Pro veškerá napojení a detailní provedení musí být k dispozici jednoznané provádcí pokyny.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Pro veškerá napojení a detailní provedení musí být k dispozici jednoznané provádcí pokyny."

Transkript

1

2 Úvodní poznámka eský Caparol je lenem Cechu pro zateplování budov. V tomto návodu na montáž se popisují pracovní postupy pi odborné montáži tepeln izolaních kompozitních systém Capatect. Tyto postupy vyhovují píslušným smrnicím Cechu pro zateplování budov. Dále platí píslušné aktuální podklady k výrobkm, prospekty, technické informace a etikety na nádobách. K provedení bezvadné odborné montáže se správným výbrem materiálu jsou nutné tyto pedpoklady: Konstrukce a poadí vrstev tepeln izolaních kompozitních systém (ETICS) jsou popsány v pedpisu ETAG 004, norm SN , ve Smrnicích Cechu pro zateplování budov a v píslušných zkušebních zprávách. Pedpisy obsahují metodická ustanovení pro zhotovování tepeln izolaních kombinovaných systém pro venkovní stny za použití desek z pnového polystyrenu, minerální vlny, konopných nebo korkových deseku. Jako závazné platí rovnžpedpisy výrobce. Tento návod na montáž popisuje veškeré varianty tepeln izolaních kombinovaných systémcapatect. Pro veškerá napojení a detailní provedení musí být k dispozici jednoznané provádcí pokyny. Stavební úpravy se musí - zvlášt pi rekonstrukcích starých dom - sladit s požadavky tepeln izolaního kompozitního systému a píslušn pozmnit, je-li to nutné. Koordinaci potebných pípravných stavebních prací je teba sladit se zadavatelem nebo s vedením stavby. Potebná píprava podkladu (nap. istní, odstranní vadných míst, odstranní staré omítky, vyrovnávací omítka) se ídí podle dané situace v objektu a musí se pesn popsat v seznamu prací. Na míst se nesmí objevovat vystupující vlhkost. Pokládání tepeln izolaního kompozitního systému ETICS se smí provádt až tehdy, jestliže budou veškeré horizontální plochy opateny vhodnými kryty a požadovaná napojení se budou moci pi lepení desek provádt tak, aby byla chránna proti nárazovému dešti. U novostaveb musí být ukoneny práce na vnitních omítkách a potrech a stna musí být natolik suchá, aby nedocházelo k nadmrnému zvyšování vlhkosti. Podklad musí svou rovinností vyhovovat píslušným pedpism (SN ). V pípad vtších nerovností je teba si s vedením stavby ujasnit potebná opatení (nap. vyrovnávací omítka, zmny tloušky izolaních desek). Pomocí lepidla lze vyrovnávat tolerance do 10 mm. Dodavatel musí na vlastní zodpovdnost pekontrolovat povahu podkladu a stavební pomry. Jestliže bude mít pochybnosti o zpsobech práce, uvedených v seznamu prací, nebo o jiných údajích, je nutno sdlit pipomínky písemn pi pedávání nabídky. Napojení a detailní zobrazení, jako nap. podezdívkové a perimetrické izolace, najdete v systémových prospektech tepeln izolaních kompozitních systém Capatect.

3 Montáž soklových lišt Soklové lišty Capatect se používají jako spodní okraj nad podezdívkou a pípadn i jako boní ukonení. Pi stavb montážního lešení je nutno dbát na to, aby byla zaruena dostatená vzdálenost (pracovní prostor) k ploše stny. Ukotvení lešení se umisuje mírn šikmo zdola nahoru tak, aby do hmoždinkových pouzder nemohla pronikat voda. Upevování soklových lišt se provádí ve vzdálenosti cca 30 cm zatloukacími hmoždinkami Capatect. Na vytváení venkovních roh se doporuuje nastihnout soklovou lištu, nebo použít prefabrikovaných lisovaných rohových profil soklových lišt Capatect. Bhem montáže a fáze vysychání musí teplota okolí init minimáln +5 C, aby se zajistilo ádné tuhnutí a vysychání. Pi zpracování omítek Capatect SI iní minimální teplota +7 C. U uvedených hodnot spoteby se jedná o smrné hodnoty za bžných pomr v objektu. Pídavky na proez a ztráty rozsypáním a únikem v závislosti na druhu stavby se musí brát v úvahu zvláš. Je-li to nutné, je teba stanovit pesné hodnoty spoteby provedením vzorové plochy. Tolerance podkladu se vyrovnávají vyrovnávacími podložkami Capatect. Jestliže se soklová lišta použije jako boní ukonení, doporuuje se vytvoení píslušného pekrytí na vybíhajícím ramenu. Místo pekrytí se mže spojit pomocí nýt, poítejte však s dilatací lišty. Spoje navazujících lišt se sesazují k sob pomocí spojek soklových lišt Capatect, pitom pamatujte na dilataci lišt. Dležité upozornní: Vždy se smí montovat jen uzavené samostatné systémy. Vytváet smíšené systémy a kombinovat jednotlivé souásti jiných výrobk není povoleno. Tyto systémy mají znané riziko poškození a ztrácejí záruku výrobce. Lišty se v žádném pípad nesmí montovat tak, aby se pekrývaly.

4 Lepení izolaních desek fasádní izolaní desky Capatect (EPS-F) fasádní izolaní desky Capatect MV fasádní izolaní desky Capatect LS fasádní izolaní desky Capatect HF fasádní izolaní desky Capatect DK (PS = polystyrén) (MV = minerální vlákna) (LS = lamely z min. vláken) (HF = konopné desky) (DK = korkové desky) Lepení polystyrenových fasádních izolaních desek Capatect se provádí systémovým lepidlem, které se zvolí podle charakteru podkladu. Lepicí a tmelová hmota Capatect se rozmíchá s uvedeným množstvím vody pomocí míchadla, kontinuální míchaky nebo omítacího stroje tak, aby vznikla správná konzistence na zpracování. Nanášení lepidla se u bžných podkladových materiál musí provádt takzvanou metodou rámeku a bod, tzn. po obvodu cca 5 cm široký pás a uprosted desky ti tere velikosti dlan. Množství nanášeného lepidla a výšku pás je nutno pizpsobit tolerancím podkladu tak, aby se dosáhlo alespo 40 % kontaktní plochy lepidla. U desek z minerálních vláken a z konopí se ped nanesením metodou rámeku a bod nanese tenká vrstva lepidla pod mírným tlakem. Izolaní desky se usazují mírn posuvným pohybem, aby se docílilo spolehlivého kontaktu lepidla s plochou stny. U první ady v soklové lišt je teba dbát na to, aby desky piléhaly pevn k pední hran lišty. V žádném pípad zde nesmí lišty vynívat vlivem píliš malé vrstvy lepidla. Je teba také vyplnit spáru, která vznika pi podkládání lišty vyrovnávacími podložkami. Doba zpracování v závislosti na poasí iní 2 až 4 hodiny. Již tuhnoucí materiál se v žádném pípad nesmí znovu rozdlávat s vodou. Lepení lamelových izolaních desek Capatect se musí provádt celoplošn. Nános lepidla se urovná ozubenou strkou 10 x 10 mm. Nanášení lepidla se mže provádt i strojem celoplošn na podklad. Vrstva lepidla se potom rovnž musí urovnat ozubenou strkou 10 x 10 mm. Lepení izolaních desek se musí provádt vždy ve vazb se svisle pesazenými stynými spárami. Píezy desek je nutno píslušn pizpsobit. Spáry tvaru + nejsou povoleny.

5 K prbžným štrbinám nebo spárám (panelové a skeletové stavby) nesmí vycházet spoje desek. Zde se musí dodržet pekrývání min. 10 cm. Za úelem docílení pesného venkovního rohu se nejprve musí nalepit jedna izolaní deska s píslušným pesahem a druhá deska se pak k ní pisadí. Pesahující proužek se ist odízne. Lepení rohu se musí provádt stídav, aby se docílilo zubovitého spoje. Pi lepení izolaních desek nad okenním pekladem se doporuuje použití pomocných zaízení, svorek nebo podobných pedmt, aby se zabránilo zícení desky, dokud je lepidlo ješt mokré. Rovnž je teba zabránit spojm desek v prodloužení linie roh fasádních otvor (nap. oken), aby se zabránilo tvorb trhlin. Pi izolování okenních a dveních ostní je nutno zvolit takovou tloušku desek, aby po obou stranách vždy zstala viditelná stejná šíka rámu a, píp. aby se okraje nad sebou ležících oken svisle vyrovnaly. Je nutno dbát na pesné a rovné pokládání izolaních desek a musí se zabránit výskytu plošných nerovností v místech spoj. Desky z polystyrénové tvrzené pny se musí celoplošn pebrousit a pípadný brusný prach se musí odstranit. Izolace z minerálních vláken a konopné desky se nepebrušují. Aby bylo možné vyrovnat plošné nerovnosti, nanáší se celoplošn vyrovnávací tmel. Pípadné elektroinstalace pod izolantem oznate, abyste jej pi montáži hmoždinek nepoškodili. Vystupující ásti - nap. u strop nebo u roletové skíky - se musí v míst pechodu uspoádat bez spoj desek. Pebytený materiál vyíznte vždy ze zadní strany desky. Do spoj izolaních desek se nesmí nanášet lepidlo. Pípadné vzniklé štrbiny se ist vyplní klínovými píezy izolaní hmoty nebo vyplovací pnou Capatect B1. Jestliže v dsledku prbhu stavby musí izolaní desky zstat po delší dobu v neomítnutém stavu, desky z minerální vlny se musí chránit proti psobení vlhkosti. Polystyrénové desky mohou vlivem psobení UV záení zežloutnout na povrchu. Tato mounatá substance se ped nanesením armovací vrstvy musí dokonale odstranit.

6 Upevování hmoždinkami Upevování hmoždinkami Dležitou souást tepeln izolaních systém pedstavuje upevování desek hmoždinkami. Upevování hmoždinkami má za úkol spolehliv upevnit izolaní hmotu na podklad jako doplnk lepení. Výbr hmoždinek Daný materiál stny uruje druh hmoždinek. Materiál stny musí být možné piadit ke stavebním materiálm, jako jsou normální beton, plné cihly, pín drované cihly, lehený beton, pórobeton. U plných materiál musí postaovat ukotvení do jádrového materiálu. U drovaných cihel bude pro výbr hmoždinek smrodatná geometrie schématu otvor, zóna rozpínání hmoždinky je ideáln ve vnjší skoepin, která bývá nejsilnjší. Jestliže nelze daný podklad na ukotvení jednoznan piadit k nkterému z uvedených materiál stny, musí se na staveništi provést výtažné zkoušky. Poet hmoždinek Všeobecn se upevuje minimáln 6 hmoždinek na 1 m2. U okrajové zóny se potebný poet zvyšuje v závislosti na pípadech použití na maximáln 12 hmoždinek na 1 m2. Pi rychlostech vtru nad 135 km/h a výškách budov nad 50 m je zapotebí vést zvláštní dkaz o upevnní hmoždinkami. Potebný poet hmoždinek v okrajové zón budovy - v závislosti na její výšce i na tvaru budovy v jejím okolí a tamních pevládajících rychlostech vtru urí statický výpoet. Vrtání otvor pro hmoždinky Dbejte na tato pravidla: vrtejte až po dostateném zatvrdnutí lepidla prmr vrtáku = prmr stopky hmoždinky otvor kolmo k ploše stny odstrate vrtný prach z otvoru používání píklepové vrtaky nebo vrtacího kladiva je povoleno jen u zdiva z plných materiál hloubka navrtaného otvoru má být o 10 mm vtší než hloubka ukotvení hmoždinky Pokud by hmoždinka náležit nedržela, musí se odstranit a usadit znovu! Schéma uložení hmoždinek Ob následující schémata platí pro upevnní izolaních desek z materiálu EPS-F, MV s podélnými vlákny, korkových a konopných desek pomocí 6 hmoždinek na 1 m2 plochy. Bu se vkládá vždy jedna hmoždinka do stedu každé desky a jedna do místa kontaktu ložné a styné spáry (spáry tvaru T), nebo se každá deska upevuje temi hmoždinkami, které se usazují podle schématu (nahoe). Jejich vzdálenost odokraje desky má init cca 5 cm. Délka hmoždinek Aby se dosáhlo požadovaných hodnot výtažných sil hmoždinek, je nutné dodržet níže uvedenou hloubku ukotvení. Potebná délka hmoždinky se skládá: z hloubky ukotvení + píp. tloušky staré omítky + tloušky vrstvy lepidla + tloušky izolaní hmoty. Usazení hmoždinek Je-li otvor pro hmoždinku ádn vyvrtán, hmoždinka se vloží rukou do otvoru a rozpínací konec se zatlue kladivem tak, aby lícoval s povrchem izolaní desky. U šroubových hmoždinek se rozpínací šroub zašroubuje vhodným nástrojem. Poté se zkontroluje pevné usazení hmoždinky v podkladu. Alternativou je zapuštní talíe hmoždinky pod povrch isolantu a jeho pekrytí krytkou z isolantu. U izolaních desek z materiálu MW-LS s kolmými vlákny (lamelové desky z minerální vlny) platí upevnní hmoždinkami na ploše pro formát desek 120 x 20 cm (obraz dole), piemž každá druhá ada je upevnna prbžn.

7 Upevování hmoždinkami Upevnní lamelových desek hmoždinkami U tchto izolaních desek se musí u každé hmoždinky vložit podložka SBL 140 plus. Kryt na hmoždinku Capatect Aby se zabránilo tepelnému mostu u hlavic hmoždinek, doporuujeme zapouštt hmoždinky pod povrch izolantu (tzv. STR princip). Hmoždinky se potom pekryjí zátkami z izolantu, aby pesn lícovaly s povrchem. Ochrana hran Za úelem zesílení vnjších roh a okraj se používá rohová lišta s tkaninou Capatect. Ostní oken a rohy se mohou pomocí rohových lišt s tkaninou Capatect kompletn upravit pedem. Tkanina na ploše se potom musí píslušn pekrývat. Pancéový profil Capatect je stabilní úhelníkový profil na veškeré úhly roh pod nebonad 90. Dodává se v píezech 2,6m. Jako alternativu lze použít ochrannou rohovou lištu Capatect z lehkého kovu celoplošn s armovací hmotou. U následující nanášené armovací vrstvy se musí tkanina z jedné strany petáhnout minimáln 20 cm pes roh na druhou stranu. Pi použití silné povrchové úpravy škrábanou šlechtnou omítkou se jako ochrana roh musí použít bžné obchodní profily od firmy Protector. Na venkovní rohy se hodí profil 1028 s okrajem z PVC. U spoj se okraje z PVC musí pesunout do pesahu cca 10 cm. Na vytváených okenních obloucích lze použít profil 1020 a na vytvoení hranice omítky u oblouk profil Profil okapové hrany Na místa pechodu fasády do vodorovných ploch, nap. do podhled u arký nebo prjezd, se doporuuje použití speciálních nadokenních profil Capatect. Za tímto úelem se v míst okraje a pásu tkaniny o šíce 25 cm nanese na izolaní desku armovací hmota a profil pesn vyrovnaný - se do ní vtlaí. Armovací hmota se petáhne pes tkaninu. Pi dalším nanášení armovací hmoty se tkanina píslušn pekryje pes horizontální plochu a z pední strany se na spodním okraji ist oddlí.

8 Armovací vrstva Armovací vrstva Na tepeln izolaní desky je nutno co nejdíve po upevnní nanést armovací vrstvu. Jestliže se tato vrstva nenanese na polystyrénové desky do 2 týdn, musí se tepeln izolaní desky ješt jednou pebrousit. Vzniklý brusný prach se musí odstranit. K armování je teba použít vždy tmelu píslušného k danému tepeln izolanímu systému. Použití náhražkových tmel je nepípustné. Hotový tmel Capatect ZF-Spachtel 690 nebo Capatect Carbon Spachtel k pímému zpracování se dkladn rozmíchá v nádob. Pípadná úprava konzistence, bude-li nutná, se mže provést malým pídavkem vody. Dvousložkový tmel Capatect CarboNit se ped použitím smíchá v pedepsaném pomru v homogenní sms. Píslušné pruhy tkaniny je nutno pedem upevnit i na vnitních rozích okenních ostní nebo peklad a na proíznutých místech tkaninových pás (nap. ukotvení lešení, rzná upevnní, prniky v systému). Armovací vrstva se nanáší takto: Suchá maltová sms se rozmíchá podle technologického pedpisu se zadaným množstvím vody pomocí míchadla, kontinuální míchaky nebo omítacího stroje tak, aby vznikla správná konzistence na zpracování. Doba zpracování v závislosti na povtrnostních podmínkách iní cca 2-4 hodiny. Materiál, který už tuhne, se v žádném pípad nesmí znovu rozmíchávat vodou. Ped celoplošným nanesením armovací vrstvy se na rozích fasádních otvor (nap. oken) musí osadit diagonální armování Capatect. U izolaních desek MV, LS a HF se na povrch desek ped vytvoením armovací vrstvy musí nanést celoplošn systémov píslušný tmel a zatlait do struktury desky. Armovací hmota se nanáší na izolaní desky vždy v šíce pásu tkaniny a armovací tkanina se do ní zatlaí s pesahy 10 cm.

9 Poté se tkanina zatmelí metodou do mokré vrstvy tak, aby se zajistilo úplné zakrytí. Pancéová tkanina se upevuje ped usazením ochrany hran a ped nanesením normální armovací vrstvy. Zde se musí armovací vrstva nanést v tloušce cca 2 mm a jednotlivé pásy pancéové tkaniny se ukládají okrajem tsn k sob (bez pekrývání). Armovací hmota se z pancéové tkaniny ist stáhne a poté se nanese píslušná armovací vrstva. U veškerých napojení na sousední ásti stavby a u prchod v systému se v armovací vrstv musí provést odíznutí lžící, aby se pedešlo nekontrolovanému odtržení v tchto místech. Je nutno zabránit nadmrnému uhlazování armovací vrstvy, aby se zamezilo shromažování jemných ástic na povrchu nebo vytvoení slinuté vrstvy. Pípadné vzniklé hrany stop po hladítku se po vyschnutí musí odstranit. Pi perušení práce na ploše je nutno pipravit potebné pekrývání tkaniny pro další zpracování tak, že se armovací hmota z nalepené tkaniny ist sete minimáln v šíi 10 cm. Tlouška suché armovací vrstvy musí init u a Capatect ZF- Spachtel 690 a Capatect Carbon Spachtel 3 mm, u Capatect 190A a Capatect 186M minimáln 4 mm a u Capatect 133 a Capatect Hanfkleber minimáln 5-8 mm. Ochranné desky z leheného betonu se lepí na vrstvi izolantu, která je o 10 mm slabší než na ostatní fasád. Desky se pes vrstvu izolantu kotví mechanicky hmoždinkami k podkladu. Poté se na n spolu se zbylou plochou nanese armovací vrstva. Jestliže jako následující vrstva se bude nanášet škrábaná omítka MK-Kratzputz, je teba povrch malty Capatect vodorovn zdrsnit ozubenou lžicí 4 mm. Armovací vrstva musí ped nanesením svrchní omítky zatuhnout a vyschnout. Pro zatuhnutí je podle zkušeností dostatená doba nejmén 1 den na 1mm síly vrstvy. Doba vysychání závisí na povtrnostních podmínkách. U izolaního systému Capatect Basic Line, Capatect Top Line, Capatect Minera Line a Capatect ECO Line se používá výztužová tkanina Capatect (rozmr ok 4 x 4 mm). Ochrana namáhaných ástí mechanicky Na zvlášt mechanicky namáhaných ástech fasády lze znan zvýšit odolnost omítnuté plochy použitím vhodného opatení. Použití speciálních tmel výztužové vrstvy, zesílených uhlíkovými vlákny, zajišuje bez dalších opatení rázovou odolnost 15 J (Capatzect Carbon Spachtel), nebo 45 J (Capatect CarboNit).

10 Strukturovaná omítka Základní nátr Ped nanesením finální vrstvy omítky Capatect KD-disperzní omítky, Capatect SI-silikátové omítky nebo Capatect SHsilikonové omítky se armovací vrstva musí natít základním nátrem ( s výjimkou tmelu Capatect ZF-Spachtel 690) Capatect penetrace pod omítky. Strukturní omítky Capatect KD, SI a SH jsou hotové k pímému zpracování. V nádob se musí dkladn promíchat. Úprava konzistence se mže provádt pídavkem vody v pedepsaném množství (vizte etiketu na nádob). Vybraná strukturní omítka se nanáší celoplošn, poté se stáhne na tloušku vlastní zrnitosti a vytvoí se struktura plastovým hladítkem. U omítky Capatect MK-Reibputz se armovací vrstva natírá základním nátrem jen tehdy, jestliže byla po delší dobu nechránná (nap. perušení prací náhlým píchodem zimy) a je mírn zvtralá. Capatect penetrace pod omítky pro všechny omítky Capatect Pípravek Capatect penetrace pod omítky se dkladn promíchá v nádob a nanáší se pomocí váleku nebo šttky. Strukturní omítky Capatect MK- Reibputz se promíchají s pedepsaným množstvím vody pomocí míchadla tak, aby vznikla ádná konzistence ke zpracování. Doba zpracování v závislosti na poasí iní 2 až 4 hodiny. Veškeré zabarvené minerální omítky mohou za uritých povtrnostních podmínek zanechávat pi vysychání skvrny nebo vytváet výkvty. Toto odpovídá souasnému stupni vývoje techniky a není žádnou technickou ani funkní vadou. Aby bylo možné vylouit pípadné riziko nerovnomrn vysychající omítky, doporuujeme jako doplnk egalizaní nátr barvou Capatect SI-Fassadenfinish v barevném odstínu omítky. Pi použití barevných svrchních omítek se základní nátr tónuje pibližn v barevném odstínu omítky. Používá se materiál, který je už zabarvený z výroby. Materiál, který už tuhne, se v žádném pípad nesmí opt edit vodou za úelem dalšího zpracování. Doba vysychání pípravku Putzgrund závisí na povtrnostních podmínkách. Zpravidla iní 24 hodin. Nanášení strukturních omítek pi teplotách pod +5 C, u strukturní omítky Capatect SI pod +7 C (teplota stavby, materiálu a vzduchu) i za prudkého sluneního záení, za dešt bez ochranných opatení, za mlhy, píp. pi pekroení rosného bodu není povoleno. Tyto podmínky se musí dodržet rovnž minimáln dva dny po nanesení omítky. Dejte pozor na noní mráz! Pi výbru barevného odstínu je teba dbát na to, že souinitel odrazivosti svtla musí init u strukturní omítky Capatect KD > 25, u strukturní omítky Capatect SI a Capatect SH > 30 a u strukturní omítky Capatect MK > 50. Tmavších odstín do hodnoty souinitele odrazivosti svtla 6 lze použít pouze se speciálními skladbami systému Capatect Carbon

11 Omítka Capatect UNI Tuto omítku lze libovoln modelovat nebo vyhladit plstným hladítkem. U struktur podle vlastní fantazie je teba zamezit píliš velkým rozdílm v tloušce materiálu, aby se zabránilo tvorb trhlin vlivem smršování v pechodových místech. U hladkých, filcovaných nebo vymývaných povrchových úprav je nutno pihlédnout k tomu, že na povrchu nikdy nelze úpln vylouit tvorbu jemných trhlinek vlivem smršování z dvodu zušlechtní rznými pojivy. Toto nepedstavuje žádnou vadu funknosti omítky a není dvodem k reklamaci. Capatect MK-Kratzputz Tuto omítku lze nanášet i strojov. Mokrá omítka se nanáší v rovnomrné vrstv min. 12 mm a urovná se. Po dostateném zatvrdnutí (podle poasí) se povrch rovnomrn oškrábe ocelovým kartáem na 8 mm. Správný okamžik bude tehdy, když zrno pi škrábání bude vypadávat a nebude zstávat v ocelovém kartái. Škrábanou omítku nelze reklamovat, když se pi otírání dají jednotlivá zrna uvolnit rukou. Paleta omítek omítka Capatect KD omítky na bázi disperze syntetických pryskyic omítky Capatect SI silikátové omítky s obsahem draselného vodního skla omítky Capatect SH omítky na bázi silikonové pryskyice omítky Capatect CarboPor omítky na bázi silikonové pryskyice vyztužené uhlíkovými vlákny omítky Capatect MK zušlechtné minerální suché maltové smsi Capastone A omítka z granulátu z pírodního kamene s obsahem organických pojiv, znan odolná proti namáhání, speciáln pro oblast podezdívek Paleta omítek Za úelem zabránní viditelných napojení jednotlivých pás omítky je nutno zajistit dostatený poet pracovník na každém pate lešení. Pracujte plynule a nanášejte vždy do mokré vrstvy. Zamezte perušení prací na souvislých plochách, vždy dokonete uzavené plochy. Veškeré omítky se vyrábjí za použití pírodních surovin a kameniva. Tím nelze vylouit mírné výkyvy barevného odstínu a struktury. Proto namíchejte pro uzavené plochy potebné množství materiálu - zvlášt u zbarvených omítek, pípadn dejte pozor na stejná výrobní ísla Vrstva omítky se musí bhem fáze vysychání nebo tuhnutí chránit proti škodlivým povtrnostním vlivm (pímé slunení záení, silný vítr, déš). Lešení se pípadn zakryje plachtami. Zvláš v chladném roním období a za vysoké vlhkosti vzduchu je nutno dbát na to, že omítka bude vysychat déle. Je-li teba, je možné omítky Capatect natít fasádní barvou podle materiálové báze omítky. I zde je nutno brát ohled na uvedené souinitele odrazivosti svtla. Proces tvrdnutí minerálních omítek - strukturních omítek Capatect SI a MK - je chemická reakce. Jestliže se bhem nanášení omítky a bhem fáze tvrdnutí zmní podmínky zpracování, mže dojít k nerovnomrnostem barevného odstínu. Proto doporuujeme egalizaní nátr barvou Capatect SI-Fassadenfinish v barevném odstínu strukturní omítky Capatect SI nebo MK.

12 ešení spár Dilataní spáry Tepeln izolaní kombinované systémy nevyžadují na kontinuálních plochách stn žádné samostatné spáry. Vlastní stavební dilataní spáry se ale musí píslušn respektovat. Do pohyblivých spár ve vnitních rozích se používá dilataní profil Capatect V, který je opaten jen jednou rohovou lištou. Dilataní profil Capatect: Dilataní profil Capatect E do spár na rovné ploše se skládá ze smyky do spáry, oboustranných rohových lišt a proužk tkaniny o šíce cca 10 cm. Mže se používat do spár od 5 do 25 mm šíky. Aby se zajistila rovnomrná šíka spáry a aby se zabránilo zneistní, doporuuje se vložit do spáry ochranný proužek materiálu, ke kterému se ze stran bude provádt další úprava. Povrchová vrstva se odízne lžicí a ochranný proužek se vyjme po ukonení práce. Nejprve se nanese na izolaní desky z obou stran spáry armovací hmota. Proužky tkaniny dilataního profilu se zatlaí do mokré malty. U spoj profilu se vytvoí pesah o šíi 10 cm. Kluzné ložné spáry Tepeln izolaní kombinované systémy nevyžadují na kontinuálních plochách stn ani u vyšších budov žádné horizontální spáry. Jestliže se ale v tlese stavby vyskytují konstrukn rozdílné úseky, musí se vytvoit kluzné ložné spáry. Pro tento úel se hodí profily Protector 9181 a 9182 ve spojení se soklovými lištami Capatect.

13 Napojovací spáry Veškerá napojení mezi tepeln izolaními kombinovanými systémy a navazujícími ástmi stavby nebo prchody v systému se musí vytvoit tak, aby byly odolné proti vtru a nárazovému dešti. Upozornní: Pedem komprimované tsnicí pásky do spár se roztahují v závislosti na teplot okolí. Aby bylo možné zabránit píliš rychlému roztahování za teplého poasí, je nutno pásky skladovat pokud možno v chladném prostedí Na napojovací spáry doporuujeme použít tsnicí pásku do spár Capatect. Impregnovaná páska z pnového materiálu se lepí zárove s povrchem izolaních desek na navazující podklad. V rozích se neohýbá, musí se uložit ve dvou ástech na doraz. Izolaní desky se musí okamžit piložit bezprostedn k pásce. Následná armovací vrstva a strukturní omítka se odízne lžicí od navazující ásti stavby, aby se zabránilo nekontrolovanému odtržení.. Napojovací spáry u oken Okenní lišta Capatect Tento prefabrikovaný díl poskytuje výhodu flexibilního napojení bez šroubového spoje. Napojovací lišta z tkaniny se nalepí samolepicí tsnicí páskou na rám okna. Ochranná lamela slouží jako zakrytí okenního rámu a má lepící plochu na nalepení ochranné fólie. Po upevnní izolaních desek se pruh tkaniny zatlaí do armovací vrstvy. Po nanesení finální strukturní omítky se ochranná lamela odstraní.

14

Technická zpráva požární ochrany

Technická zpráva požární ochrany Technická zpráva požární ochrany Akce : zateplení fasády bytového domu p.70 Tuhá Investor : OSBD eská Lípa Barvíská 738 eská Lípa Použité technické pedpisy: SN 73 0802,73 0833,73 0873, 73 0821, vyhl..23/2008

Více

HYDROIZOLACE SPODNÍ STAVBY

HYDROIZOLACE SPODNÍ STAVBY HYDROIZOLACE SPODNÍ STAVBY OBSAH Úvod do problematiky hydroizolací spodní stavby 2 stránka Rozdlení hydroizolací spodní stavby a popis technických podmínek zpracování asfaltových hydroizolaních pás 2 Hydroizolace

Více

HYDROIZOLACE STECH. Úvod: o výrobním závodu KRKONOŠSKÉ PAPÍRNY a.s., Dechtochema Svoboda nad Úpou

HYDROIZOLACE STECH. Úvod: o výrobním závodu KRKONOŠSKÉ PAPÍRNY a.s., Dechtochema Svoboda nad Úpou HYDROIZOLACE STECH OBSAH stránka Úvod: o výrobním závodu KRKONOŠSKÉ PAPÍRNY a.s., Dechtochema Svoboda nad Úpou 2 Popis technických podmínek zpracování asfaltových hydroizolaních pás 2 Skladby stešních

Více

Z A T E P L O V A C Í S Y S T É M

Z A T E P L O V A C Í S Y S T É M Z A T E P L O V A C Í S Y S T É M V N Ě J Š Í K O N T A K T N Í Z A T E P L OBECNĚ Vnější kontaktní zateplovací systém Primalex zajistí pro Váš dům snížení spotřeby energie na vytápění, případně klimatizaci

Více

Montážní předpis výrobce ENVART s.r.o. pro vnější kontaktní tepelně izolační kompozitní systém ENVART izol MW

Montážní předpis výrobce ENVART s.r.o. pro vnější kontaktní tepelně izolační kompozitní systém ENVART izol MW Montážní předpis výrobce ENVART s.r.o. pro vnější kontaktní tepelně izolační kompozitní systém ENVART izol MW 0. POPIS A POUŽITÍ VÝROBKU ETICS ENVART izol MW je vnější kontaktní tepelně izolační kompozitní

Více

NÁVOD NA UŽÍVÁNÍ A ÚDRŽBU KONSTRUKCÍ SUCHÉ VÝSTAVBY

NÁVOD NA UŽÍVÁNÍ A ÚDRŽBU KONSTRUKCÍ SUCHÉ VÝSTAVBY Cech suché výstavby R,o.s., Zelený pruh 1294/52, 147 08 Praha 4. Registrován u Ministerstva vnitra.ii/s.os/1-30215/96-r. NÁVOD NA UŽÍVÁNÍ A ÚDRŽBU KONSTRUKCÍ SUCHÉ VÝSTAVBY POVRCHOVÉ ÚPRAVY ZAVŠOVÁNÍ PEDMT

Více

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1 Číslo projektu Číslo materiálu Název školy CZ.1.07/1.5.00/34.0394 VY_32_INOVACE_19_TECH_1.10 Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1 Autor Tématický celek Ing. Zdenka

Více

Baumit Zateplovací systémy

Baumit Zateplovací systémy Baumit Zateplovací systémy Technologický předpis Kapitola E Zateplovací systémy s keramickým a dekorativním obkladem Květen 2019 www.baumit.cz E. ZATEPLOVACÍ SYSTÉMY S KERAMICKÝM A DEKORATIVNÍM OBKLADEM

Více

ČÁSTEČNÉ ZATEPLENÍ BYTOVÉHO DOMU čp. 72, ul. Revoluční, Dvůr Králové n. L.

ČÁSTEČNÉ ZATEPLENÍ BYTOVÉHO DOMU čp. 72, ul. Revoluční, Dvůr Králové n. L. spol. s r.o. Dvůr Králové nad Labem DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY ČÁSTEČNÉ ZATEPLENÍ BYTOVÉHO DOMU čp. 72, ul. Revoluční, Dvůr Králové n. L. STAVEBNÍ ŘEŠENÍ TECHNOLOGICKÝ POSTUP PROVÁDĚNÍ ZATEPLENÍ

Více

Caparol Rollputz (válekovaná omítka)

Caparol Rollputz (válekovaná omítka) Technická informace Caparol Rollputz (válekovaná omítka) Jemnozrnná strukturní omítka na mnohostranné využití na dekorativní plochy fasád i vnitních stn. Popis výrobku Úel použití: Na fasádní plochy, odolné

Více

7. Stavební pøíprava. x pistole. 7.3. Skladování materiálu. 7.1. Pracovní èeta - její velikost a požadovaná kvalifikace

7. Stavební pøíprava. x pistole. 7.3. Skladování materiálu. 7.1. Pracovní èeta - její velikost a požadovaná kvalifikace 7. Stavební pøíprava 7.1. Pracovní èeta - její velikost a požadovaná kvalifikace Složení pracovní èety je vždy závislé na rozsahu realizované akce, na zpùsobu realizace a na velikosti jednotlivých pracovních

Více

Realizační technologický předpis pro vnější tepelně izolační kompozitní systém

Realizační technologický předpis pro vnější tepelně izolační kompozitní systém Realizační technologický předpis pro vnější tepelně izolační kompozitní systém pro akci: Datum: Technologický předpis pro provádění ETICS V případě, že nejsou v tomto technologickém postupu stanoveny odlišné

Více

Kontrolní a zkušební plán

Kontrolní a zkušební plán Kontrolní a zkušební plán Montáže kontaktního zateplovacího systému weber therm v souladu s ČSN 73 29 01 Provádění vnějších tepelně izolačních kompozitních systémů (ETICS) Stavba : Prováděcí firma : Datum

Více

Fasáda bez kompromisů! Zateplení fasády izolací z kamenné vlny Frontrock MAX E. www.rockwool.cz PROVĚŘENO NA PROJEKTECH

Fasáda bez kompromisů! Zateplení fasády izolací z kamenné vlny Frontrock MAX E. www.rockwool.cz PROVĚŘENO NA PROJEKTECH Fasáda bez kompromisů! Zateplení fasády izolací z kamenné vlny Frontrock MAX E www.rockwool.cz Jediný výrobce a prodejce izolace se specializací pouze na kamennou vlnu v České republice. PROVĚŘENO NA PROJEKTECH

Více

maxit Dämmsystem PS maxit Dämmsystem MW ETICS vnější tepelně izolační kompozitní system

maxit Dämmsystem PS maxit Dämmsystem MW ETICS vnější tepelně izolační kompozitní system maxit Dämmsystem PS maxit Dämmsystem MW ETICS vnější tepelně izolační kompozitní system Podklad Povrch stěny musí být pevný, suchý, bez mastnot a prachu. Je třeba odborně přezkoušet snášenlivost eventuálně

Více

ETICS technické specifikace požadavky obecná charakteristika systém nebo výrobek všeobecné podmínky pro výběrové řízení

ETICS technické specifikace požadavky obecná charakteristika systém nebo výrobek všeobecné podmínky pro výběrové řízení ETICS technické specifikace požadavky obecná charakteristika systém nebo výrobek všeobecné podmínky pro výběrové řízení Veškeré y a výrobky uvedené v této dokumentaci jsou specifikovány s ohledem na požadované

Více

Montážní systém illbruck i3

Montážní systém illbruck i3 Montážní systém illbruck i3 Naše firma neustále sleduje moderní produkty a technologie týkající se výplní stavebních otvor a souasn se je snažíme v co nejvyšší míe uplatovat i v praxi. Nejvtším problémem,

Více

Technické pokyny pro manipulaci a provádní instalace tepelné a akustické izolace. metodou nástik CLIMATIZER PLUS. Verze 2005 1/5

Technické pokyny pro manipulaci a provádní instalace tepelné a akustické izolace. metodou nástik CLIMATIZER PLUS. Verze 2005 1/5 Technické pokyny pro manipulaci a provádní instalace tepelné a akustické izolace metodou nástik CLIMATIZER PLUS Verze 2005 1/5 1. ÚVOD Tato smrnice upravuje základní pravidla pro provádní aplikace materiálu

Více

Technologický postup montáže alternativního řešení požárních pruhů podle PKO

Technologický postup montáže alternativního řešení požárních pruhů podle PKO Technologický postup montáže alternativního řešení požárních pruhů podle PKO-17-004 Toto řešení podle PKO-17-004 je možno uplatňovat podle ČSN 73 0810:2016 u budov s požární výškou (h p ) 12< h p 22,5

Více

POKYNY PRO MONTÁŽ vnějších tepelně izolačních kontaktních systémů stomixtherm alfa a stomixtherm beta

POKYNY PRO MONTÁŽ vnějších tepelně izolačních kontaktních systémů stomixtherm alfa a stomixtherm beta Stránka 1 z 7 Tento dokument slouží jako předpis k provádění (montáži) (dále jen ETICS nebo systémy) stomixtherm alfa s tepelnou izolací z pěnového polystyrenu (EPS) a stomixtherm beta s tepelnou izolací

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V. 2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V. 2.24 Zateplování budov minerálními deskami

Více

Pracovní postupy Cemix Provádění hliněných malt a omítek

Pracovní postupy Cemix Provádění hliněných malt a omítek Pracovní postupy Cemix Provádění hliněných malt a omítek Pracovní postupy Cemix - Provádění hliněných malt a omítek Obsah 1 Použití... 3 2 Skladba systému... 3 3 Postup provádění... 3 3.1 Zdění... 3 3.2

Více

Mistrovská díla s HASITEM Trend Design Basic V zo rn ík 7 0 vyb ra n ýc h o d s t í n ů HASIT Mosaikputz BASIC

Mistrovská díla s HASITEM Trend Design Basic V zo rn ík 7 0 vyb ra n ýc h o d s t í n ů HASIT Mosaikputz BASIC www.hasit.cz Mistrovská díla s HASITEM Trend Design Basic V zo rn ík 7 0 vyb ra n ýc h o d s t í n ů HASIT Mosaikputz BASIC KHP BASIC HASIT Mosaikputz BASIC Dekorativní mozaiková omítka s mramorovým kamenivem

Více

MŠ MAŠINKA V LYSÉ NAD LABEM ZATEPLENÍ FASÁDY- SEVEROZÁPADNÍ STNA

MŠ MAŠINKA V LYSÉ NAD LABEM ZATEPLENÍ FASÁDY- SEVEROZÁPADNÍ STNA Akce: Stavebík: Místo stavby: Vypracoval : Kontroloval : MŠ MAŠINKA V LYSÉ NAD LABEM ZATEPLENÍ FASÁDY- SEVEROZÁPADNÍ STNA MÚ LYSÁ NAD LABEM, HUSOVO NÁMSTÍ 23/1, LYSÁ NAD LABEM.kat.: st.1772 k.ú.: LYSÁ

Více

CAPAROL. Penetrace pod fasádní barvy Speciální hydrofobní penetrace bez rozpouštědel Caparol Tiefgrund LF 12 kg 0,2 kg 88,00 1 056,00

CAPAROL. Penetrace pod fasádní barvy Speciální hydrofobní penetrace bez rozpouštědel Caparol Tiefgrund LF 12 kg 0,2 kg 88,00 1 056,00 PENETRACE Penetrace pod omítky vodní-pigmentované Pigmentový speciální základní nátěr pro strukturované omítky v exteriéru i interiéru Capatect penetrace pod omítky B 25 kg 0,2 kg 55,00 1 375,00 Capatect

Více

Lepení plexi v bonici pružnými lepidly

Lepení plexi v bonici pružnými lepidly Lepení plexi v bonici pružnými lepidly Dnes si mžete prohlédnout jednoduchý návod jak pilepit plexi do vyezané bonice. Samozejm možností lepení je mnoho, dnes se však podíváme na lepení pružnými lepidly.

Více

Vnější kontaktně zateplovací systémy Termo + s.r.o. se člení na: Obvyklé složení vnějších kontaktních zateplovacích systémů (ETICS) Oblast použití

Vnější kontaktně zateplovací systémy Termo + s.r.o. se člení na: Obvyklé složení vnějších kontaktních zateplovacích systémů (ETICS) Oblast použití Firma se také zabývá zateplovacími systémy Termo+ se sídlem v Ústí nad Labem která je součástí společnosti TERMO + holding a.s., na stavebním trhu působí od roku 1993 a orientuje se výhradně na dodávky

Více

Rychletuhnoucí lepidlo na vlepování kotev

Rychletuhnoucí lepidlo na vlepování kotev Technický list Vydání: 31/05/2007 Verze: 01 Identifikaní íslo: 02 04 02 06 001 0 000021 Rychletuhnoucí lepidlo na vlepování kotev Construction Popis výrobku Použití Vlastnosti Rychle tuhnoucí 2-komponentní

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA NÁVRH KOTVENÍ ETICS

TECHNICKÁ ZPRÁVA NÁVRH KOTVENÍ ETICS Zlepšení tepelně technických vlastností ZŠ a školní družiny V Bytovkách 803, Uhříněves, okres Praha D.1.2.b TECHNICKÁ ZPRÁVA NÁVRH KOTVENÍ ETICS V Praze 09.2014 Ing. Miroslav Zimmer Obsah A PODKLADY...

Více

D TECHNICKÁ ZPRÁVA

D TECHNICKÁ ZPRÁVA Ing. Václav Pechouš Praha 8, Rajmonova 1197 tel. 252540214 IO 41699343 poet stran -4- Zak..: 03/14 Investor: Správa pražských hbitov Stavba: OPRAVA HBITOVNÍHO ZDIVA Hbitov áblice Praha 8 - Stížkov, áblická

Více

CAPATECT. Capatect Montážní postup

CAPATECT. Capatect Montážní postup CAPATECT Capatect Montážní postup Úvodní poznámka Český Caparol je členem Cechu pro zateplování budov. V tomto návodu na montáž se popisují pracovní postupy při odborném pokládání tepelně izolačních kombinovaných

Více

Návod k montáži. tubusového světlovodu ALLUX 250 STANDARD...strana 2. tubusového světlovodu ALLUX 350 STANDARD...strana 6

Návod k montáži. tubusového světlovodu ALLUX 250 STANDARD...strana 2. tubusového světlovodu ALLUX 350 STANDARD...strana 6 Návod k montáži tubusového světlovodu ALLUX 250 STANDARD...strana 2 tubusového světlovodu ALLUX 350 STANDARD...strana 6 tubusového světlovodu ALLUX 550 STANDARD...strana 10 NÁVOD K MONTÁŽI tubusového svtlovodu

Více

Popis. Technická data. : 35/55 mm 1) Maximální kotevní hloubka h max. Výhody. max. tloušťka izolace h D (mm) max. tloušťka izolace (mm)

Popis. Technická data. : 35/55 mm 1) Maximální kotevní hloubka h max. Výhody. max. tloušťka izolace h D (mm) max. tloušťka izolace (mm) BRAVOLL PTH-SX ETA Šroubová plastová talířová kotva s plastovým šroubem k mechanickému upevnění běžně používaných tepelně-izolačních desek v kontaktních zateplovacích systémech (ETICS) pro povrchovou i

Více

Nová řešení protipožárních detailů ETICS s osvědčením pro zateplovací systém STX.THERM ALFA

Nová řešení protipožárních detailů ETICS s osvědčením pro zateplovací systém STX.THERM ALFA Nová řešení protipožárních detailů ETICS s osvědčením pro zateplovací systém STX.THERM ALFA STÁVAJÍCÍ ŘEŠENÍ NOVÉ JEDNODUCHÉ ŘEŠENÍ pracné použití minerální vlny, možnost vzniku trhlin bez pásů z minerální

Více

Architektonické a stavebn technické ešení

Architektonické a stavebn technické ešení F.1.1 Architektonické a stavebn technické ešení F.1.1.1. Technická zpráva a) Úel objektu Budova mateské školky je situována v zastavném území obce v K.Varech na okraji sídlišt Ržový vrch, k.ú. Rybáe, na

Více

Penetrace ocelových a betonových mostovek dopravních a inženýrských staveb, souást izolaního systému pod litý asfalt

Penetrace ocelových a betonových mostovek dopravních a inženýrských staveb, souást izolaního systému pod litý asfalt Technický list Vydání 06/06 Identifikaní.: 2317 Verze. 01 Sika Ergodur 500 S Penetrace ocelových a betonových mostovek dopravních a inženýrských staveb, souást izolaního systému pod litý asfalt Popis výrobku

Více

Technický list. pro venkovní tepelněizolační kompozitní systém (ETICS) REVCOVER M s izolantem z desek z minerální vlny ( MV )

Technický list. pro venkovní tepelněizolační kompozitní systém (ETICS) REVCOVER M s izolantem z desek z minerální vlny ( MV ) pro venkovní tepelněizolační kompozitní systém (ETICS) REVCOVER M s izolantem z desek z minerální vlny ( MV ) 1/ Základní údaje Venkovní tepelněizolační kompozitní systémy (ETICS) slouží na zvýšení tepelného

Více

Technický list Sto-Anputzleiste Perfekt

Technický list Sto-Anputzleiste Perfekt Profil pro ostění s teleskopickým mechanismem Charakteristika Použití do exteriéru pro trvalé utěsnění napojovacích spár (rámy oken a dveří, vodicí kolejničky žaluzií) u fasádních zateplovacích systémů

Více

Zlepšení tepelně technických vlastností ZŠ a školní družiny - Městská část Praha 22

Zlepšení tepelně technických vlastností ZŠ a školní družiny - Městská část Praha 22 A B C D OBSAH PRŮVODNÍ ZPRÁVA SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA SITUAČNÍ VÝKRESY C.4 KATASTRÁLNÍ SITUAČNÍ VÝKRES M 0 DOKUMENTACE OBJEKTŮ A TECHNICKÝCH A TECHNOLOGICKÝCH ZAŘÍZENÍ. 1 PŮDORYS 1NP M 2 PŮDORYS 1NP

Více

Pracovní postup Cemix: Omítání a zdění staveb z betonových skořepinových tvárnic

Pracovní postup Cemix: Omítání a zdění staveb z betonových skořepinových tvárnic Pracovní postup Cemix: Omítání a zdění staveb z betonových skořepinových tvárnic Pracovní postup Cemix: Omítání a zdění staveb z betonových skořepinových tvárnic Obsah 1 Obecná informace... 3 2 Zdění...

Více

Vnější zateplovací systém, mezinárodně označovaný zkratkou ETICS (external thermal insulation composite system)

Vnější zateplovací systém, mezinárodně označovaný zkratkou ETICS (external thermal insulation composite system) Vnější zateplovací systém, mezinárodně označovaný zkratkou ETICS (external thermal insulation composite system) V České republice nejrozšířenější technologií zlepšování tepelně technických parametrů obvodových

Více

Aplikaní pístroj na plošné pokládání lepidla SikaBond T52 FC

Aplikaní pístroj na plošné pokládání lepidla SikaBond T52 FC Technický list Vydání02/06 Identifikaní.: Verze. 01 Aplikaní pístroj na plošné pokládání lepidla SikaBond T52 FC Construction Popis výrobku S m je možné pokládat lepidlo SikaBond - T52 FC souasn ze tí

Více

Technický list ETICS. STAVO-THERM a STAVO-THERM mineral

Technický list ETICS. STAVO-THERM a STAVO-THERM mineral Technický list ETICS STAVO-THERM a STAVO-THERM mineral 1) Základní údaje Vnější tepelně izolační kompozitní systémy (ETICS) firmy STAVOPROJEKTA a.s. slouží jako vnější tepelná izolace obvodových konstrukcí

Více

Kontrolní a zkušební plán ETICS TOLTHERM prosinec 2013

Kontrolní a zkušební plán ETICS TOLTHERM prosinec 2013 KONTROLNÍ A ZKUŠEBNÍ PLÁN Název stavby : Realizátor : Použitý systém : Skladba systému : lepidlo/stěrka Izolant Kotvení (ks) Síťovina Omítkovina Osoba pověřená vyplněním KZP : 1. Stav stávajícího ETICS

Více

Technický list Sto-Anputzleiste Bravo

Technický list Sto-Anputzleiste Bravo Profil pro ostění se zabudovanou těsnicí páskou Charakteristika Použití do exteriéru pro trvalé utěsnění napojovacích spár (rámy oken a dveří, vodicí kolejničky žaluzií) u fasádních zateplovacích systémů

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V. 2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V. 2.23 Zateplování budov pěnovým polystyrenem

Více

BAUMIT FASÁDNÍ OMÍTKY, BARVY A TMELY

BAUMIT FASÁDNÍ OMÍTKY, BARVY A TMELY OMÍTKY NANOPOR OMÍTKY Pastovitá tenkovrstvá omítka škrábané struktury pro exteriér i intriér. Minerální, vysoce paropropustná, zvláště odolná vůči znečištění. K 1,5 škrábaná struktura 1,5 mm 2,5 kg 30

Více

Technický list Sto-Polystyrol-Hartschaumplatte PS15SE 040

Technický list Sto-Polystyrol-Hartschaumplatte PS15SE 040 Tepelně izolační deska z expandovaného pěnového polystyrénu dle ČSN EN 13163 Charakteristika Použití do exteriéru jako tepelně izolační deska v kontaktních zateplovacích systémech upevnění lepením nebo

Více

Rychletuhnoucí lepidlo na lepení kotev

Rychletuhnoucí lepidlo na lepení kotev Technický list Vydání 07/06 Identifikaní.: 02 04 02 06 001 0 000019 Verze. 03 Sika AnchorFix-1 Rychletuhnoucí lepidlo na lepení kotev Construction Popis výrobku Použití Výhody Zkušební zprávy Rychle tuhnoucí

Více

Sanace vlhkého zdiva

Sanace vlhkého zdiva VUT Praha, fakulta architektury Ústav stavitelství 15 123 STUDIJNÍ MATERIÁLY pedmt: POZEMNÍ STAVITELSTVÍ 4 bakaláský studijní program 2. roník 4. semestr témata: modrá Hydroizolace spodní stavby žlutá

Více

KOTVENÍ SVODIDLA ZSNH4/H2

KOTVENÍ SVODIDLA ZSNH4/H2 KOTVENÍ SVODIDLA ZSNH4/H2 KOTEVNÍ ŠROUB OMO + LEPÍCÍ HMOTA HIT-RE 500 MONTÁŽNÍ NÁVOD 8/2009 PEVZAL, SEZNÁMIL SE Z MONTÁŽNÍM NÁVODEM: Strana 1 (celkem 5) DATUM: 1. Úvod Tento montážní návod stanovuje závazné

Více

Předpis pro montáž suchých podlahových konstrukcí

Předpis pro montáž suchých podlahových konstrukcí Předpis pro montáž suchých podlahových konstrukcí 1. Oblast použití suchých podlahových systémů... 2 2. Podklad a příprava... 2 2.1. Podklad... 2 2.1.1. Masivní strop... 2 2.1.2. Nepodsklepené stropy nebo

Více

Popis. Technická data. : 25/65 1) mm Minimální hloubka vrtání h 1. Hodnoty za lomítkem platí pro pórobeton. Výhody. max. tloušťka izolace (mm)

Popis. Technická data. : 25/65 1) mm Minimální hloubka vrtání h 1. Hodnoty za lomítkem platí pro pórobeton. Výhody. max. tloušťka izolace (mm) BRAVOLL PTH-S ETA 08/0267 Šroubová talířová kotva s ocelovým šroubem k mechanickému upevnění běžně používaných tepelně-izolačních desek v kontaktních zateplovacích systémech (ETICS) pro povrchovou i zápustnou

Více

ÖKOTAN Zimní bitumenová silnovrstvá stěrka 2K-Winter-Bitumen-Dickbeschichtung BD2KW

ÖKOTAN Zimní bitumenová silnovrstvá stěrka 2K-Winter-Bitumen-Dickbeschichtung BD2KW ÖKOTAN Zimní bitumenová silnovrstvá stěrka 2K-Winter-Bitumen-Dickbeschichtung BD2KW Speciální zimní dvousložková bitumenová silnovrstvá stěrka neobsahující rozpouštědla. K izolaci staveb v kontaktu se

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V. 2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V. 2.24 Zateplování budov minerálními deskami

Více

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ SN EN 1298

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ SN EN 1298 MALÉ POJÍZDNÉ SKLÁDACÍ LEŠENÍ AKG 170 Výrobce: FINTES Aluminium s.r.o. Píbraz 152 378 02 Stráž nad Nežárkou NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ SN EN 1298 Tento návod musí být vždy k dispozici v míst používání lešení SESTAVOVAT

Více

Accento. Popis výrobku. Zpracování Technická informace. Efektní stěrková technika na organické bázi pro použití v interiéru i exteriéru.

Accento. Popis výrobku. Zpracování Technická informace. Efektní stěrková technika na organické bázi pro použití v interiéru i exteriéru. Technická informace Accento Efektní stěrková technika na organické bázi pro použití v interiéru i exteriéru. Popis výrobku Oblast použití Accento je stěrková technika na organické bázi sestávající ze základní

Více

1. ZATEPLOVÁNÍ BUDOV 1.1 ROZDĚLENÍ. kontaktní zateplení fasád odvětrávané zateplení fasád. ostatní zateplení

1. ZATEPLOVÁNÍ BUDOV 1.1 ROZDĚLENÍ. kontaktní zateplení fasád odvětrávané zateplení fasád. ostatní zateplení Strana 1 (celkem 11) 1. ZATEPLOVÁNÍ BUDOV 1.1 ROZDĚLENÍ kontaktní zateplení fasád odvětrávané zateplení fasád ostatní zateplení 1.1.1 KONTAKTNÍ ZATEPLOVACÍ SYSTÉMY (ETICS) Požární bezpečnost Pro návrh

Více

Dodatečné zateplení objektů Mateřské školy Školní 518, Klášterec nad Ohří

Dodatečné zateplení objektů Mateřské školy Školní 518, Klášterec nad Ohří Dodatečné zateplení objektů Mateřské školy Školní 518, Klášterec nad Ohří D-1.1.a - TECHNICKÁ ZPRÁVA Pro provedení stavby a) Identifikace stavby Investor stavby: Město Klášterec nad Ohří Místo stavby:

Více

SPRÁVNÉ ZATEPLENÍ FASÁD

SPRÁVNÉ ZATEPLENÍ FASÁD SPRÁVNÉ ZATEPLENÍ FASÁD BONUSOVÝ E-BOOK: Technologický postup montáže a všeobecné pokyny pro zateplení FASÁDNÍM POLYSTYRENEM ROMAN STUDENÝ 1 Klimatické podmínky při provádění ETICS: Teplota vzduchu po

Více

KUSOVNÍK Zásady vyplování

KUSOVNÍK Zásady vyplování KUSOVNÍK Zásady vyplování Kusovník je základním dokumentem ve výrob nábytku a je souástí výkresové dokumentace. Každý výrobek má svj kusovník. Je prvotním dokladem ke zpracování THN, objednávek, ceny,

Více

F 2.5 OCHRANA PED BLESKEM

F 2.5 OCHRANA PED BLESKEM NOVOSTAVBA RODINNÉHO DOMU Hostivice p.. kat. 1161/57 okres Praha západ investor: Jií a Marie ajovi, Vondroušova 1160/1, Praha 6 F 2.5 OCHRANA PED BLESKEM Vypracoval: ing. Vít Kocourek OBSAH: 1. Pedpoklady

Více

CarboSol Fassadenfarbe Compact

CarboSol Fassadenfarbe Compact TECHNICKÁ INFORMACE CarboSol Fassadenfarbe Compact Fasádní barva s plnicími vlastnostmi plnná uhlíkovými vlákny velmi dobrá kryvost extrémn vodoodpudivá barva s minerálním charakterem, vysoce propustná

Více

TECHNOLOGICKÉ ZÁSADY udírna, gril

TECHNOLOGICKÉ ZÁSADY udírna, gril TECHNOLOGICKÉ ZÁSADY udírna, gril 1) Výkop pro základovou konstrukci budou tvoit základové pasy, které budou sahat do nezámrzné hloubky (ta je závislá na typu zeminy), bžn se zakládá do nezámrzné hloubky

Více

TECHNOLOGICKÉ ZÁSADY udírna, gril

TECHNOLOGICKÉ ZÁSADY udírna, gril TECHNOLOGICKÉ ZÁSADY udírna, gril 1) Výkop pro základovou konstrukci budou tvoit základové pasy, které budou sahat do nezámrzné hloubky (ta je závislá na typu zeminy), bžn se zakládá do nezámrzné hloubky

Více

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO OHLÁŠENÍ STAVBY

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO OHLÁŠENÍ STAVBY PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO OHLÁŠENÍ STAVBY REKONSTRUKCE AREÁLU VAZAKA BLÁ POD BEZDZEM F DOKUMENTACE STAVBY Bezen 2008 OBSAH : 1.1 Architektonické a stavební ešení 1.1.1 Technická zpráva 1.1.2 Výkresová

Více

Realizační technologický předpis pro vnější tepelně izolační kompozitní systém Weber therm elastik W

Realizační technologický předpis pro vnější tepelně izolační kompozitní systém Weber therm elastik W Realizační technologický předpis pro vnější tepelně izolační kompozitní systém Weber therm elastik W pro akci : datum : Technologický předpis pro provádění ETICS weber therm elastik W Připravenost objektu

Více

SKLADBY KONSTRUKCÍ - PODLAHY, STROPY značení umístění/č.místn. popis tl. vrstvy mm

SKLADBY KONSTRUKCÍ - PODLAHY, STROPY značení umístění/č.místn. popis tl. vrstvy mm SKLADBY KONSTRUKCÍ - PODLAHY, STROPY značení umístění/č.místn. popis tl. vrstvy mm P1 1.NP (přízemí chodba) PODLAHA 1.NP - ker.dl. tl. mm Keramická dlažba protiskluzová R 10 s vnitřním oblým soklíkem,

Více

Max Exterior balkonové podlahové desky

Max Exterior balkonové podlahové desky BALKONOVÁ PODLAHOVÁ DESKA Max balkonové podlahové desky Obr. 1 POVRCH HEXA Obr. 2 AKRYL-POLYURETAN (ochrana proti povětrnostním vlivům) S POVRCHEM HEXA UNI-DEKOR POPIS MATERIÁLU Max balkonové podlahové

Více

Baumit KlebeAnker 88. Baumit KlebeAnker 88. Technický list 1560

Baumit KlebeAnker 88. Baumit KlebeAnker 88. Technický list 1560 Výrobek Použití Technické údaje Plastová lepicí kotva pro lepení tepelně izolačních desek systémů Baumit open a Baumit Wärmedämmverbundsystem EPS bez dodatečného kotvení hmoždinkami. Vhodná pro zdivo z

Více

Systém obkladu železobetonových stěn + 3 WS 1/AP

Systém obkladu železobetonových stěn + 3 WS 1/AP Systém obkladu železobetonových stěn + Popis: Nenosné, jednostranné opláštění železobetonového panelu (tl. 140 mm i s omítkou) deskou fermacell 12,5 mm na akustických profilech fermacell. Systém je tvořen

Více

POZEMNÍ STAVITELSTVÍ PS3B VÝPLN OTVOR OKNA

POZEMNÍ STAVITELSTVÍ PS3B VÝPLN OTVOR OKNA VÝPLN OTVOR OKNA Ing.Jaroslava Babánková Strana 1 (celkem 20) íjen 2007 VÝPLN OTVOR ( v TOP ) okna denní osvtlení, vtrání vnitních prostor dvee vstup osob, bezpenost, ( denní osvtlení ) vrata vjezd dopravních

Více

Realizační technologický předpis vnějšího tepelně izolačního kompozitního systémů Saint-GobainWeber Terranova, a.s. weber therm keramik

Realizační technologický předpis vnějšího tepelně izolačního kompozitního systémů Saint-GobainWeber Terranova, a.s. weber therm keramik Realizační technologický předpis vnějšího tepelně izolačního kompozitního systémů Saint-GobainWeber Terranova, a.s. weber therm keramik pro akci : datum : Technologický předpis pro provádění ETICS weber

Více

Pracovní postup Cemix: Hliněné omítky a zdící malty

Pracovní postup Cemix: Hliněné omítky a zdící malty Pracovní postup Cemix: Hliněné omítky a zdící malty Poradenství: Ing. Martin Bureš mobil: +420 602 546 855 e-mail: martin.bures@cemix.cz Pracovní postup Cemix: Hliněné omítky a zdící malty Obsah 1 Použití...

Více

Sv. Čech 12.02.2010. Počet Náklady / 1 m.j. Počet Náklady / 1 m.j. Počet Náklady / 1 m.j. 0 0,00 0 0,00 0 0,00 Rozpočtové náklady v

Sv. Čech 12.02.2010. Počet Náklady / 1 m.j. Počet Náklady / 1 m.j. Počet Náklady / 1 m.j. 0 0,00 0 0,00 0 0,00 Rozpočtové náklady v Strana 1 z 11 Název objektu EČO D Sv. Čech 12.02.2010 Počet Náklady / 1 m.j. Počet Náklady / 1 m.j. Počet Náklady / 1 m.j. Rozpočtové náklady v A Základní rozp. náklady B Doplňkové náklady C Náklady na

Více

Technický list ETICS weber therm standard

Technický list ETICS weber therm standard Technický list ETICS weber therm standard 1. Popis výrobku a vymezení způsobu jeho použití ve stavbě: weber therm standard je vnější tepelně izolační kompozitní systém s omítkou s izolantem pěnového polystyrenu

Více

Baumit StarTrack. Lepicí kotvy Baumit. ...revoluce v zateplování! Bez tepelných mostů Ani stopa po hmoždinkách Šetří energii a peníze

Baumit StarTrack. Lepicí kotvy Baumit. ...revoluce v zateplování! Bez tepelných mostů Ani stopa po hmoždinkách Šetří energii a peníze Baumit StarTrack Lepicí kotvy Baumit...revoluce v zateplování! Bez tepelných mostů Ani stopa po hmoždinkách Šetří energii a peníze Baumit StarTrack Nezbytnou součástí převážné většiny zateplovacích systémů

Více

PS 3B - LEHKÉ OBVODOVÉ PLÁŠT OBVODOVÉ

PS 3B - LEHKÉ OBVODOVÉ PLÁŠT OBVODOVÉ LEHKÉ OBVODOVÉ PLÁŠT Ing.Jaroslava Babánková Strana 1 (celkem 26) listopad 2007 DRUHY KONSTRUKCÍ Fasádní konstrukce - roštové - rámové lištové polostrukturální strukturální Modulové fasády - rámové nebo

Více

BEZÚDRŽBOVÉ ZATEPLOVACÍ SYSTÉMY QUICK-MIX S ATRAKTIVNÍ POVRCHOVOU ÚPRAVOU CIHLOVÝMI PÁSKY

BEZÚDRŽBOVÉ ZATEPLOVACÍ SYSTÉMY QUICK-MIX S ATRAKTIVNÍ POVRCHOVOU ÚPRAVOU CIHLOVÝMI PÁSKY BEZÚDRŽBOVÉ ZATEPLOVACÍ SYSTÉMY QUICK-MIX S ATRAKTIVNÍ POVRCHOVOU ÚPRAVOU CIHLOVÝMI PÁSKY SNÍŽENÍ NÁKLADŮ NA TOPENÍ A CHLAZENÍ MINIMÁLNÍ NÁKLADY NA ÚDRŽBU SNÍŽENÍ EMISÍ PŘI VÝROBĚ ENERGIE ZVÝŠENÍ ŽIVOTNOSTI

Více

POKYNY PRO MONTÁŽ vnějších tepelně izolačních kontaktních systémů STX.THERM ALFA, STX.THERM BETA a STX.THERM BETA F

POKYNY PRO MONTÁŽ vnějších tepelně izolačních kontaktních systémů STX.THERM ALFA, STX.THERM BETA a STX.THERM BETA F Stránka 1 z 13 Tento dokument slouţí jako předpis k provádění (montáţi) (dále jen ETICS nebo systémy) STX.THERM ALFA s tepelnou izolací z pěnového polystyrenu (EPS), STX.THERM BETA s tepelnou izolací z

Více

Cap-elast Plasticko elastický nátrový systém vrcholové tídy na sanaci fasádních omítkových a betonových ploch s trhlinami.

Cap-elast Plasticko elastický nátrový systém vrcholové tídy na sanaci fasádních omítkových a betonových ploch s trhlinami. Technická informace Cap-elast Plasticko elastický nátrový systém vrcholové tídy na sanaci fasádních omítkových a betonových ploch s trhlinami. Popis výrobku Úel použití: Na nátry za úelem vyplování trhlin,

Více

Schöck Tronsole typ AZT SCHÖCK TRONSOLE

Schöck Tronsole typ AZT SCHÖCK TRONSOLE Schöck Tronsole typ SCHÖCK TRONSOLE Prvek pro přerušení kročejového hluku mezi monoliticlou podestou a vnitřní schodišťovou zdí s hotovým zabudovatelným nosným prvkem Schöck Tronsole typ schodišťová podesta

Více

PVC pásy pro tsnní spár v betonu

PVC pásy pro tsnní spár v betonu Technický list Vydání 03/07 Identifikaní.: 02 07 03 01 Verze. 01 PVC pásy pro tsnní spár v betonu Popis výrobku Sika -spárové pásy jsou pružné a vodotsné na bázi mkeného polyvinylchloridu PVC, vyrábné

Více

Butanová pájecí souprava POOL Piezo

Butanová pájecí souprava POOL Piezo MEVA a. s. Roudnice n.l. Návod k obsluze Butanová pájecí souprava POOL Butanová pájecí souprava POOL Piezo Typ KP01001 Typ KP01001P Dležité Peliv si pette tento návod k obsluze, abyste se dobe seznámili

Více

Geus okna, a.s. ISO 9001:2001 1 / 5. U Nikolajky 912, 150 00 Praha 5 - Smíchov Účinnost od: 1.1.2008. Technologický postup montáže oken OS 04 S

Geus okna, a.s. ISO 9001:2001 1 / 5. U Nikolajky 912, 150 00 Praha 5 - Smíchov Účinnost od: 1.1.2008. Technologický postup montáže oken OS 04 S ISO 9001:2001 1 / 5 V následujících bodech je popsán postup montáže oken do stavby. Jedná se o základní body, které mohou být modifikovány v závislosti na připravenosti a rozměrových tolerancích stavebního

Více

1. Systém domácího videovrátného. 2. Obsah dodávky. 3. Technická specifikace

1. Systém domácího videovrátného. 2. Obsah dodávky. 3. Technická specifikace 1. Systém domácího videovrátného Umožuje audiovizuální spojení s elektrickým videovrátným a ovládání dveního zámku. Základním pínosem tohoto systému je zvýšení komfortu a bezpenosti bydlení. Základní funkce

Více

- Pigmentovaný dvojsložkový nátr na bázi kapalné epoxidové pryskyice na podlahové plochy pro oblast prmyslu i živnostenského podnikání.

- Pigmentovaný dvojsložkový nátr na bázi kapalné epoxidové pryskyice na podlahové plochy pro oblast prmyslu i živnostenského podnikání. Technická informace Disboxid 464 epoxidový krycí uzavírací nátr (EP-Decksiegel) - Pigmentovaný dvojsložkový nátr na bázi kapalné epoxidové pryskyice na podlahové plochy pro oblast prmyslu i živnostenského

Více

CENOVÁ KALKULACE Rekapitulace - zateplení. U... XXX/4, Praha 9

CENOVÁ KALKULACE Rekapitulace - zateplení. U... XXX/4, Praha 9 Rekapitulace CENOVÁ KALKULACE Rekapitulace - zateplení Objekt: Objednatel: Zhotovitel: U... XXX/4, Praha 9 Společenství vlastníků jednotek Zateplovací systémy s.r.o. 1. str. z 6. ZATEPLOVACÍ SYSTÉMY s.r.o.

Více

fermacell Katalog detailů

fermacell Katalog detailů fermacell Katalog detailů konstrukcí v dřevostavbách Stav květen 2014 2 Obsah Půdorys domu vodorovný řez 0.00.00.0.01... 3 Svislý řez domem 0.00.00.0.02... 4 Napojení stěna základová deska...5 Kontaktní

Více

MONTÁŽNÍ PŘÍRUČKA PLASTOVÁ OKNA DVEŘE. www.rehau.cz. Stavebnictví Automotive Průmysl

MONTÁŽNÍ PŘÍRUČKA PLASTOVÁ OKNA DVEŘE. www.rehau.cz. Stavebnictví Automotive Průmysl MONTÁŽNÍ PŘÍRUČKA PLASTOVÁ OKNA DVEŘE www.rehau.cz Stavebnictví Automotive Průmysl Provedení montáže Kvalita vysoce kvalitních oken stojí a padá s provedením jejich připojení k obvodové konstrukci. Odborně

Více

TENKOSTNNÉ PROFILY Z, C a Σ pro vaznice a paždíky

TENKOSTNNÉ PROFILY Z, C a Σ pro vaznice a paždíky Podnikatelská 545 190 11 Praha 9 tel: 267 090 211 fax: 281 932 300 servis@kovprof.cz www.kovprof.cz TENKOSTNNÉ PROFILY Z, C a Σ pro vaznice a paždíky POMCKA PRO PROJEKTANTY A ODBRATELE Rev. 2.0-10/2013

Více

MISTRAL TECTOTHERM EPS 2015

MISTRAL TECTOTHERM EPS 2015 Technický list pro vnější tepelně izolační kompozitní systém ( ETICS ) s omítkou a s izolantem z expandovaného polystyrenu (EPS) MISTRAL TECTOTHERM EPS 2015 1) Základní údaje Vnější tepelně izolační kompozitní

Více

Adesilex FIS 13 Lepidlo a stěrka ve vodní disperzi ke smíchání s cementem, pro instalaci vnějších kontaktních zateplovacích systémů.

Adesilex FIS 13 Lepidlo a stěrka ve vodní disperzi ke smíchání s cementem, pro instalaci vnějších kontaktních zateplovacích systémů. Výrobky pro vnější kontaktní zateplovací systém 22. Výrobky pro vnější kontaktní zateplovací systém Adesilex FIS 13 Lepidlo a stěrka ve vodní disperzi ke smíchání s cementem, pro instalaci vnějších kontaktních

Více

II. Připevňování termoizolačního materiálu 8 str. 4 9 Nanášení lepicí malty na desky z minerální vlny Při lepení desek z minerální vlny oprášíme lepený povrch kartáčem ještě před nanesením lepicí malty

Více

Technický list Sto-Weichfaserplatte M 046

Technický list Sto-Weichfaserplatte M 046 Tepelně izolační deska, dřevovláknitá, dle EN 13171 Charakteristika Použití do exteriéru jako tepelněizolační deska v kontaktním tepelněizolačním systému StoTherm Wood pro dřevěné konstrukce a také na

Více

Základy jsou chránny ped agresivní spodní vodou použitím síranuvzdorného betonu a zvtšením krytí betonáské výztuže.

Základy jsou chránny ped agresivní spodní vodou použitím síranuvzdorného betonu a zvtšením krytí betonáské výztuže. SO 03 Objekt specializovaných výukových prostor Soubor 01 Architektonicko stavební ást Zemní práce - jsou dodávkou SO 01 - Demolice a píprava staveništ, soubor 02 - Hrubé terénní úpravy. Základové konstrukce

Více

Edice Karbon Mechanicky odolná fasáda nové generace

Edice Karbon Mechanicky odolná fasáda nové generace Edice Karbon Mechanicky odolná fasáda nové generace Edice Karbon Nová generace fasádních systémů, která určuje nejnovější trend Firma Caparol uvádí na trh inovační řadu produktů pro fasádní systémy, které

Více

ÚVOD OBECNÁ PŘÍPRAVA OBJEKTU

ÚVOD OBECNÁ PŘÍPRAVA OBJEKTU Sanace fasád ÚVOD Kontaktní zateplovací systémy (ETICS) jsou montovány v Evropě ve velkém rozsahu již od 50. let minulého století. V České republice jsou realizovány od 90. let. Dlouhodobá pozorování na

Více

ÁST 3: OMÍTKY A OMÍTKOVÉ SESTAVY URENÉ PRO POŽÁRN ODOLNÉ APLIKACE

ÁST 3: OMÍTKY A OMÍTKOVÉ SESTAVY URENÉ PRO POŽÁRN ODOLNÉ APLIKACE Evropská organizace pro technická schválení ETAG 018 Vydání leden 2006 ÍDICÍ POKYN PRO EVROPSKÁ TECHNICKÁ SCHVÁLENÍ VÝROBKY PRO OCHRANU STAVEBNÍCH PRVK A KONSTRUKCÍ PED POŽÁREM ÁST 3: OMÍTKY A OMÍTKOVÉ

Více