Uživatelské jméno: Heslo: Manuál OVALERT

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Uživatelské jméno: Heslo: Manuál OVALERT"

Transkript

1 Uživatelské jméno: Heslo: Manuál OVALERT

2 Obsah menu: OVALERT (strana 11) Připojit respondér Neaktivní respondér Změnit respondéry Připojené respondéry Chybné umístění respondérů UPOZORNĚNÍ OVALERT (strana 3) UPOZORNĚNÍ OVALERT Monitoring zvířat o o o o Říje Inseminace Zdraví Monitoring o Skupiny NASTAVENÍ (strana 11) Nastavení OVALERT Detail Graf 7 dnů Graf 70 dnů Graf laktace Graf monitorování žraní (příjmu potravy) Detail zvířete Zdrav Graf příjmu potravy Laktační graf Přidat poznámku:

3 UPOZORNĚNÍ OVALERT Monitoring zvířat Aktivita je měřena každou minutu a synchronizována každých 15 minut s hlavní jednotkou. Data se porovnávají s aktivitou naměřenou předchozí den ve stejnou dobu. Do upozornění se dostane zvíře, které má zvýšenou aktivitu oproti svému 10dennímu průměru. Jestliže plemenice vykazuje dvě po sobě jdoucí hodiny zvýšenou aktivitu, je zařazena na seznam zvířat s podezřelou aktivitou. Při vysoké odchylce, můžou být zvířata na seznam podezřelých zvířat zařazena hned. Zvířata se zvýšenou aktivitou tři a více hodin jsou zařazena na seznam zvířat v říji. Ovalert monitoruje i zvířata březí, nebo v dobrovolné čekací době, ta se objevují na seznamu jako zvířata nevhodná k inseminaci. U každého zvířete se můžete podívat na velikost odchylky přímo kliknutím na šipku na začátku řádku, detailnější grafy pak vidíte proklikem myší na konkrétní zvíře, kdy se dostanete přímo na detail zvířete. Každý bod je detailněji popsán dále. V Monitoringu vidíte tabulku s 5 odrážkami, kde je u každé číslo, kolik zvířat se v daném upozornění nachází. Kliknutím na jednotlivou odrážku se dostanete na dané upozornění. V upozornění se nachází tlačítko Vypnout blikání, které umožňuje vypnout problikávání na hlavní jednotce umístěné u počítače.

4 Říje V první odrážce Říje vidíte seznam zvířat, která mají zvýšenou aktivitu, a je třeba se jim věnovat. V seznamu se nacházejí zvířata, která dle typu upozornění vykazují různě definovanou zvýšenou aktivitu 1 viz níže Jsou zde sloupce s informacemi o daném zvířeti, ty je možné libovolně nastavit dle nabídky nastavení 2 - Fáze říje 3, zde vidíte optimální dobu pro inseminaci (v čím tmavším poli se bod nachází, tím je fáze říje optimálnější pro inseminaci), - Upozornění 1, které říká, o jaký typ upozornění se jedná (viz. vysvětlivky pod tabulkou) - Poslední tři sloupce, kde je možné odškrtnout jednu z variant 4. o Inseminace - můžete zaškrtnout v případě, že bude zvíře inseminováno (zvíře po uložení v seznamu zešedne a přesune se do odrážky inseminace hned za odrážku říje ). - nemusíte zaškrtávat, automaticky se u zvířete objeví inseminace po nahrání dat od insem. technika (buď druhého dne, nebo v měsíčních intervalech. Dle toho, jaký typ hlášení insem. technik používá) o o V říji (potvrzená říje, ale například vzhledem ke zdravotním problémům nebudete inseminovat) Bez říje (například došlo k přesouvání skupin a zvíře se v říji nenachází, i když tomu aktivita odpovídá) Do seznamu můžu také jakékoliv zvíře přidat, a to zapsáním do kolonky pro to určené 5. Kliknutím na šipku 6 umístěnou vlevo u každého zvířete se dostanete na rychlé informace o zvířeti. Detailní informace včetně všech grafů získáte kliknutím přímo na číslo zvířete (viz detail zvířete, strana). Veškeré volby potvrdíte tlačítkem uložit 7 a vše lze také vytisknout 8 Třídit můžete libovolně dle sloupců pomocí šipek v první řádce seznamu 9

5 1 Upozornění - zvířata mají aktivitu zvýšenou déle než tři hodiny a nacházejí se s největší pravděpodobností v říji - zvířata mají zvýšenou aktivitu dvě po sobě jdoucí hodiny tzv. podezřelá zvířata - jsou zvířata březí, nebo jsou dle vašich kritérií nevhodná k inseminaci, tato kritéria lze nastavit v nastavení Ovalertu (samostatně v manuálu na straně) - 6 Rychlé informace získáte kliknutím na šipku 6 4 Volba možnosti po uložení se daná možnost zobrazí v grafu detailu zvířete - otelení, zapíše se automaticky při nahrání dat z portálu farmáře - potvrzená říje, tu musíte potvrdit kliknutím na danou volbu v tabulce říje - inseminace, zapíše se automaticky po načtení dat (denně nebo měsíčně) - Přejetí kurzorem myší na daný bod se zobrazí podrobnosti (datum a dny v laktaci)

6 Zdraví V tomto screenu vidíte zvířata s určitými zdravotními problémy spojenými se snížením žraním (krční respondéry) oproti svému 10dennímu průměru (rozděleno barevnými trojúhelníky dle velikosti odchylky). V nastavení 1 je možnost nastavit jaké informace o plemenici chcete v tabulce vidět. Zvířata, která se zobrazují s ve sloupci bez příjmu jsou urgentně určená ke kontrole, protože již 6 hodin nepřijímají potravu (nešli se už 6 hodin nažrat nebo mají více jak 6 hodin inaktivitu). Zvířata s grafem ve sloupci žraní vykazují větší či menší pokles doby žraní. Velikost odchylky znázorňuje rozdíl mezi červenou částí grafu7 (aktuální doba žraní zvířete) ve srovnání s jeho 10denním průměrem 8 (černá ryska). Upozornění se vždy stahuje na včerejší datum ukončený celý den. Zvířata se zaškrtnutým polem ve sloupci monitoring 4 jsou zároveň v odrážce Monitoring tzn. buď jsou v tranzitním obdobím (období okolo telení), nebo jste je manuálně do monitoringu vložili. Kliknutím na šipku 5 umístěnou vlevo u každého zvířete se dostanete na rychlé informace o zvířeti. Kliknutím na číslo zvířete se dostanete na grafy zdraví v detailu zvířete. Detailní informace včetně všech grafů získáte kliknutím přímo na číslo zvířete (viz detail zvířete). Veškeré volby potvrdíte tlačítkem uložit 6 Třídit můžete libovolně dle sloupců pomocí šipek v první řádce seznamu 9

7 5 Rychlé informace získáte kliknutím na šipku 5

8 Monitoring V monitoringu se automaticky zobrazují zvířata v transitním období. Jak dlouho před plánovaným otelením a jak dlouho po otelení zde zvířata budou, nastavíte v nastavení Ovalert. Do seznamu můžete také jakékoliv zvíře přidat, a to zapsáním do kolonky pro to určené 3. V nastavení 1 je možnost nastavit jaké informace o plemenici chcete v tabulce vidět. Ve sloupci zbývá vidíte, jak dlouho zvíře na seznamu ještě bude (dle vašeho nastavení v nastavení Ovalert) Do seznamu můžete také jakékoliv zvíře přidat, a to zapsáním do kolonky 3, takové zvíře se objeví v seznamu s odškrtnutou kolonkou nechat sledovat 4 a na seznamu uvidíte, jak dlouho již na seznamu je 5. Pokud Vámi vybrané zvíře již sledovat nechcete, kliknete za zaškrtnutou kolonku 4 a odznačíte jí, pak dáte uložit 8 a zvíře ze seznamu zmizí. Kliknutím na šipku 6 umístěnou vlevo u každého zvířete se dostanete na rychlé informace o zvířeti. Detailní informace včetně všech grafů získáte kliknutím přímo na číslo zvířete (viz detail zvířete, strana). Veškeré volby potvrdíte tlačítkem uložit 7 a vše lze také vytisknout 9. Třídit můžete libovolně dle sloupců pomocí šipek v první řádce seznamu 7.

9 6 Rychlé informace získáte kliknutím na šipku 6

10 Skupiny V této odrážce je přehled průměrné doby žraní u všech skupin. Ve sloupci žraní vidíte dva dny zpětně dobu příjmu krmiva pro jednotlivé skupiny. Kliknutím na šipku 2 umístěnou vlevo u každé skupiny se dostanete na 60denní historii doby příjmu krmiva. Třídit můžete libovolně dle sloupců pomocí šipek v první řádce seznamu 3. Vše lze také vytisknout 4.

11 NASTAVENÍ Nastavení Ovalert Zde si můžete nastavit parametry, dle kterých budou zvířata filtrována do určitých seznamů. 1 tato část se vztahuje k Monitoring říje (viz strana 5) a umožňuje nastavení parametrů, kdy se Vám zvířata budou zobrazovat na seznamu říje 2 tato část umožňuje nastavení zasílání SMS zpráv 3 tato část se vztahuje na seznam zvířat Výstrahy plodnosti, který se nachází v záložce reprodukce v hlavním menu VM a vztahuje se na všechna zvířata (i bez Ovalertu). 4 tato část se vztahuje k monitoringu zvířat v tranzitním období záložka Monitoring (viz strana 9) V případě přenastavení vše potvrdíte stisknutím tlačítka uložit 4 a zvíře bude (v případě detekované říje) do daného intervalu na seznamu jako nevhodné k inseminaci, poté se objeví na seznamu k inseminaci (dobrovolná čekací doba). b věk pro první zapuštění jalovic (pro podniky s Ovalertem na jalovicích). C nastavíte, jak dlouho po inseminaci nechcete zvíře na seznamu říje, do té doby bude jako nevhodné. d Zvíře bude na seznamu k inseminaci viditelné po stanovenou dobu. e nastavíte, jaké skupiny se budou v seznamu zobrazovat a nastavíte, do kdy chcete posílat sms b nastavíte, od kdy chcete posílat sms (zde např. 6 23hod. budou chodit sms) c obdobně je tomu i u datumu (např. v době dovolené) d nastavíte na jaká čísla (až 3) mají sms chodit. Je potřeba zadat i kód země a do kolonky d telefonní číslo (např ). e nastavíte, která upozornění chcete, aby na daný telefon chodila. Zde nastavíte jak dlouho před plánovaným otelením a jak dlouho po otelení budou zvířata zobrazována v seznamu monitoring. Platí to i pro zvířata bez respondéru.

12 OVALERT Zde se párují respondéry se zvířata: Připojení respondéru ke zvířeti: Připojit respondéry Připojení zvířete k respondéru: Připojené respondéry Přehodit respondér na jiné zvíře: Změnit respondéry (nedojde ke ztrátě dat u daného zvířete z původního respondéru) Odpojit respondér od zvířete: Změnit respondéry Připojit respondéry Zde připojujete daný respondér ke zvířeti. Vidíte zde respondéry, které jsou aktivní (načtené anténou), ale nejsou dosud přiřazeny k žádnému zvířeti. Zvíře k danému respondéru můžete přiřadit třemi způsoby a to tak, že k číslu respondéru 1 zapíšete: 1. číslo zvířete 2 6místné číslo bez kodexu (např ) 2. V případě, že máte u zvířat zapsány obojky, stačí zapsat pouze číslo obojku 3 3. Číslo zvířete 4 9místné číslo s kodexem na začátku (např ) Přiřazení zvířete k respondéru potvrdíte tlačítkem uložit 4 (musí svítit tmavě modře ) Ve screenu se nachází ikona pro tisk 5 a ikona na odkaz k manuálu 6.

13 Neaktivní respondéry Zde se zobrazují respondéry, které jsou propojeny se zvířetem, ale nevykazují žádnou aktivitu. Máte možnost buď: - respondér nechat přiřazený ke zvířeti (v případě, že je zvíře pouze mimo dosah antény) 1 - respondér odpojit od zvířete (v případě, že již není používán) 2 - respondér označit jako rozbitý3 (v případě, že skutečně rozbitý je) Kolonky vybrat vše slouží k označení všech zvířat jako nechat 4 nebo jako vymazat 5. Veškeré volby potvrdíme tlačítkem uložit 6 (musí svítit tmavě modře ). Ve screenu se nachází ikona pro tisk 7 a ikona na odkaz k manuálu 8.

14 Změnit respondéry V tomto screenu můžete přeřadit respondér k jinému zvířeti, nebo respondér pouze odpojit od daného zvířete. Dojde tedy k odpojení respondéru od jednoho zvířete a připojení k jinému zvířeti, nebo pouze k odpojení. V případě, že došlo například ke ztrátě respondéru a zvířeti dáváte nový, pak se původní data ze ztraceného respondéru zachovají na grafech. V případě, že zvíře je vyřazeno, ale má ještě připojený respondér, je u něho vidět i datum vyřazení 1 (stažené z portálu farmáře). K danému respondéru zapište tedy nové číslo zvířete 2 (šestimístné bez kodexu), nebo zapište pouze obojek 3, nebo zapište celé číslo vč. kodexu na začátku (např ) 4. K odpojení respondéru od zvířete dojde kliknutím na červený křížek vpravo 7. Veškeré volby potvrdíme tlačítkem uložit 8 (musí svítit tmavě modře ). Ve screenu se nachází ikona pro tisk 9 a ikona na odkaz k manuálu 10.

15 Připojené respondéry V tomto screenu jsou všechna zvířata ve Vašem stádě. Vidíte, které zvíře respondér má přiřazený a které ne. V tomto screenu můžete k danému zvířeti s nepřiřazeným respondérem respondér přiřadit, a to zapsáním čísla respondéru do příslušné kolonky 1. Veškeré volby potvrdíme tlačítkem uložit 2 (musí svítit tmavě modře ). Ve screenu se nachází ikona pro tisk 3 a ikona na odkaz k manuálu 4.

16 Chybné umístění respondérů Poloha aktivometru určuje jeho spolehlivost. V případě, že je respondér vychýlený ze správné polohy, nebo je obrácený, zobrazí se v tomto screenu. Po správném nasazení se po 6-8 hodinách upozornění ze seznamu ztratí.

17 Detail zvířete Reprodukce Graf 7 dnů Tento screen umožňuje u jednotlivého zvířete sledovat aktivitu během 7 dnů. Na spodní ose 1 je zaznamenán čas datum, na postranní ose 2 je zaznamenána aktivita zvířete v procentech (0 značí průměr). 3 Jestliže zvíře vykazuje dvě po sobě jdoucí hodiny zvýšenou aktivitu, objeví se na jeho grafu světle modrý bod, který značí podezřelou aktivitou. Jestliže zvýšená aktivita trvá déle než tři hodiny, zaznamená se v grafu jako červený bod, který upozorňuje na vysokou pravděpodobnost říje. 4 V případě, že je zvíře inseminováno, změní se po nahrání dat (denně nebo jednou měsíčně) jeho status z říje na inseminace

18 Graf 70 dnů Tento screen umožňuje u jednotlivého zvířete sledovat aktivitu během 70 dnů. Na spodní ose 1 je zaznamenán čas datum a laktační dny, na postranní ose 2 je zaznamenána aktivita zvířete v procentech (0 značí průměr). Čím více červených bodů se nad sloupci ukazuje, tím vícekrát byla zvýšená aktivita zaznamenána. 3 V případě, že potvrdíte v seznamu zvířat k inseminaci, že se jedná skutečně o říji, vyznačí se v grafu tmavě modrý bod a zaznamená se datum říje 4, v případě inseminace se zaznamená bod zelený (automaticky po nahrání dat).

19 Graf Laktace Tento graf umožňuje u jednotlivého zvířete sledovat aktivitu během celé laktace. Na spodní ose 1 je zaznamenán čas datum a laktační dny, na postranní ose 2 je zaznamenána aktivita zvířete v procentech (0 značí průměr). Čím více červených bodů se nad sloupci ukazuje, tím vícekrát byla zvýšená aktivita zaznamenána. 3 V případě inseminace se zaznamená zelený bod (najetím kurzoru uvidíte datum inseminace). 4 V případě, že potvrdíte v seznamu zvířat Upozornění říje, že se jedná skutečně o říji (ve screenu upozornění říje bod 5 jen říje ), vyznačí se v grafu tmavě modrý bod a zaznamená se datum říje.

20 Graf Monitorování žraní Tento graf umožňuje u jednotlivého zvířete sledovat příjem krmiva. Na spodní ose 1 je zaznamenán čas datum a laktační dny, na postranní ose 2 je zaznamenána aktivita zvířete v procentech (0 značí průměr). 3 Fialová čára ukazuje průměr zvířete. 4 U zvířete se objeví červený bod v případě, že se aktivita se sníží o více než 20 % oproti 10dennímu průměru. 5 Světle modrý sloupec aktuálního dne ukazuje, jak dlouho dnes zvíře zatím žralo. Tento graf je dán počtem hodin, kdy kráva přijímá potravu v závislosti na specifickém pohybu; denní celkový počet hodin se vždy srovnává se součty z předchozích 10 dnů.

21 Graf Odchylka aktivity Na tomto grafu vidíte, jak velká odchylka aktivity je. Na spodní časové ose 1 je vidět 7denní historie a na postranní ose 2 je vidět velikost odchylky v %. Barva bodu 3 značí, zda se jedná o zvíře vyhodnocené jako v říji, či zvíře podezřelé.

22 Graf Laktační grafy a) Na tomto grafu je souhrn všech událostí týkající se reprodukce zaznamenané Ovalertem, od zaznamenaných podezřelých aktivit, přes zaznamenané říje apod. Spodní osa 1 ukazuje laktační dny, postranní osa 2 pak jednotlivé události. Do toho grafu je možné vložit poznámky, které vidíte v řádku poznámka 3 jako modrý bod. Poznámku 3 do grafu vložíte pomocí kolonky poznámka pod tabulkou reprodukčních aktivit 4 (viz níže). - Přejetí kurzorem myší na daný bod se zobrazí podrobnosti (datum a dny v laktaci). b) V tomto grafu je na časové ose laktace vidět všechny provedené údaje v dané laktaci.

23 Detail zvířete Zdraví a) Tabulka se zaznamenanými údaji. Zde můžete vkládat i svoje poznámky 1, které se zobrazí i v laktačním grafu, který je níže. b) Graf příjmu potravy. Tento graf umožňuje srovnání příjmu potravy u dané plemenice a skupiny Na spodní 2 ose je zaznamenáno datum, na postranní ose 3 je zaznamenán příjem potravy v hodinách. Sloupec se při poklesu doby žraní zbarví červeně a zvíře se objeví na seznamu monitoringu zdraví.

24 c) Laktační graf Na tomto grafu je souhrn všech událostí týkající se reprodukce zaznamenané Ovalertem, od zaznamenaných podezřelých aktivit, přes zaznamenané říje apod. Spodní osa 1 ukazuje laktační dny, postranní osa 2 pak jednotlivé události. Do toho grafu je možné vložit poznámky, které vidíte v řádku poznámka 3 jako modrý bod. Poznámku 3 do grafu vložíte pomocí kolonky poznámka pod tabulkou reprodukčních aktivit 4 (viz níže). Přidat poznámku: Poznámku přidáte kliknutím na kolonku poznámka 1, která se nachází u tabulky v detailu zvířete, jak u reprodukce, tak u zdraví. Otevře se vám následující tabulka a kliknete na možnost přidat 2. Do okna pak přidáte datum a vaši poznámku a uložíte 4.

Manuál OVALERT Manuál verze

Manuál OVALERT Manuál verze Manuál OVALERT Obsah: Ovalert Připojit respondéry Neaktivní respondéry Změnit respondéry Připojené respondéry Chybné nastavení krčních respondérů Upozornění Ovalert Upozornění Ovalert Zdrav (pedometry)

Více

Uživatelské jméno: Heslo: Manuál. Veemanager

Uživatelské jméno: Heslo: Manuál. Veemanager Uživatelské jméno: Heslo: Manuál Veemanager Obsah: 1.Detail zvířete 2. Přehled všech zvířat: - Aktuální seznam - Seznam k datu 3. Kontrola užitkovosti: - Celkový přehled stáje - Přehled KU - Výstrahy u

Více

Manuál Manuál VeeManager verze: 02-2015

Manuál Manuál VeeManager verze: 02-2015 Manuál Obsah: Výběr zvířete Detail zvířete, základní Detail zvířete, KU Detail zvířete, reprodukce Detail zvířete, karta zvířete Kontrola užitkovosti Přehled stáje Rychlý přehled Výstrahy u krav v KU Přehled

Více

Manuál Unikátní sestavy

Manuál Unikátní sestavy Manuál Unikátní sestavy Obsah: Výběr zvířete Detail zvířete, základní Detail zvířete, KU Detail zvířete, reprodukce Kontrola užitkovosti Přehled stáje Rychlý přehled Výstrahy u krav v KU Přehled somatických

Více

Moje-Projekty.cz Dokumentace k aplikaci

Moje-Projekty.cz Dokumentace k aplikaci Moje-Projekty.cz Dokumentace k aplikaci 12. 3. 2015 Verze: 1.0 Obsah 1. Obecné informace... 3 2. Přihlášení do systému... 4 3. Odhlašování ze systému... 4 4. Jak si změnit heslo... 4 5. Nastavení projektů...

Více

Bakala ř i - manua l. Obsah

Bakala ř i - manua l. Obsah Bakala ř i - manua l Obsah 1 Úvod... 2 2 Osobní údaje... 3 3 Klasifikace... 3 3.1 Průběžná klasifikace... 3 3.2 Pololetní klasifikace... 4 3.3 Výchovná opatření... 4 3.4 Opravné zkoušky... 4 4 Kommens...

Více

Manuál k užívání webové aplikace BAKALÁŘI

Manuál k užívání webové aplikace BAKALÁŘI Manuál k užívání webové aplikace BAKALÁŘI Přístup do webové aplikace Bakaláři Na webových stránkách www.zsdrtinova.cz klikněte na odkaz Bakaláři. Přihlášení do webové aplikace Bakaláři Přihlašovací jméno

Více

Základní popis obsluhy lokalizačního serveru systému REX

Základní popis obsluhy lokalizačního serveru systému REX Základní popis obsluhy lokalizačního serveru systému REX 1. Přihlášení do systému 2. Hlášení o nedůvěryhodném připojení: - instalace certifikátu pro prohlížeč Mozilla Firefox - instalace certifikátu pro

Více

Portál Algotech HelpDesk Uživatelský manuál

Portál Algotech HelpDesk Uživatelský manuál Portál Algotech HelpDesk Uživatelský manuál Vypracovali: Datum: 14. 9. 2012 Jméno Michal Zeman Jan Košátko Jan Skýpala Funkce IT specialista Project Manager Service Desk Manager Kontakt helpdesk@algotech.cz

Více

Jak se registrovat. Diagnostika Siemens online. V pravé straně obrazovky klikněte na Registrace

Jak se registrovat. Diagnostika Siemens online.  V pravé straně obrazovky klikněte na Registrace Jak se registrovat V pravé straně obrazovky klikněte na Registrace Poté se zobrazí další pole, která musíte vyplnit. Všechna pole jsou povinná. Při chybném vyplnění některých polí se jejich seznam zobrazí

Více

Přehledy pro Tabulky Hlavním smyslem této nové agendy je jednoduché řazení, filtrování a seskupování dle libovolných sloupců.

Přehledy pro Tabulky Hlavním smyslem této nové agendy je jednoduché řazení, filtrování a seskupování dle libovolných sloupců. Přehledy pro Tabulky V programu CONTACT Professional 5 naleznete u firem, osob a obchodních případů záložku Tabulka. Tuto záložku lze rozmnožit, přejmenovat a sloupce je možné definovat dle vlastních požadavků

Více

ipodatelna Uživatelská příručka

ipodatelna Uživatelská příručka Uživatelská příručka 1 Obsah Obsah 1 I Úvod 2 II Práce s aplikací 3 III Podání 4 1 Nové podání... 5 IV Informace o Uživateli 11 V Podatelna 13 1 Přijmout... a odmítnout podání 13 2 Seznam... došlých podání

Více

M E T O D I K A W I K I

M E T O D I K A W I K I M E T O D I K A W I K I STŘEDNÍ ŠKOLY INFORMATIKY A SPOJŮ, BRNO, ČICHNOVA 23 NÁPOVĚDA OBSAH Webové stránky Střední školy informatiky a spojů, Brno, Čichnova 23... 3 Moje stránka... 6 Přihlášení... 6 Po

Více

Ovládání Open Office.org Calc Ukládání dokumentu : Levým tlačítkem myši kliknete v menu na Soubor a pak na Uložit jako.

Ovládání Open Office.org Calc Ukládání dokumentu : Levým tlačítkem myši kliknete v menu na Soubor a pak na Uložit jako. Ukládání dokumentu : Levým tlačítkem myši kliknete v menu na Soubor a pak na Uložit jako. Otevře se tabulka, v které si najdete místo adresář, pomocí malé šedočerné šipky (jako na obrázku), do kterého

Více

Nápověda k systému CCS Carnet Mini

Nápověda k systému CCS Carnet Mini Nápověda k systému CCS Carnet Mini Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Vážený zákazníku, vítejte v našem nejnovějším systému pro evidenci knihy jízd - CCS Carnet Mini. V následujících kapitolách

Více

CERTIFIKOVANÉ TESTOVÁNÍ (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014

CERTIFIKOVANÉ TESTOVÁNÍ (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014 (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014 Průběh - uživatelská příručka Verze 1 Obsah 1 ÚVOD... 3 1.1 Kde hledat další informace... 3 1.2 Posloupnost kroků... 3 2 KROK 1 STAŽENÍ HESEL K TESTŮM... 4 2.1

Více

Manuál pro Zákaznický servis CCS

Manuál pro Zákaznický servis CCS Manuál pro Zákaznický servis CCS 1 Obsah: 1. PŘIHLÁŠENÍ DO SYSTÉMU 3 2. VÝBĚR Z MENU (DOMŮ) 4 - VYHLEDÁVÁNÍ 5 3. KONTAKTY 6 4. OBJEDNÁVKA KARET 7 5. DOSUD NEVYŘÍZENÉ OBJEDNÁVKY KARET 8 6. DOSUD NEVYŘÍZENÉ

Více

Jak vytvořit sestavy na míru v registru zvířat (IZR)

Jak vytvořit sestavy na míru v registru zvířat (IZR) Jak vytvořit sestavy na míru v registru zvířat (IZR) Obsah Jak vytvořit sestavy na míru v registru zvířat (IZR)... 1 1. Úvod... 1 2. Sestavy v MS Excel... 2 2.1. Volba sloupců sestavy... 2 2.2. Volba řádků

Více

Nastavení záložních zdrojů série V-PI pomocí VSDP

Nastavení záložních zdrojů série V-PI pomocí VSDP 1 Konfigurační program VSDP_SR/PI U záložních zdrojů série V-PI je možné nastavit, jako u jiných našich zařízeních, pomocí programu VSDP některé parametry. Potřebujete k tomu náš programátor V-COM-3 s

Více

Infomační systém AsIS. Objednávka svozu

Infomační systém AsIS. Objednávka svozu Infomační systém AsIS Objednávka svozu 1.1.2014 Obsah Přihlášení do aplikace... 3 Přihlášení pomocí uživatelského jména a hesla... 3 Změna hesla... 3 Ověření správnosti údajů... 4 Stažení a přihlášení

Více

Systém eprojekty Příručka uživatele

Systém eprojekty Příručka uživatele YOUR SYSTEM http://www.ys.cz Systém eprojekty Příručka uživatele YOUR SYSTEM, spol. s r.o., se sídlem Praha Türkova 2319/5b, 149 00 Praha 4, IČ: 00174939, DIČ: CZ00174939, zapsaná v obchodním rejstříku,

Více

Nápověda k systému CCS Carnet Mini. Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd

Nápověda k systému CCS Carnet Mini. Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Nápověda k systému CCS Carnet Mini Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Vážený zákazníku, vítejte v našem nejnovějším systému pro evidenci knihy jízd - CCS Carnet Mini. V následujících kapitolách

Více

Uživatelský manuál. Veroval medi.connect: Jediným kliknutím ovládejte své zdraví. Veroval medi.connect: Jediným kliknutím ovládejte své zdraví.

Uživatelský manuál. Veroval medi.connect: Jediným kliknutím ovládejte své zdraví. Veroval medi.connect: Jediným kliknutím ovládejte své zdraví. Uživatelský manuál Veroval medi.connect: Jediným kliknutím ovládejte své zdraví. Veroval medi.connect: Jediným kliknutím ovládejte své zdraví. 1 Osobní diagnostika Značka Veroval prezentuje nejucelenější

Více

Po otevření tohoto odkazu se musíte přihlásit pomocí přiděleného jména a hesla.

Po otevření tohoto odkazu se musíte přihlásit pomocí přiděleného jména a hesla. Vážení rodiče. Od nového školního roku se chystáme ve všech třídách vám zpřístupnit internetovou aplikaci, která vás bude informovat o řadě událostí ve škole. Bude to přehled docházky vašeho dítěte, přehled

Více

Svolávací systém Uživatelský manuál

Svolávací systém Uživatelský manuál Uživatelský manuál TTC TELEKOMUNIKACE, s.r.o. Třebohostická 987/5 100 00 Praha 10 tel.: 234 052 111 fax.: 234 052 999 e-mail: ttc@ttc.cz http://www.ttc-telekomunikace.cz Datum vydání: 14. srpna 2013 Číslo

Více

Připojení repsondérů bez ISO

Připojení repsondérů bez ISO Připojení repsondérů bez ISO 1 Pomocí přihlašovacího jména a hesla se přihlásíme do VeeManageru. 2 V levé liště menu otevřeme roletku Ovalert. 3 Z rozvinuté nabídky zvolíme políčko Připojené respondéry.

Více

Manuál k užívání webové aplikace BAKALÁŘI

Manuál k užívání webové aplikace BAKALÁŘI Manuál k užívání webové aplikace BAKALÁŘI Obsah 1 Přihlášení se do webové aplikace BAKALÁŘI... 3 2 Zadání přístupových údajů... 4 3 Úvodní stránka... 5 3.1 hlavní panel s kartami nabídek (dále vysvětleno

Více

Vítejte v aplikaci Objednejse-online.

Vítejte v aplikaci Objednejse-online. Vítejte v aplikaci Objednejse-online. 1. První přihlášení do aplikace Objednejse-online 2. Můj účet 2.1 osobní údaje 2.2 Moje rezervace 2.2.1 Detail rezervace 2.2.2 Řazení rezervací 2.3 Moje stránka 3.

Více

Manuál elektronické registrace do databáze hodnotitelů OP PPR

Manuál elektronické registrace do databáze hodnotitelů OP PPR Manuál elektronické registrace do databáze hodnotitelů OP PPR Verze: 0 Září 2015 Helpline: ISKP.OPPR@praha.eu 1 Po přihlášení do portálu ISKP 14+ (https://mseu.mssf.cz/) je uživateli v levé horní části

Více

Práce s programem IIS Ekonom

Práce s programem IIS Ekonom Práce s programem IIS Ekonom Obsah 1 Ovládání programu IIS Ekonom... 2 1.1 Ovládání přes hlavní nabídku... 2 1.2 Panel nástrojů a funkční klávesy... 2 2 Přihlašovací dialog... 4 3 Úvodní obrazovka... 4

Více

Up & Down opce. Manuál. Obsah

Up & Down opce. Manuál. Obsah Up & Down opce Manuál Obsah 1 Přihlášení do platformy... 2 2 Rozhraní platformy... 4 2.1 Změna modulu z Forex na Opce... 4 2.2 Market Watch... 5 2.3 Up-Down Opce... 9 2.4 Okno Obchodního portfólia... 11

Více

Zahraniční cesty. 1. Spuštění modulu Zahraniční cesty. 2. Popis prostředí a ovládacích prvků modulu Zahraniční cesty

Zahraniční cesty. 1. Spuštění modulu Zahraniční cesty. 2. Popis prostředí a ovládacích prvků modulu Zahraniční cesty Zahraniční cesty 1. Spuštění modulu Zahraniční cesty 2. Popis prostředí a ovládacích prvků modulu Zahraniční cesty 2.1. Rozbalovací seznamy 2.2. Rychlé filtry 2.3. Hlavní záložky 2.3.1 Záložka "Seznam

Více

Manuál Redakční systém

Manuál Redakční systém Manuál Redakční systém SA.07 Obsah Úvod... ) Struktura webu... ) Aktuality... 0 ) Kalendář akcí... ) Soubory ke stažení... 6 5) Fotogalerie... 8 Redakční systém umožňuje kompletní správu vašich internetových

Více

Registrace a nastavení účtů do Vodafone OneNet Samoobsluhy, Vodafone evyúčtování.

Registrace a nastavení účtů do Vodafone OneNet Samoobsluhy, Vodafone evyúčtování. Registrace a nastavení účtů do Vodafone OneNet Samoobsluhy, Vodafone evyúčtování. Úvod: Pro správu a přehled aktivovaných služeb slouží Vodafone OneNet Samoobsluha. Pro veškeré sledování vyúčtování (různé

Více

Průvodce aplikací FS Karta

Průvodce aplikací FS Karta Průvodce aplikací FS Karta Základní informace k Aplikaci Online aplikace FS Karta slouží k bezpečnému ukládání osobních údajů fyzických osob a k jejich zpracování. Osobní údaje jsou uloženy ve formě karty.

Více

MONITOROVACÍ SYSTÉM. Návod na obsluhu webového rozhraní. Truck Data Technology, s.r.o. 2015 oficiální verze

MONITOROVACÍ SYSTÉM. Návod na obsluhu webového rozhraní. Truck Data Technology, s.r.o. 2015 oficiální verze MONITOROVACÍ SYSTÉM Návod na obsluhu webového rozhraní 2015 oficiální verze 1 Obsah Obsah... 1 Přihlášení do webového rozhraní... 3 Ovládací prvky webového rozhraní... 4 Základní obrazovka... 4 a) pole

Více

GPS Loc. Uživatelský manuál. mobilní aplikace. pro online přístup do systému GPS Loc pomocí mobilní aplikace

GPS Loc. Uživatelský manuál. mobilní aplikace. pro online přístup do systému GPS Loc pomocí mobilní aplikace GPS Loc mobilní aplikace Uživatelský manuál pro online přístup do systému GPS Loc pomocí mobilní aplikace Mobilní aplikace GPS Loc je určena na sledování aktuální polohy vozidla nebo sledovaného objektu,

Více

Moje-Projekty.cz Dokumentace k aplikaci

Moje-Projekty.cz Dokumentace k aplikaci Moje-Projekty.cz Dokumentace k aplikaci 12. 3. 2015 Verze: 1.0 Obsah 1. Obecné informace... 3 2. Přihlášení do systému... 3 3. Odhlašování ze systému... 4 4. Jak si změnit heslo... 4 5. Jak si nastavit

Více

Manuál k užívání webové aplikace BAKALÁŘI

Manuál k užívání webové aplikace BAKALÁŘI Manuál k užívání webové aplikace BAKALÁŘI Přihlášení se do webové aplikace BAKALÁŘI na webových stránkách školy zsceladna.cz klikněte na ikonu Klasifikace Bakaláři. Zadání přístupových údajů zadejte přihlašovací

Více

ONI system Notifikace a pravidla + vícenásobný filtr

ONI system Notifikace a pravidla + vícenásobný filtr ONI system Notifikace a pravidla + vícenásobný filtr 2015 BüroKomplet, s.r.o. Obsah Notifikace a pravidla... 3 Jak nastavit notifikace... 3 Práce v uživatelském rozhraní nového pravidla... 4 Příklad:...

Více

Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - jednotlivec

Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - jednotlivec Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - jednotlivec Jako jednotlivec se na portálu www.skoleni-lp.cz registrujte, pokud jste nepodnikající fyzická

Více

Uživatelské postupy v ISÚI

Uživatelské postupy v ISÚI Uživatelské postupy v ISÚI Založení ulice a změna příslušnosti adresního místa k ulici aktualizováno 6. 1. 2017 Strana 1/20 Obsah 1) Založení nového Návrhu změny... 3 2) Přidání podkladu Návrhu změny...

Více

ZAMĚSTNANECKÝ PORTÁL uživatelská příručka

ZAMĚSTNANECKÝ PORTÁL uživatelská příručka ZAMĚSTNANECKÝ PORTÁL uživatelská příručka Zpracoval: Zavadilová Marcela U Mlýna 2305/22, 141 00Praha 4 Záběhlice Dne: 5.9.2017 tel.: +420 228 809 000 e-mail: info@eso9.cz Revize: Jitka Geršlová www.eso9.cz

Více

Registrace na fóru Jak vložit nový příspěvek Časté otázky k funkcím fóra Jak se vrátit na úvodní přehled všech diskusních fór?...

Registrace na fóru Jak vložit nový příspěvek Časté otázky k funkcím fóra Jak se vrátit na úvodní přehled všech diskusních fór?... Jak pracovat na fóru Adresa fóra je www.iruv.cz/forum Registrace na fóru... 2 Jak vložit nový příspěvek... 3 Časté otázky k funkcím fóra... 5 Jak se vrátit na úvodní přehled všech diskusních fór?... 5

Více

Už ivatelska dokumentace

Už ivatelska dokumentace Už ivatelska dokumentace Aplikace Portál úspěšných projektů je určena k publikování informací o projektech realizovaných za přispění některého z Operačních programů v gesci Ministerstva vnitra České republiky.

Více

Informační manuál ZVEŘEJŇOVÁNÍ STUDIJNÍCH MATERIÁLŮ PROSTŘEDNICTVÍM PORTÁLU STUDENT.CZU.CZ

Informační manuál ZVEŘEJŇOVÁNÍ STUDIJNÍCH MATERIÁLŮ PROSTŘEDNICTVÍM PORTÁLU STUDENT.CZU.CZ Informační manuál ZVEŘEJŇOVÁNÍ STUDIJNÍCH MATERIÁLŮ PROSTŘEDNICTVÍM PORTÁLU STUDENT.CZU.CZ STŘEDISKO INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ FŽP a FLD Aplikace STUDENT Úvod Tento manuál je určen jako návod pro zpřístupňování

Více

Uživatelská příručka pro portál ecardio

Uživatelská příručka pro portál ecardio Uživatelská příručka pro portál ecardio Datum: 30.9.2014 Verze: 1.0 Obsah 1. Úvod... 3 2. Spuštění a registrace... 3 3. Prohlížení kapitol... 5 3.1. Hlavní stránka... 5 3.2. Prohlížení kapitol... 6 3.3.

Více

Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín. Novinky v elektronické žákovské knížce

Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín. Novinky v elektronické žákovské knížce Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Novinky v elektronické žákovské knížce Nová verze elektronické žákovské knížky Webová aplikace Bakaláři je v provozu na adrese https://jmenoskoly.bakalari.cz

Více

Projekty. Úvodní příručka

Projekty. Úvodní příručka Projekty Úvodní příručka Sledování úkolů Sharepointový seznam úkolů je praktický nástroj, který vám pomůže udržet si přehled o všem, co je potřeba v projektu udělat. Můžete přidávat data zahájení a termíny

Více

Práce s MS Excel v Portálu farmáře a využití pro stažení dat KN z LPIS a sestav z EPH

Práce s MS Excel v Portálu farmáře a využití pro stažení dat KN z LPIS a sestav z EPH Práce s MS Excel v Portálu farmáře a využití pro stažení dat KN z LPIS a sestav z EPH Leden 2012 1. Přehled sestav MS Excel v Portálu farmáře Registr půdy (LPIS) a Data ke stažení LPIS umožňuje na záložce

Více

GPS Loc. Uživatelský manuál. webové rozhraní. pro online přístup do systému GPS Loc přes webové uživatelské rozhraní app.gpsloc.eu

GPS Loc. Uživatelský manuál. webové rozhraní. pro online přístup do systému GPS Loc přes webové uživatelské rozhraní app.gpsloc.eu GPS Loc webové rozhraní Uživatelský manuál pro online přístup do systému GPS Loc přes webové uživatelské rozhraní app.gpsloc.eu Webové rozhraní GPS Loc je virtuální místo na internetu, kde můžete sledovat

Více

Práce s programem IIS Ekonom

Práce s programem IIS Ekonom Práce s programem IIS Ekonom Obsah 1 Ovládání programu IIS Ekonom... 2 1.1 Ovládání přes hlavní nabídku... 2 1.2 Panel nástrojů a funkční klávesy... 2 2 Přihlašovací dialog... 4 3 Úvodní obrazovka... 4

Více

Studijní skupiny. 1. Spuštění modulu Studijní skupiny

Studijní skupiny. 1. Spuštění modulu Studijní skupiny Studijní skupiny 1. Spuštění modulu Studijní skupiny 2. Popis prostředí a ovládacích prvků modulu Studijní skupiny 2.1. Rozbalovací seznamy 2.2. Rychlé filtry 2.3. Správa studijních skupin 2.3.1. Seznam

Více

Návod k obsluze webové aplikace EJídelníček 1. Vstupní stránka

Návod k obsluze webové aplikace EJídelníček 1. Vstupní stránka Návod k obsluze webové aplikace EJídelníček 1. Vstupní stránka (1) vložení přihlašovacího jména (2) vložení přihlašovacího hesla (3) vstup do objednávání jídel (4) zobrazení jídelníčku bez přihlášení (5)

Více

HLEDEJCENY.mobi. Obsah. Mobilní verze e-shopu. Důvody instalace

HLEDEJCENY.mobi. Obsah. Mobilní verze e-shopu. Důvody instalace Obsah HLEDEJCENY.mobi Mezi Vodami 1952/9 e-mail: info@hledejceny.cz HLEDEJCENY.mobi... 1 Mobilní verze e-shopu... 1 Důvody instalace... 1 Výhody... 2 Co je k mobilní verzi potřeba... 2 Objednávka služby...

Více

J2 sklad a cenovky. Ovládání programu. Program spustíte pomocí ikony J2 sklad na ploše počítače.

J2 sklad a cenovky. Ovládání programu. Program spustíte pomocí ikony J2 sklad na ploše počítače. J2 sklad a cenovky Program spustíte pomocí ikony J2 sklad na ploše počítače. Objeví se ovládací menu programu. První krok je přihlášení. Klikněte na žlutý klíč a zadejte heslo a klikněte na tlačítko OK.

Více

Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - firma

Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - firma Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - firma Jako firma se na portálu www.skoleni-lp.cz registrujte, pokud jste podnikající fyzická osoba nebo právnická

Více

MetaTrader Mobile Uživatelský manuál Operační systém Andorid HIGHSKY.CZ

MetaTrader Mobile Uživatelský manuál Operační systém Andorid HIGHSKY.CZ MetaTrader Mobile Uživatelský manuál Operační systém Andorid HIGHSKY.CZ 1 OBSAH Instalace 3 Přihlášení 4 Trh 5 Symboly 4 Graf 6 Vlastnosti grafu 7 Nový pokyn okamžitá realizace 7 Nový pokyn čekající 8

Více

Manuál SW lokalizace problémů a hodnot v dynamické mapě

Manuál SW lokalizace problémů a hodnot v dynamické mapě Manuál SW lokalizace problémů a hodnot v dynamické mapě Přístup na software je přes webovou stránku http://hodnoty.mapovyportal.cz, přes tlačítko Vstup do aplikace nebo přímým odkazem, například ze stránek

Více

Návod na internetové bankovnictví

Návod na internetové bankovnictví Návod na internetové bankovnictví Obsah 1. První přihlášení a obnova hesla.... 2 2. Obsluha internetového bankovnictví..... 3 2.1 Úvodní obrazovka 3 2.2 Zadání jednorázové platby 4 2.3 Zadání hromadné

Více

Google Apps. dokumenty 2. verze 2012

Google Apps. dokumenty 2. verze 2012 Google Apps dokumenty verze 0 Obsah Obsah... Úvod... Textový dokument... Popis prostředí... Tvorba dokumentu a jeho základní formátování... Vložení a úprava obrázku... Vložení a úprava tabulky... Vložení

Více

Nastavení záložních zdrojů série V-PI pomocí VSDP

Nastavení záložních zdrojů série V-PI pomocí VSDP 1 Konfigurační program VSDP_SR/PI U záložních zdrojů série V-PI je možné nastavit, jako u jiných našich zařízeních, pomocí programu VSDP některé parametry. Potřebujete k tomu náš programátor V-COM-3 s

Více

Hromadné platby - inkaso

Hromadné platby - inkaso Hromadné platby - inkaso Modul Hromadné platby složí k výpočtu platby (přeplatku/nedoplatku), kterou má zaplatit a) strávník - ve formě inkasa / sporožira / složenky, b) jídelna - ve formě hromadného příkazu

Více

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál Uživatelský manuál Obsah Základní informace a nastavení... 3 Nastavení přístupu... 4 Registrace docházky... 5 Editace vlastní docházky... 5 Ovládaní z mobilní aplikace... 6 Konfigurace mobilní aplikace...

Více

Návod k použití. O 2 TV Nahrávání

Návod k použití. O 2 TV Nahrávání Návod k použití O 2 TV Nahrávání Pomocí Tv Pomocí internetu Pomocí telefonu Pomocí iphone O 2 TV Nahrávání nastavení nahrávání přes internet 1. Úvodní stránka Stránku, kde si můžete nastavit nahrávání,

Více

xmobile Operační systém Andorid Uživatelský manuál X-Trade Brokers DM S.A., organizační složka 1/12

xmobile Operační systém Andorid Uživatelský manuál X-Trade Brokers DM S.A., organizační složka 1/12 xmobile Operační systém Andorid Uživatelský manuál 1/12 Návod xmobile OS Android Přihlášení... 3 Trh... 3 Symboly... 4 Graf... 5 Vlastnosti grafu... 6 Obchod... 6 Nový pokyn okamžitá realizace... 7 Nový

Více

Zdokonalování gramotnosti v oblasti ICT. Kurz MS Excel kurz 6. Inovace a modernizace studijních oborů FSpS (IMPACT) CZ.1.07/2.2.00/28.

Zdokonalování gramotnosti v oblasti ICT. Kurz MS Excel kurz 6. Inovace a modernizace studijních oborů FSpS (IMPACT) CZ.1.07/2.2.00/28. Zdokonalování gramotnosti v oblasti ICT Kurz MS Excel kurz 6 1 Obsah Kontingenční tabulky... 3 Zdroj dat... 3 Příprava dat... 3 Vytvoření kontingenční tabulky... 3 Možnosti v poli Hodnoty... 7 Aktualizace

Více

SMiS Občan. verze 1.3

SMiS Občan. verze 1.3 SMiS Občan verze 1.3 SMiS Občan uživatelská příručka k aplikaci Copyright 2004 Triada, spol. s r. o. Triada, spol. s r. o. U svobodárny 1110/12 190 00 Praha 9-Libeň tel.: 284 001 284 fax: 284 818 027 e-mail:

Více

Elektronické zpracování dotazníků AGEL. Verze 2.0.0.1

Elektronické zpracování dotazníků AGEL. Verze 2.0.0.1 Elektronické zpracování dotazníků AGEL Verze 2.0.0.1 1 Obsah 2 Přihlášení do systému... 1 3 Zápis hodnot dotazníků... 2 3.1 Výběr formuláře pro vyplnění dotazníku... 2 3.2 Vyplnění formuláře dotazníku...

Více

S Moje MND máte své výdaje za energie pod kontrolou. Jednoduchý manuál zákaznického portálu mojemnd.cz

S Moje MND máte své výdaje za energie pod kontrolou. Jednoduchý manuál zákaznického portálu mojemnd.cz S Moje MND máte své výdaje za energie pod kontrolou Jednoduchý manuál zákaznického portálu mojemnd.cz Moje MND Zákaznický portál pro domácnosti i podnikatele, díky kterému budete mít rychlý přehled o vaší

Více

NÁVOD K POUŽITÍ B2B V PROVOZU

NÁVOD K POUŽITÍ B2B V PROVOZU NÁVOD K POUŽITÍ B2B V PROVOZU VYHOTOVIL: LUCIE ČERMÁKOVÁ, JANA EHRENBERGEROVÁ, JITKA NEUMANNOVÁ DATUM VYHOTOVENÍ: 5.3.2010 DATUM ÚPRAVY: 8.4.2010 1 OBSAH DOMÁCÍ STRÁNKA... 3 OBCHODNÍ PŘÍPADY... 4 OBCHODNÍ

Více

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu 2013 Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu Czechiatour.eu 1.2.2013 Vážení zákazníci portálu Czechiatour.eu. Abychom Vám co nejvíce usnadnili orientaci v administraci

Více

1.2 Nastavení datové schránky

1.2 Nastavení datové schránky 1.2 Nastavení datové schránky Důležitou částí systému datových schránek je samotné uživatelské nastavení datové schránky. Mezi jeho nejvýznamnější prvky pak patří nastavení upozorňování o příchozích zprávách

Více

Průvodce webovou aplikací NewtonOne

Průvodce webovou aplikací NewtonOne Průvodce webovou aplikací NewtonOne NEWTON Media, a. s. Na Pankráci 1683/127 140 00 Praha 4 T: +420 225 540 201 obchodni@newtonmedia.cz www.newtonmedia.cz NEWTON Media, a. s. Průvodce aplikací NewtonOne

Více

PneuTel manuál 2016 AURIS CZ

PneuTel manuál 2016 AURIS CZ PneuTel manuál 2 PneuTel Obsah Foreword I Úvod 0 3 1 Popis systému... 3 2 Systémové... požadavky 3 3 Přihlášení... do aplikace 4 II Popis aplikace 5 1 Přehled... 5 Zobrazení problém... ů 6 Zobrazení tlaku...

Více

1. Základní vlastnosti programu HiddenSMS Lite

1. Základní vlastnosti programu HiddenSMS Lite Kompletní manuál programu HiddenSMS Lite pro telefony iphone Poslední aktualizace: 30. 11. 2009 HiddenSMS Lite software pro mobilní telefony iphone určený pro skrytí Vašich soukromých SMS a kontaktů. Vaše

Více

Naším cílem je Vaše spokojenost...

Naším cílem je Vaše spokojenost... Vážení zákazníci, Naším cílem je Vaše spokojenost... blahopřejeme Vám, že jste se rozhodli pro nákup nové telefonní ústředny řady ATEUS - NETSTAR od českého výrobce 2N TELEKOMUNIKACE a.s. Současně Vás

Více

2017 CARAT "New design"

2017 CARAT New design 2017 CARAT "New design" Stručný průvodce verzí CARAT New Design Tato příručka poskytuje informace o základech programu CARAT New Design. Další podrobné informace jsou k dispozici na úvodní stránce online

Více

CEMEX Go. Faktury. Verze 2.1

CEMEX Go. Faktury. Verze 2.1 Faktury Verze 2. Faktury Ve snaze inovovat a zlepšovat zkušenosti našich zákazníků společnost CEMEX vytvořila integrované digitální řešení, které vám umožní správu vaší obchodní činnosti v reálném čase.

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Práce s portálem... 2 2. Registrace... 3 1.1. Základní údaje... 4 1.2. Informace o zařízení... 5 1.3. Fotografie... 5 1.4. Platba a podmínky... 6 1.5. Smlouva...

Více

Návod ke službě IPTV

Návod ke službě IPTV Návod ke službě IPTV Služba Dragon TV vám prostřednictvím technologie IPTV zprostředkuje jedinečný zážitek ze sledování televizních pořadů ve vaší domácnosti. Díky připojení k internetu můžete využívat

Více

AUTOMATICKÉ NAČTENÍ INSOLVENČNÍHO PŘÍPADU DO SYSTÉMU... 1 MANUÁLNÍ NAČTENÍ INSOLVENČNÍHO PŘÍPADU DO SYSTÉMU... 3 ZÁLOŽKA ZÁKLADNÍ...

AUTOMATICKÉ NAČTENÍ INSOLVENČNÍHO PŘÍPADU DO SYSTÉMU... 1 MANUÁLNÍ NAČTENÍ INSOLVENČNÍHO PŘÍPADU DO SYSTÉMU... 3 ZÁLOŽKA ZÁKLADNÍ... NOVINKY VERZE 13.0.0 ze dne 31. 1. 2018 Vážení uživatelé, v uplynulém týdnu jsme pro zefektivnění vaší práce v informačním systému Insolvenční správce připravili opět několik vylepšení. V rámci aktualizace

Více

Hromadný zápis studentů

Hromadný zápis studentů Hromadný zápis studentů Modul "Hromadný zápis studentů" slouží k hromadnému zápisu studentů do ročníků. Zapisovat lze pouze studenty zařazené do ročníků. 1. Spuštění modulu Hromadný zápis studentů 2. Popis

Více

MANUÁL K MOBILNÍ APLIKACE

MANUÁL K MOBILNÍ APLIKACE MANUÁL K MOBILNÍ APLIKACI APLIKACE 00 OBSAH 01 PŘIHLÁŠENÍ UŽIVATELE 02 SYNCHRONIZACE SENZORŮ 03 MĚŘIDLA 04 ODEČTY 05 ODEČTY 06 ODESÍLÁNÍ DAT 07 NASTAVENÍ - hlavní 08 NASTAVENÍ - poznámky 09 NASTAVENÍ -

Více

PALSTAT s.r.o. systémy řízení jakosti PALSTAT CAQ verze. 3.00.01.09 Kontakty 08/2010. 1 Obsah

PALSTAT s.r.o. systémy řízení jakosti PALSTAT CAQ verze. 3.00.01.09 Kontakty 08/2010. 1 Obsah 1 Obsah 1 Obsah... 1 2 Úvod a spouštění SW Palstat CAQ... 2 2.1.1 Návaznost na další SW moduly Palstat CAQ... 2 2.2 Přihlášení do programu... 2 2.2.1 Stanovení přístupu a práv uživatele... 2 2.2.2 Spuštění

Více

Návod k použití. O 2 TV Nahrávání

Návod k použití. O 2 TV Nahrávání Návod k použití O 2 TV Nahrávání Pomocí Tv Pomocí internetu Pomocí telefonu Pomocí iphone O 2 TV Nahrávání nastavení nahrávání přes mobil 1. Úvodní stránka Pro nastavení nahrávání přes mobil jděte na stránky

Více

Manuál pro Registrované uživatele / Klienty

Manuál pro Registrované uživatele / Klienty Manuál pro Registrované uživatele / Klienty OBSAH 1. Přihlášení klienta web stránka, region, jméno a heslo 2. Po přihlášení klienta vysvětlení jednotlivých položek 2.1. Přidávání a odebírání staveb z oblíbených

Více

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PORTÁL KUDY KAM. Manuál pro administrátory. Verze 1.

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PORTÁL KUDY KAM. Manuál pro administrátory. Verze 1. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PORTÁL KUDY KAM Manuál pro administrátory Verze 1.0 2012 AutoCont CZ a.s. Veškerá práva vyhrazena. Tento

Více

5 Evidence manželských smluv

5 Evidence manželských smluv 5 Evidence manželských smluv 5.1 Společné vyhledávání v evidencích Společné vyhledávání v evidencích slouží k vyhledání evidovaných závětí, listin i smluv a to pouze vyhledáním podle rodného čísla a data

Více

Nejsnazší cesta k půjčení firemního vozu

Nejsnazší cesta k půjčení firemního vozu Novinky Aplikace O 2 Car Control dostala nový, vylepšený design Nejsnazší cesta k půjčení firemního vozu Návody Co je Dispečerské okno? Kde Dispečerské okno najdete? Nová funkce Autopůjčovna Novinky Autopůjčovna

Více

Rámcový návod garanty a zkoušející. doktorských studijních předmětů

Rámcový návod garanty a zkoušející. doktorských studijních předmětů Rámcový návod garanty a zkoušející doktorských studijních předmětů Univerzitní informační systém (UIS) Obsah Garant předmětu... 1 Předmět a jeho nastavení... 1 Evidence zkoušejících... 1 Vypisování termínu

Více

návod Bidvest dealer 4

návod Bidvest dealer 4 návod Bidvest dealer 4 Nové menu Synchronizace pro data a odesílání objednávek Synchronizace dat Nyní je několik způsobů synchronizace: pro data, pro kalendáře a zprávy, pro soubory a kontrolu stavu objednávek.

Více

-CSS soubor: možnost vepsání a úpravy vlastního css souboru (nastavení barev a grafiky veřejné části rezervace pro splynutí s vlastními stránkami)

-CSS soubor: možnost vepsání a úpravy vlastního css souboru (nastavení barev a grafiky veřejné části rezervace pro splynutí s vlastními stránkami) Nastavení: Nastavení rezervačního systému: Rezervační systém ONORE je od nás přednastaven a jeho editace je možná dle logických kroků. -CSS soubor: možnost vepsání a úpravy vlastního css souboru (nastavení

Více

NÁVOD KE SLUŽBĚ IPTV M.NET TV

NÁVOD KE SLUŽBĚ IPTV M.NET TV NÁVOD KE SLUŽBĚ IPTV M.NET TV Obsah: 1. Úvod... 3 2. Pojmy... 3 3. Registrace zařízení... 4 3.1. Autorizace webového prohlížeče... 4 3.2. Instalace a autorizace mobilní aplikace...5 4. Popis funkcí Set-Top

Více

František Hudek. březen ročník. Informační a komunikační technologie OS WINDOWS Hlavní panel

František Hudek. březen ročník. Informační a komunikační technologie OS WINDOWS Hlavní panel VY_32_INOVACE_FH05_WIN Jméno autora výukového materiálu Datum (období), ve kterém byl VM vytvořen Ročník, pro který je VM určen Vzdělávací oblast, obor, okruh, téma Anotace František Hudek březen 2013

Více

MANUÁL PŘIHLÁŠEK SVČ ODRY

MANUÁL PŘIHLÁŠEK SVČ ODRY MANUÁL PŘIHLÁŠEK SVČ ODRY 1.) Pro přihlášení účastníka do kroužku SVČ Odry na webových stránkách www.svcodry.cz zvolte v menu sekci KROUŽKY a klikněte na kroužek, o který máte zájem: 2.) U vybraného kroužku

Více

NÁVOD KE SLUŽBĚ IPTV

NÁVOD KE SLUŽBĚ IPTV NÁVOD KE SLUŽBĚ IPTV Obsah: 1. Úvod... 3 2. Pojmy... 3 3. Registrace zařízení... 4 3.1. Generování párovacího kódu pro Set-Top box... 4 3.2. Autorizace webového prohlížeče... 6 3.3. Instalace a autorizace

Více

Popis základních funkcí Můj Conseq - Penze

Popis základních funkcí Můj Conseq - Penze Popis základních funkcí Můj Conseq - Penze (portál penzijní společnosti Conseq penzijní společnost, a.s.) 1. Popis základních funkcí Můj Conseq - Penze 1 2. Přihlášení do aplikace... 2 3. Základní obrazovka

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA INSTRUKTORE

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA INSTRUKTORE INSTRUKTORE ÚVOD Vážený instruktore, rádi bychom vám poděkovali za stažení této uživatelské příručky. Pokud máte nějaké dotazy, kontaktujte prosím klíčového uživatele aplikace Ephorus ve vašem vzdělávacím

Více