DIGITÁLNÍ POZEMNÍ PŘIJÍMAČ DTR 1760 MICRO

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "DIGITÁLNÍ POZEMNÍ PŘIJÍMAČ DTR 1760 MICRO"

Transkript

1 DIGITÁLNÍ POZEMNÍ PŘIJÍMAČ DTR 1760 MICRO CZ-GMM0200

2 OBSAH Základní informace Obsah balení Příjem digitálních stanic Zvláštnosti vašeho digitálního přijímače Umístění a zabezpečení Vnější pohled Digitální přijímač Přijímač infračervených signálů Dálkové ovládání Zapojení a příprava Připojení antény Připojení k televizoru Připojení přijímače infračervených signálů Připojení síťového adaptéru Vložení baterií do dálkového ovladače Základní nastavení Menu Vyhledávání stanic Vytvoření a editace seznamu oblíbených stanic Filtrování požadovaných stanic v seznamu oblíbených stanic Základní funkce Zapnutí a vypnutí přístroje Volba požadovaného režimu Volba přednastavených kanálů Výběr požadované stanice ze seznamu stanic Přepínání z aktuálně sledované stanice na naposledy zvolenou stanici Nastavení úrovně hlasitosti Vypnutí zvuku Používání možností nabízených přijímanou televizní stanicí TV průvodce Ovládání teletextu Teletext Další funkce teletextu Nastavení Obrazová nastavení Jazyková nastavení Nastavení v menu Základní nastavení

3 OBSAH Doplňkové funkce Automatické vyhledávání stanic Manuální vyhledávání stanic Zabezpečení přístroje Funkce časovaného nahrávání Speciální nastavení Uvedení přijímače do původního stavu (resetování) Aktualizace softwaru digitálního přijímače Změna kanálových úrovní dálkového ovladače Aktualizace televizoru Připojení k televizoru značky GRUNDIG vybaveného G2 chassis (Digi 200) Instalace do vašeho televizoru značky GRUNDIG Obsluha televizního ovladače pro televizor značky GRUNDIG Informace Zobrazení vlastností příjmu digitálních stanic Zobrazení informací o přístroji Technická data Poznámka týkající se životního prostředí Vyhledávání a odstraňování chyb Dodatečné informace o přístroji zakoupeném ve Velké Británii.

4 ZÁKLADNÍ INFORMACE Obsah balení 1. Digitální satelitní přijímač DTR 1760 MICRO 2. Dálkový ovladač Tele Pilot 765 S 3. Dvě baterie do dálkového ovladače (2 x 1.5 V, Mignon, např. UM-3 nebo AA). 4. Přípojka Euro/AV (Scart) 5. Síťový adaptér 6. Přijímač infračervených signálů 7. Manuál uživatele Příjem digitálních stanic K použití vašeho nového digitálního přijímače DTR 1760 MICRO budete potřebovat střešní nebo pokojovou digitální anténu. Na rozdíl od analogového vysílání, ne každá digitální stanice má svou vlastní vysílací frekvenci. Místo toho je několik stanic sloučeno do něčeho, čemu se říká frekvenční svazky na regionální i celostátní úrovni. Konkrétní informace o vysílání lze nalézt na teletextech různých stanic, v televizním průvodci nebo na internetu. Zvláštnosti vašeho digitálního přijímače Tento digitální přijímač DTR 1760 MICRO dokáže přijímat a zpracovávat veškeré nekódované digitální stanice. Tento digitální přijímač je vybaven vestavěnou jednotku digitálního přijímače, která zachycuje signály digitálních stanic a poskytuje tak uživateli prvotřídní kvalitu zvuku i obrazu. Díky televiznímu průvodci si můžete během krátké chvíle zjistit jakékoliv změny v programu té které stanice. Tento průvodce vám také poskytuje informace o televizních programech všech stanic na několik dní dopředu. Pokud to stanice dovoluje, můžete vyvolat podrobné informace o každém vysílaném programu pouhým stisknutím tlačítka. Tento digitální přijímač disponuje velice komplexním a přehledným systémem menu. Menu je zobrazeno na televizní obrazovce a funkce tlačítek na dálkovém ovladači jsou zde plně vysvětleny. Tento přijímač je vyroben s již přichystaným chassis Digi 200, díky němuž je možno aktualizovat televizory značky GRUNDIG. Průvodce uživatele pro přijímač lze jednoduše integrovat do průvodce uživatele pro televizor pouhým spuštěním instalace, která zabere velmi krátkou dobu. Jakmile instalaci provedete, máte možnost ovládat přijímač dálkovým ovladačem pro televizor. V takovém případě již dálkový ovladač pro přijímač, infračervené čidlo a síťový zdroj nebudete potřebovat.

5 UMÍSTĚNÍ A ZABEZPEČENÍ Aby se vám dostalo dlouhotrvajícího a uspokojivého provozu tohoto vysoce kvalitního jednoduše ovladatelného přístroje, pečlivě si pročtěte následující instrukce. Tento digitální přijímač je určen pro přijímání, nahrávání a přehrávání obrazových a zvukových signálů. Jakékoliv další použití je výslovně zakázáno. Při umisťování přístroje se ujistěte, že síťová zástrčka je snadno přístupná. Pokud je digitální přijímač vystaven náhlým změnám teploty, např. pokud je přemístěn z chladné místnosti do teplé místnosti, vyčkejte alespoň dvě hodiny, než přístroj zapojíte do sítě. Nevystavujte digitální přijímač účinkům vlhkosti v jakékoliv podobě. Digitální přijímač je určen pro provoz v suchých místnostech. Jestliže byste jej přesto používali venku, dbejte nezbytně na tom, aby byl chráněn před vlhkem (déšť nebo kapající voda). Bouřka představuje nebezpečí pro každý elektrický přístroj. I když je digitální přijímač vypnutý, může být poškozen úderem blesku do vedení nebo antény. Při bouřce vždy vytáhněte zástrčku i anténu ze sítě. Za žádných okolností neotvírejte kryt digitální přijímače. Na škody, které vzniknou neodbornými zásahy, se nevztahují žádné záruční požadavky. Nepřipojujte žádné další zařízení pokud je přístroj zapnutý. Před připojením vypněte i druhé zařízení. Přístroj zapojte do elektrické sítě až poté, co provedete připojení veškerých vnějších zařízení a antény. Ujistěte se, že je pro vás síťový zdroj volně dostupný.

6 VNĚJŠÍ POHLED Digitální přijímač RF Out RF In IR HF výstup pro připojení HF kabelu do anténního konektoru na televizoru nebo DVD rekordéru. Konektor pro připojení pokojové nebo vnější antény. Konektor pro připojení přijímače infračervených signálů. 12 V Konektor pro zapojení dodaného síťového adaptéru. EURO AV Přijímač infračervených signálů Konektor EURO AV (výstup) pro připojení televizoru. Toto čidlo slouží k zachycování infračervených signálů z dálkového ovladače, které posléze kabelem převádí do samotného digitálního přijímače. Přijímač infračervených signálů umístěte tak, aby byl schopen bez problémů zachycovat pokyny z dálkového ovladače. Poté, co přístroj zapnete z režimu stand-by, přijímač automaticky přepne na naposledy sledovanou stanici (funkce Last Station memory). (červené světlo) (zelené světlo) Digitální přijímač je v režimu stand-by. Digitální přijímač je zapnutý.

7 VNĚJŠÍ POHLED Dálkový ovladač Slouží k přepnutí digitálního přijímače do a z režimu stand-by, přičemž se automaticky navolí naposledy sledovaná stanice.? Slouží k zobrazení informací i programu Číselná tlačítka sloužící k volbě stanic. i Z Slouží k vypnutí a zapnutí zvuku. Slouží ke vstupu do hlavního menu. Slouží k vystoupení ze stránky menu, na které se právě nacházíte. Tlačítka sloužící k nastavení úrovně hlasitosti. P+ P- Tlačítka sloužící k postupnému přepínání televizních kanálů. OK TXT TV-G TV A/B RADIO Slouží k vyvolání stránky seznamu stanic. Poté pomocí tlačítka A/B přepínáte mezi zobrazením stránky seznamu stanic a seznamu oblíbených stanic Slouží k zapnutí teletextu. Slouží k vyvolání TV průvodce. Slouží k přepnutí do televizního režimu. Slouží k přepínání mezi dvěma naposledy sledovanými stanicemi. Slouží k přepnutí do režimu rádia. Slouží k zobrazení hodin. Slouží k přepínání mezi nastavením zvukových kanálů: mono, levé mono (zvuk levého kanálu), pravé mono (zvuk pravého kanálu) a stereo.

8 VNĚJŠÍ POHLED DR, TV, DVD Slouží k vyvolání různých možností (některé funkce nejsou dostupné na všech stanicích). Pomocí tohoto tlačítka můžete ovládat digitální přijímač, televizor nebo DVD přehrávač značky GRUNDIG. Přidržte odpovídající tlačítko (DR, TV nebo DVD), přičemž stiskněte tlačítko požadované funkce. Funkce, které Vám jsou dostupné, závisí na typu přístroje, který používáte. Zjistíte to prostým vyzkoušením.

9 ZAPOJENÍ A PŘÍPRAVA Připojení antény 1. Zapojte kabel pokojové nebo střešní antény do konektoru RF In na digitálním přijímači. Během připojování pokojové antény budete s největší pravděpodobností muset odzkoušet různé pozice jejího umístění, abyste zjistili, na jakém místě se vyskytuje nejsilnější signál. 2. Propojte pomocí HF kabelu konektor RF Out na digitálním přijímači s anténní zásuvkou na televizoru (čímž se vám naskytne možnost využívat funkcí pro analogové vysílání). Připojení k televizoru 1. Zapojte digitální přijímač do odpovídající Euro AV zásuvky na televizoru (např. EURO- AV, SCART) pokud to bude nezbytné, lze k tomu využít prodlužovačku Euro AV.

10

11 ZAPOJENÍ A PŘÍPRAVA Zapojení přijímače infračervených signálů 1. Zapojte zástrčku přijímače infračervených signálů do konektoru IR. Zapojení síťového adaptéru 1. Zapojte dodaný síťový adaptér do konektoru 12 V na digitálním přijímači. 2. Zapojte síťový adaptér do zásuvky ve zdi. Přístroj zapojte do elektrické sítě až poté, co provedete připojení televizoru a antény. Digitální přijímač je úplně odpojen od napětí až poté, co je vytáhnut síťový adaptér ze zásuvky. Vkládání baterií do dálkového ovládání 1. Vyjmutím krytky otevřete prostor pro baterie. 2. Vložte baterie (Typ Mignon, například UM-3 nebo AA, 2x 1.5 V), přičemž si všímejte polarity, vyznačené uvnitř prostoru pro baterie. 3. Zavřete prostor pro baterie. Pokud přestane váš digitální přijímač správně reagovat na pokyny dálkového ovladače, mohou být baterie vybité. Vybité baterie bezpodmínečně vyjměte. Za škodu způsobenou vyteklými bateriemi výrobce nebere odpovědnost. Poznámka týkající se životního prostředí: Baterie, včetně těch, které neobsahují žádné těžké kovy, nesmějí být uskladňovány spolu s běžným odpadem z domácnosti. Odkládejte proto baterie na místech k tomu určených aby nedošlo k zatěžování životního prostředí. Zjistěte si právní předpisy platné ve vaší oblasti.

12 ZÁKLADNÍ NASTAVENÍ Menu Tento digitální přijímač disponuje velice komplexním a přehledným systémem menu, které je zobrazeno na televizní obrazovce. Digitální přijímač je vybaven spoustou funkcí, které lze v menu či různých položkách na obrazovce zvolit pomocí dálkového ovladače. Menu vám umožňuje bohatý výběr různých nastavení a obsahuje informace a pokyny o používání vašeho digitálního přijímače. Menu také obsahuje nejdůležitější část ovládacích prvků vašeho digitálního přijímače. Jeho systém menu je propracován natolik, že zabezpečuje komunikaci mezi vámi a vaším digitálním přijímačem. Stisknutím tlačítka i otevřete stránku hlavního menu. Pomocí tlačítka P- nebo P+ se pohybujete v menu a označujete požadované položky. Označený řádek (položka) je zvýrazněna (viz obrázek). Stisknutím tlačítka OK potvrzujete vámi vybrané položky, poté se na obrazovce objeví odpovídající podstránka. Podobně jako v hlavním menu, i zde se pohybujete a vybíráte požadované položky pomocí tlačítka P- nebo P+. Označený řádek (položka) je opět zvýrazněna. Stisknutím tlačítka OK potvrďte váš výběr. Pokud se i pod tímto řádkem nachází další podstránka, je zobrazena tam se opět pohybujete a provádíte různá nastavení pomocí tlačítka P- nebo P+. Tlačítka jimiž lze provádět nastavení jsou P-, P+, nebo. Stisknutím tlačítka Z opustíte stránku menu, ve kterém se právě nacházíte. Stisknutím tlačítka i opustíte všechna menu.

13 ZÁKLADNÍ NASTAVENÍ Vyhledávání stanic Automatické vyhledávání stanic hledá veškeré dostupné stanice, které jsou součástí frekvenčních svazků digitálních stanic, které můžete vašim přijímačem přijímat. 1. Stisknutím tlačítka zapněte digitální přijímač. V případě, že je přístroj zapnut úplně poprvé, zobrazí se na obrazovce stránka Erstinstalation (výchozí instalace). 2. Stisknutím tlačítka OK spusťte proces výchozí instalace. 3. Pomocí tlačítka nebo zvolte požadovaný jazyk a potvrďte stisknutím tlačítka OK. Zobrazí se stránka menu Settings (nastavení). 4. Pomocí tlačítka nebo zvolte požadovaný stát. 5. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku Screen Format a poté tlačítkem nebo zvolte požadovaný formát obrazovky. 6. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku TV Output Format a poté tlačítkem nebo zvolte požadovaný video signál. 7. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku Active Antenna. Varování! Zapněte přívod napětí antény (možnost On) pouze pokud se jedná o aktivní pokojovou anténu se zesilovačem signálu, která již samostatně není zásobována proudem skrze vlastní napájení ze síťového adaptéru či podobně. Pokud porušíte toto doporučení, je pravděpodobné, že tak způsobíte zkrat, čímž vaší anténu nenapravitelně poškodíte. 8. Pomocí tlačítka nebo zapněte či vypněte napětí antény. Varování! Pokud se na obrazovce objeví nápis Antenna short circuit, vypněte digitální přijímač a odstraňte příčinu jedná se totiž buď o zkrat nebo má anténa nadměrnou spotřebu proudu (max. 30 ma).

14 ZÁKLADNÍ NASTAVENÍ 9. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku OK a potvrďte stisknutím tlačítka OK. Zobrazí se menu Automatic Search. Máte možnost uchovat si počáteční a koncové hodnoty frekvence. Pokud si přejet přijímat i zakódované stanice, zvolte si v řádku Channels to search for možnost All. 10. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku OK a stisknutím tlačítka OK spusťte vyhledávání. Jakmile je vyhledávání u konce, na obrazovce se objeví zpráva. 11. Stisknutím tlačítka OK ukončete výchozí instalaci. Nalezené stanice jsou automaticky uloženy. 12. Stisknutím tlačítka OK přepnete na televizní stanici uleženou na první přednastavené pozici. Vytvoření a editace seznamu oblíbených stanic Jakákoliv stanice může být zkopírována do seznamu vašich oblíbených stanic. V takovém případě pak lze měnit pořadí přednastavených pozic podle vašeho přání či vymazat stanice které již nesledujete. Ovšem stanice uložené v seznamu oblíbených stanic nelze nikam přesunout, ani vymazat. Vyvolání stránky seznamu oblíbených stanic 1. Stisknutím tlačítka i otevřete stránku hlavního menu. 2. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku Sort Channels a potvrďte stisknutím tlačítka OK. Zobrazí se stránka rozdělená na výčet všech stanic a seznam oblíbených stanic. V následujících odstavcích budou popsány další funkce spojené s touto tématikou.

15 ZÁKLADNÍ NASTAVENÍ Vytváření seznamu oblíbených stanic 1. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte ve výčtu všech stanic požadovanou stanici. 2. Stisknutím tlačítka OK zkopírujte takto zvolenou stanici na stránku seznamu oblíbených stanic. Tato vámi zvolená stanice je ve výčtu všech stanic označena hvězdičkou. 3. Tento postup opakujte, dokud veškeré požadované stanice nejsou zkopírovány do seznamu oblíbených stanic. 4. Stisknutím tlačítka i a posléze OK uložte nastavení. Pokud si nastavení nepřejete uložit, pomocí tlačítka nebo zvolte položku No a potvrďte stisknutím tlačítka OK. 5. Stisknutím tlačítka i potvrďte provedené nastavení. Přesouvání stanic v seznamu oblíbených stanic 1. Stisknutím tlačítka A/B se z výčtu všech stanic přesuňte do seznamu oblíbených stanic. 2. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte stanici, kterou si přejete přesunout na jinou pozici a potvrďte stisknutím tlačítka OK. Zobrazí se název této stanice. 3. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte požadovanou přednastavenou pozici pro tuto stanici. 4. Stisknutím tlačítka OK stanici přesuňte. 5. Stisknutím tlačítka i a posléze OK uložte nastavení. Pokud si nastavení nepřejete uložit, pomocí tlačítka nebo zvolte položku No a potvrďte stisknutím tlačítka OK. 6. Stisknutím tlačítka i potvrďte provedené nastavení.

16 ZÁKLADNÍ NASTAVENÍ Vymazání požadované stanice ze seznamu oblíbených stanic 1. Stisknutím tlačítka A/B se z výčtu všech stanic přesuňte do seznamu oblíbených stanic. 2. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte stanici, kterou si přejete vymazat a potvrďte stisknutím tlačítka OK. 3. Stisknutím tlačítka zvolenou stanici vymažte. 4. Stisknutím tlačítka i a posléze OK uložte nastavení. Pokud si nastavení nepřejete uložit, pomocí tlačítka nebo zvolte položku No a potvrďte stisknutím tlačítka OK. 5. Stisknutím tlačítka i potvrďte provedené nastavení. Vymazání všech stanic ze seznamu oblíbených stanic 1. Stisknutím tlačítka A/B se z výčtu všech stanic přesuňte do seznamu oblíbených stanic. 2. Stisknutím tlačítka vymažte veškeré stanice ze seznamu oblíbených stanic. 3. Stisknutím tlačítka i a posléze OK uložte nastavení. Pokud si nastavení nepřejete uložit, pomocí tlačítka nebo zvolte položku No a potvrďte stisknutím tlačítka OK. 4. Stisknutím tlačítka i potvrďte provedené nastavení. Filtrace stanic ve výčtu všech stanic V tabulce výčtu všech stanic můžete vybírat stanice podle několika kritérií: Channels ve výčtu všech stanic se zobrazí veškeré zdarma vysílané, nebo kódované stanice. Filter By pomocí toho filtru lze stanice třídit podle jejich sítě, či poskytovatelů. Sorting pořadí stanic může být nastaveno podle abecedního pořádku od A do Z, od Z do A, nebo podle číselného označení stanic.

17 ZÁKLADNÍ NASTAVENÍ 1. Stisknutím tlačítka i otevřete stránku hlavního menu. Zobrazí se stránka hlavního menu. 2. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku Sort Channels a potvrďte stisknutím tlačítka OK. Zobrazí se stránka rozdělená na výčet všech stanic a seznam oblíbených stanic. 3. Stisknutím tlačítka otevřete stránku funkce Filter Channels. 4. Na stránce této funkce volte požadované položky pomocí tlačítka P- nebo P+. 5. Pomocí tlačítka nebo nastavte pod požadovanou položkou kritérium pro filtraci, které si přejete. 6. Pomocí tlačítka P+ nebo P- označte položku OK a provedené nastavení potvrďte stisknutím tlačítka OK. 7. Stisknutím tlačítka i potvrďte nastavení.

18 ZÁKLADNÍ FUNKCE Zapnutí a vypnutí přístroje 1. Stisknutím tlačítka zapnete digitální přijímač z režimu stand-by. Kontrolka zobrazení režimu se rozsvítí zeleně. 2. Stisknutím tlačítka přepnete digitální přijímač zpět do režimu stand-by. Kontrolka zobrazování režimu se rozsvítí červeně. Volba režimu Vybíráte mezi režimy televizoru a rádia. 1. Režimy vybíráte pomocí tlačítka nebo. Volba stanic uložených na přednastavených pozicích 1. Pomocí tlačítka P+ nebo P- libovolně přepínejte na následující či předchozí stanici. 2. Pomocí číselných tlačítek na dálkovém ovladači zadejte jednomístné či dvojmístné číslo představující přednastavenou pozici, na kterém je uložena stanice. Přednastavené pozice na nichž není uložena žádná stanice jsou při volbě ignorovány. Pokaždé kdy přepnete na jinou stanici se na obrazovce objeví pořadí aktuálního přednastavené pozice, název stanice, čas, název a čas počátku vysílání aktuálního a následujícího programu. Pokud si přejete nechat zobrazit podrobnější informace o právě vysílaném programu, přidržte tlačítko?. Stisknutím tlačítka přepnete na zobrazení podrobných informací o následně vysílaném programu, tlačítkem se navracíte na zobrazení informací o právě vysílaném programu. Výběr stanic ze seznamů Stanice můžete volit přímo z různých seznamů (např. ze stránky výčtu všech stanic či seznamu oblíbených stanic). 1. Stisknutím tlačítka OK otevřete stránku seznamu stanic. Zobrazí se naposledy prohlížený seznam stanic. 2. Pomocí tlačítka A/B přepínáte mezi různými seznamy stanic. 3. Pomocí tlačítka nebo listujete na stránce seznamu. 4. Pomocí tlačítka P- nebo P+ označte požadovanou stanici a stisknutím tlačítka OK na stanici přepněte. 5. Stisknutím tlačítka Z opustíte stránky seznamu stanic.

19 ZÁKLADNÍ FUNKCE Přepínání z aktuálně sledované stanice na naposledy zvolenou stanici Tento digitální přijímač si vždy do paměti uloží naposledy sledovanou stanici, ovšem pouze za předpokladu, že byla spuštěna alespoň po dobu jedné vteřiny. 1. Stisknutím tlačítka A/B přepnete z právě sledované stanice na naposledy zvolenou stanici. 2. Dalším stisknutím tlačítka A/B přepnete na původně sledovanou stanici. Nelze přepínat mezi různými stanicemi pokud se nacházíte v menu. Nastavení úrovně hlasitosti Úroveň hlasitosti se nedá nastavovat v případě, že se nacházíte v menu. 1. Úroveň hlasitosti se nastavuje pomocí tlačítka nebo. Na televizní obrazovce se vždy objeví úroveň aktuálního nastavení hlasitosti na stupnici. Vypnutí zvuku 1. Stisknutím tlačítka na dálkovém ovladači vypnete zvuk. 2. Dalším Stisknutím tlačítka na dálkovém ovladači zvuk zapnete. Zvuk se zapne na úrovni hlasitosti, která byla nastavena ještě předtím, než jste zvuk vypnuli. Používání možností nabízených přijímanou televizní stanicí Některé stanice občas nabízejí různé úhly pohledu kamery, možnost výběru jazyka zvukového doprovodu a/nebo teletext. Pokud je alespoň jedna z těchto možností dostupná, objeví se v pravém horním rohu obrazovky symbol a/nebo, což znamená, že se vám naskytuje možnost volby buď mezi různými jazyky zvukového doprovodu (je příjem více než jen jednoho zvukového kanálu), obrazovými možnostmi (DVB titulky v několika jazycích), či výběru teletextu nebo kombinací všech vyjmenovaných prvků. 1. Stiskněte tlačítko nebo. 2. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte požadovanou možnost a potvrďte stisknutím tlačítka OK. Může se stát, že stanice nabízí možnost jak různé obrazové, tak i zvukové možnosti výběru. V takovém případě budete muset stisknout tlačítko tolikrát, dokud nezvolíte požadovanou možnost.

20 ZÁKLADNÍ FUNKCE TV průvodce Elektronický TV průvodce vám nabízí kompletní přehled všech programů vysílaných na právě sledované stanici po celý příští týden. Tato funkce však záleží jen čistě na vlastnostech jednotlivých stanic. 1. Stisknutím tlačítka TV-G zobrazte informace o stanici. Zobrazí se veškeré programy vysílané v tento den. Ne všechny stanice podporují funkci TV průvodce. Mnoho stanic sice vysílá přehledný seznam denních programů, ovšem již neposkytují žádné podrobné informace o nich. Některé stanice neposkytují vůbec žádné informace. 2. Pomocí tlačítka P+, P-, nebo zvolte požadovaný program. Pro usnadnění výběru můžete také využít barevně označených tlačítek, kterými přepínáte přímo na zobrazení pouze ranních, odpoledních či večerních programů. 3. Stisknutím tlačítka? zobrazíte informace o zvoleném programu. Stisknutím tlačítka Z vypnete zobrazení informací o programech. Pomocí tlačítka P+, P-, nebo listujete textem informace poskytované stanicí. 4. Stisknutím tlačítka a posléze OK přidejte označený program do seznamu časového nahrávání- (Kapitolu o nastavení časového nahrávání naleznete v jedné z následujících kapitol) 5. Stisknutím tlačítka Z vystoupíte z elektronického TV průvodce.

21 OVLÁDÁNÍ TELETEXTU Teletext 1. Přepněte na požadovanou televizní stanici, jejíž součástí je funkce teletextu. 2. Stisknutím tlačítka TXT otevřete teletext. Zanedlouho se načte a na obrazovce objeví teletextová stránka číslo 100. Může se však stát, že tuto teletextovou stránku spustíte až po stisknutí tlačítka OK. 3. Pomocí číselných tlačítek nebo barevně označených tlačítek volíte teletextové stránky. 4. Pohyb mezi stránkami teletextu: Stisknutím tlačítka P- nalistujete předchozí stránku, stisknutím tlačítka P+ nalistujete následující stránku, stisknutím tlačítka se posunete o 100 stránek směrem vpřed, stisknutím tlačítka se posunete o 100 stránek směrem vzad. 5. Stisknutím tlačítka TXT aktivujete režim rozvrstvení. Na televizní obrazovce budete moci sledovat jak právě vysílaný program televizní stanice, tak i teletext obraz je rozvrstven. 6. Dalším stisknutím tlačítka TXT teletext zavřete. Přídavné funkce Přímá volba teletextových stránek Většina hlavních stránek je označena trojmístným číslem, které máte možnost zadat i přímo. 1. Pomocí tlačítka nebo navolte číslo požadované stránky. Na prvním či posledním číslu stránky je umístěn kurzor. 2. Stisknutím tlačítka OK teletextovou stránku vyvoláte. Zvětšování stránek teletextu Pokud máte problémy s přečtením textu na obrazovce, nabízí se vám možnost zvětšit velikost písma na dvojnásobek. 1. Stisknutím tlačítka A/B zvětšujete velikost písma na stránkách teletextu. Vyvolání přehledu stanic 1. Stisknutím tlačítka TV-G otevřete telextovou stránku číslo 300. Přímá volba podstránky v teletextu V případě, že navolená teletextová stránka obsahuje nějaké další podstránky, je na této stránce zobrazeno číslo aktuální podstránky a celkový počet podstránek. 1. Stisknutím tlačítka MHP zvolte funkci načítání podstránek. 2. Stisknutím tlačítka nebo zvolte podstránku. 3. Pomocí tlačítka MHP vypněte tuto funkci.

22 NASTAVENÍ Obrazová nastavení 1. Stisknutím tlačítka i otevřete hlavní menu. Na obrazovce se objeví stránka hlavního menu. 2. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku Box Settings a potvrďte stisknutím tlačítka OK. Zobrazí se stránka menu Box Settings. 3. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku Video Settings a potvrďte stisknutím tlačítka OK. V následujících kapitolách budou další možná nastavení podrobněji rozepsána. Volba formátu televizního obrazu Pokud vlastníte televizor nebo plochou obrazovku o formátu obrazu 16:9, zvolte nastavení 16:9/Widescreen TV. Pokud vlastníte televizor nebo plochou obrazovku o formátu obrazu 4:3, máte na výběr provést následující nastavení: 4:3 (Pan&Scan/CCO) slouží k zobrazování širokoúhlého obrazu bez černých okrajů na horním a spodním okraji obrazovky. Obrazovka je však oříznuta po stranách. 4:3 (Letterbox 14:9) a 4:3 (Letterbox 16:9) slouží k zobrazování širokoúhlého obrazu s černými okraji na horním a spodním okraji obrazovky. 1. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku Screen Format. 2. Pomocí tlačítka nebo zvolte požadovaný formát obrazu. Specifikace obrazového signálu na výstupu Euro AV (TV) Máte na výběr mezi nastavením: Video (CVBS) (normální kvalita obrazu), RGB (vysoká kvalita obrazu) anebo S-Video (Y/C). Standardní nastavení je RGB. 1. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku TV Output Format. 2. Pomocí tlačítka nebo zvolte požadovaný obrazový signál.

23 NASTAVENÍ Výběr funkce AFD Vysílaný formát obrazu se může lišit od formátu obrazu na televizní obrazovce. Pokud je funkce AFD aktivována, tak dokáže tyto odlišnosti rozeznat a opravit. 1. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku AFD Automatic. 2. Pomocí tlačítka nebo funkci AFD aktivujte (On) či vypněte (Off). Teletext Pomocí této funkce můžete navolit, zda bude teletext zobrazován na přijímači televizoru. 1. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku Teletext. 2. Pomocí tlačítka nebo proveďte nastavení. Uvedení přístroje do původního nastavení obrazu Díky této funkci můžete přístroj resetovat a uvést tak přístroj do standardního nastavení obrazu (tovární nastavení). 1. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku Restore Default Setting a potvrďte stisknutím tlačítka OK. Ukončení nastavení 1. Stisknutím tlačítka i ukončete nastavení.

24 NASTAVENÍ Jazyková nastavení 1. Stisknutím tlačítka i otevřete stránku hlavního menu. Zobrazí se stránka hlavního menu. 2. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku Box Settings a potvrďte stisknutím tlačítka OK. 3. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku Language Settings a potvrďte stisknutím tlačítka OK. V následujících kapitolách budou další možná nastavení podrobněji rozepsána. Nastavení jazyka v menu 1. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku Menu Language. 2. Pomocí tlačítka nebo zvolte požadovaný jazyk. Volba preferovaného jazyka zvukového doprovodu Pokud nastavíte vámi preferovaný jazyk zvukového doprovodu, tento jazyk platí pro všechny programy. 1. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku Audio Language. 2. Pomocí tlačítka nebo zvolte požadovaný jazyk. Volba druhého jazyka zvukového doprovodu Pokud program není vysílaný ve vámi preferovaném jazyku zvukového doprovodu, který jste nastavili pod položkou Audio language, můžete nastavit pod položkou Audio Language#2 druhý jazyk. 1. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku Audio Language#2. 2. Pomocí tlačítka nebo zvolte požadovaný jazyk.

25 NASTAVENÍ Volba jazyka titulků Máte možnost nastavit požadovaný jazyk titulků. 1. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku Subtitle Language. 2. Pomocí tlačítka nebo zvolte požadovaný jazyk. Volba druhého jazyka titulků Pokud program není vysílaný s titulky v jazyce, který jste nastavili pod položkou Subtitle Language, můžete nastavit pod položkou Subtitle Language#2 druhý jazyk titulků. 1. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku Subtitle Language#2. 2. Pomocí tlačítka nebo zvolte požadovaný jazyk. Automatické zobrazení titulků Pomocí této funkce můžete nastavit automatické zobrazení titulků (pokud jsou stanicí vysílány) v jazyce, který jste zvolili. 1. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku Subtitles Automatic. 2. Pomocí tlačítka nebo tuto funkci zapněte či vypněte. Ukončení nastavení 1. Stisknutím tlačítka i ukončete nastavení. Nastavení v menu 1. Stisknutím tlačítka i otevřete stránku hlavního menu. Na obrazovce se objeví stránka hlavního menu. 2. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku Box Settings a potvrďte stisknutím tlačítka OK. Zobrazí se stránka menu Box Settings. 3. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku Menu Settings a potvrďte stisknutím tlačítka OK. V následujících kapitolách budou další možná nastavení podrobněji rozepsána.

26 NASTAVENÍ Nastavení doby zobrazení informační řádky Máte možnost nastavit jak dlouho bude informační řádka po přepnutí na další stanici zobrazena. Pokud si přejete, aby se informační řádka vůbec nezobrazovala, zvolte možnost None. 1. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku Info Banner Duration. 2. Pomocí tlačítka nebo nastavte požadovanou dobu. Nastavení automatického zobrazení informační řádky Máte možnost nastavit, zda bude po začátku vysílání nového programu informační řádka zobrazena. 1. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku Info Banner Automatic. 2. Pomocí tlačítka nebo tuto funkci zapněte či vypněte. Nastavení jazyka v menu 1. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku Menu Language. 2. Pomocí tlačítka nebo zvolte požadovaný jazyk. Nastavení průhlednosti OSD menu na obrazovce Máte možnost nastavit stupeň průhlednosti OSD menu na obrazovce. 1. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku Menu Transparency. 2. Pomocí tlačítka nebo nastavte požadovaný stupeň průhlednosti. Nastavení barev v OSD menu Máte možnost nastavit barvy v OSD menu. 1. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku Colour Scheme. 2. Pomocí tlačítka nebo požadované barevné provedení menu. Ukončení nastavení

27 1. Stisknutím tlačítka i ukončete nastavení.

28 NASTAVENÍ Základní nastavení 1. Stisknutím tlačítka i otevřete hlavní menu. Na obrazovce se zobrazí stránka hlavního menu. 2. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku Box Settings a potvrďte stisknutím tlačítka OK. Zobrazí se menu Box Settings. 3. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku Miscellaneous Settings a potvrďte stisknutím tlačítka OK. V následujících kapitolách budou další možná nastavení podrobněji rozepsána. Automatické či manuální nastavení časového pásma V tomto menu můžete zvolit, zda si rozdíl času ve vašem regionu od Greenwichského hlavního času nastavíte sami manuálně, nebo necháte přijímač, aby jej nastavil automaticky. 1. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku Time Zone Adjustment. 2. Pomocí tlačítka nebo vyberte možnost Automatic nebo Manual. Nastavení časového pásma Časové pásmo lze nastavit pouze v případě, že jste pod položkou Time Zone Adjustment nastavili možnost Manual. 1. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku Time Zone (GMT). 2. Pomocí tlačítka nebo nastavte časové pásmo. Nastavení letního času Letní čas lze nastavit pouze v případě, že jste pod položkou Time Zone Adjustment nastavili možnost Manual. 1. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku Summertime / DST. 2. Pomocí tlačítka nebo nastavte zvolte možnost On (zapnuto) nebo Off (vypnuto).

29 NASTAVENÍ Zapnutí a vypnutí napětí aktivní pokojové antény Aktivní pokojovou anténu se zesilovačem signálu lze napájet přes konektor s příkonem +5 V DC stejnosměrný proud (max. 30 ma). Zapněte však přívod napětí antény pouze v případě, že se jedná o aktivní pokojovou anténu se zesilovačem signálu, která již není samostatně zásobována proudem skrze vlastní napájení síťový adaptér či podobně. Pokud porušíte toto doporučení, je pravděpodobné, že tak způsobíte zkrat, čímž vaší anténu nenapravitelně poškodíte. 1. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku Active Antenna. 2. Pomocí tlačítka nebo napájení zapněte (On) nebo vypněte (Off). Stereo / dvoukanálový zvuk, zvuk mono Pokud přístroj přijímá dvoukanálové programy například film s původním zněním na zvukovém kanálu B (zobrazení: Mono left channel) a předabovanou verzi na zvukovém kanálu A (zobrazení: Mono right channel), máte možnost si vybrat vámi požadovaný zvukový kanál. 1. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku Audio Format. 2. Pomocí tlačítka nebo nastavte požadovaný zvukový režim televizoru. Třídění stanic ve výčtu všech stanic Stanice lze řadit podle abecedního pořádku od A do Z, od Z do A, případně podle vysílačů. 1. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku Sortinf. 2. Pomocí tlačítka nebo zvolte požadované nastavení řazení stanic v seznamu. Ukončení nastavení 1. Stisknutím tlačítka i ukončete nastavení.

30 DOPLŇKOVÉ FUNKCE Automatické vyhledávání stanic Automatické vyhledávání stanic vyhledá veškeré dostupné stanice, jež jsou součástí frekvenčních svazků digitálních stanic, které můžete pomocí vašeho přijímače přijímat. 1. Stisknutím tlačítka i otevřete hlavní menu. 2. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte v hlavním menu položku Search for Channels a potvrďte stisknutím tlačítka OK. V případě, že jste změnili typ antény (pasivní nebo aktivní), budete muset znovu provést nastavení antény. 3. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku Automatic Search a potvrďte stisknutím tlačítka OK. Máte možnost uchovat si počáteční a koncové hodnoty frekvence. Pokud si přejete přijímat i zakódované stanice, zvolte si v řádku Channels to search for možnost All. 4. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku OK a vyhledávání spusťte stisknutím tlačítka OK. Jakmile je vyhledávání ukončeno, na obrazovce se zobrazí zpráva. 5. Pomocí tlačítka nebo zvolte jednu z následujících možností: Yes, add new channels Nalezené stanice budou přidány do seznamu stanic. Yes, replace old channellist Původní seznam stanic bude přepsán nové vytvořeným seznamem nyní nalezených stanic. No, discard new channels Nově nalezené stanice se neuloží. 6. Svoji volbu potvrďte stisknutím tlačítka OK. 7. Stisknutím tlačítka i ukončete nastavení.

31 DOPLŇKOVÉ FUNKCE Manuální vyhledávání stanic (profesionální vyhledávání) Během manuálního vyhledávání zadáváte přímo kanály, které si přejete nalézt. 1. Stisknutím tlačítka i otevřete hlavní menu. 2. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte v hlavním menu položku Search for Channels a potvrďte stisknutím tlačítka OK. V případě, že jste změnili typ antény (pasivní nebo aktivní), budete muset znovu provést nastavení antény. 3. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku Manual Search a potvrďte stisknutím tlačítka OK. 4. Pomocí tlačítka P+ nebo P- nastavte frekvenci. 5. Pomocí tlačítka nebo vyberte požadovanou stanici nebo pomocí číselných tlačítek zadejte přímo frekvenci do řádky Frequency (MHZ). Pokud si přejete přijímat i zakódované stanice, zvolte si v řádku Channels to search for možnost All. 6. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku OK a vyhledávání spusťte stisknutím tlačítka OK. Jakmile je vyhledávání ukončeno, na obrazovce se zobrazí zpráva. 7. Pomocí tlačítka nebo zvolte jednu z následujících možností: Yes, add new channels Nalezené stanice budou přidány do seznamu stanic. Yes, replace old channellist Původní seznam stanic bude přepsán nové vytvořeným seznamem nyní nalezených stanic. No, discard new channels Nově nalezené stanice se neuloží. 8. Svoji volbu potvrďte stisknutím tlačítka OK. 9. Stisknutím tlačítka i ukončete nastavení.

32 DOPLŇKOVÉ FUNKCE Bezpečnostní systém 1. Stisknutím tlačítka i otevřete hlavní menu. Na obrazovce se zobrazí stránka hlavního menu. 2. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku Security a potvrďte stisknutím tlačítka OK. 3. Pomocí číselných tlačítek 0 až 9 zadejte PIN kód a potvrďte stisknutím tlačítka OK. Výchozí číslo PIN kódu je 000. V následujících kapitolách budou další možná nastavení podrobněji rozepsána. Zablokování přístroje Po aktivaci tohoto zámku bude celý přijímač zablokován. 1. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku Receiver Lock. 2. Pomocí tlačítka nebo aktivujte (On) či zrušte (Off) funkci zámku. Zablokování stránek menu Po aktivaci tohoto zámku bude zablokováno menu, které poté lze odblokovat pouze tehdy, když zadáte PIN kód. 1. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku Menu Lock. 2. Pomocí tlačítka nebo aktivujte (On) či zrušte (Off) funkci zámku. Rodičovský zámek Pomocí tohoto zámku lze nastavit minimální věk pro sledování určitých programů. 1. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku Parental Lock. 2. Pomocí tlačítka nebo nastavte minimální věk.

33 DOPLŇKOVÉ FUNKCE Změna vašeho PIN kódu Zde si můžete nastavit váš osobní PIN kód. 1. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku Change PIN a potvrďte stisknutím tlačítka OK. 2. Pomocí číselných tlačítek 0 až 9 zadejte stávající PIN kód a potvrďte stisknutím tlačítka OK. 3. Pomocí číselných tlačítek 0 až 9 zadejte váš nový PIN kód a potvrďte stisknutím tlačítka OK. 4. Pomocí číselných tlačítek 0 až 9 zadejte znovu váš nový PIN kód a potvrďte stisknutím tlačítka OK. Ukončení nastavení 1. Stisknutím tlačítka i ukončete nastavení.

34 FUNKCE ČASOVANÉHO NAHRÁVÁNÍ Pomocí této funkce lze naprogramovat připojený videorekordér tak, aby nahrál až 8 programů za sebou. 1. Stisknutím tlačítka i otevřete hlavní menu. 2. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte v hlavním menu položku Timer a potvrďte stisknutím tlačítka OK. 3. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte řádku časovače (---) a potvrďte stisknutím tlačítka OK. 4. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku Station a potvrďte stisknutím tlačítka OK. 5. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte ze seznamu stanic požadovanou stanici a potvrďte stisknutím tlačítka OK. 6. Pomocí tlačítka nebo nastavte požadovaný měsíc a potvrďte stisknutím tlačítka OK. 7. Pomocí tlačítka nebo nastavte požadovaný den v týdnu a potvrďte stisknutím tlačítka OK. 8. Pomocí tlačítek 0 až 9 zadejte začátek a konec nahrávání (čas se udává ve čtyřmístném formátu). 9. Pomocí tlačítka nebo nastavte kolikrát chcete nahrávání opakovat a potvrďte stisknutím tlačítka OK. 10. Stisknutím tlačítka OK uložte informace časovaného nahrávání. Zadané údaje se uloží do seznamu časovače. Stisknutím tlačítka mažete jednotlivé nastavené časovače, stisknutím tlačítka vymažete všechny nastavené časovače. 11. Stisknutím tlačítka i ukončete nastavení. V nastavený čas přepne přijímač na vámi zvolenou stanici. Váš videorekordér musí být nastaven v souladu s vaším přijímačem. Pokud probíhá časované nahrávání, není umožněno zadávat pokyny dálkovým ovladačem. Časované nahrávání lze přerušit jedině stisknutím tlačítka a poté OK.

35 SPECIÁLNÍ NASTAVENÍ Uvedení přijímače do původního nastavení Tato funkce vám umožní vymazat všechny seznamy stanic a veškerá vámi provedená nastavení. 1. Stisknutím tlačítka i otevřete hlavní menu. 2. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte v hlavním menu položku Box Settings a potvrďte stisknutím tlačítka OK. 3. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku Restore Factory Settings a potvrďte stisknutím tlačítka OK. 4. Pomocí tlačítka nebo zvolte možnost Yes a potvrďte stisknutím tlačítka OK. Přístroj se sám vypne a poté opět zapne. Na obrazovce se objeví menu Initial installation. 5. Přístroj opět naprogramujte způsobem, jak je to popsáno v předchozích kapitolách. Aktualizace softwaru digitálního přijímače Technologie tohoto digitálního přijímače vám umožní pravidelně aktualizovat software přístroje. Aby mohlo docházet k aktualizacím softwaru, musí být váš digitální přijímač v režimu standby. Každou noc mezi 01:00 a 05:00 hodinou přijímač vyhledává aktualizace svého softwaru a pokud nějaké najde, začne automaticky svůj software aktualizovat. Aktualizace můžete vyhledávat i manuálně. 1. Stisknutím tlačítka i otevřete hlavní menu. 2. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte v hlavním menu položku Technical Information a potvrďte stisknutím tlačítka OK. 3. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku System Information a potvrďte stisknutím tlačítka OK. 4. Pomocí tlačítka OK zvolte řádek Update Software.

36 SPECIÁLNÍ NASTAVENÍ 5. Pomocí tlačítka nebo zvolte možnost Yes a potvrďte stisknutím tlačítka OK. Přijímač vyhledá aktualizaci, která je novější než jeho stávající. Vlastní aktualizace probíhá vždy v době, která již byla na začátku této kapitoly zmíněna. Přerušení procesu stahování aktualizace (například vypojením síťové zástrčky ze sítě) může poškodit operační software vašeho digitálního přijímače. Proto vždy pečlivě čtěte instrukce v menu. Změna kanálových úrovní dálkového ovladače V případě, že ovládáte dva digitální přijímače pomocí jednoho dálkového ovladače typu TP 766 S, budete muset pro každý digitální přijímač zvlášť zadat jinou kanálovou úroveň dálkového ovladače. Přepnutí na kanálovou úroveň 2 dálkového ovladače 1. Přidržte najednou tlačítko DR a po dobu přibližně pěti vteřin dokud se na obrazovce nezobrazí otázka: Alter Remote Control code to level 2?. V případě, že si nepřejete přepnout na kanálovou úroveň 2 dálkového ovladače, stisknutím tlačítka Z opusťte stránku tohoto menu. 2. Přidržte tlačítko DR a zároveň stiskněte tlačítko OK. V případě, že si přejete ovládat digitální přijímač s druhou kanálovou úrovní dálkového ovladače, vždy musíte nejdříve přidržet tlačítko DR a zároveň stisknout tlačítko požadované funkce. Opětovné přepnutí na kanálovou úroveň 1 dálkového ovladače 1. Přidržte tlačítko po dobu přibližně pěti vteřin dokud se na obrazovce nezobrazí otázka: Alter Remote Control code to level 2?. V případě, že si nepřejete přepnout zpět na kanálovou úroveň 1 dálkového ovladače, přidržte tlačítko DR a zároveň stiskněte tlačítko Z. 2. Potvrďte stisknutím tlačítka OK. Je opět navolena kanálová úroveň 1 dálkového ovladače.

37 AKTUALIZACE TELEVIZORU Připojení k televizoru značky GRUNDIG vybaveného G2 chassis (Digi 200) Televizor vybavený GS chassis (Digi 200) se zapojeným digitálním přijímačem lze vybavit verzí softwaru Ver SG xxxxxx (kdy znaky xxxxxx nahrazují datum, kdy byl software vytvořen). Datum vytvoření softwaru v tomto případě není pro vzájemnou kompatibilitu vůbec důležité. Aktuální verzi softwaru televizoru si můžete nechat zobrazit stisknutím zeleného tlačítka, po němž se zobrazí okno EASY DIALOG (hlavním menu). Připojení komunikační linky do přijímače 1. Kabel komunikační linky připojte ke konektoru IR a 12 V na přijímači. Kabel komunikační linky najdete v balení odpovídajícího typu televizoru. Připojení komunikační linky do televizoru 1. Kabel komunikační linky připojte ke konektoru SERVICE G-BUS na televizoru. V takovém případě již dálkový ovladač pro přijímač, infračervené čidlo a síťový zdroj nebudete potřebovat.

38 AKTUALIZACE TELEVIZORU Instalace do vašeho televizoru značky GRUNDIG 1. Zapněte televizor. 2. Stisknutím tlačítka i otevřete stránku menu EASY DIALOG. 3. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku Installation a potvrďte stisknutím tlačítka OK. 4. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku Devices a potvrďte stisknutím tlačítka OK. 5. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku G-Bus a potvrďte stisknutím tlačítka OK. 6. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku Picture signal on plug a potvrďte stisknutím tlačítka OK. 7. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte konektor Euro AV a potvrďte stisknutím tlačítka OK. 8. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte položku Install external module a stisknutím tlačítka OK spusťte instalaci. Jakmile je instalace úspěšně dokončena, objeví se na obrazovce stránka First Time Installation (Výchozí instalace). Následné postupy jsou detailně popsány v kapitole Vyhledávání stanic uvedené výše v textu.

39 AKTUALIZACE TELEVIZORU Obsluha televizního ovladače pro televizor značky GRUNDIG Digitální přijímač však musí být připojen a instalován na konektoru G-BUS na televizoru prostřednictvím kabelu komunikační linky. Slouží k vypnutí televizoru (režim stand-by) Číselná tlačítka sloužící k zapnutí televizoru z režimu stand-by. Slouží k přímé volbě kanálů.? Slouží k zobrazení informací o zvolené funkci. Informace o stanici přijímáte na digitální přijímač pokaždé, když přepnete na novou stanici nebo když listujete elektronickým TV průvodcem. PIP AV Slouží k otevření stránky menu Format. Na stránkách tohoto menu se poté pohybujte pomocí tlačítka P+ nebo P-. Slouží k aktivaci funkce obraz v obraze. Dalším stisknutím se navracíte do normálního zobrazovacího režimu. Slouží k otevření předvolby pro AV kanálů. Poté si požadovaný AV kanál zvolte pomocí tlačítka P+ nebo P-. i Slouží k vypnutí/zapnutí zvuku. Slouží k otevření stránky menu EASY DIALOG na televizoru (hlavní menu). Na stránce menu EASY DIALOG poté naleznete také hlavní menu digitálního přijímače.

40 AKTUALIZACE TELEVIZORU Z P+, P- OK TXT TV-G SCAN PAT S P DR, DVD AUX Slouží k přepnutí na stránku menu o úroveň níž. Slouží k zapnutí televizoru z režimu stand-by; slouží k postupnému přepínání televizních stanic; na stránkách menu pohybuje kurzorem směrem nahoru a dolu. Slouží k nastavení úrovně hlasitosti; na stránkách menu pohybuje kurzorem směrem vlevo a vpravo. Slouží k zobrazení stránky výčtu všech stanic nebo seznamu oblíbených stanic nastavených na digitálním přijímači; slouží k potvrzování a aktivaci různých funkcí. Slouží k zobrazení a skrytí stránky teletextu na obrazovce televizoru (je možné aktivovat pouze teletext televizoru). Slouží k zobrazení a skrytí stránky elektronického TV průvodce poskytovaného digitálním přijímačem. Slouží k otevření stránky menu Picture (obraz) pro televizor. Slouží k zobrazení/skrytí časového údaje a informací o stanici. Slouží k zmrazení obrazu. Slouží k otevření stránky menu Sound (zvuk) pro televizor. Slouží k přepnutí se do televizního režimu. Slouží k výběru funkce rozdělení obrazovky. Slouží k přepnutí se do režimu rádia. Slouží k přepínání mezi dvěma naposledy sledovanými stanicemi; slouží k přemístění kurzoru ze stránky výčtu všech stanic na stránku seznamu oblíbených stanic. Přepíná ovladač do režimu ovládání digitálního přijímače, digitálního přijímače s pevným diskem (PDR), DVD přehrávače či DVD rekordéru značky GRUNDIG. Přidržte odpovídající tlačítko (DR pro digitální přijímač, DVD pro DVD) a zároveň stiskněte tlačítko požadované funkce. Tlačítko DR bylo naprogramováno k ovládání digitálního přijímače značky GRUNDIG (kanálová úroveň 1 dálkového ovladače). Tlačítko DR bylo naprogramováno k ovládání DVD přehrávače značky GRUNDIG. Pokud si přejete toto výchozí naprogramování změnit, použijte k tomuto účelu tlačítko AUX. Dostupné funkce závisejí na typu přístroje, který používáte. Jednoduše to vyzkoušejte. Slouží k naprogramování ovladače k ovládání externích zařízení. Přidržte tlačítko AUX a zároveň zadejte třímístný kód: pro DVD přehrávač značky GRUNDIG pro DVD rekordér značky GRUNDIG pro digitální přijímač značky GRUNDIG (kanálová úroveň 1) pro digitální přijímač značky GRUNDIG (kanálová úroveň 2) pro digitální přijímač značky GRUNDIG s pevným diskem (PDR).

41 INFORMACE Zobrazení vlastností příjmu digitálních stanic 1. Stisknutím tlačítka i otevřete stránku hlavního menu. 2. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte v hlavním menu položku Technical Information a potvrďte stisknutím tlačítka OK. 3. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte v hlavním menu položku Channel Information a potvrďte stisknutím tlačítka OK. Na obrazovce se objeví stránka menu Channel Information. Poznámky: Síla signálu nezávisí pouze na nastavení vaší přijímací jednotky, ale také na samotném kanálu, který právě přijímáte, na což myslete během zapojování vaší antény pomocí zobrazení úrovně signálu. 4. Stisknutím tlačítka i vystupte z menu. Zobrazení informací o přístroji 1. Stisknutím tlačítka i otevřete stránku hlavního menu. 2. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte v hlavním menu položku Technical Information a potvrďte stisknutím tlačítka OK. 3. Pomocí tlačítka P+ nebo P- zvolte v hlavním menu položku System Information a potvrďte stisknutím tlačítka OK. Následující menu obsahuje informace o názvu produktu, verzi hardwaru a softwaru. 4. Stisknutím tlačítka i vystupte z menu.

42 INFORMACE Technická data Tento výrobek splňuje evropské směrnice 89/336/EEC, a 2006/95/EG. Tento přístroj je přizpůsoben bezpečnostnímu předpisu DIN EN (VDE 0860) a tedy i mezinárodní bezpečnostní směrnici IEC Kanály: Celkem 4000 Rozsah příjmu: Hyperband tuner s: MHz - VHF/UHF - anténní připojení s využitím funkcí analogového vysílání - Šířka pásma: 7 MHz a 8 MHz - Režimy COFDM: 2 k a 8 k - Konstelace: 16 QAM, 64 QAM, QPSK - Napájení antény +5 V / max. 30 ma OSD menu Lze zde zobrazovat a programovat různé funkce až v 10 různých jazycích Vyhledávání stanic: Funkce Last Station Memory: Teletext, VPS: Aktualizace softwaru: Napájení: Spotřeba energie: Automatické / Manuální Funkce paměti naposledy sledovaná stanice. Instalovaný teletextový dekodér, podporuje zobrazení teletextu televizoru. OTA (přijímané ze vzduchu) DC (stejnosměrný proud) 12 V se síťovým adaptérem 230 V~, 50 Hz V provozu max. 6 W V režimu stand-by < 2 W Provozní teplota okolí: + 5 C až + 40 C Rozměry: Hmotnost: 100 x 25 x 75 mm 390 g Poznámka týkající se životního prostředí Tento produkt je vyroben z vysoce kvalitních součástí, které mohou být znovu použity a recyklovány. Proto neodhazujte vysloužilý přístroj s běžným odpadem z domácnosti. Odvezte jej na sběrná místa pro recyklaci elektrických a elektronických přístrojů. Takováto sběrná místa jsou označena následujícím symbolem, který je uveden jak na samotném přístroji, tak i v manuálu pro uživatele a na balení. Zjistěte si prosím informace o sběrných místech vyskytujících se ve vašem regionu. Pomáhejte šetřit přírodu recyklací použitých produktů.

43 INFORMACE Vyhledávání a odstraňování chyb V případě, že se vyskytne nějaký problém s přístrojem, před tím než přístroj necháte dovézt do opravny se obraťte na následující tabulku. Pokud nápravy uvedené níže nemají žádné positivní účinky, kontaktujte vašeho místního prodejce nebo servisního odborníka. Za žádných okolností se nepokoušejte opravovat digitální přijímač sami, čímž byste porušili podmínky záruční smlouvy. CHYBA MOŽNÁ PŘÍČINA NÁPRAVA Přístroj vůbec nefunguje, nerozsvítí se kontrolka režimů. Chybí obraz Chybí zvuk Na obrazovce se objeví zpráva: No signal. Please check antenna/cable. Dálkový ovladač nefunguje Síťový kabel je chybně zapojen. Kabel Euro-AV (Scart) je chybně zapojen, chybně provedené nastavení v menu Video output TV. Je vypnutý zvuk, kabel Euro-AV je chybně zapojen nebo je úroveň hlasitosti přijímače nastavena na minimum. Anténa není správně zapojena nebo nasměrována. V dálkovém ovladači nejsou vloženy baterie nebo jsou baterie vybité, dálkový ovladač není nasměrován přímo na čidlo infračervených signálů. Zapojte síťový kabel správně. Zapojte kabel Euro-AV (Scart) správně, proveďte nastavení v menu správně. Zapněte zvuk, zapojte kabel Euro-AV správně, zvyšte úroveň hlasitosti. Zapojte anténu správně. Nasměrujte anténu způsobem, aby bylo dosaženo dostatečně silného signálu. Vložte nové baterie správným způsobem, baterie vyměňte, namiřte dálkový ovladač přímo na čidlo infračervených signálů. Je zobrazen nesprávný čas Odchylka místního času. Napravte rozdíl odchylky. Na obrazovce se objeví zpráva: Antenna short circuit Anténa má nadměrnou spotřebu proudu nebo se vyskytl zkrat. Přístroj vypne napájení antény automaticky. Zkontrolujte stav antény. Podléhá změnám a úpravám!

DIGITAL TERRESTRIAL RECEIVER

DIGITAL TERRESTRIAL RECEIVER DIGITAL TERRESTRIAL RECEIVER DTR 1520 DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS SVENSKA SUOMI ESPAÑOL DANSK ČESKY OBSAH 4 Obecné informace 4 Rozsah dodávky 4 Příjem digitálních programů 4 Zvláštnosti digitálního přijímače

Více

BAREVNÝ TELEVIZOR STF70-1002/7 TEXT NÁVOD K OBSLUZE

BAREVNÝ TELEVIZOR STF70-1002/7 TEXT NÁVOD K OBSLUZE BAREVNÝ TELEVIZOR STF70-1002/7 TEXT NÁVOD K OBSLUZE - 1 - Obsah Tipy k ovládání televizoru Zapnutí televizoru Ovládání televizoru pomocí tabulky MENU Výběr jazyka v menu Nastavení obrazu a zvuku Naladění

Více

Přijímač pozemní digitální TV / rozhlasu (DVB-T)

Přijímač pozemní digitální TV / rozhlasu (DVB-T) Přijímač pozemní digitální TV / rozhlasu (DVB-T) ODE 704 Návod k obsluze Děkujeme vám za vaše rozhodnutí k nákupu tohoto přístroje. Před jeho instalací, zapnutím a nastavováním si prosím přečtěte celý

Více

Digitální Pozemní Twin Tuner Přijímač SRT 5220

Digitální Pozemní Twin Tuner Přijímač SRT 5220 ZÁRUČNÍ LIST na výrobek DVB-T PŘIJÍMAČ Strong SRT 5220.. Výrobní číslo.. Datum prodeje... Razítko a podpis prodejce ZÁRUČNÍ PODMÍNKY 1. ZÁRUČNÍ DOBA Na tento výrobek poskytuje firma Strong záruku po dobu

Více

MIKADO 200 Automobilový DVB-T tuner

MIKADO 200 Automobilový DVB-T tuner MIKADO 200 Automobilový DVB-T tuner Uživatelská příručka Important Safety Instructions and Caution Instrukce k bezpečnému používání výrobku Symbol blesku v rovnostranném trojúhelníku je určen k varování

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL Digitální přijímač teresteriální televize TECHNISAT DigiPal 2 http://www.omko.cz/

UŽIVATELSKÝ MANUÁL Digitální přijímač teresteriální televize TECHNISAT DigiPal 2 http://www.omko.cz/ UŽIVATELSKÝ MANUÁL Digitální přijímač teresteriální televize TECHNISAT DigiPal 2 http://www.omko.cz/ Zkrácená verze uživatelského manuálu. BEZPEČNOST PRÁCE S PŘIJÍMAČEM Než začnete s přijímačem pracovat

Více

dvblink - DVB-T tuner

dvblink - DVB-T tuner dvblink - DVB-T tuner Dualní DVB-T tuner Vlastnosti produktu Dualní DVB-T tuner DVB-T MPEG2 a MPEG4 kompatibilní (HD) AFS* - automatické přepínání frekvencí USB AV port přehrávače USB zařízení až 2TB (FAT32

Více

SET TOP BOX DIGITÁLNÍ POZEMNÍ PŘIJÍMAČ

SET TOP BOX DIGITÁLNÍ POZEMNÍ PŘIJÍMAČ SET TOP BOX DIGITÁLNÍ POZEMNÍ PŘIJÍMAČ Návod k obsluze VŠEOBECNÉ INFORMACE Děkujeme Vám za zakoupení digitálního pozemního přijímače. Abychom Vám poskytli vysokou spolehlivost a stabilitu obrazu, byly

Více

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP-BOXU ARRIS VIP 1113

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP-BOXU ARRIS VIP 1113 NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP-BOXU ARRIS VIP 1113 EDERA Group a. s. tel.: 775 212 034 e-mail: porucha@edera.cz web: www.edera.cz Vážení klienti, jsme rádi, že jste si za svého poskytovatele televizních služeb

Více

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP BOXU MOTOROLA VIP 1003

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP BOXU MOTOROLA VIP 1003 NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP BOXU MOTOROLA VIP 1003 EDERA Group a. s. tel.: 775 212 034 e-mail: porucha@edera.cz web: www.edera.cz Vážení klienti, jsme rádi, že jste si za svého poskytovatele televizních služeb

Více

.:: YAMADA DTV-1300 ::. uživatelská příručka

.:: YAMADA DTV-1300 ::. uživatelská příručka .:: YAMADA DTV-1300 ::. uživatelská příručka Děkujeme Vám za zakoupení výrobku společnosti UMAX a doufáme, že budete s tímto výrobkem plně spokojeni. Upozornění: Veškeré údaje a parametry obsažené v tomto

Více

DTR 540 DVB-T přijímač

DTR 540 DVB-T přijímač DTR 540 DVB-T přijímač Návod k obsluze Montážní pokyny Obsah Obsah...3 Všeobecně...4 Upozornění k bezpečnosti a instalaci...4 Ovládací prvky, indikátory a přípojky...6 Připojení přijímače...7 Dálkové

Více

TV-1800 PCTV Tuner Informace o výrobku Zapojení Zapojení. Ovládací panely

TV-1800 PCTV Tuner Informace o výrobku Zapojení Zapojení. Ovládací panely Informace o výrobku Zapojení Zapojení Připojení VGA IN PC AUDIO IN VGA OUT STEREO OUT TV OUT ANTENNA DC-IN AUDIO-L IN AUDIO-R IN VIDEO IN S-VIDEO IN Ovládací panely CH+/UP CH-/DOWN VOL- VOL+/ENTER MENU/ESC

Více

Výklopný displej 11,6 s DVD/USB/SD přehrávačem

Výklopný displej 11,6 s DVD/USB/SD přehrávačem DS-X116D Výklopný displej 11,6 s DVD/USB/SD přehrávačem Uživatelská příručka Před prvním použitím výrobku si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby. 1 Obsah Upozornění

Více

WinTV-HVR-930C-HD WinTV-HVR-930C WinTV-HVR-900-HD WinTV-HVR-900

WinTV-HVR-930C-HD WinTV-HVR-930C WinTV-HVR-900-HD WinTV-HVR-900 WinTV-HVR-930C-HD WinTV-HVR-930C WinTV-HVR-900-HD WinTV-HVR-900 Stručný průvodce instalací Hauppauge Computer Works, Ltd Bank Chambers 6-10 Borough High Street London SE1 9QQ tel: (+44) 0207 378 1997 fax:

Více

NÁVOD K OBSLUZE BAREVNÝ TELEVIZOR MASCOM MC3733S IDTV DOPORUČENÍ

NÁVOD K OBSLUZE BAREVNÝ TELEVIZOR MASCOM MC3733S IDTV DOPORUČENÍ DOPORUČENÍ Výsledná kvalita je i při příjmu DVB-T vysílání v prvé řadě závislá na úrovni a kvalitě vstupního signálu přiváděného do přijímače. Nejlepšího výsledku samozřejmě dosáhnete při použití odpovídající

Více

FD Trinitron Colour Television

FD Trinitron Colour Television R FD Trinitron Television Barevný televizní přijímač FD Trinitron Návod k obsluze KV-14LM1K 2000 by Sony Corporation Vytištěno v České republice K MENU Úvod Děkujeme vám, že jste si vybrali barevný televizor

Více

Acer TV10-F. Uživatelská příručka

Acer TV10-F. Uživatelská příručka Acer TV10-F Uživatelská příručka 1 Obsah Bezpečnostní pokyny...2 Obsah balení...3 Dálkový ovladač...4 Pokyny pro instalaci...5 Obsluha televizního modulu...7 Volba vstupu...9 OSD nabídka...9 Teletext...12

Více

Obsah 1 ÚVOD BEZPEČNOSTNÍ POKYNY 3 OBSAH BALENÍ POPIS PŘEDNÍ A ZADNÍ STRANY LCD TELEVIZORU

Obsah 1 ÚVOD BEZPEČNOSTNÍ POKYNY 3 OBSAH BALENÍ POPIS PŘEDNÍ A ZADNÍ STRANY LCD TELEVIZORU Obsah 1 ÚVOD 3 2 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY 3 3 OBSAH BALENÍ 5 4 POPIS PŘEDNÍ A ZADNÍ STRANY LCD TELEVIZORU 6 5 SCHÉMATA ZAPOJENÍ Připojení síťového kabelu 7 Připojení antény 7 Připojení ke konektoru SCART 8

Více

Digit MF4-T. Přijímač digitální pozemní TV a digitálních rádiových kanálů. Návod k obsluze

Digit MF4-T. Přijímač digitální pozemní TV a digitálních rádiových kanálů. Návod k obsluze Digit MF4-T Přijímač digitální pozemní TV a digitálních rádiových kanálů Návod k obsluze 1 Obsah 1 Obsah..................................................2 2 Vyobrazení..............................................5

Více

Digital Set Top Box HE@D HD1000T Přijímač digitálního pozemního vysílání

Digital Set Top Box HE@D HD1000T Přijímač digitálního pozemního vysílání Digital Set Top Box HE@D HD1000T Přijímač digitálního pozemního vysílání Návod k obsluze Při práci s návodem používejte orginální návod s obrázky Obsah Bezpečnost Přední panel Zadní panel Dálkové ovládání

Více

Rádiobudík Sonoclock 760

Rádiobudík Sonoclock 760 Rádiobudík Sonoclock 760 CZ-GKR1500 BEZPEČNOST Tento přístroj je určen pro přehrávání zvukových signálů. Jakékoliv další použití je výslovně zakázáno. Chraňte přístroj před vlhkostí (deštěm, tekoucí vodou).

Více

- T o p C H - D V T 1 0 1 0. - T S e t. B o x D V B. Návod k obsluze. B e d i e n u n g s a n l e i t u n g. www.cyberhome.de

- T o p C H - D V T 1 0 1 0. - T S e t. B o x D V B. Návod k obsluze. B e d i e n u n g s a n l e i t u n g. www.cyberhome.de D V B - T S e t - T o p C H - D V T 1 0 1 0 B o x Návod k obsluze B e d i e n u n g s a n l e i t u n g www.cyberhome.de CyberHome CH - DVT 1010 zkrácený návod k zapojení a obsluze strana 2 PRŮVODCE RYCHLOU

Více

JAK ZAČÍT BEZPEČNOST VYBALENÍ DIGITÁLNÍHO DEKODÉRU

JAK ZAČÍT BEZPEČNOST VYBALENÍ DIGITÁLNÍHO DEKODÉRU JAK ZAČÍT BEZPEČNOST Odstranění krytu dekodéru může vést k vážnému a potenciálně smrtelnému elektrickému šoku. Kdykoliv odpojujete dekodér od zdroje energie, vždy odpojte síťový kabel od stěnové zásuvky

Více

www.kovopolotovary.cz

www.kovopolotovary.cz GotU+ 5140 CHYTRÉ DIGITÁLNÍ DVEŘNÍ KUKÁTKO NÁVOD K POUŽITÍ Všechna práva vyhrazena, včetně jakýchkoliv změn vzhledu, technické funkce a použití produktu bez předchozího oznámení uživatelům. Jiné používání

Více

Vítejte. Co je obsahem balení? 1x DAB + /FM Rádio 1x Napájecí kabel 1x Uživatelská příručka

Vítejte. Co je obsahem balení? 1x DAB + /FM Rádio 1x Napájecí kabel 1x Uživatelská příručka Obsah EN Úvod... 2 Co je DAB + Digitální Rádio?... 2 Začínáme.... 3 Podsvícení displeje... 4 Použití sluchátek.... 4 Vaše rádio... 5 Zapnutí... 6 Teleskopická anténa.... 6 Vypnutí... 6 Změna hlasitosti....

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 4811722. 1. Úvod. 3. Popis funkcí ovládacích tlačítek. 2. Popis základních funkcí dálkového ovladače

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 4811722. 1. Úvod. 3. Popis funkcí ovládacích tlačítek. 2. Popis základních funkcí dálkového ovladače NÁVOD K OBSLUZE TUNER (tunery, rozhlasové přijímače) TAPE (kazetové magnetofony a tapedecky) CD (CD-přehrávače) AUX (ostatní zařízení audio / video, například zesilovače nebo HiFi-věže). Tento univerzální

Více

Návod k obsluze. Infračervený dálkový ovladač. memo RC.1 memo RC.2

Návod k obsluze. Infračervený dálkový ovladač. memo RC.1 memo RC.2 Návod k obsluze Infračervený dálkový ovladač memo RC.1 memo RC.2 Dálkové ovladače řady memo.rc jsou elektronická zařízení určená k tomu, aby umožnila přenos programů z a do spínacích hodin memo. Díky infračervenému

Více

AV-21KJ1SEF COLOUR TELEVISION INSTRUCTIONS KOLOROWY ODBIORNIK TELEWIZYJNY BAREVNY TELEVIZOR SZÍNES TELEVÍZIÓ ÖBETEH TEËEBÈÇOP TELEVIZOR COLOR

AV-21KJ1SEF COLOUR TELEVISION INSTRUCTIONS KOLOROWY ODBIORNIK TELEWIZYJNY BAREVNY TELEVIZOR SZÍNES TELEVÍZIÓ ÖBETEH TEËEBÈÇOP TELEVIZOR COLOR AV-21KJ1SEF ENGLISH POLSKI ÈESKY MAGYAR ÁÚËÃAPCKÈ ROMANIAN COLOUR TELEVISION KOLOROWY ODBIORNIK TELEWIZYJNY BAREVNY TELEVIZOR SZÍNES TELEVÍZIÓ ÖBETEH TEËEBÈÇOP TELEVIZOR COLOR INSTRUCTIONS INSTRUKCJA OBSLUGI

Více

dvblogic DVB-T tuner

dvblogic DVB-T tuner dvblogic DVB-T tuner DVB-E65 Určeno k montáži do vozidel BMW E65 vybavených navigačním systémem Professional s displejem 8,8 Základní vlastnosti a funkce DVB-T tuneru: Tento DVB-T tuner je určen přesně

Více

CityCom Communication Systems

CityCom Communication Systems CityCom Communication Systems DIGITÁLNÍ SATELITNÍ PŘIJÍMAČ CCR 522 OBSAH Základní informace Obsah balení Příjem digitálních stanic Zvláštnosti vašeho digitálního přijímače Umístění a zabezpečení Vnější

Více

TELESTAR 2 STARSAT 1 Technisat DIGIT F1

TELESTAR 2 STARSAT 1 Technisat DIGIT F1 UŽIVATELSKÝ MANUÁL Digitálního přijímače TELESTAR 2 STARSAT 1 Technisat DIGIT F1 Příručka uživatele www.omko.cz OBSAH 1. Základní informace... 3 1.1 Hlavní vlastnosti... 3 1.2 Bezpečnost... 3 1.3 Složení

Více

Rádiobudík Sonoclock 360/360 L

Rádiobudík Sonoclock 360/360 L Rádiobudík Sonoclock 360/360 L CZ-GKR1200 Poznámka týkající se životního prostředí Tento produkt je vyroben z vysoce kvalitních součástí, které mohou být znovu použity a recyklovány. Proto neodhazujte

Více

=WOXPLW 3URJUDPÃQDKRUX. 1DEtGND. 9êE U 'RO. 6WUiQNDÃQDKRUX LQVWDODFH. 6WUiQNDÃGRO 79'79. 2EQRYLWÃÃâ,52.é 0(18 '() $%& *+, 012 -./ 345 9:; <= 7(;7 ,,,

=WOXPLW 3URJUDPÃQDKRUX. 1DEtGND. 9êE U 'RO. 6WUiQNDÃQDKRUX LQVWDODFH. 6WUiQNDÃGRO 79'79. 2EQRYLWÃÃâ,52.é 0(18 '() $%& *+, 012 -./ 345 9:; <= 7(;7 ,,, Obsah Dálkový ovladaè... 2 Tlaèítka ovládacího panelu a zadní panel... 3 Pøíprava... 4 Funkce... 4 Bezpeènostní opatøení... 4 Pøed zapnutím televizoru... 6 Pøipojení napájení... 6 Pøipojení ke vstupnímu

Více

Uživatelská příručka Digitální HD kabelový přijímač

Uživatelská příručka Digitální HD kabelový přijímač CZE_111292 Uživatelská příručka Digitální HD kabelový přijímač Tuto příručku si pečlivě přečtěte a uchovejte ji pro budoucí potřeby. STB_HD ZAPPER_Cab_111292_KCF-S270HDCO_Cze.indd 1 2010-01-28 2:21:13

Více

TX-L32E6E TX-L39E6E(K)(W) TX-L42E6E(K)(W) TX-L50E6E. enápověda. Česky

TX-L32E6E TX-L39E6E(K)(W) TX-L42E6E(K)(W) TX-L50E6E. enápověda. Česky TX-L32E6E TX-L39E6E(K)(W) TX-L42E6E(K)(W) TX-L50E6E enápověda Česky Sledování Moje úvod. obrazovka Informace 10 Použití 11 Nastavení 12 Základy Zapojení 14 Výběr kanálu 16 Informační pruh 17 Volby 19 Titulky

Více

e Nápověda Česky TX-50DX780E TX-58DX780E TX-65DX780E TX-50DX750E TX-58DX750E TX-65DX750E TX-40DX730E TX-50DX730E TX-58DX730E

e Nápověda Česky TX-50DX780E TX-58DX780E TX-65DX780E TX-50DX750E TX-58DX750E TX-65DX750E TX-40DX730E TX-50DX730E TX-58DX730E TX-58DX900E TX-65DX900E TX-50DX780E TX-58DX780E TX-65DX780E TX-50DX750E TX-58DX750E TX-65DX750E TX-50DX750F TX-58DX750F TX-40DX730E TX-50DX730E TX-58DX730E TX-40DXE720 TX-50DXE720 TX-58DXE720 TX-40DXM710

Více

Česky. 1. Obecné informace Funkce Obsah krabice

Česky. 1. Obecné informace Funkce Obsah krabice 1. Obecné informace Terminál pro příjem digitálního pozemního vysílání TVGo DVB-T31 umožňuje sledovat digitální televizní vysílání na televizoru a nabízí vysoce kvalitní výstup digitálního zvuku pro systémy

Více

Vaše uživatelský manuál STRONG SRT 7002 http://cs.yourpdfguides.com/dref/5775579

Vaše uživatelský manuál STRONG SRT 7002 http://cs.yourpdfguides.com/dref/5775579 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

TX-50AS600E. e Nápověda. Česky

TX-50AS600E. e Nápověda. Česky TX-32AS600E TX-39AS600E TX-42AS600E TX-50AS600E TX-32AS600EW TX-39AS600EW TX-42AS600EW e Nápověda Česky Můj Home Screen Můj Home Screen Informace 10 Použití 11 Nastavení 12 Barva OSD 13 Seznam aplikací

Více

Úvod. Vlastnosti. Příprava

Úvod. Vlastnosti. Příprava OBSAH Vlastnosti... 2 Úvod... 2 Příprava... 2 Bezpečnostní opatření... 3 LCD Obrazovka... 3 Zapojení do televizního rozvodového systému (kabelová televize atd.) z ladiče... 4 Licenční upozornění (volitelné)...

Více

1. PŘEHLED FUNKCÍ. DVB & VBI Teletext. v PŘÍJEM: 200 kanálů. DVB-T kompatibilní

1. PŘEHLED FUNKCÍ. DVB & VBI Teletext. v PŘÍJEM: 200 kanálů. DVB-T kompatibilní OBSAH OBSAH... 1 1. PŘEHLED FUNKCÍ... 2 2. BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ... 3 3. PŘÍPRAVA... 4 3.1. DÁLKOVÉ OVLÁDÁNÍ... 4 3.2. PŘIPOJENÍ... 4 3.2.1. PŘIPOJENÍ K TV... 4 3.2.2. PŘIPOJENÍ K VCR... 5 3.2.3. UVEDENÍ

Více

Digital Terrestrial Receiver DI-WAY T-2200. Digitální pozemní přijímač, Set Top Box

Digital Terrestrial Receiver DI-WAY T-2200. Digitální pozemní přijímač, Set Top Box Digital Terrestrial Receiver DI-WAY T-2200 Digitální pozemní přijímač, Set Top Box České MENU, Český elektronický průvodce programy (EPG) TV modulátor pro připojení např. druhé TV Jednoduchá instalace

Více

2 Menu Otevře nabídku Menu 9 Port USB 2.0 Umožní připojit externí USB zařízení (např. USB Flash disk)

2 Menu Otevře nabídku Menu 9 Port USB 2.0 Umožní připojit externí USB zařízení (např. USB Flash disk) Jednoduchá příručka Číslo Popis Funkce Číslo Popis Funkce 1 Tlačítko Zap/Vyp Zapne přijímač / Vypne přijímač do Stand By 8 Mód videa Změní mód videa 2 Menu Otevře nabídku Menu 9 Port USB 2.0 Umožní připojit

Více

Děkujeme vám, že jste si zakoupili přístroj The Little Black Box. Níže uvedené rady by vám měly pomoci s jeho instalací.

Děkujeme vám, že jste si zakoupili přístroj The Little Black Box. Níže uvedené rady by vám měly pomoci s jeho instalací. Děkujeme vám, že jste si zakoupili přístroj The Little Black Box. Níže uvedené rady by vám měly pomoci s jeho instalací. Prvotní instalace Přístroj nejprve správně zapojte dle dodávaného návodu. Důležité:

Více

Informace 11 Použití 12 Nastavení 13 Barva OSD 15. Informace 16 Použití 17 Nastavení 18

Informace 11 Použití 12 Nastavení 13 Barva OSD 15. Informace 16 Použití 17 Nastavení 18 TX-32DS600E TX-24DS503E TX-32DS503E TX-40DS503E TX-49DS503E TX-55DS503E TX-24DS500E TX-32DS500E TX-40DS500E TX-49DS500E TX-55DS500E TX-32DS500ES TX-40DS500ES TX-49DS500ES TX-40DS400E TX-40DSU501 TX-49DSU501

Více

Napájení přístroje Pro napájení přístroje smí být použito pouze střídavé napětí v rozsahu od 90 do 260 V, 50/60 Hz.

Napájení přístroje Pro napájení přístroje smí být použito pouze střídavé napětí v rozsahu od 90 do 260 V, 50/60 Hz. Digitální PVR - satelitní ; pozemní přijímač Příručka uživatele Děkujeme vám za vaše rozhodnutí k nákupu tohoto přístroje. Před jeho instalací, zapnutím a nastavováním se prosím seznamte s jeho návodem

Více

GB Radio Instruction manual. F Radio Manuel d instructions. E Radio Manual de instrucciones DMR102

GB Radio Instruction manual. F Radio Manuel d instructions. E Radio Manual de instrucciones DMR102 GB Radio Instruction manual F Radio Manuel d instructions E Radio Manual de instrucciones DMR102 2 3 10 12 14 1 4 5 9 6 7 8 13 L K J 20 A B C D E PM I H G F 11 1 2 14 15 11 15 15 16 2 3 17 18 19 21 4 5

Více

NÁVOD K POUŽITÍ Digitální radiobudík s projekcí PCR 407

NÁVOD K POUŽITÍ Digitální radiobudík s projekcí PCR 407 DIGITÁLNÍ RADIOBUDÍK S PROJEKCÍ PCR407 NÁVOD K POUŽITÍ Obsah návodu PŘEDSTAVENÍ...3 POPIS VÝROBKU...3 PŘÍPRAVA PŘED POUŽITÍM...6 INSTALACE BATERIÍ...6 VAROVÁNÍ PŘI VYBITÝCH BATERIÍCH...6 ZAPOJENÍ ADAPTÉRU

Více

Obsah - 1 - 01-CEK-14438-1243UK-AK56-MN1P-50116251.P65 1

Obsah - 1 - 01-CEK-14438-1243UK-AK56-MN1P-50116251.P65 1 Obsah Tlačítka dálkového ovladače... 2 Přední panel a přípojná místa... 2 Připojení periferních zařízení... 2 Připojení antény... 2 Mapa nabídky... 3 Příprava... 3 Doplňky... 3 Bezpečnostní opatření...

Více

DIGAM 6. Provozní pokyny INSTALACE

DIGAM 6. Provozní pokyny INSTALACE DIGAM 6 Provozní pokyny Digam-6 se skládá z napájecího zdroje, 6ti digitálních COFDM přijímačů (4 tunery), 6 DSB Nicam stereo TV-modulátorů a běžného výstupu zesilovače. INSTALACE Digam-6 může být instalován

Více

Výsuvný displej 9 s přehrávačem DVD na opěrce hlavy

Výsuvný displej 9 s přehrávačem DVD na opěrce hlavy DS-X966TD Výsuvný displej 9 s přehrávačem DVD na opěrce hlavy Přehrává: DVD, VCD, CD, MP3, MP5, JPG, E-knihy TV tuner 1 Uživatelská příručka Před prvním použitím výrobku si přečtěte tuto uživatelskou příručku

Více

Plně hybridní videorekordér

Plně hybridní videorekordér IWH3216 instalační manuál Plně hybridní videorekordér IWH3216 Touch II Instalační manuál VARIANT plus, spol. s.r.o., U Obůrky 5, 674 01 TŘEBÍČ, tel.: 565 659 600 technická linka 565 659 630 (pracovní doba

Více

Technosonic HT-713. Návod k obsluze

Technosonic HT-713. Návod k obsluze Technosonic HT-713 Návod k obsluze UPOZORNĚNÍ: ABYSTE PŘEDEŠLI RIZIKU ÚRAZU ELEKTRICKÝM PROUDEM, ZASUŇTE ŠIROKOU ČÁST VIDLICE DO ŠIROKÉHO VÝŘEZU AŽ NA DORAZ. Tento přehrávač disků DVD pracuje na principu

Více

42PMA225EZ. Návod k použití

42PMA225EZ. Návod k použití 42PMA225EZ Návod k použití POZOR!!! Před sejmutím krytu nutno vyjmout vidlici síťového přívodu ze zásuvky. Ujištění: Přístroj odpovídá požadavkům zákona o technických požadavcích na elektrická zařízení

Více

Úvodem. Obsah. Čeština. Připojení jiných přístrojů Videorekordér...9 Další přístroje...9 Pobočná připojení...9 Volba připojeného přístroje...

Úvodem. Obsah. Čeština. Připojení jiných přístrojů Videorekordér...9 Další přístroje...9 Pobočná připojení...9 Volba připojeného přístroje... Úvodem Děkujeme vám, že jste si koupili náš televizor. Tento návod k použití vám má pomoci televizní přijímač nainstalovat a ovládat. Doporučujeme vám, abyste si jej nejprve důkladně pročetli. Věříme,

Více

POSTUP PŘI ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ VESTAVĚNÝ DEKODÉR CRYPTOWORKS

POSTUP PŘI ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ VESTAVĚNÝ DEKODÉR CRYPTOWORKS TECHNICKÉ ÚDAJE DIGITÁLNÍ SATELITNÍ PŘIJÍMAČ Napájení 90 až 250 V střídavého napětí, 50/60 Hz Vstupní kmitočet 950 až 2150 MHz Přenos dat Konektor RS-232C, 115 kb/s SCART konektory SCART VCR, SCART TV

Více

BDA Internet_CZ.QXP 27.2.2007 13:49 Str. 1

BDA Internet_CZ.QXP 27.2.2007 13:49 Str. 1 BDA Internet_.QXP 27.2.2007 13:49 Str. 1 InternetRadio 1 Návod k obsluze BDA Internet_.QXP 27.2.2007 13:49 Str. 2 1 Obsah 1 Obsah....................................................2 2 Ilustrace..................................................4

Více

Začínáme Ahoj, toto je váš průvodce rychlým spuštěním

Začínáme Ahoj, toto je váš průvodce rychlým spuštěním Blu-ray/DVD systém domácího kina BDV-L800 BDV-L800M CZ Začínáme Ahoj, toto je váš průvodce rychlým spuštěním BDV-L800 1 CZ Co je součástí dodávky Nastavení reproduktorů 2 Připojení TV 3 Připojení dalších

Více

PVR3050 NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE USER MANUAL. Přijímač digitálního vysílání s HDD Prijímač digitálného vysílánia Personal video recorder

PVR3050 NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE USER MANUAL. Přijímač digitálního vysílání s HDD Prijímač digitálného vysílánia Personal video recorder PVR3050 NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE USER MANUAL Přijímač digitálního vysílání s HDD Prijímač digitálného vysílánia Personal video recorder OBSAH FUNKCE 5 DÁLKOVÝ OVLADAČ 5 ZAČÍNÁME 5 ČELNÍ A ZADNÍ

Více

Akční kamera EAGLE EYE CUBICAM. Obj. č.: 40 51 74. Vlastnosti a funkce. Popis a ovládací prvky

Akční kamera EAGLE EYE CUBICAM. Obj. č.: 40 51 74. Vlastnosti a funkce. Popis a ovládací prvky Akční kamera EAGLE EYE CUBICAM Obj. č.: 40 51 74 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup akční kamery Eagle Eye Cubicam. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny

Více

Automobilový DVB-T tuner 80 555

Automobilový DVB-T tuner 80 555 Automobilový DVB-T tuner 80 555 Uživatelská příručka Obsah Úvodní informace... 2 Obsah balení... 2 Popis přístroje... 2 Dálkový ovladač... 3 Nabídka nastavení... 4 Teletext... 6 Možné problémy a jejich

Více

DŮLÉŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE

DŮLÉŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE TR100 DŮLÉŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE Nesprávné zacházení s přístrojem může mít za důsledek úraz elektrickým proudem nebo nebezpečí požáru. Přečtěte si pozorně tyto informace před použitím přístroje a

Více

Kuchyňské rádio Reflexion CLR 2610 USB. Obj. č.: 32 59 13 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRVKY OVLÁDACÍHO PANELU

Kuchyňské rádio Reflexion CLR 2610 USB. Obj. č.: 32 59 13 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRVKY OVLÁDACÍHO PANELU BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Znak vykřičníku v trojúhelníku upozorňuje uživatele na důležité bezpečnostní a údržbové (servisní) pokyny, a je bezpodmínečně nutné je dodržovat. Kuchyňské rádio Reflexion CLR 2610

Více

Inteligentní dokovací stanice s funkcí otáčení a naklánění

Inteligentní dokovací stanice s funkcí otáčení a naklánění 4-155-492-01 (2) Inteligentní dokovací stanice s funkcí otáčení a naklánění Návod k obsluze IPT-DS1 2009 Sony Corporation 2-CZ IPT-DS1 Před použitím tohoto zařízení se ujistěte, že je nasazen správný horní

Více

TX-50AX800E TX-58AX800E TX-65AX800E. e Nápověda. Česky

TX-50AX800E TX-58AX800E TX-65AX800E. e Nápověda. Česky TX-50AX800E TX-58AX800E TX-65AX800E e Nápověda Česky Můj Home Screen Můj Home Screen Informace 12 Použití 13 Nastavení 14 Barva OSD 16 Seznam aplikací Informace 17 Použití 18 Nastavení 19 Sledování Základy

Více

Programovatelný domovní zesilovač Avant 7

Programovatelný domovní zesilovač Avant 7 Programovatelný domovní zesilovač Avant 7 Programovatelný zesilovač Avant 7 je určen ke zpracování a zesílení digitálního nebo analogového TV a FM/DAB signálu v náročných domovních rozvodech (STA). 1.

Více

Manuál TESCAM010 FULL HD kamera. Bezpečnostní pokyny

Manuál TESCAM010 FULL HD kamera. Bezpečnostní pokyny Manuál TESCAM010 FULL HD kamera Bezpečnostní pokyny Dodržujte prosím bezpečnostní pokyny. Aby se předešlo nebezpečí požáru, nebo elektrických výbojů, prosím dodržujte pozorně následující instrukce. Pokud

Více

TX-40CX670E TX-50CX670E TX-55CX670E. e Nápověda. Česky

TX-40CX670E TX-50CX670E TX-55CX670E. e Nápověda. Česky TX-40CX670E TX-50CX670E TX-55CX670E e Nápověda Česky Nejprve si přečtěte enápověda Použití 11 Funkce Rozlišení 4K 12 Úvodní obrazovka 13 Info Frame 14 TV Anywhere 15 DVB přes IP 16 Snadné zrcadlení 17

Více

WWW.ADAPTIV-MULTIMEDIA.COM

WWW.ADAPTIV-MULTIMEDIA.COM WWW.ADAPTIV-MULTIMEDIA.COM 1 Obsah Obsah O produktu 3 Schéma zapojení 4 Stručný návod k obsluze 6 Systém 8 Nastavení zvuku 10 Navigace 11 DAB 12 HDMI 14 TV 15 AV vstup 17 USB / SD 18 Přenos souborů 24

Více

Přenosné digitální rádio pro DAB+/FM DAB 2. Obj. č.: 32 60 72. Popis a ovládací prvky. Rozsah dodávky. Vlastnosti

Přenosné digitální rádio pro DAB+/FM DAB 2. Obj. č.: 32 60 72. Popis a ovládací prvky. Rozsah dodávky. Vlastnosti Popis a ovládací prvky Přenosné digitální rádio pro DAB+/FM DAB 2 Obj. č.: 32 60 72 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup přenosného digitálního rádia. Tento návod k obsluze je součástí

Více

DSR 1080 CI. Digitální satelitní přijímač

DSR 1080 CI. Digitální satelitní přijímač DSR 1080 CI Digitální satelitní přijímač COMMON INTERFACE PVR Návod k použití ČESKY Christian Schwaiger GmbH Würzburger Straße 17 90579 Langenzenn Germany Hotline: +49 (0) 9101 702 299 Obsah Obsah Obsah...2

Více

2-319-815-11(1) FM/AM radiobudík ICF-C218. Návod k obsluze. Dream Machine je obchodní značka společnosti Sony Corporation. 2007 Sony Corporation

2-319-815-11(1) FM/AM radiobudík ICF-C218. Návod k obsluze. Dream Machine je obchodní značka společnosti Sony Corporation. 2007 Sony Corporation 2-319-815-11(1) FM/AM radiobudík ICF-C218 Návod k obsluze Dream Machine je obchodní značka společnosti Sony Corporation. 2007 Sony Corporation SLEEP Modely pro Kanadu a Evropu (kromě modelu pro východní

Více

DVP-2004 Multimediální přehrávač

DVP-2004 Multimediální přehrávač DVP-2004 Multimediální přehrávač Přehrává disky DVD, VCD, CD, CD-RW Soubory MP4, WMA, JPEG Přehrávání z USB disku a SD karty Vstup Aux-in Velikost ½ Din Uživatelská příručka Obsah Informace k bezpečnému

Více

Návod k obsluze. S integrovaným systémem dekódování CONAX a s rozhraním PCMCIA pro vložení modulu CA.

Návod k obsluze. S integrovaným systémem dekódování CONAX a s rozhraním PCMCIA pro vložení modulu CA. Návod k obsluze S integrovaným systémem dekódování CONAX a s rozhraním PCMCIA pro vložení modulu CA. Pro příjem volných a zakódovaných programů satelitní TV a rozhlasu TV (např. v systémech CONAX, VIACESS,

Více

Návod k použití BMR102

Návod k použití BMR102 Rádio Návod k použití BMR102 2 3 10 12 14 1 4 5 6 7 9 8 13 L K J 20 A B C D E PM I H G F 11 1 14 15 11 15 15 16 2 3 17 18 19 21 4 5 19 19 6 7 19 19 8 9 10 10 10 11 8 9 12 Symboly Následovně jsou zobrazeny

Více

AM/FM RÁDIO S BUDÍKEM S DOKOVACÍ STANICÍ PRO IPOD MODEL: CRI-812 Návod k použití

AM/FM RÁDIO S BUDÍKEM S DOKOVACÍ STANICÍ PRO IPOD MODEL: CRI-812 Návod k použití AM/FM RÁDIO S BUDÍKEM S DOKOVACÍ STANICÍ PRO IPOD MODEL: CRI-812 Návod k použití PŘED POUŽÍVÁNÍM TOHOTO VÝROBKU SI PŘEČTĚTE, POCHOPTE A DODRŽUJTE TENTO NÁVOD. Návod si uchovejte pro nahlédnutí v budoucnu.

Více

Bezdrátový radiobudík s IR kamerou

Bezdrátový radiobudík s IR kamerou Bezdrátový radiobudík s IR kamerou Návod k použití Hlavní výhody produktu: Špičkové zpracování a naprosto neodhalitelnou kamerou, která vidí i ve tmě Jednoduché postup pro nastavení sledování přes internet

Více

Multimediální přehrávač

Multimediální přehrávač Multimediální přehrávač DVP 2000 Uživatelská příručka Instrukce pro bezpečné používání výrobku Před instalací a prvním použitím přístroje si přečtěte uživatelskou příručku pro tento přístroj i pro ostatní

Více

Vlastnosti. Varování. Nastavení kanálů a digitálních kódů

Vlastnosti. Varování. Nastavení kanálů a digitálních kódů Děkujeme Vám, že jste si zakoupili naši dětskou chůvičku VBC-23. Vámi koupený přístroj byl vyroben a otestován za nejpřísnějších kontrol kvality, abychom vy i my měli jistotu, že každý kus opouští továrnu

Více

Návod k použití. Koscom DTR 4000. Digitální přijímač DVBT

Návod k použití. Koscom DTR 4000. Digitální přijímač DVBT Návod k použití Koscom DTR 4000 Digitální přijímač DVBT 0 Obsah Bezpečnost...3 Předmluva...4 Obsah Slovník...5 Dálkové ovládání...6 Přední panel / Zadní panel...8 Připojení...9 Normální provoz...10 1.

Více

Návod k obsluze ORT 8812. Jenotunerový pozemní digitální přijímač. Réf : 708812 ORT 8812-10/06/10

Návod k obsluze ORT 8812. Jenotunerový pozemní digitální přijímač. Réf : 708812 ORT 8812-10/06/10 Návod k obsluze ORT 8812 Jenotunerový pozemní digitální přijímač ION FAIBL AT ION FAIBL AT ONSOMM EC ONSOMM EC Réf : 708812 ORT 8812-10/06/10 2 3 Obsah ZAČÍNÁME... 6 Bezpečnost...6 Technická charakteristika...6

Více

Návod k obsluze ORT 8841. Pozemní digitální přijímač s jedním tunerem + Multimédia. Výr. č. : 708841. ORT 8841 Version2-25/02/10

Návod k obsluze ORT 8841. Pozemní digitální přijímač s jedním tunerem + Multimédia. Výr. č. : 708841. ORT 8841 Version2-25/02/10 Návod k obsluze ORT 8841 Pozemní digitální přijímač s jedním tunerem + Multimédia Výr. č. : 708841 ORT 8841 Version2-25/02/10 Obsah ZAČÍNÁME...4 Bezpečnost... 4 Technická charakteristika... 4 Obsah balení

Více

Obsah. 3. Remote Control...2. 4. První instalace...3

Obsah. 3. Remote Control...2. 4. První instalace...3 Obsah 1. Vlastnosti a p íslušenství...1 2. P ipojení...2 3. Remote Control...2 4. První instalace...3 5. Main Functions...4 5.1 Uspo ádání Menu...4 5.2 Hlavní Menu...4 5.3 Seznam program...5 5.4 Hledání

Více

DigitMod T1. Přijímač pozemní digitální TV. Návod k obsluze (překlad návodu firmy TechniSat - SRN) Vážený zákazníku,

DigitMod T1. Přijímač pozemní digitální TV. Návod k obsluze (překlad návodu firmy TechniSat - SRN) Vážený zákazníku, Přijímač pozemní digitální TV DigitMod T1 Návod k obsluze (překlad návodu firmy TechniSat - SRN) Vážený zákazníku, srdečně vám blahopřejeme k vašemu rozhodnutí k nákupu tohoto výrobku. Před jeho instalací,

Více

V Ý S T R A H A N E O T V Í R A T! R I Z I K O E L E K T R I C K É H O Š O K U

V Ý S T R A H A N E O T V Í R A T! R I Z I K O E L E K T R I C K É H O Š O K U Bezpečnostní pokyny V Ý S T R A H A N E O T V Í R A T! R I Z I K O E L E K T R I C K É H O Š O K U VÝSTRAHA 1. Ke snížení rizika úrazu elektrickým proudem neodstraňujte kryt výrobku ani jeho zadní část.

Více

Obsah. Česky. Seznámení s obrazovkou...13. Pohled zepředu... 13 Pohled zezadu... 14 Seznámení s dálkovým ovladačem...16

Obsah. Česky. Seznámení s obrazovkou...13. Pohled zepředu... 13 Pohled zezadu... 14 Seznámení s dálkovým ovladačem...16 Obsah Kapitola 1: Stručná referenční příručka... 1 1. Prostudujte si následující pokyny...2 Co je ve stručné referenční příručce?...2 Co se nachází v uživatelské příručce?...2 2. Obsah balení...2 3. Zvolte

Více

DVB-T tuner UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

DVB-T tuner UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA DVB-T tuner UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Obsah Pokyny k bezpečnému používání 2 Popis tuneru a dálkového ovládání 3-4 Připojení tuneru 5-6 Ovládání pomocí dálkového ovladače 7-14 První kroky 7-8 Zapnutí tuneru

Více

O 2 TV. jediná televize, která se vám přizpůsobí

O 2 TV. jediná televize, která se vám přizpůsobí O 2 TV jediná televize, která se vám přizpůsobí Vítejte ve světě O 2 TV Vítejte ve světě zábavy a odpočinku! Ve světě, kde se nemusíte nikomu a ničemu přizpůsobovat. Díky svým unikátním funkcím je O 2

Více

Přenosný přijímač digitální televize DVB-T LED0714DV. Obj. č.: 117 64 44

Přenosný přijímač digitální televize DVB-T LED0714DV. Obj. č.: 117 64 44 Přenosný přijímač digitální televize DVB-T LED0714DV Obj. č.: 117 64 44 1. Úvod (účel použití přístroje) Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup našeho barevného přenosného přijímače digitálního

Více

BDVR 05 Kamera do auta. Uživatelský návod

BDVR 05 Kamera do auta. Uživatelský návod BDVR 05 Kamera do auta Uživatelský návod Popis a funkce 1. Zapnutí Stisknutím tlačítka a podržením asi 3 sekundy kameru zapnete (nebo vypnete pokud je již zapnuta). Pokud při zapnuté kameře stisknete tlačítko

Více

STEREO ZAŘÍZENÍ AUNA MCD-82, DVD PŘEHRÁVAČ, USB, SD, MPEG4. Návod k použití

STEREO ZAŘÍZENÍ AUNA MCD-82, DVD PŘEHRÁVAČ, USB, SD, MPEG4. Návod k použití STEREO ZAŘÍZENÍ AUNA MCD-82, DVD PŘEHRÁVAČ, USB, SD, MPEG4 Návod k použití 10006320 Vážený zákazníku, v první řadě Vám chceme poděkovat za nákup tohoto produktu. Aby se zabránilo možnému technickému poškození,

Více

FUNKCE A OVLÁDACÍ PRVKY

FUNKCE A OVLÁDACÍ PRVKY FUNKCE A OVLÁDACÍ PRVKY 1. SNÍŽENÍ HLASITOSTI/ ALARM 1 ON / OFF 2. ZVÝŠENÍ HLASITOSTI / ALARM 2 ON / OFF 3. > / TUNE + / DST 5.

Více

OBSAH 1. OBECNÉ VLASTNOSTI...2 2. BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ...3 3. PŘÍPRAVA...4 3.1. DÁLKOVÝ OVLADAČ...4 3.2. PŘIPOJENÍ...5 3.2.1.

OBSAH 1. OBECNÉ VLASTNOSTI...2 2. BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ...3 3. PŘÍPRAVA...4 3.1. DÁLKOVÝ OVLADAČ...4 3.2. PŘIPOJENÍ...5 3.2.1. DVB 655 T2 OBSAH 1. OBECNÉ VLASTNOSTI...2 2. BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ...3 3. PŘÍPRAVA...4 3.1. DÁLKOVÝ OVLADAČ...4 3.2. PŘIPOJENÍ...5 3.2.1. PŘIPOJENÍ K TELEVIZORU...5 3.2.2. PŘIPOJENÍ K VIDEOREKORDÉRU...5

Více

Příručka pro uživatele. Rádi vám vždy pomůžeme CD290 CD295. Zregistrujte svůj výrobek a získejte podporu na adrese www.philips.

Příručka pro uživatele. Rádi vám vždy pomůžeme CD290 CD295. Zregistrujte svůj výrobek a získejte podporu na adrese www.philips. Rádi vám vždy pomůžeme Zregistrujte svůj výrobek a získejte podporu na adrese www.philips.com/welcome Otázky? Kontaktujte společnost Philips Otázky? Kontaktujte společnost Philips Otázky? Kontaktujte společnost

Více

Příslušenství. Vlastnosti

Příslušenství. Vlastnosti Obsah Vlastnosti... 3 Příslušenství... 3 Úvod... 4 Příprava... 4 Bezpečnostní opatření... 4 Zdroj energie... 4 Síťový kabel... 4 Vlhkost a voda... 4 Čištění... 4 Větrání... 4 Teplo a plameny... 4 Blýskání...

Více

Adaptér c.logic MI 080. do vozidel vybavených navigačním systémem BMW Professional bez funkce idrive (MK2-MK4)

Adaptér c.logic MI 080. do vozidel vybavených navigačním systémem BMW Professional bez funkce idrive (MK2-MK4) Adaptér c.logic MI 080 do vozidel vybavených navigačním systémem BMW Professional bez funkce idrive (MK2-MK4) Funkce adaptéru Multimediální rozhraní typu plug-and-play 2 AV vstupy Ovládání připojených

Více

32 OVLÁDÁNÍ TELETEXTU 4 NASTAVENÍ A BEZPEČNOST

32 OVLÁDÁNÍ TELETEXTU 4 NASTAVENÍ A BEZPEČNOST CZ 32 VLE 4500 BF OBSAH -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 4 NASTAVENÍ A BEZPEČNOST 6 OBECNÉ

Více

Pohotovostní režim: vstup do Fotoaparátu (lze změnit). V menu: pohyb nahoru. 4b Navigační tlačítko doprava

Pohotovostní režim: vstup do Fotoaparátu (lze změnit). V menu: pohyb nahoru. 4b Navigační tlačítko doprava myphone 3300 Návod Pozice Popis Funkce 1 Displej Barevný LCD displej. 2 Sluchátko Reproduktor pro telefonování. 3 Svítilna Lze zapnout/vypnout dlouhým stiskem tlačítka svítilny (11). 4a Navigační tlačítko

Více

DAB + radiobudík CR 25, FM, RDS. Obj. č. 70 79 82. Zvláštní funkce výrobku. Popis a ovládací prvky. Uvedení do provozu. Účel použití.

DAB + radiobudík CR 25, FM, RDS. Obj. č. 70 79 82. Zvláštní funkce výrobku. Popis a ovládací prvky. Uvedení do provozu. Účel použití. Zvláštní funkce výrobku rádio poskytuje nový formát digitálního vysílání, který zajišťuje naprosto čistý zvuk bez rušivých prvků. rádiový příjem v pásmu FM 87,5 108 MHz (analogový) a DAB 174 240 (digitální).

Více