Průmyslové aplikace. Shop-floor, monitoring, řízení a optimalizace.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Průmyslové aplikace. Shop-floor, monitoring, řízení a optimalizace."

Transkript

1 Průmyslové aplikace Shop-floor, monitoring, řízení a optimalizace Dnešní dobu charakterizuje intenzivní rozvoj výrobní inteligence, elektronických systémů a jejich propojení známého všeobecně jako INDUSTRY 4.0. Společnost S&T vám nabízí široké portfolio řešení, které se týká této oblasti. Zajišťujeme komplexní dodávky a implementace integrovaných systémů řízení výroby. Primárně jde o ERP systémy, výrobně-informační systémy, výrobní moduly pro systém SAP, systémy pro monitorování a vyhodnocování výrobních/technologických dat, MES systémy, systém sledování výrobní a strojní efektivity, APS systémy, výrobní WorkFlow (MS SharePoint) a HMI/SCADA aplikace (vizualizace). Obvyklé problémy při výrobě Nabízené služby začínají analýzou u zákazníka, přes projekt IS, až po realizaci a optimalizaci systému a končí údržbou, či systémovou podporou. Implementace vybraného řešení je obvykle realizována jako dodávka na klíč včetně nutné infrastruktury, HW prostředků, případně strojních a pomocných konstrukcí s možností kooperace zákazníka. Při realizaci systémů je samozřejmostí dodržovaní oborových norem VDA, TS, stejně tak i norem ISO a zohlednění metodik využívaných zákazníkem, jako je Lean, Six Sigma, PDCA, Kanban, či zohlednění aktuálních Kaizen projektů. Pozice našich projektů S&T CZ s.r.o. Na Strži 1702/ Praha 4 info@sntcz.cz Jaroslav Střelka, Manažer oddělení SWD jaroslav.strelka@sntcz.cz tel

2 Jaké SHOP-FLOOR systémy a realizační zkušenosti může společnost S&T CZ nabídnout? MES systém Každá minuta, po kterou jsou drahá výrobní zařízení mimo provoz nebo pracují ve sníženém výkonu či kvalitě, má samozřejmě negativní vliv na produktivitu a ziskovost výroby. MES systém umožňuje podrobně zaznamenávat a systematicky analyzovat veškeré prostoje, snížený výkon nebo nekvalitu výroby na sledovaných výrobních strojích, linkách a dalších zařízeních. Obecně jde o inteligentní výrobní systém, obvykle nejrozsáhlejší systém v prostředí výroby, který tvoří vazbu mezi podnikovými informačními systémy (např. typu ERP) a systémy pro automatizaci výroby (technologických procesů). Základní funkcionality MES systému spadají do oblasti výrobních postupů, výrobních zdrojů, plánování výroby, řízení výroby, dispečerského řízení, sběru dat a rovněž do oblasti výkonnostní analýzy. Základní přínosy MES systému záznam skutečné výrobní historie a postupu, včetně rodokmenu výrobku v elektronické podobě možnost akčních zásahů do výroby při vzniku nestandardu, včetně možnosti zastavení výroby možnost identifikace materiálu, polotovaru a finálního výrobku, stroje a obsluhy zohlednění metodiky POKA-YOKE možnost definice eskalačních postupů definice zmetků (katalog kvality), prostojů/zarážek dostupnost výrobní knowledge base na pracovišti operátora (pracovní postup, video, výkresová dokumentace atd.) Internet/intranet portál prezentace dat, export MS Office, Excel, PDF, SharePoint standardizovaný interface vůči ERP Společnost S&T CZ nabízí a podporuje řadu řešení z této oblasti, ať již krabicové řešení předního výrobce Wonderware, tak vlastní technologický systém GRAL které řeší problematiku MES systému nebo metodiky POKA-YOKE. Systém JIT montáže/výběru komponent Systém zajišťuje správné odbavení JIT (Just In Time) odvolávky finálního zákazníka/odběratele. Systém na základě převzetí odvolávky (BarCode, či elektronická datová komunikace) zajistí rozpad odvolávky a přiřazení vstupních komponent a operací pro jednotlivé odvolávky. Systém on-line monitoruje a kontroluje korektnost práce obsluh odebrání správných vstupních dílů a správné provedení operace. Systém může být rovněž vybaven modulem pro definici prostojů nebo klasifikaci zmetků pro potřeby vyhodnocování stability a neměnnosti procesu a výpočtu OEE. Základní přínosy JIT systému minimalizace ztrát operátorského času ve výrobě elektronická podoba dat obsluha nemusí nic číst, nic zapisovat a nemusí vyhledávat minimalizuje se zmetkovitost (méně záměn vstupních komponent/materiálu) možnost vizuální nápovědy SCADA/HMI uživatelské rozhraní (panel PC) nebo optická signalizace (pick-to-light, picking sensor) komunikace s ERP systémem (dokončená výroba, zmetky, opravy apod.) log událostí, identifikace obsluh Společnost S&T CZ realizovala několik projektů JIT systémů v prostředí Automotive výroby výroba a kompletace D dílů.

3 Jaké SHOP-FLOOR systémy a realizační zkušenosti může společnost S&T CZ nabídnout? Systém odvodu výroby Základní systém v prostředí výroby, který odbourává papírový záznam výroby. Na základě identifikace výrobní průvodky (zakázka, operace apod.) obvykle čárový kód nebo RFID má obsluha možnost vykázat práci na zakázce (operační časy, špatné a dobré kusy a další výrobní informace) v elektronické podobě (info kiosek, panelpc nebo předdefinovaný číselník a čtečka). Načtená data jsou ukládána do centrální DB nebo přímo zapisována do struktur ERP systému. Základní přínosy odvodu výroby přesná data a jejich neovlivnitelnost obsluhou (přepis, směnová uzávěrka apod.) on-line informace o stavu zakázky (rozpracovanost, lokace ve výrobě, OK/NOK kusy) on-line zpětná vazba pro management a plánovaní on-line vazba na ERP systém (číselníky, operace, postup) identifikace pracovišť a obsluh log událostí, archivace dat Společnost S&T CZ realizovala řadu systémů odvodu výroby v prostředí komplexní strojírenské výroby. Systém sledování OEE a časový snímek výroby Systém může na pozadí výroby, bez zásahu obsluh, pořizovat časový snímek výroby, tzn. elektronický záznam o stavu jednotlivých výrobních zařízení nebo pracovišť v čase (run, stop, setup, exchange apod.) timeline výroby. V případě, že to výrobní prostředky a zařízení umožňují, dokáže rovněž monitorovat a počítat parametr OEE, který je jedním ze základních ukazatelů efektivity a výkonnosti výroby. Skládá se ze tří složek - dostupnosti, výkonu a kvality. Běžná hodnota ve výrobních závodech je 0,5-0,6 a jakékoliv zvýšení tohoto parametru má velký ekonomický přínos. Základní přínosy sledování OEE a časového snímku: sledování časového snímku jednotlivých strojů, linek (spojité zařízení) nebo skupiny strojů možnost identifikace úzkého místa výroby hrdla výroby možnost optimalizace zakázek dle strojů (přiřazení zakázky na stroj) sledování základních složek efektivity (výkon, dostupnost, kvalita), parametr OEE možnost uživatelské definice číselníku prostojů/zarážek možnost uživatelské definice katalogu kvality/zmetků/odpadu přesná data pro preventivní údržbu možnost definice eskalačních procesů Internet/Intranet portál prezentace dat, export MS Office, Excel, PDF Společnost S&T CZ má ve svém portfoliu řešení pro sledování výroby od společnosti Shoplogix, Wonderware a vlastní produkt PlantWatcher.

4 Jaké SHOP-FLOOR systémy a realizační zkušenosti může společnost S&T CZ nabídnout? ShopFlorDataCollection (SFDC) - sběr technologických dat Real-time systém pro monitoring vyčítaní a ukládaní technologických dat v jednotlivých výrobních zařízení možnost monitoringu a vyhodnocování stability výrobních procesů. Systém umožňuje uživatelskou definici vyčítaných proměnných a způsob jejich ukládaní časové nebo změnové uložení. Možnost komunikace s více jak 300 různými řídicími a PLC systémy a licencování dle počtu vyčítaných proměnných a možností UpGrade bez ztráty dat (version, funkční UpGrade). Základní přínosy SFDC sběr technologických dat: on-line ukládání produkčních/technologických dat z výrobních zařízení real-time historizační server s možností uložit až 150K proměnných v rámci jedné transakce sledování a vyhodnocování technologických dat (parametry strojů, energie, pracovní podmínky aj.) prezentace formou tabulek nebo grafů s možností uživatelského pohledu (proměnné, datum, čas) podklady pro optimální nastavení výrobních zařízení (set pointy), SPC kontrolu nebo údržbu systém podporuje více jak 300 typů PLC řízení a vybrané CNC řízení systém podporuje více než 800 OPC serverů pro zkomunikování dat vlastní nástroje pro analýzu dat Internet/Intranet portál prezentace dat, export MS Office, Excel, PDF Společnost S&T CZ ve svých projektech běžně realizuje sběr technologických dat SW prostředky od společností KepWare, Matrikon, Wonderware aj. Systém záchranné brzdy Menší systém určený pro rychlou reakci odpovědných pracovníků v prostředí Shop-Flooru, na událost generovanou obsluhou jednotlivých operátorských pracovišť jedna se především o údržby, vedoucí výroby, technology apod. Tímto způsobem jsou obvykle řešeny vzniklé nestandardy nebo kolizní situace výroba zmetků, problém stroje, problém nástroje aj. kdy obsluha neopouští pracoviště, pouze avizuje vznik problému. V rámci systému jsou všechny události logovány do centrální SQL databáze a následně jsou vyhodnocovány pomocí předdefinovaných reportů (dle linek a pracovišť, časového období, četnosti aj.). Tento systém slouží k monitoringu a statistickému vyhodnocování událostí na lince a rychlosti reakcí zodpovědných osob údržby. Přínosem je minimalizace prostojů linky a podklady pro optimalizaci pomocných provozů údržba, seřizovač, vedoucí linky apod. Základní přínosy záchranné brzdy: systém monitoruje a vyhodnocuje tísňové volání operátorů, eskalace na odpovědné osoby systém monitoruje a vyhodnocuje reakční čas odpovědných osob možnost uživatelsky definovat eskalační procesy možnost prezentace statistik na velkoplošném LCD (ANDON) Společnost S&T CZ realizovala systém záchranné brzdy v prostředí výroby Automotive komponent.

5 Další řešení pro prostředí Shop-Floor SPC (Statistic In Process Control) kontrola kritických/vybraných proměnných/procesů v reálném čase, vyhodnocení trendu možnost definice proměnných, pravidel víceúrovňová eskalace nestandardu pomocí mailu/sms SIS Slévárenský informační systém oborové řešení určené pro slévárny autonomní systém - homogenizace dat sběr, vyhodnocování a prezentace dat z prostředí slévárny navažování, receptury, laboratoř, spektrální analýza, apod. plánování výroby dávky, tavby, receptury, personální osazení on-line interface s ERP systémem BarCode/RFID identifikace implementace BarCode nebo RFID v prostředí výroby, skladů a logistiky výrobních firem tisková řešení pro potřeby BarCode on-line i off-line řešení ERP konektivita (rodina TRANSPORTERŮ) Řešení pro automatické pořízení produkčních, administrativních a logistických dat v elektronické podobě a jejich zprostředkování přímo do struktur ERP systémů. Transporter je výkonná aplikace, úzce spolupracuje s ERP systémem, lze ji definovat jako komunikační server rozšiřující ERP systém o automatické pořízení dat z výkonných koncových zařízení, jako jsou pevný terminál, mobilní terminál, kancelářské PC, tiskárna nebo externí datová zařízení (váhy, průtokoměr, měření aj.). Řešení umožňuje komunikaci koncových zařízení pomocí XML-RPC proto-kolu a webových služeb (web services). Komunikace je na úrovni HTTP protokolu zabezpečena SSL (HTTPS). Druhým způsobem zabezpečení dat a WiFi přenosu je použití protokolu WPA2, či využití firewall. Transporter podporuje stacionární a mobilní koncová zařízení, která jsou provozována s operačním systémem WIN CE a WIN XP/VISTA/7 a vyšší. Doposud jsme realizovali řešení pro sběr dat do ERP systémů SAP, Infor MAX+ a Infor M3/MOVEX. Podpůrné systémy Shop-Floor a logistiky Zakázkový SW pro Shop-Floor, logistiku a případně administrativu. SW aplikace jsou dle požadavku zákazníka realizovány v prostředí MS SQL, C#.NET, ASP.NET. Microsoft Windows SharePoint, aplikace které zajišťují pomocí webového rozhraní podpůrné funkce v prostředí Shop-Floor. Jedná se především o elektronickou správu dokumentů a workflow, či integrace více datových zdrojů v rámci jediného portálového řešení. Systém APS v podání S&T CZ prezentovaný systémem SIMATIC IT Preactor, určený pro jemné plánování výroby s omezenými zdroji. Tento systém umožňuje on-line plánovaní a změnu plánu dle aktuálního stavu výroby, dat poskytnutých z prostředí Shop-Flooru a nadřazeného ERP systému.

6 Další řešení pro prostředí Shop-Floor Mobilní aplikace Shop-Floor obvykle zakázkové řešení pro mobilní zařízení (PDA, SmartPhone, aj.) s využitím WAP, SMS, nebo HTTP technologie. Aplikace zajišťují dostupnost informací z ERP systémů, pořízení vstupních dat pomocí mobilního zařízení, náhled na data z prostředí Shop- -Floor, či logistiky včetně zasílání avíz a alarmů, aplikace pro potřeby marketingu. Prvovýroba elektro společnost S&T CZ má dostatečné kapacity v oblasti elektro a MaR nejen pro montáž vlastních projektů, ale rovněž je schopna realizovat dodávky rozvaděčů, dílčích elektro celků v oblasti zakázkové a opakované výroby plně v souladu s platnými EN normami. Spolehlivé řešení Společnost S&T CZ má svém realizačním portfoliu unifikovaná řešení světových výrobců SW pro Shop-Floor, jako jsou společnosti Wonderware, Siemens, Shoplogix, KepWare, či Rockwell Automation, které vhodně doplňuje svými typovými řešeními/ moduly. Všechny aplikace s ohledem na naše portfolio zákazníků, v případě požadavku, umožňují přepínání aplikace do libovolného světového jazyka. Společnost S&T CZ při návrhu HW prostředků zohledňuje své realizační zkušenosti nebo návrh koncipuje ve vazbě na firemní standard zákazníka. V našem portfoliu jsou prostředky předních výrobců ZEBRA, MOTOROLA, INTERMEC, DATALOGIC, POWERSCAN, MICROSCAN, SATO, HONEYWELL, TURCK, B&R, QUANMAX, HP, DELL, CISCO, KEYENCE, IPC2U, SIEMENS, ADVANTECH, HW group, SCHNEIDER ELECTRIC/ SARELL, WAGO, MOXA, RITTAL, BANNER, OEZ, SCHRACK a další. S&T CZ s.r.o. Na Strži 1702/ Praha 4 info@sntcz.cz Jaroslav Střelka, Manažer oddělení SWD jaroslav.strelka@sntcz.cz tel

RŮMYSL 4.0. S&T CZ řešení pro oblast výroby

RŮMYSL 4.0. S&T CZ řešení pro oblast výroby S&T CZ řešení pro oblast výroby RŮMYSL 4.0 Společnost S&T CZ v dnešní době intenzivního rozvoje výrobní inteligence, elektronických systémů a jejich propojení, známého všeobecně jako Průmysl 4.0, nabízí

Více

Vitana a.s. monitoruje výrobní procesy všech 3 závodů pomocí systému MES Merz

Vitana a.s. monitoruje výrobní procesy všech 3 závodů pomocí systému MES Merz Vitana a.s. monitoruje výrobní procesy všech 3 závodů pomocí systému MES Merz Společnost Vitana a.s. je moderní potravinářskou firmou, která je součástí norského nadnárodního koncernu Rieber & Son. Od

Více

SW pro správu a řízení bezpečnosti

SW pro správu a řízení bezpečnosti Integrační bezpečnostní SW pro správu a řízení bezpečnosti Systém je vlastním produktem společnosti Integoo. Trvalý vývoj produktu reflektuje požadavky trhu a zákazníků. Ať už je velikost vaší organizace

Více

Energie a média v průmyslu elektrická energie plyn teplo voda tlakový vzduch technické plyny a kapaliny ropné produkty, kapalná a pevná paliva

Energie a média v průmyslu elektrická energie plyn teplo voda tlakový vzduch technické plyny a kapaliny ropné produkty, kapalná a pevná paliva Výroba monitoring energií a zvyšování efektivity výroby Jan Grossmann Schéma Měření spotřeby energií Energie a média v průmyslu elektrická energie plyn teplo voda tlakový vzduch technické plyny a kapaliny

Více

Automotive Lighting s.r.o. v Jihlavě řídí a monitoruje výrobní procesy pomocí systému MES Merz

Automotive Lighting s.r.o. v Jihlavě řídí a monitoruje výrobní procesy pomocí systému MES Merz Automotive Lighting s.r.o. v Jihlavě řídí a monitoruje výrobní procesy pomocí systému MES Merz Společnost Automotive Lighting s.r.o. je předním výrobcem v oblasti čelních světlometů osobních automobilů.

Více

MST - sběr dat pomocí mobilních terminálů on-line/off-line

MST - sběr dat pomocí mobilních terminálů on-line/off-line MST - sběr dat pomocí mobilních terminálů on-line/off-line Stručný přehled název: MST, software pro sběr dat mobilními terminály ve skladu (příjem, výdej, inventura) autor aplikace: FASK, spol. s r.o.,

Více

Retail Summit 2008 Technologie které mohou pomáhat

Retail Summit 2008 Technologie které mohou pomáhat Retail Summit 2008 Technologie které mohou pomáhat Jiří Melzer, MIBCON, a.s. Klíčová témata Plánování sortimentu strategické plánování nové sezóny plánování a tvorba kolekce finanční plánování prodejních

Více

Wonderware Information Server 4.0 Co je nového

Wonderware Information Server 4.0 Co je nového Wonderware Information Server 4.0 Co je nového Pavel Průša Pantek (CS) s.r.o. Strana 2 Úvod Wonderware Information Server je výrobní analytický a reportní informační portál pro publikaci výrobních dat

Více

DOCUMENT MANAGEMENT TOOLKIT

DOCUMENT MANAGEMENT TOOLKIT DOCUMENT MANAGEMENT TOOLKIT SPRÁVA DOKUMENTŮ V MODERNÍM PODNIKOVÉM PROSTŘEDÍ Zpracování dokumentů prochází v dnešním firemním světě významnými změnami. Firmy jsou nuceny řešit řadu problémů, které s sebou

Více

Pr P eze e n ze t n ace a ce fir i my Verze 08/2009

Pr P eze e n ze t n ace a ce fir i my Verze 08/2009 Prezentace firmy Verze 08/2009 Základní údaje Založení firmy: 2008 Počet poboček: 1 Profil firmy: Rize česká inženýrská firma Poradenství, automatizace, zpracování dat Chemický, farmaceutický a potravinářský

Více

Automatizovaný sběr dat Online stav skladů

Automatizovaný sběr dat Online stav skladů www.vyrobaonline.cz Plánování výroby Evidence zakázek Automatizovaný sběr dat Online stav skladů Zvýšení efektivity výroby Evidence docházky VÝROBA ONLINE je nový moderní výrobní informační systém, ve

Více

InTouch Příklady architektur

InTouch Příklady architektur Příklady architektur Michal Tauchman, Marek Feuermann Pantek (CS) s.r.o. Strana 2 Přehled aktualizací dokumentu 06/2003: Aktualizace na verzi 8.0; hlavní změny oproti předchozí verzi (pro 7.11) jsou v

Více

Představuje. Technický Informační Systém nové generace

Představuje. Technický Informační Systém nové generace Představuje Technický Informační Systém nové generace Nový náhled na položky Sjednocení typů položek - položky nejsou striktně dělené na vyráběné a nakupované. Do tohoto typu je zahrnuté i nakupované a

Více

1. Dostupné řešení CRM

1. Dostupné řešení CRM 1. Dostupné řešení CRM 1.1. Popis řešení Kompaktní CRM řešení s garantovaným časem zavedení! Komunikační systémy společnosti Siemens ve spojení se speciálním startovacím balíčkem osvědčeného evropského

Více

KATALOG SLUŽEB NÁSLEDNÉ PODPORY

KATALOG SLUŽEB NÁSLEDNÉ PODPORY KATALOG SLUŽEB NÁSLEDNÉ PODPORY Společnost WEBCOM a. s. Vám nabízí kompletní pokrytí Vašich požadavků na zajištění služeb technické podpory Microsoft Dynamics přesně podle Vašich potřeb a v požadovaném

Více

PRODEJ Prodej je pochopitelně základní funkcí pokladního systému. Systému MERCATOR umožňuje prodej realizovat ve 3 režimech:

PRODEJ Prodej je pochopitelně základní funkcí pokladního systému. Systému MERCATOR umožňuje prodej realizovat ve 3 režimech: MERCATOR Moderní pokladní systém od společnosti SICONET a.s. Co je MERCATOR MERCATOR je PC pokladní systém určený především maloobchodním a velkoobchodním prodejnám společností, jejichž podnikovým systémem

Více

WORKSHOP oboru Jaderná energetika

WORKSHOP oboru Jaderná energetika WORKSHOP oboru Jaderná energetika Zajištění bezpečného a spolehlivého provozu systému PCS a IN-CORE na 1. - 4. reaktorovém bloku jaderné elektrárny Dukovany ZD 2018, ZAT Příbram, 25. 1.2018 PCS a IN-CORE

Více

Microsoft Windows Server System

Microsoft Windows Server System Microsoft Windows Server System ČRa spouští jako první telekomunikační operátor v České republice služby pro malé a střední firmy, které požadují kancelářské aplikace, e-mail, sdílený kalendář a kontakty

Více

Připravte se na konjunkturu se systémem řízení údržby SGM. SGM moderní nástroj pro řízení údržby nejen výrobních zařízení

Připravte se na konjunkturu se systémem řízení údržby SGM. SGM moderní nástroj pro řízení údržby nejen výrobních zařízení Připravte se na konjunkturu se systémem řízení údržby SGM SGM moderní nástroj pro řízení údržby nejen výrobních zařízení 30.3.2010 konference EAM, Brno Boris Soukeník ředitel Synergit s.r.o. Agenda prezentace

Více

ERP systémy ve výrobních podnicích

ERP systémy ve výrobních podnicích ERP systémy ve výrobních podnicích David Čech, konzultant Klasifikace ERP systémů Klasifikace ERP systémů Best of Breed oborová řešení Připraveno výrobcem a jeho vývojovými partnery podle požadavků daného

Více

RDF DSPS ROZVOJ PORTÁLU

RDF DSPS ROZVOJ PORTÁLU RDF DSPS ROZVOJ PORTÁLU ČEZ Distribuce, a.s. HSI, spol. s r.o. Zbyněk Businský Miroslav Kaňka ZÁKAZNÍK A DODAVATEL ČEZ DISTRIBUCE, A.S. ČEZ distribuční síť Od r. 2012 implementován GEOPORTÁL (1. ETAPA),

Více

On line sledování a řízení výroby - MES HYDRA

On line sledování a řízení výroby - MES HYDRA On line sledování a řízení výroby - MES HYDRA Josef Černý, ICZ a. s. 7.6.2012 www.i.cz 1 Agenda Informační podpora podnikových procesů Výrobní informační systémy MES HYDRA Základní charakteristika Ukázka

Více

B&R Optimální platforma pro digitalizaci nových i stávajících technologií. Tomáš Kohout Technická řešení a obchod B+R automatizace, Praha

B&R Optimální platforma pro digitalizaci nových i stávajících technologií. Tomáš Kohout Technická řešení a obchod B+R automatizace, Praha B&R Optimální platforma pro digitalizaci nových i stávajících technologií Tomáš Kohout Technická řešení a obchod B+R automatizace, Praha Digitalizace v průmyslu IIoT dnes zítra? Digitální továrna a lidé

Více

Příloha č. 1. Informační systém pro Městskou policii Česká Lípa (II.) Specifikace požadavků minimálního plnění pro IS MP a integrační vazby

Příloha č. 1. Informační systém pro Městskou policii Česká Lípa (II.) Specifikace požadavků minimálního plnění pro IS MP a integrační vazby Příloha č. 1 Informační systém pro Městskou policii Česká Lípa (II.) Specifikace požadavků minimálního plnění pro IS MP a integrační vazby 1. Způsob prokázání splnění požadavků minimálního plnění 1.1.

Více

zvyšování produktivity v automobilovém průmyslu Vladimír Bartoš ředitel podpory prodeje MINERVA ČR a.s.

zvyšování produktivity v automobilovém průmyslu Vladimír Bartoš ředitel podpory prodeje MINERVA ČR a.s. zvyšování produktivity v automobilovém průmyslu Vladimír Bartoš ředitel podpory prodeje MINERVA ČR a.s. Výzvy 2017 2018 Nový automotive standard řízení kvality dle IATF 16949:2016 Nová verze MMOG/LE nástroje

Více

Martin Šindlář Competence leader SAP Basis and Software Engineering. Connected manufacturing

Martin Šindlář Competence leader SAP Basis and Software Engineering. Connected manufacturing 8.9.2016 Martin Šindlář Competence leader SAP Basis and Software Engineering Connected manufacturing 9/9/2016 2016 intelligence 2 Agenda 1. Průmysl 4.0 a Internet věcí 2. Connected manufacturing Přímé

Více

SIMATIC PCS 7. Archivace a prezentace dat. Jan Kváč Siemens, s.r.o. jan.kvac@siemens.com tel: 2 3303 2462

SIMATIC PCS 7. Archivace a prezentace dat. Jan Kváč Siemens, s.r.o. jan.kvac@siemens.com tel: 2 3303 2462 SIMATIC PCS 7 Archivace a prezentace dat Jan Kváč Siemens, s.r.o. jan.kvac@siemens.com tel: 2 3303 2462 Možnosti archivace výrobních dat v SIMATIC PCS 7 I. Přímo na OS (krátkodobě) StoragePlus server (menší

Více

PROCE55 Manufacturing. Přehled

PROCE55 Manufacturing. Přehled Přehled Obsah Představení PROCE55 Manufacturing... 3 Přínosy řešení... 3 Integrace PROCE55... 4 PROCE55 Scheduling... 4 PROCE55 Quality... 4 Vlastnosti řešení PROCE55 Manufacturing... 5 Správa zakázek...

Více

Michal Andrejčák, Seminář Energetika v průmyslu, Hotel Vista Dolní Morava, Možnosti monitorování a ovládání Zpracování dat z rozvoden

Michal Andrejčák, Seminář Energetika v průmyslu, Hotel Vista Dolní Morava, Možnosti monitorování a ovládání Zpracování dat z rozvoden Michal Andrejčák, Seminář Energetika v průmyslu, Hotel Vista Dolní Morava, 20.-21.9.2016 Možnosti monitorování a ovládání Zpracování dat z rozvoden September 15, 2016 Slide 1 Zpracování dat z rozvoden

Více

Jak efektivněji řídit skladové procesy

Jak efektivněji řídit skladové procesy Jak efektivněji řídit skladové procesy Josef Černý, ICZ a. s. 9.10.2012 www.i.cz 1 Agenda Logistické náklady a možnosti jejich snižování Evidovaný sklad Řízený sklad WMS OSIRIS Příklad z praxe www.i.cz

Více

S&T CZ Váš partner pro SAP

S&T CZ Váš partner pro SAP S&T CZ Váš partner pro SAP S&T FaST aplikace pro logistiku, výrobu, údržbu Užívejte si SAP HANA v S&T cloudu Komplexní implementace řešení SAP S&T FaST aplikace pro logistiku, výrobu, údržbu S&T CZ s.r.o.

Více

Bartech, s.r.o. Obecný popis... 3 Sběr dat... 3. Řízení výroby... 3. Kontrola kvality... 4. Maximální uživatelská otevřenost... 4

Bartech, s.r.o. Obecný popis... 3 Sběr dat... 3. Řízení výroby... 3. Kontrola kvality... 4. Maximální uživatelská otevřenost... 4 Obsah Obecný popis... 3 Sběr dat... 3 Řízení výroby... 3 Kontrola kvality... 4 Maximální uživatelská otevřenost... 4 Přínosy pro oddělení kvality... 5 Rodný list výrobku... 5 Spojování dílů a komponent,

Více

ADMINISTRACE POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ. OPC Server

ADMINISTRACE POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ. OPC Server ADMINISTRACE POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ OPC Server Funkce a využití v průmyslové automatizaci Jiří NOSEK 2011 Co je OPC Server? OPC = Open Process Control (původně OLE for Process Control) sada specifikací průmyslového

Více

ELVAC a.s. ELVAC SOLUTIONS Strojní inženýring Elektroinženýring Software KATALOG ŘEŠENÍ

ELVAC a.s. ELVAC SOLUTIONS Strojní inženýring Elektroinženýring Software KATALOG ŘEŠENÍ ELVAC SOLUTIONS ELVAC a.s. Strojní inženýring Elektroinženýring Software KATALOG ŘEŠENÍ STROJNÍ INŽENÝRING ŘEŠENÍ, PRODUKTY A SLUŽBY ROBOTIKA Poskytujeme inženýrsko-dodavatelské služby v oblasti jednoúčelových

Více

Vizualizace v provozech povrchových úprav

Vizualizace v provozech povrchových úprav Vizualizace v provozech povrchových úprav Zdeněk Čabelický, AITEC s.r.o., Ledeč nad Sázavou Aplikace systémů ASŘ v provozech povrchových úprav v současné době nabývá na významu. V podstatě každá větší

Více

UDS for ELO. Univerzální datové rozhraní. >> UDS - Universal Data Source

UDS for ELO. Univerzální datové rozhraní. >> UDS - Universal Data Source Univerzální datové rozhraní UDS for ELO UDS pro ELO je univerzální datové rozhraní, schopné napojit systém pro archivaci a správu dokumentů ELO na libovolný datový zdroj a to bez nutnosti programování.

Více

Integrace systémů na letišti

Integrace systémů na letišti Integrace systémů na letišti V současné době se stále více dostává do popředí otázka bezpečnosti letecké dopravy. Je důležité si uvědomit, že nestačí jen zdokonalovat vybavení letadel. Ta potřebují také

Více

Příloha č. 1. Informační systém pro Městskou policii Česká Lípa. Specifikace požadavků minimálního plnění pro IS MP

Příloha č. 1. Informační systém pro Městskou policii Česká Lípa. Specifikace požadavků minimálního plnění pro IS MP Příloha č. 1 Informační systém pro Městskou policii Česká Lípa Specifikace požadavků minimálního plnění pro IS MP 1. Způsob prokázání splnění požadavků minimálního plnění 1.1. Zadavatel požaduje, aby uchazečem

Více

KATALOG ŘEŠENÍ ELVAC SOLUTIONS

KATALOG ŘEŠENÍ ELVAC SOLUTIONS SOFTWARE Produkt Optimalizace Proces údržby Řešení Řídicí a monitorovací systémy Řízení a plánování výroby - MES Vizualizace dat, DIGITAL SIGNAGE Řízení a plánování údržby, CMMS/EAM Vývoj software na klíč

Více

SMART GRID SYSTEM TECHNOLOGIE PRO ANALYTIKU A SPRÁVU ENERGETICKÝCH SÍTÍ. Představení společnosti Analyzátor sítě

SMART GRID SYSTEM TECHNOLOGIE PRO ANALYTIKU A SPRÁVU ENERGETICKÝCH SÍTÍ. Představení společnosti Analyzátor sítě ENERTIG SMART GRID SYSTEM TECHNOLOGIE PRO ANALYTIKU A SPRÁVU ENERGETICKÝCH SÍTÍ Představení společnosti Analyzátor sítě www.enertig.cz Kdo jsme Jsme česká společnost dodávající na trhy v České, Polské

Více

Business Intelligence

Business Intelligence Business Intelligence Josef Mlnařík ISSS Hradec Králové 7.4.2008 Obsah Co je Oracle Business Intelligence? Definice, Od dat k informacím, Nástroj pro operativní řízení, Integrace informací, Jednotná platforma

Více

Institut elektronických aplikací, s.r.o. Stránka 1 z 7. AVEPOP - Automatický Výdej a Evidence Pracovních a Ochranných Prostředků

Institut elektronických aplikací, s.r.o. Stránka 1 z 7. AVEPOP - Automatický Výdej a Evidence Pracovních a Ochranných Prostředků Institut elektronických aplikací, s.r.o. Stránka 1 z 7 AVEPOP - Automatický Výdej a Evidence Pracovních a Ochranných Prostředků Automaty na výdej a evidenci osobních ochranných a pracovních prostředků

Více

Příloha č. 1 Specifikace kurzů

Příloha č. 1 Specifikace kurzů Příloha č. 1 Specifikace kurzů Zakázka: Vzdělávání zaměstnanců společnosti Rodenstock ČR zajištění kurzů odborného vzdělávání Zadavatel: Rodenstock ČR s.r.o. Název Cíl 50+ ICT Odstranit zjištěné nedostatky

Více

PROCE55 Scheduling. (Přehled)

PROCE55 Scheduling. (Přehled) (Přehled) Obsah Představení PROCE55 Scheduling... 3 Přínosy řešení... 3 Integrace POCE55... 4 PROCE55 Manufacturing... 4 PROCE55 Warehouse... 4 PROCE55 Maintenance... 4 Vlastnosti řešení PROCE55 Scheduling...

Více

Systém monitorování rozvaděčů- RAMOS

Systém monitorování rozvaděčů- RAMOS Systém monitorování rozvaděčů- RAMOS říjen 2017 Tomáš Kratochvíl Key Account Manager O SPOLEČNOSTI Založena v roce 1998 Česká společnost s českým kapitálem Sídlo: Praha, Česká republika cca 400 zaměstnanců

Více

Infor APS (Scheduling) Tomáš Hanáček

Infor APS (Scheduling) Tomáš Hanáček Infor APS (Scheduling) Tomáš Hanáček Klasické plánovací metody a jejich omezení MRP, MRPII, CRP Rychlost Delší plánovací cyklus Omezená reakce na změny Omezené možnosti simulace Funkčnost Nedokonalé zohlednění

Více

A U T O M A T I Z O V A N Ý PRUŽINOVÝ SKLADOVÝ SYSTÉM HelixVend. leden 2015

A U T O M A T I Z O V A N Ý PRUŽINOVÝ SKLADOVÝ SYSTÉM HelixVend.  leden 2015 A U T O M A T I Z O V A N Ý PRUŽINOVÝ SKLADOVÝ SYSTÉM HelixVend www.macte.cz leden 2015 instalace ve 46 zemích světa významní zákazníci teritoriální zákazníci potenciální zákazníci www.macte.cz 2 reference

Více

BARTECH INVENTURA HIM BARTECH. Řešení inventarizace hmotného majetku. BARTECH, s.r.o. Velkomoravská 527/33, 695 01 Hodonín, www.bartech.

BARTECH INVENTURA HIM BARTECH. Řešení inventarizace hmotného majetku. BARTECH, s.r.o. Velkomoravská 527/33, 695 01 Hodonín, www.bartech. INVENTURA HIM BARTECH Řešení inventarizace hmotného majetku ÚVOD http://www.bartech.cz http://www.inventura-majetku.cz Programové řešení k inventarizaci hmotného investičního majetku Ruční datové terminály

Více

IQ - SixSigma. IQ SixSigma Software pro analýzu a sledování procesů

IQ - SixSigma. IQ SixSigma Software pro analýzu a sledování procesů IQ - SixSigma IQ SixSigma Popis: IQ-SixSigma je software vyvinutý pro analýzu a sledování procesů. Slouží ke statistickému řízení procesů (SPC Statistical Process Control). Může se jednat o technologické,

Více

Rozšíření možností (optionen)

Rozšíření možností (optionen) SIMATIC HMI Automatizace a pohony Rozšíření možností (optionen) Funkčně optimalizovaný základní SW umožňuje cenově výhodné řešení základních úloh Uživatelsky orientovaná rozšíření pomocí tzv. Optionů Sm@rtAccess

Více

vlastnosti Výsledkem sledování je: a) Využití aplikací b) Používání internetu c) Vytížení počítačů d) Operační systém e) Sledování tisků

vlastnosti Výsledkem sledování je: a) Využití aplikací b) Používání internetu c) Vytížení počítačů d) Operační systém e) Sledování tisků Program Aktivity propojuje prvky softwarového a personálního auditu, které jsou zaměřeny na optimalizaci firemních nákladů. Slouží ke zjištění efektivity využívání softwarového a hardwarového vybavení

Více

Úvod. Klíčové vlastnosti. Jednoduchá obsluha

Úvod. Klíčové vlastnosti. Jednoduchá obsluha REQUESTOR DATASHEET Úvod Requestor Service Desk poskytuje kompletní řešení pro správu interních i externích požadavků, které přicházejí do organizace libovolnou cestou. Produkt je zaměřen na vytvoření

Více

Wonderware. průmyslové automatizační a informační aplikace

Wonderware. průmyslové automatizační a informační aplikace Wonderware Softwarový Průmyslové systém pro automatizační řešení komunikačních a informační problémů aplikace Software v průmyslových pro výrobní pro inteligenci průmyslové sítích Ethernet automatizační

Více

Implementace MES systému HYDRA Případová studie

Implementace MES systému HYDRA Případová studie Implementace MES systému HYDRA Případová studie TE Connectivity, TRUTNOV 07. 06. 2012 Vojtěch Pivoňka Společnost TE Connectivity TE Connectivity Ltd. vznikla po reorganizaci z původního koncernu TYCO /

Více

CHCETE SE STÁT ČLENEM TÝMU, KTERÝ SE PODÍLÍ NA REALIZACI NOVÝCH TRENDŮ JAKO JE ELEKTRO MOBILITA? PRO NĚKOHO VZDÁLENÁ BUDOUCNOST, PRO NÁS JASNÉ CÍLE.

CHCETE SE STÁT ČLENEM TÝMU, KTERÝ SE PODÍLÍ NA REALIZACI NOVÝCH TRENDŮ JAKO JE ELEKTRO MOBILITA? PRO NĚKOHO VZDÁLENÁ BUDOUCNOST, PRO NÁS JASNÉ CÍLE. CHCETE SE STÁT ČLENEM TÝMU, KTERÝ SE PODÍLÍ NA REALIZACI NOVÝCH TRENDŮ JAKO JE ELEKTRO MOBILITA? PRO NĚKOHO VZDÁLENÁ BUDOUCNOST, PRO NÁS JASNÉ CÍLE. Mladá Boleslav Útvar výroby motorů SPECIALISTA MONTÁŽE

Více

Cesta k optimalizaci provozních. technologických zařízen

Cesta k optimalizaci provozních. technologických zařízen Cesta k optimalizaci provozních nákladů při i správě technologických zařízen zení PŘEDMĚT T SPRÁVY Společnost PHAR SERVICE, a.s. mimo jiné působí v oblasti správy a technického servisu výrobních a podpůrných

Více

P R E Z E N T A C E Max Communicator 9

P R E Z E N T A C E Max Communicator 9 P R E Z E N T A C E Max Communicator 9 Řešení energetické správy podniků Měření a Regulace průběhu spotřeby energií (elektřina, plyn, voda, teplo, ) Kalkulace nákladů na provoz, výrobu a rezerv. kapacitu

Více

Příručka pro nasazení a správu výukového systému edu-learning

Příručka pro nasazení a správu výukového systému edu-learning Příručka pro nasazení a správu výukového systému edu-learning Obsah: Edu-learning pro firmy a organizace... 2 Varianty nasazení... 2 A. Systém umístěný v lokální síti zákazníka... 3 B. Systém umístěný

Více

Aplikovaný vývoj RFID technologií

Aplikovaný vývoj RFID technologií Aplikovaný vývoj RFID technologií Aplikovaný vývoj RFID technologií Ing. Jakub Unucka, GABEN Ostrava 21.3.2013 1 2 Gaben, spol. s r.o. Ostravská společnost zabývající se AutoID Snímače čárových kódů Mobilní

Více

Autorizovaný distributor

Autorizovaný distributor Autorizovaný distributor V ý d e j n í s y s t é m y updated: 1/2019 spolehlivý partner SupplyPro výrobce zařízení SupplyPro působí na trhu 25+ let instalace výdejních systémů ve více než 60+ zemích světa

Více

Autorizovaný distributor. DrawerVend 5.0+

Autorizovaný distributor. DrawerVend 5.0+ Autorizovaný distributor V ý d e j n í s y s t é m DrawerVend 5.0+ updated: 1/2019 spolehlivý partner SupplyPro výrobce zařízení SupplyPro působí na trhu 25+ let instalace výdejních systémů ve více než

Více

Autorizovaný distributor. HelixVend 5.0

Autorizovaný distributor. HelixVend 5.0 Autorizovaný distributor V ý d e j n í s y s t é m HelixVend 5.0 updated: 1/2019 spolehlivý partner SupplyPro výrobce zařízení SupplyPro působí na trhu 25+ let instalace výdejních systémů ve více než 60+

Více

Aktuální otázky provozu datových skladů PAVEL HNÍK

Aktuální otázky provozu datových skladů PAVEL HNÍK Aktuální otázky provozu datových skladů PAVEL HNÍK K čemu slouží datové sklady IT podporuje business podniků S velikostí podniku se zvyšuje náročnost zpracování dat DWH = unifikovaná datová základna pro

Více

ERP: Integrační platforma ve výrobní společnosti. Ing. Tomáš Hanáček Dynamica, a.s.

ERP: Integrační platforma ve výrobní společnosti. Ing. Tomáš Hanáček Dynamica, a.s. ERP: Integrační platforma ve výrobní společnosti Ing. Tomáš Hanáček Dynamica, a.s. Něco málo historie Terminálové sítě PC sítě Sálové počítače centrální zpracování dat Počet uživatelů podnikového IS v

Více

Modernizace systémů potravinářského chlazení

Modernizace systémů potravinářského chlazení Modernizace systémů potravinářského chlazení Základníúdaje o společnosti(1) je jednou z významných českých firem zabývající se: Automatizací procesů a technologií Průmyslovou informatikou Kvalifikační

Více

VÝROBA. Helios Orange + něco navíc. Adresa: SAPERTA s.r.o. Presy 371 53701 Telefon: 777 071 626 E-mail: saperta@saperta.cz WWW: saperta.

VÝROBA. Helios Orange + něco navíc. Adresa: SAPERTA s.r.o. Presy 371 53701 Telefon: 777 071 626 E-mail: saperta@saperta.cz WWW: saperta. VÝROBA Helios Orange + něco navíc Adresa: SAPERTA s.r.o. Presy 371 53701 Telefon: 777 071 626 E-mail: saperta@saperta.cz WWW: saperta.cz MODUL VÝROBY Modul Řízení výroby vychází z osvědčeného základního

Více

Role technologií v čisté mobilitě. 20.9.2012 Ing. Vlastimil Vyskočáni Manažer M2M Vertical

Role technologií v čisté mobilitě. 20.9.2012 Ing. Vlastimil Vyskočáni Manažer M2M Vertical Role technologií v čisté mobilitě 20.9.2012 Ing. Vlastimil Vyskočáni Manažer M2M Vertical Obsah 1. Trendy v oblasti automotive a monitoringu vozidel 2. Řešení O2 Car Control a reference 3. Obchodní příležitosti.

Více

Mobilní focení, snímání čárového kódu a NFC s automatickým ukládáním dat

Mobilní focení, snímání čárového kódu a NFC s automatickým ukládáním dat Mobilní focení, snímání čárového kódu a NFC s automatickým ukládáním dat LG Systems nabízí zařízení, které slouží pro pořizování fotodokumentace, přičemž jsou snímané scény automaticky ukládány i s informacemi

Více

Jihomoravský kraj Žerotínovo nám. 3/5, 601 82 Brno

Jihomoravský kraj Žerotínovo nám. 3/5, 601 82 Brno Jihomoravský kraj Žerotínovo nám. 3/5, 601 82 Brno Váš dopis zn.: Ze dne: Č. j.: JMK 69719/2013 Sp. zn.: S-JMK 169134/2010 ORR Vyřizuje: Ing. Grmolcová, Mgr. Megová Telefon: 541 651 392, 541 651 338 Počet

Více

DOMAT SOLAR SYSTEM ŘÍDÍCÍ A MONITOROVACÍ SYTÉM FVE - TECHNICKÉ ŘEŠENÍ

DOMAT SOLAR SYSTEM ŘÍDÍCÍ A MONITOROVACÍ SYTÉM FVE - TECHNICKÉ ŘEŠENÍ DOMAT SOLAR SYSTEM ŘÍDÍCÍ A MONITOROVACÍ SYTÉM FVE - TECHNICKÉ ŘEŠENÍ ROZSAH SYSTÉMU Měření DC proudů Datová komunikace s měniči; máme protokoly na běžně dostupné (Refusol, Xantrex, Solaron, atd ); standardní

Více

www.macte.cz www.supplypro.com

www.macte.cz www.supplypro.com AUTOMATIZOVANÉ SKLADOVÉ SYSTÉMY Listopad 2012 Kdo jsme. MACTE, spol. s r.o. Lautnerova 3171/4 787 01 ŠUMPERK CZECH REPUBLIC Naše společnost působí na trhu více než 20 let: Produkty: - distributor ochranných

Více

InTrack. MES systém pro sledování, řízení a detailní záznam historie výroby. Vladimír Světlík Pantek (CS) s.r.o.

InTrack. MES systém pro sledování, řízení a detailní záznam historie výroby. Vladimír Světlík Pantek (CS) s.r.o. InTrack MES systém pro sledování, řízení a detailní záznam historie výroby Vladimír Světlík Pantek (CS) s.r.o. Strana 2 Co je to MES MES je zkratka z anglického termínu Manufacturing Execution System a

Více

Prezentace CRMplus. Téma: CRMplus jako nástroj pro kontrolu a vyhodnocení rozpracovanosti dílů na zakázkách

Prezentace CRMplus. Téma: CRMplus jako nástroj pro kontrolu a vyhodnocení rozpracovanosti dílů na zakázkách Prezentace CRMplus Téma: CRMplus jako nástroj pro kontrolu a vyhodnocení rozpracovanosti dílů na zakázkách Obsah prezentace Představení společnosti Technodat Develop, s.r.o. CRMplus základní charakteristika

Více

2015 GEOVAP, spol. s r. o. Všechna práva vyhrazena.

2015 GEOVAP, spol. s r. o. Všechna práva vyhrazena. 2015 GEOVAP, spol. s r. o. Všechna práva vyhrazena. GEOVAP, spol. s r. o. Čechovo nábřeží 1790 530 03 Pardubice Česká republika +420 466 024 618 http://www.geovap.cz V dokumentu použité názvy programových

Více

Nasazení bezpečnostního monitoringu v praxi. Jan Svoboda AEC

Nasazení bezpečnostního monitoringu v praxi. Jan Svoboda AEC Nasazení bezpečnostního monitoringu v praxi Jan Svoboda AEC Obsah Kde začít Jak definovat požadavky na řešení Jak vybrat to správné řešení Kde a čím začít Identifikace základních potřeb bezpečnostního

Více

Plant-wide Automation

Plant-wide Automation Plant-wide Automation Totálně Integrovaná Automatizace v potravinásřví Unrestricted @ Siemens AG 2016 siemens.com Potravinářský průmysl Celosvětové trendy Posílení konkurenceschopnosti Uvedení výrobků

Více

vážení za jízdy a automatické pokutování

vážení za jízdy a automatické pokutování vážení za jízdy a automatické pokutování CrossWIM DYNAMICKÉ VÁŽENÍ VOZIDEL SE SYSTÉMEM AUTOMATICKÉHO POKUTOVÁNÍ CERTIFIKOVÁN JAKO STANOVENÉ MĚŘIDLO Vážení vozidel za jízdy a automatické pokutování CrossWIM

Více

Network Audit Komplexní provozní a bezpečnostní monitoring sítě

Network Audit Komplexní provozní a bezpečnostní monitoring sítě # DIGITAL TELECOMMUNICATIONS Network Audit Komplexní provozní a bezpečnostní monitoring sítě www.dto.cz Kontakt: Tomáš Vrba obchodní manažer +420 603 485 960 tomas.vrba@dto.cz V případě zájmu o vypracování

Více

spolehlivé partnerství

spolehlivé partnerství spolehlivé partnerství OT Energy Services a.s. Produkt PowerOPTI funkčnost, implementace a služby Vladislav Koutník, Setkání jaderných elektráren, Hrotovice 2016 OBSAH PREZENTACE PRODUKT POWEROPTI Definice

Více

PROFESIONÁLNÍ SPRÁVA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ

PROFESIONÁLNÍ SPRÁVA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ BEZPLATNÁ INFOLINKA 800 400 226 WWW.AGERIT.CZ Agerit s.r.o. Stará pošta 750 664 61 Rajhrad u Brna POPTÁVKA +420 547 230 530 obchod@agerit.cz SERVIS +420 547 230 528 servis@agerit.cz PROFESIONÁLNÍ SPRÁVA

Více

Plánovací systémy s využitím IT

Plánovací systémy s využitím IT Plánovací systémy s využitím IT Pyramida řídicích vztahů Koncepce ERP Vrcholové řízení strategie PROČ technicko-organizační postupy MRP I+II, Kanban, Střední úroveň řízení taktika CO A JAK Pracovní, kontrolní,

Více

Příloha č. 2 ke smlouvě. Rozsah a podmínky provozní podpory

Příloha č. 2 ke smlouvě. Rozsah a podmínky provozní podpory Příloha č. 2 ke smlouvě Rozsah a podmínky provozní podpory Předmět smlouvy v části Provozní podpora zahrnuje zejména: A) Technickou, uživatelskou a administrativní správu a provozní podporu APV IS ROS

Více

Autorizovaný distributor. SupplyPad 4.0

Autorizovaný distributor. SupplyPad 4.0 Autorizovaný distributor V ý d e j n í s y s t é m SupplyPad 4.0 updated: 1/2019 hlavní výhody Proč výdejní systémy redukce spotřeby skladových položek snížení nákladů na pořízení zásob snížení administrativních

Více

Wonderware Historian 10.0

Wonderware Historian 10.0 Wonderware Historian 10.0 Příklady vícevrstvých architektur Jiří Nikl Pantek (CS) s.r.o. Strana 2 Wonderware Historian 10.0 využití vícevrstvé architektury Nová verze historizační databáze Wonderware Historian

Více

Aplikace na čipových kartách

Aplikace na čipových kartách Aplikace na čipových kartách Systémy dodávané pro veřejnou a státní zprávu ISSS 2007 Hradec Králové, 2. dubna 2007 Jiří Hrdina ISCRD Informační systém centrálního registru dopravců (ISCRD) Aplikace na

Více

GINIS na KrÚ Středočeského kraje

GINIS na KrÚ Středočeského kraje 9.4.2014 GINIS na KrÚ Středočeského kraje Informační systém GINIS na Krajském úřadu Středočeského kraje GINIS na KrÚ Středočeského kraje, Václav Pávek, www.gordic.cz GORDIC Specialista v oblasti veřejné

Více

FONS GALEN. Daniel Petričko

FONS GALEN. Daniel Petričko FONS GALEN Daniel Petričko AMBULANTNÍ SOFTWARE Daniel Petričko VY LÉČÍTE, MY SE STARÁME Softwarové řešení pro praktické lékaře odborné lékaře polikliniky sítě zdravotnických zařízení V ČEM JE GALEN JINÝ

Více

Integrace TechIS s ostatními podnikovými systémy. Ing. Josef Stromský PhD

Integrace TechIS s ostatními podnikovými systémy. Ing. Josef Stromský PhD Integrace TechIS s ostatními podnikovými systémy Ing. Josef Stromský PhD Co je to TechIS? Představení systému TechIS je modulární software pro plánování údržby, řízení údržby a pro evidenci údržby podnikových

Více

Programovatelné automaty SIMATIC S7 a S5

Programovatelné automaty SIMATIC S7 a S5 Programovatelné automaty SIMATIC S7 a S5 ST-7UEBER přehledové školení zaměřené na PLC SIMATIC S7 délka kurzu 1 den - Přehled a výkonové charakteristiky automatizačních a programovacích zařízení - Struktura,

Více

PODNIKOVÁ INFORMATIKA

PODNIKOVÁ INFORMATIKA GÁLA Libor POUR Jan TOMAN Prokop PODNIKOVÁ INFORMATIKA Obsah O autorech... 11 Na úvod jak chápat tuto knihu... 13 Část I: Principy podnikové informatiky... 17 1. Informatika, aplikovaná informatika, podniková

Více

2015 GEOVAP, spol. s r. o. Všechna práva vyhrazena.

2015 GEOVAP, spol. s r. o. Všechna práva vyhrazena. 2015 GEOVAP, spol. s r. o. Všechna práva vyhrazena. GEOVAP, spol. s r. o. Čechovo nábřeží 1790 530 03 Pardubice Česká republika +420 466 024 618 http://www.geovap.cz V dokumentu použité názvy programových

Více

Počítačová simulace logistických procesů II 12. přednáška - Rozhraní (Process Designer, MALAGA, TriCAD)

Počítačová simulace logistických procesů II 12. přednáška - Rozhraní (Process Designer, MALAGA, TriCAD) Počítačová simulace logistických procesů II 12. přednáška - Rozhraní (Process Designer, MALAGA, TriCAD) Jan Fábry 26.11.2017 Počítačová simulace logistických procesů II Obsah předmětu I. Úvod, organizace,

Více

1. Integrační koncept

1. Integrační koncept Příloha č. 2: Technický popis integrace 1. Integrační koncept Z hlediska koncepčního budování Smart Administration na Magistrátu města Mostu je možno hovořit o potřebě integrace tří úrovní systémové architektury

Více

DOPRAVA V POHYBU PRODUKT KERBERUS

DOPRAVA V POHYBU PRODUKT KERBERUS DOPRAVA V POHYBU PRODUKT KERBERUS Kerberus Základní informace Software řídícího systému Kerberus je určen pro řízení technolog. vybavení tunelových staveb (vzduchotechnika, osvětlení, vodní hospodářství,

Více

IT v průmyslu MES systémy Leoš Hons. Bezpečnost v oblasti MES systémů - kde začít?

IT v průmyslu MES systémy Leoš Hons. Bezpečnost v oblasti MES systémů - kde začít? Bezpečnost v oblasti MES systémů - kde začít? Obsah -Modelový příklad - Píšťalka a syn, s.r.o. --Základní údaje --Geografická lokace --Struktura společnosti --Firemní procesy --Aplikační podpora --Základní

Více

Ludvík Klema / Karel Malík Projekty ve veřejné správě Trnitá cesta od myšlenky k realizaci aneb pražský strážník 21. století

Ludvík Klema / Karel Malík Projekty ve veřejné správě Trnitá cesta od myšlenky k realizaci aneb pražský strážník 21. století Ludvík Klema / Karel Malík Projekty ve veřejné správě Trnitá cesta od myšlenky k realizaci aneb pražský strážník 21. století CORTIS Consulting s.r.o. Trnitá cesta od myšlenky k realizaci aneb pražský strážník

Více

Mobilní aplikace ve světě ERP. Asseco Solutions, a.s. a Simac Technik ČR, a.s.

Mobilní aplikace ve světě ERP. Asseco Solutions, a.s. a Simac Technik ČR, a.s. Mobilní aplikace ve světě ERP Michal Hanko Petr Kolda Asseco Solutions, a.s. a Simac Technik ČR, a.s. Skupina Asseco Solutions Asseco Solutions je průkopníkem a vizionářem na poli informačních systémů

Více

Přenos Know-How procesů výrobního plánování z českých závodů do závodů v Německu. TAL Conference

Přenos Know-How procesů výrobního plánování z českých závodů do závodů v Německu. TAL Conference Přenos Know-How procesů výrobního plánování z českých závodů do závodů v Německu TAL Conference 20.9.2017 Agenda Představení Strategie materiálového plánování Přenos know-how mezi výrobními zavody Zavedení

Více

Stručný popis součástí řešení a přínosů

Stručný popis součástí řešení a přínosů Stručný popis součástí řešení a přínosů Obsah Obsah... 2 Obecný popis... 3 Sběr dat... 3 Řízení výroby... 3 Kontrola kvality... 4 Maximální uživatelská otevřenost... 4 Přínosy pro oddělení kvality... 5

Více