Mateřská škola Strakonice, Lidická 625 ŠKOLNÍ ŘÁD. Zřizovatel: město Strakonice. ředitelka mateřské školy Strakonice: Miloslava Vozábalová

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Mateřská škola Strakonice, Lidická 625 ŠKOLNÍ ŘÁD. Zřizovatel: město Strakonice. ředitelka mateřské školy Strakonice: Miloslava Vozábalová"

Transkript

1 Mateřská škola Strakonice, Lidická 625 ŠKOLNÍ ŘÁD odloučená pracoviště: Holečkova 413, Školní 80, Spojařů 1260, Stavbařů 213 Zřizovatel: město Strakonice ředitelka mateřské školy Strakonice: Miloslava Vozábalová

2 I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Řád mateřské školy je vydáván v souladu s zákonem č.561/2004 Sb., o předškolním, základním,středním,vyšším odborném a jiném vzdělávání ( školský zákon ), vyhláškou č. 14/2005 Sb. a č.43/2006 Sb.,o předškolním vzdělávání. Řád mateřské školy je platný pro odloučená pracoviště: Holečkova 413, Školní 80, Spojařů 1260, Stavbařů 213. Ustanovení řádu mateřské školy platí i při účasti na akcích organizovaných školou mimo areál školy. II. PRÁVA A POVINNOSTI DĚTÍ, PRAVIDLA VZÁJEMNÝCH VZTAHU MEZI DĚTMI,ZÁKONNÝMI ZÁSTUPCI DĚTÍ A PEDAGOGICKÝMI PRACOVNÍKY Práva dětí Děti naší mateřské školy mají všechna práva dítěte, jak jsou stanovena v Úmluvě o právech dítěte. Děti mají právo - na svobodu myšlení, svědomí, náboženství a na svobodu projevu - na vzdělávání podle školského zákona - být respektovány jako jedinci ve společnosti - na emočně kladné prostředí a projevování lásky - být respektovány jako jedinci s možností rozvoje, kteří si chtějí potvrzovat svojí identitu - na poskytnutí ochrany a bezpečnosti - být respektovány jako individuality, kteří si tvoří svůj vlastní život - na respektování soukromého života své rodiny pracovníky školy Povinnosti dětí Dodržovat školní řád a předpisy a pokyny školy k ochraně zdraví a bezpečnosti, s nimiž byly děti seznámeny. Plnit a řídit se pokyny učitelek a ostatních zaměstnanců školy vydané v souladu s právními předpisy a školním řádem. Všechny své věci v šatně udržovat v pořádku na své značce. Dodržovat pravidla kulturního chování. Respektovat své kamarády a neubližovat si navzájem. Nenosit cenné věci, škola neodpovídá za způsobenou škodu v případě poškození či ztráty!

3 Práva zákonných zástupců Na diskrétnost a ochranu informací, týkajících se jejich osobního a rodinného života. Po dohodě s učitelkou být přítomni výchovným činnostem ve třídě. Konzultovat výchovné i jiné problémy svého dítěte s učitelkou dané třídy, s učitelkou, která řídí odloučené pracoviště MŠ nebo ředitelkou MŠ. Přispívat svými nápady a náměty k obohacení výchovného programu školy. Vznášet připomínky a podněty k práci školy u učitelek nebo u ředitelky školy. Požádat o individuální úpravu pravidel stanovených ve školním řádu MŠ. Povinnosti zákonných zástupců Zajistit, aby přihlášené dítě docházelo řádně do MŠ. Nahlásit nepřítomnost dítěte v MŠ. Zajistit dítěti odpovídající oblečení pro pobyt dítěte v mateřské škole. Předat dítě osobně, tzn. prokazatelně verbálním způsobem, učitelce do třídy. Rodiče nebo pověřené osoby nemohou odvádět dítě ze třídy, za zahrady bez vědomí učitelky. Při vyzvedávání dítěte mít vyplněné Zmocnění, kde jsou uvedeny pověřené osoby. Předat do MŠ pouze dítě zdravé, učitelky mohou v zájmu zachování zdraví ostatních dětí nepřijmout dítě se silným nachlazením či infekčním onemocněním. Nahlásit změny v důležitých datech dítěte a o změnách zdravotní způsobilosti a obtížích dítěte do 5 dnů. V termínech platit úplaty za předškolní vzdělávání a stravné. Na vyzvání ředitelky školy, učitelky, která řídí odloučené pracoviště MŠ se osobně zúčastnit projednání závažných otázek týkajících se vzdělávání dítěte, porušování provozu MŠ. Zákonní zástupci nebo pověřené osoby k vyzvedávání dítěte se po vyzvednutí dítěte nezdržují déle než je nezbytné a opustí neprodleně areál školy ( budova, zahrada ). Z bezpečnostních důvodů se zákonní zástupci ani jiné osoby nesmí samostatně pohybovat v prostorách školy a školní zahrady, kromě prostor určených k převlékání. Zákonní zástupci a jiné osoby se mohou zdržovat déle ve škole pouze s vědomím učitelky nebo vedení školy ( např. schůzky s rodiči, akce školy ). Pravidla vzájemných vztahů mezi dětmi,zákonnými zástupci dětí a pedagogickými pracovníky Pedagogičtí pracovníci školy vydávají dětem a zákonným zástupcům dětí pouze takové pokyny, které bezprostředně souvisí s plněním školního vzdělávacího programu, školního řádu, zajištění bezpečnosti a dalších nezbytných organizačních opatření. Informace, které zákonný zástupce dítěte poskytne do školní matriky nebo jiné důležité informace o dítěti jsou důvěrné a všichni pedagogičtí pracovníci se řídí zákonem č.101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů.

4 Dítě a zákonný zástupce dítěte zdraví v budově a na školních akcích pracovníky školy srozumitelným pozdravem. Pracovník dítěti na pozdrav odpoví. Postup při nevyzvednutí dítěte po skončení provozní doby Pokud si zákonný zástupce dítěte, popřípadě jim pověřená osoba, nevyzvedne dítě do stanovené doby, bude příslušný pedagogický pracovník: 1 ) telefonicky kontaktovat zákonné zástupce dítěte, popř. jím pověřenou osobu 2) informovat telefonicky ředitele školy 3) pokud se do jedné hodiny nepodaří kontaktovat rodiče, kontaktovat Policii ČR ( 43, zákon č. 283/1991 Sb. O Policii české republiky ) 4) v případě, že se ani Policii ČR nepodaří najít rodiče, předá po sepsání protokolu dítě Policii ČR 5) informaci o odvozu dítěte umístit na vstupu do MŠ. Pomluva Mateřská škola dbá na své dobré jméno a na dobré jméno jednotlivých zaměstnanců, z tohoto důvodu upozorňujeme na ustanovení 184 zákona č. 40/2009 Sb. Trestního zákoníku, v platném znění: 1) Kdo o jiném sdělí nepravdivý údaj, který je způsobilý značnou měrou ohrozit jeho vážnost u spoluobčanů, zejména poškodit jej v zaměstnání, narušit jeho rodinné vztahy nebo způsobit mu jinou vážnou újmu, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok. 2) Odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem. III. PROVOZ A VNITŘNÍ REŽIM MATEŘSKÉ ŠKOLY Přijímání dětí do mateřské školy Ředitelka mateřské školy stanoví po dohodě se zřizovatelem místo, termín a dobu pro podání žádosti o přijetí dětí k předškolnímu vzdělávání pro následující školní rok. O termínu zápisu je veřejnost informována prostřednictvím tisku, plakátů a na internetových stránkách městského úřadu Strakonice.

5 Děti mohou být přijímány i v průběhu školního roku, ale pouze v případě, že škola má volnou kapacitu. Do MŠ se přijímají děti smyslově, tělesně a duševně zdravé, zpravidla starší 3 let. Do MŠ se mohou zařazovat děti od 2,5 let na základě vyjádření praktického lékaře pro děti a dorost, děti zdravotně postižené po projednání s odborným lékařem a děti s výchovnými a vývojovými poruchami. Mateřská škola může přijmout pouze děti, které se podrobily stanovenému pravidelnému očkování. Přijímány jsou děti s trvalým pobytem ve Strakonicích nebo z obce, která uzavřela smluvní vztah s městem Strakonice. Přednostně jsou přijímány děti v posledním roce před zahájením povinné školní docházky předškolního věku. Žádosti o přijetí do MŠ vydává a zpětně přijímá ředitelka MŠ a učitelka, která řídí odloučené pracoviště mateřské školy. Do MŠ lze zařadit i děti, na které zákonný zástupce pobírá rodičovský příspěvek, doba docházky se už nesleduje u dětí starších 2 let, tyto děti mohou navštěvovat mateřskou školu bez omezení. O zařazení dítěte do MŠ rozhoduje ve správním řízení ředitelka školy. Seznam přijatých dětí zveřejní ředitelka školy pod přiděleným registračním číslem na místě veřejně přístupném do 30 dnů od termínu podání Žádosti o přijetí dítěte k předškolnímu vzdělávání. Ředitelka školy může po předchozím písemném oznámení ukončit docházku dítěte do MŠ ( podle školského zákona ): - bez omluvy zákonného zástupce dítěte se dítě nepřetržitě neúčastní předškolního vzdělávání po dobu delší než 2 týdny - zákonný zástupce závažným způsobem opakovaně narušuje provoz MŠ a jednání k nápravě byla bezúspěšná - na doporučení lékaře nebo školského poradenského zařízení - zákonný zástupce opakovaně neuhradí úplatu za vzdělávání v MŠ nebo stravování ve stanoveném termínu a nedohodne s ředitelem školy či vedoucí ŠJ jiný termín úhrady - ředitelka školy při ukončení docházky dítěte do MŠ přihlédne k sociální a výchovné situaci rodiny a k zájmu dítěte Platby v mateřské škole Úplata za předškolní vzdělávání Podle zákona č.561/2004 Sb. (školský zákon), podle vyhlášky č. 14/2005 Sb. a č.43/2006 Sb.,o předškolním vzdělávání, je stanoveno: Dětem, které chodí do posledního ročníku mateřské školy se poskytuje vzdělávání bezúplatně po dobu nejvýše 12 měsíců. Omezení bezplatnosti předškolního vzdělávání na 12 měsíců neplatí pro děti se zdravotním postižením. Úplata dětí za předškolní vzdělávání je stanovena ve výši 330,- Kč měsíčně na období školního roku od 1. září do 31. srpna. Osvobození od úplaty:

6 - zákonný zástupce dítěte, který pobírá opakující se dávku pomoci v hmotné nouzi - zákonný zástupce nezaopatřeného dítěte, pokud tomuto dítěti náleží zvýšení příspěvku na péči - rodič, kterému náleží zvýšení příspěvku na péči z důvodu péče o nezaopatřené dítě - fyzická osoba, která o dítě osobně pečuje a z důvodu péče o toto dítě pobírá dávky pěstounské péče - tuto skutečnost prokáže ředitelce mateřské školy, která rozhodne o jejím osvobození. Úplata za předškolní vzdělávání je splatná společně s úhradou za stravné 20. den předešlého kalendářní měsíce. Úhrada úplaty za předškolní vzdělávání a stravy je hrazena bezhotovostně formou inkasa nebo ve vyjímečných případech po dohodě s vedením mateřské školy platba jinou formou. Pro kalendářní měsíc, v němž bude omezen nebo přerušen provoz školy stanoví ředitelka školy výši úplaty, která nepřesáhne poměrnou část výše úplaty. Platba za školní stravování Platbu za školní stravování projednává zákonný zástupce dítěte s vedoucí školní jídelny. Výše stravného na 1 dítě a na 1 den je stanoveno: dítě 3-6 let ranní svačina 7,00 Kč oběd 17,00 Kč odpolední svačina 6,00 Kč dítě 7 let ranní svačina 7,00 Kč oběd 19,00 Kč odpolední svačina 6,00 Kč Termíny platby stravného jsou pevně dány, tzn. 20. den předešlého kalendářního měsíce. Hradí se bezhotovostně - formou inkasa nebo ve vyjímečných případech po dohodě s vedením mateřské školy platba jinou formou.. V srpnu a v září je stravování hrazeno zálohově podle počtu pracovních dnů v daném měsíci. Následující platby za uplynulé měsíce jsou vždy uváděny dle skutečně odebraných svačin a obědů. Odhlašování dětí lze provádět den předem do hod. osobně nebo telefonicky. První den nepřítomnosti může být oběd vydán do vlastních nádob k tomu určených, další dny nepřítomnosti je dítě odhlášeno ze stravy do doby návratu do mateřské školy. Dítě, které je přítomno v době podávání jídla v mateřské škole, se stravuje vždy. Vymáhání pohledávek Ředitelka školy a učitelka, která řídí odloučené pracoviště průběžně kontroluje, zda všechny platby jsou hrazeny včas ve stanoveném termínu.

7 Pohledávka po lhůtě splatnosti vzniká, pokud není v řádném termínu splatnosti uhrazena. 1. upomínka - Při prodlení dlužníka ( zákonného zástupce ) s úhradou pohledávky více než 5 kalendářních dnů kontaktuje odpovědný pracovník školy prokazatelným způsobem dlužníka ( dopis s Upozorněním zákonným zástupcům dětí v MŠ ) a urguje uhrazení pohledávky do 5 pracovních dnů. 2. upomínka - Při prodlení dlužníka ( zákonného zástupce ) s úhradou pohledávky více než 30 kalendářních dnů, zasílá mateřská škola bez zbytečného odkladu dlužníkovi do vlastních rukou Výzvu k zaplacení pohledávky s oznámením případného ukončení docházky dítěte do mateřské školy z důvodu porušení Školního řádu ( podle školského zákona ). 3. upomínka - Při prodlení dlužníka ( zákonného zástupce ) s úhradou pohledávky více než 60 kalendářních dnů, požaduje mateřská škola po dlužníkovi jeho písemné Uznání dluhu a dohodu o splátkách. Na postupné splácení dlužné částky může mateřská škola s dlužníkem uzavřít splátkový kalendář. Předpokladem uzavření dohody o splátkovém kalendáři je písemné uznání dluhu dlužníkem. Bez písemného uznání dluhu nemůže být dohoda o postupném splácení dluhu uzavřena.. Celý dluh se stává splatným okamžitě a v plné výši, pokud dlužník nedodrží kteroukoli lhůtu splátky nebo výši splátky. - Ředitelka školy stanoví termín splatnosti pohledávky. Pokud není pohledávka uhrazena k tomuto datu, písemně ředitelka školy oznamuje zákonnému zástupci ukončení docházky dítěte do mateřské školy z důvodu porušení Školního řádu. - Pokud nebude dluh uhrazen popsaným způsobem, projedná mateřská škola případ se zřizovatelem a přistoupí k vymáhání pohledávky soudní cestou. Evidence dětí Zákonný zástupce dítěte vyplní Evidenční list dítěte, který obdrží v mateřské škole. Zdravotní stav dítěte a pravidelné očkování potvrdí do Evidenčního listu dětský lékař. Zákonný zástupce dítěte nahlásí v mateřské škole každou změnu v údajích do 5 dnů změna bydliště, zdravotní pojišťovna, telefon. Informace o dětech jsou důsledně využívány pouze pro vnitřní potřebu MŠ, oprávněné orgány státní správy a samosprávy. Provoz mateřské školy Provoz mateřské školy je od 6,15 hod. do 16,30 hod Provoz mateřské školy bývá přerušen v měsíci prosinci a v měsících červenci a srpnu. Omezení nebo přerušení provozu mateřské školy oznámí ředitelka školy a učitelka, která řídí odloučené pracoviště MŠ zákonnému zástupci dítěte nejméně 2 měsíce předem.

8 Bezpečnost a ochrana zdraví dětí v mateřské škole je zajištěna po celou dobu provozu MŠ. Z důvodu zabezpečení budovy je mateřská škola uzavřená, rodiče při příchodu zvoní na danou třídu. Po obědě rodiče vyzvedávají děti od 12,10 do 12,30 hod. a odpoledne od hod. V době uzamčení budovy zvoňte a čekejte příchodu provozní pracovnice školy. V areálu mateřské školy je zakázáno parkování. Vnitřní režim školy Děti se přijímají do MŠ do 8,00 hod., poté se MŠ z bezpečnostních a provozních důvodů uzavírá. Individuální požadavky na docházku dítěte mohou rodiče projednat s učitelkami. Rodič je povinen předat dítě osobně učitelce, případně jinému pověřenému pracovníkovi mateřské školy a má povinnost nahlásit jakékoli změny v chování dítěte, teprve pak může opustit MŠ. Do kolektivu nemůže být přijato dítě nemocné. Děti se ráno schází do 7,30 hod. a odpoledne se rozchází od 15,00 hod. ve třídě Rybiček. Zákonní zástupci dítěte mohou k vyzvedávání dítěte písemně pověřit jinou osobu ( formulář Zmocnění u učitelek ). Bez písemného pověření učitelky nevydají dítě nikomu jinému, než jeho rodičům. Rodiče dítěte jsou povinni oznámit mateřské škole předem známou nepřítomnost dítěte. Není-li nepřítomnost dítěte známá, omluví dítě rodiče neprodleně. Při příznacích onemocnění dítěte v době pobytu v MŠ jsou rodiče telefonicky kontaktováni a vyzváni k zajištění další zdravotní péče o dítě. Rodiče jsou povinni nahlásit výskyt infekčního onemocnění v rodině a veškeré údaje o zdraví dítěte. Učitelka má právo požadovat od rodičů dítěte potvrzení o ukončení nemoci dítěte a souhlas lékaře s jeho návratem do kolektivu dětí. Při vstupu dítěte do MŠ nabízíme individuálně adaptační režim, rodiče se mohou dohodnou s učitelkami dohodnout na vhodném postupu. Informace o připravovaných akcích v MŠ jsou včas oznamovány na nástěnkách každé třídy v mateřské škole a na webových stránkách školy, aby rodiče měli možnost dítě na akce připravit. Doporučujeme rodičům pravidelně sledovat nástěnky! Stížnosti, oznámení a podněty k práci v MŠ dávejte ředitelce mateřské školy, učitelce, která řídí odloučené pracoviště MŠ písemnou formou.. Dítě v mateřské škole potřebuje: přezůvky, tepláky nebo hrací kalhoty, mikinu, zástěrku dle uvážení, pyžamo, kapesník a hrneček. Doporučujeme u dětí celé náhradní oblečení. Rodiče zodpovídají za nebezpečné předměty, které si děti přinesou z domova do mateřské školy. Před předáním dítěte do třídy zkontrolují, zda dítě nemá v kapsách, tašce, batůžku apod. předměty, které by ohrožovaly bezpečnost dětí v mateřské škole. Za cennosti a donesené hračky mateřská škola neručí! Konzultační hodiny jsou možné po dohodě s daným zaměstnancem školy v budově MŠ. Otázky týkající se stravování projednává zákonný zástupce dítěte s vedoucí ŠJ. Informace týkající se stravování jsou umístěné na nástěnkách MŠ.

9 Naše mateřská škola pracuje podle vlastního Školního vzdělávacího programu pro předškolní vzdělávání Cestujeme se sluníčkem. IV. Podmínky zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví dětí a jejich ochrany před sociálně patologickými jevy a před projevy diskriminace, nepřátelství a násilí Za bezpečnost dětí v MŠ odpovídají po celou dobu práce s dětmi pedagogičtí pracovníci školy, a to od doby převzetí dětí od jejich zástupců nebo jimi pověřené osoby až do doby jejich předání zástupci dítěte nebo jím pověřené osobě. Děti jsou pravidelně seznamovány se zásadami bezpečnosti a ochrany zdraví, pravidly chování a hygieny. Do mateřské školy nesmí děti nosit věci, které by mohly ohrozit zdraví nebo způsobit úraz. Každý úraz, poranění či nehodu, k níž dojde v souvislosti s činností MŠ, okamžitě hlásí učitelce. Učitelka dítěti poskytne potřebnou péči. Při specifických činnostech (plavání, divadlo, výlety, apod.) nebo při pobytu v prostředí náročném na bezpečnost dětí určuje vedoucí učitelka další osobu způsobilou k právním úkonům zajišťující bezpečnost dětí (školnice). V rámci ŠVP jsou děti nenásilnou formou a přiměřeně k jejich věku a schopnostem pochopit a porozumět dané problematice seznamovány s nebezpečím drogové závislosti, alkoholismu, kouření, virtuální závislosti, patologického hráčství, vandalismu, kriminality a jiných forem násilného chování a jsou jim vysvětlována pozitiva zdravého životního stylu. Důležitým prvkem je vytvoření příznivého sociálního klimatu mezi dětmi navzájem, mezi dětmi a dalšími pracovníky školy, mezi pracovníky školy a zákonnými zástupci. MŠ má vytvořena pravidla soužití ve třídě, která slouží k vzájemné toleranci a jako ochrana a prevence vzniku sociálně patologických jevů, diskriminace, projevů nepřátelství nebo násilí. V budově mateřské školy je zakázáno kouření, požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek. V. OCHRANA MAJETKU ŠKOLY Děti mají právo užívat zařízení mateřské školy. Děti mají úctu k majetku a věcem ve vlastnictví školy, ostatních dětí a dalších osob. Děti jsou povinny udržovat v pořádku předměty a věci tvořící zařízení třídy a školy. Škodu na majetku školy, kterou úmyslně dítě způsobí, je povinen zákonný zástupce dítěte v plné výši uhradit.

10 VI. ZÁVĚREČNÁ USTANOVENÍ Školní řád mateřské školy byl projednán a schválen na pedagogické radě MŠ, odloučených pracovišť MŠ, dne Ruší platnost předešlého Školního řádu mateřské školy ze dne Tento Školní řád mateřské školy nabývá platnost dne Strakonice, Miloslava Vozábalová ředitelka školy

11

Mateřská škola Strakonice, Lidická 625 ŠKOLNÍ ŘÁD. Zřizovatel: město Strakonice. ředitelka mateřské školy Strakonice: Miloslava Vozábalová

Mateřská škola Strakonice, Lidická 625 ŠKOLNÍ ŘÁD. Zřizovatel: město Strakonice. ředitelka mateřské školy Strakonice: Miloslava Vozábalová Mateřská škola Strakonice, Lidická 625 ŠKOLNÍ ŘÁD odloučená pracoviště: Holečkova 413, Školní 80, Spojařů 1260, Stavbařů 213 Zřizovatel: město Strakonice ředitelka mateřské školy Strakonice: Miloslava

Více

Základní škola a mateřská škola Bečov, okres Most, příspěvková organizace 435 26 Bečov č. 17, tel. 476 110 317, 476 110 368, fax 476 120 152

Základní škola a mateřská škola Bečov, okres Most, příspěvková organizace 435 26 Bečov č. 17, tel. 476 110 317, 476 110 368, fax 476 120 152 Základní škola a mateřská škola Bečov, okres Most, příspěvková organizace 435 26 Bečov č. 17, tel. 476 110 317, 476 110 368, fax 476 120 152 ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY I. Přijímací řízení Zápis dětí do

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Vnitřní předpis č.: V2/06 Spisový znak: A 10 Obsah: I. Úvodní ustanovení II. III. IV. Práva a povinnosti dětí, jejich zákonných zástupců, pravidla vzájemných vztahů mezi dětmi

Více

Školní řád mateřské školy

Školní řád mateřské školy Č.j. ZšmšHol/20/2013 Spisový znak: 2-1 Razítko školy: Základní škola a mateřská škola Holetín Horní Holetín 178 539 71 Holetín Účinnost: 1. 9. 2013 Skartační znak: A5 Počet stran: 6 Podpis ředitele školy:

Více

Školní řád Mateřská škola Vojkovice

Školní řád Mateřská škola Vojkovice Školní řád Mateřská škola Vojkovice 1. Úvodní ustanovení Školní řád upravuje podrobnosti výkonu práv a povinností zákonných zástupců dětí v Mateřské škole Vojkovice, okres Mělník, 277 44 Vojkovice 140,

Více

Školní řád mateřské školy

Školní řád mateřské školy Úvodní ustanovení Obsah školního řádu je vymezen zákonem č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) ve znění pozdějších předpisů, vyhláškou

Více

Školní řád Magdaléna Ratůzná

Školní řád Magdaléna Ratůzná Školní řád Magdaléna Ratůzná 1.9.2017 ŠKOLNÍ ŘÁD Ředitelka Mateřské školy Chropyně, okres Kroměříž, příspěvkové organizace vydává ve smyslu Školského zákona 561/2004 Sb. o předškolním vzdělávání na základě

Více

Základní škola a Mateřská škola, Chrastava, Vítkov 69 - příspěvková organizace. IČO: 72741724 tel.: 485 143 076 e-mail: zs-vitkov@volny,cz

Základní škola a Mateřská škola, Chrastava, Vítkov 69 - příspěvková organizace. IČO: 72741724 tel.: 485 143 076 e-mail: zs-vitkov@volny,cz Vydal: Základní škola a Mateřská škola,chrastava, Vítkov 69 - příspěvková organizace Č.j.: Spisový / Skartační znak: Název: A.1-ŘŠ ŠV-ORG-03-09/2013 ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ S5 Vypracovala: Mgr. Romana Sobotková,

Více

Školní řád mateřské školy

Školní řád mateřské školy IČO: 49 74 62 27 Č. j.: mš33/2014 Účinnost: od 1. září 2014 Počet stránek: 5 Školní řád mateřské školy Organizace provozu mateřské školy I. Přijímací řízení Zápis dětí do mateřské školy na následující

Více

Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice, okres Náchod. Školní řád mateřské školy

Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice, okres Náchod. Školní řád mateřské školy Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice, okres Náchod Školní řád mateřské školy Chvalkovice březen 2010 Organizace provozu mateřské školy Organizace provozu mateřské školy Mateřská škola je součástí

Více

Vnitřní řád. Předškolní výchova. Podmínky přijetí dětí do mateřské školy. Platby v mateřské škole

Vnitřní řád. Předškolní výchova. Podmínky přijetí dětí do mateřské školy. Platby v mateřské škole Vnitřní řád Předškolní výchova - podporuje zdravý, tělesný, psychický a sociální vývoj dítěte a vytváří optimální podmínky pro jeho individuální osobnostní rozvoj. Přispívá ke zvýšení sociálně kulturní

Více

Š k o l n í ř á d. Do mateřské školy se přijímají děti zpravidla od 3 do 6 let.

Š k o l n í ř á d. Do mateřské školy se přijímají děti zpravidla od 3 do 6 let. Organizace provozu mateřské školy Š k o l n í ř á d I. Přijímací řízení Zřizovatelem je Obec Dolní Chvatliny, která poskytuje finanční prostředky na provoz školy, část nákladů na provoz je hrazena formou

Více

MŠ Kytič. Organizace provozu mateřské školy. I. Přijímací řízení

MŠ Kytič. Organizace provozu mateřské školy. I. Přijímací řízení MŠ Kytič ka Mateřská škola "Kytička", Liberec, Burianova 972/2, p. o. 460 06 L i b e r e c 6 IČO 72741465 Tel: 485 130 971 Školní řád Organizace provozu mateřské školy I. Přijímací řízení Zápis dětí do

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Zpracovaný v souladu se školským zákonem 561/2004 Sb. a vyhlášky č. 43 ze dne 9. února 2006, kterou se mění vyhláška Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy č. 14/2005 Sb.,

Více

Školní řád MŠ a organizace provozu MŠ

Školní řád MŠ a organizace provozu MŠ Školní řád MŠ a organizace provozu MŠ Vydal: Základní škola a Mateřská škola, Bílý Potok, okres Liberec, příspěvková organizace Platnost: 1.9.2012 Závaznost: pro všechny žáky, pedagogy, zaměstnance Zpracovala:

Více

VNITŘNÍ PŘEDPISY MŠ LOUČEŇ

VNITŘNÍ PŘEDPISY MŠ LOUČEŇ VNITŘNÍ PŘEDPISY MŠ LOUČEŇ Předškolní vzdělávání Podporuje zdravý tělesný, psychický a sociální vývoj dítěte a vytváří optimální podmínky pro jeho individuální osobnostní rozvoj. Předškolní vzdělávání

Více

Základní škola a mateřská škola Kožušany-Tážaly, okres Olomouc, příspěvková organizace. Školní řád - Mateřská škola Tážaly

Základní škola a mateřská škola Kožušany-Tážaly, okres Olomouc, příspěvková organizace. Školní řád - Mateřská škola Tážaly Základní škola a mateřská škola Kožušany-Tážaly, okres Olomouc, příspěvková organizace Školní řád - Mateřská škola Tážaly Školní řád je v souladu se zákonem č.561/2004 Sb.( školský zákon) a prováděcí vyhláškou

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD (ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY)

ŠKOLNÍ ŘÁD (ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY) ŠKOLNÍ ŘÁD (ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY) Vnitřní předpis č.: 12/2016 Obsah: I. Úvodní ustanovení II. III. IV. Práva a povinnosti dětí, jejich zákonných zástupců, pravidla vzájemných vztahů mezi dětmi a pedagogickými

Více

Základní škola a Mateřská škola Úterý, ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

Základní škola a Mateřská škola Úterý, ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Úterý, okres Plzeň-sever, příspěvková organizace Úterý 16, 330 40 Úterý / tel. 373 312 216 / e-mail: zms_utery@iol.cz / web:zsmsutery.ic.cz ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Předškolní

Více

Masarykova základní škola a mateřská škola Semčice

Masarykova základní škola a mateřská škola Semčice ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY s účinností od 4. února 2015 Školní řád mateřské školy, jejíž činnost vykonává Masarykova základní škola a mateřská škola, byl zpracován v souladu s těmito platnými právními předpisy

Více

Školní řád mateřské školy

Školní řád mateřské školy Obsah: Školní řád mateřské školy Ředitelka mateřské školy Waldorfské školy Příbram mateřské školy, základní školy a střední školy v souladu s 30 odst. 1 a 3zák. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním,

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Libochovany, příspěvková organizace

ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Libochovany, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Libochovany, příspěvková organizace Libochovany 181, 411 03, Libochovany Ředitelka Mateřské školy Libochovany, příspěvkové oranizace na základě Zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním,

Více

1. Podrobnosti k výkonu práv a povinnosti dětí a jejich zákonných zástupců

1. Podrobnosti k výkonu práv a povinnosti dětí a jejich zákonných zástupců Základní škola a Mateřská škola Kopidlno ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Činnost mateřské školy vykonává Základní škola a Mateřská škola Kopidlno. Školní řád byl zpracován v souladu s těmito platnými právními

Více

Základní škola a Mateřská škola Horní Heřmanice, ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ

Základní škola a Mateřská škola Horní Heřmanice, ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ Základní škola a Mateřská škola Horní Heřmanice, okres Ústí nad Orlicí ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ Zpracovaný v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb., a vyhláškou 14/2005 o předškolním vzdělávání, ve znění pozdějších předpisů.

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola, Červený Kostelec, Olešnice 190 ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Zpracovaný v souladu se zákonem č.561/2004 sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání

Více

Školní řád Mateřské školy Pod Vartou Semily

Školní řád Mateřské školy Pod Vartou Semily Školní řád Mateřské školy Pod Vartou Semily I. Přijímací řízení a) zápis dětí do mateřské školy na následující školní rok probíhá v souladu s rozhodnutím zřizovatele a o termínech zápisu je veřejnost informována

Více

Základní škola a mateřská škola Hradec nad Svitavou, okres Svitavy, příspěvková organizace se sídlem. v Hradci nad Svitavou ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

Základní škola a mateřská škola Hradec nad Svitavou, okres Svitavy, příspěvková organizace se sídlem. v Hradci nad Svitavou ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola a mateřská škola Hradec nad Svitavou, okres Svitavy, příspěvková organizace se sídlem v Hradci nad Svitavou ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část : ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Č.j. HRS II Vypracoval

Více

Organizace provozu mateřské školy. I. Přijímací řízení

Organizace provozu mateřské školy. I. Přijímací řízení Škola : Mateřská škola Rumburk, Sukova 1047/4, příspěvková organizace Školní řád MŠ Č.j.: 12/2015-ŠŘ/Ji Účinnost od: 1.9.2015 Spisový znak: 2.1/2015 Skartační znak: S 5/2021 Organizace provozu mateřské

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Velký Újezd okres Olomouc, příspěvková organizace PSČ: 783 55 ZŠ Velký Újezd 321 tel., fax: 585 358 109 IČO: 750 276 40 MŠ Velký Újezd 315 mobil: 774 112 213 Č.j.: ZŠMŠVÚ/239/16

Více

Školní řád Mateřské školy DOUBRAVKY

Školní řád Mateřské školy DOUBRAVKY Školní řád Mateřské školy DOUBRAVKY s účinností od 1. září 2013 Zřizovatelem školy obec Doubravčice, Doubravčice 94, 282 01. Školní řád je zpracován v souladu s platnými právními předpisy a normami. Články

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY INTEGROVANÁ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA Sruby 80 PSČ 565 44 tel. 465 486 113 ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Č.j.: 50/2006 1/RE účinnost od: 1. 9. 2006 schváleno pedagogickou radou: 30.8.2006 schváleno školskou

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Vnitřní řád školní družiny Vypracoval: Ivana Štefková Schválil: Mgr. Ilona Racková Změny ve směrnici jsou prováděny formou číslovaných písemných dodatků, které tvoří součást tohoto předpisu. I. OBECNÁ

Více

6.1.ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY SLUNÍČKO

6.1.ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY SLUNÍČKO 6.1.ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY SLUNÍČKO SLUNEČNÁ 358, 262 23, JINCE, OKRES PŘÍBRAM 1. Úvodní ustanovení Školní řád upravuje podrobnosti výkonu práv a povinností zákonných zástupců dětí v Mateřské škole

Více

Školní řád pro školní rok 2015/2016

Školní řád pro školní rok 2015/2016 Školní řád pro školní rok 2015/2016 Č.j MŠ-OSV-34/2015 Ředitelka Mateřské školy, Kroměříž, Osvoboditelů 60, vydala podle zákona 561/2004 Sb. 30 tento školní řád: I. Práva a povinnosti I.1. Práva zákonných

Více

Školní řád. Mateřská škola Dobětice, Ústí nad Labem, Rabasova 3207/45, příspěvková organizace. SMĚRNICE č. 4/2011

Školní řád. Mateřská škola Dobětice, Ústí nad Labem, Rabasova 3207/45, příspěvková organizace. SMĚRNICE č. 4/2011 Mateřská škola Dobětice, Ústí nad Labem, Rabasova 3207/45, příspěvková organizace SMĚRNICE č. 4/2011 Školní řád Obsah : ČL. 1 Úvodní ustanovení ČL. 2 Práva a povinnosti osob účastných vzdělávání ČL. 3

Více

Školní řád mateřské školy Lubná

Školní řád mateřské školy Lubná Školní řád mateřské školy Lubná Předškolní vzdělávání doplňuje rodinnou výchovu a uspokojuje přirozené potřeby dítěte. Nabízí dítěti zajímavé a podnětné prostředí s mnoha specifickými činnostmi, které

Více

Mateřská škola Tachov, Stadtrodská 1600, příspěvková organizace. Školní řád MŠ

Mateřská škola Tachov, Stadtrodská 1600, příspěvková organizace. Školní řád MŠ Mateřská škola Tachov, Stadtrodská 1600, příspěvková organizace Školní řád MŠ Zpracovaný v souladu se zák.č. 561/2004 Sb., o předškolním základním, středním a jiném vzdělávání, ve znění pozdějších předpisů

Více

Základní škola a Mateřská škola Sluhy Sluhy 29, ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřské školy Sluhy

Základní škola a Mateřská škola Sluhy Sluhy 29, ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřské školy Sluhy Základní škola a Mateřská škola Sluhy Sluhy 29, 250 63 ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřské školy Sluhy 1. Úvodní ustanovení Školní řád upravuje podrobnosti výkonu práv a povinností zákonných zástupců dětí v Mateřské škole

Více

VNITŘNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

VNITŘNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Mateřská škola Nová Ves nad Nisou VNITŘNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Sbírka zákonů č.561/2004 Zákon o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon). 33 Cíle předškolního

Více

Základní škola a Mateřská škola Dubné

Základní škola a Mateřská škola Dubné Základní škola a Mateřská škola Dubné ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ Schválil PhDr. Václav Meškan, ředitel školy Na provozní poradě projednáno dne Směrnice nabývá účinnosti dne 1.9.2013 Ředitel základní a mateřské školy,

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD mateřské školy

ŠKOLNÍ ŘÁD mateřské školy 1 ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÁ ŠKOLA Radostín nad Oslavou, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD mateřské školy Vydává: Mgr. Jiří Slouka, ředitel školy Vypracovala: Ivana Fabíková, vedoucí učitelka Účinnost od 10.

Více

Základní škola a mateřská škola Kamenný Přívoz, okres Praha západ Školní řád mateřské školy Č.j.: 2/2013/mš Účinnost od:

Základní škola a mateřská škola Kamenný Přívoz, okres Praha západ Školní řád mateřské školy Č.j.: 2/2013/mš Účinnost od: 1 Základní škola a mateřská škola Kamenný Přívoz, okres Praha západ Školní řád mateřské školy Č.j.: 2/2013/mš Účinnost od: 1.9.2013 Změny: Provedena úprava od 1.9.2016 1 PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ : Ředitelka mateřské

Více

PRÁVA A POVINNOSTI DĚTÍ, PRAVIDLA VZÁJEMNÝCH VZTAHŮ MEZI DĚTMI, ZÁKONNÝMI ZÁSTUPCI DĚTÍ A PEDAGOGICKÝMI PRACOVNÍKY

PRÁVA A POVINNOSTI DĚTÍ, PRAVIDLA VZÁJEMNÝCH VZTAHŮ MEZI DĚTMI, ZÁKONNÝMI ZÁSTUPCI DĚTÍ A PEDAGOGICKÝMI PRACOVNÍKY I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1. Řád mateřské školy je vydáván v souladu s 34 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), v platném znění. 2.

Více

Š K O L N Í Ř Á D mateřské školy aktualizace k 1. 9. 2014

Š K O L N Í Ř Á D mateřské školy aktualizace k 1. 9. 2014 Š K O L N Í Ř Á D mateřské školy aktualizace k 1. 9. 2014 Školní řád mateřské školy je vydán v souladu s ustanovením 30 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. MATEŘSKÉ ŠKOLY ZLOSYŇ, příspěvkové organizace Zlosyň 200, Vojkovice u Kralup nad Vltavou, okres MĚLNÍK

ŠKOLNÍ ŘÁD. MATEŘSKÉ ŠKOLY ZLOSYŇ, příspěvkové organizace Zlosyň 200, Vojkovice u Kralup nad Vltavou, okres MĚLNÍK ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY ZLOSYŇ, příspěvkové organizace Zlosyň 200, 277 44 Vojkovice u Kralup nad Vltavou, okres MĚLNÍK 1. Úvodní ustanovení Školní řád upravuje podrobnosti výkonu práv a povinností zákonných

Více

Školní řád školní rok 2014 / 2015

Školní řád školní rok 2014 / 2015 Mateřská škola Národní se zaměřením na ranou péči se sídlem : Národní 416/37, Praha 1 Školní řád školní rok 2014 / 2015 30 zákona č. 561/2004 Sb., školský zákon, ve znění pozdějších předpisů Mateřská škola

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Rybka,o.p.s

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Rybka,o.p.s ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Rybka,o.p.s 1. PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ Zápis dětí do mateřské školy: březen v tom kalendářním roce, ve kterém následující školní rok začíná. Děti zahajují školní docházku zpravidla 1.

Více

Mateřská škola Vnorovy, okres Hodonín, příspěvková organizace, Dolina 602 696 61 Vnorovy ŠKOLNÍ ŘÁD

Mateřská škola Vnorovy, okres Hodonín, příspěvková organizace, Dolina 602 696 61 Vnorovy ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Vnorovy, okres Hodonín, příspěvková organizace, Dolina 602 696 61 Vnorovy ŠKOLNÍ ŘÁD Základní cíle mateřské školy při zabezpečování předškolní výchovy a vzdělávání: Mateřská škola v rámci

Více

Základní škola a Mateřská škola Tršice, příspěvková organizace Vnitřní řád mateřské školy Č.j.:ZšTr/920/2012 Účinnost od: 1. 9.

Základní škola a Mateřská škola Tršice, příspěvková organizace Vnitřní řád mateřské školy Č.j.:ZšTr/920/2012 Účinnost od: 1. 9. Základní škola a Mateřská škola Tršice, příspěvková organizace Vnitřní řád mateřské školy Č.j.:ZšTr/920/2012 Účinnost od: 1. 9. 2012 Spisový znak: Skartační znak: Změny: Organizace provozu mateřské školy

Více

Základní škola a Mateřská škola Ohnišov ŠKOLNÍ ŘÁD

Základní škola a Mateřská škola Ohnišov ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola a Mateřská škola Ohnišov ŠKOLNÍ ŘÁD mateřské školy je předpis, který stanoví podmínky spolupráce mezi rodinou a školou. Obsahuje šest ustanovení, které jsou v souladu s platnými zákony a

Více

Mateřská škola Strakonice, Lidická 625 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

Mateřská škola Strakonice, Lidická 625 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Mateřská škola Strakonice, Lidická 625 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY odloučená pracoviště: Holečkova 413, Školní 80, Spojařů 1260, Stavbařů 213 zřizovatel: město Strakonice ředitelka mateřské školy Strakonice:

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD - MŠ. Slapy u Tábora

ŠKOLNÍ ŘÁD - MŠ. Slapy u Tábora ŠKOLNÍ ŘÁD - MŠ Slapy u Tábora Na základě ustanovení 30, odst. 1) zákona 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) v platném znění vydávám jako

Více

Mateřská škola Strakonice, Lidická 625 Školní řád Mateřské školy

Mateřská škola Strakonice, Lidická 625 Školní řád Mateřské školy Mateřská škola Strakonice, Lidická 625 Školní řád Mateřské školy Čj.: 17 / 2018 Spis.znak / skart. znak: V5 Vypracovala: Bc. Zdeňka Havlíková, ředitelka MŠ Pedagogická rada projednala dne: 30. 8. 2018

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY ŽĎÁRNÁ

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY ŽĎÁRNÁ ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY ŽĎÁRNÁ Vypracoval Schválil Na provozní poradě projednáno dne 25. 8. 2015 Směrnice nabývá platnosti dne 1. 9. 2015 Směrnice nabývá účinnosti dne 1. 9. 2015 Směrnice zrušuje směrnici

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLY- pro veřejnost. provoz školy je od 6,45 do 15,45 hodin. Příjem dětí :

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLY- pro veřejnost. provoz školy je od 6,45 do 15,45 hodin. Příjem dětí : VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLY- pro veřejnost provoz školy je od 6,45 do 15,45 hodin. Příjem dětí : Do mateřské školy jsou přijímány přednostně děti předškolní a zaměstnaných matek. Přijímány jsou děti zdravé ve věku

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA BEZ HRANIC ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Č.j. Spisový znak 2/1 Skartační znak

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA BEZ HRANIC ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Č.j. Spisový znak 2/1 Skartační znak ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA BEZ HRANIC ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Č.j. Spisový znak 2/1 Skartační znak A5 Vypracoval Bc. Jitka Svobodová Schválil Mgr. Šárka Vondrová Zaměstnanci seznámeni dne Viz podpisové

Více

Mateřská škola Třebíč, Demlova ul., příspěvková organizace Demlova 999/ Třebíč IČO : Tel.: ŠKOLNÍ ŘÁD

Mateřská škola Třebíč, Demlova ul., příspěvková organizace Demlova 999/ Třebíč IČO : Tel.: ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Třebíč, Demlova ul., příspěvková organizace Demlova 999/5 674 01 Třebíč IČO : 70940231 Tel.: 568 841 779 Zřizovatel: Město Třebíč, Karlovo nám. 55 Ředitelka školy: Bc. Helena Bartůňková

Více

Školní řád mateřské školy

Školní řád mateřské školy Školní řád mateřské školy Č.j.: 1/2018 Účinnost od: 1. 8. 2018 Spisový znak: Změny: Skartační znak: S10 OBSAH: 1. Práva a povinnosti účastníků předškolní výchovy a vzdělávání a) Práva a povinnosti zákonných

Více

SMĚRNICE č. 2/2017 VÝŠE ÚPLATY ZA VZDĚLÁVÁNÍ

SMĚRNICE č. 2/2017 VÝŠE ÚPLATY ZA VZDĚLÁVÁNÍ Mateřská škola, Ústí nad Labem, V Zeleni 530/4, příspěvková organizace, IČO: 71294945 SMĚRNICE č. 2/2017 VÝŠE ÚPLATY ZA VZDĚLÁVÁNÍ Obsah: Čl. 1. Obecná ustanovení Čl. 2. Výše úplaty Čl. 3. Úhrada úplaty

Více

Mateřská škola Tachov, Stadtrodská 1600, příspěvková organizace. Školní řád MŠ

Mateřská škola Tachov, Stadtrodská 1600, příspěvková organizace. Školní řád MŠ Mateřská škola Tachov, Stadtrodská 1600, příspěvková organizace Školní řád MŠ Zpracovaný v souladu se zák.č. 561/2004 Sb., o předškolním základním, středním a jiném vzdělávání, ve znění pozdějších předpisů

Více

Školní řád mateřské školy

Školní řád mateřské školy Č.j. ZšmšHol/22/2017 Spisový znak: 2-1 Razítko školy: Základní škola a mateřská škola Holetín Horní Holetín 178 539 71 Holetín Účinnost: 1. 9. 2017 Skartační znak: A5 Počet stran: 8 Podpis ředitele školy:

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Mateřské školy Horní Rybníky, Zábrodí, Horní Rybníky 29

ŠKOLNÍ ŘÁD. Mateřské školy Horní Rybníky, Zábrodí, Horní Rybníky 29 ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřské školy Horní Rybníky, Zábrodí, Horní Rybníky 29 Školní řád MŠ Č.j.:MSHR 22/2016 Účinnost od: 1.9.2016 Spisový znak: Skartační znak: S5 Změny: Sídlo: Mateřská škola Horní Rybníky, Horní

Více

Š KOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

Š KOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola, Praha 6, náměstí Svobody 2 I. Úvodní ustanovení Š KOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY (k 3. 10. 2016) 1. Školní řád mateřské školy (dále MŠ) je součástí vnitřních předpisů příspěvkové

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Aloise Štěpánka, Dolany, příspěvková organizace 783 16 Dolany č. p. 174, IČ 70983259 ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Číslo jednací: ZŠ a MŠ AŠD / 206 / 2014 Spisový znak: 1.4.

Více

Školní řád MŠ. Část první

Školní řád MŠ. Část první Školní řád MŠ Školní řád mateřské školy v Těchoníně vydává na základě zákona č. 561/2004 Sb., Zákona o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání ( školský zákon), 30, odst. 1,

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Organizace provozu mateřské školy I. Přijímací řízení Zápis dětí do mateřské školy na následující školní rok probíhá v tom kalendářním roce, ve kterém následující školní rok začíná.

Více

Čl. 1 Informace o zařízení Mateřská škola

Čl. 1 Informace o zařízení Mateřská škola ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Vypracoval: Ing. Jana Marková, vedoucí učitelka MŠ Schválil: Mgr. Markéta Chmelová, ředitelka školy Č.j.: Spisový znak: 106 Skartační znak: A 5 Počet příloh: 0 Změny: ----------

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Žichlínek tel. 465325008 Č.j. 40/2013/RE ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Školní řád je zpracovaný v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb., vyhláškou

Více

Čl. 1 Informace o zařízení Mateřská škola

Čl. 1 Informace o zařízení Mateřská škola ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Vypracoval: Mgr. Markéta Chmelová, ředitelka školy Projednal: pedagogická rada mateřské školy Č.j.: 176/2014 Spisový znak: 106 Skartační znak: A 5 Počet příloh: 0 Změny: Vydáním

Více

Školní řád aktualizovaný k / podle zákona č. 561/ 2004 Sb. a podle prováděcí vyhlášky č. 14/ 2005 Sb. /

Školní řád aktualizovaný k / podle zákona č. 561/ 2004 Sb. a podle prováděcí vyhlášky č. 14/ 2005 Sb. / Mateřská škola Tismice Školní řád aktualizovaný k 1.9.2010 / podle zákona č. 561/ 2004 Sb. a podle prováděcí vyhlášky č. 14/ 2005 Sb. / Předškolní výchova: Podporuje zdravý tělesný, psychický a sociální

Více

Čl. 1 Obecná ustanovení

Čl. 1 Obecná ustanovení Mateřská škola Třebíč, ul. Okružní, příspěvková organizace Okružní 962/13, 67401 Třebíč, tel. 568853045, IČO 709 40 223 Vnitřní směrnice o úplatě za předškolní vzdělávání v Mateřské škole Třebíč, ul. Okružní,

Více

Stanovení výše úplaty za předškolní vzdělávání dítěte v mateřské škole Malínek pro školní rok 2016/2017

Stanovení výše úplaty za předškolní vzdělávání dítěte v mateřské škole Malínek pro školní rok 2016/2017 Mateřská škola Malínek, Liberec, Kaplického 386, příspěvková organizace Čj. S / 153 / 2016 Směrnice o stanovení úplaty za předškolní vzdělávání (14) účinnost od: 1.9.2016 vydána: 30.6.2016 aktualizace

Více

Směrnice ke stanovení výše úplaty za předškolní vzdělávání dítěte v mateřské škole

Směrnice ke stanovení výše úplaty za předškolní vzdělávání dítěte v mateřské škole Mateřská škola Vizovice, okres Zlín Palackého nám. 888 763 12 Vizovice Směrnice č. 5 Směrnice ke stanovení výše úplaty za předškolní vzdělávání dítěte v mateřské škole Obsah : 1. Úvodní ustanovení 2. Plátci

Více

Datum vydání : 01.09.2006 Aktualizace: 08.03.2010 Aktualizace: 28.08.2012 Aktualizace: 27. 8.2013

Datum vydání : 01.09.2006 Aktualizace: 08.03.2010 Aktualizace: 28.08.2012 Aktualizace: 27. 8.2013 ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Vydává ředitelka Mateřské školy Letovice, Třebětínská 28/19, okres Blansko, příspěvková organizace Datum vydání : 01.09.2006 Aktualizace: 08.03.2010 Aktualizace: 28.08.2012 Aktualizace:

Více

Tento školní řád vstupuje v platnost dne Dnem přijetí tohoto školního řádu se ruší platnost řádu předchozího.

Tento školní řád vstupuje v platnost dne Dnem přijetí tohoto školního řádu se ruší platnost řádu předchozího. Ředitel Základní školy a mateřské školy Vacov, příspěvkové organizace se sídlem Miřetice 38, 384 86 Vacov vydává na základě ustanovení 30 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším

Více

1st Baby School Mateřská škola s.r.o. Školní řád

1st Baby School Mateřská škola s.r.o. Školní řád 1st Baby School Mateřská škola s.r.o Školní řád Č.j.: Vypracoval: Schválil: 1st Baby School Mateřská škola s.r.o. ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY 1stBS/2017/20 Mgr. Jarmila Mrukwiová Mgr. Jarmila Mrukwiová Pedagogická

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. I. Přijímací řízení

ŠKOLNÍ ŘÁD. I. Přijímací řízení SMĚRNICE Mateřská škola Ostrava Zábřeh, Za Školou 1, příspěvková organizace Strana 1/6 32/2013 ŠKOLNÍ ŘÁD Účinnost od: 1.9.2013 Zpracovala: Mgr. Věra Miklušová Dne: 28.08.2013 Schválil: Spisový znak: 2.1

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 54. SMĚRNICE K VYMÁHÁNÍ PENĚŽITÝCH POHLEDÁVEK

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 54. SMĚRNICE K VYMÁHÁNÍ PENĚŽITÝCH POHLEDÁVEK ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 54. SMĚRNICE K VYMÁHÁNÍ PENĚŽITÝCH POHLEDÁVEK Spisový / skartační znak A.1. A10 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 16. 1. 2017 Směrnice nabývá platnosti ode

Více

Mateřská škola Brno, Holásecká 11, příspěvková organizace. Odloučené pracoviště MŠ Zapletalova 67 ŠKOLNÍ ŘÁD

Mateřská škola Brno, Holásecká 11, příspěvková organizace. Odloučené pracoviště MŠ Zapletalova 67 ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Brno, Holásecká 11, příspěvková organizace Odloučené pracoviště MŠ Zapletalova 67 ŠKOLNÍ ŘÁD Tento Školní řád nabývá platnost dnem 1.9.2011. I. Cíle předškolního vzdělávání Cíle předškolního

Více

Základní škola a Mateřská škola Žimutice ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ

Základní škola a Mateřská škola Žimutice ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ Základní škola a Mateřská škola Žimutice ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY I.Práva a povinnosti účastníků předškolní výchovy a vzdělávání 1.Základní cíle mateřské školy při zabezpečování předškolní výchovy a vzdělávání

Více

vydává školní řád mateřské školy, jejíž činnost vykonává Základní škola a mateřská škola, Praha - Nebušice.

vydává školní řád mateřské školy, jejíž činnost vykonává Základní škola a mateřská škola, Praha - Nebušice. Základní škola a mateřská škola, Praha - Nebušice ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Č.j. 742/2016 Spisový znak A10 Skartační znak A1 Vypracoval Mgr. Lenka Šimáčková Schválil Mgr. Šárka Vondrová Na provozní poradě

Více

Základní škola a Mateřská škola Sluhy Sluhy 29, 250 63 p. Mratín ŠKOLNÍ ŘÁD

Základní škola a Mateřská škola Sluhy Sluhy 29, 250 63 p. Mratín ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola a Mateřská škola Sluhy Sluhy 29, 250 63 p. Mratín ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřské školy Sluhy 1. Úvodní ustanovení Školní řád upravuje podrobnosti výkonu práv a povinností zákonných zástupců dětí v

Více

Školní řád Mateřské školy Olomouc, Zeyerova 23, příspěvková organizace

Školní řád Mateřské školy Olomouc, Zeyerova 23, příspěvková organizace Školní řád Mateřské školy Olomouc, Zeyerova 23, příspěvková organizace Ředitelka Mateřské školy Olomouc, Zeyerova 23, příspěvková organizace, v souladu s 30 odst. 1 a 3 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním,

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD (ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY)

ŠKOLNÍ ŘÁD (ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY) ŠKOLNÍ ŘÁD (ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY) Vnitřní předpis č.: 12/2017 Obsah: I. Úvodní ustanovení II. III. IV. Práva a povinnosti dětí, jejich zákonných zástupců, pravidla vzájemných vztahů mezi dětmi a pedagogickými

Více

ZŠ a MŠ Prosetín ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ZŠ a MŠ Prosetín ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY ZŠ a MŠ Prosetín ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Č.j.: 89/2014 Vypracoval: Jitka Štarhová, učitelka mateřské školy Schválil: Mgr.Ilona Lukášková, ředitelka školy Pedagogická rada projednala dne: 27.8.2014 Směrnice

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. MATEŘSKÉ ŠKOLY ZLOSYŇ, příspěvkové organizace Zlosyň 200, Vojkovice u Kralup nad Vltavou, okres MĚLNÍK

ŠKOLNÍ ŘÁD. MATEŘSKÉ ŠKOLY ZLOSYŇ, příspěvkové organizace Zlosyň 200, Vojkovice u Kralup nad Vltavou, okres MĚLNÍK ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY ZLOSYŇ, příspěvkové organizace Zlosyň 200, 277 44 Vojkovice u Kralup nad Vltavou, okres MĚLNÍK 1. Úvodní ustanovení Školní řád upravuje podrobnosti výkonu práv a povinností zákonných

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY a ODLOUČENÉHO PRACVIŠTĚ MŠ

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY a ODLOUČENÉHO PRACVIŠTĚ MŠ ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY a ODLOUČENÉHO PRACVIŠTĚ MŠ Školní řád upravuje podrobnosti k výkonu práv a povinností zákonných zástupců dětí v Základní škole a Mateřské škole Dolní, okres Náchod, Náchodská

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA LITOMĚŘICE, příspěvková organizace se sídlem Masarykova 590/30, 412 01 Litoměřice IČO: 727 440 81

MATEŘSKÁ ŠKOLA LITOMĚŘICE, příspěvková organizace se sídlem Masarykova 590/30, 412 01 Litoměřice IČO: 727 440 81 MATEŘSKÁ ŠKOLA LITOMĚŘICE, se sídlem Masarykova 590/30, 412 01 Litoměřice Směrnice č. 7 Úplata za předškolní vzdělávání a stravné Účinnost od 1. 9. 2012 Aktualizace 1. 9. 2015 Mgr. Monika Mejtová Ředitelka

Více

Školní řád MŠ. I. Organizace provozu mateřské školy. Č.j.: 201/12/ZSKR Účinnost od: 1. září 2012 Spisový znak: 1.1.1 Skartační znak: A 10

Školní řád MŠ. I. Organizace provozu mateřské školy. Č.j.: 201/12/ZSKR Účinnost od: 1. září 2012 Spisový znak: 1.1.1 Skartační znak: A 10 Školní řád MŠ Č.j.: 201/12/ZSKR Účinnost od: 1. září 2012 Spisový znak: 1.1.1 Skartační znak: A 10 ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ Ředitel Základní a Mateřské školy v Křinci ( dále jen mateřská škola) na základě zákona

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY NOVOBORSKÁ Novoborská 611, Praha 9, IČ:

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY NOVOBORSKÁ Novoborská 611, Praha 9, IČ: ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY NOVOBORSKÁ Novoborská 611, Praha 9, 190 00 IČ: 70920168 I. PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ podmínky pro přijetí a ukončení vzdělávání dítěte v mateřské škole 1. Termín zápisu dětí k předškolnímu

Více

Mateřská škola Sluníčko Šumperk, Evaldova 25, příspěvková organizace Evaldova 25, 787 01 Šumperk

Mateřská škola Sluníčko Šumperk, Evaldova 25, příspěvková organizace Evaldova 25, 787 01 Šumperk ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU MATEŘSKÉ ŠKOLY SLUNÍČKO ŠUMPERK, EVALDOVA 25, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE odloučené pracoviště Gen. Krátkého 28 Mateřská škola Gen. Krátkého 28 je 2 třídní MŠ, pro děti ve věku od 3

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Vnitřní předpis č.: V4/06 Spisový znak: A 10 Obsah: I. Úvodní ustanovení II. Práva a povinnosti žáků, pravidla vzájemných vztahů mezi žáky a pedagogickými pracovníky A. Práva

Více

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Základní škola a mateřská škola Všetaty okres Mělník, příspěvková organizace ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: ZŠMŠV/ 1 /2013 Vypracoval: Schválil: Spisový znak A. 1. Skartační znak Jelena Darášová,

Více

Základní škola a Mateřská škola Česká Lípa, Jižní 1903, příspěvková organizace ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

Základní škola a Mateřská škola Česká Lípa, Jižní 1903, příspěvková organizace ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Základní škola a Mateřská škola Česká Lípa, Jižní 1903, příspěvková organizace ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č. j.: ZSJ /2014 Vypracoval: Pedagogická rada projednala dne: 30. 6. 2014 Směrnice nabývá

Více

Základní škola a Mateřská škola Habrovany, příspěvková organizace, Habrovany 189, 683 01 Rousínov. Směrnice ředitelky školy. Stanovení výše úplaty

Základní škola a Mateřská škola Habrovany, příspěvková organizace, Habrovany 189, 683 01 Rousínov. Směrnice ředitelky školy. Stanovení výše úplaty Směrnice ředitelky školy Stanovení výše úplaty Č. j.: 38/2014-1 Účinnost od: 1. 5. 2015 Spisový znak: Počet příloh: 1 Změny: Obecná ustanovení Na základě ustanovení zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním,

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY KESTŘANY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY KESTŘANY ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY KESTŘANY Je zpracován v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb., ve znění pozdějších předpisů a vyhláškou č. 280/2016, kterou se mění vyhláška č. 14/2005 Sb., o předškolním vzdělávání,

Více

SMĚRNICE KE STANOVENÍ VÝŠE ÚPLATY ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

SMĚRNICE KE STANOVENÍ VÝŠE ÚPLATY ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Mateřská škola Ostrava, Šafaříkova 9, příspěvková organizace SMĚRNICE KE STANOVENÍ VÝŠE ÚPLATY ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Název školy: Mateřská škola Ostrava, Šafaříkova 9, příspěvková organizace Vnitřní

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Havlíčkův Brod, Wolkerova 2941, 580 01 Havlíčkův Brod Odloučené pracoviště Mateřská škola Havlíčkův Brod, Na Svahu 3049 ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Ředitel Mateřské školy

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Č.j.: Vypracoval: Schválil: Základní škola a Mateřská škola Lochovice, příspěvková organizace se sídlem náměstí Republiky 3, Lochovice, okres Beroun ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ Ivana Eklová, ředitel

Více

SMĚRNICE O ÚPLATĚ ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

SMĚRNICE O ÚPLATĚ ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ SMĚRNICE O ÚPLATĚ ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Přílohy: č. 1 Měsíční výše úplaty pro aktuální školní rok č. 2 Měsíční výše úplaty pro nadcházející školní rok č. 3 Žádost o prominutí úplaty Účinnost od: 1.

Více