření účinnosti spalování kotle VIADRUS v parametrech NO X, CO a provádění kontroly spalinových cest. 3.9 Opatření k minimalizaci dálkového přemisťování znečištění či znečištění překračujícího hranice států Změnou IP nejsou opatření k minimalizaci dálkového přemisťování znečištění či znečištění překračujícího hranice států dotčena Postup vyhodnocování plnění podmínek integrovaného povolení Změnou IP není postup vyhodnocování plnění podmínek integrovaného povolení dotčen Podmínky provozu vycházející z posouzení vlivu zařízení na životní prostředí Změnou IP nejsou podmínky provozu vycházející z posouzení vlivu zařízení na životní prostředí dotčeny. strana 6 (celkem 18)

10 4 Vypořádání se stanovisky a připomínkami účastníků řízení KÚ ÚK byla doručena vyjádření k žádosti o integrované povolení od: Městského úřadu Litvínov, Odboru regionálního rozvoje, oddělení územního plánování, č.j. ORR/1331/Va/2005, ze dne bez připomínek. Městského úřadu Litvínov, Odboru životního prostředí, č.j. OŽP/VYJ-IIPC/05/1346, ze dne bez připomínek. Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje se sídlem v Ústí nad Labem, č.j. 1289/ /Dr.Ni, ze dne bez připomínek. Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje se sídlem v Ústí nad Labem, č.j. 2864/ /Dr.Ni, ze dne bez připomínek. Obvodního báňského úřadu v Mostě, č.j. 3414/05, ze dne bez připomínek. Povodí Ohře, s.p., č.j /2005, ze dne ) Pro vypouštění čerpaných podzemních vod za účelem snižování hladiny podzemních vod nově budovaným zaústěním do přeložky Mračného potoka budou platit stejné podmínky jako pro stávající zaústění odpadních vod z retenční nádrže do téže přeložky v ř.km 3,25. Budou prováděny laboratorní rozbory ve stejném rozsahu a se stejnou četností a kvalita vypouštěných vod bude vyhovovat stejným limitům, daným rozhodnutím Krajského úřadu Ústeckého kraje č.j. 8018/03/ZPZ/IP-1,5/Sk, ze dne (integrované povolení). Bez komentáře. 2) Limitní hodnoty v citovaném rozhodnutí zůstanou beze změny, s výjimkou opravy hodnoty m a roční produkce (t/rok) pro fenoly: CHSK Cr (p/m) 40/70 mg/l 0,8 t/rok NL (p/m) 40/80 mg/l 0,5 t/rok NEL (p/m) 1/2 mg/l 0,02 t/rok Fenoly jedn. 0,01/0,02 mg/l 0,0002 t/rok (původně 0,01/1,0 mg/l 0,02 t/rok) ph 6-9 RAS 100/1300 mg/l 20 t/rok P celk. 5/10 mg/l 0,1 t/rok + N-NH 4 7/10 mg/l 0,14 t/rok Záměrem investora není tyto hodnoty zvyšovat, a proto po ústní dohodě s provozovatelem považujeme návrhy limitů v kapitole 13. pro vody z retenční nádrže za bezpředmětné. Zapracováno do kapitoly ) 1 x ročně budou výsledky rozborů a měření množství vypouštěných vod předány Povodí Ohře, s.p. Nezapracováno. Provozovatel je povinen předávat KÚ zprávu o provozu zařízení s výsledky monitoringu vždy k následujícího roku. strana 7 (celkem 18)

11 Povodí Ohře, s.p., č.j /2005, ze dne ) Do doby vyprojektování a zrealizování nového řešení odvádění podzemních vod z podloží do vod povrchových, bude možné zvýšení přípustného stupně znečištění pro současné vypouštěné odpadní vody z areálu CELIO, a.s., v ukazateli RAS z mg/l na mg/l (hodnota p ) a z mg/l na mg/l (hodnota m ). Po realizaci změny budou hodnoty v ukazateli RAS vráceny do původního limitu. Předpoklad vyprojektování a realizace výše nového řešení je 6 měsíců od vydání změny integrovaného povolení. Zapracováno do kapitoly 3.1. Rady Ústeckého kraje, Usnesení č. 33/15R/2005, ze dne ) K žádosti o vydání změny integrovaného povolení, která byla zpracována provozovatelem nejsou připomínky, pokud budou dodrženy navržené závazné podmínky v kapitole 13 žádosti, v rozhodnutí uplatněny připomínky odboru životního prostředí a zemědělství a dotčených orgánů veřejné a státní správy a požadavky vyplývající z příslušných koncepčních materiálů a plánů ochrany životního prostředí Ústeckého kraje. Bez komentáře. Tabulka č. 2 Návrh emisních limitů dle Usnesení č. 33/15R/2005, ze dne , Rady Ústeckého kraje Složka ŽP / Zdroj Ovzduší / Kotel VIADRUS (MZZO) Vody / Přepad z retenční nádrže do železničního příkopu a následně do Mračného potoka Ovzduší / Fléra Znečišťující látka NO X, CO Množství odpadních vod CHSK Cr (p/m) NL (p/m) NEL (p/m) N anorg. (p/m) Fenoly jedn. Emisní limit navržený v žádosti 1 x za 2 roky měřit účinnost spalování a provádět kontrolu spalinových cest m 3 /rok 40/80 mg/l 40/80 mg/l 1/2 mg/l 10/15 mg/l 0,1-0,2 mg/l Tuhé látky 50 mg/m 3 SO mg/m 3 NO X 200 mg/m 3 CO 100 mg/m 3 Ovzduší/ ČSPHM VOC 50 mg/m 3 Hluk / Fléra 40 db (A) pro noční dobu 50 db (A) pro denní dobu Datum dosažení emisního limitu Od data nabytí právní moci integrovaného povolení strana 8 (celkem 18)

12 Ovzduší / Kogenerace NO X 500 mg/m 3 CO 650 mg/m 3 VOC 150 mg/m 3 Zapracováno v kapitole 3.1 a 3.8. České inspekce životního prostředí, č.j. 4/RISA/5170/05/U, ze dne ) U emisí z kogenerační jednotky není v žádosti zmíněn emisní limit pro SO 2. Pro kogenerační jednotku platí emisní limity dané nařízením vlády č. 352/2002 Sb., přílohou č. 4, bodem 1.1.6, kde je pro emisní limit SO 2 uvedeno, že při použití plynných paliv nesmí být celkový obsah síry v palivu vyšší než mg/m 3 v přepočtu na obsah metanu, resp. 60 mg/mj tepla, přivedeného v palivu. V rámci autorizovaného měření emisí z KJ je nutno zjišťovat i plnění emisního limitu SO 2. Zapracováno v kapitole ) Na straně 73 v tabulce kapitoly 13.1 Emisní limity, není u kogenerace uveden emisní limit pro CO (650 mg/m 3 ) a již výše zmíněný limit pro SO 2. Zapracováno v kapitole ) V zatím platném integrovaném povolení je v kapitole monitoring uvedena povinnost provádět ověření potencionálních emisí plynů z povrchu skládky v intervalu 1 x za 6 měsíců. Z dokumentace žádosti o změnu IP není jasné, jestli tato monitorovací povinnost uvedena i v novém integrovaném povolení. Ověření potenciálních emisí z povrchu skládky by mělo být minimálně 1 x za rok prováděno. Změna v monitoringu množství a složení skládkového plynu není navrhována, proto stávající měření 1 x za 6 měsíců zůstává nadále v platnosti. 4) V příloze žádosti je uveden návrh provozního řádu zvláště velkého zdroje znečišťování ovzduší - skládky skupiny S-OO. ČIŽP upozorňuje, že na základě požadavků ČIŽP provozovatel tento PŘ aktualizoval. V žádosti je tedy třeba uvést aktuální podobu toho PŘ. Provedenou aktualizaci provozního řádu doporučujeme projednat při ústním jednání o žádosti. 5) Skládka ostaního odpadu: Provozní řád Skládky ostatního odpadu byl v souladu s vyhláškou č. 294/2005 Sb. aktualizován a doplněn po přerušení řízení o vydání IP. Připomínky bodu 5) proto nebyly zapracovány. vhodnější by bylo do názvu uvěst, že se jedná také o skládku ostatních odpadů. str. 6, První sektor jedná se o uzavřenou skládku, na které probíhá jiná činnost, ne však skládkování. použití pneumatik na dno skládky (nové kazety) by mělo být specifikováno. Zřejmě se bude jednat o drcené pneumatiky, které by měly sloužit jako plošný drén, jinak by se mohlo jednat o uložení odpadů. fóliové těsnění by mělo být chráněno geotextilií z obou stran, což z textu přímo nevyplývá (str. 7). strana 9 (celkem 18)

13 na straně 9, druhý odstavec by bylo lépe definovat pro upravené odpady kategorie ostatní odpad a odpady jejichž přijatelnost... termíny jako materiál k využití, technický materiál, technologický materiál, apod. by se mělo sjednotit na jeden termín. ukládání kovů na skládce je neekonomické, dobře se recyklují. využití odpadu ze zeleně jako 60 cm překryvnou vrstvu je diskutabilní, protože odpad ze zeleně do skládky nepatří. Je možné o této skutečnosti uvažovat pouze při technické rekultivaci uzavřené skládky, jinak zeleň využívat ke kompostování. Metan z antropogenní činnosti... Zřejmě se jedná o anaerobní činnost. předposlední odstavec na straně 10 není příliš srozumitelný část odpadů pro uvedené účely je vhodné postupně shromažďovat podél svahů.... jaké odpady se budou na skládku OO ukládat v kontejnerech? vážný určí, co bude s odpadem a jaké množství se použije na technické zabezpečení? specifikovat odpady, které podléhají rychlým změnám. zahájení ukládání odpadů je nutné zvážit, zda 100 cm vrstva odpadů je dostatečná, aby na ní najel kompaktor a hutnil uložený odpad, aniž by došlo k porušení těsnících a drenážních systémů, popř. odplyňovacího systému, uložených na dně skládky (případ Střimické skládky). termín polétavé částice lépe je použít termín lehké frakce odpadů. strana 16 obsah sušiny v kalu 25% není rypný stav, ale kašovitý až pastovitý, který může po uložení uvolňovat kapalnou fázi. Tyto kaly nemohou být použity pro technické zabezpečení skládky, nemají tvar. Čistírenské kaly z komunálních čistíren odpadních vod na skládku nemohou, protože se jedná o odpady, které jsou kompostovatelné. Vzhledem k tomu, že se jedná o skládku s energetickým využitím bioplynu, je možné tyto odpady ukládat, avšak nikoliv jako technologický materiál na zabezpečení skládky. strana 15 překrývání odpadu upřesnit výšku vrstvy, která podlíhá překrytí, stojí za úvahu zda-li neupřesnit časovým limitem. příloha č. 2 odpady na technické zabezpečení skládky kaly z různých výrob by měly být upřesněny pokud jde o obsah sušiny, měly by být vybaveny analytickým rozborem a u kalů z různých kovovýrob rovněž obsahem škodlivin v sušině. 6) Skládka nebezpečného odpadu Provozní řád Skládky nebezpečného odpadu byl v souladu s vyhláškou č. 294/2005 Sb. aktualizován a doplněn po přerušení řízení o vydání IP. Připomínky bodu 6) proto nebyly zapracovány. obdobné připomínky jako ke skládkování odpadů na skládce S-OO, tj. skládkování kalů, resp. jejich využití pro technické zabezpečení skládky musí splňovat stejné podmínky jako u předchozí skládky. v PŘ 8 na straně 12 je uvedeno ukládání odpadů do sektorů. Tato skládka v současné době žádné viditelně oddělené a označené sektory nemá a ani není konstrukčně řešena na sektory, pokud se jimi nemíní jiný způsob skládkování. Rovněž v PŘ 02 se uvažuje o ukládání odpadů do sektorů, které se vytvářejí strana 10 (celkem 18)

14 hrázkami během skládkování. Mělo by být specifikováno, nebo oddělení jednotlivých sektorů upřesněno, tak jak tomu je např. na skládce předchozí, tj. S-OO. odst. 1, na str. 10 potřebuje vysvětlení, nebo upřesnění pokud jde o skladování odpadů podél svahů skládky, protože pravděpodobně nejsou plochy podél svahů skládky zabezpečeny tak, jako skládka samotná (např. těsnění). str. 14 z textu není zcela zřejmé, kdy k vybudování sektoru dojde. V předchozí části je uvedeno, že během skládkování, ze str. 14 vyplývám že jsou jednotlivé sektory vybudovány před zahájením skládkování. dále na str. 14 je uvedeno, že se budou používat vyjmenované odpady na zabezpečení skládky vůči průniku vzdušného kyslíku a srážkových vod do skládky. Těmto jevům lze jen s obtížemi zabránit, pokud není skládka zabezpečena zastřešením, které může být i posuvné. není výlučně uvedeno přijímání NO na skládku s analytickými rozbory přijímaného odpadu. mezi odpady přijímané na skládky nesmí být odpady v tlakových nádobách, zařazené např. pod katalogovou podkupinu mezi odpady, které na skládku nebezpečných odpadů mohou být přijaty je celá řada odpadů ostatních (podle přílohy), avšak nejsou uvedeny odpady (taxativně), které mohou být přijaty až po úpravě. odpady, např. kat. č Vyřazené elektrické a elektronické zařízení obsahující nebezpečné látky do skládky rovněž nepatří, navíc skládkový komplex CELIO má recyklační linku na tyto odpady. 7) Skládka inertních odpadů Provozní řád Skládky inertních odpadů byl v souladu s vyhláškou č. 294/2005 Sb. aktualizován a doplněn po přerušení řízení o vydání IP. Připomínky bodu 7) proto nebyly zapracovány. na str. 8 je uvedeno, že vymezená část skládky slouží pro shromažďování odpadů, které jsou určena jako technologické odpady pro zabezpečení pro další skládková tělesa. Upozorňujeme, že na vymezené části S-IO mohou být shromažďovány pouze odpady, které svým složením odpovídají skládce S-IO. Jinak je nutné odpady pro další skládková tělesa shromažďovat pouze na místě zabezpečeném. pokud jde o odpady, které jsou určeny k technickému zabezpečení skládky, opět nelze používat kaly, které nejsou v rypném stavu tak, jak již bylo uvedeno dříve. 8) Recyklační plocha Provozní řád Recyklační plochy byl v souladu s vyhláškou č. 294/2005 Sb. aktualizován. Připomínky bodu 6) proto nebyly zapracovány. důraz by měl být kladen na přijímané odpady, pokud jde o jejich složení a určené k recyklaci, důležitý je původ odpadu. zabezpečení recyklační plochy musí být v souladu s přijímanými odpady. České inspekce životního prostředí, č.j. 44/OOH/ /05/ULL, ze dne ) U emisí z kogenerační jednotky (KJ) není v žádosti zmíněn emisní limit pro SO 2 (str. 58, 69 a 73). Pro kogenerační jednotku platí emisní limity dané nařízením vlády strana 11 (celkem 18)

15 č. 352/2002 Sb., přílohou č. 4, bodem 1.1.6, kde je pro emisní limit SO 2 uvedeno, že při použití plynných paliv nesmí být celkový obsah síry v palivu vyšší než mg/m 3 v přepočtu na obsah metanu, resp. 60 mg/mj tepla, přivedeného v palivu. V rámci autorizovaného měření emisí z KJ je nutno zjišťovat i plnění emisního limitu SO 2. Zapracováno v kapitole ) V dosud platném integrovaném povolení je v kapitole monitoring uvedena povinnost provádět ověření potencionálních emisí plynů z povrchu skládky v intervalu 1 x za 6 měsíců. Z dokumentace žádosti o změnu IP není jasné, jestli tato monitorovací povinnost uvedena i v novém integrovaném povolení zejména pro skládku S-NO, na skládce S-OO je monitoring skládkového plynu prováděn (měření emisí je prováděno provozním analyzátorem kontinuálně a autorizovanou laboratoří Ústav pro výzkum a využití paliv Praha Běchovice; množství skládkového plynu jednou ročně, kvalita skládkového plynu jednou za pololetí laboratoří České rafinérské, a.s.) a má být prováděn i v budoucnu. Ověření potenciálních emisí z povrchu skládky by mělo být minimálně 1 x za rok prováděno. Změna v monitoringu množství a složení skládkového plynu není navrhována, proto stávající měření 1 x za 6 měsíců zůstává i nadále v platnosti. 3) V provozních řádech všech tří skládek jsou následující nedostatky: a. V příslušných kapitolách (obvykle kap. 6) jsou uvedeny Související dokumentace, kde je výčet ČSN norem, týkajících se skládkování. Tento výčet není úplný a ani přesný, např. u skládky S-OO, str. 22. Zapracováno v kapitole 3.3. b. Není důsledně citována a uplatňována vyhláška MŽP č. 294/2005 Sb., o podmínkách ukládání odpadů na skládky a jejich využívání na povrchu terénu, která je novelou vyhlášky MŽP č. 383/2001 Sb., o podrobnostech nakládání s odpady. Zapracováno v kapitole 3.3. c. Celkové množství odpadů, které lze použít na technické zabezpečení skládky je uvedeno v objemových procentech z celkového množství odpadů uložených za rok. Vzhledem k různé specifické hmotnosti jednotlivých odpadů by mělo být integrované povolení doplněno o přepočítací koeficienty pro jednotlivé druhy odpadů, resp. skupiny odpadů. Doporučujeme dodržet ustanovení vyhlášky č. 294/2005 Sb. d. Kaly, obsahující 25% sušiny, nejsou kaly v rypném stavu a často uvolňují kapalnou fázi, by neměly být použity jako technický materiál k zabezpečení skládky. Nezapracováno. Kapalné odpady nebo odpady, které uvolňují kapalnou fázi nemohou být v souladu s vyhláškou č. 294/2005 Sb. na skládku přijímány. 4) Skládka inertního odpadu S-IO: a. V kap , str. 14 a další kaly sice musí splňovat podmínku v příloze č. 2 - třídu vyluhovatelnosti I, ale není uvedena podmínka uvolňování kapalné fáze. Nezapracováno. Kapalné odpady nebo odpady, které uvolňují kapalnou fázi nemohou být v souladu s vyhláškou č. 294/2005 Sb. na skládku přijímány. strana 12 (celkem 18)

16 b. V příloze č. 2 provozního řádu jsou uvedeny kaly jako materiál k technickému zabezpečení skládky. Bez komentáře. 5) Skládka ostatního odpadu S-OO (S-OO3) a. Odpad kat. č beton není uveden v seznamu odpadů přijímaných na skládku (str. 31). Tento odpad je však uveden v seznamu odpadů, které jsou využívány na technické zabezpečení skládky. Odpad by měl být doplněn i do seznamu přijímaných odpadů. Zapracováno v kapitole 3.3, bod 1). b. V seznamu odpadů použitelných pro technické zabezpečení skládky je uveden i odpad kat. č strusky z polymetalurgie olova, kategorie N/O. Zapracováno v kapitole 3.3, bod 1). c. Odpad kat. č Průsaková voda ze skládek S-OO, S-IO, pokud má sloužit k technickému zabezpečení skládek (str. 38), pak by měly být určeny podmínky jeho použití. Jedná se zřejmě o zkrápění skládek průsakovou vodou. S průsakovou vodou se v zařízení nenakládá jako s odpady, ale s vodou odpadní, kdy její případné přebytky jsou předávány do smluvní ČOV. Ani recirkulaci průsakové vody zpět na těleso skládky nelze považovat za nakládání s odpady, protože by bylo porušeno ustanovení vyhlášky č. 294/2005 Sb., o zákazu ukládání kapalných odpadů na skládky. Dále by nebylo ani možné evidovat uložení tohoto odpadu, neboť průsaková voda, kterou je těleso skládky zvlhčováno je odváděna vnitřním drenážním systémem skládky a zachytávána v jímce průsakových vod. Odpad katalogového čísla Průsaková voda ze skládek proto v kapitole 3.3, bod 1), doporučujeme vyjmout ze seznamu odpadů určených k technickému zabezpečení skládky. d. Provozní deník skládkového komplexu (str. 40) je nutné upravit klasifikaci skládek podle vyhlášky č. 294/2005 Sb. Zapracováno v kapitole 3.3, bod 1). e. Na straně 6 v prvním odstavci je třeba doplnit popis skládky o odkaz na tab. 2.1 a výluhovou třídu IIa z vyhlášky č. 294/2005 Sb. Zapracováno v kapitole 3.3, bod 1). f. V tab. na str. 8 Horizontální odplynění doplnit S-OO3. Zapracováno v kapitole 3.3, bod 1). g. Str 9 a další všude doplnit o S-OO na S-OO3. Zapracováno v kapitole 3.3, bod 1). h. Na str. 10 je uveden pro přijetí odpadů na skládku jen odkaz na odst. 8 přílohy č. 4. Podmínky a kritéria uvedená v tomto odstavci pro skládky S - ostatní odpad (S-OO3) je nutné přepsat do provozního řádu, protože provozovatel nemá vždy vedle provozního řádu k dispozici i vyhlášku o podmínkách ukládání odpadů na skládkách. Zapracováno v kapitole 3.3, bod 1). strana 13 (celkem 18)

17 6) Skládka nebezpečného odpadu S-NO a. Str. č.4 odst. Základní popis odpadu, doplnit o výluhovou tř. III. Zapracováno v kapitole 3.3, bod 2). b. Odpady, které mohou být bez zkoušek přijímány na skládku jsou odpady uvedené v příloze č. 8, vyhlášky č. 294/2005 Sb. doplnit o body v této příloze uvedené. Odpady přijímané na skládky bez zkoušek musí být v provozním řádu skládky vyjmenovány. Zapracováno v kapitole 3.3, bod 2). c. Podmínky uvedené v bodem 9) a 10) přílohy č. 4 vyhlášky opsat do provozního řádu. Zapracováno v kapitole 3.3, bod 2). d. Seznam odpadů, které je zakázáno ukládat na skládky všech skupin, nebo využívat na povrchu terénu a odpady, které lze na skládky ukládat jen za určitých podmínek uvést do provozního řádu jmenovitě podle přílohy č. 5, vyhl. část A. Zapracováno v kapitole 3.3, bod 2). e. Kap na str. 11 upravit v souladu s podmínkami pro využívání odpadů na povrchu terénu, bod 1., odst. a) d), doplnit. Zapracováno v kapitole 3.3, bod 2). 7) Biodegradační plocha a. Kap doplnit skládka S-OO3 místo S-OO, nebo skládka S-OO, komunální odpad. Zapracováno v kapitole 3.3, bod 3). b. Kap skladované materiály asi lépe shromážděné odpady. Plocha není definována jako sklad odpadů. Zapracováno v kapitole 3.3, bod 3). c. Kap způsob provedení biodegradace doplnit, resp. upravit podle přílohy č. 6, kód D 8, vyhlášky o účinnost úpravy, zejména pokud se jedná o selektivní biodegradaci škodlivých látek (např. ropných látek) musí být sledována ve vztahu k celkové hmotnosti upravovaného odpadu tak, aby byl vyloučen vliv ředění tohoto odpadu dalšími látkami (výrobky, materiály, odpad), přidávanými k němu v rámci technologie úpravy. Účinnost úpravy technologie s cílem snížení nebo odstranění patogenních biologických činitelů musí být sledována pomocí fyzikálních, chemických a biologických ukazatelů. Zapracováno v kapitole 3.3, bod 3). 8) Linka na úpravu odpadů stabilizací a. V kap. 1 Účel vynechat způsob úpravy uvedený pod kódem D 8, protože ten je uveden v provozním řádu Biodegradační plochy, doporučujeme tento způsob úpravy vynechat. Zapracováno v kapitole 3.3, bod 4). b. V kap , str 7, skládka S-OO blíže specifikovat podle vyhlášky č. 294/2005 Sb., rovněž tak v kap na str. 7. strana 14 (celkem 18)

18 Zapracováno v kapitole 3.3, bod 4). c. Str. 8 vyhláška č. 294/2005 Sb., příloha č. 2 nemá odstavec 8. Zapracováno v kapitole 3.3, bod 4). d. Kap , str. 10 a další, doplnit o bod 3. z přílohy č. 4 vyhlášky. Zapracováno v kapitole 3.3, bod 4). 9) Překladiště odpadů a. Kap doporučujeme termín... k dočasnému shromáždění odpadů místo k dočasnému uskladnění odpadů, protože překladiště není definováno jako sklad. Zapracováno v kapitole 3.3, bod 5). b. Kap vymezení odpadů je nutno doplnit o citaci, že na překladiště nesmí být přijímán odpad, který je určen k úpravám biodegradací nebo stabilizací. Zapracováno v kapitole 3.3, bod 5). c. Kap str. 14 záznamy z kontrol do provozního deníku, místo jen deníku. Zapracováno v kapitole 3.3, bod 5). d. Seznam odpadů přijímaných na Překladiště jsou zde uvedeny i odpady, které jsou jinak přijímány do skladu nebezpečných odpadů, jako jsou např. hydraulické oleje, apod. Bude nutné v tomto smyslu provozní řád upravit. Zapracováno v kapitole 3.3, bod 5). 10) Linka na úpravu a zpracování elektroodpadu a. Na str. 7, kap linka byla uvedena do trvalého nebo zkušebního provozu? Zapracováno v kapitole 3.3, bod 6). b. Na str. 10 lépe: Seznam odpadů přijímaných do zařízení. Zapracováno v kapitole 3.3, bod 6). c. Seznam odpadů, které vznikají provozem zařízení... Zapracováno v kapitole 3.3, bod 6). 11) Recyklační plochy a. Kap str. 8 vymezení druhů odpadů upravit konkrétně ve shodě s přílohou č. 8, tab. 8.1 vyhlášky. Zapracováno v kapitole 3.3, bod 7). b. Doplnit o podmínku, že k recyklaci nesmějí být přijímány odpady, které byly upraveny stabilizací uvedenou pod kódem D 9, viz. podmínky v příloze č. 4, bod 3 vyhlášky. Zapracováno v kapitole 3.3, bod 7). c. Je nutné konkretizovat způsob kontroly vyrobených recyklátů, a to i přesto, že k recyklaci se mohou přijímat pouze intertní odpady. Zapracováno v kapitole 3.3, bod 7). strana 15 (celkem 18)

19 5 Porovnání s nejlepšími dostupnými technikami (BAT) Změnou IP není porovnání s nejlepšími dostupnými technikami (BAT) provedené Českým ekologickým ústavem ve vyjádření k žádosti o vydání IP, č.j. AIP/559/03, ze dne , dotčeno. 6 Závěr Předložená žádost o změnu integrovaného povolení odpovídá rozsahem a obsahem informací požadavkům vyhlášky č. 554/2002 Sb. Předložený návrh provozního řádu není zcela zpracován podle požadavků zákona č. 185/2001 Sb., ve znění pozdějších předpisů, vyhlášky č. 383/2001 Sb. a vyhlášky č. 294/2005 Sb. Opatření jsou stanovena v kap Místní šetření v zařízení proběhlo Návrh vyjádření byl s provozovatelem projednán dne Použitá literatura vyhláška č. 284/2005 Sb. vyhláška č. 383/2001 Sb. vyhláška č. 554/2002 Sb. vyhláška č. 356/2002 Sb. Vyhláška Ministerstva životního prostředí č. 294/2005 Sb., o podmínkách ukládání odpadů na skládky a jejich využívání na povrchu terénu a změně vyhlášky č. 383/2001 Sb., o podrobnostech nakládání s odpady Vyhláška Ministerstva životního prostředí č. 383/2001 Sb., o podrobnostech nakládání s odpady Vyhláška Ministerstva životního prostředí č. 554/2002 Sb., kterou se stanoví vzor žádosti o vydání integrovaného povolení, rozsah a způsob jejího vyplnění Vyhláška Ministerstva životního prostředí č. 356/2002 Sb., kterou se stanoví seznam znečišťujících látek, obecné emisní limity, způsob předávání zpráv a informací, zjišťování množství vypouštěných znečišťujících látek, tmavosti kouře, přípustné míry obtěžování zápachem a intenzity pachů, podmínky autorizace osob, požadavky na vedení provozní evidence zdrojů znečišťování ovzduší a podmínky jejich uplatňování zákon Zákon č. 185/2001 Sb., o odpadech a o změně některých dalších zákonů v aktuálním znění č. 185/2001 Sb. zákon č. 76/2002 Sb. Zákon č. 76/2002 Sb., o integrované prevenci a omezování znečištění, o integrovaném registru znečišťování a o změně některých zákonů (zákon o integrované prevenci zákon č. 86/2002 Sb. Zákon č. 86/2002 Sb., o ochraně ovzduší a o změně některých dalších zákonů (zákon o ochraně ovzduší) ČSN Skládkování odpadů Základní podmínky pro navrhování a výstavbu skládek ČSN Skládkování odpadů Těsnění skládek ČSN Skládkování odpadů Nakládání s průsakovými vodami ze skládek ČSN Skládkování odpadů Odplynění skládek ČSN Skládkování odpadů Uzavírání a rekultivace skládek ČSN Skládkování odpadů Monitorování skládek 1999/31/ES Směrnice rady o skládkování odpadů nařízení vlády č. 197/2003 o Plánu odpadového hospodářství ČR Reference dokument on Best Available Techniques for the Waste Treatment Industries, 08/2005 STRAKA F. a kol, Bioplyn, GAS, s.r.o., 2003, 520 str. strana 16 (celkem 18)

20 8 Seznam zkratek BAT ČIŽP OI IP KHS ÚK KÚ ÚK MŽP OO PŘ S-OO TKO TNO TZS ŽP Nejlepší dostupná technika Česká inspekce životního prostředí, oblastní inspektorát Integrované povolení Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje Krajský úřad Ústeckého kraje Ministerstvo životního prostředí Ostatní odpad Provozní řád Skládka ostatního odpadu Tuhý komunální odpad (dřívější označení pro dnes užívaný Směsný komunální odpad SKO) Technická norma Technické zabezpečení skládky Životní prostředí strana 17 (celkem 18)

Aktuální znění výrokové části integrovaného povolení čj. MSK 103649/2007 ze dne 30.10.2007, (nabytí právní moci dne 16.11.2007):

Aktuální znění výrokové části integrovaného povolení čj. MSK 103649/2007 ze dne 30.10.2007, (nabytí právní moci dne 16.11.2007): V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

TŘINECKÉ ŽELEZÁRNY,a.s. Vysoké pece Integrované povolení čj. MSK 97969/2006 ze dne , ve znění pozdějších změn

TŘINECKÉ ŽELEZÁRNY,a.s. Vysoké pece Integrované povolení čj. MSK 97969/2006 ze dne , ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. ktuální

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

ENERGETIKA TŘINEC, a.s. Teplárna E2 Integrované povolení čj. ŽPZ/10759/03/Hd/9 ze dne 9.12.2004

ENERGETIKA TŘINEC, a.s. Teplárna E2 Integrované povolení čj. ŽPZ/10759/03/Hd/9 ze dne 9.12.2004 V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ Příloha č. 4 k vyhlášce č. 288/2013 Sb. ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2014 1. Identifikace provozovatele

Více

28.3.2011 4.3.2015. Právnické osobě SITA CZ a.s. se sídlem Španělská 10/1073, 120 00 Praha 2, Vinohrady, IČ 25638955, se vydává integrované povolení

28.3.2011 4.3.2015. Právnické osobě SITA CZ a.s. se sídlem Španělská 10/1073, 120 00 Praha 2, Vinohrady, IČ 25638955, se vydává integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení. č.j.: KULK/2714/2003 ze dne 11. května 2004

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení. č.j.: KULK/2714/2003 ze dne 11. května 2004 Adresátům dle rozdělovníku Liberec 8. srpna 2011 Sp. Zn. OŽPZ 203/2010 Č. j. KULK 29223/2011 Vyřizuje: Ing. Petr Čech Tel.: 485 226 391 R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého kraje, odbor životního

Více

Vyjádření. k žádosti o změnu integrovaných povolení společnosti KRKONOŠSKÉ PAPÍRNY a.s.

Vyjádření. k žádosti o změnu integrovaných povolení společnosti KRKONOŠSKÉ PAPÍRNY a.s. Vyjádření k žádosti o změnu integrovaných povolení společnosti KRKONOŠSKÉ PAPÍRNY a.s. V Praze, 22.06.2006 Zadavatel: Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Wonkova

Více

R o z h o d n u t í. vydává

R o z h o d n u t í. vydává V Praze dne: 2.12.2009 Číslo jednací: 081570/2009/KUSK OŽP/Hra Spisová značka: SZ_081570/2009/KUSK/7 Oprávněná úřední osoba: Bc. Eva Hrabovská dle rozdělovníku R o z h o d n u t í Krajský úřad Středočeského

Více

ENERGETIKA TŘINEC, a.s. Teplárna E2 Integrované povolení čj. ŽPZ/10759/03/Hd/9 ze dne

ENERGETIKA TŘINEC, a.s. Teplárna E2 Integrované povolení čj. ŽPZ/10759/03/Hd/9 ze dne V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2014 1. Identifikace provozovatele Obchodní firma nebo název/ Titul,

Více

Právní předpisy v ochraně životního prostředí

Právní předpisy v ochraně životního prostředí Právní předpisy v ochraně životního prostředí zákon č. 17/1992 Sb., o životním prostředí zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny vyhláška č. 395/1992 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení

Více

Účinnost užití energie

Účinnost užití energie Účinnost užití energie 6 úplného znění zákona č. 406/2006 Sb., o hospodaření energií jak vyplývá ze změny provedené zákonem č. 177/2006 Sb. Odstavce č. 2,3,4,5 Kontrola kotlů 9. listopadu 2006 1 6 odst.2

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ Příloha č. 4 k vyhlášce č. 288/2013 Sb. ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2015 Vysvětlivky Rok uvést

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ V Praze dne: 25.08.2010 Číslo jednací: 112622/2010/KUSK/OŽP/ŠE Vyřizuje: Ing. Eva Švagrová ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 7 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2015 1. Identifikace provozovatele zařízení Obchodní firma nebo

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2015 1. Identifikace provozovatele Obchodní firma nebo název/ Titul,

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 VRŠOVICE, Vršovická 65 V Praze dne 23. 2. 2015 Č.j.: 9994/ENV/15 ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 7 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní

Více

Rozhodnutí. 4. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení (dále jen změna IP )

Rozhodnutí. 4. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení (dále jen změna IP ) KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor životního prostředí Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Pracoviště: Seifertova 24, Jihlava Spisová zn.: OZP 914/2010 Kle Rozhodnutí Krajský úřad kraje Vysočina,

Více

amoniak Při hmotnostním toku emisí zneč. látky vyšším než 500 g/h nesmí být překročena úhrnná hmotnostní koncentrace 50 mg/m 3 v odpadním plynu

amoniak Při hmotnostním toku emisí zneč. látky vyšším než 500 g/h nesmí být překročena úhrnná hmotnostní koncentrace 50 mg/m 3 v odpadním plynu 1. Emisní limity Ovzduší Velký zdroj znečišťování ovzduší Tabulka č.1 Emisní zdroj Znečišťující látka Emisní limit Četnost měření Zařízení chovu prasat amoniak Při hmotnostním toku emisí zneč. látky vyšším

Více

Krajský úřad Zlínského kraje Odbor životního prostředí a zemědělství tř. Tomáše Bati 21 Zlín

Krajský úřad Zlínského kraje Odbor životního prostředí a zemědělství tř. Tomáše Bati 21 Zlín Krajský úřad Zlínského kraje Odbor životního prostředí a zemědělství tř. Tomáše Bati 21 Zlín 761 90 Váš dopis č. j. / ze dne Naše č. j. KUZL45889/2017 03. 07. 2017 \CChI Vyřizuje/linka Praha, dne Ing.

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ Příloha č. 4 k vyhlášce č. 288/2013 Sb. ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2015 Vysvětlivky Rok uvést

Více

ODPADOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ

ODPADOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ Ing. Zdeněk Fildán PŘÍRUČKA PRO ODPADOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ PODLE ZÁKONA Č. 185/2001 SB., O ODPADECH Příručka pro oblast životního prostředí Příručka pro oblast životního prostředí Obsah: 1.0 Úvod 1.1 Stručný

Více

TŘINECKÉ ŽELEZÁRNY,a.s. Vysoké pece Integrované povolení čj. MSK 97969/2006 ze dne , ve znění pozdějších změn

TŘINECKÉ ŽELEZÁRNY,a.s. Vysoké pece Integrované povolení čj. MSK 97969/2006 ze dne , ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. ktuální

Více

Stanice na odstraňování kapalných odpadů aplikace závěrů o BAT

Stanice na odstraňování kapalných odpadů aplikace závěrů o BAT Stanice na odstraňování kapalných odpadů aplikace závěrů o BAT Galuszková Zuzana ČIŽP OI Liberec 11. 6. 2019 Stanice na odstraňování kapalných Kategorie zařízení 5.1 odpadů Zařízení na odstraňování nebo

Více

ArcelorMittal Ostrava a.s. Teplárna Integrované povolení čj. MSK 83215/2006 ze dne , ve znění pozdějších změn

ArcelorMittal Ostrava a.s. Teplárna Integrované povolení čj. MSK 83215/2006 ze dne , ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE

VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Příloha č. 4 k vyhlášce č. 288/2013 Sb. VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2013 Rok uvést příslušný

Více

TALPA RPF, s.r.o. Dekontaminační stanice Havířov Integrované povolení čj. MSK 69710/2007 ze dne , ve znění pozdějších změn

TALPA RPF, s.r.o. Dekontaminační stanice Havířov Integrované povolení čj. MSK 69710/2007 ze dne , ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik EKO-UNIBAU a.s. Praha Ing. Jaroslav Čech předseda představenstva Ječná č. p. 25 120 00 Praha 2 datum 19. srpna 2008 oprávněná

Více

Vyjádření. k žádosti o vydání integrovaného povolení společnosti Synthesia, a.s. V Praze, 3.10.2006

Vyjádření. k žádosti o vydání integrovaného povolení společnosti Synthesia, a.s. V Praze, 3.10.2006 Vyjádření k žádosti o vydání integrovaného povolení společnosti Synthesia, a.s.. V Praze, 3.10.2006 Zadavatel: Krajský úřad Pardubického kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Komenského náměstí

Více

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení Adresátům dle rozdělovníku Liberec 14. května 2010 Č. j.: KULK 31995/2010 Sp. zn.: OŽPZ 203/2010 Vyřizuje: Ing. Pavlína Švecová Tel.: 485 226 385 R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého kraje, odbor

Více

V Praze dne: dle rozdělovníku Číslo jednací: /2012/KUSK OŽP/VITK Spisová značka: SZ_112416/2012/KUSK/6 Oprávněná úřední osoba:

V Praze dne: dle rozdělovníku Číslo jednací: /2012/KUSK OŽP/VITK Spisová značka: SZ_112416/2012/KUSK/6 Oprávněná úřední osoba: V Praze dne: 19.9.2012 dle rozdělovníku Číslo jednací: 112416/2012/KUSK OŽP/VITK Spisová značka: SZ_112416/2012/KUSK/6 Oprávněná úřední osoba: Ing. Kamil Vitner R o z h o d n u t í Krajský úřad Středočeského

Více

JATKA KURKA s.r.o. Jatka Otice Integrované povolení čj. MSK /2006 ze dne , ve znění pozdějších změn

JATKA KURKA s.r.o. Jatka Otice Integrované povolení čj. MSK /2006 ze dne , ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2014 1. Identifikace provozovatele zařízení Obchodní firma nebo

Více

Rozhodnutí. provozovateli zařízení: RUMPOLD P s.r.o. se sídlem Úslavská 27, Plzeň, IČ

Rozhodnutí. provozovateli zařízení: RUMPOLD P s.r.o. se sídlem Úslavská 27, Plzeň, IČ V Praze dne: 22. 10. 2015 Číslo jednací: 091177/2015/KUSK OŽP/VITK Spisová značka: SZ_091177/2015/KUSK/5 Oprávněná úřední osoba: Ing. Kamil Vitner Dle rozdělovníku Rozhodnutí Krajský úřad Středočeského

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZA ROK ZAŘÍZENÍ CUKROVAR ČESKÉ MEZIŘÍČÍ PROVOZOVATELE TEREOS TTD a.s.

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZA ROK ZAŘÍZENÍ CUKROVAR ČESKÉ MEZIŘÍČÍ PROVOZOVATELE TEREOS TTD a.s. ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZA ROK 2014 ZAŘÍZENÍ CUKROVAR ČESKÉ MEZIŘÍČÍ PROVOZOVATELE TEREOS TTD a.s. zpracovaná dle zákona č. 76/2002 Sb., o integrované prevenci a omezování znečištění,

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2015 1. Identifikace provozovatele Obchodní firma nebo název/ Titul,

Více

KOMTERM Morava, s.r.o. Energetika Kopřivnice Integrované povolení čj. MSK 24911/2007 ze dne , ve znění pozdějších změn

KOMTERM Morava, s.r.o. Energetika Kopřivnice Integrované povolení čj. MSK 24911/2007 ze dne , ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Rozhodnutí. 10. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení (dále jen 10. změna IP )

Rozhodnutí. 10. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení (dále jen 10. změna IP ) Spisová zn.: OZP 408/2013 Kle KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor životního prostředí Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Pracoviště: Seifertova 24, Jihlava Rozhodnutí Krajský úřad Kraje Vysočina,

Více

1. Ochrana ovzduší a emisní limity

1. Ochrana ovzduší a emisní limity 1. Ochrana ovzduší a emisní limity 1. podmínka : dodržet navržené emisní limity Tabulka 1 - Emisní zdroje a termíny dosažení závazného emisního limitu Emisní zdroj Kotelna K 001 - kotel č. K 011, K 012

Více

Zneškodňování a likvidace odpadů

Zneškodňování a likvidace odpadů Zneškodňování a likvidace odpadů odpady - plynné, kapalné, pevné a biologické odpady -ke spalování, recyklaci, skládkování průmyslové odpady, zemědělské a komunální odpady Účel analýzy : Posouzení způsobu

Více

AKTUÁLNÍ ZMĚNY ZÁKONA, PŘÍPRAVA NOVÝCH PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ, POH, DATA O ODPADECH V ČR, OPŽP PO3

AKTUÁLNÍ ZMĚNY ZÁKONA, PŘÍPRAVA NOVÝCH PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ, POH, DATA O ODPADECH V ČR, OPŽP PO3 AKTUÁLNÍ ZMĚNY ZÁKONA, PŘÍPRAVA NOVÝCH PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ, POH, DATA O ODPADECH V ČR, OPŽP PO3 Tomáš Kovařík Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí Konference Biomasa & Energetika, 24. listopadu

Více

VEPASPOL Olomouc, a.s. Paseka Paseka ROZHODNUTÍ

VEPASPOL Olomouc, a.s. Paseka Paseka ROZHODNUTÍ Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc Čj.: KUOK 92757/2013 V Olomouci dne 25. 10. 2013 SpZn.: KÚOK/79799/2013/OŽPZ/7265 Sp. a skart. znak:

Více

SITA CZ a.s. tel.: Španělská 10/ ROZHODNUTÍ

SITA CZ a.s. tel.: Španělská 10/ ROZHODNUTÍ Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc V Olomouci dne 23. 10. 2015 SpZn.: KÚOK/82598/2015/OŽPZ/7265 Vyřizuje: Mgr. Vojtěch Cvek SITA CZ a.s.

Více

ROZHODNUTÍ. rozhodnutí

ROZHODNUTÍ. rozhodnutí Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik ZPS SLÉVÁRNA, a.s. Třída 3. května 1172 763 02 Zlín, Malenovice datum oprávněná úřední osoba číslo jednací spisová značka 14.

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ Příloha č. 4 k vyhlášce č. 288/2013 Sb. ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2014 Vysvětlivky Rok uvést

Více

R o z h o d n u t í. změněného rozhodnutím č.j /2011/KUSK OŽP/VITK ze dne ,

R o z h o d n u t í. změněného rozhodnutím č.j /2011/KUSK OŽP/VITK ze dne , V Praze dne: 30. 11. 2015 dle rozdělovníku Číslo jednací: 078546/2015/KUSK OŽP/VITK Spisová značka: SZ_078546/2015/KUSK/9 Oprávněná úřední osoba: Ing. Kamil Vitner R o z h o d n u t í Krajský úřad Středočeského

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

S-MHMP /2010/OOP-VIII-39/R-6/11/Zul Mgr. Zuláková R O Z H O D N U T Í

S-MHMP /2010/OOP-VIII-39/R-6/11/Zul Mgr. Zuláková R O Z H O D N U T Í HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTŘEDÍ SZn.: Vyřizuje: Telefon: S-MHMP-1043810/2010/OOP-VIII-39/R-6/11/Zul Mgr. Zuláková 236 004 384 Podle rozdělovníku Praha 03.02.2011

Více

IP_ Univerzální výrobna hnojiv (NPK, LV, DASA) rok 2014 Stránka 1 z 18

IP_ Univerzální výrobna hnojiv (NPK, LV, DASA) rok 2014 Stránka 1 z 18 IP_ Univerzální výrobna hnojiv (NPK, LV, DASA) rok 2014 Stránka 1 z 18 Podmínky integrovaného povolení Stanovené limity (emisní limity, ostatní limity, limitní hodnoty) Označení části IP 1. Ochrana ovzduší

Více

6. listopadu 2013 OŽPZ 865/2013 R O Z H O D N U T Í

6. listopadu 2013 OŽPZ 865/2013 R O Z H O D N U T Í Adresátům dle rozdělovníku ČÍSLO JEDNACÍ OPRÁVNĚNÁ ÚŘEDNÍ OSOBA/LINKA/E-MAIL LIBEREC KULK 51922/2013 Čech/391 6. listopadu 2013 OŽPZ 865/2013 petr.cech@kraj-lbc.cz R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého

Více

Krajský úřad Ústeckého kraje odbor životního prostředí a zemědělství

Krajský úřad Ústeckého kraje odbor životního prostředí a zemědělství Krajský úřad Ústeckého kraje odbor životního prostředí a zemědělství Úplné znění výrokové části integrovaného povolení č.j.: 815/05/ZPZ/IP-1/Z1/Sk z 18. 5. 2006, se změnami č.j.: 602/ŽPZ/07/IP-1/Z2/Rc

Více

ROZHODNUTÍ. a) Popis technické a technologické jednotky uvedené v příloze č. 1 k zákonu o integrované prevenci

ROZHODNUTÍ. a) Popis technické a technologické jednotky uvedené v příloze č. 1 k zákonu o integrované prevenci Adresátům dle rozdělovníku ČÍSLO JEDNACÍ OPRÁVNĚNÁ ÚŘEDNÍ OSOBA/LINKA/E-MAIL LIBEREC KULK 58341/2013 OŽPZ 1063/2013 Ing. Švecová/385 pavlina.svecova@kraj-lbc.cz 17. březen 2014 ROZHODNUTÍ Krajský úřad

Více

BM servis a.s. Řízená skládka odpadů S-IO a S-OO Nový stav Integrované povolení čj. MSK 202791/2006 ze dne 25. 5. 2007, ve znění pozdějších změn

BM servis a.s. Řízená skládka odpadů S-IO a S-OO Nový stav Integrované povolení čj. MSK 202791/2006 ze dne 25. 5. 2007, ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ Příloha č. 4 k vyhlášce č. 288/2013 Sb. VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2014 1. Identifikace

Více

Vyjádření. k žádosti o vydání integrovaného povolení společnosti Valašskokloboucké služby s.r.o.

Vyjádření. k žádosti o vydání integrovaného povolení společnosti Valašskokloboucké služby s.r.o. Vyjádření k žádosti o vydání integrovaného povolení společnosti Valašskokloboucké služby s.r.o. V Praze, 19.09.2006 Zadavatel: Krajský úřad Zlínského kraje Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení

Více

Rozhodnutí o vydání integrovaného povolení

Rozhodnutí o vydání integrovaného povolení V Praze dne: 30.10.2009 Číslo jednací: 137937/2009/KUSK OŽP/Hra Spisová značka: SZ_137937/2009/KUSK/5 Vyřizuje: Bc. Eva Hrabovská l. 929 Dle rozdělovníku Rozhodnutí o vydání integrovaného povolení Krajský

Více

ČÁST B ÚDAJE O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ČÁST B ÚDAJE O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST B ÚDAJE O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ Podmínky integrovaného povolení Stanovené limity (emisní limity, ostatní limity, limitní hodnoty) 1. Ochrana ovzduší - emisní limity, podmínky monitoringu

Více

Vyjádření. k žádosti o vydání integrovaného povolení společnosti Ecocoal, s.r.o.

Vyjádření. k žádosti o vydání integrovaného povolení společnosti Ecocoal, s.r.o. Vyjádření k žádosti o vydání integrovaného povolení společnosti Ecocoal, s.r.o. V Praze, 08.06.2006 Zadavatel: Krajský úřad - Moravskoslezský kraj Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117,

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2014 1. Identifikace provozovatele zařízení Obchodní firma nebo název/

Více

AFEED, a.s. Montovaná výrobna krmných směsí Integrované povolení čj. MSK /2006 ze dne , ve znění pozdějších změn

AFEED, a.s. Montovaná výrobna krmných směsí Integrované povolení čj. MSK /2006 ze dne , ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX01E7EAV* Váš dopis zn.: Ze dne: Čj: MSK 95423/2014 Sp. zn.: ŽPZ/19686/2014/Chro 208.3 V10 Vyřizuje:

Více

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ Č. j.: 50210/ENV/15 V Praze dne 21. července 2015 ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 10d zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o posuzování

Více

Vyjádření. k žádosti o vydání integrovaného povolení společnosti DIAMO, státní podnik odštěpný závod GEAM

Vyjádření. k žádosti o vydání integrovaného povolení společnosti DIAMO, státní podnik odštěpný závod GEAM Vyjádření k žádosti o vydání integrovaného povolení společnosti DIAMO, státní podnik odštěpný závod GEAM V Praze, 2.5.2006 Zadavatel: Krajský úřad kraje Vysočina, odbor životního prostředí, Žižkova 16,

Více

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ Praha: 09.05.2013 Číslo jednací: Spis. značka: 052301/2013/KUSK SZ_052301/2013/KUSK Vyřizuje: Bc. Hana Křížová / linka 510 Značka: OŽP/HK ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 7 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik GLYCONA s.r.o. tř. T. Bati 1635 areál Toma a.s., budova č. 39 765 82 OTROKOVICE datum oprávněná úřední osoba číslo jednací

Více

SZn: S-MHMP /2008/OOP-VIII-289/R-44/Ryb Praha Vyřizuje: Ing. Rybánska Telefon: R o z h o d n u t í

SZn: S-MHMP /2008/OOP-VIII-289/R-44/Ryb Praha Vyřizuje: Ing. Rybánska Telefon: R o z h o d n u t í HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTŘEDÍ Podle rozdělovníku SZn: S-MHMP-342591/2008/OOP-VIII-289/R-44/Ryb Praha 22.10.2008 Vyřizuje: Ing. Rybánska Telefon: 236 004 386

Více

Rozhodnutí. 3. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení. právnické osobě: ADW AGRO, a.s.

Rozhodnutí. 3. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení. právnické osobě: ADW AGRO, a.s. Číslo jednací: KUJI 52479/2010 Spisová zn.: OZP 585/2010 Dob/17 KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor životního prostředí Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Pracoviště: Seifertova 24, Jihlava Rozhodnutí

Více

Ke změně IP byla zaslána následující dokumentace:

Ke změně IP byla zaslána následující dokumentace: KÚ Královéhradeckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Wonkova 42 500 02 Hradec Králové Váš dopis / ze dne Naše č.j. / značka Vyřizuje / linka Praha, dne ZP/25090/05-Mt-G 6425/CEN/06 Ing.Foytlová/22

Více

5380/CEN/06 Bc. Valta / 299

5380/CEN/06 Bc. Valta / 299 Krajský úřad kraje Vysočina Odbor životního prostředí Žižkova 57 587 33 Jihlava Váš dopis / ze dne Naše č.j. / značka Vyřizuje / linka Praha, dne KUJI 20737/2005/OZP/Janpo /06.01.2006 5380/CEN/06 Bc. Valta

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava. Rozhodnutí

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava. Rozhodnutí KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX01X5ZPG* Čj: MSK 40534/2018 Sp. zn.: ŽPZ/7616/2018/Kou 209.1 V50 Vyřizuje: Ing. Petra Koudelková

Více

Zpráva o ochraně životního prostředí

Zpráva o ochraně životního prostředí Zpráva o ochraně životního prostředí Zpráva o ochraně životního prostředí shrnuje důležité aspekty výrobních i nevýrobních činností Lučebních závodů a.s. Kolín a jejich dopady na životní prostředí. Poskytuje

Více

pro vytváření sítě zařízení k nakládání s odpady, zásady pro rozhodování při přeshraniční přepravě a program předcházení vzniku odpadů.

pro vytváření sítě zařízení k nakládání s odpady, zásady pro rozhodování při přeshraniční přepravě a program předcházení vzniku odpadů. Vypořádání požadavků a podmínek stanoviska Ministerstva životního prostředí k návrhu koncepce Plán odpadového hospodářství Moravskoslezského kraje pro období 2016 2026 Tento materiál je zpracován v návaznosti

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 00 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ V Praze dne 3. 3. 2009 Č.j.: 14723/ENV/09 podle 7 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní

Více

datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 5. ledna 2015 Ing. Eva Gregušová KUZL 60230/2014 KUSP 60230/2014 ŽPZE-EG ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 5. ledna 2015 Ing. Eva Gregušová KUZL 60230/2014 KUSP 60230/2014 ŽPZE-EG ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik Dle rozdělovníku datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 5. ledna 2015 Ing. Eva Gregušová KUZL 60230/2014 KUSP 60230/2014

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ Příloha č. 4 k vyhlášce č. 288/2013 Sb. ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2014 1. Identifikace provozovatele

Více

OPRAVNÉ ROZHODNUTÍ. rozhodl. o opravě zřejmých nesprávností ve výrokové části rozhodnutí

OPRAVNÉ ROZHODNUTÍ. rozhodl. o opravě zřejmých nesprávností ve výrokové části rozhodnutí Spisová zn.: KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor životního prostředí a zemědělství Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Pracoviště: Seifertova 24, Jihlava OPRAVNÉ ROZHODNUTÍ Krajský úřad Kraje Vysočina,

Více

Ochrana životního prostředí Ochrana veřejného zdraví

Ochrana životního prostředí Ochrana veřejného zdraví Soubor 100 zkušebních otázek pro ústní část zkoušky odborné způsobilosti podle 19 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o posuzování

Více

Vyjádření. k žádosti o vydání integrovaného povolení Minorec k.s. CENIA, česká informační agentura životního prostředí

Vyjádření. k žádosti o vydání integrovaného povolení Minorec k.s. CENIA, česká informační agentura životního prostředí Vyjádření k žádosti o vydání integrovaného povolení Minorec k.s. CENIA, česká informační agentura životního prostředí Litevská 8/1174, 100 05 Praha 10 tel.: +420 267 225 232 fax: + 420 271 724 306 http://www.cenia.cz

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor životního prostředí Žerotínovo náměstí 3, Brno

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor životního prostředí Žerotínovo náměstí 3, Brno KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor životního prostředí Žerotínovo náměstí 3, 601 82 Brno Č. j.: JMK 86150/2016 Sp. zn.: S-JMK 637/2016 OŽP/Zlv Brno 03.06.2016 R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Jihomoravského

Více

Tabulka 1 Závazné emisní limity při spalování zemního plynu pro kotle K1, K2 a K3

Tabulka 1 Závazné emisní limity při spalování zemního plynu pro kotle K1, K2 a K3 1. Emisní limity A.Ovzduší Emisní limity pro kotle K1, K2 a K3 : Kategorizace zdroje: Dle 54, odst. 8 zákona č. 86/2002 Sb. a přílohy č. 1 k ařízení vlády č. 52/2002 Sb. jsou kotle K1, K2 a K3 o celkovém

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava. Rozhodnutí

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava. Rozhodnutí KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX01WK9CD* Čj: MSK 20088/2018 Sp. zn.: ŽPZ/3586/2018/Kou 209.1 V50 Vyřizuje: Ing. Petra Koudelková

Více

Rozhodnutí. 4. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení (dále jen 4. změna IP )

Rozhodnutí. 4. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení (dále jen 4. změna IP ) KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor životního prostředí a zemědělství Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Pracoviště: Seifertova 24, Jihlava Spisová zn.: OZPZ 691/2015 Hab Rozhodnutí Krajský úřad

Více

Odbor rozvoje venkova, zemědělství a životního prostředí R O Z H O D N U T Í. integrované povolení. katastrální území - p.p.č. Druzcov - 552, 543, 587

Odbor rozvoje venkova, zemědělství a životního prostředí R O Z H O D N U T Í. integrované povolení. katastrální území - p.p.č. Druzcov - 552, 543, 587 Krajský úřad Libereckého kraje Odbor rozvoje venkova, zemědělství a životního prostředí Adresátům dle rozdělovníku Liberec 16. října 2007 Sp. Zn. ORVZŽP/136/2007 Č. j. KULK/7224/2007 Vyřizuje: Ing. Petr

Více

Váš dopis zn. Spisová značka Vyřizuje / telefon Datum S-MHMP-25181/2015/OCP - Mgr. Zuláková/

Váš dopis zn. Spisová značka Vyřizuje / telefon Datum S-MHMP-25181/2015/OCP - Mgr. Zuláková/ HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTŘEDÍ Dle rozdělovníku Váš dopis zn. Spisová značka Vyřizuje / telefon Datum S-MHMP-25181/2015/OCP - Mgr. Zuláková/236 004 384 22.04.2015

Více

Viz rozdělovník R O Z H O D N U T Í

Viz rozdělovník R O Z H O D N U T Í Viz rozdělovník 12759/ZP/2009-Mt-P 27.11.2009 Odbor životní prostředí a zemědělství Ing. Tomáš Morávek / 425 Oddělení EIA a IPPC tmoravek@kr-kralovehradecky.cz R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Královéhradeckého

Více

R O Z H O D N U T Í. o změně č. 5 integrovaného povolení

R O Z H O D N U T Í. o změně č. 5 integrovaného povolení KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň Naše č. j.: ŽP/180/14 Spis. zn.: ZN/1533/ŽP/05 Počet listů: 11 Počet příloh: 1 Počet listů příloh: 10 Vyřizuje: Mgr. Jaroslav

Více

Environmentální legislativa. Legislativa ČR. Právní řád princip hierarchie právní síly

Environmentální legislativa. Legislativa ČR. Právní řád princip hierarchie právní síly Environmentální legislativa Legislativa ČR Právní řád princip hierarchie právní síly 1. Ústavní zákony 2. Zákony 3. Podzákonné předpisy: nařízení vlády vyhlášky ministerstev Environmentální legislativa

Více

1. Ochrana ovzduší - emisní limity, podmínky monitoringu

1. Ochrana ovzduší - emisní limity, podmínky monitoringu ČÁST B ÚDAJE O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ Podmínky integrovaného povolení Stanovené limity (emisní limity, ostatní limity, limitní hodnoty) 1. Ochrana ovzduší - emisní limity, podmínky monitoringu

Více

změna č. čj. ze dne nabytí právní moci Integrované povolení zrušeno ke dni 1. 5. 2015

změna č. čj. ze dne nabytí právní moci Integrované povolení zrušeno ke dni 1. 5. 2015 V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

K R A J S K Ý Ú Ř A D L I B E R E C K É H O K R A J E U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2 odbor životního prostředí a zemědělství R O Z H O D N U T Í

K R A J S K Ý Ú Ř A D L I B E R E C K É H O K R A J E U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2 odbor životního prostředí a zemědělství R O Z H O D N U T Í K R A J S K Ý Ú Ř A D L I B E R E C K É H O K R A J E U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2 odbor životního prostředí a zemědělství Liberec 30. ledna 2004 Č. j.: KULK/3506/2003 Vyřizuje: Ing. Petr Beneš Tel.:

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2016 1. Identifikace provozovatele zařízení Obchodní firma nebo

Více

R O ZHO D N U T Í. o změně č. 3 integrovaného povolení

R O ZHO D N U T Í. o změně č. 3 integrovaného povolení KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň Naše č. j.: ŽP/7052/14 Spis. zn.: ZN/1634/ŽP/14 Počet listů: 9 Počet příloh: 4 Počet listů příloh: 128 Vyřizuje: Mgr.

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2015 1. Identifikace provozovatele zařízení Obchodní firma nebo

Více