Tutoriál: nástroje programu Erasmus+

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Tutoriál: nástroje programu Erasmus+"

Transkript

1 Tutoriál: nástroje programu Erasmus+ Katalog kurzů Příležitosti v oblasti mobilit Strategická partnerství

2 Obecné informace Tutoriál vysvětluje, jak používat nástroje programu Erasmus+ na platformě School Education Gateway.

3 Základní informace: School Education Gateway Program je financován v rámci programu Erasmus+, evropského programu pro vzdělávání, odbornou přípravu, mládež a sport: ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/ Supervizi provádí generální direktorát pro vzdělávání a kulturu (oddělení B.2 školy a pedagogové; multilingualism) Program je propojen s etwinningem, komunitou škol v Evropě: Provozuje jej organizace European Schoolnet, mezinárodní partnerství 34 evropských ministerstev školství:

4 Možnosti programu Erasmus+ Školy z celé Evropy mohou využívat granty poskytované Evropskou komisí v rámci programu Erasmus+ a hradit z nich mimo jiné účast na kurzech či výukových pobytech zaměřených na profesní rozvoj nebo účast v projektových partnerstvích. Nástroje na platformě School Education Gateway usnadní školám přípravu žádostí v klíčových akcích 1 a 2 programu Erasmus+.

5 Nástroje pro školy pro přípravu žádostí o grant z programu Erasmus+ Pro klíčovou akci 1 vzdělávací mobilitu jednotlivců Katalog kurzů: Vyhledávejte prezenční vzdělávací kurzy pro učitele pořádané v zahraničí (součást Teacher Academy). Příležitosti v oblasti mobilit: Zveřejňujte a/nebo vyhledávejte nabídky výukových pobytů a stínování v zahraničí. Pro klíčovou akci 2 strategická partnerství Strategická partnerství: Zveřejňujte výzvy a hledejte partnery pro společné projekty v oblasti vzdělávání.

6 Obecně Nabídku může zdarma zveřejnit kdokoli. Nabídky nejsou před zveřejněním ověřovány či schvalovány, obsah webu je však monitorován a uživatelé mohou cokoli podezřelého nahlásit. Jednotlivé nástroje mají mnoho podobných prvků, podrobné vysvětlení proto najdete pouze u katalogu kurzů. Než začnete Založte si účet NEBO se přihlaste přes již existující účet nabídky mohou zveřejňovat pouze členové. Připojte si ke svému účtu organizaci. K tomuto kroku potřebujete znát číslo PIC. Seznamte se s pravidly a podmínkami. Pročtěte si často kladené dotazy.

7 Přihlaste se/vytvořte si účet Rada! Přihlásit se můžete přes svůj účet v etwinningu, na Facebooku nebo v sítích Google+, Twitter či LinkedIn. Můžete si také vytvořit účet na School Education Gateway.

8 Přidejte organizaci Rada! Podívejte se, zda již vaše organizace v databázi je. Pokud ne, můžete ji sem vložit. Vyberte políčko Organizace a Přidat organizaci. TENTO KROK PROVÁDÍTE POUZE JEDNOU.

9 Číslo PIC (identifikační kód účastníka) Chcete-li zveřejnit nabídku v sekci Nástroje programu Erasmus+ na platformě School Education Gateway, potřebujete znát číslo PIC (identifikační kód účastníka). Číslo PIC (devítičíselný kód) musíte zadat také pokaždé, když vaše organizace podává návrh na realizaci projektu EU. Číslo PIC získáte podle následujícího návodu: ations/register.html

10 Katalog kurzů demy/catalogue.cfm Specializovaný katalog kurzů profesního rozvoje pro učitele a zaměstnance škol

11 Katalog kurzů: Vyhledávání Klikněte na mapu a hledejte kurzy podle zemí. Hledejte podle klíčového slova, jazyka, místa nebo data. Na výběr máte mezi základním a pokročilým vyhledáváním. Výsledky můžete filtrovat až posléze. Rada! Chcete-li procházet pouze online kurzy, vyberte v políčku typ možnost online. Chystané kurzy (řazeny chronologicky) Nejnovější hodnocení Pouze pro členy Rychlý přechod na: - uložená vyhledávání - uložené kurzy - přidat nový kurz

12 Kurzy: podrobné informace 1. Podrobné informace o kurzu 2. Profil poskytovatele kurzu 3. Více informací na specializovaných stránkách (web, sociální sítě) 4. Další kurzy od stejného poskytovatele 5. Pohybujte se pomocí tlačítek Další / Předchozí Pouze pro zaregistrované uživatele: 6. Rychlý přístup k uloženým výsledkům vyhledávání a uloženým kurzům 7. Přidat k oblíbeným 8. Kontaktovat poskytovatele kurzu 9. Sledovat organizaci 10. Nahlásit problém 11. Ohodnotit a okomentovat

13 Jak vybrat kurz? Katalog obsahuje tisíce kurzů. Před zveřejněním neprocházejí žádným filtrem ani je předběžně neschvalujeme. Podívejte se na návod Jak vybrat kurz pro učitele v zahraničí. Kontaktujte poskytovatele kurzu: Jakmile najdete zajímavý kurz, kontaktuje prosím přímo poskytovatele a požádejte o podrobnější informace nebo si rezervujte místo. Použijte tlačítko Kontakt na stránce s podrobnými informacemi o kurzu nebo odkaz na webových stránkách kurzu. School Education Gateway žádné prezenční kurzy nepořádá, proto vám na dotazy o konkrétních kurzech nemůžeme poskytnout odpověď.

14 Pro poskytovatele kurzů: Přidejte kurz Nezapomeňte se nejprve přihlásit a přidat si na svůj profil příslušnou organizaci! Poté můžete přidat kurz: na stránce katalogu kurzů; na svém profilu po kliknutí na políčka Kurzy a Přidat kurz. Vezměte prosím na vědomí, že přidávat můžete pouze prezenční kurzy.

15 Vytvořte kurz: formulář Vyplňte všechna políčka; povinná políčka jsou označena *. V poli pro popis kurzu můžete text členit pomocí základních html značek (zalomení řádek, odrážky puntíky v seznamu položek, tučné písmo, kurziva ). Status kurzu: návrh, zveřejněn, ukončen Nový kurz je uložen jako návrh. Chcete-li kurz zveřejnit, proveďte úpravu a změňte status na zveřejněn. Status ukončen znamená, že se kurz již v katalogu nezobrazuje, slouží pro archivaci uskutečněných kurzů. Na základě uvedeného data je kurz automaticky zařazen do archivu.

16 Přidejte další části kurzu V rámci jednoho kurzu můžete vytvořit a zveřejnit více setkání. Status kursu: možnost označit, že daná část kurzu je plně obsazená nebo zrušená Všechny části se objeví v katalogu kurzů a mezi podrobnými informacemi o kurzu.

17 Vytvořte kurz: kontaktní adresa Ve formuláři označte, jakým způsobem vás mají zájemci kontaktovat: em uveďte svoji ovou adresu přes kontaktní osobu (pracovníka vaší organizace) Ověřte, zda jste si aktivovali Upozornění!

18 Úpravy kurzu 2. Kurzy své organizace najdete zde. Na Profilu v sekci Kurzy >> Vaše kurzy si můžete prohlížet a upravovat všechny kurzy, které vytvořili členové vaší organizace. 1. Na profilu vyberte políčko Kurzy. Návrhy kurzů (chcete-li kurz zveřejnit, klikněte na upravit a změňte status na zveřejněn ) Chcete-li vytvořit obdobný kurz, klikněte na Vytvořit kopii kurzu. Detaily můžete poté podle potřeb upravit. Kurz, který již nepotřebujete, odstraníte kliknutím na políčko Odstranit. Provést to nelze s kurzem, u kterého jsou hodnocení.

19 Úpravy kurzu: upozornění Ve svém profilu si po kliknutí na Nastavit upozornění můžete určit, jak a kam vám mají být upozornění týkající se vašich kurzů zasílána. Můžete si vybrat, jaká upozornění chcete dostávat, jakým způsobem (do schránky v systému či na ) a jak často (ihned, každý den, týden či měsíc).

20 Příležitosti v oblasti mobilit obility.cfm Příležitosti pro zaměstnance škol absolvovat výukový pobyt či stínování na hostitelské škole/organizaci v zahraničí

21 Příležitosti v oblasti mobilit: vyhledávání Zde můžete hledat: příležitosti v oblasti mobilit zveřejňované organizacemi žádosti zveřejňované jednotlivými zájemci o mobility Zvolte jednu z výše uvedených možností a použijte formulář pro vyhledávání. Pouze pro členy Rychlý přechod na: - uložená vyhledávání - uložené možnosti mobilit - přidat novou mobilitu Na výběr máte mezi základním a pokročilým vyhledáváním. Hledejte podle klíčového slova, typu mobility jazyka, místa nebo data.

22 Příležitosti v oblasti mobilit: podrobné informace 1. Profil organizace 2. Na stránce se pohybujte pomocí tlačítek Další / Předchozí. Pouze pro zaregistrované uživatele: 3. Rychlý přechod k uloženým výsledkům vyhledávání a uloženým položkám 4. Přidat k oblíbeným 5. Kontaktovat organizaci 6. Sledovat organizaci 7. Nahlásit problém 8. Ohodnotit a okomentovat Rada: Seznamte se s různými typy mobilit na stránce s přehledem nejčastěji kladených dotazů.

23 Vytvořte příležitost v oblasti mobilit Nezapomeňte se nejprve přihlásit a přidat si příslušnou organizaci na svůj profil! Poté můžete přidat možnost mobility : na stránce Příležitosti v oblasti mobilit ; na svém profilu po kliknutí na políčka Příležitosti v oblasti mobilit a Přidat možnost mobility. Rada! Jako učitel se zájmem o mobilitu v zahraničí můžete zveřejnit svoji vlastní zprávu!

24 Více informací o následujících tématech najdete v instrukcích pro práci s katalogem kurzů, tyto prvky jsou u příležitostí v oblasti mobilit totožné: formulář pro vytvoření nabídky možnosti kontaktu upozornění úpravy vašich příležitostí v oblasti mobilit

25 Žádost o strategické partnerství rtnerships.cfm Vyhledávání partnerských škol a organizací z celé Evropy pro realizaci společných projektů, které mají přispět ke zvýšení kvality vzdělávání.

26 Strategická partnerství: vyhledávání Na výběr máte mezi základním a pokročilým vyhledáváním. Vyhledávejte podle klíčového slova, typu organizace, vaší země nebo data. Pouze pro členy: Rychlý přechod na: - uložená vyhledávání - uložená strategická partnerství - přidat nové strateg. part.

27 Strategická partnerství: podrobné informace 1. Profil organizace 2. Pohybujte se pomocí tlačítek Další / Předchozí Pouze pro zaregistrované uživatele: 3. Rychlý přechod k uloženým výsledkům vyhledávání a uloženým položkám 4. Přidat k oblíbeným 5. Kontaktovat organizaci 6. Sledovat organizaci 7. Nahlásit problém 8. Ohodnotit a okomentovat

28 Vytvořte žádost o strategické partnerství Vytvořit žádost o strategické partnerství můžete: na stránce pro strategická partnerství; na svém profilu po kliknutí na políčka Strategická partnerství a Vytvořit žádost o strategické partnerství.

29 Více informací o následujících tématech najdete v instrukcích pro práci s katalogem kurzů, u strategických partnerství jsou tyto prvky stejné: formulář pro vytvoření nabídky možnosti kontaktu upozornění úpravy strategických partnerství

30 Doprovodné materiály Nástroje programu Erasmus+: Často kladené dotazy (v 23 jazycích) Pravidla a podmínky (v 23 jazycích) Návod: Jak vybrat kurz pro učitele v zahraničí (v 23 jazycích) Videotutoriály o používání nástrojů Program Erasmus+: Webové stránky programu Erasmus+ Publikace: Erasmus+ praktická příručka pro ředitele škol (v 6 jazycích) Internetový kurz: Možnosti finanční podpory škol v programu Erasmus+ v Teacher Academy (zdarma)

31 Zaregistrujte se a staňte se členy School Education Gateway již dnes! support@schooleducationgateway.eu /EUErasmusPlusProgramme #EdGateway / #EUteacheracademy schoolgateway School Education Gateway je iniciativou Evropské Unie financovanou v rámci programu Erasmus+, evropského programu pro vzdělávání, odbornou přípravu, mládež a sport. Žádná z institucí a orgánů Evropské unie ani žádná osoba jednající jejich jménem nemohou převzít odpovědnost za případné další využití zde uvedených informací.

O portálu School Education Gateway. evropské internetové platformě pro školní vzdělávání

O portálu School Education Gateway. evropské internetové platformě pro školní vzdělávání O portálu School Education Gateway evropské internetové platformě pro školní vzdělávání MÍSTO PRO SEZNÁMENÍ S EVROPSKOU POLITIKOU A PRAXÍ ŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Informace Texty na portálu School Education

Více

Průvodce novým prostředím TwinSpace

Průvodce novým prostředím TwinSpace Průvodce novým prostředím TwinSpace (spuštěno v září 2014) Tento návod byl vytvořen pro potřeby učitelů administrátorů. Najdete zde vše, co potřebujete o svém novém prostředí TwinSpace vědět. Přihlášení

Více

DŮM ZAHRANIČNÍ SPOLUPRÁCE Možnosti celoživotního vzdělávání učitelů

DŮM ZAHRANIČNÍ SPOLUPRÁCE Možnosti celoživotního vzdělávání učitelů DŮM ZAHRANIČNÍ SPOLUPRÁCE Možnosti celoživotního vzdělávání učitelů Workshop pro učitele přírodovědných předmětů v rámci programu Amgen Teach VŠCHT Praha, 27. 11. 2014 Dům zahraniční spolupráce (DZS, www.dzs.cz)

Více

Digitální technická mapa Plzeňského kraje Modul ZAKÁZKA. Postup registrace a přihlášení

Digitální technická mapa Plzeňského kraje Modul ZAKÁZKA. Postup registrace a přihlášení Digitální technická mapa Plzeňského kraje Modul ZAKÁZKA Postup registrace a přihlášení Projekt Rozvoj služeb egovernmentu v krajích registrační číslo CZ.1.06/2.1.00/08.07276 verze: červen 2017 Obsah A.

Více

Etapa I první kontakt

Etapa I první kontakt Průvodce pro používání webových stránek www.doczech.pl Níže najdete základní informace, které Vám umožní začít používat naše webové stránky. I. První kontakt II. Vytvoření uživatelského účtu III. Přidání

Více

Manuál pro školy PORTÁL ČŠI

Manuál pro školy PORTÁL ČŠI Manuál pro školy PORTÁL ČŠI Obsah: Kapitola 1) Přihlášení a změna hesla str. 2 2) Vytvoření účtu pro pracovníka školy str. 3 3) Založení akce str. 4 4) Vyplňování formulářů str. 6 5) Přístup do Portálu

Více

Manuál pro školy PORTÁL ČŠI

Manuál pro školy PORTÁL ČŠI Manuál pro školy PORTÁL ČŠI Obsah: Kapitola 1) Přihlášení a změna hesla str. 2 2) Vytvoření účtu pro pracovníka školy str. 3 3) Založení akce str. 4 4) Vyplnění formulářů str. 6 5) Přístup a vyhledání

Více

ERASMUS+ školní vzdělávání (MŠ, ZŠ, SŠ)

ERASMUS+ školní vzdělávání (MŠ, ZŠ, SŠ) ERASMUS+ školní vzdělávání (MŠ, ZŠ, SŠ) etwinning, School Education Gateway Dům zahraniční spolupráce Prosinec 2015 ERASMUS+ ŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ KLÍČOVÁ AKCE 1 (KA1) PRO KOHO JE KA1 URČENA? ŠKOLY = mateřské,

Více

Jak stahovat ICC profily z Antalis ICC Profile Centre

Jak stahovat ICC profily z Antalis ICC Profile Centre Jak stahovat ICC profily z Antalis ICC Profile Centre Tento dokument popisuje jak snadno stahovat media profily z Antalis ICC Profile Center a jak je nahrát do vašeho RIP Software. Vítejte na ICC Profile

Více

ERASMUS+ školní vzdělávání (MŠ, ZŠ, SŠ)

ERASMUS+ školní vzdělávání (MŠ, ZŠ, SŠ) ERASMUS+ školní vzdělávání (MŠ, ZŠ, SŠ) etwinning, School Education Gateway Dům zahraniční spolupráce Listopad 2015 ERASMUS+ ŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ KLÍČOVÁ AKCE 1 (KA1) PRO KOHO JE KA1 URČENA? ŠKOLY = mateřské,

Více

OTÁZKY TÝKAJÍCÍ SE PODÁNÍ NÁVRHU PROSTŘEDNICTVÍM ON-LINE PLATFORMY

OTÁZKY TÝKAJÍCÍ SE PODÁNÍ NÁVRHU PROSTŘEDNICTVÍM ON-LINE PLATFORMY OTÁZKY TÝKAJÍCÍ SE PODÁNÍ NÁVRHU PROSTŘEDNICTVÍM ON-LINE PLATFORMY Q1: Jak podat Návrh prostřednictvím on-line platformy? Q1: Jak podat Návrh prostřednictvím on-line platformy? Pro správné pochopení postupu

Více

REGISTRACE UŽIVATELE

REGISTRACE UŽIVATELE OBCHODOVÁNÍ S POVOLENKAMI REJSTŘÍK UNIE REGISTRACE UŽIVATELE Stručná uživatelská příručka Obsah Spuštění aplikace... 2 Přihlášení a odhlášení... 3 Vytvoření uživatelského účtu EU Login a přidání čísla

Více

Průvodce prostředím Twinspace

Průvodce prostředím Twinspace Vítejte Průvodce prostředím Twinspace Návod pro práci v prostředí TwinSpace byl vytvořen pro učitele-administrátory, kteří jsou v prostředí TwinSpace nováčky. S pomocí návodu dokážete: - vstoupit do prostředí

Více

Uživatelský manuál. Hospodářské informace Creditreform z tuzemska i zahraničí

Uživatelský manuál. Hospodářské informace Creditreform z tuzemska i zahraničí Uživatelský manuál Hospodářské informace Creditreform z tuzemska i zahraničí Jak vyhledat firmu v tuzemsku? Jak vyhledat firmu v zahraničí? Jak stáhnout informaci o nalezené firmě? Nenašli jste to, co

Více

ROK V OBCI. Uživatelská příručka

ROK V OBCI. Uživatelská příručka Uživatelská příručka Hlavní obrazovka Menu pro správu uživatele Hlavní nabídka Kalendář akcí Přihlášený uživatel Odkazy na hlavní moduly aplikace Aktuální zprávy Seznam aktualit Přihlášení, uživatelský

Více

REGISTRACE UŽIVATELE

REGISTRACE UŽIVATELE OBCHODOVÁNÍ S POVOLENKAMI REJSTŘÍK UNIE REGISTRACE UŽIVATELE Stručná uživatelská příručka Obsah Spuštění aplikace... 2 Přihlášení a odhlášení... 3 Vytvoření uživatelského účtu EU Login a přidání čísla

Více

Google Apps. weby 2. verze 2012

Google Apps. weby 2. verze 2012 Google Apps weby 2 verze 2012 Obsah Obsah... 2 Úvod... Přidání nové stránky... 4 Úprava postranního panelu... 2 Úvod V dnešní době chce mít každý své informace po ruce. Díky Internetu a online aplikacím

Více

Základní uživatelský manuál služby WMS Drive

Základní uživatelský manuál služby WMS Drive Základní uživatelský manuál služby WMS Drive Uživatelský manuál Obsah Uživatelský manuál Obsah 2 Webový klient Základní prostředí 3 Webový klient Oblíbené položky 4 Webový klient Upload souborů 5 Webový

Více

Google Apps. weby 3. verze 2012

Google Apps. weby 3. verze 2012 Google Apps weby verze 0 Obsah Obsah... Úvod... Další akce... Akce stránky... Šablony stránek... Akce webu... Spravovat web... 5 Sdílení webu... 9 Přehled... 9 Nastavení viditelnosti... 0 Nastavení sdílení

Více

Návod pro zájemce o studium jednotlivých předmětů na FSS v programu Celoživotního vzdělávání. h t t p : / / i s. m u n i. c z /

Návod pro zájemce o studium jednotlivých předmětů na FSS v programu Celoživotního vzdělávání. h t t p : / / i s. m u n i. c z / Návod pro zájemce o studium jednotlivých předmětů na FSS v programu Celoživotního vzdělávání h t t p : / / i s. m u n i. c z / 1. Výběr předmětu Ve studijním katalogu všech oborů a jejich kombinací na

Více

Google Apps. weby 1. verze 2012

Google Apps. weby 1. verze 2012 Google Apps weby verze 0 Obsah Obsah... Úvod... Zahájení práce... Nastavení webu... Úprava stránky... Popis prostředí... Rozložení stránky... Nadpis stránky... Úprava textu... Vložení odkazu... 8 Vložení

Více

Předkládání žádostí krok za krokem

Předkládání žádostí krok za krokem Předkládání žádostí krok za krokem Pro úspěšné předložení elektronické žádosti o grant je nutné projít čtyřmi kroky: A. Zaregistrovat svou organizaci či neformální skupinu do URF (jednotného registračního

Více

ERASMUS+ školní / odborné vzdělávání

ERASMUS+ školní / odborné vzdělávání ERASMUS+ školní / odborné vzdělávání Klíčová akce 1 Projekty mobility osob Klíčová akce 2 Projekty spolupráce Výzva 2017 Na kafe s ERASMEM+ KLÍČOVÁ AKCE 1 Projekty mobility osob Zapojené instituce - školní

Více

Podrobný popis registrace partnerství v programu etwinning

Podrobný popis registrace partnerství v programu etwinning Podrobný popis registrace partnerství v programu etwinning Úvodní informace 2 1. krok: Hledání partnera 3 1) Automatické vyhledávání 3 2) Pokročilé vyhledávání 4 3) Vyhledávání podle státu 4 2. krok: Výběr

Více

Úvod. Právě jste se registrovali na platformě cined.eu a váš účet byl schválenvaším přiděleným administrátorem.

Úvod. Právě jste se registrovali na platformě cined.eu a váš účet byl schválenvaším přiděleným administrátorem. Návod pro uživatele Úvod Právě jste se registrovali na platformě cined.eu a váš účet byl schválenvaším přiděleným administrátorem. Tento účet umožňuje sledovat a stahovat filmy, které byly zakoupeny pro

Více

REGISTRACE UŽIVATELE

REGISTRACE UŽIVATELE OBCHODOVÁNÍ S POVOLENKAMI REJSTŘÍK UNIE REGISTRACE UŽIVATELE Stručná uživatelská příručka Obsah Spuštění aplikace... 2 Přihlášení a odhlášení... 3 Vytvoření uživatelského účtu ECAS a přidání čísla mobilního

Více

Přihlášení, Vytvoření kurzu, Vytvoření úkolu, Odevzdání práce Ústřední knihovna Univerzita Karlova

Přihlášení, Vytvoření kurzu, Vytvoření úkolu, Odevzdání práce Ústřední knihovna Univerzita Karlova Stručná příručka pro práci se systémem Turnitin na UK (učitel) - 2017 Přihlášení, Vytvoření kurzu, Vytvoření úkolu, Odevzdání práce Ústřední knihovna Univerzita Karlova Do webového prohlížeče zadejte adresu

Více

Portál digitální mapy veřejné správy Plzeňského kraje Postup registrace a přihlášení

Portál digitální mapy veřejné správy Plzeňského kraje Postup registrace a přihlášení Portál digitální mapy veřejné správy Plzeňského kraje Postup registrace a přihlášení Projekt Rozvoj služeb egovernmentu v krajích registrační číslo CZ.1.06/2.1.00/08.07276 verze: srpen 2016 Obsah A. Registrace

Více

Manuál pro Registrované uživatele / Klienty

Manuál pro Registrované uživatele / Klienty Manuál pro Registrované uživatele / Klienty OBSAH 1. Přihlášení klienta web stránka, region, jméno a heslo 2. Po přihlášení klienta vysvětlení jednotlivých položek 2.1. Přidávání a odebírání staveb z oblíbených

Více

První kroky s Google Apps

První kroky s Google Apps První kroky s Google Apps Postupujte podle jednotlivých kroků popsaných v tomto dokumentu. Krok 1: Krok 2: Krok 3: Krok 4: Přihlášení Nastavení Gmail Nastavení Kalendáře Nastavení mobilního telefonu Podpora

Více

Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější

Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější Obsah Registrace... 2 Přihlášení a odhlášení... 2 Správa profilu... 2 Domovská stránka... 3 Hledání zakázek... 4 Výsledky hledání...

Více

T-Cloud Zakázka. Uživatelská příručka

T-Cloud Zakázka. Uživatelská příručka Uživatelská příručka Popis služby Služba T-Cloud ZAKÁZKA (dále jen ZAKÁZKA) poskytuje svým uživatelům informace o 99% veřejných zakázek vypsaných v České republice. Služba nabízí uživatelům následující

Více

CRV Czech Republic je na facebooku!

CRV Czech Republic je na facebooku! CRV Czech Republic je na facebooku! Na to, abyste mohli prohlížet naše facebookové stránky, není třeba se registrovat. Stačí do internetového prohlížeče zadat adresu: http://www.facebook.com/pages/crv-czech-republic/198677136816177

Více

Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - jednotlivec

Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - jednotlivec Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - jednotlivec Jako jednotlivec se na portálu www.skoleni-lp.cz registrujte, pokud jste nepodnikající fyzická

Více

Hromadné licence společnosti Adobe

Hromadné licence společnosti Adobe Hromadné licence společnosti Adobe Konzole pro správu zákazníků programu VIP Příručka pro uživatele programu Value Incentive Plan (VIP) Verze 2.5 20. listopadu 2013 Obsah Co je Konzole pro správu pro zákazníky

Více

Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější

Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější Obsah 1 Registrace... 2 2 Přihlášení a odhlášení... 2 3 Správa profilu... 2 3.1 Vytvoření uživatelského účtu... 3 4 Domovská

Více

Profily zadavatelů návod Zadavatel

Profily zadavatelů návod Zadavatel Profily zadavatelů návod Zadavatel Návod Vás rychle a jednoduše provede procesem registrace, přihlášením, uveřejněním informací o veřejných zakázkách a možností propojení se systémem určeným pro elektronizaci

Více

Dealer Extranet 3. Správa účtu

Dealer Extranet 3. Správa účtu Dealer Extranet 3 Správa účtu Obsah Informace o účtu 3 Vložení loga vaší firmy do cenových nabídek 5 Vytvoření profilu podřízeného uživatele 6 Úpravy profilu podřízeného uživatele 8 Profil SuperDealer

Více

Redakční systém Joomla. Prokop Zelený

Redakční systém Joomla. Prokop Zelený Redakční systém Joomla Prokop Zelený 1 Co jsou to red. systémy? Redakční systémy (anglicky Content Management System - CMS) jsou webové aplikace používané pro snadnou správu obsahu stránek. Hlavním cílem

Více

Příručka pro Registr smluv JMK v systému E-ZAK krok za krokem

Příručka pro Registr smluv JMK v systému E-ZAK krok za krokem Příručka pro Registr smluv JMK v systému E-ZAK krok za krokem ver. 2.0 Přemysl Březovič, Jihomoravský kraj email: brezovic.premysl@kr-jihomoravsky.cz prosinec 2015 Registr smluv Jihomoravského kraje je

Více

Informační manuál ZVEŘEJŇOVÁNÍ STUDIJNÍCH MATERIÁLŮ PROSTŘEDNICTVÍM PORTÁLU STUDENT.CZU.CZ

Informační manuál ZVEŘEJŇOVÁNÍ STUDIJNÍCH MATERIÁLŮ PROSTŘEDNICTVÍM PORTÁLU STUDENT.CZU.CZ Informační manuál ZVEŘEJŇOVÁNÍ STUDIJNÍCH MATERIÁLŮ PROSTŘEDNICTVÍM PORTÁLU STUDENT.CZU.CZ STŘEDISKO INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ FŽP a FLD Aplikace STUDENT Úvod Tento manuál je určen jako návod pro zpřístupňování

Více

Vytvořte a sledujte své lístky pro podporu. Copyright Tungsten Corporation plc 2018

Vytvořte a sledujte své lístky pro podporu. Copyright Tungsten Corporation plc 2018 Vytvořte a sledujte své lístky pro podporu Vítejte ve systému Tungsten Network. Cílem tohoto videa je představit jednotlivé kroky postupu, jak vytvářet žádosti o podporu, jak sledovat stav dříve vytvořených

Více

NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU

NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU PŘIHLÁŠENÍ K E-MAILOVÉMU ÚČTU Pro přihlášení k účtu je třeba do internetového vyhledávače napsat internetovou adresu http://hotmail.com. Po

Více

Registrace obchodní příležitosti pro partnery SOPHOS. pravidla a návod (02/2019)

Registrace obchodní příležitosti pro partnery SOPHOS. pravidla a návod (02/2019) Registrace obchodní příležitosti pro partnery SOPHOS pravidla a návod (02/2019) Zásady pro registraci obchodní příležitosti (dealreg) SOPHOS Od ledna 2017 je možné provést dealreg pouze prostřednictvím

Více

E-BILLING UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Platí od 08.2012. www.dhlfreight.cz 840 111 308

E-BILLING UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Platí od 08.2012. www.dhlfreight.cz 840 111 308 E-BILLING UŽIVATELSKÝ MANUÁL Platí od 08.2012 www.dhlfreight.cz 840 111 308 Obsah 1. E-BILLING 1.1 Úvod... 3 2. Registrační proces 2.1 Registrace do DHL E-BILLING... 4 2.2 Postup registrace do DHL E-BILLING...

Více

Dům zahraniční spolupráce

Dům zahraniční spolupráce Dům zahraniční spolupráce Text Erasmus+ Struktura programu Erasmus+ 2018 v číslech ROZDĚLENÍ FINANCÍ DLE SEKTORU (V EURECH) Vzdělávání dospělých 5% Mládež 9% Školní vzdělávání 16% Odborné vzdělávání

Více

Uživatelské postupy v ISÚI

Uživatelské postupy v ISÚI Uživatelské postupy v ISÚI Změna typu stavebního objektu Tabulka úprav: Verze dokumentu Popis změn Datum vydání 1.0 Nový dokument 6. 6. 2016 2.0 Doplnění funkčnosti automatického zakládání adresních míst

Více

Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - firma

Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - firma Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - firma Jako firma se na portálu www.skoleni-lp.cz registrujte, pokud jste podnikající fyzická osoba nebo právnická

Více

Dokumentace pro správu zlínských DUM

Dokumentace pro správu zlínských DUM Dokumentace pro správu zlínských DUM Obsah 1 Registrace... 3 1.1 Registrace nové školy... 3 1.2 Registrace uživatele/zaměstnance... 4 2 Kontakt... 5 2.1 Kontakt správců skrze kontaktní formulář... 5 3

Více

Manuál PVU dodavatel

Manuál PVU dodavatel Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější 1 Registrace... 2 2 Přihlášení a odhlášení... 2 3 Správa profilu... 2 3.1 Vytvoření uživatelského účtu... 3 3.2 Ověření identity

Více

PARTSTORE ONLINE NÁKUP NÁHRADNÍCH DÍLŮ CAT

PARTSTORE ONLINE NÁKUP NÁHRADNÍCH DÍLŮ CAT PARTSTORE ONLINE NÁKUP NÁHRADNÍCH DÍLŮ CAT www.zeppelin.cz PARTSTORE ONLINE NÁKUP ORIGINÁLNÍCH NÁHRADNÍCH DÍLŮ CAT OBSAH PŘÍSTUP DO PARTSTORE STRANA 3 OBJEDNÁNÍ NÁHRADNÍCH DÍLŮ A HLEDÁNÍ ALTERNATIVNÍCH

Více

Studentské hodnocení výuky manuál pro vyučující

Studentské hodnocení výuky manuál pro vyučující Studentské hodnocení výuky manuál pro vyučující 1. Přihlášení do aplikace 2. Kontrola předmětů 3. Vkládání vlastních otázek 4. Prohlížení výsledků a práce s komentáři 1. Přihlášení do aplikace Do aplikace

Více

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro administrátora zřizované organizace

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro administrátora zřizované organizace Provozní dokumentace Seznam orgánů veřejné moci Příručka pro administrátora zřizované organizace Vytvořeno dne: 30. 6. 2011 Aktualizováno: 17. 10. 2014 Verze: 2.1 2014 MVČR Obsah Příručka pro administrátora

Více

Manuál pro InspIS HELPDESK

Manuál pro InspIS HELPDESK Česká školní inspekce Manuál pro zasílání záznamů o úrazech Manuál pro InspIS HELPDESK Obsah: 1) Přihlášení do systému 2) Vytvoření účtu pro pracovníka školy 3) InspIS HELPDESK str. 2 str. 2 str. 3 až

Více

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu 2013 Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu Czechiatour.eu 1.2.2013 Vážení zákazníci portálu Czechiatour.eu. Abychom Vám co nejvíce usnadnili orientaci v administraci

Více

Podrobný návod. Učíme se používat prostředí TwinSpace

Podrobný návod. Učíme se používat prostředí TwinSpace Podrobný návod Učíme se používat prostředí TwinSpace Jak aktualizovat profil... 3 Jak do prostředí TwinSpace přizvat učitele a hosty... 5 Jak do prostředí TwinSpace přizvat žáky... 8 Jak přidat do prostředí

Více

Pracovní plocha pro etwinning Desktop

Pracovní plocha pro etwinning Desktop Pracovní plocha pro etwinning Desktop 1. Registrace na portálu www.etwinning.net Registrace probíhá ve dvou krocích. Na portálu najdete políčko Zaregistrujte se. Předregistrace Do předregistračního formuláře

Více

MANUÁL PRO UČITELE KE STUDENTSKÉMU HODNOCENÍ VÝUKY. hodnoceni.ff.cuni.cz

MANUÁL PRO UČITELE KE STUDENTSKÉMU HODNOCENÍ VÝUKY. hodnoceni.ff.cuni.cz MANUÁL PRO UČITELE KE STUDENTSKÉMU HODNOCENÍ VÝUKY hodnoceni.ff.cuni.cz Obsah Přihlášení do aplikace... Vytvoření otázky...2 Prohlížení výsledků a práce s komentáři...4 Obr. - Nástěnka vyučujícího po přihlášení

Více

Průvodce poskytovatele systémem SEP registrace, první přihlášení a vypsání karty stáže

Průvodce poskytovatele systémem SEP registrace, první přihlášení a vypsání karty stáže Průvodce poskytovatele systémem SEP registrace, první přihlášení a vypsání karty stáže REGISTRAČNÍ FORMULÁŘ Registrační formulář najdete pod odkazem REGISTRACE na hlavní stránce projektu www.stazepromlade.cz.

Více

K veškerým informacím v systému REACH-IT se snadno dostanete z domovské stránky.

K veškerým informacím v systému REACH-IT se snadno dostanete z domovské stránky. Objevte V tomto stručném průvodci naleznete užitečné informace, které vám pomohou seznámit se s nástrojem REACH-IT a udělat si o něm základní představu. K veškerým informacím v systému REACH-IT se snadno

Více

Jak zaregistrovat svou organizaci?

Jak zaregistrovat svou organizaci? Jak zaregistrovat svou organizaci? Postup registrace pro poradenské firmy a advokátní kanceláře zabývající se lobbováním u orgánů EU 1. Úvod Pro zahájení registrace zvolte Jsem zástupce zájmové skupiny

Více

DISCORD. Návod k použití pro IVAO-CZ. Zpracoval: Jan Podlipský

DISCORD. Návod k použití pro IVAO-CZ. Zpracoval: Jan Podlipský DISCORD Návod k použití pro IVAO-CZ Zpracoval: Jan Podlipský O DISCORDU OBECNĚ Discord je komunikační software, který poprvé vyšel v roce 2015, a od prosince 2017 bylo registrováno přibližně 87 miliónů

Více

TFPP Tech Services Použití systému LMS (Learning Management System) pro správu školení EPS ZETTLER

TFPP Tech Services Použití systému LMS (Learning Management System) pro správu školení EPS ZETTLER TFPP Tech Services Použití systému LMS (Learning Management System) pro správu školení EPS ZETTLER Systém LMS nabízí centralizovanou správu školení a to jak školení online tak i školení v učebně. Od 1.2.2017

Více

CEMEX Go. Faktury. Verze 2.1

CEMEX Go. Faktury. Verze 2.1 Faktury Verze 2. Faktury Ve snaze inovovat a zlepšovat zkušenosti našich zákazníků společnost CEMEX vytvořila integrované digitální řešení, které vám umožní správu vaší obchodní činnosti v reálném čase.

Více

GRANTYS online formulář žádosti

GRANTYS online formulář žádosti GRANTYS online formulář žádosti Jste tu poprvé? Registrovat Znáte své přihlašovací údaje? Přihlásit (přihlašovací jméno = vaše IČ nebo jiná kombinace písmen a číslic, kterou jste dostali spolu s heslem

Více

JAK ZASLAT VÝSLEDKY V SOUTĚŽI LÉTO S GOLDSTARWAY

JAK ZASLAT VÝSLEDKY V SOUTĚŽI LÉTO S GOLDSTARWAY [Zadejte text.] GOLDSTAR ONLINE TRADING JAK ZASLAT VÝSLEDKY V SOUTĚŽI LÉTO S GOLDSTARWAY Vyhrajte Live účty v celkové hodnotě 30 tisíc euro! Tým Goldstarway Jak zaslat výsledky v soutěži Léto s Goldstarway

Více

Důležité odkazy pro zákaznický samoobslužný portal

Důležité odkazy pro zákaznický samoobslužný portal Důležité odkazy pro zákaznický samoobslužný portal Obsah Kapitola 1: Registrace a přihlášení k samoobslužnému portalu 1 Kapitola 2: Základní informace 5 Kapitola 3: Registrace produktu 7 Kapitola 4: Případy

Více

Manuál pro vytvoření účtu a práci v systému FLEGIT na rozhraní TRACES NT (pro roli hospodářského subjektu)

Manuál pro vytvoření účtu a práci v systému FLEGIT na rozhraní TRACES NT (pro roli hospodářského subjektu) Manuál pro vytvoření účtu a práci v systému FLEGIT na rozhraní TRACES NT (pro roli hospodářského subjektu) Listopad 2018 Kapitola 1. - Vytvoření účtu Pokud ještě nemáte vytvořen osobní účet EU Login (nebo

Více

Uživatelské postupy v ISÚI

Uživatelské postupy v ISÚI Uživatelské postupy v ISÚI Založení ulice a změna příslušnosti adresního místa k ulici aktualizováno 6. 1. 2017 Strana 1/20 Obsah 1) Založení nového Návrhu změny... 3 2) Přidání podkladu Návrhu změny...

Více

Google Apps. kontakty. verze 2011

Google Apps. kontakty. verze 2011 Google Apps kontakty verze 0 Obsah Obsah... Úvod... Popis prostředí... Přidání kontaktu mezi Moje kontakty... Výběr ze skupiny Všechny kontakty... Ruční přidání kontaktu... Import kontaktů... Úprava kontaktu...

Více

Uživatelská příručka systému pro administrátory obcí a manuál pro správce portálu

Uživatelská příručka systému pro administrátory obcí a manuál pro správce portálu Softwarová podpora tvorby rozvojových dokumentů obcí Uživatelská příručka systému pro administrátory obcí a manuál pro správce portálu Verze 1.3 Zpracováno v rámci projektu CZ.1.04/4.1.00/62.00008 ELEKTRONICKÁ

Více

Návod k ovládání administrační části nového turistického portálu Olomouckého kraje

Návod k ovládání administrační části nového turistického portálu Olomouckého kraje Evropská unie a Evropský fond pro regionální rozvoj jsou partnery pro váš rozvoj. Návod k ovládání administrační části nového turistického portálu Olomouckého kraje Příručka pro Informační centra Olomouckého

Více

ELEKTRONICKÝ OBCHOD SPOLEČNOSTI SWAROVSKI ONLINE INFORMACE A OBJEDNÁVÁNÍ - PŘEDSTAVENÍ

ELEKTRONICKÝ OBCHOD SPOLEČNOSTI SWAROVSKI ONLINE INFORMACE A OBJEDNÁVÁNÍ - PŘEDSTAVENÍ ELEKTRONICKÝ OBCHOD SPOLEČNOSTI SWAROVSKI ONLINE INFORMACE A OBJEDNÁVÁNÍ - PŘEDSTAVENÍ www.b2b.ecommerce.swarovski.com www.b2b.ecommerce.swarovski.com Strana 1 z 12 OD VYHLEDÁVÁNÍ VÝROBKU PŘES NÁKUPNÍ

Více

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější 1 Vytvoření profilu zadavatele... 2 1.1 Doplnění identifikátoru profilu zadavatele ve VVZ... 2 2 Správa profilu... 3 2.1 Vytvoření

Více

Postup pro: A) uplatnění poukazu (kupónu) pro stažení aktuálních map Navigon B) bezplatný upgrade pro Navigon 8110

Postup pro: A) uplatnění poukazu (kupónu) pro stažení aktuálních map Navigon B) bezplatný upgrade pro Navigon 8110 Postup pro: A) uplatnění poukazu (kupónu) pro stažení aktuálních map Navigon B) bezplatný upgrade pro Navigon 8110 Uvedený postup je primárně je určen pro přístroj, pro který jste obdrželi v balení nebo

Více

Národní konference Scientix 3

Národní konference Scientix 3 Národní konference Scientix 3 15. 16. 2. 2019, České Budějovice Vladimíra Pavlicová, Dům zahraniční spolupráce This event is supported by the European Commission s H2020 programme project Scientix 3 (Grant

Více

Evropský vzdělávací program Erasmus KÚ Pardubicého kraje Jitka Valchářová

Evropský vzdělávací program Erasmus KÚ Pardubicého kraje Jitka Valchářová NA KAFE S ERASMEM+ Evropský vzdělávací program Erasmus+ 11. 1. 2017 KÚ Pardubicého kraje Jitka Valchářová jitka.valcharova@dzs.cz Dům zahraniční spolupráce přímo řízená organizace MŠMT mezinárodní aktivity

Více

Dallmayr WebShop. Uživatelská příručka. Dallmayr WebShop. Uživatelská příručka. Tiliaris s. r. o. 2014. Tiliaris s. r. o. 2014 Strana 1 / 11

Dallmayr WebShop. Uživatelská příručka. Dallmayr WebShop. Uživatelská příručka. Tiliaris s. r. o. 2014. Tiliaris s. r. o. 2014 Strana 1 / 11 Dallmayr WebShop Tiliaris s. r. o. 2014 Tiliaris s. r. o. 2014 Strana 1 / 11 Obsah 1. Účel dokumentu... 3 2. Nápověda... 4 Kategorie zboží... 4 Filtrování a třídění zboží... 4 Vyhledávání... 5 Nejčastěji

Více

Manuál pro úplnou registraci klienta

Manuál pro úplnou registraci klienta Manuál pro úplnou registraci klienta 1 1. Načtěte si stránky www.maxitip.cz a vpravo nahoře vyberte ZAREGISTRUJTE SE. 2. Otevře se Vám registrační formulář. 2 3. První zadáte přihlašovací údaje: Přihlašovací

Více

Uživatelská příručka. J e d n o d u š e L e p š í Ú d a j e!

Uživatelská příručka. J e d n o d u š e L e p š í Ú d a j e! Uživatelská příručka J e d n o d u š e L e p š í Ú d a j e! OBSAH OBSAH... 3 ÚVOD... 3 O této příručce...3 O programu Volt 3 Určení 3 Potřebný Software 3 Co je ve Voltu nového...3 JAK ZAČÍT... 4 etoken...4

Více

Evropský vzdělávací program Erasmus+

Evropský vzdělávací program Erasmus+ Evropský vzdělávací program Erasmus+ 19. 4. 2017 Podpora projektů 2014-2020, České Budějovice Pavel Zálom pavel.zalom@dzs.cz Dům zahraniční spolupráce přímo řízená organizace MŠMT mezinárodní aktivity

Více

MS Outlook Web Access Nastavení pravidel pro předávání pošty na Google

MS Outlook Web Access Nastavení pravidel pro předávání pošty na  Google MS Outlook Web Access Nastavení pravidel pro předávání pošty na e-mail Google Pro automatické předávání pošty z MS Outlook na Gmail je nutné nastavit pravidlo pro přesměrování v aplikaci MS Outlook. Pravidla

Více

JAK VYUŽÍT ZÍSKANÉ JAZYKOVÉ DOVEDNOSTI?

JAK VYUŽÍT ZÍSKANÉ JAZYKOVÉ DOVEDNOSTI? JAK VYUŽÍT ZÍSKANÉ JAZYKOVÉ DOVEDNOSTI? Zlín 12. 9. 2011 Martina Navrátilová Odbor školství, mládeže a sportu PRO SVŮJ VLASTNÍ ROZVOJ 1. Comenius - Další vzdělávání pedagogických pracovníků Program celoživotního

Více

VAŠE NOVÁ APLIKACE NISSAN GROUP EPC PŘÍRUČKA ZAČÍNÁME

VAŠE NOVÁ APLIKACE NISSAN GROUP EPC PŘÍRUČKA ZAČÍNÁME VAŠE NOVÁ APLIKACE NISSAN GROUP EPC PŘÍRUČKA ZAČÍNÁME IDENTIFIKACE VOZIDLA Aplikace Nissan EPC využívající systém Microcat Live vám nabízí špičkový systém prodeje náhradních dílů. Chcete-li začít, podívejte

Více

NÁVOD K PŘIHLÁŠENÍ NA WEB CHO PRO STUDENTY. 1. Nejsem registrován na webu ChO

NÁVOD K PŘIHLÁŠENÍ NA WEB CHO PRO STUDENTY. 1. Nejsem registrován na webu ChO NÁVOD K PŘIHLÁŠENÍ NA WEB CHO PRO STUDENTY 1. Nejsem registrován na webu ChO... 1 1.1. Přihlášení e-mailem... 2 1.2. Přihlášení přes Google... 7 1.3. Přihlášení přes Facebook... 11 2. Jsem registrován

Více

MANUÁL PŘIHLÁŠEK SVČ ODRY

MANUÁL PŘIHLÁŠEK SVČ ODRY MANUÁL PŘIHLÁŠEK SVČ ODRY 1.) Pro přihlášení účastníka do kroužku SVČ Odry na webových stránkách www.svcodry.cz zvolte v menu sekci KROUŽKY a klikněte na kroužek, o který máte zájem: 2.) U vybraného kroužku

Více

Výtisk č.: Počet listů 12. Přílohy: 0 ÚZIS ČR. Příručka pro aktivaci účtu

Výtisk č.: Počet listů 12. Přílohy: 0 ÚZIS ČR. Příručka pro aktivaci účtu ÚZIS ČR Palackého nám. 4 128 01 Praha 2 - Nové Město Výtisk č.: Počet listů 12 Přílohy: 0 ÚZIS ČR Příručka pro aktivaci účtu Projekt - ereg - Úprava rezortních registrů a konsolidace rezortních dat v návaznosti

Více

Up & Down opce. Manuál. Obsah

Up & Down opce. Manuál. Obsah Up & Down opce Manuál Obsah 1 Přihlášení do platformy... 2 2 Rozhraní platformy... 4 2.1 Změna modulu z Forex na Opce... 4 2.2 Market Watch... 5 2.3 Up-Down Opce... 9 2.4 Okno Obchodního portfólia... 11

Více

WEBTRANSFER česky. OTÁZKY a ODPOVĚDI

WEBTRANSFER česky. OTÁZKY a ODPOVĚDI WEBTRANSFER česky OTÁZKY a ODPOVĚDI Mikroúvěry od lidí k lidem (P2P) PŮJČÍ POSKYTOVATELÉ SPLÁCÍ ZÁJEMCI Proč vstoupit do projektu WEBTRANSFER zajímavé zhodnocení půjček 0,5-3% denně bonus za registraci

Více

Manuál pro zakládání a správu. Vzdělávacích akcí ve skautis

Manuál pro zakládání a správu. Vzdělávacích akcí ve skautis Manuál pro zakládání a správu Vzdělávacích akcí ve skautis Obsah Úvodní informace Založení vzdělávací akce Přehled záložek Základní a veřejné údaje Vedení akce Instruktoři a tým Účastníci Zkoušky Projekt

Více

Královéhradecký kraj odbor školství, oddělení primárního a zájmového vzdělávání BENEFIT7. stručný manuál. listopad 2008 verze 1.0. Mgr.

Královéhradecký kraj odbor školství, oddělení primárního a zájmového vzdělávání BENEFIT7. stručný manuál. listopad 2008 verze 1.0. Mgr. Královéhradecký kraj odbor školství, oddělení primárního a zájmového vzdělávání BENEFIT7 stručný manuál listopad 2008 verze 1.0. Mgr. Tomáš Záviský Obsah ADRESA... 3 REGISTRACE... 3 PŘIHLÁŠENÍ A ZTRÁTA

Více

Grantová agentura České republiky: PROCES PODÁVÁNÍ NÁVRHŮ PROJEKTŮ

Grantová agentura České republiky: PROCES PODÁVÁNÍ NÁVRHŮ PROJEKTŮ Grantová agentura České republiky: PROCES PODÁVÁNÍ NÁVRHŮ PROJEKTŮ Schéma procesu podávání návrhů projektů (NP) Vyhlášení veřejné soutěže Vyplnění NP v aplikaci GRIS Přiložení příloh k NP v aplikaci GRIS

Více

WEBOVÝ PORTÁL. SOCIÁLNÍ SLUŽBY v Plzeňském kraji UŽIVATELSKÝ MANUÁL

WEBOVÝ PORTÁL. SOCIÁLNÍ SLUŽBY v Plzeňském kraji UŽIVATELSKÝ MANUÁL WEBOVÝ PORTÁL SOCIÁLNÍ SLUŽBY v Plzeňském kraji UŽIVATELSKÝ MANUÁL pro vkládání článků 1. Přihlášení Otevřete si portál Sociální služby v Plzeňském kraji, viz následující odkaz: https://socialnisluzby.plzensky-kraj.cz/

Více

Profesis on-line 20.1.2015. Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace.

Profesis on-line 20.1.2015. Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace. Profesis on-line 20.1.2015 Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace. Adresa systému: www.profesis.cz Údaje nutné pro přihlášení: - přihlašovací jméno: sedmimístné číslo autorizace (včetně

Více

Příručka pro použití portálu Klikni a daruj pro dárce

Příručka pro použití portálu Klikni a daruj pro dárce Příručka pro použití portálu Klikni a daruj pro dárce Verze dokumentu 1.0 Upozornění: ČSOB si vyhrazuje právo dokument upravovat, měnit adresy (umístění) a rozhraní služeb systému Klikni a daruj. V případě

Více

DOSTUPNÝ. SNADNÝ. ONLINE NÁVOD JE TO JEDNODUCHÉ, ZAČNĚTE UŽ DNES!

DOSTUPNÝ. SNADNÝ. ONLINE NÁVOD JE TO JEDNODUCHÉ, ZAČNĚTE UŽ DNES! DOSTUPNÝ. SNADNÝ. ONLINE NÁVOD JE TO JEDNODUCHÉ, ZAČNĚTE UŽ DNES! www.cleerio.cz PŘIHLÁŠENÍ DO MAPOVÉHO INFORMAČNÍHO SYSTÉMU Mapová aplikace je přístupná na vašem počítači i tabletu. Stačí být připojen

Více

System.sportovniservis.cz - Uživatelská příručka - Verze 0.1

System.sportovniservis.cz - Uživatelská příručka - Verze 0.1 System.sportovniservis.cz - Uživatelská příručka - Verze 0.1 APACHI připravili na základě více než 7 let zkušeností s registrací závodníků nový systém pro registrace závodníků na sportovní akce. Zde jsou

Více

Průvodce Sciotestováním pro učitele

Průvodce Sciotestováním pro učitele Průvodce Sciotestováním pro učitele Zkrácená verze pro potřeby Testování OSP třetích ročníků SŠ. testovani.scio.cz 1 1. Než začnete testovat a) Přihlaste se do aplikace ScioDat (http://testovani.scio.cz)

Více

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro běžného uživatele

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro běžného uživatele Provozní dokumentace Seznam orgánů veřejné moci Příručka pro běžného uživatele Vytvořeno dne: 7. 7. 2011 Aktualizováno: 11. 2. 2015 Verze: 2.2 2015 MVČR Obsah Příručka pro běžného uživatele 1 Úvod...3

Více