K bodu 1 - Zahájení, určení ověřovatelů zápisu, volba návrhové komise, schválení programu.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "K bodu 1 - Zahájení, určení ověřovatelů zápisu, volba návrhové komise, schválení programu."

Transkript

1 K bodu 1 - Zahájení, určení ověřovatelů zápisu, volba návrhové komise, schválení programu. Pan starosta zahájil 1. zasedání zastupitelstva v hodin. Zkonstatoval, že zasedání bylo řádně svoláno, byli pozváni všichni členové zastupitelstva, v tento čas bylo přítomno 12 členů, což byla nadpoloviční většina, zasedání bylo usnášeníschopné. Přítomni: dle prezenční listiny Omluveni: pan Štajner, Ing. Koudelková omluvena z pozdějšího příchodu, p. Paulin omluven z pozdějšího příchodu Nepřítomni: p. Bőhm, Ing. Ludvík Jako ověřovatele zápisu požádal pana Mourka a pana Beyera, oba projevili souhlas. Hlasováno: Do návrhové komise požádal Ing. Herce, Ing. Macůrkovou, oba projevili souhlas. Hlasováno: Všichni členové obdrželi navržený program, pan starosta se tázal přítomných, jestli má někdo k takto předloženému návrhu programu připomínky. Nikdo jiný neměl již připomínky k programu, proto pan starosta nechal hlasovat o takto upraveném programu. Hlasováno: Pan starosta přivítal npor. Černého velitele Policie ČR místního oddělení Lhotka, který byl přizván na dnešní jednání Zastupitelstva. Pan npor. Černý se představil přítomným zastupitelům. Poděkoval za pozvání panu starostovi a PhDr. Jedličkové na dnešním jednání zastupitelstva. Konstatoval, že velitelem místního oddělení Lhotka je 6,5 roku. Uvedl, že Policie ČR je otevřena spolupráci se zástupci MČ - zastupiteli (PČR praktikuje politiku otevření se občanům). Na služebně Lhotka je stálá služba, na kterou je možno kdykoliv zatelefonovat, pokud bude třeba telefon č Dále uvedl, že velitel PČR plk. Červíček již navštívil pana starostu v minulém roce. Příchod Ing. Koudelková hodin. Pan npor. Černý dále uvedl, že PČR měla obavu z dopadu celosvětové krize na areál Saparie. Uvedl, že k tomuto nedošlo. V areálu v minulém roce došlo k vraždě vietnamského občana. Dále je v současné době řešeno domácí násilí v písnickém sídlišti v ul. Ke Kurtům. Dále uvedl, že v MČ Praha Libuš se jedná převážně o klasickou majetkovou trestní činnost krádeže. Dnes došlo k vykradení maringotky a stodoly na dvoře Libušská 1. Dále uvedl, že časté jsou trestné činy pod vlivem alkoholu, které provádí komunity mladých Vietnamců, Číňanů. Dále poukázal na problém novostaveb, ze kterých jsou odcizovány okapy, stavební materiál. Také poukázal na krádež automobilů v loňském roce byl řešen kamerový systém. Uvedl, že tento systém je závislý na vybudovaných inženýrských sítích, dále uvedl, že 1 kamera stojí cca 1 mil. Kč (je nutná finanční spoluúčast MČ). Dále uvedl, že v MČ Praha Libuš je cca 93 ulic. Služebna Lhotka má na starosti MČ Praha Libuš, MČ Praha Kunratice, část Prahy 12, část Prahy 4. Uvedl, že na služebně slouží 23 osob včetně vedení. Služebna je v podstavu. Uvedl, že PhDr. Jedličková ho požádala o dodání přehledu trestních činů v MČ. Strana 1 (celkem 17)

2 PhDr. Jedličková konstatovala, že je členkou bezpečnostní komise svazu měst a obcí. Tato komise ji požádala o zpracování zprávy o bezpečnostní situace. Termín je Npor. Černý uvedl, že policejní služebna Lhotka v minulém roce zpracovala 6737 spisů, z toho 2884 trestních činů, 1398 přestupků, 2493 jednoduchých spisových materiálů oznámení, která není možno identifikovat. Vybrala 316 tis. Kč na pokutách to vše v počtu 23 osob vč. vedení. PhDr. Jedličková poděkovala za spolupráci s PČR, obzvláště po požáru v Saparii (roku 2008). V červnu 2009 začala bezpečnostně-monitorovací akce, posílily se hlídky. V Saparii probíhá kontrola dokladů, automobilů, což uvítalo i vedení Saparie v areálu se pohybuje méně osob bez dokladů. Příchod p. Paulin hodin PhDr. Jedličková uvedla, že v době hospodářské krize byla obava ze stahování se nezaměstnaných vietnamských občanů do Saparie, což se nestalo. Dále uvedla, že v listopadu proběhl zátah v bytovém areálu Zbudovská kde bylo nalezeno kradené zboží, celostátně hledaná osoba. Uvedla, že podněty občanů předává Policii, což vede ke snížení kriminality. Pan starosta poděkoval se připojil k poděkování. Uvedl, že se služebnou na Lhotce spolupráce trvá již několik let. Pan npor. Černý poděkoval všem přítomným za pozornost odchod hodin. K bodu 2 - Interpelace občanů O slovo se přihlásil pan Štancl starosta písnických hasičů. Poděkoval panu starostovi za spoluúčast při jednáních za výstavbu nové hasičské zbrojnice na MHMP. Dále poděkoval Ing. Macháčkovi za účast na oslavách 110. výročí hasičského sboru. Dále informoval, že MHMP přislíbil nákup nového vozidla pod podmínkou, pokud se automobil vejde do zbrojnice. V rámci dotace na otop, nová okna se zbytek fin. prostředků použije na zvednutí části zbrojnice (spolu s opatřením nových vrat), aby se tam nové auto vešlo. Dále pozval přítomné zastupitele na valnou hromadu, která proběhne 23. ledna v hospodě U Vokouna. Nikdo jiný z občanů se již nepřihlásil. Pan starosta přešel k dalšímu navrženému bodu programu. O slovo se přihlásila občanka Nitshová. Uvedla, že se domnívala, že se bude moci ještě přihlásit. Pan starosta vznesl dotaz k zastupitelům, zda občanka může vystoupit. Ti s tímto souhlasili. Paní Nitschová uvedla, že dne požádala společně s peticí o vyjádření MČ k záležitosti kliniky Lerymed v Mašovické ulici. Uvedla, že dosud jí nebylo odpovězeno. Dále uvedla, že v listopadu minulého roku požádala em o schůzku s panem starostou. Uvedla, že jí nebylo odpovězeno. Dále uvedla, že na webových stránkách MČ nejsou uvedeny termíny jednání Zastupitelstva v tomto roce. Strana 2 (celkem 17)

3 Pan starosta uvedl, že o žádosti o schůzku, kterou paní Nitschová napsala v u neví. Uvedl, že schůzka s paní Nitschovou, která proběhla byla obsáhlá a na ní převzal petici občanů Mašovické ulice. Paní Nitschová konstatovala, že nebylo odpovězeno paní Fatkové. Pan tajemník uvedl, že paní Fatkové odpovězeno bylo a kopie odpovědi je k dispozici na sekretariátu Ú MČ Praha Libuš. Paní Nitschová uvedla, že na základě zákona č. 183/2006 je obec účastníkem řízení, a proto nechápe, proč nevydala nesouhlasné rozhodnutí s umístěním zdrav. zařízení Lerymed. Dále uvedla, že dle poslední zprávy má Libuš obyvatel, Lerymed má 15 tisíc klientů. Uvedla, že Lerymed nemá v Libuši co dělat. Opět apelovala na vyjádření MČ. Pan tajemník uvedl, že rozhodnutí o odstranění stavby není v kompetenci MČ. Tuto kompetenci má stavební úřad Prahy 12. Uvedl, že bylo vydáno rozhodnutí stavebního úřadu Prahy 12 o odstranění nepovolené stavby. Majitel firmy Lerymed se může odvolat. V současné době bylo paní Nitschové a ostatním občanům Mašovické ulice, kteří s klinikou Lerymed nesouhlasí vyhověno. Bohužel nikdo neví, co vlastník stavby udělá. MČ nemůže vlastní stavbu zbourat. Paní Nitschová uvedla, že MČ před lety vydala souhlas s umístěním kliniky Lerymed v Mašovické ulici, pokud nebudou žádné dopravní problémy. Dále apelovala o rozhodnutí MČ s nesouhlasným vyjádřením. Pan tajemník odpověděl, že rozhodnutí o odstranění stavby již bylo vydáno stavebním úřadem. Dále uvedl, že Ú MČ Praha Libuš nemá kompetence k vydání rozhodnutí. Paní Nitschová uvedla, že toto je v rozporu se stavebním zákonem. Pan starosta konstatoval, že MČ se vyjadřovala pouze jednou a to v žádosti o dopravní napojení areálu z Novodvorské ulice. S tímto Rada MČ souhlasila, protože jí to připadalo jako lepší řešení nežli dopravní napojení z Mašovické ulice. Dále uvedl, že odmítá reagovat na vulgární a neslušné y paní Fatkové. Dále uvedl, že MČ není kompetentní, aby suplovala rozhodnutí úřad stavební úřad, živnostenský odbor, hygienická stanice. MČ je pouze účastníkem řízení, proto se vyjádřila pouze k dopravnímu napojení. Paní Nitschová opět požadovala vyjádření MČ, zda objekt Lerymed může být umístěn v MČ. Pan tajemník uvedl, že stavební úřad je jako jediný kompetentní k vyjádření rozhodl o odstranění stavby. Petice občanů z Mašovické ulice byla postoupena stavebnímu úřadu společně s dopisem z MČ, kde byla vyjádřena podpora občanům, kteří petici podepsali. Stavební úřad rozhodl, jak požadovali občané z Mašovické ulice. Paní Nitschová uvedla, že nemají vyjádření odvolání majitele Lerymedu. Pan Mourek požádal, aby paní Nitschová obdržela kopii rozhodnutí o odstranění stavby ze stavebního úřadu. Paní Nitschová odpověděla, že ji má. Dále vznesla dotaz, zda obdrží odpověď na y. Strana 3 (celkem 17)

4 Pan starosta požádal, aby podala dopis přes podatelnu. Tímto byl bod Interpelace občanů ukončen. K bodu 3 - Rozpočtová změna č. 5 v r (TISK T 001) Schválený rozpočet může být dle 16 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, v průběhu rozpočtového roku změněn. Změny rozpočtu se provádějí rozpočtovými opatřeními, která se uskutečňují povinně, jde-li o změny ve finančních vztazích k jinému rozpočtu, o změny závazných ukazatelů vůči jiným osobám nebo jestliže hrozí nebezpečí vzniku rozpočtového schodku. Pan starosta ukončil rozpravu k tomuto bodu a požádal návrhovou komisi o přednesení návrhu usnesení. Hlasováno: a bylo přijato usnesení č. 1/2010. K bodu 4 - Návrh rozpočtu na rok 2010 (TISK Z 002) Rozpočet MČ Praha Libuš se zpravidla sestavuje jako vyrovnaný (zákon č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů). Obsahem rozpočtu jsou jeho příjmy a výdaje a ostatní operace, včetně tvorby a použití peněžních fondů. Příjmy rozpočtu MČ pro rok ) dotační vztahy z rozpočtu HMP opírající se o tzv. objektivní ukazatele - počty obyvatel MČ k (10.642) - rozloha území MČ v km2 (5,2337) - počty žáků ZŠ a MŠ, jejichž zřizovatelem je MČ (677) Celkový objem dotačních vztahů z rozpočtu hl.m. Prahy k městským částem na r byl stanoven ve vazbě na celkový objem dotačních vztahů na r a index předpokládaného meziročního vývoje daňových příjmů vlastního hl.m. Prahy v období 2009/2008. Hospodářský vývoj v letošním roce se výrazně odlišuje od vývoje posledních let a současná hospodářská recese má za následek významný pokles daňových příjmů města. Tato skutečnost se tedy promítá i do výše dotačních vztahů k městským částem, a to meziročním indexem 93,5%. Obdobně jako v předchozích letech byl i pro rok 2010 zachován princip tzv. minimálního dotačního vztahu, a to ve výši 2,4 tis. Kč na jednoho obyvatele městské části. Celková dotace z MHMP je pro MČ Praha Libuš na rok tis. Kč. 2) Dotační vztahy státního rozpočtu, k rozpočtu hl.m. Prahy - příspěvek na školství (na částečnou úhradu provozních výdajů ZŠ a MŠ zřízených městskou částí. Sazba příspěvku na 1 žáka byla obecně pro rok 2010 Strana 4 (celkem 17)

5 stanovena ve stejné výši jako v r tj Kč. K valorizaci pro rok 2010 nedošlo. V podmínkách hl.m. Prahy vzhledem k tomu, že počet dětí meziročně mírně stoupl, dochází ve vazbě na tyto aktuální údaje ke snížení propočtového ukazatele na částku Kč. - příspěvek na výkon státní správy (na částečnou úhradu výdajů spojených s výkonem státní správy) valorizován nebyl. Všechny městské části obdrží na činnosti vykonávané v přenesené působnosti v rozsahu stanoveném zákonem a Statutem hl.m. Prahy příspěvek ve výši Kč/100 obyvatel. Celková dotace ze státního rozpočtu je pro MČ Praha Libuš tis. Kč. 3) Orientační ukazatel výnosu z daně z nemovitosti, které se nacházejí na území MČ: Zákonem č. 362/2009 Sb., kterým se mění některé zákony v souvislosti s návrhem zákona o státním rozpočtu na rok 2010, došlo m.j. ke změnám sazeb daně z nemovitosti u vybraných pozemků a u převážné většiny staveb, a to tak, že se sazby zdvojnásobily. Odbor daní, poplatků a cen MHMP provedl rozpis předpokládané výše vybrané daně z nemovitosti v r pro MČ Praha Libuš ve výši 8 tis. Kč. 4) Vlastní příjmy MČ Praha Libuš, tj. příjmy z místních daňových poplatků a nedaňových příjmů. Předpoklad pro rok 2010 je tis. Kč. 5) Posílení rozpočtu z výnosů vedlejší hospodářské činnosti (VHČ) za r ve výši tis. Kč. Celkové příjmy pro rok 2010 jsou tis. Kč. Výdaje rozpočtu MČ Praha Libuš pro rok 2010 Výdaje dle jednotlivých kapitol jsou pro rok 2010 ve výši tis. Kč. Plánovaný schodek ve výši 400 tis. Kč bude kryt třídou 8 financování, tj. 400 tis Kč z fondu rezerv a rozvoje. Vysvětlivky k jednotlivým položkám vlastních příjmů: Správní poplatek předpoklad příjmů na základě vydaných povolení na výherní hrací přístroje, rybářské lístky a příjmy za ověřování Poplatek ze psů předpoklad dle počtu přihlášených psů při úlevách na poplatcích při splnění požadavku na čipování (Vyhláška HMP č.18/2004 Sb.) snížený o 25% odvod na MHMP Rekreační poplatek poplatek ve výši 15 Kč za dospělou osobu a noc poskytnutou rekreantům snížený o 50% odvod na MHMP Veřejné prostranství předpoklad výše poplatků za zábor veřejného prostranství Strana 5 (celkem 17)

6 Poplatek za ubytování poplatek ve výši 4 Kč za osobu a noc poskytnutou osobám ubytovaným za účelem práce Výherní hrací přístroje místní poplatek ve výši 5 tis. Kč/1 hrací přístroj za každé čtvrtletí. Jedná se o předpoklad výše poplatku za dosud povolené výherní hrací přístroje 6% výtěžek z výherních hracích přístrojů jedná se o 6% z výtěžku společností provozujících výherní hrací přístroje za rok 2009, splatný do konce března r Nahodilý příjem jedná se o identifikovaný nedaňový příjem, který nelze zařadit na jinou druhovou položku, je to příjem, který se neopakuje Zájmová činnost Klub Junior příspěvky, tzv. kursovné za jednotlivé provozované kroužky v Klubu Junior Příjmy ze služeb např. příjmy za děti navštěvující ZŠ naší městské části s trvalým bydlištěm mimo hl.m. Prahu. Výpočet je z neinvestičních nákladů školského zařízení za minulý rok. Dále se jedná o jiné služby poskytované úřadem jako je elektřina, plyn, voda apod. Příjmy z úroků předpoklad příjmů z úroků u České spořitelny Přijaté sankční platby převážně pokuty z přestupkových řízení. Vysvětlivky k výdajům dle kapitol a položek: Komunikace Materiál 149 tis. Kč dopravní značení, zábrany, doplňování chybějících poklopů a mříží uličních vpustí Oprava,údržba tis. Kč 500 tis. Kč opravy komunikací, čištění vpustí a propustků, dopravní značky, čištění chodníků mimo zimní období 500 tis. Kč zimní údržba komunikací (minimum) Školství Dotace na provoz jsou to neinvestiční příspěvky zřízeným příspěvkovým organizacím od zřizovatele, např. elektřina, plyn, voda, teplo, drobné opravy, materiál, služby, pojištění apod. výdaje na zajištění provozu školského zařízení. Výdaje na platy učitelů a školní pomůcky jsou přímo školám dotovány z MHMP. U ZŠ Meteorologická, MŠ Mezi Domy a MŠ K Lukám byla dotace snížena o předpokládané energetické úspory zjištěné Enesa a.s. Opravy MŠ 280 tis. Kč MŠ Ke Kašně 150 tis. Kč výměna armatur na vodovodním potrubí, oprava a nátěry oken na hl.budově Strana 6 (celkem 17)

7 MŠ Mezi Domy 80 tis. Kč oprava venkovních schodů do zahrady, okapní chodníček, oplocení, vrátka a vrata MŠ Lojovická 50 tis. Kč menší opravy plotu, terasy, branky a rampy. Investice MŠ 500 tis. Kč zateplení + výměna oken v MŠ Lojovická, popřípadě v MŠ K Lukám Investice ZŠ 150 tis. Kč nejnutnější investiční opravy stávajícího zařízení v ZŠ Meteorologická Dle pokynu MHMP byly v srpnu 2009 dány požadavky na investice. Za prioritní akce lze pokládat: MŠ K Lukám 2,8 mil.kč výměna oken a zateplení Klub Junior 3,0 mil. Kč výměna oken a zateplení Rekonstrukce č.p. 1 4,0 mil. Kč ZŠ Meteorologická 5,6 mil. Kč rekonstrukce MŠ Ke Kašně 1,8 mil. Kč hospodářský pavilon Nová hasičská zbrojnice polyfunkční dům 1,0 mil. Kč Knihovna Knihy 5 tis. Kč požadavek na obnovu nových titulů Zájmová činnost OON Klub Junior 475 tis. Kč odměny lektorům zájmových kroužků Služby 35 tis. Kč při pořádání vystoupení a akademií Materiál 30 tis. Kč potřeby pro výtvarné kroužky (papíry,různé pomůcky apod.) DHIM 15 tis. Kč postupné dovybavování učeben Vzdělávání 135 tis. Kč 2 lektorky AJ pracují jako OSVČ a jsou jim propláceny faktury Výše výdajů je úměrná příjmům za kursovné. Sběr a svoz komunálního odpadu Materiál 70 tis. Kč koše, sáčky na psí exkrementy Služby 750 tis. Kč zajišťování kontejnerů pro občany na objemný odpad v jarním a podzimním období, kontejnerů na listí, pronájem kontejnerů pro potřeby MČ a kontejnery na odpad z čistícího stroje Opravy,údržba 100 tis. Kč likvidace černých skládek Strana 7 (celkem 17)

8 Péče o vzhled obcí a veřejnou zeleň Materiál 100 tis. Kč materiál na opravu městského mobiliáře (lavičky, odpadkové koše do zeleně apod.) Služby 60 tis. Kč studie umístění mobiliáře, konzultační služby Opravy, údržba tis. Kč tis. Kč na údržbu ploch ve správě MČ (sekání, hrabání listí, úklid, ošetřování stromů, údržba výsadeb výměra ploch narůstá 200 tis. Kč oprava hřišť, odstranění závad na 4 dětských hřištích a sportovišti K Lukám, které vyplynuly z provedených vstupních kontrol (auditu) v souladu s ČSN EN tis. Kč výsadba stromů v rámci konání kampaně Den Země 50 tis. Kč výsadba stromů a rekultivace plochy L.Coňka Požární ochrana Celkem 435 tis. Kč MČ Praha Libuš má dva sbory dobrovolných hasičů. SDH Písnice bude dle požadavků čerpat 340 tis. Kč a SDH Libuš 95 tis. Kč. Každoročně hasiči využívají účelové neinvestiční dotace z MHMP. Zastupitelstvo OON tis. Kč odměny zastupitelů dle Nařízení vlády a schválené odměny ZMČ Praha - Libuš místostarostům a zvoleným předsedům jednotlivých výborů. Místní správa Platy zaměstnanců tis. Kč platy zaměstnanců dle Nařízení vlády + předpokládaný nárůst 1 pracovníka (koordinátora projektů) OON 700 tis. Kč ostatní osobní náklady na dohody o pracovní činnosti a provedení práce (úklidy, knihovník, volby apod.) Sociální pojištění tis. Kč zákonné pojištění z platů a odměn Zdravotní pojištění tis. Kč zákonné pojištění z platů a odměn Prádlo, oděv 10 tis. Kč ochranné oděvy pro zaměstnance dle zákona Tisk 15 tis. Kč výdaje za odborné publikace, časopisy a Sbírky zákonů DHIM 710 tis. Kč drobný hmotný majetek (dříve DKP) v hodnotě do 40 tis. Kč (Kamery na dvůr 90 tis., ústředna K Lukám 30 tis., stoly do KJ 45 tis., stojany do knihovny a vybavení zasedačky v č.p tis., obnova pomůcek, přístrojů, nábytku cca 45 tis. Kč. Materiál 500 tis. Kč veškerý materiál potřebný pro chod úřadu (kancelářské potřeby, čistící prostředky pro úklid, toaletní potřeby apod.) Voda 130 tis. Kč předpoklad spotřeby s přihlédnutím k růstu cen Strana 8 (celkem 17)

9 Teplo 505 tis. Kč předpoklad spotřeby tepla v Klubu Junior Plyn 700 tis. Kč předpoklad spotřeby Elektr.energie 450 tis. Kč předpoklad spotřeby Pohonné hmoty 100 tis. Kč předpoklad spotřeby Služby pošt 100 tis. Kč předpoklad spotřeby Služby telekomunikací 600 tis. Kč předpoklad loňské skutečnosti Zákonné pojištění zaměstn. 50 tis. Kč zákonné pojištění odpovědnosti organizace za škodu při pracovním úrazu dle zákona 125/1993 Sb. Pojištění majetku 225 tis. Kč pojištění majetku a dopravních prostředků dle pojistných smluv Nájemné 210 tis. Kč vánoční osvětlení, hřiště Písnice, zátěžové koberce Odborné a konzultační služby 400 tis. Kč posudky, poradenské služby, odhady, právní služby, analýzy, studie apod. Školení 70 tis. Kč vzdělávání zaměstnanců Služby tis. Kč patří sem výdaje na úpravu věcí nespojenou s významnější spotřebou materiálních prostředků, dodavatelské pořízení informací, které nemají povahu majetku, úpravy nehmotného majetku např. počítačových programů nebo souboru informací, nepředstavují-li technické zhodnocení, rozhlas.poplatky, praní prádla, mytí oken, čištění koberců, revize komínů, elektr.zařízení, plyn.kotlů, tisk časopisu U nás a jeho příprava, akce Den Země, softwarové práce, www stránky, nákup stravenek, práce spojené s převody a zjišťováním pozemků, zaměřování a vytyčování hranic pozemků, aktualizace a servisy počítač. programů apod. Opravy,údržba tis. Kč oprava fasády čp tis. Kč, údržba hřišť 60 tis. Kč, oprava kultur.památek 100 tis. Kč, opravy střech 200 tis. Kč, běžné opravy na majetku MČ 490 tis. Kč. Cestovné 80 tis. Kč výdaje na služební cesty a MHD dle zákona o cestovních náhradách. Pohoštění 50 tis. Kč výdaje na pořízení věcí a služeb, které se použijí k pohoštění Nájem s právem koupě 110 tis. Kč leasing vozidla Ford Transit na 2 měsíce a leasing vozidla Ford Connect na 12 měsíců. Ostatní náklady 80 tis. Kč dálniční známky a poplatky, náhrady za výkon kontroly nad bezpečností a ochranu zdraví při práci, technické zhodnocení nehmotného majetku mimo počítačové programy, které nepřesahuje 60 tis. Kč. Nákup kolků 10 tis. Kč pořízení kolkových známek k úhradě daní a poplatků organizace vůči státu Investice (budovy, stavby) 500 tis. Kč prostředky na projektovou dokumentaci pro přípravu příštích investičních záměrů MČ, zateplení a rekonstrukce bytu, na pokračování projekčních prací na čp. 1 apod. Projekty EU 250 tis. Kč zpracování projekt.dokumentace, studie proveditelnosti, odborné posudky, právní a technické poradenství. Klub Junior splátka 740 tis. Kč plnění závazku vyrovnání za technické zhodnocení budovy čp. 395 (rozložení do pětiletých splátek) Věcné dary 775 tis. Kč a z toho: - vítání občánků 50 tis. Kč pamětní destičky a drobné dárky pro nové občánky (počítá se s narozením 90 dětí) - životní jubilea 70 tis. Kč dárkové balíčky-životní výročí bude mít 240 občanů a počítá se cca 250 Kč/1 občan - péče o seniory 40 tis. Kč poznávací zájezdy - zdravá města 140 tis. Kč na podporu aktivit vycházejících z komunitního plánu MČ směřujících k více cílovým skupinám Strana 9 (celkem 17)

10 - dětské akce 200 tis. Kč realizace akcí Den dětí, Jarmark, Drakiáda, Čarodějnice, Libušsko písnická nota apod. Na pokrytí těchto akcí se ještě pravidelně oslovují sponzoři - grantový program volnočasových aktivit 150 tis. Kč na základě požadavku ZMČ bude schválen Grantový program na podporu projektů v oblasti kultury, sportu, volnočasových aktivit - grantový program školství 50 tis. Kč tím, že ZMČ odsouhlasilo koncepci školství, může MČ podporovat např. další vzdělávání pedagogických pracovníků, programy na předcházení soc.pat. jevů - žákovské zastupitelstvo 10 tis. Kč na realizaci a vyhodnocení anket, osvěty, kampaní, propagačních materiálů apod. - Mateřské centrum 5 tis. Kč příspěvek na podporu aktivit (semináře, přednášky, besedy, vzdělávání rodičů na MD) - Reklamní předměty 60 tis. Kč propagační předměty jsou součástí propagace MČ. Strategický rozvoj 145 tis. Kč náklady na projekt Strategický rozvoj MČ. Jsme povinni mít spoluúčast ve výši Kč a v r jsme zatím uhradili 20 tis. Kč, zbývá tedy cca 145 tis. Kč Služby peněžních ústavů 30 tis. Kč poplatky bance Sociální fond 230 tis. Kč využití 2% z mezd do soc.fondu dle Směrnice na příspěvek na stravování, rekreaci apod. Snižují se tím náklady na pořízení stravenek. Platby za energii Enesa 825 tis. Kč dle smlouvy o poskytování energetických služeb jsme povinni hradit dle splátkového kalendáře až do r pohledávky v celkové výši tis. Kč, tj. 825 tis. Kč ročně. Ing. Macůrková požádala o úpravu v návrhu rozpočtu výdaje setrvačností zůstala položka mateřské centrum 5 tis. Kč, tato bude přesunuta do Grantového programu volnočasových aktivit, kde je návrh 150 tis tudíž bude 155 tisíc. Ing. Herc vznesl dotaz, proč vzrostla daň z nemovitosti cca o 70 procent. Ing. Vachoušková uvedla, že Zákonem č. 362/2009 Sb., kterým se mění některé zákony v souvislosti s návrhem zákona o státním rozpočtu na rok 2010, došlo m.j. ke změnám sazeb daně z nemovitosti u vybraných pozemků a u převážné většiny staveb, a to tak, že se sazby zdvojnásobily. Odbor daní, poplatků a cen MHMP provedl rozpis předpokládané výše vybrané daně z nemovitosti v r pro MČ Praha Libuš ve výši 8 tis. Kč. Dále Ing. Herc vznesl dotaz, že v tomto roce se budou konat 2 volby, což nevidí zohledněno v návrhu rozpočtu. Ing. Vachoušková uvedla, že finanční prostředky na volby jsou hrazeny z dotace z MHMP. S tímto souhlasil také pan tajemník. Ing. Řezáč vznesl dotaz, zda MČ má 2 vozy na leasing. Ing. Vachoušková uvedla, že ano. Strana 10 (celkem 17)

11 Dále Ing. Řezáč vznesl dotaz na reklamní předměty 60 tis. Kč. Pan starosta uvedl, že se jedná o trička, hrníčky, propisky každým rokem je tato částka stejná. Pan starosta ukončil rozpravu k tomuto bodu a požádal návrhovou komisi o přednesení návrhu usnesení. Hlasováno: a bylo přijato usnesení č. 2/2010. K bodu 5 - Žádost o souhlas s úpravou ÚPnu HMP z kódu C na D na části pozemků parc.č.1120/1, 874/5 a parc.č.293/4 a 293/5, k.ú.libuš. (TISK Z 003) V předmětné lokalitě bylo ÚPnem (územním plánem) HMP dáno využití území čistě obytné s mírou využití B9. Úpravou z r.2007 byla míra využití změněna na C9. Protože úprava ÚPnu se vztahuje na konkrétní zástavbu, nyní požadovaná změna je ve skutečnosti z kódu B na D pro nově předkládanou studii (název věci byl ponechán dle znění žádosti). Předložená žádost neposkytovala dostatečné podklady pro posouzení, proto byl žadatel vyzván dopisem z k doplnění, aby byly zjevné zejména výškové poměry oproti sousedním pozemkům, jejichž vlastníci (p.heran a p.šejbl) měli proti původnímu záměru podstatné výhrady, zejména proti opěrné zdi a na ní stojícímu oplocení. Předkládaná žádost má tyto hlavní změny proti původní napadané úpravě. Vjezd do garáží je centrální podzemní z ulice V Hrobech, úroveň upraveného terénu se nezvedá, odkanalizování bude směrem k ulici Novodvorská. Tak odpadne původní dohoda o propojení ulic V Hrobech a U Pejřárny novou komunikací a vybudování nového povrchu komunikace U Pejřárny. V předloženém návrhu je pro terasové zahrady využíván i pozemek p.č.874/5, který je ve vlastnictví Prahy (není svěřen MČ Praha Libuš.), z žádosti nevyplývá souhlas, prodej nebo pronájem ze strany Magistrátu. Předkladatel doplnil svoji žádost o vyjádření k námitkám a připomínkám sousedů (p.heran a p.šejbl), rovněž byl mnou zpracován komentář (na žádost ing.macháčka) k těmto připomínkám. Na základě tohoto komentáře i vysvětlení ze strany předkladatele je možné úpravu odsouhlasit (firma Nautila celkem dobře objasnila podzemní garáže, které případně mohou sloužit i okolním občanům, tak způsob zastřešení, které lze dořešit jiným způsobem). Nicméně hlavním důvodem k možnému zamítnutí žádosti, alespoň dle mého názoru, je použití části pozemku parc.č. 874/5, k.ú. Libuš, který je ve vlastnictví obce a byl by ideálním pozemkem pro komunikaci, která by tzv. zokruhovala lokalitu. Předešlo by se tak dlouhým slepým komunikacím, jako je např. ulice Ke Kašně (Písnice), kde je problém s případným zásahem do komunikace, nebo otáčením vozidel. Rovněž nebyl uspokojivě vyřešen rozpor mezi výškovým zaměřením předloženým firmy Nautila a zaměřením předložený p. Heranem (třebaže obě byly zpracovány autorizovaným geometrem). Pan starosta uvedl, že tento bod byl projednáván v Radě. Radní se shodli, že se jedná o závažnou záležitost objemnou výstavbu, která by měla být projednána na Zastupitelstvu. Dopisy pana Herana a pana Šejbla byly zastupitelům předloženy. Rada MČ doporučila nesouhlasné stanovisko. Pan starosta ukončil rozpravu k tomuto bodu a požádal návrhovou komisi o přednesení návrhu usnesení. Strana 11 (celkem 17)

12 Hlasováno: a bylo přijato usnesení č. 3/2010. K bodu 6 - Výroční zpráva roku 2009 projektu Zdravá Libuš a Písnice a místní Agenda 21. (TISK Z 004) Koncem roku 2005 byla zahájena realizace projektu Zdravá Libuš a Písnice, ve kterém jsou uplatňována kritéria místní Agendy 21 s principy udržitelného rozvoje. Cílem projektu je vytvořit ve spolupráci s veřejností a na základě komunitního (strategického) plánování uspokojivé místo k životu jak pro současné obyvatele tak pro generace budoucí. Zastupitelstvu MČ Praha Libuš je předkládána na vědomí výroční zpráva projektu za rok Pan starosta ukončil rozpravu k tomuto bodu a požádal návrhovou komisi o přednesení návrhu usnesení. Hlasováno: a bylo přijato usnesení č. 4/2010. K bodu 7 - Vyhlášení grantových programů na podporu kultury, sportu a volnočasových aktivit v MČ Praha-Libuš pro rok (TISK Z 005) ZMČ Praha-Libuš schválilo dne na základě usnesení č. 58/2009 Grantový program se zásadami pro poskytování grantů z rozpočtu MČ Praha-Libuš. V souladu s čl. I předkládáme ke schválení Grantové programy pro rok 2010 a termín pro ukončení podání žádostí o grant. V rozpočtu MČ Praha-Libuš pro rok 2010 jsou na realizaci grantových projektů vyčleněny finance. Po ukončení termínu se dne sejde Grantová komise jmenovaná ZMČ Praha-Libuš na základě usnesení č. 59/2009 ze dne Tato komise postupuje při hodnocení žádostí o grant v souladu s čl. IV. výše uvedeného Grantového programu a předá dne k projednání Radě MČ Praha-Libuš Protokol s hodnocením projektů. Po schválení Grantových programů na rok 2010 a konečného termínu pro přijímání žádostí o grant Zastupitelstvem MČ bude vše uveřejněno na informačním serveru a zasláno organizacím působícím v současné době v předmětné volnočasové oblasti v MČ Praha-Libuš, aby mohly uplatnit své žádosti. Pokud bude některá organizace uplatňovat žádost o grant po vyhlášeném termínu, nebude k ní přihlédnuto. Pan starosta ukončil rozpravu k tomuto bodu a požádal návrhovou komisi o přednesení návrhu usnesení. Hlasováno: a bylo přijato usnesení č. 5/2010. K bodu 8 - Výsledky ankety 10 problémů Libuše a Písnice. (TISK Z 006) Strana 12 (celkem 17)

13 Anketa byla pořádána z důvodu ověření problémů (námětů) sdělených občany na veřejném fóru v listopadu 2009, na kterém je každoročně projednáván rozvoj MČ ve všech oblastech. Vzniklo tak 12 problémů, z nichž jeden (Rozšířit kamerový systém v ulicích MČ) nebyl na veřejném fóru odhlasován. Z těchto 12 problémů byla sestavena anketa, jejíž výsledky jsou předkládány. Na základě výsledků jsme došli ke zjištění, že problémy (náměty) jsou již obsaženy ve schváleném Strategickém plánu rozvoje MČ a v Akčním plánu MČ na rok Abychom byli schopni v budoucnu zahrnout problémy vzniklé z každoročně pořádaného veřejného fóra, budeme postupně pořádání veřejného fóra přesouvat z podzimních na jarní měsíce (v roce 2010 dne 9.6., v roce 2011 koncem března). Vzhledem k tomu, že ZMČ Praha-Libuš již schválilo Akční plán MČ na rok 2010, předkládáme výsledky ankety pouze na vědomí. I tak je ale nutné se problémy zabývat, protože dne 9.6. na veřejném fóru bude občanům sděleno, jak jsou řešeny. Problémy jsou označeny v komunitním Plánu kvality života a zdraví obyvatel Libuš a Písnice na rok 2010 pod označením 10P ( - Rozvoj MČ komunitní plánování). Komunitní plán je průběžně aktualizován, jsou vyhodnocovány místní ukazatele udržitelného rozvoje a po schválení rozpočtu MČ na rok 2010 budou doplněny finance ke konkrétním aktivitám s provázáním do strategického plánu. Ing. Řezáč uvedl, že ve zprávě je podpora knihovny, videokazety 0,- Kč. V dnes schváleném rozpočtu je schváleno 5 tis. na knihovnu. Požádal o opravu dle rozpočtu. Paní Hájková uvedla, že se jedná o komunitní plán, který bude doplněn v položkách dle schváleného rozpočtu. Ing. Řezáč navrhl tento bod projednávat až po doplnění aktuálních dat. Pan starosta uvedl, že materiál je informačního rázu nejedná se o rozhodnutí. Pan starosta ukončil rozpravu k tomuto bodu a požádal návrhovou komisi o přednesení návrhu usnesení. Hlasováno: a bylo přijato usnesení č. 6/2010. K bodu 9 - Žádost vlastníků pozemků k odkupu, pronájmu nebo udělení náhradních pozemků v k.ú. Libuš, obec Praha (TISK Z 007) Vlastníci nemovitostí parc.č. 1123/66, 1123/96, 1123/98, 1123/125, 1123/129 v k.ú.libuš,obec Praha paní Milada Bíbová a pan Karel Vycpálek se obrátili na MČ Praha Libuš se žádostí o majetkoprávní vyřešení nemovitostí, jichž jsou vlastníky. Ve svých žádostech ze dne a požadovali písemné vyjádření a to buď k odkupu, pronájmu, nebo směně nemovitostí, které vlastní, za jiné, ve správě zdejší městské části. Vzhledem k nedostatku finančních prostředků není možno provést majetkoprávní vypořádání předmětných nemovitostí, i když je pravdou, že skutečně jsou tyto nemovitosti využívány občany zdejší městské části. Dovolujeme si zdvořile upozornit, že ve věci nedořešených majetkoprávních vztahů k nemovitostem v k.ú.libuš a k.ú.písnice je třeba, aby v budoucnu Strana 13 (celkem 17)

14 bylo v rozpočtu MČ Praha Libuš počítáno s postupným výkupem majetkově nevypořádaných nemovitostí, neboť obec hl.m.praha na tyto výkupy nepřispěje ničeho a tyto věci je třeba do budoucnosti řešit. Dále si dovolujeme Radu MČ Praha Libuš upozornit, že pokud by se žadatelé obrátili na příslušný soud, je více než pravděpodobné, že by se svými nároky (zejména u pronájmu předmětných nemovitostí) byli úspěšní. Na jednání Rady MČ Praha Libuš bylo předloženo dne Předkládaný materiál konzultován s JUDr.Černou. Pan starosta uvedl, že tento bod byl projednáván na loňském zastupitelstvu. Pro malou účast zastupitelů je na programu znovu. Pan starosta ukončil rozpravu k tomuto bodu a požádal návrhovou komisi o přednesení návrhu usnesení. Hlasováno: a bylo přijato usnesení č. 7/2010. K bodu 10 - Dodatek číslo 1 ke kupní smlouvě ze dne ve věci úplatného převodu vlastnictví k pozemku parc.č. 429/49 k.ú. Libuš, obec Praha a stavby komunikace umístěné na tomto pozemku mezi MARIE GROUP s.r.o., jako prodávající a MČ Praha Libuš, jako kupující (TISK Z 008) Rada MČ Praha Libuš usnesením číslo 32/2009 z jednání konaném dne schválila kupní smlouvu mezi MARIE GROUP s.r.o., jako prodávající a MČ Praha Libuš, jako kupující na pozemek parc.č. 429/49 k.ú.libuš,obec Praha o výměře 256 m2 za cenu 142,-Kč. Na základě požadavku Katastrálního úřadu pro hl.m.praha, KP Praha je nezbytné doplnit celkovou kupní cenu ve výše uvedené smlouvě o specifikaci dílčích cen, tj. cenou za pozemek a cenou za vlastní stavbu komunikace. Z toho důvodu je předkládán Zastupitelstvu MČ Praha Libuš ke schválení Dodatek č.1, ve kterém je v článku II. bodě 1. tato kupní cena specifikována. Tento dodatek viděla JUDr. Hiblerová. Pan starosta ukončil rozpravu k tomuto bodu a požádal návrhovou komisi o přednesení návrhu usnesení. Hlasováno: a bylo přijato usnesení č. /2010. K bodu 11 - Počet obyvatel k v MČ Praha-Libuš (TISK Z 009) Z výše uvedeného počtu obyvatel se vychází při stanovení příplatku k odměně za výkon funkce starosty. Počet obyvatel k je Hlasováno: a bylo přijato usnesení č. 9/2010. K bodu 12 Různé Strana 14 (celkem 17)

15 Pan starosta reagoval na sněhovou kalamitu. Uvedl, že se uvažuje o nákupu vozu s radlicí, který by byl obsluhován místními dobrovolnými hasiči. Odchod Ing. Řezáč hodin. Dále uvedl, že na schůzce starostů na MHMP bylo konstatováno, že úklid chodníků zajišťují MČ, rozpočet však byl zkrácen cca o 6 procent. Pro MČ, která nedisponuje byty a malým množstvím nebytových prostor určených k pronájmu, je to velice těžká situace. Příchod Ing. Řezáč hodin. Pan Štancl uvedl, že v současné době mají hasiči 2 3 výjezdy denně na odklízení rampouchů a sněhu ze střech. Uvedl, že tato pomoc je závislá na technice. Hasiči nedisponují plošinou, pouze výsuvnými žebříky. S možnou spoluprací při úklidu sněhu souhlasil. PhDr. Jedličková konstatovala, že v MČ jsou 2 sbory dobrovolných hasičů libušských, písnických. Další jednotka je v Sapě, která v současné době prochází výcvikem. Uvedla, že i tato spolupráce při úklidu sněhu je možná. Ing. Herc vznesl dotaz, zda není možné koupit radlici na stávající úklidový vůz Karcher. Pan starosta uvedl, že úklidový vůz má náhon pouze na 2 kola, tudíž by měl problémy v těžko sjízdném terénu. Pan Mourek uvedl, že na písnickém sídlišti byl sníh odklízen okamžitě. Pan starosta uvedl, že sídliště uklízí ČEZ. Dále pan starosta objasnil, že peníze, které jsou v současné době vypláceny firmě, by v menší míře byly vypláceny hasičům. Odchod Ing. Koudelková hodin. Ing. Řezáč vznesl dotaz na přechod v ulici K Lukám. Uvedl, že přechod má snížené nájezdy z obou stran. Poté se vyjede na ostrůvek chodník mezi parkovištěm a silnicí další sjezd tam není není bezbariérová návaznost. Příchod Ing. Koudelková hodin. Pan tajemník odpověděl, že přechod byl vystavěn na základě požadavku místních občanů. V současné době jsou všechny přechody bezbariérové. Uvedl, že bude informovat OŽPD o této situaci, kdy nemá přechod bezbariérovou návaznost. Odchod Ing. Macháček hodin. Dále Ing. Řezáč konstatoval, že v ulici Mílová směrem na Kunratice se nachází 2 černé skládky. Ing. Řezáč dále sdělil, že se zúčastnil setkání se seniory na Karlštejně. Tlumočil jejich připomínky a náměty: Strana 15 (celkem 17)

16 problémové parkování před Domem s pečovatelskou službou vyhrazená parkovací místa pan starosta konstatoval, že toto již projednal s Ing. Rusiňákovou senioři chválili humanitní odbor MHD byla zrušena původní trasa 197 ve stanici U Studánky zůstal vyvěšený jízdní řád MHD aut. linka 171 byla zrušena, některá linka 113 končí u býv. Masokombinátu, jiná končí v Písnici seniorům se to plete stížnosti na komunikace, chodníky např. Na Losách, Drůbežářská projíždějí automobily, ačkoliv je zde průjezd zakázán senioři by uvítali častější hlídky Městské Policie Na téma dopravy pan starosta uvedl, že výše uvedené připomínky byly projednávány s Ropidem. Příchod Ing. Macháček hodin Ing. Herc uvedl, že v Blesku byla zveřejněna informace, že bude zrušena linka 198. Důvodem je fakt, že autobusová linka 198 projíždí stejnou trasou jako linka 197. Ing. Koudelková uvedla, že se jí ptají občané, zda se tato informace zakládá na pravdě. Dále vznesla dotaz, zda je k dispozici šetření Ropidu. Ing. Macůrková vznesla připomínku, pokud jsou občané na Ú MČ přes Dobronickou ulici a ulicí K Tůni nachází se tam metrový blátivý skluz. Pan starosta odpověděl, že odbor dopravy nepovolil chodník na propojení. Uvedl, že situace bude řešena OŽPD. Ing. Macůrková dále uvedla, že v blízkosti nového bytového domu na Dobronické ulici, není vybudována návaznost na stávající chodník vedoucí do Kunratic. Dále uvedla, že v okolí bytového domu je nepořádek. Pan starosta uvedl, že bude informovat developera. Dále pan starosta informoval o proběhlé návštěvě Ing. Poláka z MHMP, který se zabývá cyklostezkami. Ing. Polák ho informoval, že na cyklostezce, která je součástí komunikace je nejméně nehod. Nejvíce nehod je na klasických cyklostezkách, kde mimo cyklistů je přítomnost pejskařů se psy, bruslaři, maminky s kočárky. Odchod p. Mourek hodin. Ing. Řezáč vznesl dotaz na členství PhDr. Jedličkové v bezpečností komisi svazu měst a obcí. Nebylo třeba ji delegovat? Pan tajemník odpověděl, že MČ není členem svazu měst a obcí, tudíž není delegace nutná. Příchod p. Mourek hodin. Strana 16 (celkem 17)

17 Pan Kulička vznesl připomínku k omezené rychlosti z Břežan do Písnice, kde na začátku Písnice je omezení rychlosti 30 km/hod. Uvedl, že tuto rychlost nikdo nedodržuje. Navrhl rychlost 40 km/hod., kterou řidiči v této lokalitě dodržují. Odchod PaedDr. Adámková hodin. Pan starosta uvedl, že snížením rychlosti na 30 km/hodin bylo vyhověno občanům Písnice. Tento úsek je jedním z nejnebezpečnějších v MČ. Byly zde těžké dopravní nehody. V této lokalitě se nachází chodník na levé straně komunikace. Při plánované rekonstrukci této komunikace bude ošetřeno jako celek. O připomínce pana Kuličky bude informovat Ing. Rusiňákovou. Příchod PaedDr. Adámková hodin. K bodu 13 Závěr V hod. pan starosta zasedání zastupitelstva ukončil a poděkoval všem přítomným za účast. Strana 17 (celkem 17)

Povinné informace podle zákona 106/1999 Sb. standart ISVS. 7. Rozpočet. Komentář k rozpočtu na rok MČ Praha Libuš na rok 2010

Povinné informace podle zákona 106/1999 Sb. standart ISVS. 7. Rozpočet. Komentář k rozpočtu na rok MČ Praha Libuš na rok 2010 Povinné informace podle zákona 106/1999 Sb. standart ISVS 7. Rozpočet Komentář k rozpočtu na rok MČ Praha Libuš na rok 2010 Rozpočet MČ Praha Libuš se zpravidla sestavuje jako vyrovnaný (zákon č. 250/2000

Více

Povinné informace podle zákona 106/1999 Sb. standart ISVS

Povinné informace podle zákona 106/1999 Sb. standart ISVS Povinné informace podle zákona 106/1999 Sb. standart ISVS 7. Rozpočet Komentář k rozpočtu MČ Praha Libuš na rok 2009 Rozpočet MČ Praha Libuš se sestavuje zpravidla jako vyrovnaný (Zákon 250/2000 Sb. o

Více

4) Vlastní příjmy MČ Praha Libuš, tj. příjmy z místních daňových poplatků a nedaňových příjmů. Předpoklad pro rok 2011 je 5.080 tis. Kč.

4) Vlastní příjmy MČ Praha Libuš, tj. příjmy z místních daňových poplatků a nedaňových příjmů. Předpoklad pro rok 2011 je 5.080 tis. Kč. Komentář k rozpočtu: Rozpočet MČ Praha Libuš se zpravidla sestavuje jako vyrovnaný (zákon č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů). Obsahem rozpočtu jsou

Více

Povinné informace podle zákona 106/1999 Sb. standart ISVS

Povinné informace podle zákona 106/1999 Sb. standart ISVS Povinné informace podle zákona 106/1999 Sb. standart ISVS 7. Rozpočet Komentář k rozpočtu MČ Praha Libuš na rok 2009 Rozpočet MČ Praha Libuš se sestavuje zpravidla jako vyrovnaný (Zákon 250/2000 Sb. o

Více

N á v r h r o z p o č t u na rok 2003

N á v r h r o z p o č t u na rok 2003 N á v r h r o z p o č t u na rok 2003 Položka Druhové třídění: p ř í j m y V ý d a j e Daně: 1111 Daň z příjmů FO ze závislé činnosti 7 380,00 1112 Daň z příjmů FO z podnikání 1 206,00 1113 Daň z příjmů

Více

Rozpočet hlavní činnosti MČ Praha-Řeporyje na rok 2011

Rozpočet hlavní činnosti MČ Praha-Řeporyje na rok 2011 Rozpočet hlavní činnosti MČ Praha-Řeporyje na rok 2011 P ř í j m y Třída 1 - Daňové příjmy Závazný ukazatel Kč Položka Poplatky za znečišťování ovzduší 1332 17,0 Poplatek ze psů 1341 100,0 Poplatek za

Více

MČ PRAHA KUNRATICE: PŘÍJMY 2007 - Hlavní činnost

MČ PRAHA KUNRATICE: PŘÍJMY 2007 - Hlavní činnost MČ PRAHA KUNRATICE: PŘÍJMY 2007 - Hlavní činnost Položka Paragraf Rozpočtové příjmy příjmy 1341 Poplatek ze psů 100,00 100,00 131 187,00 1342 Poplatek za lázeňský nebo rekreační pobyt 220,00 220,00 120

Více

Schválený rozpočet obce Lichoceves na rok 2019 schválený v rámci 2. zasedání zastupitelstva obce dne 19. prosince 2018 PŘÍJMY

Schválený rozpočet obce Lichoceves na rok 2019 schválený v rámci 2. zasedání zastupitelstva obce dne 19. prosince 2018 PŘÍJMY Rozpočet - závazné ukazatele rok 2019 IČO: 00640735 strana: 1/5 Rozpočet - závazné ukazatele byly zpracovány v souladu se zněním 11 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů ve

Více

Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2016/6 schválené v rámci programu 14. zasedání zastupitelstva dne 14. listopadu 2016 PŘÍJMY

Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2016/6 schválené v rámci programu 14. zasedání zastupitelstva dne 14. listopadu 2016 PŘÍJMY Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2016/6 schválené v rámci programu 14. zasedání zastupitelstva dne 14. listopadu 2016 plnění k 14.11.2016 po RO 2016/5 RO 2016/6 po RO 2016/6 1111 Daň z příjmů fyz.

Více

PŘÍJMY. rozpočet po RO 2016/4 RO 2016/ , , , , , , , , , ,00

PŘÍJMY. rozpočet po RO 2016/4 RO 2016/ , , , , , , , , , ,00 Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2016/5 provedené dle 102 odst. 2 písm. a) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), dne 12. září 2016 (odsouhlasené v rámci programu 14. zasedání zastupitelstva

Více

Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2016/7 schválené v rámci programu 15. zasedání zastupitelstva dne 19. prosince 2016 PŘÍJMY

Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2016/7 schválené v rámci programu 15. zasedání zastupitelstva dne 19. prosince 2016 PŘÍJMY Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2016/7 schválené v rámci programu 15. zasedání zastupitelstva dne 19. prosince 2016 plnění k 19.12.2016 po RO 2016/6 RO 2016/7 po RO 2016/7 1111 Daň z příjmů fyz.

Více

Rozpočet obce Lichoceves na rok 2018 návrh FV k projednání zastupitelstvem obce PŘÍJMY

Rozpočet obce Lichoceves na rok 2018 návrh FV k projednání zastupitelstvem obce PŘÍJMY Rozpočet - závazné ukazatele rok 2018 IČO: 00640735 strana: 1/5 Rozpočet - závazné ukazatele byly zpracovány v souladu se zněním 11 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů ve

Více

ROZPOČET MĚSTSKÉHO OBVODU MARTINOV

ROZPOČET MĚSTSKÉHO OBVODU MARTINOV Statutární město Ostrava Městský obvod Martinov ROZPOČET MĚSTSKÉHO OBVODU MARTINOV na rok 2014 Schválen usnesením Zastupitelstva městského obvodu Martinov č. 184/23 dne 13. prosince 2013 PŘÍJEM Třída Třída

Více

Návrh rozpočtu městyse Netvořice na rok 2016 sestavený v Kč

Návrh rozpočtu městyse Netvořice na rok 2016 sestavený v Kč Návrh rozpočtu městyse Netvořice na rok 2016 sestavený v Kč Příjmy v Kč: OD PA POL: Návrh rozpočtu 2016: Daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a funkč.požitků 1111 2 650 000 Daň z příjmů fyzických

Více

Rozpočet Obce Studenec na rok 2008

Rozpočet Obce Studenec na rok 2008 Číslo řádku Rozpočet Obce Studenec na rok 2008 Položky rozpočtu Příjmy rozpočtu Rozpočet roku 2007 Skutečnost roku 2007 Rozpočet na rok 2008 1 Daň z příjmu FO - závislá činnost 2 580 2 893 2 700 2 Daň

Více

Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2015/8 schválené v rámci programu 10. zasedání zastupitelstva dne 28. prosince 2015 SOUHRN PŘÍJMY

Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2015/8 schválené v rámci programu 10. zasedání zastupitelstva dne 28. prosince 2015 SOUHRN PŘÍJMY Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2015/8 schválené v rámci programu 10. zasedání zastupitelstva dne 28. prosince 2015 SOUHRN Rozpočtovým opatřením č. 2015/8 se mění rozpočet obce Lichoceves na rok

Více

Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2015/5 schválené v rámci programu 8. zasedání zastupitelstva obce dne 6. srpna 2015 SOUHRN PŘÍJMY

Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2015/5 schválené v rámci programu 8. zasedání zastupitelstva obce dne 6. srpna 2015 SOUHRN PŘÍJMY Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. schválené v rámci programu 8. zasedání zastupitelstva obce dne 6. srpna 2015 SOUHRN Rozpočet obce na rok 2015 RO 2015/1 RO 2015/2 RO 2015/3 RO 2015/4 Změna RO Příjmy

Více

Návrh rozpočtu obce pro rok 2012

Návrh rozpočtu obce pro rok 2012 Návrh rozpočtu obce pro rok 2012 OBEC BECHLÍN ROZPOČET 2012 PŘÍJMY 02 02/28 000001 231 0000 1111 1 700 000,00 DAŇ Z PŘÍJMU FO ze závislé činnosti 02 02/28 000001 231 0000 1112 150 000,00 DAŇ Z PŘÍJMU FO

Více

Rozpočet Obce Studenec na rok 2007

Rozpočet Obce Studenec na rok 2007 Rozpočet Obce Studenec na rok 2007 Číslo řádku Položky rozpočtu Příjmy rozpočtu Rozpočet Skutečnost roku 2006 roku 2006 Rozpočet na rok 2007 1 Daň z příjmu FO - závislá činnost 2 580 2 592 2 580 2 Daň

Více

Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2015/7

Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2015/7 Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2015/7 provedené dle 102 odst. 2 písm. a) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), dne 4. listopadu 2015 (schválené v rámci programu 10. zasedání zastupitelstva

Více

Rozpočet Obce Studenec na rok 2006

Rozpočet Obce Studenec na rok 2006 Číslo řádku Obce Studenec na rok 2006 Položky rozpočtu Příjmy rozpočtu Skutečnost na rok 2006 1 Daň z příjmu FO - závislá činnost 2 450 2 506 2 580 2 Daň z příjmů FO - podnikání 1 920 1 799 1 850 3 Daň

Více

Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2015/3 schválené v rámci programu 6. zasedání zastupitelstva obce dne 17. března 2015 SOUHRN

Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2015/3 schválené v rámci programu 6. zasedání zastupitelstva obce dne 17. března 2015 SOUHRN Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2015/3 schválené v rámci programu 6. zasedání zastupitelstva obce dne 17. března 2015 SOUHRN Rozpočet obce na rok 2015 RO 2015/1 RO 2015/2 Změna Příjmy 4 294 600,00

Více

Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2014/5 schválené v rámci programu 2. zasedání zastupitelstva obce dne 19. prosince 2014

Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2014/5 schválené v rámci programu 2. zasedání zastupitelstva obce dne 19. prosince 2014 Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2014/5 schválené v rámci programu 2. zasedání zastupitelstva obce dne 19. prosince 2014 30.12.2013 po RO 2014/1 SOUHRN po RO 2014/2 RO 2014/3 RO 2014/4 Změna Příjmy

Více

Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2015/4 schválené v rámci programu 7. zasedání zastupitelstva obce dne 9. června 2015 SOUHRN PŘÍJMY

Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2015/4 schválené v rámci programu 7. zasedání zastupitelstva obce dne 9. června 2015 SOUHRN PŘÍJMY Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2015/4 schválené v rámci programu 7. zasedání zastupitelstva obce dne 9. června 2015 SOUHRN Rozpočet obce na rok 2015 RO 2015/1 RO 2015/2 RO 2015/3 RO 2015/4 Změna

Více

Z Á P I S Ze zasedání zastupitelstva obce konaného dne 6. 1. 2010

Z Á P I S Ze zasedání zastupitelstva obce konaného dne 6. 1. 2010 Místo konání : Vráto, budova obecního úřadu Začátek : 17,00 hod. Zasedání řídil : Pavel Rataj starosta obce Přítomno : 7 členů zastupitelstva Omluveni : 0 Neomluveni : 0 Zapisovatel : Renata Hladíková

Více

Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2014/1 schválené v rámci programu 24. zasedání zastupitelstva obce dne 16.

Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2014/1 schválené v rámci programu 24. zasedání zastupitelstva obce dne 16. Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2014/1 schválené v rámci programu 24. zasedání zastupitelstva obce dne 16. dubna 2014 SOUHRN Schválený rozpočet 2014 Rozpočet obce po Změna Příjmy 3 960 907,00 4

Více

SCHVÁLENÝ ROZPOČET MĚSTA STRÁŽ POD RALSKEM PRO ROK 2014

SCHVÁLENÝ ROZPOČET MĚSTA STRÁŽ POD RALSKEM PRO ROK 2014 SCHVÁLENÝ ROZPOČET MĚSTA STRÁŽ POD RALSKEM PRO ROK 2014 PŘÍJMY (TŘÍDA 1-4) 1111 Daň z příjmu fyzických osob ze závislé činnosti a funkčních požitků 9 000 000,00 1112 Daň z příjmu fyzických osob ze samostatné

Více

ROZPOČET MĚSTSKÉHO OBVODU MARTINOV

ROZPOČET MĚSTSKÉHO OBVODU MARTINOV Statutární město Ostrava Městský obvod Martinov ROZPOČET MĚSTSKÉHO OBVODU MARTINOV na rok 2016 Schválen usnesením Zastupitelstva městského obvodu Martinov č. 73/10 dne 18. prosince 2015 PŘÍJEM Třída Třída

Více

Usnesení Zastupitelstva města Roztoky k rozpočtu na rok Přehled plánovaných investic na rok 2012

Usnesení Zastupitelstva města Roztoky k rozpočtu na rok Přehled plánovaných investic na rok 2012 Usnesení Zastupitelstva města Roztoky k rozpočtu na rok 2012 ZM schvaluje územní rozpočet na rok 2012 jako schodkový s tím, že rozdíl mezi příjmy a výdaji je krytý finančními prostředky z minulých let

Více

ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOV NA ROK 2015

ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOV NA ROK 2015 M ě s t o Š l u k n o v Zastupitelstvo města Šluknov schvaluje ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOV NA ROK 2015 Obsah: 1. Úhrnná bilance příjmů a výdajů rozpočtu 2. Příjmy rozpočtu 3. Výdaje rozpočtu 4. Rozpočet sociálního

Více

Rozpočet MČ Praha - Kolovraty na rok 2017 rozpis

Rozpočet MČ Praha - Kolovraty na rok 2017 rozpis Rozpočet MČ Praha - Kolovraty na rok 2017 rozpis ROZPOČTOVÉ PŘÍJMY v tis.kč název položky ORJ OdPa položka RS 2017 RS 2017 položky celkem poplatek ze psů 900 0000 1341 90 poplatek za užívání veřejného

Více

Rozbor hospodaření MČ Praha-Zličín za rok 2003

Rozbor hospodaření MČ Praha-Zličín za rok 2003 Rozbor hospodaření MČ Praha-Zličín za rok 2003 Příjmy Uprav.rozpočet Skutečnost % k uprav. Komentář v tis. v Kč rozpočtu Poplatek ze psů 115 117 570,00 102,23 (vybírá se dle vyhlášky) Pobytové poplatky

Více

NÁVRH ROZPOČTU MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA-ZLIČÍN NA ROK 2019

NÁVRH ROZPOČTU MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA-ZLIČÍN NA ROK 2019 NÁVRH ROZPOČTU MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA-ZLIČÍN NA ROK 2019 Rozpočet městské části je základním finančním plánem, jímž se řídí financování potřeb městské části. Je sestavován pouze na období jednoho kalendářního

Více

MČ PRAHA KUNRATICE: PŘÍJMY Hlavní činnost

MČ PRAHA KUNRATICE: PŘÍJMY Hlavní činnost MČ PRAHA KUNRATICE: PŘÍJMY 2008 - Hlavní činnost Pol. Par Rozpočtové příjmy příjmy 1341 Poplatek ze psů 170,00 170,00 164 862,50 1342 Poplatek za lázeňský nebo rekreační pobyt 100,00 100,00 164 210,00

Více

NÁVRH ROZPOČTU MĚSTSKÉ ČÁSTI BRNO-KNÍNIČKY NA ROK 2019

NÁVRH ROZPOČTU MĚSTSKÉ ČÁSTI BRNO-KNÍNIČKY NA ROK 2019 NÁVRH ROZPOČTU MĚSTSKÉ ČÁSTI BRNO-KNÍNIČKY NA ROK 219 PŘÍJMY Daňové příjmy 1122 Daň z příjmů právnických osob za obce 144 1341 Poplatek ze psů 43 1342 Poplatek za lázeňský nebo rekreační pobyt 4 1343 Poplatek

Více

NÁVRH ROZPOČTU MĚSTA NEJDEK NA ROK 2009

NÁVRH ROZPOČTU MĚSTA NEJDEK NA ROK 2009 NÁVRH ROZPOČTU MĚSTA NEJDEK NA ROK 2009 1) Návrh rozpočtu 2) Přílohy 1 až 8 k návrhu rozpočtu 3) Komentář k návrhu rozpočtu města Nejdek na rok 2009 4) Pracovní materiál k návrhu rozpočtu Projednáno a

Více

Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2014/4 schválené v rámci programu 28. zasedání zastupitelstva obce dne 8. října 2014

Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2014/4 schválené v rámci programu 28. zasedání zastupitelstva obce dne 8. října 2014 Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2014/4 schválené v rámci programu 28. zasedání zastupitelstva obce dne 8. října 2014 30.12.2013 po RO 2014/1 SOUHRN po RO 2014/2 Rozpočet obce po RO 2014/3 Rozpočet

Více

Městský obvod - Statutární město Pardubice Městský obvod Pardubice VI

Městský obvod - Statutární město Pardubice Městský obvod Pardubice VI Rozpočet - příjmy Příjmy běžné - daňové: - Daň z přidané hodnoty 23 604,6 0,0 23 604,6 0,0 23 604,6-58,1 23 546,5 0,0 23 546,5 - Podíl na daních 19 581,7 19 581,7 19 581,7 19 518,7 19 518,7 - Transfer

Více

Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2012/4 (schválené v rámci 16. zasedání zastupitelstva obce dne 28. prosince 2012) SOUHRN Rozpočet obce po RO

Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2012/4 (schválené v rámci 16. zasedání zastupitelstva obce dne 28. prosince 2012) SOUHRN Rozpočet obce po RO Příjmy Výdaje Výsledek (+) přebytek, (-) schodek Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2012/4 (schválené v rámci 16. zasedání obce dne 28. prosince 2012) Rozpočet obce po RO 2012/03 3 681 163,00 4 860

Více

Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2013/2 schválené v rámci programu 18. zasedání zastupitelstva obce dne 26. června 2013 SOUHRN

Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2013/2 schválené v rámci programu 18. zasedání zastupitelstva obce dne 26. června 2013 SOUHRN Rozpočtové opatření obce ceves č. 2013/2 schválené v rámci programu 18. zasedání zastupitelstva obce dne 26. června 2013 SOUHRN Schválený rozpočet po RO 2013/1 Rozpočet obce po RO 2013/2 Změna RO 2013/2

Více

Rozpočet na rok Navrh rozpočtu městyse na rok Příjmy:

Rozpočet na rok Navrh rozpočtu městyse na rok Příjmy: Rozpočet na rok 2010 Navrh rozpočtu městyse na rok 2010 Příjmy: 1111 Daň z příjmu fyzických osob ze záv. činnosti 1 500 000 1112 Daň z příjmu fyzických osob ze SVČ 200 000 1113 Daň z příjmů fyzických osob

Více

K bodu 1 - Zahájení, určení ověřovatelů zápisu, volba návrhové komise, schválení programu.

K bodu 1 - Zahájení, určení ověřovatelů zápisu, volba návrhové komise, schválení programu. K bodu 1 - Zahájení, určení ověřovatelů zápisu, volba návrhové komise, schválení programu. Pan starosta zahájil 3. zasedání zastupitelstva v 18.05 hodin. Zkonstatoval, že zasedání bylo řádně svoláno, byli

Více

Komentář k návrhu rozpočtu MO Plzeň 1 na rok 2019 a střednědobého výhledu rozpočtu v letech

Komentář k návrhu rozpočtu MO Plzeň 1 na rok 2019 a střednědobého výhledu rozpočtu v letech Komentář k návrhu rozpočtu MO Plzeň 1 na rok 2019 a střednědobého výhledu rozpočtu v letech 2020-2022 Rozpočet města je členěn na rozpočet celoměstských orgánů a rozpočty jednotlivých městských obvodů.

Více

Město Sezemice. HOSPODAŘENÍ MĚSTA SEZEMICE k Schváleno Zastupitelstvem města Sezemice dne usn.

Město Sezemice. HOSPODAŘENÍ MĚSTA SEZEMICE k Schváleno Zastupitelstvem města Sezemice dne usn. Město Sezemice HOSPODAŘENÍ MĚSTA SEZEMICE k 31.03.2017 Schváleno Zastupitelstvem města Sezemice dne 06.06.2017 usn. č Z/23/2/2017 Přijaté usnesení: Zastupitelstvo města Sezemice dle 15 zákona 250/2000

Více

NÁVRH ROZPOČTU MĚSTA STRÁŽ POD RALSKEM PRO ROK 2017

NÁVRH ROZPOČTU MĚSTA STRÁŽ POD RALSKEM PRO ROK 2017 NÁVRH ROZPOČTU MĚSTA STRÁŽ POD RALSKEM PRO ROK 2017 PŘÍJMY (TŘÍDA 1-4) ODPA POL TEXT CZK 1111 Daň z příjmu fyzických osob ze závislé činnosti a funkčních požitků 11 970 000,00 1112 Daň z příjmu fyzických

Více

Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2014/2 schválené v rámci programu 26. zasedání zastupitelstva obce dne 27. června 2014 SOUHRN PŘÍJMY

Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2014/2 schválené v rámci programu 26. zasedání zastupitelstva obce dne 27. června 2014 SOUHRN PŘÍJMY Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2014/2 schválené v rámci programu 26. zasedání zastupitelstva obce dne 27. června 2014 SOUHRN Schválený rozpočet Rozpočet obce po Změna Příjmy 4 133 109,88 4 459

Více

NÁVRH ROZPOČTU MĚSTA STRÁŽ POD RALSKEM PRO ROK 2015

NÁVRH ROZPOČTU MĚSTA STRÁŽ POD RALSKEM PRO ROK 2015 NÁVRH ROZPOČTU MĚSTA STRÁŽ POD RALSKEM PRO ROK 2015 PŘÍJMY (TŘÍDA 1-4) ODPA POL TEXT UZ CZK 1111 Daň z příjmu fyzických osob ze závislé činnosti a funkčních požitků 9 500 000,00 1112 Daň z příjmu fyzických

Více

Zápis o průběhu 3. zasedání Zastupitelstva obce Skalice nad Svitavou konaného dne v kanceláři starosty obce Skalice nad Svitavou

Zápis o průběhu 3. zasedání Zastupitelstva obce Skalice nad Svitavou konaného dne v kanceláři starosty obce Skalice nad Svitavou Zápis o průběhu 3. zasedání Zastupitelstva obce Skalice nad Svitavou konaného dne 05. 03. 2015 v kanceláři starosty obce Skalice nad Svitavou Bod č. 1 Zahájení Starosta obce Mgr. Petr Řezníček zahájil

Více

ROZPOČET MĚSTSKÉHO OBVODU MARTINOV

ROZPOČET MĚSTSKÉHO OBVODU MARTINOV Statutární město Ostrava Městský obvod Martinov ROZPOČET MĚSTSKÉHO OBVODU MARTINOV na rok 2017 Schválen usnesením Zastupitelstva městského obvodu Martinov č. 129/18 dne 16. prosince 2016 PŘÍJEM - 1 - Třída

Více

Druhové třídění Schválený rozpočet Upravený rozpočet Plnění 12/2017

Druhové třídění Schválený rozpočet Upravený rozpočet Plnění 12/2017 Příloha č. 5 Výdaje jednotlivých ORJ a příjmy v členění dle rozpočtové sklady SOUHRNNÉ UKAZATELE Druhové třídění Schválený rozpočet Upravený rozpočet Daňové příjmy 91 510 000,00 92 491 960,00 116 739 669,86

Více

ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOVA NA ROK 2013

ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOVA NA ROK 2013 M ě s t o Š l u k n o v Zastupitelstvo města Šluknova schvaluje ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOVA NA ROK 2013 Obsah: 1. Úhrnná bilance příjmů a výdajů rozpočtu 2. Příjmy rozpočtu 3. Výdaje rozpočtu 4. Rozpočet sociálního

Více

ROZPOČET OBCE VOLFARTICE NA ROK Rozpočtové příjmy

ROZPOČET OBCE VOLFARTICE NA ROK Rozpočtové příjmy ROZPOČET OBCE VOLFARTICE NA ROK 2015 Rozpočtové příjmy Paragraf Položka Funkční třídění Částka v Kč 1111 DPFO ze závislé činnosti 1 200 000 1112 DPFO ze SVČ 500 000 1113 DPFO z kapitálových výnosů 150

Více

Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2013/1 schválené v rámci programu 17. zasedání zastupitelstva obce dne 26. března 2013 SOUHRN

Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2013/1 schválené v rámci programu 17. zasedání zastupitelstva obce dne 26. března 2013 SOUHRN Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2013/1 schválené v rámci programu 17. zasedání zastupitelstva obce dne 26. března 2013 SOUHRN Schválený rozpočet 2013 Rozpočet obce po RO 2013/1 Změna RO 2013/1 Příjmy

Více

Městský obvod - Statutární město Pardubice Městský obvod Pardubice VI

Městský obvod - Statutární město Pardubice Městský obvod Pardubice VI Rozpočet - příjmy 2016 Příjmy běžné - daňové: - Daň z přidané hodnoty 19 678,9 0,0 19 678,9-6,3 19 672,6 0,0 19 672,6 0,0 19 672,6 - Podíl na daních 15 706,1 15 706,1 15 706,1 15 706,1 15 706,1 - Transfer

Více

NÁVRH ROZPOČTU MĚSTSKÉ ČÁSTI BRNO-KNÍNIČKY NA ROK 2017

NÁVRH ROZPOČTU MĚSTSKÉ ČÁSTI BRNO-KNÍNIČKY NA ROK 2017 NÁVRH ROZPOČTU MĚSTSKÉ ČÁSTI BRNO-KNÍNIČKY NA ROK 17 PŘÍJMY Daňové příjmy 11 Daň z příjmů právnických osob za obce 9 1341 Poplatek ze psů 43 134 Poplatek za lázeňský nebo rekreační pobyt 38 1343 Poplatek

Více

Rozpočet na rok 2004 schválený Změ ze dne

Rozpočet na rok 2004 schválený Změ ze dne Rozpočet na rok 2004 schválený Změ ze dne 11.12.2003 Položka Druhové třídění p ř í j m y v ý d a j e Daně: 1111 Daň z příjmů FO ze záv. činnosti 7 600,00 1112 Daň z příjmů FO - podnikání 3 500,00 1113

Více

SCHVÁLENÝ ROZPOČET MĚSTA STRÁŽ POD RALSKEM PRO ROK 2018

SCHVÁLENÝ ROZPOČET MĚSTA STRÁŽ POD RALSKEM PRO ROK 2018 SCHVÁLENÝ ROZPOČET MĚSTA STRÁŽ POD RALSKEM PRO ROK 2018 PŘÍJMY (TŘÍDA 1-4) ODPA POL TEXT CZK 1111 Daň z příjmu fyzických osob placená plátci 13 530 000,00 1112 Daň z příjmu fyzických osob placená poplatníky

Více

Rozpočet obce Bernartice nad Odrou na rok 2015

Rozpočet obce Bernartice nad Odrou na rok 2015 Rozpočet obce Bernartice nad Odrou na rok 2015 PŘÍJMY Kč Rozpočtová skladba oddíl položka Daň z příjmu fyzických osob ze závislé činnosti 1 900 000 1111 Daň z příjmu fyzických osob ze samostatně výdělečné

Více

Komentář k návrhu rozpočtu MČ Brno Jundrov na rok 2015

Komentář k návrhu rozpočtu MČ Brno Jundrov na rok 2015 Komentář k návrhu rozpočtu MČ Brno Jundrov na rok 2015 Prosinec 2014 Zpracovala: Bc. Ivana Breburdová, tajemnice ÚMČ Brno Jundrov 1 A. Návrh rozpočtu 1. Bilance rozpočtu Příjmy Výdaje 21 047 tis. Kč 22

Více

výše příjmů v Kč Daň z příjmů práv. osob za obce 680 000,-- Správní poplatky 220 000,-- Odvod výtěžku z provozování loterií 80 000,--

výše příjmů v Kč Daň z příjmů práv. osob za obce 680 000,-- Správní poplatky 220 000,-- Odvod výtěžku z provozování loterií 80 000,-- ROZPOČET MĚSTSKÉ ČÁSTI BRNO-BOSONOHY NA ROK 2008 Příjmy výše příjmů v Kč Daň z příjmů práv. osob za obce 680 000,-- Správní poplatky 220 000,-- Odvod výtěžku z provozování loterií 80 000,-- MÍSTNÍ POPLATKY

Více

Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2013/3 schválené v rámci programu 19. zasedání zastupitelstva obce dne 23. září 2013 SOUHRN

Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2013/3 schválené v rámci programu 19. zasedání zastupitelstva obce dne 23. září 2013 SOUHRN Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2013/3 schválené v rámci programu 19. zasedání zastupitelstva obce dne 23. září 2013 SOUHRN Schválený rozpočet po RO 2013/2 Rozpočet obce po RO 2013/3 Změna RO 2013/3

Více

Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2013/5 schválené v rámci programu 21. zasedání zastupitelstva obce dne 19. prosince 2013 SOUHRN

Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2013/5 schválené v rámci programu 21. zasedání zastupitelstva obce dne 19. prosince 2013 SOUHRN Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2013/5 schválené v rámci programu 21. zasedání zastupitelstva obce dne 19. prosince 2013 SOUHRN Schválený rozpočet po RO 2013/4 Rozpočet obce po RO 2013/5 Změna RO

Více

Podrobný rozpis rozpočtu pro rok 2011 Příjmy - v tisících Kč schválený upravený čerpání %plnění ÚZ paragraf položka účel %čerpání

Podrobný rozpis rozpočtu pro rok 2011 Příjmy - v tisících Kč schválený upravený čerpání %plnění ÚZ paragraf položka účel %čerpání Podrobný rozpis rozpočtu pro rok 2011 září Příjmy - v tisících Kč schválený upravený čerpání %plnění ÚZ paragraf položka účel %čerpání 0 1... Daňové a ostatní příjmy celkem z toho: 1111 DPFOZČ 13 230 000,00

Více

U S N E S E N Í Z 12. ZASEDÁNÍ ČLENŮ ZASTUPITELSTVA MČ PRAHA - KUNRATICE ZE DNE Zastupitelstvo MČ. s c h v a l u j e. Ing.

U S N E S E N Í Z 12. ZASEDÁNÍ ČLENŮ ZASTUPITELSTVA MČ PRAHA - KUNRATICE ZE DNE Zastupitelstvo MČ. s c h v a l u j e. Ing. U S N E S E N Í Z 12. ZASEDÁNÍ ČLENŮ ZASTUPITELSTVA MČ PRAHA - KUNRATICE ZE DNE 26.11.2008 Zastupitelstvo MČ návrhovou komise ve složení Ing. Vrba Jaroslav Ing. Potluka Oto ověřovatele zápisu z dnešního

Více

Rozpočet MČ Praha-Zličín na rok 2007. Příjmy (v tis.kč)

Rozpočet MČ Praha-Zličín na rok 2007. Příjmy (v tis.kč) Rozpočet MČ Praha-Zličín na rok 2007 Příjmy (v tis.kč) Poplatek ze psů... 90 Poplatek za veř.prostranství... 330 Poplatek z ubytovací kapacity. 48 Poplatek za VHP... 1 010 Odvod výtěžku z provoz. loterií...

Více

Obec Lichoceves Rozpočtové opatření č. 3 - PŘÍJMY

Obec Lichoceves Rozpočtové opatření č. 3 - PŘÍJMY Rozpočtové opatření č. 3 - PŘÍJMY (+) přebývá Kč (-) chybí Kč 0000 1111 Daň z příjmů fyz. osob ze závislé činnosti 377 453,09 325 000,00 116,14 52 453,09 94 000,00 419 000,00 dle bank. výpisu 12/2010 0000

Více

NÁVRH ROZPOČTU MĚSTSKÉ ČÁSTI BRNO-KNÍNIČKY NA ROK 2018

NÁVRH ROZPOČTU MĚSTSKÉ ČÁSTI BRNO-KNÍNIČKY NA ROK 2018 NÁVRH ROZPOČTU MĚSTSKÉ ČÁSTI BRNO-KNÍNIČKY NA ROK 2018 PŘÍJMY ODPA POL ÚZ ORG POPIS ČÁSTKA v tis. Kč Daňové příjmy 1122 Daň z příjmů právnických osob za obce 69 1341 Poplatek ze psů 43 1342 Poplatek za

Více

Rozpočet MČ Praha - Zbraslav pro rok Rozpočtové příjmy

Rozpočet MČ Praha - Zbraslav pro rok Rozpočtové příjmy Rozpočet MČ Praha - Zbraslav pro rok 2012 - Rozpočtové příjmy OdPa Pol Popis schválený upravený Čerpání 2011 Návrh 2012 0000 1332 Poplatek za znečištění 0 0 600 0 0000 1341 Poplatek ze psů 300 000 300

Více

. Podrobný rozpis rozpočtu pro rok 2011 listopad Příjmy - v tisících Kč schválený upravený čerpání %plnění ÚZ paragraf položka účel

. Podrobný rozpis rozpočtu pro rok 2011 listopad Příjmy - v tisících Kč schválený upravený čerpání %plnění ÚZ paragraf položka účel . Podrobný rozpis rozpočtu pro rok 2011 listopad Příjmy - v tisících Kč schválený upravený čerpání %plnění ÚZ paragraf položka účel %čerpání 0 1... Daňové a ostatní příjmy celkem z toho: 1111 DPFOZČ 13

Více

USNESENÍ č. 51/06-04 Z

USNESENÍ č. 51/06-04 Z MĚSTO BECHYNĚ ZASTUPITELSTVO MĚSTA BECHYNĚ USNESENÍ č. 51/06-04 Z ze dne 15.12.2004 Rozpočtové změny Zastupitelstvo Města I. s c h v a l u j e 1. rozpočtovou změnu č.60/2004 - navýšení příjmů na pol.4112

Více

Schválený rozpočet MČ Brno-Líšeň na rok 2017

Schválený rozpočet MČ Brno-Líšeň na rok 2017 Schválený rozpočet MČ na rok 2017 Položka PŘÍJMY 207 728 VÝDAJE 307 443 SALDO (rozdíl příjmy - výdaje) -99 715 FINANCOVÁNÍ 99 715 Příjmy, výdaje a financování jsou podrobněji rozvedeny na následujících

Více

PŘÍJMY PARAGRAF POLOŽKA POPIS NÁVRH

PŘÍJMY PARAGRAF POLOŽKA POPIS NÁVRH ROZPOČET OBCE SVĚTLÍK NA ROK 2010 PŘÍJMY 1111 Daň z příjmu fyzických osob ze závislé činnosti a funkčních požitků 610 000 1112 Daň z příjmu fyzických osob ze samostatné činnosti výdělečné činnosti 40 000

Více

Návrh rozpočtu obce Štěpánovice na rok 2012

Návrh rozpočtu obce Štěpánovice na rok 2012 Návrh rozpočtu obce Štěpánovice na rok 2012 Vyvěšeno : Sejmuto : Schváleno zastupitelstvem obce dne : Starosta obce : ing.václav Kopačka I. PŘÍJMY Třída 1 - daňové příjmy Paragraf Položka Popis Návrh rozpočtu

Více

Sociální služby města Žďár nad Sázavou, p.o.

Sociální služby města Žďár nad Sázavou, p.o. MATERIÁL BEZ OSOBNÍCH ÚDA J Ů, p.o. MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 52 DNE: 31. 10. 2016 JEDNACÍ ČÍSLO: 825 /2016 /Ssm NÁZEV: Rozpočtové opatření ANOTACE: Žádám o schválení změn v rozpočtu pro rok 2016 dle

Více

Rozpočet MČ Praha-Zličín na rok 2006. Příjmy (v tis.kč)

Rozpočet MČ Praha-Zličín na rok 2006. Příjmy (v tis.kč) Rozpočet MČ Praha-Zličín na rok 2006 Příjmy (v tis.kč) Poplatek ze psů... 130 Poplatek za veř.prostranství... 500 Pobytové poplatky... 40 Místní poplatek za výherní hrací přístroje... 1 620 Správní poplatky...

Více

Rozpočet na rok návrh

Rozpočet na rok návrh Rozpočet na rok 2016 - návrh Příjmy daňové(1) par. pol. popis návrh 1111 Daň z příjmů fyzických osob ze závislé čin.a funk.p. 1 615 530,00 1112 Daň z příjmů fyzických osob ze SVČ 1 029 336,00 1113 Daň

Více

Rozpočet města Planá na rok schválený a po II. RO. P ř í j m y. v tis Kč

Rozpočet města Planá na rok schválený a po II. RO. P ř í j m y. v tis Kč Rozpočet města Planá na rok 2017 - schválený a po II. RO P ř í j m y v tis Kč Rozpočtové opatření Rozpočet Rozpočet č. I po I. RO RO č. II po II. RO Tř. 1 Daň z příjmu fyz.osob ze závislé činosti 15 000,00

Více

ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOV NA ROK 2017

ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOV NA ROK 2017 ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOV NA ROK 2017 Obsah: 1. Úhrnná bilance příjmů a výdajů rozpočtu 2. Příjmy rozpočtu 3. Výdaje rozpočtu 4. Rozpočet sociálního fondu 5. Rozpočet ekologického fondu 6. Závazné ukazatele

Více

Obec Grygov Schválený rozpočet obce pro rok 2015

Obec Grygov Schválený rozpočet obce pro rok 2015 Rozpočet obce pro rok 2015 schválen zastupitelstvem obce na veřejném zasedání zastupitelstva obce dne 25.3.2015. Příjmová část (třída 1+2+3+4) 1111 Daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a funkčních

Více

Rozpočet MČ Praha - Zbraslav pro rok 2009 - Rozpočtové příjmy

Rozpočet MČ Praha - Zbraslav pro rok 2009 - Rozpočtové příjmy Rozpočet MČ Praha - Zbraslav pro rok 29 - Rozpočtové příjmy OdPa Pol Popis Rozpočet 8 Rozpočet 8 po Plnění 28 Návrh 29 schválený změnách 1341 Poplatek ze psů 22 22 267 514 27 1342 Poplatek za lázeňský

Více

Z Á P I S. ze 16. zasedání zastupitelstva MČ Praha Kunratice. Datum konání: 12. prosince 2012. Ing. Potluka Oto, Ph.D.

Z Á P I S. ze 16. zasedání zastupitelstva MČ Praha Kunratice. Datum konání: 12. prosince 2012. Ing. Potluka Oto, Ph.D. Z Á P I S ze 16. zasedání zastupitelstva MČ Praha Kunratice Datum konání: 12. prosince 2012 Řízení: Přítomni: Omluveni: Ing. Lenka Alinčová 8 členů Zastupitelstva MČ dle presenční listiny Ing. Potluka

Více

Podrobný rozpis rozpočtu na rok 2019 v tis. Kč

Podrobný rozpis rozpočtu na rok 2019 v tis. Kč Kapitola Odvětvové třídění Druhové třídění Příjmy 10 1361 správní poplatky 53,00 místní poplatky: 10 1341 poplatky za psy 83,00 10 1345 poplatky ubytovací 123,00 10 1343 poplatky za užívání veřejného prostranství

Více

Závěrečný účet za rok 2012 MČ Praha Šeberov

Závěrečný účet za rok 2012 MČ Praha Šeberov 2012 2012 2012 2012 2012 pozn. rozpočet Kč úpravy rozpočtu upravený rozpočet skutečnost Kč % UR Hlavní činnost - příjmy 0000 1341 Poplatek ze psů 87 000 0 87 000 88 819 102,09% 0000 1342 Poplatek za lázeňský

Více

ROZPOČET MĚSTA NEJDEK NA ROK 2009

ROZPOČET MĚSTA NEJDEK NA ROK 2009 ROZPOČET MĚSTA NEJDEK NA ROK 2009 1) Rozpočet města Nejdek na rok 2009 2) Přílohy 1 až 8 k rozpočtu Projednáno a schváleno Radou města usnesením č.rm/2011/74/09 dne 10. 02. 2009 Finančním výborem projednáno

Více

USNESENÍ č. 2/2014. z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Dobršín. konaného dne Zastupitelstvo obce

USNESENÍ č. 2/2014. z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Dobršín. konaného dne Zastupitelstvo obce USNESENÍ č. 2/2014 z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Dobršín konaného dne 27. 11. 2014 1. určuje Zastupitelstvo obce zapisovatelem zasedání pí. Zdeňku Hrabovou ověřovatele zápisu pí. Janu Pšeidovou

Více

Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2013/4 schválené v rámci programu 20. zasedání zastupitelstva obce dne 12. listopadu 2013 SOUHRN

Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2013/4 schválené v rámci programu 20. zasedání zastupitelstva obce dne 12. listopadu 2013 SOUHRN Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2013/4 schválené v rámci programu 20. zasedání zastupitelstva obce dne 12. listopadu 2013 SOUHRN Schválený rozpočet po RO 2013/3 Rozpočet obce po RO 2013/4 Změna

Více

Návrh rozpočtu obce pro rok 2017

Návrh rozpočtu obce pro rok 2017 Rekapitulace Návrh rozpočtu obce pro rok 2017 Rekapitulace Pos. Položka A Rozpočtové příjmy 18 404 650,00 Kč B Rozpočtové výdaje 18 404 650,00 Kč Hospodaření 2016 0,00 V návrhu rozpočtu mj. zařazeno: odhad

Více

ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOV NA ROK 2019

ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOV NA ROK 2019 ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOV NA ROK 2019 Obsah: 1. Úhrnná bilance příjmů a výdajů rozpočtu 2. Příjmy rozpočtu 3. Výdaje rozpočtu 4. Rozpočet sociálního fondu 5. Rozpočet ekologického fondu 6. Závazné ukazatele

Více

Usnesení z 18. zasedání členů Zastupitelstva MČ Praha-Kunratice ze dne 1. února 2005

Usnesení z 18. zasedání členů Zastupitelstva MČ Praha-Kunratice ze dne 1. února 2005 Usnesení z 18. zasedání členů Zastupitelstva MČ Praha-Kunratice ze dne 1. února 2005 Zastupitelstvo MČ schvaluje návrhovou komisi ve složení: p. Vaníček Vilém, Ing. Alinčová Lenka bere na vědomí ověřovatele

Více

Návrh závěrečného účtu za rok 2010 obce Lichoceves (k projednání na zasedání ZO ) PŘÍJMY

Návrh závěrečného účtu za rok 2010 obce Lichoceves (k projednání na zasedání ZO ) PŘÍJMY Návrh závěrečného účtu za rok 2010 obce Lichoceves (k projednání na zasedání ZO 22.3.2011) PŘÍJMY Položka Par. skupina Schválený rozpočet (Kč) Rozpočet po opatření č. 3 (Kč) Změna v průběhu roku Plnění

Více

Schválený rozpočet na rok Příjmy

Schválený rozpočet na rok Příjmy Příjmy 0000. 25 931 1122 Daň z příjmu právnických osob za obce 12 385 1341 Poplatek ze psů 700 1342 Poplatek za lázeňský a rekreační pobyt 10 1343 Poplatek za užívání veřejného prostranství 650 1345 Poplatek

Více

Příjmy celkem: ,- Kč. par. pol. název. částka. daň z příjmů fyz. osob ze závislé činnosti ,- Rozpočet obce Chelčice pro rok 2011

Příjmy celkem: ,- Kč. par. pol. název. částka. daň z příjmů fyz. osob ze závislé činnosti ,- Rozpočet obce Chelčice pro rok 2011 Příjmy celkem: 4.758.134,- Kč par. pol. název částka 1111 daň z příjmů fyz. osob ze závislé činnosti 630.000,- 1 / 44 1112 daň z příjmu fyzických osob ze SVČ 1113 daň z příjmu fyzických osob z kapitálových

Více

Z Á P I S. z 16. zasedání Zastupitelstva MČ Praha Kunratice

Z Á P I S. z 16. zasedání Zastupitelstva MČ Praha Kunratice Z Á P I S z 16. zasedání Zastupitelstva MČ Praha Kunratice Datum konání: 7. 12. 2016 Řízení: Ing. Alinčová Lenka Přítomni: 11 členů Zastupitelstva MČ od 18.00 hod 10 členů Zastupitelstva MČ od 18.55 hod

Více

NÁVRH ROZPOČET OBCE TUČAPY NA ROK 2017

NÁVRH ROZPOČET OBCE TUČAPY NA ROK 2017 391 26 Tučapy u Soběslavi č.p.19 Tel.: 381 594 716, 381 594 736 e-mail: outucapy@volny.cz www.tucapy.cz NÁVRH ROZPOČET OBCE TUČAPY NA ROK 2017 Připomínky k návrhu rozpočtu mohou občané uplatnit buď písemně

Více

ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOV NA ROK 2018

ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOV NA ROK 2018 ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOV NA ROK 2018 Obsah: 1. Úhrnná bilance příjmů a výdajů rozpočtu 2. Příjmy rozpočtu 3. Výdaje rozpočtu 4. sociálního fondu 5. ekologického fondu 6. Závazné ukazatele rozpočtu Zpracovala:

Více

Zápis 7/2012 ze zasedání zastupitelstva obce konaného v 16,00 hodin v zasedací místnosti obecního úřadu v Litohoři.

Zápis 7/2012 ze zasedání zastupitelstva obce konaného v 16,00 hodin v zasedací místnosti obecního úřadu v Litohoři. Zápis 7/2012 ze zasedání zastupitelstva obce konaného 19.12. 2012 v 16,00 hodin v zasedací místnosti obecního úřadu v Litohoři. Přítomni: pí Lenka Venhodová, pí Jana Bártů, Ing. Helena Dreslová, p.bohumír

Více

Schválený rozpočet MČ Brno-Líšeň na rok 2017

Schválený rozpočet MČ Brno-Líšeň na rok 2017 Schválený rozpočet MČ na rok 2017 Položka PŘÍJMY 207 728 VÝDAJE 307 443 SALDO (rozdíl příjmy - výdaje) -99 715 FINANCOVÁNÍ 99 715 Příjmy, výdaje a financování jsou podrobněji rozvedeny na následujících

Více

ROZPOČET města HEJNICE na rok 2013

ROZPOČET města HEJNICE na rok 2013 -1- ROZPOČET města HEJNICE na rok 2013 Příjmy: Kapitálové příjmy 894 Běžné příjmy daňové 28 362 Běžné příjmy nedaňové 12 244 Přijaté transfery 2 562 Příjmy celkem: 44 062 Výdaje: Běžné výdaje 28 491 Akce

Více

Návrh rozpočtu obce Krásná Hora 2017

Návrh rozpočtu obce Krásná Hora 2017 Návrh rozpočtu obce Krásná Hora 2017 Václav Kadlec v.r., starosta obce Návrh rozpočtu byl projednán a schválen v zastupitelstvu obce dne: Návrh rozpočtu byl zveřejněn dne: 24.11.2016 Návrh rozpočtu byl

Více

Městská část Praha Dolní Chabry

Městská část Praha Dolní Chabry Výdaje rozpočtu: Neinvestiční výdaje Městská část Praha Dolní Chabry Kap. 02 městská infrastruktura Schválený rozpočet na rok 2008 3722 5169 odvoz odpadů 200 000 veřejná zeleň 3745 5171 opravy a údržba

Více