stí 440, Kroměř zskomenskeho.cz IČO O

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "stí 440, 767 01 Kroměř 2005-2010 www.zskomenskeho zskomenskeho.cz komen.km@.km@zskomenskeho.cz IČO O 708 799 40"

Transkript

1 Základní škola Kroměř ěříž,, Komenského náměstn stí 440, příspěvková organizace Kroměř ěříž Projekt Bezpečná škola zskomenskeho.cz zs.komen IČO O

2 Kdo jsme Jsme středn edně velká městská škola, kterou navštěvuje vuje 282 žáků,, kteří jsou vyučov ováni ve 13 třídách. t Ve škole působí 26 pedagogických pracovníků a 12 nepedagogických pracovníků. Škola mám moderní vybavení,, odborné učebny informační centrum, výpočetn etní technika, biologie, cizí jazyky, výtvarná a hudební výchova, chemie a fyzika, keramická dílna, tělocvična a venkovní hřiště s umělým povrchem. Součást stí školy je školní družina a školní jídelna.

3 Vyučujeme ujeme podle školního vzdělávac vacího programu pro základnz kladní vzdělávání Most do života a dle programu ZákladnZ kladní škola. Projekt Tvořiv ivá škola jehož obsahem je činnostní učení využíváme ve výuce na 1. stupni, stejně tak i daltonské vyučov ování.. Ve všech v třídách postupně zařazujeme azujeme interaktivní výuku. Od roku 2003 jsme zapojeni do celonárodn rodní sítě škol podporujících ch zdraví Zdravá škola rozvíjíme životní kompetence každého dítěte d te tak, aby úcta ke zdraví a schopnost chovat se odpovědn dně ke zdraví svému i druhých patřila mezi jeho celoživotn ivotní priority. Pracujeme v projektu Motýl aneb výlety trochu jinak - vedeme děti d ke zdravému životnímu stylu. Od roku 2005 pracujeme na programu Bezpečná škola, který je zaměř ěřen na prevenci úrazů dětí.

4 Všichni lidé mají právo na zdraví a bezpečí tento požadavek tvoří základ pro plán prevence nehodovosti a snížen ení úrazů dětí a mláde deže e nejen ve škole, ve třídě, t, ale v rámci celé Bezpečné komunity města m Kroměř ěříž.

5 Nabídka školy aneb co se u nás n s děti d naučí? Problematika Bezpečné školy je zakotvena ve Školním m vzdělávac vacím programu pro základnz kladní vzdělávání Most do života. V rámci programu Bezpečná škola realizujeme ve všech v třídách t 1. stupně projekt Bezpečná třída. Máme M třídnt dní pravidla bezpečného chování a jednání,, která dodržujeme. Učíme U se jak nezpůsobit úraz sobě ani druhému. Učíme se, jak si počínat, nebo přivolat p pomoc při p úrazu nebo mimořádn dné události. Ve školní družin ině pracujeme podle projektu Bezpečná školní družina, který je orientovaný na osobní bezpečí a předchp edcházení úrazům m ve školní družin ině i mimo ni. Plán činností a aktivit se odvíjí od možných rizik v jednotlivých ročních obdobích. Žáci druhého ho stupně připravují pro své mladší spolužáky projekty, ve kterých formou děti učíu děti prohlubují vědomosti a dovednosti mladší ších spolužáků v oblasti První pomoci, dopravních situací či i osobního bezpečí.

6 Speciáln lní péče e je věnovv nována na žákům m se specifickými vzdělávac vacími potřebami (individuáln lní vzdělávac vací plány, dva reedukační kroužky: ky: logopedický a dyslektický, asistentka pedagoga, pravidelné konzultační hodiny speciáln lního pedagoga z PPP v Kroměř ěříži). Při i výuce využíváme moderní formy práce pro žáky zajímav mavé a motivující Krizový plán n pro případ p pad ohrožen ení bezpečí žáků zahrnuje vymezení kompetencí a přímou p návaznost n na systém m podpory veřejn ejného zdraví a ochrany obyvatelstva za mimořádných událost lostí V rámci vzdělávání pedagogických pracovníků navštěvujeme vujeme semináře e a školení a zvyšujeme tak kompetence ped.. pracovníků v oblasti řešení krizových situací.

7 Když potřebujeme radu? Ve škole pracuje žákovský parlament složený ze zástupcz stupců jednotlivých tříd, t který na pravidelných schůzk zkách projednává s vedením školy své návrhy, náměty n a problémy. Je zřízena zena schránka důvěry d a máme m me možnost konzultovat své starosti a problémy s třídními učiteli, u výchovnou poradkyní,, speciáln lními pedagogy a psychology z PPP Kroměř ěříž,, výchovnou poradkyní pro volbu povolání, školním metodikem pro prevenci patologických jevů.

8 Organizace výuky Přestávky jsou určeny k relaxaci a odpočinku. Všichni V žáci se mohou volně pohybovat v prostorách školy. O velké přestávce mají možnost využít školní hřiště nebo tělocvit locvičnu. Bezpečnost dětíd zajišťuj ují pedagogické dozory.

9 Zajímav mavé školní projektové dny Osobní bezpečí pro 1. stupeň Bezpečná cesta do školy Bezpečná školní družina Bezpečná třída Na kolo jen s přilboup První pomoc pro žáky 5. roč. připravují žáci IX. třídy t Kolo je můj m j kamarád d pro žáky 4. roč.. připravujp ipravují žáci VIII. třídyt Třídní klima pro žáky VI. třídt Seznamovací výlety pro žáky VI. třídt Šikana pro žáky VII. třídt Den proti kouřen ení Den bez aut Dny zdraví

10 Spolupracujeme Do programu zahrnujeme aktivity, které směř ěřují k podpoře e zdraví a prevenci sociáln lně patologických jevů.. Ve spolupráci se školním metodikem prevence, PPP a SVP nabízíme žákům m zajímav mavé aktivity. Využíváme navázanou spolupráci s organizacemi a odborníky: městská policie a Policie ČR Ajaxův zápisník, Akce Dopisy řidičům, Červený kříž, k, Středn ední zdravotnická škola, Středn ední pedagogická škola a K-centrum - preventivní akce a besedy, HZS Zlínsk nského kraje, občansk anské sdružen ení Jaspis volnočasov asové aktivity, dopravní hřiště,, Knihovna Kroměř ěřížska,, Bezpečná komunita města m Kroměř ěříž. Zveme rodiče e k účasti na společných akcích ch a hledáme optimáln lní způsoby zapojení rodičů do programu.

11 Projekt Dny zdraví

12 Bezpečná ulice je jednou z aktivit Bezpečné komunity města m Kroměř ěříž, kterou pro děti d organizují složky Integrovaného záchrannz chranného ho systému. Na kolo jen s přilboup vede žáky k ochraně svého zdraví respektování dopravních předpisp edpisů a zvládnut dnutí role cyklisty na vozovce.

13 Učíme se nejen ve škole Žáci všech v tříd t d I. stupně vyjíždějí do škol v přírodě,, kde probíhá výuka formou projektového vyučov ování. Žáci 3. a 4. ročníku se účastní plaveckého výcviku. V rámci dopravní výchovy žáci navštěvuj vují dopravní kroužek a dopravní hřiště kde získajz skají ve IV. třídět průkaz cyklisty. V VI. třídách t realizujeme seznamovací výlety s nově vytvořenými třídnt dními kolektivy, protože e k nám m přichp icházejí žáci z neúplných základnz kladních škol. V VII. ročníku žáci absolvují lyžařský výcvikový kurz. Každoro doročně pořádáme řadu exkurzí, školních výletů a zájezdů.

14 Volný čas zájmové aktivity Naše škola je od r členem Asociace školních sportovních klubů.. V rámci tohoto klubu rozvíjí svou činnost 5 sportovních kroužků. Nabídka je široká: : volejbal, pohybové hry, fotbal, florbal míčové hry. Z další ších zájmových kroužků,, které pracují na naší škole, dětem d nabízíme: dopravní,, divadelní, klávesový, maňáskový kroužek zdravého stylu života, redakce školního časopisu.

15 Spolupracujeme s o. s. Jaspis Organizujeme pro žáky projekt Volnočasové aktivity Učíme žáky jak trávit aktivně a zajímavě volný čas

16 Hodnocení současn asného stavu Naše škola je sice nejstarší základní školou v Kroměř ěříži, v roce 2005 oslavila 100 let od svého založen ení,, avšak ak život uvnitř je moderní a v neustálém m vývoji. Hlásíme se k novým formám m a metodám práce, a tedy i k projektu Bezpečné školy, který úzce souvisí s programem podporujícím m zdraví ve škole. Je zřejmz ejmé, že e v dnešní uspěchan chané době je nezbytné a ve škole zvláš ášť,, věnovat v dětem d maximáln lní úsilí v rozvoji a formování jejich osobností,, ale nelze ani opomíjet jejich bezpečí a jejich zdraví právě vhodnou prevencí ve snížen ení úrazovosti.

17 Projekt Osobní bezpečí Žáci 9. ročníku učí mladší spolužáky jak se správně připoutat v autosedačce co jsou to mimořádné události k čemu slouží a jak se používá hasicí přístroj

18 BEZPEČNÁ ŠKOLA V NAŠICH PODMÍNK NKÁCH V oblasti zajištění bezpečí žáků pravidelnými kontrolami a revizemi nářadí,, náčinn iní a prostor předchp edcházíme možným nebezpečím m a úrazům. Před vstupem do odborných pracoven, před p zahájen jením m sportovních školních i mimoškoln kolních akcí žáky vždy v poučíme o bezpečnosti a chování. V pracovnách, ch, ve třídách t i na chodbách školy dohlížíme na bezpečnost dětíd pedagogickým dozorem a citlivě korigujeme jejich chování a jednání. Motivujeme žáky k aktivní účasti v programu. Důsledně dodržujeme pravidla bezpečného provozu školy všemi v účastníky. Budujeme pozitivní sociáln lní klima ve třídách t a ve škole.

19 Pokusme se tedy společnými silami vytvářet pro naše e děti d bezpečný svět. Integrujeme Výchovu ke zdraví,, sledující cíle bezpečné školy přímo p v ŠVP, formováním m kompetencí žáků v oblasti zdravého životního stylu. Vedeme žáky k samostatnému mu rozhodování a toleranci k druhým. Využíváme aktivit města m Kroměř ěříž konaných v rámci Bezpečné komunity (Den Země,, Na kolo jen s přilbou, NárodnN rodní dny bez úrazů a jiné aktivity Projektu Zdravé město). Učíme děti d chránit své bezpečí,, adekvátn tně reagovat v mimořádných situacích, ch, zajistit, případnp padně poskytnout První pomoc. V rámci programu Ochrana člověka za mimořádných událost lostí,, který je integrován n do výuky na I. i II. stupni ZŠ, Z, připravujeme p děti d na tyto mimořádn dné situace a seznamujeme je s jejich závaz važností.

20 Projekt První pomoc žáci 9. ročníku učíu své mladší spolužáky, jak zvládnout základy z resuscitace, ošetření zraněného či i přivolp ivolání odborné pomoci. Dopisy řidičům aktivita ta dětíd 1. stupně,, která využívá spolupráce s městskou m policií.

21 Co chceme Úrazy dětíd a mláde deže e jsou globáln lním m problémem současn asné společnosti. Ale úraz není,, aža na výjimky, náhoda. n Velká část dětských d úrazů má stejné okolnosti, které se opakují,, a proto lze velké části úrazům m předejp edejít. Program Bezpečná komunita je zaměř ěřený na snížen ení incidence a závažnosti úrazů pro všechny v věkovv kové kategorie, ve všech v oblastech lidské činnosti. První informace o problematice Bezpečné školy jsme získali na 1. mezinárodn rodním m semináři i o Bezpečných školách, který se konal v Kroměř ěříži i v roce V roce 2005 jsme zahájili spolupráci s Ing. Zdeňkem Vopičkou kou.. Pravidelně se účastníme akcí a aktivit, které organizuje kancelář Zdravé město a Bezpečná komunita Kroměř ěříž.. Od roku 2000 se účastníme NárodnN rodních dnů bez úrazů v Kroměř ěříži. Součást stí těchto dnů byla i mise DětstvD tství bez úrazů,, tehdy získala z naše škola prvenství a vítěznv zné družstvo bylo odměněno no účastí v Praze v soutěž ěžním klání pořádan dané ve spolupráci s OPS PODANÁ RUKA. V roce 201O jsme podali přihlp ihlášku do Mezinárodn rodní sítě Bezpečných škol.

22 Vzhledem k tomu, že e se naše škola nachází v rušném m centru města m obklopená ze všech v stran nebezpečným ným dopravním m ruchem, rozvíjíme na 1. stupni téma t Bezpečná cesta do školy,, které není v Bezpečné komunitě nijak nové,, avšak ak je stále aktuáln lním m problémem. Podle metodiky Centra dopravního výzkumu byl v roce 2004 zpracován audit dopravní bezpečnosti škol. MěstskM stská policie dohlíží na bezpečný dopravní provoz v blízkosti naší školy v ranních hodinách, kdy děti d přicházejí do školy. Nadále se touto tematikou chceme zabývat, aby si děti včas v uvědomily, že e jsou i jako chodci rovnocennými účastníky silničního provozu se svými právy i povinnostmi.

23 Spolupracujeme s Ing. Zdeňkem Vopičkou besedujeme školíme se diskutujeme o problémech

24 Expedice K2 lyžařský výcvikový kurz pro žáky 7. ročníku učíme žáky zvládnout První pomoc při lyžování a zimních hrách ošetření poranění či úrazu doprava raněného v náročných podmínkách

25 Priority Rozpoznat, co můžm ůže e způsobit úraz či i poškozen kození. Chovat se tak, abych nezpůsobil úraz sobě ani druhému. Umět t si poradit v předcházení i při p vzniku úrazu. Pochopit své místo a úlohu v prevenci úrazů dětí a mláde deže. e. Aktivně se zapojit do protiúrazov razové výchovy. Svoji činností nezpůsobit (nezavinit) úraz, poškozen kození.

26 Závěr Projekt Bezpečná škola bude úspěšně realizován n pouze tehdy, jestliže e pedagogický sbor ve spolupráci s rodičovskou ovskou veřejnost ejností a spolupracujícími orgány a institucemi bude pracovat a postupovat jako jednotný tým. Jestliže e budou svou každodenn dodenní práci vykonávat vat s chutí a tvořiv ivě hledat nové cesty jak lépe l tento program naplňovat. Přáli bychom si, aby naše škola byla vždy v místem m výchovy a vzdělání,, jak k tomu byla před p více v než sto lety předurp edurčena, ena, ale také místem, kde se děti d i dospělí cítí bezpečně. Příjemné psychosociáln lní klima vytváří prostor pro aktivní práci, vnáší do lidského života radost a pohodu. A to je cílem naší práce.

Časový harmonogram programu prevence sociálně patologických jevů

Časový harmonogram programu prevence sociálně patologických jevů Časový harmonogram programu prevence sociálně patologických jevů Po celý školní rok je žákům v odpoledních hodinách k dispozici školní klub s nabídkou volnočasových aktivit a otevřena počítačová učebna.

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM školní rok 2018/2019

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM školní rok 2018/2019 Základní škola a Mateřská škola Jana Ámose Komenského, 696 47 Žeravice 37, okres Hodonín, příspěvková organizace MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM školní rok 2018/2019 Název školy: Základní škola a Mateřská

Více

Koncepce rozvoje Základní školy a Mateřské školy Jana Ámose Komenského Žeravice, okres Hodonín, příspěvkové organizace

Koncepce rozvoje Základní školy a Mateřské školy Jana Ámose Komenského Žeravice, okres Hodonín, příspěvkové organizace Koncepce rozvoje Základní školy a Mateřské školy Jana Ámose Komenského Žeravice, okres Hodonín, příspěvkové organizace Mgr. Andrea Chludilová, 2018 Vize: Vytvořit školu s kvalitními podmínkami pro rozvoj

Více

Program Zdraví 21 cíl č. 9 snížení výskytu poranění způsobených násilím a úrazy

Program Zdraví 21 cíl č. 9 snížení výskytu poranění způsobených násilím a úrazy Úrazy u dětíd Program Zdraví 21 cíl č. 9 snížení výskytu poranění způsobených násilím a úrazy MUDr. Jana Daňková Krajská hygienická stanice Pardubického kraje Odbor podpory zdraví Úrazy jsou hlavní příčinou

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální zpracovaný podle RVP pro obor vzdělávání žáků se středně těžkým mentálním postižením Dětský domov a Základní škola Vizovice Masarykovo

Více

Minimální preventivní program

Minimální preventivní program Minimální preventivní program ZŠ Semín 102, Přelouč 535 01 IČO: 70988838 Tel. 466 932 207 Prevence sociálně patologických jevů na základní škole zahrnuje především předcházení problémům s návykovými látkami

Více

ěžné výstupy projektu

ěžné výstupy projektu Průběž ěžné výstupy projektu Spolupráce na všech v frontách CZ.1.07/1.2.00/08.0113 Operační program: Prioritní osa: Oblast podpory: Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. Počáte teční vzdělávání 1.2. Rovné

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM pro školní rok 2015-2016 Realizátor: Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Přerov, příspěvková organizace, Jindřichov 122, Hranice 75301 Garant: Ředitelství ZŠ

Více

VÝCHOVA K BEZPEČÍ V UČITELSKÉ PRAXI

VÝCHOVA K BEZPEČÍ V UČITELSKÉ PRAXI VÝCHOVA K BEZPEČÍ V UČITELSKÉ PRAXI OBSAH PREZENTACE Představení školy Záměr projektu Projekt Bezpečná škola na I. stupni ZŠ Aktivity na II. stupni ZŠ Proč se do projektu zapojit ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN

Více

Školní preventivní strategie rizikového chování pro období 2016/2021

Školní preventivní strategie rizikového chování pro období 2016/2021 ZŠ Protivanov Školní 292 798 48 Protivanov tel: 582399219 zspro@pvskoly.cz www.zsprotivanov.cz Školní preventivní strategie rizikového chování pro období 2016/2021 Strategie vychází z metodického doporučení

Více

Základní škola, Kroměříž, U Sýpek 1462, příspěvková organizace

Základní škola, Kroměříž, U Sýpek 1462, příspěvková organizace Základní škola, Kroměříž, U Sýpek 1462, příspěvková organizace Charakteristika školy Komunitní škola v bezpečném prostředí. Škola otevřená rodičům. Zaměření na všestranný rozvoj dětí. Aj od 1. třídy, od

Více

MINIMÁLNÍ PROGRAM PREVENCE na školní rok 2015/2016. Vymezení základních dlouhodobých cílů a záměrů programu primární prevence ZŠ Velká Dlážka

MINIMÁLNÍ PROGRAM PREVENCE na školní rok 2015/2016. Vymezení základních dlouhodobých cílů a záměrů programu primární prevence ZŠ Velká Dlážka MINIMÁLNÍ PROGRAM PREVENCE na školní rok 2015/2016 Metodik prevence: Mgr. Alexandra Kožuchová Vymezení základních dlouhodobých cílů a záměrů programu primární prevence ZŠ Velká Dlážka rozvíjet a posilovat

Více

2. Charakteristika školy

2. Charakteristika školy 2. Charakteristika školy Jsme úplnou školou s 1. 9. ročníkem. Kapacita školy je stanovena na 650 žáků, ale nyní je naše škola naplněna asi na 50 %. Žáci jsou rozděleni do 13 tříd. Průměrná naplněnost tříd

Více

UČEBNÍ PLÁN A ORGANIZACE VZDĚLÁVÁNÍ POZNÁMKY K VYUČOVACÍM PŘEDMĚTŮM ŠVP SYSTÉM VÝUKY. Učební plán

UČEBNÍ PLÁN A ORGANIZACE VZDĚLÁVÁNÍ POZNÁMKY K VYUČOVACÍM PŘEDMĚTŮM ŠVP SYSTÉM VÝUKY. Učební plán UČEBNÍ PLÁN A ORGANIZACE VZDĚLÁVÁNÍ SYSTÉM VÝUKY Výuka podle školního vzdělávacího programu probíhá v 1. 9. ročníku základní školy. Školní vzdělávací program rozlišuje tři vzdělávací období: 1. období

Více

Základní škola a mateřská škola Ostřetín, okres Pardubice Minimální preventivní program pro školní rok 2011/2012

Základní škola a mateřská škola Ostřetín, okres Pardubice Minimální preventivní program pro školní rok 2011/2012 Základní škola a mateřská škola Ostřetín, okres Pardubice Minimální preventivní program pro školní rok 2011/2012 Obsah: Úvod Cíl minimálního preventivního programu Charakteristika školy Koordinace preventivních

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2012/2013

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název a adresa školy, pro Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9 kterou platí závěrečná zpráva o plnění MPP Jméno a příjmení

Více

s rozšířenou výukou jazyků při PedF UK Praha 5 - Smíchov, Drtinova 1/1861 Školní vzdělávací program ŠK Drtinka 4 Life

s rozšířenou výukou jazyků při PedF UK Praha 5 - Smíchov, Drtinova 1/1861 Školní vzdělávací program ŠK Drtinka 4 Life s rozšířenou výukou jazyků při PedF UK Praha 5 - Smíchov, Drtinova 1/1861 Školní vzdělávací program ŠK Drtinka 4 Life Verze platná od 1. 9. 2010 Obsah 1. CÍLE VZDĚLÁVÁNÍ...2 2. DÉLKA A ČASOVÝ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ...3

Více

OBSAH PREZENTACE. Představení školy Záměr projektu Projekt Bezpečná škola na I. stupni ZŠ Aktivity na II. stupni ZŠ Proč se do projektu zapojit

OBSAH PREZENTACE. Představení školy Záměr projektu Projekt Bezpečná škola na I. stupni ZŠ Aktivity na II. stupni ZŠ Proč se do projektu zapojit OBSAH PREZENTACE Představení školy Záměr projektu Projekt Bezpečná škola na I. stupni ZŠ Aktivity na II. stupni ZŠ Proč se do projektu zapojit ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN Otevřena 1973 850 žáků, 60 pedagogických

Více

Školní preventivní program pro školní rok 2015/2016

Školní preventivní program pro školní rok 2015/2016 Školní preventivní program pro školní rok 2015/2016 Školní preventivní program: Škola: Základní škola Turnov, Skálova 600, 511 01 Turnov, tel.: 481 322 770 Školní rok: 2015/ 2016 Cíl: Cílem je vytváření

Více

CZ.1.07/1.2.00/08.0113

CZ.1.07/1.2.00/08.0113 Operační program: Prioritní osa: Oblast podpory: Spolupráce na všech v frontách CZ.1.07/1.2.00/08.0113 Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. Počáte teční vzdělávání 1.2. Rovné příležitosti dětíd a žáků,,

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM Prevence sociálně patologických jevů a zneužívání návykových látek

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM Prevence sociálně patologických jevů a zneužívání návykových látek MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM Prevence sociálně patologických jevů a zneužívání návykových látek pro školy a školská zařízení OKRESU ZLÍN ZŠ Vlachovice, okres Zlín, příspěvková organizace 763 24 Vlachovice

Více

I. Příloha ŠVP ZV 03/2016. Vlastní hodnocení školy

I. Příloha ŠVP ZV 03/2016. Vlastní hodnocení školy I. Příloha ŠVP ZV 03/2016 Vlastní hodnocení školy 0 HLAVNÍ OBLASTI VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY JSOU VŽDY: 1. Podmínky ke vzdělávání 2. Průběh vzdělávání 3. Podpora školy žákům a studentům, spolupráce s rodiči,

Více

Pracovní náplň školního psychologa

Pracovní náplň školního psychologa Pracovní náplň školního psychologa pedagogicko-psychologické poradenství ve škole spolupráci členů školního poradenského pracoviště a jeho komunikaci s vedením školy spolupráci členů školního poradenského

Více

ŠKOLNÍ ROK 2010/2011

ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 MPP 2010/2011 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název a adresa školy, pro kterou platí tento MPP ZŠ, ZUŠ a MŠ Stachy 384 73 Stachy 253 Jméno a příjmení ředitele Mgr. Miloslav

Více

Minimální preventivní program 2009/ /2010. ZŠ dr. Milady Horákové Kopřivnice. Obránců míru 369 Kopřivnice

Minimální preventivní program 2009/ /2010. ZŠ dr. Milady Horákové Kopřivnice. Obránců míru 369 Kopřivnice MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM 2009/2010 ZŠ dr. Milady Horákové Kopřivnice Obránců míru 369 Kopřivnice ředitel školy: Mgr. Lumír Pospěch reditel@zsmilhor.cz školní metodik prevence: Mgr. Michaela Lukešová

Více

Preventivní program školy pro školní rok 2018/2019

Preventivní program školy pro školní rok 2018/2019 Mateřská škola a základní škola Brno, Kociánka, příspěvková organizace Preventivní program školy pro školní rok 2018/2019 Charakteristika školy: škola pro žáky s tělesným, kombinovaným postižením a PAS

Více

Základní škola a mateřská škola Řečany nad Labem KONCEPCE ROZVOJE ZÁKLADNÍ ŠKOLY

Základní škola a mateřská škola Řečany nad Labem KONCEPCE ROZVOJE ZÁKLADNÍ ŠKOLY Základní škola a mateřská škola Řečany nad Labem KONCEPCE ROZVOJE ZÁKLADNÍ ŠKOLY ZÁKLADNÍ OBLASTI: 1. Vzdělávací program - poskytnout žákům, co nejkvalitnější základ všeobecného vzdělání 2. Mimoškolní

Více

2010/2011. ZŠ dr. Milady Horákové Kopřivnice. Obránců míru 369 Kopřivnice. Pedagogové:

2010/2011. ZŠ dr. Milady Horákové Kopřivnice. Obránců míru 369 Kopřivnice. Pedagogové: MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM 2010/2011 ZŠ dr. Milady Horákové Kopřivnice Obránců míru 369 Kopřivnice ředitel školy: Mgr. Lumír Pospěch reditel@zsmilhor.cz školní metodik prevence: Mgr. Michaela Lukešová

Více

Plán minimálního programu prevence

Plán minimálního programu prevence Základní škola a Mateřská škola Město Touškov, příspěvková organizace Čemínská 296, Město Touškov 330 33 Plán minimálního programu prevence 2015 / 2016 Mgr. Ivana Mertlová Mgr. Libuše Kalvasová Ředitelka

Více

Dodatek č. 4 k ŠVP ZV Úspěch Otvíráme dětem svět úspěchu

Dodatek č. 4 k ŠVP ZV Úspěch Otvíráme dětem svět úspěchu Dodatek č. 4 k ŠVP ZV Úspěch Otvíráme dětem svět úspěchu Platnost dokumentu: od 1. 9. 2016 Dodatek k ŠVP ZV č. 4 byl zapsán pod čj. ZSMSJHMN 1997/2016, projednán školskou radou dne 30. 8. 2016 a schválen

Více

Minimální preventivní program pro školní rok 2016/2017

Minimální preventivní program pro školní rok 2016/2017 Mateřská škola a Základní škola pro tělesně postižené Brno, Kociánka, příspěvková organizace Minimální preventivní program pro školní rok 2016/2017 Charakteristika školy: škola pro žáky s tělesným, případně

Více

Základní škola Zábřeh, Školská 406/11, okres Šumperk

Základní škola Zábřeh, Školská 406/11, okres Šumperk Základní škola Zábřeh, Školská 406/11, okres Šumperk Minimální preventivní program na školní rok 2014 2015 1. Seznámení ředitele školy s minimálním preventivním programem - proběhne v září 2014. 2. Seznámení

Více

Základní škola a Mateřská škola Nučice, okres Praha západ, příspěvková organizace Školní vzdělávací program Společně k úspěchu PŘÍLOHA

Základní škola a Mateřská škola Nučice, okres Praha západ, příspěvková organizace Školní vzdělávací program Společně k úspěchu PŘÍLOHA PŘÍLOHA ŠKOLNÍHO VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU PRO ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ SPOLEČNĚ K ÚSPĚCHU Č. j. 43/2017/ŘŠ Základní škola a Mateřská škola Nučice, okres Praha západ, příspěvková organizace, Kubrova 136 252 16

Více

V l a s t n í p r o g r a m

V l a s t n í p r o g r a m S T Ř E D N Í Š K O L A T E C H N I C K Ý C H O B O R Ů Havířov-Šumbark, Lidická 1a/600, příspěvková organizace Lidická 1a/600, 736 01 Havířov-Šumbark V l a s t n í p r o g r a m 1. Koordinace preventivních

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA ZLÍN, MOSTNÍ

ZÁKLADNÍ ŠKOLA ZLÍN, MOSTNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ZLÍN, MOSTNÍ 2013 Název projektu: Připraveni pro život Registrační číslo: CZ.1.07/1.2.39/02.0015 Tato informační brožurka o činnosti školy a Metodického a konzultačního centra byla zpracována

Více

1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE

1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE Preventivní program : 2017-2018 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE Název a adresa školy, pro kterou platí tento PP Jméno a příjmení ředitele ZŠ TACHOV, ZÁREČNÁ Zárečná 1540 347 01 Tachov Mgr. Zdeněk Hnát Telefon

Více

Základní škola logopedická s. r. o., Paskovská 65/92, 720 00 Ostrava-Hrabová Minimální preventivní program Strana: 1/8

Základní škola logopedická s. r. o., Paskovská 65/92, 720 00 Ostrava-Hrabová Minimální preventivní program Strana: 1/8 Strana: 1/8 1. Základní údaje o škole Název a adresa školy, pro Základní škola logopedická s.r.o., kterou platí tento MPP Jméno a příjmení ředitele Mgr. René Macháč Telefon na ředitele 596 735 470 E-mail

Více

2 Charakteristika školy

2 Charakteristika školy 2 Charakteristika školy 2.1 Velikost školy Škola Klvaňovo gymnázium a střední zdravotnická škola vznikla 1. 1. 2012 sloučením Klvaňova gymnázia se Střední odbornou školou zdravotnickou a sociální, Kyjov

Více

Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání

Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Základní škola Hranice, Struhlovsko, příspěvková organizace Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Ať s míčem, knihou nebo kružítkem příležitost u nás dáme všem. č.j.: ŠVP 1 / 2007 IDENTIFIKAČNÍ

Více

Základní škola a Mateřská škola Brno Blažkova 9, příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola Brno Blažkova 9, příspěvková organizace Základní škola a Mateřská škola Brno Blažkova 9, příspěvková organizace Základní škola a Mateřská škola Brno, Blažkova 9, příspěvková organizace PREVENTIVNÍ PROGRAM pro školní rok 2018/2019 Vypracovala:

Více

Minimální preventivní program

Minimální preventivní program Odborné učiliště a praktická škola Brno, příspěvková organizace Sídlo: Lomená 530/44, 617 00 Brno Identifikační číslo: 00567213 Minimální preventivní program 2017 2018 Minimální preventivní program vychází

Více

Základní škola Budišov příspěvková organizace

Základní škola Budišov příspěvková organizace Základní škola Budišov příspěvková organizace Minimální preventivní program šk. rok 2012/2013 Charakteristika školy: Základní škola Budišov se nachází v klidné části městyse Budišov, obklopena parkem a

Více

Minimální preventivní program

Minimální preventivní program Základní škola Sv. Čecha, Choceň Sv. Čecha 1686, Choceň 565 01 Minimální preventivní program Školní rok 2015/2016 Vypracoval: Mgr. Martin Durdil 1. Úvod Minimální preventivní program rizikového chování

Více

1.1.1 Úplnost a velikost školy Škola je plně organizovaná, tzn., že jsou otevřeny všechny ročníky základní školy a školní docházka trvá 10 roků.

1.1.1 Úplnost a velikost školy Škola je plně organizovaná, tzn., že jsou otevřeny všechny ročníky základní školy a školní docházka trvá 10 roků. Školní vzdělávací program Základní škola Ječná 2007 1.1.1 Úplnost a velikost školy Škola je plně organizovaná, tzn., že jsou otevřeny všechny ročníky základní školy a školní docházka trvá 10 roků. Součástí

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2014/2015

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název a adresa školy, pro Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9 kterou platí závěrečná zpráva o plnění MPP Jméno a příjmení

Více

Dotazník spokojenosti rodičů dětí navštěvujících ZŠ Albrechtická, Praha 9 - Kbely

Dotazník spokojenosti rodičů dětí navštěvujících ZŠ Albrechtická, Praha 9 - Kbely Dotazník spokojenosti rodičů dětí navštěvujících ZŠ Albrechtická, Praha 9 - Kbely A) MATERIÁLNĚ TECHNICKÉ ZÁZEMÍ ŠKOLY 1) Vnitřní vybavení školy je: a) rozhodně vyhovující b) spíše vyhovující c) spíše

Více

- rozvíjet u žáků schopnosti spolupracovat a respektovat práci a úspěchy vlastní i druhých

- rozvíjet u žáků schopnosti spolupracovat a respektovat práci a úspěchy vlastní i druhých 1. Identifikační údaje Školní družina tvoří se školou jednu právnickou osobu, proto jsou tyto údaje součástí školního vzdělávacího programu pro základní vzdělávání Škola neomezených možností. 2. Konkrétní

Více

RÁMCOVÝ ŠKOLNÍ VÝCHOVNÝ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ DRUŽINU

RÁMCOVÝ ŠKOLNÍ VÝCHOVNÝ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ DRUŽINU číslo jednací: ZŠ-263/2013 RÁMCOVÝ ŠKOLNÍ VÝCHOVNÝ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ DRUŽINU Obsah: I. Identifikační údaje II. Charakteristika ŠD III. Výchovný program IV. Vzdělávací část programu 1 I. Identifikační

Více

Minimální preventivní program

Minimální preventivní program Základní škola, Moravský Krumlov, náměstí Klášterní 134, okres Znojmo, příspěvková organizace Minimální preventivní program Školní rok: 2010/2011 Vypracovala: Lucie Krausová metodik prevence 1. VÝCHODISKA

Více

Mgr. Jana Matochová Ph.D., školní psycholog

Mgr. Jana Matochová Ph.D., školní psycholog Mgr. Jana Matochová Ph.D., školní psycholog 1 STŘE DNÍ Š KO LA PRO F. ZDEŇKA MATĚ J ČKA O STRAVA - PO RUBA, 17. LISTO PADU 1123, PŘÍS PĚVKO VÁ O RG ANIZACE Škola je komplexem plně bezbariérových objektů

Více

Část I. Základní charakteristika školy

Část I. Základní charakteristika školy Část I. Základní charakteristika školy Název školy, adresa: Základní škola Bučovice, Školní 710, okres Vyškov Zřizovatel školy Město Bučovice Ředitel školy: jméno, příjmení Mgr. Jaroslav Horáček Všechny

Více

ZVYŠOVÁNÍ PROFESNÍCH KOMPETENCÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZLÍNSKÉHO KRAJE

ZVYŠOVÁNÍ PROFESNÍCH KOMPETENCÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZLÍNSKÉHO KRAJE 1. Cíle projektu 2. Realizace projektu na II. stupni ZŠ 3. Metodické materiály 4. Proč se do projektu zapojit ZVYŠOVÁNÍ PROFESNÍCH KOMPETENCÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZLÍNSKÉHO

Více

Základní škola Vlkoš. Výroční zpráva o činnostech základní školy ve šk.roce 2014/2015

Základní škola Vlkoš. Výroční zpráva o činnostech základní školy ve šk.roce 2014/2015 Základní škola Vlkoš Výroční zpráva o činnostech základní školy ve šk.roce 2014/2015 Část I. Základní charakteristika školy a. Název školy, adresa : Základní škola a Mateřská škola Vlkoš, okres Hodonín,

Více

Vyhodnocení minimálního preventivního programu 2016/2017

Vyhodnocení minimálního preventivního programu 2016/2017 Vyhodnocení minimálního preventivního programu 2016/2017 Základní škola UNESCO Uherské Hradiště Školní metodik prevence Mgr. Petr Kočíř Vyhodnocení MPP ZŠ UNESCO Uherské Hradiště za školní rok 2016/2017

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA ŽELEZNÝ BROD, PELECHOVSKÁ 800

ZÁKLADNÍ ŠKOLA ŽELEZNÝ BROD, PELECHOVSKÁ 800 ZÁKLADNÍ ŠKOLA ŽELEZNÝ BROD, PELECHOVSKÁ 800 www.zspelechovska.cz skola@zspelechovska.cz V letošním roce vyučujeme 172 žáků v 9 ročnících, máme 15 učitelů a dvě vychovatelky školní družiny. O bezproblémový

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO VOLNOČASOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ Je tu školní klub, tak proč se nudit

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO VOLNOČASOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ Je tu školní klub, tak proč se nudit ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO VOLNOČASOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ Je tu školní klub, tak proč se nudit ZÁKLADNÍ ŠKOLA POD SVATOU HOROU, PŘÍBRAM BALBÍNOVA 328 261 01 Příbram II Se změnami k 1. 9. 2017 V Příbrami dne

Více

Základní škola Klatovy, Čapkova 126 Preventivní program

Základní škola Klatovy, Čapkova 126 Preventivní program Základní škola Klatovy, Čapkova 126 Preventivní program Školní rok 2016/2017 Zpracovala: Mgr. Alena Virtová Obsah Úvod Vytýčení rizikového chování Cíl preventivního programu Charakteristika školy Analýza

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2012/2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2012/2013 Škola Kavčí hory Mateřská škola, Základní škola a Střední odborná škola služeb Praha 4, K Sídlišti 840 VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2012/2013 Zpráva obsahuje část: Mateřská škola V Praze dne 18. 9. 2013

Více

ŠKOLNÍ ROK 2017/2018

ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název a adresa školy, pro kterou platí tento MPP Základní škola Jindřichův Hradec V, Větrná 54/V, 377 01 Jindřichův Hradec Jméno a příjmení

Více

Školní preventivní strategie (dlouhodobý preventivní program)

Školní preventivní strategie (dlouhodobý preventivní program) Školní preventivní strategie (dlouhodobý preventivní program) Charakteristika primární prevence (metodický pokyn č. j.: 20 006/2007-51) 1. veškerá činnost směřující ke snaze zabránit výskytu rizikového

Více

3.CHARAKTERISTIKA ŠVP

3.CHARAKTERISTIKA ŠVP 3.CHARAKTERISTIKA ŠVP 3.1. ZAMĚŘENÍ ŠKOLY Vycházíme z přesvědčení, že škola má žáky motivovat a podporovat v aktivním učení se. Nemá poskytovat jen encyklopedické znalosti, ale více podporovat činnostní

Více

Střední škola technických oborů, Havířov-Šumbark, Lidická 1a/600, příspěvková organizace

Střední škola technických oborů, Havířov-Šumbark, Lidická 1a/600, příspěvková organizace Střední škola technických oborů, Havířov-Šumbark, Lidická 1a/600, příspěvková organizace V L A S T N Í P R O G R A M 1. Koordinace preventivních aktivit na škole seznámení ředitele školy se Školní preventivní

Více

KONCEPCE ROZVOJE ZÁKLADNÍ ŠKOLY

KONCEPCE ROZVOJE ZÁKLADNÍ ŠKOLY KONCEPCE ROZVOJE ZÁKLADNÍ ŠKOLY Základní oblasti: 1. VZDĚLÁVACÍ PROGRAM - poskytnout žákům, co nejkvalitnější základ všeobecného vzdělání 2. MIMOŠKOLNÍ AKTIVITY - stát se místem, kde žáci naleznou možnost

Více

Harmonická škola pro život

Harmonická škola pro život Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Harmonická škola pro život Základní škola a mateřská škola Ostrava - Lhotka, příspěvková organizace Identifikační údaje Předkladatel Základní škola Ostrava

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO VOLNOČASOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ Je tu školní družina, tak proč se nudit

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO VOLNOČASOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ Je tu školní družina, tak proč se nudit ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO VOLNOČASOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ Je tu školní družina, tak proč se nudit ZÁKLADNÍ ŠKOLA POD SVATOU HOROU, PŘÍBRAM BALBÍNOVA 328 261 01 Příbram II S úpravami k 1. 9. 2016 V Příbrami

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název a adresa školy Základní škola Kovářov, okres Písek, 398 55, Kovářov 80 Jméno a příjmení ředitele Mgr. Libor Mandovec Telefon na ředitele

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM Základní škola Brno, Milénova 14, 638 00 Brno MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM Pro školní rok 2008-2009 Vypracoval: Jana Nálezková, ŠMP V letošním školním roce je základním principem preventivní strategie

Více

Minimální preventivní program

Minimální preventivní program Základní škola, Moravský Krumlov, náměstí Klášterní 134, okres Znojmo, příspěvková organizace Minimální preventivní program Školní rok: 2014/2015 Vypracovala: Mgr. Lucie Krausová metodik prevence 1. VÝCHODISKA

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM pro školní rok 2017/2018 předkladatel a zodpovědná osoba: PhDr. Bc Gabriela Hrušková Obsah 2. Cíle MPP... 2 2. 1 Dlouhodobé cíle... 2 2. 2 Střednědobé cíle... 2 2. 3 Krátkodobé

Více

Minimální preventivní program školní rok 2015/2016

Minimální preventivní program školní rok 2015/2016 Minimální preventivní program školní rok 2015/2016 1 Charakteristika a vnitřní zdroje školy 1.1 Základní údaje o škole Název a adresa školy Základní škola a Mateřská škola Vřesina, příspěvková organizace

Více

Základní škola Rumburk, U Nemocnice 1132/5, okres Děčín

Základní škola Rumburk, U Nemocnice 1132/5, okres Děčín Základní škola Rumburk, U Nemocnice 1132/5, okres Děčín Minimálně preventivní program 2008/2009 Název: Minimalizace šikany Zpracovala: Mgr. Věra Ruttová metodička primární prevence 1. Popis současného

Více

Mgr. Ivana Rosová ředitelka ZákladnZ

Mgr. Ivana Rosová ředitelka ZákladnZ Jak vzniká cikánská škola Mgr. Ivana Rosová ředitelka ZákladnZ kladní školy a mateřsk ské školy Praha 5 Smíchov, Grafická 13/1060 Komunitní škola jako kulturní a vzdělávac vací středisko regionu s bohatou

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Svobodná a Mateřská škola Písek, Dr. M. Horákové 1720. Dr. M. Horákové 1720, 397 01 Písek

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Svobodná a Mateřská škola Písek, Dr. M. Horákové 1720. Dr. M. Horákové 1720, 397 01 Písek Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Svobodná a Mateřská škola Písek, Dr. M. Horákové 1720 Dr. M. Horákové 1720, 397 01 Písek Identifikátor školy: 600 062 112 Termín

Více

EDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ Ž

EDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ Ž PŘÍPRAVA PRAVA ODBORNÍKŮ PRO SLÉVÁRENSKOU VÝROBU V současn asné době roste na trhu práce potřeba kvalifikovaných pracovníků v metalurgických profesích. MěníM se požadavky na obsah odborných vědomostí a

Více

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY 5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY Cíle a obsah základního vzdělání budou na naší škole naplňovány v těchto vzdělávacích oblastech. Každá oblast zahrnuje příslušné vzdělávací obory, v kterých

Více

2011/2012. ZŠ dr. Milady Horákové Kopřivnice, Obránců míru 369. ředitel školy: Mgr. Lumír Pospěch reditel@zsmilhor.cz

2011/2012. ZŠ dr. Milady Horákové Kopřivnice, Obránců míru 369. ředitel školy: Mgr. Lumír Pospěch reditel@zsmilhor.cz ZŠ dr. Milady Horákové Kopřivnice, Obránců míru 369 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM 2011/2012 ředitel školy: Mgr. Lumír Pospěch reditel@zsmilhor.cz školní metodik prevence: Mgr. Marcela Morysová prevence@zsmilhor.cz

Více

Základní škola Schulzovy sady

Základní škola Schulzovy sady Základní škola Schulzovy sady Škola Kapacita 900 žáků Naplněnost 823 žáků, 91,5% 9 postupných ročníků 36 tříd, 3 5 paralelních tříd v ročníku 1. stupeň 451 žáků 2. stupeň 372 žáků Dojíždějící více než

Více

Základní škola při Dětské psychiatrické nemocnici, Opařany 160 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM

Základní škola při Dětské psychiatrické nemocnici, Opařany 160 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM Základní škola při Dětské psychiatrické nemocnici, Opařany 160 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2015-2016 Obsah: 1. Analýza současného stavu 2. Konkrétní cíle programu 3. Metody práce 4. Koordinace

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Jindřichův Hradec I, Štítného 121. Adresa: Štítného 121, Jindřichův Hradec I. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Jindřichův Hradec I, Štítného 121. Adresa: Štítného 121, Jindřichův Hradec I. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Jindřichův Hradec I, Štítného 121 Adresa: Štítného 121, 377 01 Jindřichův Hradec I Identifikátor školy: 650 053 265 Termín konání

Více

Preventivní program ZŠ a MŠ Radňovice

Preventivní program ZŠ a MŠ Radňovice Základní škola a Mateřská škola Radňovice, příspěvková organizace Radňovice 54, 592 31 Nové Město na Moravě Preventivní program ZŠ a MŠ Radňovice Účinnost od: 1. 1. 2011 Obsah Úvod Vytýčení sociálně patologických

Více

Minimální preventivní program

Minimální preventivní program Školní rok:206/207 Minimální preventivní program. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE (metodika str. 6) Název a adresa školy, pro kterou platí tento MPP Jméno a příjmení ředitele Telefon na ředitele 6047844 Základní

Více

Školní preventivní strategie období let

Školní preventivní strategie období let Základní škola a Mateřská škola Povrly, okres Ústí nad Labem, příspěvková organizace 5. května 233, 403 32 Povrly Školní preventivní strategie období let 2017-2022 Zpracoval: Mgr. Ladislav Kovář školní

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM 2011/2012

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM 2011/2012 Základní škola a Mateřská škola, Ostrovačice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Ríšova 43, 664 81 Ostrovačice MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM 2011/2012 1. ČÁST: ZÁKLADNÍ PRINCIPY ÚČINNÝCH PREVENTIVNÍCH

Více

KONCEPCE ROZVOJE. Základní školy Šatov, Šatov 398. Zpracovala: Mgr. Petra Konvalinová Vlašínová

KONCEPCE ROZVOJE. Základní školy Šatov, Šatov 398. Zpracovala: Mgr. Petra Konvalinová Vlašínová KONCEPCE ROZVOJE Základní školy Šatov, Šatov 398 Zpracovala: Mgr. Petra Konvalinová Vlašínová ÚVOD Tato koncepce vychází z mých osobních poznatků, znalosti místního prostředí, poměrů, zvyklostí i možností

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název a adresa školy Základní škola Kovářov, okres Písek, 398 55, Kovářov 80 Jméno a příjmení ředitele Mgr. Libor Mandovec Telefon na ředitele

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM Obsah 1. Charakteristika zařízení... 2 2. Stanovení cílů minimální prevence... 2 2.1. Vytyčení cílů... 2 2.2 Cíle primární prevence... 3 3 Aktivity MPP pro jednotlivé cílové

Více

Základní škola pro tělesně postižené, Opava, Dostojevského 12 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2017/2018

Základní škola pro tělesně postižené, Opava, Dostojevského 12 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 Základní škola pro tělesně postižené, Opava, Dostojevského 12 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název a adresa školy E-mail Základní škola pro tělesně postižené, Opava,

Více

jsou rozděleni do 16 tříd prvního stupně a 11 tříd druhého stupně průměrný počet žáků ve třídě je 22

jsou rozděleni do 16 tříd prvního stupně a 11 tříd druhého stupně průměrný počet žáků ve třídě je 22 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Školu navštěvuje 596 žáků jsou rozděleni do 16 tříd prvního stupně a 11 tříd druhého stupně průměrný počet žáků ve třídě je 22 Ve škole pracuje 40 učitelů 1 rodilý mluvčí ve 13 třídách asistent

Více

Hodnocení MPP ZŠ a MŠ Žarošice za školní rok 2013/2014

Hodnocení MPP ZŠ a MŠ Žarošice za školní rok 2013/2014 Hodnocení MPP ZŠ a MŠ Žarošice za školní rok 2013/2014 A. Kvalitativní hodnocení Ve školním roce 2013/2014 navštěvovalo školu 104 žáci na prvním a 84 žáků na druhém stupni. Vzhledem k charakteru a umístění

Více

Příloha č. 3 Program minimální prevence sociálně patologických jevů na školní rok 2012/2013

Příloha č. 3 Program minimální prevence sociálně patologických jevů na školní rok 2012/2013 Příloha č. 3 Program minimální prevence sociálně patologických jevů na školní rok 2012/2013 Cíle: - působit na zdravý životní styl dětí, uvědomovat si svou vlastní zodpovědnost vůči svému zdraví výchova

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010/2011

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010/2011 Základní škola a Mateřská škola Kobeřice u Brna, okres Vyškov, příspěvková organizace Beneška 181, 684 01 Kobeřice u Brna tel.: 544 222 525 e-mail: zskoberice@centrum.cz Výroční zpráva o činnosti školy

Více

Minimální preventivní program. ZŠ Moravský Beroun, okres Olomouc

Minimální preventivní program. ZŠ Moravský Beroun, okres Olomouc Minimální preventivní program ZŠ Moravský Beroun, okres Olomouc 2015/2016 Minimální preventivní program ZŠ Moravský Beroun, okres Olomouc Školní rok: 2015/2016 Garant programu: Mgr. Verona Konariková 1.

Více

Základní škola Pravlov škola rodinného typu

Základní škola Pravlov škola rodinného typu Základní škola Pravlov škola rodinného typu Kreativní škola V příjemném prostředí a tvořivé atmosféře, moderními metodami, kreativním vzděláváním rozvíjíme osobnost a schopnosti všech žáků na jejich maximální

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM. Školní klub

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM. Školní klub LAUDEROVA MATEŘSKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A GYMNÁZIUM PŘI ŽIDOVSKÉ OBCI V PRAZE Belgická 25, Praha 2, 120 00, tel. 246 080 784 5, www.lauder.cz, skola@lauder.cz ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Školní klub IČ:

Více

Minimální preventivní program

Minimální preventivní program Školní rok: 2018/2019 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE Název a adresa školy, pro Minimální preventivní program kterou platí tento MPP Rumburk Jméno a příjmení ředitele Mgr. Lenka Laubrová Telefon na ředitele

Více

Primární prevence na škole

Primární prevence na škole Primární prevence na škole Preventivní tým: Školní metodik prevence: školní metodik prevence zástupkyně ředitele školy výchovná poradkyně Mgr. Ivona Gryčová Konzultační hodiny : pondělí: 13,30 14,30 Individuální

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM SOCIÁLNĚ PATOLOGICKÝCH JEVŮ Základní škola praktická s.r.o. Krušnohorská 1570 Teplice Školní rok 20017/2018 Zpracovala: Mgr. Irena Novotná - 1 - OBSAH 1.Úvod 2.Závazné materiály

Více

Klíče pro život. Klíče pro život. Rozvoj klíčových kompetencí v zájmovém a neformálním vzdělávání

Klíče pro život. Klíče pro život. Rozvoj klíčových kompetencí v zájmovém a neformálním vzdělávání Klíče pro život Klíče pro život Rozvoj klíčových kompetencí v zájmovém a neformálním vzdělávání Individuáln lní projekt národnn rodní Délka trvání 46 měsícům Začátek realizace 4/2009 Konec realizace 2/2013

Více

SOU Valašské Klobouky MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM (MPP) 2012 2013. Metodik prevence sociálně patologických jevů

SOU Valašské Klobouky MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM (MPP) 2012 2013. Metodik prevence sociálně patologických jevů SOU Valašské Klobouky MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM (MPP) 2012 2013 Metodik prevence sociálně patologických jevů Roční plán práce zabezpečuje Mgr. Pavel Hrabina Konzultační hodiny pro žáky a rodiče: kdykoliv

Více

Chceme poskytnout našim dětem a žákům bez rozdílu kvalitní vzdělávání, atmosféru důvěry a porozumění, motivující prostředí.

Chceme poskytnout našim dětem a žákům bez rozdílu kvalitní vzdělávání, atmosféru důvěry a porozumění, motivující prostředí. ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLA PRO ŽIVOT č.j.291/07 Chceme poskytnout našim dětem a žákům bez rozdílu kvalitní vzdělávání, atmosféru důvěry a porozumění, motivující prostředí.

Více