Reklama. Vzdělávací program SPOTŘEBITELSKÁ GRAMOTNOST Téma č.3

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Reklama. Vzdělávací program SPOTŘEBITELSKÁ GRAMOTNOST Téma č.3"

Transkript

1 Reklama Vzdělávací program SPOTŘEBITELSKÁ GRAMOTNOST Téma č.3

2 Obtěžují Vás reklamy, vysílané během televizních pořadů? Co děláte nejčastěji, když jsou v televizi během pořadu reklamy? Necháte se aktivně ovlivnit reklamou? Máte oblíbenou reklamu? Která reklama vám vadí?

3 Jak funguje reklama? Zkusili jste někdy něco prodat například přes inzerát? Co jste pro to museli udělat? Jak jste objekt popisovali? Lhali jste o skutečném stavu, přikrášlovali jste skutečnost, zatajovali jste skutečný stav věci? Jestli ano, proč? Jestli ne, proč?

4 Reklama = Manipulace potenciálních zákazníků za účelem dosažení stanoveného cíle

5 Reklama a emoce Nejlepší reklama měla vždy emocionální stránku. Nejsilnější a nejoblíbenější emocionální aspekty v reklamě jsou : humor sex strach

6 Reklama a emoce - humor Čistič prstů.

7 Reklama a emoce - sex Zmrzliny Mrož.

8 Reklama a emoce - strach Nemyslíš zaplatíš.

9 Klady a zápory reklamy Má informativní povahu určuje ceny výrobků v prodeji, místo prodeje výrobku apod., čímž usnadňují rozhodování zákazníka. Podporuje soutěžení a posiluje konkurenci (firmy pak nemají tak velkou tržní sílu). Možnost nově vzniklých firem přilákat zákazníky. X Ovlivňuje racionální chování spotřebitele a jeho preference (má víc psychologický než informativní charakter). Nelze rozpoznat kvalitu výrobku, navozuje u spotřebitelů klamné představy. Omezuje soutěžení přesvědčuje, že prezentovaný výrobek se zásadně liší od těch konkurenčních, čímž u spotřebitele vytváří neelastickou poptávku.

10 Manipulace Snaha ovlivnit jedince. Úzce souvisí s klamáním. Cílem je sdělit, předat, vnutit adresátovi nepravdu. 1. Aktivní forma klamání Projev, čin, nátlak na jinou představu o skutečnosti 2. Pasivní forma klamání Záměrné a vědomé neinformování, zatajování skutečností

11 Aktivní forma klamání

12 Aktivní forma klamání

13 Aktivní forma klamání

14 Aktivní forma klamání

15 Pasivní forma klamání

16 Pasivní forma klamání Nová ŠKODA Fabia již od Kč.

17 Reklamní kampaň - cíle Konečnými cíli reklamní kampaně mohou být: zvýšení nebo udržení obratu, zisku a tržního podílu, zavedení nového či inovovaného produktu či služby, zlepšení image značky, produktu nebo služby, snaha o větší známost značky či produktu, zlepšení a upevnění pověsti firmy.

18 Reklamní kampaň Stanovení cíle RK Určení cílové skupiny Formulace poselství Výběr médií Stanovení rozpočtu Realizace RK Kontrola výsledků - zvýšení prodeje či známosti značky, korekce image značky atd. - konkrétní zaměření kampaně a její podrobná charakteristika. - informace, které chceme cílové skupině sdělit a jak, aby zprávě porozuměla a správně ji interpretovala. - oslovení konkrétní cílové skupiny, jejich kombinace a návaznost. - financování kampaně. - výsledky RK ve vztahu ke splnění daných cílů.

19 Reklama podle způsobu distribuce Televize. Internet. Rozhlasové spoty. Tiskoviny letáky. Noviny. Billboardy. Veřejné vystoupení.

20 Reklama podle určení Plošná reklama Typ reklamy zameřený na širokou veřejnost. Segmentová reklama Typ reklamy zaměřený na konkrétní cílovou skupinu. Reklama na pojištění. Reklama automobily. Reklama na potraviny. Reklama na služby. Reklama na Vysokou školu. Reklama na přípravek pro zlepšení erekce. Reklama na stroje.

21 Televizní reklama Nejsilnější reklamní médium v ČR. Trh s TV reklamou ovládají Nova a Prima, kterým patří dohromady přibližně 90 % všech příjmů z TV reklamy. Česká televize má objem reklamy zákonem omezen na minimum, klasickou spotovou reklamu může umísťovat jen na kanály ČT2 a ČT Sport, ovšem v omezeném rozsahu.

22 Televizní reklama Podíly na sledovanosti v cílové skupině dospělých 15+ byly v roce 2013 rozděleny následovně: skupina Nova 31,17 % (Nova, Nova Cinema, Fanda, Smíchov, Telka), Česká televize 29,84 % (ČT1, ČT2, ČT24, ČT Sport, ČT:D, ČT art), skupina Prima 22,44 % (Prima family, Prima Cool, Prima Love, Prima Zoom).

23 Televizní reklama - nejsledovanější pořady v TV Televizní noviny, hlavní zpravodajská relace TV Nova 2,3 mil. diváků starších 15 let Ordinace v růžové zahradě Dlouhodobě cca 2,0 mil. diváků starších 15 let po dobu 8 let Doktoři z Počátků 1,6-1,7 mil. diváků starších 15 let Štědrovečerní pohádka - Sůl nad zlato 2,2 mil. diváků starších 15 let Seriál Sanitka 2, soutěž StarDance 1,6 mil. diváků starších 15 let

24 Televizní reklama - nejsledovanější pořady v TV pořad kanál datum začátek Projekce (tis.) Televizní noviny Nova : Doktoři z Počátků Nova : Sůl nad zlato ČT : Ordinace v růžové zahradě 2 Nova : Sněžný drak ČT : StarDance VI když hvězdy tančí Rozhodnutí ČT : Počasí Nova : Sportovní noviny Nova : Tři oříšky pro Popelku Nova : Jak dostat tatínka do polepšovny ČT : Pelíšky ČT : Anděl Páně ČT : Jak vytrhnout velrybě stoličku ČT : Sanitka 2 ČT : Prezidentská debata Nova : rok 2013

25 Televizní reklama - ceny Cena TV reklamy se odvozuje od počtu zasažených diváků starších patnácti let. To znamená, že se platí za oslovení 1 % dospělých 15+ (čili za diváků). Jinými slovy, k placení reklamy je potřeba znát sledovanost TV, kterou poskytují elektronické TV metry (dříve peoplemetry).

26 Televizní reklama - elektronické TV metry Měření sledovanosti TV v ČR (pro rok ) provádí Mediaresearch Pomocí TV metru. Přístroj zaznamenává jak televizi sledují jednotliví členové domácnosti. Přenos dat naměřených TV metry do ústředí Mediaresearch se odehrává průběžně prostřednictvím komunikace GSM a má podobu zpráv SMS. Naměřená data jsou uživatelům k dispozici následující den ráno. TV metr má 1850 televizních domácností, což má odpovídat 4470 jednotlivcům. Denně jsou garantována data z minimálně 1650 domácností.

27 Televizní reklama - ceny Reklama na TV Nova:

28 Televizní reklama - ceny Cena odvysílané reklamy: Kč To je cena půlminutové reklamy v hlavním vysílacím čase na Nově. Hlavní vysílací čas = mezi TN a seriálem ve 20:20

29 Televizní reklama omezení vysílání pro ČR Kvantitativní: Komerční stanice 12 minut za hodinu (komerční). Veřejnoprávní kanály (ČT2 a ČT) Sport nesmí přesáhnout 0,5 % denního vysílacího času Od hodin do hodin nesmí překročit 6 minut v průběhu jedné vysílací hodiny. Na ostatních programech nesmí provozovatel ze zákona reklamu zařazovat s výjimkou reklamy, která je přímo spojena s vysíláním kulturní či sportovní události. Kvalitativní: Je zakázána reklama na tabákové výrobky, zbraně, léky, drogy a sex. Je zakázána reklama skrytá, klamavá a podprahová.

30 Product placement umístění reklamy ve filmu Umístění produktu Forma skryté reklamy. Umísťována ve filmech, seriálech, zábavných pořadech atd. V České republice skrytá reklama zakázána zákonem o regulaci reklamy. (r. 2009) od 1. června 2010, povolena.

31 Product placement Evropské právo Product placement upravuje na evropské úrovni směrnice 2007/65/ES o audiovizuálních mediálních službách, která ho odlišuje od klasické televizní reklamy, teleshoppingu a sponzorování. Product placement je směrnicí obecně zakázán v pořadech pro děti. Diváci musí být o jeho existenci v daném díle předem informováni. Členské státy EU mohou podmínky product placementu zpřísnit nebo naopak zmírnit.

32 Product placement Ukázky film Casino Royale film Star Trek mobilní telefony Nokia, pivo Budweiser hodinky Omega film Trosečník zásilková služba FedEx film Matrix mobilní telefon Nokia film Vratné lahve Obchodní řetězec Albert Pivo Pilsner Urquel film Účastníci zájezdu Show Jana Krause Minerální voda Matoni autobusy Vega Tour, přípravek na erekci ArginMax film Rafťáci Tuzemský rum Rádio Evropa 2 Oděv Dominator

33 Product placement Ukázky Film Čtyřlístek ve službách krále: Lízátka Chupa Chups. Dětské šampaňské Robby Bubble. Pribináček. Pribináček.

34 Product placement Ukázky Pánské obleky BANDI v seriálu Ordinace v růžové zahradě 2

35 Product placement Zisky Cena 10 sekundového reklamního spotu v televizi Nova a Prima Kč Cena pasivního * product placementu v seriálech a pořadech Kč Cena aktivního **product placementu v seriálech a pořadech Kč

36 Reklama McDonalds Klamavá reklama?

37 Reklama McDonalds

38 Reklama McDonalds

39 Zajímavost nejdražší reklamní kampaň Poločas amerického Super Bowlu nejprestižnějším vysílacím časem pro reklamy. 111 milionů diváků. Cena za klasický 30 sekundový spot USD.

40 Virální marketing Marketingová technika využívající sociálních sítí a u. Svou povahou motivuje příjemce k roli šířitele. Zpravidla jde o šíření vírálních videí či fotografií. Počet shlédnutí Počet shlédnutí

41 Virální marketing Česká republika Reklamní kampaň společnosti T-mobile. Počet shlédnutí ;

42 Reklama na internetu Portál denní návštěvnost až přístupů.

43 Reklama na internetu Portál denní návštěvnost až přístupů.

44 Reklama na internetu Portál denní návštěvnost až přístupů.

45 Reklama na internetu Portál denní návštěvnost až přístupů.

46 Cena reklamy na internetu Podle velikosti. Podle místa zobrazení. Podle dne v týdnu. Podle měsíce. Seznam.cz Kč za zobrazení. Centrum.cz Kč za zobrazení. idnes.cz Kč za zobrazení.

47 Cena reklamy na internetu Youtube.com Největší a nejpopulárnější video platforma na světě. V ČR YouTube navštíví 5,1 mil. unikátních uživatelů měsíčně. Je tak největší videoplatformou v České republice. Cena od cca do Kč / den. Fakta o českém YouTube: 98 % české online populace zná YouTube alespoň podle jména. 21 % české populace navštíví YouTube denně, 46 % týdně, 56 % měsíčně. 80 % české online populace má o značce YouTube pozitivní mínění.

48 Cena reklamy v novinách BLESK PRÁVO MF DNES LIDOVÉ NOVINY Kč (pouze Severní Morava) Kč Kč Kč Uvedené ceny za jednu celou stranu. Ceny výrazně ovlivňuje: a) den vydání, b) velikost, c) umístění.

49 Remarketing Využívá data, která o sobě dobrovolně sdělíte při procházení webových stránek. metoda cílené reklamy Oslovení cílové skupiny, která už jednou přišla na stránky zadavatele. Princip - přivádění návštěvníků zpět na již navštívený web za účelem dokončení požadovaného cíle. Zpravidla je za cíl považován nákup.

50 Jak funguje remarketing Návštěvník přichází na webové stránky prodejce vozů BMW. Označení návštěvníka pomocí cookies je prováděno automaticky vygenerovaným kódem ze strany navštíveného webu. Zadavatel reklamy má vytvořenou speciální reklamu pouze pro tyto návštěvníky. Reklama se začne zobrazovat návštěvníkům na jiných webových stránkách. Návštěvník přichází zpět na webové stránky prodejce vozů BMW. Návštěvník dokončuje požadované cíle stránek (z návštěvníka se stává zákazník).

51 Zajímavost Ratnerova blamáž Gerald Ratner vybudoval největší britský řetězec luxusních prodejen s klenoty. Přesvědčil upřímnou reklamou miliony zákazníků. 23. Dubna 1991 na slavnostní večeři Institutu ředitelů pronesl proslov se dvěma vtipy v úvodu. Řeč byla o sadě sklenic na sherry. Lidi se mně ptají, jak jim můžu prodávat tak lacino. Protože to zboží stojí všechno za hovno Sál řval smíchy. Noviny a bulvár nafouknul vtip jako vyhlášení třídní války. Škoda: liber, cca Kč.

INTERNET V KOMPLEXNÍM MĚŘENÍ KONZUMACE MÉDIÍ 23. ŘÍJNA 2014

INTERNET V KOMPLEXNÍM MĚŘENÍ KONZUMACE MÉDIÍ 23. ŘÍJNA 2014 INTERNET V KOMPLEXNÍM MĚŘENÍ KONZUMACE MÉDIÍ 23. ŘÍJNA 2014 VÝZKUM TRHU, MÉDIÍ A VEŘEJNÉHO MÍNĚNÍ, VÝVOJ SOFTWARE Národních hrdinů 73, 190 12 Praha 9 tel.: 225 301 111, fax: 225 301 101 e-mail: median@median.cz

Více

MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi

MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi Projekt: Reg.č.: Operační program: Škola: Tematický okruh: Jméno autora: MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi CZ.1.07/1.5.00/34.0903 Vzdělávání pro konkurenceschopnost Hotelová škola, Vyšší

Více

Seznam Email obsahuje téměř 3 miliony emailových schránek

Seznam Email obsahuje téměř 3 miliony emailových schránek Co je Seznam.cz Od roku 1996 nejnavštěvovanější server českého internetu Služeb Seznam.cz využívá každý čtvrtý Čech Týdně oslovuje 70 %, měsíčně 80 % uživatelů internetu Seznam Email obsahuje téměř 3 miliony

Více

24.6.2005. Nejnavštěvovanější server českého internetu

24.6.2005. Nejnavštěvovanější server českého internetu Nejnavštěvovanější server českého internetu 24.6.2005 Co je Seznam.cz Od roku 1996 nejnavštěvovanější server českého internetu Služeb Seznamu využívá každý čtvrtý Čech Týdně oslovuje 70 % uživatelů internetu

Více

Žáci se orientují ( v rámci možností ) ve světě reklamy.poznají neetickou reklamu. Poznají agresivní klamavou reklamu.

Žáci se orientují ( v rámci možností ) ve světě reklamy.poznají neetickou reklamu. Poznají agresivní klamavou reklamu. Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUMJI_TELOCVIK_15 Název materiálu: Komerční reklama Tematická oblast: Tělesná výchova 1. ročník Anotace: Reklama je fenoménem doby. Je dobré třídit a poznávat druhy reklam.

Více

METODOLOGIE. Sběr dat proběhl prostřednictvím internetového dotazníku (CAWI) na internetovém panelu agenturou STEM/MARK

METODOLOGIE. Sběr dat proběhl prostřednictvím internetového dotazníku (CAWI) na internetovém panelu agenturou STEM/MARK Důvěra médiím METODOLOGIE Sběr dat proběhl prostřednictvím internetového dotazníku (CAWI) na internetovém panelu agenturou STEM/MARK Terénní sběr dat: 15.... Cílová skupina: internetová populace ČR, 15-5

Více

OBCHODNÍ NABÍDKA 2020

OBCHODNÍ NABÍDKA 2020 OBCHODNÍ NABÍDKA 2020 Prodáváme reklamní prostor na tematických televizních stanicích. Na českém trhu působíme již od roku 2008. 25 tematických televizních stanic v portfoliu Atmedia 19 měřených tematických

Více

Media Bohemia. Představení Media Bohemia. Rádia 37 stanic 60 licencí. Vysílací infrastruktura. Nahrávací a dabingové studio.

Media Bohemia. Představení Media Bohemia. Rádia 37 stanic 60 licencí. Vysílací infrastruktura. Nahrávací a dabingové studio. KKTS Plzeň 2019 Představení Media Bohemia Rádia 37 stanic 60 licencí Vysílací infrastruktura Hitrádia, Blaník, Fajn radio, Rock Radio studia, vysílače, softwary Rádiová reklama Radiohouse+MMS Reklamní

Více

Marketingový výzkum 11. Výzkum pro potřeby marketingové komunikace

Marketingový výzkum 11. Výzkum pro potřeby marketingové komunikace Marketingový výzkum 11 Výzkum pro potřeby marketingové komunikace Struktura přednášky Proč realizovat výzkum marketingové komunikace? Příprava výzkumu Přehled typů a metod výzkumu Podstata některých metod

Více

Určeno studentům středního vzdělávání s maturitní zkouškou, předmět: Marketing a management, téma: Komunikace

Určeno studentům středního vzdělávání s maturitní zkouškou, předmět: Marketing a management, téma: Komunikace Určeno studentům středního vzdělávání s maturitní zkouškou, předmět: Marketing a management, téma: Komunikace Pracovní list vytvořila: Mgr. Radka Drobná Období vytvoření VM: duben 2012 Klíčová slova: komunikace,

Více

Co je Seznam.cz. Od roku 1996 nejnavštěvovanější server českého internetu. Služeb Seznam.cz využívá každý čtvrtý Čech

Co je Seznam.cz.  Od roku 1996 nejnavštěvovanější server českého internetu. Služeb Seznam.cz využívá každý čtvrtý Čech Co je Seznam.cz Od roku 1996 nejnavštěvovanější server českého internetu Služeb Seznam.cz využívá každý čtvrtý Čech Týdně oslovuje 70 %, měsíčně 80 % uživatelů internetu Seznam Email obsahuje téměř 3 miliony

Více

BUDOUCNOST TELEVIZE Kde bude TV za 5 let?

BUDOUCNOST TELEVIZE Kde bude TV za 5 let? BUDOUCNOST TELEVIZE Kde bude TV za 5 let? Praha, 22/8/2013 Role televize pro diváka Role televize pro reklamní zadavatele Kde bude televize za 5 let? 2 38,9 % lidí si nedokáže představit život bez televize

Více

Znamená internetové video i online televizi?

Znamená internetové video i online televizi? Znamená internetové video i online televizi? Agentura Mediaresearch realizovala na přelomu dubna a května 2009 netpanel omnibusový výzkum monitorující aktuální trendy v oblasti videoserverů v ČR z hlediska

Více

Reklamní strategie, reklamní kampaň. Plánování reklamy

Reklamní strategie, reklamní kampaň. Plánování reklamy Reklamní strategie, reklamní kampaň Plánování reklamy Jak postupovat při přípravě reklamní kampaně 1. Stanovení cílů kampaně CO se očekává? 2. Potvrzení rozpočtu budget - KOLIK se utratí? 3. Stanovení

Více

Teleshopping v televizi SPORT 5

Teleshopping v televizi SPORT 5 Teleshopping v televizi SPORT 5 OBSAH 1. Představení televize SPORT 5 2. Vysvětlení pojmu teleshopping 3. Výhody teleshoppingu 4. Teleshopping v televizi SPORT 5 5. Možnosti prezentace klienta 6. Ceník

Více

Měsíční zpráva o sledovanosti televize Leden Zdroj: ATO-MEDIARESEARCH

Měsíční zpráva o sledovanosti televize Leden Zdroj: ATO-MEDIARESEARCH Měsíční zpráva o sledovanosti televize Leden 2013 Zdroj: ATO-MEDIARESEARCH Obsah OBSAH 1. Vývoj ATS 2. Přehled ATS po dnech 3. Share 4. Hlavní stanice a skupiny 5. TOP 50 nejsledovanějších titulů 6. Odložené

Více

VYHODNOCENÍ PRŮZKUMU, KTERÝ MEZI ŠÉFY MARKETINGU VÝZNAMNÝCH ČESKÝCH FIREM REALIZOVALA KOMUNIKAČNÍ SKUPINA MATHER

VYHODNOCENÍ PRŮZKUMU, KTERÝ MEZI ŠÉFY MARKETINGU VÝZNAMNÝCH ČESKÝCH FIREM REALIZOVALA KOMUNIKAČNÍ SKUPINA MATHER TRENDY VYUŢÍVÁNÍ REKLAMNÍCH MÉDIÍ červenec 2007 STUDIE VYHODNOCENÍ PRŮZKUMU, KTERÝ MEZI ŠÉFY MARKETINGU VÝZNAMNÝCH ČESKÝCH FIREM REALIZOVALA KOMUNIKAČNÍ SKUPINA MATHER Studie: Trendy využívání reklamních

Více

DOBA TEMATICKÁ V PRAXI. WORKSHOP AČRA, 6.10.2015, Popovičky

DOBA TEMATICKÁ V PRAXI. WORKSHOP AČRA, 6.10.2015, Popovičky DOBA TEMATICKÁ V PRAXI WORKSHOP AČRA, 6.10.2015, Popovičky ZNÁTE SPOLEČNOST ATMEDIA? Portfolio stanic Významné změny Již 7 let čeříme vody českého TV trhu! Na českém trhu od roku 2008, o rok později již

Více

OBJEVTE SVĚT NOVÝCH MOŽNOSTÍ V ONLINE

OBJEVTE SVĚT NOVÝCH MOŽNOSTÍ V ONLINE OBJEVTE SVĚT NOVÝCH MOŽNOSTÍ V ONLINE ŽHAVÉ NOVINKY ve zvýšení prodejního výkonu ONLINE Miroslav Král, Managing Partner, MarketUP 2 1. KOMBINACE TV & Online kampaně Podpořte růst vašeho byznysu v nových

Více

Směrnice Rady 84/450/EHS ze dne 10. září 1984 o sbližování právních a správních předpisů členských států týkajících se klamavé reklamy

Směrnice Rady 84/450/EHS ze dne 10. září 1984 o sbližování právních a správních předpisů členských států týkajících se klamavé reklamy Seznam příloh Příloha č. 1: zákony a jiné právní normy z oblasti reklamy Komerční komunikace Směrnice Rady 84/450/EHS ze dne 10. září 1984 o sbližování právních a správních předpisů členských států týkajících

Více

Příloha k SMLUVNÍM OBCHODNÍM PODMÍNKÁM pro smlouvy o vysílání obchodních sdělení v programech zastupovaných MEDIA CLUB, s.r.o.

Příloha k SMLUVNÍM OBCHODNÍM PODMÍNKÁM pro smlouvy o vysílání obchodních sdělení v programech zastupovaných MEDIA CLUB, s.r.o. Příloha k SMLUVNÍM OBCHODNÍM PODMÍNKÁM pro smlouvy o vysílání obchodních sdělení v programech zastupovaných MEDIA CLUB, s.r.o. CENÍK 1. Obecné podmínky a. Ceník obsahuje cenové podmínky vysílání obchodních

Více

NABÍDKA REKLAMNÍ SPOLUPRÁCE

NABÍDKA REKLAMNÍ SPOLUPRÁCE NABÍDKA REKLAMNÍ SPOLUPRÁCE OBSAH 1/ BPA A SPORTOVEC ROKU 2/ HLAVNÍ ATRIBUTY PREZENTACE PARTNERA 3/ FORMY PREZENTACE PARTNERA 4/ PREZENTACE A PR AKTIVITY PROJEKTU 5/ CENA REKLAMNÍHO PLNĚNÍ 6/ KONTAKT Petra

Více

Televize a internet platformy budoucnosti. Milan Fridrich ředitel programu ČT

Televize a internet platformy budoucnosti. Milan Fridrich ředitel programu ČT Televize a internet platformy budoucnosti Milan Fridrich ředitel programu ČT Televize nebo Internet? O co jde? XX. století: Médium šíří poselství... XXI. století: Médium šíří strukturu myšlení, životní

Více

Měsíční zpráva o sledovanosti Listopad 2018 TEST. Zdroj: ATO - Nielsen Admosphere

Měsíční zpráva o sledovanosti Listopad 2018 TEST. Zdroj: ATO - Nielsen Admosphere Měsíční zpráva o sledovanosti Listopad 2018 TEST Zdroj: ATO - Nielsen Admosphere Obsah 1. Vývoj ATS 2. Share 3. Hlavní stanice a skupiny 4. TOP 50 nejsledovanějších titulů 5. Odložené sledování a sledovanost

Více

MARKETING ZUZANA KUPKOVÁ

MARKETING ZUZANA KUPKOVÁ MARKETING ZUZANA KUPKOVÁ PROČ SE ZABÝVAT MARKETINGEM? Firmy musí hledat nové trhy a nového zákazníka Hledat nové přístupy k zákazníkovi tj. marketingové nové přístupy Neustále zdokonalovat marketingové

Více

PRAVIDLA PRO SPONZOROVÁNÍ POŘADU A PROGRAMU V TELEVIZNÍM VYSÍLÁNÍ NA KANÁLECH NOVA GROUP. TV Nova Nova Cinema Fanda Smíchov Telka Nova Sport

PRAVIDLA PRO SPONZOROVÁNÍ POŘADU A PROGRAMU V TELEVIZNÍM VYSÍLÁNÍ NA KANÁLECH NOVA GROUP. TV Nova Nova Cinema Fanda Smíchov Telka Nova Sport PRAVIDLA PRO SPONZOROVÁNÍ POŘADU A PROGRAMU V TELEVIZNÍM VYSÍLÁNÍ NA KANÁLECH NOVA GROUP 2016 TV Nova Nova Cinema Fanda Smíchov Telka Nova Sport Základní pojmy Právní regulace sponzoringu zákon č. 231/2001

Více

Příloha k SMLUVNÍM OBCHODNÍM PODMÍNKÁM pro smlouvy o vysílání obchodních sdělení v programech zastupovaných FTV Prima, spol. s.r.o.

Příloha k SMLUVNÍM OBCHODNÍM PODMÍNKÁM pro smlouvy o vysílání obchodních sdělení v programech zastupovaných FTV Prima, spol. s.r.o. Příloha k SMLUVNÍM OBCHODNÍM PODMÍNKÁM pro smlouvy o vysílání obchodních sdělení v programech zastupovaných FTV Prima, spol. s.r.o. CENÍK 1. Obecné podmínky a. Ceník obsahuje cenové podmínky vysílání obchodních

Více

Marketing ve službách

Marketing ve službách Marketing ve službách 1. ročník Učební obor: Kuchař - číšník Propagace = komunikace, jejímž cílem je získat zákazníka a udržet dlouhodobě jeho zájem a pozornost informuje o výrobku nebo službě vytváří

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO ROK 2018

OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO ROK 2018 OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO ROK 2018 Koeficienty k cenám za reklamní kampaň na GRP Sezónní koeficienty leden únor březen duben květen červen červenec srpen září říjen listopad prosinec do 22. 12. prosinec od

Více

product placement a jeho vliv při umístění v audiovizuálních pořadech

product placement a jeho vliv při umístění v audiovizuálních pořadech product placement a jeho vliv při umístění v audiovizuálních pořadech Martin Kalista KEY Publishing s.r.o. Ostrava 2011 1 Publikace byla vydána ve spolupráci s vysokou školou B.I.B.S., a.s. Martin Kalista

Více

Politická reklama. pol 510 7/4/16. Miloš Gregor.

Politická reklama. pol 510 7/4/16. Miloš Gregor. Politická reklama pol 510 7/4/16 Miloš Gregor obsah hodiny definice (velmi) stručná historie cíle politické reklamy druhy a typy reklamy tvorba a analýza politické reklamy předvolební spoty českých stran

Více

MÉDIA A REKLAMA. Média nejsou autoritativním zdrojem informací!

MÉDIA A REKLAMA. Média nejsou autoritativním zdrojem informací! 5SVD2 4. PŘEDNÁŠKA MÉDIA A REKLAMA Média nejsou autoritativním zdrojem informací! Proč se stal svět médií nebezpečným? 1) Nové technologie 2) Obrovské zrychlení informací 3) Komercionalizace a bulvarizace,

Více

Příloha k SMLUVNÍM OBCHODNÍM PODMÍNKÁM pro smlouvy o vysílání obchodních sdělení v programech zastupovaných FTV Prima, spol. s.r.o.

Příloha k SMLUVNÍM OBCHODNÍM PODMÍNKÁM pro smlouvy o vysílání obchodních sdělení v programech zastupovaných FTV Prima, spol. s.r.o. Příloha k SMLUVNÍM OBCHODNÍM PODMÍNKÁM pro smlouvy o vysílání obchodních sdělení v programech zastupovaných FTV Prima, spol. s.r.o. CENÍK 1. Obecné podmínky a. Ceník obsahuje cenové podmínky vysílání obchodních

Více

CENÍK KLASICKÉ REKLAMY A SPONZORINGU. Český rozhlas SEVER. Oddělení obchodu ČRo

CENÍK KLASICKÉ REKLAMY A SPONZORINGU. Český rozhlas SEVER. Oddělení obchodu ČRo CENÍK KLASICKÉ REKLAMY A SPONZORINGU Český rozhlas SEVER Oddělení obchodu ČRo Platné od 1. 1. 2018 Regionální program akcentuje regionální informace, spotřebitelská témata (poradny orientované na běžné

Více

Mediální informace. TV FORUM Nová Karolina. Nákupní a zábavní centrum FORUM Nová Karolina Ostrava

Mediální informace. TV FORUM Nová Karolina. Nákupní a zábavní centrum FORUM Nová Karolina Ostrava Mediální informace TV FORUM Nová Karolina Nákupní a zábavní centrum FORUM Nová Karolina Ostrava TV FORUM Nová Karolina Mediální informace Nákupní a zábavní centrum FORUM Nová Karolina Ostrava je nejvýraznější

Více

Obsah prezentace. Product Placement Co je to Product Placement Zajímavosti z historie PP. kontakty

Obsah prezentace. Product Placement Co je to Product Placement Zajímavosti z historie PP. kontakty Obsah prezentace Product Placement Co je to Product Placement Zajímavosti z historie PP Product Placement kontakty Obecná definice Umístění konkrétního produktu / služby do filmu či pořadu. Definice dle

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY 2019

OBCHODNÍ PODMÍNKY 2019 OBCHODNÍ PODMÍNKY 2019 Koeficienty k cenám za reklamu Sezónní koeficienty leden únor březen duben květen červen červenec srpen září říjen listopad prosinec do 22. 12. prosinec od 23. 12. 0,80 0,95 1,30

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO ROK 2018

OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO ROK 2018 OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO ROK 2018 Koeficienty k cenám za reklamní kampaň na GRP Sezónní koeficienty leden únor březen duben květen červen červenec srpen září říjen listopad prosinec do 22. 12. prosinec od

Více

NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU V REGIONECH

NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU V REGIONECH NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU V REGIONECH Indikátory parametry podprogramu na úrovni projektů Marketingové aktivit v cestovním ruchu (117D72200) 2-7 výstupu marketingových aktivit realizovaných

Více

TRH A CÍLENÝ MARKETING

TRH A CÍLENÝ MARKETING TRH A CÍLENÝ MARKETING základní subjekty trhu: 1. domácnosti prodávají své výrobní faktory (práce, půda, kapitál), za získané důchody (mzda, renta, úrok) nakupují výrobky a služby 2. podniky prodávají

Více

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Reklama v rozhodování firmy. Reklamní výdaje a jejich účinnost. Praktické rozhodování o reklamních výdajích. Volba optimální reklamní technologie. Reklama v různých tržních strukturách. Efekty reklamy

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO ROK 2018

OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO ROK 2018 OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO ROK 2018 Koeficienty k cenám za reklamní kampaň na GRP Sezónní koeficienty leden únor březen duben květen červen červenec srpen září říjen listopad prosinec do 22. 12. prosinec od

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY 2019

OBCHODNÍ PODMÍNKY 2019 OBCHODNÍ PODMÍNKY 2019 Koeficienty k cenám za reklamu Sezónní koeficienty leden únor březen duben květen červen červenec srpen září říjen listopad prosinec do 22. 12. prosinec od 23. 12. 0,80 0,95 1,30

Více

Postoj české veřejnosti k reklamě

Postoj české veřejnosti k reklamě TISKOVÁ ZPRÁVA 26. února 2013 Postoj české veřejnosti k reklamě Češi nejlépe hodnotí reklamu v místě prodeje, 8% populace tvrdí, že si jí všimne a 31% podle ní nakupuje. Třetina zákazníků by dokonce uvítala

Více

Praktická ukázka výkonnostní online strategie

Praktická ukázka výkonnostní online strategie Praktická ukázka výkonnostní online strategie Seminář online reklama ve farmaceutickém prostředí 28.5.2014, Praha BETTER MARKETING s.r.o. REFERENCE Přes 3 000 projektů, dlouhodobé zkušenosti: OTÁZKA

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY 2019

OBCHODNÍ PODMÍNKY 2019 OBCHODNÍ PODMÍNKY 2019 Koeficienty k cenám za reklamu Sezónní koeficienty leden únor březen duben květen červen červenec srpen září říjen listopad prosinec do 22. 12. prosinec od 23. 12. 0,80 0,95 1,30

Více

CENÍK. c. Cena za ratingový bod GRP (dále jen CPP ) se vztahuje k cílové skupině Dospělí nebo Děti 4-14 a ke spotům o délce 30 sekund.

CENÍK. c. Cena za ratingový bod GRP (dále jen CPP ) se vztahuje k cílové skupině Dospělí nebo Děti 4-14 a ke spotům o délce 30 sekund. Příloha k SMLUVNÍM OBCHODNÍM PODMÍNKÁM pro smlouvy o vysílání obchodních sdělení v programech zastupovaných MEDIA CLUB,s.r.o. CENÍK 1. Obecné podmínky a. Ceník obsahuje cenové podmínky vysílání obchodních

Více

CET 21 spol. s r.o. CENOVÉ PODMÍNKY PROPAGACE NA TV NOVA A TV NOVA CINEMA. 8. prosince 2009

CET 21 spol. s r.o. CENOVÉ PODMÍNKY PROPAGACE NA TV NOVA A TV NOVA CINEMA. 8. prosince 2009 CET 21 spol. s r.o. CENOVÉ PODMÍNKY PROPAGACE NA TV NOVA A TV NOVA 8. prosince 2009 PREAMBULE Tyto Cenové podmínky představují obecné podmínky pro určování ceny za odvysílání Spotů na TV NOVA a TV NOVA

Více

PR KAMPAŇ /FORMULE 1 VE ŠKOLÁCH/

PR KAMPAŇ /FORMULE 1 VE ŠKOLÁCH/ PŘEDMLUVA PR KAMPAŇ /FORMULE 1 VE ŠKOLÁCH/ 1 PŘEDMLUVA OBSAH PŘEDMLUVA... 3 ZADÁNÍ... 4 FINANČNÍ PROSTŘEDKY... 5 ZÁKLADNÍ PARAMETRY PRO VOLBU MÉDIA... 6 TELEVIZNÍ REKLAMA... 7 TISK... 10 INTERNETOVÁ REKLAMA...

Více

Moderní multimediální elektronika (U3V)

Moderní multimediální elektronika (U3V) Moderní multimediální elektronika (U3V) Prezentace č. 4 Interaktivní služby DVB-T MHP Prof. Ing. Václav Říčný, CSc. Ústav radioelektroniky, FEKT VUT v Brně Interaktivní služby DVB-T T MHP (Multimedia Home

Více

INCOMA GfK Shopping Monitor 2015 1

INCOMA GfK Shopping Monitor 2015 1 INCOMA GfK Shopping Monitor 2015 1 AUTOR STUDIE INCOMA GfK, s.r.o. Kavčí Hory Office Park Na Hřebenech II 1718/10 140 00 Praha 4 Telefon: +420 251 117 545 e-mail: incoma@gfk.com http: //www.incoma.cz člen

Více

Výukový materiál zpracován v rámci operačního projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0512

Výukový materiál zpracován v rámci operačního projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0512 Výukový materiál zpracován v rámci operačního projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0512 Střední škola ekonomiky, obchodu a služeb SČMSD Benešov, s.r.o. Marketing Reklama

Více

CZ

CZ Česká unie neslyšících Dlouhá třída 37, 110 00 Praha 1 č. j.: MN 75/2016 Datum: 22.12.2016 OTEVŘENÝ DOPIS Oznámení o porušení práv diváků se sluchovým postižením ze strany televizní společnosti Nova CET

Více

Srovnávací tabulka návrhu předpisu ČR s legislativou ES Navrhovaný právní předpis

Srovnávací tabulka návrhu předpisu ČR s legislativou ES Navrhovaný právní předpis Ustan ovení (, odst.,, bod) Srovnávací tabulka návrhu předpisu ČR s legislativou ES Navrhovaný právní předpis Odpovídající předpis ES ČR Zákon, kterým se mění zákon č. 231/2001 Sb., o provozování rozhlasového

Více

CENÍK KLASICKÉ REKLAMY A SPONZORINGU NA STANICI ČESKÝ ROZHLAS OSTRAVA. Oddělení obchodu ČRo

CENÍK KLASICKÉ REKLAMY A SPONZORINGU NA STANICI ČESKÝ ROZHLAS OSTRAVA. Oddělení obchodu ČRo CENÍK KLASICKÉ REKLAMY A SPONZORINGU NA STANICI ČESKÝ ROZHLAS OSTRAVA Platné od 1. 1. 2017 Regionální program akcentuje regionální informace, spotřebitelská témata (poradny orientované na běžné každodenní

Více

Pravidelné aktivity na internetu I. ZÁKLAD: Respondenti 10+ využívající internet, n=6536 (fáze 1), n=6594 (fáze 2), n=2153 (fáze 3), n=2237 (fáze 4)

Pravidelné aktivity na internetu I. ZÁKLAD: Respondenti 10+ využívající internet, n=6536 (fáze 1), n=6594 (fáze 2), n=2153 (fáze 3), n=2237 (fáze 4) Tisková zpráva PRAHA, 4/12/2009 Multimediální trendy na internetu sílí Na internetu nejvýznamněji roste podíl uživatelů, kteří se pravidelně věnují multimediálním aktivitám. Největší nárůsty byly pozorovány

Více

Češi a reklama únor partneři: ppm factum research

Češi a reklama únor partneři: ppm factum research Češi a reklama 2013 únor 2013 partneři: ppm factum research Historie a metodika Ve spolupráci s Českou marketingovou společností (ČMS), POPAI Central Europe, Brno International Business School (BIBS) a

Více

Kam se posouvá divácké chování? Hana Friedlaenderová

Kam se posouvá divácké chování? Hana Friedlaenderová Kam se posouvá divácké chování? Hana Friedlaenderová 2012 MEDIARESEARCH, a.s. Změna mediálního prostředí Digitalizace Mediální vybavenost domácností Internet 2 ATS (hodiny) Růst sledovanosti neceloplošných

Více

II Zpřístupňování repertoáru OSA prostřednictvím sítě internet a jiných obdobných sítí

II Zpřístupňování repertoáru OSA prostřednictvím sítě internet a jiných obdobných sítí II Zpřístupňování repertoáru OSA prostřednictvím sítě internet a jiných obdobných sítí 1) Vysílání a) simultcasting i) současný, úplný, nezměněný přenos rozhlasového a televizního vysílání, který je uskutečňován

Více

Televizní diváci Čtenáři deníků a jejich příloh Rozhlasoví posluchači Čtenáři deníků

Televizní diváci Čtenáři deníků a jejich příloh Rozhlasoví posluchači Čtenáři deníků NOVINY MAJÍ VYSOKOU ČTENOST NOVINY JSOU MASOVÝM MÉDIEM KOLIK OSOB DENNĚ SLEDUJE RŮZNÁ MÉDIA? Televizní diváci 6 206 000 Čtenáři deníků a jejich příloh 6 081 000 Rozhlasoví posluchači 5 757 000 Čtenáři

Více

Marketing. Modul 6 Komunikační mix

Marketing. Modul 6 Komunikační mix Marketing Modul 6 Komunikační mix Výukový materiál vzdělávacích kurzů v rámci projektu Zvýšení adaptability zaměstnanců organizací působících v sekci kultura Tento materiál je spolufinancován z Evropského

Více

Příloha k SMLUVNÍM OBCHODNÍM PODMÍNKÁM pro smlouvy o vysílání obchodních sdělení v programech zastupovaných MEDIA CLUB, s.r.o.

Příloha k SMLUVNÍM OBCHODNÍM PODMÍNKÁM pro smlouvy o vysílání obchodních sdělení v programech zastupovaných MEDIA CLUB, s.r.o. Příloha k SMLUVNÍM OBCHODNÍM PODMÍNKÁM pro smlouvy o vysílání obchodních sdělení v programech zastupovaných MEDIA CLUB, s.r.o. CENÍK 1. Obecné podmínky a. Ceník obsahuje cenové podmínky vysílání obchodních

Více

Kathryn Havlová kathryn.havlova@gmail.com

Kathryn Havlová kathryn.havlova@gmail.com Duchem nejmladší český marketingový a mediální think tank. Tuto přednášku pro vás připravili: Kathryn Havlová kathryn.havlova@gmail.com Ondřej Sláma marketing@ondrejslama.cz Nejčastěji používané moderní

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ SEMESTRÁLNÍ PRÁCE MATEMATICKÁ STATISTIKA SROVNÁNÍ TELEVIZNÍHO, INTERNETOVÉHO, ROZHLASOVÉHO A NOVINOVÉHO ZPRAVODAJSTVÍ Petr Stoklásek, Lukáš Novák 2012

Více

PRAHA, 21/01/2011 Internet vede jako zdroj informací při nákupu zboží a služeb

PRAHA, 21/01/2011 Internet vede jako zdroj informací při nákupu zboží a služeb Tisková zpráva PRAHA, 21/01/2011 Internet vede jako zdroj informací při nákupu zboží a služeb Internet je vnímán jako nejvhodnější médium pro zpravodajství a pro využití v oblasti nabídky zboží a služeb.

Více

ROCK TV KOMERČNÍ NABÍDKA JEDINÁ CELOPLOŠNÁ ROCKOVÁ TELEVIZE U NÁS

ROCK TV KOMERČNÍ NABÍDKA JEDINÁ CELOPLOŠNÁ ROCKOVÁ TELEVIZE U NÁS KOMERČNÍ NABÍDKA JEDINÁ CELOPLOŠNÁ OVÁ TELEVIZE U NÁS PROČ BÝT U TOHO? ŠOUBYZNYS DĚSÍ VÁS TO SLOVO? MÁTE K TOMU ODPOR? PŘESTO VŠICHNI CHCEME BÝT U TOHO, TOUŽÍME ZAŽÍT SLÁVU, MÍT MOC A PENÍZE. JE TO ODPUDIVÉ,

Více

Komerční komunikace Komunikační projekt. Přemysl Průša

Komerční komunikace Komunikační projekt. Přemysl Průša Komerční komunikace Komunikační projekt Přemysl Průša Marketingové a komerční komunikace Marketingové komunikace = komerční komunikace + obaly, WoM. Komerční komunikace: - Reklama - Podpora prodeje - PR

Více

ČVUT FEL K 316. Marketing KOMUNIKAČNÍ POLITIKA. Tomek - Vávrová

ČVUT FEL K 316. Marketing KOMUNIKAČNÍ POLITIKA. Tomek - Vávrová KOMUNIKAČNÍ POLITIKA @ Prvky komunikačního procesu Odesílatel Kódování ZPRÁVA Dekódování Příjemce Médium ŠUM Zpětná vazba Odpověď 2 Prvky komunikačního procesu KDO? (podnik, komunikátor) CO? (poselství)

Více

Příloha k SMLUVNÍM OBCHODNÍM PODMÍNKÁM pro smlouvy o vysílání obchodních sdělení v programech zastupovaných MEDIA CLUB, s.r.o.

Příloha k SMLUVNÍM OBCHODNÍM PODMÍNKÁM pro smlouvy o vysílání obchodních sdělení v programech zastupovaných MEDIA CLUB, s.r.o. Příloha k SMLUVNÍM OBCHODNÍM PODMÍNKÁM pro smlouvy o vysílání obchodních sdělení v programech zastupovaných MEDIA CLUB, s.r.o. CENÍK 1. Obecné podmínky a. Ceník obsahuje cenové podmínky vysílání obchodních

Více

Mobilní telefon v roli komunikačního a reklamního prostředku

Mobilní telefon v roli komunikačního a reklamního prostředku Pracovní skupina pro mobilní reklamu Mobilní telefon v roli komunikačního a reklamního prostředku 6.4. 2009 Konference ISSS, Hradec Králové Michal Němec, T-Mobile Mobilní telefon je unikátní komunikační

Více

TEZE K DIPLOMOVÉ PRÁCI

TEZE K DIPLOMOVÉ PRÁCI ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE PROVOZNĚ EKONOMICKÁ FAKULTA OBOR PROVOZ A EKONOMIKA KATEDRA OBCHODU A FINANCÍ TEZE K DIPLOMOVÉ PRÁCI Hodnocení efektivnosti mediální reklamy na obchodní činnost podniku

Více

Podmínky pro sponzorování pořadů a programů v televizním vysílání České televize. 1. Základní pojmy a podmínky

Podmínky pro sponzorování pořadů a programů v televizním vysílání České televize. 1. Základní pojmy a podmínky Podmínky pro sponzorování pořadů a programů v televizním vysílání České televize 1. Základní pojmy a podmínky Soulad s právními předpisy a ostatními předpisy. Sponzorské vzkazy dodané k televiznímu vysílání

Více

Co víme o už u i ž v i a v t a e t l e í l c í h c h v i v d i e d a e?

Co víme o už u i ž v i a v t a e t l e í l c í h c h v i v d i e d a e? Co víme o uživatelích videa? Michal Vodák Marketingový ředitel Michal Buzek Vedoucí analytického týmu Přehled Proč se věští budoucnost videa/videoreklamy na internetu? Jak konzumují video a vnímají videoreklamu

Více

ONLINE MARKETING PRO VZDĚLÁVACÍ INSTITUCE ZA MARKETING MAKERS ANDREA HOLZKNECHTOVÁ

ONLINE MARKETING PRO VZDĚLÁVACÍ INSTITUCE ZA MARKETING MAKERS ANDREA HOLZKNECHTOVÁ ONLINE MARKETING PRO VZDĚLÁVACÍ INSTITUCE ZA MARKETING MAKERS ANDREA HOLZKNECHTOVÁ CO NEMŮŽEŠ ZMĚŘIT, TO NIKDY NEDĚLEJ! MarketingMakers.net Přednášející: Andrea Holzknechtová, PPC specialista Marketingový

Více

Prezentace výzkumných projektů SPIR

Prezentace výzkumných projektů SPIR 1 Prezentace výzkumných projektů SPIR - podrobná verze - Výsledky za duben (NM) a květen (AdM) 2012 13. června 2012, Klub cestovatelů 2 1. Výsledky NetMonitor 2. Výsledky AdMonitoring 3. Analýzy kampaní

Více

Je souborem marketingových nástrojů, které firma používá k ovlivnění poptávky po svém produktu (zboží nebo služby)

Je souborem marketingových nástrojů, které firma používá k ovlivnění poptávky po svém produktu (zboží nebo služby) Otázka: Marketingový mix Předmět: Marketing Přidal(a): Adéla22 MARKETINGOVÝ MIX Je souborem marketingových nástrojů, které firma používá k ovlivnění poptávky po svém produktu (zboží nebo služby) Produkt-

Více

CENÍK KLASICKÉ REKLAMY A SPONZORINGU NA STANICI ČESKÝ ROZHLAS REGION, STŘEDOČESKÝ KRAJ. Oddělení obchodu ČRo

CENÍK KLASICKÉ REKLAMY A SPONZORINGU NA STANICI ČESKÝ ROZHLAS REGION, STŘEDOČESKÝ KRAJ. Oddělení obchodu ČRo CENÍK KLASICKÉ REKLAMY A SPONZORINGU NA STANICI ČESKÝ ROZHLAS REGION, STŘEDOČESKÝ KRAJ Platné od 1. 1. 2017 Regionální program akcentuje regionální informace, spotřebitelská témata (poradny orientované

Více

Konference Online Marketingu ACK ČR a Seznam.cz

Konference Online Marketingu ACK ČR a Seznam.cz Konference Online Marketingu ACK ČR a Seznam.cz Porovnání mediatypů Silné stránky TV reklama Audiovizuální komunikace => emocionální spojení s příjemcem! Spojení zvuku, obrazu a pohybu velmi přesvědčivé

Více

Příloha k SMLUVNÍM OBCHODNÍM PODMÍNKÁM pro smlouvy o vysílání obchodních sdělení v programech zastupovaných FTV Prima, spol. s r.o.

Příloha k SMLUVNÍM OBCHODNÍM PODMÍNKÁM pro smlouvy o vysílání obchodních sdělení v programech zastupovaných FTV Prima, spol. s r.o. Příloha k SMLUVNÍM OBCHODNÍM PODMÍNKÁM pro smlouvy o vysílání obchodních sdělení v programech zastupovaných FTV Prima, spol. s r.o. CENÍK 1. Obecné podmínky a. Ceník obsahuje cenové podmínky vysílání obchodních

Více

INTERNET cesta ke spotřebiteli

INTERNET cesta ke spotřebiteli Vzdělávací program SPOTŘEBITELSKÁ GRAMOTNOST Téma č.3 INTERNET cesta ke spotřebiteli Public relations. Využití sociálních médií k získávání zákazníků. Public relations Veřejnost. Kdo je to veřejnost? Cílem

Více

Plánování sponzorství:

Plánování sponzorství: Plán sponzorství Plánování sponzorství: 1. Definice cílových skupin 2. Vyjasnění cílů sponzorství 3. Výběr typu sponzorství 4. Rozpočet 5. Měření efektivnosti sponzorství 1. Cílové skupiny struktura publika

Více

CENÍK KLASICKÉ REKLAMY A SPONZORINGU NA STANICI ČESKÝ ROZHLAS ČESKÉ BUDĚJOVICE. Oddělení obchodu ČRo

CENÍK KLASICKÉ REKLAMY A SPONZORINGU NA STANICI ČESKÝ ROZHLAS ČESKÉ BUDĚJOVICE. Oddělení obchodu ČRo CENÍK KLASICKÉ REKLAMY A SPONZORINGU NA STANICI ČESKÝ ROZHLAS ČESKÉ BUDĚJOVICE Platné od 1. 1. 2017 Regionální program akcentuje regionální informace, spotřebitelská témata (poradny orientované na běžné

Více

Školní rok 2013/2014 2. číslo Reklama

Školní rok 2013/2014 2. číslo Reklama Školní rok 2013/2014 2. číslo Reklama Toto číslo časopisu je věnováno reklamám, protože reklamy nás doprovázejí téměř všude a to například v televizi, v časopisech, nebo na internetu. Reklamy jsou velice

Více

REKLAMNÍ MÉDIA. Reklamní média. Š11_S2_10_Reklamní média Datum 30. 4. 2013

REKLAMNÍ MÉDIA. Reklamní média. Š11_S2_10_Reklamní média Datum 30. 4. 2013 REKLAMNÍ MÉDIA Autor Mgr. Františka Vyškovská Anotace Inovovaný výukový materiál slouží k samostatné práci žáků, lze jej využít jako podklad k projektovému vyučování nebo jako domácí úkol Očekávaný přínos

Více

Volně prodejná studie Nielsen Admosphere DĚTI A NOVÁ MÉDIA 2016

Volně prodejná studie Nielsen Admosphere DĚTI A NOVÁ MÉDIA 2016 Volně prodejná studie Nielsen Admosphere DĚTI A NOVÁ MÉDIA 2016 Video na internetu 2015 DĚTI A NOVÁ MÉDIA 2016 Internetové video je vedle mobilního internetu nejsilnějším trendem posledních let. Studie

Více

NOVA GROUP OBCHODNÍ POLITIKA Říjen, 2016

NOVA GROUP OBCHODNÍ POLITIKA Říjen, 2016 NOVA GROUP OBCHODNÍ POLITIKA 2017 Říjen, 2016 Tato prezentace slouží pouze pro informativní účely o obchodní politice pro rok 2017 a nejedná se o nabídku. Závazné podmínky pro uzavření smlouvy vyplývají

Více

Prezentace výzkumných projektů SPIR

Prezentace výzkumných projektů SPIR 1 Prezentace výzkumných projektů SPIR - zkrácená verze - Výsledky za duben (NM) a květen (AdM) 2013 12. června 2013, Klub cestovatelů 2 1. Výsledky NetMonitor 2. Mobilní internet v ČR 3. Výsledky AdMonitoring

Více

Disney Channel. Absolutní špička v zábavě pro děti a rodiny

Disney Channel. Absolutní špička v zábavě pro děti a rodiny Disney Channel Absolutní špička v zábavě pro děti a rodiny Dítě velmi specifický divák děti jsou velmi pozorní televizní diváci ve sledování nejsou setrvační a velmi pečlivě si vybírají své programy děti

Více

ŠOUBYZNYS BÝT VIDĚT, BÝT SLYŠET NABÍZÍME ŘEŠENÍ.

ŠOUBYZNYS BÝT VIDĚT, BÝT SLYŠET NABÍZÍME ŘEŠENÍ. ŠOUBYZNYS DĚSÍ VÁS TO SLOVO? MÁTE K TOMU ODPOR? PŘESTO VŠICHNI CHCEME BÝT U TOHO, TOUŽÍME ZAŽÍT SLÁVU, MÍT MOC A PENÍZE. JE TO ODPUDIVÉ, PŘESTO JE TO TAK. JEDINÁ CESTA JAK TOHO DOSÁHNOUT JE BÝT VIDĚT,

Více

Hodnocení informací v médiích

Hodnocení informací v médiích TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR Jilská 1, Praha 1 Tel./fax: 286 840 129 E-mail: marketa.skodova@soc.cas.cz Hodnocení informací v médiích Technické parametry

Více

MeteoTV. televizní informační kanál o počasí

MeteoTV. televizní informační kanál o počasí MeteoTV televizní informační kanál o počasí Informace o počasí počasí jak ho neznáte jedna z nejvyhledávanějších informací vůbec potřebná pro veškeré oblasti lidského života práce, sport, doprava, zdraví,

Více

Dílčí zpráva květen červenec 2010 Televizní kampaň. Česká centrála cestovního ruchu Czech Tourism. Panevropská televizní kampaň. Květen červenec 2010

Dílčí zpráva květen červenec 2010 Televizní kampaň. Česká centrála cestovního ruchu Czech Tourism. Panevropská televizní kampaň. Květen červenec 2010 Česká centrála cestovního ruchu Czech Tourism Panevropská televizní kampaň Květen červenec 2010 Využité TV stanice - CNN, Sky News a Eurosport Nejvhodnější TV stanice z hlediska zásahu a afinity vůči cílové

Více

1) Setkali jste se někdy s pojmem mediální gramotnost? 1. ano 2. ne 2) Co si pod tímto pojmem, mediální gramotnost, představujete?

1) Setkali jste se někdy s pojmem mediální gramotnost? 1. ano 2. ne 2) Co si pod tímto pojmem, mediální gramotnost, představujete? Vybranou odpověď vždy, prosím, zakroužkujte. Otevřené otázky (tedy ty, do kterých budete psát vlastní rukou) prosím, vyplňujte co nejčitelněji. Děkuji, B.K. 1) Setkali jste se někdy s pojmem mediální gramotnost?

Více

Nástroje propagace. Ing. Dagmar Novotná. Obchodní akademie, Lysá nad Labem, Komenského 1534

Nástroje propagace. Ing. Dagmar Novotná. Obchodní akademie, Lysá nad Labem, Komenského 1534 VY_32_INOVACE_MAR_99 Nástroje propagace Ing. Dagmar Novotná Obchodní akademie, Lysá nad Labem, Komenského 1534 Dostupné z www.oalysa.cz. Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Období vytvoření: 03/2013

Více

Co se děje s mediální reklamou v turbulentních časech?

Co se děje s mediální reklamou v turbulentních časech? Tomáš Bičík Mediaresearch, a.s. 29. listopadu 2011 Marketing Trend 2011 Co se děje s mediální reklamou v turbulentních časech? 2011 Tisk TV Internet Outdoor Rádio Indoor+ Instore Cinema 3 393 3 308 1 663

Více

Čekání na nová média

Čekání na nová média Čekání na nová média Co manažeři/marketéři/odborníci deklarují a co říkají reálná čísla Co říkají manažeři? Konzervativní marketing s velkým očekáváním (2007) dlouhodobě klesá sledovanost televize změna

Více

Úloha marketingu v řízení podniku

Úloha marketingu v řízení podniku Úloha marketingu v řízení podniku marketingové kampaně jako součást marketingového plánování Životní cyklus produktu a komunikace PROPAGACE nadřazený pojem pro jednotlivé části marketingové komunikace

Více

Souboj tradičního a nového marketingu Co nové marketingové trendy znamenají pro tradiční značky?

Souboj tradičního a nového marketingu Co nové marketingové trendy znamenají pro tradiční značky? Souboj tradičního a nového marketingu Co nové marketingové trendy znamenají pro tradiční značky? Marketing Trend 2011 Praha, 19.5. 2011 Martin Fousek, BOHEMIA SEKT, a.s. Jak je na tom značka Bohemia Sekt?

Více

Retargetingnávštěvníkůwebu přisledovánílineárnítelevize

Retargetingnávštěvníkůwebu přisledovánílineárnítelevize Retargetingnávštěvníkůwebu přisledovánílineárnítelevize Využití metody IP retargetingu pro cross-device cílení v hybridní televizi CÍL KAMPANĚ Cílem výzkumu bylo otestování využi metody IP retarge ngu

Více