Uživatelská příručka aplikace INVIO Str. 1/18

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Uživatelská příručka aplikace INVIO Str. 1/18"

Transkript

1 Str. 1/18 Obsah 1. Systém Invio Instalace aplikace... 2 a. Systémové požadavky Spuštění aplikace... 5 a. První spuštění... 6 b. Více zákazníků... 6 c. Rozcestník Funkce aplikace... 7 a. Založení zákazníka... 8 b. Adresář... 9 Nový kontakt / Editace kontaktu Import adresáře c. Přepravy expedice a objednávky Nová zakázka / Editace zakázky Přednastavení dne vyzvednutí d. Nastavení služeb Nastavení ové avizace e. Předávací protokol f. Aktualizace Aktualizace dat Aktualizace aplikace Verze dokumentu: 1.1 Datum:

2 Str. 2/18 1. Systém Invio Invio je komplexní systém vytvořený společnostmi Geis CZ s.r.o. a Geis Parcel CZ s.r.o. a je určen smluvním zákazníkům společností k zadávání objednávek přeprav. Centrální systém je nasazen u výše uvedených společností a jednotliví zákazníci se k němu připojují pomocí klientské aplikace. Uživatelský popis klientské aplikace je náplní tohoto dokumentu. Systém invio Zákazník 1 Zákazník N Obrázek 1: Struktura systému Invio 2. Instalace aplikace Klientská aplikace do jisté míry přebírá filosofii celého systému. I v rámci klientské aplikace existuje centrální část (databáze), která uchovává data, a klientská část, která s daty pracuje. Realizace tohoto přístupu je především z důvodu snadného sdílení dat mezi více souběžně pracujícími uživateli. Lokální DB server Uživatel N Uživatel 1 Uživatel 2 Obrázek 2: Struktura aplikace Invio Ačkoliv je tedy nutné instalovat na klientský počítač více komponent, je celý proces instalace navržen tak, aby uživatele příliš nezatěžoval. V prvním kroku instalátor uživateli zobrazí obecné informace o produktu, včetně verze klientské aplikace, která je obsahem instalátoru.

3 Str. 3/18 Obrázek 3: Instalace aplikace úvodní informace V další kroku uživatel specifikuje typ instalace. Na výběr má ze dvou možností: Obrázek 4: Volba instalace Lokální v tomto případě bude zároveň s aplikací instalován databázový server. Tuto možnost uživatel využije v případě instalace na jediný (tento) počítač, případně při instalaci sdíleného databázového serveru Síťová v tomto případě se instaluje pouze aplikace, která bude využívat databázi z jiného počítače (na něj byla již instalace provedena v režimu Lokální). V dalším kroku bude uživatel dotázán na IP adresu počítače s databází, přičemž po zadání se aplikace pokusí k databázi připojit. Pokud ke spojení nedojde, zobrazí se uživateli hláška o nemožnosti spojení a bude vyzván k opakovanému zadání. V opačném případě přejde uživatel do dalšího kroku.

4 Str. 4/18 Obrázek 5: Zadání instalačního adresáře Zde musí zadat adresář, kam má instalátor nakopírovat soubory potřebné pro běh aplikace. Výchozí cesta, kterou instalátor uživateli nabízí je nastavena do adresáře Program Files\Invio. Toto byl poslední údaj, který instalátor vyžaduje pro bezchybný proces instalace. V dalších dvou krocích ještě uživatel zvolí název složky v nabídce start (výchozí hodnota je Invio) a zda se má na ploše vytvořit ikona aplikace (standardně je tato volba zapnutá). Obrázek 6: Nastavení po instalaci V posledním kroku instalátor uživateli zobrazí přehled všech zadaných položek. Jednotlivé položky je možné v tomto místě ještě změnit kliknutím na tlačítko Zpět a změnou příslušné položky. Kliknutím na tlačítko Instalovat se celý proces instalace spustí.

5 Str. 5/18 Obrázek 7: Instalace závěrečné shrnutí Během instalace jsou instalovány všechny potřebné komponenty. Závislost instalace jednotlivých položek záleží jednak na volbě uživatele (jestli se bude instalovat databázové jádro) a také na softwarovém vybavení stanice (viz přehledová tabulka) Software Lokální instalace Síťová instalace DB jádro ANO NE.NET Framework 2.0 ANO 1 ANO 1 a. Systémové požadavky Softwarové nároky na provozování klientské aplikace jsou dány požadavky dílčích komponent systému. Instalace databázového jádra (MSSQL) je závislá na verzi operačního systému. V případě lokální instalace v operačním systému Windows 2000 a vyšším, bude jako databázové jádro použita databáze MSSQL 2005 Express. V případě starších verzí operačního systému bude použita verze 2000 MSDE, která vyžaduje minimálně operační systém Windows 98 (pokud stanice nemá síťovou kartu, vyžaduje Windows 98 Druhé vydání).net Framework pro svůj běh potřebuje operační systém s nainstalovaným prohlížečem Internet Explorer 5.01 (Windows 98 Druhé vydání a vyšší). Instalace Internet Explorer není součástí této instalace, takže pokud není součástí softwarového vybavení stanice, je instalace ukončena. 3. Spuštění aplikace 1 Pouze pokud na stanici není nainstalován.

6 Str. 6/18 Aplikace se spouští souborem Invio.exe, který je při instalaci nakopírován do adresáře, který uživatel specifikuje v rámci instalace (standardně Program Files\Invio). Stejně tak je možné aplikaci spustit z nabídky start, případně ikonou přímo z plochy. Existence ikony a složky v nabídce start závisí na nastavení v průběhu instalace (ve výchozím nastavení jsou obě položky zapnuté). Aplikace ihned po startu zobrazí uvítací formulář. Na něm uživateli zpřístupní informaci o verzi aplikace a také aktuálně prováděnou operaci. Kromě činností související s načítáním aplikace (načítání lokalizace, dat z databáze atd.) provádí aplikace při startu validaci konfigurovaných položek (platnost aplikace, nastavení tiskárny atd.). Obrázek 8: Start aplikace Pokud je všechno v pořádku, následuje načtení dat o zákazníkovi z lokální databáze. Načtené údaje projdou opět procesem validace (kontrola platnosti zákazníka, routovacích tabulek a číselných rozsahů). Pokud jsou všechny tyto údaje zadané správně, zobrazí se uživateli úvodní rozcestník a uživatel může začít s aplikací pracovat. a. První spuštění Pokud je aplikace spuštěna poprvé, je nutné do klientské databáze založit nového zákazníka. Z tohoto důvodu se po kontrole konfigurovatelných položek zobrazí formulář, který slouží k založení nového zákazníka viz kapitola 4a. b. Více zákazníků Aplikace Invio umožňuje pracovat se zásilkami více zákazníků. Jelikož v rámci jednoho spuštění je možné pracovat s daty jediného zákazníka, je v případě existence více zákazníků po kontrole konfigurace zobrazen uživateli formulář s názvy všech zákazníků, kteří jsou v lokální databázi. Z tohoto seznamu si uživatel jednoho zákazníka vybere a dále pracuje s jeho zakázkami.

7 Str. 7/18 Obrázek 9: Výběr zákazníka c. Rozcestník V titulku okna je zobrazena verze aplikace a název zákazníka, s jehož daty aplikace právě pracuje. Pod titulkem je hlavní menu aplikace, z něhož je pět nejpoužívanějších položek vytaženo na okno formuláře v podobě ikon. Obrázek 10: Rozcestník Ve spodní části okna je stavový řádek. Zde aplikace zobrazuje informativní hlášky a v případě existence aktualizace dat na serveru se zde zobrazí i tlačítko, které aktualizaci provede. Obrázek 11: Rozcestník s aktualizací aplikace 4. Funkce aplikace

8 Str. 8/18 a. Založení zákazníka Nový zákazník je do databáze založen během prvního startu aplikace. Pokud aplikace při startu nenalezne v databázi žádného zákazníka, zobrazí automaticky uživateli formulář založení nového zákazníka. Jelikož lze do databáze založit více zákazníků, je tento formulář posléze dostupný z menu rozcestníku Nastavení/Vložit nového zákazníka. Uživatel má na výběr ze dvou možností, jakým je možné zákazníka založit: Demo zákazník v tomto případě bude založen nový zákazník jak v lokální databázi u tak na serveru při prvním spojení se serverem. Zákazník bude pracovat v demo režimu, což neznamená omezenou funkcionalitu, ale nebude možné vytisknout reálné štístky. Z registračního souboru v tomto případě již zákazník existuje na serveru firmy Geis (tam mohl být fyzicky nově založen, nebo se jedná o reinstalaci u zákazníka a je potřeba navázat na předchozí data) a administrátoři tohoto systému vygenerovali plný registrační soubor. Tento soubor uživatel aplikaci předloží a následně bude v databázi vytvořen nový zákazník. Obrázek 12: Vložení nového zákazníka

9 Str. 9/18 b. Adresář Adresář firem slouží uživatelům aplikace ke shromažďování kontaktů, které uživatel následně používá při zadávání přeprav/objednávek. Při zadávání zakázky pak nemusí uživatel vypisovat celou adresu příjemce (v případě objednávky odesílatele), ale pouze jednoduše vybere z adresáře požadovaný kontakt. V adresáři je možné pracovat jak s jednotlivými kontakty operace vložení, editace a mazání jsou dostupné pomocí tlačítek Nový kontakt, Editovat kontakt, Smazat kontakt, tak s celým adresářem pomocí operace Import, resp. Export. Ve spodní části formuláře jsou zobrazeny všechny kontakty v tabulce, jejíž sloupce jsou plně konfigurovatelné. Viditelnost a pořadí sloupců může uživatel nastavit po stisknutí tlačítka Nastavení zobrazení. Obrázek 13: Adresář Nad tabulkou kontaktů je filtr, kterým je možné omezit počet zobrazených kontaktů. Tlačítkem Vyhledávání je možné přepínat mezi filtrem rychlým a podrobným. V rámci filtru podrobného je možné vyhledávat kontakt podle všech položek, které se u kontaktů zadávají. U rychlého filtru určuje filtrovací kritérium první sloupec v tabulce kontaktů. Do výběrového pole se natáhnout údaje z prvního sloupce tabulky. Kromě výše uvedených filtrů je možné vyhledávat přímo v tabulce kontaktů. V záhlaví každého sloupce je obrázek šipky. Kliknutím na tento obrázek se aktivuje vyhledávání přímo v tabulce vyhledává se v příslušném sloupci. Při hledání v textových položkách se hledá výskyt zadaného textu kdekoliv v textu, v případě číselných položek (PSČ) se zobrazují kontaktu, které na zadaný řetězec začínají (viz Obrázek 1Obrázek 14, hledaný řetězec No se vyskytuje v názvu společnosti Karel Novák i Novák a spol.).

10 Str. 10/18 Obrázek 14: Adresář filtr nad seznamem Pokud nejsou v tabulce kontaktů zobrazeny všechny položky adresáře, je ve stavovém řádku zobrazena informace kolik položek z celkového počtu je zobrazeno a tlačítko Zruš filtr, které zobrazí zpět všechny položky adresáře. Nový kontakt / Editace kontaktu Zadávání nového kontaktu i editace stávajícího kontaktu probíhá ve stejném formuláři. Uživatel musí zadat informace o názvu společnosti a adrese, tzn. ulici, městu, PSČ a státu. Všechny ostatní položky jsou nepovinné. Import adresáře Import adresáře slouží k hromadnému zadání/aktualizaci údajů o kontaktech v adresáři. Importovat záznamu je možné ve dvou formátech XML a CSV. Struktura XML formátu není veřejně dostupná, tento formát slouží k přenosu adresářů mezi aplikacemi do XML je možné formulář vyexportovat. CSV soubor musí obsahovat v prvním řádku názvy jednotlivých sloupců a v dalších řádcích jednotlivé kontakty. Sloupce musejí být uvedeny v tomto pořadí: extcode číslo zákazníka v původním systému. Pomocí této položky je možné posléze adresář aktualizovat. Pokud není u kontaktu specifikován externí kód, je kontakt založen s příznakem ručně zadaného. name název společnosti street ulice včetně čísla popisného city město postalcode PSČ state dvoupísmenná mezinárodní zkratka státu ico IČO dic - DIČ

11 Str. 11/18 contactperson kontaktní osoba contact kontaktní contactphone kontaktní telefon active příznak aktivity kontaktu (1 aktivní, 0 neaktivní) Po zadání souboru zobrazí aplikace náhled importovaných dat. Před vlastním importem je ještě možné zapnout/vypnout odstranění kontaktů, které byly předtím zadány ručně. c. Přepravy expedice a objednávky Zadávání přeprav je hlavní funkcí aplikace. Expedicí se rozumí přeprava od zákazníka k adresátovi a objednávkou přeprava od odesílatele k zákazníkovi. Jelikož obě funkce jsou si v mnoha směrech podobné, probíhají všechny operace ve stejných formulářích. Po kliknutí na příslušnou ikonu v rozcestníku se zobrazí uživateli hlavní formulář přeprav/objednávek. V tomto formuláři jsou primárně zobrazená data podle toho, jakou ikonou uživatel funkci vyvolal (přepravy/objednávky). Pomocí voleb v menu Zobrazit, je možné v právě otevřeném formuláři zobrazit dodatečně i data zbylá tzn. objednávky v přepravách a přepravy v objednávkách. Ve výchozím nastavení je hlavní okno rozděleno vertikálně na dvě části. V levé části je seznam dat, ve kterých existuje v systému zakázka. V pravé části je seznam zakázek, které se vážou ke zvolenému datu. Pokud je v tomto seznamu zvolená konkrétní zakázka, je možné si přímo na hlavním okně zobrazit detail této zakázky volba Zobrazit/Detail zakázky. Z důvodu snazší orientace mezi zakázkami má každá zakázka přiřazený stav. Pomocí tlačítek, která jsou při spodním okraji levé části, je možné přepínat stav zakázek, které má aplikace zobrazit. Uživatel má na výběr z následujících stavů: Rozpracované zakázka musí mít zadanou hlavičku (adresa odesílatele, příjemce), ale nemusí mít zadané jednotlivé zásilky, přičemž všechny položky (včetně hlavičky) jsou v budoucnu editovatelné. Na vytištění tento příznak je pouze u přeprav. Zakázky, které jsou v tomto stavu, jsou kompletní, ale dosud nebyly tisknuty štítky (například z důvodu hromadného tisku štítků). Zakázky, které jsou v tomto stavu, jsou před tištěním validovány na platnost data svozu. Pokud by náhodou byl datum svozu v minulosti, jsou automaticky posunuty na aktuální den. Zpracované tyto zakázky jsou již uzavřené. Stornované stornovat lze přepravy pouze před vytištěním předávacího protokolu (před odesláním dat). Smazané smazat lze zakázky, které nejsou kompletně vyplněné, tzn. rozpracované.

12 Str. 12/18 Obrázek 15: Okno zakázek Na základě zvoleného stavu (tlačítko, které bylo naposledy zvolené, má text podbarvený tučně a zároveň je jeho text zobrazen nad seznamem zakázek v pravé části) zobrazí aplikace uživateli seznam dnů, na něž připadají některé zakázky. Tento seznam je dále možné omezit v horní části levého panelu zadáním požadovaného intervalu. Stejně tak je možné v této části zvolit, zda se mají zobrazovat zakázky podle data vytvoření nebo data svozu. V pravé části se zobrazuje seznam zakázek, jejichž datum svozu (popřípadě datum vytvoření záleží na nastavení uživatele) je roven datu, který je v levém panelu označen. Jelikož v levém panelu je možné označit více dat (pomocí kláves SHIFT nebo CTRL), je možné v seznamu zobrazit najednou zakázky z více dnů, tato možnost je vhodná především při tvorbě exportů dat do XLS (viz kapitola X). S tabulkou lze pracovat obdobně jako v adresáři, tzn. lze konfigurovat viditelnost a pořadí jednotlivých sloupců (menu Nastavení/Zobrazené sloupce zásilek) a lze aktivovat rychlý filtr. Ten je aktivní pouze nad sloupci, nad kterými se zobrazuje ikonka šipky a na rozdíl od adresáře, kde slouží k nalezení konkrétního kontaktu, se zde vybírají konkrétní hodnoty ze zvoleného sloupce. Z tohoto důvodu je možné podmínky mezi sebou řetězit (zadáním podmínky nad sloupcem A vybere uživatel podmnožinu zakázek, z nichž může dále filtrovat zadáním podmínky nad sloupcem B). Ve stavovém řádku okna aplikace uživateli zobrazuje počet zobrazených položek a tlačítko, kterým je možné podmínku filtru zrušit. Nová zakázka / Editace zakázky Formulář pro zadávání nové přepravy resp. objednávky je dostupný z menu hlavního formuláře přeprav. Viditelnost tlačítek je opět závislá na aktuálně zobrazených položkách v hlavním formuláři (zda si uživatel prohlíží přepravy, objednávky, nebo obojí). Při editaci jsou do tohoto formuláře načtené veškeré dříve zadané údaje a uživatel je může měnit.

13 Str. 13/18 Ačkoliv lze data o zakázce rozdělit do třech logicky souvisejících skupin, probíhá vše v jednom okně: Hlavička zakázky v horní části formuláře uživatel nejdříve specifikuje typ zakázky (cargo/parcel) a zadá adresu příjemce. V případě objednávky navíc zadá adresu odesílatele a zadá plátce (při otevření nové objednávky mu aplikace předvyplní adresu příjemce svoji adresou a jako plátce vybere Objednavatel). Parametry zakázky tato část je do značné míry variabilní. Podle smluvních podmínek se zde zobrazují parametry, které lze k přepravě přiřadit (například dobírka) Zásilky jednotlivé zásilky zakázky se zadávají přímo do tabulky ve spodní části formuláře. Na řádkách této tabulky se seskupují informace o zásilkách stejných parametrů stejné váhy, objemu, typu obalu a textového popisu. V případě váhy a objemu se však do patřičné buňky zadává celková váha (objem) zásilek. Pokud uživatel zadává informace o objednávce (nebo cargo přepravě) může použít pro přidání/odebrání zásilky tlačítka + resp. (klávesové zkratky Ctrl+Ins, Ctrl+Del). Obrázek 16: Nová přeprava

14 Str. 14/18 Přednastavení dne vyzvednutí Při zadávání nové zakázky aplikace automaticky předvyplní datum svozu. V případě přepravy je tímto datem aktuální den. Pokud se jedná o objednávku je nastaveno datum následujícího pracovního dne. Pokud však uživatel plánuje zadávat více zakázek na jiný (stejný) den, může jej nastavit v menu Nastavení/Přednastavený den vyzvednutí. d. Nastavení služeb V Inviu si můžete defaultně nastavit služby, které chcete, aby se zobrazovaly u všech zásilek. Nastavení provedete v Nástroje Nastavení na kartě Servisy zobrazí se Vám pouze ty servisy, které máte smluvně zajištěné s naší společností. Pokud chcete některé služby defaultně nastavit u všech zásilek, na této kartě je zaškrtněte a uložte: Nastavení ové avizace Pro nastavení ové komunikace v Inviu je potřeba mít správně nastavené přístupové údaje k Vašemu mail serveru server odchozí pošty nastavuje se v Nástroje Nastavení - karta Tisk a SMTP po vyplnění údajů k SMTP serveru musí test spojení vrátit hlášku ok

15 Str. 15/18 Dále na kartě Servisy podrobnosti je potřeba nastavit a. Odesílatel z jaké adresy zpráva odchází b. Kdy je odesílán (tisk protokolu / ukončení dne) Text ové zprávy je defaultně nastaven pokud dáte Test, obdržíte testovací , kde vidíte text, který obdrží zákazník viz níže: Dnes jsme předali Dnes jsme předali přepravní společnosti GEIS zásilku č.. Odesílatel: Název a adresa odesílatele Příjemce: Název a adresa příjemce Variabilní symbol:

16 Str. 16/18 Hodnota dobírky: Poznámka příjemci: Zásilka Vám bude doručována během následujícího pracovního dne. V případě potřeby kontaktujte Zákaznické centrum společnosti Geis na tel.čísle Přímý odkaz na vyhledání zásilky je Údaje o zásilce, které se v u zobrazí, se dají měnit. Takže např. pokud požadujete doplnit do textu u referenci, můžete si to doplnit následovně: Reference: %%REFERENCE%% V okýnku Text si můžete vymazat nebo přidat, co potřebujete. To se týká údajů o zásilkách. Ostatní je text, který zůstává neměnný (informace o doručení + kontaktní údaje na přepravce). Přehled proměnných a jejich hodnot je uveden v následující tabulce: Proměnná %%LOAD%% %%TRANSPORT_NUMBER%% %%SENDER_NAME%% %%SENDER_STREET%% %%SENDER_CITY%% %%SENDER_POSTALCODE%% %%RECIPIENT_NAME%% %%RECIPIENT_STREET%% Hodnota Datum svozu Číslo zásilky - doplněné na 13 resp. 11 znaků Odesílatel - název Odesílatel - ulice Odesílatel - město Odesílatel - PSČ Příjemce - název Příjemce - ulice

17 Str. 17/18 %%RECIPIENT_CITY%% %%RECIPIENT_POSTALCODE%% %%COD_VALUE%% %%VS%% %%NOTE_RCPT%% %%NOTE_DRIVER%% %%REFERENCE%% %%DETAILS_NUMBERS%% %%TRACK_TRACE%% Příjemce - město Příjemce - PSČ Hodnota dobírky Variabilní symbol Poznámka příjemci Poznámka řidiči Zásilková reference Čísla položek (oddělené čárkou) - doplněné na 13 resp. 11 znaků Odkaz na T&T e. Předávací protokol Zadání zakázek je ukončeno tiskem předávacího protokolu. Při něm jsou data odeslány na centrální server a vytisknou se dva předávací protokoly. Funkce předávacího protokolu je dostupná z rozcestníku. Na zobrazeném formuláři si uživatel může vybrat den, který chce uzavírat, a také typ zásilek (zda chce uzavřít cargo nebo parcel zásilky, případně oba typy). Po kliknutí na tlačítko tisk (nebo Náhled) se aplikace pokusí kontaktovat server a odeslat data přímo. Pokud není server dostupný, pokusí se data odeslat em v takovém případě musí mít uživatel korektně nastaven SMTP server. Pokud i tento proces selže, musí uživatel zadat adresář, kam si přeje uložit soubor s exportním souborem zakázek. Ten následně musí zaslat na data@geis.cz. f. Aktualizace Aktualizace dat Některá data z lokální databáze vyžadují synchronizaci s centrální databází. Jedná se o data, která mohou doznat určitých změn v čase (například změna routovacích tabulek, změna adresy depa atd.). Při změně těchto dat se na serveru vygenerují data ve formě registračního souboru, který aplikace načte a data z něj vloží do databáze. Kontrola existence registračního souboru na serveru se děje automaticky při startu aplikace a poté v pravidelných intervalech. V případě nalezení registračního souboru při startu se automaticky spustí jeho stahování, v opačném případě aplikace pouze zobrazí informaci, že je k dispozici pomocí tlačítka ve stavovém řádku viz obrázek X. Zákazníci, kteří nedisponují konektivitou, musejí registrační soubor do databáze vkládat ručně. V hlavním menu pod položkou Nastavení/Aktualizovat registrační soubor v záložce Importovat ze souboru se nachází možnost, jak do aplikace zadat registrační soubor ručně. Aktualizace aplikace Pokud je vytvořena nová verze aplikace, je stažena v rámci aktualizace dat a uložena do lokální databáze. Při každém startu je pak prováděn test existence nové verze aplikace v databázi. Pokud nová verze

18 Str. 18/18 existuje, je uživatel dotázán, zda chce provést aktualizaci aplikace. Pokud je jeho stávající verze platná, nemusí s aktualizací souhlasit a může pracovat se starou verzí. V opačném případě musí aktualizaci odsouhlasit. V tomto případě se mu stávající aplikace ukončí a provede se aktualizace aplikace. Na konci aktualizace se nově instalovaná aplikace sama spustí.

Obrázek 1: Struktura programu z hlediska zapojení

Obrázek 1: Struktura programu z hlediska zapojení MANUÁL K PROGRAMU DBADVOKÁT Program byl vytořený za účelem třídění a uchovávání jednotlivých spisů (elektronické dokumenty [doc, xls, odt, pdf, xml,...], emaily a další důležité soubory) v centralním počítači

Více

GClient import expedic a objednávek Str. 1/15

GClient import expedic a objednávek Str. 1/15 Str. 1/15 Obsah 1. Import expedic... 2 1.1. Import expedic... 2 1.2. Struktura CSV při standardním importu expedic... 2 1.3. Nastavení variabilního importu expedic... 6 1.4. Povinná pole pro import expedic...

Více

Technologické postupy práce s aktovkou IS MPP

Technologické postupy práce s aktovkou IS MPP Technologické postupy práce s aktovkou IS MPP Modul plánování a přezkoumávání, verze 1.20 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. dokument ze dne 27. 3. 2013, verze 1.01 Technologické postupy práce

Více

Uživatelský manuál.

Uživatelský manuál. Uživatelský manuál www.dpd.cz/objednavkaprepravy Obsah 1 Úvod 1 2 Přihlášení 1 2.1 Nový uživatel, zapomenuté heslo 1 3 Nastavení 2 3.1 Nastavení 2 3.2 Uživatelé 3 3.3 Bankovní účty 4 3.4 Adresář 5 3.4.1

Více

Návod pro práci s aplikací

Návod pro práci s aplikací Návod pro práci s aplikací NASTAVENÍ FAKTURACÍ...1 NASTAVENÍ FAKTURAČNÍCH ÚDA JŮ...1 Texty - doklady...1 Fakturační řady Ostatní volby...1 Logo Razítko dokladu...2 NASTAVENÍ DALŠÍCH ÚDA JŮ (SEZNAMŮ HODNOT)...2

Více

GO! ONLINE & TRACK UŽIVATELSKÝ MANUÁL ČAS JE VŠE

GO! ONLINE & TRACK UŽIVATELSKÝ MANUÁL ČAS JE VŠE GO! ONLINE & TRACK UŽIVATELSKÝ MANUÁL ČAS JE VŠE Obsah 1 Systémové požadavky 3 2 Po přihlášení 4 2. 1 Změna hesla 4 2. 2 Potvrzení Všeobecných obchodních podmínek 4 3 Objednávání zásilek 5 3. 1 Objednání

Více

Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5

Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5 Rejstřík Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5 Úvod Správcovská aplikace slouží k vytvoření vstupního a zašifrovaného souboru pro odečtovou

Více

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Úvod k instalaci Tato instalační příručka je určena uživatelům objednávkového modulu Offline VetShop verze 3.4. Obsah 1. Instalace modulu Offline VetShop...

Více

1. Obsah 2. Úvod Zdarma poštovní klient od společnosti Microsoft přímo v PC

1. Obsah 2. Úvod Zdarma poštovní klient od společnosti Microsoft přímo v PC 1. Obsah 1. Obsah... 1 2. Úvod... 1 3. Instalace... 2 4. Vytvoření účtu... 5 5. Pošta... 7 6. Kontakty... 11 7. Informační kanály... 11 8. Nastavení zobrazení... 12 2. Úvod Zdarma poštovní klient od společnosti

Více

5 Evidence manželských smluv

5 Evidence manželských smluv 5 Evidence manželských smluv 5.1 Společné vyhledávání v evidencích Společné vyhledávání v evidencích slouží k vyhledání evidovaných závětí, listin i smluv a to pouze vyhledáním podle rodného čísla a data

Více

Objednávky přepravy Uživatelská příručka

Objednávky přepravy Uživatelská příručka Objednávky přepravy Uživatelská příručka Objednávka zadání objednávky Přihlášení a spuštění modulu Objednávky Otevřete www prohlížeč na adrese www.eschenker.dbschenker.com Přihlaste se vašim SIMS ID a

Více

EROZA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Aplikace Data a Dotazy

EROZA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Aplikace Data a Dotazy EROZA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Aplikace Data a Dotazy Stránka 1 z 30 Datum poslední aktualizace : 4.10.2018 Obsah 1 Portlet Data a Dotazy... 3 1.1 Zadávání dotazů... 4 1.1.1 Pás dotazů... 4 1.1.2 Zobrazení

Více

návod Bidvest dealer 4

návod Bidvest dealer 4 návod Bidvest dealer 4 Nové menu Synchronizace pro data a odesílání objednávek Synchronizace dat Nyní je několik způsobů synchronizace: pro data, pro kalendáře a zprávy, pro soubory a kontrolu stavu objednávek.

Více

Návod k webovému rozhraní GClient 3/2013

Návod k webovému rozhraní GClient 3/2013 Návod k webovému rozhraní GClient 3/2013 1. Přihlášení a. Link: http://gclient.geis.cz/ b. Prosím doplňte pole dle nastavení aplikace c. Při prvním přihlášení - dle údajů zaslaných OM Geis 2. Menu a ovládání

Více

Nápověda k systému CCS Carnet Mini. Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd

Nápověda k systému CCS Carnet Mini. Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Nápověda k systému CCS Carnet Mini Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Vážený zákazníku, vítejte v našem nejnovějším systému pro evidenci knihy jízd - CCS Carnet Mini. V následujících kapitolách

Více

Příručka aplikace INVIO pro administrátory Str. 1/22

Příručka aplikace INVIO pro administrátory Str. 1/22 Str. 1/22 Obsah 1. Popis aplikace... 2 2. Programové verze aplikace... 4 Specifika instalace verze databáze SQL 2005 Express... 4 Specifika instalace verze databáze SQL 2008 R2 Express... 5 3. Instalace

Více

Instalace programu ProVIS

Instalace programu ProVIS Instalace programu ProVIS Tento program umožňuje instalovat program ProVIS. Umožňuje vybrat, kam se bude instalovat, a jednotlivé součásti instalace. Instalace probíhá v několika krocích. Každý krok má

Více

www.dpd.cz/objednavkysvozu Uživatelský manuál

www.dpd.cz/objednavkysvozu Uživatelský manuál www.dpd.cz/objednavkysvozu Uživatelský manuál DPD CZ Obsah 1. Úvod... 3 2. Přihlášení... 3 Přihlášení... 3 Nový uživatel, zapomenuté heslo... 3 3. Nastavení... 4 Nastavení... 4 Uživatelé... 5 Bankovní

Více

Úvod. Program ZK EANPRINT. Základní vlastnosti programu. Co program vyžaduje. Určení programu. Jak program spustit. Uživatelská dokumentace programu

Úvod. Program ZK EANPRINT. Základní vlastnosti programu. Co program vyžaduje. Určení programu. Jak program spustit. Uživatelská dokumentace programu sq Program ZK EANPRINT verze 1.20 Uživatelská dokumentace programu Úvod Základní vlastnosti programu Jednoduchost ovládání - umožňuje obsluhu i málo zkušeným uživatelům bez nutnosti většího zaškolování.

Více

MONITORING OBCHODNÍCH PARTNERŮ

MONITORING OBCHODNÍCH PARTNERŮ MONITORING OBCHODNÍCH PARTNERŮ NÁVOD PRO APLIKACI 1 Obsah: 1. Prvotní spuštění aplikace Část monitoring insolvenčního rejstříku 2. Hlavní okno 3. Monitorované subjekty 3.1 Skupiny monitorovaných subjektů

Více

Jednoduchý návod k použití programu Vinotéka 2007, v 2.2.1

Jednoduchý návod k použití programu Vinotéka 2007, v 2.2.1 Jednoduchý návod k použití programu Vinotéka 2007, v 2.2.1 Demeter Jurista 2007 16.12.2007 Obsah Obsah... 2 Instalace programu... 3 Spuštění programu... 3 Popis hlavního panelu... 4 Menu... 4 Panel Vinotéka...

Více

www.dpd.cz/dobirky Uživatelský manuál

www.dpd.cz/dobirky Uživatelský manuál www.dpd.cz/dobirky Uživatelský manuál DPD CZ Obsah 1. Úvod... 3 2. Přihlášení... 3 Přihlášení... 3 Nový uživatel, zapomenuté heslo... 5 3. Nastavení... 6 Nastavení uživatele... 6 Nastavení bankovních účtů...

Více

ECCManager. Uživatelská příručka

ECCManager. Uživatelská příručka ECCManager Uživatelská příručka 1. Obsah 2. Úvod... 2 3. První spuštění... 2 4. Hlavní okno aplikace... 3 5. Detail uživatele... 3 6. Vytvoření paragonu... 3 7. Seznam paragonů... 4 8. Seznam produktů...

Více

Návod na obsluhu softwaru Amobile Sale objednávkový a prodejní software pro PDA a tablety s OS Android.

Návod na obsluhu softwaru Amobile Sale objednávkový a prodejní software pro PDA a tablety s OS Android. Návod na obsluhu softwaru Amobile Sale objednávkový a prodejní software pro PDA a tablety s OS Android. Úvod popis funkcí softwaru. Nový doklad Ceník Kontakty Doklady Nastavení Reporty Import Export Přihlášení

Více

IFTER-EQU Instalační manuál

IFTER-EQU Instalační manuál IFTER-EQU Instalační manuál Revize: Únor 2016 1 / 30 Obsah: 1 IFTER EQU Instalace softwaru 1.1 Rychlá instalace 1.1.1 Instalace na jeden počítač 1.1.2 Instalace na více počítačů 1.2 Pokročilá instalace

Více

Uživatelský manuál.

Uživatelský manuál. Uživatelský manuál www.dpd.cz/objednavkaprepravy Obsah 1 Úvod 1 2 Přihlášení 1 2.1 Nový uživatel, zapomenuté heslo 1 3 Nastavení 2 3.1 Nastavení 2 3.2 Uživatelé 3 3.3 Bankovní účty 4 3.4 Adresář 5 4 Zadání

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ PPF banky a.s.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ PPF banky a.s. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ PPF banky a.s. PPF banka a.s., Evropská 2690/17, P.O. Box 177, 160 41 Praha 6 1/14 Obsah: 1. Úvod... 3 2. Účty... 3 3. Výpisy z Účtů... 5 3.1. Výpisy ve

Více

Návod k instalaci S O L U T I O N S

Návod k instalaci S O L U T I O N S Návod k instalaci SOLUTIONS Návod k instalaci Hasičská 53 700 30 Ostrava-Hrabůvka www.techis.eu www.elvac.eu +420 597 407 507 Obchod: +420 597 407 511 obchod@techis.eu Podpora: +420 597 407 507 support@techis.eu

Více

PTÁČEK - velkoobchod. eshop. ZÁKAZNICKÝ pracovní postup

PTÁČEK - velkoobchod. eshop. ZÁKAZNICKÝ pracovní postup PTÁČEK - velkoobchod eshop ZÁKAZNICKÝ pracovní postup 2009 Obsah Úvod... 3 Autorizace... 3 Přihlášení... 4 Odhlášení... 4 Změna hesla editace uživatele... 4 Hlavní stránka Před přihlášením... 4 Výběr Produktu

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s. PPF banka a.s., Evropská 2690/17, P.O. Box 177, 160 41 Praha 6 1/11 Obsah: 1. Úvod... 3 2. Účty... 3 3. Výpisy z Účtů... 4 4. Historie transakcí...

Více

Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5

Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5 Rejstřík Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5 Úvod Správcovská aplikace slouží k vytvoření vstupního a zašifrovaného souboru pro odečtovou

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Verze: 1.0.0 2 Obsah 0 Část I Předmluva 1 Vítejte 3... 3 Část II Instalace 4 Část III Aktivace programu 8 Část IV Obsluha programu 9 1 Menu... 9 Soubor... 9 Otevřít test... 9 Zobrazit

Více

APS mini.ed programová nadstavba pro základní vyhodnocení docházky. Příručka uživatele verze 2.2.0.6

APS mini.ed programová nadstavba pro základní vyhodnocení docházky. Příručka uživatele verze 2.2.0.6 APS mini.ed programová nadstavba pro základní vyhodnocení docházky Příručka uživatele verze 2.2.0.6 APS mini.ed Příručka uživatele Obsah Obsah... 2 Instalace a konfigurace programu... 3 Popis programu...

Více

Úvod 2 Snížení intervalu pro automatický import zásilek 3 Možnost použít jiné jméno odesílatele na štítku 4 Podporujeme i webový prohlížeč Opera

Úvod 2 Snížení intervalu pro automatický import zásilek 3 Možnost použít jiné jméno odesílatele na štítku 4 Podporujeme i webový prohlížeč Opera Moje DPD Víkendová aktualizace 21. 1. 2017 Obsah 1 Úvod 1 2 Snížení intervalu pro automatický import zásilek 2 3 Možnost použít jiné jméno odesílatele na štítku 3 4 Podporujeme i webový prohlížeč Opera

Více

Jednoduchý návod k použití programu Vinotéka 2006, v 2.0

Jednoduchý návod k použití programu Vinotéka 2006, v 2.0 Jednoduchý návod k použití programu Vinotéka 2006, v 2.0 Demeter Jurista 2006 25.01.2006 Obsah Obsah...2 Instalace programu...3 Spuštění programu...3 Popis hlavního panelu...3 Menu...4 Panel Regály...4

Více

TAXexpert5 modul Kartotéka II.

TAXexpert5 modul Kartotéka II. TAXexpert5 modul Kartotéka II. Strana 1 (celkem 11) Základní obrazovka kartotéky Aplikace Kartotéka nahrazuje od verze 5.4.1 stávající modul CRM. Data byla převedena. Základní obrazovka se kromě společných

Více

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký Program Uživatelská příručka Milan Hradecký 2 ÚVOD : Program skladové evidence "SKLAD500" zahrnuje v sobě možnost zápisu příjmu a výdeje až do 99 druhů skladů (Sklady materiálů, zboží, potovarů, vlastních

Více

Prohlížení a editace externích předmětů

Prohlížení a editace externích předmětů Prohlížení a editace externích předmětů 1. Spuštění modulu Externí předměty 2. Popis prostředí a ovládacích prvků 2.1. Rozbalovací seznamy 2.3. Seznamy 2.3.1. Definice předmětů 2.3.2. Vypsané předměty

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka B2B CENTRUM a.s. 3.2011 Obsah Začínáme... 3 Přihlášení a zapomenuté heslo... 3 Vytvoření uživatele... 3 Editace osobních údajů... 5 Vkládání souborů... 6 Elektronický podpis... 8 Stavební deník... 11 Identifikační

Více

Zpravodaj. Uživatelská příručka. Verze

Zpravodaj. Uživatelská příručka. Verze Zpravodaj Uživatelská příručka Verze 02.01.02 1. Úvod... 3 2. Jak číst tuto příručku... 4 3. Funkčnost... 5 3.1. Seznam zpráv... 5 4. Ovládání programu... 6 4.1. Hlavní okno serveru... 6 4.2. Seznam zpráv...

Více

Nápověda k systému CCS Carnet Mini

Nápověda k systému CCS Carnet Mini Nápověda k systému CCS Carnet Mini Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Vážený zákazníku, vítejte v našem nejnovějším systému pro evidenci knihy jízd - CCS Carnet Mini. V následujících kapitolách

Více

Modul IRZ návod k použití

Modul IRZ návod k použití Modul IRZ návod k použití Verze: 2 Datum: 26. 2. 2016 Tento dokument představuje stručný návod na použití modulu IRZ v programu EVI 8. Modul IRZ je určen na evidenci odpadů pro IRZ provozovny a hlášení

Více

1. Podmínky chodu aplikace

1. Podmínky chodu aplikace 1 / 15 1. Podmínky chodu aplikace Licenční instalace určení pro značku, lokální instalace, nebo síťová licencovaná MAS serverem. 1.1. Instalace podpory MicroCat na lokální stanici Na dané stanici musí

Více

Hromadná korespondence

Hromadná korespondence Hromadná korespondence Hromadnou korespondenci lze použít k vytvoření sady dokumentů, které jsou v zásadě stejné, každý dokument ovšem obsahuje jedinečné prvky. Například u dopisu oznamujícího nový produkt

Více

CUZAK. Uživatelská příručka. Verze 2.0 2014

CUZAK. Uživatelská příručka. Verze 2.0 2014 CUZAK Uživatelská příručka Verze 2.0 2014 Copyright 2014 Altair Software s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Všechna práva vyhrazena. Všechna informace, jež jsou publikována na v tomto dokumentu, jsou chráněna

Více

Aplikace a služba Money Dnes Publisher v deseti krocích

Aplikace a služba Money Dnes Publisher v deseti krocích 2 Money Dnes Publisher Uživatelská příručka Aplikace a služba Money Dnes Publisher v deseti krocích Tento step-by-step manuál vás provede korektním nastavením ovladače Money Dnes Publisher pomocí přiloženého

Více

Pracovní výkazy. návod k použití. Internetová aplikace Pracovní výkazy slouží k zadávání pracovních výkazů od zaměstnanců a externích pracovníků.

Pracovní výkazy. návod k použití. Internetová aplikace Pracovní výkazy slouží k zadávání pracovních výkazů od zaměstnanců a externích pracovníků. 1 Popis aplikace Pracovní výkazy návod k použití Internetová aplikace Pracovní výkazy slouží k zadávání pracovních výkazů od zaměstnanců a externích pracovníků. 2 Technické požadavky klienta Internetový

Více

MOBILNÍ SKLADNÍK. Příručka k základnímu ovládání. Beta verze popisu produktu Aktualizace dokumentu: z 10

MOBILNÍ SKLADNÍK. Příručka k základnímu ovládání. Beta verze popisu produktu Aktualizace dokumentu: z 10 MOBILNÍ SKLADNÍK Příručka k základnímu ovládání Beta verze popisu produktu Aktualizace dokumentu: 30.01.2017 1 z 10 1 POPIS Mobilní skladník je software od společnosti ABRA Software s.r.o., který je určen

Více

Návod na provedení upgrade IS Harmonik

Návod na provedení upgrade IS Harmonik Návod na provedení upgrade IS Harmonik Ing. Martin Klinger 4.1.2016 Co je to upgrade IS Harmonik? Upgrade systému představuje soubor technických nebo legislativních změn v ekonomickém softwaru Harmonik,

Více

CUZAK. Uživatelská příručka. Verze 2.0 2015

CUZAK. Uživatelská příručka. Verze 2.0 2015 CUZAK Uživatelská příručka Verze 2.0 2015 Copyright 2015 Altair CUZAK s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Všechna práva vyhrazena. Všechna informace, jež jsou publikována na v tomto dokumentu, jsou chráněna

Více

PŘÍKAZ K ZADÁNÍ SEPA PLATBY V APLIKACI MULTICASH KB

PŘÍKAZ K ZADÁNÍ SEPA PLATBY V APLIKACI MULTICASH KB V rámci instalace MultiCash KB je SEPA modul její součástí od poloviny roku 2010 (v3.21 a vyšší). Dodavatel softwaru (fy. MD Praha) doporučuje minimálně verzi 3.22 a vyšší. Pokud máte verzi nižší, kontaktujte

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Název: evýkaznictví JASU Uživatelská příručka Verze: 1.0 Datum vydání: 29.6.2016 Popis: Uživatelská příručka pro používání SW evýkaznictví firmy MÚZO Praha s.r.o. Obsah 1 Úvodní informace... 3 2 Instalace

Více

Do evidenčního systému ČAS se atletický oddíl/klub (dále jen oddíl ) přihlásí na adrese:

Do evidenčního systému ČAS se atletický oddíl/klub (dále jen oddíl ) přihlásí na adrese: Do evidenčního systému ČAS se atletický oddíl/klub (dále jen oddíl ) přihlásí na adrese: http://online.atletika.cz/registrace. Přístupové údaje do systému byly zástupcům všech oddílů zaslány emailem. Pokud

Více

OVLÁDÁNÍ PROGRAMU Obsah

OVLÁDÁNÍ PROGRAMU Obsah OVLÁDÁNÍ PROGRAMU Obsah 1. Všeobecný přehled... 2 2. Základní navigační tlačítka... 2 3. Uživatelské nastavení... 3 3.1. Nastavení seznamu... 3 3.1.1. Nastavení zobrazovaných sloupců... 3 3.1.2. Nastavení

Více

GeoPlan. Administrátorská příručka. Výstup byl vytvořen s finanční podporou TA ČR v rámci projektu TA02011056. Verze 1.0

GeoPlan. Administrátorská příručka. Výstup byl vytvořen s finanční podporou TA ČR v rámci projektu TA02011056. Verze 1.0 GeoPlan Administrátorská příručka Verze Výstup byl vytvořen s finanční podporou TA ČR v rámci projektu TA02011056 2 Obsah 1 Úvod... 4 1.1 Systémové požadavky... 4 2 Instalace systému... 5 2.1 Instalace

Více

Uživatelský manuál aplikace. Dental MAXweb

Uživatelský manuál aplikace. Dental MAXweb Uživatelský manuál aplikace Dental MAXweb Obsah Obsah... 2 1. Základní operace... 3 1.1. Přihlášení do aplikace... 3 1.2. Odhlášení z aplikace... 3 1.3. Náhled aplikace v jiné úrovni... 3 1.4. Změna barevné

Více

Internetový přístup do databáze FADN CZ - uživatelská příručka Modul FADN RESEARCH / DATA

Internetový přístup do databáze FADN CZ - uživatelská příručka Modul FADN RESEARCH / DATA Internetový přístup do databáze FADN CZ - uživatelská příručka Modul FADN RESEARCH / DATA Modul FADN RESEARCH je určen pro odborníky z oblasti zemědělské ekonomiky. Modul neomezuje uživatele pouze na předpřipravené

Více

Envis LIMS Klient distribučního portálu

Envis LIMS Klient distribučního portálu LIMS - Klient distribučního portálu Stručný návod k obsluze Envis LIMS Klient distribučního portálu Stručný návod k obsluze Tento stručný návod k obsluze je zkrácenou verzí návodu k obsluze Klienta distribučního

Více

Základní informace pro zprovoznění Aktovky Dozory IS MPP

Základní informace pro zprovoznění Aktovky Dozory IS MPP Základní informace pro zprovoznění Aktovky Dozory IS MPP Modul plánování a přezkoumávání, verze 1.20 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. dokument ze dne 15. 6. 2015, verze 1.00 Základní informace

Více

Na vod k nastavenı e-mailu

Na vod k nastavenı e-mailu Na vod k nastavenı e-mailu 1. Návod k nastavení e-mailových schránek na serveru stribrny.net. Do e-mailových schránek lze přistupovat přes webové rozhraní Webmail nebo přes poštovního klienta. Návod popisuje

Více

SKLAD. verze 9.xx.xx, licence BASIC. Stručný popis programu

SKLAD. verze 9.xx.xx, licence BASIC. Stručný popis programu SKLAD verze 9.xx.xx, licence BASIC Stručný popis programu Ovládání programu Ovládání je kromě myši přizpůsobeno i klávesnici. Je rozděleno do třech vrstev. 1, hlavní nabídka zde najdete výběr hlavních

Více

Uživatelský manuál: Modul Nové kontakty

Uživatelský manuál: Modul Nové kontakty Uživatelský manuál: Modul Nové kontakty Se zapnutím nových kontaktů souvisí nasazení nové aplikace Těžká podatelna a nový formulář pro evidenci externí písemnosti (dokumentu). Zapnutí nových kontaktů lze

Více

Novinky verze 2.3.0 systému Spisové služby (SpS) e-spis LITE

Novinky verze 2.3.0 systému Spisové služby (SpS) e-spis LITE ICZ a.s. Správa a řízení dokumentů Na hřebenech II 1718/10 147 00 Praha 4 Tel.: +420-222 271 111 Fax: +420-222 271 112 Internet: www.i.cz Novinky verze 2.3.0 systému Spisové služby (SpS) e-spis LITE Vypracoval

Více

Průvodce aplikací FS Karta

Průvodce aplikací FS Karta Průvodce aplikací FS Karta Základní informace k Aplikaci Online aplikace FS Karta slouží k bezpečnému ukládání osobních údajů fyzických osob a k jejich zpracování. Osobní údaje jsou uloženy ve formě karty.

Více

26 Evidence pošty. Popis modulu. Záložka Evidence pošty

26 Evidence pošty. Popis modulu. Záložka Evidence pošty 26 Evidence pošty Uživatelský modul Evidence pošty realizuje podrobnou evidenci všech došlých a odesílaných poštovních zásilek s možností přidělovat tyto zásilky uživatelům informačního systému k vyřízení,

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO HOMEBANKING PPF banky a.s.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO HOMEBANKING PPF banky a.s. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO HOMEBANKING PPF banky a.s. PPF banka a.s., Evropská 2690/17, P.O. Box 177, 160 41 Praha 6 1/16 Obsah: 1. Úvod...3 2. Manuální export...3 3. Automatický export výpisů a privátních

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s. PPF banka a.s., Evropská 2690/17, P.O. Box 177, 160 41 Praha 6 1/11 Obsah: 1. Úvod... 3 2. Účty... 3 3. Výpisy z Účtů... 4 4. Historie transakcí...

Více

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu 2013 Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu Czechiatour.eu 1.2.2013 Vážení zákazníci portálu Czechiatour.eu. Abychom Vám co nejvíce usnadnili orientaci v administraci

Více

Přehledy pro Tabulky Hlavním smyslem této nové agendy je jednoduché řazení, filtrování a seskupování dle libovolných sloupců.

Přehledy pro Tabulky Hlavním smyslem této nové agendy je jednoduché řazení, filtrování a seskupování dle libovolných sloupců. Přehledy pro Tabulky V programu CONTACT Professional 5 naleznete u firem, osob a obchodních případů záložku Tabulka. Tuto záložku lze rozmnožit, přejmenovat a sloupce je možné definovat dle vlastních požadavků

Více

CYCLOPE PRINT MANAGEMENT SOFTWARE- UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

CYCLOPE PRINT MANAGEMENT SOFTWARE- UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA CYCLOPE PRINT MANAGEMENT SOFTWARE- UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Obsah Cyclope Print Management Software- uživatelská příručka... 1 1. Přehled produktu... 2 2. Stručný popis produtku CPMS... 2 2.1. Stažení CPMS...

Více

Kontextové dokumenty

Kontextové dokumenty Příručka uživatele systému Museion Kontextové dokumenty Autorská práva Copyright 2012-2015 MUSOFT.CZ, s.r.o.. Všechna práva vyhrazena. Tato příručka je chráněna autorskými právy a distribuována na základě

Více

Pro definici pracovní doby nejdříve zvolíme, zda chceme použít pouze informační

Pro definici pracovní doby nejdříve zvolíme, zda chceme použít pouze informační 1. 1 V programu Medicus Komfort a Medicus Profesionál je možné objednávat pacienty v nově přepracovaném objednávacím kalendáři. Volba Objednávky zpřístupňuje možnosti objednávání pacientů, nastavení pracovní

Více

Archiv elektronických dokumentů Zela

Archiv elektronických dokumentů Zela Archiv elektronických dokumentů Zela Instalace po rozbalení servisního balíčku 38 se automaticky spustí instalační program, který nainstaluje potřebné moduly pro provoz archivu dokumentů. Tyto moduly je

Více

Návod pro SMS Operátor off-line klient

Návod pro SMS Operátor off-line klient Verze: 1.10 Strana: 1 / 1 Návod pro SMS Operátor off-line klient 1. Co je to off-line klient SMS Operátor Off-line klient SMS Operátor je aplikace k systému SMS Operátor pro posílání SMS, která umožňuje:

Více

Profesis on-line 20.1.2015. Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace.

Profesis on-line 20.1.2015. Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace. Profesis on-line 20.1.2015 Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace. Adresa systému: www.profesis.cz Údaje nutné pro přihlášení: - přihlašovací jméno: sedmimístné číslo autorizace (včetně

Více

Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN.

Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN. Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN http://lcr.csystem.cz/ 1 1. Přihlášení do objednávkového portálu Po přihlášení se objeví úvodní stránka. Vpravo nahoře je uvedeno Jméno a příjmení

Více

INISOFT UPDATE - SLUŽBA AUTOMATICKÝCH AKTUALIZACÍ Uživatelská příručka

INISOFT UPDATE - SLUŽBA AUTOMATICKÝCH AKTUALIZACÍ Uživatelská příručka INISOFT UPDATE - SLUŽBA AUTOMATICKÝCH AKTUALIZACÍ Uživatelská příručka Popis funkce Softwarový nástroj INISOFT Update je univerzálním nástrojem pro stahování, údržbu a distribuci programových aktualizací

Více

Popis ovládání. Po přihlášení do aplikace se objeví navigátor. Navigátor je stromově seřazen a slouží pro přístup ke všem oknům celé aplikace.

Popis ovládání. Po přihlášení do aplikace se objeví navigátor. Navigátor je stromově seřazen a slouží pro přístup ke všem oknům celé aplikace. Popis ovládání 1. Úvod Tento popis má za úkol seznámit uživatele se základními principy ovládání aplikace. Ovládání je možné pomocí myši, ale všechny činnosti jsou dosažitelné také pomocí klávesnice. 2.

Více

Postup instalace síťové verze Mount Blue

Postup instalace síťové verze Mount Blue Postup instalace síťové verze Mount Blue Instalace na serveru 1. Stáhněte si instalační balíček pro server ze stránek Mount Blue na adrese: http://www.mountblue.cz/download/mountblue-server-setup.exe 2.

Více

Importy a exporty KLIENTSKÝ DOPLNĚK PRO PODPORU IMPORTŮ VERZE 3.2.0

Importy a exporty KLIENTSKÝ DOPLNĚK PRO PODPORU IMPORTŮ VERZE 3.2.0 Importy a exporty KLIENTSKÝ DOPLNĚK PRO PODPORU IMPORTŮ VERZE 3.2.0 Obsah 1. ÚVOD... 3 2. IMPORTY Z EXCELU A TEXTU... 3 2.1 INSTALACE A KONFIGURACE IMPORT... 3 2.1.1 Předpoklad instalace pro import z XLS...

Více

Návod na synchronizaci ekasy s ekonomickými systémy. Pohoda idoklad/money Helios Orange

Návod na synchronizaci ekasy s ekonomickými systémy. Pohoda idoklad/money Helios Orange Návod na synchronizaci ekasy s ekonomickými systémy Pohoda idoklad/money Helios Orange 1. Úvod Z pohledu firemních dat můžete ekasu používat dvojím způsobem: - Samostatná ekasa v tomto případě jsou veškeré

Více

UŽIV ATELSKÁ PŘÍRUČKA

UŽIV ATELSKÁ PŘÍRUČKA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Autor: Stanislav Chromý Verze dokumentu: 1.2 Poslední aktualizace: 14. února 2013 Obsah 1. Začínáme 3 1.1 Co je to KONTROLA INSOLVENCE 3 1.2 Po prvním spuštění 3 1.3 Založení účtu

Více

Úvod do email systému

Úvod do email systému Úvod do email systému Základní informace Toto emailové prostředí je rozloženo do tří hlavních částí - rámců. Levý rámec zobrazuje aktuálně přihlášené složky. V pravé části strany se realizuje veškerá činnost

Více

MOJESODEXO.CZ ZADÁVÁNÍ OBJEDNÁVEK PAPÍROVÝCH PRODUKTŮ. Uživatelský manuál

MOJESODEXO.CZ ZADÁVÁNÍ OBJEDNÁVEK PAPÍROVÝCH PRODUKTŮ. Uživatelský manuál MOJESODEXO.CZ ZADÁVÁNÍ OBJEDNÁVEK PAPÍROVÝCH PRODUKTŮ Uživatelský manuál 1. Objednávka Objednávku poukázek můžete standardně vytvořit prostřednictvím košíku vložení požadovaných produktů. 1.1 Objednávka

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO HOMEBANKING PPF banky a.s.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO HOMEBANKING PPF banky a.s. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO HOMEBANKING PPF banky a.s. PPF banka a.s., Evropská 2690/17, P.O. Box 177, 160 41 Praha 6 1/13 Obsah: 1. Úvod... 3 2. Vygenerování Transportního klíče a žádost o vygenerování Transportního

Více

Manuál k programu KaraokeEditor

Manuál k programu KaraokeEditor Manuál k programu KaraokeEditor Co je KaraokeEditor? Program slouží pro editaci tagů v hudebních souborech formátu mp3. Tagy jsou doprovodné informace o písni, uložené přímo v mp3. Aplikace umí pracovat

Více

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký Program Uživatelská příručka Milan Hradecký ÚVOD : Program skladové evidence "SKLAD503" zahrnuje v sobě možnost zápisu příjmu převodů a výdeje až do 99 druhů skladů. Sortiment materiálu je ve všech skladech

Více

Příručka aplikace INVIO pro administrátory Str. 1/24

Příručka aplikace INVIO pro administrátory Str. 1/24 Str. 1/24 Obsah 1. Popis aplikace... 2 2. Programové verze aplikace... 4 Specifika instalace verze databáze SQL 2005 Express... 4 Specifika instalace verze databáze SQL 2008 R2 Express... 5 3. Instalace

Více

Postup pro doplnění Žádosti o dotaci přes Portál farmáře v operaci

Postup pro doplnění Žádosti o dotaci přes Portál farmáře v operaci Postup pro doplnění Žádosti o dotaci přes Portál farmáře v operaci 19.2.1 V tomto dokumentu je uveden postup doplnění Žádosti o dotaci prostřednictvím Portálu farmáře (dále také jen PF) v operaci 19.2.1.

Více

Dokumentace. k modulu. podnikový informační systém (ERP) Datové schránky

Dokumentace. k modulu. podnikový informační systém (ERP) Datové schránky Dokumentace k modulu podnikový informační systém (ERP) Nastavení datové schránky Datová schránka je elektronické úložiště, které je určené k doručování písemností státních institucí (orgánů veřejné moci)

Více

Uživatelský manuál: Fuelomat systém

Uživatelský manuál: Fuelomat systém Uživatelský manuál: Fuelomat systém 1 z 18 Obsah: Adresa systému:... 3 Úvodní obrazovka:... 3 Modul: Vozové parky... 3 Menu: Domů... 3 Menu: Transakce... 4 Submenu: Transakce... 4 Submenu: Nastavení...

Více

Postup přechodu na podporované prostředí. Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy

Postup přechodu na podporované prostředí. Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy Postup přechodu na podporované prostředí Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy Obsah Zálohování BankKlienta... 3 Přihlášení do BankKlienta... 3 Kontrola verze

Více

Aplikace objednávání svozů

Aplikace objednávání svozů GE MONEY Aplikace objednávání svozů Uživatelská dokumentace IMP spol. s r.o. 14.1.2011 Uživatelská dokumentace k systému pro objednávání a evidenci svozů z poboček GE Money. 1 Přihlášení do aplikace K

Více

Návod na provedení upgrade IS Harmonik

Návod na provedení upgrade IS Harmonik Návod na provedení upgrade IS Harmonik Ing. Martin Klinger 4.6.2015 Co je to upgrade IS Harmonik? Upgrade systému představuje soubor technických nebo legislativních změn v ekonomickém softwaru Harmonik,

Více

MarkAs marketingový asistent. Návod Betatest

MarkAs marketingový asistent. Návod Betatest MarkAs marketingový asistent Návod Betatest 25.5.2015 ! 2 /! 9 Obsah Návod betatest 3 Zapojení do betatestu 3 Instalace a aktivace 3 Založení nového zákazníka 4 Konfigurace MarkAs Mailer 6 Použití MarkAs

Více

Nový způsob práce s průběžnou klasifikací lze nastavit pouze tehdy, je-li průběžná klasifikace v evidenčním pololetí a školním roce prázdná.

Nový způsob práce s průběžnou klasifikací lze nastavit pouze tehdy, je-li průběžná klasifikace v evidenčním pololetí a školním roce prázdná. Průběžná klasifikace Nová verze modulu Klasifikace žáků přináší novinky především v práci s průběžnou klasifikací. Pro zadání průběžné klasifikace ve třídě doposud existovaly 3 funkce Průběžná klasifikace,

Více