Úvod do Net Promoter Score a Net Promoter System

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Úvod do Net Promoter Score a Net Promoter System"

Transkript

1

2 Úvod do Net Promoter Score a Net Promoter System Aktualizované vydání: 2016 InsightSofa.com je členem skupiny ROUCEK Group s.r.o. Všechna práva vyhrazena 2016 Cílem této krátké publikace je základní seznámení čtenáře s metodou pro měření a vyhodnocení zákaznické zpětné vazby Net Promoter Score. Ukážeme si, jak se tato metrika měří, jak se vypočítává a jak se její výsledky promítají do řízení firem. Stručně si projdeme její největší výhody (a nevýhody) a v závěru si vysvětlíme, jak se liší Net Promoter Score od Net Promoter Systému. Net Promoter, NPS, a Net Promoter Score jsou registrovanými značkami Satmetrix Systems, Inc., Bain & Company, a Freda Reichhelda. Všechna práva této publikace jsou vyhrazena pro InsightSofa.com.

3 Pro začátek Termín Net Promoter Score jste už jistě slyšeli. Možná nejefektivnější metoda, kterou lze sledovat zákaznickou spokojenost, kvantifikovat ji a začleňovat ji do řízení firem. Mnoho dostupných průzkumů dokázalo, že růst spokojenosti a věrnosti zákazníků firmy vede k prokazatelnému nárůstu obratu a k tvorbě takzvaných zdravých zisků. Když ale začínáme mluvit o Net Promoter Score, nemůžeme začít jinak, než od Freda Reichhelda, otce této metodiky, kterou denně adoptujte mnoho špičkových firem po celém světě. Fred Reichheld působil v konzultantské společnosti Bain & Company již od roku Od té doby se věnuje zkoumání zákaznické spokojenosti a zákaznické věrnosti ve vazbě s firemním řízením, a s tím spojenými ekonomickými ukazateli. Pravděpodobně nejznámější je jeho práce na Net Promoter Score, kde je považován za zakladatele této metodiky. Jeho nejslavnější kniha The Ultimate Question poprvé vysvětluje sílu oné jedné otázky a pokládá základní kámen k vývoji Net Promoter Score. Jeho kontinuální zkoumání vlivu věrnosti zákazníků (zde prosím neplést se spokojeností) na byznys modely firem mu zaručili takové pojmenování jako Kněz věrnostního marketingu (The Economist 2001), nebo jeho jmenování mezi 25 nejlepších konzultantů světa v Consulting magazine (2003).

4 NPS jako číslo (Net Promoter Score ) Net Promoter Score je extrémně populární v mnoha oblastech firemního řízení: marketing, prodej, zákaznická centra, vrcholový management v podstatě si můžete dosadit cokoliv. Zejména proto, že je snadno měřitelné a výsledky se dají porovnávat v čase, nebo jako benchmarking mezi jednotlivými firmami. Net Promoter score je pouze částí byť velmi důležitou a možná i nejznámější celého Net Promoter Systému. Jedná se o jedno jediné číslo, vyjadřující míru věrnosti zákazníků organizaci. Zákazníci jsou dotazování na stupnici od 0 10 jako moc by doporučili Vaši firmu/produkt/služby svým blízkým a přátelům. Zdá se Vám to jednoduché? V podstatě máte pravdu na tom je celá metrika založena. Jak si ale ukážeme dále, pokud tuto jednoduchou větu spojíte s dodatečnými otázkami (nejlépe v závislosti na hodnoceném skóre) začnou se Vám před očima vykreslovat velmi zajímavá data, vycházející z reálných názorů Vašich zákazníků. Vraťme se ale ještě na chvilku k samotnému Net Promoter Score. V závislosti hodnocení na stupnici 0 10 jsou Vaši zákazníci zařazování do třech základních skupin: kritici, pasivní spokojení a příznivci. Pojďme se na jednotlivé skupiny podívat trochu zblízka.

5 Kritici Kritici jsou zákazníci, kteří svoji věrnost k Vaši organizici označili na škále od 0 do 6. Zcela jistě to nejsou spokojení zákazníci. Říkají Vám, že po zkušenosti s Vaši firmou, produktem, nebo službou, by ji určitě nedoporučili svým známým. Je vhodné se s těmito zákazníky co nejdříve spojit a pokusit se společnými silami vyřešit jejich špatnou zkušenost. Nic ale není tak jednoduché, jak se může na první pohled zdát. Jednorázové označení zákazníka za kritika nemusí nutně znamenat, že zákazník je Vašim celkovým kritikem. Uvedu příklad: Váš stálý zákazník pravidelně navštěvuje Vaše wellness studio. Obvykle si objednává bahenní koupel a je velmi spokojen. Jednou se rozhodne zkusit thajskou masáž, ze které neodchází příliš spokojen. Pokud máte nastaveno, že výzva k průzkumu chodí Vašim zákazníkům v závislosti na využití zákazníka konkrétní služby, po absolvování masáže zřejmě neoznačí spokojenost příliš vysokým číslem a může se stát Vašim krátkodobým kritikem. Z tohoto příkladu plyne důležité upozornění: Net Promoter Score vždy sledujte v závislosti na čase. Pokud si zobrazíte průměr hodnocení daného zákazníka (zákazníků), dostanete přesný obrázek o tom, jak si se zákaznickou věrností stojíte, a jaké skutečně Net Promoter Score máte. Kritici mají obrovský sklon přejít ke konkurenčním službám, přestat využívat Vaši službu, nebo dokonce šířit o Vás negativní zprávy. A dle průzkumů je dokázáno, že přes 80 procent negativních zpráv, které se šíří o Vaši společnosti, způsobují kritici. Dávejte si na ně tedy pozor a včas řešte všechny jejich požadavky.

6 Pasivní spokojení Pasivní spokojení jsou zákazníci, kteří svoji věrnost Vaši organizaci označili na škále od 7 do 8. Jedná se o zákazníky, kteří nejsou přímo nespokojeni, ale rozhodně vědí, čím byste mohli Vaše služby/produkty ještě více vylepšit. Nedoporučuji tuto zákaznickou skupinu podceňovat. Vždy je Vám názorově cennější člověk, který dokáže najít některé slabiny, než člověk, který je absolutně spokojený, nebo naopak chronicky nespokojený. Pasivní spokojení zákazníci nešíří o firmě negativní zprávy, mají nižší sklon k odchodu ke konkurenci a jsou snáze udržitelní. Příznivci Příznivci jsou zákazníci, kteří jsou Vaši organizaci maximálně věrní. Označili své skóre na škále od 9 do 10. Tito zákazníci šíří o Vaši firmě pozitivní ohlasy mezi svými přáteli, jsou nejméně náchylní pro přechod ke konkurenci a snadno jim prodáte veškeré nové produkty/služby a vylepšení. Vaše příznivce byste si měli velmi hýčkat. Pamatujte na pravidlo, že udržet si současného zákazníka je 10krát levnější, nežli získat nového.

7 Způsob výpočtu Net Promoter Score Net Promoter Score ovšem není konkrétní číslo, které zákazník označí na škále od 0 do 11. Net Promoter Score uvádí celkový výsledek Vaši organizace, tedy jakousi jednočíselnou metriku, která souhrnně uvádí věrnost Vašich zákazníků. Pojďme se podívat, jak se toto číslo vypočte. Net Promoter score vyjadřuje rozdíl procentuálního zastoupení příznivců a kritiků. Krajní situace tedy jsou, že bychom měli všechny příznivce 100 procent příznivců, nebo všechny kritiky 100 procent kritiků. Hodnoty Net Promoter Score tedy mohou nabývat hodnoty -100 až 100. Pokud máme více příznivců než kritiků, hodnoty Net Promoter Score jsou kladné, pokud převládají kritici, tak záporné. Jistě se ptáte, jaká je obvyklá hodnota u většiny firem? Jaké hodnoty byste měli dosáhnout? Na toto neexistuje přesná odpověď. Samozřejmě čím vyšší, tím lepší. Podívejte se na tabulku níže, kde uvádím několik příkladů známých firem a jejich hodnoty NPS.

8 Company Net Promoter Score Apple 78 Amazon 71 ebay 69 Facebook 65 Google 63 SAP 60 Sony 41 Adobe 36 AT&T 9 Net Promoter Score = vnímání v souvislostech Dlouho jsem přemýšlel, zda do úvodu do Net Promoter Score zahrnout tuto kapitolu. Nakonec jsem si ale řekl, že se s tímto problémem stejně dříve, nebo později setkáte a rozhodl jsem se, že byste ho měli znát již na začátku. NPS je bezesporu nejlepší technika pro měření zákaznické věrnosti a loajality, nicméně stejně jako vše ostatní, i tato metrika má své tmavší stránky. Pokud ji však budete dobře rozumět, vnímat ji v souvislostech, bude Vám sloužit přesně dle Vašich představ. Co myslím tím vnímáním v souvislostech? Není divu, že jednoduchost (což již v začátcích pochopíte že je největší síla NPS) je i nejvíce kritizovanou částí této metodiky. Je zcela zřejmé, že stupnice od 0 11 nemůže vyhovovat veškerým respondentům, bude citlivá na osobností typy respondentů, na jejich sociální postavení. Brzy vypozorujete, že jinak lidé hodnotí v různých geografických částech světa, na základě různých náboženských kultur, apod. Někde prostě lidé volí NPS 10, i když nejsou příliš spokojeni, některé skupiny dají 7 když jsou velmi spokojení, jen si

9 prostě nechávají několik bodů pro zlepšení, což podle nich lze realizovat vždy. Pokud však budete vnímat Net Promoter Score v souvislostech těchto rozdílných skupin, bude Vám stále poskytovat kvalitní a velmi přesná data. Uveďme si pár příkladů pro lepší pochopení. Širší smysl souvislostí Představte si, že jedete na víkend do wellness centra se svým partnerem/partnerkou. Celý pobyt je pro Vás velmi příjemný, zažijete velkou dávku odpočinku, služby jsou na velmi vysoké úrovni, nemáte sebemenší problém shodnout se na výběru procedur. Po návratu jste tak spokojení, že se rozhodnete zorganizovat firemní teambuilding na tom samém místě. Když se tam ale s Vašimi spolupracovníky vrátíte, nedokážete se domluvit, co se Vám, jako celé skupině, chce dělat. Polovina tedy volí vlastní zábavu, polovina zvolí procedury. I přes to, že služby poskytované wellness centrem jsou stále na velmi vysoké úrovni, pravděpodobně se bude skóre označené účastníky teambuildingu lišit od skóre označené Vámi a Vašim protějškem. Řešení: Rozpoznejte skupiny Vašich zákazníků a celkové skóre segmentujte a analyzujte dle těchto cílových skupin. Zákazníci Vám pak sami prozradí, na co se máte soustředit, abyste Vaše služby co možná nejvíce přizpůsobili největšímu počtu hostů. Osobnostní smysl souvislostí Někdo, kdo chodí do wellness center velmi pravidelně, a jeho tělo je na tyto procedury zvyklé, pravděpodobně bude volit na škále 0 11 jiné hodnocení než ten, který navštíví wellness centrum poprvé a je z výsledku absolutně překvapen. Jinak bude hodnotit ty samé služby i člověk, který je velmi kritický a člověk, který rád chválí cokoli, co kdy zažije.

10 Řešení: Zde je řešení velmi snadné. Stejně jako statistika nabírá smysl pouze tehdy, máte-li hodně dat, nejinak je tomu u Net Promoter Score. Nenechte svoji celkové NPS ovlivnit individualitami, ale zkoumejte ho až v době, kdy budete mít dostatek hodnocení, které neovlivní výstřední respondenti. Kulturní smysl souvislostí Když jsme byli oslovení pro měření zákaznické spokojenosti pro jednu internetovou organizaci, která své služby poskytuje převážně v Evropě, Net Promoter Score pro ně byla dokonalá metrika. Po nasazení a nasbírání dostatečného počtu dat jsme ale zaregistrovali zajímavý fakt. I přesto, že poskytované služby jsou po celé Evropě zcela identické, v zemích, kde Net Promoter Score již delší dobu u různých firem existuje, bylo celkové skóre nižší, než v zemích, kde Net Promoter Score je novinkou (především východ Evropy). Řešení: Nedívejte se na Net Promoter Score jako na celek, ale sledujte ho podle geografického pole působení zákazníků. Sledujte ho v čase, ale dle srovnatelných lokalit. A ano, pokud chcete benchmarking celkového (v tomto případě evropského) NPS, vyberte si firmy, které mají stejné geografické pole působnosti.

11 Net Promoter Score jako cesta, procesy a systém Do této chvíle jsme rozebírali Net Promoter Score pouze jako číslo, které udává míru věrnosti a loajality Vašich zákazníků k Vaši firmě. Ano, je to nejdůležitější ukazatel celého Net Promoter Systému, ale cesta k transformaci Vaši organizace do zákaznicky orientovaného směru je s pouhým číslem ještě velmi na začátku. Až celkový Net Promoter Systém, jeho implementace, dodržování, uzavírání zpětné vazby se zákazníky, a jejich promítnutí do Vašeho rozhodování, Vám poskytne skutečně silný nástroj, který má obrovský potenciál posunout Vaši celou organizaci tím správným, zdravým směrem. Daleko před firmy, které se pomocí zákazníků neřídí. Pokud číslo NPS umíme změřit, ale prostě nevím jak s ním nakládat, a jaké kroky na základě něj aplikovat, metodika Net Promoter Systém nebude fungovat. A co vlastně myslím tou cestou, procesem, systémem? Rád bych Vám zde uvedl 7 základních procesů, které vedou k silnému a ozkoušenému fungování Net Promoter Systém. Tyto procesy definovala společnost Satmetrix, která patří s Bain&Company k zakladatelům Net Promoter Systému. Detaily jednotlivých procesů daleko převyšují účel této publikace, a to seznámit Vás s úvodem do NPS, nicméně zcela jistě Vám dopodrobna rozepsané procesy poskytneme v další publikaci. 1. proces definujte, na co se chcete zeptat Pro správné měření dle Net Promoter Systému je třeba na začátku dobře definovat, na co se chcete Vašich zákazníků zeptat. Co mají hodnotit, kdy to mají hodnotit, co chcete dle jejich zpětné vazby zkoumat, zdokonalovat, přizpůsobovat? Jste si jisti, že jsou Vaši zákazníci schopni Vám dát dostatečné informace? Sestavte Net Promoter otázku a dodatečné otázky, na které mají zákazníci v závislosti na jejich hodnocení odpovídat.

12 Tomuto kroku věnujte maximální pozornost. Zde je vhodné kontaktovat někoho, kdo má s Net Promoter System již zkušenosti a požádat ho o radu. Zde Vám přímo garantuji, že se Vám to vyplatí. 2. proces Počkejte až nasbíráte kvalitní data Zaměřte se na takové zákaznické skupiny, které Vám přinášejí nejvíce zisku. Ze začátku se zaměřte na jejich zpětnou vazbu. Rychleji tak budete mít kvalitní data, které nebudou ovlivňovat zákazníci, kteří stejně nepřináší patřičný zisk. Postupem času, jak budete mít odpovědí čím dál více, se však budete muset věnovat i těmto zákazníkům. Ze začátku si však nekomplikujte život. Jak můžete sbírat data? Budete potřebovat automatizovaný nástroj, který udělá tvrdou práci za Vás. Jedním z nich je například InsightSofa ( Nástroj se sám postará o to, aby zpětnou vazbu od Vašich zákazníků sesbíral, analyzoval a poskytl Vám pohled, který si budete přát. Data do něj můžete sbírat jak online, tak offline. 3. proces Rozumějte co ovlivňuje Vaše skóre Za co Vás promotéři nejvíce chválí? Co způsobuje záporné hodnocení u kritiků? Musíte porozumět, co podle Vašich zákazníků děláte velmi dobře, a co naopak špatně. S analýzou Vám opět pomůže nějaký automatizovaný nástroj. Jakmile to budete vědět, nastavte procesy ve Vaši organizaci, které povedou k dané nápravě. 4. proces Zdokonalujte individuální zákaznickou loajalitu Net Promoter otázka Vám dává obrovskou šanci zdokonalovat zákaznickou spokojenost s Vaši organizací. Pokud Vám zákazník poskytne zpětnou vazbu na Vaše

13 služby/produkty, obzvláště tu negativní, je velmi důležité se s ním okamžitě spojit a pokusit se vyřešit jeho nespokojenost. Vyhraďte si člověka, který toto bude řešit. Uvidíte, že tímto výrazně zamezíte odchodu Vašich zákazníků a pozitivní efekt z této činnosti pocítíte velmi brzo. 5. proces Zdokonalujte celkovou zákaznickou loajalitu Na rozdíl od individuální zákaznické loajality, kde řešíte stížnost konkrétního zákazníka, v celkové loajalitě jde o to, provádět kontinuální změny v oblastech, na které si zákazníci nejvíce stěžují. Naslouchejte jim a provádějte změny, které nejvíce požadují. 6. proces Porovnávejte Vaše skóre Proveďte benchmarking Vašeho skóre s konkurenční firmou, která podniká ve stejném odvětví. Stanovte si cíle, kterých chcete dosáhnout a udělejte taková opatření, které k nim povedou. Dívejte se na změny skóre v čase po provedených opatřeních. Zlepšují se? Zhoršují? Brzy budete vědět, co vede k vyšším zákaznické spokojenosti, a co naopak. Jste na správné cestě. 7. proces Užívejte si benefitů Až úspěšně projdete všemi procesy, popsanými výše, již se neřídí pouze podle skóre, ale aplikujete do své firmy celý Net Promoter Systém. Tvoří se Vám čím dál více zákazníků, kteří jsou loajální Vaši firmě, tvoříte více příznivců, než kritiků. Šíří se o Vás mnohem více pozitivních ohlasů, než negativních. A v neposlední řadě generujete mnohem vyšší a déle udržitelnější zisky. Jste na správné cestě na Net Promoter cestě. Tak si ji užívejte.

NPS náš automat na váš úspěch STANDARDIZOVANÁ METODOLOGIE PRO MĚŘENÍ SPOKOJENOSTI, LOAJALITY ZÁKAZNÍKŮ A JEJICH OCHOTY VÁS DOPORUČIT.

NPS náš automat na váš úspěch STANDARDIZOVANÁ METODOLOGIE PRO MĚŘENÍ SPOKOJENOSTI, LOAJALITY ZÁKAZNÍKŮ A JEJICH OCHOTY VÁS DOPORUČIT. NPS náš automat na váš úspěch STANDARDIZOVANÁ METODOLOGIE PRO MĚŘENÍ SPOKOJENOSTI, LOAJALITY ZÁKAZNÍKŮ A JEJICH OCHOTY VÁS DOPORUČIT. Začněme měřit, proč se k vám vaši zákazníci vrací a co byste měli dělat

Více

5 nejlepších (a nejhorších) věcí,

5 nejlepších (a nejhorších) věcí, 5 nejlepších (a nejhorších) věcí, na které můžete využít Net Promoter Score. Vydání: 2016 InsightSofa.com je členem skupiny ROUCEK Group s.r.o. Všechna práva vyhrazena 2016 Net Promoter Score je bez zbytečné

Více

Dan Svoboda Partner, Business Ottima as

Dan Svoboda Partner, Business Ottima as Dan Svoboda Partner, Business Consulting @ Ottima as Proč loajalita zajímá mě Příležitost vytvářet pozitivní příležitosti a zkušenosti "Jak chcete, aby lidé jednali s vámi, tak jednejte vy s nimi" Uchopitelné

Více

Zjišťování požadavků zákazníka. Jana Hamanová, SC&C s.r.o.

Zjišťování požadavků zákazníka. Jana Hamanová, SC&C s.r.o. Zjišťování požadavků zákazníka Jana Hamanová, SC&C s.r.o. Požadavky zákazníka se k nám dostanou různými cestami Nepřímo / zprostředkovaně Zaměstnanec Dodavatel Partner Přímo Spontánně Sociální sítě Reklamace

Více

To vše odděleně! Přitom mají stejný cíl: spokojeného zákazníka.

To vše odděleně! Přitom mají stejný cíl: spokojeného zákazníka. Firmy investují nemalé prostředky do posílení loajality zákazníků, zjišťování jejich spokojenosti a vnímání značky. Další prostředky směřují do výběru a motivace zaměstnanců, tréninků a školení, do průzkumů

Více

Vítejte v SocialSprinters Academy

Vítejte v SocialSprinters Academy Vítejte v SocialSprinters Academy Jsem velmi rád, že s Vámi mohu sdílet své zkušenosti. V tomto pracovní sešitu si zrekapitulujeme 7 kroků, které když uděláte, budete schopni vašeho zákazníka dokonale

Více

Marketingový plán pro B2B

Marketingový plán pro B2B Marketingový plán pro B2B ZDARMA od desinners.cz Úvod do vyplnění plánu Nyní máte k dispozici vzor marketingového plánu B2B. Tady je pár rad, jak plán vyplnit. Přejeme hodně úspěchů! 1. Nesnažte se vyplnit

Více

7 osvědčených tipů jak vybudovat základnu věrných zákazníků

7 osvědčených tipů jak vybudovat základnu věrných zákazníků 7 osvědčených tipů jak vybudovat základnu věrných zákazníků 1. lekce Doporučení => nejlepší zdroj nových zakázek Malé a střední firmy dennodenně hledají ať už nové nebo staré, osvědčené marketingové taktiky

Více

CELKOVÝ VÝSLEDEK - STRUČNÝ PŘEHLED. Zaměstnanecký průzkum - ukázka

CELKOVÝ VÝSLEDEK - STRUČNÝ PŘEHLED. Zaměstnanecký průzkum - ukázka CELKOVÝ VÝSLEDEK - STRUČNÝ PŘEHLED Zaměstnanecký průzkum - ukázka SOUHRN SPOKOJENOST NÁVRATNOST 1022 respondentů VÝSLEDEK ZA JEDNOTLIVÉ KATEGORIE IDENTIFIKACE 13% 26% 61% ANGAŽOVANOST 11% 27% 62% SPOKOJENOST

Více

7 osvědčených tipů jak vybudovat základnu věrných zákazníků

7 osvědčených tipů jak vybudovat základnu věrných zákazníků 7 osvědčených tipů jak vybudovat základnu věrných zákazníků 7. lekce Jak se stát doporučitelným Chcete si udělat z doporučení seriózní nástroj, díky kterému budete stabilně získávat nové zakázky a obchodní

Více

HODNOTY. svoboda krása úspěch soucit odvaha vzdělání fyzická kondice pokora humor láska loajalita trpělivost respekt duchovnost rodina

HODNOTY. svoboda krása úspěch soucit odvaha vzdělání fyzická kondice pokora humor láska loajalita trpělivost respekt duchovnost rodina Cvičení 1: Vyjasněte si své hodnoty HODNOTY Žijete v souladu se svými hodnotami? Jste si vědomi svých hodnot? Dali jste si někdy čas na jasné definování a sepsání svých hodnot? Naplánovali jste si, že

Více

PRŮZKUM SPOKOJENOSTI S KVALITOU POSKYTOVANÝCH SLUŽEB

PRŮZKUM SPOKOJENOSTI S KVALITOU POSKYTOVANÝCH SLUŽEB PRŮZKUM SPOKOJENOSTI S KVALITOU POSKYTOVANÝCH SLUŽEB Vážení zákazníci, protože Vám chceme poskytovat kvalitní služby a servisní podporu, zajímá nás, jak jste s jejich poskytovanou kvalitou spokojeni a

Více

PŘÍSTUPY VZDĚLÁVACÍCH INSTITUCÍ KE SLEDOVATELNOSTI, DOSTUPNOSTI A SHODĚ S POŽADAVKY V ODBORNÉM VZDĚLÁVÁNÍ

PŘÍSTUPY VZDĚLÁVACÍCH INSTITUCÍ KE SLEDOVATELNOSTI, DOSTUPNOSTI A SHODĚ S POŽADAVKY V ODBORNÉM VZDĚLÁVÁNÍ PŘÍSTUPY VZDĚLÁVACÍCH INSTITUCÍ KE SLEDOVATELNOSTI, DOSTUPNOSTI A SHODĚ S POŽADAVKY V ODBORNÉM VZDĚLÁVÁNÍ Plura, J., Nenadál, J. Katedra kontroly a řízení jakosti FMMI VŠB-TU Ostrava ÚVOD V období od srpna

Více

KOMBINACE - IT - DO 1 ROKU VE SPOLEČNOSTI. Zaměstnanecký průzkum - ukázka

KOMBINACE - IT - DO 1 ROKU VE SPOLEČNOSTI. Zaměstnanecký průzkum - ukázka KOMBINACE - IT - DO 1 ROKU VE SPOLEČNOSTI Zaměstnanecký průzkum - ukázka SOUHRN SPOKOJENOST NÁVRATNOST 18 respondentů VÝSLEDEK ZA JEDNOTLIVÉ KATEGORIE IDENTIFIKACE 16% 31% 53% ANGAŽOVANOST 9% 1% 71% SPOKOJENOST

Více

ČESKÁ PROVOZNĚ EKONOMICKÁ FAKULTA ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE. Provozně Ekonomická Fakulta. Teze. Diplomová práce

ČESKÁ PROVOZNĚ EKONOMICKÁ FAKULTA ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE. Provozně Ekonomická Fakulta. Teze. Diplomová práce ČESKÁ PROVOZNĚ EKONOMICKÁ FAKULTA ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE Provozně Ekonomická Fakulta Teze Diplomová práce Faktory ovlivňující výkonnost a pracovní zaujetí zaměstnanců Bc. Tomáš Linhart 2003 Cíl

Více

Příloha č. 4 Dotazník analýza výsledku průzkumu u Komerční banky, a.s.

Příloha č. 4 Dotazník analýza výsledku průzkumu u Komerční banky, a.s. Příloha č. 4 Dotazník analýza výsledku průzkumu u Komerční banky, a.s. Spokojenost zákazníka 1 Obsah 1 Základní údaje Náhled dotazníku 3 Statistika respondentů 4 Přehled odpovědí 1. Je pro Vás využití

Více

MARKETINGOVÉ MINIMUM PRO FINANČNÍ ŘEDITELE V KONTEXTU AKTUÁLNÍ FINANČNÍ SITUACE

MARKETINGOVÉ MINIMUM PRO FINANČNÍ ŘEDITELE V KONTEXTU AKTUÁLNÍ FINANČNÍ SITUACE MARKETINGOVÉ MINIMUM PRO FINANČNÍ ŘEDITELE V KONTEXTU AKTUÁLNÍ FINANČNÍ SITUACE Ing. Jiří Nosek Sector Leader Financial Services & Digital Technology Praha, hotel Boscolo Prague, 3.10.2012 GfK 2012 CFO

Více

Jan Penkala ACOMWARE S.R.O

Jan Penkala ACOMWARE S.R.O Práce se zákazn kazníkem kem anebo možnosti růstu Jan Penkala ACOMWARE S.R.O. 9.11. 2011 ACOMWARE s.r.o., Business Park Průmyslová, Průmyslová 1472/11, 102 19, Praha 10, Tel.: 296 584 760, Fax: 296 584

Více

Vítejte u druhého videa Studio x51 academy

Vítejte u druhého videa Studio x51 academy Vítejte u druhého videa Studio x51 academy Díky za všechny fantastické reakce a dotazy, které se objevily u prvního videa. Ještě jednou bych vás chtěl vyzvat, abyste se stejně aktivně zapojili také do

Více

TEST - JSEM SÁM SEBOU?

TEST - JSEM SÁM SEBOU? BÝT SÁM SEBOU Být sám sebou, znamená zjistit a naplňovat svůj smysl života, ten opravdový, po kterém vnitřně toužíte. Někteří lidé ani nevědí, co je jejich smyslem života a je pro ně velice těžké ho definovat.

Více

MARKETING 1 Úvod do předmětu, základní pojmy, Ing.Miloslav Šašek

MARKETING 1 Úvod do předmětu, základní pojmy, Ing.Miloslav Šašek MARKETING 1 Úvod do předmětu, základní pojmy, Ing. Co je cílem předmětu. znát základní marketingové pojmy umět je je v praxi aplikovat lépe porozumět situaci na na trhu (empatie) lépe poznat své +/- +/-a

Více

I. JAK SI MYSLÍM, ŽE MOHU BÝT PRO TÝM PROSPĚŠNÝ:

I. JAK SI MYSLÍM, ŽE MOHU BÝT PRO TÝM PROSPĚŠNÝ: Test týmových rolí Pokyny: U každé otázky (I - VII), rozdělte 10 bodů mezi jednotlivé věty podle toho, do jaké míry vystihují vaše chování. V krajním případě můžete rozdělit těchto 10 bodů mezi všechny

Více

CERTIFIKOVANÝ KURZ: DIGITÁLNÍ MARKETING

CERTIFIKOVANÝ KURZ: DIGITÁLNÍ MARKETING CERTIFIKOVANÝ KURZ: DIGITÁLNÍ MARKETING V třiceti hodinách našeho kurzu se podrobně seznámíte s těmito tématy: Modul č. 01: Úvod do digitálního marketingu Modul č. 02: Optimalizace pro vyhledávače (SEO)

Více

Představte si, že hledáte dovolenou v Itálii. Co uděláte? Půjdete na italský vyhledávač a zadáte tam klíčové slovo vacanze in Italia?

Představte si, že hledáte dovolenou v Itálii. Co uděláte? Půjdete na italský vyhledávač a zadáte tam klíčové slovo vacanze in Italia? nebo alespoň ne tolik, kolik byste sami chtěli. Představte si, že hledáte dovolenou v Itálii. Co uděláte? Půjdete na italský vyhledávač a zadáte tam klíčové slovo vacanze in Italia? Jedním z nejprozaičtějších

Více

Vliv marketingu na obchodní výsledky B2B firem

Vliv marketingu na obchodní výsledky B2B firem Vliv marketingu na obchodní výsledky B2B firem Květen 2013 B-inside s.r.o. Šmeralova 12, 170 00 Praha Vavrečkova 5262, 760 01 Zlín IČ: 24790648 DIČ: CZ24790648 Telefon: +420 608 048 048 www.b-inside.cz

Více

Business Development Rozvoj podniku

Business Development Rozvoj podniku Marketing vytváření obchodních příležitostí pomocí: udržením stávajících zákazníků přilákáním nových zákazníků Tržby vyhráním zakázky Zákaznická služba Cíle společnosti, které ovlivňují marketingové činnosti:

Více

Expertní studie VÝZKUM FAKTORŮ PŘECHODU OD INDUSTRIÁLNÍ EKONOMIKY KE ZNALOSTNÍ A PODNIKAVÉ EKONOMICE V PODMÍNKÁCH MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE

Expertní studie VÝZKUM FAKTORŮ PŘECHODU OD INDUSTRIÁLNÍ EKONOMIKY KE ZNALOSTNÍ A PODNIKAVÉ EKONOMICE V PODMÍNKÁCH MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE VÝZKUM FAKTORŮ PŘECHODU OD INDUSTRIÁLNÍ EKONOMIKY KE ZNALOSTNÍ A PODNIKAVÉ EKONOMICE V PODMÍNKÁCH MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE VYSOKÁ ŠKOLA PODNIKÁNÍ, A.S. říjen - listopad 2010 Obsah 1. HYPOTÉZY A CÍLE VÝZKUMU...

Více

SOCIÁLNÍ SÍTĚ PRO B2B FIRMY - ZA KAŽDOU FIRMOU HLEDEJ ČLOVĚKA

SOCIÁLNÍ SÍTĚ PRO B2B FIRMY - ZA KAŽDOU FIRMOU HLEDEJ ČLOVĚKA SOCIÁLNÍ SÍTĚ PRO B2B FIRMY - ZA KAŽDOU FIRMOU HLEDEJ ČLOVĚKA Adam Zbiejczuk (influencer.cz) 8.10.2015 Než začneme: nejsem guru... 1997: HTML 2000: blog 2006: Facebook 2007: Web 2.0 2007-9: mbank 2009-11:

Více

VÝSLEDKY VÝZKUMU. indikátor ECI/TIMUR A.1 SPOKOJENOST OBYVATEL S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM V PROSTĚJOVĚ

VÝSLEDKY VÝZKUMU. indikátor ECI/TIMUR A.1 SPOKOJENOST OBYVATEL S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM V PROSTĚJOVĚ VÝSLEDKY VÝZKUMU indikátor ECI/TIMUR A.1 SPOKOJENOST OBYVATEL S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM V PROSTĚJOVĚ Realizace průzkumu, zpracování dat a vyhodnocení: Střední odborná škola podnikání a obchodu, spol. s r.o.

Více

100 DNÍ. integrace v nové manažerské pozici ŽIVOTNOST MANAŽERA V ROLI SE ZA POSLEDNÍCH 5 LET SNÍŽILA ZE 4,5 NA 3,6 ROKU

100 DNÍ. integrace v nové manažerské pozici ŽIVOTNOST MANAŽERA V ROLI SE ZA POSLEDNÍCH 5 LET SNÍŽILA ZE 4,5 NA 3,6 ROKU -20 1 DEN 100 integrace v nové manažerské pozici ŽIVOTNOST MANAŽERA V ROLI SE ZA POSLECH 5 LET SNÍŽILA ZE 4,5 NA 3,6 ROKU 92% MANAŽERŮ SE NEDOSTATEČNĚ VĚNUJE INTEGRACI V NOVÉ ROLI A FINÁLNĚ SI TAK BLOKUJE

Více

Metodika SWOT analýzy

Metodika SWOT analýzy Metodika SWOT analýzy Praha, 7. 1. 2011, 23:42 Strategické řízení firmy využívá pro svá rozhodování několik analýz. K těm nejvíce známým patří SWOT analýza. Její význam je neoddiskutovatelný, neboť její

Více

Metodika poradenství. Vypracovali: Jiří Šupa Edita Kremláčková

Metodika poradenství. Vypracovali: Jiří Šupa Edita Kremláčková Metodika poradenství Vypracovali: Jiří Šupa Edita Kremláčková Úvod V následujícím textu je popsán způsob vedení rozhovoru s klientem, jehož cílem je pomoci klientovi prozkoumat jeho situaci, která ho přivedla

Více

Marketingové aktivity B2B firem a struktura marketingových rozpočtů Jaro 2014

Marketingové aktivity B2B firem a struktura marketingových rozpočtů Jaro 2014 Marketingové aktivity B2B firem a struktura marketingových rozpočtů Jaro 2014 B-inside s.r.o. Šmeralova 12, 170 00 Praha Vavrečkova 5262, 760 01 Zlín IČ: 24790648 DIČ: CZ24790648 Telefon: +420 608 048

Více

Marketing & průzkum trhu únor 2014. Pavlína Langerová, AUDICA

Marketing & průzkum trhu únor 2014. Pavlína Langerová, AUDICA únor 2014 Pavlína Langerová, AUDICA Odborné školení v rámci projektu Odborné vzdělávání zaměstnanců společnosti RILEXTRADERS reg.č.: CZ.1.04/1.1.02/94.01311 co je to praktický marketing jak si udělat průzkum

Více

HR controlling. Ing. Jan Duba HRDA 26.9.2014

HR controlling. Ing. Jan Duba HRDA 26.9.2014 HR controlling Ing. Jan Duba HRDA 26.9.2014 Anotace Zkušenosti s nastavováním systému měření výkonu pracovních skupin a jednotlivců Jak zavést živý controlling pro řízení firmy? Anotace Interim HR manažer

Více

Změna Leadershipu: jak na to?

Změna Leadershipu: jak na to? Změna Leadershipu: jak na to? PhDr. Jana Novotná Ing. Mgr. Rostislav Benák Obsah 1. Zrod projektu, příprava, design 2. Cíle projektu 3. Fáze projektu (Q1 07 Q1 08) 4. Výsledky první etapy projektu a prozření

Více

Hodnocení webových stránek města Žamberk 2012 - PDF report. 2 Náhled dotazníku 4. 3 Statistika respondentů 7

Hodnocení webových stránek města Žamberk 2012 - PDF report. 2 Náhled dotazníku 4. 3 Statistika respondentů 7 Hodnocení webových stránek města Žamberk 2012 Obsah 1 Základní údaje 3 2 Náhled dotazníku 4 3 Statistika respondentů 7 4 Přehled odpovědí 8 1. Jak obtížná je orientace na našich webových stránkách?.............................

Více

WORKSHOP NO.3 Podnikatelský plán. Specifikace podnikatelského plánu. Obsah podnikatelského plánu - obecně. Můj podnikatelský plán pro investora.

WORKSHOP NO.3 Podnikatelský plán. Specifikace podnikatelského plánu. Obsah podnikatelského plánu - obecně. Můj podnikatelský plán pro investora. WORKSHOP NO.3 Podnikatelský plán Specifikace podnikatelského plánu. Obsah podnikatelského plánu - obecně. Můj podnikatelský plán pro investora. Co je podnikatelský plán? Specifikace podnikatelského plánu

Více

E - COMMERCE. Volně prodejná analýza trhu, potenciálu konkurence a úspěšnosti vašeho podnikání.

E - COMMERCE. Volně prodejná analýza trhu, potenciálu konkurence a úspěšnosti vašeho podnikání. 2011 E - COMMERCE Volně prodejná analýza trhu, potenciálu konkurence a úspěšnosti vašeho podnikání. Jak velký je trh? A jak váš segment? Jaký je vývoj trhu za posledních 10 let? Jaké jsou trendy? Kde je

Více

DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU

DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU Projekt MOTIVALUE Jméno: Třida: Pokyny Prosím vyplňte vaše celé jméno. Vaše jméno bude vytištěno na informačním listu s výsledky. U každé ze 44 otázek vyberte a nebo

Více

VÝSLEDKY VÝZKUMU. indikátor ECI/TIMUR A.1 SPOKOJENOST OBYVATEL S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM V PROSTĚJOVĚ

VÝSLEDKY VÝZKUMU. indikátor ECI/TIMUR A.1 SPOKOJENOST OBYVATEL S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM V PROSTĚJOVĚ VÝSLEDKY VÝZKUMU indikátor ECI/TIMUR A.1 SPOKOJENOST OBYVATEL S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM V PROSTĚJOVĚ Realizace průzkumu, zpracování dat a vyhodnocení: Střední odborná škola podnikání a obchodu, spol. s r.o.

Více

VÝSLEDKY VÝZKUMU. indikátor ECI/TIMUR A.1 SPOKOJENOST OBYVATEL S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM V PROSTĚJOVĚ

VÝSLEDKY VÝZKUMU. indikátor ECI/TIMUR A.1 SPOKOJENOST OBYVATEL S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM V PROSTĚJOVĚ VÝSLEDKY VÝZKUMU indikátor ECI/TIMUR A.1 SPOKOJENOST OBYVATEL S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM V PROSTĚJOVĚ Realizace průzkumu, zpracování dat a vyhodnocení: Střední odborná škola podnikání a obchodu, spol. s r.o.

Více

RESPONDENTI DLE EKONOMICKÉ AKTIVITY

RESPONDENTI DLE EKONOMICKÉ AKTIVITY Vyhodnocení dotazníkového šetření Dotazníkové šetření proběhlo v roce 2014. Respondenti měli možnost vyplnit buď tištěnou, nebo elektronickou verzi dotazníku. Tištěná verze dotazníku byla distribuována

Více

VÝSLEDKY VÝZKUMU. indikátor ECI/TIMUR A.1 SPOKOJENOST OBYVATEL S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM V PROSTĚJOVĚ

VÝSLEDKY VÝZKUMU. indikátor ECI/TIMUR A.1 SPOKOJENOST OBYVATEL S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM V PROSTĚJOVĚ VÝSLEDKY VÝZKUMU indikátor ECI/TIMUR A.1 SPOKOJENOST OBYVATEL S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM V PROSTĚJOVĚ Realizace průzkumu, zpracování dat a vyhodnocení: Střední odborná škola podnikání a obchodu, spol. s r.o.

Více

Rodinné firmy. Výzkum pro AMSP ČR. Červen 2013

Rodinné firmy. Výzkum pro AMSP ČR. Červen 2013 Rodinné firmy Výzkum pro AMSP ČR Červen 2013 Marketingové pozadí a cíle výzkumu Marketingové pozadí Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR sdružuje na otevřené, nepolitické platformě malé

Více

Faily při tvorbě e-shopů,

Faily při tvorbě e-shopů, Faily při tvorbě e-shopů, za které zaplatíte víc, než za celý e-shop Marek Čevelíček Twitter: @mcevel Nefunkční weby a e-shopy Proč existuje tolik nefunkčních webů a e-shopů? 1/ nevím, jak udělat funkční

Více

Vzor pro provádění národních standardů kvality

Vzor pro provádění národních standardů kvality Vzor pro provádění národních standardů kvality Úvod Pro některé poskytovatele ústavních služeb je provádění národních standardů obtížné. Je to zčásti důsledkem toho, že standardy nemají v současné době

Více

6 tipů. pro Strategii k radosti. Michal Kolář www.kolami.cz

6 tipů. pro Strategii k radosti. Michal Kolář www.kolami.cz 6 tipů pro Strategii k radosti Michal Kolář www.kolami.cz Do rukou se Vám dostává ebook 6 tipů pro Strategii k radosti s tipy, které dokáží posunout affiliate spolupráci v kombinaci s PPC reklamou na jiný

Více

Podnikání na Amazonu - Workshop Brno

Podnikání na Amazonu - Workshop Brno Workshop Podnikání na Amazonu - Workshop Brno Brno Workshop Jak vybrat produkt pro prodej na Amazonu Jan Furiš CO SE DOZVÍTE V TÉTO PREZENTACI? Podíváme se, jak vydělává peníze podnikatel Elon Musk a co

Více

Zjišťování spokojenosti s pečovatelskou službou v Kolovči a na Zichově

Zjišťování spokojenosti s pečovatelskou službou v Kolovči a na Zichově Zjišťování spokojenosti s pečovatelskou službou v Kolovči a na Zichově I. Metoda zjišťování a zpracování získaných údajů Pro zjišťování spokojenosti klientů s naší pečovatelskou službou jsme zvolili metodu

Více

FAKULTA NÁZEV PROJEKTU

FAKULTA NÁZEV PROJEKTU NÁZEV ŠKOLY FAKULTA NÁZEV PROJEKTU Autoři projektu: Jméno/a autora/ů v abecedním pořadí, studijní obor autora/ů.. ČESTNÉ PROHLÁŠENÍ My, níže podepsaní studenti školy tímto čestně prohlašujeme, že jsme

Více

Průzkum spokojenosti zaměstnanců

Průzkum spokojenosti zaměstnanců Vážení zaměstnanci,vyplněním tohoto dotazníku nám můžete pomoci získat objektivní pohled naspokojenost zaměstnanců v naší společnosti a následně zlepšit pracovní podmínky.odpovědi, které uvedete jsou zcela

Více

Co by mělo HR přinést do byznysu Vnímání přidané hodnoty HR manažerů očima jejich hlavních zákazníků. O průzkumu... 20 otázek 30 generálních ředitelů a ředitelek > 100 milionů obratu ročně > 100 zaměstnanců

Více

35 ZPŮSOBŮ JAK OUTSOURCINGEM PODPOŘIT VAŠE PODNIKÁNÍ

35 ZPŮSOBŮ JAK OUTSOURCINGEM PODPOŘIT VAŠE PODNIKÁNÍ 35 ZPŮSOBŮ JAK OUTSOURCINGEM PODPOŘIT VAŠE PODNIKÁNÍ KREATIVNÍ PRÁCE 1. TVORBA BLOGU Nezáleží na tom, o čem váš blog je. Důležité je, aby byl neustále aktuální, s relevantními informacemi a aktivní ve

Více

3 KAMPANĚ. Která z nich je pro vás ta pravá?

3 KAMPANĚ. Která z nich je pro vás ta pravá? 3 KAMPANĚ Která z nich je pro vás ta pravá? Výzkum ohledně programování alternativních narativů a kontranarativů ukazuje, že řada kampaní není nastavena tak, aby zasáhla konkrétní cílové publikum a změnila

Více

BUSINESS CANVAS. programu Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji 2019 RRC/09/2019 (dále jen Program )

BUSINESS CANVAS. programu Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji 2019 RRC/09/2019 (dále jen Program ) BUSINESS CANVAS programu Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji 2019 RRC/09/2019 (dále jen Program ) Pro rychlou orientaci ve vašem BusinessCanvasu a pro souhrnné poznání vašeho podnikatelského záměru

Více

Marketingový plán základ podnikatelského plánu část 1 MUDr. Jan Šrogl 14.5.2013

Marketingový plán základ podnikatelského plánu část 1 MUDr. Jan Šrogl 14.5.2013 Marketingový plán základ podnikatelského plánu část 1 MUDr. Jan Šrogl 14.5.2013 Co je podnikatelský plán? Psaný dokument, ve kterém je sepsána Vaše podnikatelská činnost Má odpovídat skutečnosti bez příkras

Více

Psychodiagnostika Hogan a 360 dotazník

Psychodiagnostika Hogan a 360 dotazník Psychodiagnostika Hogan a 360 dotazník Na svých pozicích řešíte množství situací a vztahů, které jsou pro vás náročnější než jiné a pravděpodobně si kladete otázku proč. Jednou z možností, jak na tuto

Více

E-shop Akademie

E-shop Akademie E-shop Akademie 2017 28. 10. 2017 Poslání firmy vyjadřuje filosofii a směr, kterým se má firma ubírat. Poslání firmy se v našem podání skládá z vize, mise a řešení. Vize je důvod, proč firma vůbec vznikla.

Více

Na co je Retarget? Jak Retarget využít?

Na co je Retarget? Jak Retarget využít? retarget manuál Retarget je službou kontextové reklamní sítě Etarget. Na rozdíl od klasické kontextové reklamy cílí na lidi, kteří navštíví Váš web. To znamená, že již mají základní znalost Vašich produktů

Více

Úvod do on-line marketingu

Úvod do on-line marketingu Úvod do on-line marketingu Lektor: Jiří Eder Obsah videosemináře co je on-line marketing možnosti,výhody a rizika on-line marketingu pozice on-line marketingu v marketingovém mixu stanovení cílů a měření

Více

8 KROKŮ JAK ZÍSKAT FIREMNÍ ZÁKAZNÍKY

8 KROKŮ JAK ZÍSKAT FIREMNÍ ZÁKAZNÍKY NOVINKA 8kr okůj a kz í s ka t fir e mní z á ka z ní ky J e dnoduc hýnávodkr okz akr oke m Pr ů v o d c ep r ov š e c h n y, k d oc h t ě j í z í s k a t n o v éz a k á z k yuf i r e m ING. PAVEL HRDLIČKA

Více

Spokojenost zaměstnanců

Spokojenost zaměstnanců DOMOV PRO SENIORY STACHY KŮSOV, příspěvková organizace Kůsov č. 1, Stachy, 384 73, IČ: 00477095, tel. +420 388 428 213, e-mail: gal.ladislav@gmail.com, www.domovkusov.cz Spokojenost zaměstnanců Metodika

Více

Marketingový výzkum 10. Výzkum spokojenosti Analýza image

Marketingový výzkum 10. Výzkum spokojenosti Analýza image Marketingový výzkum 10 Výzkum spokojenosti Analýza image Měření spokojenosti zákazníků Periodické hodnocení, nástroj zlepšování kvality Spokojenost = soulad mezi očekávanou a získanou hodnotou Vliv na

Více

Marketingový výzkum. Ing. Martina Ortová, Ph.D. Technická univerzita v Liberci. Projekt TU v Liberci

Marketingový výzkum. Ing. Martina Ortová, Ph.D. Technická univerzita v Liberci. Projekt TU v Liberci Tento materiál vznikl jako součást projektu, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Marketingový výzkum Ing., Ph.D. Technická univerzita v Liberci Projekt 1 Technická

Více

Prodej to! Návod jak na to. Filip Novák, DiS.

Prodej to! Návod jak na to. Filip Novák, DiS. Prodej to! Návod jak na to Filip Novák, DiS. Obsah 1 1. Obsah 2. Lidé nakupují to, co potřebují, ale i to, pro co se nadchnou a nepotřebují 3. Neprodávejte produkt, ale celou zkušenost 4. Demonstrujte

Více

Canon Business Services

Canon Business Services Canon Business Services Přeměna vašeho podniku Canon Business Services Chování zákazníků se mění rychleji než kdykoliv předtím a vaše organizace musí být připravena na změnu ve způsobu, jakým vytváříte

Více

5/1/2014 DANA VZOROVÁ PTSI. Personal Talents and Skills Inventory Frantisek Vlčík

5/1/2014 DANA VZOROVÁ PTSI. Personal Talents and Skills Inventory Frantisek Vlčík 5/1/2014 PTSI DANA VZOROVÁ Personal Talents and Skills Inventory Frantisek Vlčík Úvod Výzkumy ukazují, že nejefektivnější lidé jsou ti, kteří rozumí sami sobě. Znají své silné a slabé stránky. Díky tomu

Více

Směrnice rektora č. 3/2014 Hodnocení kvality studia z pohledu studentů

Směrnice rektora č. 3/2014 Hodnocení kvality studia z pohledu studentů Vysoká škola sociálně správní, Institut celoživotního vzdělávání Havířov o.p.s. Vysoká škola sociálně správní, Havířov Směrnice rektora č. 3/2014 Hodnocení kvality studia z pohledu studentů Článek 1 Úvodní

Více

Chcete více poptávek a nové kontakty na zákazníky? Potřebujete zvýšit výkon internetového obchodu?

Chcete více poptávek a nové kontakty na zákazníky? Potřebujete zvýšit výkon internetového obchodu? Web Management Start Web Management Start Příležitost pro efektivní rozvoj podnikání na internetu. Chcete více poptávek a nové kontakty na zákazníky? Potřebujete zvýšit výkon internetového obchodu? Trápí

Více

VĚRNÉ ZÁKAZNÍKY PRO VŠECHNY

VĚRNÉ ZÁKAZNÍKY PRO VŠECHNY VĚRNÉ ZÁKAZNÍKY PRO VŠECHNY MOŽNOSTI UZAVŘENÉHO PLATEBNÍHO SYSTÉMU SMARTSHOP JSOU TÉMĚŘ NEOMEZENÉ: VLASTNÍ VĚRNOSTNÍ SYSTÉM, DÁRKOVÉ, ZÁKAZNICKÉ NEBO ZAMĚSTNANECKÉ KARTY NEBO TŘEBA E-VOUCHER. JEDNODUCHÁ

Více

Akademie zákaznické zkušenosti Nejlíp nám to šlape, když vám to klape. Koučovací model GROW

Akademie zákaznické zkušenosti Nejlíp nám to šlape, když vám to klape. Koučovací model GROW Akademie zákaznické zkušenosti Nejlíp nám to šlape, když vám to klape. Koučovací model GROW Role kouče Každý kouč by se měl snažil odemknout potenciál ostatních. Model GROW přináší jednoduchý návod, jak

Více

Scénář ukázkového testu Přetištěno z knihy Nenuťte uživatele přemýšlet! 2010 Steve Krug

Scénář ukázkového testu Přetištěno z knihy Nenuťte uživatele přemýšlet! 2010 Steve Krug Scénář ukázkového testu Přetištěno z knihy Nenuťte uživatele přemýšlet! 2010 Steve Krug Ve webovém prohlížeči by měla být načtení nějaká neutrální stránka, například Google. Dobrý den. Jmenuji se a budu

Více

LIDSKÉ ZDROJE A EFEKTIVNOST FUNGOVÁNÍ VEŘEJNÉ SPRÁVY

LIDSKÉ ZDROJE A EFEKTIVNOST FUNGOVÁNÍ VEŘEJNÉ SPRÁVY LIDSKÉ ZDROJE A EFEKTIVNOST FUNGOVÁNÍ VEŘEJNÉ SPRÁVY L.Měrtlová Z.Dostálová ÚVOD Společnosti zaměřené na poskytování služeb, zejména služeb náročných na znalostech začaly dosahovat vyšších zisků, vyšší

Více

Datec News 2010/1. OBSAH Datum vydání:

Datec News 2010/1. OBSAH Datum vydání: 1 OBSAH Datum vydání: 25.1.2010 1. 2. Jak lze rozšířit své obchodní aktivity v době krize s minimem investic a maximem profitu - Ing. Jindřich Hegmon Rozšíření zákaznických a promočních systémů - Karel

Více

Průzkum rozhodování žáků devátých tříd. Studie Než zazvoní

Průzkum rozhodování žáků devátých tříd. Studie Než zazvoní Průzkum rozhodování žáků devátých tříd Studie Než zazvoní 26. září 2016 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie společnosti Než zazvoní, která mapuje proces rozhodování

Více

Jak dělat marketing srdcem a vydělávat

Jak dělat marketing srdcem a vydělávat Jak dělat marketing srdcem a vydělávat 10 kroků jak nastartovat podnikání Mgr. Soňa Uhrová www.koucinksrdcem.cz Obsah Můj příběh 4 Co je to marketing? 5 Krok první: Vím, jaký je můj obor podnikání 6 Krok

Více

XXV. Slovensko-Polsko-České geodetické dny

XXV. Slovensko-Polsko-České geodetické dny XXV. Slovensko-Polsko-České geodetické dny Karel Večeře Bratislava 6. června 2019 1989 2019 Praha 8.10.2018 2 Čeho jsme dosáhli po 25 letech? Informace z KN snadno dostupné on-line Vklady práv předvídatelnost,

Více

Jak najít své EW? Proč a jak budovat svou EW skupinu?! Jednoduše a efektivně

Jak najít své EW? Proč a jak budovat svou EW skupinu?! Jednoduše a efektivně Proč a jak budovat svou EW skupinu?! Jednoduše a efektivně Každý úspěšný člověk, jestliže chce dosáhnout svého cíle, se musí věnovat své práci na 100%. Náš cíl je jasný. Vydělávat snadno, rychle a neomezené

Více

MODUL 1 ZAČÍNÁME S BLOGEM

MODUL 1 ZAČÍNÁME S BLOGEM MODUL 1 ZAČÍNÁME S BLOGEM V prvním modulu se dozvíte, jak vám blog může ve vašem podnikání pomoci. Stanovíte si téma blogu, jeho cíl a také cílového návštěvníka, kterému budete přizpůsobovat obsah na vašem

Více

Projektová fiše. Cíle modulu. SWOT analýza. SWOT analýza. SWOT analýza - přehled. SWOT Analýza vnitřního prostředí

Projektová fiše. Cíle modulu. SWOT analýza. SWOT analýza. SWOT analýza - přehled. SWOT Analýza vnitřního prostředí Cíle modulu Všeobecné seznámení se strukturou a cílem projektové fiše obeznámení se základními principy tvorby SWOT analýzy projektů (vyhodnocení, návaznosti apod.) dokázat stanovit cíle projektu dle kritérií

Více

Poradce vs. klient. Biostrukturální prodej a marketing KONFERENCE FINANČNÍCH PORADCŮ 2018: 29. listopad 2018 / PRAHA / 5 sálů s programem

Poradce vs. klient. Biostrukturální prodej a marketing KONFERENCE FINANČNÍCH PORADCŮ 2018: 29. listopad 2018 / PRAHA / 5 sálů s programem KONFERENCE FINANČNÍCH PORADCŮ 2018: Poradce vs. klient 29. listopad 2018 / PRAHA / 5 sálů s programem Biostrukturální prodej a marketing Milan Zajíček, Pražská manažerská akademie, s.r.o. Dotazy řečníkům:

Více

Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. KMK ML Základy marketingu

Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. KMK ML Základy marketingu Základy marketingu (B_Zmar) ZS 09 Bakalářské studium Garant předmětu: Ing.Miloslav Vaňák Vyučující:.. Ing. M. Vaňák Typ studijního předmětu: povinný roč./sem.:.. 1/1 Rozsah studijního předmětu:.. 6 (KS)

Více

EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PODNIKATELSKÝ ZÁMĚR PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI. Petra Koťátková

EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PODNIKATELSKÝ ZÁMĚR PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI. Petra Koťátková EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PODNIKATELSKÝ ZÁMĚR PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Petra Koťátková Co se dnes dozvíte Proč mít podnikatelský plán Jednotlivé části podnikatelského plánu Konkrétní příklady

Více

SWOT ANALÝZA. Obchodní akademie, Vyšší odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Uherské Hradiště Název DUMu

SWOT ANALÝZA. Obchodní akademie, Vyšší odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Uherské Hradiště Název DUMu SWOT ANALÝZA Název školy Obchodní akademie, Vyšší odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Uherské Hradiště Název DUMu VY_32_INOVACE_EKO1014 Autor Ing. Adéla Hrabcová Datum 5. 4.

Více

SWOT ANALÝZA. Příloha č. 2, Pracovní list č. 1 SWOT analýza 28.4.2014. SWOT analýza - obsah. SWOT analýza. 1. Základní informace a princip metody

SWOT ANALÝZA. Příloha č. 2, Pracovní list č. 1 SWOT analýza 28.4.2014. SWOT analýza - obsah. SWOT analýza. 1. Základní informace a princip metody SWOT ANALÝZA 1 SWOT analýza - obsah 1. Základní informace a princip metody 2. Vnější a vnitřní faktory 3. Užitečné tipy a příklady z praxe 2 SWOT analýza I. ZÁKLADNÍ INFORMACE A PRINCIP METODY 3 1 SWOT

Více

Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. KMK ML Základy marketingu

Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. KMK ML Základy marketingu Základy marketingu (B_Mar) ZS 09 Bakalářské studium Garant předmětu: Ing.Miloslav Vaňák Vyučující:.. Ing. M. Vaňák Typ studijního předmětu: povinný roč./sem.:.. 1/1 Rozsah studijního předmětu:.. 2/0/0

Více

VĚRNÉ ZÁKAZNÍKY PRO VŠECHNY

VĚRNÉ ZÁKAZNÍKY PRO VŠECHNY VĚRNÉ ZÁKAZNÍKY PRO VŠECHNY MOŽNOSTI UZAVŘENÉHO PLATEBNÍHO SYSTÉMU SMARTSHOP JSOU TÉMĚŘ NEOMEZENÉ: VLASTNÍ VĚRNOSTNÍ SYSTÉM, DÁRKOVÉ, ZÁKAZNICKÉ NEBO ZAMĚSTNANECKÉ KARTY NEBO TŘEBA E-VOUCHER. JEDNODUCHÁ

Více

TEZE K DIPLOMOVÉ PRÁCI. Reklama na internetu

TEZE K DIPLOMOVÉ PRÁCI. Reklama na internetu ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE Provozně ekonomická fakulta Katedra informačních systémů TEZE K DIPLOMOVÉ PRÁCI Reklama na internetu Vedoucí práce: Ing. Jarolímek Praha, 2005 Internet jako nejmladší

Více

INTRO. Očekávaný přínos pro byznys však u drtivé většiny těchto značek nikdy nepřijde. Na českém Facebooku vydělává pouze 15 % firem.

INTRO. Očekávaný přínos pro byznys však u drtivé většiny těchto značek nikdy nepřijde. Na českém Facebooku vydělává pouze 15 % firem. INTRO Založit si facebookový profil nic nestojí, proto to dříve či později udělá každá druhá firma, neziskovka nebo živnostník. Hned po webových stránkách je dnes v Česku Facebook nejběžnější online platformou.

Více

ZAMĚSTNANECKÝ PRŮZKUM

ZAMĚSTNANECKÝ PRŮZKUM www.tcconline.cz ZAMĚSTNANECKÝ PRŮZKUM VÝSTUPNÍ ZPRÁVA - IT - 1-5 LET Zaměstnanecký průzkum - ukázka SHRN UTÍ SPOKOJENOST NÁVRATNOST 9 respondentů NEJLÉPE HODNOCENÉ OTÁZKY Členy top managementu vnímám

Více

Role marketingu a vliv na obchodní výsledky

Role marketingu a vliv na obchodní výsledky 2 Role marketingu a vliv na obchodní výsledky Marketing B2B firem v ČR Jaké slovo má marketing ve firmě a jak ovlivňuje skutečné obchodní výsledky firmy? Šmeralova 12, 170 00 Praha 7 Vavrečkova 5262, 760

Více

PRŮZKUM SPOKOJENOSTI ZAMĚSTNANCŮ. Jak se cítíme v Terra Group?

PRŮZKUM SPOKOJENOSTI ZAMĚSTNANCŮ. Jak se cítíme v Terra Group? PRŮZKUM SPOKOJENOSTI ZAMĚSTNANCŮ Jak se cítíme v Terra Group? SLOVO ÚVODEM Vážení kolegové, Ve dnech 30.3 13.4.2016 byl ve společnosti Terra Group realizován průzkum spokojenosti zaměstnanců. Průzkum byl

Více

Plánujete svatbu a nevíte, podle čeho vybírat fotografa? Právě se vám do ruky dostala přehledná příručka.

Plánujete svatbu a nevíte, podle čeho vybírat fotografa? Právě se vám do ruky dostala přehledná příručka. Plánujete svatbu a nevíte, podle čeho vybírat fotografa? Právě se vám do ruky dostala přehledná příručka. Předmluva Svatebních fotografů je v dnešní době na trhu opravdu hodně. Ale kdo se má vyznat v tom,

Více

PRŮZKUM NEZISKOVÉHO SEKTORU

PRŮZKUM NEZISKOVÉHO SEKTORU Pracovní podklad na PS 13.1.2016 šetření NNO PRŮZKUM NEZISKOVÉHO SEKTORU Úvod Pro tvorbu strategického plánu rozvoje města Opočna je nezbytné získat názory, podněty a připomínky všech aktérů, subjektů

Více

14 naprosto nezbytných otázek a odpovědí, než začnete s email marketingem

14 naprosto nezbytných otázek a odpovědí, než začnete s email marketingem 14 naprosto nezbytných otázek a odpovědí, než začnete s email marketingem Bez znalostí a informací se podnikatelé a firmy často pouštějí do mnoha marketingových činností. Ty jim nakonec více škodí, než

Více

Hodnocení spokojenosti ambulantních pacientů Stodská nemocnice

Hodnocení spokojenosti ambulantních pacientů Stodská nemocnice Hodnocení spokojenosti ambulantních pacientů Stodská nemocnice Zřejmě většina ambulantních pacientů Stodské nemocnice byla spokojena s úrovní péče a v případě potřeby by doporučili ošetření v nemocnici

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření 2016

Vyhodnocení dotazníkového šetření 2016 Statutární město Ostrava Úřad městského obvodu Slezská Ostrava Odbor sociálních věcí Vyhodnocení dotazníkového šetření 216 V roce 216 bylo provedeno oddělením sociálních služeb, odboru sociálních věcí

Více

Přihlášky na střední: Kdy je deváťáci podávají a co je ovlivňuje

Přihlášky na střední: Kdy je deváťáci podávají a co je ovlivňuje Přihlášky na střední: Kdy je deváťáci podávají a co je ovlivňuje Studie občanského sdružení Než zazvoní 25. února 2013 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší studie občanského

Více

Životní cyklus firmy VYHODNOCENÍ TESTU

Životní cyklus firmy VYHODNOCENÍ TESTU Životní cyklus firmy VYHODNOCENÍ TESTU 1 Děkujeme Vám za vyplnění testu na našich webových stránkách. Tento úvodní test vznikl jako důsledek stavu na trhu nejen v České republice po roce 2008. Rok 2008

Více