Hora. Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska tejnska a. ednictvím m Nadace rozvoje občansk. prostřednictv. anské společnosti.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Hora. Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska tejnska a. ednictvím m Nadace rozvoje občansk. prostřednictv. anské společnosti."

Transkript

1 Středisko rané péče e Kutná Hora Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska tejnska a Norska v rámci r finančních mechanismů EHP a Norského finančního mechanismu prostřednictv ednictvím m Nadace rozvoje občansk anské společnosti.

2 Co je raná péče? SOCIÁLNÍ SLUŽBA, URČENÁ RODINÁM S DÍTĚTEM SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM NEBO OHROŽENÍM VÝVOJE OD JEHO NAROZENÍ DO 7 LET. OBSAHEM SLUŽBY JE PODPORA VÝVOJE DÍTĚTE A PODPORA RODINY. KOMU JE SLUŽBA URČENA? RODINÁM S DĚTMI NEDONOŠENÝMI, S MENTÁLNÍM, POHYBOVÝM A KOMBINOVANÝM POSTIŽENÍM, S OPOŽDĚNÝM NEBO NEROVNOMĚRNÝM VÝVOJEM.

3 Působnost střediska MÍSTEM PŮSOBNOSTI JE KUTNOHORSKO, ČÁSLAVSKO, KOLÍNSKO, PODĚBRADSKO A NYMBURSKO. RANÁ PÉČE JE POSKYTOVÁNA PŘEDEVŠÍM PŘI PRAVIDELNÝCH NÁVŠTĚVÁCH PŘÍMO V DOMÁCÍM PROSTŘEDÍ, JE ZDARMA. NÁVŠTĚVY OBVYKLE PROBÍHAJÍ V INTERVALECH 3 8 TÝDNŮ DLE POTŘEB RODINY.

4 Co poskytujeme? POSOUZENÍ VÝVOJOVÉ ÚROVNĚ DÍTĚTE A JEHO STIMULACE ZA POUŽITÍ PŘÍSTUPŮ PORTAGE, MONTESSORI, BAZÁLNÍ STIMULACE, ALTERNATIVNÍ KOMUNIKACE (MAKATON, BOARDMAKER, KOMUNIKAČNÍ TABULKY..), PODPORA VÝVOJE HRY. PODPORA RODINY, PODPORA V OBDOBÍ KRIZE, PODPORA RODINNÝCH INTERAKCÍ

5 Co poskytujeme POSKYTOVÁNÍ SPECIÁLNÍHO A SOCIÁLNÍHO PORADENSTVÍ KONZULTACE A SPOLUPRÁCE S TÝMEM DALŠÍCH ODBORNÍKŮ ZPROSTŘEDKOVÁNÍ KONTAKTŮ NA DALŠÍ ODBORNÍKY POSKYTOVÁNÍ POTŘEBNÝCH INFORMACÍ INTERNETOVÉ PORADENSTVÍ NA

6 Co poskytujeme? POMOC PŘI PROSAZOVÁNÍ PRÁV A ZÁJMŮ RODINY, NAPŘ. PŘI JEDNÁNÍ S INSTITUCEMI, DOPROVÁZENÍ PŘI JEDNÁNÍ, POMOC PŘI SEPISOVÁNÍ ŽÁDOSTÍ MOŽNOST PRÁVNÍHO PORADENSTVÍ POMOC PŘI VYHLEDÁNÍ VHODNÉ MŠ A ZŠ, PODPORA PŘI ADAPTACI, POMOC PŘI ZÍSKÁNÍ OSOBNÍ ASISTENCE ZAPŮJČENÍ STIMULAČNÍCH HRAČEK, REHABILITAČNÍCH POMŮCEK A ODBORNÉ LITERATURY

7 Co poskytujeme PORADENSTVÍ PŘI VÝBĚRU A MOŽNOSTECH ZÍSKÁNÍ REHABILITAČNÍCH POMŮCEK NABÍDKA DALŠÍCH AKTIVIT: PLAVÁNÍ, HIPOTERAPIE, CANISTERAPIE SETKÁVÁNÍ RODIN, ODBORNÉ SEMINÁŘE, POBYTY ZPROSTŘEDKOVÁNÍ KONTAKTŮ MEZI RODINAMI

8 Používané metody práce PRAVIDELNÉ NÁVŠTĚVY V RODINÁCH POSKYTOVÁNÍ PODPORY A PROVÁZENÍ DÍTĚTE A JEHO RODINY VYUŽITÍ METOD PORTAGE, MONTESSORI, ALTERNATIVNÍ A AUGMENTATIVNÍ KOMUNIKACE, BAZÁLNÍ STIMULACE PODPORA VÝVOJE HRY

9 Co je Portage? JE TO PROGRAM, KTERÝ JE POSKYTOVÁN PŘI PRAVIDELNÝCH NÁVŠTĚVÁCH V RODINĚ. RODIČE SE SPOLU S PORADCEM ZABÝVAJÍ DÍTĚTEM A HLEDAJÍ CESTY K ROZVOJI JEHO POZITIVNÍCH MOŽNOSTÍ. PROGRAM PORTAGE POCHÁZÍ Z ANGLICKÉHO PROSTŘEDÍ, BYL VYTVOŘEN PANÍ MOLLIE WHITE. ŠKOLICÍM A KONZULTAČNÍM PRACOVIŠTĚM JE DĚTSKÉ CENTRUM PAPRSEK V PRAZE.

10 Portage PORTAGE OBOHACUJE PŘÍSTUP RODIČŮ O VÝCHOVNÉ A VZDĚLÁVACÍ PRVKY, KTERÉ NAPOMÁHAJÍ DÍTĚTI K SNADNĚJŠÍMU OSVOJOVÁNÍ NOVÝCH DOVEDNOSTÍ A UPEVŇOVÁNÍ A UDRŽOVÁNÍ DOVEDNOSTÍ JIŽ NAUČENÝCH. VE SPOLUPRÁCI S RODIČI VYHODNOTÍME VÝVOJOVOU ÚROVEŇ DÍTĚTE PODLE ROZPRACOVANÝCH PROGRAMŮ V JEDNOTLIVÝCH OBLASTECH JAKO JE MOTORIKA, ŘEČ, SEBEOSLUHA, VĚDOMOSTI A SOCIALIZACE. VYPRACUJEME DLOUHODOBÉ CÍLE, KTERÝCH DÍTĚ DOSAHUJE ZA POMOCI DÍLČÍCH KROKŮ.

11 Bazální stimulace KONCEPT BAZÁLNÍ STIMULACE VYPRACOVAL DR. ANDREAS FRÖHLICH V 70.LETECH V NĚMECKU. PRACOVAL S DĚTMI, KTERÉ SE NARODILY S TĚŽKÝM KOMBINOVANÝM SOMATICKÝM A INTELEKTOVÝM POSTIŽENÍM. ZÁKLADNÍM PRINCIPEM KONCEPTU JE ZPROSTŘEDKOVAT ČLOVĚKU VJEMY ZE SVÉHO TĚLA A STIMULACÍ VNÍMÁNÍ ORGANISMU MU UMOŽNIT LÉPE VNÍMAT OKOLNÍ SVĚT A NÁSLEDNĚ S NÍM NAVÁZAT KOMUNIKACI.

12 Bazální stimulace BAZÁLNÍ STIMULACE PODPORUJE V NEJZÁKLADNĚJŠÍ (BAZÁLNÍ) ROVINĚ LIDSKÉ VNÍMÁNÍ A KOMUNIKACI V KONCEPTU SE VYUŽÍVAJÍ RŮZNÉ FORMY MASÁŽÍ, POLOHOVÁNÍ, PŘÍSTUPŮ, TAKÉ POMŮCKY

13 Montessori metoda ALTERNATIVNÍ VÝUKOVÝ PROGRAM ZALOŽENÝ NA SAMOSTATNÉM OBJEVOVÁNÍ A ZKOUMÁNÍ DÍTĚTE ( OD UCHOPENÍ K POCHOPENÍ ) PROSTŘEDNICTVÍM SPECIÁLNÍCH POMŮCEK A POSTUPŮ Z OBLASTI PRAKTICKÉHO ŽIVOTA, ROZVOJE SMYSLŮ, ŘEČI A MATEMATIKY. ZÁKLADNÍM HESLEM JE POMOZ MI, ABYCH TO DOKÁZAL SÁM!

14 Metody alternativní a augmentativní komunikace BOARDMAKER PRŮVODCE TVORBOU TABULEK, OBSAHUJE SADU SYMBOLŮ, S JEJICHŽ POMOCÍ LZE VYTVÁŘET TIŠTĚNÉ KOMUNIKAČNÍ TABULKY, PRACOVNÍ LISTY, ROZVRHY APOD. JE URČEN DĚTEM, KTERÉ MAJÍ PROBLÉMY ZAČÍT KOMUNIKOVAT.

15 Metody alternativní a augmentativní komunikace MAKATON POMOCNÝ PROSTŘEDEK PRO KOMUNIKACI, ZNAKOVÝ JAZYK, SLOUŽÍCÍ JAKO DOPLNĚNÍ, PODPŮRNÝ PROSTŘEDEK AKTIVNÍ KOMUNIKACE. POUŽÍVÁ SE U DĚTÍ S OPOŽDĚNÍM MLUVENÉ ŘEČI, NAPŘ U DĚTÍ S DOWNOVÝM SYNDROMEM.

16 Doplňkové aktivity Plavání Hipoterapie Canisterapie Muzikoterapie Semináře a setkávání rodin Pobyt pro rodiny

17 Plavání PLAVÁNÍ PROBÍHÁ TÝDNĚ HODINU V PLAVECKÉM BAZÉNU V KUTNÉ HOŘE POD VEDENÍM ODBORNÉ INSTRUKTORKY FORMOU HER A CVIČENÍ. SLOUŽÍ JAKO PODPŮRNÁ REHABILITAČNÍ METODA, PODPORUJE PSYCHOMOTORICKÝ VÝVOJ DĚTÍ, UMOŽŇUJE JIM ZAŽÍVAT RADOST Z VODY I ÚSPĚCHŮ, KONTAKT S OSTATNÍMI DĚTMI A V NEPOSLEDNÍ ŘADĚ I POSÍLENÍ VZTAHU MEZI RODIČEM A PLAVOU DĚTI SE SVÝMI RODIČI A BLÍZKÝMI OSOBAMI, VE SPOLUPRÁCI S PORADCI A STUDENTY. K DIPOZICI JSOU RŮZNÉ PLAVCKÉ POMŮCKY A HRAČKY, PŘEBALOVACÍ PODLOŽKY, SEDAČKY DO SPRCHY APOD.

18 Hipoterapie HIPOTERAPIE(LÉČEBNÉ VYUŽÍVÁNÍ KONÍ) JE VELMI PŘÍNOSNÁ PRO VŠESTRANNÝ PSYCHOMOTORICKÝ ROZVOJ DĚTÍ. JE RODINÁM POSKYTOVÁNA OD JARA DO PODZIMU VE STÁJI ROZÁRKA NA BYKÁNI(OKR.KUTNÁ HORA) KAŽDÉ RODINĚ (DÍTĚTI)JE TÝDNĚ VĚNOVÁNA 20 MIN HIPOREHABILITAČNÍ JEDNOTKA POD VEDENÍM HIPOLOGA A FYZIOTERAPEUTA. DĚTI SE NA KONÍČKY TĚŠÍ. JEZDÍ V POLOZE, KTERÁ JE PRO NĚ NEJPŘIJATELNĚJŠÍ NĚKTEŘÉ VLEŽE, NĚKTERÉ SEDÍ, NĚKDY I S MAMINKOU NA KOŇSKÉM HŘBETU.

19 CANISTERAPIE CANISTERAPIE (LÉČEBNÉ VYUŽITÍ PEJSKŮ) JE DALŠÍ POUŽÍVANOU METODOU PRO PODPORU PSYCHOMOTORICKÉHO VÝVOJE DĚTÍ. DĚTI PŘÍJEMNĚ PROŽÍVAJÍ KONTAKT SE SPECIÁLNĚ VYCVIČENÝM PEJSKEM, UVOLNÍ SE, DOCHÁZÍ K PODPOŘE POHYBOVÝCH A KOMUNIKAČNÍCH DOVEDNOSTÍ. CANISTERAPIE JE V RÁMCI STŘEDISKA POSKYTOVÁNA NĚKOLIKRÁT ROČNĚ PŘI INDIVIDUÁLNÍ TERAPII.

20 MUZIKOTERAPIE MUZIKOTERAPIE JAKO LÉČEBNÉ VYUŽÍVÁNÍ HUDBY MÁ OPĚT PRO ROZVOJ DĚTÍ ŠIROKÉ SPEKTRUM POZITIVNÍCH VLIVŮ. KROMĚ CELKOVÉHO PSYCHOMOTORICKÉHO VÝVOJE ROZVÍJÍ PŘEDEVŠÍM SMYSLOVOU A CITOVOU OBLAST. V RÁMCI STŘEDISKA JE VYUŽÍVÁNA PŘEDEVŠÍM PŘI SKUPINOVÝCH AKTIVITÁCH BĚHEM SETKÁVÁNÍ RODIN.

21 Semináře a setkávání rodin TYTO AKTIVITY SE KONAJÍ PRO RODINY, VE KTERÝCH JE POSKYTOVÁNA RANÁ PÉČE, ASI 1X MĚSÍČNĚ. BĚHEM SEMINÁŘŮ MAJÍ RODIČE MOŽNOST SLYŠET ODBORNOU PŘEDNÁŠKU A DISKUTOVAT S ODBORNÍKY NA TÉMATA PRO NĚ DŮLEŽITÁ A JIMI VYBRANÁ. DALŠÍ SETKÁNÍ SLOUŽÍ PRO VZÁJEMNÉ SDÍLENÍ ZKUŠENOSTÍ RODIN, MOŽNOST RELAXACE PRO RODIČE I NABÍDKY AKTIVIT PRO DĚTI - JSOU TO HRY, CVIČENÍ A HUDEBNĚ POHYBOVÉ AKTIVITY, RUKODĚLNÉ ČINNOSTI DLE ROČNÍHO OBDOBÍ, KERAMIKA, TAKÉ MIKULÁŠSKÉ SETKÁNÍ APOD.

22 Pobyt POBYT SE KONÁ MINIMÁLNĚ 1X ROČNĚ PRO MENŠÍ SKUPINU RODIN BĚHEM VÍKENDU. UMOŽNÍ SPOLEČNÉ STRÁVENÍ VOLNÉHO ČASU PRO RODINU, JEJÍ ZASTAVENÍ, VYDECHNUTÍ A ODPOČINEK. NABÍZÍ SE VZDĚLÁVACÍ, TERAPEUTICKÉ I VOLNOČASOVÉ AKTIVITY PRO RODINY PŘIPRAVENÉ PORADCI, EXTERNÍMI SPOLUPRACOVNÍKY A LEKTORY.

23 Další nabízené služby Půjčovna stimulačních a rehabilitačních pomůcek Půjčovna odborné literatury a časopisů Internetová poradna

24 Půjčovna stimulačních a rehabilitačních pomůcek V RÁMCI SLUŽEB RANÉ PÉČE SE RODINÁM NABÍZÍ MOŽNOST ZDARMA VYUŽÍVAT PŮJČOVNU POMŮCEK. PODLE POTŘEB DÍTĚTE JSOU PORADCEM A RODIČI VYBRÁNY VHODNÉ POMŮCK Y A HRAČKY, KTERÉ PODPOŘÍ AKTUÁLNĚ PROCVIČOVANÉ DOVEDNOSTI. RODIČE TAKÉ MAJÍ MOŽNOST PORADIT SE S PORADCEM O POŘÍZENÍ VHODNÝCH POMŮCEK PRO DÍTĚ I MOŽNOSTECH JEJICH SEHNÁNÍ A FINANCOVÁNÍ.

25 Půjčovna odborné literatury a časopisů RODINY MAJÍ MOŽNOST ZAPŮJČIT SI LITERATURU, KTERÁ JIM NABÍDNE POTŘEBNÉ INFORMACE A NOVOU INSPIRACI PRO PÉČI O JEJICH DĚTI. SEZNAM LITERATURY JE K DISPOZICI NA WEBOVÝCH STRÁNKÁCH STŘEDISKA.

26 Internetová poradna NA WEBOVÝCH STRÁNKÁCH JE K DISPOZICI INTERNETOVÁ PORADNA RANÉ PÉČE. ODPOVÍDÁ NA DOTAZY ŠIRŠÍ VEŘEJNOSTI Z OBLASTI SOCIÁLNĚ PRÁVNÍ, JE MOŽNÉ SE SEM OBRÁTIT SE SVÝMI POCHYBNOSTMI OHLEDNĚ VÝVOJE DÍTĚTE, NAVÁZAT ZDE PRVNÍ, NEZÁVAZNÝ ( I ANONYMNÍ) KONTAKT S PRACOVIŠTĚM RANÉ PÉČE. NA DOTAZY ODPOVÍDAJÍ PORADCI RANÉ PÉČE VE SPOLUPRÁCI S DALŠÍMI ODBORNÍKY. PORADNA JE K DISPOZICI NA STRÁNKÁCH:

27 Složení týmu MGR.MARKÉTA SIEGLOVÁ VEDOUCÍ STŘEDISKA A PORADCE RANÉ PÉČE, SPECIÁLNÍ PEDAGOG, DĚTSKÁ SESTRA MGR. JOLANA SKALNÍKOVÁ PORADCE RANÉ PÉČE, SPECIÁLNÍ PEDAGOG BC. IRENA ŠENKAPOUNOVÁ PORADCE RANÉ PÉČE, SOCIÁLNÍ PRACOVNÍK DANIELA SRŠŇOVÁ SOCIÁLNÍ PORADCE MARIE TEPLÁ SOCIÁLNÍ PORADCE A MONTESSORI TERAPEUT (EXTERNISTA) DALŠÍ EXTERNISTÉ - DĚTSKÝ PSYCHOLOG, LOGOPED, FYZIOTERAPEUT, DALŠÍ ODBORNÍCI

28 Kontakty KONTAKTNÍ DEN ÚTERÝ TELEFONICKY PONDĚLÍ PÁTEK ADRESA: STŘEDISKO RANÉ PÉČE PŘI OBLASTNÍ CHARITĚ KUTNÁ HORA MAZÁKOVA KUTNÁ HORA TEL , ,

29 Naši sponzoři a dárci EEA GRANTS PROSTŘEDNICTVÍM NADACE NROS MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ STŘEDOČESKÝ KRAJ MĚSTA A OBCE: KUTNÁ HORA, KOLÍN, ZRUČ NAD SÁZAVOU, UHLÍŘSKÉ JANOVICE DALŠÍ NADACE: O2, NROS, KONTO BARIÉRY, DIVOKÉ HUSY SPONZOŘI A DÁRCI VŠEM SRDEČNĚ DĚKUJEME!

Výroční zpráva Střediska DAR za rok 2010

Výroční zpráva Střediska DAR za rok 2010 Výroční zpráva Střediska DAR za rok 2010 Posláním Střediska DAR je umožnit rodinám s dětmi s postižením život co možná nejvíce podobný každé jiné rodině s malými dětmi. Z hlediska lidských a občanských

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb dle Zákona č.108/2006 Sb.: 46 Denní stacionář

Popis realizace poskytování sociálních služeb dle Zákona č.108/2006 Sb.: 46 Denní stacionář Příloha žádosti o registraci Počet stran 9 o.s. Sluneční zahrada Popis realizace poskytování sociálních služeb dle Zákona č.108/2006 Sb.: 46 Denní stacionář Projekt : Chráněná dílna svatý Prokop u červeného

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY školní rok 2006/2007 Základní škola speciální Bystré Zámecká 1 569 92 BYSTRÉ IČO: 70838267 Základní škola speciální Bystré Tato výroční zpráva byla schválena Školskou radou

Více

Veřejný závazek centra denních služeb

Veřejný závazek centra denních služeb Veřejný závazek centra denních služeb Nestátní denní zařízení DUHA, o.p.s. Orlová-Lutyně, Lesní 859, odloučené pracoviště Orlová-Lutyně, Mládí 725 prohlašuje, že bude poskytovat sociální služby svým klientům

Více

Výroční zpráva Volno, o. s. 2014

Výroční zpráva Volno, o. s. 2014 Výroční zpráva Volno, o. s. 2014 Poslání: Podpora pečující rodiny tak, aby dítě nebo osoba s postižením i nadále žila v rodině a zároveň byl umožněn důstojný život pečující osobě i celé rodině. Obsahem

Více

Podpora logopedické prevence v předškolním vzdělávání v roce 2015 PROJEKT LOGOPEDICKÉ PREVENCE,,BERUŠKA NÁM NAPOVÍ, JAK SE HLÁSKY VYSLOVÍ

Podpora logopedické prevence v předškolním vzdělávání v roce 2015 PROJEKT LOGOPEDICKÉ PREVENCE,,BERUŠKA NÁM NAPOVÍ, JAK SE HLÁSKY VYSLOVÍ Podpora logopedické prevence v předškolním vzdělávání v roce 2015 PROJEKT LOGOPEDICKÉ PREVENCE,,BERUŠKA NÁM NAPOVÍ, JAK SE HLÁSKY VYSLOVÍ Obsah 1. CHARAKTERISTIKA PROJEKTU 2. CÍLE PROJEKTU 3. METODY A

Více

KONTAKT: SVEJKOVSKÁ HANA, TELEFON: 317 740 156

KONTAKT: SVEJKOVSKÁ HANA, TELEFON: 317 740 156 TLOSKOV KONTAKT: SVEJKOVSKÁ HANA, TELEFON: 317 740 156 1. Kde je služba poskytována, vybavení místnosti, pomůcky Aktivita probíhá na 2. patře hlavní budovy - Zámek (přístup výtahem). Prostory jsou bezbariérové.

Více

Směrnice č. 2/2015. Veřejný závazek Luxor Poděbrady, poskytovatel sociálních služeb. Komunitní centrum ODBORNÉ SOCIÁLNÍ PORADENSTVÍ

Směrnice č. 2/2015. Veřejný závazek Luxor Poděbrady, poskytovatel sociálních služeb. Komunitní centrum ODBORNÉ SOCIÁLNÍ PORADENSTVÍ LUXOR Poděbrady poskytovatel sociálních služeb Směrnice č. 2/2015 Veřejný závazek Luxor Poděbrady, poskytovatel sociálních služeb Komunitní centrum ODBORNÉ SOCIÁLNÍ PORADENSTVÍ Vydává: Mgr. Jaromír Novák,

Více

Podrobné a důkladné zpracování ŠVP do jednotlivých bodů tvořících strukturu Charakteristiky školy školního vzdělávacího programu.

Podrobné a důkladné zpracování ŠVP do jednotlivých bodů tvořících strukturu Charakteristiky školy školního vzdělávacího programu. Ukázka z pracovní verze ŠVP Jedličkova ústavu a škol pro tělesně postižené hlavního města Prahy. Podrobné a důkladné zpracování ŠVP do jednotlivých bodů tvořících strukturu Charakteristiky školy školního

Více

MĚSTO JIČÍN MĚSTSKÝ ÚŘAD JIČÍN odbor sociálních věcí a zdravotnictví

MĚSTO JIČÍN MĚSTSKÝ ÚŘAD JIČÍN odbor sociálních věcí a zdravotnictví MĚSTO JIČÍN MĚSTSKÝ ÚŘAD JIČÍN odbor sociálních věcí a zdravotnictví POPIS A ANALÝZA POSKYTOVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍM ÚZEMÍ PO3 JIČÍN BŘEZEN 2014 POPIS A ANALÝZA POSKYTOVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 Auticentrum, o.p.s. Auticentrum, o.p.s. ZŠ a ZUŠ Bezdrevská, Bezdrevská 1036/3, České Budějovice, 370 11

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 Auticentrum, o.p.s. Auticentrum, o.p.s. ZŠ a ZUŠ Bezdrevská, Bezdrevská 1036/3, České Budějovice, 370 11 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 Auticentrum, o.p.s. Auticentrum, o.p.s. ZŠ a ZUŠ Bezdrevská, Bezdrevská 1036/3, České Budějovice, 370 11 1 Slovo úvodem Vážení přátelé, uživatelé služeb a příznivci osob s autismem.

Více

Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-196/08-13

Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-196/08-13 Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-196/08-13 Mateřská škola, Základní škola a Střední škola CREDO, o.p.s. Adresa: Mozartova 43, 779 00 Olomouc Identifikátor:

Více

IN SP EKČ N Í ZP R ÁVA

IN SP EKČ N Í ZP R ÁVA IN SP EKČ N Í ZP R ÁVA Čj. ČŠIE-1337/15-E Název právnické osoby vykonávající činnost škol a školských zařízení Sídlo E-mail právnické osoby IČ 70 838 283 Identifikátor 600 024 491 Právní forma Zastoupená

Více

VZDĚLÁVACÍ KONCEPCE ZÁKLADNÍ ŠKOLY V POHYBU

VZDĚLÁVACÍ KONCEPCE ZÁKLADNÍ ŠKOLY V POHYBU VZDĚLÁVACÍ KONCEPCE ZÁKLADNÍ ŠKOLY V POHYBU ZÁKLADNÍ ŠKOLA V POHYBU škola, která jde s dětmi Malá komunitní škola s rodinnou atmosférou, kde učení probíhá přirozeně, na základě vnitřní motivace žáků a

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-1039/14-S

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-1039/14-S INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIS-1039/14-S Název právnické osoby vykonávající činnost školy Sídlo E-mail právnické osoby IČO 24 255 378 Soukromá Základní škola a Mateřská škola B-English s. r. o. Na Příkopě 11/8,

Více

PORADNA PRO RODINY PEČUJÍCÍ O OSOBU SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM

PORADNA PRO RODINY PEČUJÍCÍ O OSOBU SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM INTEGRAČNÍ CENTRUM ASOCIACE RODIČŮ A PŘÁTEL ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH DĚTÍ V ČR KLUB KLUBÍČKO BEROUN Bezručova 928, 266 01 Beroun 2, tel/fax 311 516 405, 606 893 536, 777 337 747 info@klubicko.org www.klubicko.org

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008. Vypracovala: Ing. Bc. Hana Vojtová, ředitelka

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008. Vypracovala: Ing. Bc. Hana Vojtová, ředitelka VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 Vypracovala: Ing. Bc. Hana Vojtová, ředitelka Podklady připravila: Marcela Herbstová, vedoucí ekonomka Marie Švecová, vedoucí sociální pracovnice V Prachaticích dne 15.6.2009

Více

OBSAH Úvodní slovo 4 Sociální služby 5,6 Sociální poradenství 7 Služby sociální péče 7,8,9,10,11 Služby sociální prevence 11,12,13,14,15,16

OBSAH Úvodní slovo 4 Sociální služby 5,6 Sociální poradenství 7 Služby sociální péče 7,8,9,10,11 Služby sociální prevence 11,12,13,14,15,16 Komunitní plánování OBSAH Úvodní slovo 4 Sociální služby 5,6 Sociální poradenství 7 Služby sociální péče 7,8,9,10,11 Služby sociální prevence 11,12,13,14,15,16 Poskytovatelé registrovaných sociálních

Více

KONTAKT: PhDr. JIROUŠKOVÁ RADKA, TELEFON: 317 740 298

KONTAKT: PhDr. JIROUŠKOVÁ RADKA, TELEFON: 317 740 298 TLOSKOV KONTAKT: PhDr. JIROUŠKOVÁ RADKA, TELEFON: 317 740 298 1. Kde je služba poskytována, vybavení místnosti, pomůcky Služba je poskytována v 1. patře hlavní budovy - ZÁMEK (přístup výtahem). Učebna

Více

Sdružení klubů neslyšících dětí a mládeže (SKNEDAM) VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010

Sdružení klubů neslyšících dětí a mládeže (SKNEDAM) VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 Sdružení klubů neslyšících dětí a mládeže (SKNEDAM) VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 Adresa : Holečkova 104/4, 150 00 Praha 5 e-mail: sknedam@volny.cz www.sknedam.cz OBSAH Úvod 3 Hlavní činnost 4 Celkové náklady a

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011. DOMINO cz, o. s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011. DOMINO cz, o. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 DOMINO cz, o. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 DOMINO DOMINO cz, o. s. Sídlo: Na Honech III/4922, 760 05 Zlín 5 Zapsáno u Ministerstva vnitra VS/1-19674/93-R Výroční zpráva občanského sdružení

Více

Stati a zprávy z výzkumu. Marie Beníčková, Zdeněk Vilímek

Stati a zprávy z výzkumu. Marie Beníčková, Zdeněk Vilímek Stati a zprávy z výzkumu HUDBA TĚLA - ČESKÁ MUZIKOTERAPEUTICKÁ METODIKA* (1. díl) Marie Beníčková, Zdeněk Vilímek Anotace: První díl článku popisuje základní koncepci české muzikoterapeutické metodiky

Více

Školní vzdělávací program školního klubu

Školní vzdělávací program školního klubu Střední škola, základní škola a mateřská škola da Vinci Školní vzdělávací program školního klubu 1. Identifikační údaje Střední škola, základní škola a mateřská škola da Vinci Školská právnická osoba Na

Více

Centrum multikulturního vzdělávání, o.s. VÝROCNÍ ˇ ZPRÁVA ˇˇ 2007

Centrum multikulturního vzdělávání, o.s. VÝROCNÍ ˇ ZPRÁVA ˇˇ 2007 Centrum multikulturního vzdělávání, o.s. VÝROCNÍ ˇ ZPRÁVA ˇˇ 2007 Cíl a poslání Cílem činnosti sdružení je podporovat integraci osob z různého kulturního a sociálního prostředí do české společnosti a působit

Více

ZA ROK 2006. Občanské sdružení PRAHA

ZA ROK 2006. Občanské sdružení PRAHA VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2006 Občanské sdružení PRAHA Vážení přátelé: Předkládáme Vám výroční zprávu o činnosti a hospodaření našeho občanského sdružení v roce 2006. Děkujeme Vám všem, kteří jste naší činnost

Více

ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ZVOLE, OKR. PRAHA-ZÁPAD

ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ZVOLE, OKR. PRAHA-ZÁPAD ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro předškolní vzdělávání Třída plná pohody ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ZVOLE, OKR. PRAHA-ZÁPAD J ŠTULÍKA 39, ZVOLE Obsah: 1. Identifikační údaje 3 2. Charakteristika školy

Více

Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIJ-361/13-J. Předmět inspekční činnosti

Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIJ-361/13-J. Předmět inspekční činnosti Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIJ-361/13-J Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Sídlo: Mateřská škola Svatoslav Svatoslav 31, 675 07 Čechtín IČO:

Více

Mateřské školy. Údaje o mateřské škole za školní rok 2014/2015. Část I. Základní charakteristika mateřské školy

Mateřské školy. Údaje o mateřské škole za školní rok 2014/2015. Část I. Základní charakteristika mateřské školy Mateřské školy Údaje o mateřské škole za školní rok 2014/2015 Část I. Základní charakteristika mateřské školy a/ Název školy: Základní škola a Mateřská škola Brno, Blažkova 9 b/ Zřizovatel školy: Statutární

Více

Identifikační údaje organizace:

Identifikační údaje organizace: Identifikační údaje organizace: Název: Základní škola a Mateřská škola Zvole, okr.praha-západ Ulice: J. Štulíka 39 Obec: Zvole PSČ: 252 45 Kraj: Středočeský IČO: 71 00 79 03 E-mail: zszvole@seznam.cz Web:

Více

Diakonie ČCE středisko Ratolest v Praze 10. Poskytovaná sociální služba raná péče. Informace o službě rané péče

Diakonie ČCE středisko Ratolest v Praze 10. Poskytovaná sociální služba raná péče. Informace o službě rané péče Diakonie ČCE středisko Ratolest v Praze 10 Poskytovaná sociální služba raná péče Informace o službě rané péče Posláním terénních sociálních služeb rané péče Diakonie ČCE střediska Ratolest je podporovat

Více

KATALOG KOMPENZAČNÍCH, REHABILITAČNÍCH A DIDAKTICKÝCH POMŮCEK. OBLASTNÍ CHARITA RUMBURK Občanská poradna

KATALOG KOMPENZAČNÍCH, REHABILITAČNÍCH A DIDAKTICKÝCH POMŮCEK. OBLASTNÍ CHARITA RUMBURK Občanská poradna KATALOG KOMPENZAČNÍCH, REHABILITAČNÍCH A DIDAKTICKÝCH POMŮCEK OBLASTNÍ CHARITA RUMBURK Občanská poradna Sukova 1055/24, 408 01 Rumburk (ve dvoře u Městské policie) Tel: 412 384 745 E-mail: poradna@charitarumburk.cz

Více

Č. j.: 061-286/98-1041 Inspektorát č 6 - Ústí nad Labem INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Hajmová Jaroslava Městský úřad Louny ŠÚ Louny

Č. j.: 061-286/98-1041 Inspektorát č 6 - Ústí nad Labem INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Hajmová Jaroslava Městský úřad Louny ŠÚ Louny Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Č. j.: 061-286/98-1041 Inspektorát č 6 - Ústí nad Labem Signatura: vf3as103 Okresní pracoviště Chomutov INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola / školské zařízení: Mateřská škola Louny,

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Střediska výchovné péče v Jihlavě Platnost dokumentu: od 1. 4. 2016 Mgr. Radek Vovsík ředitel razítko 1 OBSAH 1. Identifikační údaje 3 2. Charakteristika školského zařízení 4

Více

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j.: ČŠIA-1217/11-A. Na Chodovci 2540, 141 00 Praha 4 - Spořilov

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j.: ČŠIA-1217/11-A. Na Chodovci 2540, 141 00 Praha 4 - Spořilov Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č. j.: ČŠIA-1217/11-A Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Sídlo: Mateřská škola, Praha 4, Na Chodovci 2540 Na Chodovci 2540, 141

Více

Volnočasové aktivity zdravotně postižených dětí a mládeže Dětského centra Paprsek

Volnočasové aktivity zdravotně postižených dětí a mládeže Dětského centra Paprsek Volnočasové aktivity zdravotně postižených dětí a mládeže Dětského centra Paprsek Prohlašuji, že předložená bakalářská práce je původní a zpracoval/a jsem ji samostatně. Prohlašuji, že citace použitých

Více

Cíle a způsoby činnosti zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc

Cíle a způsoby činnosti zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc STANDARD č. 1 Cíle a způsoby činnosti zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc Zpracoval: Bc.Markéta Šiplová, Mgr.Hana Michálková Datum, podpis Schválil: MUDr. Jana Tytlová Datum, podpis Platnost:

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA PLÁN NA ŠKOLNÍ ROK 2015-2016

MATEŘSKÁ ŠKOLA PLÁN NA ŠKOLNÍ ROK 2015-2016 MATEŘSKÁ ŠKOLA PLÁN NA ŠKOLNÍ ROK 2015-2016 Obecná charakteristika mateřské školy Mateřská škola je součástí zařízení MŠ, ZŠ a SŠ pro sluchově postižené v Českých Budějovicích. Má 2 oddělení třídu pro

Více

SLUŽBA DOZP: CENÍK ČINNOSTÍ KE DNI 01.01.2012

SLUŽBA DOZP: CENÍK ČINNOSTÍ KE DNI 01.01.2012 SLUŽBA DOZP: CENÍK ČINNOSTÍ KE DNI 01.01.2012 Pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu Oblast: OBL - oblékání, svlékání osobní prádlo - výměna 2,00 5 9,00 5 22,00 10 oblékání / svlékání části

Více

CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV

CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV ročník 8 číslo 4 duben 2015 CHARITA MÁ NOVÉ POMOCNÍKY Charita Svaté rodiny Nový Hrozenkov již více než rok realizuje partnerský projekt s názvem Cesta za kvalitním

Více

ÚVODNÍ SLOVO. Mgr. Petra Houšková

ÚVODNÍ SLOVO. Mgr. Petra Houšková ÚVODNÍ SLOVO Do dvanáctého roku činnosti jsme v Náruči vstoupili plní sil a očekávání. Až doposud jsme pracovali na stmelování a provázanosti našich aktivit. Protože ale záběr naší činnosti je již velmi

Více

4. Sociálně aktivizační služby pro zrakově postižené

4. Sociálně aktivizační služby pro zrakově postižené výroční zpráva 21 TyfloCentrum Brno, o.p.s. 4. Sociálně aktivizační služby pro zrakově postižené www.centrumpronevidome.cz/aktivizace Přínosem této služby je především podpora aktivního přístupu k životu,

Více

Úvodní slovo. Dagmar Rysová místostarostka města Kopřivnice

Úvodní slovo. Dagmar Rysová místostarostka města Kopřivnice 1 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, podruhé Vám předáváme Katalog sociálních služeb poskytovaných v Kopřivnici. Tento katalog nabízí cestu z tíživé situace, ve které se může ocitnout každý z nás. Věk, zdravotní

Více

OBČASNÍK 1/2016. Připravované akce. Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, z.s.

OBČASNÍK 1/2016. Připravované akce. Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, z.s. OBČASNÍK 1/2016 Milí přátelé, vážení členové! Jaro už docela silně zaklepalo na dveře, takže je nejvyšší čas si připomenout, jaké akce nás v nejbližších týdnech čekají. Protože jsme ale ani v zimních měsících

Více

Školní vzdělávací program ve školní družině

Školní vzdělávací program ve školní družině Školní vzdělávací program ve školní družině Identifikační údaje Adresa: Základní škola a Mateřská škola Dobrovice Komenského 46, 294 41 Dobrovice příspěvková organizace Ředitelka školy: Ing. Jana Čejková

Více

10 SEZNAM PŘÍLOH. 11.1 Specifické poruchy učení. 11.1.1 Poruchy učení. 11.1.2 Strategie vyučování ţáků se specifickými poruchami učení

10 SEZNAM PŘÍLOH. 11.1 Specifické poruchy učení. 11.1.1 Poruchy učení. 11.1.2 Strategie vyučování ţáků se specifickými poruchami učení 10 SEZNAM PŘÍLOH 11.1 Specifické poruchy učení 11.1.1 Poruchy učení 11.1.2 Strategie vyučování ţáků se specifickými poruchami učení 11.1.3 Druhy SPU a jejich základní charakteristika 11.2 Rehabilitace

Více

Vzdělávací centrum. Váš partner v oblasti celoživotního vzdělávání.

Vzdělávací centrum. Váš partner v oblasti celoživotního vzdělávání. Vzdělávací centrum Turnov Váš partner v oblasti celoživotního vzdělávání. 2015 / 2016 ORGANIZACE KURZŮ podzimní a jarní semestr vyučovací hodina = 45 minut obvykle 1 setkání týdně (2 3 vyučovací hodiny)

Více

MŠ Rosnička, Liberec, Školní vršek 503/3, příspěvková organizace

MŠ Rosnička, Liberec, Školní vršek 503/3, příspěvková organizace Zpracovala dne 17. 9.2012 Langerová Alice 1 1. Základní údaje (název školy, právní forma, IČO, adresa, zřizovatel, ředitel a zástupce, zařazení do sítě, kapacita školy, tel. fax, E-mail, www stránky).

Více

Domov Čujkovova, Ostrava-Zábřeh, příspěvková organizace

Domov Čujkovova, Ostrava-Zábřeh, příspěvková organizace Domov Čujkovova, Ostrava-Zábřeh, příspěvková organizace P L Á N Č I N N O S T I Domova Čujkovova, Ostrava-Zábřeh, příspěvkové organizace, Čujkovova 25, Ostrava-Zábřeh na rok 2011 OSTRAVA!!! Obsah: Popis

Více

Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.

Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. ÚVOD Odborný tým pracovníků (speciální pedagog, logoped, krajská koordinátorka poruch autistického spektra,

Více

1.1 škola Mezinárodní Montessori Mateřská škola název školy

1.1 škola Mezinárodní Montessori Mateřská škola název školy Výroční zpráva za školní rok 2014/15 Vypracovaly ke dni 18.8.2015: MUDr. Darina Gurutidu, ředitelka projektu Mgr. Martina Schejbalová, ředitelka ZŠ a MŠ Perlička Č.j. 034/2015 a) Základní údaje o škole:

Více

Školní vzdělávací program pro ŠD a ŠK

Školní vzdělávací program pro ŠD a ŠK Školní vzdělávací program pro ŠD a ŠK Školní družina při ZŠ praktické, 1. máje 59, 411 45 Úštěk Název ŠVP: Klíč Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání s úpravami pro žáky s lehkým mentálním

Více

PŘIHLÁŠKA do Montessori třídy ZŠ s RVJ Jeremenkova školní rok 2016/2017

PŘIHLÁŠKA do Montessori třídy ZŠ s RVJ Jeremenkova školní rok 2016/2017 PŘIHLÁŠKA do Montessori třídy ZŠ s RVJ Jeremenkova školní rok 2016/2017 Jméno dítěte: Datum narození: Bydliště: Zdravotní pojišťovna: Jméno zákonného zástupce: Tel. kontakt: Tel. kontakt 2 (2. kontaktní

Více

IN SP EKČ N Í ZP R ÁVA

IN SP EKČ N Í ZP R ÁVA IN SP EKČ N Í ZP R ÁVA Čj. ČŠIS-2922/15-S Název právnické osoby vykonávající činnost školy/školského zařízení Mateřská škola Tupadly 152 Sídlo Tupadly 152, 28563 E-mail právnické osoby IČ 75033879 turanska@seznam.cz

Více

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIA-632/14-A. Trávníčkova 1747, 155 00 Praha 5 - Stodůlky

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIA-632/14-A. Trávníčkova 1747, 155 00 Praha 5 - Stodůlky INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIA-632/14-A Název právnické osoby vykonávající činnost školy Sídlo E-mail právnické osoby IČO 750 308 11 Mateřská škola PALETKA, Praha 13, Trávníčkova 1747 Trávníčkova 1747, 155

Více

Ergoterapie (Occupational therapy) Klinika rehabilitačního lékařství 1. Lékařské fakulty a Všeobecné Fakultní Nemocnice

Ergoterapie (Occupational therapy) Klinika rehabilitačního lékařství 1. Lékařské fakulty a Všeobecné Fakultní Nemocnice Ergoterapie (Occupational therapy) Klinika rehabilitačního lékařství 1. Lékařské fakulty a Všeobecné Fakultní Nemocnice ergoterapie=léčba prací ergoterapie=vedení k soběstačnosti Skládá se ze dvou řeckých

Více

Centrum vzdělanosti Libereckého kraje, příspěvková organizace NABÍDKA KURZŮ DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ LEDEN 2015

Centrum vzdělanosti Libereckého kraje, příspěvková organizace NABÍDKA KURZŮ DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ LEDEN 2015 Centrum vzdělanosti Libereckého kraje, příspěvková organizace NABÍDKA KURZŮ DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ LEDEN 2015 OBSAH 1.1 Metodická podpora logopedických asistentek a preventistek v

Více

POPIS REALIZACE SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE SOCIÁLNÍ SLUŽBY POPIS REALIZACE SOCIÁLNÍ SLUŽBY POSKYTOVATEL: OBČANSKÁ INSPIRACE Kučerova 768/14, 198 00 Praha 9 Černý Most www.obcanskainspirace.cz DRUH SOCIÁLNÍ SLUŽBY: nízkoprahové zařízení pro děti a mládež (dle zákona

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA A HODNOCENÍ ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA A HODNOCENÍ ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ŠKOLY VÝROČNÍ ZPRÁVA A HODNOCENÍ ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2006/2007 Zpracovala Bc. Dagmar Rakoušová v Turnově 10.9.2007 ředitelka školy Schváleno 20.9.2007 na jednání Školské rady Zpracovala

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Oblastní pracoviště č. 15 Zlín. okresní pracoviště Kroměříž. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Oblastní pracoviště č. 15 Zlín. okresní pracoviště Kroměříž. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Oblastní pracoviště č. 15 Zlín okresní pracoviště Kroměříž Inspekční zpráva Speciální školy a speciální školská zařízení pro žáky s více vadami Kroměříž, Štěchovice 1361 PSČ 767 01

Více

Ukázka převzata z pracovní verze ŠVP ZŠ pro tělesně postižené, Jedličkův ústav, Praha 4

Ukázka převzata z pracovní verze ŠVP ZŠ pro tělesně postižené, Jedličkův ústav, Praha 4 Ukázka převzata z pracovní verze ŠVP ZŠ pro tělesně postižené, Jedličkův ústav, Praha 4 Pohybové činnosti Charakteristika předmětu Pohybové činnosti rozvíjejí tělesné dovednosti žáků v co největší dosažitelné

Více

Minimální preventivní program

Minimální preventivní program Dětský domov, Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Zlín Minimální preventivní program Školní rok 2015/2016 Vypracovala: Mgr. Kristýna Olexová školní metodik prevence OBSAH 1 ÚVOD... 3 2 CHARAKTERISTIKA

Více

Určeno pro. Datum Místo. Název

Určeno pro. Datum Místo. Název Datum Místo 1.3. 9:15 U radnice 2. patro 1.3. 9:00-20:00 SEV Švagrov 3.3. 3.3. 4.3. 5.3. 5.3. 6.3. Určeno pro Název Keramika pro každého. Keramika pro děti i dospělé. Volná tvorba z keramické hlíny. Keramická

Více

Mgr. Lucie Bicková, ředitelka OCH Třeboň

Mgr. Lucie Bicková, ředitelka OCH Třeboň Slovo ředitelky Tak jako každý rok si vám dovoluji předložit tuto výroční zprávu, která stručně popisuje činnosti a aktivity Oblastní charity Třeboň. Mé poděkování patří všem pracovníkům, kteří svou práci

Více

Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIE-110/14-E. Na Mušce 1110, 534 01 Holice. Mgr. Andreou Daňkovou, ředitelkou

Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIE-110/14-E. Na Mušce 1110, 534 01 Holice. Mgr. Andreou Daňkovou, ředitelkou INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIE-110/14-E Název právnické osoby vykonávající činnost školy a školského zařízení Sídlo E-mail právnické osoby Gymnázium Dr. Emila Holuba, Holice, Na Mušce 1110 Na Mušce 1110, 534

Více

VÝSTUPY Z REGIONÁLNÍHO INFORMAČNÍHO SYSTÉMU KOMUNITNÍCH SLUŽEB ÚSTÍ NAD LABEM (RISK) DATA ZA ROK 2012

VÝSTUPY Z REGIONÁLNÍHO INFORMAČNÍHO SYSTÉMU KOMUNITNÍCH SLUŽEB ÚSTÍ NAD LABEM (RISK) DATA ZA ROK 2012 VÝSTUPY Z REGIONÁLNÍHO INFORMAČNÍHO SYSTÉMU KOMUNITNÍCH SLUŽEB ÚSTÍ NAD LABEM (RISK) DATA ZA ROK 0 www.socialni-sluzby-usti.cz Zpracoval: Oddělení podpory školství, kultury, sportu a sociálních služeb

Více

Vzdělávací agentura REMISVIT,z.ú.

Vzdělávací agentura REMISVIT,z.ú. Vzdělávací agentura REMISVIT,z.ú. ( z. ú. - zapsaný ústav vedený u Městského soudu v Praze, datum zápisu 30.5.2014, spisová značka U42). Nabízíme vzdělávání v akreditovaných kurzech u MPSV Kontakt: PhDr.

Více

Výroční zpráva za školní rok 2011/2012

Výroční zpráva za školní rok 2011/2012 Mateřská škola Beruška, Liberec, Na Pískovně 76/3, příspěvková organizace Na Pískovně 76/3, Liberec 4 46 4 tel. 485 3 e-mail: ms4.lbc@volny.cz Výroční zpráva za školní rok / zpracovala: Ladislava Sehnoutková

Více

NADACE AGROFERT NÁS PODPOŘILA V ROCE VE TŘECH PROJEKTECH: PIAFA PRO RODINY S DĚTMI ČÁSTKA ,- KČ

NADACE AGROFERT NÁS PODPOŘILA V ROCE VE TŘECH PROJEKTECH: PIAFA PRO RODINY S DĚTMI ČÁSTKA ,- KČ NADACE AGROFERT NÁS PODPOŘILA V ROCE 2016 2017 VE TŘECH PROJEKTECH: 1. V GRANTOVÉM ŘÍZENÍ PODPORA DĚTÍ HENDIKEPOVANÝCH MENTÁLNĚ, FYZICKY ČI PROSTŘEDÍM, VE KTERÉM VYRŮSTAJÍ PIAFA PRO RODINY S DĚTMI ČÁSTKA

Více

Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIC-74/12-C

Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIC-74/12-C Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIC-74/12-C Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola při centru ARPIDA, o. p.

Více

Školní družina při Základní škole Brigádníků Praha 10 Strašnice VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ DRUŽINY

Školní družina při Základní škole Brigádníků Praha 10 Strašnice VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ DRUŽINY Školní družina při Základní škole Brigádníků Praha 10 Strašnice VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ DRUŽINY Alena Polanská ředitelka školy Milena Dvořáková vedoucí ŠD Úvod Školní družina je zřízena podle

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Horní Pěna, okres Jindřichův Hradec. Adresa: Horní Pěna 82, PSČ 378 31. Identifikátor školy: 650 045 811

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Horní Pěna, okres Jindřichův Hradec. Adresa: Horní Pěna 82, PSČ 378 31. Identifikátor školy: 650 045 811 Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Horní Pěna, okres Jindřichův Hradec Adresa: Horní Pěna 82, PSČ 378 31 Identifikátor školy: 650 045 811 Termín konání inspekce:

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-1119/15-S. Družstevní 422, 257 51 Bystřice msbystrice@seznam.

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-1119/15-S. Družstevní 422, 257 51 Bystřice msbystrice@seznam. INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIS-1119/15-S Název právnické osoby vykonávající činnost školy a školského zařízení Sídlo E-mail právnické osoby IČ 75034492 Identifikátor 600041875 Právní forma Zastoupená Zřizovatel

Více

ŽIVOT BEZ BARIÉR, O.S. www.zbb.cz www.facebook.com/zivotbezbarier

ŽIVOT BEZ BARIÉR, O.S. www.zbb.cz www.facebook.com/zivotbezbarier ŽIVOT BEZ BARIÉR, O.S. www.zbb.cz www.facebook.com/zivotbezbarier HISTORIE A SOUČASNOST OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ŽIVOT BEZ BARIÉR Registrace sdružení 10. února 2004 Účel vzniku podpora integrace zdravotně

Více

Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1. Mateřská škola Štefcova 1125 odloučené pracoviště

Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1. Mateřská škola Štefcova 1125 odloučené pracoviště Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Mateřská škola Štefcova 1125 odloučené pracoviště Prvky pedagogického systému Marie Montessori VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014-2015 Č.j.: zsuprk_926/2015

Více

Spolupráce škol a specialistů v rámci síťování partnerů na podporu inkluzivního vzdělávání ve školách

Spolupráce škol a specialistů v rámci síťování partnerů na podporu inkluzivního vzdělávání ve školách Setkání pracovní skupiny na téma Spolupráce škol a specialistů v rámci síťování partnerů na podporu inkluzivního vzdělávání ve školách Cíl setkání: Popsat a zhodnotit práci speciálních pedagogů, logopedů

Více

Základní škola Karla staršího ze Žerotína Bludov Školní vzdělávací program pro školní klub

Základní škola Karla staršího ze Žerotína Bludov Školní vzdělávací program pro školní klub Základní škola Karla staršího ze Žerotína Bludov Školní vzdělávací program pro školní klub Platnost od 1.9.2009 Mgr. Ilona Křivohlávková ředitelka školy 1 2 Obsah: 1. Identifikační údaje...5 2. Charakteristika

Více

KATALOG VZDĚLÁVACÍCH AKTIVIT PROGRAMU PRO PĚSTOUNSKÉ RODINY Pobočka Třinec

KATALOG VZDĚLÁVACÍCH AKTIVIT PROGRAMU PRO PĚSTOUNSKÉ RODINY Pobočka Třinec KATALOG VZDĚLÁVACÍCH AKTIVIT PROGRAMU PRO PĚSTOUNSKÉ RODINY Pobočka Třinec Jaro 2016 www.pestouni.slezskadiakonie.cz Vážené dámy, vážení pánové, v tomto katalogu Vám předkládáme nabídku podzimních vzdělávacích

Více

Katalog poskytovatelů sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou

Katalog poskytovatelů sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou Katalog poskytovatelů sociálních služeb na území ORP Komunitní plánování sociálních služeb na území ORP Projekt komunitního plánování sociálních služeb je realizován od června 2013 do května 2015. Realizátorem

Více

VÝUKOVÝ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_ DUM 20, S 20 DATUM VYTVOŘENÍ: 19.4. 2013

VÝUKOVÝ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_ DUM 20, S 20 DATUM VYTVOŘENÍ: 19.4. 2013 VÝUKOVÝ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_ DUM 20, S 20 JMÉNO AUTORA: DATUM VYTVOŘENÍ: 19.4. 2013 PRO ROČNÍK: OBORU: VZDĚLÁVACÍ OBLAST. TEMATICKÝ OKRUH: TÉMA: Bc. Blažena Nováková 2. ročník Předškolní a mimoškolní

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Nadace MariaStar-Humanity. za rok 2005

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Nadace MariaStar-Humanity. za rok 2005 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 Několik slov úvodem.. VÝROČNÍ ZPRÁVA Nadace MariaStar-Humanity za rok 2005 I. Již před 16 lety několik podnikavých žen, které po sametové revoluci toužili s nadšením zasáhnout iniciativně

Více

KONTAKT: Ing. BAČÍKOVÁ HANA, TELEFON: 317 740 134

KONTAKT: Ing. BAČÍKOVÁ HANA, TELEFON: 317 740 134 TLOSKOV KONTAKT: Ing. BAČÍKOVÁ HANA, TELEFON: 317 740 134 1. Kde je služba poskytována, vybavení místnosti, pomůcky Služba je poskytována v 1. patře hlavní budovy - ZÁMEK (přístup výtahem). Učebna je vybavena

Více

RODINNÉ INTEGRAČNÍ CENTRUM O.S. CENTRUM PRO AUTISMUS Z PASTI PRODLOUŽENÁ 278, PARDUBICE 530 09 WWW.RIC.CZ, INFO@RIC.CZ

RODINNÉ INTEGRAČNÍ CENTRUM O.S. CENTRUM PRO AUTISMUS Z PASTI PRODLOUŽENÁ 278, PARDUBICE 530 09 WWW.RIC.CZ, INFO@RIC.CZ RODINNÉ INTEGRAČNÍ CENTRUM O.S. CENTRUM PRO AUTISMUS Z PASTI PRODLOUŽENÁ 278, PARDUBICE 530 09 WWW.RIC.CZ, INFO@RIC.CZ Vybrané aktivity s rodinami s dětmi s PAS v Centru pro autismus z PASti HANA JANIKOVÁ

Více

Metody sociální práce 3 P H D R. H A N A P A Z L A R O V Á, P H. D

Metody sociální práce 3 P H D R. H A N A P A Z L A R O V Á, P H. D Metody sociální práce 3 P H D R. H A N A P A Z L A R O V Á, P H. D Opáčko Co spadá do neverbální komunikace? Jaké jsou techniky aktivního naslouchání? Nejčastější chyby v naslouchání Co nás dnes čeká?

Více

Speciální vzdělávání dětí mateřských škol

Speciální vzdělávání dětí mateřských škol Vzdělávací pobyt pro děti s rodiči Speciální vzdělávání dětí mateřských škol s cílem prohloubit a rozšířit integraci mezi dětmi a rodiči a vybavit rodiče potřebnými kompetencemi. Identifikovat a reagovat

Více

Výroční zpráva o činnosti školy

Výroční zpráva o činnosti školy Výroční zpráva o činnosti školy Zpracováno dle vyhlášky 225/2009 ze dne 10.8.2009 Čj.: MŠČe Sp.znak : 2.8 A 10 Zpracováno za období: 1. 9. 2014 31. 8. 2015 OBSAH VÝROČNÍ ZPRÁVY Obsah výroční zprávy 1 Základní

Více

Poslání: Cíle: Cílová skupina:

Poslání: Cíle: Cílová skupina: Poslání: Posláním Týdenního stacionáře Domova v Dolní Moravici, Diakonie ČCE - střediska v Rýmařově je poskytnout pobytové služby scelodenní péčí a podporou v úkonech soběstačnosti a sebeobsluhy od pondělí

Více

PÉČE O POTŘEBNÉ V SOUČASNOSTI

PÉČE O POTŘEBNÉ V SOUČASNOSTI Nauka o stavbách III Život v běžném PÉČE O POTŘEBNÉ V SOUČASNOSTI doc. Ing.arch. Irena Šestáková každý člověk se během dne a týdne pohybuje na různých místech, v různých ch setkává se s různými lidmi Terénní

Více

FORMULÁŘ A: Popis realizace poskytování sociální služby

FORMULÁŘ A: Popis realizace poskytování sociální služby OZNAČENÍ PŘÍLOHY: 46ZR810-43/1 Datum změny: červenec 2016 NÁZEV ŽADATELE: Diecézní charita Brno DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: 46 denní stacionáře NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: 46ZR810

Více

Paprsek, příspěvková organizace K Čihadlu 679 679 63 Velké Opatovice

Paprsek, příspěvková organizace K Čihadlu 679 679 63 Velké Opatovice Paprsek, příspěvková organizace K Čihadlu 679 679 63 Velké Opatovice Zpráva o činnosti za rok 2015 1 Obsah I. Plnění úkolů v oblasti hlavní činnosti organizace 3 I.1 Management 3 I.2 Sociální a výchovná

Více

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIA-367/12-A

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIA-367/12-A Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIA-367/12-A Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Mateřská škola U RUMCAJSE Praha 13, Zázvorkova 1994 Sídlo: Zázvorkova 1994,

Více

Mezinárodní bezpečné školy Přihláška do programu

Mezinárodní bezpečné školy Přihláška do programu Mezinárodní bezpečné školy Přihláška do programu Název školy: Základní škola Oskol, Kroměříž, příspěvková organizace Sídlo školy: Mánesova 3861/5, 767 01 Kroměříž Zřizovatel: Město Kroměříž Právní forma:

Více

Denní stacionář pro osoby s tělesným a mentálním postižením

Denní stacionář pro osoby s tělesným a mentálním postižením Denní stacionář pro osoby s tělesným a mentálním postižením Popis realizace služby ARPIDA, centrum pro rehabilitaci osob se zdravotním postižením, z.ú. (dále jen centrum ARPIDA) je nestátní nezisková organizace

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014. Rodinné a mateřské centrum Vsetín

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014. Rodinné a mateřské centrum Vsetín VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 Rodinné a mateřské centrum Vsetín PŘEDSTAVUJEME SE Rodinné a mateřské centrum Vsetín zahájilo svoji činnost 3. 9. 2001. Rodinám s dětmi nabízíme komunitní prostředí s možností formálního

Více

MATEŘSKÉ CENTRUM. RÁKOSNÍČEK, o.s.

MATEŘSKÉ CENTRUM. RÁKOSNÍČEK, o.s. MATEŘSKÉ CENTRUM RÁKOSNÍČEK, o.s. Výroční zpráva 2011 OBSAH: 1. Historie a představení MC Rákosníček,o.s. 2. Rok 2011 3. Orgány sdružení, zaměstnanci 4. Programová nabídka 5. Akce pro celou rodinu 6. Vzdělávací

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Inspektorát Praha Inspekční zpráva Mateřská škola, Praha 10, Zvonková 12 Zvonková 12/2901 106 00 Praha 10, Záběhlice Identifikátor školy: 600 040 828 Termín konání komplexní inspekce:

Více

Popis realizace poskytované sociální služby

Popis realizace poskytované sociální služby Popis realizace poskytované sociální služby V souladu se zákonem 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů a vyhláškou č. 505/2006 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona

Více

Výroční zpráva 2011 V Praze 30.5. 2012

Výroční zpráva 2011 V Praze 30.5. 2012 Výroční zpráva 2011 V Praze 30.5. 2012 Sídlo sdružení: Občanské sdružení Potichounku Kaňkovského 1234, Praha 8 182 00 IČO: 22667041, www.potichounku.cz bankovní spojení: 1979888339/0800 Bc. Ondřej Tichý,

Více

DOMÁCÍ ŘÁD STŘEDISKA DAR. Střediska pomoci dětem a rodičům. Adresa: Alžírská 647 / 1, Praha 6 Červený vrch, tel. 235 362 726, 724 985 405

DOMÁCÍ ŘÁD STŘEDISKA DAR. Střediska pomoci dětem a rodičům. Adresa: Alžírská 647 / 1, Praha 6 Červený vrch, tel. 235 362 726, 724 985 405 DOMÁCÍ ŘÁD STŘEDISKA DAR Střediska pomoci dětem a rodičům Adresa: Alžírská 647 / 1, Praha 6 Červený vrch, tel. 235 362 726, 724 985 405 Provozovatel: Dětské centrum Paprsek Hl. m. Prahy IČO: 70875413 Šestajovická

Více

Činnost sdružení v roce 2001

Činnost sdružení v roce 2001 Kdo jsme Občanské sdružení I MY (Společnost přátel Rolničky pro podporu lidí s postižením) vzniklo v Soběslavi v březnu 2000. Cílem sdružení je pomáhat prosazovat zájmy dětí i dospělých s postižením a

Více

Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIC-349/15-C

Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIC-349/15-C INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIC-349/15-C Název právnické osoby vykonávající činnost školy Sídlo E-mail právnické osoby IČO 03276759 Mateřská škola Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích s.r.o.

Více