Mgr. Dana Walterová. Pracovní list. interaktivita let ( ročník)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Mgr. Dana Walterová. Pracovní list. interaktivita. 9-11 let (3. - 5.ročník)"

Transkript

1 VY_ 32_INOVACE_10 Anotace Materiál obsahuje pracovní list, na kterém žáci doplňují i, í, y, ý, postupně ve vyjmenovaných a příbuzných slovech po B, L, M a pak v souhrnném cviření Autor Mgr. Dana Walterová Jazyk Očekávaný výstup Čeština Žáci umí vyhledat vyjmenovaná a příbuzná slova po B, L, M Speciální vzdělávací potřeby žádné Klíčová slova Druh učebního materiálu Druh interaktivity Cílová skupina Vyjmenovaná a příbuzná slova po B, L, M Pracovní list interaktivita žák Období vytvoření materiálu Září 2012 Stupeň a typ vzdělávání Typická věková skupina základní vzdělávání první stupeň první období, druhé období 9-11 let ( ročník)

2 1. doplň i, í, y ý ve cvičení, dávej pozor na vyjmenovaná a příbuzná slova po B Z ohrady vyběhl rozzuřený b k. V prvouce jsme se učili o kob lkách. Kočí vzal na koně b č. B li jste už doma? Ob vytelé Brna se nazývají Brňané. Pálí ho dobré b dlo. Vánoce jsou starob lý ob čej, který dodržujeme. Líbí se mi kniha o lišce B stroušce. Kde b dlí tvůj nový kamarád? B linám se taky někdy říká b lí. Obleč si ten nový b lý svetr. Bab čka nám četla pohádku Dlouhý, Široký a B strozraký. Potřebuješ tu krab čku? L Vyl čil nám svůj zajímavý příběh. Venku se setmělo a začalo se bl skat. Bl zko vesnice stojí starý ml n. Ml nář v něm kdysi musel ml t mouku. Martin vzl kal, že musí pol kat léky. Malé děti nosí pl nky. Řeka l ně pl ne. L kožrout je škodl vý brouk. Pel něk je hořká, ale léčivá b l na. V rohou místnosti stojí staré pl šové křeslo. Na hlavě se mu udělala l sina. Jana l že zmrzl nu. Pod stromečkem jsem našel nové l že a l žáky. Hned jsem si je vyzkoušel, ale začala mě bolet l tka. Nechci sl šet, že budeš pl tvat vodou!

3 M Auta se na ulici m jí. Moje mam nka je moc m lá. Žlutá Pampeliška má bílé chm ří. Říká se, že kom ník nosí štěstí. Komár je velmi obtížný hm z. Jarka se štítí m ší. Jseš pomalá jako hlem žď. Petr m vá dobré známky. Před obědem si musím um t ruce m dlem. Honza se vždycky nachom tne k nějaké lumpárně. Ve vyjmenovaných slovech už by ses neměl m lit. Na konci lasa je sm čka. Mezi horami vedl průsm k. Před odchodem z domu musíš vždy zam kat. Nem sli si, že to byl om l. Podej m tu tužku! M vám prom tneme hezký film. B, L, M Kdo m to správně zodpoví a nebude se m l t? Dob tek se pase na louce. Sl šel jsi už tu novinu? Museli vym tit kus lesa. Mam nka vaří na pl nových kamnech. Čas pomalu pl ne. L bí se ti náš nový náb tek? Dušan je výborný l žař a každou zimu jezdí do V ysokého M ta l žovat. Vyl čil nám zajímavý příběh. Přem sl je velmi b strý chlapec. Vzal b č a chtěl zb t kob lu. Princezna Lada nosila m ší kožíšek. Na dálnici vybírají m tné. Mam nka houpala na kl ně m m nko. Dal jí sladký pol bek. Rozpl nul se jak pára nad hrncem. B la jsi zam chat tu polévku? Zam kej!

4 Řešení: 1. doplň i, í, y ý ve cvičení, dávej pozor na vyjmenovaná a příbuzná slova po B Z ohrady vyběhl rozzuřený b ý k. V prvouce jsme se učili o kob y lkách. Kočí vzal na koně b i č. B y li jste už doma? Ob y vatelé Brna se nazývají Brňané. Pálí ho dobré b y dlo. Vánoce jsou starob y lý ob y čej, který dodržujeme. Líbí se mi kniha o lišce B y stroušce. Kde b y dlí tvůj nový kamarád? B y linám se taky někdy říká b ý lí. Obleč si ten nový b í lý svetr. Bab i čka nám četla pohádku Dlouhý, Široký a B y strozraký. Potřebuješ tu krab i čku? L Vyl í čil nám svůj zajímavý příběh. Venku se setmělo a začalo se bl ý skat. Bl í zko vesnice stojí starý ml ý n. Ml y nář v něm kdysi musel ml í t mouku. Martin vzl y kal, že musí pol y kat léky. Malé děti nosí pl í nky. Řeka l í ně pl y ne. L ý kožrout je škodl i vý brouk. Pel y něk je hořká, ale léčivá b y l i na. V rohou místnosti stojí staré pl y šové křeslo. Na hlavě se mu udělala l y sina. Jana l í že zmrzl i nu. Pod stromečkem jsem našel nové l y že a l y žáky. Hned jsem si je vyzkoušel, ale začala mě bolet l ý tka. Nechci sl y šet, že budeš pl ý tvat vodou!

5 M Auta se na ulici m í jí. Moje mam i nka je moc m i lá. Žlutá Pampeliška má bílé chm ý ří. Říká se, že kom i ník nosí štěstí. Komár je velmi obtížný hm y z. Jarka se štítí m y ší. Jseš pomalá jako hlem ý žď. Petr m í vá dobré známky. Před obědem si musím um ý t ruce m ý dlem. Honza se vždycky nachom ý tne k nějaké lumpárně. Ve vyjmenovaných slovech už by ses neměl m ý lit. Na konci lasa je sm y čka. Mezi horami vedl průsm y k. Před odchodem z domu musíš vždy zam y kat. Nem y sli si, že to byl om y l. Podej m i tu tužku! M y vám prom í tneme hezký film. B, L, M Kdo m i to správně zodpoví a nebude se m ý l i t? Dob y tek se pase na louce. Sl y šel jsi už tu novinu? Museli vym ý tit kus lesa. Mam i nka vaří na pl y nových kamnech. Čas pomalu pl y ne. L í bí se ti náš nový náb y tek? Dušan je výborný l y žař a každou zimu jezdí do Vysokého M ý ta l y žovat. Vyl í čil sám celý dětský pokoj. Přem y sl je velmi b y strý chlapec. Vzal b i č a chtěl zb í t kob y lu. Princezna Lada nosila m y ší kožíšek. Na dálnici vybírají m ý - tné. Mam i nka houpala na kl í ně m i m i nko. Dal jí sladký pol i bek. Rozpl y nul se jak pára nad hrncem. By la jsi zam í chat tu polévku? Zam y kej!

Audiopomůcka č. 5 Vyjmenovaná slova po M Výukový materiál

Audiopomůcka č. 5 Vyjmenovaná slova po M Výukový materiál Audiopomůcka č. 5 Vyjmenovaná slova po M Výukový materiál Autoři: Mgr. Emilia Bandová, Lenka Zdarsová, Mgr. Roman Ziegler Spolupracující škola: Základní škola, Most, Vítězslava Nezvala 2614, příspěvková

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3665 Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_243 Jméno autora: Mgr. Eva Svárovská Třída/ročník:

Více

VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL. Procvičování vyjmenovaných slov po M. Mgr. Jitka Jelečková VY_32_INOVACE_Č05. Pořadové číslo: 5. Ročník: 4.

VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL. Procvičování vyjmenovaných slov po M. Mgr. Jitka Jelečková VY_32_INOVACE_Č05. Pořadové číslo: 5. Ročník: 4. VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL Název: Autor: Sada: Procvičování vyjmenovaných slov po M Mgr. Jitka Jelečková VY_32_INOVACE_Č05 Pořadové číslo: 5. Ročník: 4. Datum vytvoření: 21. 9. 2011 Datum ověření: 3.11. 2011

Více

EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/21.0663

EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/21.0663 EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/21.0663 Speciální základní škola a Praktická škola Trmice Fűgnerova 22 400 04 1 Identifikátor materiálu:

Více

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 e-mail: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA

Více

Vyjmenovaná slova I.

Vyjmenovaná slova I. Vyjmenovaná slova I. Název materiálu: VY_32_INOVACE_CJ1r0101 Název sady: Vzdělávací oblast: Vzdělávací obor: Pravidla pravopisu pro 4.ročník Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Téma: Vyjmenovaná

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE ČESKÝ JAZYK A LITERATURA VYJMENOVANÁ SLOVA

ZÁKLADNÍ ŠKOLA NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE ČESKÝ JAZYK A LITERATURA VYJMENOVANÁ SLOVA ZÁKLADNÍ ŠKOLA NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE ČESKÝ JAZYK A LITERATURA VYJMENOVANÁ SLOVA Vyjmenovaná a příbuzná slova opakování VY_32_INOVACE_CJVYJ_SCSI_20 Vypracovala: Mgr.

Více

Vy_32_Inovace_04_Domino na vyjmenovaná slova

Vy_32_Inovace_04_Domino na vyjmenovaná slova Vy_32_novace_04_Domino na vyjmenovaná slova Základní škola Jindřicha Pravečka Výprachtice 390 Reg.č. CZ.1.07/1.4.00/21.1674 Autor: Mgr. Pavla Obručová 1 (vyjmenovaná slova po B) Byla b škoda se nezúčastnit.

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3665 Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_247 Jméno autora: Mgr. Eva Svárovská Třída/ročník:

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3665 Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_248 Jméno autora: Mgr. Eva Svárovská Třída/ročník:

Více

Základní škola Karviná Nové Město tř. Družby 1383

Základní škola Karviná Nové Město tř. Družby 1383 Základní škola Karviná Nové Město tř. Družby 1383 Projekt OP VK oblast podpory 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3526 Název projektu:

Více

METODICKÉ LISTY. výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Karlových Varech

METODICKÉ LISTY. výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Karlových Varech METODICKÉ LISTY výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Karlových Varech reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/02.0003 Sada metodických listů: KABINET 1. STUPNĚ

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3665 Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_244 Jméno autora: Mgr. Eva Svárovská Třída/ročník:

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3665 Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_241 Jméno autora: Mgr. Eva Svárovská Třída/ročník:

Více

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: cz.1.07/1.4.00/21.1936 č. šablony: I/2 č.sady: 3 Ověřeno ve výuce: 17.12.2012 Třída: 3. Datum:16.12.2012 1 Vánoční příběh Vzdělávací

Více

EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/

EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/ EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/21.0663 Speciální základní škola a Praktická škola Trmice Fűgnerova 22 400 04 1 Identifikátor materiálu:

Více

Základní škola Kaznějov, příspěvková organizace, okres Plzeň-sever

Základní škola Kaznějov, příspěvková organizace, okres Plzeň-sever Základní škola Kaznějov, příspěvková organizace, okres Plzeň-sever DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Název projektu Registrační číslo projektu UČENÍ JE SKRYTÉ BOHATSTVÍ - INOVACE VÝUKY ZŠ KAZNĚJOV CZ.1.07/1.1.12/02.0029

Více

Digitální učební materiál

Digitální učební materiál Digitální učební materiál Evidenční číslo materiálu: 63 Autor: Mgr. Petra Elblová Datum: 15.12.2011 Ročník: 7. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk Tematický okruh:

Více

Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více

Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2970 Identifikátor materiálu Název klíčové aktivity Vzdělávací oblast Vzdělávací předmět / obor Tematický

Více

Ť č č š Í š ž ň č ŘÍ Í š ť č Í Ž Ž Ž ť Í É ť ž ž Ť ž ř č č č ž Ž Ť Ť ň š ž Ť Ý ž Ť Ť Ť š Ť Ť č Ť ú Ť Ť ň Ť š ť č č ť Š ť Ť č ň š Ť š Ť Ť š Ť Ž č Ť šť č č č č š š č Ť č ž š ž Ž č Í Í ť ž Ť ž Ť č Ť č Ž Ť

Více

š Š ó Ú š Ž š ž š ú Č š ú Ž š š š š ú ž Ú š š ď ň ž ó ó š ž ú š žď Ů Ú š Ž ó ž Ž ž ž ž ž Ó ú š ú ď ú š ď ú š Ž š ú Š ž š Š š Š ú š š ž š Ú ú Ú ž š ť ó ď š š š Á Š Ů ť ť ú š Ž ó š Č š š Ž ú š š Ú Ů ž Ž

Více

Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více

Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2970 Identifikátor materiálu Název klíčové aktivity Vzdělávací oblast Vzdělávací předmět / obor Tematický

Více

veselý sladké zabalená malý

veselý sladké zabalená malý Anotace Pracovní list k procvičení a upevnění znalostí učiva přídavná jména. Autor Marcela Zemanová Jazyk Čeština Očekávaný Správně určovat přídavná jména. výstup Speciální vzdělávací Lehké mentální postižení

Více

Projekt : EU peníze školám - OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách

Projekt : EU peníze školám - OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Základní škola Chodov, Husova 788, okr. Sokolov Název projektu : OP VK 1.4 60610221 I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Projekt : EU peníze školám - OP VK oblast podpory 1.4 s názvem

Více

Modernizace vzdělávání CZ.1.07/1.4.00/ ICT (Český jazyk) III/2/CJ/1/1/18. Umíš vyjmenovaná slova?

Modernizace vzdělávání CZ.1.07/1.4.00/ ICT (Český jazyk) III/2/CJ/1/1/18. Umíš vyjmenovaná slova? Název projektu: Pořadové číslo projektu: Název klíčové aktivity: Číslo klíčové aktivity: Sada: Název DUM: Anotace: Klíčová slova: Modernizace vzdělávání CZ.1.07/1.4.00/21.3811 Inovace a zkvalitnění výuky

Více

Pravopisné křižovatky

Pravopisné křižovatky Zdeněk opil Kristýna učková Dagmar Chroboková Pravopisné křižovatky Vyjmenovaná slova Vyšlo v edici Zatracená čeština obiáš 2015 2. Doplň i/y (í/ý). Rozhodni, jde-li o tvrdou, či měkkou souhlásku a doplň

Více

VY_32_INOVACE_D 10 04. V pádových koncovkách se při psaní i nebo y řídíme vzory /jestřábi páni, jestřáby pány/

VY_32_INOVACE_D 10 04. V pádových koncovkách se při psaní i nebo y řídíme vzory /jestřábi páni, jestřáby pány/ Název a adresa školy: Střední škola průmyslová a umělecká, Opava, příspěvková organizace, Praskova 399/8, Opava, 746 01 Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory

Více

Jazyková výchova. Žáci čtou slova obsahující slabiku bě, pě, vě, mě. Doplňují tyto slabiky do slov. Píší slova se skupinou bě, pě, vě, mě.

Jazyková výchova. Žáci čtou slova obsahující slabiku bě, pě, vě, mě. Doplňují tyto slabiky do slov. Píší slova se skupinou bě, pě, vě, mě. Šablona č. II, sada č. 2 Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Téma Český jazyk a literatura Jazyková výchova Slova s bě, pě, vě, mě Čtení a psaní slov s bě, pě, vě, mě Ročník 2. Anotace Žáci

Více

14/10/2015 Z Á K L A D N Í C E N Í K Z B O Ž Í Strana: 1

14/10/2015 Z Á K L A D N Í C E N Í K Z B O Ž Í Strana: 1 14/10/2015 Z Á K L A D N Í C E N Í K Z B O Ž Í Strana: 1 S Á ČK Y NA PS Í E XK RE ME N TY SÁ ČK Y e xk re m en t. p o ti sk P ES C Sá čk y P ES C č er né,/ p ot is k/ 12 m y, 20 x2 7 +3 c m 8.8 10 bl ok

Více

Angličtina 3. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Renáta Bezděková.

Angličtina 3. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Renáta Bezděková. Angličtina 3 Anotace Autor Jazyk Očekávaný výstup Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu Druh interaktivity Cílová skupina Stupeň a typ vzdělávání Typická věková skupina Celková

Více

Anotace Prezentace pro žáky k finanční gramotnosti, seznámení s podobou českých mincí Autor Čekalová Sylva Jazyk Čeština

Anotace Prezentace pro žáky k finanční gramotnosti, seznámení s podobou českých mincí Autor Čekalová Sylva Jazyk Čeština Anotace Prezentace pro žáky k finanční gramotnosti, seznámení s podobou českých mincí Autor Čekalová Sylva Jazyk Čeština Očekávaný výstup Vyjasnění pojmů k finanční gramotnosti, seznámení se spodobou českých

Více

Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více

Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2970 Identifikátor materiálu Název klíčové aktivity Vzdělávací oblast Vzdělávací předmět / obor Tematický

Více

LÉKÁRNIČKA PRACOVNÍ LIST

LÉKÁRNIČKA PRACOVNÍ LIST Anotace Pracovní list k procvičení a upevnění znalostí učiva lékárnička. Autor Mgr. Ludmila Jakubcová Jazyk Čeština Očekávaný Žák chápe, jakou funkci má lékárnička. Žák umí vyjmenovat, výstup jaké lékařské

Více

1. Doplň do vyjmenovaných slov Y/Ý a vysvětli význam slov.

1. Doplň do vyjmenovaných slov Y/Ý a vysvětli význam slov. 1. Doplň do vyjmenovaných slov Y/Ý a vysvětli význam slov. t (existovat), b dlit, ob vatel, (nový) b t, příb tek, náb tek, dob tek, ob čej, b strý, b lina, kob la, b k, Přib slav. 2. Dovedeš dopsat postupně

Více

Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více

Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2970 Identifikátor materiálu Název klíčové aktivity Vzdělávací oblast Vzdělávací předmět / obor Tematický

Více

Zajímavosti o KOLE. Pořád bylo co zlepšovat a tak na konci 19. století už měla kola duše a pedály opravdu roztáčely zadní kola.

Zajímavosti o KOLE. Pořád bylo co zlepšovat a tak na konci 19. století už měla kola duše a pedály opravdu roztáčely zadní kola. Milé děti, za oknem bude ještě chviličku kralovat zima, ale já už jsem pro Vás připravil jarní číslo mých novin. Mám toto období moc rád. Chvilku prší a chvilku svítí sluníčko. Rád šlapu do kaluží, poslouchám

Více

ČESKÝ JAZYK 3. ROČNÍK DIKTÁTY Robin je bystrý chlapec. Jeho babička bydlí na vesnici. Za chalupou teče bystřina a louky voní po bylinkách. Na poli tam volně pobíhá bílá kobylka Sisi. Děda pobývá často

Více

Jazyková výchova. Vyjmenovaná a příbuzná slova

Jazyková výchova. Vyjmenovaná a příbuzná slova Šablona č. II, sada č. 2 Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Téma Český jazyk a literatura Jazyková výchova Vyjmenovaná a příbuzná slova Odůvodnění pravopisu po obojetných souhláskách Ročník

Více

Koloběh vody - pracovní list

Koloběh vody - pracovní list Přírodní vědy DUM 16 Koloběh vody - pracovní list Anotace Pracovní list s názvem Koloběh vody může být použit samostatně či lépe společně se stejnojmennou prezentací. Formou doplňování, hraní se slovy

Více

Základní škola Karviná Nové Město tř. Družby 1383

Základní škola Karviná Nové Město tř. Družby 1383 Základní škola Karviná Nové Město tř. Družby 1383 Projekt OP VK oblast podpory 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3526 Název projektu:

Více

SLOVESA. 1. Slovesa se pomíchala s ostatními slovními druhy. Najdi je a napiš na řádek. telefonovat, papoušek, náš. proto, kolem, sázet, já

SLOVESA. 1. Slovesa se pomíchala s ostatními slovními druhy. Najdi je a napiš na řádek. telefonovat, papoušek, náš. proto, kolem, sázet, já Anotace Pracovní list k procvičení a upevnění znalostí učiva slovesa. Autor Mgr. Marcela Zemanová Jazyk Čeština Očekávaný Správně určovat osobu, číslo a čas u sloves. výstup Speciální vzdělávací Lehké

Více

ZDRAVÁ VÝŢIVA pracovní list

ZDRAVÁ VÝŢIVA pracovní list ZDRAVÁ VÝŢIVA pracovní list Anotace Tento pracovní list s názvem Zdravá výţiva obsahuje několik cvičení, která zábavnou formou upozorňují ţáky na rozlišování zdravých a nezdravých potravin. Ţáci doplňují

Více

ČJ J III/2 Inovace výuky pomocí ICT. 473 01 Okrouhlá 11, Zápis ČJ-2.roc. 2.roc.-19.2011. 19.2011.ek

ČJ J III/2 Inovace výuky pomocí ICT. 473 01 Okrouhlá 11, Zápis ČJ-2.roc. 2.roc.-19.2011. 19.2011.ek Název projektu Registrační číslo projektu Šablona Škola Sada Český jazyk Klíč k zápisuz DUM vypracován n dne: Pořadov adové číslo DUM: Moderní škola 2010 CZ.1.07/1.4.00/21.1492 ČJ J III/2 Inovace výuky

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3665 Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_258 Jméno autora: Mgr. Eva Svárovská Třída/ročník:

Více

Učíme interaktivně zavádění a rozvoj interaktivních a multimediálních metod výuky v prostředí základních škol kraje Vysočina VY_Č.3.

Učíme interaktivně zavádění a rozvoj interaktivních a multimediálních metod výuky v prostředí základních škol kraje Vysočina VY_Č.3. Učíme interaktivně zavádění a rozvoj interaktivních a multimediálních metod výuky v prostředí základních škol kraje Vysočina VY_Č.3.32_INOVACE_88 Autor: Věra Mifková Téma hodiny: Vyjmenovaná slova po M

Více

Základní škola Karviná Nové Město tř. Družby 1383

Základní škola Karviná Nové Město tř. Družby 1383 Základní škola Karviná Nové Město tř. Družby 1383 Projekt OP VK oblast podpory 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3526 Název projektu:

Více

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 e-mail: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA

Více

ČTENÍ S POROZUMĚNÍM VENDULKA A SKŘÍTEK LUKÁŠ VAŘÍ VEČEŘI

ČTENÍ S POROZUMĚNÍM VENDULKA A SKŘÍTEK LUKÁŠ VAŘÍ VEČEŘI ČTENÍ S POROZUMĚNÍM VENDULKA A SKŘÍTEK LUKÁŠ VAŘÍ VEČEŘI Anotace Autor Jazyk Očekávaný výstup Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu Druh interaktivity Cílová skupina Stupeň

Více

VY_32_INOVACE_CJ5_5_12. Šablona III/2- Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Přídavná jména

VY_32_INOVACE_CJ5_5_12. Šablona III/2- Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Přídavná jména VY_32_INOVACE_CJ5_5_12 Šablona III/2- Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Přídavná jména 1 VY_32_INOVACE_CJ5_5_12 Základní škola Moravany,okres Brno-venkov, příspěvková organizace ANOTACE Šablona:

Více

Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více

Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2970 Identifikátor materiálu Název klíčové aktivity Vzdělávací oblast Vzdělávací předmět / obor Tematický

Více

DROGOVÁ ZÁVISLOST pracovní list

DROGOVÁ ZÁVISLOST pracovní list DROGOVÁ ZÁVISLOST pracovní list Anotace Tento pracovní list s názvem Drogová závislost se zabývá tématem vzniku a rozvoje závislosti a předloţením volby, zda brát drogy či ne. Ţákům je předloţen příběh

Více

Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více

Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2970 Identifikátor materiálu Název klíčové aktivity Vzdělávací oblast Vzdělávací předmět / obor Tematický

Více

VY_32_INOVACE_14_20_ČJ STUPŇOVÁNÍ PŘÍDAVNÝCH JMEN

VY_32_INOVACE_14_20_ČJ STUPŇOVÁNÍ PŘÍDAVNÝCH JMEN VY_32_INOVACE_14_20_ČJ STUPŇOVÁNÍ PŘÍDAVNÝCH JMEN VY_32_INOVACE_14_20_ČJ ANOTACE Téma Popis Autor Jazyk Stupňování přídavných jmen Pracovní list žák se seznámí se stupňováním přídavných jmen, procvičí

Více

Anotace Autor Jazyk Očekávaný výstup Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu Druh interaktivity Cílová skupina

Anotace Autor Jazyk Očekávaný výstup Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu Druh interaktivity Cílová skupina Identifikátor materiálu: EU - 4-53, doplňovačky, hádanky, rčení Tématická oblast: český jazyk - literatura 1. ročníku Materiál obsahuje tři pracovní listy. Žáci rozlišují znaménka!? a doplňují ve větách,

Více

VY_32_INOVACE_ČJ_3A_2P Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Mgr. Ivana Hackerová Ročník: 3. Tematický okruh, předmět:

VY_32_INOVACE_ČJ_3A_2P Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Mgr. Ivana Hackerová Ročník: 3. Tematický okruh, předmět: Název: Škola: Autor: VY_32_INOVACE_ČJ_3A_2P Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Mgr. Ivana Hackerová Ročník: 3. Tematický okruh, předmět: Využívání informačních a komunikačních

Více

Ř Č Ě Í Ď Ď č Ě Ť š Ž Ť š Ť š č š š Ť Ů Ď Ť Ž Ž Í Ť Ž ž Ž Ž č š Ťč č č Ť č ň č š ť Ž ž ř č Ť Ž ť č Ž š č Ž š ž Ť ž č šť č šť Ž Ť š č Ť Ž Ť č Ž Ž Ť š š Ť š Ť š Ž ď ú š ž Ž č č Ž Ť š Ž Ž ž Í ž š Ž š č č

Více

Anotace Autor Jazyk Očekávaný výstup Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova

Anotace Autor Jazyk Očekávaný výstup Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Anotace Tento pracovní list s názvem Rodina může být použit samostatně či společně s prezentací Rodina, na kterou volně navazuje. Pracovní list je zaměřen na pochopení definice rodiny, jejího významu a

Více

š č š ý č č č š š č š š ý č š ú ý ť č ý č ý ú Řč š ú š č Ú ť ť ď ú č ú č ó ťý š ý š č ú č ý č ý ť š č č ý š š úč ť č ť č úč š č š úč č č úš š č š š č š č š ý ý ý č š č č ť Ý ó š ť č š ó ň š š š č š ť č

Více

http://www.ucebnice-dejepisu.ic.cz/0608-pozdni-stredovek-nastup-habsburku-v-ceskemkralovstvi.php

http://www.ucebnice-dejepisu.ic.cz/0608-pozdni-stredovek-nastup-habsburku-v-ceskemkralovstvi.php VY_32_INOVACE_02_03_VL ANOTACE Téma Anotace Život ve středověku Materiál slouží jako opakování a rozšíření k učivu Život ve 14. století Autor Mgr. Sylva Petrová Jazyk čeština Žák si procvičí probrané učivo

Více

VY_32_inovace/9_518. Autorka: Mgr. Renata Pokorná. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace. Vzdělávací obor: Anglický jazyk

VY_32_inovace/9_518. Autorka: Mgr. Renata Pokorná. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace. Vzdělávací obor: Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Anglický jazyk Tematický okruh: Slovní zásoba Téma: Opakování slovní zásoby Autorka: Mgr. Renata Pokorná Období, ve kterém byl vzdělávací

Více

Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více

Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2970 Identifikátor materiálu Název klíčové aktivity Vzdělávací oblast Vzdělávací předmět / obor Tematický

Více

íslo materiálu: VY 32 INOVACE 5/18 íslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/

íslo materiálu: VY 32 INOVACE 5/18 íslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ íslo materiálu: Název materiálu: Pracovní list Opakujeme eský jazyk íslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1486 Zpracoval: Paed.Dr. Zina Ho ková ANOTACE kola: Vypracoval: : Paed.Dr. Zina Ho ková Období vzniku

Více

Očekávaný výstup Žák čte s porozuměním literární text přiměřený věku, vytváří vlastní výtvarný doprovod. Speciální vzdělávací žádné

Očekávaný výstup Žák čte s porozuměním literární text přiměřený věku, vytváří vlastní výtvarný doprovod. Speciální vzdělávací žádné Název projektu Život jako leporelo Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/21.3763 Autor Mgr. Anna Šálková Datum 1. června 2014 Ročník 2. Vzdělávací oblast* Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor* Český

Více

1. čtvrtletní práce ve variantách A, B - plnohodnotné varianty C zredukované úkoly - pro dyslektiky

1. čtvrtletní práce ve variantách A, B - plnohodnotné varianty C zredukované úkoly - pro dyslektiky Název: VY_12_INOVACE_ČJ_4A_10A Škola: Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor: Ivana Hynková Ročník: 4. Tematický okruh, předmět: Čtenářská a informační gramotnost, český

Více

Procvičujeme podstatná jména rodu středního. PaedDr. Svobodová Jaromíra

Procvičujeme podstatná jména rodu středního. PaedDr. Svobodová Jaromíra Název DUM: Autor: Projekt: Žadatel projektu: Název kroužku: Procvičujeme podstatná jména rodu středního PaedDr. Svobodová Jaromíra Efektivní spolupráce v oblasti prevence školního neúspěchu žáků, CZ.1.07/1.1.00/46.0001

Více

Věta tázací pracovní list Jméno a příjmení:

Věta tázací pracovní list Jméno a příjmení: č. 2 název Věta tázací anotace Pracovní list je zaměřen na poznávání a určování věty tázací, dále na rozvoj čtení s porozuměním. Součástí pracovního listu je i správné řešení. očekávaný výstup ZV LMP Jazyk

Více

VY_32_INOVACE_ČJ5_01_11. Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Jaroslav Foglar

VY_32_INOVACE_ČJ5_01_11. Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Jaroslav Foglar VY_32_INOVACE_ČJ5_01_11 Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Jaroslav Foglar VY_32_INOVACE_ČJ5_01_11 Anotace -Materiál obsahuje 2 listy úvodu,7 listůprezentace, 6 pracovních listů

Více

Místo, kde žijeme. Domov - adresa

Místo, kde žijeme. Domov - adresa Šablona č. 7, sada č. 1 Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Téma Člověk a jeho svět Člověk a jeho svět Místo, kde žijeme Domov - adresa Ročník 3. Anotace Tento pracovní list slouží k tomu,

Více

ČÍSLOVKY. sedm květin. dvě hrušky

ČÍSLOVKY. sedm květin. dvě hrušky Anotace Pracovní list k procvičení a upevnění znalostí učiva číslovky. Autor Mgr. Marcela Zemanová Jazyk Čeština Očekávaný Správně určovat a poznávat číslovky. výstup Speciální vzdělávací Lehké mentální

Více

EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/21.0663

EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/21.0663 EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/21.0663 Speciální základní škola a Praktická škola Trmice Fűgnerova 22 400 04 1 Identifikátor materiálu:

Více

Sadová 530, Želešice. Mgr. Miroslava Šotová. Vy_32_INOVACE_628 Český jazyk nauka o slově CZ.1.07/1.4.00/

Sadová 530, Želešice. Mgr. Miroslava Šotová. Vy_32_INOVACE_628 Český jazyk nauka o slově CZ.1.07/1.4.00/ Název školy Mateřská škola a Základní škola, Želešice Sadová 530, 664 43 Želešice Autor Mgr. Miroslava Šotová Název Téma Číslo projektu Vy_32_INOVACE_628 Český jazyk nauka o slově CZ.1.07/1.4.00/21.1555

Více

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1 Autor

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1 Autor Škola Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1 Autor Mgr. Kateřina Zástřešková Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0394 Číslo VY_32_INOVACE_13_ČJL_1.01 Tématický celek

Více

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 e-mail: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA

Více

Významové souvislosti slov pracovní list Jméno a příjmení: koza kráva ovce lev kůň. cibule pomeranč mrkev zelí paprika

Významové souvislosti slov pracovní list Jméno a příjmení: koza kráva ovce lev kůň. cibule pomeranč mrkev zelí paprika č. 7 název Významové souvislosti slov anotace Pracovní list je zaměřen na procvičení významových souvislostí slov vyhledávání a vytváření slov nadřazených a podřazených, slov stejného, podobného a opačného

Více

Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více

Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2970 Identifikátor materiálu Název klíčové aktivity Vzdělávací oblast Vzdělávací předmět / obor Tematický

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3665 Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_246 Jméno autora: Mgr. Eva Svárovská Třída/ročník:

Více

VĚČNÉ EVANGELIUM (Legenda 1240)

VĚČNÉ EVANGELIUM (Legenda 1240) 0 Jroslv Vrchcký I. (sbor tcet) Con moto tt.ii. dgo 0 VĚČNÉ EVNGELIUM (Legend 0) JOCHIM Kdo v dí n dě l, jk tí mrč Leoš Jnáček ny? Půl hvě zd m je skryt host nd o blč ný. Moderto Zs n děl nd be ze tí str

Více

Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více

Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2970 Identifikátor materiálu Název klíčové aktivity Vzdělávací oblast Vzdělávací předmět / obor Tematický

Více

EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/21.0663

EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/21.0663 EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/21.0663 Speciální základní škola a Praktická škola Trmice Fűgnerova 22 400 04 1 Identifikátor materiálu:

Více

CZ.1.07/1.5.00/ Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

CZ.1.07/1.5.00/ Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Autor Mgr. Jana Tomkovičová Tematický celek Lexikologie Cílová skupina 2. ročník SŠ s maturitní zkouškou Anotace Materiál je možnou doplňkovou aktivitou hodin českého jazyka. Má podobu pracovního listu,

Více

EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/21.0663

EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/21.0663 EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/21.0663 Speciální základní škola a Praktická škola Trmice Fűgnerova 22 400 04 1 Identifikátor materiálu:

Více

EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/21.0663

EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/21.0663 EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/21.0663 Speciální základní škola a Praktická škola Trmice Fűgnerova 22 400 04 1 Identifikátor materiálu:

Více

Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 8/05. Název materiálu: Přírodniny a lidské výtvory. Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1486

Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 8/05. Název materiálu: Přírodniny a lidské výtvory. Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1486 Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 8/05 Název materiálu: Přírodniny a lidské výtvory Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1486 Zpracovala: Mgr. Alena Přikrylová ANOTACE Škola: Vypracovala: Mgr. Alena Přikrylová

Více

EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/21.0663

EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/21.0663 EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/21.0663 Speciální základní škola a Praktická škola Trmice Fűgnerova 22 400 04 1 Identifikátor materiálu:

Více

Á Á Ě ĺ ć É Í řč Áľ Á Á ř č ě ě ě š ř ů ä č š ě ě ĺ ě ě š ř ů č č ý ě ř ý ě ě š ř ů ě š ř ž Ú š ě š ě ř Ú š ě Š ě Č ĺ č úč ě ĺ ž ě ĺ ě řč ä š ě ě ř Úř Č Í Í Č ě ří ě č úě ď Š ě ý Ú ľĺ ě ř ř ř ř š ě ř ä

Více

Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ Projekt EU OPVK, projekt číslo:cz.1.07/1.4.00/21.3732 VY_32_INOVACE_188

Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ Projekt EU OPVK, projekt číslo:cz.1.07/1.4.00/21.3732 VY_32_INOVACE_188 Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ Projekt EU OPVK, projekt číslo:cz.1.07/1.4.00/21.3732 VY_32_INOVACE_188 Anotace: žáci se učí číst s porozuměním, pracovat s daným textem, zapojit

Více

ok s k s k s k s k s k s k s k a o j ks k s k s jk s k s k s k s k k

ok s k s k s k s k s k s k s k a o j ks k s k s jk s k s k s k s k k s 0.Je ce - st tr - ním p - se - tá, ež li - li - e - mi pr- vé - tá. 1.Kd Kris- tu v - lá "u - ři - žu", 1.ten v hře- by mě - ní - zy svů, 2.N ru - tých sud-ců p - y - ny, svů l - tář vzl Pán ne - vin

Více

VÝUKOVÝ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu

VÝUKOVÝ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu VÝUKOVÝ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu Číslo projektu Škola Šablona klíčové aktivity V/2 Sada Fyzika 6+7 CZ.1.07/1.4.00/21.1825 Základní škola s rozšířenou výukou výtvarné výchovy, Teplice, Koperníkova

Více

INFRA, s.r.o., Tyršova 241, Stařeč, tel.: , , fax: , VĚRNOSTNÍ PROGRAM

INFRA, s.r.o., Tyršova 241, Stařeč, tel.: , , fax: ,   VĚRNOSTNÍ PROGRAM vydavatelství a nakladatelství vzdělávací agentura virtuální vzdělávání INFRA, s.r.o., Tyršova 241, 675 22 Stařeč, tel.: 568 851 733, 568 850 770, fax: 568 850 771, e-mail: infra@infracz.cz VĚRNOSTNÍ PROGRAM

Více

KULTURNÍ ROSTLINY- PRACOVNÍ LIST

KULTURNÍ ROSTLINY- PRACOVNÍ LIST KULTURNÍ ROSTLINY- PRACOVNÍ LIST Anotace Autor Jazyk Očekávaný výstup Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu Druh interaktivity Cílová skupina Stupeň a typ vzdělávání Typická

Více

PLETIVA, TKÁNĚ pracovní list. Jméno: 1. Na linku napiš, co k čemu patří. TKÁŇ

PLETIVA, TKÁNĚ pracovní list. Jméno: 1. Na linku napiš, co k čemu patří. TKÁŇ č. 5 název Pletiva, tkáně anotace V pracovních listech ţáci získávají základní vědomosti o pletivech a tkáních. Testovou i zábavnou formou si procvičují získané znalosti na dané téma. Součástí pracovního

Více

Š Ž Ř ň Š č č ř ř ů ř Ž ě ě č ý úř ň Ž ř ř š ý úř č č š ě č š ě ě ě ý ů ě č ř ě ě š ř ů č ř ě ě š ř ů ř č ř ě ě š ř ů ě č Ž ě ě č č Ž ě č č Ž č Ž š ř ř ů ž ý ý ě ý Úř ň Ž ř ý Úř ř š ý úř č č Š ě č š ě

Více

EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/

EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/ EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/21.0663 Speciální základní škola a Praktická škola Trmice Fűgnerova 22 400 04 1 Identifikátor materiálu:

Více

1) Spoj barevně příslovce se správnou otázkou. 2) Vytvoř z následujících přídavných jmen příslovce a naopak

1) Spoj barevně příslovce se správnou otázkou. 2) Vytvoř z následujících přídavných jmen příslovce a naopak EU 4 24 Slovní druhy neohebné 1) Spoj barevně příslovce se správnou otázkou daleko brzy vesele zítra tam KDY? Kde? JAK? modře tady hned včera smutně 2) Vytvoř z následujících přídavných jmen příslovce

Více

EU - PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/21.0663

EU - PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/21.0663 EU - PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/21.0663 Speciální základní škola a Praktická škola Trmice Fűgnerova 22 400 04 1 Identifikátor materiálu:

Více

PŘÍPRAVA. Poslední úkol z Čj nenecháme dělat děti s dyslektickými obtížemi.

PŘÍPRAVA. Poslední úkol z Čj nenecháme dělat děti s dyslektickými obtížemi. PŘÍPRAVA NA HODINU Třída: třetí Cíl hodiny: kooperace, procvičení učiva z Čj, M, Prv, Hv, utužení třídního kolektivu Pomůcky: PC, prezentace třídních fotek, připravené pracovní listy v očíslovaných deskách

Více

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Celkem žáků -8 *Dívky 6 *Chlapci -2 *Seznam : Jana, Radek, Reneta, Nikola, Květa, Emil, Petra, Kristina *Paní učitelka Anna * * * *Renata je dobrá kámoška. *Má ráda pracovní

Více

ŠÍ Ů ČÍ č Ť č č č ň Í Í č č ň ň č Ť ň ť č Í č Ť č č Ť Í Í č ť Ť č č Ťč č Ě Ťč Ť ň č Ť ť Ť Ť Ť č Ť Ť č Ť Ť Ť č č Ť č č Ú č Ť Ď Ť ť č ň Ť Ť Í č č Ť Ď č č č č č ň Ť ň č Ť č Ť č Ý Ť ť ň č č č č č č ť Ť Ý č

Více

EU - PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/21.0663

EU - PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/21.0663 EU - PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/21.0663 Speciální základní škola a Praktická škola Trmice Fűgnerova 22 400 04 1 Identifikátor materiálu:

Více

Anotace Autor Jazyk Očekávaný výstup Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova

Anotace Autor Jazyk Očekávaný výstup Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Anotace Kompletně zpracovaná vědomostní hra k procvičení znalostí o neživé přírodě zábavnou formou. Procvičuje znalosti z prezentací a pracovních listů s názvy Světlo, Teplo, Voda, Vzduch, Půda a Minerální

Více