Bod č. 4 Harmonogram výstavby dopravní infrastruktury Předkládá ministr dopravy

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Bod č. 4 Harmonogram výstavby dopravní infrastruktury 2008 2013 Předkládá ministr dopravy"

Transkript

1 Informace k materiálům projednávaným s rozpravou na schůzi vlády ČR dne Bod č. 2 Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2008 včetně rozpočtové dokumentace Předkládá ministr financí Návrh státního rozpočtu na rok 2008 očekává příjmy ve výši 1 036,5 mld. Kč a výdaje ve výši 1 107,3 mld. Kč; deficit státního rozpočtu tak v roce 2008 dosáhne -70,8 mld. Kč, což zabezpečuje dosažení deficitu veřejných rozpočtů na HDP ve výši 2,95 % (v metodice ESA95). Poprvé od zavedení střednědobých výdajových rámců státního rozpočtu a státních fondů do právního řádu České republiky je tento závazek pro roky 2008 a 2009 dodržen. Návrh střednědobého výhledu státního rozpočtu na léta 2009 a 2010 předpokládá snižování podílu deficitu veřejných rozpočtů na HDP. Pro rok 2009 je předpokládán ve výši 2,6 % a pro rok 2010 ve výši 2,3 % HDP (v metodice ESA95). Více v tiskové zprávě ze dne Bod č. 3 Návrh rozpočtu SFDI na rok 2008 Předkládá ministr dopravy Návrh je sestaven jako vyrovnaný s příjmy i výdaji ve výši 45 mld. Kč. Dále je na straně příjmů i výdajů bilancováno zálohové financování akcí spolufinancovaných ze zdrojů Evropské unie ve výši 32,3 mld. Kč. Z toho je pro dopravní infrastrukturu v majetku státu určeno 29,8 mld. Kč a pro dopravní infrastrukturu v majetku krajů 2,5 mld. Kč. SFDI nevykazuje žádné pohledávky a závazky, které by nebyly v souladu se schváleným rozpočtem SFDI na rok 2007 a v současné době není příjemcem žádného úvěru. Před předložením Návrhu Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR budou upřesněny údaje týkající se celkových nákladů staveb, podle uzavřených výběrových řízení a budou upřesněny termíny realizace ve vazbě na uzavírané smlouvy. Samotného návrhu rozpočtu na rok 2008 se tyto změny nedotknou. Bod č. 4 Harmonogram výstavby dopravní infrastruktury Předkládá ministr dopravy Cílem materiálu je indikativně zachytit zásadní investiční a neinvestiční potřeby dopravní infrastruktury a modelovat nároky na zdroje v jednotlivých letech. Materiál je přímo provázán na návrh rozpočtu SFDI pro rok 2008 a jeho střednědobý výhled. Základní zdroje financování dopravní infrastruktury lze v letech (15) rozdělit dle typu na: národní veřejné zdroje ČR (SFDI, státní rozpočet)

2 prostředky strukturální politiky EU (OP Infrastruktura, ISPA/FS , OP Doprava) prostředky finančního nástroje TEN-T úvěrové prostředky (především EIB) PPP V rámci ekonomických nástrojů je sledováno organizování vhodných investičních projektů pro modernizaci dopravní infrastruktury pomocí financování systémem PPP. Indikativně je v případě PPP uvažováno o financování dálnice D3 a jejího pokračování ve formě rychlostí komunikace R3, rychlostní komunikace R4 a AIRCONu (spojení Praha letiště Ruzyně Kladno). Díky provázání na zdroje EU je předložený Harmonogram i důležitým podkladem pro jednání s Evropskou komisí o podpoře jednotlivých. Bod č. 5 Návrh rozpočtu Státního fondu rozvoje bydlení na rok 2008 žádost o souhlas s výjimečným zkrácením termínu pro uplatnění připomínek a omezením připomínkového řízení na resort MPO a MF materiál předkládán s rozpory Bod č. 6 Návrh na změnu zákona o podnikání na kapitálovém trhu Předkládá ministr financí - žádost o poskytnutí návratné finanční výpomoci státu (nedostatek finančních prostředků na výplatu náhrad zákazníkům zkrachovalých obchodníků s cennými papíry) - fond žádá Kč pro zákazníků zkrachovalých obchodníků s cennými papíry - fond neúspěšně žádal o úvěry v bankách, splátkový kalendář za minulá léta má ale až do r návrh na poskytnutí dotace, nikoli návratné finanční výpomoci je nutná změna zákona - v případě neposkytnutí finanční pomoci Fond přestane plnit svůj účel a ČR hrozí od Evropské komise sankce denně až EUR EUR za každý den do doby výplaty náhrad - odklad pomoci Fondu bude znamenat mnohem vyšší nároky na státní rozpočet v budoucnu - rozpor u připomínky MŠMT (připomínky v části IV) Bod č. 7 Návrh zákona o předcházení a nápravě ekologické újmy a o změně některých zákonů Předkládá místopředseda vlády a ministr životního prostředí Cílem tohoto návrhu zákona je zajistit transpozici a implementaci směrnice Evropského parlamentu a Rady 2004/35/ES o odpovědnosti za životní prostředí v souvislosti s prevencí a nápravou škod na životním prostředí. Obsahem zákona je v zásadě stanovení podmínek, za nichž vzniká podnikatelům a dalším osobám vykonávajícím určitou provozní činnost (tzv. povinné osoby) povinnost provádět preventivní a nápravná opatření, pokud činností dojde k ekologické újmě na

3 vybraných přírodních zdrojích, nebo tato újma bezprostředně hrozí, a právní úprava s tím související. Vzhledem k nové koncepci je třeba vymezit vztah návrhu zákona k dosavadní právní úpravě a novelizovat související právní předpisy, aby bylo dosaženo souladu se směrnicí a provázanosti českých právních předpisů. Navrhuje se za tímto účelem novelizovat zákon o ochraně přírody a krajiny, vodní zákon, zákon o ochraně zemědělského půdního fondu, lesní zákon, lázeňský zákon, zákon o České inspekci životního prostředí, zákon o odpovědnosti za škodu způsobenou vadou výrobku a insolvenční zákon. Většina připomínek byla do návrhu zapracována. V souladu s požadavkem směrnice má navrhovaný zákon nabýt účinnosti nejpozději k datu 30. dubna Původně měla být směrnice 2004/35/ES transponována prostřednictvím nového zákona o životním prostředí (tzv. kodex). Z časových důvodů byl tento záměr opuštěn a byl připraven samostatný návrh zákona. Bod č. 8 Jednotný systém informování veřejnosti a představitelů veřejné správy o možnostech čerpání evropských fondů Informace vládě obsahuje vlastní materiál Jednotný systém informování veřejnosti a představitelů veřejné správy o možnostech čerpání evropských fondů a dále pak 2 přílohy: Komunikační plán Operačního programu Technická pomoc na léta (OP TP) pro úroveň řízení Národního strategického referenčního rámce (NSRR), který tvoří hlavní prvek jednotného systému informování a dále pak Aktuální komunikační aktivity MMR k politice hospodářské a sociální soudržnosti (evropských fondům). V jednotlivých částech materiálu jsou přehledně charakterizována východiska a legislativní dokumenty EU a ČR upravující oblast komunikace fondů EU. Jednotnost a přehlednost tohoto systému vychází jednak z nastavení společné strategie pro komunikaci fondů EU pro všechny OP a jednak z koordinace provádění těchto plánů, která bude zajištěna z roviny komunikace na národní úrovně (tj. ministerstvem pro místní rozvoj). Nástroji této koordinace bude elektronický systém pro řízení a vyhodnocování komunikačních aktivit fondů EU, pracovní skupina pro informování a publicitu (zástupci všech řídicích orgánů operačních programů) a konkrétní společné komunikační aktivity (viz část II. materiálu). Pro přehlednost je materiál doplněn i charakteristikou základních informačních a propagačních aktivit realizovaných na národní úrovni, tyto budou konkretizovány i na úrovni operačních programů do ročních plánů komunikačních aktivit. Materiál je předkládán bez rozporu.

4 Bod č. 9 Žádost rozpočtovému výboru PSP ČR o povolení přesunu prostředků mezi závaznými ukazateli státního rozpočtu na rok 2007 v rámci rozpočtové kapitoly MPSV k zajištění provozních výdajů České správy sociálního zabezpečení v oblasti informačních a komunikačních technologií Předkládá místopředseda vlády a ministr práce a sociálních věcí Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ) se v současné době ocitla v mimořádně složité situaci, která má negativní dopad na chod a financování této organizace. Situace je zapříčiněna zejména následujícími faktory: 1) Změny v novém zákoně o nemocenském pojištění ( především odložení účinnosti a průběžná novelizace) 2) Institucionální příprava na další legislativní změny důchodového systému 3) Dlouhodobý vnitřní dluh v oblasti financování z minulých let a nedostatečné rozpočtové zdroje na rok ) Převod prostředků z rezervního fondu do kapitoly Všeobecná pokladní správa v souladu s usnesením vlády ze dne 11. června 2007 č. 629 Aktuální rozpočtový ukazatel věcných výdajů ČSSZ po rozpočtových opatřeních činí tis. Kč, rozpočtově nezajištěn je objem věcných výdajů v částce tis. Kč. K je z rozpočtových prostředků čerpáno téměř 80%; přitom hodnota volných prostředků k rozepsání činí jen kolem 155 mil. Kč. Současný stav ohrožuje provoz České správy sociálního zabezpečení v oblasti všech agend. ČSSZ se v předchozích letech dařilo zajistit finanční krytí rostoucích potřeb v oblasti informačních a komunikačních technologií výraznými úsporami ve vlastním provozu a zavedením nového způsobu finančního řízení. Úspor bylo dosaženo mimo jiné odkládáním nákupů drobného dlouhodobého majetku a oprav a udržování a přesunem investičních akcí do dalších let. Věcné výdaje kapitoly budou zvýšeny o částku tis. Kč. Hodnota specifického ukazatele Ostatní výdaje organizací státní správy se nemění. Bod č. 10 Transformace systému zahraniční rozvojové spolupráce ČR Předkládá ministr zahraničních věcí Současný systém zahraniční rozvojové spolupráce již evidentně nevyhovuje potřebám efektivního řízení ZRS ani plnění mezinárodních závazků ČR v oblasti rozvojové spolupráce. Mezi jeho hlavní nedostatky patří: - Nejasná odpovědnost. MZV je ze zákona odpovědné za koordinaci ZRS, avšak stávající systém mu k tomu nedává dostatečné nástroje, když jsou faktické pravomoci k realizaci ZRS ponechány na ostatních resortech. - Roztříštěnost. Mezi rozvojovými aktivitami ČR chybí žádoucí provázanost. - Neefektivnost a duplikace. Kumulace programovacích, rozhodovacích i monitorovacích funkcí navíc vytváří vysoký potenciál pro konflikt zájmů.

5 - Malá viditelnost a podpora ZRS. Pro řídící pracovníky na resortních ministerstvech je ZRS většinou jen okrajovou agendou. - Omezená schopnost reagovat na mezinárodní závazky. Transformaci systému ZRS ČR rovněž doporučuje řada zahraničních partnerů včetně Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD) a Světové banky. Mezi hlavní cíle a návrhy materiálu patří: - Sjednocení odpovědnosti a pravomocí v oblasti ZRS postupným převodem většiny projektů do gesce MZV. - Sjednocení rozpočtu na ZRS a jeho zahrnutí do rozpočtové kapitoly MZV. - Zachování koncepční a expertní role resortních ministerstev zřízením Rady pro zahraniční rozvojovou spolupráci. - Důsledné oddělení koncepční a implementační funkce zřízením organizační složky státu Rozvojové středisko (dále jen "Rozvojové středisko OSS"). Kromě transformace institucionálního a organizačního zajištění ZRS přináší materiál i harmonogram potřebných koncepčních změn české ZRS. Celý reformní proces je tak navzájem logicky propojen, tj. transformace systému bude zakončena v roce 2010, kdy začne platit nová Koncepce ZRS. V tomto smyslu je třeba upozornit, že jakékoliv další zdržení reforem systému ZRS by vedlo nejen k nesplnění jednoho z důležitých politických cílů vlády během jejího funkčního období, ale rovněž by mohlo vést k marginalizaci Kvalitativní i kvantitativní posílení zahraniční rozvojové spolupráce jakožto významné součástí zahraniční politiky by tak i nadále mělo zůstat vládní prioritou. Bod č. 11 Pravidla financování protidrogové politiky Předkládá předseda vlády Vláda ČR přijala usnesením Pravidla pro vynakládání finančních prostředků státního rozpočtu na protidrogovou politiku a zároveň uložila věcně příslušným místopředsedům a ministrům zajistit změnu resortních předpisů upravujících poskytování finančních prostředků na programy protidrogové politiky tak, aby byly v souladu s Pravidly. Zároveň zrušila Pravidla pro čerpání finančních prostředků ze státního rozpočtu na protidrogovou politiku, schválená v roce Předložený návrh Pravidel pro vynakládání finančních prostředků státního rozpočtu na protidrogovou politiku (dále Pravidla) reaguje na změnu praxe v rozpočtování a poskytování dotací Radou vlády pro koordinaci protidrogové politiky prostřednictvím Úřadu vlády ČR, na změny vyvolané účinností zákona č.108/2006 Sb. o sociálních službách, na zavedení podmínek certifikací protidrogových služeb a na potřeby účinnější koordinace podpory těchto služeb mezi jednotlivými resorty i ve spolupráci s kraji. Na Pravidla dále navazuje Metodika pro poskytování dotací ze státního rozpočtu na realizaci projektů v oblasti protidrogové politiky včetně formuláře žádosti o poskytnutí finančních prostředků a dalších příloh, schvalovaná Radou.

6 Jak Pravidla, tak další podklady pro organizaci dotačního řízení, byla schválena Radou dne 1. června 2007 usnesením č. 3/0607, která zároveň uložila svému předsedovi předložit Pravidla do připomínkového řízení a do jednání vlády do Materiál je předkládán bez rozporu. Bod č. 16 Návrh nařízení vlády o podmínkách použití finančních prostředků Státního fondu rozvoje bydlení formou dotace ke krytí části nákladů spojených s opravami bytového domu Věcný obsah předkládaného nařízení vlády je prakticky shodný s dosavadním předpisem zacíleným pouze na bytové domy postavené panelovou technologií; věcná změna spočívá tedy pouze v rozšíření cílové skupiny uznatelných domů i na bytové domy postavené ostatními technologiemi. Ostatní podmínky jsou v podstatě převzaty z dosud platného předpisu. Původní zacílení pouze na bytové domy postavené panelovou technologií se ukázalo jako svým způsobem diskriminující, na což stále častěji poukazují zejména soukromí majitelé bytových nájemních domů postavených tradiční (cihlovou) technologií, které jsou v naprosté většině starší než domy panelové. Navrhuje se proto, vzhledem k charakteru vad, jejichž závažnost vyžaduje rychlou nápravu, vytvoření podmínek rovného přístupu ke státní podpoře všem vlastníkům bytových domů, bez ohledu na právní charakter daného vlastníka, bez ohledu na umístění domu v rámci území ČR a bez ohledu na technické parametry domu, jako je např. použitý stavební materiál nebo konstrukční soustava použitá při jeho výstavbě. Vstupním parametrem je pouze stáří domu min. 17 let. Současně předkládaný návrh reaguje na nový stavební zákon. Dotace může krýt maximálně 40 % skutečných nákladů na uvedené činnosti s tím, že dotace na jeden byt nesmí překročit částku Kč. Návrh nařízení je předkládán bez rozporu. Bod č. 17 Návrh změny rozpočtu Státního fondu rozvoje bydlení na rok 2007 Rekonstrukce domů postavených panelovou technologií je přitom zcela základním předpokladem dalšího rozvoje bydlení v České republice. Nebudou-li rekonstruovány a neprodlouží-li se tak zásadním způsobem jejich životnost, hrozí - vážné poruchy statiky a nutnost vyčlenění velkých počtů bytových jednotek z užívání (přičemž neexistuje rezerva pro přestěhování jejich uživatelů) - nesplnění limitů úspory energií - degradace standardu bydlení a sociální exkluze obyvatel panelových sídlišť. V panelových bytových domech bydlí téměř 1/3 obyvatel ČR, takže problém se dotýká velkého segmentu, náhrada jiným bydlením je proto v blízké době technicky a ekonomicky neřešitelná. Celkový fyzický dluh tedy objem potřebných investic se odhaduje řádově na stovky mld Kč. Racionálnímu postupu investic často překáží rozdrobení vlastnictví, k němuž došlo v důsledku privatizace obecního majetku a převodu družstevních bytů do vlastnictví členů družstev, s tím souvisí i psychologické

7 bariéry myšlení jednotlivých vlastníků. Ty se velmi obtížně překonávají, v jejich důsledku byl rozjezd programu PANEL v prvých letech velmi pomalý. Problém rekonstrukcí panelových domů byl a je řešen ve všech srovnatelných zemích Evropy, v řadě případů s vyšší mírou státní podpory!

Informace k materiálům projednávaným s rozpravou na schůzi vlády ČR dne 22.8.2007

Informace k materiálům projednávaným s rozpravou na schůzi vlády ČR dne 22.8.2007 Informace k materiálům projednávaným s rozpravou na schůzi vlády ČR dne 22.8.2007 Bod č. 2 Návrh zákona - některá opatřeních související se zákazem chemických zbraní v souvislosti se stavebním zákonem,

Více

Důvodová zpráva. A. Obecná část I. Odůvodnění předkládané novelizace. 1. Závěrečná zpráva z hodnocení dopadů regulace (RIA). 2.

Důvodová zpráva. A. Obecná část I. Odůvodnění předkládané novelizace. 1. Závěrečná zpráva z hodnocení dopadů regulace (RIA). 2. Důvodová zpráva k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě a o změně některých zákonů (zákon o finanční kontrole), ve znění pozdějších předpisů a zákon

Více

OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ

OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ PRO VODU, VZDUCH A PŘÍRODU Implementační dokument verze k 3. 12. 2009 M I NISTERSTVO ŽIVOTNÍ HO PROSTŘEDÍ STÁTNÍ FOND ŽIVOT NÍ HO PROSTŘEDÍ FOND SOUDRŽNOSTI / EVROPSKÝ

Více

Příprava budoucí kohezní politiky Ing. arch. Daniela Grabmüllerová, Ph.D. MBA

Příprava budoucí kohezní politiky Ing. arch. Daniela Grabmüllerová, Ph.D. MBA Příprava budoucí kohezní politiky Ing. arch. Daniela Grabmüllerová, Ph.D. MBA Setkání řešitelů projektů OP VaVpI Brno, 27. července 2011 Otázky zůstávají stejné, nebo podobné, po dlouhou dobu, avšak odpovědi

Více

NÁVRH STÁTNÍHO ZÁVĚREČNÉHO ÚČTU ČESKÉ REPUBLIKY ZA ROK 2013 C. ZPRÁVA O VÝSLEDCÍCH HOSPODAŘENÍ STÁTNÍHO ROZPOČTU

NÁVRH STÁTNÍHO ZÁVĚREČNÉHO ÚČTU ČESKÉ REPUBLIKY ZA ROK 2013 C. ZPRÁVA O VÝSLEDCÍCH HOSPODAŘENÍ STÁTNÍHO ROZPOČTU NÁVRH STÁTNÍHO ZÁVĚREČNÉHO ÚČTU ČESKÉ REPUBLIKY ZA ROK 2013 C. ZPRÁVA O VÝSLEDCÍCH HOSPODAŘENÍ STÁTNÍHO ROZPOČTU Obsah I. SOUHRNNÉ HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ HOSPODAŘENÍ STÁTNÍHO ROZPOČTU... 1 1. CÍLE ROZPOČTOVÉ

Více

Akční plán realizace státní informační politiky do konce roku 2002

Akční plán realizace státní informační politiky do konce roku 2002 Rada vlády ČR pro státní informační politiku Čj. 3161/00 V Praze dne 10. května 2000 Výtisk č.. Pro jednání vlády České republiky Akční plán realizace státní informační politiky do konce roku 2002 Důvod

Více

Státní rozpočet na rok 2005. Tisková konference Ministerstva financí 22.9.2004

Státní rozpočet na rok 2005. Tisková konference Ministerstva financí 22.9.2004 Státní rozpočet na rok 2005 Tisková konference Ministerstva financí 22.9.2004 Východiska Koncepce reformy veřejných financí 2003-2006 Konvergenční program ČR Makroekonomická predikce MF Cíl Zvrácení negativního

Více

NÁVRH STÁTNÍHO ZÁVĚREČNÉHO ÚČTU ČESKÉ REPUBLIKY ZA ROK 2014 H. VÝSLEDKY ROZPOČTOVÉHO HOSPODAŘENÍ KAPITOL

NÁVRH STÁTNÍHO ZÁVĚREČNÉHO ÚČTU ČESKÉ REPUBLIKY ZA ROK 2014 H. VÝSLEDKY ROZPOČTOVÉHO HOSPODAŘENÍ KAPITOL NÁVRH STÁTNÍHO ZÁVĚREČNÉHO ÚČTU ČESKÉ REPUBLIKY ZA ROK 2014 H. VÝSLEDKY ROZPOČTOVÉHO HOSPODAŘENÍ KAPITOL OBSAH: KAPITOLA 301 - KANCELÁŘ PREZIDENTA REPUBLIKY... 1 KAPITOLA 302 - POSLANECKÁ SNĚMOVNA PARLAMENTU...

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 4. volební období - 2004 rozpočtový výbor

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 4. volební období - 2004 rozpočtový výbor Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 4. volební období - 2004 rozpočtový výbor Z á p i s z 36. schůze výboru, která se konala dne 10. listopadu 2004 v Praze listopad 2004 2 Z á p i s z 36. schůze

Více

RPS/CSF Budoucnost politiky HSS 2007-13 Česká republika 2004>2006

RPS/CSF Budoucnost politiky HSS 2007-13 Česká republika 2004>2006 Tento projekt je financován z finančních prostředků Evropské unie RPS/CSF Budoucnost politiky HSS 2007-13 Česká republika 2004>2006 Ing. Marek Jetmar, Ph.D. Externí expert Ministerstvo pro místní rozvoj

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ III. MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Podklad pro přípravu Dohody o partnerství pro programové období 2014 2020 - Vymezení programů a další postup při přípravě České republiky pro efektivní čerpání fondů

Více

IV. ZHODNOCENÍ VYUŽITÍ PROSTŘEDKŮ VYNALOŽENÝCH K ODSTRAŇOVÁNÍ POVODŇOVÝCH ŠKOD, K ÚHRADĚ RESTITUČNÍCH VÝDAJŮ A K ŘEŠENÍ DŮSLEDKŮ KOSOVSKÉ KRIZE

IV. ZHODNOCENÍ VYUŽITÍ PROSTŘEDKŮ VYNALOŽENÝCH K ODSTRAŇOVÁNÍ POVODŇOVÝCH ŠKOD, K ÚHRADĚ RESTITUČNÍCH VÝDAJŮ A K ŘEŠENÍ DŮSLEDKŮ KOSOVSKÉ KRIZE IV. ZHODNOCENÍ VYUŽITÍ PROSTŘEDKŮ VYNALOŽENÝCH K ODSTRAŇOVÁNÍ POVODŇOVÝCH ŠKOD, K ÚHRADĚ RESTITUČNÍCH VÝDAJŮ A K ŘEŠENÍ DŮSLEDKŮ KOSOVSKÉ KRIZE a) Zhodnocení využití prostředků vynaložených k odstraňování

Více

NÁVRH STÁTNÍHO ZÁVĚREČNÉHO ÚČTU ČESKÉ REPUBLIKY ZA ROK 2011 C. ZPRÁVA O VÝSLEDCÍCH HOSPODAŘENÍ STÁTNÍHO ROZPOČTU

NÁVRH STÁTNÍHO ZÁVĚREČNÉHO ÚČTU ČESKÉ REPUBLIKY ZA ROK 2011 C. ZPRÁVA O VÝSLEDCÍCH HOSPODAŘENÍ STÁTNÍHO ROZPOČTU NÁVRH STÁTNÍHO ZÁVĚREČNÉHO ÚČTU ČESKÉ REPUBLIKY ZA ROK 2011 C. ZPRÁVA O VÝSLEDCÍCH HOSPODAŘENÍ STÁTNÍHO ROZPOČTU Obsah I. SOUHRNNÉ HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ HOSPODAŘENÍ STÁTNÍHO ROZPOČTU... 1 1. CÍLE ROZPOČTOVÉ

Více

Předběžné informace k materiálům projednávaným s rozpravou na schůzi vlády ČR dne 25. července 2007

Předběžné informace k materiálům projednávaným s rozpravou na schůzi vlády ČR dne 25. července 2007 Bod č. 3 Předběžné informace k materiálům projednávaným s rozpravou na schůzi vlády ČR dne 25. července 2007 Stanovisko Ministerstva obrany ke kontrolnímu závěru Nejvyššího kontrolního úřadu z kontrolní

Více

I. 2. VÝVOJ ZÁVAZNÝCH UKAZATELŮ ROZPOČTU. I.3.1. Příjmy z pojistného na sociální zabezpečení a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti

I. 2. VÝVOJ ZÁVAZNÝCH UKAZATELŮ ROZPOČTU. I.3.1. Příjmy z pojistného na sociální zabezpečení a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti O B S A H I. PRŮVODNÍ ZPRÁVA strana I. 1. ÚVOD 9 I. 2. VÝVOJ ZÁVAZNÝCH UKAZATELŮ ROZPOČTU 14 I. 3. PŘÍJMY KAPITOLY MO 17 I.3.1. Příjmy z pojistného na sociální zabezpečení a příspěvku na státní politiku

Více

Infrastruktura jako konkurenční výhoda ČR. Ministerstvo dopravy Mgr. Pavel Dobeš ministr dopravy

Infrastruktura jako konkurenční výhoda ČR. Ministerstvo dopravy Mgr. Pavel Dobeš ministr dopravy Infrastruktura jako konkurenční výhoda ČR Ministerstvo dopravy Mgr. Pavel Dobeš ministr dopravy Doprava a DI je krevním řečištěm ekonomiky Fungující dopravu a dopravní infrastrukturu a její vztah k funkčnosti

Více

IMPLEMENTAČNÍ PLÁN PRO STRATEGICKÝ CÍL 2: Revize a optimalizace výkonu veřejné správy v území

IMPLEMENTAČNÍ PLÁN PRO STRATEGICKÝ CÍL 2: Revize a optimalizace výkonu veřejné správy v území Strategický rámec rozvoje veřejné správy České republiky pro období 2014 2020 IMPLEMENTAČNÍ PLÁN PRO STRATEGICKÝ CÍL 2: Revize a optimalizace výkonu veřejné správy v území Verze 3 k 15. 12. 2014 Obsah

Více

Aktualizace strategie financování požadavků na čištění městských odpadních vod

Aktualizace strategie financování požadavků na čištění městských odpadních vod III. Aktualizace strategie financování požadavků na čištění městských odpadních vod 1. Úvod Vláda České republiky (dále jen ČR ) v rámci projednávání materiálu Aktualizace strategie financování implementace

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci METODICKÝ POKYN PRO PŘÍPRAVU ŘÍDICÍ DOKUMENTACE PROGRAMŮ V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ 2014 2020

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci METODICKÝ POKYN PRO PŘÍPRAVU ŘÍDICÍ DOKUMENTACE PROGRAMŮ V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ 2014 2020 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci METODICKÝ POKYN PRO PŘÍPRAVU ŘÍDICÍ DOKUMENTACE PROGRAMŮ V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ 2014 2020 Verze: 3 Červenec 2014 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ

Více

Čerpání prostředků z fondů EU za programové období 2007-2013 Petr Hovorka a Jan Kůs. Ministerstvo financí České republiky

Čerpání prostředků z fondů EU za programové období 2007-2013 Petr Hovorka a Jan Kůs. Ministerstvo financí České republiky makroekonomický vývoj, záměry fiskální politiky, vývoj veřejných financí, veřejné rozpočty, peněžní toky, vládní sektor, národní účty, mezinárodní srovnání, střednědobý fiskální výhled, střednědobý výhled

Více

KA 1 Strategická mapa výzkumu, experimentálního vývoje a inovací

KA 1 Strategická mapa výzkumu, experimentálního vývoje a inovací KA 1 Strategická mapa výzkumu, experimentálního vývoje a inovací Tento výstup byl vytvořen v rámci realizace projektu Zefektivnění činnosti Technologické agentury ČR v oblasti podpory výzkumu, vývoje a

Více

Seminář pro žadatele a příjemce z OP Rybářství 2014-2020. České Budějovice, Brno, Praha 10.,11. a 15. září 2015

Seminář pro žadatele a příjemce z OP Rybářství 2014-2020. České Budějovice, Brno, Praha 10.,11. a 15. září 2015 Seminář pro žadatele a příjemce z OP Rybářství 2014-2020 České Budějovice, Brno, Praha 10.,11. a 15. září 2015 Ministerstvo zemědělství Řídící orgán Operačního programu Rybářství Vás vítá na odborném semináři

Více

Průběh čerpání strukturálních fondů

Průběh čerpání strukturálních fondů Rámec podpory Společenství představuje základní strategii pro rozvoj regionů České republiky na období 2004 -. Řídicí orgán Rámce podpory Společenství (MMR) plní roli výkonného orgánu, který zajišťuje

Více

Operační program Podnikání a inovace 2007-2013. Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 2014 2020

Operační program Podnikání a inovace 2007-2013. Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 2014 2020 Operační program Podnikání a inovace 2007-2013 Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 2014 2020 JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D. náměstek ministra Ministerstvo průmyslu a obchodu 13.

Více

z p r á v y Ministerstva financí České republiky pro finanční orgány obcí a krajů Ročník: 2004 Číslo: 4 V Praze dne 31. srpna 2004

z p r á v y Ministerstva financí České republiky pro finanční orgány obcí a krajů Ročník: 2004 Číslo: 4 V Praze dne 31. srpna 2004 z p r á v y Ministerstva financí České republiky pro finanční orgány obcí a krajů Ročník: 2004 Číslo: 4 V Praze dne 31. srpna 2004 http://www.denik.obce.cz OBSAH: strana 1. Přehled hlavních změn vyplývajících

Více

Česká republika Ministerstvo životního prostředí Odbor řízení projektů OPŽP, Vršovická 65, 100 10 Praha 10. není plátcem DPH

Česká republika Ministerstvo životního prostředí Odbor řízení projektů OPŽP, Vršovická 65, 100 10 Praha 10. není plátcem DPH Doplňující údaje: 0 04/2014 1.vydání RNDr. Grúz RNDr Grúz RNDr.Bc. Bosák, MBA PhDr. Edita Bosáková v.r. v.r. v.r. v.r. Rev. Datum Popis Vypracoval Kreslil/psal Kontroloval Schválil Objednatel: Souprava:

Více

Metodický pokyn evaluace. komunikačních plánů OP 2007-2010

Metodický pokyn evaluace. komunikačních plánů OP 2007-2010 Metodický pokyn evaluace komunikačních plánů OP 2007-2010 červenec 2010 Zpracoval: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR a společnost HOPE-E.S., v.o.s., divize EUservis.cz - 1/35 Metodický pokyn evaluace komunikačních

Více

Udržitelný rozvoj a strategické řízení na úrovni ČR 18. Celostátní konference Národní sítě Zdravých měst ČR

Udržitelný rozvoj a strategické řízení na úrovni ČR 18. Celostátní konference Národní sítě Zdravých měst ČR Udržitelný rozvoj a strategické řízení na úrovni ČR 18. Celostátní konference Národní sítě Zdravých měst ČR 28.II.20II, Autoklub ČR (Opletalova 29, Praha 1) Obsah Informace o udržitelném rozvoji Strategické

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Statut Rady vlády pro energetickou a surovinovou strategii České republiky

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Statut Rady vlády pro energetickou a surovinovou strategii České republiky VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 3. září 2014 č. 724 Statut Rady vlády pro energetickou a surovinovou strategii České republiky Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Rada vlády pro energetickou

Více

Přehled nástrojů na podporu inovačního podnikání v gesci MPO ČR

Přehled nástrojů na podporu inovačního podnikání v gesci MPO ČR Přehled nástrojů na podporu inovačního podnikání v gesci MPO ČR Ing. Petr Očko, Ph.D. ředitel sekce fondů EU, MPO 5. prosince 2013 Financování firemních inovací s výhledem 2014+ Struktura vystoupení I.

Více

Připravená opatření k podpoře cestovního ruchu MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR. Výbor pro veřejnou správu 6. března 2014 a regionální rozvoj

Připravená opatření k podpoře cestovního ruchu MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR. Výbor pro veřejnou správu 6. března 2014 a regionální rozvoj Připravená opatření k podpoře cestovního ruchu MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Výbor pro veřejnou správu 6. března 2014 a regionální rozvoj Koncepce státní politiky cestovního ruchu v ČR 2014-2020 Nová

Více

DŮVODOVÁ ZPRÁVA OBECNÁ ČÁST

DŮVODOVÁ ZPRÁVA OBECNÁ ČÁST DŮVODOVÁ ZPRÁVA OBECNÁ ČÁST a) Závěrečná zpráva z hodnocení dopadů regulace podle obecných zásad I. Důvod předložení Návrh zákona, kterým se mění zákon č.185/2001 Sb., o odpadech a o změně některých dalších

Více

Stanovisko Rady k aktualizovanému konvergenčnímu programu Polska

Stanovisko Rady k aktualizovanému konvergenčnímu programu Polska RADA EVROPSKÉ UNIE Brusel 10. března 2009 (12.03) (OR. en) 7322/09 UEM 77 POZNÁMKA Odesílatel: Příjemce: Předmět: Generální sekretariát Rady Delegace Stanovisko Rady k aktualizovanému konvergenčnímu programu

Více

OBSAH. A. Kapitola MŠMT celkem... 5 A. 1 Východiska ke stanovení rozpočtu... 5

OBSAH. A. Kapitola MŠMT celkem... 5 A. 1 Východiska ke stanovení rozpočtu... 5 OBSAH A. Kapitola MŠMT celkem... 5 A. 1 Východiska ke stanovení rozpočtu... 5 A.1.1 Ukazatele rozpočtu kapitoly... 6 A.1.2 Rozklad stanoveného objemu výdajů... 8 A.1.3 Rozpočet výdajů v členění na kapitálové

Více

P r a h a, červen 2011

P r a h a, červen 2011 ČNV - ONK P r a h a, červen 2011 JUDr. Jan SOVIŠ Obsah vystoupení 1. Bezpečnostní rada státu důležité dokumenty projednané od července 2010 do května 2011 2. Vláda ČR důležité dokumenty z oblasti zajišťování

Více

PŘÍRUČKA PRO ČESKÉ PŘÍJEMCE DOTACE

PŘÍRUČKA PRO ČESKÉ PŘÍJEMCE DOTACE Ministerstvo pro místní rozvoj PŘÍRUČKA PRO ČESKÉ PŘÍJEMCE DOTACE pro program přeshraniční spolupráce Cíl 3 Česká republika Svobodný stát Bavorsko 2007-2013 1. vydání 10. října 2008 Obsah 1. Úvod...2 2.

Více

Projekt obsah, popis stávající situace, příklady ze zahraničí. Gestor MD Spolugestor MŽP, MMR, MPO

Projekt obsah, popis stávající situace, příklady ze zahraničí. Gestor MD Spolugestor MŽP, MMR, MPO Projekt obsah, popis stávající situace, příklady ze zahraničí Název projektu Gestor MD Spolugestor MŽP, MMR, MPO Zahájení projektu 2011 Ukončení projektu 2025 Obsah, charakteristika projektu Projekt je

Více

Fond mikroprojektů v Euroregionu Silesia

Fond mikroprojektů v Euroregionu Silesia Oblast podpory 3.3 Operačního programu přeshraniční spolupráce Česká republika Polská republika 2007-2013 Příručka pro konečné uživatele Verze 5 Platná od 1. 9. 2012 OBSAH: 1. Úvod... 3 2. Seznam zkratek

Více

Nastavení společné řeči

Nastavení společné řeči Stránka 1 z 8 Evropa 2020 Nastavení společné řeči Evropa 2020 je desetiletá strategie EU, jejímž cílem je dosáhnout nového růstu. Nejedná se však pouze o překonání současné krize, která postihuje řadu

Více

KATALOG VEŘEJNÝCH SLUŽEB

KATALOG VEŘEJNÝCH SLUŽEB KATALOG VEŘEJNÝCH SLUŽEB Catalogue of public services Ing Renáta Halásková, PhD Vysoká škola logistiky v Přerově, Katedra ekonomických, právních a společenských disciplín e-mail: renatahalaskova@vslgcz

Více

Prováděcí dokument ROP NUTS 2 SČ. 3.4 4.2.4 Změna minimální hranice celkových způsobilých výdajů projektu z 5 milionů Kč na 3 miliony Kč

Prováděcí dokument ROP NUTS 2 SČ. 3.4 4.2.4 Změna minimální hranice celkových způsobilých výdajů projektu z 5 milionů Kč na 3 miliony Kč EVIDENCE ZMĚN Číslo verze Kapitola / Podkapitola Popis změny 3.4 4.2.4 Změna minimální hranice celkových způsobilých výdajů projektu z 5 milionů Kč na 3 miliony Kč 3.4 6.2.13 Doplněn indikátor výsledku

Více

Nástroje financování nádraží a železniční infrastruktury. Ing. Zbyněk Hořelica, ředitel SFDI

Nástroje financování nádraží a železniční infrastruktury. Ing. Zbyněk Hořelica, ředitel SFDI Nástroje financování nádraží a železniční infrastruktury Ing. Zbyněk Hořelica, ředitel SFDI Financování dopravní infrastruktury Představení Státního fondu dopravní infrastruktury Financování dopravní infrastruktury

Více

PRINCIPY PRO PŘÍPRAVU NÁRODNÍCH PRIORIT VÝZKUMU, EXPERIMENTÁLNÍHO VÝVOJE A INOVACÍ

PRINCIPY PRO PŘÍPRAVU NÁRODNÍCH PRIORIT VÝZKUMU, EXPERIMENTÁLNÍHO VÝVOJE A INOVACÍ RADA PRO VÝZKUM, VÝVOJ A INOVACE PRINCIPY PRO PŘÍPRAVU NÁRODNÍCH PRIORIT VÝZKUMU, EXPERIMENTÁLNÍHO VÝVOJE A INOVACÍ 1. Úvod Národní politika výzkumu, vývoje a inovací České republiky na léta 2009 až 2015

Více

Současný stav spolupráce v Brněnské metropolitní oblasti z pohledu Brna. Jan HOLEČEK Kancelář strategie města 26. listopadu 2014

Současný stav spolupráce v Brněnské metropolitní oblasti z pohledu Brna. Jan HOLEČEK Kancelář strategie města 26. listopadu 2014 Současný stav spolupráce v Brněnské metropolitní oblasti z pohledu Brna Jan HOLEČEK Kancelář strategie města 26. listopadu 2014 BMO v rámci Jihomoravského kraje Historie vývoje spolupráce v BMO 90. léta

Více

Kontrolní závěr z kontrolní akce 15/13. Státní dluh a výdaje na jeho financování

Kontrolní závěr z kontrolní akce 15/13. Státní dluh a výdaje na jeho financování Kontrolní závěr z kontrolní akce 15/13 Státní dluh a výdaje na jeho financování Kontrolní akce byla zařazena do plánu kontrolní činnosti Nejvyššího kontrolního úřadu (dále jen NKÚ ) na rok 2015 pod číslem

Více

Program. 125. Plenární schůze Rady hospodářské a sociální dohody ČR Termín konání: 1. února 2016 od 9:00 hod. Místo konání: Úřad vlády ČR

Program. 125. Plenární schůze Rady hospodářské a sociální dohody ČR Termín konání: 1. února 2016 od 9:00 hod. Místo konání: Úřad vlády ČR Program 125. Plenární schůze Rady hospodářské a sociální dohody ČR Termín konání: 1. února 2016 od 9:00 hod. Místo konání: Úřad vlády ČR 1. Materiály k projednání 1.1 Zpráva o stavu čerpání prostředků

Více

OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST. Mgr. Lenka Kaucká Odbor podpory projektů Ministerstvo práce a sociálních věcí

OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST. Mgr. Lenka Kaucká Odbor podpory projektů Ministerstvo práce a sociálních věcí OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST Mgr. Lenka Kaucká Odbor podpory projektů Ministerstvo práce a sociálních věcí 9. 12. 2015 FINANČNÍ ALOKACE NA JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROGRAMU Celkový objem financí vyčleněný pro

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 22. září 2010 č. 675 k návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2011 a k návrhům střednědobého výhledu státního rozpočtu České

Více

PhDr. Edita Bosáková v.r. v.r. v.r. v.r. Rev. Datum Popis Vypracoval Kreslil/psal Kontroloval Schválil

PhDr. Edita Bosáková v.r. v.r. v.r. v.r. Rev. Datum Popis Vypracoval Kreslil/psal Kontroloval Schválil Doplňující údaje: 0 08/2013 1.vydání RNDr Grúz RNDr Grúz RNDr.Bc. Bosák, MBA PhDr. Edita Bosáková v.r. v.r. v.r. v.r. Rev. Datum Popis Vypracoval Kreslil/psal Kontroloval Schválil Objednatel: Souprava:

Více

VEŘEJNÁ SPRÁVA V ŠIRŠÍM SMYSLU (Méně používané) Státní moc Moc Moc výkonná Moc soudní zákonodárná Prezident

VEŘEJNÁ SPRÁVA V ŠIRŠÍM SMYSLU (Méně používané) Státní moc Moc Moc výkonná Moc soudní zákonodárná Prezident Členění veřejné správy Veřejná správa Státní správa Samospráva Územní Neúzemní VEŘEJNÁ SPRÁVA V ŠIRŠÍM SMYSLU (Méně používané) Státní moc Moc Moc výkonná Moc soudní zákonodárná Parlament Prezident Vláda

Více

Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost 2007-2013

Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost 2007-2013 Ministerstvo práce a sociálních vě cí Č eské republiky III. Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost 2007-2013 VERZE ÚNOR 2007 OBSAH OBSAH... 2 1. ÚVOD... 4 2. ANALÝZA EKONOMICKÉ A SOCIÁLNÍ SITUACE

Více

Vývoj státního dluhu, dluhu veřejných rozpočtů, státního rozpočtu ČR a HDP v letech 1993-2008

Vývoj státního dluhu, dluhu veřejných rozpočtů, státního rozpočtu ČR a HDP v letech 1993-2008 Vývoj státního dluhu, dluhu veřejných rozpočtů, státního rozpočtu ČR a HDP v letech 1993-2008 Ing. Josef Palán Parlament České republiky Kancelář Poslanecké sněmovny Parlamentní institut studie č. 2.091

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci PŘEHLED OTEVŘENÝCH VÝZEV K 18. LEDNU 2012

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci PŘEHLED OTEVŘENÝCH VÝZEV K 18. LEDNU 2012 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci PŘEHLED OTEVŘENÝCH VÝZEV K 18. LEDNU 2012 LEDEN 2012 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Odbor řízení a koordinace NSRR Staroměstské náměstí 6

Více

Analýza čerpání evropských fondů a krizové plány 2015

Analýza čerpání evropských fondů a krizové plány 2015 Ministerstvo pro místní rozvoj Národní orgán pro koordinaci Analýza čerpání evropských fondů a krizové plány 2015 (plnění usnesení vlády ČR č. 144/2014) PROSINEC 2014 Obsah Obsah... 2 Úvod... 3 1. Vyhodnocení

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 8. června 2009 č. 715 o střednědobých výdajových rámcích vlády na léta 2010 až 2012 Vláda I. bere na vědomí 1. že předložený návrh rozpočtu České

Více

SENÁT. Parlament České republiky

SENÁT. Parlament České republiky Parlament České republiky SENÁT 2010 1221 Vládní návrh, kterým se předkládá Parlamentu České republiky k vyslovení souhlasu s ratifikací Dohoda o letecké dopravě mezi Evropským společenstvím a jeho členskými

Více

Informace o stavu čerpání a plnění usnesení vlády ČR č. 144/2014

Informace o stavu čerpání a plnění usnesení vlády ČR č. 144/2014 II. Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor Národní orgán pro koordinaci Informace o stavu čerpání a plnění usnesení vlády ČR č. 144/2014 Pravidelná zpráva pro členy vlády ČR ŘÍJEN 2014 Obsah Úvod... 3 1.

Více

VÝZVU k předkládání INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ v rámci OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST. 1. Identifikace výzvy

VÝZVU k předkládání INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ v rámci OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST. 1. Identifikace výzvy Název subjektu (vyhlašovatele): Ministerstvo vnitra České republiky Název odboru/úseku (vyhlašovatele): Odbor strukturálních fondů Role v implementační struktuře OP LZZ: Zprostředkující subjekt vyhlašuje:

Více

ODŮVODNĚNÍ. 1.2 Identifikace problému, cílů, kterých má být dosaženo, a rizik spojených s nečinností

ODŮVODNĚNÍ. 1.2 Identifikace problému, cílů, kterých má být dosaženo, a rizik spojených s nečinností ODŮVODNĚNÍ vyhlášky, kterou se mění vyhláška č. 233/2009 Sb., o žádostech, schvalování osob a způsobu prokazování odborné způsobilosti, důvěryhodnosti a zkušenosti osob a o minimální výši finančních zdrojů

Více

PRŮVODCE SYSTÉMEM VEŘEJNÉ PODPORY VÝZKUMU A VÝVOJE V ČESKÉ REPUBLICE

PRŮVODCE SYSTÉMEM VEŘEJNÉ PODPORY VÝZKUMU A VÝVOJE V ČESKÉ REPUBLICE Tasilo Prnka Karel Šperlink František Hronek Miloš Chvojka Jiří Verberger PRŮVODCE SYSTÉMEM VEŘEJNÉ PODPORY VÝZKUMU A VÝVOJE V ČESKÉ REPUBLICE 2008 REPRONIS Ostrava 2007 Autoři: Ing. Tasilo Prnka, DrSc.

Více

Příručka pro příjemce finanční podpory projektů OP RLZ. Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů

Příručka pro příjemce finanční podpory projektů OP RLZ. Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů Příručka pro příjemce finanční podpory projektů Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů Identifikační číslo: MAD 31 Příloha Operačního manuálu N Neřízená kopie elektronická 22.8.2007 Číslo vydání: 2

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 25. září 2013 č. 729 k návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2014 a k návrhům střednědobého výhledu státního rozpočtu České

Více

Koncepce budování informačních systémů veřejné správy

Koncepce budování informačních systémů veřejné správy NÁVRH Koncepce budování informačních systémů veřejné správy Obsah: Strana 1. Úvod 2 2. Problémy, cíle, podmínky a prostředky pro realizaci Koncepce.. 3 2.1. Problémy ISVS 3 2.2. Cíle ISVS. 3 2.3. Podmínky

Více

Doporučení pro DOPORUČENÍ RADY. k národnímu programu reforem Lucemburska na rok 2015 a stanovisko Rady k programu stability Lucemburska z roku 2015

Doporučení pro DOPORUČENÍ RADY. k národnímu programu reforem Lucemburska na rok 2015 a stanovisko Rady k programu stability Lucemburska z roku 2015 EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 13.5.2015 COM(2015) 265 final Doporučení pro DOPORUČENÍ RADY k národnímu programu reforem Lucemburska na rok 2015 a stanovisko Rady k programu stability Lucemburska z roku

Více

Návrh státního rozpočtu České republiky na rok 2012 kapitola 307 Ministerstvo obrany

Návrh státního rozpočtu České republiky na rok 2012 kapitola 307 Ministerstvo obrany ÚVOD Předkládanou publikací chce Ministerstvo obrany České republiky v souladu se zněním zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, informovat veřejnost a

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2005 4. volební období tisk 835/4 Pozměňovací návrhy k vládnímu návrhu zákona o doplňkovém dozoru nad bankami, spořitelními

Více

Statut Bezpečnostní rady státu

Statut Bezpečnostní rady státu VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha č. 1 k usnesení vlády ze dne 9. července 2014 č. 544 ve znění usnesení vlády ze dne 1. října 2014 č. 793 Statut Bezpečnostní rady státu Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Bezpečnostní

Více

INFORMACE O STAVU A ZPŮSOBU PLNĚNÍ ÚKOLŮ OBSAŽENÝCH VE STRATEGII VLÁDY V BOJI PROTI KORUPCI NA OBDOBÍ LET 2011 A 2012. stav ke dni 21.

INFORMACE O STAVU A ZPŮSOBU PLNĚNÍ ÚKOLŮ OBSAŽENÝCH VE STRATEGII VLÁDY V BOJI PROTI KORUPCI NA OBDOBÍ LET 2011 A 2012. stav ke dni 21. INFORMACE O STAVU A ZPŮSOBU PLNĚNÍ ÚKOLŮ OBSAŽENÝCH VE STRATEGII VLÁDY V BOJI PROTI KORUPCI NA OBDOBÍ LET 2011 A 2012 - AKTUALIZACE ZA 2. ČTVRTLETÍ 2011 stav ke dni 21. července 2011 Obsah Obsah... 1 Úvodem...

Více

Program REALITY Vzor Podmínek pro III. stupeň objekt výdělečný. Platnost od: 7.8.2006

Program REALITY Vzor Podmínek pro III. stupeň objekt výdělečný. Platnost od: 7.8.2006 P o d m í n k y poskytnutí dotace ze státního rozpočtu a prostředků strukturálních fondů ES na projekt v rámci Operačního programu Průmysl a podnikání (dále jen PODMÍNKY ) - obecná část - Evidenční číslo

Více

PRACOVNÍ MATERIÁL MŠMT NÁVRH AKČNÍHO PLÁNU INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ NA OBDOBÍ 2016-2018

PRACOVNÍ MATERIÁL MŠMT NÁVRH AKČNÍHO PLÁNU INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ NA OBDOBÍ 2016-2018 PRACOVNÍ MATERIÁL MŠMT NÁVRH AKČNÍHO PLÁNU INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ NA OBDOBÍ 2016-2018 Obsah Úvod... 2 VIZE... 4 Struktura akčního plánu... 5 Strategická cesta 1: Čím dříve, tím lépe... 6 Strategická cesta

Více

Smlouva č. 166P/2011 o poskytnutí finančních prostředků z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury na rok 2011. Článek 1 Smluvní strany

Smlouva č. 166P/2011 o poskytnutí finančních prostředků z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury na rok 2011. Článek 1 Smluvní strany Usnesení č. 20/1600 Příloha č. 1 Strana 1 Smlouva č. 166P/2011 o poskytnutí finančních prostředků z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury na rok 2011 Státní fond dopravní infrastruktury Sokolovská

Více

Důvodová zpráva. Obecná část

Důvodová zpráva. Obecná část Důvodová zpráva Obecná část a) Zhodnocení platného právního stavu, včetně zhodnocení současného stavu ve vztahu k rovnosti mužů a žen, odůvodnění hlavních principů navrhované právní úpravy, včetně dopadů

Více

MATERIÁL DO VNĚJŠÍHO PŘIPOMÍNKOVÉHO ŘÍZENÍ. 1. Důvodová zpráva. 1.1 I. Obecná část

MATERIÁL DO VNĚJŠÍHO PŘIPOMÍNKOVÉHO ŘÍZENÍ. 1. Důvodová zpráva. 1.1 I. Obecná část 1. Důvodová zpráva 1.1 I. Obecná část 1. Zhodnocení platného právního stavu Zákon o výměně informací o účtech s jinými státy pro účely správy daní (dále jen zákon ) provádí Dohodu mezi Českou republikou

Více

PŘÍLOHA 1 PODROBNÝ POPIS VZTAHU NÁRODNÍCH PROGRAMŮ PODLE RESORTŮ A STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE

PŘÍLOHA 1 PODROBNÝ POPIS VZTAHU NÁRODNÍCH PROGRAMŮ PODLE RESORTŮ A STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE PŘÍLOHA 1 PODROBNÝ POPIS VZTAHU NÁRODNÍCH PROGRAMŮ PODLE RESORTŮ A STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE I. MINISTERSTVO DOPRAVY STRATEGIE, POLITIKY A PROGRAMY NA NÁRODNÍ ÚROVNI I.1 Příspěvek národních politik,

Více

Příprava MPO na budoucí programovací období

Příprava MPO na budoucí programovací období Příprava MPO na budoucí programovací období Ing. Petr Očko, Ph.D. Ředitel sekce fondů EU, MPO Příprava na programovací období 2014+ Na konci listopadu 2012 vláda schválila vymezení 8 operačních programů

Více

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost U S N E S E N Í Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost (podle čl. 4, ost. 7 Jednacího řádu Společného monitorovacího výboru OPPA a OPPK procedurou

Více

Informace z kontrolní akce č. 08/27 Finanční prostředky určené na akce oprav a údržby pozemních komunikací

Informace z kontrolní akce č. 08/27 Finanční prostředky určené na akce oprav a údržby pozemních komunikací Informace z kontrolní akce č. 08/27 Finanční prostředky určené na akce oprav a údržby pozemních komunikací Kontrolní akce byla zařazena do plánu kontrolní činnosti Nejvyššího kontrolního úřadu (dále jen

Více

od myšlenek k aplikacím Marie Stehlíková, odd. rozvoj. aktivit

od myšlenek k aplikacím Marie Stehlíková, odd. rozvoj. aktivit od myšlenek k aplikacím Marie Stehlíková, odd. rozvoj. aktivit Příprava výzkumné potřeby zaměřené na SMART CITY a příklady chytrých projektů TA ČR Seminář SMART CITY, Praha, 7. června 2013 PROČ? Koncept

Více

Výroční zpráva Operačního programu Podnikání a inovace za rok 2014

Výroční zpráva Operačního programu Podnikání a inovace za rok 2014 Výroční zpráva Operačního programu Podnikání a inovace za rok 214 Zpracoval: Sekce fondů EU Ministerstvo průmyslu a obchodu Česká republika Květen 215 Obsah Manažerské shrnutí Výroční zprávy o provádění

Více

6. PROVÁDĚCÍ USTANOVENÍ

6. PROVÁDĚCÍ USTANOVENÍ 6. PROVÁDĚCÍ USTANOVENÍ 6.1. Řízení Základy implementačního systému pro podporu ze strukturálních fondů v České republice byly položeny usnesením vlády ČR č. 102/2002 ze dne 23. ledna 2002 k dokončení

Více

METODIKA. pro žadatele o poskytnutí státní dotace v rámci Národního programu zdraví projekty podpory zdraví. pro rok 2015

METODIKA. pro žadatele o poskytnutí státní dotace v rámci Národního programu zdraví projekty podpory zdraví. pro rok 2015 DOTAČNÍ PROGRAM MZ ČR NÁRODNÍ PROGRAM ZDRAVÍ PROJEKTY PODPORY ZDRAVÍ METODIKA pro žadatele o poskytnutí státní dotace v rámci Národního programu zdraví projekty podpory zdraví Ministerstvo zdravotnictví

Více

Fórum českého stavebnictví 2009 4. 3. 2009, Praha NÍZKOENERGETICKÉ STAVBY současnost a budoucnost stavebnictví ČR Pavel Nejedlý vedoucí oddělení ekonomických nástrojů a veřejné podpory MŽP Rámec Evropské

Více

S t a t u t Českého telekomunikačního úřadu

S t a t u t Českého telekomunikačního úřadu Český telekomunikační úřad Čj. 22 052/2005-606 S t a t u t Českého telekomunikačního úřadu Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Český telekomunikační úřad je ústřední správní úřad pro výkon státní správy, včetně

Více

PRV v novém plánovacím období

PRV v novém plánovacím období PRV v novém plánovacím období a vyjednávání NS MAS ČR František Winter Národní síť Místních akčních skupin ČR, o.s. Venkov současnosti a Venkov v roce 2020 Únovce - Kaskády 27.11.2012 1 Návrh PRV EU priority

Více

Strategické řízení v praxi Databáze strategií NSZM: Strategické plánování a řízení v obcích metody, zkušenosti, spolupráce

Strategické řízení v praxi Databáze strategií NSZM: Strategické plánování a řízení v obcích metody, zkušenosti, spolupráce Strategické řízení v praxi Databáze strategií NSZM: Strategické plánování a řízení v obcích metody, zkušenosti, spolupráce I0.5.20I2, Budova Českého svazu vědeckotechnických společností, Novotného lávka

Více

TRANSPOZICE SMĚRNICE O USNADNĚNÍ VÝSTAVBY SÍTÍ NGA. Mgr. Luděk Šrubař

TRANSPOZICE SMĚRNICE O USNADNĚNÍ VÝSTAVBY SÍTÍ NGA. Mgr. Luděk Šrubař TRANSPOZICE SMĚRNICE O USNADNĚNÍ VÝSTAVBY SÍTÍ NGA Mgr. Luděk Šrubař ZAMĚŘENÍ PREZENTACE I. Směrnice o usnadnění výstavby důvody vzniku a základní rámec II. III. IV. Transpozice Směrnice do právního řádu

Více

Finanční a rozpočtové právo. JUDr. Ing. Otakar Schlossberger, Ph.D.

Finanční a rozpočtové právo. JUDr. Ing. Otakar Schlossberger, Ph.D. Finanční a rozpočtové právo JUDr. Ing. Otakar Schlossberger, Ph.D. Obsah přednášky: 1. Pojem rozpočtového práva 2. Systém rozpočtového práva 3. Postavení rozpočtového práva v systému práva 4. Prameny rozpočtového

Více

METODICKÝ POKYN. k Pravidlům postupu při prodeji bytových domů a bytových jednotek ve vlastnictví hl. m. Prahy, svěřených městské části Praha 2

METODICKÝ POKYN. k Pravidlům postupu při prodeji bytových domů a bytových jednotek ve vlastnictví hl. m. Prahy, svěřených městské části Praha 2 Příloha č. 2 k usnesení ZMČ č. 156 ze dne 10.9.2012 METODICKÝ POKYN k Pravidlům postupu při prodeji bytových domů a bytových jednotek ve vlastnictví hl. m. Prahy, svěřených městské části Praha 2 Tento

Více

Implementační uspořádání

Implementační uspořádání Implementační uspořádání Řídicím orgánem ROP JV je na základě zákona č. 248/2000 Sb., o podpoře regionálního rozvoje, ve znění pozdějších předpisů, stanovena Regionální rada regionu soudržnosti Jihovýchod.

Více

Služební pořádek MPO 2. Organizační řád Blok: 2 Díl: - Kapitola: - Revize: - Obsah. Obsah. A. Všeobecná ustanovení

Služební pořádek MPO 2. Organizační řád Blok: 2 Díl: - Kapitola: - Revize: - Obsah. Obsah. A. Všeobecná ustanovení 2. Organizační řád Blok: 2 Díl: - Kapitola: - Revize: - Obsah Vydáno jako příloha Opatření č. 14/2013 ministra průmyslu a obchodu Obsah ČÁST NÁZEV STRANA A. Všeobecná ustanovení A.1 Definice organizačního

Více

konané dne 4. března 2014

konané dne 4. března 2014 Z á p i s z porady odboru dozoru a kontroly veřejné správy se zástupci krajských úřadů, Kanceláře VOP, Svazu měst a obcí, Komory statutárních měst, Sdružení místních samospráv, Ministerstva financí, Ministerstva

Více

Pojetí veřejné správy a její členění

Pojetí veřejné správy a její členění MODUL 2 - Veřejná správa Úvod Vstoupili jsme do části vstupního vzdělávání následného nazvané Veřejná správa. Jejím cílem je zprostředkovat základní znalosti a vědomosti v této problematice orientované

Více

Posílení fiskálního rámce ČR

Posílení fiskálního rámce ČR Posílení fiskálního rámce ČR David PRUŠVIC odbor Finanční politika Národní rozpočtové rámce: Evropská legislativa a zkušenosti z EU 9. října 2014, Praha, Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR České republiky,

Více

Koncepce rozvoje společnosti VaK Hodonín, a.s. do roku 2020

Koncepce rozvoje společnosti VaK Hodonín, a.s. do roku 2020 Vodovody a kanalizace Hodonín, a.s. Pitná voda pro váš domov, čistá voda pro přírodu Koncepce rozvoje společnosti VaK Hodonín, a.s. do roku 2020 Preambule Vodovody a kanalizace Hodonín, a.s. je plně stabilizovanou

Více

Výzva I programu podpory Obnovitelné zdroje energie

Výzva I programu podpory Obnovitelné zdroje energie MINISTERSTVO PRŮMYSLU A OBCHODU Řídicí orgán OPERAČNÍHO PROGRAMU PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST 2014 2020 Výzva I programu podpory Obnovitelné zdroje energie Název programu podpory Prioritní

Více

Úřad vlády České republiky

Úřad vlády České republiky Úřad vlády České republiky STÁTNÍ ZÁVĚREČNÝ ÚČET ZA ROK 2014 KAPITOLA 304 ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Předkládá: Ing. Pavel D v o ř á k vedoucí Úřadu vlády ČR březen 2015 2 OBSAH: Seznam použitých zkratek:...

Více

Strategický rámec rozvoje veřejné správy České republiky pro období 2014 2020

Strategický rámec rozvoje veřejné správy České republiky pro období 2014 2020 Strategický rámec rozvoje veřejné správy České republiky pro období 2014 2020 IMPLEMENTAČNÍ PLÁN PRO STRATEGICKÝ CÍL 4: Profesionalizace a rozvoj lidských zdrojů ve veřejné správě Verze 5 k 30. 6. 2015

Více

Zápis. ze zasedání Rady vlády pro záležitosti romské menšiny dne 19. března 2015

Zápis. ze zasedání Rady vlády pro záležitosti romské menšiny dne 19. března 2015 Kancelář Zápis ze zasedání dne 19. března 2015 Zasedání se uskutečnilo dne 19. března 2015 od 12:00 do 16:30 hodin v Hrzánském paláci Úřadu vlády ČR (Loretánská 177/9, Praha 1) Přítomni členové: Jiří Dienstbier

Více

Příprava na využití evropských fondů po roce 2013

Příprava na využití evropských fondů po roce 2013 Příprava na využití evropských fondů po roce 2013 Daniel Braun 1. náměstek ministra Ministerstvo pro místní rozvoj Výroční konference ROP SZ, 10. listopadu 2011 Kohezní politika ve víceletém finančním

Více

B. Rozpis rozpočtu běžných výdajů a závazných limitů regulace zaměstnanosti na rok 2008

B. Rozpis rozpočtu běžných výdajů a závazných limitů regulace zaměstnanosti na rok 2008 II. Rozpis rozpočtu běžných výdajů a závazných limitů regulace zaměstnanosti pro ostatní přímo řízené organizace (včetně státní správy, tj. vlastního MŠMT a ČŠI), společné a specifické úkoly na rok 2008

Více