Zkušenosti z kontrol vykázané zdravotní péče: pohled poskytovatelů pohled pacientů. INMED Pardubice Ing. Lubomír Dvořáček, Ph.D.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zkušenosti z kontrol vykázané zdravotní péče: pohled poskytovatelů pohled pacientů. INMED Pardubice Ing. Lubomír Dvořáček, Ph.D."

Transkript

1 Zkušenosti z kontrol vykázané zdravotní péče: pohled poskytovatelů pohled pacientů INMED Pardubice Ing. Lubomír Dvořáček, Ph.D.

2 Pohled poskytovatelů vycházíme z: 20 let činnosti ve zdravotnictví v ČR a na Slovensku; dlouholetých zkušeností s provozem NISů a dalšího SW ve ZZ; zkušeností konzultantů se lety praxe ve ZP; zkušeností expertů se znalostí DRG od roku 1996, účast ve všech pilotních projektech; zkušeností expertů s detailní znalostí SZV vedení proj. SZV; detailní znalosti skutečného stavu vykazování a z analýz: všech fakultních nemocnic (mimo 1), 40 dalších nemocnic, 9 poliklinik a specifických ZZ, 2 zdravotních pojišťoven na Slovensku, 6 zdravotních pojišťoven v ČR, data za všech NISů dostupných v ČR.

3 Poskytovatele zajímá: optimalizace výstupy vůči plátcům péče s cílem maximalizovat příjem z úhrad péče rizika vratek, a současně minimalizovat: kontrolních zásahů a revizí, následných sankcí a postihů, dopadů regulačních opatření. ÚPLNĚ A SPRÁVNĚ VYKÁZANÁ PÉČE

4 Správnost a úplnost vykazování SPRÁVNOST: základ bezproblémového vztahu s plátci péče, minimalizace nákladů na opravy a dodatečně předkládané K-dávky, průběžně správná data o vykázané zdravotní péči ve vazbě na konečné vyúčtování s plátci; průběžné správné vstupy do MIS a aj. ÚPLNOST: využití všech legislativních možností pro maximum úhrad od plátců - v závislosti na způsobu financování, odpovídající hodnoty bodu a nákladové ceny (DRG), úplná a správná data pro datové analýzy kvality a komplexnosti poskytované péče, návrhy změn úhrad atp.

5 Správnost - změny v kontrolách: rozsah kontrol nárůst automatizovaných kontrol z původních 40 druhů na více než 60; převaha v opakovaných kontrolách nebo navazujících detailních analýzách; změny v zaměření kontrol i analýz: správnost vykazování dle úhrad roku 2012, hospitalizace dle DRG ve vazbě na změny 2012, možnosti úhrad ambulantní péče v roce 2012, možnosti doúčtování péče za rok 2011, (2010), MNP, péče v centrech aj.

6 FREKVENČNÍ OMEZENÍ v platném SZV Existuje celkem 108 různých druhů omezení frekvencí: a. bez omezení 585 výkonů, b. omezení DEN 19 různých druhů, výkonů (včetně OF= nevyplněno, tj. 1 za 1 den), c. omezení TÝDEN 18 různých druhů, 176 výkonů, d. omezení MĚSÍC 6 různých druhů, 129 výkonů, e. omezení ČTVRTLETÍ 11 různých druhů, 154 výkonů, f. omezení POLOLETÍ 1 druh, 4 výkony, g. omezení ROK 10 různých druhů, 366 výkonů, h. omezení ŽIVOT 7 různých druhů, 55 výkonů, i. výkony s kombinovaným omezením 287 výkonů.

7 SPEKTRUM výkonů s omezením místem Kód Popis Výkonů bez kódu bez popisu 1 A A - pouze ambulantně 140 AOD A - pouze ambulantně - agregován do OD 59 BOM bez omezení 894 H H - pouze při hospitalizaci 559 HJ H/J - pouze při hospitalizaci - ev. jednodenní 2 S S - pouze na specializovaném pracovišti SA SA - pouze na spec. prac. ambulantně 7 SAOD SA - pouze na spec. prac. ambulantně - agr. do OD 48 SH SH - pouze na spec. prac. při hospitalizaci 363 CELKEM: 3 700

8 Nelze vykázat současně Počet KK 900 AD 105 KQ 270 Y Y K VZP 16 nelze vykázat současně DETAIL A agregován do OD D ošetřovací dne Y OD pro JIP a ARO K klinický výkon Q nelze s klinickým vyš. VZP omezení dle metodik VZP Číslo odbornost dle SZV kap. 4 V platném SZV celkem různých nepovolených kombinací výkonů!

9 Výkony a nevykázaný ZUM/ZULP Řádky Počet Procento Výkonové ,7 % ZUMové ,3 % CELKEM ,0 % případů nevykázaný ZUM na dokladech: 360 různých výkonů; byly vykázány krát CELKEM; z toho krát bez ZUM (27 %); přitom 55 % A péče, 45 % H ; u 69 druhů výkonů nebyl ZUM vykázán nikdy (6.600 případů). přitom neuvažujeme.

10 Nevykázaný ZUM/ZULP ODHAD příklad Počet ZUMových řádků Celková hodnota vykázaných ZUMů v Kč Průměrná hodnota ZUMového řádku v Kč Počet chybějících ZUMových ŘÁDKŮ Možná hodnota chybějících ZUMů v Kč (15%) Uvažujeme pouze případy chybějících ZUMových řádků, kdy ZUM byl vždy v nějakém procentu případů vykázán. K cca výkonům lze (dle SZV) vykázat 958 různých druhů ZUMů (ZULPů).

11 Specifické kontroly a zjištění u x.xxx případů hospitalizací chybí kódy poplatků za dd.ddd OD, pokud by byly všechny poplatky vybrány-až +n.nnn.nnn,-kč; v y.yyy případech chybí kódy poplatků u příslušných KV, pokud by byly všechny poplatky vybrány-až +nnn.nnn,-kč; v z.zzz případech je vykázáno komplexní klinické vyšetření na dokladu 06 snadný kontrolní zásah plátců; v ttt případech pacient na propustce bez kategorie 0, rr dokladů s kódy OD bez vykázané kategorie pacienta.

12 ZTRACENÁ PÉČE případů péče na dokladech 06 s žádající hospitalizační ODB ze ZZ MIMO období hospitalizace: bodů, Kč ZUMů, 102 kritických výkonů; případů péče na dokladech 06 s žádající hospitalizační ODB ze ZZ pro pacienty ZCELA BEZ HOSPITALIZACE: bodů, Kč ZUMů, 130 kritických výkonů; CELKEM: 19 mil. bodů (1,4 % produkce) 6 mil. Kč (0,5 % produkce)

13 Další specifické kontroly - DRG DRG skupiny 88* a 99*; ukončení hospitalizací 3 ; hospitalizace na 2_1 bez správné hlavní Dg.; případy s hlavní Dg. ze skupiny příznakových Dg. (R00-R99)-příznaky, znaky a abnormální nálezy NJ; případy hlavních Dg. ze skupin NS a jejich vliv na klasifikaci případů v DRG; pokusy o sjednocení metodických nejasností; analýzy hrozby platných regulací.

14 Hrozby regulací v DRG 2012 vyhláška 425/2011 Sb.; regulační omezení; snížení úhrady u cíleného šetření: (CMpůvodní-CMrevidovaný) * ZS2012*3 126 případů v 67 různých DRG s 1 vedl. Dg. J18*, (Pneumonie NS, celkem 557 výskytů J18* v pozici vedl. Dg.); CMpůvodní=278,949; CMrevidovaný=189,6806; možná regulace=89,2684*3* => ,- Kč; další důsledek: snížení CM o 89,2684.

15 Pohled pacientů vycházíme z: návrhy na zákonné úpravy, ukládající ZP povinnost každoročně zasílat VŠEM pojištěncům přehledy péče; zkušeností s rozesíláním účtů pojištěnců VZP ČR v 90. letech v okresech Hodonín, Jičín a Chrudim; pilot s více než pojištěnci: HO všichni pojištěnci, JIČ s ročními náklady na péče přes stanovený limit, CR pojištěnci s vybranými druhy péče. výpočet a kompletace osobních účtů přes 200 hodin (více než 8 dnů); dodavatelský tisk a rozesílání účtů 3 mil. Kč; náklady na rozeslání účtu 1 pojištěnce přes 30,-Kč;

16 Rozesílání účtů pojištěnců: součástí přehledu péče vysvětlující dopis; reakce cca 3 % pojištěnců 3.350; 687 reagujících pojištěnců (21 %) výhrady vůči vykázané péči; naprostá většina nesrovnalostí-duplicity a triplicity RČ v registru obyvatel (tehdy přes ); reakce pojištěnců na experiment: přivítalo 12 % reagujících, odsoudilo 0,6 % reagujících, nevyjádřilo se k této otázce 87 % reagujících; 22 pojištěnců uvedlo konzultaci obsahu přehledu s příslušným ošetřujícím lékařem;

17 Přehledy péče pojištěnců: věková struktura reagujících: 10 % mladších 15 let, 17 % starších 60 let; odvaha části pojištěnců přesně popsat průběh svého léčení v konfrontaci s přehledem péče: účtování nových brýlových obrub, péče, která nebyla vůbec poskytnuta, opravy zubních protéz; účtování péče v souvislosti s prostou preskripcí léků; všechna upozornění prověřena RL, případy souhlasu dokumentace s vykázanou péčí někdy až po konfrontaci lékaře s pacientem.

18 Počet obyvatel okresů Pojištěnců VZP Rozeslaných přehledů Nevyzvednutých zásilek Zjištěných nenahlášených zemřelých Odezvy pojištěnců: 0 15 let let nad 60 let Přehled PŘIVÍTAL: 814 NEPŘIVÍTAL: 33 Chyba v adrese: 998 Adresát nezastižitelný 618 Rozpor ve vykázané péči Celkem reakcí / bez reakcí / Konzultoval s lékařem 22 Předpokládaná rozporovaná péče v Kč

19 ROZPOR ve vykázané péči CELKEM z toho chybných 9místných RČ 888 z toho chybných 10místných RČ 79 Počet zjištěných duplicit 9místných RČ 41 Počet zjištěných duplicit 10místných RČ 3 Odezvy na přehledy podle pohlaví: ženy ženy % 53,6 % muži muži % 46,4 %

20 Poznatky a vyhodnocení: celoplošně těžko realizovatelné: náklady X výnosy, technika, moderní technologie, internet; personální a organizační zabezpečení; složitost přehledů, problematické finanční ohodnocení péče dle způsobů úhrad (KKVP, DRG, balíčky, ); zadržené přehledy. náročné vyhodnocení ze strany RL; vliv na následný pokles nákladů neprokázán; další kontrolní mechanizmus výběrově dále používán u problematických ZZ; posílení pocitu odpovědnosti pojištěnce; potvrzení / vyloučení úrovně a kvality SZZ; zájem ZZ o úroveň reklamací jejich ZZ.

21 Perličky 1): Barevně označené položky jsou vykázány omylem: V Olomouci jsem nebyl 20 let, tuberkulózu zatím nemám a hrudník mi cíleně taky nikdo nevyšetřoval Pana doktora N jsem v životě neviděl. Bylo by dobré dát to k náhradě tomu, kdo to zavinil. Pojišťovna není žádná dojná kráva U žádného stomatologa v P jsem nikdy nebyla a žádné ošetření mi proto neprováděl, ani nevím kdo to je. 450 Kč ať pan dochtor laskavě vrátí na můj účet a omluví se Podle Vašich údajů mi stomatolog provedl extirpaci dřeně, endodontické ošetření a výplň zubu -2 plošky. Paradoxem ovšem je, že mám už 10 let plnou protetiku.

22 Perličky 2): Můj názor na rozesílání přehledů je takový, že tzv. důvěrné informace procházejí anonymními rukami dalších nezdravotnických pracovníků, a proto v nejbližší době přejdu k jiné zdravotní pojišťovně V minulém roce jsem měl jedinou nemoc, a to chřipku a na tu jsem berle podpažní bukové nepotřeboval (tedy neodebral) to pozná i laik Sděluji Vám tímto, že jsem nikdy nebyla, jak mám naúčtováno, na patologické anatomii. Jedná se sice jen o 28,-Kč, ale chci to mít v pořádku Obdržel jsem výpis úhrad a sděluji, že můj zdravotní stav je hrozný, alespoň podle toho, co na mě lékaři vykázali

23 Děkuji za Vaši pozornost. STAPRO s. r. o. Pernštýnské nám Pardubice Tel.: Ing. Lubomír r Dvořáček, Ph.D. tel.: dvoracek@stapro.cz

Jak minimalizovat chyby v MEDEE. J. Koukal

Jak minimalizovat chyby v MEDEE. J. Koukal Jak minimalizovat chyby v MEDEE J. Koukal Nejčastější chyby účtování 298 234 293 139 NENALEZEN ZUM PŘEKROČENA POVOLENÁ FREKVENCE VYKÁZÁNÍ DUPLICITNĚ VYKÁZANÝ ZUM KOMPLEXNÍ VYŠETŘENÍ ČASTĚJI NEŽ 1x ZA 3

Více

Příprava a zpracování dat

Příprava a zpracování dat Příprava a zpracování dat 18.6.2015 Brno www.i.cz 1 Agenda Metodika zpracování dat Zpracování dokladů Zpracování preskripce Datové pumpy Číselníky nastavení Závěr www.i.cz 2 Metodika zpracování produkce

Více

Úhrady zdravotní péče v LZZ v roce 2015 Předpoklady a očekávání. INMED 2014 Pardubice 20. 11. 2014 Ing. Lubomír Dvořáček, Ph.D.

Úhrady zdravotní péče v LZZ v roce 2015 Předpoklady a očekávání. INMED 2014 Pardubice 20. 11. 2014 Ing. Lubomír Dvořáček, Ph.D. Úhrady zdravotní péče v LZZ v roce 2015 Předpoklady a očekávání INMED 2014 Pardubice 20. 11. 2014 Ing. Lubomír Dvořáček, Ph.D. Parametry systému v.z.p. v roce 2015 - PŘÍJMY předpokládaný nárůst plateb

Více

REGULAČNÍ OMEZENÍ a problémy, kterým by měli poskytovatelé předcházet

REGULAČNÍ OMEZENÍ a problémy, kterým by měli poskytovatelé předcházet 1 REGULAČNÍ OMEZENÍ a problémy, kterým by měli poskytovatelé předcházet Ing. Ivana Jenšovská, STROFIOS a.s. Brno, 29.11. 2014 2 REGULAČNÍ OMEZENÍ amb. spec. Regulace na ZULP/ ZUM, léky a zdravotnické prostředky,

Více

Metodika sestavení případu hospitalizace 012.001

Metodika sestavení případu hospitalizace 012.001 Metodika sestavení případu hospitalizace 012.001 Verze 012.001_návrh (doplnění pro verzi 012 zvýrazněno červeně) 1 / 7 NÁRODNÍ REFERENČNÍ CENTRUM 1a. Definice případu hospitalizace Časové vymezení Hospitalizační

Více

Metodika sestavení případu hospitalizace 010

Metodika sestavení případu hospitalizace 010 Metodika sestavení případu hospitalizace 010 Verze 010 (doplnění vyznačeno červeně) 1 / 6 NÁRODNÍ REFERENČNÍ CENTRUM 1a. Definice případu hospitalizace Časové vymezení Hospitalizační případ 1 je pro potřeby

Více

Metodika sestavení případu hospitalizace

Metodika sestavení případu hospitalizace Metodika sestavení případu hospitalizace 009.2012 1 / 6 NÁRODNÍ REFERENČNÍ CENTRUM 1a. Definice případu hospitalizace Časové vymezení Hospitalizační případ 1 je pro potřeby DRG časově vymezen pobytem nemocného

Více

Problematika účtování dle vyhlášky pro rok 2018 a další praktické rady

Problematika účtování dle vyhlášky pro rok 2018 a další praktické rady Problematika účtování dle vyhlášky pro rok 2018 a další praktické rady Ing. Ivana Jenšovská Poradenská, konzultační a lektorská činnost ve zdravotnictví Referenčním obdobím je rok 2016. Hodnoceným obdobím

Více

-Vyhláška č. 324/2014 Sb., o stanovení hodnot bodu, výše úhrad hrazených služeb a regulačních omezení pro rok 2015

-Vyhláška č. 324/2014 Sb., o stanovení hodnot bodu, výše úhrad hrazených služeb a regulačních omezení pro rok 2015 Vyhlášky platné od 1.1.2015: -Vyhláška č. 324/2014 Sb., o stanovení hodnot bodu, výše úhrad hrazených služeb a regulačních omezení pro rok 2015 -Vyhláška č. 325/2014 Sb., o nákladových indexech věkových

Více

Revize kódování diagnóz v klasifikačním systému DRG MUDr. Milan Kotyza

Revize kódování diagnóz v klasifikačním systému DRG MUDr. Milan Kotyza Revize kódování diagnóz v klasifikačním systému DRG 9. 5. 2016 MUDr. Milan Kotyza Revize v klasifikačním systému DRG Od roku 2010, kdy úhradu LZZ začala ovlivňovat platba za hospitalizační případ, začala

Více

Návrh VZP na úhradu zdravotní péče v segmentu ambulantní specializované péče v roce 2008

Návrh VZP na úhradu zdravotní péče v segmentu ambulantní specializované péče v roce 2008 Návrh VZP na úhradu zdravotní péče v segmentu ambulantní specializované péče v roce 2008 I. Úhrada za zdravotní péči 1. Specializovaná ambulantní zdravotní péče poskytovaná v ambulantních zdravotnických

Více

Metodika sestavení případu hospitalizace

Metodika sestavení případu hospitalizace Metodika sestavení případu hospitalizace 007.2010 1 / 5 NÁRODNÍ REFERENČNÍ CENTRUM 1. Definice případu hospitalizace Hospitalizační případ 1 je pro potřeby DRG pobyt nemocného v jedné Nemocnici, v časové

Více

ROCE 2019 POHLEDEM VZP ČR

ROCE 2019 POHLEDEM VZP ČR ÚHRADY ZDRAVOTNÍCH SLUŽEB V ROCE 2019 POHLEDEM VZP ČR KONFERENCE INMED, 23. 24. 10. 2018 ING. JIŘÍ MRÁZEK, MBA OBSAH PREZENTACE Obnova smluv CZ DRG nasmlouvání nových markerů Memorandum psychiatrie + hemodialýza

Více

Oblačné informace. Jiří Kyliš

Oblačné informace. Jiří Kyliš Oblačné informace Jiří Kyliš 2 Agenda Oblačné informace V tomto případě spíše informace Jaká je návaznost na téma sekce ICZ AMIS*MIS jaký je a v čem je jiný 3 Jaká je návaznost na téma sekce 4 Jaká je

Více

Fakultní nemocnice Na Bulovce. Nemocnice a DRG

Fakultní nemocnice Na Bulovce. Nemocnice a DRG Obsah prezentace : Historie zavádění DRG v ČR Příjmy z veřejného zdravotního pojištění (v.z.p) a role DRG v úhradách Rizika při zavádění DRG Využití DRG v nemocnicích Závěr Zavádění DRG - historie 1. pokus

Více

Komenského nám. 125, 532 11 Pardubice

Komenského nám. 125, 532 11 Pardubice Dodatečná informace č. 2 pro otevřené nadlimitní řízení dle 27 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů a dle metodiky IOP Název veřejné zakázky Datové sklady, manažerské

Více

MUDr. Pavel Neugebauer Předseda SPLDD ČR

MUDr. Pavel Neugebauer Předseda SPLDD ČR Vyhláška č.550/2005 Sb., kterou se stanoví výše úhrad zdravotní péče hrazené z veřejného zdravotního pojištění, včetně regulačních omezení, pro 1. pololetí 2006 MUDr. Pavel Neugebauer Předseda SPLDD ČR

Více

MIS nástroj pro controlling objemu poskytované péče v podmínkách současných úhradových vyhlášek. Konference DRG listopad 2012 Marcela Ambrožová

MIS nástroj pro controlling objemu poskytované péče v podmínkách současných úhradových vyhlášek. Konference DRG listopad 2012 Marcela Ambrožová MIS nástroj pro controlling objemu poskytované péče v podmínkách současných úhradových vyhlášek. Konference DRG listopad 2012 Marcela Ambrožová Motto Úhradová vyhláška pro rok 2012 (č. 425/2011) obsahuje

Více

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_12 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ HRAZENÝCH SLUŽEB PRACOVIŠTĚ ORDINACE LÉKAŘE

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_12 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ HRAZENÝCH SLUŽEB PRACOVIŠTĚ ORDINACE LÉKAŘE IČO 0 0 0 6 4 1 6 5 Záčíslí IČO IČZ smluvního ZZ 0 2 0 0 4 0 0 0 Číslo smlouvy 1 8 0 2 M 0 0 9 Název IČO Všeobecná fakultní nemocnice v Praze PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / 8.11.11 /4_12 SMLOUVY

Více

Elektronický účet na pacienta v praxi

Elektronický účet na pacienta v praxi Elektronický účet na pacienta v praxi Ing. Michal Stiborek, MBA 21. 2. 2013 Motto Známe skutečné náklady na léčbu konkrétního pacienta? Známe skutečné náklady na léčbu konkrétního pacienta včas? Známe

Více

Populační analýza případů s AINSO

Populační analýza případů s AINSO Příloha 4 Obsah Populační analýza případů s AINSO 1 Úvod...2 1.1 Cíle analýzy... 2 1.2 Metoda a datové zdroje... 2 1.2.1 Popis metody... 2 1.2.2 Omezení metody... 2 2 Výsledky...3 2.1 Výsledky pro GBS...

Více

Projekt DRG Restart Vývoj, aktuální stav a harmonogram projektu

Projekt DRG Restart Vývoj, aktuální stav a harmonogram projektu Projekt DRG Restart Vývoj, aktuální stav a harmonogram projektu Ing. Jan Linda 11. 10. 2017 DRG Restart vývoj Proč DRG Restart? DRG ano IR-DRG několik let v úhradách každý rok zásadní změny (DRG α, β,

Více

Jak si poradit s vyúčtováním roku 2018 a jak se chovat v roce Ing. Ivana Jenšovská Poradenská, konzultační a lektorská činnost ve zdravotnictví

Jak si poradit s vyúčtováním roku 2018 a jak se chovat v roce Ing. Ivana Jenšovská Poradenská, konzultační a lektorská činnost ve zdravotnictví Jak si poradit s vyúčtováním roku 2018 a jak se chovat v roce 2019 Ing. Ivana Jenšovská Poradenská, konzultační a lektorská činnost ve zdravotnictví VZP ČR Finanční vypořádání předběžných úhrad za rok

Více

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_11 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ HRAZENÝCH SLUŽEB PRACOVIŠTĚ ORDINACE LÉKAŘE

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_11 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ HRAZENÝCH SLUŽEB PRACOVIŠTĚ ORDINACE LÉKAŘE IČO 4 6 6 4 0 7 7 1 Záčíslí IČO IČZ smluvního ZZ 3 4 2 9 2 0 0 0 Číslo smlouvy 5 C 3 4 A 1 3 9 Název IČO MUDr. Renata Jonáková PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / 8.08.08 /4_11 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ

Více

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_12 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ HRAZENÝCH SLUŽEB PRACOVIŠTĚ ORDINACE LÉKAŘE

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_12 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ HRAZENÝCH SLUŽEB PRACOVIŠTĚ ORDINACE LÉKAŘE IČO 0 0 0 6 4 1 6 5 Záčíslí IČO IČZ smluvního ZZ 0 2 0 0 4 0 0 0 Číslo smlouvy 2 A 0 2 M 0 0 5 Název IČO Všeobecná fakultní nemocnice v Praze PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / 8.11.11 /4_12 SMLOUVY

Více

Koncept úhrad v roce 2016. Mgr. Pavlína Žílová Analytik oddělení úhradových mechanizmů a zdravotního pojištění, MZ ČR

Koncept úhrad v roce 2016. Mgr. Pavlína Žílová Analytik oddělení úhradových mechanizmů a zdravotního pojištění, MZ ČR Koncept úhrad v roce 2016 Mgr. Pavlína Žílová Analytik oddělení úhradových mechanizmů a zdravotního pojištění, MZ ČR Výběr pojistného od roku 2012 Výběr pojistného za zaměstnance a osvč (2015 2016) + 7,4

Více

Správné vykazování výkonů a finanční vyúčtování dle vyhlášky pro rok 2017

Správné vykazování výkonů a finanční vyúčtování dle vyhlášky pro rok 2017 a finanční vyúčtování dle vyhlášky pro rok 2017 Ing. Ivana Jenšovská Poradenská, konzultační a lektorská činnost ve zdravotnictví Poskytovatelem zdravotních služeb se rozumí právnická nebo fyzická osoba,

Více

MUDr. Pavel Neugebauer Předseda SPLDD ČR

MUDr. Pavel Neugebauer Předseda SPLDD ČR Vyhláška č.550/2005 Sb., resp. 101/2006 Sb., kterou se stanoví výše úhrad zdravotní péče hrazené z veřejného zdravotního pojištění, včetně regulačních omezení, pro 1. pololetí 2006 MUDr. Pavel Neugebauer

Více

Kapitola 2 Obecná pravidla pro vykazování výkonů

Kapitola 2 Obecná pravidla pro vykazování výkonů Kapitola 2 Obecná pravidla pro vykazování výkonů 1. VYKAZOVÁNÍ VÝKONŮ 1. Jednou provedený výkon hradí zdravotní pojišťovna pro jednoho pojištěnce pouze jednomu zdravotnickému zařízení. 2. Pokud není v

Více

Kapitola 2 Obecná pravidla pro vykazování výkonů

Kapitola 2 Obecná pravidla pro vykazování výkonů Kapitola 2 Obecná pravidla pro vykazování výkonů 1. VYKAZOVÁNÍ VÝKONŮ 1. Jednou provedený výkon hradí zdravotní pojišťovna pro jednoho pojištěnce pouze jednomu zdravotnickému zařízení. 2. Pokud není v

Více

HOSPICON Ing. David Šmehlík, MHA náměstek ředitele VZP ČR pro zdravotní péči

HOSPICON Ing. David Šmehlík, MHA náměstek ředitele VZP ČR pro zdravotní péči HOSPICON 2019 Ing. David Šmehlík, MHA náměstek ředitele VZP ČR pro zdravotní péči NÁKLADY NA ÚSTAVNÍ PÉČI CELKEM 2 NÁKLADY V NEMOCNICÍCH 3 NÁKLADY NA CENTROVÁ LÉČIVA V NEMOCNICÍCH 4 NÁKLADY V NEMOCNICÍCH

Více

Kapitola 3 Výkony klinických vyšetření

Kapitola 3 Výkony klinických vyšetření Kapitola 3 Výkony klinických Výkony klinických jsou základními výkony, kterými zdravotnická zařízení vykazují zdravotním pojišťovnám zdravotní péči poskytnutou pojištěncům. Výkony klinických se dělí na

Více

Projekt OPZ, spolupráce s referenčními nemocnicemi. Mgr. JUDr. Vladimíra Těšitelová

Projekt OPZ, spolupráce s referenčními nemocnicemi. Mgr. JUDr. Vladimíra Těšitelová Projekt OPZ, spolupráce s referenčními nemocnicemi Mgr. JUDr. Vladimíra Těšitelová 9. 11. 2016 ÚZIS ČR referenční síť poskytovatelů 1. ÚZIS ČR na základě zákona č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění

Více

Ústav leteckého zdravotnictví Praha. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

Ústav leteckého zdravotnictví Praha. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE IČO 6 1 3 8 2 9 8 1 IČZ smluvního ZZ 0 6 0 3 9 0 0 0 Číslo smlouvy 6 A 0 6 A 0 3 9 Název IČO Ústav leteckého zdravotnictví Praha PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ

Více

Název IČO Psychiatrická nemocnice Bohnice. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

Název IČO Psychiatrická nemocnice Bohnice. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE IČO 6 4 2 2 IČZ smluvního ZZ 8 4 2 6 Číslo smlouvy 6 A 8 A 4 2 6 Název IČO Psychiatrická nemocnice Bohnice PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / 7.7.7 /4_5 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

Více

Ústavní péče. MUDr. Pavel Neugebauer Předseda SPLDD ČR

Ústavní péče. MUDr. Pavel Neugebauer Předseda SPLDD ČR Vyhláška č.550/2005 Sb., kterou se stanoví výše úhrad zdravotní péče hrazené z veřejného zdravotního pojištění, včetně regulačních omezení, pro 1. pololetí 2006 MUDr. Pavel Neugebauer Předseda SPLDD ČR

Více

Co nového přináší úhradová vyhláška 2015. Ing. Robert Sýkora, MHA Corporate Affairs Director, GlaxoSmithKline

Co nového přináší úhradová vyhláška 2015. Ing. Robert Sýkora, MHA Corporate Affairs Director, GlaxoSmithKline Co nového přináší úhradová vyhláška 2015 Ing. Robert Sýkora, MHA Corporate Affairs Director, GlaxoSmithKline Co se dnes dozvíte 1. Úvod 2. Struktury úhradové vyhlášky 2015 1. Hospitalizační úhrada 2. Ambulantní

Více

Informace v centru. Jan Hofmann Michal Opatřil

Informace v centru. Jan Hofmann Michal Opatřil Informace v centru Jan Hofmann Michal Opatřil BI v ICZ 2 Základní údaje Team 8 profesionálů 85 součet let, kterým se této oblasti věnuje 5 nejzkušenějších pracovníků ICZ 17 průměr ICZ AMIS*MIS 21 zdravotnických

Více

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE PRACOVIŠTĚ ORDINACE LÉKAŘE

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE PRACOVIŠTĚ ORDINACE LÉKAŘE IČO 6 7 3 6 0 2 2 0 IČZ smluvního ZZ 0 8 2 8 6 0 0 0 Číslo smlouvy 6 A 0 8 A 2 8 6 Název IČO MUDr.Eva Tomková PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ

Více

Plán a obsah sběru dat z referenčních nemocnic v roce Ing. Jan Linda

Plán a obsah sběru dat z referenčních nemocnic v roce Ing. Jan Linda Plán a obsah sběru dat z referenčních nemocnic v roce 2017 Ing. Jan Linda 9. 11. 2016 Časová specifikace Sběr dat za celý rok 2016 první sběr dat za celé účetní období data budou základem reálného ocenění

Více

Úhradová vyhláška 2014 MIS AMIS*H

Úhradová vyhláška 2014 MIS AMIS*H Úhradová vyhláška 2014 MIS AMIS*H Jiří Noháček, ICZ a.s. 18. 19. 2.2014 1 ÚHRADOVÁ VYHLÁŠKA 2014 2 STRUKTURA ÚHRAD 2014 (Vyhláška č. 428/2013) Lůžková péče Ambulantní péče Individuální úhrada Balíčky Léky

Více

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_12 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ HRAZENÝCH SLUŽEB PRACOVIŠTĚ ORDINACE LÉKAŘE

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_12 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ HRAZENÝCH SLUŽEB PRACOVIŠTĚ ORDINACE LÉKAŘE IČO 7 5 1 2 3 8 1 IČZ smluvního ZZ 5 3 1 8 Číslo smlouvy 5 L 5 A 4 Název IČO MUDr.Marcela Cupová PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / 8.1.1 /4_12 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ HRAZENÝCH SLUŽEB Platnost

Více

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_11 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ HRAZENÝCH SLUŽEB PRACOVIŠTĚ ORDINACE LÉKAŘE

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_11 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ HRAZENÝCH SLUŽEB PRACOVIŠTĚ ORDINACE LÉKAŘE IČO 0 3 6 2 3 5 5 6 Záčíslí IČO IČZ smluvního ZZ 8 2 2 1 0 4 0 0 Číslo smlouvy 5 Z 8 2 A 0 0 6 Název IČO MUDr. Jitka Isabela Michlová PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / 8.08.08 /4_11 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ

Více

Název IČO Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / / 4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

Název IČO Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / / 4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE IČO 0 0 1 5 9 8 1 6 IČZ smluvního ZZ 7 2 0 0 1 0 0 0 Číslo smlouvy 2 B 7 2 M 0 0 5 Název IČO Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / 7.07.07 / 4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ

Více

Řízení výnosů. Pavel Hroboň Kurz Controlling produkce zdravotních služeb v nemocnici

Řízení výnosů. Pavel Hroboň Kurz Controlling produkce zdravotních služeb v nemocnici Řízení výnosů Pavel Hroboň Kurz Controlling produkce zdravotních služeb v nemocnici 3. LF UK v Praze, 13.11.2015 Dnešní agenda Krátkodobé řízení výnosů a reporty pro klinický management Možnosti dlouhodobého

Více

Pohled MZ Úhrady akutní lůžkové péče v r. 2013, Kontroly poskytované péče

Pohled MZ Úhrady akutní lůžkové péče v r. 2013, Kontroly poskytované péče Pohled MZ Úhrady akutní lůžkové péče v r. 2013, Kontroly poskytované péče ing. Petr Nosek, MZČR INMED, 22.11.2012 Řešení kontrol a přehledů péče ze strany plátce, poskytovatele a pacienta. Co je nejefektivnější?

Více

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_11 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ HRAZENÝCH SLUŽEB PRACOVIŠTĚ ORDINACE LÉKAŘE

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_11 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ HRAZENÝCH SLUŽEB PRACOVIŠTĚ ORDINACE LÉKAŘE IČO 6 8 2 4 6 5 2 8 Záčíslí IČO IČZ smluvního ZZ 3 4 5 1 3 0 0 0 Číslo smlouvy 5 C 3 4 A 1 3 4 Název IČO MUDr. Petr Láznička PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / 8.08.08 /4_11 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A

Více

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_12 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ HRAZENÝCH SLUŽEB PRACOVIŠTĚ ORDINACE LÉKAŘE

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_12 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ HRAZENÝCH SLUŽEB PRACOVIŠTĚ ORDINACE LÉKAŘE IČO 0 0 0 6 4 1 6 5 Záčíslí IČO IČZ smluvního ZZ 0 2 0 0 4 0 0 0 Číslo smlouvy 2 A 0 2 M 0 0 5 Název IČO Všeobecná fakultní nemocnice v Praze PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / 8.11.11 /4_12 SMLOUVY

Více

Název IČO Všeobecná fakultní nemocnice v Praze. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

Název IČO Všeobecná fakultní nemocnice v Praze. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE IČO 0 0 0 6 4 1 6 5 IČZ smluvního ZZ 0 2 0 0 4 0 0 0 Číslo smlouvy 2 A 0 2 M 0 0 5 Název IČO Všeobecná fakultní nemocnice v Praze PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ

Více

Obsah prezentace. Aktuální možnosti ve vykazování péče a jejich nástroje

Obsah prezentace. Aktuální možnosti ve vykazování péče a jejich nástroje Obsah prezentace Obsah prezentace : Historie zavádění DRG v ČR Příjmy z veřejného zdravotního pojištění (v.z.p) a role DRG v úhradách Rizika při zavádění DRG Využití DRG v nemocnicích Kraje a možnosti

Více

Název IČO Psychiatrická ord.mudr.jiří Marek,s.r.o. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

Název IČO Psychiatrická ord.mudr.jiří Marek,s.r.o. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE IČO 0 3 0 3 4 5 6 9 IČZ smluvního ZZ 2 6 4 4 0 0 0 0 Číslo smlouvy 6 S 2 6 A 0 0 4 Název IČO Psychiatrická ord.mudr.jiří Marek,s.r.o. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ

Více

Změny v úhradové vyhlášce na rok 2016

Změny v úhradové vyhlášce na rok 2016 Změny v úhradové vyhlášce na rok 2016 Ing. Helena Rögnerová Ředitelka odboru dohledu nad zdravotním pojištěním, MZ ČR Vývoj nákladů zdravotních pojišťoven na zdravotní péči od roku 2000 Vývoj nákladů zdravotních

Více

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE PRACOVIŠTĚ ORDINACE LÉKAŘE

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE PRACOVIŠTĚ ORDINACE LÉKAŘE IČO 0 0 0 6 4 2 1 1 IČZ smluvního ZZ 0 8 0 0 6 0 0 0 Číslo smlouvy 2 A 0 8 N 0 0 6 Název IČO Nemocnice Na Bulovce PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ

Více

Název IČO Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

Název IČO Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE IČO 0 0 0 6 4 1 7 3 IČZ smluvního ZZ 1 0 0 0 2 0 0 0 Číslo smlouvy 2 A 1 0 M 0 0 2 Název IČO Fakultní nemocnice Královské Vinohrady PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ

Více

7. V příloze v Kapitole 2 bodu 1 položce 9 se slova zdravotnické zařízení nahrazují slovem poskytovatel.

7. V příloze v Kapitole 2 bodu 1 položce 9 se slova zdravotnické zařízení nahrazují slovem poskytovatel. 467 VYHLÁŠKA ze dne 18. prosince 2012, kterou se mění vyhláška Ministerstva zdravotnictví č. 134/1998 Sb., kterou se vydává seznam zdravotních výkonů s bodovými hodnotami, ve znění pozdějších předpisů

Více

Reforma zdravotnictví

Reforma zdravotnictví Reforma zdravotnictví Reformní zákony postup schvalování Malá novela zákona č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění Reformní zákony postup schvalování Zákon o zdravotních službách a podmínkách

Více

Nárok. MUDr. Milan Cabrnoch, MBA zdravotnictví 2.0 Praha, 19. ledna 2017

Nárok. MUDr. Milan Cabrnoch, MBA zdravotnictví 2.0 Praha, 19. ledna 2017 Nárok MUDr., MBA zdravotnictví 2.0 Praha, 19. ledna 2017 Nárok pojištěnce Pojištěnec má právo znát, na co má Nárok = jakou zdravotní péči za něho uhradí je zdravotní pojišťovna dnes to neví od koho má

Více

DIABETOLOGIČTÍ PACIENTI V REGIONECH ČESKA

DIABETOLOGIČTÍ PACIENTI V REGIONECH ČESKA DIABETOLOGIČTÍ PACIENTI V REGIONECH ČESKA Luděk Šídlo Boris Burcin 49. konference České demografické společnosti Demografie město venkov 23. května 2019, Lednice Příspěvek zpracován v rámci projektu TAČR

Více

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE PRACOVIŠTĚ ORDINACE LÉKAŘE

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE PRACOVIŠTĚ ORDINACE LÉKAŘE IČO 2 8 4 9 5 3 0 6 IČZ smluvního ZZ 0 9 0 0 2 0 0 0 Číslo smlouvy 6 A 0 9 A 0 0 2 Název IČO Poliklinika Prosek a.s. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ

Více

( { } ) kde: je maximální úhrada poskytovateli v hodnoceném období

( { } ) kde: je maximální úhrada poskytovateli v hodnoceném období II. VARIANTA Návrh VZP ČR na úhradu zdravotních služeb poskytovaných poskytovateli lůžkové péče, s výjimkou zdravotních služeb poskytovaných v odborných léčebných ústavech, léčebnách dlouhodobě nemocných,

Více

Principy úhradové vyhlášky 2015. Ing. Helena Rögnerová ředitelka odboru dohledu nad zdravotním pojištěním

Principy úhradové vyhlášky 2015. Ing. Helena Rögnerová ředitelka odboru dohledu nad zdravotním pojištěním Principy úhradové vyhlášky 2015 Ing. Helena Rögnerová ředitelka odboru dohledu nad zdravotním pojištěním Výběr pojistného na v. z. p. (v mld. Kč) Parametry systému v roce 2015 - Příjmy Zaměstnanci a OSVČ

Více

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE PRACOVIŠTĚ ORDINACE LÉKAŘE

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE PRACOVIŠTĚ ORDINACE LÉKAŘE IČO 4 9 6 8 6 3 5 6 IČZ smluvního ZZ 0 5 6 1 3 0 0 0 Číslo smlouvy 1 6 0 5 V 0 0 8 Název IČO MEDITERRA s.r.o. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ

Více

Hlavní cíle a milníky projektu DRG Restart. Ing. Petr Mašek & Tým DRG Restart

Hlavní cíle a milníky projektu DRG Restart. Ing. Petr Mašek & Tým DRG Restart Hlavní cíle a milníky projektu DRG Restart Ing. Petr Mašek & Tým DRG Restart Cíl projektu DRG Restart projekt Standardizace procesů, tvorba metodik a systémových nástrojů v síti referenčních nemocnic za

Více

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE PRACOVIŠTĚ ORDINACE LÉKAŘE

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE PRACOVIŠTĚ ORDINACE LÉKAŘE IČO 2 7 4 1 9 5 3 3 IČZ smluvního ZZ 2 6 4 7 9 0 0 0 Číslo smlouvy 6 S 2 6 A 0 4 7 Název IČO CLINTERAP s. r. o. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ

Více

Změny od 1.1.- výkony a regul.poplatky 2015 Mechanismy úhrady ambulantní péče Mechanismy úhrady lůžkové péče Limity pro rok 2015 Smlouvy se ZP Chyby

Změny od 1.1.- výkony a regul.poplatky 2015 Mechanismy úhrady ambulantní péče Mechanismy úhrady lůžkové péče Limity pro rok 2015 Smlouvy se ZP Chyby I.Vítová, vedoucí AZP, kl. 416 9.1.2015 Změny od 1.1.- výkony a regul.poplatky 2015 Mechanismy úhrady ambulantní péče Mechanismy úhrady lůžkové péče Limity pro rok 2015 Smlouvy se ZP Chyby při vykazování

Více

Název IČO Oblastní nemocnice Jičín a.s. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

Název IČO Oblastní nemocnice Jičín a.s. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE IČO 2 6 0 0 1 5 5 1 IČZ smluvního ZZ 6 3 1 0 1 0 0 0 Číslo smlouvy 3 H 6 3 N 1 0 1 Název IČO Oblastní nemocnice Jičín a.s. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ

Více

Benchmarking poskytovatelů akutní lůžkové péče

Benchmarking poskytovatelů akutní lůžkové péče Benchmarking poskytovatelů akutní lůžkové péče Markéta Bartůňková, Tomáš Pavlík, Zbyněk Bortlíček, Petr Klika, Miroslav Zvolský, Jan Linda, Vladimíra Těšitelová, Ladislav Dušek a tým projektu DRG Restart

Více

Odbornost 913 mladší sestra odbornosti 925

Odbornost 913 mladší sestra odbornosti 925 Odbornost 913 mladší sestra odbornosti 925 Libor Svět Pardubice 9.11.2016 Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách Nově zavádí registrační proces Nově zavádí změny ve financování a spektru zdrojů Nově

Více

Název IČO Poliklinika Bory, spol. s r. o. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

Název IČO Poliklinika Bory, spol. s r. o. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE IČO 4 9 7 8 7 6 3 2 IČZ smluvního ZZ 4 4 7 9 9 0 0 0 Číslo smlouvy 8 P 4 4 X 0 0 4 Název IČO Poliklinika Bory, spol. s r. o. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A

Více

Název IČO PaedDr. Helena Kuchlerová. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

Název IČO PaedDr. Helena Kuchlerová. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE IČO 0 1 1 7 1 1 9 4 IČZ smluvního ZZ 0 5 7 4 6 0 0 0 Číslo smlouvy 3 A 0 5 V 7 4 6 Název IČO PaedDr. Helena Kuchlerová PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ

Více

Protokol o nedohodě v segmentu mimoústavní ambulantní specializované péče

Protokol o nedohodě v segmentu mimoústavní ambulantní specializované péče Protokol o nedohodě v segmentu mimoústavní ambulantní specializované péče v přípravné fázi dohodovacího řízení o hodnotě bodu a výši úhrad pro rok 2011.. Výsledek posledního dne jednání 30.8.2010. Po diskuzi

Více

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_12 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ HRAZENÝCH SLUŽEB PRACOVIŠTĚ ORDINACE LÉKAŘE

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_12 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ HRAZENÝCH SLUŽEB PRACOVIŠTĚ ORDINACE LÉKAŘE IČO 7 6 3 7 6 3 7 1 Záčíslí IČO IČZ smluvního ZZ 6 2 4 3 3 0 0 0 Číslo smlouvy 1 6 6 2 V 0 0 2 Název IČO Mgr. Petra Malíková PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / 8.10.10 /4_12 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A

Více

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / / 4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / / 4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE IČO 0 0 0 2 3 8 8 4 IČZ smluvního ZZ 0 5 0 0 4 0 0 0 Číslo smlouvy 2 A 0 5 M 0 0 4 Název IČO Nemocnice Na Homolce PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / 7.07.07 / 4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ

Více

MANAŽERSKÝ REPORTING PRO

MANAŽERSKÝ REPORTING PRO MANAŽERSKÝ REPORTING PRO NEMOCNICE Listopad, 2011 Ing. Pavel Číž, SIKS a.s. ÚVOD OBSAH PREZENTACE Manažerský informační systém do menších nemocnic Řešení, které podporuje management jednotlivých nemocnic

Více

Úhradová vyhláška na rok 2010

Úhradová vyhláška na rok 2010 Úhradová vyhláška na rok 2010 Makroekonomické předpoklady výběru pojistného v roce 2010 Promítnutí růstu nezaměstnanosti z 4,9% na 9% Promítnutí zvýšení počtu důchodců cca 40 tis. ročně Očekávaný mzdový

Více

Proces nákladového oceňování hospitalizačního případu v systému CZ DRG. Ing. Jan Linda

Proces nákladového oceňování hospitalizačního případu v systému CZ DRG. Ing. Jan Linda Proces nákladového oceňování hospitalizačního případu v systému CZ DRG Ing. Jan Linda 1. 3. 2017 Zdroje dat Přímá účetní data Kalkulovaná data Produkční data Kalkulace a ocenění Struktura oceňovaného hospitalizačního

Více

Připravované změny popisu ASCII souboru sestavy R1449

Připravované změny popisu ASCII souboru sestavy R1449 Připravované změny popisu ASCII souboru sestavy R1449 Verze popisu 1.2 Účinná od února 2015 Soubor je ASCII delimited s proměnnou délkou věty, jednotlivé údaje jsou odděleny čárkou a nenumerická pole jsou

Více

Název IČO Oblastní nemocnice Příbram, a.s. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

Název IČO Oblastní nemocnice Příbram, a.s. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE IČO 2 7 0 8 5 0 3 1 IČZ smluvního ZZ 3 0 5 3 1 0 0 0 Číslo smlouvy 2 S 3 0 N 0 0 4 Název IČO Oblastní nemocnice Příbram, a.s. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ

Více

Opravenka č. 1. Metodika pro pořizování a předávání dokladů VZP ČR, doplněk č. 30 k verzi 6.2

Opravenka č. 1. Metodika pro pořizování a předávání dokladů VZP ČR, doplněk č. 30 k verzi 6.2 Opravenka č. 1 Metodika pro pořizování a předávání dokladů VZP ČR, doplněk č. 30 k verzi 6.2 pro komunikaci mezi poskytovateli zdravotních služeb a zdravotními pojišťovnami Ústředí Všeobecné zdravotní

Více

Informační systémy v zubním lékařství

Informační systémy v zubním lékařství Informační systémy v zubním lékařství Informace Informace je zpráva o nějakém jevu, která odstraňuje či snižuje naši apriorní neznalost o tomto jevu Má obecně rovinu Pragmatickou Syntaktickou Sémantickou

Více

Pacienti z prosebníků zákazníci. MUDr. Pavel Vepřek

Pacienti z prosebníků zákazníci. MUDr. Pavel Vepřek Pacienti z prosebníků zákazníci MUDr. Pavel Vepřek Proč všichni reformují zdravotnictví po tisíciletí přímý vztah mezi pacientem a lékařem průmyslová revoluce vznik nemocenských pokladen pro zaměstnance

Více

Strategie a vize českého zdravotnictví v roce 2018

Strategie a vize českého zdravotnictví v roce 2018 Strategie a vize českého zdravotnictví v roce 2018 Pohled VZP ČR Ing. Jiří Mrázek, MBA ředitel odboru úhrad zdravotní péče ÚZP VZP ČR Praha, 1. 11. 2017 NEMOCNICE MECHANISMUS ÚHRADY Referenčním obdobím

Více

Název IČO MUDr. Jana Novosadová, s.r.o. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

Název IČO MUDr. Jana Novosadová, s.r.o. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE IČO 1 9 8 9 1 2 IČZ smluvního ZZ 7 1 6 4 1 Číslo smlouvy 5 B 7 1 A 9 Název IČO MUDr. Jana Novosadová, s.r.o. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / 7.7.7 /4_5 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

Více

Masarykova univerzita v Brně Ekonomicko správní fakulta

Masarykova univerzita v Brně Ekonomicko správní fakulta Masarykova univerzita v Brně Ekonomicko správní fakulta Studijní obor Veřejná ekonomika a správa (spec. VE) Písemná práce (POT) do předmětu Ekonomika zdravotnictví a sociálních služeb (C_KVEKZD) Úhradové

Více

Úhrady zdravotní péče, seznam zdravotních výkonů. Daniel Hodyc Lékařská fakulta UK

Úhrady zdravotní péče, seznam zdravotních výkonů. Daniel Hodyc Lékařská fakulta UK Úhrady zdravotní péče, seznam zdravotních výkonů Daniel Hodyc 6.11. 2013 3. Lékařská fakulta UK Úhrady zdravotní péče - struktura prezentace Formální a procedurální pravidla úhrad zdravotní péče v České

Více

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE PRACOVIŠTĚ ORDINACE LÉKAŘE

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE PRACOVIŠTĚ ORDINACE LÉKAŘE IČO 1 3 3 7 1 5 6 8 IČZ smluvního ZZ 7 2 9 9 6 4 0 9 Číslo smlouvy 7 B 7 2 V 0 0 3 Název IČO PhDr. Franek Aleš PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ

Více

Název IČO Sdružení zdravotnických zařízení II Brno. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

Název IČO Sdružení zdravotnických zařízení II Brno. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE IČO 0 0 3 4 4 6 4 8 IČZ smluvního ZZ 7 2 0 3 2 0 0 0 Číslo smlouvy 7 B 7 2 X 0 0 2 Název IČO Sdružení zdravotnických zařízení II Brno PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ

Více

Návrh zástupců ZZ segmentu AS pro jednání DŘ o hodnotě bodu a výši úhrad na rok 2016 pro jednání 14.7.2015

Návrh zástupců ZZ segmentu AS pro jednání DŘ o hodnotě bodu a výši úhrad na rok 2016 pro jednání 14.7.2015 Příloha č. 1 k protokolu z DŘ o hodnotě bodu a výši úhrad v segmentu AS pro rok 2016 14.7.2015 Návrh zástupců ZZ segmentu AS pro jednání DŘ o hodnotě bodu a výši úhrad na rok 2016 pro jednání 14.7.2015

Více

Projekt. Kultivace Seznamu zdravotních výkonů a vytvoření nezávislého SW pro jeho další údržbu a modelace

Projekt. Kultivace Seznamu zdravotních výkonů a vytvoření nezávislého SW pro jeho další údržbu a modelace Projekt Kultivace Seznamu zdravotních výkonů a vytvoření nezávislého SW pro jeho další údržbu a modelace je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj. 1 Cíle projektu: zásadní

Více

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE PRACOVIŠTĚ ORDINACE LÉKAŘE

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE PRACOVIŠTĚ ORDINACE LÉKAŘE IČO 2 4 1 7 8 5 1 9 IČZ smluvního ZZ 1 4 0 7 6 0 0 0 Číslo smlouvy 6 A 1 4 A 0 7 6 Název IČO Gynaecom, s.r.o. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ

Více

Název IČO Psychiatrie Mladá Boleslav s. r. o. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

Název IČO Psychiatrie Mladá Boleslav s. r. o. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE IČO 0 1 7 7 3 8 0 1 IČZ smluvního ZZ 2 6 4 2 4 0 0 0 Číslo smlouvy 6 S 2 6 A 4 2 4 Název IČO Psychiatrie Mladá Boleslav s. r. o. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ

Více

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_12 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ HRAZENÝCH SLUŽEB PRACOVIŠTĚ ORDINACE LÉKAŘE

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_12 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ HRAZENÝCH SLUŽEB PRACOVIŠTĚ ORDINACE LÉKAŘE IČO 2 7 5 2 0 5 3 6 Záčíslí IČO IČZ smluvního ZZ 6 5 0 0 1 0 0 0 Číslo smlouvy 1 8 6 5 M 0 0 1 Název IČO Nemocnice Pardubického kraje, a.s. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / 8.11.11 /4_12 SMLOUVY

Více

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE PRACOVIŠTĚ ORDINACE LÉKAŘE

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE PRACOVIŠTĚ ORDINACE LÉKAŘE IČO 7 1 2 2 1 3 5 2 IČZ smluvního ZZ 3 3 8 4 7 Číslo smlouvy 5 C 3 3 A 2 2 Název IČO MUDr. Miroslav NOREK PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / 7.7.7 /4_5 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

Více

Název IČO Fakultní nemocnice Brno. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

Název IČO Fakultní nemocnice Brno. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE IČO 6 5 2 6 9 7 0 5 IČZ smluvního ZZ 7 2 1 0 0 0 0 0 Číslo smlouvy 2 B 7 2 M 0 0 4 Název IČO Fakultní nemocnice Brno PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ

Více

Název IČO Dopravní zdravotnictví a.s. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

Název IČO Dopravní zdravotnictví a.s. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE IČO 2 5 9 0 3 6 5 9 IČZ smluvního ZZ 0 2 3 8 0 0 0 0 Číslo smlouvy 0 A 0 2 A 3 8 0 Název IČO Dopravní zdravotnictví a.s. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ

Více

OPATŘENÍ VE ZDRAVOTNICTVÍ NA ZMÍRNĚNÍ DOPADŮ HOSPODÁŘSKÉ KRIZE. Praha,

OPATŘENÍ VE ZDRAVOTNICTVÍ NA ZMÍRNĚNÍ DOPADŮ HOSPODÁŘSKÉ KRIZE. Praha, OPATŘENÍ VE ZDRAVOTNICTVÍ NA ZMÍRNĚNÍ DOPADŮ HOSPODÁŘSKÉ KRIZE Praha, 18.3. 2009 PROGRAM DNEŠNÍ PREZENTACE Dnešní úroveň českého zdravotnictví Předpokládané dopady hospodářské krize na zdravotnictví Cíle

Více

Název IČO Fakultní nemocnice v Motole. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / / 4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

Název IČO Fakultní nemocnice v Motole. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / / 4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE IČO 0 0 0 6 4 2 0 3 IČZ smluvního ZZ 0 5 0 0 2 0 0 0 Číslo smlouvy 2 A 0 5 M 0 0 3 Název IČO Fakultní nemocnice v Motole PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / 7.07.07 / 4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ

Více

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_12 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ HRAZENÝCH SLUŽEB PRACOVIŠTĚ ORDINACE LÉKAŘE

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_12 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ HRAZENÝCH SLUŽEB PRACOVIŠTĚ ORDINACE LÉKAŘE IČO 4 5 7 9 0 9 4 9 Záčíslí IČO IČZ smluvního ZZ 3 0 5 4 7 0 0 0 Kód ZP Číslo smlouvy 6 S 3 0 I 5 4 7 Název IČO Fresenius Medical Care - DS, s.r.o. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / 8.11.11 /4_12

Více

NÁVRH SZP ČR PRO DOHODOVACÍ ŘÍZENÍ NA ROK 2016

NÁVRH SZP ČR PRO DOHODOVACÍ ŘÍZENÍ NA ROK 2016 NÁVRH SZP ČR PRO DOHODOVACÍ ŘÍZENÍ NA ROK 2016 Zdravotní služby poskytované poskytovateli akutní zdravotní péče budou v roce 2016 hrazeny podle individuálního smluvního ujednání mezi konkrétním poskytovatelem

Více

Název IČO Všeobecná fakultní nemocnice v Praze. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

Název IČO Všeobecná fakultní nemocnice v Praze. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE IČO 0 0 0 6 4 1 6 5 IČZ smluvního ZZ 0 2 0 0 4 0 0 0 Číslo smlouvy 2 A 0 2 M 0 0 5 Název IČO Všeobecná fakultní nemocnice v Praze PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-12 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ

Více