Harman International Industries Ltd Všechna práva vyhrazena Části této konstrukce mohou být chráněny světovými patenty. Part No.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Harman International Industries Ltd. 2007 Všechna práva vyhrazena Části této konstrukce mohou být chráněny světovými patenty. Part No."

Transkript

1 Návod k obsluze 1

2 DŮLEŽITÉ Před prvním použitím vašeho mixážního pultu si prosím pečlivě pročtěte tento návod. Toto zařízení je v souladu se směrnicí EMC 89/336/EEC Upravenou 92/31/EEC 1 93/68/EEC 91/263/EEC a LVD 73/23/EEC upravenou 93/68/EEC Tento výrobek je schválen pro tyto bezpečnostní standardy: IEC 60065: 2001 EN60065:2002 UL vydání: 2003 CAN/CSA-E a EMC standardy EN : 1996 (E2) EN : 1996(E2) Pro další podrobnosti kontaktujte: Harman International Industries Ltd. Cranborne House, Cranborne Road Potters Bar. Hertfordshire, EN6 3JN, UK Tel: +44(0) Fax: +44(0) lnfo@soundcraft.com Harman International Industries Ltd Všechna práva vyhrazena Části této konstrukce mohou být chráněny světovými patenty. Part No. ZM Soundcraft je obchodní divizí společnosti Harman International Industries Ltd. Informace v tomto návodu jsou předmětem změny bez upozornění a nepředstavují závazek ze strany obchodníka. Soundcraft nenese odpovědnost za žádnou ztrátu, nebo poškození vzniklé použitím informací, nebo chyby obsažené v tomto návodu. Žádná část tohoto návodu nesmí být reprodukována, ukládána v obnovitelném systému, nebo přenášena v jakékoliv formě, nebo jakýmkoliv prostředkem elektronickým, elektrickým, mechanickým, optickým, chemickým, včetně fotokopírování, zaznamenávání a to pro jakýkoliv účel, kromě písemně vyjádřeného svolení společnosti Soundcraft. Harman International Industries Limited Cranborne House Cranborne Road POTTERS BAR Hertfordshire EN6 3JN / UK Tel: +44 (0) Fax: +44 (0) E & OE.

3 OBSAH PRŮVODCE BEZEPEČNOSTNÍMI SYMBOLY 4 DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY 5 ÚVOD 7 PŘEHLED 8 60-TI VTEŘINOVÝ PRŮVODCE 8 ZAPOJENÍ 10 BLOKOVÉ SCHÉMA 14 VSTUPNÍ KANÁL MONO 15 VSTUPNÍ KANÁLY STEREO 18 HLAVNÍ ČÁST 21 Lexicon FX PROCESOR PŘEHLED 22 PROVOZ FX 22 OVLÁDACÍ PRVKY PROCESORU FX 23 DOZVUKY 24 OVLÁDACÍ PRVKY 25 ZPOŽDĚNÍ 26 OVLÁDACÍ PRVKY ZPOŽDĚNÍ 26 MODULAČNÍ EFEKTY 27 FUNKCE OBNOVENÍ TOVÁRNÍHO NASTAVENÍ 29 TABULKA DAT EFEKTŮ 30 POUŽÍVÁNÍ VAŠEHO MIXÁŽNÍHO PULTU EFX 31 APLIKACE 33 SLOVNÍK POJMŮ 36 TYPICKÉ PROPOJOVACÍ VODIČE 38 TABULKY PRO OZNAČENÍ 40 PŘIPEVNĚNÍ ÚCHYTŮ PRO MONTÁŽ DO 42 PŘÍSTROJOVÉHO ZÁKLADNÍ TECHNICKÉ RACKU ÚDAJE 43 ZÁRUKA 44 3

4 Pro vaši vlastní bezpečnost a aby se předešlo zrušení platnosti záruky si prosím pečlivě pročtěte tuto část.. PRŮVODCE BEZEPEČNOSTNÍMI SYMBOLY Pro vaši vlastní bezpečnost, a aby se předešlo zrušení platnosti záruky, je třeba pečlivě pročíst veškerý text označený těmito symboly. VAROVÁNÍ Blesk se špičkou má uživatele varovat před přítomností neizolovaného nebezpečného napětí uvnitř skříně výrobku, které může mít dostatečnou velikost, aby lidem způsobilo úraz elektrickým proudem.. UPOZORNĚNÍ Vykřičník v rovnostranném trojúhelníku má uživatele upozornit na přítomnost důležitých provozních a servisních pokynů v literatuře doprovázející zařízení. POZNÁMKY Obsahují důležité informace a užitečné tipy k provozu vašeho zařízení. BEZPEČNOSTNÍ VAROVÁNÍ KE SLUCHÁTKŮM Obsahuje důležité informace a užitečné tipy o sluchátkových výstupech a odposlechových úrovních Doporučená impedance sluchátek >= 150 ohmů.

5 DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Přečtěte si tyto instrukce Uchovejte tyto instrukce Dbejte všech varování Dodržujte instrukce Nepoužívejte tento přístroj v blízkosti vody Přístroj čistěte pouze vlhkým hadříkem. Nezakrývejte ventilační otvory. Instalujte monitory podle návodu výrobce. Neinstalujte v blízkosti zdrojů tepla, radiátorů, kamen nebo jiných zařízení (včetně koncových zesilovačů) produkujících teplo. Nenarušujte bezpečnostní účel polarizovaného, nebo uzemněného typu síťové zástrčky. Uzemněný typ zástrčky má dva kolíky a otvor pro zemnící kontakt v síťové zásuvce. Pokud dodaná zástrčka nepasuje do vaší zásuvky, konzultujte to s elektrikářem. Chraňte napájecí šňůru před pošlapáním, nebo před ohnutím kontaktů na zástrčce, objímku a místo, kde vystupuje ze zařízení. Používejte pouze doplňky, příslušenství doporučené výrobcem Používejte pouze s vozíkem, stojanem, trojnohým stojanem či stolem, specifikovaným výrobcem, či prodávaným se zařízením. Pokud převážíte aparát ve vozíku, dejte pozor na možné poškození vzniklé překlopením aparátu. Zařízení odpojte od napájecí sítě během bouřky, nebo pokud zařízení nebudete dlouho používat Veškeré opravy přenechte kvalifikovanému servisnímu technikovi. Servis je nezbytný, pokud byl přístroj poškozen jakýmkoliv způsobem, to znamená, když byla poškozena napájecí šňůra, do přístroje se vylila tekutina, nebo do něj zapadl nějaký předmět, přístroj byl vystaven dešti, nebo vlhkosti, nepracuje normálně, nebo spadl. 5

6 Poznámka: doporučuje se, aby byla veškerá údržba a servis výrobku proveden společností Soundcraft, nebo jejími autorizovanými agenty. Soundcraft nemůže přijmout odpovědnost za jakoukoliv ztrátu, nebo poškození způsobené servisem, údržbou, nebo opravou neautorizovanou osobou. UPOZORNĚNÍ! Pro omezení rizika vzniku požáru, nebo úrazu elektrickým proudem, nevystavujte tento přístroj dešti, nebo vlhkosti. Nevystavuje tento přístroj kapání, nebo stříkání, na přístroj nepokládejte předměty naplněné tekutinami jako je například váza. Na přístroj by se neměly pokládat zdroje otevřeného ohně, jako jsou svíce. Nemělo by se bránit ventilaci zakrýváním ventilačních otvorů předměty, jako jsou noviny, ubrusy, závěsy, atd. TOTO ZAŘÍZENÍ MUSÍ BÝT UZEMNĚNO. V žádném případě by nemělo být bezpečnostní uzemněn odpojeno od síťového vedení. Zařízení k odpojení síťového napájení je síťová zástrčka. Ta musí zůstat přístupná, i když je přístroj v provozu. Pokud je některá část napájecí šňůry poškozena, měla by se vyměnit celá šňůra. Následující informace je pouze pro porovnání. Jednotlivé vodiče v hlavním napájecím kabelu jsou podle mezinárodních kódů barevně označeny takto: Zem (Ground): Zelená a žlutá (US - Zelená/Žlutá) Nulák (N): Modrá (US - Bílá) Fáze (Hot): Hnědá (US - Černá) Protože barvy vodičů v síťovém vedení nemusí odpovídat barevným značkám identifikujícím kontakty ve vaší zástrčce, postupujte následovně: Vodič, který má barvu žlutozelenou musí být připojen ke kontaktu v zástrčce, který je označen písmenem E, nebo symbolem uzemnění. Vodič, který má modrou barvu, musí být připojen ke kontaktu v zástrčce, který je označen písmenem N. Vodič, který má hnědou barvu, musí být připojen ke kontaktu v zástrčce, který je označen písmenem L. Ujistěte se, že, v případě výměny zástrčky, jsou tyto barevné kódy opravdu dodrženy. Tento přístroj je schopen provozu v rozsahu napájecích napětí vyznačených na zadním panelu. 6 POZNÁMKA: Toto vybavení bylo testováno a shledáno odpovídajícím podmínkám prodigitální zařízení třídy A, v souladu s částí 15Pravidel FCC. Tyto podmínky jsou stanoveny z důvodu přiměřené ochrany před škodlivými interferencemi, pokud je zařízení provozováno v komerčním prostředí. Toto zařízení generuje, používá a může vyzařovat rádiové frekvence, pokud není nainstalováno a používáno v souladu s návodem k obsluze, může způsobit rušivé interference v rádiových komunikacích. Provoz tohoto zařízení v obytných oblastech, může pravděpodobně způsobit rušivé interference a v takovém případě může být uživatel požádán o odstranění interferencí na vlastní náklady. Toto digitální zařízení třídy A vyhovuje požadavkům nařízení Canadian Interference-Causing Equipment Regulations.

7 ÚVOD Děkujeme vám za zakoupení, mixážního pultu Soundcraft EFX. Řada EFX je naším cenově nejefektivnějším řešením mixážního zařízení, které vám přináší všechny vlastnosti a výkon, který očekáváte od výrobku Soundcraft při výjimečně nízké ceně. Obalový materiál, ve kterém se EFX dodává, tvoří součást výrobku a musí být uchováno pro budoucí použití. Vlastnictví mixážního pultu Soundcraft vám přináší odbornost a podporu jednoho z vedoucích průmyslových výrobců a výsledky bezmála 3 dekád podpory některých z největších jmen v byznysu. Našich znalostí jsme dosáhli prací v těsném kontaktu s vedoucími profesionály a instituty, abychom vám přinesli produkty zkonstruované pro dosažení co nejlepších možných výsledků vašeho míchání. Postaven podle nejvyšších standardů s použitím kvalitních komponentů a technologie povrchové montáže je EFX zkonstruován tak, aby byl se dal použít tak snadno, jak jen je to možné. Strávili jsme roky výzkumem nejúčinnějších metod řízení ze dvou klíčových důvodů: 1) Zvukaři, hudebníci, autoři a programátoři potřebují minimální narušování tvůrčího procesu; naše výrobky byly zkonstruovány, aby byly takřka transparentní a umožňovali tomuto procesu dýchat. 2) Ať při vystoupení, nebo při nahrávání, čas je velmi drahá a vzácná komodita. Naše výrobky mají uživatelské rozhraní, které bylo miliony uživatelů uznáno jako průmyslový standard díky své účinnosti. Zvukové kvality našich výrobků jsou příkladné - některé stejné obvody, které jsou použity v našich nejdražších mixážních pultech, jsou použity v EFX a přinášejí vám vysokou kvalitu Soundcraft v mixážním pultu malého formátu bez kompromisu. Budete také potěšeni, když se dozvíte, že máte na váš výrobek záruku jeden rok od data zakoupení. EFX byl zkonstruován pomocí nejnovějších high-end konstrukčních softwarových aplikací. Každý mixážní pult Soundcraft dokázal, že vydrží veškerý stress a drsnost prostředí moderního míchání. Celý EFX je vyroben s použitím nejmodernějších technologií na světě, od technologie povrchové montáže s vysokou hustotou po počítačem podporované testovací zařízení schopné měřit signály vysoko za hranicí běžného slyšení. Jak každý pult prochází kontrolou kvality před zabalením, existuje také zastávka lidského poslechu. Něco, co jsme se za ta léta naučili je, že lidský dotyk se počítá - a to pouze od lidí, kteří vám zaručí, že výrobek vyhovuje vysokým požadavkům uživatele. RADA PRO TY KDO PŘEKRAČUJÍ HRANICE Ačkoliv váš nový mixážní pult nevydá žádný zvuk, dokud do něj nepřivedete signál, má schopnost produkovat zvuky, které po zesílení zesilovačem, nebo sluchátky mohou za čas poškodit sluch. Buďte prosím opatrní při práci s vaším audiem - pokud manipulujete ovládacími prvky, kterým nerozumíte (což děláme všichni, když se učíme), ujistěte se, že jsou vaše monitory staženy na minimum. Pamatujte, že vaše uši jsou nejdůležitějším nástrojem vašeho řemesla, starejte se o ně a oni se postarají o vás. A to nejdůležitější - nebojte se experimentovat, abyste zjistili, jak každý parametr ovlivňuje zvuk - tím se rozšíří vaše kreativita a pomůže vám to dostat to nejlepší z vašeho mixážního pultu a získat nejvyšší respekt od vašich umělců a publika. 7

8 PŘEHLED 60-TI VTEŘINOVÝ PRŮVODCE Abyste mohli začít pracovat tak rychle jak jen je to možné, začíná tento návod 60-ti vteřinovým průvodcem. Zde můžete nalézt rychlé informace o všech vlastnostech pultu. 1 MIKROFONNÍ VSTUP (XLR) Mikrofony připojte zde. Pokud používáte kondenzátorový mikrofon, ujistě se, že je mikrofon napájen fantomovým napájením stisknutím spínače v horní části hlavní sekce. UPOZORNĚNÍ! Nespouštějte fantomové napájení před připojením mikrofonu. 2 LINKOVÝ VSTUP ( 1 / 4 Jack) Zde připojte zdroje na linkové úrovni, jako jsou například syntezátory, bicí moduly, direct boxy, atd. 3 BOD INSERT ( 1 / 4 Jack) Zde připojte signálové procesory jako je kompresor, šumová brána, atd. 4 POTENCIOMETR CITLIVOSTI Jeho nastavením zvýšíte, nebo snížíte úroveň vstupního signálu. 5 SEKCE EKVALIZÉRU Nastavením těchto potenciometrů změňte zvuk (charakter). 6 AUX 1 SEND Nastavením tohoto potenciometru změníte úroveň signálu do odposlechů umělcům (sluchátka/in-ear odposlech do uší/pódiové odposlechy). Aux 1 je globálně přepínatelný před/za tahový potenciometr. 7 FX SEND Tímto potenciometrem se nastavuje úroveň signálu za tahovým potenciometrem, který odchází do sběrnice FX; odtud je směrován do efektového procesoru. 8 POTENCIOMETR PAN Použijte tento potenciometr k umístění signálu na stereo bázi. 9 TLAČÍTKO UMLČENÍ Pokud je stisknuté, neuslyšíte z kanálu žádný signál (signály post-mute).

9 10 PFL - Pokud je tlačítko stisknuté, objeví se signál na výstupech monitor a pro sluchátka, - použijte ho pro monitorování signálu kanálu za ekvalizérem. 11 LED DIODA PEAK - Indikuje, že je v určitém kanálu signál blízko zkreslení (přebuzení). 12 TAHOVÝ POTENCIOMETR VSTUPNÍHO KANÁLU - Používá se k ovládání úrovně odesílané do mixážní sběrnice a do výstupů send za tahovým potenciometrem. 13 VÝSTUPY MIX (XLR) & VÝSTUP MONO ( 1 / 4 Jack) - Připojte je k vašemu analogovému nahrávacímu zařízení, nebo k vašemu zesilovacímu systému. 14 BODY INSERT HLAVNÍCH VÝSTUPŮ( 1 / 4 Jack) - Toto je bod rozpojení signálové trasy před tahovým potenciometrem, který může být využit pro buzení zařízení pro úpravu dynamiky, nebo masteringového zařízení. Signál je odesílán ze špičky konektoru jack a návratová trasa vstupuje zpátky přes kontakt ring - kroužek konektoru jack. 15 Výstupy MONITOR ( 1 / 4 Jack) - Ty se používají pro buzení vašeho odposlechového systému. Mohou být připojeny přímo k aktivním odposlechům, nebo nepřímo přes zesilovač ke standardním odposlechům.hlavní TAHOVÉ POTENCIOMETRY - Těmito tahovými potenciometry se ovládá celková úroveň na výstupech z mixážního pultu. 16 HLAVNÍ INDIKÁTORY - Zobrazují úroveň na výstupech z mixážního pultu. Pokud svítí LED dioda PFL ACTIVE, indikátory zobrazují vybraný signál PFL..POTENCIOMETR MONITOR - Ovládá úroveň signálu odesílaného do vašeho odposlechového systému. 18 POTENCIOMETR PHONES - Ovládá úroveň signálu odesílaného na konektor pro sluchátka. 19 VÝSTUP AUX 1 ( 1 / 4 Jack) - Tento výstup lze použít pro odeslání signálu z kanálu do odposlechů umělců. (sluchátka/in-ear odposlech do uší/pódiové odposlechy). Je přepínatelný před/za tahový potenciometr. 21 TLAČÍTKO AUX - Toto tlačítko celkově přepíná signál AUX 1 ve všech vstupních modulech buď před, nebo za tahovým potenciometrem. 22 VSTUPY STEREO ( 1 / 4 Jack) - Tyto dva vstupy mohou být použity pro připojení linkových stereo úrovní z klávesových nástrojů, zvukových modulů, samplerů, zvukových karet počítače atd. Tyto vstupy procházejí normálním kanálem s ekvalizérem, trasami Aux a potenciometrem Balance.VSTUPY 2-TRACK (RCA Phono) - Zde můžete připojit přehrávání z vašeho nahrávacího zařízení. 23 TLAČÍTKA 2-TRACK CONTROLS - Použijte je k ovládání signálu 2 Track. Tlačítko MONITOR odesílá signál na výstupy pro odposlechy a pro sluchátka a tlačítko TO MIX odesílá signál do hlavní mixáže. 25 VÝSTUPY PRO NAHRÁVÁNÍ (RCA Phono) - Můžete je propojit se vstupy vašeho nahrávacího zařízení. 26 FANTOMOVÉ NAPÁJENÍ - Stisknutím zapnete fantomové napájení (48V) pro kondenzátorové mikrofony. UPOZORNĚNÍ! Nezapínejte fantomové napájení před připojením mikrofonu. 27 SLUCHÁTKA ( 1 / 4 Jack) - Do tohoto konektoru připojte sluchátka. Doporučená impedance sluchátek je 150 ohmů, nebo větší. 28 VSTUPY STEREO NÁVRAT - Tento pár vstupů je uzpůsoben pro konektory se třemi kontakty (TRS). Použijte tyto vstupy pro zdroje signálu jako jsou klávesové nástroje, bicí moduly, syntezátory, nebo CD přehrávače. Vstupy jsou SYMETRICKÉ. Mono zdroje lze použít připojením pouze do levého konektoru. 29 POTENCIOMETR STEREO RETURN - Tímto potenciometrem se nastavuje úroveň signálu směrovaného do hlavní mixážních sběrnic. Je zde přiřazená LED DIODA PK, která varuje před příliš vysokými úrovněmi signálu. 30 VÝSTUP SBĚRNICE FX - Tento výstup obsahuje signál ze sběrnice FX. Pokud je třeba, může být použit jako druhý výstup Aux, pokud není zároveň potřeba FX procesor. Výstupy FX na vstupních kanálech do sběrnice FX jsou vždy za tahovým potenciometrem. 31 KONEKTOR NOŽNÍHO PEDÁLU - Je využíván pro FX Processor, viz strana PROCESOR LEXICON FX - Viz informace začínající na straně 22. 9

10 ZAPOJENÍ Další informace o zapojení naleznete na stranách 38/39. Symetrický konektor XLR pro mikrofon Nesymetrický Mikrofonní vstup Mikrofonní vstup je uzpůsoben pro konektory typu XLR a je zkonstruován, aby vyhovoval širokému rozsahu SYMETRICKÝCH, nebo, NESYMETRICKÝCH nízko úrovňových signálů, ať se už jedná o delikátní zpěvy vyžadující co nejlepší odstup od šumu, nebo bicí soupravy vyžadující maximální rezervu pro vybuzení. Profesionální dynamické, kondenzátorové, nebo páskové mikrofony jsou nejvhodnější, protože mají NÍZKOU IMPEDANCI. I když můžete použít levné mikrofony s VYSOKOU IMPEDANCÍ, nedosáhnete stejného stupně odolnosti proti interferencím na mikrofonním kabelu a výsledkem toho je, že šum pozadí může být vyšší. Pokud zapnete fantomové napájení, na konektoru je vhodné napájecí napětí pro profesionální kondenzátorové mikrofony. NEpoužívejte NESYMETRICKÉ zdroje při zapnutém fantomovém napájení. Napětí na kontaktech 2 & 3 konektoru XLR může způsobit vážné poškození. SYMETRICKÉ dynamické mikrofony mohou být běžně používány se zapnutým fantomovým napájením (pro ověření kontaktujte výrobce vašeho mikrofonu). Vstupní úroveň se nastavuje pomocí potenciometru GAIN. LINKOVÝ vstup nabízí stejný rozsah zesílení jako vstup pro mikrofon, ale na vyšší vstupní impedanci a je méně citlivý o 20dB. To je vhodné pro většinu zdrojů s linkovou úrovní. konektor XLR pro mikrofon konektor se 3 kontakty konektor se 2 kontakty Symetrický Nesymetrický UPOZORNĚNÍ! Při připojování zdrojů s vysokou úrovní k LINKOVÉMU vstupu začínejte vždy s úplně staženým potenciometrem GAIN, aby se předešlo přebuzení vstupního kanálu, nebo aby se vám nedostalo velmi hlasitého překvapení! Linkový vstup - Uzpůsoben pro konektor se 3 kontakty, nebo pro mono konektory se 2 kontakty, které automatiky uzemní vstup (-). Tento vstup použijte pro zdroje jiné než mikrofony, jako jsou klávesové nástroje, bicí moduly, syntezátory, magnetofony, nebo DI boxy. Vstup je SYMETRICKÝ kvůli nízkému šumu a imunitě proti interferencím, ale můžete použít i NESYMETRICKÉ zdroje s konektory zapojenými podle vyobrazení, ale pak byste měli použít co nejkratší kabely kvůli minimalizaci snímání interferencí na kabelu. Pamatujte si, že kontakt ring musí být uzemněn, pokud je zdroj nesymetrický. Nastavte vstupní úroveň pomocí potenciometru GAIN, začněte jeho plným otočením doleva. Pokud používáte vstup LINE odpojte mikrofon. 10 Bod Insert - Nesymetrický bod před ekvalizérem rozpojuje signálovou trasu kanálu, umožňuje zařazení limitérů, kompresorů, speciálních ekvalizérů, nebo jiných signálových procesorů do signálové trasy. Insert je zdířka se 3 kontakty, která je normálně přemostěna. Po zasunutí konektoru se signálová trasa rozpojí přesně před ekvalizérem. Signál z kanálu se objeví na kontaktu konektoru TIP a vrací se na kontakt RING, kontakt sleeve je společnou zemí. Výstup signálu může být, pokud je třeba, použit jako alternativní přímý výstup před tahovým potenciometrem a před ekvalizérem za použití kabelu s kontakty tip a ring spojenými dohromady, takže signálová trasa nebude přerušena.

11 Stereo vstupy STEREO 1/2 Uzpůsobeny pro konektor se 3 kontakty, nebo pro mono konektory se 2 kontakty, které automaticky uzemní vstup (-). Použijte tyto vstupy pro zdroje jakými jsou klávesové nástroje, bicí moduly, syntezátory, magnetofony, nebo návraty z procesorů. Vstup je SYMETRICKÝ kvůli nízkému šumu a imunitě proti interferencím, ale můžete použít i NESYMETRICKÉ zdroje s konektory zapojenými podle vyobrazení, ale pak byste měli použít co nejkratší kabely kvůli minimalizaci snímání interferencí na kabelu. Pamatujte si, že kontakt ring musí být uzemněn, pokud je zdroj nesymetrický. Mono zdroje mohou být vedeny do obou tras připojením pouze do levého konektoru. Body Insert Mix Nesymetrické body Insert Mix před tahovým potenciometrem rozpojují výstupní signálovou trasu, aby bylo umožněno připojení například kompresoru/limitéru, nebo grafického ekvalizéru. Insert je zdířka se 3 kontakty, která je normálně přemostěna. Po zasunutí konektoru se signálová trasa rozpojí přesně před tahovým potenciometrem. Signál mixáže se objeví na kontaktu TIP konektoru a vrací se na kontakt RING. Pro připojení zařízení s oddělenými konektory odeslání a návratu bude třeba kabelu typu Y jak je vyobrazeno dole: (Bod Insert, Výstup signálu, Stínění, Návrat signálu, Výstup do externího zařízení, Návrat z externího zařízení) Výstupy Mix Výstupy MIX jsou osazeny konektory XLR, zapojenými jak je vyobrazeno, zavádějí impedanční vyvážení, které umožňuje použití dlouhých kabelů k symetrickým zesilovačům a dalšímu zařízení.. Symetrické propojení Nesymetrické zapojení Zkušenost ukázala, že je někdy lepší nepřipojovat stínění na straně externího zařízení. Výstupy Aux & Bus Výstupy Aux & FX Bus jsou na konektorových zdířkách se 3 kontakty zapojenými tak, jak je vyobrazeno vlevo, a jsou symetrické, což

12 Sluchátka Výstup PHONES je konektor se 3 kontakty, zapojenými jako stereo výstup viz vyobrazení, ideální pro sluchátka 150 ohmů, nebo více. Polarita (Fáze) Pravděpodobně jste důvěrně obeznámení s konceptem polarity elektrických signálů a ten má zvláštní důležitost pro symetrické audio signály. Tak jako je symetrický signál vysoce efektivní při vyrušení nežádoucích interferencí, tak dva mikrofony snímající stejný signál mohou vyrušit, nebo způsobit vážnou degradaci signálu pokud má jeden z kabelů + a - obráceně. Toto fázové otočení může být opravdovým problémem, pokud jsou mikrofony blízko sebe a proto byste měli věnovat pozornost správnému zapojení kontaktů při zapojování audio kabelů. Zemnění a stínění Pro optimální provoz používejte symetrické propojení kdekoliv je to možné a ujistěte se, že jsou všechny signály vztaženy k solidnímu, čistému zemnícímu bodu a že všechny signálové kabely mají stínění připojené k zemi. V některých neobvyklých podmínkách, aby se předešlo zemním smyčkám, se ujistěte, že jsou všechna stínění kabelů a jiné signálové země spojeny se zemí pouze na straně zdroje a ne na obou koncích. Pokud se použití nesymetrických propojení nelze vyhnout, můžete minimalizovat ruchy postupem podle těchto doporučených způsobů zapojení: Na VSTUPECH proveďte znesymetrizování u zdroje a použijte stíněný kabel se dvěma vodiči jako při symetrickém zapojení. Na VÝSTUPECH připojte signál na výstupní kontakt + a zem výstupního zařízení ke kontaktu -. Pokud je použit dvojitý stíněný kabel, připojte stínění pouze na straně mixážního pultu. Vyhněte se vedení kabelů, nebo umístění audio zařízení blízko tyristorových stmívacích jednotek, nebo napájecích kabelů. Odolnost proti ruchům se znatelně zlepší použitím zdrojů s nízkou impedancí, jako jsou profesionální mikrofony dobré kvality, nebo výstupy z většiny moderních audio zařízení. Vyhněte se levným mikrofonům s vysokou impedancí, které mohou trpět interferencemi při použití dlouhých kabelů a to i s dobře udělanými kabely. Zemnění a stínění je stále vnímáno jako černá magie a výše uvedená doporučení jsou pouze vodítkem. Pokud váš systém stále bručí, bude nejpravděpodobnější příčinou zemní smyčka. Dva příklady, jak může zemní smyčka vzniknout, jsou vyobrazeny dole. UPOZORNĚNÍ! Za ŽÁDNÝCH okolností nesmí být zem střídavého napájení odpojena od sítě..

13 ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ Řešení základních problémů je při dodržení několika základních pravidel v možnostech každého uživatele. Seznamte se s blokovým schématem vašeho pultu (viz strana 14). Seznamte se s tím, co by všechny ovládací prvky anebo zapojení v systému měly dělat. Naučte se, kde hledat místa obecných problémů. Blokové schéma je reprezentativním náčrtem všech komponentů mixážního pultu zobrazující, jak jsou propojeny dohromady a jak signál systémem prochází. Jakmile se důvěrně obeznámíte s různými bloky komponentů, zjistíte, že je blokové schéma snadné sledovat a zvětší se vaše pochopení interní struktury pultu. Každý komponent má určitou funkci a pouze po seznámení se s tím, co má každá část dělat, budete schopni říci, jestli se jedná o opravdovou závadu! Mnoho poruch je výsledkem nesprávného propojení, nebo nesprávného nastavení ovládacích prvků, které může být přehlédnuto. Základní řešení problémů je procesem aplikování logických úvah na signálovou trasu vedoucí pultem a vysledování problému pomocí eliminace. Změňte zapojení vstupu, aby se ověřilo, že je zdrojový signál opravdu přítomen. Zkontrolujte mikrofonní i linkový vstup. Eliminujte části kanálu použitím bodu insert k přesměrování signálu do jiných vstupů, o kterých je známo, že fungují. Směrujte kanály na různé výstupy, nebo do výstupů aux, aby se identifikovaly problémy v hlavní sekci. Porovnejte podezřelý kanál se sousedním kanálem, který je identicky nastaven. Použijte PFL pro monitorování signálu v každé sekci. Problémy s kontakty bodu insert lze zkontrolovat zasunutím konektoru s propojenými kontakty tip a ring jak je vyobrazeno níže. Pokud se signál po vložení objeví, ukazuje to, že je zde problém s kontakty v konektorové zdířce způsobený opotřebením, nebo poškozením, nebo často jenom špínou a prachem. Mějte jich pár ve vašem nářadí. Spojení vodičem Propojovací konektor pro bod insert Pokud máte pochyby, kontaktujte prosím zákaznickou podporu Soundcraft. VÝROBKY V ZÁRUCE Zákazníci z Velké Británie by měli kontaktovat místního prodejce. Zákazníci v zahraničí musí kontaktovat jejich regionálního distributora, který je schopen poskytnout podporu v místním časovém pásmu a jazyce. Prohlédněte si prosím seznam distributorů na naší webové stránce ( abyste určili vašeho místního distributora. VÝROBKY PO ZÁRUCE Pro pulty po záruce, zakoupené ve Spojeném království, prosím kontaktujte Customer Services Department ( csd@soundcraft.com) v továrně v Potters Bar, Hertfordshire: Telefon +44 (0) Kvůli všem ostatním pultům po záruce prosím kontaktujte příslušného místního distributora. Pokud píšete , nebo faxujete, nezapomeňte prosím poskytnout co největší možné množství informací. Ty by měly obsahovat vaše jméno, adresu a telefonní číslo přes den. Pokud byste zažili nějaké těžkosti, kontaktujte prosím Customer Services Department ( csd@soundcraft.com) 13

14 BLOKOVÉ SCHÉMA

15 VSTUPNÍ KANÁL MONO 1 MIKROFONNÍ VSTUP Vstup pro mikrofon je uzpůsoben pro konektory typu XLR a je zkonstruován pro širokou škálu SYMETRICKÝCH a NESYMETRICKÝCH signálů. Profesionální dynamické, kondenzátorové, nebo páskové mikrofony jsou nejvhodnější, protože mají NÍZKOU IMPEDANCI. Můžete použít levné mikrofony s VYSOKOU IMPREDANCI, ale šum pozadí bude vyšší. Pokud zapnete FANTOMOVÉ NAPÁJENÍ (v horní pravé části pultu) bude na konektoru vhodné napájecí napětí pro profesionální kondenzátorové mikrofony. Kondenzátorové mikrofony připojujte POUZE při vypnutém fantomovém napájení + 48V, a napájení + 48V zapínejte, nebo vypínejte POUZE při všech výstupních tahových potenciometrech stažených DOLŮ, aby se předešlo poškození pultu, nebo externích zařízení. DÁVEJTE POZOR při používání nesymetrických zdrojů, které mohou být poškozeny fantomovým napájecím napětím na kontaktech 2 & 3 konektoru XLR. Odpojte všechny mikrofony, pokud chcete použít LINKOVÝ vstup. Vstupní úroveň se nastavuje pomocí potenciometru GAIN. 2 LINKOVÝ VSTUP Je uzpůsoben pro konektory se 3 kontakty (TRS). Použijte tento vstup pro zdroje jiné, než mikrofony, jako jsou klávesové nástroje, bicí moduly magnetofony, nebo kytary přes Di Box. Vstup je SYMETRICKÝ kvůli nízkému šumu a špičkovou kvalitu profesionálního zařízení, ale můžete použít také NESYMETRICKÉ zdroje se zapojenými konektory, jak je vyobrazeno níže, i když potom byste měli používat co nejkratší možné kabely. Pokud chcete použít tuto zdířku, odpojte všechno co je ve vstupu MIC. Pomocí potencimoetru GAIN nastavte vstupní úroveň. 3 BOD INSERT Nesymetrický bod insert před ekvalizérem rozpojuje signálovou trasu kanálu a umožňuje do ní zařadit limitéry, kompresory, speciální ekvalizéry, nebo jiné signálové procesory. Insert je zdířka se 3 kontakty, která je normálně přemostěna. Po zasunutí konektoru se signálová trasa rozpojí přesně před tahovým potenciometrem. Výstup signálu může být, pokud je třeba, použit jako alternativní přímý výstup před tahovým potenciometrem a před ekvalizérem za použití kabelu s kontakty tip a ring spojenými dohromady, takže signálová trasa nebude přerušena (viz níže). 4 GAIN Tímto potenciometrem se nastavuje velikost signálu zdroje odesílaná do zbytku mixážního pultu. Při příliš vysokém nastavení bude signál zkreslovat, protože přebudí kanál. Při příliš nízkém nastavení bude slyšitelnější šum pozadí a nemusíte dosáhnout dostatečné výstupní úrovně z mixážního pultu. 15

16 Pamatujte si, že některé zvukové zařízení, zvláště to, které je určeno pro domácí použití, pracuje, na rozdíl od profesionálního zařízení, na nižší úrovni (-10dBV) a bude proto vyžadovat nastavení nižšího zesílení pro dosažení stejné výstupní úrovně. Abyste se naučili, jak správně nastavit zesílení potenciometrem GAIN viz Počáteční nastavení" na straně EKVALIZÉR Ekvalizér (EQ) umožňuje jemnou manipulaci se zvukem, konkrétně za účelem vylepšení zvuku při ozvučovacích PA aplikacích, kde je původní zvuk často velmi daleko od ideálu a kde lehké zdůraznění, nebo potlačení konkrétních hlasových frekvencí může opravdu způsobit rozdíl v čistotě. Jsou zde tři sekce, které dávají stupeň ovládání, jaký se obvykle nalézá na mnohem větších mixážních pultech. Potenciometry ekvalizéru mohou mít dramatický efekt, proto je používejte šetrně a pečlivě poslouchejte, pokud změníte nějaké nastavení, abyste se dozvěděli, jak ovlivňují zvuk. EKVALIZÉR VYSOKÝCH FREKVENCÍ Otočením doprava zdůrazňujete vysoké frekvence nad 12 khz až o 15 db a dodáte tak brilanci činelům, zpěvu a elektronickým nástrojům. Otočením doleva potlačujete až o 15 db a omezíte tak šum, nebo nadměrné sykavky, které se mohou objevit u určitých typů mikrofonů. Pokud ho nepotřebujete, nastavte potenciometr do střední aretované polohy. EKVALIZÉR STŘEDNÍCH FREKVENCÍ Jsou zde dva potenciometry, které pracují společně a tvoří EKVALIZÉR S PŘELADITELNÝMI STŘEDY. Spodní potenciometr umožňuje 15 db zdůraznění, nebo potlačení, přesně jako potenciometr VÝŠEK, ale frekvence, na které k tomu dochází, se nastavuje horním potenciometrem v rozsahu150hz až 3,5kH. Tím je umožněno jisté opravdu kreativní zdokonalení signálu při živém ozvučování, protože střední pásma pokrývají většinu zpěvů. Při používání těchto ovládacích prvků pečlivě poslouchejte, abyste zjistili, jak mohou být konkrétní charakteristiky zpěvu obohaceny, nebo potlačeny. Pokud ho nepotřebujete, nastavte spodní potenciometr do střední aretované polohy. EKVALIZÉR NÍZKÝCH FREKVENCÍ Otočením doprava zdůrazňujete nízké (basové) frekvence pod 80 Hz až o 15dB a dodáte tak vřelost zpěvu, nebo zvláštní důraz syntezátorům, kytarám a bicím. Otočením doleva potlačujete spodní frekvence až o 15 db a omezíte tak brum, pódiový ruch, nebo vylepšíte rozmazaný zvuk. Pokud ho nepotřebujete, nastavte potenciometr do střední aretované polohy. 6 POTENCIOMETR AUX 1 Používá se k nastavení separátní mixáže pro odposlech, nebo nahrávání a kombinace všech výstupů Aux je smíchána do výstupu Aux 1. Při nahrávání je pro signál užitečné, aby najížděl a sjížděl s pohybem tahového potenciometru (tomu se říká POST-FADE), ale pro odposlech, nebo monitory je důležité, aby byl výstup nezávislý na tahovém potenciometru (tomu se říká PRE-FADE). Výstup AUX 1 je globálně přepínatelný mezi pre a post-fade (viz hlavní sekce na stranách 20/21). 16

17 7 POTENCIOMETR FX Tímto potenciometrem se nastavuje úroveň signálu za tahovým potenciometrem odesílaného do sběrnice FX ; odsud je směrován do efektového procesoru FX. 8 PAN Tímto potenciometrem se nastavuje množství signálu odesílaného do sběrnic pravého a levého kanálu, což umožňuje pohybovat zdrojem signálu po stereo bázi. Pokud je potenciometr otočen plně doleva, nebo doprava, máte možnost směrovat signál s jednotkovým zesílením individuálně buď na levý, nebo pravý výstup. 9 MUTE Všechny výstupy z kanálu, kromě bodů insert, jsou zapnuty, pokud je tlačítko MUTE vymáčknuto a vypnuty, pokud je tlačítko stisknuto, což umožňuje nastavování úrovní předtím, než je signál potřeba. 10 TAHOVÝ POTENCIOMETR VSTUPNÍHO KANÁLU 60mm dlouhý tahový potenciometr, se speciálně zkonstruovaným průběhem, který umožňuje ještě hladší ovládání celkové signálové úrovně v kanálu, což dává možnost precizního vyvážení zdrojových signálů míchaných do hlavní sekce. Největší rozsah ovládání získáte, pokud je správně nastavena vstupní citlivost potenciometrem GAIN, což umožňuje využití celé dráhy tahového potenciometru. Pomoc při nastavení vhodné signálové úrovně naleznete v části Počáteční nastavení na straně PFL Pokud je tlačítko PFL stisknuté, signál před tahovým potenciometrem a před tlačítkem mute odchází do sluchátek, na výstupy režijního poslechu a indikátory, kde nahrazuje signál mixáže.. LED dioda aktivity PFL v hlavní sekci svítí jako upozornění, že je PFL aktivní. Toto je užitečný způsob poslechu jakéhokoliv požadovaného vstupního signálu z důvodu nastavování, nebo sledování problémů bez narušování hlavní mixáže. Pokud je kdekoliv na pultu stisknuto tlačítko PFL, výstupy režijního poslechu se z monitorování hlavních výstupů automaticky přepnou. 12 PEAK LED Tato LED dioda bude svítit, pokud signál dosáhne úrovně přebuzení v některém ze tří sledovaných bodů: a) PRE-EQ b) POST-EQ c) POST-FADE 17

18 VSTUPNÍ KANÁLY STEREO 1 VSTUPY STEREO 1/2 Tyto vstupy jsou uzpůsobeny pro konektory se 3 kontakty (TRS). Tyto vstupy použijte pro zdroje, jako jsou klávesy, bicí moduly, syntezátory, nebo procesory. Vstupy jsou SYMETRICKÉ kvůli nízkému šumu a vysoké kvalitě profesionálního zařízení, ale můžete použít NESYMETRICKÉ zdroje zapojením konektorů, jak je vyobrazeno v sekci Zapojování v předcházející části tohoto návodu, i když potom byste měli používat co nejkratší kabely. Mono zdroje mohou být použity připojením pouze do levého konektoru. 2 GAIN Potenciometrem GAIN se nastavuje úroveň signálu v kanálu. 3 EKVALIZÉR VYSOKÝCH FREKVENCÍ Otočením doprava zdůrazňujete vysoké frekvence a dodáte tak brilanci perkusím z bicích modulů, syntezátorům a elektronickým nástrojům. Otočením doleva tyto frekvence potlačíte a potlačíte tak šum, nebo nadměrné sykavky. Pokud ho nepotřebujete, nastavte potenciometr do střední aretované polohy. Potenciometr má průběh typu shelving, který umožňuje 15dB zdvihu, nebo útlumu na 12kHz. EKVALIZÉR STŘEDNÍCH FREKVENCÍ Otočením doprava zdůrazňujete střední frekvence, otočením doleva tyto frekvence potlačujete. Středová frekvence ekvalizéru je 720 Hz. EKVALIZÉR NÍZKÝCH FREKVENCÍ Otočením doprava zdůrazňujete nízké (basové) frekvence a dodáte zvláštní důraz syntezátorům, kytarám a bicím. Otočením doleva potlačujete brum, zvukové rázy, nebo také vylepšíte rozmazaný zvuk. Pokud ho nepotřebujete, nastavte potenciometr do střední aretované polohy. Potenciometr má průběh typu shelving, který umožňuje 15dB zdvihu, nebo útlumu na 80Hz. 4 POTENCIOMETR AUX 1 Používá se k nastavení separátní mixáže pro odposlech, nebo nahrávání a kombinace všech výstupů Aux je smíchána do výstupu Aux 1. Při nahrávání je pro signál užitečné, aby najížděl a sjížděl s pohybem tahového potenciometru (tomu se říká POST-FADE), ale pro odposlech, nebo monitory je důležité, aby byl výstup nezávislý na tahovém potenciometru (tomu se říká PRE-FADE). Výstup AUX 1 je globálně přepínatelný mezi pre a post-fade (viz hlavní sekce na stranách 20/21). Na potenciometr přichází součtový mono signál levého & pravého kanálu. 5 POTENCIOMETR FX Tímto potenciometrem se nastavuje úroveň signálu za tahovým potenciometrem odesílaného do sběrnice FX ; odkud je signál směrován do procesoru. 18

19 6 POTENCIOMETR BALANCE Tímto potenciometrem se nastavuje množství signálu odesílaného do sběrnic pravého a levého kanálu, což umožňuje vyvážit zdroj signálu na stereo bázi. Pokud je potenciometr otočen úplně doprava, nebo doleva, do mixáže přidáváte pouze tuto stranu signálu. Jednotkového zesílení je dosaženo ve střední aretované poloze. 7 MUTE Když je tlačítko MUTE vymáčknuté, všechny výstupy z kanálu jsou aktivní, pokud je zmáčknuté, jsou umlčeny. 8 TAHOVÝ POTENCIOMETR Tento tahový potenciometr dlouhý 60mm vám dává hladké ovládání celkové signálové úrovně v kanálu a umožňuje precizní vyvážení různých zdrojů signálu míchaných do hlavní sekce. Je důležité, aby byla správně nastavena vstupní úroveň kvůli maximálnímu využití dráhy tahového potenciometru, který by měl být normálně nastaven v okolí značky "0". Nastavení správné úrovně viz část Počáteční nastavení na straně PFL Pokud je tlačítko PFL stisknuté, signál před tahovým potenciometrem a před tlačítkem mute odchází do sluchátek, na výstupy režijního poslechu a indikátory, kde nahrazuje signál mixáže. LED dioda aktivity PFL v hlavní sekci svítí jako upozornění, že je PFL aktivní. Levý a pravý indikátor zobrazují mono signál PFL. Toto je užitečný způsob poslechu jakéhokoliv požadovaného vstupního signálu z důvodu nastavování, nebo sledování problémů, bez narušování hlavní mixáže. 10 PEAK LED KANÁLU Tato LED dioda bude svítit, pokud signál dosáhne úrovně přebuzení v některém ze tří sledovaných bodů: a) PRE-EQ b) POST-EQ c) POST-FADE 19

20 HLAVNÍ SEKCE MASTER 1 FANTOMOVÉ NAPÁJENÍ Mnoho profesionálních kondenzátorových mikrofonů vyžaduje FANTOMOVÉ NAPÁJENÍ, což je metoda odesílání napájecího napětí po těch samých vodičích jako signál z mikrofonu. Stiskněte tlačítko, aby se aktivovalo napájení + 48V do všech mikrofonních vstupů. Když je napájení aktivní, svítí přidružená LED dioda. UPOZORNĚNÍ! DÁVEJTE POZOR, pokud používáte nesymetrické mikrofony, které mohou být fantomovým napájením poškozeny. Symetrické dynamické mikrofony mohou být normálně použity při zapnutém fantomovém napájení.(pro ověření kontaktujte výrobce vašeho mikrofonu). Před zapnutím fantomového napájení by měly být mikrofony připojeny a všechny výstupní tahové potenciometry staženy na minimu, abyste se vyhnuli poškození externího zařízení. 2 INDIKÁTOR NAPÁJENÍ Tato LED dioda svítí, pokud je k pultu připojeno napájení. 3 HLAVNÍ TAHOVÉ POTENCIOMETRY HLAVNÍMI TAHOVÝMI POTENCIOMETRY se nastavuje finální úroveň na výstupech z mixážního pultu, pro každý výstup je k dispozici samostatný potenciometr. Ty by měly být normálně nastaveny poblíž značky 0 pokud byla správně nastavena vstupní citlivost, aby se využila maximální dráha potenciometru pro co nejhladší ovládání. 4 VÝSTUPY MIX, BODY INSERT & VÝSTUP MONO Levý a pravý kanál výstupní mixáže odcházejí z konektorů XLR jako symetrické signály. Body Mix INSERT jsou zdířky se 3 kontakty a jsou nesymetrické. VÝSTUP MONO nese součtový signál z levého a pravého kanálu na zdířce se 3 kontakty, výstup je nesymetrický. 5 SLOUPCOVÉ INDIKÁTORY Tříbarevné SLOUPCOVÉ INDIKÁTORY normálně zobrazují špičkovou úroveň na výstupech MIX RIGHT a MIX LEFT a tím vás neustále upozorňují na nadměrné špičky v signálu, které mohou způsobit přebuzení. Z důvodu co nejlepší funkce se snažte se udržovat signálové špičky v žlutých segmentech. Naopak, pokud je výstupní úroveň příliš nízká a indikátorech sotva registrovatelná, stane se výrazným šum pozadí. Z důvodu co nejlepší funkce věnujte pozornost nastavení vstupních úrovní. Pokud je stisknuto některé tlačítko PFL, indikátory se přepnou na zobrazení vybraného signálu PFL, mono na obou sloupcích; svítí také LED dioda PFL ACTIVE. 6 VÝSTUPY PRO NAHRÁVÁNÍ Na těchto dvou výstupech RCA je signál z kanálů MIX L a MIX R. Ty umožňují použití nahrávacího zařízení, například DAT magnetofonu, Minidisku apod. 20

21 7 2 TRACK IN Tyto dva konektory RCA jsou nesymetrické linkové vstupy levého a pravého kanálu, které se používají pro připojení přehrávacího zařízení. 8 2 TRACK TO MIX Stisknutím tohoto tlačítka směrujete signál, připojený k levému a pravému konektoru RCA (7) vstupu 2 Track in, do signálu levého a pravého kanálu výstupů MIX. 9 MONITOR 2 TRACK Stisknutím tohoto tlačítka směrujete signál 2 Track signál do monitoru a sluchátek, kde nahradí výchozí signál Monitor/ Phones. 10 ÚROVEŇ MONITOR Tímto potenciometrem se nastavuje úroveň levého a pravého kanálu výstupů MONITOR. Pokud jsou ke konektoru PHONES připojena sluchátka, úroveň ve sluchátkách bude odpovídat úrovni Monitor. 11 VÝSTUPY MONITOR Výstupy Monitor jsou osazeny konektory se 3 kontakty a jsou symetrické. 12 ÚROVEŇ DO SLUCHÁTEK Tímto potenciometrem se nastavuje výstupní úroveň do výstupu pro sluchátka. Pokud jsou ke konektoru PHONES připojena sluchátka, potenciometrem se nastavuje vyhovující poslechová úroveň ve sluchátkách, bez ovlivnění výstupních úrovní na výstupu Monitor. 13 KONEKTOR PRO SLUCHÁTKA Výstup PHONES je osazen konektorem se 3 kontakty, zapojený jako stereo výstup, jak je vyobrazeno, ideální pro sluchátka 150 ohmů, nebo více. Sluchátka 8 ohmů se nedoporučují. 14 VÝSTUP AUX 1 Tento výstup je osazen konektorem se 3 kontakty a je symetrický. 15 PŘEPÍNAČ AUX 1 PRE/POST Tímto přepínačem se globálně přepínají výstupy AUX 1 na všech vstupních jednotkách buď před tahový potenciometr, nebo za tahový potenciometr. 16 FX BUS OUTPUT Tento výstup nese signál ze sběrnice FX. Pokud by bylo třeba, mohl by být použit jako druhý výstup Aux, pokud by nebylo současně potřeba procesoru FX. Výstupy tras FX na vstupních kanálech jsou vždy za tahovým potenciometrem. 17 FOOTSWITCH Tento konektor je využíván pro procesor FX, viz strana VSTUPY STEREO RETURN Tento pár vstupů je uzpůsoben pro konektory se 3 kontakty (TRS). Použijte tyto vstupy pro zdroje, jako jsou klávesové nástroje, bicí moduly, syntezátory, nebo CD přehrávače. Vstupy jsou SYMETRICKÉ. Mono zdroje mohou být použity připojením pouze do levého konektoru. 19 ÚROVEŇ STEREO RETURN Tímto potenciometrem se nastavuje úroveň signálů směrovaných do hlavních mixážních sběrnic. Přidružená LED dioda PK upozorňuje na příliš vysokou úroveň signálů. 21

22 PŘEHLED O PROCESORU Lexicon FX Efekty v pultu byly navrženy pro živé ozvučování a domácí nahrávání. Obsahují hluboké, bohaté dozvukové algoritmy, které proslavily Lexicon, procesor nabízí zvýšenou všestrannost a efekty vysoké kvality, všechny okamžitě přístupné přes extrémně intuitivní ovládací prvky na předním panelu. Efektový procesor má 32 programů, které jsou uspořádány do dvou bank po 16 programech, které mohou být uloženy, aby vám bylo umožněno vytvářet vaše vlastní nastavení efektů. Ovládací prvky předního panelu obsahují volič Program Select, tlačítka Tempo a Store a tři nezávislé potenciometry Parametr, které umožňují okamžitý přístup a ovládání většiny kritických parametrů vybraného efektu. Tabulka na straně 30 uvádí funkce parametru potenciometrů pro každý fx program. Poznámka: po zapnutí pultu se vždy vyvolá program vybraný v BANK A. PROVOZ FX Vyberte a aktivujte program Otočením voliče Program Select zvolte program. Pamatujte si, že pult má 32 programů, které jsou uspořádány do dvou bank po 16 programech. Jsou zde samostatné LED diody BANK A a BANK B, indikující, která banka je právě aktivní. Když otočíte voličem Program Select o 360 stupňů (plné otočení) zvolená banka se bude přepínat mezi BANK A a BANK B. Nastavení audio úrovní 1. Nastavte citlivost vstupního kanálu odpovídající zdroji (mikrofon na zpěv, kytara, klávesové nástroje, atd.). 2. Nastavte potenciometr FX na vstupním kanálu do polohy12 hodin. 3. Nastavte potenciometr EFFECTS v sekci FX do polohy úplného stažení. 4. Do vybraného kanálu přiveďte zdrojový signál (mluvením, nebo zpíváním do mikrofonu, hraním na kytaru, klávesy apod.). 5. Vyjíždějte úroveň FX Send na kanálu dokud nebude červená LED dioda CLIP na panelu FX pouze občas svítit. Pokud červená vstupní LED dioda zůstává rozsvícena, do efektového procesoru odchází příliš vysoká úroveň signálu: stáhněte FX Send na vstupním kanálu 6. Vyjeďte potenciometrem EFFECTS k poloze 0dB pro odeslání potřebné úrovně z procesoru FX do celkové mixáže. 7. Pro zvýšení, nebo snížení podílu efektu na signálu nastavte úroveň FX Send na kanálu, který chcete ovlivnit. 22

23 OVLÁDACÍ PRVKY PROCESORU FX 1. Tlačítko Tempo - Dvojím poklepáním na toto tlačítko se nastaví čas zpoždění vybraného programu. Blikající LED dioda indikuje aktuální tempo. Lze poklepat v rytmu zdrojové hudby a zpoždění tak synchronizovat. 2. Tlačítko Store- Ukládá programové změny do jednoho z programových umístění. Stisknutím a podržením na tři vteřiny se do příslušného umístění předvolba uloží. LED dioda bude během operace ukládání rychle blikat a na znamení dokončení operace zůstane 1 vteřinu rozsvícená. 3. Potenciometr Pre Delay / Time/ Speed - Ovládá Pre Delay dozvuku, nebo první parametr (čas, nebo rychlost) vybraného efektu. LED dioda svítí, pokud parametr odpovídá uloženému nastavení 4. Potenciometr Decay / Feedback/Depth Knob - Ovládá Decay dozvuků, nebo druhý parametr (zpětnou vazbu, nebo hloubku) vztažený k vybranému efektu. LED dioda svítí, pokud parametr odpovídá uloženému nastavení. 5. Variation - Ovládá Liveliness, nebo Diffusion (v závislosti na vybraném dozvuku), nebo třetí parametr vybraného efektu. LED dioda svítí, pokud parametr odpovídá uloženému nastavení 6. Potenciometr Program Select - Naviguje skrz programy, otočením na požadovaný program se spustí aktivování programu, které trvá přibližně 1 vteřinu. Potenciometrem se dá otáčet doprava, nebo doleva a po každém plném otočení se přepne mezi BANK A a BANK B. Aktuální banka je zobrazena její rozsvícenou LED diodou, která bliká, pokud je FX procesor umlčen. Na předním panelu je natištěn seznam programů. 7. LED dioda Clip Tato LED dioda svítí, když je vstupní audio, nebo upravené audio (v efektovém procesoru), přebuzené a způsobuje zkreslení signálu. Vstup Footswitch (viz obrázek na straně 20) - Pomocí jednopólového, přepínacího nožního pedálu zapojeného do vstupu FOOTSWITCH lze efektový procesor vypnout/zapnout. 8. PFL - Tímto tlačítkem se směruje signál efektového procesoru před tahovým potenciometrem (EFFECTS FADER) do odposlechového systému. 9. MUTE - Tímto tlačítkem se umlčuje výstup z procesoru FX. Neumlčuje signál PFL, nebo signál před tahovým potenciometrem FX TO AUX FX TO AUX 1 - Tímto potenciometrem se směruje signál před a za tahovým potenciometrem do sběrnic Aux 1-pre a Aux 1-post. 11. TAHOVÝ POTENCIOMETR EFFECTS - Tímto potenciometrem se ovládá úroveň signálu z procesoru FX, směrovaného do hlavních mixážních sběrnic. VÝSTUP SBĚRNICE FX (viz obrázek na straně 20) - Tento výstup obsahuje signál ze sběrnice FX. Pokud by bylo třeba, mohl by být použit jako druhý výstup Aux, pokud by nebyl současně vyžadován procesor FX. 23

24 DOZVUKY Reverbace (nebo krátce reverb ) je komplexní efekt vytvořený podle způsobu jakým vnímáme zvuk v uzavřeném prostoru. Když zvukové vlny narazí na objekt, nebo překážku, tak se nezastaví. Část zvuku je absorbována objektem, ale většina zvuku je odražena, nebo rozptýlena. V uzavřeném prostoru je dozvuk závislý na mnoha vlastnostech tohoto prostoru, ke kterým patří velikost, tvar a typ materiálů na stěnách uzavřeného prostoru. I se zavřenýma očima dokáže posluchač snadno popsat rozdíl mezi toaletou, předsíní a velkým auditoriem. Dozvuk je přirozenou součástí akustického vjemu a většina lidí cítí, že bez něj něco chybí. Hall Reverb Hall je zkonstruován, aby emuloval akustiku koncertní síně - prostoru dostatečně velkého, aby pojmul orchestr a publikum. Díky velikosti a charakteristikám jsou hally nejpřirozeněji znějící dozvuky, zkonstruované tak, aby zůstávaly "za" přímým zvukem - přidaly prostor, ale ponechaly zdroj beze změny. Tento efekt má relativně nízkou počáteční hustotu ozvěny, která se postupně zvyšuje. Dozvuky Vocal Hall a Drum Hall jsou uzpůsobeny na míru pro tato použití. Vocal Hall má minimální celkový rozptyl, který dobře funguje s materiálem, který má měkčí náběhové transienty, jako například hlas. Drum Hall má vyšší nastavení rozptylu, které je nezbytné pro vyhlazení rychlých signálových transientů, které bývají u bicích a perkusivních nástrojů. V souvislosti s všeobecnými nástrojovými a zpěvovými aplikacemi je program Hall dobrou volbou pro přidání pocitu jednolité produkce samostatně nahraným stopám. Plate Reverb Plate reverb je velká, tenká kovová deska zavěšená svisle na napnutých pružinách. Snímače připevněné k desce přenášejí signál, který desku rozvibruje a to způsobuje, že se vytváří dojem, jakoby se zvuk nacházel ve velkém otevřeném prostoru. Efekty Plate v FX procesoru modelují zvuk kovových desek s velkým počátečním rozptylem a relativně jasným, zabarveným zvukem.. Dozvuky Plate jsou zkonstruovány, aby byly slyšet jako součást hudby, změkčující a ztenčující původní zvuk. Dozvuky Plate se často používají k obohacení populární hudby, konkrétně perkusí. Room Reverb Room vytváří výjimečnou simulaci velmi malého prostoru, která je užitečná pro aplikace s dialogy a komentáři. Room je také praktický při uvážlivém použití na zmohutnění vysokoenergetických signálů, jako jsou nahrávky zesilovače elektrické kytary. Historicky, nahrávací studiové komory byly prázdné místnosti s reproduktorovou soustavou a sadou mikrofonů pro snímání prostoru v různých částech místnosti. Chamber Reverb Programy Chamber produkují plochý, relativně bezrozměrný dozvuk s minimální změnou barvy, když zvuk doznívá. Počáteční rozptyl je podobný programům Hall. Avšak, pocit velikosti a prostoru je mnohem méně nápadný. Tyto charakteristiky spojené s malým zabarvením doznívání dělá tyto programy užitečnými pro široký rozsah materiálů - obzvlášť pro mluvené slovo, kterému programy Chamber přidávají slyšitelné zvýšení hlasitosti s minimálním zabarvením. Gated Reverb Gated reverb je vytvářen vedením dozvuku, jako je plate, přes šumovou bránu. Čas doznívání je nastaven na okamžitý, zatímco čas držení se mění s trváním a zvukem. Dozvuk Gated reverb dává pěkně konstantní zvuk bez doznívání, dokud není dozvuk naráz ukončen. Tento program dobře funguje na perkuse konkrétně na virbl a tomy ; Určitě také experimentujte s dalšími zdroji zvuku. 24

25 Reverse Reverb Obrácený dozvuk pracuje opačným způsobem než normální dozvuk. Tam, kde má normální dozvuk nejhlasitější sled odrazů, které jsou slyšet na počátku a pak se postupem času ztiší, jsou u obráceného dozvuku nejprve slyšet jemné odrazy (v zásadě konec dozvuku), které potom postupem času zesilují, dokud nejsou náhle ukončeny. Ambience Reverb Ambience se používá k simulaci efektu malé, nebo středně velké místnosti bez slyšitelného doznívání. Používá se často pro hlas, kytaru, nebo perkuse. Studio Reverb Podobný spíše dozvuku Room, vytváří Studio excelentní simulaci menších prostorů s dobrou akustikou, charakteristickou pro hlavní nahrávací místnost ve studiích. Dozvuk Studio je užitečný pro aplikace s dialogy a komentáři, rovněž také na stopy jednotlivých nástrojů a elektrických kytar. Arena Reverb Arena reverb emuluje mohutný fyzický prostor, jako jsou sportoviště a stadiony. Charakteristiky dozvuku Arena jsou dlouhé časy druhotných odrazů a omezený podíl obsahu vysokých frekvencí. Arena je většinou dozvuk s dominantními středními a nízkými frekvencemi, je ideální volbou pro typ speciálního efektu, který vyžaduje extrémně dlouhé časy dozvuku. Není dobrou volbou pro mixáž obsahující hodně nástrojů, protože může snížit srozumitelnost. Spring Reverb Pružinový dozvuk se vytváří párem piezoelektrických krystalů-jeden funguje jako reproduktor, druhý jako mikrofon-připojeným k obyčejné sadě pružin. Charakteristické boing pružin je důležitou součástí zvuku mnoha klasických rockových a rockabilly kytar. OVLÁDACÍ PRVKY REVERB Pre Delay Vytváří další časové zpoždění mezi zdrojem signálu a počátkem reverbace. Tento potenciometr není zamýšlen, aby precizně napodoboval časová zpoždění v přirozených prostorech, protože vytváření reverbace je postupné a počáteční časová prodleva je relativně krátká. Pro co nejpřirozenější efekt by měly být hodnoty Pre Delay nastaveny v rozsahu10-25 milisekund. Avšak, pokud je mixáž velmi přeplněná, zvýšení času Pre Delay může pomoci ke zčitelnění a odsazení nástrojů od sebe. Decay Ovládá čas, po který je dozvuk slyšet. Vyšší nastavení zvyšují časy dozvuku, které jsou obvykle spojovány s většími akustickými prostředími, ale snižují srozumitelnost. Nižší nastavení zkracují časy dozvuku a měly by se používat, pokud je požadován zdánlivě malý prostor, nebo mnohem jemnější efekt. Liveliness Nastavuje velikost obsahu vysokých frekvencí na koncích dozvuku. Vyšší nastavení zvyšují rozsah vysokých frekvencí, vytvářejí jasnější dozvuky, nižší nastavení vytvářejí temnější dozvuky se zdůrazněním basových frekvencí. Diffusion Ovládá hustotu počáteční ozvěny. Vysoká nastavení Diffusion mají za následek vysokou hustotu počáteční ozvěny a nízká nastavení nízkou počáteční hustotu. V situacích reálného světa nepravidelné stěny způsobují vysoký rozptyl, zatímco velké rovné zdi způsobují malý rozptyl Pro bicí a perkuse zkuste použít vyšších nastavení Diffusion. 25

UŽIVATELSKÝ MANUÁL AUDIO PARTNER s.r.o.

UŽIVATELSKÝ MANUÁL AUDIO PARTNER s.r.o. UŽIVATELSKÝ MANUÁL DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY VÝSTRAHA NEBEZPEČÍ ELEKTRICKÉHO ŠOKU, NEOTVÍREJTE SYMBOL BLESKU SE ŠIPKOU V ROVNOSTRANNÉM TROJÚHELNÍKU SLOUŽÍ K UPOZORNĚNÍ UŽIVATELE NA PŘÍTOMNOST NEIZOLOVANÉHO

Více

resident dj 4-kanálový mixážní pult

resident dj 4-kanálový mixážní pult resident dj 4-kanálový mixážní pult 10028788 10028789 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám

Více

Pokud je váš zesilovač máprovozní napětí 120V, zapojte dodaný síťový kabel

Pokud je váš zesilovač máprovozní napětí 120V, zapojte dodaný síťový kabel www.fishman.cz Začínáme Zde jsou některé základní tipy pro nastavení, které vám pomohou dostat jdeš. Chcete-li ovládat Loudbox Mini bezpečně, přečtěte si prosím celý návod k použití, a to zejména Důležité

Více

MX-1400 DSP. Uživatelská příručka a návod k obsluze. Výhradní dovozce. Showmarket s. r. o., Na Javorce 179, Davle, 252 06 www.showmarket.

MX-1400 DSP. Uživatelská příručka a návod k obsluze. Výhradní dovozce. Showmarket s. r. o., Na Javorce 179, Davle, 252 06 www.showmarket. MX-1400 DSP Uživatelská příručka a návod k obsluze Výhradní dovozce. Showmarket s. r. o., Na Javorce 179, Davle, 252 06 www.showmarket.cz Bezpečnostní pokyny: Mixážní pult MX 1400/MX 1400 DSP jsou elektrická

Více

PV-EV-12A Aktívní 12 reproduktor

PV-EV-12A Aktívní 12 reproduktor PV-EV-12A Aktívní 12 reproduktor 10007199 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu.prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení.

Více

Uživatelský manuál pro Hartke Kilo 1000

Uživatelský manuál pro Hartke Kilo 1000 Uživatelský manuál pro Hartke Kilo 1000 Popis zesilovače-přední panel: 1 3 5 8 11 13 15 17 19 20 22 24 26 2 4 6 7 9 10 12 14 16 18 21 23 25 1. INPUT: Zde připojte Vaši basovou kytaru. K propojení použijte

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL PRO KOMBA RB2 a RB3. Richter Bass

UŽIVATELSKÝ MANUÁL PRO KOMBA RB2 a RB3. Richter Bass UŽIVATELSKÝ MANUÁL PRO KOMBA RB a RB Richter Bass Děkujeme Vám, že jste se rozhodli zakoupit výrobek britské firmy Laney. Jedná se o výrobce s dlouholetou tradicí a bohatou historií, jejíž kořeny spadají

Více

KS-IF200. FM modulátor. Návod k použití

KS-IF200. FM modulátor. Návod k použití KS-IF200 FM modulátor Návod k použití Děkujeme, že jste si koupili výrobek JVC. Před použitím přístroje si pečlivě přečtěte tento návod k použití a uschovejte ho pro pozdější použití. Ujištění: Přístroj

Více

PH 1 LN 1 PH 2 LN 2 MP 3 LN 3 POWER USB

PH 1 LN 1 PH 2 LN 2 MP 3 LN 3 POWER USB Resident dj Mixážní pult Mikr PH 1 LN 1 PH 2 LN 2 MP 3 LN 3 POWER USB L 15 0 4 10 4 Digitální displej MP3 Přehrávač R 10 10032076 10032077 Chal-Tec Wallstr.16 10179 Berlín Německo. www.chal-tec.com www.electronic-star.de

Více

PROFESIONALNÍ MIXÁŽNÍ PULT. Uživatelská příručka pro rychlé spuštění

PROFESIONALNÍ MIXÁŽNÍ PULT. Uživatelská příručka pro rychlé spuštění PROFESIONALNÍ MIXÁŽNÍ PULT Uživatelská příručka pro rychlé spuštění Balení obsahuje: Mixážní pult Napájecí kabel Diagram propojení Rychlé nastavení mixážního pultu 1. Zkontrolujte, zda balení obsahuje

Více

Uživatelský manuál MEI 100. Bezdrátový In Ear odposlechový systém Audio Partner s.r.o.

Uživatelský manuál MEI 100. Bezdrátový In Ear odposlechový systém Audio Partner s.r.o. Uživatelský manuál MEI 100 Bezdrátový In Ear odposlechový systém Součásti balení: Funkce vysílače MEI-100: Přední panel: 1) Zdířka pro sluchátka 2) Ovladání hlasitosti odposlechu (otočením doleva snížení

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Důležitá bezpečnostní upozornění 1. Přečtěte si tyto pokyny a dodržujte je. 2. Nepoužívejte toto zařízení v blízkosti vody. Přístroj nesmí být vystaven kapající nebo stříkající kapalině

Více

PROFESIONÁLNÍ AKTIVNÍ REPROBOXY NX M22-A STRUČNÝ NÁVOD K POUŽITÍ

PROFESIONÁLNÍ AKTIVNÍ REPROBOXY NX M22-A STRUČNÝ NÁVOD K POUŽITÍ PROFESIONÁLNÍ AKTIVNÍ REPROBOXY NX M22-A STRUČNÝ NÁVOD K POUŽITÍ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY 1. Přečtěte si tyto pokyny. 2. Uschovejte si tyto pokyny. 3 Dbejte všech varování. 4 Dodržujte všechny pokyny. 5. Nepoužívejte

Více

USB. Návod k obsluze. Balení obsahuje: PT 01. Přenosný gramofon Napájecí adaptér USB kabel Instalační CD se softwarem PŘENOSNÝ GRAMOFON

USB. Návod k obsluze. Balení obsahuje: PT 01. Přenosný gramofon Napájecí adaptér USB kabel Instalační CD se softwarem PŘENOSNÝ GRAMOFON USB PŘENOSNÝ GRAMOFON Návod k obsluze Balení obsahuje: Přenosný gramofon Napájecí adaptér USB kabel Instalační CD se softwarem Diagram propojení 1 Rychlé nastavení gramofonu 1. Zkontrolujte, zda balení

Více

DISCO 300. Disko sada s BLUETOOTH, Bezdrátovým mikrofonem a mixážním pultem

DISCO 300. Disko sada s BLUETOOTH, Bezdrátovým mikrofonem a mixážním pultem DISCO 300 Disko sada s BLUETOOTH, Bezdrátovým mikrofonem a mixážním pultem VAROVÁNÍ! VAROVÁNÍ: PRO SNÍŽENÍ RIZIKA ÚRAZU ELEKTRICKÝM PROUDEM, NEODNÍMEJTE KRYTY TOHOTO PŘÍSTROJE. UVNITŘ PŘÍSTROJE NEJSOU

Více

Uživatelský manuál pro bezdrátový systém Concert 88

Uživatelský manuál pro bezdrátový systém Concert 88 Uživatelský manuál pro bezdrátový systém Concert 88 Přijímač CR88- vysvětlení ovládacích prvků na předním panelu Popis přijímače CR88 1/ Antennas (A a B)- Otočné připevnění antén umožňuje plnou rotaci

Více

Uživatelský manuál DB-100 DB-100B. Indikátor úrovně

Uživatelský manuál DB-100 DB-100B. Indikátor úrovně Uživatelský manuál DB-100 DB-100B Indikátor úrovně Uchovejte tento manuál pro pozdější použití! Copyright Zákaz reprodukce! Tento manuál je platný pro čísla výrobků: 10453010, 10453010. Nejnovější verzi

Více

BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE

BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE 1. Přečtěte si tyto instrukce. 2. Dodržujte tyto instrukce. 3. Dbejte na všechna varování. 4. Řiďte se instrukcemi. 5. Nepoužívejte zařízení blízko vody. 6. Čistěte pouze čistou

Více

CZ UŽIVATELSKÝ MANUÁL Sekce 1 SYSTÉM AKTIVNÍCH 2CESTNÝCH REPRODUKTORŮ R E D F I R E 1 0 R E D F I R E 1 2 R E D F I R E 1 5

CZ UŽIVATELSKÝ MANUÁL Sekce 1 SYSTÉM AKTIVNÍCH 2CESTNÝCH REPRODUKTORŮ R E D F I R E 1 0 R E D F I R E 1 2 R E D F I R E 1 5 SYSTÉM AKTIVNÍCH 2CESTNÝCH REPRODUKTORŮ R E D F I R E 1 0 R E D F I R E 1 2 R E D F I R E 1 5 CZ UŽIVATELSKÝ MANUÁL Sekce 1 OBSAH 1 Úvod 3 2 Instalace 3 3 Popis 4 3.1 Vstupy a ovládací prvky 4 3.2 Napájecí

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL PROFESIONÁLNÍ REPRODUKTORY KAIFAT SÉRIE HP

UŽIVATELSKÝ MANUÁL PROFESIONÁLNÍ REPRODUKTORY KAIFAT SÉRIE HP UŽIVATELSKÝ MANUÁL PROFESIONÁLNÍ REPRODUKTORY KAIFAT SÉRIE HP POZOR! RIZIKO ELEKTRICKÉHO ŠOKU! NEOTVÍREJTE! VAROVÁNÍ: NEODSTRAŇUJTE ŠROUBY, ZABRÁNÍTE TAK VZNIKU POŽÁRU NEBO ELEKTRICKÉHO ŠOKU. UVNITŘ NEJSOU

Více

Anténa digitální televize Návod k použití SDA 210

Anténa digitální televize Návod k použití SDA 210 CZ Anténa digitální televize Návod k použití 6 Anténa digitální televize CZ DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ PODMÍNKY SYMBOL BLESKU UMÍSTĚNÝ V RÁMEČKU TVOŘENÉM ROVNOSTRANNÝM TROJÚHELNÍKEM UPOZORŇUJE UŽIVA- TELE NA

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. Aktivní monitor Medeli AP50 pro elektronické bubny

NÁVOD K POUŽITÍ. Aktivní monitor Medeli AP50 pro elektronické bubny NÁVOD K POUŽITÍ Aktivní monitor Medeli AP50 pro elektronické bubny Uchovejte pro další použiti! Kopírování zakázáno 25900405 Medeli AP50 1 / 6 Návod k obsluze ÚVOD Děkujeme, že jste se rozhodli pro koupi

Více

STEREO ZESILOVAČ SPL300 - SPL400 UŽIVATELSKÝ MANUÁL V1.1

STEREO ZESILOVAČ SPL300 - SPL400 UŽIVATELSKÝ MANUÁL V1.1 STEREO ZESILOVAČ SPL300 - SPL400 UŽIVATELSKÝ MANUÁL V1.1 ZÁKLADNÍ PŘIPOJENÍ: SPL 400-2 - Blahopřejeme k nákupu tohoto SPL zesilovače. Před použitím výrobku si přečtěte instrukce. CZ Bezpečnostní pokyny

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 30 13 99

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 30 13 99 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 30 13 99 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to, abyste jim odevzdali

Více

Uživatelský manuál Ibanez - Sound Wave 15 Důležitá bezpečnostní upozornění

Uživatelský manuál Ibanez - Sound Wave 15 Důležitá bezpečnostní upozornění Uživatelský manuál Ibanez - Sound Wave 15 Důležitá bezpečnostní upozornění 1) Přečtěte si tento návod. 2) Návod uchovejte pro budoucí použití. 3) Věnujte pozornost všem varováním 4) Dodržujte veškeré instrukce.

Více

Tyčový reprosystém Fantec s rozhraním Bluetooth. Model: Fantec SB-200BT. Příručka v Češtině

Tyčový reprosystém Fantec s rozhraním Bluetooth. Model: Fantec SB-200BT. Příručka v Češtině Tyčový reprosystém Fantec s rozhraním Bluetooth Model: Fantec SB-200BT Příručka v Češtině Technické specifikace: Rozměry (Š x V x H): 340 x 110 x 110 mm Výstupní výkon: 24W (2 x 12W) RMS Verze rozhraní

Více

Tříkanálový kytarový zesilovač s digitálním signálovým procesorem a funkcí Channel Tracking. Uživatelský manuál. 2011 Audio Partner s.r.o.

Tříkanálový kytarový zesilovač s digitálním signálovým procesorem a funkcí Channel Tracking. Uživatelský manuál. 2011 Audio Partner s.r.o. Tříkanálový kytarový zesilovač s digitálním signálovým procesorem a funkcí Channel Tracking Uživatelský manuál Shrnutí některých funkcí zesilovače FlexWave 65: - 65 W zesilovač - jeden 12 reproduktor -

Více

Zesilovače řady KLR KLR 2000, KLR 3200, KLR 4000, KLR 5000. Návod k obsluze

Zesilovače řady KLR KLR 2000, KLR 3200, KLR 4000, KLR 5000. Návod k obsluze Zesilovače řady KLR KLR 2000, KLR 3200, KLR 4000, KLR 5000 Návod k obsluze Všechny ochranné známky uvedené v tomto dokumentu, jsou majetkem příslušných vlastníků. Všechna práva vyhrazena Obsah Úvod...

Více

STAGEPAS 300 NÁVOD K OBSLUZE OBSAH BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY... 2 PŘED ZAPNUTÍM MIXU... 3 VYJMUTÍ MIXU...3 PŘIPOJENÍ NAPÁJENÍ...4 ZAPÍNÁNÍ/VYPÍNÁNÍ...

STAGEPAS 300 NÁVOD K OBSLUZE OBSAH BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY... 2 PŘED ZAPNUTÍM MIXU... 3 VYJMUTÍ MIXU...3 PŘIPOJENÍ NAPÁJENÍ...4 ZAPÍNÁNÍ/VYPÍNÁNÍ... STAGEPAS 300 NÁVOD K OBSLUZE OBSAH BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY... 2 PŘED ZAPNUTÍM MIXU... 3 VYJMUTÍ MIXU...3 PŘIPOJENÍ NAPÁJENÍ...4 ZAPÍNÁNÍ/VYPÍNÁNÍ...4 OŽIVENÍ... 5 APLIKACE ECHA NEBO REVERB EFEKTU...6 OVLADAČE

Více

Mixážní pult Soundcraft EFX8, EFX 12. Obj. č.: 30 40 87. Popis a ovládací prvky. Úvod

Mixážní pult Soundcraft EFX8, EFX 12. Obj. č.: 30 40 87. Popis a ovládací prvky. Úvod Mixážní pult Soundcraft EFX8, EFX 12 Obj. č.: 30 40 87 Zvuková kvalita výrobků je příkladná v modelech EFX se používají některé obvody použité i v těch nejdražších konzolích a přináší Vám tak ve zmenšeném

Více

LEEM CS 1204/N, 1604/N mixážní pulty

LEEM CS 1204/N, 1604/N mixážní pulty LEEM CS 1204/N, 1604/N mixážní pulty Úvodem : Mixážní pulty LEEM CS-1604/N a 1204/N jsou elektronická zařízení, která umožňují směšovat 8 (4) monofonních a 4 (4) stereofonní vstupy. Z toho monofonní signály

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Důležitá bezpečnostní upozornění 1. Přečtěte si tyto pokyny a dodržujte je. 2. Nepoužívejte toto zařízení v blízkosti vody. Přístroj nesmí být vystaven kapající nebo stříkající kapalině

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Důležitá bezpečnostní upozornění 1. Přečtěte si tyto pokyny a dodržujte je. 2. Nepoužívejte toto zařízení v blízkosti vody. Přístroj nesmí být vystaven kapající nebo stříkající kapalině

Více

Q-2422 MKII. American DJ. Příručka pro rychlé spuštění

Q-2422 MKII. American DJ. Příručka pro rychlé spuštění American DJ Q-2422 MKII Příručka pro rychlé spuštění Feather Fader Q-Start Vstupy: 2x phono, 4x line, 3x univerzální a 2x mikrofon Vyvážené výstupy Korekce pro každý kanál 3 kanalový mixér On/Off Fader

Více

Mobilní ozvučovací sestava s výkonem W UŽIVATELSKÝ MANUÁL AUDIO PARTNER s.r.o.

Mobilní ozvučovací sestava s výkonem W UŽIVATELSKÝ MANUÁL AUDIO PARTNER s.r.o. Mobilní ozvučovací sestava s výkonem 2 100 W UŽIVATELSKÝ MANUÁL 1 2014 AUDIO PARTNER s.r.o. Drahý zákazníku, nejprve nám dovolte vám poděkovat za to, že jste zakoupili výrobek společnosti Soundsation.

Více

TM TM TM Uživatelský manuál 1

TM TM TM Uživatelský manuál 1 TM TM TM Uživatelský manuál 1 DŮLEŽITÉ Prosíme, čtěte tento manuál pozorně, před prvním použitím Vašeho mixu. Harman International Industries Ltd. 2007 All rights reserved Části designu tohoto produktu

Více

Uživatelská příručka 1

Uživatelská příručka 1 Uživatelská příručka 1 OBSAH OBSAH...2 DŮLEŽITÁ UPOZORNĚNÍ...2 ČELNÍ PANEL...3 ZADNÍ PANEL (V1000plus)...3 ZADNÍ PANEL (V2000plus)...4 ZADNÍ PANEL (V3000plus)...5 ZAPOJENÍ...6 PRACOVNÍ REŽIMY...8 TECHNICKÉ

Více

HiFi-zesilnovač AUX / BT.

HiFi-zesilnovač AUX / BT. HiFi-zesilnovač AUX / BT 10008978 10008979 http://www.auna-multimedia.com Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby

Více

BLUETOOTH AKTIVNÍ REPRODUKTORY

BLUETOOTH AKTIVNÍ REPRODUKTORY BLUETOOTH AKTIVNÍ REPRODUKTORY UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA M-BTS50.B M-BTS50.W cz Obsah Záruka 3 Informace o bezpečnosti 3 Specifikace 3 Přehled o produktu 4 Instalace produktu 5 Zapnutí/vypnutí 5 Párování a

Více

DB-1A / DB-1P. Aktivní a Pasivní Direct box Návod k použití. Vlastnosti:

DB-1A / DB-1P. Aktivní a Pasivní Direct box Návod k použití. Vlastnosti: DB-1A / DB-1P Aktivní a Pasivní Direct box Návod k použití Vlastnosti: Převádí nesymetrický linkový signál na symetrický výstupní signál mikrofonní úrovně. Umožňuje přímé připojení hudebních nástrojů do

Více

TECHNICKÉ PARAMETRY OBSAH BALENÍ

TECHNICKÉ PARAMETRY OBSAH BALENÍ www.btk-group.cz TECHNICKÉ PARAMETRY -Celkový výkon RMS: 12 W -Výstupní výkon RMS subwooferu: 6 W -Výstupní výkon RMS satelitů: 2x3 W -Frekvenční odezva: 60Hz-20kHz -Jednotka subwooferu: 4" -Jednotky satelitů:

Více

BLUETOOTH ZVUKOVÝ PRUH SE SUBWOOFEREM

BLUETOOTH ZVUKOVÝ PRUH SE SUBWOOFEREM BLUETOOTH ZVUKOVÝ PRUH SE SUBWOOFEREM Rychlý instalační průvodce DA-10295 Vítejte Děkujeme vám za zakoupení Digitus Bluetooth Soundbar se subwooferem! Nezáleží na tom jak tento výrobek využijete - zdali

Více

XM-6D mixážní pult. Stránka č. 1

XM-6D mixážní pult. Stránka č. 1 XM-6D mixážní pult Stránka č. 1 Úvodem: Dostává se vám do rukou mixážní pult XM-6D. Obsahuje 2 mono a 2 stereo vstupy. Mono vstupy jsou jak nesymetrické tak i symetrické přes konektory Jack 6,3 a XLR.

Více

Gramofón.

Gramofón. Gramofón 1008990 www.auna-multimedia.com Obsah Technické údaje 2 Obsah dodávky 2 Bezpečnostní pokyny 3 Přehled zařízení 4 Před použitím 5 Likvidace 6 Technické údaje Číslo produktu 10008990 Napájaení 230

Více

STRUČNÝ NÁVOD K OBSLUZE

STRUČNÝ NÁVOD K OBSLUZE PROFESIONÁLNÍ VÝKONOVÉ MIXÁŽNÍ PULTY SÉRIE PPM STRUČNÝ NÁVOD K OBSLUZE Důležité bezpečnostní pokyny 1. Přečtěte si tyto pokyny. 2. Uschovejte si tyto pokyny. 3 Dbejte všech varování. 4 Dodržujte všechny

Více

GQX-3102 GQX-1502. Grafické Ekvalizéry. Návod k obsluze

GQX-3102 GQX-1502. Grafické Ekvalizéry. Návod k obsluze GQX-3102 GQX-1502 Grafické Ekvalizéry Návod k obsluze NEOTEVÍRAT RIZIKO ÚRAZU ELEKTRICKÝM PROUDEM Symbol blesku v trojúhelníku upozorňuje na přítomnost neizolovaného "nebezpečného napětí" uvnitř přístroje,

Více

VAROVÁNÍ: Snížení rizika požáru nebo úrazu dosáhnete, nebudete-li tento produkt vystavovat dešti a vlhkosti.

VAROVÁNÍ: Snížení rizika požáru nebo úrazu dosáhnete, nebudete-li tento produkt vystavovat dešti a vlhkosti. Uživatelský manuál DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Přečtěte si instrukce. Řiďte se těmito instrukcemi. Dbejte všech varování. Sledujte veškeré instrukce. Nepoužívejte přístroj tam, kde hrozí kontakt s vodou.

Více

Bezpečnostní výstrahy

Bezpečnostní výstrahy Návod k instalaci Smart-UPS 750/1000/1500/2200/3000 VA 100/120/230 Vac Pro montáž do regálu 2U Bezpečnostní výstrahy TYTO POKYNY UCHOVEJTE - Tyto manuály obsahují důležité pokyny, které je nutné dodržet

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S. Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC

UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S. Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC OBSAH ÚVOD...3 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY...4 PROVOZNÍ PODMÍNKY...4 ZAPOJENÍ...5 Připojení do sítě...5 Výstupy...5 OVLÁDÁNÍ...5 ČIŠTĚNÍ A ÚDRŽBA...6

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Profesionální ozvučovací. Dvoupásmový reprobox s reproduktorem o průměru 6, 8, 10, 12 nebo 15

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Profesionální ozvučovací. Dvoupásmový reprobox s reproduktorem o průměru 6, 8, 10, 12 nebo 15 UŽIVATELSKÝ MANUÁL Profesionální ozvučovací systém KAIFAT Dvoupásmový reprobox s reproduktorem o průměru 6, 8, 10, 12 nebo 15 Prosím čtěte tento manuál pečlivě a uložte jej na bezpečném místě. 1. Pasivní

Více

Digitální bezdrátová poslechová souprava na TV CL7310

Digitální bezdrátová poslechová souprava na TV CL7310 Digitální bezdrátová poslechová souprava na TV CL7310 NÁVOD K OBSLUZE POPIS Digitální bezdrátová souprava Geemarc CL7310 je zesilovací zařízení speciálně navržené pro sluchově postižené. Umožňuje zesílený

Více

IC 1000fgr. TFT LCD monitor s úhlopříčkou 10 palce (25,4 cm) Uživatelská příručka

IC 1000fgr. TFT LCD monitor s úhlopříčkou 10 palce (25,4 cm) Uživatelská příručka IC 1000fgr TFT LCD monitor s úhlopříčkou 10 palce (25,4 cm) Uživatelská příručka Upozornění Úpravy přístroje provedené bez souhlasu výrobce mohou vést k poškození přístroje a v tomto případě nelze uplatnit

Více

WAP-NA1. Návod k obsluze. Bezdrátová stanice 3-300-263-11(1)

WAP-NA1. Návod k obsluze. Bezdrátová stanice 3-300-263-11(1) 3-300-263-11(1) Návod k obsluze Tento návod k obsluze popisuje základní funkce bezdrátové stanice WAP-NA1. Přečtěte si laskavě návod před použitím bezdrátové stanice. Podrobnosti o připojení viz přiložený

Více

MIXÁŽNÍ PULT- typ DJ-ONE

MIXÁŽNÍ PULT- typ DJ-ONE - 1 - NÁVOD K OBSLUZE MIXÁŽNÍ PULT- typ DJ-ONE Obj.č.: 369 632 Tento Návod k obsluze patří k tomuto výrobku. Obsahuje důležitá upozornění pro vlastní činnost výrobku a pro jeho zacházení. Dbejte na to,

Více

Aktivní sety řady SPA. Návod k použití

Aktivní sety řady SPA. Návod k použití Aktivní sety řady SPA Návod k použití Vážený zákazníku, děkujeme za zakoupení spotřebiče značky Skytec, věříme, že Vám bude dobře sloužit. Před prvním použitím si prosím pečlivě prostudujte tento návod

Více

Zesilovač indukční smyčky LH 160 LoopHEAR 160

Zesilovač indukční smyčky LH 160 LoopHEAR 160 1 Návod na použití Zesilovač indukční smyčky LH 160 LoopHEAR 160 2 Co je LoopHEAR 160 (LH160) Zesilovač LH160 byl vyvinut jako stacionární indukční smyčka pro použití ve vozidlech, prodejních místech,

Více

Dvouletá záruka Záruční podmínky POZNÁMKA:

Dvouletá záruka Záruční podmínky POZNÁMKA: Dvouletá záruka Na tento výrobek se poskytuje záruka na vady materiálu a vady vzniklé při výrobě po dobu dvou let od data zakoupení původním vlastníkem. Aby byly zaručeny špičkové parametry a provozní

Více

Děkujeme za zakoupení produktu Lenovo BT410 Bluetooth Speaker. Před použitím produktu si pečlivě prostudujte tuto příručku!

Děkujeme za zakoupení produktu Lenovo BT410 Bluetooth Speaker. Před použitím produktu si pečlivě prostudujte tuto příručku! BT410 Bluetooth Speaker (integrovaná funkce pro handsfree telefonování) Uživatelská příručka Výstraha: 1) Ilustrace slouží pouze pro referenci. 2) Společnost Lenovo je odhodlána zlepšovat výkon a kvalitu

Více

PROFESIONÁLNÍ AKTIVNÍ REPROBOXY ŘADY ART 7

PROFESIONÁLNÍ AKTIVNÍ REPROBOXY ŘADY ART 7 PROFESIONÁLNÍ AKTIVNÍ REPROBOXY ŘADY ART 7 STRUČNÝ NÁVOD K POUŽITÍ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY 1. Přečtěte si tyto pokyny. 2. Uschovejte si tyto pokyny. 3 Dbejte všech varování. 4 Dodržujte všechny pokyny. 5.

Více

Analogový telefonní přístroj s velkými tlačítky IB-2084 N Á V O D K P O U Ž Í V Á N Í

Analogový telefonní přístroj s velkými tlačítky IB-2084 N Á V O D K P O U Ž Í V Á N Í Analogový telefonní přístroj s velkými tlačítky N Á V O D K P O U Ž Í V Á N Í 2 VLASTNOSTI 9 Tlačítek přímých pamětí s piktogramy 3 Tlačítka nouzové volby Nastavení hlasitosti zvuku (20dB) Nastavení hlasitosti

Více

Audio přijímač Bluetooth s nabíjecím portem USB Uživatelská příručka 50002

Audio přijímač Bluetooth s nabíjecím portem USB Uživatelská příručka 50002 Audio přijímač Bluetooth s nabíjecím portem USB Uživatelská příručka 50002 PŘED POUŽITÍM TÉTO JEDNOTKY SI DŮKLADNĚ PŘEČTĚTE TENTO NÁVOD K OBSLUZE A USCHOVEJTE JEJ PRO BUDOUCÍ POUŽITÍ. DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ

Více

Obsah. 1. Popis produktu. 2. Nejdůležitější vlastnosti produktu a obsah balení Nejdůležitější vlastnosti produktu Specifikace Obsah balení

Obsah. 1. Popis produktu. 2. Nejdůležitější vlastnosti produktu a obsah balení Nejdůležitější vlastnosti produktu Specifikace Obsah balení Obsah 1. Popis produktu 2. Nejdůležitější vlastnosti produktu a obsah balení Nejdůležitější vlastnosti produktu Specifikace Obsah balení 3. Popis jednotlivých součástí Popis předního panelu Popis zadního

Více

NÁVOD TV modulátor TERRA MT41, MT47, MT57 ( používejte s originálním návodem)

NÁVOD TV modulátor TERRA MT41, MT47, MT57 ( používejte s originálním návodem) NÁVOD TV modulátor TERRA MT41, MT47, MT57 ( používejte s originálním návodem) Popis výrobku TV modulátor MT41 je určen pro vytvoření televizních kanálů G / K / I / L / M / N / Austrálie norem v UHF pásem.

Více

MIC 900. Kondenzátorový USB mikrofon

MIC 900. Kondenzátorový USB mikrofon 10006514 MIC 900 Kondenzátorový USB mikrofon Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k získání Vašeho zařízení. Přečtěte si prosím důsledně následující pokyny pro připojení a používání a postupujte podle nich,

Více

DJ Mixážní pult Mc Crypt DJ-40. Obj. č.: 30 36 37. Účel použití. Popis přístroje. Vysvětlení symbolů

DJ Mixážní pult Mc Crypt DJ-40. Obj. č.: 30 36 37. Účel použití. Popis přístroje. Vysvětlení symbolů Účel použití DJ Mixážní pult Mc Crypt DJ-40 Mixážní pult Mc Crypt SA 100/2 je určen ve spojení se stereo zařízením jak pro domácí, tak i poloprofesionální použití. Slouží pro míchání a regulaci nízko úrovňových

Více

Elektronkový zesilovač ELZES 2x5a. Návod k obsluze

Elektronkový zesilovač ELZES 2x5a. Návod k obsluze Elektronkový zesilovač ELZES 2x5a Návod k obsluze 1 Popis zařízení Jedná se o stereofonní versi elektronkového zesilovače třídy A. Jeden kanál je osazen elektronkou PCL 86 (trioda a pentoda v jedné baňce)

Více

STEREOMAN ISI. Bezdrátová sluchátka pro televizory a hudební přehrávače. Návod k obsluze

STEREOMAN ISI. Bezdrátová sluchátka pro televizory a hudební přehrávače. Návod k obsluze STEREOMAN ISI Bezdrátová sluchátka pro televizory a hudební přehrávače Návod k obsluze Úvod Tyto 2.4 GHz digitální bezdrátová sluchátka/naslouchadla, využívají nejnovější bezdrátové technologie a umožňují

Více

2-kanálový zesilovač Automatický koncový stupeň

2-kanálový zesilovač Automatický koncový stupeň 2-kanálový zesilovač Automatický koncový stupeň 10006684 10006685 10006686 10006687 10006688 10006689 http://www.auna-multimedia.com ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ Problém Řešení Kontrolka napájení se nerozsvítí. Uvolněná

Více

Register your product and get support at SPA1260. CS Příručka pro uživatele

Register your product and get support at  SPA1260. CS Příručka pro uživatele Register your product and get support at www.philips.com/support SPA1260 CS Příručka pro uživatele a (L) (R) b (L) (R) c d e (L) (R) f (L) (R) AUX CS Upozornění: Výrobek nesmí být vystaven kapajícím nebo

Více

Set Basskick. Návod k použití

Set Basskick. Návod k použití Set Basskick Návod k použití Vážený zákazníku, děkujeme za zakoupení tohoto setu, věříme, že Vám bude dobře sloužit. Před prvním použitím si prosím pečlivě prostudujte tento návod k použití. Děkujeme.

Více

INTEGROVANÝ ZESILOVAČ - MANUÁL

INTEGROVANÝ ZESILOVAČ - MANUÁL 9100 INTEGROVANÝ ZESILOVAČ - MANUÁL 1 Gratulujeme k rozhodnutí stát se hrdým majitelem integrovaného zesilovače Plinius 9100. Tento manuál Vám pomůže lépe porozumět ovládání Vašeho zesilovače a poskytne

Více

ST-HT Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-HT Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-HT 8355 Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn.

Více

Výhradním dovozcem značky Renegade do České Republiky je Ahifi - Ing. Karel Šudák (

Výhradním dovozcem značky Renegade do České Republiky je Ahifi - Ing. Karel Šudák ( Před započetím instalace nebo prvním spuštěním tohoto zařízení si prosím přečtěte uživatelský manuál. SPECIFIKACE Výstupní výkon RMS RXA 1000D 1 x 250 W @ 4 Ohmech 1 x 500 W @ 2 Ohmech Maximální výstupní

Více

Konferenèní systém CCS 800

Konferenèní systém CCS 800 Konferenèní systém Návod k použití CCS 800 BEZPEÈNOSTNÍ UPOZORNÌNÍ VÝSTRAHA: PRO SNÍŽENÍ RIZIKA ÚRAZU ELEKTRICKÝM PROUDEM NEOTVÍREJTE KRYTY PØÍSTROJE. UVNITØ PØÍSTROJE NEJSOU ŽÁDNÉ ÈÁSTI OPRAVITELNÉ UŽIVATELEM.

Více

Výhradním dovozcem značky Mac Audio do České Republiky je Ahifi - Ing. Karel Šudák (

Výhradním dovozcem značky Mac Audio do České Republiky je Ahifi - Ing. Karel Šudák ( Výhradním dovozcem značky Mac Audio do České Republiky je Ahifi - Ing. Karel Šudák (www.ahifi.cz) Při sestavování instalačních manuálů jsme závislí na poskytnutých informacích výrobců určitých typů automobilů.

Více

Celolampový kytarový zesilovač. Uživatelský manuál. Nejprve si prosím pečlivě přečtěte tento manuál! 2012 Audio Partner s.r.o.

Celolampový kytarový zesilovač. Uživatelský manuál. Nejprve si prosím pečlivě přečtěte tento manuál! 2012 Audio Partner s.r.o. Celolampový kytarový zesilovač Uživatelský manuál Nejprve si prosím pečlivě přečtěte tento manuál! Přední panel 1 Input (Vstup) Nesymetrický vstup jack 6,3 mm. Sem zapojte kabel z kytary. 2 Gain (Zesílení)

Více

Smart-UPS Instalační příručka pro věžové jednotky 750/1000/1500/2200/3000 VA 120/230 Vac 500 VA 100 Vac Důležité bezpečnostní pokyny

Smart-UPS Instalační příručka pro věžové jednotky 750/1000/1500/2200/3000 VA 120/230 Vac 500 VA 100 Vac Důležité bezpečnostní pokyny Smart-UPS Instalační příručka pro věžové jednotky 750/1000/1500/2200/3000 VA 120/230 Vac 500 VA 100 Vac Důležité bezpečnostní pokyny TYTO POKYNY UCHOVEJTE - Tyto manuály obsahují důležité pokyny, které

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: /

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: / NÁVOD K OBSLUZE Verze 08/03 Obj. č.: 35 07 30 / 35 07 33 Tento praktický přepínací pult Vám poslouží k rozšíření ozvučení prostorů z jednoho páru reproduktorů až na 4 páry u všech zesilovačů (nebo podobných

Více

Začínáme. Nejdříve si přečtěte. Zajištění odolnosti vůči vodě a prachu. Ikony v pokynech

Začínáme. Nejdříve si přečtěte. Zajištění odolnosti vůči vodě a prachu. Ikony v pokynech Nejdříve si přečtěte Před použitím zařízení si přečtěte tuto příručku, dozvíte se zde informace o bezpečném a správném používání zařízení. Obrázky se mohou od vzhledu konkrétního produktu lišit. Obsah

Více

Amplicomm Ring Flash 250

Amplicomm Ring Flash 250 1 Návod na použití Amplicomm Ring Flash 250 Světelná signalizace bytového nebo domovního zvonku a zvonění telefonu 2 Obsah balení RF250: RingFlash 250 přijímač, napájecí adaptér (12V 1A), telefonní kabel,

Více

T-400X Návod na obsluhu. 2.1 počítačový multimediální reproduktor

T-400X Návod na obsluhu. 2.1 počítačový multimediální reproduktor T-400X Návod na obsluhu 2.1 počítačový multimediální reproduktor UPOZORNĚNÍ: Nevystavujte zařízení vysoké teplotě nebo nadměrné vlhkosti, stříkající nebo kapající vodě/dešti. Zabraňte pádu a neúměrnému

Více

Duální 15pásmový grafický ekvalizér Návod k obsluze

Duální 15pásmový grafický ekvalizér Návod k obsluze Duální 15pásmový grafický ekvalizér Návod k obsluze A.D.J. Supply Europe B.V. Junostraat 2 6468 EW Kerkrade Nizozemsko www.adj.eu 1 Obecné Dvoukanálový 15pásmový grafický ekvalizér s odstupem 2/3 oktávy

Více

Uživatelský manuál LH-050 Phantom napáječ

Uživatelský manuál LH-050 Phantom napáječ Uživatelský manuál LH-050 Phantom napáječ Uchovejte tento manuál pro Copyright pozdější použití! Reprodukce zakázána! Pozor! Chraňte toto zařízení před deštěm a vlhkostí! Před otevřením krytu odpojte napájecí

Více

P10 VÝKONOVÝ ZESILOVAČ MANUÁL

P10 VÝKONOVÝ ZESILOVAČ MANUÁL P10 VÝKONOVÝ ZESILOVAČ MANUÁL 1 Gratulujeme k rozhodnutí stát se hrdým majitelem integrovaného zesilovače Plinius P10. Tento manuál Vám pomůže lépe porozumět ovládání Vašeho zesilovače a poskytne Vám veškeré

Více

AUNA FU-2-B BEZDRÁTOVÝ MIKROFON, 2 MIKROFONY VHF. Návod k použití

AUNA FU-2-B BEZDRÁTOVÝ MIKROFON, 2 MIKROFONY VHF. Návod k použití AUNA FU-2-B BEZDRÁTOVÝ MIKROFON, 2 MIKROFONY VHF Návod k použití 10002233 Vážený zákazníku, v první řadě Vám chceme poděkovat za nákup tohoto produktu. Aby se zabránilo možnému technickému poškození, prosíme

Více

AV2-H Surround Receiver

AV2-H Surround Receiver 1000493 AV2-H338 5.1 Surround Receiver Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za

Více

BeoLab 12. BeoLab 12 2 BeoLab 12 3

BeoLab 12. BeoLab 12 2 BeoLab 12 3 BeoLab 12 BeoLab 12 2 BeoLab 12 3 Technické údaje, funkce a způsob jejich použití mohou být bez upozornění změněny. Verze 1.0 1201 Každodenní používání 3 Jakmile dokončíte nastavení reproduktorů způsobem

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. LS-622A / LS-822A / LS-1222A Mixážní pult

NÁVOD K POUŽITÍ. LS-622A / LS-822A / LS-1222A Mixážní pult NÁVOD K POUŽITÍ LS-622A / LS-822A / LS-1222A Mixážní pult Uchovejte pro další použiti! Kopírování zakázáno 1 / 13 10060050-200 Omnitronic LS-622A, LS-822A, LS-1222A Návod k obsluze VAROVÁNÍ Chraňte přístroj

Více

Obsah balení. 1 Sluchátka 2 Základnová stanice 3 Baterie ( 2 kusy) 4 Síťový adaptér

Obsah balení. 1 Sluchátka 2 Základnová stanice 3 Baterie ( 2 kusy) 4 Síťový adaptér Obsah balení 1 Sluchátka 2 Základnová stanice 3 Baterie ( 2 kusy) 4 Síťový adaptér 5 Audio adaptér RCA 6 Audio kabel 3.5 mm 7 Audio adaptér z 6.3 mm na 3.5 mm 8 Externí mikrofon Funkční prvky: Sluchátka

Více

Mikrofony Lewitt série MTP

Mikrofony Lewitt série MTP Mikrofony Lewitt série MTP (MTP 240 DM/DMs, MTP 340 CM/CMs, MTP 440 DM, MTP 540 DM/DMs, MTP 840 DM, MTP 940 CM) Uživatelský manuál Úvod Děkujeme Vám, že jste si vybrali výrobek firmy LEWITT. V tomto uživatelském

Více

Technické údaje: Excelentní kvalita zvuku. Tlačítka a displej. Rozestup kanálů: Provozní teplota: -15 C - 50 C. LCD displej Zdířka vstupní linky

Technické údaje: Excelentní kvalita zvuku. Tlačítka a displej. Rozestup kanálů: Provozní teplota: -15 C - 50 C. LCD displej Zdířka vstupní linky Funkce: Čte a přehrává soubory ve formátu MP3/WMA z karty SD/MMC a USB flash disku LCD displej zobrazuje informace o audio souboru a frekvenci Funkce LINE-IN (Linkový vstup) umožňuje poslech hudby z externího

Více

CZ UŽIVATELSKÝ MANUÁL Sekce 1 2CESTNÉ REPRODUKTOROVÉ SYSTÉMY S AKTIVNÍMI SUBWOOFERY

CZ UŽIVATELSKÝ MANUÁL Sekce 1 2CESTNÉ REPRODUKTOROVÉ SYSTÉMY S AKTIVNÍMI SUBWOOFERY 2CESTNÉ REPRODUKTOROVÉ SYSTÉMY S AKTIVNÍMI SUBWOOFERY CZ UŽIVATELSKÝ MANUÁL Sekce 1 OBSAH 1 Úvod 3 2 Instalace 3 3 Popis 4 3.1 Ovládací prvky a zapojení reproduktorů 4 3.2 Ovládací prvky a zapojení subwooferu

Více

Výhradním dovozcem značky Renegade do České Republiky je Ahifi - Ing. Karel Šudák (

Výhradním dovozcem značky Renegade do České Republiky je Ahifi - Ing. Karel Šudák ( Před započetím instalace nebo prvním spuštěním tohoto zařízení si prosím přečtěte uživatelský manuál. SPECIFIKACE Výstupní výkon RMS REN1000S Mk3 1 x 225 W @ 4 Ohmech 1 x 425 W @ 2 Ohmech Maximální výstupní

Více

PMS 410 výkonový mix. pult

PMS 410 výkonový mix. pult PMS 410 výkonový mix. pult Stránka č. 1 Úvodem: Výkonový mixážní pult PMS 410 je elektronické zařízení, které umožňuje směšovat 4 monofonní signály a 2 stereofonní signály. Z toho monofonní signály můžete

Více

MP3-CD PŘEHRÁVAČ AUNA AV2-CD509, RADIOPŘIJÍMAČ, USB. Návod k používání / = HiFi zesilovač / = CD přehrávač

MP3-CD PŘEHRÁVAČ AUNA AV2-CD509, RADIOPŘIJÍMAČ, USB. Návod k používání / = HiFi zesilovač / = CD přehrávač MP3-CD PŘEHRÁVAČ AUNA AV2-CD509, RADIOPŘIJÍMAČ, USB Návod k používání 10004933/1008980 = HiFi zesilovač 10005063/1008983 = CD přehrávač Vážený zákazníku, V první řadě se Vám chceme poděkovat za nákup tohoto

Více

ŘADA DFX DFX 6 a DFX 12 6 A 12-KANÁLOVÉ MIXÁŽNÍ PULTY VYBAVENÉ DIGITÁLNÍM EFEKTOVÝM PROCESOREM UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

ŘADA DFX DFX 6 a DFX 12 6 A 12-KANÁLOVÉ MIXÁŽNÍ PULTY VYBAVENÉ DIGITÁLNÍM EFEKTOVÝM PROCESOREM UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA ŘADA DFX DFX 6 a DFX 12 6 A 12-KANÁLOVÉ MIXÁŽNÍ PULTY VYBAVENÉ DIGITÁLNÍM EFEKTOVÝM PROCESOREM UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA NEBEZPEČÍ ÚRAZU ELEKTRICKÝM PROUDEM PŘÍSTROJ NEOTVÍREJTE UPOZORNĚNÍ: Z DŮVODU SNÍŽENÍ

Více

DOKOVACÍ STANICE DO AUTA SAMSUNG ESC-Vxxx/ECS-Kxxx

DOKOVACÍ STANICE DO AUTA SAMSUNG ESC-Vxxx/ECS-Kxxx DOKOVACÍ STANICE DO AUTA SAMSUNG ESC-Vxxx/ECS-Kxxx Uživatelská příručka Vyobrazení v této příručce jsou pouze ilustrační. Schémata a obrázky vztahující se k vašemu zařízení najdete v cizojazyčné příručce

Více

Připojovací a obslužné prvky viz obrázek na výklopné straně

Připojovací a obslužné prvky viz obrázek na výklopné straně Mobilní mixážní pult MC CRYPT MCB-1002 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 30 17 52 Připojovací a obslužné prvky viz obrázek na výklopné straně Mono sekce (kanál 1 a 2) (1) MIC- vstup K tomuto souměrnému XLR- vstupu

Více

Česká verze. Doporučení. Obsah balení. Zapojení. SC016 Sweex 7.1 externí USB zvuková karta

Česká verze. Doporučení. Obsah balení. Zapojení. SC016 Sweex 7.1 externí USB zvuková karta SC016 Sweex 7.1 externí USB zvuková karta Doporučení Nevystavujte Sweex 7.1 externí USB zvukovou kartu nadměrným teplotám. Neumísťujte zařízení na přímé sluneční světlo nebo do blízkosti topných těles.

Více

R129A - Multimetr MS8269 MASTECH

R129A - Multimetr MS8269 MASTECH Vážení zákazníci, R129A - Multimetr MS8269 MASTECH děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup tohoto produktu. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení výrobku do provozu

Více