WinFAS. mzdy 2b. Praktický úvod do WinFASu Zpracování stavů u PPV

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "WinFAS. mzdy 2b. Praktický úvod do WinFASu Zpracování stavů u PPV"

Transkript

1 mzdy 2b Praktický úvod do WinFASu Zpracování stavů u PPV verze z

2 Zadání WinFAS Zadání úkolů pro příklady zpracování stavů u PPV (neschopenek, OČR, PPM, ) 1) Výpočet vyměřovacích základů pro nemocenské dávky (jen velké organizace) - výpočet proveďte pro všechny zaměstnance (osoby) 2) Pořízení neschopenky u PPV (velké i malé organizace) - pořiďte neschopenku pro zaměstnance č. 2 - Brabec Jiří - zapište neschopenku stav ( ) začínající a ukončený ) Zpracování stavů za všechny osoby - výpočet proveďte pro všechny zaměstnance (osoby) 4) Příklady pořízení různých typů neschopenek nepořizujte, jen přečtěte a zapamatujte - tento příklad si pouze přečtěte, ale nevyplňujte do WinFASu (vzorová firma na něj není připravena) POZOR! Vzorový příklad se odehrává v říjnu 2004, proto prosím přizpůsobte zapisované datumy tomuto období. Při zápisu do WinFASu postupujte podle návodu napsaného v kapitole řešení. Doporučené materiály k přečtení: Určitě si přečtěte - WINFAS první kroky - Doprovodná příručka ke školení - Základy ovládání IS WinFAS - Centrální manažer Slovník - termíny a zkratky využívané v tomto příkladu PPV - pracovněprávní vztah HPP - hlavní pracovní poměr RČ - rodné číslo KUK - ovládací prvek, sloužící k převzetí údajů z nadřízeného číselníku - podrobněji se o něm dočtete v Doprovodné příručce - Základy ovládání WinFASu Řízení lidských zdrojů - takto se jmenuje agenda mzdy ve WinFASu - využívá se také zkratka RLZ Číslo okna Každé okno ve WinFASu má svůj unikátní kód, který slouží k jeho identifikaci. Kód se nachází v pravém horním rohu okna. Pokud je v popisu řešení toho příkladu zmíněn kód okna, je vždy uveden v kulatých závorkách za názvem okna. Příklad: Pracovněprávní vztahy (PPV) - (pn2750)

3 Řešení WinFAS 1) Výpočet vyměřovacích základů pro nemocenské dávky Provádějí pouze tzv. velké organizace. 1. Spusťte aplikaci *7000 Zpracování mezd (Ve stromečku Centrálního manažeru ji naleznete (27) Řízení lidských rdrojů / (27Z) Zpracování mezd.) - klepněte na rozbalovátko Oblast výpočtu a vyberte možnost průměry na nemoc - klepněte na rozbalovátko Výběr osob a vyberte možnost všechny osoby - klepněte na tlačítko Spusť výpočet 2. Proběhne výpočet a otevře se sestava vypočtených sazeb pro jednotlivé PPV. Každá sazba (průměr) má svoji časovou platnost od do (zde měsíc říjen) a referenční od do, ze kterého byla vypočtena. Sestavu můžete vytisknout klepnutím na ikonu tiskárny 3. Sestavu zavřete klepnutím na křížek 4. Uložte vypočtené sazby klepnutím na tlačítko Ano.

4 2. Pořízení neschopenky u PPV Pořízení neschopenky, OČR, peněžité pomoci v mateřství, rodičovské dovolené, neplaceného volna, absence a dalších stavů zaměstnance provádějí velké i malé organizace. Při uložení pořízené neschopenky (stavu) WinFAS provádí výpočty dnů, spadajících do daného období: - U malé organizace WinFAS spočítá kalendářní dny a zameškané pracovní dny. - U velké organizace navíc spočítá nemocenské dávky. Pokud není uložen průměr na nemoc platný pro dané období (viz výše), WinFAS jej sám spočítá, uloží a následně použije pro výpočet nemocenských dávek. 1. Spusťte aplikaci *7037 Stavy u PPV (Ve stromečku Centrálního manažeru ji naleznete (27) Řízení lidských zdrojů / (27D) Data zaměstnanců) V aplikaci jsou zobrazeny stavy u jednotlivých PPV k danému datu (zde ). 2. postavte se na požadovaný PPV zaměstnance (2-Brabec Jiří, hlavní pracovní poměr) a klepněte na Uprav Otevře se pořízení stavů V horní třetině je zobrazen pracovněprávní vztah zaměstnance (PPV), uprostřed je seznam stavů u tohoto PPV a v dolní třetině je daného detail ke stavu.

5 3. nový stav (neschopenku) přidejte klepnutím na Přidej2 a vyplňte údaje: - klepnutím na modrou ikonu složky otevřete KUK a vyberte stav Kalendářní dny nemoci - Datum od datum od kdy stav trvá opsat z neschopenky neschopen od ( ) - Datum po následující den po skončení stavu opsat z neschopenky schopen práce ( ) (upozornění: pokud neschopenka není ukončená, nevyplňuje se musí zůstat prázdné) - Identifikátor číslo neschopenky - 1.den pracoval hodin kolik hodin odpracoval před vznikem neschopenky (opsat z neschopenky, nebo nic) - Nemocenské do do kdy jsou poskytované nemocenské dávky ( ) U malé organizace jsou údaje týkající se nemocenských dávek zakázané (Identifikátor a Nemocenské do). 4. Po vyplnění údajů klepněte na tlačítko OK. Pořízené stavy se uloží. Po uložení budete dotázáni, zda chcete vypočítat hrubé mzdy z ukládaných stavů spadajících do období. Jedná se právě o výpočet kalendářních dnů nemoci, zameškaných pracovních dnů a u velkých organizací nemocenských dávek. 5. Klepněte na tlačítko Ano. U velkých organizací proběhne kontrola vyměřovacích základů (průměrů na nemoc). Pokud pro dané období není průměr uložen, proběhne jeho automatický výpočet a zobrazení sestavy. Případnou sestavu zkontrolujte, zavřete a data uložte (viz oddíl I. body 2), 3), 4)). Proběhne výpočet stavů a objeví se sestava. Zkontrolujte vypočtená data, případně si je opište do neschopenky. 6. Sestavu zavřete klepnutím na křížek. 7. Uložte vypočtené hrubé mzdy ze stavů klepnutím na tlačítko Ano.

6 Mzdy zobrazené v sestavě se uloží. Tím končí pořízení neschopenky, nikde jinde se už nic nepořizuje! Poznámka: Pokud by výpočet nebyl správně, vypočtené hrubé mzdy ze stavů neukládejte (klepněte na Ne). - Jestliže jste zadali špatně datumy, klepněte na Uprav (viz bod 2), opravte datumy a opakujte uložení (od bodu 4). - Pokud je použitý chybný průměr, je nutné jej opravit v aplikaci *7031 Sazby u PPV. Potom se vraťte zpět do aplikace *7037 Stavy u PPV a opakujte body 2) a 4) 3) Zpracování stavů za všechny osoby (výpočet hrubých mezd ze všech stavů) Po pořízení mezd (návod Mzdy 2) a pořízení stavů (předchozí oddíl II. tohoto návodu) je potřebné provést zpracování stavů za všechny osoby. Zpracování stavů za všechny osoby je nutné provést před zpracováním čistých mezd. Zpracují se i dlouhodobé stavy (mateřská, rodičovská dovolená, ) a také stavy, které jste zapomněli ukončit či upravit (zapomenutý lístek na peníze, ) ve výsledné sestavě vše zkontrolujete. 1) Spusťte aplikaci *7000 Zpracování mezd (Ve stromečku Centrálního manažeru ji naleznete (27) Řízení lidských rdrojů / (27Z) Zpracování mezd.) - klepněte na rozbalovátko Výběr osob a vyberte možnost všechny osoby - klepněte na tlačítko Spusť výpočet U velkých organizací proběhne kontrola vyměřovacích základů (průměrů na nemoc). Pokud pro dané období nejsou průměry uloženy, proběhne jejich automatický výpočet a zobrazení sestavy. Případnou sestavu zkontrolujte, zavřete a data uložte (viz oddíl I. body 2), 3), 4)). Proběhne výpočet stavů za všechny osoby a objeví se sestava vypočtených hrubých mezd.

7 V tomto našem případě jsou stavy (neschopenky) pořízeny u zaměstnance 2 Brabec Jiří a u zaměstnance 1 Komenský Jan. Ten má dva pracovněprávní vztahy (PPV) 1 hlavní pracovní poměr a 2 dohoda o pracovní činnosti. Předložil tedy dvě neschopenky a dva lístky na peníze (pro každý PPV). TIP: Zkontrolujte, zda u všech osob jsou vypočteny všechny požadované mzdy. Např. jste-li velká organizace a jsou vypočteny pouze kalendářní a pracovní dny (nejsou nemocenské dávky), zapomněli jste neschopenku ukončit, nebo pořídit Nemocenské do (lístek na peníze). 2) Sestavu zavřete klepnutím na křížek. 3) Uložte vypočtené hrubé mzdy ze stavů klepnutím na tlačítko Ano.

8 4) Příklady pořízení neschopenek (stavů) v aplikaci *7037 návody, jak pořizovat vzniklé situace Tyto příklady si přečtěte a zapamatujte. Nyní je ale nepořizujte, vzorová firma na ně není nachystaná. Př. 1) Nástup a ukončení v období pořízení (v měsíci říjnu) viz oddíl II. výše. Př. 2) Nástup v období (v měsíci říjnu), neukončená neschopenka, lístek na peníze vystaven do Datum od neschopen práce od Datum po (schopen práce) se NEVYPLŇUJE musí zůstat prázdné Nemocenské do (do tohoto datumu bude zaplaceno nemocenské, zbytek bude automaticky zaplacen v následujícím období) Př. 3) V následujícím období (v měsíci listopadu) pokračování neschopnosti a lístek na peníze do už NEpřidáváte nový stav pomocí Přidej2, pouze u stávajícího přepíšete Nemocenské do ( ) WinFAS prodlouží průměr platný k datu vzniku neschopenky a jím zaplatí dny od nástupu na neschopenku do data Nemocenské do, které dosud nebyly zaplaceny (zde od do ). Př. 4) V následujícím období (v měsíci prosinci) ukončení neschopenky, schopen práce od už NEpřidáváte nový stav pomocí Přidej2, pouze u stávajícího vyplníte Datum po ( ) Nemocenské do se samo doplní ( ) WinFAS prodlouží průměr platný k datu vzniku neschopenky a jím zaplatí dny od nástupu na neschopenku do data Nemocenské do, které dosud nebyly zaplaceny (zde od do ). Př. 5) Období pořízení říjen. Opakovaná neschopenka v období. 1. neschopenka pokračující z předchozího období neschopen od , schopen práce Celá je placena jedním průměrem. 2. neschopenka neschopen od , neukončená, lístek na peníze do Bude placena novým průměrem počítaným z jiného období. u pokračující neschopenky zadáte pouze ukončení Datum po ( ) viz Př. 4) klepnutím na Přidej2 pořídíte další stav novou neschopenku viz Př. 2) Při uložení neschopenky WinFAS zjistí, že pro novou neschopenku není uložen platný průměr a spustí výpočet průměrů na nemoc. Každou neschopenku WinFAS zaplatí jiným průměrem.

9 Př. 6) Návazná neschopenka je považována za pokračování předchozí neschopenky je placena stejným průměrem, pokračuje se ve vyplácení nemocenských dávek, jako by se jednalo o stejnou neschopenku Druhá neschopnost začala ve stejný den, jako bylo uschopnění u první neschopnosti. 1. neschopenka pracovní úraz neschopen od , schopen práce neschopenka nemoc neschopen od , neukončená, lístek na peníze do postupujte stejně jako v bodě 5) první neschopenku ukončete, přidejte novou neschopenku postavte se na druhou neschopenku a klepněte na tlačítko Navázání Klepněte na tlačítko OK Druhá neschopenka nyní bude Návazná v seznamu označena zaškrtávátkem. Pro účely nemocenských dávek bude považována za pokračování předchozí neschopenky. Při uložení dojde k přepočtení průměrů na nemoc a obě neschopenky budou zaplaceny stejným průměrem.

WinFAS. Praktický úvod do WinFASu Zápis zaměstnance a jeho PPV

WinFAS. Praktický úvod do WinFASu Zápis zaměstnance a jeho PPV 1 mzdy Praktický úvod do WinFASu Zápis zaměstnance a jeho PPV verze z 1.4.2005 Zadání WinFAS Zadání úkolů - zapsání zaměstnance do mezd 1) Zapište nového zaměstnance - zapište zaměstnance do řízení lidských

Více

Modul RLZ - nepřítomnosti

Modul RLZ - nepřítomnosti Modul RLZ - nepřítomnosti Školící materiál pro samostudium 13.10.2011 Pavelkova Romana Datum tisku 16.12.2011 2 Modul RLZ - nepřítomnosti Modul RLZ - nepřítomnosti Obsah Úvod... 3 Nepřítomnosti... 4 Pořízení

Více

WinFAS. mzdy 2a. Praktický úvod do WinFASu Zápis sazby a druhu mzdy k PPV

WinFAS. mzdy 2a. Praktický úvod do WinFASu Zápis sazby a druhu mzdy k PPV mzdy 2a Praktický úvod do u Zápis sazby a druhu mzdy k PPV verze z 1.4.2005 Zadání Zadání úkolů 1) K PPV zaměstnance doplňte základní hodinovou sazbu 60 Kč / hod - k hpp u zaměstnance 10 zapište hodinovou

Více

Modul RLZ - mzdové výpočty,spojovák

Modul RLZ - mzdové výpočty,spojovák Modul RLZ - mzdové výpočty,spojovák Školící materiál pro samostudium 8.11.2011 pavelkova Datum tisku 8.11.2011 2 Modul RLZ - mzdové výpočty,spojovák Modul RLZ - mzdové výpočty,spojovák Obsah Úvod... 3

Více

WinFAS. 2 účto. Praktický úvod do WinFASu Pokladna

WinFAS. 2 účto. Praktický úvod do WinFASu Pokladna 2 účto Praktický úvod do u Pokladna verze z 2.11.2004 Zadání Zadání úkolů: 1) Úhrada závazku pokladnou (výdej) - uhraďte závazkový doklad 2003-160003 - Variabilní symbol dokladu je 296503 - jde o kompletní

Více

WinFAS. 3 účto. Praktický úvod do WinFASu Banka

WinFAS. 3 účto. Praktický úvod do WinFASu Banka 3 účto Praktický úvod do u Banka verze z 30.3.2005 Zadání Teorie - Rozdíly FAS a - vytvoření příkazu se dělí na dvě části - vytvoření předvýběru - vyhotovení a odeslání příkazu - práce s výpisem se dělí

Více

WinFAS. 4 účto. Praktický úvod do WinFASu Obchodník (fakturace)

WinFAS. 4 účto. Praktický úvod do WinFASu Obchodník (fakturace) 4 účto Praktický úvod do WinFASu Obchodník (fakturace) verze z 4.5.2005 Zadání WinFAS Zadání úkolů: 1) Vystavte fakturu s více položkami - vystavte fakturu pro firmu Zempomarket a.s. - adresa pro placení

Více

Pořízení Evidenčních listů (RELDP) ve WinFASu

Pořízení Evidenčních listů (RELDP) ve WinFASu Pořízení Evidenčních listů (RELDP) ve WinFASu Tento návod slouží jak pro firmy, které rok, za které jsou RELDP pořizovány, zpracovávaly ve WinFASU i pro ty, které ho zpracovávaly ve starém FASu a WinFAS

Více

WinFAS. majetek. Praktický úvod do WinFASu Majetek zpracování. verze z 18.4.2005

WinFAS. majetek. Praktický úvod do WinFASu Majetek zpracování. verze z 18.4.2005 2 majetek Praktický úvod do u Majetek zpracování verze z 18.4.2005 Zadání Zadání úkolů: (všechny tři pořízení udělejte pomocí připravených šablon =čísla majetku a dokladů se berou ze šablon) 1) Proveďte

Více

WinFAS. majetek. Praktický úvod do WinFASu Majetek - pořízení. verze z 14.4.2005

WinFAS. majetek. Praktický úvod do WinFASu Majetek - pořízení. verze z 14.4.2005 1 majetek Praktický úvod do WinFASu Majetek - pořízení verze z 14.4.2005 Zadání WinFAS Zadání úkolů: (všechny tři pořízení udělejte pomocí připravených šablon =čísla majetku a dokladů se berou ze šablon)

Více

ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ

ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ informační systém pro firmy, které chtějí růst... Kontroly dat v modulu ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Co zkontrolovat a nastavit po převodu dat 2014-15 ze dne 10.12.2014 !!! Postupujte přesně v pořadí, jak jsou

Více

VYÚČTOVÁNÍ DANĚ ZE ZÁVISLÉ ČINNOSTI, SRÁŽKOVÉ DAŃE

VYÚČTOVÁNÍ DANĚ ZE ZÁVISLÉ ČINNOSTI, SRÁŽKOVÉ DAŃE , VYÚČTOVÁNÍ DANĚ ZE ZÁVISLÉ ČINNOSTI, SRÁŽKOVÉ DAŃE Návod lze analogicky použít i pro ostatní podání na Českou daňovou správu (DPH, výpis z evidence 92, souhrnné hlášení, ). 1) Postavte se do firmy roku,

Více

Pořízení Přihlášek/Odhlášek k nemocenskému pojištění a hromadného sběru. ze dne 14.7.2005 prosinec 2004. Strana 1

Pořízení Přihlášek/Odhlášek k nemocenskému pojištění a hromadného sběru. ze dne 14.7.2005 prosinec 2004. Strana 1 Pořízení Přihlášek/Odhlášek k nemocenskému pojištění a hromadného sběru ze dne 14.7.2005 prosinec 2004 Strana 1 Pořízení Přihlášek/Odhlášek k nemocenskému pojištění ve WinFASu Tento návod slouží jak pro

Více

WinFAS. 5 účto. Praktický úvod do WinFASu Prohlížení knih

WinFAS. 5 účto. Praktický úvod do WinFASu Prohlížení knih 5 účto Praktický úvod do WinFASu Prohlížení knih verze z 30.3.2005 Zadání WinFAS K čemu slouží aplikace *1018 Prohlížení knih Aplikace slouží pro zobrazení podrobných informací o dokladech uložených v

Více

Odesílání RELDP z WinFASu (elektronické podání na PVS) 4.4.2005

Odesílání RELDP z WinFASu (elektronické podání na PVS) 4.4.2005 Odesílání RELDP z WinFASu (elektronické podání na PVS) 4.4.2005!!! Než začnete s odesíláním RELDP, tento návod si vytiskněte a ALESPOŇ 3x PŘEČTĚTE!!! Nejvíce dotazů uživatelů je z důvodu nepozorného čtení

Více

Modul RLZ - Zápis zaměstnance

Modul RLZ - Zápis zaměstnance Modul RLZ - Zápis zaměstnance Školící materiál pro samostudium 2.8.2011 Romana Pavelková Datum tisku 18.10.2011 2 Modul RLZ - Zápis zaměstnance Modul RLZ - Zápis zaměstnance Obsah Úvod... 3 Teorie Zápis

Více

WinFAS. obecné. Praktický úvod do WinFASu IQ sestavy podrobně. Strana 1

WinFAS. obecné. Praktický úvod do WinFASu IQ sestavy podrobně. Strana 1 3 obecné Praktický úvod do WinFASu IQ sestavy podrobně verze z 25.3.2005 Strana 1 Co jsou to IQ sestavy Jde o nový typ sestav, které ve WinFASu nahrazují většinu pevných sestav. IQ sestava je vlastně uživatelský

Více

Modul RLZ - parametry a sestavy

Modul RLZ - parametry a sestavy Modul RLZ - parametry a sestavy Školící materiál pro samostudium 13.12.2011 Romana Pavelková Datum tisku 19.12.2011 2 Modul RLZ - parametry a sestavy Modul RLZ - parametry a sestavy Obsah Úvod... 3 Parametry...

Více

Slevy na pojistném na sociální zabezpečení od 1.8.2009

Slevy na pojistném na sociální zabezpečení od 1.8.2009 Slevy na pojistném na sociální zabezpečení od 1.8.2009 Slevy pro zaměstnavatele přináší od 1.8.2009 zákon 221/2009, kterým se mění zákon č. 589/1992 Sb., o pojistném na sociální zabezpečení a příspěvku

Více

2) Pořízení slevy na dani a nezdanitelné části základu daně. Provádí se v menu Sestavy/Mzdy-RLZ/Daně/Daně - roční zúčtování,

2) Pořízení slevy na dani a nezdanitelné části základu daně. Provádí se v menu Sestavy/Mzdy-RLZ/Daně/Daně - roční zúčtování, Roční zúčtování daně 1) Období Provádíte ve firmě STARÉHO roku. Tedy tehdy, pokud jste mzdy za starý rok zpracovávali ve WinFASu. V aplikaci *8000 Evidenční období nastavte období MZDY_ZPRACOVANI na prosinec.

Více

Specifikace druhu mzdy

Specifikace druhu mzdy Specifikace druhu mzdy Číselník *7027 Druhy mezd je předvyplněn přímo od nás a nemáte možnost jej měnit. Chcete-li tedy doplnit mzdovou složku která není v číselníku (např. příplatek za svařování), musíte

Více

WinFAS. informace. Doprovodná příručka ke školení Základy ovládání IS WinFAS

WinFAS. informace. Doprovodná příručka ke školení Základy ovládání IS WinFAS informace Doprovodná příručka ke školení Základy ovládání IS verze z 30.3.2005 se skládá z modulů které se dále člení. Modulem chápeme skupinu číselníků, aplikací a sestav, které slouží ke správě určité

Více

Modul Půjčovna Materiál pro samostudium +1873

Modul Půjčovna Materiál pro samostudium +1873 Modul Půjčovna Materiál pro samostudium +1873 18.4.2016 Scheib Pavel Datum tisku 18.4.2016 2 Modul Půjčovna Modul Pu jč ovna Obsah Úvod... 3 Položky označení položek v podmnožině... 3 Číselník stromů položek

Více

SB KOMPLET novinky roku 2012 v modulu MZDY

SB KOMPLET novinky roku 2012 v modulu MZDY SB KOMPLET novinky roku 2012 v modulu MZDY Co udělat, aneb krok po kroku k pokroku: Spočítat prosincové mzdy a průměry k 12.2011. Provést upgrade na verzi 12.1.50 ze dne 25.1.2012 (jméno souboru je upgrade

Více

Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH (SK) Podklady ke školení

Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH (SK) Podklady ke školení Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH (SK) Podklady ke školení 20.11.2017 Kalasová Barbora, DiS. Datum tisku 15.6.2018 2 Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH (SK) Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH

Více

Správa systému Převod dat do nového roku Vlastní převod. Aktualizováno 28.12.2006. WinFAS Postup převodu dat do nového roku prosinec 2004

Správa systému Převod dat do nového roku Vlastní převod. Aktualizováno 28.12.2006. WinFAS Postup převodu dat do nového roku prosinec 2004 Aktualizováno 28.12.2006 Správa systému Převod dat do nového roku Vlastní převod prosinec 2004 Strana 1 / 10 WINFAS Popis převodu dat do nového roku Krok 2 - Vlastní převod Postup převodu WinFAS starý

Více

Manuál na pořízení technické změny pomocí webové kalkulačky. Verze 1.2

Manuál na pořízení technické změny pomocí webové kalkulačky. Verze 1.2 Manuál na pořízení technické změny pomocí webové kalkulačky Verze 1.2 2 Obsah 1. Úvod.. 3 1.1. Základní informace 3 1.2. Spuštění kalkulačky. 3 1.3. Přehled možných úprav 4 2. Sestavení technické změny.

Více

V této nabídce si můžete slevy na dani vytisknout kompletně, za středisko nebo pro vybraného zaměstnance.

V této nabídce si můžete slevy na dani vytisknout kompletně, za středisko nebo pro vybraného zaměstnance. Příjmení, jméno a rodné číslo - vyplňte u vyživovaných osob (dětí a manželky) Poznámka - text k dané slevě na dani (např. stupeň invalidity, škola...) Pozor!!! slevy na dani se neuplatní, pokud není ve

Více

TaxReal s.r.o. VVkurzy.cz - profesionální kurzy účetnictví, mezd a daní. Mzdy v praxi

TaxReal s.r.o. VVkurzy.cz - profesionální kurzy účetnictví, mezd a daní. Mzdy v praxi TaxReal s.r.o. 2018 Obsah 1. Pracovněprávní minimum...4 1.1. Právní předpisy... 4 1.2. Pracovněprávní vztah... 4 1.3. Vznik pracovního poměru... 5 1.4. Skončení pracovního poměru... 6 1.5. Dohody o pracích

Více

Novinky a změny v systému DUNA MZDY verze 2014.1.01

Novinky a změny v systému DUNA MZDY verze 2014.1.01 Novinky a změny v systému DUNA MZDY verze 2014.1.01 PERSONALISTIKA Evidence pracovníků V ovládacím panelu přibyla možnost kontroly rodných čísel na insolvenci s následnou tiskovou sestavou pracovníků v

Více

Měsíční zpracování mezd a uzávěrka měsíce

Měsíční zpracování mezd a uzávěrka měsíce Měsíční zpracování mezd a uzávěrka měsíce E S O 9 i n t r a n e t, a. s. Strana 1 (celkem 8) U M l ý n a 2 2 1 4 1 0 0, P r a h a Popis... 3 Měsíční zpracování mezd... 3 Měsíční MS a nepřítomnost (činnost

Více

1. 3. Dovolená. Nastavení základního nároku na dovolenou. Přehled o stavu dovolené u jednotlivých zaměstnanců

1. 3. Dovolená. Nastavení základního nároku na dovolenou. Přehled o stavu dovolené u jednotlivých zaměstnanců 1. 3. Dovolená Nastavení základního nároku na dovolenou První údaj k dovolené zaměstnance se objevuje v pracovní smlouvě, kterou zpracováváte při jeho nástupu. Zde se nachází pole "nemá nárok na 1/12 dovolené

Více

Modul Zásoby IQ sestavy a jejich nastavení Materiál pro samostudium +1170

Modul Zásoby IQ sestavy a jejich nastavení Materiál pro samostudium +1170 Modul Zásoby IQ sestavy a jejich nastavení Materiál pro samostudium +1170 20.5.2014 Major Bohuslav, Ing. Datum tisku 20.5.2014 2 Modul Zásoby IQ sestavy a jejich nastavení Modul Zásoby IQ sestavy a jejich

Více

Změny v DUNA/MZDY, verze 2009.1.01

Změny v DUNA/MZDY, verze 2009.1.01 Změny v DUNA/MZDY, verze 2009.1.01 V Přerově 26.1.2009 PERZONALISTIKA Evidence personalistiky na 3.záložce OÚ-další byla odstraněna zkratka u důchodů. Sestavy - odstraněna nabídka Předstihové řízení pro

Více

3 Mzdy/Číselníky mezd/hodnoty mzdových složek

3 Mzdy/Číselníky mezd/hodnoty mzdových složek WAK INTRA Změny a novinky v modulu zaměstnanci pro rok 2015 Strana 1 1 Mzdy/Číselníky mezd/zákl. nemoc. dávek Číselník byl rozšířen o nové hranice redukující vyměřovací základ při výpočtu dočasné pracovní

Více

TaxReal s.r.o. VVkurzy.cz - profesionální kurzy účetnictví, mezd a daní. Mzdové účetnictví akreditovaný kurz MŠMT

TaxReal s.r.o. VVkurzy.cz - profesionální kurzy účetnictví, mezd a daní. Mzdové účetnictví akreditovaný kurz MŠMT TaxReal s.r.o. akreditovaný kurz MŠMT 2018 Obsah 1. Pracovněprávní minimum...4 1.1. Právní předpisy... 4 1.2. Pracovněprávní vztah... 4 1.3. Vznik pracovního poměru... 5 1.4. Skončení pracovního poměru...

Více

Mzdy/číselníky mezd/mzdové složky

Mzdy/číselníky mezd/mzdové složky WAK INTRA Změny a novinky v modulu zaměstnanci pro rok 2008 Strana 1 Mzdy/číselníky mezd/mzdové složky Byly přidány následující nové mzdové složky MZS 2624 - Zdr. poj. - úhrn VZ mimo PP - Mzs slouží k

Více

ZAMĚSTNANCI VYTVOŘENÍ KARTY ZAMĚSTNANCE

ZAMĚSTNANCI VYTVOŘENÍ KARTY ZAMĚSTNANCE ZAMĚSTNANCI Zaměstnanci jsou souč{stí každé firmy a mluvíme o nich i v případě, že se jedn{ pouze o majitele firmy. Každý zaměstnanec musí být ve firmě evidov{n, většina velkých firem m{ person{lní oddělení,

Více

Dotace na podporu sociální práce

Dotace na podporu sociální práce Dotace na podporu sociální práce Uživatelská příručka Verze 1.1 15. 6. 2015 Copyright 2015 OKsystem a.s. OBSAH 1 SPOLEČNÉ PRVKY VŠECH FORMULÁŘŮ... 3 2 SPUŠTĚNÍ APLIKACE... 5 3 MENU APLIKACE... 6 4 POSTUP

Více

WinFAS. Agenda ÚČTO Založení nové knihy, číselné řady a šablony

WinFAS. Agenda ÚČTO Založení nové knihy, číselné řady a šablony Agenda ÚČTO Založení nové knihy, číselné řady a šablony poslední úpravy 16. 3. 2006 O PROBLEMATICE - Níže uvedené postupy slouží pro vytvoření nových knih, číselných řad a šablon - Postup platí pro závazky,

Více

INFORMACE MZDY

INFORMACE MZDY INFORMACE MZDY 10-11.2018 1. ŠKOLENÍ MZDY PRO ZAČÁTEČNÍKY... 1 2. ZMĚNY VE VÝKAZU TREXIMA... 1 2.1. Řešení v IMES:... 1 3. NOVÁ KONTROLA PO VÝPOČTU ČM... 3 4. SESTAVY_MH/5PN9_úprava filtru sestav nemocenských...

Více

PhDr. Milan Klement, Ph.D. Použití systému studijní agendy: Malý Stag

PhDr. Milan Klement, Ph.D. Použití systému studijní agendy: Malý Stag Příručka pro použití systému studijní agendy Malý Stag na PdF UP Určeno pro pracovníky kateder Část 11: Zapisování známek a slovních hodnocení do Malého Stagu přes systém INIS Vypracoval: PhDr. Milan Klement,

Více

Žádost Benefit. Žádost Benefit MPSV, září 2005

Žádost Benefit. Žádost Benefit MPSV, září 2005 Žádost Benefit Žádost Benefit MPSV, září 2005 Instalace 4 kroky: 1) Stáhněte žádost (instalační soubor) z určeného místa na internetu na disk C:/. 2) Klikněte na žádost (instalační soubor) a postupujte

Více

Roční zúčtování daně

Roční zúčtování daně Verze 5.6 Zpracoval: Geršlová Jitka U Mlýna 2305/22, 141 00 Praha 4 Záběhlice Dne: 23.1.2018 tel.: +420 228 809 000 e-mail: info@eso9.cz Revize: www.eso9.cz Dne: Obsah 1. ROČNÍ ZÚČTOVÁNÍ DANĚ ČINNOST 1.

Více

Modul Zásoby-Převod firmy do nového roku Materiál pro samostudium +1156

Modul Zásoby-Převod firmy do nového roku Materiál pro samostudium +1156 Modul Zásoby-Převod firmy do nového roku Materiál pro samostudium +1156 6.2.2015 Major Bohuslav, Ing. Datum tisku 13.7.2015 2 Modul Zásoby-Převod firmy do nového roku Modul Za soby-pr evod firmy do nove

Více

Nemocenské pojištění ve WinFASu v roce 2009

Nemocenské pojištění ve WinFASu v roce 2009 Nemocenské pojištění ve WinFASu v roce 2009 ÚČAST NA NEMOC. POJIŠTĚNÍ 6, 7 - zaměstnání je pojištěno, pokud splní podmínky: 1. podmínka zaměstnání mělo trvat, nebo trvalo alespoň 15 dnů kratší než 15 dnů

Více

I. NÁVOD NA STAŽENÍ PROGRAMU Form Filler

I. NÁVOD NA STAŽENÍ PROGRAMU Form Filler OBSAH I. NÁVOD NA STAŽENÍ PROGRAMU Form Filler... 1 II. NÁVOD NA VYPLNĚNÍ ELEKTRONICKÉ ŽÁDOSTI... 5 I. NÁVOD NA STAŽENÍ PROGRAMU Form Filler Pro otevření a vyplnění elektronického formuláře žádosti je

Více

Tvorba dávek. Uživatelská příručka

Tvorba dávek. Uživatelská příručka Tvorba dávek Uživatelská příručka Návod Dokumentace Poslední aktualizace: 27.9.2013 Tento návod slouží jako ucelený pohled pro vytvoření dávek pro pojišťovny. Neklade si za cíl detailně popsat jednotlivá

Více

3 Mzdy/Číselníky mezd/hodnoty mzdových složek

3 Mzdy/Číselníky mezd/hodnoty mzdových složek WAK INTRA Změny a novinky v modulu zaměstnanci pro rok 2013 Strana 1 1 Mzdy/Číselníky mezd/zákl. nemoc. dávek Číselník byl rozšířen o nové hranice redukující vyměřovací základ při výpočtu dočasné pracovní

Více

Uživatelská dokumentace

Uživatelská dokumentace Uživatelská dokumentace (provozní řád) Veřejný výpis údajů z registru osob Vytvořeno dne: 30.5.2012 Aktualizováno: 25.6.2012 Verze: 1.0 2012 MVČR Obsah 1. Přihlášení do centrály Czech POINT...3 1.1. Přihlášení...

Více

6. POJISTNÉ NA SOCIÁLNÍ ZABEZPEČENÍ, NEMOCENSKÉ A DŮCHODOVÉ POJIŠTĚNÍ

6. POJISTNÉ NA SOCIÁLNÍ ZABEZPEČENÍ, NEMOCENSKÉ A DŮCHODOVÉ POJIŠTĚNÍ 6. POJISTNÉ NA SOCIÁLNÍ ZABEZPEČENÍ, NEMOCENSKÉ A DŮCHODOVÉ POJIŠTĚNÍ V této a následující kapitole je hlavním cílem zvládnutí základních principů z oblasti vztahů vznikajících mezi zaměstnancem, zaměstnavatelem

Více

Dopis k verzi

Dopis k verzi Tento dokument je určen oprávněným uživatelům programového vybavení Avensio Software za těchto podmínek: 1. Celý text musí být ponechán v původním znění bez úprav a se zahrnutím všech stránek. 2. Všechny

Více

JAK DÁL SE ZRUŠENÍM KARENČNÍ DOBY?

JAK DÁL SE ZRUŠENÍM KARENČNÍ DOBY? JAK DÁL SE ZRUŠENÍM KARENČNÍ DOBY? Budete-li potřebovat poradit s vyplněním dotazníku, obraťte se na Ondřeje Gbelce (e-mail: ogbelec@spcr.cz, tel: 225 279 504). Obecné informace 1. Vyplňte prosím níže

Více

Pro vyúčtování pojišťovnám se používá jednoduchý průvodce, který Vás provede celým vyúčtováním. Pro tvorbu dávek platí:

Pro vyúčtování pojišťovnám se používá jednoduchý průvodce, který Vás provede celým vyúčtováním. Pro tvorbu dávek platí: Tento návod slouží jako ucelený pohled pro vytvoření dávek pro pojišťovny. Neklade si za cíl detailně popsat jednotlivá okna a veškeré dostupné možnosti a funkce, které by mohly celý postup spíše znepřehlednit.

Více

Manuál k vyplňování projektů k dotačnímu řízení na sociální služby a služby blízké službám sociálním

Manuál k vyplňování projektů k dotačnímu řízení na sociální služby a služby blízké službám sociálním Manuál k vyplňování projektů k dotačnímu řízení na sociální služby a služby blízké službám sociálním Zde je zveřejněný inzerát a tento manuál Zde se přihlásíte do dotačního řízení Zadáte své uživatelské

Více

STANOVISKO. Legislativní rady ČMKOS. Některé změny v nemocenském pojištění od 1. ledna 2012 a jejich dopady do činnosti odborových organizací

STANOVISKO. Legislativní rady ČMKOS. Některé změny v nemocenském pojištění od 1. ledna 2012 a jejich dopady do činnosti odborových organizací STANOVISKO Legislativní rady ČMKOS Některé změny v nemocenském pojištění od 1. ledna 2012 a jejich dopady do činnosti odborových organizací A. Změna okruhu pojištěných osob Dne 1. ledna 2012 nabyl účinnosti

Více

WinFAS. 1 zásoby. Praktický úvod do WinFASu Pořízení v zásobách

WinFAS. 1 zásoby. Praktický úvod do WinFASu Pořízení v zásobách 1 zásoby Praktický úvod do WinFASu Pořízení v zásobách verze z 4.5.2005 Výchozí stav: Sklad Název skladu Popis skladu 1 Sklad dřeva NM - sklad dřeva v Novém Městě na Moravě 3 Sklad dřeva ZR - sklad dřeva

Více

1.11. Přechod práv a povinností podle ZP

1.11. Přechod práv a povinností podle ZP 1.11. Přechod práv a povinností podle ZP Přechod práv a povinností 338 a následující Zákoníku práce V případě, že dochází k přechodu práv a povinností z pracovněprávních vztahů se zaměstnanci, kteří přecházejí

Více

Informujte nás, prosím, zda požadujete naši asistenci formou služby, nebo zda tuto kontrolu-nastavení provede Váš zodpovědný pracovník.

Informujte nás, prosím, zda požadujete naši asistenci formou služby, nebo zda tuto kontrolu-nastavení provede Váš zodpovědný pracovník. Vážený zákazníku, vzhledem k novému účetnímu roku 2015 (1.1. 31.12.2015) je nutné provést nastavení systému Helios Orange podle následujících kroků. (Tento popis si neklade za cíl řešit uzávěrku jednotlivých

Více

Příklady a postupy pro mzdové účetní 2015

Příklady a postupy pro mzdové účetní 2015 Příklady a postupy pro mzdové účetní 2015 Ing. Růžena Klímová Ing. Karel Janoušek (kap. 3.4) Jaroslava Pfeilerová (kap. 6) Redakční uzávěrka: 9. 1. 2015 Verlag Dashöfer, nakladatelství, spol. s r. o. Evropská

Více

Pracovní cesty (zahraniční cesty) NÁVOD

Pracovní cesty (zahraniční cesty) NÁVOD (zahraniční cesty) NÁVOD www.aktion.cz POPIS Pracovní cesta je mzdová složka přítomnosti (započítává se do odpracované doby), kterou si obvykle zadává pracovník na terminálu při odchodu, nebo příchodu

Více

ZAMĚSTNANCI VYTVOŘENÍ KARTY ZAMĚSTNANCE

ZAMĚSTNANCI VYTVOŘENÍ KARTY ZAMĚSTNANCE ZAMĚSTNANCI Zaměstnanci jsou souč{stí každé firmy a mluvíme o nich i v případě, že se jedn{ pouze o majitele firmy. Každý zaměstnanec musí být ve firmě evidov{n, většina velkých firem m{ person{lní oddělení,

Více

Výukový příklad 2 (příklad s řešením): Seznam členů klubu společenských her

Výukový příklad 2 (příklad s řešením): Seznam členů klubu společenských her Výukový příklad 2 (příklad s řešením): Seznam členů klubu společenských her Zadání 1. Celou databázi nazvěte Seznam členů. 2. Otevřete návrhové zobrazení tabulky. Dbejte na správné zadání datových typů.

Více

Tematická příručka. k informačnímu systému Cygnus

Tematická příručka. k informačnímu systému Cygnus KONTAKT Hot-linka: 543 213 606 E-mail: servis@iscygnus.cz Tematická příručka k informačnímu systému Cygnus Přehled přítomnosti verze 7.17 2 Obsah 1 Přehled přítomnosti... 4 1.1 Jak zadat klientovi nepřítomnost?...

Více

51 Docházka externistů

51 Docházka externistů 51 Docházka externistů Uživatelský modul Docházka externistů slouží ke zpracování podkladu pro výpočet mzdy všem externím zaměstnancům. Za externí zaměstnance jsou považováni ti, kteří nemají účet v informačním

Více

Návod na elektronické odevzdání ročních statistik na ÚZIS

Návod na elektronické odevzdání ročních statistik na ÚZIS Návod na elektronické odevzdání ročních statistik na ÚZIS Nejprve se zaregistrujte do Centrálního úložiště výkazů ÚZIS Pokud již jste registrovaní na ÚZIS 1, pokračujte na Vytvoření statistiky v Praktiku

Více

Skalský Dvůr 26.-27.11.2012. Mzdy novinky. Romana Pavelková

Skalský Dvůr 26.-27.11.2012. Mzdy novinky. Romana Pavelková Skalský Dvůr 26.-27.11.2012 Mzdy novinky Romana Pavelková 1. Docházka Evidence začátku a konce, 96 dost. 1) ZP a) Odpracované Směny, Práce přesčas, další dohodnuté práce přesčas, noční práce a doby v době

Více

Průvodce převodem dat z programu Medicus 2 do programu Medicus Komfort

Průvodce převodem dat z programu Medicus 2 do programu Medicus Komfort Průvodce převodem dat z programu Medicus 2 do programu Medicus Komfort 1. O převodu V tomto průvodci vás krok za krokem seznámíme s postupem, jak převést data ze stávajícího programu Medicus 2 (dále jen

Více

Vyúčtování daně z příjmu ve Mzdách Profi 2015

Vyúčtování daně z příjmu ve Mzdách Profi 2015 Vyúčtování daně z příjmu ve Mzdách Profi 2015 Rozsáhlý formulář Vyúčtování daně se dosud podával klasicky na tištěném formuláři, přičemž program Mzdy Profi pro něj sestavil a vytisknul podklad pro vyplnění.

Více

SUN Outdoor Registrační systém. Návod pro rodiče. Obsah návodu

SUN Outdoor Registrační systém. Návod pro rodiče. Obsah návodu SUN Outdoor Registrační systém Obsah návodu SUN Outdoor Registrační systém... 1... 1 Obsah návodu... 1 1 Registrace a přihlašování... 2 1.1 Registrace... 2 1.2 Přihlášení... 2 1.2.1 Zapomněl jsem své údaje...

Více

Manuál pro žadatele OBSAH

Manuál pro žadatele OBSAH Manuál pro žadatele OBSAH 1. Úvod... 2 2. Registrace žadatele do systému... 3 3. Přihlášení... 5 4. Změna hesla... 6 5. Obnova zapomenutého hesla... 7 6. Vyplňování formuláře žádosti o dotaci... 8 6.1.

Více

eneschopenka Rozšiřující modul

eneschopenka Rozšiřující modul Rozšiřující modul Návod Dokumentace Poslední aktualizace: 11.9.2013 Rozšiřující modul slouží pro elektronické odesílání neschopenek na ČSSZ. Lékařům usnadňuje práci a zároveň šetří čas. Vystavení eneschopenky

Více

Jak na odevzdání výkazů pro ČSSZ elektronickou formou

Jak na odevzdání výkazů pro ČSSZ elektronickou formou Jak na odevzdání výkazů pro ČSSZ elektronickou formou Jak asi víte, od roku 2014 se bude komunikace s ČSSZ odehrávat pouze elektronickou formou. Jak ČSSZ informovala, povinná elektronická komunikace zaměstnavatelů

Více

Přejmenování listu Dvakrát klepněte na pojmenování listu, napište nový název a potvrďte klávesu ENTER.

Přejmenování listu Dvakrát klepněte na pojmenování listu, napište nový název a potvrďte klávesu ENTER. Výplň a ohraničení tabulky Označte text, z nabídky vyberte Formát Buňky Ohraničení (nejdříve vyberte typ, pak barvu a nakonec typ ohraničení (dole, vnitřní atd...). Změna formátu písma (styl, velikost,

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO HOMEBANKING PPF banky a.s.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO HOMEBANKING PPF banky a.s. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO HOMEBANKING PPF banky a.s. PPF banka a.s., Evropská 2690/17, P.O. Box 177, 160 41 Praha 6 1/15 Obsah: 1. Úvod... 3 2. Vygenerování Podpisového klíče a žádost o vygenerování Podpisového

Více

Návod k použití OOCorr (rošíření OpenOffice.org)

Návod k použití OOCorr (rošíření OpenOffice.org) MASARYKOVA UNIVERZITA FAKULTA INFORMATIKY Návod k použití OOCorr (rošíření OpenOffice.org) aktuální verze OOCorru: 2.0.0 RC Jaroslav Moravec 207912@mail.muni.cz Brno, 27. 10. 2009 Obsah 1 Úvod...3 2 Instalace...4

Více

Aplikace Capture Pro. Referenční příručka. A-61640_cs

Aplikace Capture Pro. Referenční příručka. A-61640_cs Aplikace Capture Pro Referenční příručka A-61640_cs Začínáme s aplikací Kodak Capture Pro Tato příručka obsahuje jednoduché postupy pro rychlé zahájení práce, včetně instalace a spuštění aplikace Kodak

Více

Peněžní šuplík Materiál pro samostudium +1688

Peněžní šuplík Materiál pro samostudium +1688 Peněžní šuplík Materiál pro samostudium +1688 16.3.2017 Major Bohuslav, Ing. Datum tisku 16.3.2017 2 Peněžní šuplík Peněžní šuplík Obsah Peněžní šuplík... 3 Logika nastavení... 3 Otevření peněžního šuplíku...

Více

SUN Outdoor Registrační systém. Návod pro rodiče. Obsah návodu. Registrační systém. Návod pro rodiče. 1 Registrace a přihlašování...

SUN Outdoor Registrační systém. Návod pro rodiče. Obsah návodu. Registrační systém. Návod pro rodiče. 1 Registrace a přihlašování... SUN Outdoor Registrační systém Obsah návodu 1 Registrace a přihlašování... 2 1.1 Registrace... 2 1.2 Zadání registračního klíče... 3 1.2.1 Registrační klíč mi nepřišel... 3 1.2.2 Vložení registračního

Více

Provozní pokyny Průvodce Mopria

Provozní pokyny Průvodce Mopria Provozní pokyny Průvodce Mopria Pro bezpečné a správné použití si před použitím tohoto zařízení přečtěte "Bezpečnostní informace". OBSAH Úvod... 2 Význam symbolů... 2 Vyloučení odpovědnosti... 2 Přípravy...

Více

EVI 8 - Autovraky Přehled plnění cílů opětovného použití

EVI 8 - Autovraky Přehled plnění cílů opětovného použití EVI 8 - Autovraky Přehled plnění cílů opětovného použití 18. 10. 2016 V tomto dokumentu představujeme novou tiskovou sestavu a doprovodné funkce v programu EVI 8 (modul Autovraky) pro možnost sledování

Více

MZDY 2009 verze 13.00. ze dne 1.2.2009

MZDY 2009 verze 13.00. ze dne 1.2.2009 MZDY 2009 verze ze dne 1.2.2009 Postup reinstalace: Reinstalujete v období 01/09 po měsíční uzávěrce za období 12/08 na verzi 12.20. obvyklým způsobem. Změny od verze 12.20. Matriční soubory Průběh pracovního

Více

eneschopenka Poslední aktualizace 20.4.2015

eneschopenka Poslední aktualizace 20.4.2015 eneschopenka Poslední aktualizace 20.4.2015 0 eneschopenka Funkce modulu eneschopenka... 2 Výhody... 2 Než začnete... 2 Nastavení pro práci s eneschopenkou... 3 1. část nastavení - v seznamu uživatelů

Více

3. Mzdy / Číselníky mezd / Hodnoty mzdových složek

3. Mzdy / Číselníky mezd / Hodnoty mzdových složek WAK INTRA Změny a novinky v modulu zaměstnanci pro rok 2018 Strana 1 1. Mzdy / Číselníky mezd / Zákl. nemoc. dávek Číselník byl rozšířen o nové hranice redukující vyměřovací základ při výpočtu dočasné

Více

1 Základní informace o nemocenském pojištění 1. 2 Parametry pro výpočet nemocenského 2. 3 Parametry pro výpočet peněžité pomoci v mateřství 3

1 Základní informace o nemocenském pojištění 1. 2 Parametry pro výpočet nemocenského 2. 3 Parametry pro výpočet peněžité pomoci v mateřství 3 Nemocenské pojištění str. 1 Základní informace o nemocenském pojištění 1 2 Parametry pro výpočet nemocenského 2 3 Parametry pro výpočet peněžité pomoci v mateřství 3 4 Příklady výpočtu všech nemocenských

Více

Změny nemocenského pojištění od 1. 1. 2012 interní sdělení

Změny nemocenského pojištění od 1. 1. 2012 interní sdělení Předsedům VZO Změny nemocenského pojištění od 1. 1. 2012 interní sdělení Vážené kolegyně, vážení kolegové, posíláme stanovisko Legislativní rady Českomoravské konfederace odborových svazů k některým změnám

Více

Aktualizováno 11.12.2006. Správa systému Příprava dat pro převod do nového roku. Strana 1 (celkem 7) Aktualizováno 6.12. 2006 prosinec 2004

Aktualizováno 11.12.2006. Správa systému Příprava dat pro převod do nového roku. Strana 1 (celkem 7) Aktualizováno 6.12. 2006 prosinec 2004 Aktualizováno 11.12.2006 Správa systému Příprava dat pro převod do nového roku Aktualizováno 6.12. 2006 prosinec 2004 Strana 1 (celkem 7) WINFAS Popis převodu dat do nového roku Krok 1 - Příprava DAT Příprava

Více

Vytvoření statistiky v Praktiku

Vytvoření statistiky v Praktiku Vytvoření statistiky v Praktiku 1. V hlavní obrazovce Praktika (8 okének Pacienti, Nepravidelná péče ) zvolte Statistiky 2. V menu vyberte ÚZIS roční výkaz o činnosti poskytovatele ZS 3. V otevřeném okně

Více

PŘÍLOHA Č. 13A POSTUP PRO VYPLŇOVÁNÍ (PLATNÉ OD ) ZJEDNODUŠENÉ ŽÁDOSTI O PLATBU V IS BENEFIT7

PŘÍLOHA Č. 13A POSTUP PRO VYPLŇOVÁNÍ (PLATNÉ OD ) ZJEDNODUŠENÉ ŽÁDOSTI O PLATBU V IS BENEFIT7 PŘÍLOHA Č. 13A POSTUP PRO VYPLŇOVÁNÍ ZJEDNODUŠENÉ ŽÁDOSTI O PLATBU V IS BENEFIT7 (PLATNÉ OD 16. 9. 2014) Vydání: 1 Revize: 1 Strana 1 z 19 Obsah Postup při vyplňování žádosti o platbu v IS Benefit7...

Více

Podrobný popis změn ve mzdách od 1.1.2009 (verze 7.61 a 7.61a)

Podrobný popis změn ve mzdách od 1.1.2009 (verze 7.61 a 7.61a) Podrobný popis změn ve mzdách od 1.1.2009 (verze 7.61 a 7.61a) Mzdy za leden 2009 musí být zpracovány minimálně na verzi 7.61. Na starších verzích, nelze od roku 2009 zpracovávat mzdy! Pokud se po spuštění

Více

Výkresy. Projekt SIPVZ D Modelování v SolidWorks. Autor: ing. Laďka Krejčí

Výkresy. Projekt SIPVZ D Modelování v SolidWorks. Autor: ing. Laďka Krejčí Výkresy Projekt SIPVZ 2006 3D Modelování v SolidWorks Autor: ing. Laďka Krejčí 2 Obsah úlohy Otevření šablony výkresu Vlastnosti, úprava a uložení formátu listu Nastavení detailů dokumentu Vytvoření výkresu

Více

Prosím mějte na paměti, že z bezpečnostních důvodů byste měli změnit Internetový přístupový kód každých 60 dní.

Prosím mějte na paměti, že z bezpečnostních důvodů byste měli změnit Internetový přístupový kód každých 60 dní. Před přihlášením - HLAVNÍ MENU Přihlášení do banky Přihlášení s Internetovým přístupovým kódem 1. Vepište své Zákaznické ID do kolonky 'identifikátor uživatele'. (Vaše Zákaznické ID je 8-místný číslovat

Více

Sociální pojištění OSVČ v roce 2013

Sociální pojištění OSVČ v roce 2013 Sociální pojištění OSVČ v roce 2013 Ing. Pavlína Novotná Placení pojistného na sociální zabezpečení upravuje zákon č. 589/1992 Sb., o pojistném na sociálním zabezpečení a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti,

Více

Docházka 3000 Export dat v XML formátu

Docházka 3000 Export dat v XML formátu Docházka 3000 Export dat v XML formátu Docházkový systém obsahuje od verze 6.33 z 12.7.2012 podporu pro export sumárních dat výsledovky rozšířený o některé další položky do souboru ve formátu XML. Tímto

Více

Nemocnice Pelhřimov, p.o., Slovanského bratrství 710, 393 38 Pelhřimov DODATEK Č. 1 K OS 01 002 ORGANIZAČNÍ ŘÁD. ÚŘ Nahrazuje/ruší: -

Nemocnice Pelhřimov, p.o., Slovanského bratrství 710, 393 38 Pelhřimov DODATEK Č. 1 K OS 01 002 ORGANIZAČNÍ ŘÁD. ÚŘ Nahrazuje/ruší: - Odpovědný úsek: úsek ředitele Jméno Útvar Podpis Zpracoval: Mgr. Michal Kozár právník Schválil: Vydala: Ing. Jan Mlčák, MBA Rada Kraje Vysočina Vydáno dne: Účinnost od: ÚŘ Nahrazuje/ruší: - zřizovatel

Více

Modul RLZ převody dat Školící materiál pro dealery

Modul RLZ převody dat Školící materiál pro dealery Modul RLZ převody dat Školící materiál pro dealery 1.9.2014 Pavelková Romana Datum tisku 10.12.2014 2 Modul RLZ převody dat Modul RLZ pr evody dat Obsah Úvod... 3 Tabulky pro převod dat... 3 Naplnění tabulek

Více

REGISTRACE UŽIVATELSKÉHO ÚČTU NOVÉHO STUDENTA V CRO

REGISTRACE UŽIVATELSKÉHO ÚČTU NOVÉHO STUDENTA V CRO REGISTRACE UŽIVATELSKÉHO ÚČTU NOVÉHO STUDENTA V CRO KARVINÁ, 2017 Vydáno dne:23.10.2017 10:30 Úvod OBSAH Úvod... 3... 3 Zapomněli jste uživatelské jméno?... 12 Zapomněli jste heslo nebo máte zablokován

Více