Karlovy Vary,

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Karlovy Vary, 15. 4. 2014"

Transkript

1 Program: Zápis z 8. krajského informačního semináře k IPn Kariérní systém Karlovy Vary, :00-10:15 Úvod, seznámení s programem (PhDr. Ilona Juhásová) 10:15-11:00 Základní informace MŠMT k IPn Kariérní systém, Koncepce kariérního systému (PhDr. Jitka Miklová) 11:00-11:30 Parametry kariérního systému učitelů a role standardu učitele v něm (RNDr. Jiří Kuhn) 11:30-11:50 Způsob hodnocení kvality DVPP v rámci kariérního systému (Mgr. Pavel Škramlík) 11:50-12:10 Role profesního portfolia v kariérním systému (Mgr. Monika Šimonová) 12:10-14:00 Diskuse k jednotlivým bodům programu 1. Úvod, seznámení s programem - moderátor semináře PhDr. Ilona Juhásová - vedoucí KP NIDV Karlovy Vary. Přivítání účastníků jménem NIDV. Přivítání zástupkyně Karlovarského krajského úřadu vedoucí správního oddělení a oddělení mládeže a sportu paní Dana Martincová, zástupce karlovarského inspektorátu ČŠI ředitelka Mgr. Zdena Spalová. Představení hostů - členové projektového týmu: PhDr. Jitka Miklová gestor MŠMT, RNDr. Jiří Kuhn věcný garant KA1, Mgr. Pavel Škramlík člen řešitelské skupiny KA2, Mgr. Monika Šimonová manažerka KA3, Mgr. Věra Havlíková manažerka KA1. Záštita nad seminářem hejtman Josef Novotný. Cíl setkání představení aktuálního stavu řešení očekávaných výstupů jednotlivých klíčových aktivit. IPn Kariérní systém je projektem MŠMT, NIDV je partnerem projektu a zajišťuje zejména organizační a administrativní oblast. NIDV Karlovy Vary se podílejí organizačně na zajištění dnešního semináře. Konferenční materiály prezentace panelistů, doplňující materiály, dotazníky, dostatečný prostor pro diskusi, organizační informace. 2. Úvodní slovo p. Dana Martincová zástupkyně krajského úřadu Karlovy Vary Přivítání v prostorách KÚ Karlovy Vary Přivítání zástupců MŠMT a panelistů, poděkování za přípravu semináře KP NIDV Velká očekávání při zavedení KS 3. Základní informace MŠMT k IPn Kariérní systém, Koncepce kariérního systému - PhDr. Jitka Miklová, gestor MŠMT viz prezentace. 4. Parametry kariérního systému učitelů a role standardu učitele v něm - RNDr. Jiří Kuhn, věcný garant KA1 viz prezentace. 5. Způsob hodnocení kvality DVPP v rámci kariérního systému - Mgr. Pavel Škramlík člen řešitelské skupiny KA2 viz prezentace. 6. Role profesního portfolia v kariérním systému - Mgr. Monika Šimonová manažerka KA3 viz prezentace. 7. Diskuse k jednotlivým bodům programu:

2 Dotaz č. 1. ZŠ, MŠ praktická Byly již vybrány pilotní školy? Odpověď na dotaz č. 1. Mgr. Šimonová: Vzorek pilotních škol je již uzavřen, pilotáž na školách již pobíhá. Dotaz č. 2. MŠ, ZŠ, Jitka Topičová Zařazení učitelů do KS na jednotlivých školách. Zda bude počet učitelů limitován na jednotlivých KS? Jaké budou finanční prostředky navyšovány? Zda to bude vázáno na konkrétního učitele? Odpověď na dotaz č. 2. Nebude limitován počet učitelů pro jednotlivé školy. Peníze formou nárokového příspěvku půjdou za konkrétním učitelem, chceme, aby výstupem projektu byly nejen legislativní, ale i finanční návrhy, jak příplatek za učitelem dostat. Již dnes existují specializační příplatky, které jsou nárokové, problém by to být neměl. Např. učitel na KS4, učitel, který již lektoruje mimo školu, tam si myslíme, že je lepší snížení úvazku. Máme to již projednáno s řediteli malotřídních škol a ani pro ně to nebude překážka, pokud budou dostatečné finanční prostředky na zastupitelnost. Dotaz č. 3. Soukromá MŠ Nepodléháme financování, zřizovatel si vše organizuje sám, dostaneme také nějakou finanční podporu, bude i pro nás platit KS? Odpověď na dotaz č. 3. Problém, jiné toky peněž, řada učitelů, kteří v těchto školách působí, by ráda podléhala zákonu o pp v plném rozsahu. Nevíme, zda se tento problém podaří vyřešit. Ekonomové to řeší, muselo by se změnit celkové financování těchto škol. Zřizovatel ale určuje smluvní plat učitele, nevíme, kde by příplatek skončil. Dotaz č. 4. Základní praktická škola Aš Předpokládáte, že účinnost KS bude od roku 2015, jak to bude se stávajícími učiteli, budou automaticky zařazeni do KS2? Odpověď na dotaz č. 4: Předpokládá se, že všichni současní učitelé, ředitelé, vých. poradci apod. půjdou do KS2. Diskutujeme, zda učitelé naplní kompetence stanovené ve standardu učitele pro KS2. Setkávám se s dotazy ředitelů, jak pozdržet současné učitele, když kompetence prokazatelně nenaplňují. Od roku 2015 některé prvky mohou platit, např. adaptační období, v září 2015 noví učitelé do systému vstoupit mohou, ale bude potřeba pro přechodové období legislativní úpravy. Jedna věc je cílový stav, ale musíme řešit i přechodové období, systém bude nabíhat postupně.

3 Dotaz č. 5. Šlechtová, Keramická škola Karlovy Vary Ředitel bude muset být učitelem ve 3KS. Znamená to, že už to nemůže být někdo, kdo předtím nebyl pedagogem? Odpověď na dotaz č. 5. Přesně tak jsme o tomto přemýšleli. Ředitel je jednak dobrým učitelem, odborníkem a ještě k tomu má manažerské dovednosti, umí komunikovat s kolegy a on jim poradí. Ten ředitel, který se z dobrého učitele stane ředitelem, bude mít daleko lepší startovací pozici. KS ředitele předpokládá se, že se některé kompetence přesunou do studia ředitele, než nastoupí do funkce. Odpovídá zástupce ČŠI: V přihlášce pro funkci stačí zkušenost z řídící pozice i mimo pedagogické vzdělání, nemusí být učitelem. Vycházíme z toho, že ředitel řídí pedagogický proces a měl by mu rozumět. Děkujeme za upozornění, podíváme se na to. Může se stát, pokud se vyhlásí konkurz, že se do něj žádný pedagog na KS3 nepřihlásí, může být pověřen na přechodnou dobu někdo jiný. Dotaz č. 6. ČŠI Zda jste uvažovali o souvislosti s šestiletým funkčním obdobím ředitele školy. Souvisí to nějak s dočasností nebo trvalostí atestačního stupně. Bude se 6leté období v souvislosti s KS upravovat nebo rušit? Odpověď na dotaz č. 6. KS ředitele původně měl být samostatný projekt, za ministra Dobeše byl KS ředitele zrušen a včleněn do KS učitele. Už tak je projekt výrazně podfinancován, v současném projektu se věnujeme pouze základním tezím, jak má být ředitel vzdělán, než nastoupí do funkce apod. V pracovní skupině, která se věnovala tezím KS ředitele se směřovalo k tomu, že by byl 6 letý cyklus opuštěn a byl by jiný rytmus, lépe mapující praxi začínající ředitel, ředitel v praxi a prokazování, že i dále na svou pozici ředitel patří. Jeden ze závěru našeho projektu je i doporučení na vytvoření KS ředitele. Dotaz č. 7. ZŠ Na 2KS by mělo zůstat asi 70 procent učitelů. Zajímalo by mě, zda se napraví stav, který nastavil ministr Dobeš v platových tabulkách, kdy rozdíl mezi jednotlivými platovými třídami 11 a 12 je 300 Kč, a mezi 9 12 třídou je to 600 Kč. Není to motivační pro setrvání v profesi. Rozdíl mezi platovými třídami je malý. Dříve rozdíl mezi platovými třídami byl větší.

4 Odpověď na dotaz č. 7. Uniká mi smysl současného věkového automatu, který je velmi zploštělý. Potom jsou tam nenárokové složky platu odměny pro ocenění kvality práce učitele a měla by tu být třetí cesta pro profesní rozvoj. KS nesměřuje k plošnému zvýšení platů učitelů. Odkaz na jednání s odbory úkol zajistit peníze nejen pro KS, ale celkově pro všechny učitele. Směřujeme k podpoře, kvalitě a sdílení, podpora růstu kvality uvnitř školy. Pedf viděly kariérní růst jako profesní rozvoj, to ale není posun v kariéře. Pan ministr chce podpořit i to plošné přidání profesi, změna financování regionálního školství větší balík peněz pro ředitele na nenárokové složky. Dotaz č. 8. SOŠ Unikla mi myšlenka, všichni učitelé naskočí automaticky do KS2. Jak absolventa do školství dostanete, aby se vzdělával a za nějakých 5 let by mohl mít Kč? Proč by to dělal? KS je asi jen pro absolventy, pro nás ne? Jak bude vypadat atestační komise? Podoba profesního portfolia. Někde musíme začít, musíme říct, co bude se současnými učiteli. Nastupující již budou postupovat podle standardu a postupu po KS. Stávajícím učitelům nic nebrání, aby se zapojili do KS. Vy narážíte na to, že cílový stav bude asi za 5 let, v roce 2015 to začne pouze pro absolventy. Bude náběhové období, musí se sestavit členové atestačních komisí, MŠMT bude garantovat, že v atestačních komisích budou kvalitní lidé, budeme spolupracovat s odbornými asociacemi. Mgr. Šimonová: Naplnění profesního portfolia trvá učitelům minimálně 2 roky, je to časově náročné. Zvolili jsme typ dokladového výběrového portfolia a je navázán na kompetence ve standardu učitele. Nedokážeme si představit, že by se učitel po absolvování adaptačního období hned přihlásil k atestačnímu řízení do 3KS. Za ok by nedokázal doložit kvalitu své práce dle kompetencí v SU. Role zpravodaje. Dotaz č. 9. Doplňující dotaz paní ředitelka z keramické školy, je ekonomka, vy v KS máte, že ředitel má být pedagog. Je to v rozporu s tím, že si současní zřizovatelé z ředitelů udělali inteligentnější školníky. Musí řešit různá výběrová řízení apod., když má ředitelka ekonomické vzdělání je to pro současný stav nepopsatelně lepší výchozí pozice, než kdyby byla tělocvikář.

5 Odpověď na dotaz č. 9. Paní ředitelka jako původně ne pedagog má stejné povinnosti jako ostatní ředitelé hodnotí, plánuje pedagogický proces. Pokud to nedělá ona sama, tak tam na to má zástupce pro pedagogické otázky. Na SOŠ nebo na větších školách je to běžný jev. Někde řídí pedagogický proces zástupce. Je to ale nový podnět a podíváme se na to, jak je to v zákoně ošetřeno, aby se řediteli stávali vedoucí pracovníci, pokud je to v zájmu školství. Dotaz č. 10. Šlechtová, Keramická škola Karlovy Vary Zarazilo mě, že by z KS1 prošlo 100 procent adeptů do KS2. Připadá mi to, že každý, kdo do systému přijde je schopný a způsobilý učit? Mám pocit, že je to moc. Někdy adepti sami odcházejí ve zkušební době. Odpověď na dotaz č. 10. Vycházeli jsme z toho, že těch učitelů, kteří nejsou schopni učit, není tolik. Ale přechod z KS1 do KS2 je právě proto, abychom ty, kteří opravdu nejsou schopni učit, ze systému odfiltrovali. dr. Miklová: Poděkování, že jste přišli a zajímáte se o KS. Děkujeme také za dotazy, které jsme ještě neslyšeli, zpětná vazba je pro nás důležitá. Děkujeme krajskému pracovišti NIDV Karlovy Vary a zástupkyni KÚ za úvodní slova a celému KÚ za poskytnutí prostor pro konání semináře. Závěr: Dr. Juhásová: Poděkování za účast a dotazy, pozvání na další akce pořádané NIDV.

Ostrava, 27. 4. 2014

Ostrava, 27. 4. 2014 Program: Zápis ze 4. krajského informačního semináře k IPn Kariérní systém 10:00-10:15 Úvod, seznámení s programem (Mgr. Jozef Kubáň) Ostrava, 27. 4. 2014 10:15 10:30 Základní informace MŠMT k IPn Kariérní

Více

Zápis ze 14. krajského informačního semináře k IPn Kariérní systém. Praha, 5. 6. 2014

Zápis ze 14. krajského informačního semináře k IPn Kariérní systém. Praha, 5. 6. 2014 Zápis ze 14. krajského informačního semináře k IPn Kariérní systém Praha, 5. 6. 2014 Program: 10:00-10:15 Úvod, seznámení s programem (Mgr. Pavla Matoušková) 10:15 10:30 Základní informace MŠMT k IPn Kariérní

Více

Zápis ze 7. krajského informačního semináře k IPn Kariérní systém. České Budějovice, 25. 3. 2014. Program:

Zápis ze 7. krajského informačního semináře k IPn Kariérní systém. České Budějovice, 25. 3. 2014. Program: Program: Zápis ze 7. krajského informačního semináře k IPn Kariérní systém České Budějovice, 25. 3. 2014 10:00-10:15 Úvod, seznámení s programem (Mgr. Bc. Miloslav Poes) 10:15-11:00 Základní informace

Více

Zápis z 10. krajského informačního semináře k IPn Kariérní systém. Ústí nad Labem, 29. 4. 2014. Program:

Zápis z 10. krajského informačního semináře k IPn Kariérní systém. Ústí nad Labem, 29. 4. 2014. Program: Program: Zápis z 10. krajského informačního semináře k IPn Kariérní systém Ústí nad Labem, 29. 4. 2014 9:00-9:05 Úvod, seznámení s programem (Mgr. Jiří Strašík) 9:05-9:15 Základní informace MŠMT k IPn

Více

Kariérní systém učitelů. MU Brno, 26/11/2014 RNDr. Jiří Kuhn

Kariérní systém učitelů. MU Brno, 26/11/2014 RNDr. Jiří Kuhn Kariérní systém učitelů MU Brno, 26/11/2014 RNDr. Jiří Kuhn Obsah příspěvku 1. Očekávání a vize 2. Kariérní cesty KS 3. Standard učitele 4. Kariérní cesta rozvoje profesních kompetencí 5. Atestační řízení

Více

Olomouc, 11. 3. 2014

Olomouc, 11. 3. 2014 Program: Zápis z 6. krajského informačního semináře k IPn Kariérní systém 10:00-10:15 Úvod, seznámení s programem (Mgr. Dušan Vitoul) Olomouc, 11. 3. 2014 10:15 10:30 Základní informace MŠMT k IPn Kariérní

Více

Jihlava, 15. 5. 2014

Jihlava, 15. 5. 2014 Zápis z 12. krajského informačního semináře k IPn Kariérní systém Jihlava, 15. 5. 2014 Program: 10:00-10:15 Úvod, seznámení s programem (Mgr. Miloslav Vyskočil) 10:15-11:00 Základní informace MŠMT k IPn

Více

Kariérní řád - Profesní rozvoj pedagogických pracovníků

Kariérní řád - Profesní rozvoj pedagogických pracovníků Kariérní řád - Profesní rozvoj pedagogických pracovníků Cílem Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy je zavést kariérní systém, který podpoří celoživotní profesní rozvoj učitelů a propojí ho se systémem

Více

Kariérní systém učitelů

Kariérní systém učitelů Kariérní systém učitelů 1 Obsah příspěvku Seznámení s připravovaným KS Rozbor standardu učitele a jeho postavení v kariérním systému Předání podrobných informací k nově připravované kariérní cestě cestě

Více

Zápis z 2. krajského informačního semináře k IPn Kariérní systém Liberec, 11. 2. 2014

Zápis z 2. krajského informačního semináře k IPn Kariérní systém Liberec, 11. 2. 2014 Zápis z 2. krajského informačního semináře k IPn Kariérní systém Liberec, 11. 2. 2014 Program: 10:00-10:15 Úvod, seznámení s programem 10:15 10:30 Základní informace MŠMT k IPn Kariérní systém (zástupce

Více

Zápis z 3. krajského informačního semináře k IPn Kariérní systém

Zápis z 3. krajského informačního semináře k IPn Kariérní systém Program: Zápis z 3. krajského informačního semináře k IPn Kariérní systém 9:00-9:15 Úvod, seznámení s programem (Mgr. Jana Berkovcová) Hradec Králové, 26. 2. 2014 9:15 9:30 Základní informace MŠMT k IPn

Více

Kariérní řád pro učitele

Kariérní řád pro učitele Kariérní řád pro učitele 2016 Kariérní řád pro učitele Obsah Základní cíle zavedení kariérního řádu pro učitele... 2 Stávající situace a důvody zavedení kariérního řádu... 2 Základní rysy navrhovaného

Více

Mentorská perspektiva v rámci karierního systému učitelů Mgr. Jarmila Bučková

Mentorská perspektiva v rámci karierního systému učitelů Mgr. Jarmila Bučková Mentorská perspektiva v rámci karierního systému učitelů Mgr. Jarmila Bučková Kariérní systém Kvalita vzdělávacího systému je přímo závislá na kvalitě učitelů Zvyšování profesionality pedagogů - jedna

Více

Konference k zahájení činnosti Řídícího výboru MAP dne 22. března 2016 Cheb, KC Svoboda

Konference k zahájení činnosti Řídícího výboru MAP dne 22. března 2016 Cheb, KC Svoboda Konference k zahájení činnosti Řídícího výboru MAP dne 22. března 2016 Cheb, KC Svoboda Společně tvoříme místní akční plán rozvoje vzdělávání SO ORP Cheb na období 2014+ 1. Úvodní slovo - Ing. Petr Navrátil,

Více

Přehled informačních a vzdělávacích aktivit MŠMT, NÚV a NIDV ke společnému vzdělávání

Přehled informačních a vzdělávacích aktivit MŠMT, NÚV a NIDV ke společnému vzdělávání Přehled informačních a vzdělávacích aktivit MŠMT, NÚV a NIDV ke společnému vzdělávání Informační semináře a pracovní jednání Další vzdělávání pedagogických pracovníků a dalších pracovníků Jednání se zástupci

Více

Koncepce odborného vzdělávání

Koncepce odborného vzdělávání Koncepce odborného vzdělávání Jiří Nantl 1. náměstek ministra Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Národní strojírenský klastr, Ostrava, 23. 4. 2013 Hlavní problémy v oblasti odborného vzdělávání

Více

5 otázek a 5 odpovědí ke kariérnímu řádu

5 otázek a 5 odpovědí ke kariérnímu řádu 5 otázek a 5 odpovědí ke kariérnímu řádu 1. Můžete uvést tři hlavní přednosti kariérního řádu (KŘ), které budou mít přímý dopad na zlepšení kvality výuky? Za prvé, kariérní řád povede ke zkvalitnění vzdělávání.

Více

SEZNAM PŘÍLOH Příloha 1 Příloha 2 Příloha 3 Příloha 4 Příloha 5 Příloha 6 Příloha 7

SEZNAM PŘÍLOH Příloha 1 Příloha 2 Příloha 3 Příloha 4 Příloha 5 Příloha 6 Příloha 7 SEZNAM PŘÍLOH Příloha 1 Dotazník pro metodika školního stravování Příloha 2 Dotazník pro pracovníka pověřené obce Příloha 3 Dotazník pro ředitel/ku školy, který/á má v organizační struktuře školní jídelnu

Více

PŘÍLEŽITOST PRO EVVO

PŘÍLEŽITOST PRO EVVO Přírodní vědy Šablona V PŘÍLEŽITOST PRO EVVO Prezentaci za účelem zprostředkování poradenství koordinátorům EVVO a pedagogům vyučujícím přírodovědné obory připravila Dáša Zouharová, Lipka pracoviště Kamenná,

Více

HODNOCENÍ UKONČENÝCH IPN

HODNOCENÍ UKONČENÝCH IPN HODNOCENÍ UKONČENÝCH IPN ZÁVĚREČNÁ EVALUAČNÍ ZPRÁVA Příloha č. 2: Diagramy teorie změn hodnocených IPn v rámci projektu Hodnocení ukončených IPn TEORIE ZMĚNY: METODICKÁ PODPORA RŮSTU KVALITY UČITELSKÉ

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Svobodná a Mateřská škola Písek, Dr. M. Horákové 1720. Dr. M. Horákové 1720, 397 01 Písek

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Svobodná a Mateřská škola Písek, Dr. M. Horákové 1720. Dr. M. Horákové 1720, 397 01 Písek Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Svobodná a Mateřská škola Písek, Dr. M. Horákové 1720 Dr. M. Horákové 1720, 397 01 Písek Identifikátor školy: 600 062 112 Termín

Více

4. Studujete nebo jste absolvoval/la studium manažerského zaměření? (můžete označit i více možností)

4. Studujete nebo jste absolvoval/la studium manažerského zaměření? (můžete označit i více možností) Podpora profesního rozvoje učitelů ze strany ředitele Dobrý den, jsem studentka PedF UK obor Školský management.věnujte prosím několik minut svého času vyplnění následujícího dotazníku, který se týká šetření

Více

Aktuální témata předškolního vzdělávání

Aktuální témata předškolního vzdělávání Aktuální témata předškolního vzdělávání 4. ročník konference pro mateřské školy Plzeňského kraje Plzeň, 18. února 2019 Program Nový způsob financování od roku 2020 a RP překryvy MŠMT Jak se MŠ dařilo poskytovat

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace. 742 73 Veřovice 276. Identifikátor školy: 600 138 216

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace. 742 73 Veřovice 276. Identifikátor školy: 600 138 216 Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace 742 73 Veřovice 276 Identifikátor školy: 600 138 216 Termín konání inspekce:

Více

Implementace Krajského akčního plánu Kraje Vysočina I Seminář pro partnery projektu Učíme se ze života pro život

Implementace Krajského akčního plánu Kraje Vysočina I Seminář pro partnery projektu Učíme se ze života pro život Implementace Krajského akčního plánu Kraje Vysočina I Seminář pro partnery projektu Učíme se ze života pro život 13. 4. 2018 OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina PROGRAM SETKÁNÍ 1. Aktuální stav projektu

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 042 110/99-5077 Signatura: ad2ns201 Oblastní pracoviště č. 4 Plzeň Okresní pracoviště Klatovy INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Zvláštní škola, Kašperské Hory, Bohdana

Více

Kompetence řídících pracovníků k zajištění rozvoje ICT ve škole či školském zařízení Osobní kompetenční portfolio

Kompetence řídících pracovníků k zajištění rozvoje ICT ve škole či školském zařízení Osobní kompetenční portfolio Kompetence řídících pracovníků k zajištění rozvoje ICT ve škole či školském zařízení Osobní kompetenční portfolio Radek Maca NIDM Obsah prezentace Vize aneb modely budoucnosti škol Škola jako učící se

Více

PRACOVNÍ VERZE. Standard práce asistenta pedagoga. Pracovní verze: 09_2014 Určeno: k veřejné diskusi. Kolektiv autorů

PRACOVNÍ VERZE. Standard práce asistenta pedagoga. Pracovní verze: 09_2014 Určeno: k veřejné diskusi. Kolektiv autorů Standard práce asistenta pedagoga Pracovní verze: 09_2014 Určeno: k veřejné diskusi Kolektiv autorů Univerzita Palackého v Olomouci, 2014 Vydala: Univerzita Palackého v Olomouci, 2014 Autorský tým: Mgr.

Více

Anotace IPn. Individuální projekt národní

Anotace IPn. Individuální projekt národní Anotace IPn Individuální projekty národní Číslo P: CZ.1.07 Název P: Číslo výzvy: Název výzvy: Prioritní osa: blast podpory: Typ Kód a název oblasti intervence: Název Předpokládané datum zahájení a ukončení

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: / Oblastní pracoviště č.01 Signatura: aa1ns301 Obvodní pracoviště: Praha 4 INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: / Oblastní pracoviště č.01 Signatura: aa1ns301 Obvodní pracoviště: Praha 4 INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 013 20/99-4008 Oblastní pracoviště č.01 Signatura: aa1ns301 Obvodní pracoviště: Praha 4 INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Speciální odborné učiliště pro mládež s kombinovanými

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Bedřicha Hrozného Lysá nad Labem, nám. B. Hrozného 12, okres Nymburk příspěvková organizace nám. B. Hrozného 12, 289 22 Lysá nad Labem ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Č. j.: 29/2016 Jar Spisový znak,

Více

Opatření na podporu OV

Opatření na podporu OV ŠKOLA VE FIRMĚ FIRMA VE ŠKOLE Opatření na podporu OV Uherský Brod 20. září 2012 Koncepce 2 DZ vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy ČR (2011-2015) DZ vychází z Programového prohlášení vlády: - Podpora

Více

Kariérní řád pro učitele MANAŽERSKÉ SHRNUTÍ

Kariérní řád pro učitele MANAŽERSKÉ SHRNUTÍ 2017 Kariérní řád pro učitele MANAŽERSKÉ SHRNUTÍ Úvod Předkládaný kariérní řád pro učitele je založen na odlišném modelu nežli předchozí dlouho diskutované návrhy, a to především s ohledem na míru byrokratické

Více

Zápis z valné hromady AUZ konané dne 12.11.2015 konané na SŠ stavební a dřevozpracující, Ostrava, p.o. od 9.00 h

Zápis z valné hromady AUZ konané dne 12.11.2015 konané na SŠ stavební a dřevozpracující, Ostrava, p.o. od 9.00 h Zápis z valné hromady AUZ konané dne 12.11.2015 konané na SŠ stavební a dřevozpracující, Ostrava, p.o. od 9.00 h Program : 1. Zahájení, přivítání hostů 2. Volba návrhové a mandátové komise 3. Kontrola

Více

17.dubna 2013 MODERNÍ VENOVSKÉ MÁLOTŘÍDNÍ ŠKOLY

17.dubna 2013 MODERNÍ VENOVSKÉ MÁLOTŘÍDNÍ ŠKOLY MODERNÍ VENOVSKÉ MÁLOTŘÍDNÍ ŠKOLY LOGO Moderní málotřídky Předkladatel grantového projektu Vysočina Education, školské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a středisko služeb školám,

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Oblastní pracoviště Ústí nad Labem Inspekční zpráva Základní škola Žatec Komenského alej 749, okres Louny, 438 01 Žatec Identifikátor školy: 600 083 012 Zřizovatel: Město Žatec, náměstí

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Gymnázium, Pardubice, Mozartova 449. Mozartova 449, Pardubice. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Gymnázium, Pardubice, Mozartova 449. Mozartova 449, Pardubice. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Gymnázium, Pardubice, Mozartova 449 Mozartova 449, 530 09 Pardubice Identifikátor školy: 600 012 425 Termín konání inspekce: 4. prosinec 2006

Více

Klíčové aktivity projektu a jejich výstupy v podobě monitorovacích indikátorů

Klíčové aktivity projektu a jejich výstupy v podobě monitorovacích indikátorů Profesionalizace klíčových kompetencí řídících pracovníků škol a školských zařízení CZ.1.07/1.3.00/08.0235 CŠM PedF UK v Praze Klíčové aktivity projektu a jejich výstupy v podobě monitorovacích indikátorů

Více

Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje Návrh KAP č.1

Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje Návrh KAP č.1 Olomouckého kraje Návrh KAP č.1 Pracovní setkání zpracovatelů MAP Olomouckého kraje Olomouc, Krajský úřad - kongresový sál, 28. 11. 2016 RNDr. Bronislava Vláčilová Věcná manažerka projektu KAP Představení

Více

VELETRH JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ??

VELETRH JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ?? VELETRH JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ?? Takový je příští věk, jak jsou vychováváni příští jeho občané. Jan Ámos Komenský Místo konání : Velká Hradební 3118/48, Ústí nad Labem, prostory Krajského úřadu Ústeckého

Více

Zápis z ustavující schůze Řídícího výboru projektu

Zápis z ustavující schůze Řídícího výboru projektu Zápis z ustavující schůze Řídícího výboru projektu Místní akční plán II rozvoje vzdělávání ORP Bystřice nad Pernštejnem Datum konání: 27. března 2018 Místo konání: zasedací místnost Městského úřadu Bystřice

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Merklín, okres Karlovy Vary. 362 34 Merklín 31. Identifikátor školy: 600 067 548

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Merklín, okres Karlovy Vary. 362 34 Merklín 31. Identifikátor školy: 600 067 548 Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Merklín, okres Karlovy Vary 362 34 Merklín 31 Identifikátor školy: 600 067 548 Termín konání inspekce: 13. a 14. prosince 2006

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Karlovy Vary, Krušnohorská 11. Krušnohorská 11, 360 10 Karlovy Vary. Identifikátor školy: 600 067 602

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Karlovy Vary, Krušnohorská 11. Krušnohorská 11, 360 10 Karlovy Vary. Identifikátor školy: 600 067 602 Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Karlovy Vary, Krušnohorská 11 Krušnohorská 11, 360 10 Karlovy Vary Identifikátor školy: 600 067 602 Termín konání inspekce:

Více

Základní škola Most - Zlatnická - Partnerské projekty

Základní škola Most - Zlatnická - Partnerské projekty Zábavou k odbornému vzdělávání: Podpora rovnováhy mezi formálním a neformálním učením jako nástroj k otevřené mysli žáka i pracovníka na cestě k odbornému vzdělávání Individuální projekt Zábavou k odbornému

Více

ROZVOJ A METODICKÁ PODPORA PORADENSKÝCH SLUŽEB - VIP III

ROZVOJ A METODICKÁ PODPORA PORADENSKÝCH SLUŽEB - VIP III ROZVOJ A METODICKÁ PODPORA PORADENSKÝCH SLUŽEB - VIP III Doba realizace: 1.9.2011 31.12.2013 Příjemce dotace: MŠMT Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo operačního programu: CZ.1.07/4.1.00/33.0001

Více

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce. Karlovarský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. z tematické inspekce

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce. Karlovarský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. z tematické inspekce ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA z tematické inspekce Základní škola Kolová, okres Karlovy Vary Kolová 97, 362 14 Kolová Identifikátor

Více

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce. Karlovarský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. z tematické inspekce

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce. Karlovarský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. z tematické inspekce ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA z tematické inspekce Mateřská škola Ostrov, Halasova 765, okres Karlovy Vary Halasova 765, 363 01 Ostrov

Více

Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)

Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Konference Správným směrem ke kariéře 28.11.2018, Parkhotel Hluboká nad Vltavou reg. číslo projektu: CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_052/0008363 Doba trvání

Více

SMYSLUPLNOST AUTOEVALUACE ŠKOLY OČIMA ČESKÝCH ŘEDITELŮ A UČITELŮ. Mgr. Lucie Procházková Manažerka pro výzkum a analýzy projektu Cesta ke kvalitě

SMYSLUPLNOST AUTOEVALUACE ŠKOLY OČIMA ČESKÝCH ŘEDITELŮ A UČITELŮ. Mgr. Lucie Procházková Manažerka pro výzkum a analýzy projektu Cesta ke kvalitě CESTA KE KVALITĚ SMYSLUPLNOST AUTOEVALUACE ŠKOLY OČIMA ČESKÝCH ŘEDITELŮ A UČITELŮ Mgr. Lucie Procházková Manažerka pro výzkum a analýzy projektu Cesta ke kvalitě Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské

Více

Česká republika Česká školní inspekce INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Zvláštní škola, Ostrava-Mariánské Hory, Karasova 6. Karasova 6, Ostrava-Mariánské Hory

Česká republika Česká školní inspekce INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Zvláštní škola, Ostrava-Mariánské Hory, Karasova 6. Karasova 6, Ostrava-Mariánské Hory Česká republika Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA Zvláštní škola, Ostrava-Mariánské Hory, Karasova 6 Karasova 6, 709 00 Ostrava-Mariánské Hory Identifikátor

Více

Individuální projekty národní

Individuální projekty národní Individuální projekty národní Číslo OP: CZ 1.07 Název OP: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo výzvy: 49 Název výzvy: Žádost o finanční podporu z OP VK IPn oblast podpory 3.1 Prioritní osa: 7.3

Více

Systém DVPP. Národní institut pro další vzdělávání. Jiří Nekola, Miloslav Vyskočil

Systém DVPP. Národní institut pro další vzdělávání. Jiří Nekola, Miloslav Vyskočil Systém DVPP Národní institut pro další vzdělávání Jiří Nekola, Miloslav Vyskočil Základní údaje o projektu Typ projektu: Individuální národní Období: 2008 2012 Garant projektu: MŠMT Realizátor: NIDV a

Více

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Zvyšov ování kvality vzdělávání učitelů přírodovědných dných předmp edmětů Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Modul 3 Školská legislativa RNDr.

Více

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Dana Pražáková

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Dana Pražáková Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Dana Pražáková Kdo a co můţe ţádat: Oprávněný žadatel: základní škola se sídlem mimo hl. město Praha Jedna ZŠ může podat pouze 1 projekt Maximální možná částka

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola, Praha 4, Mendelova 550. Mendelova 550, 149 00 Praha 4 Jižní město. Identifikátor školy: 600 037 509

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola, Praha 4, Mendelova 550. Mendelova 550, 149 00 Praha 4 Jižní město. Identifikátor školy: 600 037 509 Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola, Praha 4, Mendelova 550 Mendelova 550, 149 00 Praha 4 Jižní město Identifikátor školy: 600 037 509 Termín konání inspekce: 12.

Více

Standard učitele a jeho místo v kariérním systému pedagogických pracovníků

Standard učitele a jeho místo v kariérním systému pedagogických pracovníků Standard učitele a jeho místo v kariérním systému pedagogických pracovníků Kvalita práce pedagogických pracovníků je nejvýznamnějším faktorem pro dosažení lepších výsledků a posunu žáků v učení. HATTIE,

Více

Zápis č. 1/2019 z jednání Komise pro školství a mládež Rady MČ Praha 4

Zápis č. 1/2019 z jednání Komise pro školství a mládež Rady MČ Praha 4 Zápis č. 1/2019 z jednání Komise pro školství a mládež Rady MČ Praha 4 Datum konání: 14. 1. 2019 Místo konání: ZŠ a MŠ Mendíků 2 Přítomno: dle prezenční listiny 6 členů (z celkového počtu 9 členů, 2 členové

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: / Oblastní pracoviště č. 13 INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: / Oblastní pracoviště č. 13 INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 132 423/99-11055 Oblastní pracoviště č. 13 Signatura: am4as102 Okresní pracoviště Přerov INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Mateřská škola V Zahradách 274, 753 66 Hustopeče

Více

STRUČNÝ PŘEHLED PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ

STRUČNÝ PŘEHLED PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ Legislativa a ICT STRUČNÝ PŘEHLED PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ neboli právní východiska pro ICTK (c) Radek Maca rama@inforama.cz Oblasti předpisů Zákonné normy pro vzdělávání Zákon č. 561/2004 - školský zákon (resp.

Více

KUDY KAM orientace žáků Olomouckého a Zlínského kraje v systému veřejné správy

KUDY KAM orientace žáků Olomouckého a Zlínského kraje v systému veřejné správy KUDY KAM orientace žáků Olomouckého a Zlínského kraje v systému veřejné správy CZ.1.07/1.1.00/26.0057 7. 11. 2013 Ing. Radovan Výsmek POPIS PROJEKTU Základní informace Realizátor: Zlínský kraj Partner:

Více

Pravidla pro stanovení výše příplatku za vedení, pro poskytování osobního, zvláštního a specializačního příplatku a pro poskytování odměn

Pravidla pro stanovení výše příplatku za vedení, pro poskytování osobního, zvláštního a specializačního příplatku a pro poskytování odměn Pravidla pro stanovení výše příplatku za vedení, pro poskytování osobního, zvláštního a specializačního příplatku a pro poskytování odměn ředitelům škol a školských zařízení zřizovaných Městskou částí

Více

Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Moravskoslezského kraje reg.č.cz /0.0/15_002/

Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Moravskoslezského kraje reg.č.cz /0.0/15_002/ Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Moravskoslezského kraje reg.č.cz.02.3.68/0.0/15_002/0000006 Zpracoval(a): Julie Bachoříková Datum: 18.3.2016 Program: Úvodní slovo Regionální stálá konference MSK

Více

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce INSPEKČNÍ ZPRÁVA. z tematické inspekce. Základní škola Arménská 21, Brno

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce INSPEKČNÍ ZPRÁVA. z tematické inspekce. Základní škola Arménská 21, Brno ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát - oblastní pracoviště Brno INSPEKČNÍ ZPRÁVA z tematické inspekce Základní škola Arménská 21, 625 00 Brno Adresa: Arménská 21, 625 00 Brno

Více

Č e s k á š k o l n í i n s p e k c e. Č. j. 121 282/98-11018 Inspektorát č. 12-Brno INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č e s k á š k o l n í i n s p e k c e. Č. j. 121 282/98-11018 Inspektorát č. 12-Brno INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č e s k á š k o l n í i n s p e k c e Č. j. 121 282/98-11018 Inspektorát č. 12-Brno Signatura: al1cs101 Okresní pracoviště Blansko INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola / škol. zařízení: (přesný název, pod kterým je

Více

Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy

Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Národní konference projektu VIP Kariéra II - KP Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy PhDr. Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Národní konference projektu VIP Kariéra II

Více

Popis fungování Místního akčního plánu ORP Sokolov

Popis fungování Místního akčního plánu ORP Sokolov Popis fungování Místního akčního plánu ORP Sokolov ÚVOD Místní akční plán ORP Sokolov je projekt, který je realizován jako součást tzv. akce KLIMA Kultura učení, Leadership, Inkluze, Metodická podpora

Více

KARIÉRNÍ ŘÁD OSTRAVSKÉ UNIVERZITY

KARIÉRNÍ ŘÁD OSTRAVSKÉ UNIVERZITY KARIÉRNÍ ŘÁD OSTRAVSKÉ UNIVERZITY Schváleno AS OU: 21. ledna 2019 Registrace MŠMT: 6. března 2019 Platnost: 6. března 2019 Účinnost: 6. března 2019 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo

Více

Školský management v perspektivě tří časových rovin

Školský management v perspektivě tří časových rovin Centrum školského managementu Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze Školský management v perspektivě tří časových rovin PhDr. Václav TROJAN, Ph.D. vedoucí katedry 07.06.2012 1 2 Přivítání na konferenci

Více

PLÁN REALIZACE ODBORNÉ PRAXE

PLÁN REALIZACE ODBORNÉ PRAXE Příloha č. 7 Směrnice GŘ č. 17/201 PLÁN REALIZACE ODBORNÉ PRAXE I. Uchazeč o zaměstnání ABSOLVENT Jméno a příjmení: Datum narození: Kontaktní adresa: Telefon: Zdravotní stav dobrý: /zaškrtněte/ Omezení

Více

4. setkání řídícího výboru MAP vzdělávání

4. setkání řídícího výboru MAP vzdělávání 4. setkání řídícího výboru MAP vzdělávání 13.12.2017 17.00-18.00 Program jednání 1. Zahájení, úvodní slovo 2. Program jednání 3. Určení zapisovatele a ověřovatele 4. Informace o průběhu realizace projektu

Více

T e z e. VYHLÁŠKY o atestačním řízení v kariérním systému učitelů [k 29k odst. 1 písm. b) zákona]

T e z e. VYHLÁŠKY o atestačním řízení v kariérním systému učitelů [k 29k odst. 1 písm. b) zákona] T e z e VYHLÁŠKY o atestačním řízení v kariérním systému učitelů [k 29k odst. 1 písm. b) zákona] Předmět úpravy, základní ustanovení Tato vyhláška upravuje a) rozsah a způsob vedení dokumentace o průběhu

Více

KOTVA - Systém dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků v primární prevenci rizikového chování. Mgr. Jana Kadlecová Ing.

KOTVA - Systém dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků v primární prevenci rizikového chování. Mgr. Jana Kadlecová Ing. KOTVA - Systém dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků v primární prevenci rizikového chování Mgr. Jana Kadlecová Ing. Michaela Šilhavá VÝCHODISKA činnost P-centra, střediska primární prevence CPPT,

Více

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce. Karlovarský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. z tematické inspekce

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce. Karlovarský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. z tematické inspekce ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA z tematické inspekce Základní škola Karlovy Vary, Truhlářská 681/19 Truhlářská 681/19, 360 17 Karlovy

Více

Organizační struktura MAP II ORP ČB

Organizační struktura MAP II ORP ČB Organizační struktura MAP II ORP ČB Mateřské školy Základní školy Děti a žáci ZUŠ Organizace neformálního a zájmového vzdělávání Veřejnost Zřizovatelé škol a dalších vzdělávacích zařízení Rodiče dětí a

Více

MAP Karlovarsko II Evaluace naplňování aktivit akčního plánu školního roku 2017/2018

MAP Karlovarsko II Evaluace naplňování aktivit akčního plánu školního roku 2017/2018 MAP Karlovarsko II Evaluace naplňování aktivit akčního plánu školního roku 2017/2018 reg. č. projektu CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0008557 Úvod Evaluace naplňování aktivit akčního plánu je nepovinnou evaluační

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Oblastní pracoviště Olomouc Inspekční zpráva Základní škola Štěpánov, okres Olomouc Dolní 78, 783 13 Štěpánov Identifikátor školy: 600 140 776 Zřizovatel: Obec Štěpánov, Horní 444,

Více

RSK Královéhradeckého kraje PS Vzdělávání 10:00

RSK Královéhradeckého kraje PS Vzdělávání 10:00 RSK Královéhradeckého kraje PS Vzdělávání 10:00 Program Shrnutí výstup jednání PS vzdělávání Aktuální stav přípravy KAP v Královéhradeckém kraji Aktuální informace ke KAP - MŠMT Ing. Barbořáková Diskuze

Více

ČÍM MŮŽEME ZAČÍT V potůčkách A PROČ?

ČÍM MŮŽEME ZAČÍT V potůčkách A PROČ? Strategie rozvoje základního vzdělávání v oblasti ORP Ostrov Le Thi 5. třída starosta + ředitel: ČÍM MŮŽEME ZAČÍT V potůčkách A PROČ? Karta rozvoje vzdělávání v obci Ostrovsko společnou cestou ke kvalitnímu

Více

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2009

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2009 Základní škola a Mateřská škola Strunkovice nad Blanicí 384 26 Strunkovice nad Blanicí 202 Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2009 Vydaná dne 20. dubna 2010 Schválená školskou radou dne..

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a mateřská škola Nošovice, příspěvková organizace Nošovice 125. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a mateřská škola Nošovice, příspěvková organizace Nošovice 125. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a mateřská škola Nošovice, příspěvková organizace 739 51 Nošovice 125 Identifikátor školy: 600 134 041 Termín konání inspekce:

Více

Problémové situace ve školství

Problémové situace ve školství EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND "PRAHA & EU": INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI" Problémové situace ve školství Řízení lidských zdrojů ve vzdělávacích institucích Řízení lidských zdrojů ve školství Ve škole můžeme

Více

Klíčové aktivity projektu. KA 3 Praktické kompetence pro začínající pedagogy

Klíčové aktivity projektu. KA 3 Praktické kompetence pro začínající pedagogy Klíčové aktivity projektu KA 3 Praktické kompetence pro začínající pedagogy Podrobný popis realizace klíčové aktivity Cílová skupina (začínající pedagogičtí pracovníci středních zemědělských a lesnických

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Hranice, okres Cheb. Husova 414, Hranice u Aše. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Hranice, okres Cheb. Husova 414, Hranice u Aše. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Hranice, okres Cheb Husova 414, 351 24 Hranice u Aše Identifikátor školy: 600 066 398 Termín konání inspekce: 6. 8. března

Více

ZÁPIS. ze setkání členů pracovních skupin v rámci projektu MAP pro úspěch našich škol! v SO ORP Říčany. reg. č. CZ /0.

ZÁPIS. ze setkání členů pracovních skupin v rámci projektu MAP pro úspěch našich škol! v SO ORP Říčany. reg. č. CZ /0. ZÁPIS ze setkání členů pracovních skupin v rámci projektu pro úspěch našich škol! v SO ORP Říčany. reg. č. CZ.02.3.68/0.0/15_005/0000109 Název: Setkání členů pracovních skupin Priorita č. 3 (Kvalita vzdělávání

Více

Základní údaje o výzvě

Základní údaje o výzvě Základní údaje o výzvě Výzva č. 02_16_022: pro MŠ a ZŠ v krajích Žádosti je možné podávat do: 30. 6. 2017 Projekty je možné realizovat nejpozději od 1. 9. 2017 do 31. 8. 2019 Délka realizace: 24 měsíců

Více

Formativní hodnocení. Mgr. Tomáš Zatloukal ústřední školní inspektor. Praha OP Hodnocení

Formativní hodnocení. Mgr. Tomáš Zatloukal ústřední školní inspektor. Praha OP Hodnocení Formativní hodnocení Mgr. Tomáš Zatloukal ústřední školní inspektor Praha 1. 11. 2017 OP Hodnocení Proč se formativním hodnocením zabýváme I. Neexistuje žádný jiný tak jednoznačně prospěšný způsob, jak

Více

Metodické doporučení č.j. 14 712/2009-61 k zabezpečení logopedické péče ve školství

Metodické doporučení č.j. 14 712/2009-61 k zabezpečení logopedické péče ve školství Metodické doporučení č.j. 14 712/2009-61 k zabezpečení logopedické péče ve školství Metodické doporučení se týká podmínek organizačního zabezpečení logopedické péče v resortu školství (dále jen logopedická

Více

Projekt EDUNET průběžná zpráva o stavu projektu období leden červen 2006

Projekt EDUNET průběžná zpráva o stavu projektu období leden červen 2006 Projekt EDUNET, průběžná zpráva 1.-6.2006 str. 1/6 Projekt EDUNET průběžná zpráva o stavu projektu období leden červen 2006 1. Popis výchozího stavu 2. Požadovaný cílový stav k 30. 6. 2006 3. Plnění projektu:

Více

Statut Pracovní skupiny Vzdělávání

Statut Pracovní skupiny Vzdělávání Statut Pracovní skupiny Vzdělávání Karlovarského kraje Preambule 1. V programovém období 2014-2020 Evropské unie jsou uplatňovány principy územní dimenze. Územní dimenzí se rozumí zacílení intervencí Evropských

Více

Školský zákon. Novela zákonem č. 101/2017 Sb.

Školský zákon. Novela zákonem č. 101/2017 Sb. Školský zákon Novela zákonem č. 101/2017 Sb. Změny k 1.9.2017 Osnova Zrušení udělování souhlasu ke zřízení funkce asistenta pedagoga k 1. 9. 2018 (ještě se předpokládá další změna) Organizace činnosti

Více

Výchovné poradenství

Výchovné poradenství Základní škola a mateřská škola Bečov, okres Most, příspěvková organizace 435 26 Bečov č. 17, tel. 476 110 317, www.zsbecov.cz Výchovné poradenství Výchovná poradkyně: Mgr. Jana Wolfová Konzultační hodiny:

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a mateřská škola Březová, okres Karlovy Vary. Keramická 6, Karlovy Vary. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a mateřská škola Březová, okres Karlovy Vary. Keramická 6, Karlovy Vary. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a mateřská škola Březová, okres Karlovy Vary Keramická 6, 362 15 Karlovy Vary Identifikátor školy: 600 067 254 Termín konání

Více

Organizační řád málotřídní školy

Organizační řád málotřídní školy Základní škola a mateřská škola Božičany, okres Karlovy Vary Organizační řád málotřídní školy 1.1. Úvodní ustanovení 1. Organizační řád Základní školy a mateřské školy Božičany (dále jen škola) upravuje

Více

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce INSPEKČNÍ ZPRÁVA. z tematické inspekce. Základní škola Kunštát, okres Blansko

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce INSPEKČNÍ ZPRÁVA. z tematické inspekce. Základní škola Kunštát, okres Blansko ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát - oblastní pracoviště Brno INSPEKČNÍ ZPRÁVA z tematické inspekce Základní škola Kunštát, okres Blansko Adresa: Brněnská 32, 679 72 Kunštát

Více

Stanovení platů ředitelům škol a škol. zařízení

Stanovení platů ředitelům škol a škol. zařízení Stanovení platů ředitelům škol a škol. zařízení Jednací číslo: Datum schválení: Účinnost od do: Typ předpisu: Zpracovatel: 399/23/RM/2015 24.11.2015 25.11.2016 Neomezená Metodický pokyn KŠS Metodický pokyn

Více

Současné možnosti ICT ve vzdělávání a strategie vedení školy

Současné možnosti ICT ve vzdělávání a strategie vedení školy Makovského 436, 592 31 Nové Město na Moravě mobil.: 774 696 160, e-mail: rama@inforama.cz WWW stránky: http://www.inforama.cz, https://www.evzdelavani.net/learning/ Současné možnosti ICT ve vzdělávání

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Č. j.: / Inspektorát č. 1 INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Č. j.: / Inspektorát č. 1 INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Č. j.: 0101709/98-5066 Inspektorát č. 1 Signatura: aa6fs301 Okresní pracoviště Praha INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola : Soukromá rodinná škola Hnězdenská 549 181 00 Praha 8

Více

Česká školní inspekce INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Česká školní inspekce INSPEKČNÍ ZPRÁVA Česká školní inspekce Královéhradecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola, Radvanice, okres Trutnov Adresa: 542 12 Radvanice v Čechách 171 Identifikátor školy: 650 060 831 Vedoucí týmu: Mgr. Pavel

Více

Čl. 2 Harmonogram hodnocení ředitelů PŘO

Čl. 2 Harmonogram hodnocení ředitelů PŘO Pravidla pro hodnocení výkonu činnosti ředitelů/ředitelek škol a školských zařízení vykonávajících činnost v oblasti speciálního vzdělávání, v zařízeních vykonávajících činnost v oblasti ústavní a ochranné

Více

Akční plán Národní strategie globálního rozvojového vzdělávání pro období

Akční plán Národní strategie globálního rozvojového vzdělávání pro období Akční plán Národní strategie globálního rozvojového vzdělávání pro období 2016-2017 Oblast Úkol Gestor Indikátor Vzdělávací politika, koncepce a programy Zlepšit vnímání důležitosti problematiky globálního

Více