Rajské recepty do vaší kuchyně

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Rajské recepty do vaší kuchyně"

Transkript

1 Rajské recepty do vaší kuchyně

2 Nemůžete se nabažit italských lasagní? Milujete českou rajskou? Pokud ano, ale dosud jste si na ně ve vaší kuchyni netroufali, nyní můžete odhodit veškeré zábrany. Šéfkuchaři z Pražského kulinářského institutu pro vás sestavili menu dvanácti nejlepších receptů, které patří mezi rajčatovou klasiku nejen u nás, ale i ve světě. Můžete se spolehnout, že pod jejich vedením se vám snadno podaří připravit kvalitní rodinnou večeři nebo slavnostně pohostit vaše přátele. Zapomeňte však tentokrát na kečup nebo levný protlak těm už v dobrých kuchyních dávno odzvonilo. Jediné, co potřebujete k dokonalému výsledku, jsou perfektní rajčata a vaše dobrá nálada. Obsah: Gazpacho jak má být 5 Česká klasika hovězí v rajské omáčce 6 Srbské vepřové žebírko s rýží 7 Rajčatová party salsa 8 Italský rajčatový krém s bazalkou 9 Paella s kuřetem 10 Špagety all Arrabbiata 11 Zapečený lilek s parmazánem 12 Losos s plněným paprikovým luskem 13 Kuře Marengo 14 Boloňské lasagně 15 Masové polpette v rajčatové omáčce 16

3 Jak se v nich vyznat? Svět Valfrutty je dostatečně pestrý, aby vám co nejvíce usnadnil práci v kuchyni: Krájená rajčata Jsou ideální pro přípravu lehkých zeleninových omáček na těstoviny stejně jako klasického gulášového základu. Výborně se hodí také do masových a zeleninových ragú, na pizzu a do všech pokrmů ve stylu tex-mex (salsa, chilli con carne, atd.). Krájená rajčata ochucená Díky bylinkám nebo česneku slouží jako jemně ochucený základ omáček a osvědčí se např. při přípravě zeleninových ratatouilles nebo oblíbených lasagní. Stačí zvolit tu variantu, která nejlépe odpovídá charakteru vašeho receptu. Cherry rajčátka Nejlépe se uplatní v jednodušších jídlech, ve kterých chcete zvýraznit pěkné šťavnaté plody také jako dekorativní prvek. Perfektně vypadají v těstovinách, ve slaných koláčích typu quiche, ale zpestří i klasickou nedělní tabuli např. jako teplá příloha ke kuřeti s rýží. Celá loupaná rajčata Jsou vhodná pro použití všude tam, kde byste museli pracně spařovat a loupat rajčata čerstvá. Dokonale doplní masové pečeně, zapékané zeleninové misky nebo ragú, kde chcete zachovat větší kousky zeleniny. Rajčatové pyré Nahraďte jím dosud používaný kečup nebo protlak a vaše jídla budou chutnat opravdu po rajčatech. Je nejlepším základem rajčatových polévek nebo ruského boršče, ideální pak pro přípravu klasické voňavé rajské omáčky.

4 Pražský kulinářský institut Recepty v této kuchařce pro vás připravili šéfkuchaři z Pražského kulinářského institutu. Už samotné setkání s nimi je skvělým zážitkem pro každého, kdo si váží dobrého jídla. Pod jejich vedením záhy připravíte takové lahůdky, do kterých byste se předtím sami nepustili. A právě tehdy zjistíte, že vaření může být krásné a přitom snadné. Pražský kulinářský institut nabízí: tematické kurzy vaření pro širokou veřejnost začátečníky i kuchaře profesionály názorné vedení a přípravu jídel krůček po krůčku lektory z řad předních českých i zahraničních mistrů odborné přednášky o kulinářských trendech a zajímavých surovinách tradici kuchařských škol první republiky Prostě vás naučíme vařit! Suchdolská 85/14 Praha 6, kontakt@prakul.cz Telefon: Mobil:

5 5 Gazpacho jak má být 2 x 400 g krájených rajčat Valfrutta s bazalkou 2 salátové okurky 2 zelené papriky 1 šalotku 3 stroužky česneku 2 plátky toustového chleba hrst lístků čerstvé bazalky ml extra panenského olivového oleje Monini 2 lžíce vinného octa ¼ lžičky římského kmínu ½ lžičky pepře, sůl 100 ml smetany ke šlehání 1 žloutek 4 krevety Všechnu zeleninu a chléb nakrájejte nadrobno a promíchejte s kořením, octem a olejem (100 ml). Překryjte fólií a nechte marinovat v lednici alespoň 2 hodiny, nejlépe přes noc. Poté vše vložte do mixéru a spolu se zbylým olejem, žloutkem a smetanou dobře promixujte. Hotovou polévku propasírujte přes cedník a dejte vychladit. Mezitím si na pánvi na oleji opečte krevety, asi 2 minuty z každé strany, a ozdobte jimi gazpacho na talíři. Nenechte se odradit množstvím ingrediencí všechny jsou běžně dostupné a za dokonalé gazpacho určitě stojí. Krevety povýší tuto tradiční španělskou polévku na slavnostní jídlo, ale stejně dobře ji můžete ozdobit i plátky avokáda.

6 6 Česká klasika hovězí v rajské omáčce Na maso: 800 g hovězího krku nebo předního, 2 mrkve, 1 petržel, ½ bulvy celeru, 8 kuliček černého pepře, 4 kuličky nového koření, 3 bobkové listy, sůl Na omáčku: 400 g krájených rajčat Valfrutta, 400 g pyré Valfrutta 2 lžíce sádla, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, 2 lžíce hladké mouky 300 ml hovězího vývaru (použijte ten, co vyvaříte z masa), 3 lžíce cukru, sůl, 3 lžíce octa, 50 g másla Není důvod obávat se rajské, i když jste kuchař začátečník. Dodržujte však všechny předepsané ingredience: sádlo dá omáčce tradiční chuťový základ a máslo ji nakonec krásně zjemní. Tuto omáčku můžete připravit i k plněným paprikám nebo masovým kuličkám. Maso svažte kuchyňským provázkem pro udržení tvaru. Vložte jej spolu se zeleninou do hrnce se studenou vodou, aby bylo vše zcela ponořené, a přiveďte k varu. Sesbírejte tvořící se pěnu, přidejte koření a sůl a vařte na mírném plameni doměkka, tedy asi 2 hodiny. Na omáčku orestujte na sádle cibuli dozlatova, poté k ní přidejte krájená rajčata a najemno pokrájený česnek a ještě minutu opékejte. Zaprašte moukou, zalijte vývarem a rajčatovým pyré, promíchejte. Omáčku dochuťte solí, cukrem a octem a 20 minut na mírném plameni provařte. Vypněte plamen, omáčku propasírujte a vmíchejte do ní máslo. Hotové maso vyjměte z vývaru a nakrájejte na plátky. Na talíře naaranžujte maso a houskový knedlík a vše přelijte rajskou omáčkou.

7 7 Srbské vepřové žebírko s rýží 4 vepřové kotlety 2 lžíce sádla 2 středně velké červené cibule 2 červené papriky 2 stroužky česneku 400 g cherry rajčat Valfrutta hrst posekané velkolisté petrželky 1 lžičku cukru, sůl, pepř 3 šálky dlouhozrnné rýže 6 šálků vody ½ cibule 3 hřebíčky, sůl Rýži propláchněte vodou a vsypte do vroucí osolené vody. K rýži přidejte cibuli, do níž jste zapíchli hřebíčky. Vařte po dobu uvedenou na obale. Zatímco se vaří rýže, opečte na sádle dozlatova z obou stran kotlety (asi 3 minuty z každé strany). Maso poté vyjměte, osolte a opepřete. V masovém výpeku opékejte nejprve cibuli, po chvíli přidejte papriku a nakonec česnek. Do směsi přidejte cherry rajčata a cukr. Můžete dochutit solí a čerstvě mletým pepřem. Vložte zpět kotlety a vše společně 5 minut prohřejte. Žebírko servírujte přelité omáčkou a s vařenou rýží. Srbské žebírko patří mezi oblíbenou klasiku a jeho výhodou navíc je rychlá příprava, takže rodinný oběd můžete servírovat během pár minut. Aromatická rýže dodá tomuto jídlu švih, ale stejně dobře se hodí i šťouchané nebo v troubě pečené brambory.

8 8 Rajčatová party salsa 1 šalotku ½ chilli papričky 2 stroužky česneku hrst čerstvého koriandru 400 g loupaných rajčat Valfrutta najemno nasekaných 3 lžíce extra panenského olivového oleje Monini špetku drceného římského kmínu, sůl, pepř Typická mexická salsa se neobejde bez rajčat a čerstvého koriandru. Podávejte ji buď jako samostatnou omáčku pro namáčení chipsů či nachos, nebo jako nezbytnou součást mexických plněných tortil. Na oleji orestujte nadrobno pokrájenou šalotku, ke konci k ní přidejte najemno nasekanou chilli papričku a česnek. Do směsi vlijte rajčata a přidejte koření. Odstavte z pánve a nechte vychladnout. Před servírováním vmíchejte do salsy nasekaný čerstvý koriandr.

9 9 Italský rajčatový krém s bazalkou 500 g rajčatového pyré Valfrutta 350 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru 1 červenou cibuli 3 stroužky česneku 3 lžíce extra panenského olivového oleje Monini 30 g másla 1 čerstvé rajče hrst lístků bazalky 1 lžíci hnědého cukru, sůl, pepř V hrnci rozpusťte máslo s olejem a opečte na něm najemno nasekanou cibuli, později přidejte i česnek. Na základ vlijte pyré, vývar a přidejte cukr. Dochuťte a povařte asi 10 minut. Nakonec polévku rozmixujte dohladka. Rajče rozkrojte na čtvrtky, vydlabejte semínka a seřízněte slupku. Filety z dužiny pokrájejte na proužky a vložte spolu s bazalkou jako dekoraci do talířů s polévkou. Polévka z rajčatového pyré je velice snadná na přípravu a výsledek je vždy jistý. Chcete-li sytější gurmánskou verzi, vložte do polévky navíc rozdrobenou buvolí mozzarellu a posypte čerstvě mletým pepřem.

10 10 Paella s kuřetem 4 větší šálky kulatozrnné rýže 8 větších šálků kuřecího vývaru 1 šálek suchého bílého vína 4 kuřecí stehenní řízky bez kůže 400 g krájených rajčat Valfrutta 100 ml olivového oleje 2 červené cibule 1 červenou a 1 žlutou papriku 8 stroužků česneku snítku šafránu (nemusí být) 1 lžičku červené papriky ½ lžičky pálivé papriky 1 bio citron jarní cibulku lžičku kurkumy, sůl, pepř Paellu můžete tradičně připravit i s mořskými plody nebo rybou. Pokud si nevíte rady s čistěním čerstvých plodů, kupte kvalitní mraženou směs. Plody nechte rozmrznout a použijte stejným způsobem, jako je v postupu popsáno kuře. Mořskou paellu vydatně ozdobte nasekanou petrželkou. Červenou cibuli pokrájejte na měsíčky, papriky na kostičky velikosti sousta. V hluboké pánvi rozpalte olej, cibuli a papriky na něm krátce zprudka opečte a dejte stranou. Přidejte kuřecí maso nakrájené na kostky, osolené opepřené a lehce zaprášené kurkumou. Jakmile maso začne restováním hnědnout, vraťte do pánve orestované papriky a cibuli. V této fázi přisypte rýži a za stálého míchání nechte zrnka zesklovatět - stačí minutu. Přilijte víno a krátce promíchejte, než se odpaří, poté vlijte konzervu krájených rajčat. Nyní krátce orestujte, přidejte šafrán, sladkou a pálivou papriku. Promíchejte a přilijte část vývaru. Zmírněte plamen a po odpaření části vývaru přilijte zbytek. Znovu krátce promíchejte a nechte bez míchání rýži dovařit na opravdu mírném plameni. Zhruba 8 minut před koncem vaření zapíchejte do rýže po obvodu pánve a doprostřed celé stroužky česneku a na měsíčky pokrájený citron i s kůrou. Česnek během posledních minut v pánvi změkne a zesládne. Citron dodá pokrmu vynikající chuť. Jakmile je rýže měkká, přikryjte pánev alobalem a nechte alespoň 10 minut odpočinout. Veškeré tekutiny se stačí tímto postupem vsáknout do rýže. Paellu servírujte posypanou čerstvou jarní cibulkou.

11 11 Špagety all Arrabbiata 500 g kvalitních italských špaget 400 g krájených rajčat Valfrutta s česnekem 4 stroužky česneku na plátky 1 chilli papričku 2 lžíce extra panenského olivového oleje Monini Špagety dejte vařit do 2 litrů osolené vody po dobu uvedenou na obalu, nebo na skus. Mezitím si na rozpáleném oleji krátce opečte plátky česneku a nadrobno nasekanou papričku (část si nechte stranou na ozdobu). Do pánve přidejte rajčata. Ve chvíli, kdy jsou špagety all dente (na skus), slijte je a přemístěte do rajčatové omáčky. Vše společně prohřejte a servírujte na nahřátých talířích posypané plátky chilli papričky nebo parmazánu. Tato pikantní verze typických italských těstovin bude chutnat jako v Itálii, pouze pokud správně uvaříte těstoviny. Vařte je raději o minutu méně, než uvádí obal, a vždy je před sléváním ochutnejte. Jádro musí zůstat tužší na skus.

12 12 Zapečený lilek s parmazánem Pro 4 osoby na předkrm nebo přílohu potřebujete: 2 střední lilky 2 x 400 g krájených rajčat Valfrutta s bazalkou 1 červenou cibuli 4 stroužky česneku nadrobno pokrájené 80 g parmazánu nejlépe vcelku ml extra panenského olivového oleje Monini hrst lístků bazalky sůl, pepř Toto jídlo je nejen chuťově dokonale vyvážené, ale také velmi variabilní. Můžete jej připravit jako lehkou večeři, jako předkrm nebo jako slavnostní přílohu k masu. Recept obsahuje jen minimum ingrediencí, proto se soustřeďte na jejich kvalitu a čerstvost. Lilek nakrájejte podélně na 5 mm silné plátky, potřete je z obou stran olejem, rozložte na plech a grilujte v předehřáté troubě na 200 C, dokud nezezlátnou. Hotový lilek osolte a opepřete. Na zbylém oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibulku, po chvíli přidejte česnek a nakonec rajčata. Směs prohřejte, dochuťte solí, pepřem a nahrubo pokrájenou bazalkou. Zapékací mísu vymažte olejem a na dno dejte část rajčatové směsi, poté plátky lilku a nakonec parmazán. Takto tvořte vrstvy, dokud suroviny nespotřebujete. Poslední vrstvou by měl být lilek s parmazánem. Mísu vložte do trouby předehřáté na 180 C a zapékejte 20 minut. Servírujte s bílým pečivem.

13 13 Losos s plněným paprikovým luskem 800 g filetu z lososa 2 žluté papriky 400 g krájených rajčat Valfrutta 6 lžic olivového oleje hrst nasekané pažitky hrst nasekané velkolisté petrželky hoblinky parmazánu na ozdobu 4 cherry rajčátka na ozdobu 4 plátky bagety sůl, pepř, špetku cukru Lososa naporcujte na 4 filety. Na pánvi rozehřejte 3 lžíce oleje a rybu na něm z obou stran opékejte na středním plameni asi 4 minuty (celkem 8 minut). Mezitím překrojte napůl papriky, vydlabejte semínka a na další pánvi na oleji je opečte nejprve řeznou stranou dolů, poté ze všech stran dozlatova. V kastrůlku prohřejte rajčata spolu se solí, pepřem, cukrem a bylinkami. Teplé papriky plňte rajčatovou směsí a na nahřátém talíři je podložte plátkem na troše olivového oleje opečené bagety, aby se nesesouvaly. Ozdobte cherry rajčátkem, parmazánem a přidejte lososa osoleného mořskou solí. Rybu je důležité nevysušit, jen tak si užijete její dokonalou chuť. Pokud rozpálíte pánev na maximum, rybu zvenku spálíte a uvnitř zůstane syrová. Snažte se proto udržet střední teplotu a rybu obrátit jen 1x. Vyzkoušejte i úpravu v troubě: 200 g porci ryby obvykle stačí 18 minut při teplotě 180 C.

14 14 Kuře Marengo 4 kuřecí prsní řízky 400 g loupaných rajčat Valfrutta 1 červenou cibuli 50 g másla ¼ čerstvého ananasu nakrájeného na kostky 3 lžíce olivového oleje špetku cukru krupice malou čerstvou chilli papričku sůl, čerstvě namletý pepř Kuře v kombinaci s ananasem a rajčaty je svěžím jídlem i pro letní dny. Sladkokyselá chuť je typická pro exotické kuchyně, kde však používají výhradně čerstvé ovoce. Proto je důležité, aby i váš ananas byl čerstvý, nikoliv z konzervy. Zbylé ovoce použijte do dezertu. Kuřecí řízky očistěte a na oleji opečte dozlatova. Osolte je a uchovejte v teple. Do pánve s výpekem přidejte máslo a orestujte na něm na proužky pokrájenou cibuli a ananas. Když je ananas ze všech stran dozlatova, přidejte chilli papričku, sůl, pepř, špetku cukru a rajčata, která lehce rozmělníte vařečkou. Do směsi vložte zpět kuře a na mírnějším plameni duste dalších 15 minut. Hotové kuře vyjměte, překrojte v půlce a řezem naaranžujte na talíř. Přelijte omáčkou a podávejte s bagetkou nebo rýží.

15 15 Boloňské lasagně bešamel: 200 ml smetany, 800 ml vlažného mléka, 150 g hladké mouky, 200 g másla, 1 cibuli, sůl, pepř, muškátový oříšek boloňské ragú: 100 ml extra panenského olivového oleje Monini 1 cibuli, 3 mrkve, ¼ malé bulvy celeru, 6 stroužků česneku 600 g mletého hovězího masa 2 x 400 g krájených rajčat Valfrutta s bylinkami, 200 ml rajčatového pyré Valfrutta 150 ml červeného vína, hrst čerstvých bylinek (bazalku, oregáno, rozmarýn), pepř, sůl, 500 g plátků lasagní (viz tip šéfkuchaře), 150 g parmazánu nebo grana padano Bešamel: Cibuli pokrájejte nadrobno a opékejte ji na másle asi 3 minuty. Poté ji zasypte moukou, společně zarestujte jako jíšku a zalijte polovinou mléka. Za stálého míchání metlou přiveďte k varu, přilijte zbytek mléka a pomalu provářejte a míchejte ode dna asi 5 minut. Dochuťte solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem. Nakonec zjemněte smetanou. Ragú: Kořenovou zeleninu nastrouhejte na hrubém struhadle, cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. V hluboké pánvi rozpalte olivový olej a všechnu zeleninu na něm spolu s bylinkami opékejte. Jakmile začne zelenina růžovět, přidejte mleté maso a dále na nejvyšším plameni restujte. Maso mělněte vařečkou, aby se od sebe oddělilo. Opékejte, dokud se neodpaří přebytečná tekutina. Poté směs zalijte vínem a nechte ho odpařit. Nakonec k masu přidejte rajčata, rajčatové pyré a 1 hodinu směs provářejte. Dochuťte solí a pepřem. Dokončení: Do zapékací nádoby rozetřete čtvrtinu bešamelu, čtvrtinu ragú, posypejte částí nastrouhaného parmazánu a položte pláty lasagní. Takto pokračujte, až je nádoba plná, ale nechte si několik lžic ragú stranou. Poslední vrstvu musí tvořit ragú zalité bešamelem a posypané parmazánem. Zbylým ragú vyplňte strany, kam se náplň nedostala. Máte-li lasagně sušené, pokrm překryjte alobalem. Zapékeje v troubě rozehřáté na 180 ºC asi 30 minut, Na pravé lasagně si musíte udělat čas, jen tak docílíte perfektního souznění chutí všech typických středomořských ingrediencí. Pokud používáte lasagně sušené (dají se koupit i čerstvé chlazené), povařte je před přípravou 3 minuty ve vroucí vodě. Nemáte-li čas, přidejte do zbylého ragú na výplň navíc 200 ml rajčatového pyré rozmíchaného se 100 ml vody a vlijte do stran nádoby. Tekutina pod alobalem zajistí, aby se těstovina dobře uvařila.

16 16 Masové polpette v rajčatové omáčce Masové kuličky mají v oblibě zejména děti, kterým můžete připravit lehčí verzi tohoto pokrmu: kuličky místo smažení vložte na vymazaný pekáč a pečte v troubě na 200 C asi 15 minut dle jejich velikosti. Dále postupujte dle receptu. Na kuličky: 800 g mletého telecího nebo hovězího masa z plece 200 g strouhanky 1 cibuli 2 stroužky česneku 2 vejce, 100 ml mléka 150 ml olivového oleje špetku muškátového oříšku, sůl, pepř Na omáčku: ½ cibule 2 stroužky česneku 2 lžíce extra panenského olivového oleje Monini 400 g krájených rajčat Valfrutta s bylinkami 300 ml hovězího nebo kuřecího vývaru 200 g mraženého hrášku sůl, pepř Smíchejte namleté maso spolu se strouhankou, vejci, muškátem a mlékem. Osolte a opepřete dle chuti. Z hmoty tvarujte kuličky a smažte je ze všech stran v rozpáleném oleji několik minut jen tak, aby se maso zatáhlo. V rendlíku orestujte cibuli s česnekem, přidejte krájená rajčata, masové kuličky a hrášek. Vše zalijte vývarem. Přikryjte poklicí a nechte vařit asi 30 minut na mírném ohni. Omáčku dochuťte solí a pepřem. Podávejte s opečenou ciabattou nebo bagetou.

Ze všech surovin uhněťte těsto. Přikryjte a nechejte 3 hodiny odstát. Poté vyválejte a zpracujte.

Ze všech surovin uhněťte těsto. Přikryjte a nechejte 3 hodiny odstát. Poté vyválejte a zpracujte. ZÁKLADNÍ RECEPTY NA TĚSTO Křehké těsto na paštiky 1,5 kg mouky 15 g soli 250 g másla nebo sádla 3/8 l vody Ze všech surovin uhněťte těsto. Přikryjte a nechejte 3 hodiny odstát. Poté vyválejte a zpracujte.

Více

Oběd i večeře. Španělský ptáček. Španělský ptáček. Tip

Oběd i večeře. Španělský ptáček. Španělský ptáček. Tip 4 plátky roštěné 2 vejce 2 lžíce plnotučné hořčice (používám ji nejraději) 1 lžíce bylinek 1 větší vuřt nebo klobása 1 kyselá okurka špalíček pórku 3 lžíce oleje 150 g slaniny do základu 1 velká nakrájená

Více

Indická kuchyně I. Naan. Chana masala. Zeleninové Pakoras. Butter Chicken. Kuře tikka

Indická kuchyně I. Naan. Chana masala. Zeleninové Pakoras. Butter Chicken. Kuře tikka Indická kuchyně I. Naan Chana masala Zeleninové Pakoras Butter Chicken Kuře tikka Naan 1 kg hladké mouky voda olej česnek (podle chuti) sůl Smíchejte mouku s vodou v misce na těsto. Jemně osolte. Když

Více

KUCHAŘKA MIKROVLNNÁ TROUBA

KUCHAŘKA MIKROVLNNÁ TROUBA KUCHAŘKA MIKROVLNNÁ TROUBA Blahopřejeme vám k zakoupení mikrovlnné trouby Whirlpool. S touto knihou receptů objevíte skutečné možnosti nového spotřebiče a a vychutnáte si je. Budete překvapeni, jak rychle

Více

Polévky. Zeleninový bujón. Wontonová polévka (fotografie vpravo) Čistá polévka. Zelená vaječná polévka. Wontonové taštičky

Polévky. Zeleninový bujón. Wontonová polévka (fotografie vpravo) Čistá polévka. Zelená vaječná polévka. Wontonové taštičky Polévky Zeleninový bujón Jednoduchý, čistě zeleninový bujón uvaříte velmi rychle. 4 polévkové lžíce libečku 4 polévkové lžíce celerových listů ½ cibule 1 mrkev sůl a cukr špetka prášku z feferonek trošku

Více

RUMP STEAK S HRANOLKAMI A BÉARNSKOU OMÁČKOU

RUMP STEAK S HRANOLKAMI A BÉARNSKOU OMÁČKOU RUMP STEAK S HRANOLKAMI A BÉARNSKOU OMÁČKOU 400 g brambor, oloupaných a nakrájených na hranolky 4 rump steaky, každý o váze přibližně 250 g sůl a čerstvě namletý černý pepř 25 g másla 1 lžíci olivového

Více

RECEPTY SMART NOODLES. www.svet-zdravi.cz

RECEPTY SMART NOODLES. www.svet-zdravi.cz RECEPTY SMART NOODLES Užívejte si italskou kuchyni bez výčitek a kalorií Jedna porce pouze 100 kj u Rychlá a snadná příprava u Hodí se na večeři i jako předkrm u Vhodné pro vegany, vegetariány, celiaky

Více

Česnek, cibuli, celer, mrkev, brambory, fazolky, cukety a rajčata nakrájíme nadrobno.

Česnek, cibuli, celer, mrkev, brambory, fazolky, cukety a rajčata nakrájíme nadrobno. Ingredience 4 porce MINESTRONE italská hustá zeleninová polévka 150 g kořenová zelenina 1 brambora 1 rajče 50g zelené fazolky 50g cuketa 1,5 ks cibule + 2 stroužky česnek 1 lžice rajčatový protlak 0,8l

Více

Česká kuchyně na zdravý způsob

Česká kuchyně na zdravý způsob 13 Česká kuchyně na zdravý způsob aneb jak udělat z jídla vysoce kalorického jídlo nízkoenergetické? Pokud se rozhodnete, že budete hubnout, většinou vás napadne slůvko dieta a s tím spojený nepříjemný

Více

Penne arabiata. Suroviny: 2 porce

Penne arabiata. Suroviny: 2 porce Penne arabiata 1 balení penne 250 g rajčat 1 stroužek česneku 1 šalotka Parmazán 1 Chilli paprička Olivový olej Čerstvá petrželka Sušená bazalka nebo oregano V osolené vodě uvaříme těstoviny, mezitím si

Více

Testoviny ˇ se s rovou omáckou ˇ

Testoviny ˇ se s rovou omáckou ˇ Při počtu 100 uvařených porcí ušetříte s naší recepturou přibližně: 123 Kč Testoviny ˇ se s rovou omáckou ˇ Maggi Těstoviny kg 0,80 0,080 72,20 5,78 57,76 Olej stolní kg 0,05 0,005 30,10 0,15 1,51 Sůl

Více

Rolovaný vepřový bok. 6 8 porcí POSTUP

Rolovaný vepřový bok. 6 8 porcí POSTUP Rolovaný vepřový bok 6 8 porcí 1,5 kg vepřového boku s kůží 300 g oloupané cibule 1 palice česneku sůl 8 g prolisovaného česneku rozmarýnu tymiánu 1 lžička hladké mouky JEŠTĚ POTŘEBUJEŠ kuchyňský provázek

Více

ZELENINOVÝ MIX Z GRILU

ZELENINOVÝ MIX Z GRILU ZELENINOVÝ MIX Z GRILU Ingredience mořská sůl 1 špetka pepř mletý 1 špetka olivový olej extra panenský 140 ml rajče 8 ks červená paprika 2 ks žlutá paprika 2 ks čekanka 2 ks houby shitake 500 g lilek 4

Více

Recepty pro exclusivní grilování PRONTO PER PASTA

Recepty pro exclusivní grilování PRONTO PER PASTA Recepty pro exclusivní grilování PRONTO PER PASTA Křehký kuřecí kebab na 4 porce PRONTO PER PASTA s česnekem kuřecí maso 500 g sýr Gouda 200 g bramborový škrob bylinky pažitka, petrželová nať sůl Rychlý,

Více

KUCHAŘKA VERSALIO DELUXE

KUCHAŘKA VERSALIO DELUXE KUCHAŘKA VERSALIO DELUXE 1 Obsah restování a dušení Ryba dušená s rajčaty a limetkou... 5 Guláš... 6 Kuličky z jehněčího masa s česnekem... 7 rýže / rizoto Paella... 8 Rýže s vlasovými nudlemi... 9 Rizoto

Více

Váš nový Římský hrnec

Váš nový Římský hrnec Váš nový Římský hrnec Návod k použití Před použitím vložte hrnec minimálně na 10 min do studené vody. Vložte připravený okořeněný pokrm bez vody i bez tuku. Vždy přiklopte víkem a položte na nejnižší patro

Více

Indonéská kuchyně. Salát Gado gado. Nasi goreng - smažená indonéská rýže. Kuřecí maso v arašídovém sambalu

Indonéská kuchyně. Salát Gado gado. Nasi goreng - smažená indonéská rýže. Kuřecí maso v arašídovém sambalu Indonéská kuchyně Salát Gado gado Nasi goreng - smažená indonéská rýže Kuřecí maso v arašídovém sambalu Kuřecí maso ve sladko-kyselém chilli sambalu Hovězí mleté maso dochucené chilli, koriandrem, zázvorem

Více

Jídelníček: Týden 1. Snídaně: Ovesná kaše s mandlemi a skořicí, smažená vejce a cup cakes. Snídaně: Banánové lívance s tvarohovou náplní

Jídelníček: Týden 1. Snídaně: Ovesná kaše s mandlemi a skořicí, smažená vejce a cup cakes. Snídaně: Banánové lívance s tvarohovou náplní Cesta do plavek Jídelníček Týden 1 www.cestadoplavek.cz www.facebook.com/cestadoplavek Jídelníček: Týden 1 den 1 pondělí den 5 pátek Snídaně: Jahodová omeleta Oběd: Hovězí hamburger Večeře: Kuřecí maso

Více

Každý si stežuje, že nemá čas vařit...

Každý si stežuje, že nemá čas vařit... Každý si stežuje, že nemá čas vařit... Ale je to vlastně jen o tom, že lidé nevědí co přesně chtějí připravit a je jim často líto věnovat čas na vaření pro sebe i pro své nejbližší. A přitom jde o tu nejsnažší

Více

Jídelníček: Týden 4. den 22 pondělí den 26 pátek. den 23 úterý den 27 sobota Snídaně: Ovesná kaše s řeckým jogurtem a borůvkami

Jídelníček: Týden 4. den 22 pondělí den 26 pátek. den 23 úterý den 27 sobota Snídaně: Ovesná kaše s řeckým jogurtem a borůvkami Cesta do plavek Jídelníček Týden 4 www.cestadoplavek.cz www.facebook.com/cestadoplavek Jídelníček: Týden 4 den 22 pondělí den 26 pátek Snídaně: Volská oka a toast Oběd: Krůtí prsa pečená na divoko se zeleninovým

Více

pracovní list pro žáka

pracovní list pro žáka Modul 4: zdravé vaření Příloha k metodickému balíčku: aktivity zdravého vaření pracovní list pro žáka Příklady zpracování sezónních potravin: Červen okurka a jahody 1a salátová okurka Studená okurková

Více

Polévka: Dýňová. Ingredience:

Polévka: Dýňová. Ingredience: Polévka: Dýňová 8 hrnků vody 1/2 menší dýně 2 cibule 2 mrkve 3 brambory špetka soli mořská řasa (např. řasa Arame) rostlinný olej špetka kmínu 1 lžíce misa (miso je slané asijské koření k dochucení) zelená

Více

SPAGHETTI COOKER & PASTA

SPAGHETTI COOKER & PASTA SPAGHETTI COOKER & PASTA 1 Spaghetti & Pasta Cooker Je ideální nejen pro přípravu těstovin, ale i zeleniny, brambor, masa, salátů a mnoha dalších pokrmů. Slouží zároveň jako cedník. Před použitím si pečlivě

Více

VAŘEČČINY KRABIČKY. Po Polévka: 1. Chřestový krém se smetanou BZL (chřest, cibule, česnek, máslo, smetana, bylinky, koření) Alergen:7

VAŘEČČINY KRABIČKY. Po Polévka: 1. Chřestový krém se smetanou BZL (chřest, cibule, česnek, máslo, smetana, bylinky, koření) Alergen:7 VAŘEČČINY KRABIČKY Po 29.7. 1. Chřestový krém se smetanou BZL (chřest, cibule, česnek, máslo, smetana, bylinky, 2. Hovězí vývar s nudlemi a zeleninou (hovězí maso, mrkev, celer, petržel, nudle, bylinky,

Více

Lilkové karbanátky. Ingredience. Postup přípravy receptu. podle potřeby. Doba vaření: 30 minut Počet porcí: 2 Česká kuchyně Vegetariánský recept

Lilkové karbanátky. Ingredience. Postup přípravy receptu. podle potřeby. Doba vaření: 30 minut Počet porcí: 2 Česká kuchyně Vegetariánský recept Lilkové karbanátky Doba vaření: 30 minut Počet porcí: 2 Česká kuchyně Vegetariánský recept Ingredience vejce 1-2 kusy cibule 1 kus lilek 1 kus česnek 2 stroužky podle potřeby mletý pepř strouhanka kari

Více

Mouku s kořením a solí smíchejte v míse. Přidejte 3-4 lžíce vody tak, aby vzniklo tuhé těsto. Cibulové klínky do něj důkladně vmíchejte.

Mouku s kořením a solí smíchejte v míse. Přidejte 3-4 lžíce vody tak, aby vzniklo tuhé těsto. Cibulové klínky do něj důkladně vmíchejte. Cibulové bhaji hladká mouka 6 lžic mletá kurkuma 1 zarovnaná lžička mletý římský kmín 1 zarovnaná lžička garammasala (indické grilovací koření: hřebíček, kardamon, kmín, koriandr, pepř, skořice) 1 zarovnaná

Více

ŘEPNÝ KRÉM S RUKOLOU POLÉVKY ŘEPNÝ KRÉM S RUKOLOU

ŘEPNÝ KRÉM S RUKOLOU POLÉVKY ŘEPNÝ KRÉM S RUKOLOU 62 63 POLÉVKY ŘEPNÝ KRÉM S RUKOLOU Řepná polévka je obvykle spojována se zimou, ale spolu s rukolou je to univerzální jídlo: horká vám bude chutnat v chladnu, vychlazená s pár kostkami ledu v létě. 1400

Více

Pomazánka s vejci a olivami

Pomazánka s vejci a olivami Pomazánka s Tofu Uzené tofu Sýr měkký Olivový olej extra virgine Trochu soli Případně jarní cibulku Postup Uzené tofu rozmixujte do hladka s olivovým olejem, až vznikne hladká krémová hmota. Tu smíchejte

Více

Jídelníček: Týden 3. Snídaně: Skořicová žemle s jogurtovým krémem a banány. Snídaně: Kokosové lívance s jahodami

Jídelníček: Týden 3. Snídaně: Skořicová žemle s jogurtovým krémem a banány. Snídaně: Kokosové lívance s jahodami Cesta do plavek Jídelníček Týden 3 www.cestadoplavek.cz www.facebook.com/cestadoplavek Jídelníček: Týden 3 den 15 pondělí den 19 pátek Snídaně: Borůvkové lívance Oběd: Zapečený kuskus se žampiony a vejci

Více

Restaurace Radost. Polévky

Restaurace Radost. Polévky Polévky 0,25l Silný masový vývar dle denní nabídky s celestýnskými nudlemi a zeleninou 35,- 0,25l Česneková polévka se šunkou, sýrem, žloutkem a chlebovými krutony 40,- 0,25l Česneková polévka se šunkou,

Více

Instrukce pro učitele k přípravě lekce vaření

Instrukce pro učitele k přípravě lekce vaření suroviny: salátová okurka Dovednosti, které se žáci naučí: loupání, jemné krájení, strouhání, míchání Pokrmy: Studená okurková polévka s koprem, šp.: špetka okurky salátové / 500 g - oloupejte - nastrouhejte

Více

Pondělí Kuřecí vývar se zeleninou a smaženým hráškem

Pondělí Kuřecí vývar se zeleninou a smaženým hráškem Pondělí 2.1.2017 Kuřecí vývar se zeleninou a smaženým hráškem - Kuřecí skelety, mrkev, celer, petržel, sůl, pepř mletý, kmín meletý, petželová nať, smažený hrášek Podkrkonošské kyselo - Směs smíšených

Více

Recepty pro týden 13.6.-19.6.

Recepty pro týden 13.6.-19.6. Bramborový nákyp 2 kg brambor 1 lžička másla 120 g sýra s plísní na povrchu pohanková strouhanka 3 lžičky majoránky sůl podle chuti Brambory i se slupkou omyjeme a uvaříme. Zapékací misku vymažeme máslem,

Více

Recepty. Italská kuchyně. Kuchařské kurzy v hotelu Park Inn by Radisson. Vážení absolventi kuchařských kurzů,

Recepty. Italská kuchyně. Kuchařské kurzy v hotelu Park Inn by Radisson. Vážení absolventi kuchařských kurzů, Kuchařské kurzy v hotelu Park Inn by Radisson Vážení absolventi kuchařských kurzů, Recepty Italská kuchyně doufáme, že se Vám kulinářský zážitek líbil a že si vaření brzy zopakujete v kruhu svých nejbližších.

Více

Dětský kurz s recepty Jamie Olivera

Dětský kurz s recepty Jamie Olivera Dětský kurz s recepty Jamie Olivera Jednoduchý salát Křupavé kuřecí kousky s bylinkovým dipem Losos se zeleninou a pestem Bezlepkové ovesné sušenky s hrozinkami Jednoduchý salát 4 jarní cibulky 1 okurka

Více

Jídelníček: Týden 2. Snídaně: Skořicová žemle s kávovým krémem a jahodami. Snídaně: Míchaná vejce s čerstvými bylinkami

Jídelníček: Týden 2. Snídaně: Skořicová žemle s kávovým krémem a jahodami. Snídaně: Míchaná vejce s čerstvými bylinkami Cesta do plavek Jídelníček Týden 2 www.cestadoplavek.cz www.facebook.com/cestadoplavek Jídelníček: Týden 2 den 8 pondělí den 12 pátek Snídaně: Míchaná vejce s čerstvými bylinkami Oběd: Vepřový guláš s

Více

Žebra & křídla. Zapečené chilli nachos. Buffalo křidélka. Crudité s dipem z modrého sýra. Pečená vepřová žebra s domácí barbecue omáčkou

Žebra & křídla. Zapečené chilli nachos. Buffalo křidélka. Crudité s dipem z modrého sýra. Pečená vepřová žebra s domácí barbecue omáčkou Žebra & křídla Zapečené chilli nachos Buffalo křidélka Crudité s dipem z modrého sýra Pečená vepřová žebra s domácí barbecue omáčkou Grilovaná kukuřice Salát Coleslaw Česneková bageta Zapečené chilli nachos

Více

PŘEDKRMY BEZMASÉ POKRMY

PŘEDKRMY BEZMASÉ POKRMY PŘEDKRMY 50g Ravioli z červené řepy plněné kozím sýrem 126,- dekorované opečenými piniovými oříšky doplněné rozpečenou francouzskou bagetkou 100g Krevetový koktejl s grilovanými toasty 84,- 1ks Topinka

Více

Francouzská kuchyně II.

Francouzská kuchyně II. Francouzská kuchyně II. Salát Nicoise Quiche Lorraine Šetrně pečená kachní prsa na pomeranči Ratatouille Flambované palačinky Salát Nicoise 1 ks římského salátu 2 větší brambory 100 g čerstvých zelených

Více

Romská kuchařka. Perkelt

Romská kuchařka. Perkelt Romská kuchařka Soupis receptů na klasické romské pokrmy, které se připravovaly v rámci akce Dny romské kuchyně dne 30. 9. 2009 v Romském kulturním a společenském centru v Karviné za finanční spoluúčasti

Více

Minutky restaurace : Ryby :

Minutky restaurace : Ryby : Studené předkrmy : 60 g Nakládaný kozí sýr v olivovém oleji s paprikou, česnekem a bylinkami podávaný s rozpečenou bagetkou 59,- 60 g Matjesy ala losos ložené na jablečném salátku s cibulí, zdobené kapary

Více

VAŘEČČINY KRABIČKY POLÉVKA Č.1 KVĚTÁKOVÁ BZL (KVĚTÁK, MÁSLO, MLÉKO, SMETANA, CIBULE, BYLINKY, KOŘENÍ) ALERGEN:7

VAŘEČČINY KRABIČKY POLÉVKA Č.1 KVĚTÁKOVÁ BZL (KVĚTÁK, MÁSLO, MLÉKO, SMETANA, CIBULE, BYLINKY, KOŘENÍ) ALERGEN:7 VAŘEČČINY KRABIČKY PONDĚLÍ 17.12.2018 KVĚTÁKOVÁ BZL (KVĚTÁK, MÁSLO, MLÉKO, SMETANA, CIBULE, BYLINKY, DÝŇOVÁ S PRAŽENÝMI DÝŇOVÝMI SEMÍNKY BZL (DÝŇE, SMETANA, MÁSLO, MLÉKO, CIBULE, ČESNEK, DÝŇOVÁ SEMÍNKA,

Více

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 6. týden ŽENA S NADVÁHOU

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 6. týden ŽENA S NADVÁHOU Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu Recepty na 6. týden ŽENA S NADVÁHOU Tyto recepty jsou určeny pro ženu s nadváhou. Pro vaši orientaci uvádíme následující přibližné parametry:

Více

15. 300g Caesar salát 139,- (římský salát, kuřecí maso, parmazán, ančovičkový dresink, krutony)

15. 300g Caesar salát 139,- (římský salát, kuřecí maso, parmazán, ančovičkový dresink, krutony) Předkrmy 1. 100g Tataráček z lososa na listovém salátu, toustový chléb 92,- 2. 100g Domácí paštika na brusinkovém soté s konfitovaným pomerančem 79,- a omáčkou z červeného vína, pečivo 3. 100g Na plátky

Více

100g Grilovaný hermelín s brusinkovou omáčkou na ledovém salátě (7) 95,-Kč. 120g Grilovaná mozarella v parmské šunce se sušenými rajčaty (7) 95,-Kč

100g Grilovaný hermelín s brusinkovou omáčkou na ledovém salátě (7) 95,-Kč. 120g Grilovaná mozarella v parmské šunce se sušenými rajčaty (7) 95,-Kč Předkrmy 100g Formagi misti (míchaný sýrový talíř) (7) 80,-Kč 100g Grilovaný hermelín s brusinkovou omáčkou na ledovém salátě (7) 95,-Kč 120g Grilovaná mozarella v parmské šunce se sušenými rajčaty (7)

Více

Česneková polévka s opečenou slaninou, sýrem a chlebovými krutony (1,3,7)

Česneková polévka s opečenou slaninou, sýrem a chlebovými krutony (1,3,7) P o l é v k y Česneková polévka s opečenou slaninou, sýrem a chlebovými krutony (1,3,7) Hovězí vývar (1,3,7) s masem a domácími nudlemi Jihočeská kulajda (1,3,7) s h o u b a m i P ř e d k r m y 20 Kč 25

Více

Mexická kuchyně I. Empanadas plněné taštičky. Carpaccio tortillas. Chimichangas. Guacamole. Pico de gallo salsa. Churros

Mexická kuchyně I. Empanadas plněné taštičky. Carpaccio tortillas. Chimichangas. Guacamole. Pico de gallo salsa. Churros Mexická kuchyně I. Empanadas plněné taštičky Carpaccio tortillas Chimichangas Guacamole Pico de gallo salsa Churros Empanadas plněné taštičky Těsto 600 g hladké mouky 80-100 g másla sůl 2 ks vejce 100

Více

VAŘEČČINY KRABIČKY. Po 25.3.

VAŘEČČINY KRABIČKY. Po 25.3. VAŘEČČINY KRABIČKY Po 25.3. 1. Hříbkový krém BZL (hříbky, cibule, smetana, máslo, mléko, 2.Petrohradský boršč BZL (vepřové maso, mrkev, červená řepa, červené zelí, cibule, rajčata, smetana, Smažená karí

Více

Lehké recepty Méně cholesterolu

Lehké recepty Méně cholesterolu Lehké recepty Méně cholesterolu Lehké recepty Méně cholesterolu Stravovat se zdravě, neznamená mít hlad! A ani to neznamená, že se musíte vzdát tradičních jídel a dělat kompromisy v chuti. Stačí sáhnout

Více

VAŘEČČINY KRABIČKY Po 10.6.

VAŘEČČINY KRABIČKY Po 10.6. VAŘEČČINY KRABIČKY Po 10.6. 1. Mrkvový krém s jablky a zázvorem BZL (mrkev, jablka, zázvor, mléko, máslo, bylinky, Alergen: 7 2. Z pečených rajčat, bazalky a extra virginu BZL (rajčata, bazalka, extra

Více

Mexická kuchyně III. Smažené papriky Relleňos. Krevety v mandlové omáčce. Plněné motýlky z hovězí roštěné brambory se solí s chipotlle

Mexická kuchyně III. Smažené papriky Relleňos. Krevety v mandlové omáčce. Plněné motýlky z hovězí roštěné brambory se solí s chipotlle Mexická kuchyně III. Smažené papriky Relleňos Krevety v mandlové omáčce Plněné motýlky z hovězí roštěné brambory se solí s chipotlle Nopales kaktusová salsa Kokosový puding Smažené papriky Relleňos 6 tlustostěnných

Více

DeBuyer. Grilované krevety s omáčkou Aioli. Šetrně pečená kachní prsa na pomeranči. Dušené slávky s citronovou trávou, zázvorem a koriandrem

DeBuyer. Grilované krevety s omáčkou Aioli. Šetrně pečená kachní prsa na pomeranči. Dušené slávky s citronovou trávou, zázvorem a koriandrem DeBuyer Věřím, že jste si akci u nás užili a pokrmy, které jste včera připravovali, si mnozí z Vás uvaří i doma :) Grilované krevety s omáčkou Aioli Šetrně pečená kachní prsa na pomeranči Dušené slávky

Více

Čočková se smetanou 0.3 l + pizza štangle 1, 7, 12 Minestra di Pomodori 0.3 l. rajčatová polévka s parmazánem

Čočková se smetanou 0.3 l + pizza štangle 1, 7, 12 Minestra di Pomodori 0.3 l. rajčatová polévka s parmazánem Čočková se smetanou 0.3 l Pizza s česnekem 300g 1, 7, 12 rajčatový základ, sýr mozzarella, česnek Špagety se smetanou, slaninou a sýrem 350 g 1, 7, 12 těstovina, slanina, smetana, sýr parmazán Vepřové

Více

5PŘÍLOHY MOHOU BÝT NĚKDY. Přílohy PŘÍLOHY 91 JEDNÍM Z PROBLÉMŮ, KDYŽ PŘI- PRAVUJETE JÍDLO. PROTO JE TATO KAPITOLA ZAMĚŘENÁ NA KREATIVNÍ

5PŘÍLOHY MOHOU BÝT NĚKDY. Přílohy PŘÍLOHY 91 JEDNÍM Z PROBLÉMŮ, KDYŽ PŘI- PRAVUJETE JÍDLO. PROTO JE TATO KAPITOLA ZAMĚŘENÁ NA KREATIVNÍ PŘÍLOHY 9 5PŘÍLOHY MOHOU BÝT NĚKDY JEDNÍM Z PROBLÉMŮ, KDYŽ PŘI- PRAVUJETE JÍDLO. PROTO JE TATO Přílohy KAPITOLA ZAMĚŘENÁ NA KREATIVNÍ PŘÍLOHY, JAKO JE ZELENINOVÁ OBLOHA ČI SALÁT, KTERÉ OŽIVÍ POKRM CHUŤOVĚ

Více

Krůtí guláš. Suroviny. Postup:

Krůtí guláš. Suroviny. Postup: Krůtí guláš 125 g krůtího masa na guláš zeleninový vývar z kostky 1/2 lžičky sladké papriky 50 g žampionů pórek 10 g másla 10 g hladké mouky 40 ml kysané smetany sůl, pepř olej Maso omyjeme, osušíme a

Více

Extra panenský olivový olej Benoit 500 ml, 750 ml, 5 l

Extra panenský olivový olej Benoit 500 ml, 750 ml, 5 l Product Catalogue Extra panenský olivový olej Benoit 500 ml, 750 ml, 5 l Extra panenský olivový olej Benoit s lehkou ovocnou chutí a jemným dotykem vůně květin je lisovaný za studena výlučně mechanickým

Více

Ceník r. 2014 EXPRES MENU, s.r.o. TRUTNOV HOTOVÉ JÍDLO STERILOVANÉ 5 porcí bez přílohy

Ceník r. 2014 EXPRES MENU, s.r.o. TRUTNOV HOTOVÉ JÍDLO STERILOVANÉ 5 porcí bez přílohy Ceník r. 2014 EXPRES MENU, s.r.o. TRUTNOV HOTOVÉ JÍDLO STERILOVANÉ 5 porcí bez přílohy Hlavní jídla Složení a charakteristika 100g masa/porce cena bez DPH 150 g/porce Maso kuřecí stehenní - kousky: Kuřecí

Více

DO 498BL DO 499BL POLÉVKOVAR RECEPTY

DO 498BL DO 499BL POLÉVKOVAR RECEPTY DO 498BL DO 499BL POLÉVKOVAR RECEPTY PŘIPRAVTE SI LAHODNOU POLÉVKU! S tímto přístrojem snadno připravíte plný hrnec horké polévky z čerstvé zeleniny už do 20 minut. Do přístroje vložte všechny suroviny,

Více

Jaternice s kroupovým rizotem a hříbky. Jak na to

Jaternice s kroupovým rizotem a hříbky. Jak na to Jaternice s kroupovým rizotem a hříbky Kroupy uvaříme v osolené vodě do měkka. Sušené hřiby namočíme na 30 minut do studené vody a poté nakrájíme na malé kousky. Vodu z hub necháme na podlévání rizota,

Více

80 g Plátky uzeného lososa s malým rukolovým salátem, citronem 125,- a parmazánem, bagetka

80 g Plátky uzeného lososa s malým rukolovým salátem, citronem 125,- a parmazánem, bagetka Jídelní lístek Studené předkrmy 80 g Plátky uzeného lososa s malým rukolovým salátem, citronem 125,- a parmazánem, bagetka 80 g Pečené papriky, marinované ve vinném octu, olivovém oleji 85,- a česneku,

Více

Mexická kuchyně II. Mexican spicy bean soup. Kuřecí Tacos. Chilli Con Carne. Melounovo mangová salsa. Mexické pšeničné tortilly

Mexická kuchyně II. Mexican spicy bean soup. Kuřecí Tacos. Chilli Con Carne. Melounovo mangová salsa. Mexické pšeničné tortilly Mexická kuchyně II. Mexican spicy bean soup Kuřecí Tacos Chilli Con Carne Melounovo mangová salsa Mexické pšeničné tortilly Banán v pšeničné tortille Mexican spicy bean soup 300 g mletého hovězího masa

Více

restaurace & penzion s trhanými saláty, hoblinkami parmazánu Grana Padano a limetkou, ochucené bazalkovým pestem a balzamikovým glazé

restaurace & penzion s trhanými saláty, hoblinkami parmazánu Grana Padano a limetkou, ochucené bazalkovým pestem a balzamikovým glazé Předkrmy 80g Carpaccio z hovězí svíčkové 135,- s trhanými saláty, hoblinkami parmazánu Grana Padano a limetkou, ochucené bazalkovým pestem a balzamikovým glazé 90g Nugety čerstvého kozího sýru 125,- balené

Více

OBOUSTRANNÁ PÁNEV KNIHA RECEPTŮ

OBOUSTRANNÁ PÁNEV KNIHA RECEPTŮ OBOUSTRANNÁ PÁNEV KNIHA RECEPTŮ Před použitím si pečlivě přečtěte následující pokyny: Péče a údržba: před prvním použitím Oboustrannou pánev umyjte v horké mýdlové vodě. Opláchněte a osušte. Vnitřní strany

Více

KACHNÍ PRSA NA SMĚSI MLADÝCH SALÁTŮ

KACHNÍ PRSA NA SMĚSI MLADÝCH SALÁTŮ KACHNÍ PRSA NA SMĚSI MLADÝCH SALÁTŮ Ingredience: rukola 250 g hrubá sůl 1 špetka pepř černý mletý 1 špetka cherry rajčátka 250 g kachní prsa 1 ks piniové oříšky 150 g červené víno 150 ml Připravte si:

Více

100 g Tatarský biftek z pravé hovězí svíčkové s česnekovými topinkami 160,-

100 g Tatarský biftek z pravé hovězí svíčkové s česnekovými topinkami 160,- Předkrmy 100 g Tatarský biftek z pravé hovězí svíčkové s česnekovými topinkami 160,- 60 g Kuřecí prso pečené v panchettě se salátem tzatziky a česnekovou bagetou 62,- 80 g Tatarský biftek z lososa s kopečkem

Více

Restaurace Rio. Polévky

Restaurace Rio. Polévky Polévky 0,25l Silný masový vývar dle denní nabídky s nudlemi a zeleninou 35,- 0,25l Česneková polévka se šunkou, sýrem, žloutkem a chlebovými krutony 40,- 0,25l Česneková polévka se šunkou, tvarůžkou,

Více

Multikulturní výchova pracovní list

Multikulturní výchova pracovní list Multikulturní výchova pracovní list Předmět Ročník Informatika 6.-9. ročník Jméno Vzdělávací program Téma ŠVP ZŠ - Berlička Jídlo Výstupy - potraviny typické pro různé světadíly - globalizace - náměty

Více

VAŘEČČINY KRABIČKY Po 3.6.

VAŘEČČINY KRABIČKY Po 3.6. VAŘEČČINY KRABIČKY Po 3.6. 1. Italská tomatová s bazalkou BZL (rajčata, bazalka, olivový olej, cibule,bylinky, Alergen:0 2. Lososový krém BZL (losos, cibule, máslo, smetana, bílé víno, bylinky, Alergen:4,7,12

Více

VAŘEČČINY KRABIČKY. Po 8.4. Polévka: 1. Hrášková s mátou BZL (hrášek, máta, máslo, mléko, smetana, bylinky, koření) Alergen:7

VAŘEČČINY KRABIČKY. Po 8.4. Polévka: 1. Hrášková s mátou BZL (hrášek, máta, máslo, mléko, smetana, bylinky, koření) Alergen:7 VAŘEČČINY KRABIČKY Po 8.4. 1. Hrášková s mátou BZL (hrášek, máta, máslo, mléko, smetana, bylinky, koření) Alergen:7 2.Vývar z uzeného masa s kroupami (uzené maso, kroupy, mléko, bylinky, koření) Alergen:

Více

Základní kameny italské kuchyně

Základní kameny italské kuchyně Základní kameny italské kuchyně Tataráček z hovězí svíčkové Bazalkové pesto Domácí bramborové gnocchi Ragú Bolognese Domácí tagliatelle Čokoládový fondán Tataráček z hovězí svíčkové 200 g hovězí svíčkové

Více

Riccardo Lucque. kuchyně

Riccardo Lucque. kuchyně Riccardo Lucque kuchyně 2 3 Bramborové krokety s vařenou šunkou a sýrem fontina Crocchette di patate, prosciutto e fontina 300 g syrových brambor 70 g na kostičky nakrájené vařené šunky 70 g na kostičky

Více

Ranní jídelní lístek. S n í d a ň o v ý l í s t e k hod. K snídaňové nabídce espresso, čaj, nealko za 50 % ceny! Hemenex 55 Kč /70 g/

Ranní jídelní lístek. S n í d a ň o v ý l í s t e k hod. K snídaňové nabídce espresso, čaj, nealko za 50 % ceny! Hemenex 55 Kč /70 g/ Ranní jídelní lístek 8.00-10.00 hod. Hemenex 55 Kč /70 g/ Míchaná vejce na cibulce 40 Kč /3 ks/ Vaječná omeleta se šunkou a sýrem 55 Kč /70 g/ Domácí klobása s hořčicí a křenem 45 Kč /100 g/ Obložený talíř

Více

........ CS TROUBA RECEPTY

........ CS TROUBA RECEPTY ...... CS TROUBA RECEPTY 2 www.electrolux.com AUTOMATICKÉ PROGRAMY Číslo programu Název programu 1 HOVĚZÍ PEČENĚ 2 VEPŘOVÁ PEČENĚ 3 CELÉ KUŘE 4 PIZZA 5 MUFFIN 6 SLANÝ LOTRINSKÝ KOLÁČ 7 BÍLÝ CHLÉB 8 ZAPEČENÉ

Více

VAŘEČČINY KRABIČKY. Po 11.3.

VAŘEČČINY KRABIČKY. Po 11.3. VAŘEČČINY KRABIČKY Po 11.3. 1. Jemný dýňový krém se zakysanou smetanou a balsamicem BZL (dýně, cibule, máslo, smetana, mléko, balsamico, bylinky, Alergen: 7 2.Staročeská koprovka BZL (kopr, cibule, smetana,

Více

VAŘEČČINY KRABIČKY Po 12.8.

VAŘEČČINY KRABIČKY Po 12.8. VAŘEČČINY KRABIČKY Po 12.8. 1.Francouzská cibulačka s bílým vínem (cibule, bílé víno, máslo, bylinky, koření) 2.Bretaňská BZL (brokolice, mrkev, cibule, česnek, smetana, masový vývar, bylinky, koření)

Více

Jídelní lístek Předkrm Malá jídla Polévky Hotová jídla české kuchyně

Jídelní lístek Předkrm Malá jídla Polévky Hotová jídla české kuchyně Jídelní lístek Předkrm 80g Konfinovaná husí játra s cibulí a portským vínem zalitá v sádle, hruškový salát s baby špenátem, čerstvý chléb 79,- Malá jídla 120g Masová směs z vepřového a kuřecího masa dušená

Více

Objednejte si hlavní chod a dostanete od nás polévku nebo dezert zdarma! Jídla označená * jsou připravována jako minutka!

Objednejte si hlavní chod a dostanete od nás polévku nebo dezert zdarma! Jídla označená * jsou připravována jako minutka! Pondělí 12. květen Hovězí polévka s játrovými knedlíčky Krémová česnečka s krutóny Pečený kapr na česneku s vařeným bramborem Kuřecí medailonky na lůžku fazolových lusku na slanině a šťouchaný brambor

Více

Polévky. Dětská jídla

Polévky. Dětská jídla Předkrmy 50g 80g Ztracené vajíčko na směsi salátů s dijonskou zálivkou a slaninovým chipsem, toust Carpaccio z červené řepy zdobené salátkem z rukoly, parmezánem a vlašskými ořechy nakládanými v medu,

Více

Vítáme Vás v restauraci Mediterrano.

Vítáme Vás v restauraci Mediterrano. Vítáme Vás v restauraci Mediterrano. Nabízíme Vám příjemné posezení v klimatizovaném prostředí, ve kterém můžete ochutnat velké množství zeleninových salátů, steaku, rybích specialit a jiných pochoutek.

Více

OBĚDY A VEČEŘE NEJEN PRO CELIAKY

OBĚDY A VEČEŘE NEJEN PRO CELIAKY 1 Karla Pelikánová OBĚDY A VEČEŘE NEJEN PRO CELIAKY 60 zdravých, rychlých a snadných receptů, kterým přijdou na chuť úplně všichni 2 SALÁTY Špenátový s rajčaty Zeleninový salát s čerstvým baby špenátem

Více

I Love Burgers. Bulky na burgery. Klasik burger. PULLED PORK BBQ burger. FISH AND CHIPS Burger. Batátové hranolky a guacamole

I Love Burgers. Bulky na burgery. Klasik burger. PULLED PORK BBQ burger. FISH AND CHIPS Burger. Batátové hranolky a guacamole I Love Burgers Bulky na burgery Klasik burger PULLED PORK BBQ burger FISH AND CHIPS Burger Batátové hranolky a guacamole Bulky na burgery 225 ml vlažného mléka 30 g čerstvého droždí 500 g hladké mouky

Více

Tataráček ze zauzeného lososa s mladou cibulkou

Tataráček ze zauzeného lososa s mladou cibulkou PŘEDKRMY Bruschetta s plátky rajčat,mozzarellou a čerstvou bazalkou 100g 79 kč Tataráček ze zauzeného lososa s mladou cibulkou a kytičkou salátu,opečený domácí chléb 60g 85 kč POLÉVKY Krémová dýňová zjemněná

Více

Seminář Guláše v mnoha variacích

Seminář Guláše v mnoha variacích Seminář Guláše v mnoha variacích Přednášející: Jan Pípal Executive Chef Grandhotel Pupp Karlovy Vary, a.s. Kuchař roku 2003/2004 Člen představenstva Pražské a středočeské pobočky AKC ČR Jan Davídek Executive

Více

0,33 l Silný hovězí vývar s masem, zeleninou a. 0,33 l Česneková polévka s klobáskou a krutóny, 0,33 l Capuccino z lesních hříbků s kapkou dýňového

0,33 l Silný hovězí vývar s masem, zeleninou a. 0,33 l Česneková polévka s klobáskou a krutóny, 0,33 l Capuccino z lesních hříbků s kapkou dýňového 100 g Hovězí Carpaccio / jemný plátek z hovězí svíčkové s bazalkovým pestem, hoblinkami parmazánu, lístky rukoly a olivovým olej / 154,- Kč 100 g Variace sýrů /servírovaná s ořechy a hrozny / 55,- Kč 100

Více

VAŘEČČINY KRABIČKY. Po 2.9. Polévka: 1.Špenátový krém se sýrem BZL (špenát, česnek, cibule, máslo, smetana, mléko, bylinky, koření) Alergen:7

VAŘEČČINY KRABIČKY. Po 2.9. Polévka: 1.Špenátový krém se sýrem BZL (špenát, česnek, cibule, máslo, smetana, mléko, bylinky, koření) Alergen:7 VAŘEČČINY KRABIČKY Po 2.9. 1.Špenátový krém se sýrem (špenát, česnek, cibule, máslo, smetana, mléko, bylinky, koření) Alergen:7 2.Česnečka s uzeným masem a brambory (hovězí vývar, uzené maso, brambor,

Více

Asijské fusion. Duhové jarní závitky se zázvorovo arašídovou omáčkou. Banánová polévka s kokosovým mlékem. Kuřecí salát ze skleněných nudlí

Asijské fusion. Duhové jarní závitky se zázvorovo arašídovou omáčkou. Banánová polévka s kokosovým mlékem. Kuřecí salát ze skleněných nudlí Asijské fusion Duhové jarní závitky se zázvorovo arašídovou omáčkou Banánová polévka s kokosovým mlékem Kuřecí salát ze skleněných nudlí Domácí curry s hovězím masem a ananasem Duhové jarní závitky se

Více

Indonéská smažená rýže nasi goreng 4 porce

Indonéská smažená rýže nasi goreng 4 porce Rýže a nudle Indonéská smažená rýže nasi goreng 4 porce 250 g loupaných syrových tygřích krevet 80 g namočených sušených krevet 20 g zázvoru 4 houby šitake 1 svazek jarní cibulky 1 lžíce sambal badyak

Více

VAŘEČČINY KRABIČKY. Po 20.5.

VAŘEČČINY KRABIČKY. Po 20.5. VAŘEČČINY KRABIČKY Po 20.5. 1. Rajská s rýží BZL (rajčatové pyré, cibule, škrob, bylinky, Alergen:0 2. Tažený hovězí vývar s pečenou zeleninou a nudlemi (hovězí maso, mrkev, celer, petržel, cibule, česnek,

Více

Sokolovská 67, 136 00 Praha 8. Platný k 31.8.2012 Zdroj: Oficiální stránky restaurace Karlínský mlýn

Sokolovská 67, 136 00 Praha 8. Platný k 31.8.2012 Zdroj: Oficiální stránky restaurace Karlínský mlýn Sokolovská 67, 136 00 Praha 8 Platný k 31.8.2012 Zdroj: Oficiální stránky restaurace Karlínský mlýn Předkrmy 100g Buffalo Mozzarella Caprese 85,- Kč (Mozzarella, rajčata, bazalka, olivový olej) 100g Pikantní

Více

1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY

1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY CS TROUBA RECEPTY 2 www.electrolux.com 1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY 1.1 Hovězí pečeně Nastavení: Automatická pečicí sonda. Teplota sondy: 65 C. Maso podle chuti okořeňte, zasuňte pečicí sondu a vložte do zapékací

Více

1 Hovězí Carpaccio (01,03,06,07,11) 80 g 109,- Kč hovězí carpaccio, olivový olej, rukola, parmezán, bylinové pesto, opečený toast

1 Hovězí Carpaccio (01,03,06,07,11) 80 g 109,- Kč hovězí carpaccio, olivový olej, rukola, parmezán, bylinové pesto, opečený toast TEPLÉ A STUDENÉ PŘEDKRMY 1 Hovězí Carpaccio (01,03,06,07,11) 80 g 109,- Kč hovězí carpaccio, olivový olej, rukola, parmezán, bylinové pesto, opečený toast 2 Bruschetta (01) 200 g 69,- Kč pizza chlebíček,

Více

Vegetariánská kuchyně

Vegetariánská kuchyně Vegetariánská kuchyně Semínkové paté se sušenými rajčaty Vegeburger s quionoou a domácí tatarkou Šafránovo-kokosová polévka s čerstvým špenátem Fazolové brownies s avokádovým krémem Semínkové paté se sušenými

Více

Banica se sýrem 60,- (bulharská domácí zapečená specialita z křupavého listového těsta, plněná ovčím sýrem a vejcem)

Banica se sýrem 60,- (bulharská domácí zapečená specialita z křupavého listového těsta, plněná ovčím sýrem a vejcem) PŘEDKRMY Banica se sýrem 60,- (bulharská domácí zapečená specialita z křupavého listového těsta, plněná ovčím sýrem a vejcem) Papriky Bjurek 110,- (grilované kapie plněné směsí bulharského bílého sýra,

Více

Báječné místo na Šumavě! JÍDELNÍ LÍSTEK

Báječné místo na Šumavě! JÍDELNÍ LÍSTEK Báječné místo na Šumavě! JÍDELNÍ LÍSTEK PŘEDKRMY Mozzarella s rajčaty 100 g 109 Kč Bruschetta s rajčaty a česnekem 2 ks 99 Kč Smažený hermelín s brusinkami 100 g 99 Kč Studený mix (uzeniny, sýry, máslo,

Více

BUSINESS LUNCH MENU. DEZERTY Borůvky se zakysanou smetanou a mátou (7) Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem (1,3,7)

BUSINESS LUNCH MENU. DEZERTY Borůvky se zakysanou smetanou a mátou (7) Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem (1,3,7) Pondělí 24. srpna 0,3l / 0,2l Hovězí polévka s celestýnskými nudlemi (1,3,7,9) 38 Kč/ 25Kč 0,3l / 0,2l Bramborová polévka (1,6,9) 38 Kč/ 25Kč Hovězí guláš s žampiony a houskovými knedlíky (1,3,7) Smažená

Více

DENNÍ MENU

DENNÍ MENU 19. 9. 2016 Frankfurtská s párkem Kuřecí kung pao Vařené uzené maso s hrachovou kaší a sterilovanou okurkou Fish fry (smažená máslová ryba) Hovězí pečeně znojemská Variace listových salátů s mozzarellou

Více

100 g Domácí zvěřinová paštika s rozpečenou bagetkou 68,- Kč (kančí, dančí, srnčí maso, sádlo, smetana, divoké koření, brusinky) 1,3,7.

100 g Domácí zvěřinová paštika s rozpečenou bagetkou 68,- Kč (kančí, dančí, srnčí maso, sádlo, smetana, divoké koření, brusinky) 1,3,7. Studené předkrmy 150 g Domácí sádlo se škvarkama, cibule, Petřkovický chléb (2ks) 58,- Kč (sádlo na škvaření, sůl, mléko, cibule, chléb) 1,3,7. 100 g Domácí zvěřinová paštika s rozpečenou bagetkou 68,-

Více

Předkrmy a Chuťovky. Polévky. Hotová jídla

Předkrmy a Chuťovky. Polévky. Hotová jídla Předkrmy a Chuťovky 100g Restovaná krůtí jatýrka na grilu, podávané na strouhané cuketové placičce s rozpečenou bagetou (1,3,7) 75,- Kč 400g Domácí bramborové lupínky z čerstvých brambor, s česnekovým

Více

Irská líčka na červeném víně s bramborovou kaší

Irská líčka na červeném víně s bramborovou kaší Irská líčka na červeném víně s bramborovou kaší S u r o v i n y 1 kg telecích líček, popřípadě loupané plece, rostlinný olej (například řepkový) na opékání, 300 400 g kořenové zeleniny, 1 2 cibule, červené

Více

90g Hovězí carpaccio... 139,- marinované plátky hovězí svíčková s parmezánem a květy capari, zdobená lístky rukoly, domácí italský chléb

90g Hovězí carpaccio... 139,- marinované plátky hovězí svíčková s parmezánem a květy capari, zdobená lístky rukoly, domácí italský chléb Předkrmy 125g Caprese.................................................89,- cherry rajčata, mozzarella, bazalka, olivový olej, domácí italský chléb 90g Hovězí carpaccio.....................................

Více