DÍLENSKÉ LISTY TESAŘ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "DÍLENSKÉ LISTY TESAŘ"

Transkript

1 DÍLENSKÉ LISTY TESAŘ TECHNOLOGIE 1 TECHNOLOGIE 2 TECHNOLOGIE 3 STAVEBNÍ KONSTRUKCE Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební Pardubice s. r. o., Černá za Bory 110, Pardubice Autor: Ing. Jiří Jirout Název projektu: Inovace odborné výuky odborných oborů Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.28/

2 DÍLENSKÝ LIST ČÍSLO 1 Proveďte dle tohoto dílenského listu: TESAŘSKÉ SPOJE

3 DÍLENSKÝ LIST ČÍSLO 2 Proveďte dle tohoto dílenského listu: TESAŘSKÉ SPOJE Srazy čelné Srazy bočné

4 DÍLENSKÝ LIST ČÍSLO 3 Proveďte dle tohoto dílenského listu: TESAŘSKÉ SPOJE Plátování rovné plátování šikmé

5 DÍLENSKÝ LIST ČÍSLO 4 Proveďte dle tohoto dílenského listu: TESAŘSKÉ SPOJE Plátování s příložkami

6 DÍLENSKÝ LIST ČÍSLO 5 Proveďte dle tohoto dílenského listu: TESAŘSKÉ SPOJE Přeplátování

7 DÍLENSKÝ LIST ČÍSLO 6 Proveďte dle tohoto dílenského listu: TESAŘSKÉ SPOJE Lípnutí

8 DÍLENSKÝ LIST ČÍSLO 7 Proveďte dle tohoto dílenského listu: TESAŘSKÉ SPOJE Zapuštění

9 DÍLENSKÝ LIST ČÍSLO 8 Proveďte dle tohoto dílenského listu: TESAŘSKÉ SPOJE Zadrápnutí s čepem

10 DÍLENSKÝ LIST ČÍSLO 9 Proveďte dle tohoto dílenského listu: TESAŘSKÉ SPOJE Čepování

11

12 DÍLENSKÝ LIST ČÍSLO 10 Proveďte dle tohoto dílenského listu: TESAŘSKÉ SPOJE Kampování Osedlání

13 DÍLENSKÝ LIST ČÍSLO 11 Proveďte dle tohoto dílenského listu: TESAŘSKÉ SPOJE Srazy deskového řeziva Překládání

14 DÍLENSKÝ LIST ČÍSLO 12 Proveďte dle tohoto dílenského listu: TESAŘSKÉ SPOJE Drážkování

15 DÍLENSKÝ LIST ČÍSLO 13 Proveďte dle tohoto dílenského listu: TESAŘSKÉ SPOJE Zubování

16 DÍLENSKÝ LIST ČÍSLO 14 Proveďte dle tohoto dílenského listu: TESAŘSKÉ SPOJE Dřevěné kolíky a hmoždíky Svlaky a okrajnice

17 DÍLENSKÝ LIST ČÍSLO 15 Proveďte dle tohoto dílenského listu: DŘEVĚNÝ ROŠT Únosnost roštu vyrobeného ze dvou trámů je 4 x větší, než když se trámy volně položí na sebe., Sestrojte model dřevěného roštu v měřítku 1 : 5 dle rozměrů na obrázku. Spojení trámů je provedeno pomocí kramlí. Vzepětí roštu je 1/300 rozpětí roštu.

18 DÍLENSKÝ LIST ČÍSLO 16 Proveďte dle tohoto dílenského listu: ROŠTOVÝ NOSNÍK SPOJENÝ POMOCÍ SVORNÍKŮ Sestrojte model roštového nosníku. Spojení trámů v roštu může být provedeno dvojím způsobem: f/ tupým bočním srazem g/ spojení trámů ozuby Délka ozubu se počítá z výšky roštu a je v rozmezí 1 1,5 výšky a hloubka ozubu roštu je 0,1 výšky roštu. Světlé rozpětí je až mm, tloušťka roštového nosníku činí až 600 mm.

19 DÍLENSKÝ LIST ČÍSLO 17 Proveďte dle tohoto dílenského listu: DVOJITÉ VĚŠADLO Sestrojte model dvojitého věšadla v měřítku 1:50. Světlé rozpětí je mm a výška věšadla je mm. Pro spojení vazního trámu a vzpěry použijte šikmo-čelné čepování s jednoduchým zapuštěním. Pro spojení sloupků (věšáků) s vazním trámem použijte střední úplně neprocházející čepování. Pro spojení pozednice a vazního trámu použijte jednostranné kampování.

20 DÍLENSKÝ LIST ČÍSLO 18 Proveďte dle tohoto dílenského listu: HRUBÁ TESAŘSKÁ ZÁRUBEŇ Sestrojte model hrubé tesařské zárubně v měřítku 1 : 5 dle uvedených rozměrů. Ze spojů použijte čep střední rovný procházející oboustranně odsazený.

21 DÍLENSKÝ LIST ČÍSLO 19 Proveďte dle tohoto dílenského listu: KOMÍNOVÁ VÝMĚNA Sestrojte komínovou výměnu v měřítku 1:1 dle uvedeného schématu: Osová vzdálenost středu stropnic od sebe je 900 mm. Rozměr stropnic je 18/24 cm. Minimální vzdálenost výměnných stropnic a komínové výměny od zdiva musí být 50 mm. Délka uložení stropnic ve zdivu se řídí podle hloubky traktu a je od 100 mm až do 300 mm.

22 DÍLENSKÝ LIST ČÍSLO 20 Proveďte dle tohoto dílenského listu: LAŤOVÉ SVLAKOVÉ DVEŘE Sestrojte laťové svlakové dveře dle výkresu v poměru 1:1. Pro spojení vzpěry a paždíku použijte spoje lípnutím. Paždíky jsou spojeny s latěmi pomocí spojovacích prostředků.

23 DÍLENSKÝ LIST ČÍSLO 21 Proveďte dle tohoto dílenského listu: PRACOVNÍ LAVICE Sestrojte pracovní lavici do prádelny dle uvedeného schématu v měřítku 1:1. K výrobě použijte hraněné smrkové řezivo tloušťky 35 a 20 mm. Pracovní deska má tloušťku 35 mm. Nohy lavice mají tloušťku 20 mm. Nohy jsou připojeny průběžným čepováním do desky pracovního stolu.

24 DÍLENSKÝ LIST ČÍSLO 22 Proveďte dle tohoto dílenského listu: ŠIKMOČELNÉ ZAPUŠTĚNÍ S ČEPEM Sestrojte v měřítku 1:1 spoj, který se používá u komínových výměn. Rozměry trámů jsou 180/240 mm. Šířka trámu je 180 mm, jeho výška je 240 mm. Opracování spoje proveďte dle kót na přiloženém schématu. K výrobě použijte smrkové hranoly dle uvedených rozměrů.

25 DÍLENSKÝ LIST ČÍSLO 23 Proveďte dle tohoto dílenského listu: SPOJENÍ STROPNICE S KOMÍNOVOU VÝMĚNOU ÚPLNÝM ŠIKMOČELNÝM PŘEPLÁTOVÁNÍM Sestrojte spojení stropnice s komínovou výměnou úplným šikmo-čelným přeplátováním v měřítku 1:1. Opracování proveďte dle uvedeného schématu. Rozměry trámů jsou: šířka 180 mm, výška 240 mm. K výrobě použijte smrkové hranoly.

26 DÍLENSKÝ LIST ČÍSLO 24 Proveďte dle tohoto dílenského listu: ZEDNICKÁ ČEPOVANÁ KOZA Sestrojte v měřítku 1:2 zednickou čepovanou kozu. Rozměry řeziva použijte dle schématu. Pro spojení nohou s tělem kozy použijte procházející kónické čepování.

27 DÍLENSKÝ LIST ČÍSLO 25 Proveďte dle tohoto dílenského listu: BEDNĚNÍ JEDNOSTUPŇOVÉ ZÁKLADOVÉ SLOUPOVÉ PATKY Sestrojte základovou patku o rozměrech 600 x 600 mm. Výška patky je 280 mm. Pro zhotovení výrobku použijte smrkové řezivo o tloušťce 24 mm a šířce 140 mm. Z tohoto řeziva vytvořte spodní příložný díl a spodní základní díl. Ke ztužení použijte svlaky. Tuhost bednění zajistěte dočasnou rozpěrkou a rádlovacím drátem.

28 DÍLENSKÝ LIST ČÍSLO 26 Proveďte dle tohoto dílenského listu: BEDNĚNÍ DVOUSTUPŇOVÉ ZÁKLADOVÉ PATKY Sestrojte spodní příložný a spodní základní díl o rozměru 800 x 800 mm. Sestrojte horní základní a horní příložní díl o rozměrech 500 x 500 mm. Na zhotovení použijte smrkové řezivo o tloušťce 24 mm a šířce 140 mm.

29 DÍLENSKÝ LIST ČÍSLO 27 Proveďte dle tohoto dílenského listu: BEDNĚNÍ JEDNODUCHÉHO ZÁKLADOVÉHO PÁSU Sestroj model bednění v měřítku 1:2. Bočnice bednění se zhotovují ze dvou nebo tří prken spojených příčnými svlaky. Šířka prken je 140 mm, jejich tloušťka 24 mm. Tlak betonu na bočnice zachycují záložky a stahovací prkna nebo hranolky osazené při horním a spodním okraji bočnice. Bednění se stahuje rádlovacím drátem, který se osazuje ve vzdálenosti 700 mm od sebe. Drát se protáhne bedněním a upevní na stahovací prkna nebo hranolky.

30 DÍLENSKÝ LIST ČÍSLO 28 Proveďte dle tohoto dílenského listu: BEDNĚNÍ NÍZKÉ STĚNY Sestrojte část bednění v délce mm v měřítku 1 : 1. Na zhotovení bednění použijte prkna o šířce 140 mm a tloušťce 24 mm. Výška bočnic je mm.

31 DÍLENSKÝ LIST ČÍSLO 29 Proveďte dle tohoto dílenského listu: KROV HAMBÁLKOVÉ SOUSTAVY Model krovu v měřítku 1:10 Výška krovu je mm, jeho rozpětí mm. Krokve začepujte do stropnice šikmým rovno-čelným čepem, jehož výška činí 50 mm. Hambálek propojte s krokvemi úplným přeplátováním, nebo středním procházejícím čepováním.

32 DÍLENSKÝ LIST ČÍSLO 30 Proveďte dle tohoto dílenského listu: RÁNKOVÁ SOUSTAVA KROVU Sestrojte model plné vazby krovu v měřítku 1:10 dle schématu. Krokve načepujte do prahu šikmým odsazeným čepem rovno-čelným. Šikmé sloupy jsou načepovány do vazních trámů odsazeným čepováním rovno-čelným. Vazní trámy jsou načepovány do prahů středním úplně procházejícím čepováním. Práh je připojen k pozednici jednostranným kampem.

33 DÍLENSKÝ LIST ČÍSLO 31 Proveďte dle tohoto dílenského listu: KROV SEDLOVÉ STŘECHY SE STOJATOU STOLICÍ Sestrojte model plné vazby krovu sedlové střechy se stojatou stolicí v poměru 1 : 10. Rozpětí krovu činí mm, jeho výška je mm.

34 DÍLENSKÝ LIST ČÍSLO 32 Proveďte dle tohoto dílenského listu: NÁROŽNÍ KROKEV Sestrojte nárožní krokev v měřítku 1 : 10. Rozpětí krovu je mm, jeho výška mm.

35 DÍLENSKÝ LIST ČÍSLO 33 Proveďte dle tohoto dílenského listu: VALBOVÝ STŘEŠNÍ VIKÝŘ Sestrojte vikýř v měřítku 1 : 1. Rozpětí vikýře je mm, jeho výška 600 mm. Výška sloupku, který přidržuje vaznice, činí mm.

36 DÍLENSKÝ LIST ČÍSLO 34 Proveďte dle tohoto dílenského listu: DŘEVĚNÉ ŘÍMSY Sestrojte modely dřevěných říms v měřítku 1 : 2 dle uvedených schémat.

REKONSTRUKCE HISTORICKÉHO KROVU. Radovan Kubek 1.S

REKONSTRUKCE HISTORICKÉHO KROVU. Radovan Kubek 1.S REKONSTRUKCE HISTORICKÉHO KROVU Radovan Kubek 1.S CO JE TO KROV? Krov je nosná část střechy, je součásti téměř každé stavby. Historické krovy se v naprosté většině stavěli ze dřeva, proto jejich odolnost

Více

KROVOVÉ KONSTRUKCE STAVITELSTVÍ II. Doc. Ing. Miloslav Pavlík, CSc. Fakulta architektury ČVUT

KROVOVÉ KONSTRUKCE STAVITELSTVÍ II. Doc. Ing. Miloslav Pavlík, CSc. Fakulta architektury ČVUT STAVITELSTVÍ II. Doc. Ing. Miloslav Pavlík, CSc. Fakulta architektury ČVUT využití podkroví krovové konstrukce (nedílná součást nosných konstrukcí objektu) tvarosloví šikmých střech TVAROSLOVÍ STŘECH pultové,

Více

Dřevěné konstrukce (stropy, krovy, hrázděné a roubené konstrukce,), dřevokazné a degradační procesy Historické hrázděné konstrukce

Dřevěné konstrukce (stropy, krovy, hrázděné a roubené konstrukce,), dřevokazné a degradační procesy Historické hrázděné konstrukce Dřevěné konstrukce (stropy, krovy, hrázděné a roubené konstrukce,), dřevokazné a degradační procesy Historické hrázděné konstrukce Vady hrázděných konstrukcí. chybné uložení prvku na sokl zapříčiňující

Více

Zast ešení budov echa - dle sklonu st echy d líme na - ploché - sklonité šikmé strmé echa - st ešní konstrukce Uspo ádání ešní pláš

Zast ešení budov echa - dle sklonu st echy d líme na - ploché - sklonité šikmé strmé echa - st ešní konstrukce Uspo ádání ešní pláš Zastřešení budov Střecha - dle sklonu střechy dělíme na - ploché (sklon 0 až 5 )- ČSN 731901 - sklonité šikmé (sklon 5 až 45 ) - strmé (sklon 45 až 90 ) Střecha - střešní konstrukce stavební konstrukce

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.20 Stavebně truhlářské výrobky a jejich

Více

PRŮVODNÍ A TECHNICKÁ ZPRÁVA

PRŮVODNÍ A TECHNICKÁ ZPRÁVA PRŮVODNÍ A TECHNICKÁ ZPRÁVA pro provedení stavby sanace střešního pláště, konstrukce krovu a stropu I. ETAPA severovýchodní křídlo MINORITSKÉHO KLÁŠTERA, Přemyslovců č. 6, Znojmo. Vypracoval: Ing. Aleš

Více

Výpis řeziva. Stavební řezivo smrk. Novostavba RD, Bratkovice

Výpis řeziva. Stavební řezivo smrk. Novostavba RD, Bratkovice Novostavba RD, Bratkovice Výpis řeziva Stavební řezivo smrk Sloupy kruhového průřezu průměr délka ks kubatura(m3) popis poznámka 200 2500 3 0,24 sloup vnitřní_1np pohledový, vč.50mm na čep 160 3580 2 0,22

Více

Sada 1 Dřevěná okna a dveře

Sada 1 Dřevěná okna a dveře S třední škola stavební Jihlava Sada 1 Dřevěná okna a dveře 04. Konstrukce eurooken Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284 Šablona: III/2

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.17 Technická příprava výroby Kapitola 8

Více

INDIV. PROJEKT. 1.2.1. Technická zpráva RODINNÝ DŮM. F. Dokumentace stavby 1.2. Stavebně konstrukční část. Stavba: Místo stavby : Stavebník :

INDIV. PROJEKT. 1.2.1. Technická zpráva RODINNÝ DŮM. F. Dokumentace stavby 1.2. Stavebně konstrukční část. Stavba: Místo stavby : Stavebník : Stavba: G SERVIS CZ, s.r.o., Karlovo nám. 25, 674 01 Třebíč VÉ P ENÍ VV OVÉ PVEDE OVEDENO DINNÝ DŮM INDIV. PJEKT Místo stavby : Stavebník : Autor Vypracoval Zodp. projektant Stupeň Datum : 2012 F. Dokumentace

Více

KOUPALIŠTĚ. Královo Pole. Projekt

KOUPALIŠTĚ. Královo Pole. Projekt Projekt KOUPALIŠTĚ Královo Pole Rekonstrukce areálu koupaliště městské části Brno Královo Pole ve spolupráci s generálním dodavatelem SKANSKA CZ a.s. na podkladě architektonického návrhu formou subdodávky

Více

Pozemní stavitelství II. ení budov 2. Zpracoval: Filip Čmiel, Ing.

Pozemní stavitelství II. ení budov 2. Zpracoval: Filip Čmiel, Ing. Pozemní stavitelství II. Zastřešen ení budov 2 Zpracoval: Filip Čmiel, Ing. Zásady návrhu krovu -pozednice Pozednice musí ležet po celédélce na zdivu. Na styku se zdivem musí být impregnována. Pozednice

Více

100 OSVĚDČENÝCH STAVEBNÍCH DETAILŮ TRADICE Z POHLEDU DNEŠKA. Ondřej Šefců, Bohumil Štumpa

100 OSVĚDČENÝCH STAVEBNÍCH DETAILŮ TRADICE Z POHLEDU DNEŠKA. Ondřej Šefců, Bohumil Štumpa 100 OSVĚDČENÝCH STAVEBNÍCH DETAILŮ TRADICE Z POHLEDU DNEŠKA Ondřej Šefců, Bohumil Štumpa 100 OSVĚDČENÝCH STAVEBNÍCH DETAILŮ TRADICE Z POHLEDU DNEŠKA Ondřej Šefců, Bohumil Štumpa GRADA PUBLISHING Kniha

Více

Sada 1 Klempířská technologie

Sada 1 Klempířská technologie Sada 1 Klempířská technologie 05. Žlabové háky Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284 Šablona: III/2 - inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím

Více

Sada 2 Klempířská technologie 29.Krovy střech

Sada 2 Klempířská technologie 29.Krovy střech S t ř e d n í š k o l a s t a v e b n í J i h l a v a Sada 2 Klempířská technologie 29.Krovy střech Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284

Více

Vybrané kapitoly z pravěkého stavitelství

Vybrané kapitoly z pravěkého stavitelství Vybrané kapitoly z pravěkého stavitelství 2b. Konstrukční principy dřevěných staveb střechy a tesařské spoje Zuzana Bláhová-Sklenářová Univerzita Karlova v Praze Filozofická fakulta Ústav pro archeologii

Více

PODKLAD PRO TECHNOLOGICKÝ PŘEDPIS PRO PROVÁDĚNÍ KROVŮ

PODKLAD PRO TECHNOLOGICKÝ PŘEDPIS PRO PROVÁDĚNÍ KROVŮ PODKLAD PRO TECHNOLOGICKÝ PŘEDPIS PRO PROVÁDĚNÍ KROVŮ 1) Obecné informace o stavbě 1.1) Obecné informace o stavbě - Identifikace stavby, pro jejíž konstrukce a pracovní postupy se předpis zpracovává velikost

Více

0. TECHNICKÁ ZPRÁVA --------------------------------------------------------

0. TECHNICKÁ ZPRÁVA -------------------------------------------------------- ROŽMITÁL NA ŠUMAVĚ KAPLE PANNY MARIE POMOCNÉ ZAJIŠTĚNÍ KORUNY ZDI A NOVÉ ZASTŘEŠENÍ 0. TECHNICKÁ ZPRÁVA -------------------------------------------------------- Číslo zakázky: 1215 Stupeň dokumentace:

Více

POLOŽKOVÝ ROZPOČET. Rozpis ceny

POLOŽKOVÝ ROZPOČET. Rozpis ceny POLOŽKOVÝ ROZPOČET Rozpočet 1 Pódium Svitávka JKSO Objekt Název objektu SKP 1 Pódium Měrná jednotka Stavba Název stavby Počet jednotek 19 Pódium - Svitávka Náklady na m.j. Projektant Typ rozpočtu Objednatel

Více

ODSTRANĚNÍ BUDOVY LOKÁLKA, ČESKÝ TĚŠÍN

ODSTRANĚNÍ BUDOVY LOKÁLKA, ČESKÝ TĚŠÍN ODSTRANĚNÍ BUDOVY LOKÁLKA, ČESKÝ TĚŠÍN TECHNICKÁ ZPRÁVA Část F DOKUMENTACE PRO OHLÁŠENÍ ODSTRANĚNÍ STAVBY Objednatel: Se sídlem: Zhotovitel: Místo podnikání: Místo stavby: Město Český Těšín Náměstí ČSA

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.7 Základy klempířského minima Kapitola 22

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Stavba: Objednatel: Projektant: DIK, dodavatelsko inženýrská kancelář spol. s r. o. nám.svobody 879 79001 Jeseník. Čís.

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Stavba: Objednatel: Projektant: DIK, dodavatelsko inženýrská kancelář spol. s r. o. nám.svobody 879 79001 Jeseník. Čís. TECHNICKÁ ZPRÁVA Stavba: OPRAVA STŘECHY A PODKROVÍ LÉČEBNÉHO PAVILONU Stupeň dokumentace: PROJEKT Objednatel: Psychiatrická nemocnice Marianny Oranžské, Ves Bílá Voda 1, 790 69 Bílá Voda Projektant: DIK,

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.20 Stavebně truhlářské výrobky a jejich

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.20 Stavebně truhlářské výrobky a jejich

Více

PŘÍSTŘEŠEK VE SPORTOVNÍM AREÁLU OBCE HRÁDEK parc. č. 1120/3, k.ú. Hrádek

PŘÍSTŘEŠEK VE SPORTOVNÍM AREÁLU OBCE HRÁDEK parc. č. 1120/3, k.ú. Hrádek AKCE PŘÍSTŘEŠEK VE SPORTOVNÍM AREÁLU OBCE HRÁDEK parc. č. 1120/3, k.ú. Hrádek DRUHÁ ETAPA INVESTOR ZHOTOVITEL PD PROJEKTANT ČÁST Obec Hrádek Hrádek 352 739 97 Hrádek IČ 00535958 Ing. Jarmila Mikulová Sologubova

Více

Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Střední škola stavebních řemesel Brno Bosonohy Pražská 38b, 642 00 Brno Bosonohy Šablona: Název: Téma: Autor: Číslo: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT 49_výkres krovu Výkres krovu rodinného

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.20 Stavebně truhlářské výrobky a jejich

Více

Pozemní stavitelství II. ení budov 1. Zpracoval: Filip Čmiel, Ing.

Pozemní stavitelství II. ení budov 1. Zpracoval: Filip Čmiel, Ing. Pozemní stavitelství II. Zastřešen ení budov 1 Zpracoval: Filip Čmiel, Ing. Základnífunkce a požadavky Střecha je konstrukce nad posledním podlažím stavebního objektu. Základní funkci je ochrana proti

Více

POZEMNÍ STVITELSTVÍ 4B PŮDNÍ VESTAVBY

POZEMNÍ STVITELSTVÍ 4B PŮDNÍ VESTAVBY PŮDNÍ VESTAVBY Ing. Jaroslava Babánková Strana 1 (celkem 31) 30.3.2015 O B Y T N É P O D K R O V Í a) rodinný domek nebo činžovní dům b) nová bytová jednotka nebo jen rozšíření nových prostor pro obě varianty

Více

1 Hřebíkový spoj dřevo-dřevo, jednostřižný, s nepředvrtanými otvory 15. 2 i Hřebíkový spoj dřevo-dřevo, jednostřižný, s předvrtanými otvory 17

1 Hřebíkový spoj dřevo-dřevo, jednostřižný, s nepředvrtanými otvory 15. 2 i Hřebíkový spoj dřevo-dřevo, jednostřižný, s předvrtanými otvory 17 Spoje s hřebíky 15 1 Hřebíkový spoj dřevo-dřevo, jednostřižný, s nepředvrtanými otvory 15 2 i Hřebíkový spoj dřevo-dřevo, jednostřižný, s předvrtanými otvory 17 3 Hřebíkový spoj dřevo-dřevo, dvojstřižný,

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.20 Stavebně truhlářské výrobky a jejich

Více

Vazníky. k zastřešení velkých ploch kde není možno zbudovat střední podpory Nejčastěji se s nimi setkáváme u jednopodlažních hal.

Vazníky. k zastřešení velkých ploch kde není možno zbudovat střední podpory Nejčastěji se s nimi setkáváme u jednopodlažních hal. Vazníky k zastřešení velkých ploch kde není možno zbudovat střední podpory Nejčastěji se s nimi setkáváme u jednopodlažních hal. Uložení vazníků na sloupech Průvlaku Konstrukce střešního pláště z desek

Více

Výkaz Výměr Objekt: Rekonstrukce střechy

Výkaz Výměr Objekt: Rekonstrukce střechy Stavba: CHVALŠINY ČP.37 Výkaz Výměr Objekt: Rekonstrukce střechy celkový rozpočet Pořadi Položka Množství Položka Množství Váha Suť Váha 712 POVLAKOVÉ KRYTINY 2 MTŽ S71269-1687 POVLAK.KRYT.STRECH SIKMYCH-PRIBITI

Více

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09, Karlovy Vary Autor: BOHUSLAV VINTER Název materiálu:

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09, Karlovy Vary Autor: BOHUSLAV VINTER Název materiálu: Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09, Karlovy Vary Autor: BOHUSLAV VINTER Název materiálu: VY_32_INOVACE_01_ÚVOD DO TECHNOLOGIE_T1 Číslo projektu: CZ 1.07/1.5.00/34.1077

Více

Zastřešení staveb - krovy

Zastřešení staveb - krovy ČVUT v Praze Fakulta stavební KONSTRUKCE POZEMNÍCH STAVEB 2 - K Zastřešení staveb - krovy Ing. Jiří Pazderka, Ph.D. Katedra konstrukcí pozemních staveb K124 LS 2011/12 Základní rozdělení krovových soustav

Více

Zastřešení staveb - krovy

Zastřešení staveb - krovy ČVUT v Praze Fakulta stavební PS01 - POZEMNÍ STAVBY 1 Zastřešení staveb - krovy doc. Ing. Jiří Pazderka, Ph.D. Katedra konstrukcí pozemních staveb Zpracováno v návaznosti na původní přednášky KP20 prof.

Více

BH02 Pozemní stavitelství

BH02 Pozemní stavitelství BH02 Pozemní stavitelství Zastřešení budov A)Krovové soustavy B) Ploché střechy Střecha = nosná střešní konstrukce + střešní plášť (nenosná konstrukce - 1 a více) Dle sklonu střechu dělíme na -plochá (sklon

Více

POZEMNÍ STAVITELSTVÍ I vodorovné konstrukce dřevěné stropy FA ČVUT DŘEVĚNÉ STROPY. Doc.ing. Vladimír Daňkovský, CSc zs 2009/2010 Str.

POZEMNÍ STAVITELSTVÍ I vodorovné konstrukce dřevěné stropy FA ČVUT DŘEVĚNÉ STROPY. Doc.ing. Vladimír Daňkovský, CSc zs 2009/2010 Str. DŘEVĚNÉ STROPY Doc.ing. Vladimír Daňkovský, CSc zs 2009/2010 Str. 1 STROPY SPALNÉ s viditelnými prvky stropu Doc.ing. Vladimír Daňkovský, CSc zs 2009/2010 Str. 2 STROPY NESPALNÉ s omítaným podhledem Doc.ing.

Více

ZADÁNÍ. Práce a dodávky HSV 3 Svislé a kompletní konstrukce 1 011 311231114 Podezdění trap.plechů plnými cihlami m3 5,200

ZADÁNÍ. Práce a dodávky HSV 3 Svislé a kompletní konstrukce 1 011 311231114 Podezdění trap.plechů plnými cihlami m3 5,200 ZADÁNÍ Stavba: Výměna krovu-vyuřití podkroví Objekt: Datum: 7.12.2008 Část: JKSO: P.Č. KCN Kód položky Zkrácený popis MJ Množství celkem Cena jednotková Cena celkem 1 2 3 4 5 6 7 8 HSV Práce a dodávky

Více

STAVEBNÍ KURZ TYPOVÉ OTÁZKY K ZÁVĚREČNÉMU TESTU

STAVEBNÍ KURZ TYPOVÉ OTÁZKY K ZÁVĚREČNÉMU TESTU STAVEBNÍ KURZ TYPOVÉ OTÁZKY K ZÁVĚREČNÉMU TESTU 1) Co je to gabion? 2) Může být kámen v nějaké formě tepelným izolantem? 3) Jaký je rozdíl mezi prostým betonem a železobetonem? 4) Který z uvedených materiálů

Více

Tloušťka stojiny t [mm] I-OSB 08 45/200 10804520 200. I-OSB 08 58/240 10805824 58 x 38

Tloušťka stojiny t [mm] I-OSB 08 45/200 10804520 200. I-OSB 08 58/240 10805824 58 x 38 STANDARDNÍ VÝROBNÍ PROGRAM: I-OSB nosníky z programu standardní výroby Vám můžeme nabídnout k okamžité expedici v závislosti dle počtu objednaných kusů a skladových zásob. V tomto programu naleznete sortiment

Více

Krytina 15. V 13 lepenka cca 4 m 2

Krytina 15. V 13 lepenka cca 4 m 2 Montážní návod pro domky DBTP a Žibřid DELTA Svratka s.r.o. Partyzánská, 0 Svratka IČ: 0 0 6, DIČ: CZ 0 0 6 tel.: +0 66 66, tel/fax: +0 66 66 e-mail: info@deltasvratka.cz http://www.deltasvratka.cz/ Obchodní

Více

MENDELOVA UNIVERZITA V BRNĚ. LESNICKÁ A DŘEVAŘSKÁ FAKULTA Ústav základního zpracování dřeva BAKALÁŘSKÁ PRÁCE

MENDELOVA UNIVERZITA V BRNĚ. LESNICKÁ A DŘEVAŘSKÁ FAKULTA Ústav základního zpracování dřeva BAKALÁŘSKÁ PRÁCE MENDELOVA UNIVERZITA V BRNĚ LESNICKÁ A DŘEVAŘSKÁ FAKULTA Ústav základního zpracování dřeva BAKALÁŘSKÁ PRÁCE DŘEVĚNÉ NOSNÉ SYSTÉMY STŘECH VARIANTY KONSTRUKČNÍCH SYSTÉMŮ I TVARŮ A JEJICH POROVNÁNÍ 2012/2013

Více

CENTRUM ODBORNÉ PŘÍPRAVY

CENTRUM ODBORNÉ PŘÍPRAVY Abras projektový ateliér s.r.o. Dvorská 28, 678 01 Blansko tel. 516 417531-2, fax 516 417 531 IČO 60751151 e-mail: abras@abras.cz http://www.abras.cz CENTRUM ODBORNÉ PŘÍPRAVY V GASTRONOMICKÝCH A POTRAVINÁŘSKÝCH

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA MARKÝZY

TECHNICKÁ ZPRÁVA MARKÝZY TECHNICKÁ ZPRÁVA MARKÝZY 1. Identifikační údaje 1.1 Stavba Název akce: Snížení energetické náročnosti objektu Mateřské školy Janské Lázně Město Janské Lázně Náměstí Svobody čp. 273, Janské Lázně, 542 25

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ JIHLAVA

STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ JIHLAVA STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ JIHLAVA SADA 1 ZÁKLADNÍ KONSTRUKČNÍ PRVKY STAVEB PS 19 ZÁKLADY - PLOŠNÉ DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL PROJEKTU: SŠS JIHLAVA ŠABLONY REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.09/1.5.00/34.0284

Více

FOTODOKUMENTACE A ZPŮSOB VÝMĚNY NAPADENÝCH PRVKŮ

FOTODOKUMENTACE A ZPŮSOB VÝMĚNY NAPADENÝCH PRVKŮ FOTODOKUMENTACE A ZPŮSOB VÝMĚNY NAPADENÝCH PRVKŮ F.1 Identifikační údaje F.1.1 Údaje o stavbě Název stavby: REKONSTRUKCE STŘEŠNÍ KONSTRUKCE ZŠ MALÁ MORAVA Místo stavby : Malá Morava F.1.2 Údaje o stavebníkovi

Více

OBSAH A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA... 2 B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA... 5 1. URBANISTICKÉ, ARCHITEKTONICKÉ A STAVEBNĚ TECHNICKÉ ŘEŠENÍ... 5

OBSAH A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA... 2 B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA... 5 1. URBANISTICKÉ, ARCHITEKTONICKÉ A STAVEBNĚ TECHNICKÉ ŘEŠENÍ... 5 OBSAH A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA... 2 B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA... 5 1. URBANISTICKÉ, ARCHITEKTONICKÉ A STAVEBNĚ TECHNICKÉ ŘEŠENÍ... 5 2. MECHANICKÁ ODOLNOST A STABILITA... 17 3. POŽÁRNÍ BEZPEČNOST... 18 4.

Více

SLEPÝ ROZPOČET ROZPOČTOVÉ NÁKLADY

SLEPÝ ROZPOČET ROZPOČTOVÉ NÁKLADY SLEPÝ ROZPOČET Rozpočet 0 0 JKSO Objekt Název objektu SKP 01 Vlastní objekt - část střecha Měrná jednotka Stavba Název stavby Počet jednotek O172 VÍCEÚČELOVÁ BUDOVA OBCE DOLANY Náklady na m.j. 0 Projektant

Více

INŽENÝRSKÉ. Ocelové TESAŘSKÉ. Lepené. Dřevěné. Hřebíkové plechy. Hmoždinky. Hmoždíky Skoby. Svorníky. Hřebíky. Sponky. Kolíky.

INŽENÝRSKÉ. Ocelové TESAŘSKÉ. Lepené. Dřevěné. Hřebíkové plechy. Hmoždinky. Hmoždíky Skoby. Svorníky. Hřebíky. Sponky. Kolíky. Kolíky Hmoždinky Hmoždíky Skoby Svorníky Hřebíky Sponky Vruty Hřebíkové plechy TESAŘSKÉ Lepené INŽENÝRSKÉ Dřevěné Ocelové Tesařské spoje Tesařské spoje patří mezi nejstarší spoje dřevěných konstrukcí Vyžadují

Více

SPECIFIKACE TECHNICKÝCH PODMÍNEK

SPECIFIKACE TECHNICKÝCH PODMÍNEK Příloha č. 2 k Zadávací dokumentaci SPECIFIKACE TECHNICKÝCH PODMÍNEK pro účely veřejné zakázky CYKLOTRASA VOLYŇKA: dodávka mobiliáře pro doprovodnou infrastrukturu cyklotrasy Název veřejné zakázky: CYKLOTRASA

Více

VYPRACOVAL ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT. Obec Olbramice, Prostorná 132, Olbramice, 742 83 Klimkovice

VYPRACOVAL ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT. Obec Olbramice, Prostorná 132, Olbramice, 742 83 Klimkovice technická zpráva INVESTOR NÁZEV AKCE OBSAH VÝKRESU VYPRACOVAL ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT Ing. arch. Lukáš Krekáň Obec Olbramice, Prostorná 132, Olbramice, 742 83 Klimkovice NOVOSTAVBA ZÁZEMÍ SK SOKOL OLBRAMICE

Více

100 OSVĚDČENÝCH STAVEBNÍCH DETAILŮ TRADICE Z POHLEDU DNEŠKA. Ondřej Šefců, Bohumil Štumpa

100 OSVĚDČENÝCH STAVEBNÍCH DETAILŮ TRADICE Z POHLEDU DNEŠKA. Ondřej Šefců, Bohumil Štumpa 100 OSVĚDČENÝCH STAVEBNÍCH DETAILŮ TRADICE Z POHLEDU DNEŠKA Ondřej Šefců, Bohumil Štumpa 100 OSVĚDČENÝCH STAVEBNÍCH DETAILŮ TRADICE Z POHLEDU DNEŠKA Ondřej Šefců, Bohumil Štumpa GRADA PUBLISHING Kniha

Více

A / PRŮVODNÍ ZPRÁVA. 1. Identifikační údaje: 1. Základní údaje o stavbě: Místo stavby : k. ú. Ostrava, parc. č. 123/1

A / PRŮVODNÍ ZPRÁVA. 1. Identifikační údaje: 1. Základní údaje o stavbě: Místo stavby : k. ú. Ostrava, parc. č. 123/1 A / PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1. Identifikační údaje: Název stavby : Bytový (Rodinný) dům Místo stavby : k. ú. Ostrava, parc. č. 123/1 Okres Charakter stavby Účel stavby : Ostrava : Novostavba (Rekonstrukce) : Stavba

Více

Konstrukce šikmých střech II

Konstrukce šikmých střech II Konstrukce šikmých střech II Tradiční a novodobé materiály a spoje krovových konstrukcí Materiálové varianty dřevo (zdravé, suché, odkorněné, impregnované, chráněné proti vlhkosti) lepené dřevo (dražší

Více

TUZEMSKÉ CENY - platnost od 1. 10. 2015!!! DOPRAVA VÝROBKŮ PO CELÉ ČR ZA STEJNOU CENU!!!

TUZEMSKÉ CENY - platnost od 1. 10. 2015!!! DOPRAVA VÝROBKŮ PO CELÉ ČR ZA STEJNOU CENU!!! TUZEMSKÉ CENY - platnost od 1. 10. 2015!!! DOPRAVA VÝROBKŮ PO CELÉ ČR ZA STEJNOU CENU!!!!!! AKCE: sleva % na vše!!! TYP/NÁZEV VÝROBKU vnitřní rozměr v cm šíře hloub. rozměr okna (stav. otvor) počet ks

Více

PŘÍSLUŠENSTVÍ. RŮŽICE 5/4 S 3/4 VNITŘNÍM ZÁVITEM Obj. kód 2503 levá Obj. kód 2502 pravá

PŘÍSLUŠENSTVÍ. RŮŽICE 5/4 S 3/4 VNITŘNÍM ZÁVITEM Obj. kód 2503 levá Obj. kód 2502 pravá PŘÍSLUŠENSTVÍ V rámci příslušenství lze objednat konzoly a stojanové profily se sadou dle objednacích čísel. Růžice, zátky, vsuvky a těsnění lze objednat dle specifického názvu uvedeného v obr. č. 2 Příslušenství.

Více

Základní škola Bruntál, Rýmařovská 15

Základní škola Bruntál, Rýmařovská 15 Základní škola Bruntál, Rýmařovsk ovská 15 Praktické práce 8.. ročník Základy opracování dřeva (nástroje a nářadn adí truhláře měřidla, rýsovací pomůcky, pily, hoblík ) 1. část 25. 10.. / 2012 Ing. Martin

Více

Nosné konstrukce krovů

Nosné konstrukce krovů Nosné konstrukce krovů Výhody šikmých střech Minulost: Šikmé střechy v minulosti představovaly jediné možné řešení zastřešení (existovaly pouze skládané krytiny) V podstřešním prostoru se skladovalo seno

Více

Sada 2 Dřevěné a ocelové konstrukce

Sada 2 Dřevěné a ocelové konstrukce S třední škola stavební Jihlava Sada 2 Dřevěné a ocelové konstrukce 03. Tesařské spoje Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284 Šablona:

Více

KRYCÍ LIST ROZPOČTU. Místo: Datum: Michaela Böhmová. Datum a podpis: Razítko Datum a podpis: Razítko. Datum a podpis: Razítko Datum a podpis: Razítko

KRYCÍ LIST ROZPOČTU. Místo: Datum: Michaela Böhmová. Datum a podpis: Razítko Datum a podpis: Razítko. Datum a podpis: Razítko Datum a podpis: Razítko KRYCÍ LIST ROZPOČTU Stavba: Objekt: Miami Ytong Ytong JKSO: CCCZ: Místo: Datum: 10.03.2015 Objednavatel: Zhotovitel: Projektant: Zpracovatel: Michaela Böhmová IČ: DIČ: IČ: DIČ: IČ: DIČ: IČ: DIČ: Náklady

Více

KAPUCÍNSKÁ 214/2 PRAHA 1

KAPUCÍNSKÁ 214/2 PRAHA 1 PROVOZNĚ TECHNICKÁ STUDIE REKONSTRUKCE PŮDNÍHO PROSTORU KAPUCÍNSKÁ 214/2 PRAHA 1 číslo pare 15 Praha únor 2010 obsah: Textová část Průvodní a technická zpráva Výkresová část č. výkresu název měřítko formát

Více

POZEMNÍ STAVITELSTVÍ II

POZEMNÍ STAVITELSTVÍ II POZEMNÍ STAVITELSTVÍ II Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci projektu "Integrace a podpora

Více

, , , , , ,00. m3 1, ,00 910, , , , , , ,56

, , , , , ,00. m3 1, ,00 910, , , , , , ,56 3436 4 3436 7 7679955 7 obezdění klinkrem v m původní komín nový komín v 4,5 m -8,6 Zdivo komínů a ventilací z cihel plných Klinker dl 9 mm pevnosti P 6 na MVC včetně spárování m3,675,45*,75*,675 Prefabrikovaná

Více

Srovnání konstrukce krovu rodinného domu při použití krytiny GERARD a betonové krytiny

Srovnání konstrukce krovu rodinného domu při použití krytiny GERARD a betonové krytiny Srovnání konstrukce krovu rodinného domu při použití krytiny GERARD a betonové krytiny 1. Úvod Podklady použité pro srovnání: ČSN 730035 Zatížení stavebních konstrukcí, ČSN 731701 Dřevěné konstrukce -

Více

A. Průvodní zpráva. Název stavby: NOVÁ ŠKOLNÍ ZAHRADA

A. Průvodní zpráva. Název stavby: NOVÁ ŠKOLNÍ ZAHRADA Název stavby: NOVÁ ŠKOLNÍ ZAHRADA Místo stavby: pozemky parc. č. 449/14, katastrální území Loučany Investor: Obec Loučany Loučany 749, 783 44 Náměšť na Hané Stupeň dokumentace: Územní souhlas 1. Identifikace

Více

Ocelobetonové stropní konstrukce vystavené požáru. Poznatky z požárů

Ocelobetonové stropní konstrukce vystavené požáru. Poznatky z požárů Ocelobetonové stropní konstrukce vystavené požáru Obsah lekce Úvod Požár 2 Osmipodlažní ocelobetonová budova Požární zkoušky 1995-2003 Přípoj stropnice na průvlak Požár Přípoj nosníků na sloup 3 Požár

Více

www.palis.cz www.palis.eu PALISgym BIMBO

www.palis.cz www.palis.eu PALISgym BIMBO PALISgym BIMBO Dopadová plocha NÁVOD K MONTÁŽI sestavy PALISgym typ Bimbo Rozbalte stavebnici a zkontrolujte její úplnost. Stavebnice PALISgym typ Bimbo obsahuje tyto komponenty: 4 ks sloupek 90 x 90 x

Více

Dřevostavby z Vysočiny

Dřevostavby z Vysočiny Dřevostavby z Vysočiny Zahradní a nářaďové domky řady EKONOMIK Zahradní a nářaďové domky EKONOMIK jsou cenově výhodnější než klasické domky. Vyrábíme je ve větších kusových sériích, tudíž je jejich výrobní

Více

NOVOSTAVBA 10-TI ŘADOVÝCH RODINNÝCH DOMŮ

NOVOSTAVBA 10-TI ŘADOVÝCH RODINNÝCH DOMŮ A: PRŮVODNÍ ZPRÁVA Identifikační údaje: Název stavby: Místo stavby: Stupeň: Stavebník: NOVOSTAVBA 10-TI ŘADOVÝCH RODINNÝCH DOMŮ Lokalita Buková, Kanice, Brno venkov parc. č. 425/182 až 425/186, 425/200

Více

LEŠENÍ ZÁKLADNÍ POŽADAVKY Z POHLEDU KOORDINÁTORA

LEŠENÍ ZÁKLADNÍ POŽADAVKY Z POHLEDU KOORDINÁTORA LEŠENÍ ZÁKLADNÍ POŽADAVKY Z POHLEDU KOORDINÁTORA Ing Karel Škréta vedoucí AO 235 Výzkumný ústav bezpečnosti práce, v.v.i. Jeruzalémská 9, 116 52 Praha 1 20. 1. 2016 AKTUÁLNÍ INFORMACE O LEŠENÍ 2 PŘEDPISY

Více

KONSTRUKČNÍ SYSTÉMY HALOVÝCH STAVEB

KONSTRUKČNÍ SYSTÉMY HALOVÝCH STAVEB téma přednášek: KONSTRUKČNÍ SYSTÉMY HALOVÝCH STAVEB Obsah přednášek: Funkce a součásti halových a velkoobjemových objektů Konstrukční systém halového objektu vývoj ohýbaný, tlačený a tažený konstrukční

Více

ZASTŘEŠENÍ BUDOV 1. Sklonité střechy

ZASTŘEŠENÍ BUDOV 1. Sklonité střechy Pozemní stavitelství ZASTŘEŠENÍ BUDOV 1. Sklonité střechy Ing. Jana Pexová 01/2009 Doporučená a použitá literatura Normy ČSN: ČSN 73 4301 Obytné budovy ČSN EN 1991-1 (73 00 35) Zatížení stavebních konstrukcí

Více

KATALOG MASIVNÍCH DŘEVĚNÝCH PERGOL

KATALOG MASIVNÍCH DŘEVĚNÝCH PERGOL KATALOG MASIVNÍCH DŘEVĚNÝCH PERGOL Všeobecné informace k našim pergolám: V tomto katalogu najdete typizované pergoly, ale vyrábíme taky atypické konstrukce na zakázku. Naše stavby jsou charakterizované

Více

AS-404 DPS SEZNAM ZÁMEČNICKÝCH KONSTRUKCÍ ZÁMEČNICKÉ VÝROBKY. Vybudování prostorů pro Centrum strategického řízení výzkumů a inovací

AS-404 DPS SEZNAM ZÁMEČNICKÝCH KONSTRUKCÍ ZÁMEČNICKÉ VÝROBKY. Vybudování prostorů pro Centrum strategického řízení výzkumů a inovací SEZNAM ZÁMEČNICKÝCH KONSTRUKCÍ OZN. Z 01 Z 02 Z 03 Z 04 Z 05 Z 06 Z 07 Z 08 Z 09 Z 10 Z 11 Z 12 Z 13 Z 14 Z 15 Z 16 Z 18 Z 17 NÁZEV PROSKLENÁ STĚNA VENKOVNÍ RÁM SE ŽALUZIÍ STŘEŠNÍ HÁK VZT MŘÍŽKA ANTÉNNÍ

Více

OPRAVA STŘECHY NA OBJEKTU č.p.109 BRNIŠTĚ, k.ú.velký GRUNOV

OPRAVA STŘECHY NA OBJEKTU č.p.109 BRNIŠTĚ, k.ú.velký GRUNOV PODKLAD PRO ZADÁVACÍ PROJEKT OPRAVA STŘECHY NA OBJEKTU č.p.109 BRNIŠTĚ, k.ú.velký GRUNOV INVESTOR : Obec Brniště, Brniště č.p.102, 471 29 PRACOVATEL DOKUMENTACE : ADS ing.arch..jaroslav ŘEŘICHA, U Zeleného

Více

www.palis.cz www.palis.eu PALISgym ČIKITA+

www.palis.cz www.palis.eu PALISgym ČIKITA+ PALISgym ČIKITA+ NÁVOD K MONTÁŽI sestavy PALISgym typ Čikita+ Rozbalte stavebnici a zkontrolujte její úplnost. Stavebnice PALISgym typ Čikita+ obsahuje tyto komponenty: Věž se střechou 4 ks sloupek 90

Více

ZNALECKÝ POSUDEK č. 5956-270/2010

ZNALECKÝ POSUDEK č. 5956-270/2010 ZNALECKÝ POSUDEK č. 5956-270/2010 o ceně obvyklé truhlárny čp. 325 se stp.č.137/2 a s p.p.č.347/1 ostatní plocha v katastrálním území Doudleby nad Orlicí, obec Doudleby nad Orlicí, okres Rychnov nad Kněžnou.

Více

Nízkoenergetický dům EPS, Praha východ

Nízkoenergetický dům EPS, Praha východ PŘÍKLAD 19 Název stavby: Generální projektant: Investor, uživatel: Nízkoenergetický dům EPS, Praha východ Ing. arch. Josef Smola Soukromá osoba, postaveno s podporou Sdružení EPS v ČR Realizace: červen

Více

STŘECHY ŠIKMÉ. 03. Tesařské spoje střešních konstrukcí. Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava - šablony

STŘECHY ŠIKMÉ. 03. Tesařské spoje střešních konstrukcí. Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava - šablony S třední škola stavební Jihlava STŘECHY ŠIKMÉ 03. Tesařské spoje střešních konstrukcí Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava - šablony Ing. Jaroslava Lorencová 2012 Projekt je spolufinancován

Více

Téma: Tesařské spoje II

Téma: Tesařské spoje II Téma: Tesařské spoje II POS 2 Vypracoval: Ing. Josef Charamza Příklady použití: Tesařské vazby příčné 1. Lípnutí nejjednodušší spojení navzájem kolmých nebo šikmých prvků čela prvků se k sobě přiloží a

Více

Prostorové konstrukce - rošty

Prostorové konstrukce - rošty Prostorové konstrukce - rošty a) princip působení roštu, b) uspořádání nosníků v pravoúhlé c) kosoúhlé, d) šestiúhelníkové, e) trojúhelníkové osnově, f) příhradový rošt 14.4.2010 Nosné konstrukce III 1

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.20 Stavebně truhlářské výrobky a jejich

Více

TECHNOLOGIE STAVEB ŠIKMÉ STŘECHY. Jitka Schmelzerová 2.S

TECHNOLOGIE STAVEB ŠIKMÉ STŘECHY. Jitka Schmelzerová 2.S TECHNOLOGIE STAVEB ŠIKMÉ STŘECHY Jitka Schmelzerová 2.S ÚVOD, POJMY Dle sklonu střechy dělíme na - ploché (sklon 0 až 5 ) - sklonité šikmé (sklon 5 až 45 ) - strmé (sklon 45 až 90 ) Střecha (též střešní

Více

Střechy nízkoenergetických a pasivních domů Tepelné izolace střech

Střechy nízkoenergetických a pasivních domů Tepelné izolace střech Střechy nízkoenergetických a pasivních domů Tepelné izolace střech Ploché střechy Masivní plochá střecha Pro masivní zděné stavby Výhody Jednoduchost provedení Dobrá tepelná stabilita (vysoká schopnost

Více

Pokyny k přípravě vyfoukávacích prací strana 1

Pokyny k přípravě vyfoukávacích prací strana 1 Pokyny k přípravě vyfoukávacích prací strana 1 Příprava staveniště Všeobecně Řadicí prostor popř. parkovací místo pro nákladní automobily v prostoru staveniště, min. 2 m. Elektrická přípojka pro vyfoukávací

Více

SUCHÉ STÁNÍ 2SV 2. Technická zpráva. F. Dokumentace stavby. Stavba: Místo stavby : Stavebník : : Ing. Petr Labík. Stupeň Datum : 2012

SUCHÉ STÁNÍ 2SV 2. Technická zpráva. F. Dokumentace stavby. Stavba: Místo stavby : Stavebník : : Ing. Petr Labík. Stupeň Datum : 2012 Stavba: G SERVIS CZ, s.r.o., Karlovo nám. 25, 674 01 Třebíč VÉ P ENÍ VV OVÉ PVEDE OVEDENO SUCHÉ STÁNÍ 2SV 2 Místo stavby : Stavebník : Autor Vypracoval Zodp. projektant Stupeň Datum : 2012 F. Dokumentace

Více

OBSAH CIVIL ENGINEERING DESIGN STUDIO

OBSAH CIVIL ENGINEERING DESIGN STUDIO OBSAH obsah... 1 1) identifikační údaje stavby... 2 2) základní údaje charakterizující stavbu a její budoucí provoz... 3 3) stavebně technické řešení... 3 3.1 Přípravné práce... 3 3.2 Bourací práce...

Více

Koupaliště Lomnice nad Popelkou POKLADNA situace. design Matěj Bárta

Koupaliště Lomnice nad Popelkou POKLADNA situace. design Matěj Bárta POKLADNA situace POKLADNA půdorys celého vstupu s pokladnou, denní místností, místností první pomoci a nářaďovnou M 1:50 S 4638 6000 1300 2350 2608 2261 3250 2350 Svod dešťové vody 2850 Svod dešťové vody

Více

Konstrukce šikmých střech

Konstrukce šikmých střech Konstrukce šikmých střech Okrajové podmínky návrhu tvarové řešení využití podkroví rozpon konstrukce střešní krytina způsob podepření (svislá a vodorovná nosná konstrukce budovy) materiálové řešení Příklady

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA OSELCE. Maturitní práce. Téma: Model dobového nábytku M 1:2 (vlastní návrh) OSELCE 2010/2011

STŘEDNÍ ŠKOLA OSELCE. Maturitní práce. Téma: Model dobového nábytku M 1:2 (vlastní návrh) OSELCE 2010/2011 STŘEDNÍ ŠKOLA OSELCE Obor: 82-51-L/006 Uměleckořemeslné zpracování dřeva práce truhlářské Předmět: Odborný výcvik Maturitní práce Téma: Model dobového nábytku M 1:2 (vlastní návrh) Výrobek: Lidová skříň

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.17 Technická příprava výroby Kapitola 3

Více

Základní ceny venkovních úprav a způsob jejich provedení

Základní ceny venkovních úprav a způsob jejich provedení 80 Příloha č. 11 k vyhlášce č. Základní ceny venkovních úprav a způsob jejich provedení 3/2008 Sb. 1 Vodovody CZ CC 2222 SKP 46.21.41.1 1.1 vodovodní přípojky - potrubí ocelové 1.1.1 Přípojka vody DN 25

Více

Grenadeck reklamace systému

Grenadeck reklamace systému Grenadeck reklamace systému Nedostatky v montáži a jiné závady 1. Příprava podloží 2. Montáž podkladního roštu Grenacon 3. Přesah profilů Grenadeck 4. Vyrovnávací podložky hranolů Grenacon 5. Dilatační

Více

PALIS GYM 2016/03 Bobík

PALIS GYM 2016/03 Bobík PALIS GYM 2016/03 Bobík PALIS GYM 2016/06 Matýsek (= Bobík + houpačkový modul) Věž s podestou ve výšce 100 a 125 cm, se střechou a skluzavkou na vyšší věži, s lezecí stěnou a žebříkem na nižší věži (u

Více

Tesař pro zhotovování, montáž a opravy složitých vázaných konstrukcí

Tesař pro zhotovování, montáž a opravy složitých vázaných konstrukcí Tesař pro zhotovování, montáž a opravy složitých vázaných konstrukcí (kód: 36-072-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Stavebnictví, geodézie a kartografie (kód: 36) Týká

Více

Bitumenové šindele ARMOURVENT MULTI NÁVOD PRO VENTILACE ŠINDELOVÝCH STŘECH

Bitumenové šindele ARMOURVENT MULTI NÁVOD PRO VENTILACE ŠINDELOVÝCH STŘECH Bitumenové šindele ARMOURVENT MULTI NÁVOD PRO VENTILACE ŠINDELOVÝCH STŘECH Vydala firma IKO s. r. o. jako metodickou příručku pro ventilaci šindelových střech v červnu 2007. Místní předpisy či normy jsou

Více

DŘEVĚNÉ VAZNÍKOVÉ KONSTRUKCE

DŘEVĚNÉ VAZNÍKOVÉ KONSTRUKCE DŘEVĚNÉ VAZNÍKOVÉ KONSTRUKCE Technologie ve službách dřevěných vazníkových konstrukcí Číslo 1 ve vazníkovém průmyslu v celosvětovém měřítku DŘEVĚNÉ VAZNÍKOVÉ KONSTRUKCE Technologie ve službách dřevěných

Více

DODATEK č. 1 ke smlouvě o dílo č. OMSŘI/13/22816. Domov na hradě Rychmburk, odstranění havarijního stavu střechy a stropu hradu

DODATEK č. 1 ke smlouvě o dílo č. OMSŘI/13/22816. Domov na hradě Rychmburk, odstranění havarijního stavu střechy a stropu hradu Krajský úřad Pardubického kraje DODATEK č. 1 ke smlouvě o dílo č. OMSŘI/13/22816 na zhotovení díla Domov na hradě Rychmburk, odstranění havarijního stavu střechy a stropu hradu Smluvní strany 1. Objednatel:

Více

Oprava střechy na hasičské zbrojnici Valdov (dále jen zakázka)

Oprava střechy na hasičské zbrojnici Valdov (dále jen zakázka) Z a d á v a c í d o k u m e n t a c e Výzva k podání cenové nabídky na realizaci zakázky malého rozsahu Oprava střechy na hasičské zbrojnici Valdov (dále jen zakázka) Zakázka je součástí projektu s názvem

Více