Návod na použití kamerového kompletu pro stáje + připojení pro auto přívěs.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Návod na použití kamerového kompletu pro stáje + připojení pro auto přívěs."

Transkript

1 Návod na použití kamerového kompletu pro stáje + připojení pro auto přívěs. obj. č: 3271 Úvod: Chtěli bychom Vám poděkovat, že jste se rozhodli zakoupit naší sadu stájové a závěsné kamery. Tato kamera je praktická k pozorování zvířat při porodu nebo například k monitorování Vašich stájí. Tento produkt pracuje na frekvenci 2,4 GHz a má standardní rozsah do 100m ve volném prostoru. S pomocí směrové antény se může rozsah za jasného dne zvýšit až na 1200m, bez zvyšování vysílacího výkonu kamery. AVLink a LCD monitor jsou kompatibilní s ostatními zařízeními v pásmu 2,4 GHz. Vezměte prosím na vědomí, že používáme otevřené frekvence, a proto není signál šifrovaný. To znamená, že signál může být od jiného zařízení využívajícího v dosahu shodnou frekvenci rušen, nebo se může prolínat do monitoru kamery. To znamená, že signál může být detekován jiným zařízením využívajícího stejnou frekvenci 2,4GHz, pokud je v jejím dosahu. Výrobek má CE a FCC certifikace, tj. splňuje všechny zákonné požadavky a požadavky na použití v rámci EU a USA. Pro více informací viz prohlášení o shodě. Před instalací si pozorně přečtěte následující instrukce: Zkontrolujte kabely a připojení k zařízení. Poškozený napájecí kabel může způsobit škody. Na tento typ poškození se nevztahuje záruka. LCD monitor není vodotěsný- je vhodný pouze do vnitřních prostor. Nikdy neotvírejte kryt přístroje - rozbité zařízení předejte prosím svému prodejci. Nesledujte video během jízdy dodržujte vnitrostátní právní předpisy. K čištění nepoužívejte agresivní chemikálie. Nepoužívejte přístroj na nevhodných, či zakázaných místech jako jsou nemocnice, letadlo a další. Respektujte práva jiných lidí (právo na soukromí atd.) Uchovávejte obalový materiál mimo dosah dětí, hrozí nebezpečí udušení. Nezakrývejte kryt napájení a nepokládejte na něj materiály citlivé na teplo Neumisťujte kameru blízko antén. Signály se nepřekrývají a dosažitelnost je z různých úhlů. Nepoužívejte více kamer ve stejném pásmu. Ty by se totiž vzájemně ovlivňovali.

2 Nepřebíráme žádnou zodpovědnost za zneužití nebo nesprávné použití výrobku. Prosím vždy postupujte podle pokynů v této příručce. Komponenty stájové kamery a jejich nastavení. Sada obsahuje následující hlavní komponenty 1x Bezdrátová kamera s funkcí čtyř kanálů (položka č. 1087) 2x Anténa (10dBi), (položka č.1072) 1x AVLink (položka č ) 1x Bezdrátový 2,5 palcový LCD monitor, funkce čtyř kanálů (položka č ) 1x Kabel od antény (25m) pro montáž kamery a vysílací antény (položka č. 1073) 1x Kabel od antény (5 m) pro instalaci mezi AVLink a přijímací anténou (položka č ) Navíc tento set také obsahuje: 1x 12V napájení pro kamery 1x Napájecí kabel pro kameru, konektor s volným černým a červeným koncem 2x 5V napájení pro LCD monitor a AVLink 1x 10 m prodlužovací kabel pro kameru 1x LCD Monitor s přísavkou 1x Nabíječka do auta pro LCD monitor (5V DC s výstupem do zapalovače) 1x Další montážní základnu pro snadnou výměnu kamery mezi stájí a přívěsem 2x Nabíjecí baterie pro LCD monitor 1x Sluchátka k LCD-Monitoru 1x Černý vysílač pro kameru. 1x Černá byt-vysílací anténa pro AVLink (5 dbi) 1x Video kabel pro připojení LCD monitoru k televizoru (Žlutý) 1x AV kabel pro připojení k televizoru AVLink (žlutý /červený) 4 x Smršťovací hadičky na ochranu připojení anténního kabelu před vlivy počasí 1x Návod k použití 2x Montážní sady pro anténu a kameru

3 kryt Objektiv Anténa (2dBi) Konzola TV-Video výstup LCD- displej +/- Hlasitost ON/OFF přepínač IR - LED Den/noc senzor Kabel (5V) Kanálový přepínač zobrazení kanálu Kanálový přepínač Montážní noha Reproduktor Bezdrátová CCD kamera (položka č. 1087) Bezdrátová 2,5 "monitor (položka č ) Vysílací kanál spínače Vysílací anténa (5 dbi) Zobrazení přenosu kanálu Napájení (5V) anténa (Pro 1072 kabel), (10dBi) kanálový přepínač smyčka přepínače/manuální A / V výstup (pro TV) Zobrazení kanálu Bezdrátový AVLink do vnitřních prostor (položka č )

4 Přepínač kanálů Přepínání kanálů na AVLinku se provádí mezi kanály 4 a 3. Jako výchozí přijímací kanál je přednastavený kanál 4, stisknutím kanálového přepínače se změní na kanál 3. Opětovným stiskem ho přepnete zpět na kanál 4. Tento přepínač je ovládán manuálně. Přijímá-li AVLink signál, odešle jej - přes plochou anténu na kanál 1 nebo 2. Standardním kanálem je kanál 1, zapnete ho na pravé straně ovládání, výměnou za kanál 2. Možná změna v přenosovém kanálu je užitečná například, pokud jste doma a kanál 1 bude rušen, budete se moct těmto rušivým vlivům vyhnout. Rušení se také zobrazuje na odpovídajících LED indikátorech pro vysílání a příjem kanálů, jsou zobrazeny na předním krytu. Manuální přepínač: Tento přepínač je umístěn na pravé straně AVLinku. "M" označuje manuální pozici a "L" znamená smyčka okruhu. Je-li přepínač změněn do polohy smyčky, AVLink automaticky přepne každých 5 sekund na kanál 3 a 4. V manuální pozici se příjem kanálu automaticky nemění, proto by měl být monitor, pro správné zobrazení obrazu nastaven vždy na stejnou frekvenci kanálu. Příklad použití režimu smyčky: Pokud používáte dvě kamery na kanálu 3 a 4, zvolte režim smyčky (L). Tímto způsobem, AVLink obdrží obrazy z kamer na kanálu 3 a 4, (v 5-ti sekundové pauze). Snímky z kanálu 1 a 2 se převádí na LCD monitor. Budete automaticky dostávat dohled na obrazy z obou kamer bez nutnosti měnit kanál ručně. Zároveň se vám bude na LCD monitoru zobrazovat, který kanál, čili kterou kameru zrovna zobrazuje. A/V připojení k televizoru: Obraz je možno sledovat na televizoru díky AV kabelu(žlutá/červená), kterým se připojíte přímo k televizoru. Příjem TV nemá vliv na přenos video signálu.

5 Použití antén: 1. Kamerová anténa: Při instalaci kamery musí být anténa připojená ke kameře, a to i při nastavování úhlu kamery a i pří jiných úpravách. Anténa vysílá pod úhlem Vysílací anténa: K vysílací anténě (10dBi) se dodává 25m dlouhý kabel. Pamatujte, že nejsilnější signál vydává anténa ve směru, v kterém je nasměrována Přijímací anténa: Přijímací anténa (10dBi) je na straně přijímače, tudíž je součástí AVLinku. AVLink je umístěn doma, kde je anténa připojena kabelem dlouhým 5m. 4. Černá byt- vysílací antény pro AVLink (5dBi): Černá vysílací anténa se připojuje na AVLink. Anténa zajišťuje, že uvnitř v domě dostanete dobrý, kvalitní obraz. Kabely: Kabel k anténě (25m) pro montáž kamery a 1072 přenosové antény.č1073) Kabel k anténě (5m) pro instalaci mezi AVLinkem a 1072 přijímačem antény. Jak funguje stájová kamera: Nejprve zkontrolujte baterii, zda je v LCD monitoru správně umístěná. Poté se ujistěte, že je baterie nabitá. Jestli-že není, LCD monitor dáte nabíjet. Při nabíjení baterie se rozsvítí červené světlo. Po zhasnutí červeného světla (cca po 2 h) je baterie plně nabitá. Baterie bude provozuschopná po dobu asi 2 hodin. Toto je nezbytné ke správnému testu Monitoru a kamery.

6 1. Záznam z kamery se přenáší audio/video signálem přes kabel k anténě. 2. Tato anténa přenáší signál bezdrátově (2,4 GHz) na vzdálenost až 1200 metrů k přijímací anténě. 3. Od přijímací antény se audio/video signál přenese po kabelu do AVLinku. 4. AVLink přenáší signál již bezdrátově na LCD monitor a to až do vzdálenosti 100m bez stěn a jiných překážek. Ty mohou snížit dosah až o 50%. Překážky z kovu či betonu značně ovlivňují dosah AVLink může být použit až pro 2 kamery. Nejlepší kvalitu obrazu získáte, nejsou-li mezi vysílací a přijímací anténou žádné objekty, místnosti a jiné předměty. Antény nastavené proti sobě a bez překážek mají dosah až 1200m s jasným obrazem na monitoru. Je důležité, aby obě antény byli v otevřeném prostoru (mimo zdi) a vyhnuli se řadě překážek, jako jsou stěny, stromy atd., jejichž příčinou je pokles kvality přenosu signálu. Antény musí být vzájemně dobře sladěny, aby nedocházelo k přijímání cizích signálů. Za pomoci 25 metrového kabelu, můžete kamery umístit až do 25 metrové vzdálenosti od vysílací antény. Kamera- přehled ve stáji: S kamerou se dodává kabel spojující kameru a anténu v délce 25m a prodlužovací kabel do sítě 10m. Pro kameru vyberte vhodné místo tak, abyste dokonale viděli vše v zorném poli kamery. K tomu si můžete udělat jednoduchý test: Ke kameře připojte malou černou anténu a kameru připojte na nabíječku, kterou připojíte do sítě (230/12V). Vyberte správný kanál na LCD monitoru a zkontrolujte obraz. Anténa: umístění ve stáji 90 Budete-li mít antény mimo překážky a dobře sladěné, 90 Dosáhnete maximálního bezdrátového rozsahu přenosu. Odšroubujte malou černou anténu od kamery a na její místo našroubujte Kabel k anténě (25m). Vzhledem k tomu že anténa se umisťuje mimo vnitřní Prostory, vyvrtáme na vhodném místě díru, kudy povedeme kabel ven k anténě. Kabel nesmíte ohnout víc než o 90. Dále se ujistěte, že vodiče nejsou poškozeny. Anténu připojte na místo s nejlepším výhledem směřovaným k protější přijímací anténě (dům) a dočasně jí upevněte pomocí šroubů. Navlékněte smršťovací hadičku na kabel a zanechte je tam na poslední krok instalace. Nezahřívejte je před koncem instalace, nyní jen připojte kabel k anténě.

7 Namontujte anténu tak, jak je znázorněno na obrázku. Anténa by měla směřovat k druhé přijímací anténě a její prvky by měli směřovat horizontálně k zemi. Ujistěte se, že v rozmezí jednoho metru od antény se nenachází žádný kovový předmět, který by mohl narušovat signál. Úprava signálu: Doporučení- Požádejte druhou osobu o výpomoc při ladění signálu. Jeden bude kontrolovat obraz a druhý směrovat antény. Připojte kameru pomocí 12v napájecího adaptéru do zásuvky a vezměte LCD monitor. Vyberte místo, kde chcete nastavit přijímací anténu. Kvalita obrazu by měla být přijatelná, ale může být mírně nestabilní, protože LCD monitor je méně citlivý, než anténa. Důležité: V této fázi je důležité, abyste pečlivě zkontrolovali všechny kroky, je-li kvalita obrazu přijatelná. Pečlivě zkontrolujte připojení kabelů a umístění antény. Dále zkontrolujte spuštěním LCD monitoru ve směru antény, zda signál není rušen nějakou překážkou. Nastavení přijímací antény: Přijímací anténu nainstalujte na vhodné místo, počítejte, že máte 5m kabelu k připojení s AVLinku, který je uvnitř domu. Je důležité, aby obě antény byly směrem k zemi v horizontální poloze. Dále by neměli být mezi anténami žádné překážky z důvodu zajištění optimálního přenosu signálu. V okruhu jednoho metru od antény nesmí být žádný jiný objekt jako ocelové trubky atd. To vše má vliv na kvalitu přenosu signálu. Navlečte smršťovací hadičku na kabel a nechejte jí tak na poslední krok montáže. Připojte kabel (5m) k anténě a druhý konec kabelu zaveďte od antény do interiéru, kde chcete umístit AVLink. Místo pro AVLink by mělo být co nejdál od objektů jako jsou el. spotřebiče.

8 Zařízení AVLink: AVLink zesiluje signál z přijímací antény na LCD monitor v domě. AVLink musí být v dosahu 5m kabelu vedoucího od přijímací antény, abyste jej mohli zapojit. Přijímací kabel přijde zapojit do místa označeného jako RECEIVER (přijímač). Černý plochý vysílač se zapojí na místo označeného jako TRANSMITTER (vysílač). Zapojte AVLink do sítě (230V) pomocí adaptéru (5V). Adaptér se zapojuje do místa označeného jako DC5V Tento vysílač posiluje signál v rozmezí m v závislosti na tloušťce a počtu stěn. AVLink nyní může podporovat příjem signálu až ze dvou kamer na kanál 3 a 4 a přenést jej jako videosignál do vašeho domova na kanálu 1. Výchozím přijímacím kanálem je kanál 4. Přepínačem umístěným na středu AVLinku lze přepnout na kanál 3 a opětovným stisknutím zas na kanál 4. Výchozím přenosovým kanálem je č. 1. Pokud na tomto kanále dochází k rušení, přepněte jej na AVLinku na kanál 2 pomocí tlačítka umístěného z boku na pravé straně (zrovna tak musíte přepnout na kanál 2 i na LCD monitoru). AVLink smyčka slouží k automatickému přepínání po 5 sekundách mezi přijímacími kanály 3 a 4. Obraz je přitom stále zobrazován na přenosovém kanále č. 1 AVLink má uplatnění pouze v domě. Pokud půjdete s LCD monitorem mimo dům, či objekt kde je AVLink umístěn, obraz bude oslabený, neboť váš signál se stále zobrazuje přes AVLink a ne přímo z antén, či z kamer. Upevnění antény a smršťovací hadičky: Po přezkoumání a zjištění správné funkce, upevníme anténu zbylými šrouby. Smršťovací hadičky se nahřejí a utěsní se kolem spojů. Nastavení kamery do přívěsu: Obrázek zobrazuje použití kamery a LCD monitoru.

9 Použité části v přívěsu: Kamera s prutovou anténou LCD monitor 1x LCD držák s přísavkou 1x nabíječka do auta pro LCD monitor (zapalovač, 5V DC výstup) 1x doplňková montážní základna pro snadnou výměnu kamery mezi přívěsem a maštalí. 1x napájecí kabel pro kameru (holé konektory černá/červená) Instalace kamery v přívěsu: 1. ujistěte se, že dodávka el. energie do přívěsu je přerušena 2. Vyberte v přívěsu vhodné, místo odkud budete mít dobrý výhled na zvířata a kamera při tom bude v bezpečné vzdálenosti. 3. Vyberte napájení z přívěsu, (obvykle na světlo) a pak připojte napájecí kabel. K tomu slouží napájecí kabel pro kameru (holé konektory černá/červená). Důležité: Pokud si nejste jisti správným připojením, obraťte se prosím na odborníka! 4. připojte přívěs k autu a pusťte do něj proud. 5. Po zapojení přívěsu s kamerou se podívejte na nabitý LCD monitor v autě, máte-li čistý obraz. 6. Požádejte druhou osobu o pomoc při nastavování správné pozice kamery. 7. Poté narovnejte kameru a pohyblivé části držáku řádně dotáhněte. 8. Připevněte držák LCD monitoru do auta a zvolte správný kanál pro příjem obrazu. Poradce při potížích: Přístroj Problém Řešení LCD-Monitor Kamera - spojena prutovou anténou nefunguje Vyměnit/nabít baterie. Zapnout hlavní vypínač. Zkontrolovat konektor pro nabíjení (musí mit výstup 5 Voltů). přísun proudu ale není obraz Zvolit správný kanál. Zkontrolovat kameru. Zkontrolujte napájecí kabel (musí mít výstup 15 nefunguje Voltů). přísun proudu ale není obraz na LCD-Monitoru Zvolte správný kanál na LCD. Zkontrolujte spojení antény. Snižte vzdálenost mezi kamerou a LCD. Najděte jiný kanál na kameře. Kamera - spojena anténou neostrý obraz žádný nebo černobílý obraz neostrý obraz Změňte kanál kamery nebo najděte zdroj rušení (např. WLAN) a změňte frekvenci. Zkontrolujte spojení AVLink a K1, pokud by byla na LCD nastavena K1. Můžou ho způsobovat překážky mezi anténami (odstranit je-li to možné nebo změnit pozici antény) Může to souviset i se změnou frekvence, zkontrolujte připojení na AVLink (nap. zdroj, anténa a kabel). Nastavení kanálů na kameře:

10 Měnit kanál je možné přímo na kameře. Kamera by měla být již nastavena na kanál 3, nebo musí být nastavena na kanál Vytáhněte ochranný horní kryt kamery tahem dopředu 2. Sejměte objektiv otáčením proti směru hodinových ručiček 3. Nastavte přepínač na: Důležité: Kanál MHz Kanál MHz Kanál MHz Tento AVLink může od kamer přijmout pouze kanál 3 a 4. Kamery které mohou posílat signál kanálem 1 a 2 AVLink nepřijme. Kanál MHz Zařízení, která mohou sledovat současně 4 kanály tedy i kanály 1 a 2, jsou například LCD monitor nebo USB přijímače. Kamery tedy nesmí být připojeny na AVLink, ale musí mít své vlastní prutové antény a být v dosahu LCD monitoru. Záruční list: Na základě našich podmínek můžeme na tento přístroj poskytnout záruku na 2 roky, aby se odstranili škody způsobené vadným materiálem, či výrobní vady. Záruční doba přichází v platnost v den data nákupu. Záruka se nevztahuje na: 1. škody vzniklé v důsledku opotřebení (opotřebení dílů, posuvné díly), přetížení a nesprávnou funkcí 2. Škody způsobené vyšší mocí nebo dopravou 3. Poškození gumových dílů (př. při připojování kabelů). Záruční opravy provádí pouze autorizovaný servis! Výrobce si vyhrazuje právo odmítnout záruční reklamace. Při reklamaci musí být zařízení na riziko vlastníka demontováno a odesláno prodejci společně s původní fakturou, záručním listem a s popisem závady. Náklady vzniklé neoprávněnou stížností, hradí vlastník. Likvidace: Po uplynutí životnosti, nebo v okamžiku, kdy další opravy jsou neekonomické, likvidují se jeho části po celkové demontáži s ohledem na dodržení předpisů pro ochranu životního prostředí. Kovové části se roztřídí podle druhů kovů a nabídnou se k odprodeji organizaci zabývající se sběrem druhotných surovin. Části z umělých hmot a ostatních materiálů, které nepodléhají přirozenému rozkladu, se roztřídí a odevzdají organizaci zabývající se sběrem těchto materiálů. Technické údaje: Bezdrátová kamera (položka č. 1087) Vysílací frekvence: ISM ~ MHz

11 Vysílací výkon: 10mW/CE Kanály: 2414MHz (K1), 2432MHz (K2); 2450MHz (K3), 2468MHz (K4) Vysílací anténa: 50 ohmů SMA snímač: CCD Rozlišení PAL: 512x582 Horizontální rozlišení: 420 TV řádků Úhel PAL: 90 Min. osvětlení: 0 lux Napájení: +12 V DC Spotřeba: 120mA (IR OFF) (na IR) a 270 ma Provozní teplota: -20 až +50 stupňů (Celsia) Rozměry v mm: průměr 62 x 130 Hmotnost: 395 g Bezdrátový 2,5 "LCD monitor. (položka č ) LCD TFT Velikost displeje: 2,5 " rozlišení: 480x234 Kontrast: 150:1 Kanály: 2414MHz (K1), 2432MHz (K2); 2450MHz (K3), 2468MHz (K4) Citlivost přijímače: <-85dBm Video výstup: 1V 75 ohmů Audio výstup: 1V 600 ohm Napájecí napětí: +5 V DC Spotřeba: 700 ma Provozní teplota: ± 0 ~ +45 ( C) Rozměry v mm: (Š) 80x130x38 mm Hmotnost: 250g AVLink. (položka č ) Vysílací frekvence: ISM ~ MHz Vysílací výkon: 10mW / C Kanály: 2414MHz (K1), 2432MHz (K2) 2450MHz (K3), 2468MHz (K4) Vysílací anténa: 50 ohmů SMA Citlivost přijímače: <-85dBm Video výstup: 1V 75 ohm Audio výstup: 3 V 600 ohm Napájecí napětí: +5 V DC Spotřeba: 180 ma Provozní teplota: -10 až +50 stupňů (Celsia) Rozměry: 68x156x16 mm Hmotnost: 240 g Adresa: KAMÍR a Co spol. s r.o. Ferd. Pakosty , Pacov mob: ,

Návod na použití kamerového systému do přívěsu

Návod na použití kamerového systému do přívěsu Návod na použití kamerového systému do přívěsu Obj. č: 33275 Úvod: Tento produkt pracuje v pásmu o rozsahu ISM-2,4GHz a proto může být legálně používán po celém světě bez povolení nebo schválení. Jsme

Více

Návod na použití kamerového kompletu pro auto přívěsy se 7 monitorem.

Návod na použití kamerového kompletu pro auto přívěsy se 7 monitorem. Návod na použití kamerového kompletu pro auto přívěsy se 7 monitorem. obj. č: 3270 Úvod Chtěli bychom Vám poděkovat, že jste se rozhodli zakoupit naší sadu kamery do přívěsu a přejeme Vám hodně zábavy

Více

Uživatelský Návod 2,4GHz Barevná Bezdrátová Kamera Se zabudovanou Li-baterii a Nočním viděním Model:840J/841J/842J

Uživatelský Návod 2,4GHz Barevná Bezdrátová Kamera Se zabudovanou Li-baterii a Nočním viděním Model:840J/841J/842J Uživatelský Návod Se zabudovanou Li-baterii a Nočním viděním Model:840J/841J/842J Před instalací a používáním tohoto přístroje si přečtěte tento návod velmi důkladně a pozorně. Návod si ponechejte pro

Více

Návod na použití kamerového kompletu pro autopřívěsy s přenosným monitorem 2,5"

Návod na použití kamerového kompletu pro autopřívěsy s přenosným monitorem 2,5 Návod na použití kamerového kompletu pro autopřívěsy s přenosným monitorem 2,5" obj. č: 3273 Úvod: Tento produkt pracuje v pásmu o rozsahu ISM-2,4GHz a proto může být legálně používán po celém světě bez

Více

Návod na použití závěsné váhy digitální do 300 kg, dělení 100 g

Návod na použití závěsné váhy digitální do 300 kg, dělení 100 g Návod na použití závěsné váhy digitální do 300 kg, dělení 100 g Obj. č: 3058 Informace o produktu Digitální váha je moderní přístroj, vybaven spolehlivým hardwarem a výkonným softwarem. Využití tohoto

Více

PŘENOSNÁ BEZDRÁTOVÁ VIDEO MONITOROVACÍ SADA

PŘENOSNÁ BEZDRÁTOVÁ VIDEO MONITOROVACÍ SADA SCAMSETW1 PŘENOSNÁ BEZDRÁTOVÁ VIDEO MONITOROVACÍ SADA PROVOZNÍ MANUÁL SCAMSETW1 2 PEREL SCAMSETW1 PŘENOSNÁ BEZDRÁTOVÁ VIDEO MONITOROVACÍ SADA 1. Úvod Pro všechny obyvatele Evropské Unie Důležité informace

Více

Vlastnosti. Varování. Nastavení kanálů a digitálních kódů

Vlastnosti. Varování. Nastavení kanálů a digitálních kódů Děkujeme Vám, že jste si zakoupili naši dětskou chůvičku VBC-23. Vámi koupený přístroj byl vyroben a otestován za nejpřísnějších kontrol kvality, abychom vy i my měli jistotu, že každý kus opouští továrnu

Více

6 Technická specifikace

6 Technická specifikace 5.3.4 Funkce otevírání Stiskem tlačítka ODEMČENÍ můžete kdykoli otevřít dveře pomocí připojeného elektrického zámku. 5.3.5 Doladění monitoru: Pomocí příslušných tlačítek na boku vnitřní jednotky můžete

Více

Bezdrátová chůvička s 2,4'' dotekovým displejem. Uživatelská příručka 87250

Bezdrátová chůvička s 2,4'' dotekovým displejem. Uživatelská příručka 87250 Bezdrátová chůvička s 2,4'' dotekovým displejem Uživatelská příručka 87250 Parametry a stručný návod Přehled výrobku Kamera Obr. 1 Rodičovská jednotka Obr. 2 i Instalace 1 Instalace kamery 1.1 Napájení

Více

AHD-CI30K-xxx / AHD-VI50K-xxx

AHD-CI30K-xxx / AHD-VI50K-xxx VENKOVNÍ AHD IR KAMERA AHD-CI30K-xxx / AHD-VI50K-xxx PŘÍRUČKA PRO INSTALACI A PROVOZ PŘED ZAPOJENÍM PŘÍSTROJE SI, PROSÍM, NEJPRVE PEČLIVĚ PŘEČTĚTE TUTO PŘÍRUČKU Bezpečnostní upozornění Dodržte předepsané

Více

Sluchátkový přijímač. Vysílací základna

Sluchátkový přijímač. Vysílací základna Sluchátkový přijímač 1. Sluchátka levé/pravé 2. Ovládání hlasitosti 3. Indikace napájení 4. Tlačítko mikrofonu 5. Spínač zapnuto/vypnuto 6. Mikrofon 7. Vyvážení úrovně zvuku ve sluchátkách 8. Baterie Vysílací

Více

NÁVOD K OBSLUZE BEZDRÁTOVÁ STEREOFONNÍ SLUCHÁTKA KHF 558

NÁVOD K OBSLUZE BEZDRÁTOVÁ STEREOFONNÍ SLUCHÁTKA KHF 558 NÁVOD K OBSLUZE BEZDRÁTOVÁ STEREOFONNÍ SLUCHÁTKA KHF 558 Ovládací panel 1 Náhlavník 2 Sluchátka 3 Vypínač ON/OFF (zapnuto/vypnuto) 4 Volič kanálů 5 Ovládání hlasitosti 6 Dioda přijímače 7 Prostor pro baterie

Více

Vytáhněte LCD monitor opatrně z krabice a přesvědčte se, že je obsah dodávky kompletní

Vytáhněte LCD monitor opatrně z krabice a přesvědčte se, že je obsah dodávky kompletní LCD MONITOR EC2204 OBSAH Bezpečnostní pokyny 1 1. Základní charakteristika 3 2. Vybalení 3 2. Montáž 3 3. Nastavení monitoru 4 4. Specifikace LCD monitoru 12 5. Řešení problémů 13 6. Dodatek 4 Bezpečnostní

Více

Xcam2 pir 2.4 GHz Kamera s pohybovým detektorem a VCR Commander

Xcam2 pir 2.4 GHz Kamera s pohybovým detektorem a VCR Commander 1 Xcam2 pir 2.4 GHz Kamera s pohybovým detektorem a VCR Commander Obj. č.: 75 36 06 Obsah: Xcam 2 PIR... 2 1. Záruka... 2 Podmínky použití... 2 Bezpečnost... 2 Omezení záruky... 2 2. Audio / video přenos...

Více

UPOZORNĚNÍ! CE PROHLÁŠENÍ O SHODĚ MONITOROVACÍ CCTV SYSTÉM S SD KARTOU, www.global-export-import.hu

UPOZORNĚNÍ! CE PROHLÁŠENÍ O SHODĚ MONITOROVACÍ CCTV SYSTÉM S SD KARTOU, www.global-export-import.hu CE PROHLÁŠENÍ O SHODĚ My, GLOBAL EXPORT-IMPORT KFT (název maďarského výrobce, zástupce nebo importéra) 1151 BUDAPEST. SZÉKELY ELEK U. 11. Registr.č. 01-09-664413) (sídlo a číslo registrace / podnikatelského

Více

Bezdrátový sluchátkový stereo systém

Bezdrátový sluchátkový stereo systém 4-529-909-11(1) Bezdrátový sluchátkový stereo systém Návod k obsluze 2014 Sony Corporation MDR-RF811RK Česky Bezdrátový sluchátkový stereo systém VAROVÁNÍ Abyste předešli nebezpečí vzniku požáru nebo úrazu

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 35 02 87

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 35 02 87 NÁVOD K OBSLUZE Verze 05/01 Obj. č.: 35 02 87 Potřebujete připojit k televizoru 6 různých zařízení audio-video? Máte například satelitní přijímač, DVD-přehrávač, videokameru, videorekordér, hrací konzolu

Více

Bezdrátová stereofonní sluchátka

Bezdrátová stereofonní sluchátka 2-684-424-11(1) Bezdrátová stereofonní sluchátka Návod k obsluze MDR-RF800RK 2007 Sony Corporation 2-698-420-01(1) Krytka antény Poznámka Při zvedání nedržte vysílač za anténu. Krytka antény se může uvolnit.

Více

Bezdrátová sada aktivních reproduktorů FMS 8480. Obj. č.: 33 02 01

Bezdrátová sada aktivních reproduktorů FMS 8480. Obj. č.: 33 02 01 NÁVOD K OBSLUZE Verze 06/01 Bezdrátová sada aktivních reproduktorů FMS 8480 Obj. č.: 33 02 01 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže

Více

Uživatelský manuál. PIR čidlo s kamerou. OXE PirCam

Uživatelský manuál. PIR čidlo s kamerou. OXE PirCam Uživatelský manuál PIR čidlo s kamerou OXE PirCam Děkujeme Vám za zakoupení našeho produktu. Pro správné užívání a funkčnost čtěte prosím následující manuál. Vítejte! Děkujeme, že jste si vybrali OXE PirCam.

Více

Uživatelský Manuál. Domovní videozvonek s 7" TFT kamerou 29ZVC02

Uživatelský Manuál. Domovní videozvonek s 7 TFT kamerou 29ZVC02 Video door phone Tento návod je vlastnictvím společnosti SAPRO s.r.o. Konská 455, Třinec 739 61, Czech Republic Stažením a/nebo používáním se nestáváte vlastníkem Návodu. Společnost SAPRO s.r.o. si pone-chává

Více

Digitální kamerový systém s bezdrátovým přenosem obrazu umožňující zobrazení zorného pole 360

Digitální kamerový systém s bezdrátovým přenosem obrazu umožňující zobrazení zorného pole 360 cw1-set35 Digitální kamerový systém s bezdrátovým přenosem obrazu umožňující zobrazení zorného pole 360 Uživatelská příručka Obsah Úvodní informace...2 Modely systému a rozšíření...2 Funkce tlačítek a

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 35 02 88

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 35 02 88 NÁVOD K OBSLUZE Verze 05/01 Obj. č.: 35 02 88 Máte například hrací konzolu, DVD-přehrávač, videorekordér nebo satelitní přijímač a chtěli byste všechny tyto přístroje připojit k jednomu televiznímu přijímači

Více

Než začnete používat tento výrobek, přečtěte si prosím pozorně tento návod a uschovejte jej pro budoucí potřebu,

Než začnete používat tento výrobek, přečtěte si prosím pozorně tento návod a uschovejte jej pro budoucí potřebu, Návod k použití 1 2 3 OBSAH Úvod Certifikace výrobku Přehled produktu Vlastnosti Nastavení výrobku Obsah balení a příslušenství Obsah balení Volitelné příslušenství Popis funkcí 1. Začínáme 2. Změna režimu

Více

Instalační manuál k barevné dveřní kamerové jednotce EMOS H1122

Instalační manuál k barevné dveřní kamerové jednotce EMOS H1122 2 Obsah dodávky Po otevření krabice se doporučuje zkontrolovat její obsah dle následujícího seznamu: 1x 1x 2x 1x hlavní kamerová jednotka montážní krabička šroub k uchycení do montážní krabice imbusový

Více

BLAUPUNKT CRP8BK / CRP8WH. Návod k použití. Radiobudík s projektorem a USB nabíjením. Důležité informace

BLAUPUNKT CRP8BK / CRP8WH. Návod k použití. Radiobudík s projektorem a USB nabíjením. Důležité informace BLAUPUNKT CRP8BK / CRP8WH Návod k použití Radiobudík s projektorem a USB nabíjením Důležité informace Uschovejte tento návod a bezpečnostní informace pro jejich použití v budoucnu. Nedovolte, aby na přístroj

Více

BEZDRÁTOVÝ TERMOSTAT SARV105

BEZDRÁTOVÝ TERMOSTAT SARV105 affiliates reserve the right to make improvements or changes to this document and the products and services described at any time, without notice or obligation. Hereby, Emos spol. s r. o., declares that

Více

Obsah. O této příručce... 3 Prohlášení o OEEZ... 3 Prohlášení o CE certifikaci... 3 Poznámky k instalaci... 3 Varování... 4

Obsah. O této příručce... 3 Prohlášení o OEEZ... 3 Prohlášení o CE certifikaci... 3 Poznámky k instalaci... 3 Varování... 4 Obsah O této příručce... 3 Prohlášení o OEEZ... 3 Prohlášení o CE certifikaci... 3 Poznámky k instalaci... 3 Varování... 4 1 Úvod... 5 1.1 Přednosti výrobku... 5 1.2 Obsah balení... 5 1.3 Souhrnný popis

Více

Systém pro kontrolu tlaku v pneumatikách CE 100. Obj. č.: 52 69 05. Popis a ovládací prvky. Instalace

Systém pro kontrolu tlaku v pneumatikách CE 100. Obj. č.: 52 69 05. Popis a ovládací prvky. Instalace Popis a ovládací prvky Systém pro kontrolu tlaku v pneumatikách CE 100 Obj. č.: 52 69 05 1. Senzor intenzity světla 2. Tlačítko DOWN / ON/OFF 3. Tlačítko SET 4. Tlačítko UP 5. Konektor pro připojení napájení

Více

Pohotovostní režim: vstup do Fotoaparátu (lze změnit). V menu: pohyb nahoru. 4b Navigační tlačítko doprava

Pohotovostní režim: vstup do Fotoaparátu (lze změnit). V menu: pohyb nahoru. 4b Navigační tlačítko doprava myphone 3300 Návod Pozice Popis Funkce 1 Displej Barevný LCD displej. 2 Sluchátko Reproduktor pro telefonování. 3 Svítilna Lze zapnout/vypnout dlouhým stiskem tlačítka svítilny (11). 4a Navigační tlačítko

Více

INDUKČNÍ KOMUNIKAČNÍ SMYČKA LA 90

INDUKČNÍ KOMUNIKAČNÍ SMYČKA LA 90 Prodejce: Widex Line spol. s r.o., Bohušovická 230/12, 190 00 Praha 9 Tel.: 283 882 217, info@widex.cz, www.widex.cz INDUKČNÍ KOMUNIKAČNÍ SMYČKA LA 90 A 4209 0 Návod k použití Čelní pohled: Zadní pohled:

Více

Návod k používání radiostanice. Motorola TLKR T5

Návod k používání radiostanice. Motorola TLKR T5 Návod k používání radiostanice Motorola TLKR T5 OBSAH Bezpečnost produktu a účinky rádiového vysílání přenosných dvousměrných rádií...2 Vlastnosti...2 Ovládání a funkce...3 Displej...4 Obsah balení...5

Více

WDV5270 HD "Lagoon" Uživatelský manuál

WDV5270 HD Lagoon Uživatelský manuál WDV5270 HD "Lagoon" Uživatelský manuál 1 Části videokamery: 1. LCD obrazovka 2. Voba režimu / posun vlevo 3. Přehrávání / Posun nahoru 4. Samospoušť / posun vpravo 5. MENU/potvrzeni volby (OK) 6. volba

Více

Uživatelský manuál. (cz) Tablet S7.1

Uživatelský manuál. (cz) Tablet S7.1 (cz) Tablet S7.1 Uživatelský manuál Děkujeme, že jste si zakoupili Tablet PC. Tento manuál Vám představí funkce tohoto zařízení, kterým je potřeba věnovat pozornost. Prosím, přečtěte si tento manuál řádně

Více

Kamera v PIR detektoru HD028 Uživatelský návod

Kamera v PIR detektoru HD028 Uživatelský návod Kamera v PIR detektoru HD028 Uživatelský návod Strana 1 Bezpečnostní instrukce Před použitím produktu si prosím přečtěte tento návod. Toto zařízení je řízeno mikroprocesorem. V případě nestandardní funkce

Více

Bezdrátová parkovací kamera s monitorem - APR035

Bezdrátová parkovací kamera s monitorem - APR035 Bezdrátová parkovací kamera s monitorem - APR035 Model: APR035 Výrobní číslo: 16228/20119 Monitor: 8,9cm = 3,5 1 DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ Před montáží Pokud sami nevíte, jak tento systém namontovat

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 75 06 60

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 75 06 60 NÁVOD K OBSLUZE Verze 04/04 Obj. č.: 75 06 60 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to,

Více

SWITEL WALKIE-TALKIE PMR WTF 800 Česky

SWITEL WALKIE-TALKIE PMR WTF 800 Česky SWITEL WALKIE-TALKIE PMR WTF 800 Česky Uživatelská příručka Přečtěte si prosím tyto informace a uchovejte manuál poblíž pro budoucí doporučení. WTF 800 pracuje na 8 kanálech. Zařízení je vyrobeno dle IPX7

Více

Po otevření krabice se doporučuje zkontrolovat její obsah dle následujícího seznamu:

Po otevření krabice se doporučuje zkontrolovat její obsah dle následujícího seznamu: Obsah dodávky Po otevření krabice se doporučuje zkontrolovat její obsah dle následujícího seznamu: 2x 8x hlavní kamerová jednotka montážní krabička šroub k uchycení do montážní krabice imbusový klíč propojovací

Více

1. Obsah balení. 2. Přehled zařízení. Stručný návod k obsluze Prestigio RoadRunner PCDVRR515. Digitální videokamera do auta Prestigio

1. Obsah balení. 2. Přehled zařízení. Stručný návod k obsluze Prestigio RoadRunner PCDVRR515. Digitální videokamera do auta Prestigio 1. Obsah balení Digitální videokamera do auta Prestigio Přísavný držák Autonabíječka 3,6m napájecí kabel 15cm datový kabel Stručný návod k obsluze Záruční list 2. Přehled zařízení 1 LED osvětlení (Noční

Více

Snímač tlaku a teploty v pneumatikách

Snímač tlaku a teploty v pneumatikách Snímač tlaku a teploty v pneumatikách TPMS1209B02 Uživatelská příručka Obsah Úvod...2 Součásti systému...2 Montáž systému...4 Nastavení řídící jednotky...6 Funkce snímače tlaku...8 Doporučení k provozu

Více

Bezpečnostní opatření...2. Instalace...2 Připojení do sítě...2 Naklánění...3 Údržba...3 Přeprava...3. Začínáme...4

Bezpečnostní opatření...2. Instalace...2 Připojení do sítě...2 Naklánění...3 Údržba...3 Přeprava...3. Začínáme...4 Obsah Bezpečnostní opatření...2 Instalace...2 Připojení do sítě...2 Naklánění...3 Údržba...3 Přeprava...3 Začínáme...4 Obsah balení...4 Součásti a ovládání...5 Nastavení...8 Uživatelské nastavení monitoru...10

Více

DIGITÁLNÍ MULTIMETR S AUTOMATICKOU ZMĚNOU ROZSAHU AX-201

DIGITÁLNÍ MULTIMETR S AUTOMATICKOU ZMĚNOU ROZSAHU AX-201 DIGITÁLNÍ MULTIMETR S AUTOMATICKOU ZMĚNOU ROZSAHU AX-201 NÁVOD K OBSLUZE PŘED ZAHÁJENÍM PRÁCE SI PEČLIVĚ PŘEČTĚTE NÁVOD K OBSLUZE ZÁRUKA Záruka v délce trvání jednoho roku se vztahuje na všechny materiálové

Více

Návod k obsluze ventilátoru VC 40 S

Návod k obsluze ventilátoru VC 40 S Návod k obsluze ventilátoru VC 40 S Tento návod k obsluze je určen k tomu, aby bezpečné a správné manipulace a provoz chladicího ventilátoru. Přečtěte si prosím tento návod k obsluze před použitím zařízení.

Více

KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ AC/DC TRUE RMS AX-355

KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ AC/DC TRUE RMS AX-355 KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ AC/DC TRUE RMS AX-355 NÁVOD K OBSLUZE OBSAH 1. Mezní hodnoty měření... 3 2. Bezpečnostní informace... 3 3. Funkce... 5 4. Popis měřícího přístroje... 6 5. Specifikace... 7 6. Měření

Více

Bezdrátová meteostanice WD 4008. Obj. č.: 67 24 23. Součásti

Bezdrátová meteostanice WD 4008. Obj. č.: 67 24 23. Součásti Součásti 2.1 Základní stanice (přijímač) Bezdrátová meteostanice WD 4008 Obj. č.: 67 24 23 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup bezdrátové meteostanice WD 4008. Tento návod k obsluze

Více

TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 palců USB/SD slotem

TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 palců USB/SD slotem IC-1549USB TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 palců USB/SD slotem Uživatelská příručka Před prvním použitím tohoto zařízení si prosím pečlivě přečtěte tuto příručku. Obsah Vnější pohled...2 Ovládání prostřednictvím

Více

Popis výrobku 1/11. O co se jedná? Jak systém pracuje? Součásti výrobku

Popis výrobku 1/11. O co se jedná? Jak systém pracuje? Součásti výrobku Popis výrobku 1/11 O co se jedná Asistenční systém parkování vzad vybavený ultrazvukovými senzory (4), napojený na kameru s výhledem dozadu poskytuje zvukovou a obrazovou informaci během couvání. Odhaluje

Více

Obsah - 1 - 01-CEK-14438-1243UK-AK56-MN1P-50116251.P65 1

Obsah - 1 - 01-CEK-14438-1243UK-AK56-MN1P-50116251.P65 1 Obsah Tlačítka dálkového ovladače... 2 Přední panel a přípojná místa... 2 Připojení periferních zařízení... 2 Připojení antény... 2 Mapa nabídky... 3 Příprava... 3 Doplňky... 3 Bezpečnostní opatření...

Více

Inteligentní dokovací stanice s funkcí otáčení a naklánění

Inteligentní dokovací stanice s funkcí otáčení a naklánění 4-155-492-01 (2) Inteligentní dokovací stanice s funkcí otáčení a naklánění Návod k obsluze IPT-DS1 2009 Sony Corporation 2-CZ IPT-DS1 Před použitím tohoto zařízení se ujistěte, že je nasazen správný horní

Více

Instalační manuál k barevné dveřní kamerové jednotce EMOS 2AD/-S

Instalační manuál k barevné dveřní kamerové jednotce EMOS 2AD/-S 2 Obsah dodávky Po otevření krabice se doporučuje zkontrolovat její obsah dle následujícího seznamu: 2x 2x hlavní kamerová jednotka montážní krabička šroub k uchycení do montážní krabice imbusový klíč

Více

Bezdrátová meteorologická stanice Kat. číslo 112.4055

Bezdrátová meteorologická stanice Kat. číslo 112.4055 Bezdrátová meteorologická stanice Kat. číslo 112.4055 Strana 1 z 12 1. Úvod Vaše nová profesionální bezdrátová meteorologická stanice se skládá ze základní stanice s vnitřními snímači pro teplotu v místnosti,

Více

Obsah. Před použitím. Instalace R-100. Jak používat R-100 Jak používat R-100. Specifikace produktu a další informace

Obsah. Před použitím. Instalace R-100. Jak používat R-100 Jak používat R-100. Specifikace produktu a další informace Obsah Před použitím Upozornění 01 Vlastnosti výrobku 03 Obsah balení 04 Názvy součástí 05 Instalace R-100 Výběr místa pro instalaci 06 Popis připojovacího schématu 07 Jak připojit napájecí kabel 08 Jak

Více

2-319-815-11(1) FM/AM radiobudík ICF-C218. Návod k obsluze. Dream Machine je obchodní značka společnosti Sony Corporation. 2007 Sony Corporation

2-319-815-11(1) FM/AM radiobudík ICF-C218. Návod k obsluze. Dream Machine je obchodní značka společnosti Sony Corporation. 2007 Sony Corporation 2-319-815-11(1) FM/AM radiobudík ICF-C218 Návod k obsluze Dream Machine je obchodní značka společnosti Sony Corporation. 2007 Sony Corporation SLEEP Modely pro Kanadu a Evropu (kromě modelu pro východní

Více

Gladiator RG300 - Uživatelský manuál

Gladiator RG300 - Uživatelský manuál Gladiator RG300 - Uživatelský manuál Důležité upozornění! Přečtěte si důkladně tyto informace, abyste mohli používat telefon správným a bezpečným způsobem: mobilní telefon EVOLVE Gladiator RG300 získal

Více

NÁVOD K POUŽITÍ 12V/2,5A DC

NÁVOD K POUŽITÍ 12V/2,5A DC NÁVOD K POUŽITÍ 12V/2,5A DC Obsah Úvod... 1 Příslušenství... 1 Základní vlastnosti... 1 Základní složení/montáž... 2 Montážní postup... 2 Bezpečnost... 5 Ilustrace funkcí panelu... 7 Ilustrace funkcí zadní

Více

Uživatelský manuál Výpis bicích sad... 2 Uživatelský manuál... 3

Uživatelský manuál Výpis bicích sad... 2 Uživatelský manuál... 3 Uživatelský manuál Výpis bicích sad... 2 Uživatelský manuál... 3 Upozornění... 3 Části a jejich funkce... 4 Instalace baterií... 6 Zapojení... 6 Za/vypnutí přístroje... 7 Hraní... 7 Specifikace... 8 Výpis

Více

2 in 1 Měřič Satelitního Signálu Multimetr Provozní Manuál

2 in 1 Měřič Satelitního Signálu Multimetr Provozní Manuál 2 in 1 Měřič Satelitního Signálu Multimetr Provozní Manuál Před uvedením měřicího přístroje do provozu, si velmi pečlivě přečtěte tento provozní manuál Obsah Strana 1. Úvod.. 4 2. Vlastnosti.. 4 3. Bezpečnost...

Více

SET 830 TV a SET 830 S

SET 830 TV a SET 830 S SET 830 TV a SET 830 S Naše organizace Unie neslyšících Brno je iniciátorem a patronem (od r.1997) Telefonní operátorské služby pro neslyšící Telefonica O2 Czech republic, a.s. Návod k obsluze SET 830

Více

Výklopný displej 11,6 s DVD/USB/SD přehrávačem

Výklopný displej 11,6 s DVD/USB/SD přehrávačem DS-X116D Výklopný displej 11,6 s DVD/USB/SD přehrávačem Uživatelská příručka Před prvním použitím výrobku si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby. 1 Obsah Upozornění

Více

MODEL APD 9A APD 12A. kcal/h 2250 3000 W 2616 3490 EER 2,62 2,68 vysoké ot. db(a) 50 52 Hlučnost - vnitřní jednotka střední ot.

MODEL APD 9A APD 12A. kcal/h 2250 3000 W 2616 3490 EER 2,62 2,68 vysoké ot. db(a) 50 52 Hlučnost - vnitřní jednotka střední ot. 24 hodinový časovač: umožňuje kompletně naprogramovat jednotku na celý den Vysoušení 4 rychlosti ventilátoru: nízká, střední, vysoká a automatická Funkce AUTO - v závislosti na teplotě v místnosti si jednotka

Více

MT-1710 Digitální True-RMS multimetr

MT-1710 Digitální True-RMS multimetr MT-1710 Digitální True-RMS multimetr 1. Úvod Tento přístroj je stabilní a výkonný True-RMS digitální multimetr napájený pomocí baterie. Díky 25 mm vysokému LCD displeji je snadné číst výsledky. Navíc má

Více

NiceWay. Návod k montáži a důležitá upozornění. Vysílač WM080G, WM240C - 1 -

NiceWay. Návod k montáži a důležitá upozornění. Vysílač WM080G, WM240C - 1 - Litvínovská 609/3, 190 21 Praha 9 Prosek, IČO: 25351851, DIČ: CZ25351851 tel.: 284 810 498, fax: 284 818 196, e-mail: obchod@olymps-door.cz, www.olymps-door.cz NiceWay Návod k montáži a důležitá upozornění

Více

INSTRUKCE PRO POUŽITÍ A INSTALACI

INSTRUKCE PRO POUŽITÍ A INSTALACI INSTRUKCE PRO POUŽITÍ A INSTALACI DÁLKOVÝ OVLADAČ PRO VENTILÁTOR Jmenovité napětí 220-240V, 50Hz PROSÍM PŘED POUŽITÍM PRODUKTU SI PEČLIVĚ PŘEČTĚTE VŠECHNY INSTRUKCE VAROVÁNÍ aby se snížilo riziko vzniku

Více

ELEKTRICKÁ VARNÁ DESKA B34, B35SS, B36SS B37SS, B38SS, B39SS

ELEKTRICKÁ VARNÁ DESKA B34, B35SS, B36SS B37SS, B38SS, B39SS ELEKTRICKÁ VARNÁ DESKA B34, B35SS, B36SS B37SS, B38SS, B39SS Pro budoucí použití si prosím poznamenejte následující informace, které najdete na informačním štítku a datum prodeje, který je uveden na Vašem

Více

LUVION Delft, The Netherlands www.luvion.com

LUVION Delft, The Netherlands www.luvion.com NÁVOD K POUŽITÍ OBSAH ÚVOD BEZPEČNOSTNÍ POKYNY OBSAH BALENÍ PŘÍDAVNÉ KAMERY POPIS RODIČOVSKÉ JEDNOTKY (MONITORU) POPIS DĚTSKÉ JEDNOTKY (KAMERY) UVEDENÍ DO PROVOZU VOLBY MENU PÁROVÁNÍ ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ TECHNICKÁ

Více

OSOBNÍ ZESILOVAČ ZVUKU

OSOBNÍ ZESILOVAČ ZVUKU OSOBNÍ ZESILOVAČ ZVUKU Návod k použití Před prvním použitím si pečlivě přečtěte návod k použití. Návod uschovejte i pro pozdější nahlédnutí. Popis přístroje Užití zesilovače zvuku Nastavte hlasitost na

Více

MASTECH Digitální multimetr MS 8221C. Uživatelská příručka

MASTECH Digitální multimetr MS 8221C. Uživatelská příručka MASTECH Digitální multimetr MS 8221C Uživatelská příručka 1 M A S T E C H D I G I T Á L N Í M U L T I M E T R MS 8221C Ú V O D Digitální multimetr MASTECH MS8221C je přenosný měřící přístroj pro servisní

Více

BDVR 04. Uživatelský návod Popis ovládacích prvků

BDVR 04. Uživatelský návod Popis ovládacích prvků BDVR 04 Uživatelský návod Popis ovládacích prvků 1. Otvor se závitem pro držák 2. USB konektor 3. NAHORU - tlačítko 4. MENU/MÓD 5. DOLŮ - tlačítko 6. Slot na SD kartu 7. Mikrofon 8. AV výstup 9. RESET

Více

POPIS ZAŘÍZENÍ. Zadní pohled. 1. Napájení 2. Menu 3. Mode 4. Nahoru 5. OK 6. Dolů 7. Displej. Přední pohled. 12. Čočka 13. LED světlo 14.

POPIS ZAŘÍZENÍ. Zadní pohled. 1. Napájení 2. Menu 3. Mode 4. Nahoru 5. OK 6. Dolů 7. Displej. Přední pohled. 12. Čočka 13. LED světlo 14. v1.7(12/14) POPIS ZAŘÍZENÍ Zadní pohled 1. Napájení 2. Menu 3. Mode 4. Nahoru 5. OK 6. Dolů 7. Displej Přední pohled 12. Čočka 13. LED světlo 14. Reproduktor w w w. c e l - t e c. c z Strana 1 Pravý pohled

Více

HC-UT 204. Digitální klešťový multimetr

HC-UT 204. Digitální klešťový multimetr HC-UT 204 Digitální klešťový multimetr Souhrn Manuál zahrnuje informace o bezpečnosti a výstrahy. Čtěte pozorně relevantní informace a věnujte velkou pozornost upozorněním a poznámkám.! Upozornění: Abyste

Více

SMR 110. Personal Mobile Radio. Radiostanice. Rádiostanica. Rádióállomás. Radiostacja

SMR 110. Personal Mobile Radio. Radiostanice. Rádiostanica. Rádióállomás. Radiostacja SMR 110 OWNER S MANUAL USER INSTRUCTIONS NÁVOD K OBSLUZE UŽIVATELSKÉ POKYNY NÁVOD NA OBSLUHU POUŽÍVATEĽSKÉ POKYNY HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HASZNÁLATI UTASÍTÁSOK INSTRUKCJA OBSŁUGI ZALECENIA DLA UŻYTKOWNIKA

Více

Uživatelská příručka. 17 LCD monitor Vibrant VL7G9PG

Uživatelská příručka. 17 LCD monitor Vibrant VL7G9PG Uživatelská příručka 17 LCD monitor Vibrant VL7G9PG Obsah Bezpečnostní opatření 3 Popis produktu 4 Obsah balení 4 Vlastnosti 5 Čištění 5 Popis 5 Přední pohled 5 Nastavení funkcí 6 Zapojení 6 Nastavení

Více

DeltaSol MX. Přídavný modul k regulátoru. Montáž Připojení Obsluha. Návod. v.1.0-03/2011

DeltaSol MX. Přídavný modul k regulátoru. Montáž Připojení Obsluha. Návod. v.1.0-03/2011 EM Přídavný modul k regulátoru DeltaSol MX Montáž Připojení Obsluha v.1.0-03/2011 Návod Bezpečnostní pokyny Dodržujte laskavě následující bezpečnostní pokyny, aby nedošlo ke škodám na zdraví či majetku.

Více

Danfoss Link Central Controller

Danfoss Link Central Controller MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Instalační příručka Danfoss Link Central Controller www.danfoss.com Obsah 1. Stručný průvodce instalací.........................................187 2. Úvod..............................................................188

Více

DEFA SmartStart UŽIVATELSKÁ A MONTÁŽNÍ PŘÍRUČKA. www.defa.com

DEFA SmartStart UŽIVATELSKÁ A MONTÁŽNÍ PŘÍRUČKA. www.defa.com DEFA SmartStart UŽIVATELSKÁ A MONTÁŽNÍ PŘÍRUČKA CZ SMARTSTART OBSAH SMARTSTART 3 O TÉTO PŘÍRUČCE 3 FUNKCE 4 DISPLEJ 4 SYMBOLY 5 DISPLEJ 6 HLAVNÍ OBRAZOVKA 6 NASTAVENÍ 7 HODINY 7 DATUM 7 TOVÁRNÍ NASTAVENÍ

Více

ČESKY. Dodává: www.infosafe.cz

ČESKY. Dodává: www.infosafe.cz Úvod Čidlo pohybu je ideální pro skryté bezpečnostní účely a pozorování. Součástí PIR je čtečka SD karty (není součástí balení) pro záznam spouštěný unikátní technologií čidla pohybu. Záznamové zařízení

Více

Antiradar Evolve Shield. Návod k použití

Antiradar Evolve Shield. Návod k použití Antiradar Evolve Shield Návod k použití Základní vlastnosti 1. Zapnutí: Přidržte na dobu jedné sekundy stisknuté tlačítko Power, čímž přístroj zapnete. Pokud provedete změny v nastavení radarových pásem,

Více

Chytré hodinky S9. Uživatelský manuál. Přečtěte si prosím tento manuál pozorně dříve, než začnete hodinky používat

Chytré hodinky S9. Uživatelský manuál. Přečtěte si prosím tento manuál pozorně dříve, než začnete hodinky používat Chytré hodinky S9 Uživatelský manuál Přečtěte si prosím tento manuál pozorně dříve, než začnete hodinky používat Upozornění: Není povoleno rozebírat hodinky či jakkoli zasahovat do jejich konstrukce. Vystavovat

Více

Bezpečnostní instrukce

Bezpečnostní instrukce Bezpečnostní instrukce P O Z O R! NEBEZPEČÍ ÚRAZU EL. PROUDEM NEOTEVÍREJTE! Symbol vykřičníku uvnitř rovnostranného trojúhelníku upozorňuje uživatele na existenci důležitých provozních a bezpečnostních

Více

DIGITAL MEDIA PORT adaptér

DIGITAL MEDIA PORT adaptér 3-294-581-12(1) DIGITAL MEDIA PORT adaptér Návod k obsluze TDM-MP10 2008 Sony Corporation VAROVÁNÍ Neinstalujte přístroj do stísněného prostoru, jako např. do knihovny, vestavěné skříně a na podobná místa.

Více

Telefonní bluetooth sada do auta BCK-04. Návod k použití

Telefonní bluetooth sada do auta BCK-04. Návod k použití Telefonní bluetooth sada do auta BCK-04 - Návod k použití Obsah ÚVOD... 2 VLASTNOSTI PRODUKTU... 2 OBSAH BALENÍ... 3 POPIS VÝROBKU... 3 POUŽÍVÁNÍ MIKROFONŮ... 4 INSTALACE BLUETOOTH SADY V AUTOMOBILU...

Více

Skrytá kamera v kouřovém hlásiči

Skrytá kamera v kouřovém hlásiči NÁVOD K OBSLUZE Skrytá kamera v kouřovém hlásiči Obj. č.: 75 03 47 OBSAH: Úvod:... 2 Správné použití kamery... 2 Bezpečnostní pokyny... 3 Uvedení kamery do provozu... 4 Připojení kamery... 4 Nastavení...

Více

Č/B KAMERA CCIR KB-G3138 S ZOOMEM (PROMĚNLIVÁ OHNISKOVÁ VZDÁLENOST) OBJEKTIVEM 3,6 MM / 8 MM

Č/B KAMERA CCIR KB-G3138 S ZOOMEM (PROMĚNLIVÁ OHNISKOVÁ VZDÁLENOST) OBJEKTIVEM 3,6 MM / 8 MM NÁVOD K OBSLUZE Č/B KAMERA CCIR KB-G3138 S ZOOMEM (PROMĚNLIVÁ OHNISKOVÁ VZDÁLENOST) OBJEKTIVEM 3,6 MM / 8 MM Obj. č.: 750483 2 OBSAH: Strana: Úvod... 2 Účel použití... 2 Bezpečnostní upozornění... 3 Funkční

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Elektronické dveřní kukátko Model: DVK 5080 Před použitím si prosím pečlivě prostudujte tuto příručku a uchovejte ji pro případ další potřeby. Představení Elektronické digitální dveřní

Více

Bezdrátový monitor BCF 808 Operační instrukce

Bezdrátový monitor BCF 808 Operační instrukce Bezdrátový monitor BCF 808 Operační instrukce Prosím přečtěte a dodržujte následující informace, uchovejte návod pro budoucí použití. Upozornění Bezpečnostní informace Riziko exploze! Používejte pouze

Více

U-DRIVE DVR. Návod k obsluze. Car DVR Device MT4036

U-DRIVE DVR. Návod k obsluze. Car DVR Device MT4036 U-DRIVE DVR Car DVR Device MT4036 Návod k obsluze CZ 2 Úvod Děkujeme vám za zakoupení MT4026 U-DRIVE DVR. Jedná se o speciální kameru k natáčení filmů z pohledu řidiče auta. Širokoúhlá čočka, HD video

Více

VC613-3 SMART SAFE CAM

VC613-3 SMART SAFE CAM VC613-3 SMART SAFE CAM POPIS SMART SAFE CAM je unikátní bezpečnostní systém který Vám přináší spoustu výhod. Pokud zabudovaný PIR senzor zaznamená pohyb, zaktivuje světlo a záběry kamery jsou tak kvalitnější.

Více

... 3... 23... 43... 63

... 3... 23... 43... 63 BBM 7010 EN / Digital Audio Baby Monitor User s manual CZ / Digitální audio chůvička Návod k obsluze SK / Digitálna audio opatrovateľka Návod na obsluhu HU / Digitális audió babaőrző Használati útmutató

Více

WWW.ADAPTIV-MULTIMEDIA.COM

WWW.ADAPTIV-MULTIMEDIA.COM WWW.ADAPTIV-MULTIMEDIA.COM 1 Obsah Obsah O produktu 3 Schéma zapojení 4 Stručný návod k obsluze 6 Systém 8 Nastavení zvuku 10 Navigace 11 DAB 12 HDMI 14 TV 15 AV vstup 17 USB / SD 18 Přenos souborů 24

Více

BEZDRÁTOVÁ SLUCHÁTKA Profi

BEZDRÁTOVÁ SLUCHÁTKA Profi BEZDRÁTOVÁ SLUCHÁTKA Profi Návod k použití Děkujeme Vám za zakoupení tohoto produktu. Prosím, přečtěte si tento návod k obsluze. Návod si uschovejte i pro pozdější nahlédnutí. Technické údaje Vysílač Frekvence

Více

K l i m a t i z a c e NÁSTĚNNÝ TYP - Inverter

K l i m a t i z a c e NÁSTĚNNÝ TYP - Inverter Návod k obsluze K l i m a t i z a c e NÁSTĚNNÝ TYP - Inverter ASD 9Ui-EK ASD 12Ui-EK (DS-9UIEK_DOS-9UIEK) (DS-12UIEK_DOS-12UIEK) Před provozem si pozorně přečtěte návod k obsluze. Ponechte jej pro další

Více

Autorádio s přehrávačem CD a MP3 SCC105

Autorádio s přehrávačem CD a MP3 SCC105 Autorádio s přehrávačem CD a MP3 SCC105 Uživatelská příručka Před prvním použitím si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby Obsah Funkce tlačítek na čelním panelu... 2

Více

TVAC16000B. Uživatelská příručka

TVAC16000B. Uživatelská příručka TVAC16000B Uživatelská příručka 1 Vážený zákazníku, Vážený zákazníku! Děkujeme Vám za zakoupení našeho produktu. Toto zařízení je v souladu s příslušnými směrnicemi EU.Prohlášení o shodě je možné získat

Více

DVRB23 Videokamera k záznamu jízdy vozidla S GPS modulem (černá skříňka)

DVRB23 Videokamera k záznamu jízdy vozidla S GPS modulem (černá skříňka) DVRB23 Videokamera k záznamu jízdy vozidla S GPS modulem (černá skříňka) Uživatelská příručka Obsah Obsah... 1 Popis kamery... 2 Vložení SD karty... 2 Hlavní nabídka... 3 Nabídka nastavení... 3 Nahrávání

Více

DIGITÁLNÍ MĚŘIČ IZOLACE AX-T2400. Návod k obsluze

DIGITÁLNÍ MĚŘIČ IZOLACE AX-T2400. Návod k obsluze DIGITÁLNÍ MĚŘIČ IZOLACE AX-T2400 Návod k obsluze BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE Dříve než zahájíte práci s měřícím přístrojem nebo jeho servis, přečtěte si následující bezpečnostní informace. Abyste se vyhnuli

Více

Návod k použití PMR radiostanice Motorola TLKR T5

Návod k použití PMR radiostanice Motorola TLKR T5 Návod k použití PMR radiostanice Motorola TLKR T5 Bezpečnost produktu a účinky rádiového vysílání přenosných dvousměrných rádií Upozornění Před zahájením používání tohoto produktu si pečlivě pročtěte pokyny

Více

VSS7915/00T & VS79155T. Návod k instalaci Eazeo venkovní video interkom

VSS7915/00T & VS79155T. Návod k instalaci Eazeo venkovní video interkom VSS7915/00T & VS79155T CZ Návod k instalaci Eazeo venkovní video interkom VSS7915/00T & VS79155T Návod k instalaci CZ 2 Důležité bezpečnostní pokyny 1. Přečtěte si tuto příručku 2. Uschovejte příručku

Více

Příručka pro uživatele. Rádi vám vždy pomůžeme BT2200. Zregistrujte svůj výrobek a získejte podporu na adrese www.philips.

Příručka pro uživatele. Rádi vám vždy pomůžeme BT2200. Zregistrujte svůj výrobek a získejte podporu na adrese www.philips. Rádi vám vždy pomůžeme Zregistrujte svůj výrobek a získejte podporu na adrese www.philips.com/support Otázky? Kontaktujte společnost Philips BT2200 Příručka pro uživatele Obsah 1 Důležité informace 2

Více

Uživatelská příručka. Monitor AL506

Uživatelská příručka. Monitor AL506 Uživatelská příručka Monitor AL506 Obsah VÝROBEK................................................................................1 Přehled o výrobku...........................................................1

Více