5 nejlepších (a nejhorších) věcí,

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "5 nejlepších (a nejhorších) věcí,"

Transkript

1

2 5 nejlepších (a nejhorších) věcí, na které můžete využít Net Promoter Score. Vydání: 2016 InsightSofa.com je členem skupiny ROUCEK Group s.r.o. Všechna práva vyhrazena 2016 Net Promoter Score je bez zbytečné nadsázky nejlepším nástrojem pro měření a vyhodnocování zákaznické spokojenosti, který tu máme. A však ty nejhorší věci, které pomocí něho můžete udělat jsou přesně ty, kterých se nováčci dopouštějí nejčastěji. A to je důvodem, proč jsme připravili tento e-book, ve kterém radíme, jak se těchto chyb vyvarovat, jak správně zapojit Net Promoter System do Vaši organizace, a jak z něj doslova vyždímat všechny jeho možnosti, které Vám tento jednoduchý, ale zároveň neuvěřitelně výkonný systém může poskytnout.

3 Ještě než se pustíme do vysvětlení těch nejužitečnějších aktivit, které s Net Promoter Systemem (dále jen NPS) můžete provádět, dovolte mi, abych Vám zde popsal jeden velmi častý příběh, který po dobu svých implementací NPS do různých organizací velmi často slýchávám: Dozvěděli jste se o Net Promoter Score, pravděpodobně jste tento systém hodnocení viděli u své konkurence, která ji začala využívat, slyšeli jste o jejím kladným přínosu pro vedení a prosperitu firem, tak jste zpozorněli a rozhodli se, že se pokusíte získat trochu více informací. Vyhledali jste si prvních pár stránek o měření zákaznické loajality, zadali do Google Net Promoter Score a přihlásili jste se do první zkušební verze programu pro měření NPS, který Vám to našlo. Zjistili jste, že to nemusí být tak složité, manuálně jste nahráli kvanta Vašich zákaznických dat, plni očekávání jste si přizpůsobili grafický design dle Vašich požadavků, a konečně jste rozeslali Vaši první vlnu průzkumu zákaznické spokojenosti. Dočetli jste se, že výsledkem takového průzkumu je jedno jediné číslo, nazývané Net Promoter Score Vaši organizace. A že toto číslo můžete porovnávat mezi ostatními společnostmi na Vašem trhu (benchmarking). Pohodlně jste se tedy usadili, nechali pracovat software za Vás a netrpělivě jste čekali, až dorazí první zpětné vazby od Vašich zákazníků. Tak se i později stalo. Během několika málo dnů jste měli výsledek NPS Vaši organizace, nevěděli jste co s tím dál, porovnali jste velikost čísla s Vaši konkurencí, a tím pro Vás NPS skončilo. Poznáváte se? Pokud ano, prosím přečtěte si následující řádky a začněte pozvolna znovu. Pokud ne, tím lépe. Návyky na dobré využití NPS jsou u Vás o to větší. Ať tak či onak, já Vám děkuji, že máte snahu porozumět NPS o trochu více než ostatní a zároveň Vám slibuji, že NPS se stane pro Vás a Vaší organizaci opravdu výkonným nástrojem.

4 Dobré a špatné návyky Historku uvedenou na začátku této publikace jsem slyšel od klientů snad stokrát. Nyní Vám vysvětlím, proč jste tímto způsobem přišli o 95% pozitivních efektů, které jste Vaši organizaci mohli pomocí tohoto silného nástroje přinést. Pokud byste lépe porozuměli možnostem NPS a věděli, jak ho správně využívat, zcela jistě byste dobrovolně nepřišli o tyto benefity, které sebou dobrá implementace NPS přináší: - Dramatický nárůst prodejů a obratu (z organického, tedy neplaceného, zdroje) - Významná redukce odchodu Vašich zákazníků ke konkurenci (jednoznačně identifikujete zákazníky, kteří se v krátkodobém horizontu chystají odejít) - Kontinuální překlápění věrnosti Vašich zákazníků z pasivních do aktivně propagujících zákazníků Vaši společnosti - Vytvoření plně automatizovaného marketingového nástroje, který pro Vás pracuje 24/7/ Nalezení nových obchodních příležitostí - Znalosti, která Vám jasně zhodnotí, které funkce Vašeho produktu, nebo Vaši služby, mohou významně hýbat s Vašimi obchody. Toto všechno Vám uniklo, protože jste nevyužili těch nejdůležitějších možností, které NPS dokáže nabídnout. Je to stejné, jako když vedete marketingovou kampaň, která nemá jasně stanovený plán a své cíle. Utrácíte spoustu peněž, marketingové kanály vedete podle toho, jak se zrovna hodí, ve které inzeruje konkurence apod. A pak není divu, že kampaň prostě nefunguje. Nepřináší investované peníze zpět. Neplní představy, které do ni byly vkládány. A stejně je to s Net Promoter Score potřebujete mít jasnou představu, jasný plán a dobré znalosti, abyste dokázali systém využít naplno a přinášel Vám všechny jeho pozitivní efekty.

5 Dobré návyky a znalosti metodiky Net Promoter Systém Vám totiž poskytují exponenciálně větší hodnotu, kterou můžete ze zapojení zákazníků do ovlivňování rozhodování Vaši firmy získat. Pokud se naučíte měřit, vyhodnocovat a připravovat činy na základě dobrých návyků NPS, garantuji Vám, že výsledky přijdou velmi brzy. Mezi ony dobré návyky patří především: - Sbírejte hodnocení od Vašich zákazníků kontinuálně (ne nárazově) - Věnujte se zákazníkům, kteří Vám jsou ochotni pomoci - Sledujte Vaše skóre v čase a v závislosti na provedených změnách - Sledujte trendy, které aktuálně zákazníci požadují (naleznete je v jejich volných komentářích) - Segmentujte zákazníky a sledujte, jak se různé skupiny Vašich zákazníků liší - Spojte ekonomické hodnoty zákazníků s jejich spokojeností (z krátkodobého i dlouhodobého hlediska) - Zkoumejte věrnost a spokojenost historicky u individuálních zákazníků A právě tyto dobré návyky, pokud si je zažijete do svého využívání NPS, Vám budou dobrou kostrou pro to, aby Vám zpětná vazba od zákazníků přinášela co největší možný užitek, a aby se Vaše organizace pomalu ale jistě transformovala do zákaznicky orientovaného stylu řízení. Bez větší nadsázky si troufám říci, že to je v dnešní době již nevyhnutelný trend. Pojďme si tedy jednotlivé dobré návyky využití NPS popsat trochu podrobněji.

6 Zpětnou vazbu sbírejte kontinuálně, nikoli nárazově. Skutečná síla Net Promoter Score je v následných kontaktech Vašich zákazníků, nikoli v samotném skóre. Je v navázání kontaktu s každým zákazníkem, který Vám projevil důvěru a dal Vám libovolné hodnocení, námět na zlepšení, nebo naopak kritiku Vaši společnosti. Každá zpětná vazba, a uzavřený případ se zákazníkem, rapidně zvyšuje jeho důvěru ve Vaši organizaci a prohlubuje vztah, který vede ke snadnějšímu využití cross-sellu nebo up-sellu Vašich produktů a služeb. Pokud se rozhodnete poslat všechny průzkumy najednou (viz. příklad, který jsem uváděl na začátku této publikace), bude téměř nemožné odpovědět všem. A už vůbec nebudete mít čas na tvoření skutečných vztahů se zákazníky, které mohou Vaši firmě tak moc pomoci. Pamatujte na jedno zlaté pravidlo lepší neměřit NPS vůbec než dojít k tomu, že se s Vámi zákazníci budou snažit komunikovat, ale nikdo se jim z Vaši strany neozve. Z toho tedy plyne má první rada: Pro transakční modely obchodu (takové, kdy zákazník aktivuje svůj vztah s firmou nákupem, nebo využitím služby) je vhodné nastavit poslání průzkum na dobu těsně po transakci, ale zároveň s takovým zpožděním, aby měl zákazník možnost se s produktem, nebo Vašimi službami dobře seznámit. Může to být například 10 dní po nákupu (v různých odvětví se velmi liší). U velmi důležitých zákazníků můžete například nastavit, že první průzkum půjde po 10 dnech, další pak s rozestupem 90 dní (dle dlouhodobých statistik je 90 dní na další průzkum ideální dobou).

7 Toto Vám umožní zkoumat spokojenost zákazníka v celém období životního cyklu produktu, a vzhledem k tomu, že dotazování probíhá kontinuálně, dává Vám to čas věnovat se všem a budovat s nimi vztah. Vhodné je i sledovat, jak se v průběhu životního cyklu Vašeho výrobku mění spokojenost zákazníkům. Pro modely obchodu, kde se využívá dlouhodobé předplatné a zákazník nedělá opakované transakce, je opět vhodné zvolit pravidlo 90 dnů. Každých čtvrt roku se zeptejte zákazníka na jeho aktuální spokojenost. Poskytne Vám to přehled spokojenosti zákazníka v čase používání Vašeho produktu/služby. V budoucnu se Vám tyto data budou velmi hodit a budete na nich stavět své dlouhodobé strategické rozhodnutí. Pokud by Vás zajímalo, jak se takové kontinuální dotazování může technicky provádět, je na to několik možných cest. Dobrý software pro zpracování NPS by je měl umět všechny: - Manuální přidávání zákazníků přímo do programu - Hromadné přidávání zákazníků do programu (dávkově jednou za čas, například pomocí CSV, nebo XML souborů) - Automatické dávkové přidávání zákazníků (jednou za určitou dobu se automaticky noví zákazníci přidají) - Automatické real-time přidávání zákazníků do programu (pomocí API rozhraní jsou přidávání zákazníci přímo, například z Vašeho účetního programu, kasy, apod.) Program pro měření NPS po přidání nového zákazníka dobře ví, co má dělat a o sběr zpětné vazby (a její reportování) se pak postará za Vás. Různé programy pro Měření NPS se pak liší v tom, jak se dokáží o Vaše zákazníka nadále starat, jak Vám reportují data, jak moc hlídají nespokojené zákazníky, apod.

8 Věnujte se Vašim zákazníkům. A to pořádně! Když pošlete průzkum a někdo tráví čas tím, že Vám na něj odpoví, měli byste si jeho reakce vážit. Je několik možností, jak navázat se zákazníkem komunikaci, ale myslete na to, že každou komunikací se zákazníkem budujete jeho vztah k Vaši firmě. Ať už nastavíte automatický s poděkováním za jeho odpověď, nebo se spojíte osobně, vždy je to lepší, než-li nekomunikovat vůbec. Z toho plyne má další rada: Pomocí automatizovaných nástrojů, jako je InsightSofa můžete určité věci automatizovat (dle nastavených pravidel) a určité dělat osobně. Rozdělte si hodnocení zákazníků do skupin, a těmto skupinám nastavte různé druhy automatických reakcí. A to například: - Pokud zákazník ohodnotí skóre 9 10 nastavte , který mu poděkuje za vysoké hodnocení a pošle otázku, zda by se zákazník chtěl ještě na něco zeptat. Pokud tak udělá, okamžitě se s ním spojte. - Pokud zákazník ohodnotí skóre 1 5 nastavte upozornění, které přijde pracovníkovi péče o zákazníka s pokyny, že má zákazníka okamžitě kontaktovat osobně. Osobní kontakt v tomto případě funguje nejlépe. - Pokud zákazník vyplní otevřenou otázku nastavte upozornění pracovníkovi péče o zákazníka, ať se se zákazníkem spojí osobně. Pochopitelně zde nepopisuji všechny možnosti, které si pomocí dobrého nástroje na měření NPS můžete nastavit. Automatické poděkování za zákazníkův čas a vyplnění průzkumu by mělo být samozřejmostí. Nezapomeňte, že komunikací budujete vztah se zákazníkem. Ať už je jeho hodnocení jakékoli, komunikací s Vámi a řešením daného problému se jeho vtah k Vaší firmě neustále více prohlubuje.

9 Všechny výsledky sledujte v průběhu času! Vzpomeňte opět na příklad, který jsem uváděl na začátku publikace. Vyvarujte se opětovné chyby, kdy rozešlete všechny průzkumy na všechny Vaše zákazníky v jednu chvíli, a tím dostanete pouze jednorázové hodnocení. Jednak Vám toho řekne velmi málo oslovíte zákazníky, kteří již třeba Váš produkt nemají / Vaši službu nevyužívají, ale co hůře, nestihnete budovat vztah s Vašimi zákazníky, kteří jsou ochotni Vám pomoci (nebo opětovně nakoupit Váš produkt/službu). Zapamatujte si dobře následující větu. Trend a vývoj NPS je pro Vás mnohem důležitější, než skóre samotné. Loajalita a věrnost zákazníků se v čase používání Vašich produktů (a služeb) mění. I Vaše organizace se mění. Provádíte různé změny, vylepšení apod. To jsou pravé chvíle, kdy zachytit jejich promítnutí do NPS a vyvodit z toho patřičné závěry. To se Vám povede pouze v tom případě, že NPS Vašich zákazníků budete sledovat systematicky v čase. Další rada tedy zní: Z četných implementací a průzkumů NPS jako takového bylo zjištěno, že optimální počet interakcí zákazníka s průzkumem jsou 4 za rok. Opět tedy platí pravidlo, že zákazníka byste s opětovným průzkumem měli oslovit cca 90 dní od vyplnění (nebo žádosti) předchozí. Zajistíte si tím dostatek času, abyste stihli udržovat vztah (komunikaci) s Vašimi zákazníky, a zároveň je zbytečně neotravovali s četnými průzkumy. Pokročilé aplikace na Net Promoter Score Vám tyto časy ohlídají a zákazníka dříve neosloví. Vybírejte tedy pečlivě.

10 Segmentování zákazníků přináší kvalitnější pohledy. Síla Net Promoter Score je v jeho jednoduchosti v poměru s efektivitou. V žádném případě se nespokojte pouze se samotným skóre, ale toto skóre byste měli dále oštítkovávat. Moderní aplikace to udělají za Vás a Vám to dá významný pohled na to, z jakého důvodu, z jakých funkcí, z jaké příčiny jsou Vaši zákazníci zklamaní, nebo naopak jaké mají rádi. Zaměřte se i na segmentaci zákazníků dle jejich dosaženého obratu. Velmi snadno si v reálném čase zobrazte zákazníky, kteří jsou Vaši propagátoři a utrácí u Vás hodně peněz - a pošlete jim nějaký podnět k dalšímu nákupu. Nebo si naopak zobrazte kritiky, kteří neutrácí téměř nic. Strategii jak s nimi naložíte nechám plně na Vás. Další rada tedy zní: Naučte se štítkovat odpovědí Vašich zákazníků. Pokud budete vědět, kdo a z jakého důvodu dává ono hodnocení, otevírá Vám to cestu k tomu sledovat, které produkty/služby/oddělení jsou efektivní, které naopak. A ano, tušíte správně můžete sledovat i trend vývoje těchto hodnocení. Třeba v závislosti na tom, jaké opatření jste pro zlepšení provedli. Vedli ke zlepšení zákaznické spokojenosti, nebo naopak? Tyto data jste před zavedením NPS do Vaši organizace neměli. A s krátkodobými účetními daty je prosím nesrovnávejte.

11 Individuální sledování změn spokojenosti u zákazníků. Zatím jsme se bavili pouze o tom, jak sledovat hodnocení NPS od Vašich zákazníků na základě určitých segmentů, štítkovaných odpovědi a v souvislosti s časem. Stále jsme se tedy bavili o NPS, jako ukazateli určité skupiny zákazníků, nebo jako hodnocení určité skupiny Vašich výrobků / služeb. Velmi důležitá je ale ještě jedna metrika, a to sledování konkrétních zákazníků v čase. Opět platí, že pokud zvolíte kvalitní aplikaci, dokáže to ohlídat za Vás. Například, pokud je zákazník po delší čas Vašim promotérem a jeho skóre začne klesat, pracovník péče o zákazníka na toto může být upozorněn s urgencí, že tento případ musí řešit. Pomocí této funkce dokážete rozpoznávat možné odchody zákazníků mnohem dříve, než to udělají. Dává Vám to dostatek času pro zákazníka připravit nějaký benefit, aby zůstal nadále s Vámi. Pamatujte zde na pravidlo: Udržet stálého zákazníka je desetkrát levnější, než získat nového. Další rada tedy zní: Sledujte trend jednotlivých zákazníků v čase a reagujte dříve, než nastane libovolný problém. Nechte Váš systém na měření NPS tyto zákazníky rozpoznávat a automaticky upozorňovat Vaše oddělení péče o zákazníka. Můžete to dělat jak s klesající loajalitou, tak s rostoucí. Vždy přece chcete být informování, z jakého důvodu se věrnost zákazníků ve Váš produkt zvyšuje, nebo naopak snižuje.

12 Na závěr Net Promoter System je komplexní metrika a soubor činností, které prokazatelně pomáhají firmám budovat byznys a zdravé zisky. Jeho používání však obnáší jasné pochopení, co od této metriky očekávat, jak ji využít a především jak jeho výsledky transformovat do nového, zákaznicky orientovaného, řízení firem. Výběr vhodného nástroje Vám může mnohé ulehčit a zpříjemnit práci, nicméně pamatujte na to, že správná implementace je pro chod tohoto systému zcela klíčová. Požadujete-li více informací o Net Promoter System, navštivte stránky konkrétně sekci vzdělávání, kde najdete mnoho zajímavého materiálu, který Vám cestu za správnou implementací NPS do Vaši organizace může značně zpříjemnit. Pokud se Vám líbí myšlenka, že byste rádi Net Promoter System zavedli i do Vaší organizace, nebo snad pouze zlepšili jeho chod, neváhejte se nám ozvat. Rádi Vám poskytneme know-how našeho vývojového týmu nástroje InsightSofa pro měření NPS i konzultačního týmu pro správné nastavení a zavedení systému právě k Vám. Přeji mnoho úspěchů! Ing. Aleš Rouček InsightSofa.com

Dan Svoboda Partner, Business Ottima as

Dan Svoboda Partner, Business Ottima as Dan Svoboda Partner, Business Consulting @ Ottima as Proč loajalita zajímá mě Příležitost vytvářet pozitivní příležitosti a zkušenosti "Jak chcete, aby lidé jednali s vámi, tak jednejte vy s nimi" Uchopitelné

Více

NPS náš automat na váš úspěch STANDARDIZOVANÁ METODOLOGIE PRO MĚŘENÍ SPOKOJENOSTI, LOAJALITY ZÁKAZNÍKŮ A JEJICH OCHOTY VÁS DOPORUČIT.

NPS náš automat na váš úspěch STANDARDIZOVANÁ METODOLOGIE PRO MĚŘENÍ SPOKOJENOSTI, LOAJALITY ZÁKAZNÍKŮ A JEJICH OCHOTY VÁS DOPORUČIT. NPS náš automat na váš úspěch STANDARDIZOVANÁ METODOLOGIE PRO MĚŘENÍ SPOKOJENOSTI, LOAJALITY ZÁKAZNÍKŮ A JEJICH OCHOTY VÁS DOPORUČIT. Začněme měřit, proč se k vám vaši zákazníci vrací a co byste měli dělat

Více

Jan Penkala ACOMWARE S.R.O

Jan Penkala ACOMWARE S.R.O Práce se zákazn kazníkem kem anebo možnosti růstu Jan Penkala ACOMWARE S.R.O. 9.11. 2011 ACOMWARE s.r.o., Business Park Průmyslová, Průmyslová 1472/11, 102 19, Praha 10, Tel.: 296 584 760, Fax: 296 584

Více

Marketingový plán pro B2B

Marketingový plán pro B2B Marketingový plán pro B2B ZDARMA od desinners.cz Úvod do vyplnění plánu Nyní máte k dispozici vzor marketingového plánu B2B. Tady je pár rad, jak plán vyplnit. Přejeme hodně úspěchů! 1. Nesnažte se vyplnit

Více

Ing. Pavel Rosenlacher

Ing. Pavel Rosenlacher Marketing v sociálních sítích Webová analytika Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Krátké shrnutí SEO spočívá v lepším zobrazování stránek ve výsledcích vyhledávání na vyhledávačích Souhrnně

Více

Úvod do Net Promoter Score a Net Promoter System

Úvod do Net Promoter Score a Net Promoter System Úvod do Net Promoter Score a Net Promoter System Aktualizované vydání: 2016 InsightSofa.com je členem skupiny ROUCEK Group s.r.o. Všechna práva vyhrazena 2016 Cílem této krátké publikace je základní seznámení

Více

Marketingové aktivity B2B firem a struktura marketingových rozpočtů Jaro 2014

Marketingové aktivity B2B firem a struktura marketingových rozpočtů Jaro 2014 Marketingové aktivity B2B firem a struktura marketingových rozpočtů Jaro 2014 B-inside s.r.o. Šmeralova 12, 170 00 Praha Vavrečkova 5262, 760 01 Zlín IČ: 24790648 DIČ: CZ24790648 Telefon: +420 608 048

Více

Jak dělat marketing srdcem a vydělávat

Jak dělat marketing srdcem a vydělávat Jak dělat marketing srdcem a vydělávat 10 kroků jak nastartovat podnikání Mgr. Soňa Uhrová www.koucinksrdcem.cz Obsah Můj příběh 4 Co je to marketing? 5 Krok první: Vím, jaký je můj obor podnikání 6 Krok

Více

Zjišťování požadavků zákazníka. Jana Hamanová, SC&C s.r.o.

Zjišťování požadavků zákazníka. Jana Hamanová, SC&C s.r.o. Zjišťování požadavků zákazníka Jana Hamanová, SC&C s.r.o. Požadavky zákazníka se k nám dostanou různými cestami Nepřímo / zprostředkovaně Zaměstnanec Dodavatel Partner Přímo Spontánně Sociální sítě Reklamace

Více

Změřte spokojenost zákazníků, kdekoliv a kdykoliv si přejete sledujte a optimalizujte kvalitu služeb

Změřte spokojenost zákazníků, kdekoliv a kdykoliv si přejete sledujte a optimalizujte kvalitu služeb Změřte spokojenost zákazníků, kdekoliv a kdykoliv si přejete sledujte a optimalizujte kvalitu služeb 1 PŘÍMÁ CESTA KE ZPĚTNÉ VAZBĚ ZÁKAZNÍKA Konkrétní otázka pro zákazníka, čtyři tlačítka s emotikony pro

Více

7 osvědčených tipů jak vybudovat základnu věrných zákazníků

7 osvědčených tipů jak vybudovat základnu věrných zákazníků 7 osvědčených tipů jak vybudovat základnu věrných zákazníků 1. lekce Doporučení => nejlepší zdroj nových zakázek Malé a střední firmy dennodenně hledají ať už nové nebo staré, osvědčené marketingové taktiky

Více

Vítejte v SocialSprinters Academy

Vítejte v SocialSprinters Academy Vítejte v SocialSprinters Academy Jsem velmi rád, že s Vámi mohu sdílet své zkušenosti. V tomto pracovní sešitu si zrekapitulujeme 7 kroků, které když uděláte, budete schopni vašeho zákazníka dokonale

Více

MARKETINGOVÉ MINIMUM PRO FINANČNÍ ŘEDITELE V KONTEXTU AKTUÁLNÍ FINANČNÍ SITUACE

MARKETINGOVÉ MINIMUM PRO FINANČNÍ ŘEDITELE V KONTEXTU AKTUÁLNÍ FINANČNÍ SITUACE MARKETINGOVÉ MINIMUM PRO FINANČNÍ ŘEDITELE V KONTEXTU AKTUÁLNÍ FINANČNÍ SITUACE Ing. Jiří Nosek Sector Leader Financial Services & Digital Technology Praha, hotel Boscolo Prague, 3.10.2012 GfK 2012 CFO

Více

Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. KMK ML Marketing měst a obcí

Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. KMK ML Marketing měst a obcí Marketing obchodních dovedností Magisterské studium Garant předmětu:. Ing. M Vaňák Vyučující:.. Ing. M Vaňák Typ studijního předmětu: volitelný roč./sem.:.. 2/4 Rozsah studijního předmětu:.. 1/1/0 (př/cv/sem)

Více

Obsah. 1. KROK: Víte, za co utrácíte?... 2. 2. KROK? Máte odpovídající životní úroveň?... 4. 3. KROK: Využíváte finančního trhu?...

Obsah. 1. KROK: Víte, za co utrácíte?... 2. 2. KROK? Máte odpovídající životní úroveň?... 4. 3. KROK: Využíváte finančního trhu?... Obsah 1. KROK: Víte, za co utrácíte?... 2 2. KROK? Máte odpovídající životní úroveň?... 4 3. KROK: Využíváte finančního trhu?... 5 4. Nechejte si poradit od odborníka... 6 www.anekamickova.cz 1 Zdravím

Více

DestinaCZe2013.cz - Ochrana osobních údajů

DestinaCZe2013.cz - Ochrana osobních údajů DestinaCZe2013.cz - Ochrana osobních údajů Tyto zásady ochrany osobních údajů Vás mají informovat o způsobech, jakými shromažďujeme, používáme a chráníme informace, které nám můžete prostřednictvím stránek

Více

Canon Business Services

Canon Business Services Canon Business Services Přeměna vašeho podniku Canon Business Services Chování zákazníků se mění rychleji než kdykoliv předtím a vaše organizace musí být připravena na změnu ve způsobu, jakým vytváříte

Více

INSIGHTS, AUDIENCES, ZAUJETÍ UDĚLEJTE SI S NÁMI POŘÁDEK V POJMECH, KTERÉ NA FACEBOOKU VÍDÁTE

INSIGHTS, AUDIENCES, ZAUJETÍ UDĚLEJTE SI S NÁMI POŘÁDEK V POJMECH, KTERÉ NA FACEBOOKU VÍDÁTE INSIGHTS, AUDIENCES, ZAUJETÍ UDĚLEJTE SI S NÁMI POŘÁDEK V POJMECH, KTERÉ NA FACEBOOKU VÍDÁTE Každý se na Facebooku stále učí něco nového a ledacos ho znovu a znovu překvapuje. Kdo se však chce věnovat

Více

Sepsali jsme pro Vás jen to nejdůležitější

Sepsali jsme pro Vás jen to nejdůležitější Sepsali jsme pro Vás jen to nejdůležitější Jelikož nemáme rádi zdlouhavé texty, které stejně nikdo nečte až do konce, rozhodli jsme se pro Vás sepsat pouze to nejdůležitější, co byste měli vědět, než si

Více

Vzhled a popis hlavních funkcí systému SMSbrána.cz

Vzhled a popis hlavních funkcí systému SMSbrána.cz Vzhled a popis hlavních funkcí systému SMSbrána.cz www.smsbrana.cz Hlavní stránka a přihlášení do systému 4 Neogenia s.r.o. +420 5 9 260 info@smsbrana.cz www.neogenia.cz Odesílač SMS Nejdůležitější část

Více

Internetový marketing. Využijte naplno marketingový potenciál internetu

Internetový marketing. Využijte naplno marketingový potenciál internetu Internetový marketing Využijte naplno marketingový potenciál internetu Internetový marketing Internet marketing je jedním z druhů propagace, kterým můžete získávat nové zákazníky a budovat značku (branding).

Více

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci?

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci? Účastnice A: No asi nic moc, protože jsem neměla práci a nikde jsem ji nemohla najít. No doufám, že mi pomůže? Myslíte jako najít práci nebo obecně? No hlavně tu práci, no a pak se budu mít jako celkově

Více

CO JE OVĚŘOVÁNÍ DVOJÍHO VÝSLOVNÉHO SOUHLASU S EMAILEM?

CO JE OVĚŘOVÁNÍ DVOJÍHO VÝSLOVNÉHO SOUHLASU S EMAILEM? Přímý marketing přes email, nebo emailový marketing, může být mocným a ziskovým kanálem pro každé podnikání. Podle Direct Marketing Association může každý dolar vydaný na emailový marketing přinést více

Více

Implementace OVZ. v investiční oblasti. Výjezdní workshop KrÚ JMK 20/8/2019

Implementace OVZ. v investiční oblasti. Výjezdní workshop KrÚ JMK 20/8/2019 Implementace OVZ v investiční oblasti Výjezdní workshop KrÚ JMK 20/8/2019 Motivace Externí: Interní: ISO 20400: Udržitelné nakupování semináře: Implementace odpovědného veřejného zadávání metodika: Implementace

Více

Komunikace se zákazníkem

Komunikace se zákazníkem EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND Komunikace se zákazníkem PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Ing. Mgr. Petra Koťátková Co se dnes dozvíte Efektivní způsoby komunikace se zákazníkem (email, telefon, osobní

Více

Marketing & průzkum trhu únor 2014. Pavlína Langerová, AUDICA

Marketing & průzkum trhu únor 2014. Pavlína Langerová, AUDICA únor 2014 Pavlína Langerová, AUDICA Odborné školení v rámci projektu Odborné vzdělávání zaměstnanců společnosti RILEXTRADERS reg.č.: CZ.1.04/1.1.02/94.01311 co je to praktický marketing jak si udělat průzkum

Více

Podnikatelský plán. Název projektu. Logo. Jméno živnostníka / firmy

Podnikatelský plán. Název projektu. Logo. Jméno živnostníka / firmy Podnikatelský plán Název projektu Logo Jméno živnostníka / firmy (Cílem tohoto návodu je pomoci Vám k vytvoření podnikatelského plánu k Vaší myšlence do podnikání. Není potřeba odpovědět na všechny otázky,

Více

Význam marketingu v době krize a výhled do budoucna

Význam marketingu v době krize a výhled do budoucna 1 Význam marketingu v době krize a výhled do budoucna Marketing B2B firem v ČR Jak se firmy vypořádali s krizí a jaké očekávají hospodářské výsledky v roce 2011 Šmeralova 12, 170 00 Praha 7 Vavrečkova

Více

Microsoft.NET. AppTima Feedback Solution - komplexní systém pro zjišťování a vyhodnocování spokojenosti zákazníků

Microsoft.NET. AppTima Feedback Solution - komplexní systém pro zjišťování a vyhodnocování spokojenosti zákazníků Microsoft.NET AppTima Feedback Solution - komplexní systém pro zjišťování a vyhodnocování spokojenosti zákazníků Přehled Země: Velká Británie Odvětví: Informační technologie Profil zákazníka Pantek Ltd.

Více

Jak mi může pomoci věrnostní program?

Jak mi může pomoci věrnostní program? Jak mi může pomoci věrnostní program? POSÍLENÍM VZTAHŮ SE ZÁKAZNÍKY Zavedení věrnostního programu je stávajícími zákazníky vnímáno jako krok vstřícnosti a ocenění ze strany Vás, obchodníka. PŘI ZÍSKÁVÁNÍ

Více

Technologie ve službách online komunikace

Technologie ve službách online komunikace Technologie ve službách online komunikace Lucie Staňková SAS ČR 4. prosince 2009 Digitální zkušenost E-mail Očekávání? Nízkonákladová komunikace Kreativní, intenzivní a samozřejmě úspěšné Výsledek? Malá

Více

10 chyb marketingu na sociálních sítích

10 chyb marketingu na sociálních sítích WWW..EU 10 chyb marketingu na sociálních sítích 10 chyb marketingu na sociálních sítích Adam Dolanský, Radim Koláček 1 Obsah Úvod... 3 Snažíte se být všude... 3 Jste egoističtí... 4 Nezkoumáte, co funguje

Více

Průvodce světem webových stránek

Průvodce světem webových stránek Průvodce světem webových stránek To nejdůležitější co by jste měli vědět, než si webové stránky pořídíte Sepsali jsme pro Vás jen to nejdůležitější Jelikož nemáme rádi zdlouhavé texty které stejně nikdo

Více

DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU

DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU Projekt MOTIVALUE Jméno: Třida: Pokyny Prosím vyplňte vaše celé jméno. Vaše jméno bude vytištěno na informačním listu s výsledky. U každé ze 44 otázek vyberte a nebo

Více

Business Development Rozvoj podniku

Business Development Rozvoj podniku Marketing vytváření obchodních příležitostí pomocí: udržením stávajících zákazníků přilákáním nových zákazníků Tržby vyhráním zakázky Zákaznická služba Cíle společnosti, které ovlivňují marketingové činnosti:

Více

7 osvědčených tipů jak vybudovat základnu věrných zákazníků

7 osvědčených tipů jak vybudovat základnu věrných zákazníků 7 osvědčených tipů jak vybudovat základnu věrných zákazníků 7. lekce Jak se stát doporučitelným Chcete si udělat z doporučení seriózní nástroj, díky kterému budete stabilně získávat nové zakázky a obchodní

Více

1. Úvod 2. Ekonomický kalendář 3. Přizpůsobení kalendáře 4. Důležité ekonomické zprávy 5. Výhody používání kalendáře

1. Úvod 2. Ekonomický kalendář 3. Přizpůsobení kalendáře 4. Důležité ekonomické zprávy 5. Výhody používání kalendáře od Admiral Markets 1. Úvod 2. Ekonomický kalendář 3. Přizpůsobení kalendáře 4. Důležité ekonomické zprávy 5. Výhody používání kalendáře Jeden z klíčových úspěchů na finančních trzích je vědět, proč se

Více

OBSAH PROCES MARKETINGOVÉHO PLÁNOVÁNÍ: ZÁKLADNÍ KROKY 41 ÚVOD 41 CO JE TO MARKETINGOVÉ PLÁNOVÁNÍ? 42 PROČ JE MARKETINGOVÉ PLÁNOVÁNÍ NEZBYTNÉ?

OBSAH PROCES MARKETINGOVÉHO PLÁNOVÁNÍ: ZÁKLADNÍ KROKY 41 ÚVOD 41 CO JE TO MARKETINGOVÉ PLÁNOVÁNÍ? 42 PROČ JE MARKETINGOVÉ PLÁNOVÁNÍ NEZBYTNÉ? OBSAH Marketingový plán 1 Předmluva a poděkování 9 Jak pomocí této knihy dosáhnout nejlepších výsledků 11 HLAVNÍ OBLASTI PRO ZLEPŠENÍ VE STRATEGICKÉM MARKETINGOVÉM PLÁNOVÁNÍ: KDE V TÉTO KNIZE NAJDETE PRAKTICKÉ

Více

Sociální média a blogování

Sociální média a blogování Program Podnikání 4. týden Sociální média a blogování V tomto týdnu nejprve rozvineme vaši prezentaci na internetu do oblasti sociálních médií (neboli sociálních sítí), tj. podíváme se na takové platformy

Více

Vliv marketingu na obchodní výsledky B2B firem

Vliv marketingu na obchodní výsledky B2B firem Vliv marketingu na obchodní výsledky B2B firem Květen 2013 B-inside s.r.o. Šmeralova 12, 170 00 Praha Vavrečkova 5262, 760 01 Zlín IČ: 24790648 DIČ: CZ24790648 Telefon: +420 608 048 048 www.b-inside.cz

Více

Tento Ebook byl vytvořen ve spolupráci s institutem CHYTRÝ MAKLÉŘ Jakékoli kopírování či šíření není dovoleno bez uvedení

Tento Ebook byl vytvořen ve spolupráci s institutem CHYTRÝ MAKLÉŘ   Jakékoli kopírování či šíření není dovoleno bez uvedení 7 chyb, kterých je potřeba se vyvarovat při prodeji nemovitosti. Chystáte se nakládat s majetkem, který má zřejmě milionovou hodnotu. Mnoho lidí udělalo při prodeji mnoho chyb. Vy je ale dělat nemusíte.

Více

6 tipů. pro Strategii k radosti. Michal Kolář www.kolami.cz

6 tipů. pro Strategii k radosti. Michal Kolář www.kolami.cz 6 tipů pro Strategii k radosti Michal Kolář www.kolami.cz Do rukou se Vám dostává ebook 6 tipů pro Strategii k radosti s tipy, které dokáží posunout affiliate spolupráci v kombinaci s PPC reklamou na jiný

Více

Metodika poradenství. Vypracovali: Jiří Šupa Edita Kremláčková

Metodika poradenství. Vypracovali: Jiří Šupa Edita Kremláčková Metodika poradenství Vypracovali: Jiří Šupa Edita Kremláčková Úvod V následujícím textu je popsán způsob vedení rozhovoru s klientem, jehož cílem je pomoci klientovi prozkoumat jeho situaci, která ho přivedla

Více

Na co je Retarget? Jak Retarget využít?

Na co je Retarget? Jak Retarget využít? retarget manuál Retarget je službou kontextové reklamní sítě Etarget. Na rozdíl od klasické kontextové reklamy cílí na lidi, kteří navštíví Váš web. To znamená, že již mají základní znalost Vašich produktů

Více

Jak koupit nemovitost

Jak koupit nemovitost Jak koupit nemovitost Bezpečně? Co nejlépe? Bez starostí a stresu? Část 1. www.alisen.cz Proč vznikla tato kniha? Koupě nemovitosti bývá pro většinu z nás životní investicí. Vydáváme velké, často půjčené

Více

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu 2013 Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu Czechiatour.eu 1.2.2013 Vážení zákazníci portálu Czechiatour.eu. Abychom Vám co nejvíce usnadnili orientaci v administraci

Více

8 kroků k zákaznické orientaci ve veřejné správě a certifikace zákaznické orientace

8 kroků k zákaznické orientaci ve veřejné správě a certifikace zákaznické orientace Pomáháme městům a obcím, manažerům a lidem v organizacích na cestě ke zlepšování kvality služeb, řízení, komunikace a rozvoje zaměstnanců. www.mvsprojekt.cz 8 kroků k zákaznické orientaci 8 kroků k zákaznické

Více

CO PRO VÁS A ZA VÁS MŮŽEME UDĚLAT

CO PRO VÁS A ZA VÁS MŮŽEME UDĚLAT Poskytovaná řešení CO PRO VÁS A ZA VÁS MŮŽEME UDĚLAT CO PRO VÁS A ZA VÁS MŮŽEME UDĚLAT Podnikání v jakémkoliv oboru, řízení firem, institucí i úřadů se neobejde bez informací. Kolují uvnitř organizace

Více

Obsah ČÁST I JAK SE UCHÁZET O ZÁKAZNÍKY NA WEBU KAPITOLA 1

Obsah ČÁST I JAK SE UCHÁZET O ZÁKAZNÍKY NA WEBU KAPITOLA 1 Obsah O autorech 11 Poděkování 13 Předmluva 15 Úvod 17 Proč byste se měli přečíst tuto knihu 17 Co tato kniha obsahuje 18 Jak používat tuto knihu 19 Zpětná vazba od čtenářů 20 Errata 20 ČÁST I JAK SE UCHÁZET

Více

tipů, jak zlepšit PPC kampaně před Vánoci

tipů, jak zlepšit PPC kampaně před Vánoci 5 tipů, jak zlepšit PPC kampaně před Vánoci Vánoční období je pro velkou část firem klíčové. Je proto přirozené, že se větší část marketingového rozpočtu typicky soustředí právě do posledních měsíců v

Více

Strategický pohled na 3D tisk: příležitost pro další rozvoj firmy. Ing. Ivana Hrbková 31. května 2017

Strategický pohled na 3D tisk: příležitost pro další rozvoj firmy. Ing. Ivana Hrbková 31. května 2017 Strategický pohled na 3D tisk: příležitost pro další rozvoj firmy Ing. Ivana Hrbková 31. května 2017 Klíčové body Zkušenosti s 3D tiskem 2 Výhody aditivní výroby 1 3 Trendy a výzvy Strana 2 1 Zkušenosti

Více

Role marketingu a vliv na obchodní výsledky

Role marketingu a vliv na obchodní výsledky 2 Role marketingu a vliv na obchodní výsledky Marketing B2B firem v ČR Jaké slovo má marketing ve firmě a jak ovlivňuje skutečné obchodní výsledky firmy? Šmeralova 12, 170 00 Praha 7 Vavrečkova 5262, 760

Více

ŘÍZENÍ VZTAHŮ SE ZÁKAZNÍKY

ŘÍZENÍ VZTAHŮ SE ZÁKAZNÍKY přednáška 4 denní studium ZS 2015 Hlavní body aplikace ŘVZ, cíle aplikace Ing. Miloslav Šašek, DipMgmt. Opakování základních pojmů z minulé hod. proč usilujeme o poznání rozhodovacího procesu zákazníků

Více

EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PODNIKATELSKÝ ZÁMĚR PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI. Petra Koťátková

EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PODNIKATELSKÝ ZÁMĚR PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI. Petra Koťátková EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PODNIKATELSKÝ ZÁMĚR PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Petra Koťátková Co se dnes dozvíte Proč mít podnikatelský plán Jednotlivé části podnikatelského plánu Konkrétní příklady

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření 2016

Vyhodnocení dotazníkového šetření 2016 Statutární město Ostrava Úřad městského obvodu Slezská Ostrava Odbor sociálních věcí Vyhodnocení dotazníkového šetření 216 V roce 216 bylo provedeno oddělením sociálních služeb, odboru sociálních věcí

Více

STAŇTE SE EXCELENTNÍM MASÉREM

STAŇTE SE EXCELENTNÍM MASÉREM STAŇTE SE EXCELENTNÍM MASÉREM 2 Co Vás odliší od průměru tisíců? Masérů je opravdu hodně. Těch opravdu dobrých je málo. Co patří k základním věcem, bez kterých se z průměru nedostanete? Co dělat, abyste

Více

Jak napsat e-mail, který prodává

Jak napsat e-mail, který prodává Jak napsat e-mail, který prodává Tři kouzla prodejních mailů Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013 1 Obsah Prodejní e-mail str. 3 Principy prodejního e-mailu str. 6 Načasování str. 7 Odesílatel

Více

Zaměření portálu. Vážení zákazníci,

Zaměření portálu. Vážení zákazníci, Zaměření portálu Vážení zákazníci, dovolujeme si Vám představit ojedinělý tematický portál SPEKTRUM ZDRAVÍ a nabídnout speciální reklamní balíčky, které Vám pomohou získat nové zákazníky, umožní propagaci

Více

Prodej to! Návod jak na to. Filip Novák, DiS.

Prodej to! Návod jak na to. Filip Novák, DiS. Prodej to! Návod jak na to Filip Novák, DiS. Obsah 1 1. Obsah 2. Lidé nakupují to, co potřebují, ale i to, pro co se nadchnou a nepotřebují 3. Neprodávejte produkt, ale celou zkušenost 4. Demonstrujte

Více

video komunikačními produkty Talk Fusion

video komunikačními produkty Talk Fusion Marketing na internetu se někdy může jevit jako nemožný úkol. E-mailový marketing je ale poměrně jednoduchá a neuvěřitelně účinná cesta; podle ředitele Direct Marketing Association má každý dolar, vynaložený

Více

ASOCIACE SPOLEČENSKY ODPOVĚDNÝCH FIREM

ASOCIACE SPOLEČENSKY ODPOVĚDNÝCH FIREM ASOCIACE SPOLEČENSKY ODPOVĚDNÝCH FIREM ASOCIACE SPOLEČENSKY ODPOVĚDNÝCH FIREM Žádný člověk není ostrovem, nikdo není sám pro sebe... www.spolecenskaodpovednostfirem.cz IMPLEMENTACE VZDĚLÁVÁNÍ O asociaci

Více

CO JE MARKETING V SOCIÁLNÍCH MÉDIÍCH?

CO JE MARKETING V SOCIÁLNÍCH MÉDIÍCH? Sociální média rychle dotahují email jako hlavní způsob zasílání zpráv a informací online. Facebook má více než 1 bilion uživatelů, více než 55 milionů zpráv je denně vystaveno na Twitteru a mnoha dalších

Více

1. PŘESNÝ POSTUP KROK ZA KROKEM, JAK ZAČÍT POUŽÍVAT SYSTÉM APC

1. PŘESNÝ POSTUP KROK ZA KROKEM, JAK ZAČÍT POUŽÍVAT SYSTÉM APC Conversion Academy Živé vysílání 8 KROKŮ K AUTOMATIZOVANÉ PRODEJNÍ CESTĚ ZÁKAZNÍKA NA VAŠEM WEBU Co se dnes naučíte 1. PŘESNÝ POSTUP KROK ZA KROKEM, JAK ZAČÍT POUŽÍVAT SYSTÉM APC 1 Co se dnes naučíte 2.

Více

Aplikace modelu CAF 2006 za podpory procesního řízení. Ing. Vlastimil Pecka Ing. Zdeněk Havelka, PhD.

Aplikace modelu CAF 2006 za podpory procesního řízení. Ing. Vlastimil Pecka Ing. Zdeněk Havelka, PhD. Aplikace modelu CAF 2006 za podpory procesního řízení Ing. Vlastimil Pecka Ing. Zdeněk Havelka, PhD. Cíle prezentace 1. Přiblížit důvody zavádění modelu CAF 2009 za podpory procesního řízení. 2. Shrnutí

Více

CK FISCHER ŘÍZENÍ ZÁKAZNICKÉ ZKUŠENOSTI. Karel Střílka, Marke@ng & CRM CK FISCHER Michal Straka, Product & Business Development Director, Ipsos

CK FISCHER ŘÍZENÍ ZÁKAZNICKÉ ZKUŠENOSTI. Karel Střílka, Marke@ng & CRM CK FISCHER Michal Straka, Product & Business Development Director, Ipsos CK FISCHER ŘÍZENÍ ZÁKAZNICKÉ ZKUŠENOSTI Karel Střílka, Marke@ng & CRM CK FISCHER Michal Straka, Product & Business Development Director, Ipsos ZÁKLADNÍ POTŘEBY KLIENTA ŘÍDIT ZÁKAZNICKOU ZKUŠENOST MINIMALIZOVAT

Více

TISKOVÁ KONFERENCE KVALITA Z EVROPY chutě s příběhem

TISKOVÁ KONFERENCE KVALITA Z EVROPY chutě s příběhem TISKOVÁ KONFERENCE 5. 9. 2017 KVALITA Z EVROPY chutě s příběhem Ing. Miroslav Toman, CSc. Prezident Potravinářské komory ČR Ing. Miroslav Koberna, CSc. Ředitel pro programování a strategii PK ČR Ivana

Více

Metodické doporučení k řízení kvality v ÚSC. Ing. Lenka Švejdarová odbor strategického rozvoje a koordinace veřejné správy Ministerstvo vnitra

Metodické doporučení k řízení kvality v ÚSC. Ing. Lenka Švejdarová odbor strategického rozvoje a koordinace veřejné správy Ministerstvo vnitra Metodické doporučení k řízení kvality v ÚSC Ing. Lenka Švejdarová odbor strategického rozvoje a koordinace veřejné správy Ministerstvo vnitra Metodické doporučení k řízení kvality v ÚSC Řízení kvality

Více

ŘÍZENÍ VZTAHU SE ZÁKAZNÍKY 2 CRM úvodní informace, podstata CRM konkurenční výhoda a zdroje

ŘÍZENÍ VZTAHU SE ZÁKAZNÍKY 2 CRM úvodní informace, podstata CRM konkurenční výhoda a zdroje ŘÍZENÍ VZTAHU SE ZÁKAZNÍKY 2 CRM úvodní informace, podstata CRM konkurenční výhoda a zdroje 2sem Ing. Některé významné/důležité pojmy - diskuse cílem je je zisk EZ odlišení se je je nutno zaujmout změna

Více

JE PRO NÁS KVALITA DŮLEŽITÁ?

JE PRO NÁS KVALITA DŮLEŽITÁ? JE PRO NÁS KVALITA DŮLEŽITÁ? Ing. Ludvík FILIP 14.5.2019 Ing. Ludvík FILIP, NBQC 1 Touto cestou prosím raději ne! Ing. Ludvík FILIP, NBQC 2 TŘI PILÍŘE ÚSPĚŠNÉ FIRMY ÚSPĚŠNÁ FIRMA SPRÁVNÉ ŘÍZENÍ ORGANIZACE

Více

Pomáháme klientům růst pomocí moderních IT řešení. Automatizace obchodních aktivit

Pomáháme klientům růst pomocí moderních IT řešení. Automatizace obchodních aktivit Pomáháme klientům růst pomocí moderních IT řešení. Automatizace obchodních aktivit Kolik času věnujete rutině a kolik rozvoji? JAK TO DĚLÁME, A ČÍM JSME JINÍ Klasický přístup Nápad Nástroj Zjištění omezení

Více

Integrovaná komunikace

Integrovaná komunikace Integrovaná komunikace Praha, 31.1.2013 Ondřej Vích CEE Regional Online Manager aegon.com Jak jsme dříve komunikovali se zákazníky Zákazník hledá informaci na firemním webu Informaci nenachází Telefonuje

Více

S T R A T E G I C K Ý M A N A G E M E N T

S T R A T E G I C K Ý M A N A G E M E N T S T R A T E G I C K Ý M A N A G E M E N T 3 LS, akad.rok 2014/2015 Strategický management - VŽ 1 Proces strategického managementu LS, akad.rok 2014/2015 Strategický management - VŽ 2 Strategický management

Více

Analýza poskytování sociální služby Občanské poradny SPOLEČNĚ- JEKHETANE v Ostravě za rok Řešené zakázky OP Ostrava 2015

Analýza poskytování sociální služby Občanské poradny SPOLEČNĚ- JEKHETANE v Ostravě za rok Řešené zakázky OP Ostrava 2015 Analýza poskytování sociální služby Občanské poradny SPOLEČNĚ- JEKHETANE v Ostravě za rok Poskytovatel sociální služby: SPOLEČNĚ-JEKHETANE, o. p. s. Místo poskytování služby: U Tiskárny 515/3, Ostrava-Přívoz,

Více

Projektové řízení jako základ řízení organizace

Projektové řízení jako základ řízení organizace Projektové řízení jako základ řízení organizace Aleš Chudý, ředitel divize IW ales.chudy@microsoft.com Technický seminář Bratislava 6.10.2008 Obsah Potřeby byznysu a IT Řešení EPM Microsoft EPM Optimalizační

Více

Strategické plánování a budování značky. 12. duben 2011

Strategické plánování a budování značky. 12. duben 2011 Strategické plánování a budování značky 12. duben 2011 Nejlepší cesta k předpovědění budoucnosti je tvořit jí. Peter F. Drucker, 1909-2005 Co je strategické plánování? Proces umožňující efektivní řízení

Více

CA Business Service Insight

CA Business Service Insight SPECIFIKACE PRODUKTU: CA Business Service Insight CA Business Service Insight agility made possible Díky produktu CA Business Service Insight budete vědět, které služby jsou v rámci vaší společnosti využívány,

Více

14 naprosto nezbytných otázek a odpovědí, než začnete s email marketingem

14 naprosto nezbytných otázek a odpovědí, než začnete s email marketingem 14 naprosto nezbytných otázek a odpovědí, než začnete s email marketingem Bez znalostí a informací se podnikatelé a firmy často pouštějí do mnoha marketingových činností. Ty jim nakonec více škodí, než

Více

100 DNÍ. integrace v nové manažerské pozici ŽIVOTNOST MANAŽERA V ROLI SE ZA POSLEDNÍCH 5 LET SNÍŽILA ZE 4,5 NA 3,6 ROKU

100 DNÍ. integrace v nové manažerské pozici ŽIVOTNOST MANAŽERA V ROLI SE ZA POSLEDNÍCH 5 LET SNÍŽILA ZE 4,5 NA 3,6 ROKU -20 1 DEN 100 integrace v nové manažerské pozici ŽIVOTNOST MANAŽERA V ROLI SE ZA POSLECH 5 LET SNÍŽILA ZE 4,5 NA 3,6 ROKU 92% MANAŽERŮ SE NEDOSTATEČNĚ VĚNUJE INTEGRACI V NOVÉ ROLI A FINÁLNĚ SI TAK BLOKUJE

Více

MBI a jeho komunita. 22.1.2015 23.1.2015 Řízení informatiky v soukromém a veřejném sektoru

MBI a jeho komunita. 22.1.2015 23.1.2015 Řízení informatiky v soukromém a veřejném sektoru MBI a jeho komunita 22.1.2015 23.1.2015 Řízení informatiky v soukromém a veřejném sektoru Petr Pražský Katedra IT, FIS, VŠE Rektorát ČVUT, projekt Informační strategie Strana 1 Obsah 1. MBI komunita a

Více

Složte si neporazitelné řešení GDPR 1 / 12

Složte si neporazitelné řešení GDPR 1 / 12 Složte si neporazitelné řešení 1 / 12 S přípravou na jsme si vyloženě vyhráli. Připravili jsme vychytanou kombinaci, která tvoří ideální celek. K ruce máte hned 7 modulů. Že je to moc? Mysleli jsme na

Více

Marketingový výzkum. Ing. Martina Ortová, Ph.D. Technická univerzita v Liberci. Projekt TU v Liberci

Marketingový výzkum. Ing. Martina Ortová, Ph.D. Technická univerzita v Liberci. Projekt TU v Liberci Tento materiál vznikl jako součást projektu, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Marketingový výzkum Ing., Ph.D. Technická univerzita v Liberci Projekt 1 Technická

Více

JAK V KLIDU STÍHAT, CO JE TŘEBA. Zuzana Ježková - Psychologické tipy

JAK V KLIDU STÍHAT, CO JE TŘEBA. Zuzana Ježková - Psychologické tipy JAK V KLIDU STÍHAT, CO JE TŘEBA Zuzana Ježková - Psychologické tipy Abychom to všechno stihli Papír a tužku Něco na zub Komentáře vedle obrazovky Zuzka Ježková Psychologie Projektové řízení: BE(e)PM Hodina

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření V Poradně Charity Ostrava 2014

Vyhodnocení dotazníkového šetření V Poradně Charity Ostrava 2014 Vyhodnocení dotazníkového šetření V Poradně Charity Ostrava 2014 V Poradně Charity Ostrava proběhlo během roku 2014 anonymní dotazníkové šetření. Cílem bylo průběžně zjišťovat spokojenost klientů s činností

Více

8 KROKŮ JAK ZÍSKAT FIREMNÍ ZÁKAZNÍKY

8 KROKŮ JAK ZÍSKAT FIREMNÍ ZÁKAZNÍKY NOVINKA 8kr okůj a kz í s ka t fir e mní z á ka z ní ky J e dnoduc hýnávodkr okz akr oke m Pr ů v o d c ep r ov š e c h n y, k d oc h t ě j í z í s k a t n o v éz a k á z k yuf i r e m ING. PAVEL HRDLIČKA

Více

Staňte se naším partnerem a podpořte růst své fi rmy i zisku

Staňte se naším partnerem a podpořte růst své fi rmy i zisku Staňte se naším partnerem a podpořte růst své fi rmy i zisku Náš program partnerské spolupráce je šitý na míru vašim potřebám a pomůže vám uspět na měnícím se trhu Co potřebujete k úspěchu? Přilákat nové

Více

Marketingové aktivity B2B firem v ČR v roce 2012

Marketingové aktivity B2B firem v ČR v roce 2012 Marketingové aktivity B2B firem v ČR v roce 2012 Duben 2013 B-inside s.r.o. Šmeralova 12, 170 00 Praha Vavrečkova 5262, 760 01 Zlín IČ: 24790648 DIČ: CZ24790648 Telefon: +420 608 048 048 www.b-inside.cz

Více

E-mailové kampaně. 2013 Byznys CRM s.r.o.

E-mailové kampaně. 2013 Byznys CRM s.r.o. E-mailové kampaně 2013 Byznys CRM s.r.o. Zákazník: Dne: 31. 5. 2015 Vytvořil: Pavel Šlesingr Schválil: Petr Hampejs Verze: 5.0 Emailové kampaně v CRM 2011 Strana 2 z 15 Obsah Obsah... 3 1. Popis... 4 1.1.

Více

Řešení sporů, stížností a žádostí o chargeback. Občas se stane, že se vyskytne problém s objednávkou. V takovém případě vám rádi pomůžeme.

Řešení sporů, stížností a žádostí o chargeback. Občas se stane, že se vyskytne problém s objednávkou. V takovém případě vám rádi pomůžeme. Řešení sporů, stížností a žádostí o chargeback Občas se stane, že se vyskytne problém s objednávkou. V takovém případě vám rádi pomůžeme. Možné situace 1 2 Spory a stížnosti Pokud zákazník zaplatil za

Více

Datec News 2010/1. OBSAH Datum vydání:

Datec News 2010/1. OBSAH Datum vydání: 1 OBSAH Datum vydání: 25.1.2010 1. 2. Jak lze rozšířit své obchodní aktivity v době krize s minimem investic a maximem profitu - Ing. Jindřich Hegmon Rozšíření zákaznických a promočních systémů - Karel

Více

Příprava na povýšení aneb jak se rychle zorientovat na vyšší pozici

Příprava na povýšení aneb jak se rychle zorientovat na vyšší pozici Příprava na povýšení aneb jak se rychle zorientovat na vyšší pozici Ing. Petra Palasová Co musí umět efektivní manažer Dvě základní otázky: Jaké jsou vlastnosti efektivního manažera? Co musí zvládat, umět,

Více

Software pro analýzu energetických dat W1000

Software pro analýzu energetických dat W1000 Software pro analýzu energetických dat W1000 Data pro snadný život vašich zákazníků Manage energy better Mít správné informace ve správný čas je základem úspěchu každého snažení, tedy i řízení spotřeby

Více

Tato 3 kritéria rozhodnou o úspěchu vašich marketingových aktivit na Facebooku:

Tato 3 kritéria rozhodnou o úspěchu vašich marketingových aktivit na Facebooku: Redakční kalendář vám pomůže plánovat své příspěvky na facebookové stránce tak, abyste si vybudovali silnou značku, která bude přitahovat žhavé zájemce do vaší MLM příležitosti. Tento návod vám ukáže,

Více

8 NEZAMĚSTNANOST. 8.1 Klíčové pojmy

8 NEZAMĚSTNANOST. 8.1 Klíčové pojmy 8 NEZAMĚSTNANOST 8.1 Klíčové pojmy Ekonomicky aktivní obyvatelstvo je definováno jako suma zaměstnaných a nezaměstnaných a míra nezaměstnanosti je definovaná jako procento ekonomicky aktivního obyvatelstva,

Více

Metodický pokyn pro řízení kvality ve služebních úřadech: Kritéria zlepšování

Metodický pokyn pro řízení kvality ve služebních úřadech: Kritéria zlepšování Metodický pokyn pro řízení kvality ve služebních úřadech: Kritéria zlepšování Ing. Štěpánka Cvejnová vedoucí kanceláře náměstka ministra vnitra pro státní službu sekce pro státní službu Ministerstvo vnitra

Více

Proč číst zrovna tenhle e-book?

Proč číst zrovna tenhle e-book? Proč číst zrovna tenhle e-book? Máte zájem se dozvědět, proč námitky ve skutečnosti vznikají? Jak na nich vydělat, zvládnout je a jak co nejvíce omezit ty zbytečné, rýpavé, jedovaté a ponižující. Je to

Více

Jméno a Příjmení. Třída. Škola

Jméno a Příjmení. Třída. Škola Studentský dotazník Vážení studenti, cílem tohoto průzkumu je zjistit váš postoj k matematice a k výukovému nástroji Khan Academy. Vaše názory a odpovědi pomohou dalším studentům a učitelům při zapojování

Více

APLIKACE NIKE PRŮVODCE GO GUIDE OSLOVUJTE ZÁKAZNÍKY

APLIKACE NIKE PRŮVODCE GO GUIDE OSLOVUJTE ZÁKAZNÍKY PRŮVODCE GO GUIDE ÚVOD CO A PROČ WARM-UP Aplikace Nike vám pomáhají získat motivaci a přináší vám nejnovější styl. Umožňují sledovat a měřit vaše pokroky a sdílet výsledky s kamarády. Je jedno, jestli

Více

Seminární práce. Téma. Jméno, Příjmení, rok,

Seminární práce. Téma. Jméno, Příjmení, rok, Seminární práce Téma Jméno, Příjmení, rok, Obsah 1. O projektu... 2 2. Procházení webu... 2 3. Phishing... 3 a. Co dělat, pokud se stanu obětí phishingu?... 3 b. Falešné webové stránky neboli Spoofing...

Více

FOREX - INVESTICE - TRADING INOVATIVNÍ ZPŮSOB INVESTOVÁNÍ NA TRZÍCH

FOREX - INVESTICE - TRADING INOVATIVNÍ ZPŮSOB INVESTOVÁNÍ NA TRZÍCH FOREX - INVESTICE - TRADING INOVATIVNÍ ZPŮSOB INVESTOVÁNÍ NA TRZÍCH 2 Bohatství je pro moudrého sluhou, pro hloupého pánem. Seneca Využívání algorytmického obchodování vzrostlo z pouhých 2 % v roce 2004

Více

Proč děláme práci, která nás nebaví?

Proč děláme práci, která nás nebaví? Proč děláme práci, která nás nebaví? Podle průzkumů se věnuje až 70% lidí zaměstnání, které je nenaplňuje a někdy i doslova sere. V poslední době nad touto otázkou hodně přemýšlím. Sám jsem vlastně dlouho

Více