Zdravotní výkony adiktologa eská asociace adiktolog ) Ond ej Sklená AT Konference Se

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zdravotní výkony adiktologa eská asociace adiktolog ) Ond ej Sklená 5. 6. 2013 AT Konference Se"

Transkript

1 Zdravotní výkony adiktologa eská asociace adiktolog ) Ond ej Sklená AT Konference Se

2 Obsah prezentace 1. Adiktologická ambulance a postup registrace 2. Legislativa 3. Zkušenost s registrací zdravotnického za ízení 4. Adiktolog ve zdravotnictví 5. Zdravotní výkony adiktologa 6. Diskuse

3 Adiktologie Zdravotní Sociální, školství, ze ství Léka i Neléka i: (adiktolog, sestra, psycholog) Sociální pracovníci, pedagogové, atd.

4 Ambulantní pé e - Adiktologická ambulance Od r je ambulantní pé e možná: ambulantní pé e léka ská ambulantní pé e v oborech neléka ských zdravotnických povoláních. Oborem léka ské pé e jsou návykové nemoci. Neléka ským zdravotnickým oborem je adiktologie. Adiktologická ambulance (neléka ská)

5 návykové nemoci léka ské obory FORMY ZDRAVOTNÍ PÉ E Ambulantní pé e žková pé e (pouze léka ská) neléka ská zdravotnická povolání akutní l žková pé e standardní následná l žková pé e stacionární pé e adiktolog adiktolog

6 Postup registrace NZZ a) splnit obecné podmínky k ud lení oprávn ní k poskytování zdravotních služeb (Podmínky pro ud lení oprávn ní k poskytování zdravotních služeb) b) splnit požadavky na minimální personální zabezpe ení zdravotních služeb (vyhláška MZ. 99/2012 Sb.) c) smluvn zajistit prostory, které budou spl ovat požadavky na minimální technické vybavení zdravotnických za ízení (vyhláška MZ. 92/102 Sb.).

7 Personální zabezpe ení Adiktolog: Zp sobilost k samostatnému výkonu zdravotnického povolání v oboru adiktologie, tj. registrovaný adiktolog (osv ení) Bezúhonnost Plná zp sobilost k právním úkon m Léka : Stacioná i ambulance - dostupnost léka se zvláštní odbornou zp sobilostí v návykových nemocech nebo psychiatra (vyhl.. 99/2012 Sb.) Dostupností zdravotnického pracovníka a jiného odborného pracovníka se rozumí dostupnost rady a pomoci prost ednictvím telefonu nebo elektronicky, v p ípad vyžádání fyzická p ítomnost v závislosti na naléhavosti provedení výkonu a na klinickém stavu pacienta.

8 Prostory a technické vybavení oprávn ní užívat k poskytování zdravotních služeb zdravotnické za ízení spl ující požadavky na technické a v cné vybavení (tj. nájemní smlouva; kolaudace, atd.) provozní ád zdravotnického za ízení schválený orgánem ve ejného zdraví (hygienická stanice)

9 Prostory ambulance - obecné podlahová plocha min. 13 m 2 + vybavení ekárna (min. 7 m 2, sedací nábytek) WC pro pacienty (WC + umyvadlo) možno spole né pro zam stnance a pacienty, jsou-li ve zdrav. za ízení max. 2 ordinace Vybavení ordinace tvo í: a) vyšet ovací lehátko, b) umyvadlo, c) d ez na mytí pom cek d) nábytek pro práci zdravotnických pracovník e) židle nebo k eslo pro pacienta,

10 Prostory ambulance -obecné f) stolky na p ístroje a nástroje, g) sk na nástroje a pom cky, h) kartoté ní sk, pokud není zdravotnická dokumentace vedena výhradn v elektronické podob nebo pokud není z ízena centrální kartotéka, i) tonometr, fonendoskop, teplom r léka ský, osobní váha, výškom r, j) pom cky pro poskytnutí první pomoci v etn kardiopulmonální resuscitace, tj. resuscita ní rouška nebo samorozpínací vak v etn masky, vzduchovody, rukavice, výbava pro stav ní krvácení k) lokální svítidlo vyšet ovací, l) prostor pro svlékání pacienta a odložení od vu.

11 Zvláštní požadavky alkotest tester na p ítomnost drog samostatné bezpe nostní signaliza ní za ízení, je-li poskytována substitu ní lé ba Místnost pro terapii, je-li poskytována stacionární pé e (Doporu ení obecné vybavení ambulance konzultujte s místní Hygienickou stanicí/krajským ú adem; Pohled na nezbytnost jednotlivého vybavení se m že v r zných krajích lišit).

12 Seznam p edkládaných doklad právnická osoba 1. Hygiena edkládá se provozní ád ke schválení 2. Krajský ú ad Žádost o ud lení oprávn ní k poskytování zdravotních služeb (formulá kraj). Doklad o z ízení nebo založení právnické osoby Doklad o bezúhonnosti osob, které jsou statutárním orgánem žadatele Doklady od odborného zástupce: Doklad o zp sobilosti k samostatnému výkonu zdravotnického povolání doklady o vzd lání léka i doklad o specializované zp sobilosti v oboru neléka ská povolání osv ení k výkonu zdravotnického povolání bez odborného dohledu

13 Seznam p edkládaných doklad právnická osoba doklad o zdravotní zp sobilosti k výkonu povolání (vydává reg. praktický léka ) doklad o bezúhonnosti prohlášení odborného zástupce, že souhlasí s ustanovením do funkce odborného zástupce Doklad o pracovn právním nebo obdobném vztahu k poskytovateli Prohlášení, že u žadatele netrvá žádná z p ekážek pro ud lení oprávn ní Doklad, z n hož vyplývá oprávn ní žadatele užívat prostory k poskytování zdravotních služeb. Prohlášení, že zdravotnické za ízení je pro poskytování zdravotních služeb technicky a v cn vybaveno. Provozní ád a rozhodnutí o schválení P (pravomocné) vydané orgánem ochrany ve ejného zdraví. Seznam zdravotnických pracovník a jiných odborných pracovník, kte í budou vykonávat zdravotnické povolání v pracovn právním nebo obdobném vztahu k žadateli, a to v rozsahu požadavk na minimální personální zabezpe ení zdravotních služeb (tabulka k vypln ní v p íloze).

14 Právní rámec zákon. 372/2011 Sb., o zdravotních službách vyhláška. 92/2012 Sb., o požadavcích na minimální technické a v cné vybavení zdravotnických za ízení vyhláška. 99/2012 sb., o požadavcích na minimální personální zabezpe ení zdravotních služeb zákon. 258/2000 Sb., o ochran ve ejného zdraví zákon. 48/1997 Sb., o ve ejném zdravotním pojišt ní vyhláška MZ. 134/1998 Sb., kterou se vydává seznam zdravotních výkon s bodovými hodnotami Zákon. 96/2004 Sb., zákon o neléka.zdrav.povoláních Vyhláška. 55/2011 Sb. o innostech zdrav.pracovník

15 Zkušenost s registrací adiktologické ambulance 1. Adiktologická ambulance Beroun registrováno - Nové za ízení v míst d íve existujícího NZZ 2. Adiktologická ambulance Praha Podolí - V procesu - Registrace stávajícího za ízení (DC Podolí) - Personáln zajišt no od po átku - Žádost M P4, Nutné stavební úpravy, povolení, kolaudace pro zdravotnický provoz (souhlas majitele, tj. M ) - Nutné po ízení dalšího vybavení

16

17 Adiktologické zdravotní výkony registra ní listy pro jednotlivé zdravotní výkony byli zpracovány pracovní skupinou AA v období listopad 2011 b ezen Pracovní skupina k Seznamu zdravotních výkon MZ R na svých jednáních ve dnech , a projednala a následn schválila návrhy eské asociace adiktolog k za azení nových zdravotních výkon profese adiktologa (neléka e)

18 919 proces p ípravy Kód odbornosti 919 (adiktolog) registra ního list zdravotního výkonu písemná žádost o možnost projednání návrhu na jednání Pracovní skupiny k SZV Postoupení návrh k p ipomínkování Vypo ádání p ipomínek Projednání návrh na jednání PS SZV

19 919 proces p ípravy Hodnocení návrh probíhá na základ : 1) kritického a objektivního posouzení medicínské efektivity navrhovaných postup na základ princip evidence-based medicine, p emž medicínská efektivita musí být porovnána s prokázaným lé ebným ínosem existujících postup ur ených k lé ve stejné, i obdobné indikaci, pokud to je možné, 2) ur ení relativní nákladovosti jednotlivých výkon, 3) ur ení celkových o ekávaných náklad pro systém ve ejného zdravotního pojišt ní a jejich vlivu na finan ní stabilitu systému.

20 Schválené zdravotní výkony 1. Vyšet ení adiktologem p i zahájení adiktologické pé e 2. Vyšet ení adiktologem kontrolní 3. Minimální kontakt adiktologa s pacientem 4. Adiktologická terapie individuální 5. Adiktologická terapie rodinná 6. Adiktologická terapie skupinová, typ I. Pro skupinu max. 9 osob

21 Ošet ovací dny Stávající ošet ovací dny, jež budou moci adiktologové využívat: se vykazuje za jeden den pobytu pacienta ve stacioná i, pokud délka pobytu dosáhne alespo 8 hodin. V p ípad stacioná e s psychoterapeutickým programem jako vodem k p ijetí do stacioná e pokud délka pobytu dosáhne alespo 6 hodin se vykazuje za jeden den pobytu pacienta ve stacioná i s frakcionovaným programem, pokud délka pobytu dosáhne alespo 3 hodin.

22 Vyšet ení adiktologem p i zahájení adiktologické pé e Výkon zahrnuje proces navázání spolupráce adiktologa s pacientem, získání anamnestických informací od pacienta, studium dostupné dokumentace, p ípadn jiný zp sob shromaž ování informací o pacientovi a jeho stavu a vyhodnocení chto informací. Sou ástí výkonu je zhodnocení celkového stavu pacienta se zvážením dalších pot ebných vyšet ení a následné stanovení terapeutického plánu a jeho edložení ke schválení indikujícímu léka i.

23 Vyšet ení adiktologem p i zahájení adiktologické pé e Kategorie: P - hrazen pln Omezení místem: A - pouze ambulantn Obvyklá doba trvání celého výkonu v minutách: 60.0 Sazba režie: 2.87 Body: 357 Nositelé: Index S4 (adiktolog; praxe 2 roky)

24 Vyšet ení adiktologem kontrolní Výkon se d je v rámci b žného sledování pacienta. Výkon zahrnuje proces navázání spolupráce adiktologa s pacientem, získání dopl ujících anamnestických informací od pacienta cílen zam ených k pr hu nebo výsledku lé by, údaj z mezidobí, studium dostupné dokumentace, atd. Sou ástí práce je edukace pacienta, zhodnocení subjektivních obtíží a jejich zm n, zhodnocení aktuálního celkového stavu pacienta se zvážením dalších pot ebných vyšet ení a p ípadná zm na terapeutického plánu.

25 Vyšet ení adiktologem kontrolní Kategorie: P - hrazen pln Omezení místem: A - pouze ambulantn Omezení frekvencí: 1/1 den, 3/1 tvrtletí Obvyklá doba trvání celého výkonu v minutách: 30.0 Sazba režie: 2.87 Body: 191 Nositelé: Index S4 (adiktolog; praxe 2 roky)

26 Minimální kontakt adiktologa s pacientem Výkon má interven ní, kontrolní a edukativní charakter. Popisuje odbornou práci s pacienty zahrnující krátkou intervenci, p edávání informací o ú incích a rizicích zneužívané návykové látky v etn doporu ení a postup minimalizace rizik spojených se zneužíváním chto látek. Rozhodnutí o termínu další kontroly, poskytnutí odpovídajících informací pacientovi,sepsání zprávy nálezu, administrativní innost spojená s výkonem, zápis o celém postupu do zdravotnické dokumentace.

27 Minimální kontakt adiktologa s pacientem Kategorie: P - hrazen pln Omezení místem: BOM - bez omezení Omezení frekvencí: 2/1 den, 12/1 tvrtletí Obvyklá doba trvání celého výkonu v minutách: 10.0 Sazba režie: 2.87 Body: 59 Nositelé: Index S4 (adiktolog; praxe 0)

28 Adiktologická terapie individuální Jedná se o soubor speciálních postup a technik, které využívá adiktolog p i individuální terapii adiktologických pacient. Sou ástí výkonu jsou následující techniky: (1) Nácvik aplikace obecných i specifických uzdravovacích technik, (2) psychoedukace pacienta, (3) kognitivn behaviorální techniky zam ené na zvládání b žných situací, (4) identifikace initel, které brání napl ování lé ebných cíl a formulování strategií zvládání (5) case management, (6) podpora v pé i o vlastní somatický stav pacienta, (7) prevence relapsu, (8) motiva ní trénink, (9) stress management, (10) stabilizace pacienta. P i ípadovém vedení adiktolog s pacientem vytvá í plán lé by zahrnující návazné zdravotní a sociální intervence i pr žn kontroluje napl ování terapeutického plánu.

29 Adiktologická terapie individuální Kategorie: P - hrazen pln Omezení místem: A - pouze ambulantn Omezení frekvencí: 1/1 den, 12/1 tvrtletí Obvyklá doba trvání celého výkonu v minutách: 45.0 Sazba režie: 2.87 Body: 249 Nositelé: Index S4 (adiktolog; praxe 2 roky)

30 Adiktologická terapie rodinná Jedná se o soubor speciálních postup a technik, které využívá adiktolog p i rodinné terapii rodinných íslušník a dalších blízkých adiktologických pacient na specializovaném pracovišti. Sou ástí výkonu je p ípadové vedení rodiny, tj. case management, edukace rodinných p íslušník, získání spolupráce p i lé pacienta, redukce udržovacího a umož ovacího chování ze strany rodiny a blízkých, stabilizace pacienta v rodinném prost edí a prevence relapsu. Využívají se standardní postupy systemické, psychodynamické, kognitivn behaviorální a integrativní terapie. Výkon je ur en pro pravidelnou terapii dle schváleného terapeutického plánu.

31 Adiktologická terapie rodinná Kategorie: P - hrazen pln Omezení místem: A - pouze ambulantn Omezení frekvencí: 1/1 den, 12/1 tvrtletí Obvyklá doba trvání celého výkonu v minutách: 45.0 Sazba režie: 2.87 Body: 249 Nositelé: Index S4 (adiktolog; praxe 2 roky)

32 Adiktologická terapie skupinová, typ I. Pro skupinu max. 9 osob Jedná se o soubor speciálních postup a technik, které využívá adiktolog p i skupinové terapii adiktologických pacient. Výkon využívá principy skupinové dynamiky v uznávaných p ístupech psychodynamické, kognitivn behaviorální a integrativní terapie. Výkon je ur en pro pravidelnou terapii dle schváleného terapeutického plánu. Velikost skupiny je max. 9 osob. Délka sezení je 90minut. Jde o zp sob práce v adiktologii nezbytný a pro ni specifický. Výkon se vykazuje na každého pacienta zvláš.

33 Adiktologická terapie skupinová, typ I. Pro skupinu max. 9 osob Kategorie: P - hrazen pln Omezení místem: A - pouze ambulantn Omezení frekvencí: 1/1 den, 12/1 tvrtletí Obvyklá doba trvání celého výkonu v minutách: 13.0 Sazba režie: 2.87 Body: 144 Nositelé: Index S4 (1. adiktolog; praxe 2 roky; 2. Adiktolog; praxe 2 roky)

34 Spole né podmínky vykazování zdravotních výkon adiktologa Statut zdravotnického za ízení Adiktolog s osv ením a 2 roky praxe ve ZZ Výkon je provád n na základ p edchozí indikace léka e (psychiatr, d tský psychiatr i AT). Revize pacientova stavu a lé ebného plánu probíhá ve spolupráci adiktologa s léka em každé 3 m síce Pr žné hodnocení pacientova stavu umož uje flexibiln reagovat na m nící se pot eby pacienta etn p ípadného p evedení do jiné lé by. Nezbytná spolupráce léka + adiktolog = formování spolupráce; omezené kompetence adiktologa;atd.)

35 Další postup Schválení ministrem zdravotnictví. Seznam zdravotních výkon s bodovými hodnotami by m l být vydán dle zám ru MZ R k s platností od Jednání s pojiš ovnami (po et AT léka, po et adiktolog, reálná vs. papírová adiktologická zdravotní pé e v krajích R) K celkem 177 adiktolog s osv ením

36 DOPORU ENÍ Pokud chcete pravideln dostávat informace ohledn profese Adiktologa a mít p ehled o ní v oboru Adiktologie ihlaste se ke lenství v eské asociaci adiktolog! Sta í 2 jednoduché kroky: 1. Odeslat p ihlášku a doklad o tom, že máte odbornost adiktologa 2. Zaplatit lenský poplatek 150K. Vše lze u init on line:

37 kuji Vám za pozornost eská asociace adiktolog Cyprichova 706/1, Praha 11,

Financování adiktologických služeb Ondřej Sklenář

Financování adiktologických služeb Ondřej Sklenář Financování adiktologických služeb Ondřej Sklenář Projekt NETAD Síťování vědecko-výzkumných kapacit a cílený rozvoj spolupráce mezi vysokými školami, veřejnou správou, soukromým a neziskovým sektorem v

Více

SMLOUVA MEZI ESKOU REPUBLIKOU A JAPONSKEM O SOCIÁLNÍM ZABEZPE ENÍ LÉKA SKÁ ZPRÁVA

SMLOUVA MEZI ESKOU REPUBLIKOU A JAPONSKEM O SOCIÁLNÍM ZABEZPE ENÍ LÉKA SKÁ ZPRÁVA SMLOUVA MEZI ESKOU REPUBLIKOU A JAPONSKEM O SOCIÁLNÍM ZABEZPE ENÍ LÉKA SKÁ ZPRÁVA Vyplní kompetentní instituce v Japonsku / lánky 13 až 19 Smlouvy / 13 19 lánek 7 Správního ujednání / ást A: Vyplní žadatel

Více

JEDNOTNÝ REGISTRA NÍ FORMULÁ Fyzická osoba - základní a živnostenská ást

JEDNOTNÝ REGISTRA NÍ FORMULÁ Fyzická osoba - základní a živnostenská ást ÁST A - PODNIKATEL 01 Podnikatel a) titul podací razítko JEDNOTNÝ REGISTRA NÍ FORMULÁ Fyzická osoba - základní a živnostenská ást b) jméno c) p íjmení d) titul 1) e) pohlaví f) rodné p íjmení g) rodinný

Více

Rámcová smlouva o vývoji a údržb systému AAA portál - II

Rámcová smlouva o vývoji a údržb systému AAA portál - II OD VODN NÍ VE EJNÉ ZAKÁZKY Rámcová smlouva o vývoji a údržb systému AAA portál II Od vodn ní ve ejné zakázky pro ú ely p edb žného oznámení Od vodn ní ú elnosti ve ejné zakázky obsahuje alespo Popis pot

Více

Kategorizace lé iv Doc. MUDr. Karel N me ek, CSc editel odboru lé iv a ZP VZP Brno,

Kategorizace lé iv Doc. MUDr. Karel N me ek, CSc editel odboru lé iv a ZP VZP Brno, Kategorizace lé iv 2006 Doc. MUDr. Karel N me ek, CSc editel odboru lé iv a ZP VZP Brno, 26. 5. 2006 Statut a jednací ád Komise pro kategorizaci lé iv l a potravin pro zvláš áštní léka ské ú ely a Statut

Více

Koncepce síťě adiktologických služeb - báze pro spolupráci?!

Koncepce síťě adiktologických služeb - báze pro spolupráci?! Koncepce síťě adiktologických služeb - báze pro spolupráci?! PhDr. Lenka Vavrinčíková, Ph.D. IV. podzimní adiktologická konference 10.10. 2014 Brno Koncepce sítě specializovaných adiktologických služeb

Více

Pravidla procesu hodnocení kvality a bezpe í pro l žkovou pé i e-iso, a.s.

Pravidla procesu hodnocení kvality a bezpe í pro l žkovou pé i e-iso, a.s. Pravidla procesu hodnocení kvality a bezpe í pro l žkovou pé i e-iso, a.s. Zpracoval Jméno, funkce Ing. Lenka Stránská Manager kvality Datum, podpis 10.dubna 2012 Vydání: 1 Strana: 1/8 Jméno, funkce Datum,

Více

ZDRAVOTNĚ SOCIÁLNÍ PRACOVNÍK A JEHO PŘÍPRAVA K ZAPOJENÍ DO PRÁCE MULTIDISCIPLINÁRNÍHO TÝMU VE ZDRAVOTNICKÉM ZAŘÍZENÍ

ZDRAVOTNĚ SOCIÁLNÍ PRACOVNÍK A JEHO PŘÍPRAVA K ZAPOJENÍ DO PRÁCE MULTIDISCIPLINÁRNÍHO TÝMU VE ZDRAVOTNICKÉM ZAŘÍZENÍ ZDRAVOTNĚ SOCIÁLNÍ PRACOVNÍK A JEHO PŘÍPRAVA K ZAPOJENÍ DO PRÁCE MULTIDISCIPLINÁRNÍHO TÝMU VE ZDRAVOTNICKÉM ZAŘÍZENÍ Mojžíšová A., Nekola V. Zdravotně sociální fakulta Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích

Více

lánek I. uzav ené mezi smluvními stranami: Poskytovatel zdravotních služeb: Sídlo (obec):

lánek I. uzav ené mezi smluvními stranami: Poskytovatel zdravotních služeb: Sídlo (obec): Dodatek. 87 ke Smlouv o poskytování a úhrad hrazených služeb. 9H61X725 ze dne 24. 6. 2009 (dále jen Smlouva ) (kombinovaná kapita n výkonová platba u praktických léka pro d ti a dorost) uzav ené mezi smluvními

Více

POKYNY K. podnikatel vyplní v v provozování živnosti po ze ) podnikatele. v je nutné uvést do kolonky také

POKYNY K. podnikatel vyplní v v provozování živnosti po ze ) podnikatele. v je nutné uvést do kolonky také dr_12zmenlist_info.pdf - Adobe Acrobat Professional POKYNY K podnikatel vyplní v v provozování živnosti po ze ) podnikatele 01 Uvede se živnost (živnosti), u 02 závazky. Pokud podnikatel ruší p i kolonce

Více

01. 08. 2015 31. 07. 2019

01. 08. 2015 31. 07. 2019 OD VODN NÍ VE EJNÉ ZAKÁZKY Zajišt ní pravidelných úklidových prací pro OSSZ Bruntál, OSSZ FrýdekMístek, OSSZ Karviná, OSSZ Nový Ji ín, OSSZ Opava a OSSZ Ostrava ve ejné zakázky pro ú ely p edb žného oznámení

Více

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O UMÍST NÍ STAVBY ÁST A

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O UMÍST NÍ STAVBY ÁST A P íloha. 1 k vyhlášce. 503/2006 Sb. Adresa p íslušného ú adu Ú ad:... Ulice:... PS, obec:... V c: ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O UMÍST NÍ STAVBY v územním ízení ve zjednodušeném územním ízení podle ustanovení

Více

Vzd lávání léka a zákon. 95/2004 Sb.

Vzd lávání léka a zákon. 95/2004 Sb. Vzd lávání léka a zákon. 95/2004 Sb. B ezen 2008 Jolana T šinová Zákon o léka ích rozlišuje zdravotnické povolání léka e, zubního lékal e a farmaceuta rozlišuje podmínky odborné a specializované zp sobilosti

Více

Pokyny pro zdravotnické z a ízení poskytující substitu ní lé bu (papírové hlá enky)

Pokyny pro zdravotnické z a ízení poskytující substitu ní lé bu (papírové hlá enky) Pokyny pro zdravotnické z a ízení poskytující substitu ní lé bu (papírové hlá enky) Registrace zdravotnického za ízení, které poskytuje substitu ní lé bu, do Národního registru u ivatel léka sky indikované

Více

V. adiktologická konference. ADIKTOLOG VE ZDRAVOTNICTVÍ NOVÁ ROLE, NOVÉ MOŽNOSTI? Bc. Vojtěch Janouškovec, DiS Bc. Ondřej Sklenář

V. adiktologická konference. ADIKTOLOG VE ZDRAVOTNICTVÍ NOVÁ ROLE, NOVÉ MOŽNOSTI? Bc. Vojtěch Janouškovec, DiS Bc. Ondřej Sklenář V. adiktologická konference jihočeského kraje ADIKTOLOG VE ZDRAVOTNICTVÍ NOVÁ ROLE, NOVÉ MOŽNOSTI? Bc. Vojtěch Janouškovec, DiS Bc. Ondřej Sklenář Obsah prezentace Adiktolog Legislativa Adiktologické výkony

Více

01. 08. 2015 31. 07. 2019

01. 08. 2015 31. 07. 2019 OD VODN NÍ VE EJNÉ ZAKÁZKY Zajišt ní strážní služby, recep ní služby a obsluhy PbÚ pro OSSZ FrýdekMístek, OSSZ Karviná, OSSZ Nový Ji ín, OSSZ Opava a OSSZ Ostrava ve ejné zakázky pro ú ely p edb žného

Více

VNIT NÍ SM RNICE 1)PRO ZADÁVÁNÍ NABÍDKOVÝCH ÍZENÍ 2)PRO EVIDENCI A ZADÁVÁNÍ VE EJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU

VNIT NÍ SM RNICE 1)PRO ZADÁVÁNÍ NABÍDKOVÝCH ÍZENÍ 2)PRO EVIDENCI A ZADÁVÁNÍ VE EJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU VNIT NÍ SM RNICE 1)PRO ZADÁVÁNÍ NABÍDKOVÝCH ÍZENÍ 2)PRO EVIDENCI A ZADÁVÁNÍ VE EJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU OBEC TY KOLY ÁST I Úvodní ustanovení LÁNEK 1 edm t úpravy Tato sm rnice upravuje zp sob a postup

Více

Sociální pojišt ní migrujících ob an EU

Sociální pojišt ní migrujících ob an EU ESKÁ ESKÁ SPRÁVA SPRÁVA SOCIÁLNÍHO ZABEZPE ENÍ Sociální pojišt ní migrujících ob an EU Milan Novotný metodik SSZ HK Hradec Králové, 28.2.2012 Lidé na prvním míst ESKÁ ESKÁ SPRÁVA SOCIÁLNÍHO ZABEZPE ENÍ

Více

Do 48 m síc od platnosti a ú innosti smlouvy

Do 48 m síc od platnosti a ú innosti smlouvy OD VODN NÍ VE EJNÉ ZAKÁZKY ve ejné zakázky pro ú ely p edb žného oznámení ú elnosti ve ejné zakázky obsahuje alespo Popis pot eb, které mají být spln ním ve ejné zakázky napln ny. Popis p edm tu ve ejné

Více

Psychiatrická nemocnice ( lé ebna):

Psychiatrická nemocnice ( lé ebna): Psychiatrická nemocnice ( lé ebna): Psychiatrická nemocnice je léka ské za ízení, které se zam uje p evážn na lé bu závažných duševních onemocn ní. Psychiatrické nemocnice se mohou lišit v metodice a postupu

Více

Zajišt ní servisních služeb uživatelských PC

Zajišt ní servisních služeb uživatelských PC OD VODN NÍ VE EJNÉ ZAKÁZKY Zajišt ní servisních služeb uživatelských PC Od vodn ní ve ejné zakázky pro ú ely p edb žného oznámení Od vodn ní ú elnosti ve ejné zakázky obsahuje alespo Popis pot eb, které

Více

Služba na tomto služebním míst bude vykonávána ve služebním pom ru na dobu neur itou.

Služba na tomto služebním míst bude vykonávána ve služebním pom ru na dobu neur itou. Oznámení o vyhlášení výb rového ízení na služební místo vrchní rada - vedoucí odd lení léka ské posudkové služby pracovišt eské správy sociálního zabezpe ení eské Bud jovice. j.: 4300-12019775-9.1.2016/OZN

Více

Adresa p íslušného ú adu. Ú ad:... Ulice:... PS, obec:...

Adresa p íslušného ú adu. Ú ad:... Ulice:... PS, obec:... P íloha. 2 k vyhlášce. 503/2006 Sb. Adresa p íslušného ú adu Ú ad:... Ulice:... PS, obec:... V c: ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O ZM N VYUŽITÍ ÚZEMÍ v územním ízení ve zjednodušeném územním ízení podle ustanovení

Více

Rozsah a povinnosti strážní služby, recep ní služby a obsluhy PbÚ OSSZ Frýdek-Místek

Rozsah a povinnosti strážní služby, recep ní služby a obsluhy PbÚ OSSZ Frýdek-Místek Rozsah a povinnosti strážní služby, recep ní služby a obsluhy PbÚ OSSZ Frýdek-Místek A) Rozsah 1. edm tem pln ní je zabezpe ení strážní služby a recep ní služby, tzn., obsluha vrátnice, fyzická ostraha

Více

Informace . 14/2010/14/OLVV. Informace k volbám do zastupitelstev obcí a Senátu Parlamentu eské republiky

Informace . 14/2010/14/OLVV. Informace k volbám do zastupitelstev obcí a Senátu Parlamentu eské republiky Krajský ú ad Jiho eského kraje, Odbor legislativy a vnit ních v cí Informace. 14/2010/14/OLVV Informace k volbám do zastupitelstev obcí a Senátu Parlamentu eské republiky 1. Rozhodnutí prezidenta republiky

Více

Jednací ád výbor Zastupitelstva m styse erný D l

Jednací ád výbor Zastupitelstva m styse erný D l stys erný D l Zastupitelstvo m styse erný D l Jednací ád výbor Zastupitelstva m styse erný D l Zastupitelstvo m styse erný D l se usneslo vydat v souladu se zákonem. 128/2000 Sb., o obcích (obecní z ízení),

Více

s pln ním ve ejné zakázky, napln ny. - Popis p edm tu ve ejné zakázky. - Popis vzájemného vztahu edm tu ve ejné zakázky a pot eb zadavatele.

s pln ním ve ejné zakázky, napln ny. - Popis p edm tu ve ejné zakázky. - Popis vzájemného vztahu edm tu ve ejné zakázky a pot eb zadavatele. Centralizace APV OSV OD VODN NÍ VE EJNÉ ZAKÁZKY Od vodn ní ve ejné zakázky pro ú ely p edb žného oznámení Od vodn ní ú elnosti ve ejné zakázky obsahuje alespo Popis pot eb, které mají být spln ním ve ejné

Více

ZAOSTŘENO NA DROGY 6. obsah. Souhrn. Vstup adiktologických služeb do systému zdravotnictví

ZAOSTŘENO NA DROGY 6. obsah. Souhrn. Vstup adiktologických služeb do systému zdravotnictví ZAOSTŘENO NA DROGY 6 NÁRODNĺ MONITOROVACĺ STŘEDISKO PRO DROGY A DROGOVÉ ZÁVISLOSTI Vstup adiktologických služeb do systému zdravotnictví Praktický návod registrace a provozu adiktologické služby jako zdravotnického

Více

Žádost o p ísp vek na zapracování

Žádost o p ísp vek na zapracování Registra ní íslo ÚP: PZ Ú ad práce R krajská pobo ka v: OSÚ S 15 Žádost o p ísp vek na zapracování 116 zákona. 435/2004 Sb., o zam stnanosti, ve zn ní pozd jších p edpis, 29 vyhlášky. 518/2004 Sb., kterou

Více

POKYNY K VYPLN NÍ JEDNOTNÉHO REGISTRA NÍHO FORMULÁ E FYZICKÁ OSOBA

POKYNY K VYPLN NÍ JEDNOTNÉHO REGISTRA NÍHO FORMULÁ E FYZICKÁ OSOBA 08JedRegFormFO_pok.pdf POKYNY K VYPLN NÍ JEDNOTNÉHO REGISTRA NÍHO FORMULÁ E FYZICKÁ OSOBA ÁST A PODNIKATEL 01 Podnikatel o) Vyplní osoba, které již bylo identifika ní íslo p id leno. p) Vyplní pouze podnikatel

Více

Hodnotící standardy procesu hodnocení kvality a bezpe í pro poskytovatele žkové zdravotní pé e e-iso, a.s.

Hodnotící standardy procesu hodnocení kvality a bezpe í pro poskytovatele žkové zdravotní pé e e-iso, a.s. Hodnotící standardy procesu hodnocení kvality a bezpe í pro poskytovatele žkové zdravotní pé e e-iso, a.s. Zpracoval Jméno, funkce Ing. Lenka Švejdarová Project manager Datum, podpis 10.dubna 2012 Vydání:

Více

SSZ Rámcová smlouva o vývoji a údržb aplika ního programového vybavení pro oblast OCR linek

SSZ Rámcová smlouva o vývoji a údržb aplika ního programového vybavení pro oblast OCR linek OD VODN NÍ VE EJNÉ ZAKÁZKY SSZ Rámcová smlouva o vývoji a údržb aplika ního programového vybavení pro oblast OCR linek Od vodn ní ve ejné zakázky pro ú ely p edb žného oznámení Od vodn ní ú elnosti ve

Více

Národního registru u ivatel léka sky indikovaných substitu ních látek (papírové hlá enky)

Národního registru u ivatel léka sky indikovaných substitu ních látek (papírové hlá enky) PRAVIDLA A FORMULÁ E PRO ZAVÁD NÍ/RU ENÍ U IVATEL do Národního registru u ivatel léka sky indikovaných substitu ních látek (papírové hlá enky) 1 ZAVÁD NÍ NOVÝCH U IVATEL 1.1 Zpravodajské jednotky (Zdra

Více

Dotační program vyhlášený obcí Dobříkov. Podpora, rozvoj a prezentace sportu, sportovních a spolkových aktivit v roce 2016. Základní ustanovení

Dotační program vyhlášený obcí Dobříkov. Podpora, rozvoj a prezentace sportu, sportovních a spolkových aktivit v roce 2016. Základní ustanovení Příloha č.2. Dotační program vyhlášený obcí Dobříkov Podpora, rozvoj a prezentace sportu, sportovních a spolkových aktivit v roce 2016 1. Právní předpisy a dokumenty Základní ustanovení Podpora poskytovaná

Více

Systém adiktologické péče v síti služeb na okresním městě

Systém adiktologické péče v síti služeb na okresním městě Systém adiktologické péče v síti služeb na okresním městě AT konference Seč 2016 Mgr. Josef Soukal Síť adiktologických služeb Primární prevence (všeobecná a selektivní) AT ordinace (do 12/2015), nyní jen

Více

Je-li z ízeno více organizací státního odborného dozoru, vymezí jejich p sobnost Ministerstvo práce a sociálních v cí p i jejich z ízení.

Je-li z ízeno více organizací státního odborného dozoru, vymezí jejich p sobnost Ministerstvo práce a sociálních v cí p i jejich z ízení. 174/1968 Sb. ZÁKON o státním odborném dozoru nad bezpe ností práce ve zn ní zákona. 575/1990 Sb., zákona. 159/1992 Sb., v úplném zn ní zákona. 396/1992 Sb., (platí od 1. 1. 20172012 do 31. 12. 2016) ve

Více

Metodická pomůcka pro hodnotitele

Metodická pomůcka pro hodnotitele Metodická pomůcka pro hodnotitele Hodnocení činnosti vysokých škol a jejich součástí Akreditační komisí listopad 2015 Hodnocení vysokých škol Dle článku 3 Statutu Akreditační komise provádí Akreditační

Více

I. SPRÁVNÍ ORGÁN. eská národní banka II. ŽADATEL. Fyzická osoba Jméno(a) a p íjmení Rodné íslo 1/ Datum narození. Právnická osoba VZOR

I. SPRÁVNÍ ORGÁN. eská národní banka II. ŽADATEL. Fyzická osoba Jméno(a) a p íjmení Rodné íslo 1/ Datum narození. Právnická osoba VZOR VZOR Žádost o p edchozí souhlas k nabytí nebo zvýšení kvalifikované ú asti na právnické osob podle zákona. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu, ve zn ní pozd jších p edpis ( dále jen zákon )

Více

Žádost o p ísp vek na z ízení spole ensky ú elného pracovního místa uchaze em o zam stnání za ú elem výkonu samostatné výd le né innosti

Žádost o p ísp vek na z ízení spole ensky ú elného pracovního místa uchaze em o zam stnání za ú elem výkonu samostatné výd le né innosti 10ZadPrispSUPM_SVC2.pdf Registra ní íslo ÚP: SÚPM SV Ú ad práce: OSÚ S 10 Žádost o p ísp vek na z ízení spole ensky ú elného pracovního místa uchaze em o zam stnání za ú elem výkonu samostatné výd le né

Více

Pojišt ní odpov dnosti za škodu zp sobenou provozem vozidel a havarijní pojišt ní vozidel SSZ

Pojišt ní odpov dnosti za škodu zp sobenou provozem vozidel a havarijní pojišt ní vozidel SSZ OD VODN NÍ VE EJNÉ ZAKÁZKY Pojišt ní odpov dnosti za škodu zp sobenou provozem vozidel a havarijní pojišt ní vozidel SSZ ve ejné zakázky pro ú ely p edb žného oznámení ú elnosti ve ejné zakázky obsahuje

Více

Návrh ZÁV RE NÝ Ú ET ZA ROK Jezero Milada dobrovolný svazek obcí I

Návrh ZÁV RE NÝ Ú ET ZA ROK Jezero Milada dobrovolný svazek obcí I Návrh ZÁV RE NÝ Ú ET ZA ROK 2009 Jezero Milada dobrovolný svazek obcí I 71234772 Záv re ný ú et je zpracován v souladu se zákonem. 250/2000 Sb. o rozpo tových pravidlech územních rozpo t. 1. Údaje o pln

Více

Výpočet dotace na jednotlivé druhy sociálních služeb

Výpočet dotace na jednotlivé druhy sociálních služeb Výpočet dotace na jednotlivé druhy sociálních služeb (dotace ze státního rozpočtu na rok 2015) Popis způsobu výpočtu optimální výše finanční podpory - Liberecký kraj Kraj bude při výpočtu dotace postupovat

Více

datovou schránkou adresát: Lucon CZ s.r.o. Mozartova 928/12 Praha 5 - Smíchov 150 00

datovou schránkou adresát: Lucon CZ s.r.o. Mozartova 928/12 Praha 5 - Smíchov 150 00 datovou schránkou adresát: Lucon CZ s.r.o. Mozartova 928/12 Praha 5 - Smíchov 150 00 O: 475 45 941 Váš dopis zna ky/ze dne Naše zna ka (.j) 842/26-2015 Vy izuje linka 2493 / Mgr. Richter V Praze dne 14.

Více

Od vodn ní p im enosti požadavk na technické kvalifika ní p edpoklady pro pln ní ve ejné zakázky na dodávky, pokud požaduje 1

Od vodn ní p im enosti požadavk na technické kvalifika ní p edpoklady pro pln ní ve ejné zakázky na dodávky, pokud požaduje 1 OD VODN NÍ VE EJNÉ ZAKÁZKY SSZ Podpora a další rozvoj ešení interaktivních formulá. ve ejné zakázky pro ú ely p edb žného oznámení ú elnosti ve ejné zakázky obsahuje alespo - Popis pot eb, které mají být

Více

Velká RIA k zákonu. 254/2001 Sb., o vodách a o zm n n kterých p edpis (vodní zákon)

Velká RIA k zákonu. 254/2001 Sb., o vodách a o zm n n kterých p edpis (vodní zákon) Národní 981/ 17, Praha 1 Staré M sto, 110 08 tel.: +420 224 232 754, +420 224 224 242, fax: +420 224 238 738, e-mail: mail@eeip.cz Velká RIA k zákonu. 254/2001 Sb., o vodách a o zm n n kterých p edpis

Více

. M a t e r i á l pro sch zi Rady m sta Prost jova, konanou dne

. M a t e r i á l pro sch zi Rady m sta Prost jova, konanou dne . M a t e r i á l pro sch zi Rady m sta Prost jova, konanou dne 16. 6. 2015. Název materiálu: P edkládá: Návrh zm ny organiza ní struktury Magistrátu m sta Prost jova. Ing. Lubomír Baláš, tajemník Magistrátu

Více

Název IČO MUDr. Straková Jaroslava. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

Název IČO MUDr. Straková Jaroslava. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE IČO 4 7 7 3 0 4 8 0 IČZ smluvního ZZ 4 3 1 6 3 0 0 0 Číslo smlouvy 5 P 4 3 A 0 0 4 Název IČO MUDr. Straková Jaroslava PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ

Více

STANOVY. ob anského sdružení Ponton, ob anské sdružení. Název

STANOVY. ob anského sdružení Ponton, ob anské sdružení. Název STANOVY ob anského sdružení Ponton, ob anské sdružení Název právnické osoby: Ponton, ob anské sdružení l. 1 Název l. 2 Sídlo Sídlo právnické osoby: Plze, Podmostní 1, PS 301 12 l. 3 Právní postavení (1)

Více

117D613 Euroklí Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2013 (dále jen Zásady podprogramu )

117D613 Euroklí Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2013 (dále jen Zásady podprogramu ) íloha. 1 RM. 155/2012-52 117D613 Euroklí Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2013 (dále jen Zásady podprogramu ) Správce podprogramu: Ur ená banka: Ministerstvo pro místní rozvoj (dále jen

Více

Zpráva o výsledku p ezkoumání hospoda ení územního samosprávného celku Obec Mi kov za období od 1.1.2017 do 31.12.2017 Zpráva o výsledku p ezkoumání hospoda ení 1/6 I. VŠEOBECNÉ INFORMACE Název ÚSC: Obec

Více

Kapitola 2. Obecná pravidla pro vykazování výkonů. x x x

Kapitola 2. Obecná pravidla pro vykazování výkonů. x x x Platné znění částí vyhlášky č. 134/1998 Sb., kterou se vydává seznam zdravotních výkonů s bodovými hodnotami, ve znění pozdějších předpisů, s vyznačením navrhovaných změn (vypouštěný text je přeškrtnut,

Více

Žádost OSV o vystavení potvrzení o p íslušnosti k právním edpis m sociálního zabezpe ení

Žádost OSV o vystavení potvrzení o p íslušnosti k právním edpis m sociálního zabezpe ení Eviden ní štítek Žádost OSV o vystavení potvrzení o p íslušnosti k právním edpis m sociálního zabezpe ení Tato žádost slouží pro ú ely ur ení p íslušnosti k právním p edpis m sociálního zabezpe ení v souladu

Více

I. Rejst íkový soud. II. Navrhovatel

I. Rejst íkový soud. II. Navrhovatel Pokyny k vypln ní formulá e pro podání návrhu na zápis nebo zápis zm ny zapsaných údaj do obchodního rejst íku u evropského zájmového hospodá ského sdružení I. Rejst íkový soud 1 Adresa rejst íkového soudu,

Více

ezkoušení revizních technik elektrických za ízení

ezkoušení revizních technik elektrických za ízení Agentura WEC Ing. Radim Jane ek, Ploukonice 46, 511 01 Turnov Akreditované vzd lávací za ízení Ministerstva školství, mládeže a t lovýchovy R pro kvalifikaci elektro vyhláška 50/78 Sb. Vás zve na kurz

Více

Zakázka bude pln na b hem roku 2014 a v následujících 48 sících od uzav ení smlouvy.

Zakázka bude pln na b hem roku 2014 a v následujících 48 sících od uzav ení smlouvy. OD VODN NÍ VE EJNÉ ZAKÁZKY Služba na zajišt ní provozu a expertní podpory datové sít Od vodn ní ve ejné zakázky pro ú ely p edb žného oznámení Od vodn ní ú elnosti ve ejné zakázky obsahuje alespo Popis

Více

Pravidla pro poskytování VFP pro kulturní spolky

Pravidla pro poskytování VFP pro kulturní spolky Pravidla pro poskytování VFP pro kulturní spolky lánek I. Ú el pravidel 1. Pravidla pro poskytování ve ejné finan ní podpory pro kulturní spolky (dále jen Pravidla) jsou ur ena k poskytování finan ních

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE Ministerstvo pro místní rozvoj odbor hospodá ských služeb VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE ve zjednodušeném podlimitním ízení dle 38 zákona. 137/2006 Sb., o ve ejných zakázkách (dále jen

Více

Informace ze zdravotnictví Ústeckého kraje

Informace ze zdravotnictví Ústeckého kraje Informace ze zdravotnictví Ústeckého kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky eské republiky Ústí nad Labem 14 3.11.2003 Ekonomika vybraných samostatných ordinací a dalších zdravotnických za

Více

Základní teze a vývoj ípravy nového zákona o realitním zprost edkování

Základní teze a vývoj ípravy nového zákona o realitním zprost edkování Základní teze a vývoj ípravy nového zákona o realitním zprost edkování MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Ing. Zde ka Niklasová 3. 11. 2014 editelka odboru ve ejných dražeb a realitní innosti Základní východiska

Více

edm t a p sobnost vyhlášky

edm t a p sobnost vyhlášky O b e c S v i t á v k a Obecn závazná vyhláška. 2/2004 kterou se stanoví provoz systému shromaž ování, sb ru, p epravy, íd ní, využívání a odstra ování komunálních odpad a místní poplatek za provoz tohoto

Více

Název IČO PSYCHIATRIE Dědina s.r.o. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

Název IČO PSYCHIATRIE Dědina s.r.o. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE IČO 2 4 8 3 9 7 1 0 IČZ smluvního ZZ 1 4 2 0 3 0 0 0 Číslo smlouvy 6 A 1 4 A 2 0 3 Název IČO PSYCHIATRIE Dědina s.r.o. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ

Více

HLAVA III PODROBNOSTI O VEDENÍ ÚST EDNÍHO SEZNAMU OCHRANY P ÍRODY

HLAVA III PODROBNOSTI O VEDENÍ ÚST EDNÍHO SEZNAMU OCHRANY P ÍRODY HLAVA III PODROBNOSTI O VEDENÍ ÚST EDNÍHO SEZNAMU OCHRANY P ÍRODY (K 42 odst. 2 zákona) 5 (1) Úst ední seznam ochrany p írody (dále jen "úst ední seznam") zahrnuje soupis, popis, geometrické a polohové

Více

Rámcová smlouva o vývoji a údržb APV pro oblast výb ru pojistného od zam stnavatel a nemocenského pojišt ní OSV - II

Rámcová smlouva o vývoji a údržb APV pro oblast výb ru pojistného od zam stnavatel a nemocenského pojišt ní OSV - II OD VODN NÍ VE EJNÉ ZAKÁZKY Rámcová smlouva o vývoji a údržb APV pro oblast výb ru pojistného od zam stnavatel a nemocenského pojišt ní OSV II Od vodn ní ve ejné zakázky pro ú ely edb žného oznámení Od

Více

A. Identifika ní údaje zam stnavatele, právní forma a p edm t podnikání nebo innosti: Název zam stnavatele 1) :

A. Identifika ní údaje zam stnavatele, právní forma a p edm t podnikání nebo innosti: Název zam stnavatele 1) : apz_zadost_vpp.pdf Registra ní íslo ÚP: VPP Ú ad práce: OSÚ S 10 Žádost o p ísp vek na vytvo ení pracovních p íležitostí v rámci ve ejn prosp šných prací 112 zákona. 435/2004 Sb., o zam stnanosti, ve zn

Více

NOVELIZACE KRIZOVÉHO ZÁKONA

NOVELIZACE KRIZOVÉHO ZÁKONA NOVELIZACE KRIZOVÉHO ZÁKONA Ivan Kole ák, Daniel Miklós, Marika Rosinová Abstrakt: Zhodnocení deseti let platnosti tzv. krizové legislativy. Zd vodn ní pot eby novelizace krizového zákona (zapracování

Více

Výtah ze školního ádu 1. Základním úkolem žáka je u it se ve škole v souladu se svými schopnostmi tak, aby se stal vzd laným a slušným ob anem, který najde odpovídající uplatn ní v dalším život. 2. Žák

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň Příloha č. I PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE DOTAČNÍHO PROGRAMU Program podpory projektů protidrogové prevence v Plzeňském kraji 2016 I. Úvodní ustanovení Plzeňský kraj vyhlašuje na základě usnesení Rady

Více

Zákon 561/2004 Sb., o p edškolním, základním, st edním, vyšším odborném a jiném vzd lávání (školský zákon)

Zákon 561/2004 Sb., o p edškolním, základním, st edním, vyšším odborném a jiném vzd lávání (školský zákon) Zákon 561/2004 Sb., o p edškolním, základním, st edním, vyšším odborném a jiném vzd lávání (školský zákon) ijímání ke vzd lávání ve st ední škole 59 Podmínky p ijetí ke vzd lávání ve st ední škole (1)

Více

Název IČO První psychiatrická s.r.o. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

Název IČO První psychiatrická s.r.o. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE IČO 0 2 2 8 2 1 9 4 IČZ smluvního ZZ 2 8 3 1 3 0 0 0 Číslo smlouvy 6 S 2 8 A 3 1 3 Název IČO První psychiatrická s.r.o. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ

Více

HLÁŠENÍ VZNIKU, ZM NY, ZÁNIKU POSKYTOVATELE ZDRAVOTNÍCH SLUŽEB (PZS) - 1

HLÁŠENÍ VZNIKU, ZM NY, ZÁNIKU POSKYTOVATELE ZDRAVOTNÍCH SLUŽEB (PZS) - 1 Ministerstvo zdravotnictví Schváleno SÚ pro Ministerstvo zdravotnictví. V 181/2015 ze dne 17.9.2015 v rámci Programu statistických zjiš ování na rok 2015. Vypln ný výkaz p edložte pracovišti státní statistické

Více

Školení revizních technik elektrických za ízení E2A

Školení revizních technik elektrických za ízení E2A Agentura WEC Ing. Radim Jane ek, Ploukonice 46, 511 01 Turnov Akreditované vzd lávací za ízení Ministerstva školství, mládeže a t lovýchovy R pro kvalifikaci elektro vyhláška 50/78 Sb. Vás zve na kurz

Více

Než za nete vypl ovat tiskopis, p e t te si, prosím, pokyny. P IZNÁNÍ. k dani z p íjm právnických osob

Než za nete vypl ovat tiskopis, p e t te si, prosím, pokyny. P IZNÁNÍ. k dani z p íjm právnických osob dz_dppo0_.pdf Než za te vypl ovat tiskopis, p e t te si, prosím, pokyny. Finan nímu ú adu v, ve, pro 0 Da ové identi ka ní íslo 0 Identi ka ní íslo 0 Da ové p iznání ádné dodate né D vody pro podání dodate

Více

jsou p ipojeny v dokladové ásti dokumentace, s uvedením p íslušného vlastníka,.j. a data vydání, a to na úseku:

jsou p ipojeny v dokladové ásti dokumentace, s uvedením p íslušného vlastníka,.j. a data vydání, a to na úseku: bezpe nosti státu civilní ochrany požární ochrany další, není-li uvedeno výše....... 11. Stanoviska vlastník ve ejné dopravní a technické infrastruktury k možnosti a zp sobu napojení, vyzna ená na situa

Více

íloha ro ní ú etní záv rky sestavené ke dni

íloha ro ní ú etní záv rky sestavené ke dni íloha ro ní ú etní záv rky sestavené ke dni 31.12.2008 l. 1 Informace o ú etní jednotce Název etní jednotky : sto Vimperk sídlo : Steinbrenerova 6, Vimperk, 385 17 Identifika ní íslo : 00250805 právní

Více

Copyright 1996-2001 Dale Carnegie & Associates, Inc.

Copyright 1996-2001 Dale Carnegie & Associates, Inc. Copyright 1996-2001 Dale Carnegie & Associates, Inc. Zásady pro poskytování dotací POV z rozpo tu Olomouckého kraje Vznik obsah a ízení POV Podmínky pro poskytnutí dotace Základní kritéria pro hodnocení

Více

Rozsah a etnost provád ných úklidových prací OSSZ Olomouc

Rozsah a etnost provád ných úklidových prací OSSZ Olomouc P íloha.1 Rozsah a etnost provád ných úklidových prací OSSZ Olomouc A) Rozsah Úklidové práce budou provád ny ve všech prostorách budovy OSSZ Olomouc, t. Kosmonaut 1151/6C, Olomouc o celkové vým e 6.777

Více

R O Z H O D N U T Í. ú z e m n í r o z h o d n u t í

R O Z H O D N U T Í. ú z e m n í r o z h o d n u t í M stský ú ad Sedl any odbor výstavby a územního plánování 264 01 SEDL ANY.j: V Sedl anech dne: 31.8.2011 Vy izuje: Petr Lomoz Telefon: 318 822 742, linka 141 R O Z H O D N U T Í Dne 20.7.2011 podala Obec

Více

ENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA

ENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA VE EJNÁ NABÍDKA POZEMK UR ENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA. 95/1999 Sb., O PODMÍNKÁCH P EVODU ZEM D LSKÝCH A LESNÍCH POZEMK Z VLASTNICTVÍ STÁTU NA JINÉ OSOBY, VE ZN NÍ POZD JŠÍCH P EDPIS (DÁLE JEN ZÁKON

Více

I. SPRÁVNÍ ORGÁN eská národní banka II. ŽADATEL III. ŽÁDOST VZOR. Sídlo Na P íkop 28, Praha 1, PS 115 03 Podatelna Senovážná 3, Praha 1, PS 115 03

I. SPRÁVNÍ ORGÁN eská národní banka II. ŽADATEL III. ŽÁDOST VZOR. Sídlo Na P íkop 28, Praha 1, PS 115 03 Podatelna Senovážná 3, Praha 1, PS 115 03 Příloha č. 6 k vyhlášce č. 255/2008 Sb. VZOR Žádost o p edchozí souhlas k výkonu funkce vedoucí osoby podle zákona. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu, ve zn ní pozd jších p edpis ( dále jen

Více

M sto Uherský Brod Zastupitelstvo m sta Uherský Brod

M sto Uherský Brod Zastupitelstvo m sta Uherský Brod M sto Uherský Brod Zastupitelstvo m sta Uherský Brod M sto Uherský Brod vydává v souladu s ustanovením 27 odstavce 2 zák.. 250/2000 Sb., o rozpo tových pravidlech územních rozpo t, ve zn ní pozd jších

Více

V rámci aplika ního vybavení pro oblast vymáhání pohledávek - APV INS, INS-MKV a SPR zajistit:

V rámci aplika ního vybavení pro oblast vymáhání pohledávek - APV INS, INS-MKV a SPR zajistit: OD VODN NÍ VE EJNÉ ZAKÁZKY Rámcová smlouva o vývoji a údržb APV pro vymáhání pohledávek Od vodn ní ve ejné zakázky pro ú ely p edb žného oznámení Od vodn ní ú elnosti ve ejné zakázky obsahuje alespo Popis

Více

Pokyny k vypln ní formulá e pro podání návrhu na zápis nebo zápis zm ny zapsaných údaj do obchodního rejst íku u družstva.

Pokyny k vypln ní formulá e pro podání návrhu na zápis nebo zápis zm ny zapsaných údaj do obchodního rejst íku u družstva. Pokyny k vypln ní formulá e pro podání návrhu na zápis nebo zápis zm ny zapsaných údaj do obchodního rejst íku u družstva. I. Rejst íkový soud 1 Adresa rejst íkového soudu, jemuž je návrh ur en. Aktuální

Více

Případové studie: 53-41-M/01 Zdravotnický asistent Škola: Střední zdravotnická škola, Prostějov, Vápenice 3, 796 01 Prostějov

Případové studie: 53-41-M/01 Zdravotnický asistent Škola: Střední zdravotnická škola, Prostějov, Vápenice 3, 796 01 Prostějov 1 Případové studie: 53-41-M/01 Zdravotnický asistent Škola: Střední zdravotnická škola, Prostějov, Vápenice 3, 796 01 Prostějov Úvodní komentář k případové studii: Střední zdravotnická škola působí v regionu

Více

KVALIFIKA NÍ DOKUMENTACE. SSZ Provozní podpora a další rozvoj IKR

KVALIFIKA NÍ DOKUMENTACE. SSZ Provozní podpora a další rozvoj IKR íloha. 1 Kvalifika ní dokumentace KVALIFIKA NÍ DOKUMENTACE k nadlimitní ve ejné zakázce na služby SSZ Provozní podpora a další rozvoj IKR zadávané v otev eném ízení dle ustanovení 27 a násl. zákona. 137/2006

Více

P IJÍMACÍ ÍZENÍ - VYBRANÁ USTANOVENÍ PRÁVNÍCH P EDPIS

P IJÍMACÍ ÍZENÍ - VYBRANÁ USTANOVENÍ PRÁVNÍCH P EDPIS P IJÍMACÍ ÍZENÍ - VYBRANÁ USTANOVENÍ PRÁVNÍCH P EDPIS Zákon 561/2004 Sb. - školský zákon 59 Podmínky p ijetí ke vzd lávání ve st ední škole (1) Ke vzd lávání ve st ední škole lze p ijmout uchaze e, kte

Více

Účetní jednotka: Stavební bytové družstvo Letohrad, Požárníků 791, Letohrad Směrnice č. 24. Správce hospodářského střediska

Účetní jednotka: Stavební bytové družstvo Letohrad, Požárníků 791, Letohrad Směrnice č. 24. Správce hospodářského střediska Účetní jednotka: Stavební bytové družstvo Letohrad, Požárníků 791, Letohrad 561 51 Směrnice č. 24 Správce hospodářského střediska 2009 I. Úvodní ustanovení Zásady pro ustavení správce hospodá ského st

Více

kolní ád Mate ské koly, sou ásti Základní koly Bílá 1, Praha 6 (dále jen mate ská kola )

kolní ád Mate ské koly, sou ásti Základní koly Bílá 1, Praha 6 (dále jen mate ská kola ) kolní ád Mate ské koly, sou ásti Základní koly Bílá 1, Praha 6 (dále jen mate ská kola ) kolní ád d sledn vychází ze zákona. 561/2004 Sb., o p ed kolním, základním, st edním, vy ím odborné a jiném vzd

Více

PRAVIDLA PRO PRODEJ BYTOVÝCH DOM

PRAVIDLA PRO PRODEJ BYTOVÝCH DOM PRAVIDLA PRO PRODEJ BYTOVÝCH DOM ve vlastnictví eské republiky - p íslušnosti hospoda ení Ministerstva obrany eské republiky a p ísp vkové organizace Správa vojenského bytového fondu Praha (dále jen Pravidla

Více

Page 1 of 7 Eviden ní íslo: 7203011007555 Evropská unie Vydání dodatku k Ú ednímu v stníku Evropské unie 2, rue Mercier, 2985 Luxembourg, Lucemburk E-mail: ojs@publications.europa.eu Fax: +352 29 29 42

Více

Adresa p íslušného ú adu. Ú ad:... Ulice:... PS, obec:...

Adresa p íslušného ú adu. Ú ad:... Ulice:... PS, obec:... P íloha. 14 k vyhlášce. 503/2006 Sb. Adresa p íslušného ú adu Ú ad:... Ulice:... PS, obec:... V c: OZNÁMENÍ ZM NY V UŽÍVÁNÍ STAVBY podle ustanovení 127 zákona. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním

Více

Sbírka zákonů ČR Předpis č. 473/2012 Sb.

Sbírka zákonů ČR Předpis č. 473/2012 Sb. Sbírka zákonů ČR Předpis č. 473/2012 Sb. Vyhláška o provedení některých ustanovení zákona o sociálně-právní ochraně dětí Ze dne 17.12.2012 Částka 177/2012 Účinnost od 01.01.2013 http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2012-473

Více

c: VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY

c: VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY AD PRO ZASTUPOVÁNÍ STÁTU VE V CECH MAJETKOVÝCH RAŠÍNOVO NÁB EŽÍ 42, 128 00 PRAHA 2 ÚZEMNÍ PRACOVIŠT ST EDNÍ ECHY ODBOR ODLOU ENÉ PRACOVIŠT KOLÍN, KARLOVO NÁM. 45, 280 50 KOLÍN 1 #5055/SKO/2014-SKOH@E 5055/SKO/2014-SKOH

Více

1. Obecná innost Soudu pro ve ejnou službu Zahájené, ukon ené, probíhající v ci ( )

1. Obecná innost Soudu pro ve ejnou službu Zahájené, ukon ené, probíhající v ci ( ) 1. Obecná innost Soudu pro ve ejnou službu Zahájené, ukon ené, probíhající v ci (2005 2009) 250 200 150 100 50 0 2005 2006 2007 2008 2009 Zahájené v ci Ukon ené v ci Probíhající v ci Zahájené v ci Ukon

Více

Archivní fond eského horolezeckého svazu

Archivní fond eského horolezeckého svazu Archivní fond eského horolezeckého svazu I. ízení fondu, správa a umíst ní Archivní fond HS je založen rozhodnutím Výkonného výboru eského horolezeckého svazu, o.s., v souladu s ustanovením 3 odst. 2 písmeno

Více

F o r m u l á I S P R O F I N

F o r m u l á I S P R O F I N F o r m u l á I S P R O F I N Kód formulá e Poslední aktualizace formulá e: 17.1. 2007 s L z k P o s T K u Ozna ení ásti formulá e Název jednotlivých ástí formulá e Povinné ásti formulá e S 05 110 S 05

Více

Vzdělávací program specializačního vzdělávání v oboru ZDRAVOTNICKÉ PROSTŘEDKY

Vzdělávací program specializačního vzdělávání v oboru ZDRAVOTNICKÉ PROSTŘEDKY Vzdělávací program specializačního vzdělávání v oboru 1 Cíl specializačního vzdělávání... 2 2 Vstupní podmínky a průběh specializačního vzdělávání... 2 3 Učební plán... 3 3.1 Učební osnova základního modulu...

Více

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / 7.06.06 /4_04 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE PRACOVIŠTĚ ORDINACE LÉKAŘE

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / 7.06.06 /4_04 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE PRACOVIŠTĚ ORDINACE LÉKAŘE IČO 4 8 8 4 7 3 3 0 IČZ smluvního ZZ 7 5 1 7 6 0 0 0 Číslo smlouvy 5 B 7 5 A 0 0 8 Název IČO MUDr. Karel Křen PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / 7.06.06 /4_04 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ

Více

Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání ve školním klubu

Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání ve školním klubu Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání ve školním klubu Název školy: Základní škola Postřelmov, okres Šumperk, příspěvková organizace Adresa: Postřelmov, Školní 290, PSČ 789 69 IČO: 70984441

Více

Česká republika Ministerstvo práce a sociálních věcí Na Poříčním právu 1, 128 01 Praha 2. vyzývá

Česká republika Ministerstvo práce a sociálních věcí Na Poříčním právu 1, 128 01 Praha 2. vyzývá Česká republika Ministerstvo práce a sociálních věcí Na Poříčním právu 1, 128 01 Praha 2 v zájmu zajištění potřeb Ministerstva práce a sociálních věcí (dále jen MPSV) a v souladu s ustanovením 6 zákona

Více

-Vyhláška č. 324/2014 Sb., o stanovení hodnot bodu, výše úhrad hrazených služeb a regulačních omezení pro rok 2015

-Vyhláška č. 324/2014 Sb., o stanovení hodnot bodu, výše úhrad hrazených služeb a regulačních omezení pro rok 2015 Vyhlášky platné od 1.1.2015: -Vyhláška č. 324/2014 Sb., o stanovení hodnot bodu, výše úhrad hrazených služeb a regulačních omezení pro rok 2015 -Vyhláška č. 325/2014 Sb., o nákladových indexech věkových

Více