Podpora IS FIT: Analýza požadavků od průmyslu (32)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Podpora IS FIT: Analýza požadavků od průmyslu (32)"

Transkript

1 Podpora IS FIT: Analýza požadavků od průmyslu (32) Semestrální práce na předmět MI-CIO Konzultant: Ing. Robert Pergl, Ph.D. Vedoucí týmu: Bc. Jiří Pavelka Členové týmu: Bc. Aleš Hübl Bc. Jakub Jirůtka Bc. Jan Pavlovský Bc. Jaroslav Fibichr Bc. Ladislav Stára Bc. Ondřej Stuchlík Bc. Tomáš Borovička Bc. Tomáš Kouba Praha 2012

2 1. Úvod Náplního naší práce bylo zmapovat potřeby a představy firem o způsobu užší spolupráce s univerzitami. K tomuto účelu jsme vytvořili dotazník, jenž jsme společně se zástupci oslovených firem vyplnili. V tomto dokumentu uvádíme souhrn získaných informací. Výsledky budou využity při přípravě portálu pro spolupráci s průmyslem, který bude součástí nového informačního systému ČVUT v Praze. Online dotazník naleznete na a kompletní výsledky na Zúčastněné firmy Oslovili jsme mnoho firem, z nichž se našeho průzkumu zúčastnilo těchto třináct: ACTIVE 24, s. r. o. AVG Technologies CZ, s. r. o. DHL Information Services DoxoLogic, s. r. o. Future Product Design, a. s. IBA CZ, s. r. o. IBM Česká republika, spol. s r. o. Oracle Czech, s. r. o. Profinit, s. r. o. Recruiting Talents, s. r. o. Seznam.cz, a. s. SVM Microwaves, s. r. o. TTC MARCONI, s. r. o. 1.2 Vysvětlivky ke grafům Síla požadavku vyjadřuje míru, jak je pro respondenta daný požadavek důležitý. Pohybuje se na stupnici od 0 do 3, kde jednotlivé stupně znamenají: 3 bez toho se neobejdeme (must have), 2 rozhodně chceme (should have), 1 bylo by dobré (could have), 0 není třeba (won t have). Při čtení výsledků mějte na zřeteli, že rozdíl mezi stupni 3 a 2 napříč firmami nemá vysokou vypovídací hodnotu.

3 2. Výsledky průzkumu 2.1 Oslovené firmy a jejich zájem o spolupráci 2.2 Spolupráce s univerzitami Současný stav S jakými univerzitami spolupracujete? a s jakými v budoucnu chcete spolupracovat?

4 Všechny oslovené firmy již spolupracují s ČVUT v Praze, především s FEL a FIT (ve stejné míře), a většina má zájem ve spolupráci dále pokračovat. VUT v Brně je stejně žádaná, ale současná reálná spolupráce je nižší. Současná spolupráce na výuce Firmy obvykle nemají dostatek kapacit na výuku předmětů (vč. velikánů jako IBM), proto preferují časově méně náročnou formu spolupráce, zejména hostující přednášky odborníků (12 firem ze 13). 62 % firem (8 ze 13), které mají zájem o vlastní předmět nebo spolupráci na existujícím, chtějí přednášky i cvičení. Na úpravě existujících osnov by se chtělo podílet pouze IBM. Active 24 spolupracuje s klubem Silicon Hill. Zajišťuje pro ně dny otevřených dveří s přednáškami, ukázkami datového centra apod. DHL IT Services zajišťuje přednášky Business Management pro VŠE (údajně velmi žádané). IBA CZ aktivně spolupracuje s FI MU v Brně. Již pět let s nimi pořádá letní školu (Software Summer Camp), od letoška i s FIT VUT. Na Brněnských školách zajišťuje přednášky o SCRUM. Na FI MU se podílí na předmětech z oblasti PM, Java a zajišťují vlastní předmět Podnikové portály (zejm. Liferay). Má zájem o obdobnou spolupráci i s FIT ČVUT. IBM spolupracuje na existujících předmětech BPM a CPM v rámci Centra znalostního managementu FEL ČVUT. Oracle poskytuje hostované přednášky (viz Oracle Academy). Existuje akreditovaný předmět Databázové systémy (Oracle), který vyučují jimi školení instruktoři z domovských univerzit. Spokojenost, ale zaškolení instruktorů je pro školy velmi drahé. Profinit poskytuje hostované přednášky již 6 let, spolupracuje na existujících předmětech a zajišťuje i vlastní předměty (bohužel bez bližšího upřesnění). Oblasti budoucí spolupráce Stručný přehled oblastí, ve kterých by firmy mohly a chtěly spolupracovat na výuce: DHL IT Services project management, BI, HR, logistika; DoxoLogic JEE, middleware, konfigurační vrstva, regresní a integrační testy, BPM a BRM, Spring Framework, Maven; IBA CZ podnikové portály, zejm. Liferay (zařizuje se spolupráce pro nový IS ČVUT); IBM všechny oblasti IT; Oracle technologie, aplikace Oracle, téměř vše z oblasti IT; Profinit softwarové inženýrství v praxi, DB systémy v praxi, finanční řízení podniku (Corporate performace management); Recruiting Talents project management, personální management, řízení malých firem; Seznam technicky a přístupy pro zpracování obrovských objemů dat. Sponzorství 6 firem ze 13 (46 %) v současné době provozuje nějakou formou sponzorství. Pouze firmy IBA a IBM jsou ochotni poskytovat finanční příspěvky, ostatní by rádi přispívali formou software, hardware, pomůckami či odbornou spoluprácí.

5 Active 24 dává slevy klubu Silicon Hill. Chtěli by dávat slevy studentům, ale neví jak se na fakulty dostat (nedostatečná propagace ze strany škol). AVG přispívá studentským organizacím výměnou za propagaci firmy. DHL IT Services nabízí odepsaný HW (notebooky) a dále kancelářské potřeby. IBA CZ je průmyslovým partnerem FI MU v Brně, přispívá cca 300 tis. Kč ročně na společné akce. Dále členem průmyslové rady FIT VUT, cca 20 tis. Kč ročně. IBM poskytuje sponzoring ve formě technologií a zaškolení. Oracle poskytuje v rámci Oracle Academy licence určené pro výuku. Firemní výzkum a projekty O firemní výzkum na FIT mají zájem firmy: Future P. D., IBM, Profinit, Seznam, SVM Microwaves, časem IBA CZ a možná Oracle. Většina oslovených má zájem o zadávání menších projektů, zejména bakalářských a diplomových prací, příp. semestrálních prací či dílčích úloh. Nabídka volných pozic Firmy shánějí zaměstnance i z řad studentů, a to na pozice vývojářů, testerů, administrátorů i obchodníků. Preferují spíše osobní kontakt a užší výběr studentů, než plošné rozesílání pracovních nabídek. Mentoring Program ČVUT Mentoring využívá pouze IBM a Oracle. IBM má také vlastní mentoringový program. DHL IT Services taktéž, ale zaměřený pro lidi ze zemí třetího světa, nikoli pro studenty.

6 2.3 Požadavky na portál Výběr předmětů a studentů Ukázalo se, že oslovené firmy z nabízených informací o studentovi zajímá nejvíce životopis a nejméně jeho prospěch. Tento výsledek potvrzuje domněnku, že známky nemají pro firmy dobrou vypovídací hodnotu o skutečných znalostech a kvalitě studenta. Firmy také hodně zajímá, na kterých projektech student pracoval, jakou zastával funkci v týmu a s jakými technologiemi se reálně setkal. Ne z hlediska absolvovaných předmětů, ale opravdu konkrétních projektů a úkolů. Které informace vás u studentů zajímají? Respondenti zodpovídali otázku, jak důležité jsou pro ně v portálu následujícící způsoby výběru a vyhledávání studentů i předmětů: 1. výběr studentů dle podobnosti (heuristická analýza); 2. možnost vytvářet black / white list studentů, se kterými chtějí, či naopak nechtějí pracovat; 3. výběr předmětů podle předvolených štítků (tagů); 4. výběr předmětů podle formy spolupráce; 5. výběr předmětů podle délky práce; 6. výběr předmětů podle vyučujícího a garanta.

7 Firmy dále navrhují tyto funkcionality: Nástěnku pro informování o projektech, na kterých firmy a studenti aktuálně pracují. Cílem je snazší navázání spolupráce, např. když student vymyslí podobný projekt, tak nebude muset začínat na zelené louce. Možnost selektivního zadání (mini) úkolů konkrétním studentům (pro oťukání na větší projekt). V profilech studentů podporu pro štítky (tagy), kterými o sobě sami deklarují, co umí, co je zajímá, jaké technologie ovládají, a možnost podle nich vyhledávat (viz LinkedIn). Možnost přiřazovat štítky (tagy) i projektům. Seznam všech školních i firemních projektů a dalších aktivit, na kterých se student aktivně podílel (včetně hodnocení). Důležitý je filtr podle požadavků studentů, časových možností, nabízených dovedností a zájmů. Místo pro prezentaci jednotlivých firem, aby si mezi nimi studenti mohli vybírat. Zaměřit se na využití sociálních sítí. Podobnost lidí nelze podle parametrů určit (heuristické hledání podobných studentů). Hodnocení studentů Firmy dále navrhují: Black-white list nahradit slovním hodnocením a hvězdičkami (od učitelů, školitelů, firem). Zahrnout hodnocení projektů, na kterých se student podílel. Filtr by měl být jednoduchý, přílišná detailnost může být kontraproduktivní. Zvážit časovou trvanlivost hodnocení, jak dlouho po ukončení studia bude dostupné.

8 2.4 Další podněty Active 24 by uvítal, stejně jako Seznam, větší iniciativu ze strany školy. Mají zájem spolupracovat, ale nemají žádné cesty k fakultě, studentům. Zasílání nabídek na vedení školy se jim neosvědčilo. Dobrý podnět měli v oblasti nabídek spolupráce malého rozsahu (úkoly/brigády). Rádi by využili potenciálu studentů, kteří mají čas a rádi si přivydělají. Nabídky musí fungovat rychle, jednoduše a cíleně. Ideálně jeden den napsat nabídku, například na dva dny práce, a druhý den mít přihlášeného studenta, který na tom začne pracovat. Dále by chtěli využít spolupráce i z druhé strany rádi by někdy poslali svého zaměstnance na konkrétní přednášku nebo předmět, ale nemají tušení, jestli by něco takového bylo možné. Jsou ochotni za to zaplatit. Pokud by to šlo, uvítali by, kdyby jim portál umožnil se na přednášku i přihlásit. DHL IT Services inzeruje ve studentských časopisech a zajímala by je zpětná vazba, jaké mají studenti povědomí o jejich značce. Z JobsFair mají zkušenost, že studentí neví, co by chtěli, asi jim chybí motivace a neumí se prodat. IBM je k podobným portálům skeptické a tvrdí, že kvůli příliš lokálnímu charakteru jsou již přežitkem velké firmy raději využívají služby jako Jobs.cz, LinkedIn apod. Efektivita propagace firmy přes lokální portály je statisticky nízká. Doporučují se zaměřit na ty vlastnosti, které globální portály nemohou poskytnout přístup ke známkám studentů, doporučení vyučujících, dobrovolné aktivity apod. Seznam.cz by ocenil větší iniciativitu ze strany školy a větší informovanost o dění uvnitř. Chtěli by mít vlastní předmět, aby si mohli vybírat studenty podle toho, jak se osvědčí v oboru, který budou moci sami hodnotit. Žádná z oslovených firem explicitně nepodpořila možnost výběru předmětu dle vyučujících a garanta, myšlenku black listu některé dokonce zavrhují. Proto bude lepší, když black list v portálu úplně vypustíme a výběr dle vyučujících se bude implementovat jen v případě, kdy na něj zbydou prostředky. 3. Závěr Dle našeho průzkumu firmy mají zájem s univerzitami spolupracovat. Jejich vizí je vychovávat studenty ve svém oboru a následně si z nich vybírat budoucí zaměstnance či spolupracovníky. Firmy se chtějí podílet na výuce předmětů. Téměř všechny mají zájem o hostované přednášky, kdežto o výuku vlastního předmětu či přímo výzkum jeví zájem jen velké firmy. Chtějí mít možnost studentům snadno zadávat úkoly. A to od rozsahu diplomových prací až po krátké několikadenní. Zkušenosti z této spolupráce jsou stěžejním kritériem pro rozhodnutí o další spolupráci mezi firmou a studentem; jinými slovy, chtějí si studenty nejdříve oťukat, než je přijmou k sobě. K využití portálu jako nástroje pro přímý výběr zaměstnanců se firmy staví mírně skepticky. Má-li mít portál v této oblasti smysl, musí nabízet více než jen běžné veřejné portály (jobs.cz apod.) Nicméně firmy příliš nezajímá studentův prospěch, ale především přehled projektů, na kterých student pracoval, a jejich hodnocení. Neméně je ale zajímají také běžné informace jako životopis a především soupis znalostí, dovedností a zájmů, které student o sobě sám poskytne.

Seminář VŠE, ČSSI a ICT UNIE 26.10.2011

Seminář VŠE, ČSSI a ICT UNIE 26.10.2011 Výsledky průzkumu nabídky a poptávky po IT profesích v ČR Seminář VŠE, ČSSI a ICT UNIE 26.10.2011 Výzkum Lidské zdroje v ICT vznikl za finanční podpory MŠMT ČR v rámci projektu Sociální síť v regionech

Více

IBA CZ. Představení společnosti. Ing. Jan Valdman, Ph.D. 22 May 2007

IBA CZ. Představení společnosti. Ing. Jan Valdman, Ph.D. 22 May 2007 IBA CZ Představení společnosti Ing. Jan Valdman, Ph.D. 22 May 2007 Agenda Představení IBA CZ a IBA Group Čím se zabýváme Zaměstnání v IBA CZ Nabídka pro studenty Partnerství s MU Soutěž

Více

Zaměření Webové inženýrství doc. Ing. Tomáš Vitvar, Ph.D. Katedra softwarového inženýrství Fakulta informačních technologií České vysovké učení technické v Praze Den otevřených dveří 20.2.2014 http://www.fit.cvut.cz

Více

Co se chcete dozvědět?

Co se chcete dozvědět? IBA CZ, s.r.o. Loňská otázka dr. Ráčka. Co se chcete dozvědět?? Dostalo se mu pouze 2 odpovědí 2 Letos jsme si odpovědi raději připravili. Co se chcete dozvědět? 1. Kdo je IBA CZ? 2. Čím se IBA CZ zabývá?

Více

IBA CZ průmyslový partner FI MU

IBA CZ průmyslový partner FI MU IBA CZ průmyslový partner FI MU Petr Adámek O společnosti IBA Group IBA Group selected for Global Services 100 in the categories: TOP 5 TO WATCH IN CENTRAL AND EASTERN EUROPE rating 2. IBA založena v roce

Více

Anketa k využívání e learningu na FI pro studenty (jaro 2010)

Anketa k využívání e learningu na FI pro studenty (jaro 2010) Anketa k využívání e learningu na FI pro studenty (jaro 2010) Odpovídá: žena 12 muž 98 Odpovídá: Jak dlouho studujete? 5% Jak dlouho studujete? 1. rok 1. rok 28 11% 15% 25% 2. rok žena 2. rok 27 3. rok

Více

Den pro partnery Masarykova universita - Fakulta informatiky

Den pro partnery Masarykova universita - Fakulta informatiky Den pro partnery Masarykova universita - Fakulta informatiky 2011-04 Základní informace hlavní sídlo: Phoenix, Arizona, USA celosvětově téměř 20 000 zaměstnanců jeden z předních světových výrobců: analogových

Více

Výstupy z dotazníku pro studenty Přírodovědecké fakulty OU

Výstupy z dotazníku pro studenty Přírodovědecké fakulty OU Výstupy z dotazníku pro studenty Přírodovědecké fakulty OU Fakta o dotazníku Anonymní dotazník Vytvořen ve spolupráci se studenty PřF Řešeno prostřednictvím internetového průzkumu přes Google.com Celkem

Více

Integrace datových služeb vědecko- výukové

Integrace datových služeb vědecko- výukové České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Software Engineering & Networking Projekt Fondu rozvoje sdružení CESNET- 513/2014/1 HS: 13144 / 830 / 8301442C Integrace datových služeb vědecko-

Více

Průzkum PRÁCE NA DÁLKU 2013 v ČR 708 respondentů, leden duben 2013

Průzkum PRÁCE NA DÁLKU 2013 v ČR 708 respondentů, leden duben 2013 Průzkum PRÁCE NA DÁLKU 2013 v ČR 708 respondentů, leden duben 2013 I přes prokazatelné přínosy neumí firmy v ČR pracovat na dálku chybí jim k tomu podmínky i dovednosti! www.pracenadalku.cz 1 ZÁKLADNÍ

Více

SíťIT: Portál na podporu sociální sítě informatiků v ČR http://www.sitit.cz/

SíťIT: Portál na podporu sociální sítě informatiků v ČR http://www.sitit.cz/ SíťIT: Portál na podporu sociální sítě informatiků v ČR http://www.sitit.cz/ Projekt SoSIReČR SoSIReČR = Sociální síť informatiků v regionech České republiky Projekt je hrazen z rozpočtu Evropského sociálního

Více

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Škola, název, adresa Střední zemědělská škola Rakovník, Rakovník, Pražská 1222 Charakteristika školy Tradiční škola v regionu, 135 let. Zaměření na zemědělskou prvovýrobu,

Více

MBI a jeho komunita. 22.1.2015 23.1.2015 Řízení informatiky v soukromém a veřejném sektoru

MBI a jeho komunita. 22.1.2015 23.1.2015 Řízení informatiky v soukromém a veřejném sektoru MBI a jeho komunita 22.1.2015 23.1.2015 Řízení informatiky v soukromém a veřejném sektoru Petr Pražský Katedra IT, FIS, VŠE Rektorát ČVUT, projekt Informační strategie Strana 1 Obsah 1. MBI komunita a

Více

A4M33CPM CORPORATE PERFORMANCE MANAGEMENT (CPM) Přednáška č. 01

A4M33CPM CORPORATE PERFORMANCE MANAGEMENT (CPM) Přednáška č. 01 A4M33CPM CORPORATE PERFORMANCE MANAGEMENT (CPM) Přednáška č. 01 Ing. Pavel Náplava, Centrum znalostního managementu Fakulta elektrotechnická, ČVUT v Praze Centrum znalostního managementu, Katedra kybernetiky

Více

Ženy jsou při odpovídání na pracovní inzeráty odvážnější

Ženy jsou při odpovídání na pracovní inzeráty odvážnější Ženy jsou při odpovídání na pracovní inzeráty odvážnější Praha, 26. června 2018 Jaké jsou důvody pro změnu zaměstnání? Jak hodnotí čeští zaměstnanci péči ze strany zaměstnavatelů a jejich požadavky? Jakým

Více

PRAXE DO FIREM. Výsledky průzkumu projektu Praxe do firem a představení nových možností spolupráce škol a firem. Praha 6. 11. 2014

PRAXE DO FIREM. Výsledky průzkumu projektu Praxe do firem a představení nových možností spolupráce škol a firem. Praha 6. 11. 2014 PRAXE DO FIREM Výsledky průzkumu projektu Praxe do firem a představení nových možností spolupráce škol a firem Praha 6. 11. 2014 OBSAH PREZENTACE 1. Představení projektu Praxe do firem 2. Hlavní zjištění

Více

Den pro partnery Masarykova universita - Fakulta informatiky

Den pro partnery Masarykova universita - Fakulta informatiky Den pro partnery Masarykova universita - Fakulta informatiky 26.4.2012 2012-04 Základní informace hlavní sídlo: Phoenix, Arizona, USA celosvětově téměř 20 000 zaměstnanců jeden z předních světových výrobců:

Více

Improving Effectiveness of ICT Integration Process in University Education

Improving Effectiveness of ICT Integration Process in University Education Zefektivnění procesu integrace ICT v oblasti univerzitního vzdělávání Improving Effectiveness of ICT Integration Process in University Education Rožnov p./radh. 13. 16. září 2010 ICTE 2010 1 Úvod, cíl

Více

Zkušenosti z několika e-learningových kuzů pro odlišné cílové skupiny

Zkušenosti z několika e-learningových kuzů pro odlišné cílové skupiny Zkušenosti z několika e-learningových kuzů pro odlišné cílové skupiny Projekt EQUAL Výuka SPZE Výuka TOJ Podpora výuky Mtg a mang. sportu Závěry a diskuse k výsledkům a zkušenostem L. Eger 1 Projekt EQUAL

Více

Evaluace hodnocení výuky studenty Filozoficko-přírodovědecké fakulty Slezské univerzity v Opavě

Evaluace hodnocení výuky studenty Filozoficko-přírodovědecké fakulty Slezské univerzity v Opavě Evaluace hodnocení výuky studenty Filozoficko-přírodovědecké fakulty Slezské univerzity v Opavě V Opavě 15.12.2015 Zpracoval Mgr. Petr Rypl Evaluační dotazník k hodnocení výuky na Filozoficko-přírodovědecké

Více

Sociální síť informatiků v regionech České republiky

Sociální síť informatiků v regionech České republiky SoSIReČR Sociální síť informatiků v regionech České republiky Martin Nečaský, Ph.D. Katedra softwarového inženýrství MFF UK Systémová Integrace 2010 Strategie projektu Vize Sociální síť IT profesionálů

Více

V t í á t V á V s ČVU V T v v P r P a r ze

V t í á t V á V s ČVU V T v v P r P a r ze Vítá Vás Fakulta informačních ních technologií ČVUT v Praze 25. 11. 2009 Den otevřených dveří FIT 1 Historie FIT je zatím velmi krátká - jsme na startu 31. 3. 2008 první info na www.cvut.cz 20. 1. 2009

Více

Jakub Klímek Zlín

Jakub Klímek Zlín Jakub Klímek 16.3.2011 Zlín Hlavní zbraň SoSiReČR To, čím se portál odlišuje od tradičních sociálních sítí Facebook LinkedIn 16.3.2011 Jakub Klímek - Odborné profily SoSiReČR 2 Popis entit v rámci portálu

Více

IBA CZ průmyslový partner FI MU

IBA CZ průmyslový partner FI MU IBA CZ průmyslový partner FI MU Petr Adámek O společnosti IBA Group IBA založena v roce 1993 jako dceřiná společnost IBM Přední poskytovatel IT služeb ve východní a střední Evropě Více než 2000 IT profesionálů

Více

AKTUALIZACE Dlouhodobého záměru

AKTUALIZACE Dlouhodobého záměru AKTUALIZACE Dlouhodobého záměru Fakulty sociálně ekonomické Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem na léta 2016-2020 2016 Aktualizaci Dlouhodobého záměru Fakulty sociálně ekonomické UJEP

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ Praha, 2.12.2015 Seminář biomedicínského inženýrství ZS 2015/2016 SBORNÍK Editoři: Ing. Jan Havlík, Ph.D. Vydalo: České vysoké učení technické

Více

Informační systémy ve výuce na PEF Information Systems in teaching at the FEM

Informační systémy ve výuce na PEF Information Systems in teaching at the FEM Informační systémy ve výuce na PEF Information Systems in teaching at the FEM Edita Šilerová, Čestmír Halbich, Jana Hřebejková Cíle Předmět Informační systémy je postupně od roku 1994 zařazován na všechny

Více

VŠ a šetření uplatnitelnosti absolventů

VŠ a šetření uplatnitelnosti absolventů VŠ a šetření uplatnitelnosti absolventů IPN KREDO Doplňkový úkol č. VIII (KA 03) Alena Hanzelková Workshop KA05, Olomouc, 12. 5. 2015 www.kredo.reformy-msmt.cz Cíl doplňkového úkolu č. VIII Zjistit, do

Více

JAKÝ UČITEL A JAK MÁ VZDĚLÁVAT BUDOUCÍ STAVEBNÍ MANAŽERY? Dana Linkeschová

JAKÝ UČITEL A JAK MÁ VZDĚLÁVAT BUDOUCÍ STAVEBNÍ MANAŽERY? Dana Linkeschová JAKÝ UČITEL A JAK MÁ VZDĚLÁVAT BUDOUCÍ STAVEBNÍ MANAŽERY? Dana Linkeschová 1 MOTTO: Mým prvním úkolem nebylo vybudovat firmu Musel jsem nejprve vychovat lidi, kteří budou dobře sloužit zákazníkům. A teprve

Více

SPOJENISPRAXI.CZ VYTVOŘENÍ INFORMAČNÍHO PORTÁLU

SPOJENISPRAXI.CZ VYTVOŘENÍ INFORMAČNÍHO PORTÁLU VYTVOŘENÍ INFORMAČNÍHO PORTÁLU SPOJENISPRAXI.CZ Žákům a studentům dáme absolutně nové možnosti, jak si správně a včas vybrat své povolání. Firmám a školám zase jednoduchý a efektivní nástroj, jak pracovat

Více

Rovné příležitosti pro všechny generace @ IBM

Rovné příležitosti pro všechny generace @ IBM Petr Šebek IBM Česká republika Rovné příležitosti pro všechny generace @ IBM Podpora hodnot napříč generacemi E-mail: petr_sebek@cz.ibm.com Svět stárne = generační dopad na IBM populaci IBM populace rozdělená

Více

PRŮZKUM SPOKOJENOSTI ZAMĚSTNANCŮ. Jak se cítíme v Terra Group?

PRŮZKUM SPOKOJENOSTI ZAMĚSTNANCŮ. Jak se cítíme v Terra Group? PRŮZKUM SPOKOJENOSTI ZAMĚSTNANCŮ Jak se cítíme v Terra Group? SLOVO ÚVODEM Vážení kolegové, Ve dnech 30.3 13.4.2016 byl ve společnosti Terra Group realizován průzkum spokojenosti zaměstnanců. Průzkum byl

Více

Zpráva z evaluačního šetření kombinovaného studia z pohledu pedagoga

Zpráva z evaluačního šetření kombinovaného studia z pohledu pedagoga Zpráva z evaluačního šetření kombinovaného studia z pohledu pedagoga ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Olomouc 2011 1 S t r á n k a Název studie: Autor zprávy: Výzkumný tým: Odborný garant: Zpráva z evaluačního šetření

Více

Učitelé matematiky a CLIL

Učitelé matematiky a CLIL ŠULISTA Marek. Učitelé matematiky a CLIL. Učitel matematiky. Jednota českých matematiků a fyziků, 2014, roč. 23, č. 1, s. 45-51. ISSN 1210-9037. Učitelé matematiky a CLIL Úvod V České republice došlo v

Více

Výstupní hodnocení projektu pracovníků OU a PrŠ. Podpora studia pomocí E-learngových aplikací CZ. 1.07/1.2.03/02.0017

Výstupní hodnocení projektu pracovníků OU a PrŠ. Podpora studia pomocí E-learngových aplikací CZ. 1.07/1.2.03/02.0017 Výstupní hodnocení projektu pracovníků OU a PrŠ Podpora studia pomocí E-learngových aplikací CZ. 1.07/1.2.03/02.0017 Obsah 1 Úvod... 3 2 Anketa... 4 2.1 Průběh ankety... 4 2.1.1 Příprava anketních otázek

Více

Spolupráce vysokých škol s absolventy. Ing. Roman Kozel, Ph.D. proděkan Ekonomické fakulty VŠB TU Ostrava

Spolupráce vysokých škol s absolventy. Ing. Roman Kozel, Ph.D. proděkan Ekonomické fakulty VŠB TU Ostrava Spolupráce vysokých škol s absolventy Ing. Roman Kozel, Ph.D. proděkan Ekonomické fakulty VŠB TU Ostrava SEGMENTY SPOLUPRÁCE studenti středních škol studenti vysoké školy absolventi vysoké školy zaměstnanci

Více

Příloha 11 Souhrn doporučovaných zlepšení Městského úřadu Nepomuk. Strategický plán města Nepomuk

Příloha 11 Souhrn doporučovaných zlepšení Městského úřadu Nepomuk. Strategický plán města Nepomuk Příloha 11 Souhrn doporučovaných zlepšení Městského úřadu Nepomuk Strategický plán města Nepomuk červen 2018 Řešitelé: Ing. Tomáš Pelíšek, Mgr. Emil Vařeka MBA 2017-2018 Strategický plán rozvoje města

Více

7. Hodnocení žáků a autoevaluace školy. 7.1 Hodnocení žáků. 7.1.1 Způsoby hodnocení žáků

7. Hodnocení žáků a autoevaluace školy. 7.1 Hodnocení žáků. 7.1.1 Způsoby hodnocení žáků 7. Hodnocení žáků a autoevaluace školy 7.1 Hodnocení žáků 7.1.1 Způsoby hodnocení žáků Účelem hodnocení je poskytnout žákům i jejich rodičům co nejčastější zpětnou vazbu. Hodnocení současně přispívá i

Více

MODULU TVŮRCE SYSTÉMŮ

MODULU TVŮRCE SYSTÉMŮ PRŮVODCE STUDIEM PRO PREZENČNÍ FORMU STUDIA MODULU TVŮRCE SYSTÉMŮ Michal Červinka, Ivo Špička Ostrava 2011 1 Název: Tvůrce systémů Autoři: Michal Červinka, Ivo Špička Vydání: první, 2011 Počet stran: 10

Více

SYSTÉMOVÉ INŽENÝRSTVÍ A

SYSTÉMOVÉ INŽENÝRSTVÍ A Bakalářský studijní program (B6209) SYSTÉMOVÉ INŽENÝRSTVÍ A INFORMATIKA Bakalářský studijní obor Informatika v ekonomice STUDIJNÍ OBOR SYSTÉMOVÉ INŽENÝRSTVÍ A INFORMATIKA Nejstarší obor na VŠB-TUO ( od

Více

Akademický Program SAS

Akademický Program SAS Akademický Program SAS Jana Honnerová, SAS Institute ČR Společnost SAS Institute Vznik 1976 v univerzitním prostředí Dnes: největší soukromá softwarová společnost na světě více než 11.000 zaměstnanců přes

Více

Využití sociálních sítí pro komunikaci s absolventy a profesní uplatnění absolventů Petr Macek Workshop KA05, Olomouc, 12. 5. 2015

Využití sociálních sítí pro komunikaci s absolventy a profesní uplatnění absolventů Petr Macek Workshop KA05, Olomouc, 12. 5. 2015 Využití sociálních sítí pro komunikaci s absolventy a profesní uplatnění absolventů Petr Macek Workshop KA05, Olomouc, 12. 5. 2015 www.kredo.reformy-msmt.cz Agenda Účel sociálních sítí pro marketing Sociální

Více

Výběr kandidátů na finanční pozice (dotazníkové šetření)

Výběr kandidátů na finanční pozice (dotazníkové šetření) Výběr kandidátů na finanční pozice (dotazníkové šetření) Vytvořil: Distribuce dokumentu: Česká asociace pro finanční řízení elektronicky na členy asociace a vybrané manažery Datum: 7. 12. 2012 31. 1. 2013

Více

Komponenta specifická primární prevence. Popis jednotlivých základních kroků a činností

Komponenta specifická primární prevence. Popis jednotlivých základních kroků a činností Komponenta specifická primární prevence Popis jednotlivých základních kroků a činností duben 2011 1. Východiska Vycházíme z toho, že mezi hlavní kriteria efektivní primární prevence patří dobrá znalost

Více

Informační technologie požadavky a realizace vzdělávacího procesu

Informační technologie požadavky a realizace vzdělávacího procesu Informační technologie požadavky a realizace vzdělávacího procesu Jaroslav Zelený, IBM ČR, Lubomír Popelínský, MU FI Jaroslav Zelený, IBM ČR 2010 IBM Corporation Obor informačních technologií prochází

Více

Cíle a metodika průzkumu

Cíle a metodika průzkumu Cíle a metodika průzkumu Prof. Ing. Jiří Voříšek, CSc. Ing. Ota Novotný, Ph.D. Seminář ČSSI SPIS CACIO 15.5.2007 Konkurenceschopnost absolventů IT oborů VŠ a VOŠ na trhu práce v ČR Společný projekt ČSSI,

Více

Směrnice rektora č. 3/2014 Hodnocení kvality studia z pohledu studentů

Směrnice rektora č. 3/2014 Hodnocení kvality studia z pohledu studentů Vysoká škola sociálně správní, Institut celoživotního vzdělávání Havířov o.p.s. Vysoká škola sociálně správní, Havířov Směrnice rektora č. 3/2014 Hodnocení kvality studia z pohledu studentů Článek 1 Úvodní

Více

Přehled změn v ŠVP. Dodatek č. Datum Dodatek se týká: Dodatek č.1 31. 8. 2012 Podmínky pro přijetí ke studiu

Přehled změn v ŠVP. Dodatek č. Datum Dodatek se týká: Dodatek č.1 31. 8. 2012 Podmínky pro přijetí ke studiu Přehled změn v ŠVP Dodatek č. Datum Dodatek se týká: Dodatek č.1 31. 8. 2012 Podmínky pro přijetí ke studiu Dodatky Dodatek č.1 k č.j. V 465-SŠ-686/11 ke kapitole Charakteristika školního vzdělávacího

Více

webmarketin Základní moduly aplikace

webmarketin Základní moduly aplikace webmarketin Aplikace webmarketing je komplexní online nástroj určený pro podporu a řízení marketingu a CRM ve společnosti. Její součástí jsou webové ankety, SMS kampaně nebo newslettery, které lze spravovat

Více

People Manager Komplexní řízení zdrojů a projektů jednoduše

People Manager Komplexní řízení zdrojů a projektů jednoduše People Manager Komplexní řízení zdrojů a projektů jednoduše Hlavní funkce Řízení portfolia projektů Podpora pro Demand Management a prioritizaci Podpora pro rozhodování při plánování releasů aplikací Přehled

Více

Příručka pro nasazení a správu výukového systému edu-learning

Příručka pro nasazení a správu výukového systému edu-learning Příručka pro nasazení a správu výukového systému edu-learning Obsah: Edu-learning pro firmy a organizace... 2 Varianty nasazení... 2 A. Systém umístěný v lokální síti zákazníka... 3 B. Systém umístěný

Více

Where small businesses do BIG marketing. Jak získat odpovědi na důležité otázky a dosáhnout tak úspěchu?

Where small businesses do BIG marketing. Jak získat odpovědi na důležité otázky a dosáhnout tak úspěchu? Where small businesses do BIG marketing Jak získat odpovědi na důležité otázky a dosáhnout tak úspěchu? Představení Dobrý den Ing. Ondřej Coufalík Co vás zajímá? Ptejte se, přerušujte, diskutujme... 2

Více

MOŽNOSTI KNIHOVEN V OBLASTI DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UČITELŮ

MOŽNOSTI KNIHOVEN V OBLASTI DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UČITELŮ MOŽNOSTI KNIHOVEN V OBLASTI DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UČITELŮ Radka Koscelníková, Státní technická knihovna v Praze Schopnost vyhledávat, vyhodnocovat a využívat informační zdroje je klíčovou dovedností soudobého

Více

Případové studie v mezinárodním podnikání (anglicky)

Případové studie v mezinárodním podnikání (anglicky) 3MA663 Případové studie v mezinárodním podnikání (anglicky) Česky Anglicky Německy Forma výuky Úroveň studia Případové studie v mezinárodním podnikání (anglicky) International Business Case Studies Geschäftsfällestudios

Více

REALIZACE Strategického záměru

REALIZACE Strategického záměru REALIZACE Strategického záměru Fakulty sociálně ekonomické Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem na léta 2016-2020 2018 Realizaci Strategického záměru Fakulty sociálně ekonomické UJEP na

Více

MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC

MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC partner pro byznys inovace MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC Hlavní zaměření: Odborná specializace: EKONOMIKA a MANAGEMENT Inovační management Informační a komunikační technologie

Více

Komunikační strategie v oblasti kombinovaného studia Fakulty ekonomicko-správní Univerzity Pardubice (FES UPa)

Komunikační strategie v oblasti kombinovaného studia Fakulty ekonomicko-správní Univerzity Pardubice (FES UPa) kombinovaného studia Fakulty ekonomicko-správní Univerzity Pardubice (FES UPa) Výstup konzultací v rámci projektu Rozvoj studijních programů, didaktických metod a inovování www.lunch4you.cz modelu řízení

Více

CŽV na FI, Telč 14. 4. 2009. Celoživotní vzdělávání na Fakultě informatiky MU

CŽV na FI, Telč 14. 4. 2009. Celoživotní vzdělávání na Fakultě informatiky MU Celoživotní vzdělávání na Fakultě informatiky MU Přehled aktivit CŽV na FI Studium jednotlivých předmětů akreditovaných studijních programů v rámci CŽV Další vzdělávání pedagogických pracovníků Speciální

Více

REALIZACE Strategického záměru

REALIZACE Strategického záměru REALIZACE Strategického záměru Fakulty sociálně ekonomické Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem na léta 2016-2020 2017 Realizaci Strategického záměru Fakulty sociálně ekonomické UJEP na

Více

Veřejné zakázky v EU

Veřejné zakázky v EU Veřejné zakázky v EU - výsledky průzkumu - březen 2005 Informace o průzkumu CEBRE ve spolupráci s portálem BusinessInfo provedlo v průběhu listopadu a prosince 2004 průzkum mezi českými firmami na téma

Více

MORAVSKÁ GALERIE BRNO. Koncept rozvoje, poslání, cíle a řízení organizace. Obsah

MORAVSKÁ GALERIE BRNO. Koncept rozvoje, poslání, cíle a řízení organizace. Obsah MORAVSKÁ GALERIE BRNO Koncept rozvoje, poslání, cíle a řízení organizace Obsah 1. Úvod 2. Cíle, rozvoj a poslání MG dle státní kulturní politiky 3. Analýza současného stavu 4. Návrhy dalšího rozvoje pro

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření pro uživatele služby sociální rehabilitace ke kvalitě poskytované služby za rok 2017

Vyhodnocení dotazníkového šetření pro uživatele služby sociální rehabilitace ke kvalitě poskytované služby za rok 2017 Vyhodnocení dotazníkového šetření pro uživatele služby sociální rehabilitace ke kvalitě poskytované služby za rok 2017 Dotazníkové šetření ke kvalitě poskytované ambulantní a terénní služby sociální rehabilitace

Více

Výuka programování na střední průmyslové škole

Výuka programování na střední průmyslové škole Výuka programování na střední průmyslové škole Smíchovská střední průmyslová škola, Praha 5, Preslova 25 Ing. Pavla Kopeluková (učitelka odborných předmětů) Cíle známe Naše cíle jsou jasně stanoveny ve

Více

Inovační vouchery s Univerzitou Hradec Králové. doc. Ing. Mgr. Petra Marešová, Ph.D. Ing. Richard Cimler

Inovační vouchery s Univerzitou Hradec Králové. doc. Ing. Mgr. Petra Marešová, Ph.D. Ing. Richard Cimler Inovační vouchery s Univerzitou Hradec Králové doc. Ing. Mgr. Petra Marešová, Ph.D. Ing. Richard Cimler Úvod Hlavní směry výzkumu: = Informační technologie = Bioinformatika = Ekonomika a management = Vzdělávání

Více

Outsourcing & Cloud. v českých firmách

Outsourcing & Cloud. v českých firmách Outsourcing & Cloud v českých firmách Už jste asi slyšeli: Firmy dnes dávají jen nanejvýš 30 % IT rozpočtu na podporu růstu společnosti a generovaní nového businessu. Bez potřebných investic do nových

Více

Manažerská informatika projektové řízení

Manažerská informatika projektové řízení 3MA382 Manažerská informatika projektové řízení Česky Anglicky Německy Forma výuky Úroveň studia Manažerská informatika projektové řízení Management Information Technology Project Management Managementinformatik

Více

Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti na období Aktualizace pro rok 2018

Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti na období Aktualizace pro rok 2018 Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti na období 2016 2020 Aktualizace pro rok 2018 Verze: 4 Platnost: 1. 9. 2017 Zpracovali: RNDr. Josef

Více

AKADEMIE PERSONALISTIKY 1

AKADEMIE PERSONALISTIKY 1 AKADEMIE PERSONALISTIKY 1 Akademie personalistiky 1 Institut personalistiky při VŠE v Praze (INPER) připravuje ve spolupráci se svými partnery ucelený program dalšího vzdělávání pro pracovníky personálních

Více

AUTOEVALUACE ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2014/2015

AUTOEVALUACE ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2014/2015 AUTOEVALUACE ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2014/2015 VÝSLEDKY A VYHODNOCENÍ Autor: Mgr. Rostislav Gromnica 2014 Obsah Úvod... 3 1 Hodnocení oblastí... 4 2 Výsledky dotazníku č.1 - průběh vzdělávacího procesu...

Více

DOTAZNÍKOVÉ HODNOCENÍ KVALITY VÝUKY PRO SOUČASNÉ STUDENTY NA FAKULTĚ METALURGIE A MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ

DOTAZNÍKOVÉ HODNOCENÍ KVALITY VÝUKY PRO SOUČASNÉ STUDENTY NA FAKULTĚ METALURGIE A MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ DOTAZNÍKOVÉ HODNOCENÍ KVALITY VÝUKY PRO SOUČASNÉ STUDENTY NA FAKULTĚ METALURGIE A MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ Projekt ModIn Modulární inovace bakalářských a navazujících magisterských programů na Fakultě

Více

Spokojenost rodičů - zpětná vazba

Spokojenost rodičů - zpětná vazba Spokojenost rodičů - zpětná vazba aneb co ukázalo dotazníkové šetření mezi rodiči žáků ZŠ Jihomoravské nám.2 Zuzana Hrdová za Školskou radu, srpen 2016 Úvod a důvody dotazníkového šetření Školská rada

Více

AKADEMIE PERSONALISTIKY

AKADEMIE PERSONALISTIKY AKADEMIE PERSONALISTIKY Akademie personalistiky Institut personalistiky při VŠE v Praze (INPER) připravuje ve spolupráci se svými partnery ucelený program dalšího vzdělávání pro pracovníky personálních

Více

4IZ440 Propojená data na webu Organizační úvod

4IZ440 Propojená data na webu Organizační úvod 4IZ440 Propojená data na webu Organizační úvod Vyučující: Doc. Ing. Vojtěch Svátek, Dr. Zimní semestr 2014 http://nb.vse.cz/~svatek/rzzw.html Náplň předmětu Technologie propojených dat (linked data) na

Více

2. POLOLETÍ ÚNOR 2012

2. POLOLETÍ ÚNOR 2012 2. POLOLETÍ ÚNOR 2012 V únoru zahájili učitelé práci na lekcích pro 2. pololetí školního roku 2011/2012 a vložili do e-learningového prostředí 1 2 lekce. Ve druhém pololetí bude práce na vkládání lekcí

Více

T E Z E K. na téma: Vzdělávání a rozvoj zaměstnanců ve sledovaném podniku

T E Z E K. na téma: Vzdělávání a rozvoj zaměstnanců ve sledovaném podniku Č E S K Á Z E M Ě D Ě L S K Á U N I V E R Z I T A V P R A Z E FAKULTA PROVOZNĚ EKONOMICKÁ T E Z E K D I P L O M O V É P R Á C I na téma: Vzdělávání a rozvoj zaměstnanců ve sledovaném podniku Vypracovala:

Více

Modulární systém dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků JmK v přírodních vědách a informatice CZ.1.07/1.3.10/ Brožura dobré praxe

Modulární systém dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků JmK v přírodních vědách a informatice CZ.1.07/1.3.10/ Brožura dobré praxe Modulární systém dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků JmK v přírodních vědách a informatice CZ.1.07/1.3.10/02.0024 Brožura dobré praxe Informatika 1 Brožura dobré praxe informatika Materiál shrnuje

Více

Business Intelligence

Business Intelligence Business Intelligence Josef Mlnařík ISSS Hradec Králové 7.4.2008 Obsah Co je Oracle Business Intelligence? Definice, Od dat k informacím, Nástroj pro operativní řízení, Integrace informací, Jednotná platforma

Více

Management informačních systémů. Název Information systems management Způsob ukončení * přednášek týdně

Management informačních systémů. Název Information systems management Způsob ukončení * přednášek týdně Identifikační karta modulu v. 4 Kód modulu Typ modulu profilující Jazyk výuky čeština v jazyce výuky Management informačních systémů česky Management informačních systémů anglicky Information systems management

Více

Závěrečná zpráva 22. Veletrhu

Závěrečná zpráva 22. Veletrhu Závěrečná zpráva 22. Veletrhu ikariéra VŠCHT Praha 2016 Ve středu 20. března 2016 se uskutečnil 22. Veletrh ikariéra VŠCHT Praha, pořádaný studentskou organizací IAESTE VŠCHT Praha. Veletrh se tradičně

Více

Obsah Úvod 11 Jak být úspěšný Základy IT

Obsah Úvod 11 Jak být úspěšný Základy IT Obsah Úvod 11 Jak být úspěšný 13 Krok 0: Než začneme 13 Krok 1: Vybrat si dobře placenou oblast 14 Krok 2: Vytvořit si plán osobního rozvoje 15 Krok 3: Naplnit osobní rozvoj 16 Krok 4: Osvojit si důležité

Více

Bankovní institut vysoká škola, a.s. Praha Karlovy Vary Písek Teplice Břeclav

Bankovní institut vysoká škola, a.s. Praha Karlovy Vary Písek Teplice Břeclav Bankovní institut vysoká škola, a.s. Kdo jsme? První soukromá vysoká škola Atraktivní studijní obory Univerzitní informační systém Skvělé zázemí a nejnovější technika Moderní bezbariérová budova Jsme součástí

Více

Doktorandi 2015 Zpráva z šetření postojů studentů DSP za 2015

Doktorandi 2015 Zpráva z šetření postojů studentů DSP za 2015 Doktorandi 2015 Zpráva z šetření postojů studentů DSP za 2015 V prosinci 2015 a v lednu 2016 probíhalo na Univerzitě Pardubice šetření postojů studentů doktorských studijních programů k různým aspektům

Více

EU PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM -

EU PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM - EU PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM... 1 CÍLE PROJEKTU... 2 KLÍČOVÉ AKTIVITY... 2 PROJEKTOVÝ TÝM... 6 HODNOCENÍ PROJEKTU... 6 VÝSTUPY PROJEKTU... 7 EU PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM - Zlepšení podmínek pro vzdělávání na

Více

Informační výuka VŠ studentů a pedagogů

Informační výuka VŠ studentů a pedagogů Informační výuka VŠ studentů a pedagogů Ing. Jiří Potáček, CSc. Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně 29. května 2009 VYSOKÁ ŠKOLA - UNIVERZITA PEDAGOGOVÉ S T U D E N T I VLASTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

Více

Implementace kurzů NetAcad na FIT VUT v Brně

Implementace kurzů NetAcad na FIT VUT v Brně Konference NetAcad, Stará Lesná, 22.4.2006 p. 1/14 Implementace kurzů NetAcad na FIT VUT v Brně Petr Matoušek matousp@fit.vutbr.cz Fakulta informačních technologií VUT v Brně Konference NetAcad, Stará

Více

INFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE. INFORMATIKA 1.stupeň ZŠ

INFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE. INFORMATIKA 1.stupeň ZŠ 171 Vzdělávací oblast : Vyučovací předmět: INFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE INFORMATIKA 1.stupeň ZŠ CHARAKTERISTIKA PŘEDMĚTU Obsahové, časové a organizační vymezení Ročník 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Dotace

Více

Sportovní výsledky fotbalové Gambrinus ligy D1+D2. Bc. Josef Miléř

Sportovní výsledky fotbalové Gambrinus ligy D1+D2. Bc. Josef Miléř České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Katedra počítačů Semestrální práce Sportovní výsledky fotbalové Gambrinus ligy D1+D2 Bc. Josef Miléř Studijní program: Elektrotechnika a Informatika

Více

Chceme, aby v sobě mladí lidé objevili, co v životě chtějí a uměli toho dosáhnout.

Chceme, aby v sobě mladí lidé objevili, co v životě chtějí a uměli toho dosáhnout. Chceme, aby v sobě mladí lidé objevili, co v životě chtějí a uměli toho dosáhnout. Tak jako můj otec i já věřím v dobré vzdělání, které programy Junior Achievement pomáhají obohatit. Jsem rád, že jsem

Více

Semestrální práce: Mashup. Observatory Star Explorer

Semestrální práce: Mashup. Observatory Star Explorer Semestrální práce: Mashup Observatory Star Explorer Datum: 27. 5. 2011 Zpracoval: Bc. Tomáš Bauer Předmět: 4IZ440 - Reprezentace a zpracování znalostí na WWW Obsah Zadání... 3 Úvod... 3 Implementační prostředí...

Více

VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ PROFESIONÁLNÍCH ŘIDIČŮ

VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ PROFESIONÁLNÍCH ŘIDIČŮ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ PROFESIONÁLNÍCH ŘIDIČŮ INSTITUT SILNIČNÍ DOPRAVY ČESMAD Bohemia s.r.o. www.truckjobs.cz 11/2013 Výsledky průzkumu za rok 2012/2013 OBSAH 1. Základní údaje 2. Přehled odpovědí Jaké

Více

PROFESIONÁL ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ

PROFESIONÁL ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Pro Centre, spol. s.r.o. Jana.biskova@procentre.eu www.procentre.eu NABÍZÍME VÁM KOMPLEXNÍ ODBORNÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PROFESIONÁL ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ NA KURZ JE MOŽNÉ POŽÁDAT PODPORU Z DOTAČNÍHO PROGRAMU

Více

Manažerská informatika databázové aplikace

Manažerská informatika databázové aplikace 3MA383 Manažerská informatika databázové aplikace Česky Anglicky Německy Forma výuky Úroveň studia Manažerská informatika databázové aplikace Management Information Technology atabases Application Managementinformatik

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření zaměřeného na výuku ekologie na GVN

Vyhodnocení dotazníkového šetření zaměřeného na výuku ekologie na GVN Vyhodnocení dotazníkového šetření zaměřeného na výuku ekologie na GVN Zúčastněné třídy: 4.B, 4.C, 8.A Celkový počet zpracovaných dotazníků: 74 Graf 1 Jste příznivci umírněného ekologického hnutí? Jsem

Více

edu-learning Výukový program přímo v aplikacích Microsoft Offi ce Word, Excel a PowerPoint

edu-learning Výukový program přímo v aplikacích Microsoft Offi ce Word, Excel a PowerPoint edu-learning Výukový program přímo v aplikacích Microsoft Offi ce Word, Excel a PowerPoint w w w. e d u - l e a r n i n g. c z Konfucius* řekl: Co slyším, to zapomenu. Co vidím, si pamatuji. Co si vyzkouším,

Více

E-learning v cestovním ruchu. Josef Zelenka

E-learning v cestovním ruchu. Josef Zelenka E-learning v cestovním ruchu Josef Zelenka E-learning v CR - důvody Cena Flexibilita změny oboru Dostupnost vzdělávání (celoživotního) Jistota dostupnosti podkladů pro studium Možnost přizpůsobit se různým

Více

Vyhodnocení dotazníkového průzkumu pro zaměstnavatele v regionu Zlín

Vyhodnocení dotazníkového průzkumu pro zaměstnavatele v regionu Zlín Vyhodnocení dotazníkového průzkumu pro zaměstnavatele v regionu Zlín Zjišťování názorů, postojů a požadavků zaměstnavatelů, klíčových aktérů trhu práce, na zaměstnávání občanů se zdravotním postižením,

Více

Daně a daňová politika /ZK Finanční analýza /ZK Projektové řízení /ZK Reklama a marketingová komunikace /ZK Marketingový výzkum /ZK Marketing

Daně a daňová politika /ZK Finanční analýza /ZK Projektové řízení /ZK Reklama a marketingová komunikace /ZK Marketingový výzkum /ZK Marketing Struktury studia Struktury studia bakalářského studijního programu (studijní obory Podniková ekonomika, Komunikace a lidské zdroje, Marketing), magisterského navazujícího studijního programu (studijní

Více

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ PREZENTACE PRO ZÁJEMCE O BAKALÁŘSKÉ STUDIUM

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ PREZENTACE PRO ZÁJEMCE O BAKALÁŘSKÉ STUDIUM DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ PREZENTACE PRO ZÁJEMCE O BAKALÁŘSKÉ STUDIUM 1. 12. 2018 PROGRAM DNE OTEVŘENÝCH DVEŘÍ PŘEDNÁŠKA Studijní program Informatika a jeho obory Přijímací řízení Studium v zahraničí Proč studovat

Více

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. ANALÝZA POTŘEB STUDENTŮ VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA Analýza potřeb studentů VŠ uvádí přehled vyhodnocení vybraných otázek z dotazníkového šetření provedeného u studentů VŠ technického

Více

Modelový návrh komunikačního plánu. pro školní rok 2020/2021. Střední průmyslová škola průkopnická, Pokrokovice

Modelový návrh komunikačního plánu. pro školní rok 2020/2021. Střední průmyslová škola průkopnická, Pokrokovice Modelový návrh komunikačního plánu pro školní rok 2020/2021 Střední průmyslová škola průkopnická, Pokrokovice červen 2019 1. Hodnocení hlavních komunikačních a motivačních aktivit SPŠ průkopnické Webové

Více