I. Základní charakteristika školy

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "I. Základní charakteristika školy"

Transkript

1 I. Základní charakteristika školy 1. Základní umělecká škola, Ostrava Zábřeh, Sologubova 9/ A, IČ: je organizace s právní subjektivitou a příspěvkovou formou hospodaření, jejíž zřizovatelem je Moravskoslezský kraj, 28. října 117, Ostrava IČ: Ředitelkou školy je paní Jeanetta Faiglová, která byla do funkce jmenována dne 15. května Rada kraje svým usnesením č. 124/ 6 ze dne 10. května 2001 v souladu se zákonem č. 157/ 2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku České republiky do majetku krajů, ve znění zákona č. 10/ 2001 Sb., potvrdila paní Jeanettu Faiglovou ve funkci ředitelky školy. Statutárním zástupcem školy je paní Renata Orlitová jmenování do funkce zástupkyně ředitelky s účinnosti od 01. září Škola má tyto elokovaná pracoviště: ZŠ B. Dvorského 1, , Ostrava Bělský Les ZŠ V Zálomu, , Ostrava - Zábřeh ZŠ Horymírova, , Ostrava Zábřeh DDM Gurtěvova , Ostrava - Zábřeh ZŠ Fr. Formana 45, ,Ostrava Dubina 4. Škola má tyto tři obory: hudební, výtvarný, a taneční. školní rok obory počet žáků /2008 hudební 267 výtvarný 53 taneční žáků Strana 1 (celkem 20)

2 HO VO TO 5. Dle Rozhodnutí MŠMT ČR č. j. : ORG 230/ 96 OV byla škola k zařazena do sítě škol s identifikačním číslem zařízení IZO V souladu s ustanovením 2 zákona č. 157/ 2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku České republiky do majetku kraje, ve znění zákona č. 10/ 2001 Sb., přešla funkce zřizovatele na kraj ke dni 01. dubna 2001, t. j. ke dni účinnosti rozhodnutí Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy č. j / ze dne 30. března Na základě usnesení zastupitelstva Moravskoslezského kraje č. 29/ 4 ze dne 21. června 2001 vydává rada kraje zřizovací listinu příspěvkové organizaci Základní umělecké škole, Ostrava Zábřeh, Sologubova 9/ A. 6. Celková kapacita školy : 543 žáků počet učeben : (elokovaných) ZŠ B. Dvorského 2 učebny ZŠ Horymírova 3 učebny 7. Seznam studijních oborů : a) hudební obor : dechové nástroje orchestrální hra klavír, hra na elektrické klávesy Strana 2 (celkem 20)

3 kytara, akordeon smyčcové nástroje bicí nástroje pěvecké oddělení b) výtvarný obor: plošná tvorba, prostorová tvorba, objektová a akční tvorba, výtvarná kultura c) taneční obor : pohybová výchova, novodobý a klasický tanec, základy lidového tance 8. Soubory a orchestry pracující při škole : a) Taneční soubor: Studio pohybu Elko b) Flétnový soubor M. Valderové c) Taneční dechový orchestr vedený J. Hejlkem d) Kytarový soubor Lašský vedený V. Benešovou e) Pěvecký soubor veden B.Bortlovou Údaje o školném ve školním roce 2007/2008: Hudební obor: přípravné studium 2 800,00 Kč základní studium 3 000,00 Kč Výtvarný obor: přípravné studium 2 600,00Kč základní studium 2 900,00 Kč Taneční obor: přípravné studium 2 800,00 Kč základní studium 3 000,00 Kč Strana 3 (celkem 20)

4 Podle 18 zákona č. 106/ 1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím jsou na naší ZUŠ poskytovány tyto informace v úředních hodinách vedení školy. Pojištění svěřeného majetku je sjednáno u České pojišťovny i na živelné události v roce 2007 došlo k pojistné události požáru v prostorách školy. Tel: zus-sologubova@seznam.cz Výroční zpráva o činnosti školy je k nahlédnutí v kanceláři školy. Web.stránky školy Strana 4 (celkem 20)

5 II. zaměření školy, vzdělávání 1. Přehled učebních plánů: Organizace se řídi učebními plány pro ZUŠ vydané MŠMT ČR dne pod č. j.: / s účinností od 1.září 1995, pro výtvarný obor dne pod č.j / s platností od , pro taneční obor dne pod č.j / a č. j / 2003 s platností od Příjímání ke vzdělávání: Přijímání uchazečů ke vzdělávání nahrazují známé Zápisy na ZŠ. Základní umělecká škola se řídí Vyhláškou č.71/2005 Sb. o Základním uměleckém školství a 2 upravuje přijímání žáků ke vzdělávání na tomto typu škol. Do základního studia I. a II. stupně a studia pro dospělé jsou přijímáni uchazeči na základě úspěšného vykonání talentové zkoušky a doporučení přijímací komise, jejíž členy jmenuje ředitel školy. Tyto zkoušky proběhly v naší škole ve dnech 21.5.a Na základě talentových zkoušek bylo přijato celkem 48 žáků do HO, 20 žáků do VO a 9 žáků do TO. 3. Péče o talentované žáky : Ve školním roce 2007/2008 se na vyšší typy škol k přijímacím zkouškám připravovaly - jedna žákyně z HO a jedna žákyně z VO. Iva Kroupová byla přijata na Vysokou školu Báňskou obor umělecké slévárenství. Klára Sonnková byla přijata na JKO a gymnázium Ostravě. 4. Výsledky soutěží : Okresní kolo soutěže ZUŠ ve hře na kytaru 2008 Kategorie C 2.místo Martin Belina Kategorie II: 2.místo Michal Belina Konfrontace Karviná 2008 III.kategorie 3.místo Kristina Musialková V.kategorie 2.místo Dominika Bělová Strana 5 (celkem 20)

6 Krajské kolo výtvarných oborů ZUŠ krajské kolo soutěží ZUŠ vyhlášených MŠMT v ZUŠ Opava - vystaveny výtvarné celky Vesmír, Netopýři, Obr a Drobeček Postup do celostátního kola cyklus Mikrokosmos Okresní kolo soutěže ve hře na klavír II.kategorie čestné uznání Adéla Bohuslavová II.kategorie čestné uznání Hana Kratochvílová VII.kategorie 2.místo Klára Sonnková O.kategorie 2.místo Kateřina Šupčíková Skřivánek 2008 ( pěvecká soutěž ) Pěvecká soutěž 2.místo Eva Durčáková Přehlídka tanečních oborů ZUŠ Moravskoslezského kraje Pohlazení a povzbuzení za Cirkus pod vedením Ilony Malcharové Taneční festival O zlatý klobouček Zlín 2008 Hlavní cena pro choreografii Pusť mně pevně pod vedením Evy Vajsové Diplomy a ocenění jsou přílohou této zprávy. VŠECHNY OSOBNÍ INFORMACE O ŽÁCÍCCH JSOU UVEDENY S JEJICH PÍSEMNÝM SOUHLASEM, NEBO SOUHLASEM ZÁKONNÝCH ZÁSTUPCŮ. Strana 6 (celkem 20)

7 III. Údaje o pracovnících školy. A. Pedagogičtí pracovníci 23 z toho: 19 HO, 3 TO, 1 VO Seznam pedagogů ZUŠ pro školní rok 2007/ Bárta Michal klavír 2. Benešová Věra kytara 3. Bortlová Barbora dechové nástroje, sborový zpěv 4. Dolinková Markéta dechové nástroje 5. Dorosiňski Ladislav housle 6. Faiglová Jeanetta klavír, PHV, ředitelka školy 7. Frantová Vendula výtvarný obor 8. Chrenová Alžběta taneční oddělení 9. Hejlek Jaroslav dechové nástroje 10. Hon Zdeněk kytara 11. Klegová Jana EKN, klavír 12. Kumová Olga EKN, housle 13. Malacharová Ilona taneční oddělení 14. Mixa Přemysl EKN 15. Morysová Helena dechové nástroje, akordeon 16. Nováčková Ivana hlasová výchova 17. Orlitová Renata klavír, PHV, zástupkyně ředitelky 18. Slaninová Andrea HN 19. Strouhal Stanislav dech.nástroje 20. Šputová Eva dechové nástroje 21. Vajsová Eva taneční oddělení 22. Valderová Miroslava dechové nástroje 23. Závacký Dalimil bicí nástroje Strana 7 (celkem 20)

8 klavír kytara zpěv housle dech.odd. HN TO VO bicí Uveřejněná jména pedagogů a ostatních zaměstnanců jsou s jejich písemným souhlasem. B. Nepedagogičtí pracovníci - 2 ekonomka školy a uklízečka Monika Šlahorková ekonomka, účetní, rozpočtář Lenka Glosová - uklízečka C. Počet důchodců: 2,(1 část.inv.důchod ) Pracovníci v důchodovém věku: 0 Nekvalifikovaní : 5 pedagogických pracovníků, z toho 4 započali doplňující studium na vysoké škole. D. Další vzdělávání pedagogických pracovníků DVPP se uskutečnilo v HO, v TO, HN, PHV Učitelé dechového oddělení navštěvovali Víkendovou školu hry na zobcovou flétnu J.Kvapila v Ostravě Mariánských Horách. a Letní školu staré hudby v Prachaticích. Učitelé hudebních oborů navštěvovali vzdělávací kurzy JKGO v Ostravě pod názvem Ostravská setkání. Vzdělávání učitelů při návštěvě soutěží a soutěžních přehlídek pořádaných ZUŠ. Vzdělávání ostatních pracovníků probíhá formou jednodenních až dvoudenních kurzů, které se vztahují k aktuálním problémům účetnictví,mzdové politiky, správy majetku apod. Ředitelka školy pravidelně navštěvuje vzdělávání vedoucích pracovníků. Strana 8 (celkem 20)

9 IV. Další údaje o škole 1. Mimoškolní aktivity: - viz. kapitola II. 2. Spolupráce školy s dalšími subjekty: Spolupráce s MŠ a ZŠ obvodu OV Jih - akce pořádané v rámci projektu Výchovných koncertů pro děti předškolního a školního věku. Za velice významnou považuji spolupráci se Speciální školou ve Slezské Ostravě, kde p.učitelka TO pravidelným nácvikem a taneční terapií s handicapovanými dětmi dokázala vytvořit společné taneční číslo s žáky našeho TO, které předvedli v projektu Tančím pro Tebe pod názvem Kulatý svět. Významně jsme se tak podíleli na integraci handicapovaných dětí do běžného studijního programu naší ZUŠ. Toto vystoupení máme zdokumentováno na VHS (možno vzhlédnout). Dále naše škola spolupracuje s JKGO ( společný koncert TO v kině Vítek ), s Městskou knihovnou a kulturním domem K - Trio v Ostravě - Hrabůvce, s Domovy důchodců Ostrava Jih Čujkovova, Syllabova a s DDM Gurtěvova. Zúčastnili jsme se také Festivalu Motýlek a slavností, které pořádal KD NH nyní KD AKORD, se kterým pravidelně spolupracujeme Pestré léto na Jihu a Slavnosti obvodu Ostrava Jih. Škola začala pracovat na novém grantovém projektu Oskar a jeho Koalové. Dále jsme navázali spolupráci s galerií Kruh, pro kterou jsme připravili kulturní program na vernisáž výstavy. Pravidelně se podílíme na přehlídce Jarní salón, který pořádá ZUŠ Sokolská, Ostrava- Moravská Ostrava, v letošním roce pod titulem Komunikace. Naše škola se pravidelně zapojuje do projektové akce základních uměleckých škol- Festival ostravských ZUŠ. Již šestým rokem jsme se zapojili do všech koncertních večerů tohoto festivalu i s úspěšnou organizací závěrečného koncertu v listopadu 2007 pod názvem Večer tance a pohybu, který zakončil šestý ročník na JKGO. Strana 9 (celkem 20)

10 V. Údaje o výsledcích kontrol Ve školním roce 2007/2008 byla provedena kontrola PO a kontrola odběrních míst požární vody dle ČSN firmou Prokon Při kontrole byly splněny všechny podmínky stanovené právními předpisy a normativními požadavky. Ověření parametrů bylo provedeno v návaznosti na ČSN Na základě metodických pokynů MŠMT č.j / o bezpečnostních požadavcích na tělocvičné a sportovní náčiní, proběhla odborná technická kontrola č. 393/2007 firmou ROTN dne Výsledek kontroly - bez závad Ve školním roce 2007/2008 nebyla provedena kontrola Českou školní inspekcí. Česká školní inspekce provedla na naší škole inspekci ve školním roce 2004/2005 a zprávy z této inspekce byly přiloženy ve Výroční zprávě za tento školní rok. Ve smyslu ustanovení 6 odst. 4 písm. o) zákona č. 582/1991 Sb. v platném znění u nás proběhla dne kontrola pojistného, provádění pojištění a plnění úkolů v důchodovém pojištění Okresní správou sociálního zabezpečení v Ostravě. Protokol přiložen v této zprávě. Mimořádná událost : vznikl v prostorách školy požár. Protokoly jsou přílohou této zprávy. Likvidaci požáru provedla firma Belfor Czechia, která provedla i kontrolní měření znečištění prostředí. Protokol je přílohou této zprávy. Ve školním roce 2007/2008 byla dne provedena kontrola Krajskou hygienickou stanicí na základě dodržování zákona 258//2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon 258/2000 Sb.), vyhlášky 410/2005 Sb. o hygienických požadavcích na prostory a provoz zařízení a provozoven pro výchovu a vzdělávání dětí a mladistvých, zákon 309/2006 Sb. o zajištění podmínek bezpečnosti a ochrany při práci. Protokol přiložen v této zprávě. Jiné kontroly v tomto školním roce nebyly provedeny. Strana 10 (celkem 20)

11 VI. Hospodářská zpráva Škola se řídí závaznými ukazateli, které uplatňuje při finančním řízení její zřizovatel Moravskoslezský kraj. objem prostředků na platy výše odpisů dle odpisového plánu odvod do rozpočtu KÚ MSK hospodářský výsledek za vykazované období účelové dotace granty 1. Příjmy: tvoří dotace na přímé náklady, úplata za vzdělávání od žáků a ostatní příjmy (úroky) 2. Výdaje: tvoří neinvestiční náklady (náklady na platy, zákonné odvody sociálního a zdravotního zabezpečení, provozní náklady a FKSP) 3. Fond sociálních a kulturních potřeb: hospodaříme podle zásad pro čerpání FKSP Rozpis a vyhodnocení závazných ukazatelů stanovených příspěvkové organizaci: stanoveno čerpáno -prostředky na platy , ,00 -OPPP , ,00 -pojistné a příděl FKSP , ,00 -ONIV , ,00 -granty , ,00 Prostředky na platy a OPPP byly vyčerpány plně. Pojistné na sociální a zdravotní pojištění bylo v plné výši čerpáno, protože z celkové částky ,00 jsme částečně dokryli nákup učebních pomůcek a to ve výši ,00 Kč z Magistrátu města Ostravy jsme obdrželi grant ve výši ,00 Kč na projekt Tančím pro Tebe Kulatý svět Strana 11 (celkem 20)

12 Peněžní fondy a jejich krytí. Fond odměn-vykazujeme ve výši ,00Kč a v této výši je i plně finančně kryt.byl tvořen z hospodářského výsledku roku 2007 a v roce 2007 nebyl čerpán. Fond kulturních a sociálních potřeb- jsme tvořili 2% z HM, což představovalo částku , 00 Kč. Konečný zůstatek fondu vykazuje ,00 Kč. Rezervní fond-byl v roce 2007 ve výši Kč a v této výši je i finančně kryt. Investiční fond- jsme v roce 2007 tvořili z odpisů a to ve výši ,94 Kč. Bylo odvedeno 5 000,00 Kč jako odvod z odpisů, konečný zůstatek vykazujeme ve výši ,66 Kč.a v této výši je také finančně kryt. Výnosy celkem v roce 2007 představovaly částku ,32 Kč, což bylo o 236 tis.více než v roce Nejvyšší částku představovala provozní dotace od zřizovatele a to ve výši ,00 Kč. Na školném bylo vybráno v roce 2007 celkem ,00 Kč, což je o 73 tisíc více než v roce Náklady celkem v roce 2007 činily ,62 Kč Strana 12 (celkem 20)

13 VII. Grant PROJEKT Tančím pro Tebe Kulatý svět Cílem projektu je pěstování mezilidských vztahů, rozpoznávání a rozvíjení schopností dětí se specifickými potřebami, práce s novou rekvizitou. Projekt si klade za cíl efektivně naplnit dětem volný čas, všechny děti se tak naučí pracovat v kolektivu a budou lépe připraveny na zkoušky v běžném životě. Prací na tomto projektu přispíváme k obohacení osobností dětí s postižením a k dosažení maximálního stupně socializace. V choreografii Kulatý svět byly využity k rozvíjení pohybu gymnastické balóny. Děti pracovaly s pohybovou pamětí a s prostorovou orientací. Rychle si osvojily balóny jak při hrách, tak při různých pohybových cvičeních. Práci s balóny zvládly v prostoru, ve skupinách i samostatně. S dětmi ze speciální školy pracují žákyně II. stupně tanečního oboru, a to takovým způsobem, že jedna dívka se osobně věnuje jednomu dítěti. Mezi dětmi vznikly krásné vztahy, což bylo hezké sledovat na všech akcích, které škola pořádala. Strana 13 (celkem 20)

14 VIII. Přehled činnosti školy Září: Nábory dětí do ZUŠ Porada ředitelů ZUŠ KÚ Koncert pro žáky s rodiči ZŠ Formana, Ostrava Dubina - MŠ P. Lumumby, MŠ Staňkova, MŠ Srbská Městská dechová sekce ZUŠ Ostrava - Mar. Hory Městská sekce VO ZUŠ Ostrava - Muglinov Říjen: Instalace žákovských prací VO v Art kinu v rámci Festivalu ZUŠ Valná hromada AZUŠ Luhačovice Zahajovací koncert Festival ZUŠ JKGO Výchovný koncert pro žáky HN posluchači z JKGO sál ZUŠ Veřejná předehrávka hudebního oddělení sál ZUŠ Odinstalování žákovských prací VO v rámci Festivalu ZUŠ Ostrava Listopad: II. Festivalový koncert ZUŠ Slezskoostravská radnice Ostrava Seminář Abeceda FKSP a závodního stravování DOS, Ostrava 1 Městská klavírní sekce ZUŠ Ostrava Mar. Hory III. Festivalový koncert ZUŠ DK Akord, Ostrava Zábřeh Školení PO pro zaměstnance školy Veřejná předehrávka dechového oddělení sál ZUŠ IV.Festivalový koncert ZUŠ - JKGO Seminář Ostravská setkání s klasickým zpěvem JKGO Výchovný koncert pro žáky HN posluchači JKGO sál ZUŠ V. Festivalový koncert ZUŠ Klub Parník Seminář Ostravská setkání se zobcovou flétnou JKGO Jazz talent Klub Parník VI. Festivalový koncert ZUŠ Altán Třebovice Celostátní setkání Vzdělávání ředitelů a statutárních zástupců ZUŠ - Praha Strana 14 (celkem 20)

15 Prosinec: Mikulášská besídka s nadílkou pro žáky sál ZUŠ Mikulášský koncert Domov důchodců, Čujkovova Ostrava-Zábřeh Vernisáž na ZŠ Formana Ostrava Dubina, hudební a výtvarné oddělení Vánoční koncert DK Akord, Ostrava Zábřeh Vánoční besídky jednotlivých učitelů Leden: Seminář klavírního oddělení Ostravská setkání u klavíru JKGO Koncert v Domově důchodců Čujkovova ul., Ostrava Zábřeh Výjezdní školení RVP obec Řeka Školní kolo soutěží ZUŠ ve hře na klavír sál ZUŠ Seminář Ostravská setkání s houslemi - JKGO Únor: Veřejná předehrávka hudebního oddělení sál ZUŠ Porada ředitelů ZUŠ KÚMK Porada ekonomů KÚMK Městské kolo soutěží ZUŠ ve kře na klavír ZUŠ Ostrava Poruba Březen: Seminář Ostravská setkání s houslemi JKGO Školení BOZP Veřejná předehrávka hudebního oddělení Městské kolo soutěží ZUŠ ve hře na kytaru ZUŠ Slezská Ostrava Školení Valenta DDM Ostrčilova Seminář Ostravská setkání u klavíru JKGO Krajské kolo soutěží ZUŠ ve hře na klavír ZUŠ Karviná Veřejná předehrávka dechového oddělení sál ZUŠ Instalace výstavy Jarní salón ZUŠ Moravská Ostrava Seminář na ZO ČMOS Ostrava 1 Jarní koncert sál ZUŠ Slavnostní vernisáž Jarní salón 2008 ZUŠ Moravská Ostrava Duben: Celostátní setkání ředitelů ZUŠ Praha Školení Zákoník práce v otázkách a odpovědích Ostrava Mar.- Hory Školení Platové předpisy DK Akord Ostrava Zábřeh Přehlídka scénického tance - JKGO Strana 15 (celkem 20)

16 Instalace výstavy v DK Akord Klub Altán Ostrava Zábřeh Koncert populární hudby DK Akord Ostrava Zábřeh, klub Altán Školení Ostravská setkání se zobcovou flétnou JKGO Krajská přehlídka tanečních souborů ZUŠ Havířov Veřejná předehrávka hudebního oddělení sál ZUŠ I. Absolventský koncert sál ZUŠ Květen: Taneční večer Kulatý svět kino Vítek Ostrava Hrabůvka II. Absolventský koncert sál ZUŠ Školení Cestovní náklady PŠ Kratochvílova, Ostrava 1 Krajská přehlídka VO ZUŠ vernisáž výstavy ZUŠ Opava III. Absolventský koncert DK Akord Ostrava Zábřeh Porada ekonomů KÚMK Ostrava Porada ředitelů ZUŠ ZUŠ Ostrava Zábřeh Veřejná předehrávka hudebního oddělení sál ZUŠ IV. Absolventský koncert sál ZUŠ Soutěž TO Hlučínský talent DDM Hlučín Seminář Ostravská setkání s kytarou JKGO Červen: Koncert žáků hudebního a tanečního oddělení ke Dni dětí ZŠ - Horymírova V. Absolventský koncert sál ZUŠ Závěrečné zkoušky žáků hudebního oboru Porada městské pěvecké sekce ZUŠ Slezská Ostrava Školení První pomoci ZUŠ Ostrava Zábřeh se závodní lékařkou Zápisy dětí do ZUŠ Vyhlášení nejlepších žáků naší ZUŠ za škol. rok 2007 / 2008 sál ZUŠ Koncert žáků TO DK Akord Ostrava - Zábřeh Červenec: Čerpáni řádné dovolené Srpen: Čerpání řádné dovolené, Malování školy Strana 16 (celkem 20)

17 IX. Zhodnocení Každoroční ohlédnutí a rekapitulace patří k závěru Výroční zprávy o činnosti školy za uplynulé období. Minulý školní rok 2007/2008 začal standardně jako ty předchozí. Přivítali jsme žáky po prázdninách, včetně nových zájemců o studium na naší škole a začali se připravovat na VI. ročník Festivalu ostravských ZUŠ. Plně jsme se věnovali své činnosti, když nás zasáhla velice nemilá, devastující a psychicky vypjatá událost. Dne vznikl v prostorách školy požár, který svou silou úplně zničil učebnu hudební nauky a archív školy, který zde byl uložen. Následkem požáru,který byl vyšetřován experty z hasičského záchranného sboru, byl provoz školy vážně ohrožen a ochromen. Škola přišla o počítačovou techniku a veškeré podklady své činnosti. Celé první patro bylo zamořeno toxickými zplodinami, které vznikly požárem počítačů, elektroniky a umělých hmot. Tato událost byla zapříčiněna technickou závadou na elektrické instalaci bez jakéhokoliv zavinění naší organizace. Zpráva o výsledku vyšetřování je přílohou této výroční zprávy. Nadešlo velice těžké období, nejen z hlediska likvidace, ale i z hlediska možnosti pokračování pravidelné výuky. V součinnosti s krajskou hygienickou stanicí a sanační firmou Belfor a některých obětavých zaměstnanců, se nám podařilo zprovoznit nejprve přízemí, následně druhé patro a po velice krátké době i část prvního patra školy. Díky obrovské obětavosti a pochopení jsme tak nemuseli přistupovat k jednání s MŠMT, o delším uzavření objektu a předešli tak komplikacím, které mohly nastat v souvislosti s přerušením výuky. Chtěla bych touto cestou poděkovat všem zaměstnancům, nejen firem, které se podílely na rekonstrukci prostor, ale i všem pedagogickým i nepedagogickým zaměstnancům ZUŠ, kteří pochopili mimořádnou situaci a pomohli svým přístupem a obětavostí zvládnout tento nelehký úkol. Ještě dnes při vzpomínce zažívám těžko popsatelné pocity, které prověřily naše schopnosti, charakter, Strana 17 (celkem 20)

18 a hluboce zasáhly i psychiku.bude to pro mě jako ředitelku školy černé období fungování naší organizace, které věřím zůstane jen vzpomínkou z minulosti. Přes všechna úskalí ale máme za sebou jinak velice úspěšný rok, který přinesl nejedny vavříny. Organizovali jsem závěrečný koncert Festivalu s více jak poloviční programovou účastí tanečníků naší školy, spolupracovali se Speciální základní školou a jejími dětmi na projektu Tančím pro tebe, připravili žáky do soutěží MŠMT. V tomto roce to byly hudební obory klavír, kytara a výtvarný obor, který vzbudil mimořádný zájem již v krajském kole pořádaném v Opavě. Práce našich žáků byly vybrány jako ústřední díla této krajské přehlídky a odeslány do celostátního kola jako nejlepší. Paní učitelka se svými dětmi vytvořila několik cyklů různých technik, které upozornily na naší malou školu (53 dětí) a originalitu její tvorby. Některé oceněné práce jsou fotografickou přílohou této výroční zprávy. Ani v hudebním oboru jsme se neztratili v obrovské konkurenci ostatních uměleckých škol, i když v porovnání s počty žáků těchto soutěžních oborů, patříme k těm nejmenším. V oboru kytara jsme získali dvě druhá místa stejně jako v klavírní soutěži, kde ocenění byla stejná. Taktéž jsme s našimi žáky zabodovali na celostátní přehlídce ve hře na elektronické klávesové nástroje v Karviné- Konfrontace. Do ostatních soutěží, které nebyly vyhlášeny MŠMT, ale patří k prestižním kláním v daném oboru jsme rovněž vyslali své zástupce, kteří dovezli hlavní cenu z festivalu ve Zlíně O zlatý klobouček a tak bych mohla jmenovat i další. Nechci ale v závěrečném hodnocení jen vyjmenovávat všechny akce, protože bych chtěla toto hodnocení pojmout jako celkový obrázek uplynulého roku. K našim pravidelným činnostem patří i spolupráce s handicapovanými dětmi a každoroční příprava projektu Tančím pro Tebe s letošním podtitulem Kulatý svět. Po minulých letech cílevědomé práce jsme si dovolili zapojit velice náročnou pomůcku - gymnastické míče, které na začátku sloužily pouze jako rehabilitační pomůcka. Postupem času jsme je využili i jako rekvizitu a pak plnily tyto kulaté světy obě funkce. Podařilo se opět vytvořit krásné tvůrčí prostředí, nová přátelství a poznání jeden druhého, začlenění handicapovaných do kulturního života. Strana 18 (celkem 20)

19 Byla vytvořena emotivní choreografie, která se představila nejen na festivalovém koncertu, ale i na společném koncertu ZUŠ a JKGO. S touto spolupráci a aktivitou již automaticky počítáme i do dalších let. Jednotlivé obory se zúčastňovaly kulturních a společenských akcí nejen obvodu Ostrava- Jih ( Pestré léto na Jihu), ale spolupracovaly i s tradičními partnery ( Domovy důchodců, ostatní ZUŠ, Janáčkova konzervatoř a Gymnázium atd.) Ráda bych připomněla i již velice populární večer Evergreenů, který škola pořádala druhým rokem a získal si velkou oblibu u žáků a veřejnosti. Tato popularita zapříčinila v letošním roce i organizační komplikace s nedostatkem prostoru pro návštěvníky a v budoucnu budeme muset zájem o tento typ akce usměrnit ve smyslu počtu diváků. Nabízí se řešení zvolit větší prostor pro pořádání této akce, ale klub Altán poskytuje tomuto druhu představení jedinečnou atmosféru a tak přemýšlíme o možnosti zvýšit počet těchto koncertů, abychom uspokojili všechny zájemce. Nezapomněli jsme se ani věnovat našim nejmladším žákům z PHV. Nefunkční prostory pro výuku tohoto předmětu jsme přenesli do koncertního sálu a připravili pro děti Mikulášskou besídku s programem. Tradiční Mikulášský koncert jsme pak zorganizovali v prostorách Domova důchodců na Čujkovové ulici. V letošním školním roce jsme pořádali 4 Absolventské koncerty na kterých se představilo celkem 26 absolventů prvního i druhého stupně všech oborů. Nezapomněli jsme ani na nejlepší žáky školy za tento školní rok a uspořádali pro ně slavnostní vyhlášení s předáním dárků a pamětních listů z darů rodičů škole. Jelikož je škola známa svou spolupráci s handicapovanými dětmi, byli jsme požádáni o zajištění kulturního programu na Vánoční dopoledne občanského sdružení Podkova, které se uskutečnilo v sále Kulturního domu Akord pro zhruba 600 dětí z ústavů sociální péče. Z tohoto stručného výčtu aktivit je zřejmé, že škola nejen zajišťuje vzdělávání podle platných učebních plánu, ale i nad rámec svých vlastních aktivit svou spolupráci přispívá k naplňování Strana 19 (celkem 20)

20 potřeb jiných. Chtěla bych za tuto práci poděkovat všem pedagogům, kteří se na ni podílejí, bez ohledu na vlastní volný čas.myslím, že v tomto směru překračujeme běžné úkoly a cíle a tato naše činnost nepatří ke standardní práci na ostatních školách. Proto je mým úkolem, vytvářet trvale adekvátní pracovní prostředí, které bude motivovat a pomáhat zvládat stanovené cíle. Ve spolupráci s uměleckou radou a předsedy předmětových komisí každoročně připravujeme seznamy potřebných učebních pomůcek, s referentkou školy pak technicko hospodářské zabezpečení provozu. Bohužel finanční prostředky, které máme k dispozici ani zdaleka nedokáží pokrýt veškeré naše potřeby a ideální stav, ale přesto každý rok dochází k obnově učebních pomůcek a interiéru školy podle našich možností. Poděkování tak patří nejen zaměstnancům školy ale i žákům a rodičům, kteří svou trpělivostí a přesvědčením o nutnosti rozvíjení mladého člověka v dalším vzdělávání přivádějí své děti do naší školy s přesvědčením, že jim poskytneme do života základy nejen odborné ale i estetické a morální. Tato důvěra zavazuje především mě jako ředitelku školy, ale taky všechny zaměstnance. Věříme, že ji nezklameme a budeme ve své práci pokračovat s dalšími úspěchy. Jeanetta Faiglová ředitelka školy Strana 20 (celkem 20)

II. Výsledky výchovy a vzdělávání

II. Výsledky výchovy a vzdělávání II. Výsledky výchovy a vzdělávání 1. Přehled učebních plánů: Organizace se řídi učebními plány pro ZUŠ vydané MŠMT ČR dne 26.06.1995 pod č. j.: 18.418/ 95.- 25 s účinností od 1.září 1995, pro výtvarný

Více

Výroční zpráva o hospodaření příspěvkové organizace za rok 2009

Výroční zpráva o hospodaření příspěvkové organizace za rok 2009 Základní umělecká škola Ostrava Zábřeh, Sologubova 9/A příspěvková organizace Výroční zpráva o hospodaření příspěvkové organizace za rok 2009 Výroční zpráva o hospodaření příspěvkové organizace za rok

Více

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm. Výroční. zpráva

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm. Výroční. zpráva Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm Výroční zpráva 2013-2014 1 Charakteristika školy Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2005 / 2006

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2005 / 2006 Základní škola,mateřská škola a Základní umělecká škola Jablonec nad Jizerou Odloučené pracoviště : Základní umělecká škola Jablonec n.jiz. 512 43 Jablonec nad Jizerou, Letná 439 481 591 338, e-mail zus-jablonecnj@netair.cz

Více

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm. Výroční. zpráva

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm. Výroční. zpráva Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm Výroční zpráva 2011-2012 1 Charakteristika školy Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61

Více

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm Výroční zpráva 2008-2009 1 Charakteristika školy Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61

Více

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm. Výroční. zpráva

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm. Výroční. zpráva Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm Výroční zpráva 2012-2013 1 Charakteristika školy Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61

Více

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm. Výroční. zpráva

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm. Výroční. zpráva Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm Výroční zpráva 2005-2006 1 Charakteristika školy Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61

Více

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm. Výroční. zpráva

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm. Výroční. zpráva Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm Výroční zpráva 2014-2015 1 Charakteristika školy Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61

Více

Základní umělecká škola, Praha 7, Šimáčkova 16. Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2013/2014

Základní umělecká škola, Praha 7, Šimáčkova 16. Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2013/2014 Základní umělecká škola, Praha 7, Šimáčkova 16 Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2013/2014 Praha 13. 10. 2014 I. Základní údaje o škole 1. Název školy: Základní umělecká škola, Praha 7, Šimáčkova

Více

Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2012/2013

Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2012/2013 Základní umělecká škola, Ostrava Zábřeh, Sologubova 9/A příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2012/2013 Ostrava, říjen 2013 Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce

Více

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, Rožnov pod Radhoštěm. Výroční. zpráva

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, Rožnov pod Radhoštěm. Výroční. zpráva Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm Výroční zpráva 2010-2011 1 Charakteristika školy Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61

Více

Základní umělecká škola Slavičín Mezi Šenky 121, Slavičín, tel. 577 / E mail:

Základní umělecká škola Slavičín Mezi Šenky 121, Slavičín, tel. 577 / E mail: Základní umělecká škola Slavičín Mezi Šenky 121, 763 21 Slavičín, tel. 577 / 341201 E mail: reditel@zus-slavicin.cz, www.zus-slavicin.cz Výroční zpráva za školní rok 2016 / 2017 Zpracovala : Mgr. Jana

Více

Výroční zpráva Základní umělecké školy Kralupy nad Vltavou za rok 2012/2013

Výroční zpráva Základní umělecké školy Kralupy nad Vltavou za rok 2012/2013 Výroční zpráva Základní umělecké školy Kralupy nad Vltavou za rok 2012/2013 Zpracoval: Luboš Harazin, ředitel ZUŠ Kralupy nad Vltavou říjen 2013 Výroční zpráva o činnosti Základní umělecké školy v Kralupech

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Z Á K L A D N Í U M Ě L E C K Á Š K O L A Ž I R O V N I C E VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY PEDAGOGICKÁ ČÁST ŠKOLNÍ ROK 2011-2012 V ŽIROVNICI DNE 30. 6. 2012 a/ Charakteristika školy: V Základní umělecké

Více

Základní umělecká škola Slavičín Mezi Šenky 121, 763 21 Slavičín, tel./fax 577 / 341201 E mail: reditel@zus-slavicin.cz, www.zus-slavicin.

Základní umělecká škola Slavičín Mezi Šenky 121, 763 21 Slavičín, tel./fax 577 / 341201 E mail: reditel@zus-slavicin.cz, www.zus-slavicin. Základní umělecká škola Slavičín Mezi Šenky 121, 763 21 Slavičín, tel./fax 577 / 341201 E mail: reditel@zus-slavicin.cz, www.zus-slavicin.cz Výroční zpráva za školní rok 2012 / 2013 Zpracovala : Mgr. Jana

Více

Základní umělecká škola Otrokovice. Otrokovice VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti základní umělecké školy

Základní umělecká škola Otrokovice. Otrokovice VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti základní umělecké školy Základní umělecká škola Otrokovice Otrokovice VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti základní umělecké školy Školní rok 2011/2012 Základní údaje o škole Název školy: Sídlo: Místa poskytování vzdělávání. Základní umělecká

Více

za období školního roku

za období školního roku V Ý R O Č N Í Z P R Á V A O Č I N N O S T I Š K O L Y za období školního roku 2012/2013 I. Základní údaje o škole 1. Název školy: Základní umělecká škola Zdounky Sídlo: Náměstí 23, Zdounky 768 02 Místa

Více

za období školního roku

za období školního roku V Ý R O Č N Í Z P R Á V A O Č I N N O S T I Š K O L Y za období školního roku 2013/2014 I. Základní údaje o škole 1. Název školy: Základní umělecká škola Zdounky Sídlo: Náměstí 23, Zdounky 768 02 Místa

Více

školní rok 2012/2013

školní rok 2012/2013 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY ŽLUTICE za školní rok 2012/2013 Úvod výroční zprávy: Výroční zpráva ZUŠ je zpracována podle zákona č564/90 Sb. Se změnou 131/95 Sb. Tato zpráva poskytuje informace

Více

Výroční zpráva. Projednána a schválena na pedagogické radě dne 2.10.2012.

Výroční zpráva. Projednána a schválena na pedagogické radě dne 2.10.2012. Výroční zpráva Projednána a schválena na pedagogické radě dne 2.10.2012. Předána na MÚ Aš OŠKS dne 10.10.2012 Struktura výroční zprávy školy A. Základní údaje o škole str.2 B. Přehled oborů vzdělání str.

Více

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, Rožnov pod Radhoštěm. Výroční. zpráva

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, Rožnov pod Radhoštěm. Výroční. zpráva Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm Výroční zpráva 2016-2017 1 Charakteristika školy Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61

Více

Základní umělecká škola Otrokovice. Otrokovice VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti základní umělecké školy

Základní umělecká škola Otrokovice. Otrokovice VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti základní umělecké školy Základní umělecká škola Otrokovice Otrokovice VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti základní umělecké školy Školní rok 2013/2014 Základní údaje o škole Název školy: Sídlo: Místa poskytování vzdělávání. Základní umělecká

Více

Základní umělecká škola Otrokovice. Otrokovice VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti základní umělecké školy

Základní umělecká škola Otrokovice. Otrokovice VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti základní umělecké školy Základní umělecká škola Otrokovice Otrokovice VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti základní umělecké školy Školní rok 2014/2015 Základní údaje o škole Název školy: Sídlo: Místa poskytování vzdělávání. Základní umělecká

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2015/2016

VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2015/2016 VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 205/206 V Praze dne: 0. 0. 206 Petr Drešer Ředitel ZUŠ Adolfa Voborského I. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE. Základní umělecká škola Adolfa Voborského, Praha 4, Botevova 34 2. ředitel:

Více

Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2009/2010

Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2009/2010 Základní umělecká škola Ostrava Zábřeh, Sologubova 9/A příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2009/2010 Ostrava, říjen 2010 Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce

Více

Základní umělecká škola, Hradec nad Moravicí, Zámecká 313, příspěvková organizace V Ý R O Č N Í Z P R Á V A O Č I N N O S T I Š K O L Y

Základní umělecká škola, Hradec nad Moravicí, Zámecká 313, příspěvková organizace V Ý R O Č N Í Z P R Á V A O Č I N N O S T I Š K O L Y Základní umělecká škola, Hradec nad Moravicí, Zámecká 33, příspěvková organizace V Ý R O Č N Í Z P R Á V A O Č I N N O S T I Š K O L Y za školní rok 202/203 Obsah: a) základní údaje o škole b) přehled

Více

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm Výroční zpráva 2009-2010 1 Charakteristika školy Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2013/2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2013/2014 VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2013/2014 V Praze dne: 01. 09. 2014 Petr Drešer Ředitel ZUŠ Adolfa Voborského I. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE 1. Základní umělecká škola Adolfa Voborského, Praha 4, Botevova 3114

Více

Základní umělecká škola, Velká Bíteš, Hrnčířská 117, příspěvková organizace. Výroční zpráva. o činnosti školy za školní rok

Základní umělecká škola, Velká Bíteš, Hrnčířská 117, příspěvková organizace. Výroční zpráva. o činnosti školy za školní rok Základní umělecká škola, Velká Bíteš, Hrnčířská 117, příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2015-2016 Základní umělecká škola, Velká Bíteš, Hrnčířská 117, příspěvková organizace

Více

Základní umělecká škola Slavičín Mezi Šenky 121, Slavičín, tel./fax 577 / E mail:

Základní umělecká škola Slavičín Mezi Šenky 121, Slavičín, tel./fax 577 / E mail: Základní umělecká škola Slavičín Mezi Šenky 121, 763 21 Slavičín, tel./fax 577 / 341201 E mail: reditel@zus-slavicin.cz, www.zus-slavicin.cz Výroční zpráva za školní rok 2014 / 2015 Zpracovala : Mgr. Jana

Více

Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2013/2014

Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2013/2014 Základní umělecká škola, Ostrava Zábřeh, Sologubova 9A příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2013/2014 Ostrava, říjen 2014 Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce

Více

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, Rožnov pod Radhoštěm. Výroční. zpráva

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, Rožnov pod Radhoštěm. Výroční. zpráva Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm Výroční zpráva 2015-2016 1 Charakteristika školy Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61

Více

Výroční zpráva Základní umělecké školy Libčice nad Vltavou za rok 2013/2014

Výroční zpráva Základní umělecké školy Libčice nad Vltavou za rok 2013/2014 1 Výroční zpráva Základní umělecké školy Libčice nad Vltavou za rok 2013/2014 Vypracoval Vladimír Kliment, pověřený řízením ZUŠ Libčice Listopad 2014 2 Výroční zpráva o činnosti Základní umělecké školy

Více

Základní umělecká škola, Hradec nad Moravicí, Zámecká 313, příspěvková organizace V Ý R O Č N Í Z P R Á V A O Č I N N O S T I Š K O L Y

Základní umělecká škola, Hradec nad Moravicí, Zámecká 313, příspěvková organizace V Ý R O Č N Í Z P R Á V A O Č I N N O S T I Š K O L Y Základní umělecká škola, Hradec nad Moravicí, Zámecká 313, příspěvková organizace V Ý R O Č N Í Z P R Á V A O Č I N N O S T I Š K O L Y za školní rok 2011/2012 Obsah: a) základní údaje o škole b) přehled

Více

Základní umělecká škola, Vítkov, Lidická 639, příspěvková organizace

Základní umělecká škola, Vítkov, Lidická 639, příspěvková organizace Základní umělecká škola, Vítkov, Lidická 639, příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2014/2015 Obsah 1. Základní údaje o škole 2. Přehled oborů vzdělávání 3. Rámcový popis

Více

Výroční zpráva Základní umělecké školy Libčice nad Vltavou za rok 2016/2017

Výroční zpráva Základní umělecké školy Libčice nad Vltavou za rok 2016/2017 1 Výroční zpráva Základní umělecké školy Libčice nad Vltavou za rok 2016/2017 Vypracoval Vladimír Kliment, ředitel ZUŠ Libčice říjen 2017 2 Výroční zpráva o činnosti Základní umělecké školy v Libčicích

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY A PLNĚNÍ ÚKOLŮ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE

ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY A PLNĚNÍ ÚKOLŮ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY A PLNĚNÍ ÚKOLŮ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZA ROK 2012 Obsah A) Základní údaje o organizaci k 31. 12. 2012 3 B) Vyhodnocení závazných ukazatelů 4 1. Dotace z rozpočtu MŠMT 4 2. Dotace

Více

Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2008/2009

Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2008/2009 Základní umělecká škola Ostrava Zábřeh, Sologubova 9/A příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2008/2009 Ostrava, 26. říjen 2009 Výroční zpráva o činnosti školy ve školním

Více

Základní umělecká škola Zdeňka Buriana, Kopřivnice, příspěvková organizace

Základní umělecká škola Zdeňka Buriana, Kopřivnice, příspěvková organizace Základní umělecká škola Zdeňka Buriana, Kopřivnice, příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti příspěvkové organizace za školní rok 2006/2007... Mgr.Zdeněk Babinec ředitel školy Základní umělecká

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2012

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2012 Gymnázium, Česká Lípa, Žitavská 2969, příspěvková organizace Žitavská 2969 470 01 Česká Lípa tel.: +420 487 829 101 e-mail: info@gym-cl.cz fax: +420 487 829 152 www: www.gym-cl.cz ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE

Více

Základní umělecká škola, Šumperk, Žerotínova 11

Základní umělecká škola, Šumperk, Žerotínova 11 Základní umělecká škola, Šumperk, Žerotínova 11 Sídlo: 787 01 Šumperk, Žerotínova 11 Identifikační číslo 00852333 Zřizovatel Olomoucký kraj IČO 60609460 Vnitřní předpis č.: VP06/2012 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Vypracoval

Více

PLÁN AKCÍ ZUŠ BRUNTÁL, 2012/2013 II.pololetí Aktualizováno 24.4.2013 Datum Akce Zajišťuje organizačně ÚNOR. Vernisáž Vrbno pod Pradědem (Rozprým)

PLÁN AKCÍ ZUŠ BRUNTÁL, 2012/2013 II.pololetí Aktualizováno 24.4.2013 Datum Akce Zajišťuje organizačně ÚNOR. Vernisáž Vrbno pod Pradědem (Rozprým) PLÁN AKCÍ ZUŠ BRUNTÁL, 2012/2013 II.pololetí Aktualizováno 24.4.2013 Datum Akce Zajišťuje organizačně ÚNOR 1.2. (PÁ) Pololetní prázdniny žáků 6. 2. (ST) Výlet za uměním -VO - Opava, Ostrava -výstava 8,10

Více

Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2015/2016

Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2015/2016 Základní umělecká škola, Ostrava Zábřeh, Sologubova 9A příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2015/2016 Ostrava, září - říjen 2016 Výroční zpráva o činnosti školy ve školním

Více

Výroční zpráva ZUŠ Jablonné nad Orlicí

Výroční zpráva ZUŠ Jablonné nad Orlicí Výroční zpráva ZUŠ Jablonné nad Orlicí školní rok 2012/2013 1. Základní údaje Název školy: Základní umělecká škola Jablonné nad Orlicí Sídlo: Jablonné nad Orlicí, Aloise Hanuše 384, PSČ 561 64 Kontakty:

Více

Základní umělecká škola

Základní umělecká škola Základní umělecká škola Praha 9, Učňovská 1 tel: 266 106 726, 731 571 323 e-mail: zus@234.cz www.umeleckaskola.cz Osnova pro výroční zprávu základních uměleckých škol za školní rok 2013/2014 I. Základní

Více

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIT-412/12-T

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIT-412/12-T Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIT-412/12-T Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Základní umělecká škola Edvarda Runda, Ostrava Slezská Ostrava, Keltičkova

Více

Výroční zpráva o hospodaření příspěvkové organizace za rok 2010

Výroční zpráva o hospodaření příspěvkové organizace za rok 2010 Základní umělecká škola Ostrava Zábřeh, Sologubova 9/A příspěvková organizace Výroční zpráva o hospodaření příspěvkové organizace za rok 2010 Výroční zpráva o hospodaření příspěvkové organizace za rok

Více

Výroční zpráva Základní umělecké školy Kralupy nad Vltavou za rok 2015/2016

Výroční zpráva Základní umělecké školy Kralupy nad Vltavou za rok 2015/2016 Výroční zpráva Základní umělecké školy Kralupy nad Vltavou za rok 2015/2016 Zpracoval: Luboš Harazin, ředitel ZUŠ Kralupy nad Vltavou Tato výroční zpráva byla projednána a schválena na pedagogické poradě

Více

Zpráva pro jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 01.09.2010. vedoucí oddělení školství a kultury finančního odboru podpis

Zpráva pro jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 01.09.2010. vedoucí oddělení školství a kultury finančního odboru podpis Město Lanškroun Spisový znak: 51.4 Počet listů dokumentu: 5 Počet listů příloh: 16 Čj.: MULA 28233/2010 V Lanškrouně 18.08.2010 Zpráva pro jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 01.09.2010 Předkladatel:

Více

Základní umělecká škola Roberta Schumanna Aš, Šaldova 7, 352 01 Aš Výroční zpráva 2009/2010. Výroční zpráva

Základní umělecká škola Roberta Schumanna Aš, Šaldova 7, 352 01 Aš Výroční zpráva 2009/2010. Výroční zpráva Výroční zpráva Projednána a schválena na pedagogické radě dne 5.10.2010. Předána MÚ Aš OŠKS dne 20.10.2010 1 Struktura výroční zprávy školy A. Základní údaje o škole str.2 B. Přehled oborů vzdělání str.

Více

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, Rožnov pod Radhoštěm. Výroční. zpráva

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, Rožnov pod Radhoštěm. Výroční. zpráva Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm Výroční zpráva 2017-2018 1 Charakteristika školy Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61

Více

Základní umělecká škola, Hradec nad Moravicí, Zámecká 313, příspěvková organizace V Ý R O Č N Í Z P R Á V A O Č I N N O S T I Š K O L Y

Základní umělecká škola, Hradec nad Moravicí, Zámecká 313, příspěvková organizace V Ý R O Č N Í Z P R Á V A O Č I N N O S T I Š K O L Y Základní umělecká škola, Hradec nad Moravicí, Zámecká 313, příspěvková organizace V Ý R O Č N Í Z P R Á V A O Č I N N O S T I Š K O L Y za školní rok 2010/2011 Obsah: a) základní údaje o škole b) přehled

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2009. Mateřská škola Těšetice, příspěvková organizace, okres Znojmo IČO : 70988323

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2009. Mateřská škola Těšetice, příspěvková organizace, okres Znojmo IČO : 70988323 Mateřská škola Těšetice, příspěvková organizace, okres Znojmo IČO : 70988323 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2009 Za organizaci : Jana Mikulášková, ředitelka školy Mateřská škola Těšetice IČO :

Více

Výroční zpráva Základní umělecké školy Kralupy nad Vltavou za rok 2014/2015

Výroční zpráva Základní umělecké školy Kralupy nad Vltavou za rok 2014/2015 Výroční zpráva Základní umělecké školy Kralupy nad Vltavou za rok 2014/2015 Zpracoval: Luboš Harazin, ředitel ZUŠ Kralupy nad Vltavou říjen 2015 Výroční zpráva o činnosti Základní umělecké školy v Kralupech

Více

Základní umělecká škola Otrokovice. Otrokovice VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti základní umělecké školy

Základní umělecká škola Otrokovice. Otrokovice VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti základní umělecké školy Základní umělecká škola Otrokovice Otrokovice VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti základní umělecké školy Školní rok 2012/2013 Základní údaje o škole Název školy: Sídlo: Místa poskytování vzdělávání. Základní umělecká

Více

I. Základní údaje o škole

I. Základní údaje o škole Osnova pro výroční zprávu základních uměleckých škol za školní rok 207/208 I. Základní údaje o škole. Přesný název právnické osoby dle zřizovací listiny Základní umělecká škola, Praha 9, Učňovská IČO:

Více

Výroční zpráva. o činnosti školy 2009/2010

Výroční zpráva. o činnosti školy 2009/2010 Základní umělecká škola Dolní Újezd Dolní Újezd 480 Příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti školy 2009/2010 Obsah: 1. Základní údaje o škole 2. Charakteristika školy 3. Přehled oborů vzdělávání

Více

OBSAH 2 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE 3 PŘEHLED OBORŮ VZDĚLÁVÁNÍ VE ŠKOLNÍM ROCE 2012-2013 5 ZAMĚSTNANCI ŠKOLY 7

OBSAH 2 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE 3 PŘEHLED OBORŮ VZDĚLÁVÁNÍ VE ŠKOLNÍM ROCE 2012-2013 5 ZAMĚSTNANCI ŠKOLY 7 říjen 2013 OBSAH OBSAH 2 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE 3 PŘEHLED OBORŮ VZDĚLÁVÁNÍ VE ŠKOLNÍM ROCE 2012-2013 5 ZAMĚSTNANCI ŠKOLY 7 DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ 10 ÚDAJE O VÝSLEDCÍCH VZDĚLÁVÁNÍ 11

Více

Výroční zpráva za školní rok 2015/2016 KRPŠ při ZUŠ Bohumín

Výroční zpráva za školní rok 2015/2016 KRPŠ při ZUŠ Bohumín Klub rodičů a přátel Základní umělecké školy, Bohumín Nový Bohumín, Žižkova 620 IČO: 26645556 Výroční zpráva za školní rok 2015/2016 KRPŠ při ZUŠ Bohumín OBSAH Základní údaje... 3 Charakteristika a členství

Více

Organizační zabezpečení školního roku 2014/2015

Organizační zabezpečení školního roku 2014/2015 BONI PUERI základní umělecká škola, Hradec Králové Českosloveské armády 332/39, 500 03 Hradec Králové tel.: +420 608 200 472 e-mail: bonipueri@bonipueri.cz Organizační zabezpečení školního roku 2014/2015

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2011

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2011 Mateřská škola Těšetice, příspěvková organizace, okres Znojmo IČO : 70988323 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2011 Za organizaci : Jana Mikulášková, ředitelka školy Mateřská škola Těšetice IČO :

Více

Základní umělecká škola Otrokovice. Otrokovice VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti základní umělecké školy

Základní umělecká škola Otrokovice. Otrokovice VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti základní umělecké školy Základní umělecká škola Otrokovice Otrokovice VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti základní umělecké školy Školní rok 2015/2016 Základní údaje o škole Název školy: Sídlo: Místa poskytování vzdělávání. Základní umělecká

Více

ZÁPIS. sepsaný v Uničově, dne dvacátého prvního listopadu dva tisíce osmnáct ( ) o průběhu a rozhodnutích členské schůze SRP ZUŠ Uničov

ZÁPIS. sepsaný v Uničově, dne dvacátého prvního listopadu dva tisíce osmnáct ( ) o průběhu a rozhodnutích členské schůze SRP ZUŠ Uničov ZÁPIS sepsaný v Uničově, dne dvacátého prvního listopadu dva tisíce osmnáct (21. 11. 2018) o průběhu a rozhodnutích členské schůze SRP ZUŠ Uničov I. Úvodní ustanovení Tento zápis se pořizuje o průběhu

Více

Školní rok 2016/2017

Školní rok 2016/2017 Základní umělecká škola Otrokovice Otrokovice VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti základní umělecké školy Školní rok 2016/2017. 1 Základní údaje o škole Název školy: Sídlo: Místa poskytování vzdělávání. Základní

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti školy ve školním roce 2013/2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti školy ve školním roce 2013/2014 Č. j.: ZUS HM 107/2014 VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti školy ve školním roce 2013/2014 Foto: Milan Mainuš Obsah: 1 Základní údaje o škole 2 Přehled oborů vzdělávání a charakteristika pedagogického sboru 3 Rámcový

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA MĚSTO ALBRECHTICE, TYRŠOVA 1 PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 Vypracoval: Martin Kachlík, ředitel ZUŠ Město Albrechtice 1 Obsah: 1. Základní

Více

Základní umělecká škola Habartov, okres Sokolov, příspěvková organizace Výroční zpráva Školní rok 2015/2016

Základní umělecká škola Habartov, okres Sokolov, příspěvková organizace Výroční zpráva Školní rok 2015/2016 Základní umělecká škola Habartov, okres Sokolov, příspěvková organizace Výroční zpráva Školní rok 2015/2016 Zpracovala: Mgr. Anna Pataková Obsah: 1. Charakteristika školy str. 3 2. Přehled učebních plánů

Více

1. Charakteristika školy

1. Charakteristika školy 2 Obsah 1. Charakteristika školy str. 3 2. Vzdělávací programy školy str. 4-5 3. Údaje o zaměstnancích školy str. 6-12 4. Přijímání žáků do ZUŠ str. 13 5. Údaje o zařazování žáků str. 14-15 6. Výsledky

Více

Základní umělecká škola Gustava Mahlera Humpolec VÝROČNÍ ZPRÁVA ZUŠ G.MAHLERA HUMPOLEC ŠKOLNÍ ROK 2014/2015

Základní umělecká škola Gustava Mahlera Humpolec VÝROČNÍ ZPRÁVA ZUŠ G.MAHLERA HUMPOLEC ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 Základní umělecká škola Gustava Mahlera Humpolec VÝROČNÍ ZPRÁVA ZUŠ G.MAHLERA HUMPOLEC ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE Název školy, adresa: Základní umělecká škola Gustava Mahlera, Humpolec,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2014/2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2014/2015 VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 204/205 V Praze dne: 0. 09. 205 Petr Drešer Ředitel ZUŠ Adolfa Voborského I. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE. Základní umělecká škola Adolfa Voborského, Praha 4, Botevova 34 2. ředitel:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2006

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2006 z 6 Mateřská škola Těšetice, příspěvková organizace, okres Znojmo IČO : 70988323 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2006 Za organizaci : Jana Mikulášková, ředitelka školy 2 z 6 Mateřská škola Těšetice

Více

Zpráva o činnosti a plnění úkolů příspěvkové organizace za rok 2014

Zpráva o činnosti a plnění úkolů příspěvkové organizace za rok 2014 Základní umělecká škola, Bohumín-Nový Bohumín, Žižkova 620, příspěvková organizace tel 596013331, fax 596016620, E-mail: zus-bohumin@volny.cz Zpráva o činnosti a plnění úkolů příspěvkové organizace za

Více

Základní umělecká škola Roberta Schumanna Aš, Šaldova 7, 352 01 Aš Výroční zpráva 2010/2011. Základní umělecká škola Roberta Schumanna Aš

Základní umělecká škola Roberta Schumanna Aš, Šaldova 7, 352 01 Aš Výroční zpráva 2010/2011. Základní umělecká škola Roberta Schumanna Aš Základní umělecká škola Roberta Schumanna Aš Výroční zpráva Projednána a schválena na pedagogické radě dne 4.10.2011. Předána MÚ Aš OŠKS dne 31.10.2011 1 Struktura výroční zprávy školy A. Základní údaje

Více

Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2011/2012

Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2011/2012 Základní umělecká škola Ostrava Zábřeh, Sologubova 9/A příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2011/2012 Ostrava, říjen 2012 Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce

Více

školní rok 2014-2015

školní rok 2014-2015 Základní umělecká škola F.X. Richtera Holešov Bezručova 675, 769 01 Holešov, tel. : 573 395 283 E-mail: zusholesov@tiscali.cz www : zusholesov.cz V Ý R O Č N Í Z P R Á V A O Č I N N O S T I Š K O L Y školní

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2014 Mateřská škola Těšetice, příspěvková organizace, okres Znojmo IČO : 70988323 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2014 Za organizaci : Mgr. Lea Šmikmátorová, ředitelka školy Mateřská škola Těšetice IČO

Více

Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2012/2013

Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2012/2013 Základní umělecká škola, Praha 7, Šimáčkova 16 Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2012/2013 Praha 2. 10. 2013 I. Základní údaje o škole 1. Název školy: Základní umělecká škola, Praha 7, Šimáčkova

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY POLNÁ VE ŠKOLNÍM ROCE 2010-2011

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY POLNÁ VE ŠKOLNÍM ROCE 2010-2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY POLNÁ VE ŠKOLNÍM ROCE 2010-2011 ZÁŘÍ 2011 OBSAH ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE 3 PŘEHLED OBORŮ VZDĚLÁVÁNÍ VE ŠKOLNÍM ROCE 2010-2011 5 ZAMĚSTNANCI ŠKOLY 7 DALŠÍ

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZUŠ VELKÉ POPOVICE Škol.rok 2009/2010

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZUŠ VELKÉ POPOVICE Škol.rok 2009/2010 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZUŠ VELKÉ POPOVICE Škol.rok 2009/2010 Základní umělecká škola Velké Popovice Komenského 198 251 69 Velké Popovice Středočeský kraj Tel./fax :323665847 Mobil :724304692 e-mail:zusvp@cmail.cz

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA MĚSTO ALBRECHTICE, TYRŠOVA 1 PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 Vypracoval: Martin Kachlík, ředitel ZUŠ Město Albrechtice 1 Obsah: 1. Základní

Více

Výroční zpráva o činnosti Základní umělecké školy Vejprty ve školním roce 2011/2012

Výroční zpráva o činnosti Základní umělecké školy Vejprty ve školním roce 2011/2012 Výroční zpráva o činnosti Základní umělecké školy Vejprty ve školním roce 2011/2012 Obsah 1. Základní údaje a charakteristika školy... 3 1.1. Základní údaje... 3 1.2 Charakteristika školy... 3 2. Přehled

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI Š K O L Y ZÁŘÍ 2009

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI Š K O L Y ZÁŘÍ 2009 Základní umělecká škola, Oslavany, okres Brno - venkov odloučené pracoviště Zbýšov VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI Š K O L Y ZÁŘÍ 2009 Základní údaje o škole Název školy Základní umělecká škola, Oslavany, okres

Více

Hodnotící zpráva o činnosti školy 2011-2012

Hodnotící zpráva o činnosti školy 2011-2012 Základní umělecká škola Česká Třebová, Kozlovská 775, 560 02 Česká Třebová Hodnotící zpráva o činnosti školy 2011-2012 Zpracovala: Schválil: Romana Kuklová - účetní MgA. Bohuslav Mimra - ředitel školy

Více

ZUŠ CAMPANELLA OLOMOUC. VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti ZUŠ ve školním roce 2012/2013. zpracovala: PhDr. Iveta Hlubinková ředitelka ZUŠ

ZUŠ CAMPANELLA OLOMOUC. VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti ZUŠ ve školním roce 2012/2013. zpracovala: PhDr. Iveta Hlubinková ředitelka ZUŠ ZUŠ CAMPANELLA OLOMOUC VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti ZUŠ ve školním roce 2012/2013 zpracovala: PhDr. Iveta Hlubinková ředitelka ZUŠ OBSAH 1 Základní údaje o škole 1 2 Charakteristika školy 1 3 Učební plány,

Více

Základní umělecká škola, Vítězslava Nováka 934, Skuteč, 539 73

Základní umělecká škola, Vítězslava Nováka 934, Skuteč, 539 73 Výroční zpráva o činnosti a hospodaření školy za školní rok 2009/2010 Zpracoval: Jan Švestka - 1 - Výroční zpráva O činnosti školy za školní rok 2009/2010 Zpracovaná podle zákona č. 561/2004 sb. 10, o

Více

OBSAH 2 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE 3 PŘEHLED OBORŮ VZDĚLÁVÁNÍ VE ŠKOLNÍM ROCE ZAMĚSTNANCI ŠKOLY 7

OBSAH 2 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE 3 PŘEHLED OBORŮ VZDĚLÁVÁNÍ VE ŠKOLNÍM ROCE ZAMĚSTNANCI ŠKOLY 7 říjen 2015 OBSAH OBSAH 2 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE 3 PŘEHLED OBORŮ VZDĚLÁVÁNÍ VE ŠKOLNÍM ROCE 2014-2015 5 ZAMĚSTNANCI ŠKOLY 7 DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ 10 ÚDAJE O VÝSLEDCÍCH VZDĚLÁVÁNÍ 11

Více

Základní umělecká škola Edvarda Runda Ostrava-Slezská Ostrava, Keltičkova 4 příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

Základní umělecká škola Edvarda Runda Ostrava-Slezská Ostrava, Keltičkova 4 příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Základní umělecká škola Edvarda Runda Ostrava-Slezská Ostrava, Keltičkova 4 příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ve školním roce 2013/2014 v Ostravě - Slezské Ostravě, říjen 2014 Zpráva

Více

PLÁN ČINNOSTI - školní rok 2018/2019

PLÁN ČINNOSTI - školní rok 2018/2019 Základní umělecká škola Svitavy T. G. Masaryka 2095/25A, 568 02 Svitavy IČO: 67 439 900 PLÁN ČINNOSTI - školní rok 2018/2019 Základní umělecká škola Svitavy je tříoborovou školou, která vzdělává ve školním

Více

Mateřská škola Těšetice, okres Znojmo, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2005

Mateřská škola Těšetice, okres Znojmo, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2005 Mateřská škola Těšetice, okres Znojmo, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2005 Za organizaci : Jana Mikulášková, ředitelka školy Mateřská škola Těšetice IČO : 70988323 Mateřská

Více

Výroční zpráva o činnosti školy

Výroční zpráva o činnosti školy Základní umělecká škola, Rychvald, Orlovská 495, příspěvková organizace přidružená škola UNESCO Výroční zpráva o činnosti školy 2010/2011 Obsah: 1) Základní údaje o škole 2) Přehled oborů vzdělání 3) Personální

Více

Výroční zpráva. o činnosti školy za školní rok

Výroční zpráva. o činnosti školy za školní rok Základní umělecká škola, Velká Bíteš, Hrnčířská 117, příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2016-2017 Základní umělecká škola, Velká Bíteš, Hrnčířská 117, příspěvková organizace

Více

A) Základní údaje o organizaci k 31. 12. 2014 3. B) Vyhodnocení závazných ukazatelů 4. C) Vyhodnocení hospodaření organizace 6. D) Výsledky kontrol 12

A) Základní údaje o organizaci k 31. 12. 2014 3. B) Vyhodnocení závazných ukazatelů 4. C) Vyhodnocení hospodaření organizace 6. D) Výsledky kontrol 12 Obsah A) Základní údaje o organizaci k 31. 12. 2014 3 B) Vyhodnocení závazných ukazatelů 4 1. Dotace z rozpočtu MŠMT 4 2. Dotace od zřizovatele Statutární město Opava 5 C) Vyhodnocení hospodaření organizace

Více

Výroční zpráva o hospodaření za rok Základní škola a mateřská škola Ostrava Zábřeh, Kosmonautů 13, příspěvková organizace

Výroční zpráva o hospodaření za rok Základní škola a mateřská škola Ostrava Zábřeh, Kosmonautů 13, příspěvková organizace Výroční zpráva o hospodaření za rok 2015 Základní škola a mateřská škola Ostrava Zábřeh, Kosmonautů 13, příspěvková organizace Obsah: 1. Přehled příjmů za r. 2015 str. 3 2. Výdaje od KÚ Moravskoslezského

Více

Závěrečná zpráva o činnosti školy v roce 2011

Závěrečná zpráva o činnosti školy v roce 2011 Z á k l a d n í u m ě l e c k á š k o l a H o s t i n n é Labská fortna 230, 543 71 Hostinné tel.:499 524 127,733286512, e-mail: zus.hostinne@kthostinne.cz Závěrečná zpráva o činnosti školy v roce 2011

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2015 Mateřská škola Těšetice, příspěvková organizace, okres Znojmo IČO : 70988323 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2015 Za organizaci : Marie Horáková, ředitelka školy Mateřská škola Těšetice IČO : 70988323

Více

Výroční zpráva školy za škol. rok 2008/2009

Výroční zpráva školy za škol. rok 2008/2009 Výroční zpráva školy za školní rok 2008/2009 1 Výroční zpráva školy za škol. rok 2008/2009 1. Základní údaje: Název školy: Základní umělecká škola, Jablonné nad Orlicí, Aloise Hanuše 384 Sídlo: Jablonné

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ŠKOLNÍ ROK2012/2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ŠKOLNÍ ROK2012/2013 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ŠKOLNÍ ROK2012/2013 Soukromé základní umělecká škola D-MUSIC s.r.o. 1 ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA ŠKOLY Název školy: Soukromá základní umělecká škola D-MUSIC Sídlo: Kroměříž,

Více

Výroční zpráva o hospodaření

Výroční zpráva o hospodaření Základní škola Ostrava - Dubina, Františka Formana 45, příspěvková organizace Výroční zpráva o hospodaření 2015 Zpracovala: Šárka Arlethová PaedDr. Ivona Klímová ekonomka školy ředitelka školy V Ostravě,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA MĚSTO ALBRECHTICE, TYRŠOVA 1 PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 Vypracoval: Martin Kachlík, ředitel ZUŠ Město Albrechtice 1 Obsah: 1. Základní

Více