KOLEKTIVNÍ SMLOUVU na rok 2011

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "KOLEKTIVNÍ SMLOUVU na rok 2011"

Transkript

1 1 CEDIMA Meziměstí s.r.o. se sídlem Meziměstí, Tovární 85, IČ: , zastoupená, Ing. Jiřím Kozákem, jednatelem a ředitelem společnosti, na straně jedné, jako zaměstnavatel na straně jedné a základní organizace č Odborového svazu KOVO, IČ: , zastoupená výborem ZO OS KOVO, jehož jménem jedná jeho předseda pan Kamil Sedral (dále jen odborová organizace ) na straně druhé uzavírají ve smyslu zákona č. 2/1991 Sb. o kolektivním vyjednávání, příslušných ustanovení zákoníku práce 262/2006 Sb. a s ním souvisejících pracovněprávních předpisů v platném znění. KOLEKTIVNÍ SMLOUVU na rok 2011 I. Úvodní ustanovení 1. Předkládaná kolektivní smlouva je výsledkem kolektivního vyjednávání. Upravuje individuální a kolektivní vztahy mezi zaměstnavatelem a zaměstnanci a práva a povinnosti smluvních stran, tedy upravuje, jak práva a povinnosti zaměstnavatele, tak i zaměstnanců zastoupených odborovou organizací. 2. Tato kolektivní smlouva, ve vztahu ke všem zaměstnancům CEDIMA Meziměstí s.r.o.: a) zaručuje nároky, které jsou obsaženy v zákoníku práce a souvisejících pracovněprávních předpisech. b) vymezuje případné nároky nad rámec citovaných zákonů ; c) respektuje právo každého (ze zaměstnanců závodu) být organizován v odborech. 3. Zaměstnavatel se m.j. zavazuje důsledně respektovat zákaz jakékoli diskriminace zaměstnanců.

2 2 II. Podmínky pro činnost odborové organizace Zaměstnavatel se zavazuje, že pro práci odborové organizace a pro výkon funkce odborových funkcionářů, bude respektovat, zajistí a poskytne následující: 1. Poskytne, v závislosti na provozních možnostech, místnost pro schůzovou činnost odborové organizace, umožní použití telefonu, faxu, internetu, rozmnožovací techniky - a to bezplatně - v rozsahu nezbytném pro činnost odborové organizace. Společnost se může, po vzájemné dohodě, i částečně podílet na nákladech spojených se schůzovou a konferenční činností ZO OS KOVO. 2. Bude bezplatně každému členu odborové organizace srážet příspěvky tak, jak to určují odborové stanovy. 3. Bude respektovat, že funkcionáři odborové organizace mají právo pohybu v prostorách zaměstnavatele tak, jak to vyžaduje výkon jejich funkce. 4. V případě, že bude nutné, aby funkcionář odborové organizace zařizoval některé záležitosti vyplývající z jeho funkce v pracovní době, dostane k tomu od svého vedoucího pracovní volno v nezbytně nutném rozsahu, nebrání-li tomu provozní důvody. V takovém případě bude funkcionářům poskytnuta náhrada mzdy v rozsahu průměrného výdělku 203 ZP. 5. Funkcionářům ZO OS KOVO bude poskytnuto pracovní volno k účasti na odborářských akcích, pokud tomu nebudou bránit provozní důvody, přičemž ušlý výdělek bude svazu OS KOVO refundován (neplatí pro školení v souladu s 203 odst. 2 písm. c) ZP). III. Pracovněprávní vztahy Pracovněprávní vztahy vzniklé mezi zaměstnanci a zaměstnavatelem se řídí zásadně jednotlivými ustanoveními zákoníku práce. V této smlouvě je, na základě ujednání mezi zaměstnavatelem a odborovou organizací, pojednáno o pracovněprávních vztazích, které smluvní strany považují za nejdůležitější. 1. Pracovní smlouva a vznik pracovního poměru se řídí ustanovením 30 a násl. zákoníku práce, v platném znění, přičemž: a) Před uzavřením pracovní smlouvy je zaměstnavatel povinen seznámit zaměstnance s právy a povinnostmi, které by pro něho z pracovní smlouvy plynuly, s pracovními a mzdovými podmínkami, za kterých má práci vykonávat. b) Zaměstnanec, ještě předtím, než dojde k podpisu pracovní smlouvy, se podrobí vstupní lékařské prohlídce u smluvního lékaře společnosti. Úhrada za tuto prohlídku, bude vyplacena při vzniku pracovního poměru. c) Zaměstnavatel uzavře s každým novým zaměstnancem v souladu s ustanovením zákoníku práce písemnou pracovní smlouvu; a to nejpozději v den nástupu do práce.

3 3 V pracovní smlouvě je uveden druh práce, na který je zaměstnanec přijímán, místo výkonu práce, den nástupu do práce a případně je dohodnuta podmínka, že zaměstnavatel může na dobu nezbytné potřeby vyslat zaměstnance na pracovní cestu. Kromě toho, pracovní smlouva obsahuje také mzdové zařazení a to podle mzdového předpisu. Bude-li sjednána zkušební doba, tato činí (pokud nebyla dohodnuta kratší) tři měsíce a nesmí být dodatečně prodlužována. d) Zaměstnanci konající práce zařazené v riziku se před skončením pracovního poměru podrobí výstupní lékařské prohlídce úhradu platí zaměstnavatel. 2. Pracovní doba a) Délka pracovní doby činí 37,5 hodin týdně a je rovnoměrně rozvržena do pětidenního pracovního týdne. Režim pracovní doby je následující : ranní směna 6, hod. prodloužená směna hod. odpolední směna hodin zaměstnanci strážní- v rozmezí hod. Mimořádné odpolední a noční směny budou řešeny individuálně dle potřeby zaměstnavatele. Výjimku z výše stanovených přestávek na jídlo a oddech tvoří vykládka a nakládka v době od do hodin. b) Při přesčasové práci případně napracování se přestávka na jídlo a oddech poskytuje individuálně, nejdéle po 6 hod. nepřetržité práce. c) Strážným je zajištěna přiměřená doba na jídlo a oddech bez přerušení provozu. d) Zaměstnavatel může se zaměstnancem sjednat pružnou pracovní dobu a to za podmínek uvedených v 85 a následujících zákoníku práce. e) Zaměstnanec může se zaměstnavatelem, na základě písemné žádosti, sjednat kratší pracovní dobu - a to v odůvodněných případech (péče o dítě, zdravotní důvody apod.) - pokud tomu nebrání provozní důvody. f) Odpracovaná doba se pro mzdové účely počítá na celé půlhodiny. 3. Školení, studium při zaměstnání, zvyšování kvalifikace Zaměstnavatel může umožnit svým zaměstnancům studium nebo školení za účelem získání, obnovení či zvýšení kvalifikace, nebo absolvování rekvalifikace a se zaměstnancem o tom uzavře písemnou dohodu (smlouvu) a to v případech a za podmínek : a) Jedná-li se o získání, obnovení či zvýšení kvalifikace, nebo rekvalifikaci, z důvodu potřeby zaměstnavatele. V takovém případě, na základě smlouvy, poskytne zaměstnavatel zaměstnanci náhradu mzdy a uhradí mu náklady s tím spojené. b) Získání, obnovení či zvýšení kvalifikace či rekvalifikaci výhradně pro zaměstnance samotného, lze povolit, pokud v tom nebrání provozní důvody zaměstnavatele. V takovém případě si však veškeré náklady s tím spojené hradí sám zaměstnanec a zaměstnavatel mu při udělení volna neposkytne náhradu mzdy. 4. Pracovní volno s náhradou mzdy nad rámec stanovený zákoníkem práce bude zaměstnancům poskytnuto v následujících případech a v rozsahu : a) dva dny při úmrtí manžela, druha nebo dítěte. b) jeden den při úmrtí prarodiče, rodiče a sourozence zaměstnance, prarodiče, rodiče a sourozence jeho manžela, jakož i manžela sourozence zaměstnance a na další den, pokud zaměstnanec obstarává pohřeb těchto osob c) jeden den na vlastní svatbu a jeden den při svatbě dítěte

4 4 5. Překážky v práci z důvodů obecného zájmu jsou druhem překážek na straně zaměstnance. Zaměstnavatel poskytne zaměstnanci pracovní volno v nezbytně nutném rozsahu k výkonu veřejných funkcí, občanských povinností a jiných úkonů obecného zájmu, pokud tuto činnost nelze provést mimo pracovní dobu. Pracovní volno, nad rámec zákona, bude poskytnuto na nezbytně nutnou dobu při bezplatném dárcovství krve a dalších biologických materiálů (v souladu s 203 odst. 2 písm. d) a e) ZP) Náhrady mezd se řídí ustanoveními platného Zákoníku práce. 6. Ostatní překážky na straně zaměstnavatele Zaměstnavatel a odborová organizace se dohodly, že vážnými provozními důvody, pro které nemůže zaměstnavatel přidělovat zaměstnancům práci jsou : a) živelná pohroma, která způsobí výpadek výrobního procesu, b) výpadek ve výrobním procesu způsobený nedostatkem práce, s tím, že se jedná o jiné překážky na straně zaměstnavatele, náleží zaměstnancům náhrada mzdy ve výši 70 % průměrného výdělku. Vedení (ředitel) společnosti předem projedná s odborovou organizací konkrétní situaci, počet zaměstnanců,kterých se překážka týká a dobu, po kterou bude trvat. 7. Dovolená na zotavenou a) Je poskytována zaměstnancům v souladu s ustanoveními části deváté ZP ( ). Čerpání dovolené probíhá podle níže uvedeného rozvrhu čerpání dovolené. b) Zákoníkem práce jsou přesně stanoveny podmínky pro event. proplácení nevyčerpané dovolené. Tato se zásadně proplácí pouze v případech skončení pracovního poměru. Výjimkou jsou jen ty případy, kdy zaměstnanec nemohl dovolenou vyčerpat, vyjmenované v 222 zákoníku práce. Termín celozávodní dovolené: , Zbylé dny řádné dovolené mohou být čerpány individuálně, po dohodě s vedoucím pracovníkem, příp. mohou být ved. pracovníkem nařízeny v souladu s ustanovením ZP. 8. Mzda a srážky ze mzdy a) Mzda náleží zaměstnanci za vykonanou práci. Vyplácí se bezhotovostním převodem na jeden účet u tuzemského peněžního ústavu a to 10. den v následujícím měsíci. Pokud výplatní den připadne na sobotu či neděli, je mzda zasílána poslední pracovní den před tímto dnem. b) Srážky ze mzdy může zaměstnavatel zaměstnanci provádět pouze v případech uvedených Zákoníku práce. V individuálních případech lze srážky provést, na základě písemné dohody zaměstnance se zaměstnavatelem, za předpokladu, že zaměstnanec zaměstnavateli uhradí náklady s tím spojené. 9. Změny sjednaných pracovních podmínek a převedení na jinou práci a) V pracovní smlouvě sjednané pracovní podmínky (sjednaný obsah pracovní smlouvy) lze změnit jenom tehdy, dohodnou-li se zaměstnavatel a zaměstnanec na jejich změně. V případě, že pracovní smlouva je písemná, musí být písemná i její změna. b) Případné převedení zaměstnance na jinou práci se řídí ustanovením zákoníku práce, kde jsou uvedeny případy, kdy je zaměstnavatel povinen převést zaměstnance na jinou práci. Případné převedení zaměstnance i bez jeho souhlasu na dobu nezbytné potřeby na jinou práci, než byla sjednána v pracovní smlouvě řeší zákoník práce.

5 5 10. Zákaz práce osob ve věku do 15 let Práce osob ve věku do 15 let nebo starších 15 let do skončení povinné školní docházky je zakázána! Výjimkou je umělecká, kulturní, reklamní nebo sportovní činnost těchto osob a to za podmínek stanovených zvláštním právním předpisem. IV. Stravování 1. Zaměstnavatel zajistí, dle svých možností, pro zaměstnance závodní stravování. 2. Zaměstnancům budou zaměstnavatelem poskytnuty na závodní stravování příspěvky, z nákladů ve výši 55 % a ze sociálního fondu do té výše, aby včetně příspěvku z nákladů příspěvek nepřekročil částku 30,- Kč. na odpracovanou směnu. 3. Příspěvek náleží pouze zaměstnanců (případně učňům na výrobní praxi) za odpracovanou směnu, pokud jejich přítomnost v práci během této směny trvala alespoň 3 hodiny. 4. Příspěvek nelze poskytnout těm, kteří jsou zaměstnáni na základě dohod o pracích konaných mimo pracovní poměr,,bývalým zaměstnancům (důchodcům), zaměstnancům na mateřské či rodičovské dovolené. V. Penzijní připojištění 1. Zaměstnavatel poskytne zaměstnancům příspěvek na penzijní připojištění za níže uvedených podmínek: a) v případě, že pracovní poměr k zaměstnavateli trvá déle než 5 let - zaměstnavatel poskytne příspěvek na penzijní připojištění ve výši 400,- Kč měsíčně, při minimálním příspěvku zaměstnance 200,- Kč b) v případě, že pracovní poměr k zaměstnavateli trvá do 5 let - zaměstnavatel poskytne příspěvek na penzijní připojištění ve výši 200,- Kč měsíčně, při příspěvku zaměstnance minimálně 100,- Kč c) nově nastupujících zaměstnanců vzniká možnost získání příspěvku na penzijní připojištění po odpracování minimálně 3 měsíců u zaměstnavatele na vlastní žádost. 2. Výše příspěvku může bude krácena na polovinu v případě nepřítomnosti v práci více jak 15 kalendářních dnů v měsíci. Pokud bude zaměstnanec nepřítomen v práci po dobu celého měsíce, příspěvek nebude poskytnut. Výše uvedené se netýká nepřítomnosti z důvodu pracovního úrazu

6 6 VI. Odměny při životních a pracovních výročích 1. Tyto odměny budou vyplaceny výhradně těm zaměstnancům, jejichž pracovní poměr u zaměstnavatele trvá - a to nepřetržitě - nejméně pět let, přičemž do této doby se započítává kromě nepřetržitého pracovního poměru u CEDIMA Meziměstí s.r.o. (dříve Strojtex. a.s.) také mateřská a rodičovská dovolená, t.j. péče o dítě do věku tří let. 2. Odměny se vyplácejí, z nákladových mezd, při příležitostech a v následující výši : a) při dosažení 50 let věku ve výši 7.000,- Kč, b) při prvním ukončení pracovního poměru z důvodu odchodu do starobního či invalidního důchodu ve výši ,- Kč. 3.Uvedené odměny jsou nenárokové, mohou být vyplaceny pouze se souhlasem ředitele společnosti. O případném nepřiznání odměny rozhodne ředitel společnosti po projednání s OS KOVO. VII. Bezpečnost a ochrana zdraví při práci 1. Zaměstnanci mají právo na zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, na informace ohledně rizik při práci a o opatřeních na minimalizaci těchto rizikových faktorů. Odborová organizace má právo kontroly stavu na úseku bezpečnosti a ochrany zdraví při práci. 2. Osobní ochranné pracovní prostředky (dále jen OOPP) budou poskytnuty zaměstnancům, kteří na ně mají nárok podle organizačního předpisu. Nově přijatí zaměstnanci obdrží ochranný oděv a obuv v den nástupu do zaměstnání. Zaměstnavatel zajišťuje údržbu OOPP. Pokud by zaměstnavatel údržbu OOPP nezajistil, bude - za tím účelem - zaměstnancům vyplacena paušální náhrada. Výše měsíční náhrady pro rok 2011 činí 110,- Kč za pracovní oděv. Podmínkou k vyplacení náhrady je odpracování více než 15 pracovních dnů v měsíci. VIII. Pracovní volno s náhradou mzdy poskytované nad zákonný rámec 1. Zaměstnanci, který odpracoval ve firmě CEDIMA Meziměstí minimálně dvanáct měsíců vznikne nárok na pět dnů pracovního volna s náhradou mzdy nad rámec stanovený zákonem. 2. Pracovní volno s náhradou mzdy bude v roce 2011 poskytnuto ve dnech: , Nárok na toto pracovní volno nevznikne, resp. zaniká na nevyčerpanou část: a) při neomluvené absenci, b) při rozvázání pracovního poměru v průběhu roku c) pokud zaměstnanec nevyčerpal dovolenou z předchozího roku a z nároku dovolené stanovené pro příslušný rok vyčerpal ke dni méně než 15 dnů. d) byl-li zaměstnanci nárok zamítnut (nepřiznán) ředitelem společnosti. 4. Toto placené volno je nepřevoditelné do následujícího roku, nelze jej čerpat v jiném, než určeném termínu.

7 7 IX. Sociální fond 1. Zaměstnavatel zřizuje, na krytí sociálních a kulturních potřeb zaměstnanců a pro poskytnutí sociální výpomoci zaměstnancům, sociální fond. Jeho zdrojem je rozdělení zisku a jeho přidělení je schvalováno valnou hromadou společnosti. 2. Sociální fond lze čerpat jenom pro tyto účely : a) příspěvek na závodní stravování, b) kulturní a sportovní akce, tj. divadlo, zájezdy, permanentní vstupenky na takovéto akce, schůze apod., které jsou pořádány pro všechny zaměstnance, c) sociální výpomoc zaměstnancům. 3. Příděl do sociálního fondu bude uskutečněn s ohledem na hospodářské výsledky a po termínu konání řádné valné hromady v roce Čerpání SF podléhá schválení ředitele společnosti. Pokud nebude schválen příděl do SF a konečný zůstatek bude vyčerpán, budou poskytovány příspěvky na závodní stravování z daňově neuznaných nákladů. 4. Sociální výpomoc pro zaměstnance : a) Sociální výpomoc může být zaměstnanci poskytnuta v případě odpracování více než 12 měsíců v CEDIMA Meziměstí s.r.o ve výši maximálně ,- Kč v jednom roce. Vyplacení podléhá schválení ředitelem. Sociální výpomoc se vztahuje na překlenutí těžké životní situace např. vážné dlouhodobé onemocnění, živelná pohroma, vážné následky po úrazu apod. b) V případě úmrtí zaměstnance v produktivním věku bude jednomu z pozůstalých (manžel, manželka, nezaopatřené dítě) vyplacena, jako jednorázová výpomoc, částka ,-Kč. X. Ostatní a závěrečná ujednání 1. Tato kolektivní smlouva : a) Se uzavírá od do b) Je závazná i pro případné právní nástupce smluvních stran, které tuto smlouvu uzavírají. c) Může být měněna a doplňována pouze po předchozím projednání a odsouhlasení smluvními stranami písemnými doplňky. Tyto doplňky budou číslovány a musí být podepsány oprávněnými zástupci smluvních stran. 2. Smluvní strany se dohodly, že: a) v termínu do provedou kontrolu plnění této kolektivní smlouvy. Přitom eventuálně navrhnou, a po vzájemné dohodě, provedou její aktualizaci. b) případné stížnosti a spory týkající se výkladu a vlastního plnění kolektivní smlouvy budou řešit podle zákona č. 2/1991 Sb. (o kolektivním vyjednávání) a to prostřednictvím komise, v níž budou za zaměstnavatele ředitel závodu, ekonom závodu případně právník společnosti a za ZO OS KOVO její předseda + dva členové ZO, případně další zaměstnanci společnosti.

8 8 3. Smluvní strany shodně prohlašují, že tato kolektivní smlouva byla uzavřena, jak to ukládá zákon o kolektivním vyjednávání, po vzájemném projednání, podle svobodné a vážné vůle smluvních stran a že nebyla uzavřena za nápadně nevýhodných podmínek pro některou ze smluvních stran. 4. Tato kolektivní smlouva je sepsána ve dvou vyhotoveních a každá ze smluvních stran obdrží jedno pare. 5. Nedílnou součástí a přílohou č. 1 této Kolektivní smlouvy je Mzdový předpis. 6. Tato smlouva nabývá platnosti dnem jejího podpisu oběma smluvními stranami a účinnosti od V Meziměstí dne... Za zaměstnavatele : Za ZO OS KOVO : Ing. Jiří Kozák Kamil Sedral

KOLEKTIVNÍ SMLOUVA. PÉROVNA s. r. o. K Pérovně 740, Praha 10 jednatelem, panem - Ing. Václavem Závackým (dále jen zaměstnavatel)

KOLEKTIVNÍ SMLOUVA. PÉROVNA s. r. o. K Pérovně 740, Praha 10 jednatelem, panem - Ing. Václavem Závackým (dále jen zaměstnavatel) 1 KOLEKTIVNÍ SMLOUVA PÉROVNA s. r. o. K Pérovně 740, 102 11 Praha 10 jednatelem, panem - Ing. Václavem Závackým (dále jen zaměstnavatel) a Základní organizace OS PÉROVNA HOSTIVAŘ K Pérovně 740, 102 11

Více

Kolektivní smlouva pro rok 2017

Kolektivní smlouva pro rok 2017 Kolektivní smlouva pro rok 2017 uzavřená mezi Závodním výborem Typografické Besedy při Střední odborné škole mediální grafiky a polygrafie, Rumburk, příspěvkové organizaci (dále jen ZVTB), zastoupeným

Více

PRACOVNÍ DOBA SOUVISEJÍCÍ TÉMATA: 1. Přestávky v práci 2. Bezpečnostní přestávky 3. Práce přesčas

PRACOVNÍ DOBA SOUVISEJÍCÍ TÉMATA: 1. Přestávky v práci 2. Bezpečnostní přestávky 3. Práce přesčas PRACOVNÍ DOBA SOUVISEJÍCÍ TÉMATA: 1. Přestávky v práci 2. Bezpečnostní přestávky 3. Práce přesčas ANOTACE 1. Pracovní doba, přestávky v práci, práce přesčas 2. Autor Mgr. Vladimír Blažej 3. Období tvorby

Více

Název školy: Střední odborné učiliště Domažlice Číslo projektu:cz.1.07/1.5.00/34.0639 Předmět: Právo Tematický okruh: Pracovní právo Téma: Pracovní

Název školy: Střední odborné učiliště Domažlice Číslo projektu:cz.1.07/1.5.00/34.0639 Předmět: Právo Tematický okruh: Pracovní právo Téma: Pracovní Název školy: Střední odborné učiliště Domažlice Číslo projektu:cz.1.07/1.5.00/34.0639 Předmět: Právo Tematický okruh: Pracovní právo Téma: Pracovní smlouva 3. ročník obor 66-41-L/01 Obchodník 3. ročník

Více

Zákoník práce od 1.1.2012

Zákoník práce od 1.1.2012 Zákoník práce od 1.1.2012 Základní zásady pracovněprávních vztahů 2011 2012 13 (2): Zaměstnavatel a) nesmí přenášet riziko z výkonu závislé práce na zaměstnance, b) musí zajistit rovné zacházení se zaměstnanci

Více

Účetní jednotka: Stavební bytové družstvo Letohrad, Požárníků 791, Letohrad 561 51 Směrnice č. 32 Mzdový předpis

Účetní jednotka: Stavební bytové družstvo Letohrad, Požárníků 791, Letohrad 561 51 Směrnice č. 32 Mzdový předpis Účetní jednotka: Stavební bytové družstvo Letohrad, Požárníků 791, Letohrad 561 51 Směrnice č. 32 Mzdový předpis Příloha č.1 Tarifní stupnice Příloha č.2 Prémie za splnění prémiových úkolů 2014 Úvodní

Více

Tvorba a čerpání. Uvolnil:: MK. Distribuce: Intranet. Účinnost od: Garant: R PLP. Verze: 03. Schválil: R PLP.

Tvorba a čerpání. Uvolnil:: MK. Distribuce: Intranet. Účinnost od: Garant: R PLP. Verze: 03. Schválil: R PLP. Tvorba a čerpání z FKSP Obsah: Účel... 2 1. Platnost dokumentu... 2 2. Použité zkratky a pojmy... 2 3. Postup při čerpání FKSP... 2 3.1 Tvorba fondu... 2 3.2 Pravidla hospodaření s fondem... 2 3.3 Použití

Více

MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi

MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi Projekt: Reg.č.: Operační program: Škola: Tematický okruh: Jméno autora: MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi CZ.1.07/1.5.00/34.0903 Vzdělávání pro konkurenceschopnost Hotelová škola, Vyšší

Více

Pracovní smlouva. Společnost:. se sídlem...,ič:..., zastoupená/ý... (dále jen zaměstnavatel ) pan/í..., bydliště... (dále jen zaměstnanec )

Pracovní smlouva. Společnost:. se sídlem...,ič:..., zastoupená/ý... (dále jen zaměstnavatel ) pan/í..., bydliště... (dále jen zaměstnanec ) (vzor) Pracovní smlouva Společnost:. se sídlem......,ič:......, zastoupená/ý... (dále jen zaměstnavatel ) a pan/í..., bydliště... (dále jen zaměstnanec ) uzavírají tuto pracovní smlouvu: I. Základní podmínky

Více

Pravidla tvorby a pokyny pro hospodaření se sociálním fondem Regionální rady regionu soudržnosti Severovýchod na rok 2014

Pravidla tvorby a pokyny pro hospodaření se sociálním fondem Regionální rady regionu soudržnosti Severovýchod na rok 2014 Příloha č. 2, bod 43-20/2013 Pravidla tvorby a pokyny pro hospodaření se sociálním fondem Regionální rady regionu soudržnosti Severovýchod na rok 2014 43. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti

Více

Zákon č. 262/2006 Sb., ze dne 21. dubna 2006, Zákoník práce (PLATNÉ ZNĚNÍ stav k )

Zákon č. 262/2006 Sb., ze dne 21. dubna 2006, Zákoník práce (PLATNÉ ZNĚNÍ stav k ) Zákon č. 6/006 Sb., ze dne. dubna 006, Zákoník práce (PLATNÉ ZNĚNÍ stav k 09.0) ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ - 9 I PŘEDMĚT ÚPRAVY A VYMEZENÍ VZTAHŮ SMLUVNÍ STRANY ZÁKLADNÍCH VZTAHŮ - 5 6 - Zaměstnanec 6 a b 5

Více

I. Úvodní ustanovení. II. Pracovní doba a její rozvržení

I. Úvodní ustanovení. II. Pracovní doba a její rozvržení I. Úvodní ustanovení 1.1. Předmět směrnice Směrnice upravuje rozsah pracovní doby, pracovní režim, evidenci odpracované a neodpracované doby, doklady evidence pracovní doby, způsoby a postupy schvalování

Více

kolektivní smlouvu. Čl. 1 Všeobecná ustanovení

kolektivní smlouvu. Čl. 1 Všeobecná ustanovení Statutární město Pardubice se sídlem Pernštýnské náměstí 1, 530 02 Pardubice jednající panem Ing. Martinem Charvátem primátorem města Pardubice a Statutární město Pardubice, Městská policie Pardubice se

Více

Městská část Praha 12 Úřad městské části. ZÁSADY HOSPODAŘENÍ SE SOCIÁLNÍM FONDEM Úřadu městské části Praha 12

Městská část Praha 12 Úřad městské části. ZÁSADY HOSPODAŘENÍ SE SOCIÁLNÍM FONDEM Úřadu městské části Praha 12 Příloha usnesení rady městské části Praha 12 č. 102.06.10 Městská část Praha 12 Úřad městské části ZÁSADY HOSPODAŘENÍ SE SOCIÁLNÍM FONDEM Úřadu městské části Praha 12 schválené usnesením rady č. 20.27.07

Více

OBSAH. Použité zkratky... XII

OBSAH. Použité zkratky... XII OBSAH Použité zkratky... XII 1 Pracovní právo a jeho obecné vymezení... 1 1.1 Pracovněprávní vztahy... 1 1.1.1 Subjekt... 2 1.1.2 Obsah... 3 1.1.3 Objekt... 3 1.2 Zásady pracovního práva... 4 1.2.1 Smluvní

Více

Zásady pro tvorbu a používání Sociálního fondu obce Dětmarovice

Zásady pro tvorbu a používání Sociálního fondu obce Dětmarovice Zásady pro tvorbu a používání Sociálního fondu obce Dětmarovice Čl. 1 Předmět a rozsah úpravy Tyto zásady upravují tvorbu Sociálního fondu obce Dětmarovice, dále jeho používání a hospodaření s ním po schválení

Více

PRACOVNÍ PRÁVO. Doba odpočinku. JUDr. Petr Čechák, Ph.D.

PRACOVNÍ PRÁVO. Doba odpočinku. JUDr. Petr Čechák, Ph.D. PRACOVNÍ PRÁVO JUDr. Petr Čechák, Ph.D. petr.cechak@mail.vsfs.cz I) Přestávka v práci 1) přestávka na jídlo a oddech ( 88 ZPr) nejdéle po 6 hod. nepřetržité práce v délce min. 30 min. lze i několik kratších

Více

Příloha č. 3. Zásady tvorby a čerpání sociálního fondu

Příloha č. 3. Zásady tvorby a čerpání sociálního fondu Příloha č. 3 Zásady tvorby a čerpání sociálního fondu Zásady tvorby a čerpání sociálního fondu I. Zmocňovací ustanovení Sociální fond je účelový peněžní fond, který město Hranice zřizuje dle 5 zákona č.

Více

MĚSTO PROSEČ. Směrnice č. 2/2017. Pro tvorbu a užívání sociálního fondu. Návrh k jednání ZM. Elektronická verze:

MĚSTO PROSEČ. Směrnice č. 2/2017. Pro tvorbu a užívání sociálního fondu. Návrh k jednání ZM. Elektronická verze: MĚSTO PROSEČ Směrnice č. 2/2017 Pro tvorbu a užívání sociálního fondu Návrh k jednání ZM Číslo: S/02/2017 Originál: Kancelář úřadu Elektronická verze: www.mestoprosec.cz Platnost od: 12. 6. 2017 Účinnost

Více

Zásady pro čerpání a použití prostředků FKSP

Zásady pro čerpání a použití prostředků FKSP Zásady pro čerpání a použití prostředků FKSP Vnitřní předpis 1/2015 Domov mládeže a školní jídelna Pardubice Rožkova 331 530 02 Pardubice IČ 48161071 Č. j. DM-020/0001/2015 Originál: Sekretariát Platnost

Více

VNITŘNÍ MZDOVÝ PŘEDPIS

VNITŘNÍ MZDOVÝ PŘEDPIS VNITŘNÍ MZDOVÝ PŘEDPIS Mikrobiologický ústav Akademie věd ČR, v. v. i., (dále jen MBÚ nebo zaměstnavatel), se sídlem Vídeňská 1083, 142 20, Praha 4 Krč vydává ve smyslu 20 zákona č. 341/2005 Sb., o veřejných

Více

* * * * KOLEKTIVNÍ SMLOUVA VYŠŠÍHO STUPNĚ. na rok 2006

* * * * KOLEKTIVNÍ SMLOUVA VYŠŠÍHO STUPNĚ. na rok 2006 Asociace textilního - oděvního - kožedělného průmyslu * * * * Odborový svaz pracovníků textilního, oděvního a kožedělného průmyslu Čech a Moravy KOLEKTIVNÍ SMLOUVA VYŠŠÍHO STUPNĚ pro odvětví textilního,

Více

Digitální učební materiál

Digitální učební materiál Digitální učební materiál Číslo projektu Označení materiálu Název školy Autor Tematická oblast Ročník Anotace CZ.1.07/1.5.00/34.0061 VY_32_INOVACE_F.3.17 Integrovaná střední škola technická Mělník, K učilišti

Více

V N I T Ř N Í M Z D O V Ý P Ř E D P I S

V N I T Ř N Í M Z D O V Ý P Ř E D P I S V N I T Ř N Í M Z D O V Ý P Ř E D P I S Archeologického ústavu AV ČR, Praha, v. v. i. (dále jen ARÚP) se sídlem Letenská 4, 118 01 Praha 1 ARÚP vydává ve smyslu 20 zákona č. 341/2005 Sb., o veřejných výzkumných

Více

Statutární město Brno, městská část Brno-střed POSKYTOVÁNÍ PŘÍSPĚVKU NA STRAVOVÁNÍ

Statutární město Brno, městská část Brno-střed POSKYTOVÁNÍ PŘÍSPĚVKU NA STRAVOVÁNÍ Statutární město Brno, městská část Brno-střed POSKYTOVÁNÍ PŘÍSPĚVKU NA STRAVOVÁNÍ Směrnice č.: 10 Bc. Petr Štika, MBA, LL.M., v.r. Vydání č.: 3 tajemník ÚMČ Brno-střed Účinnost: 03.09.2018 Vydal/schválil:

Více

VIII. PRACOVNÍ DOBA A DOBA ODPOČINKU

VIII. PRACOVNÍ DOBA A DOBA ODPOČINKU VIII. PRACOVNÍ DOBA A DOBA ODPOČINKU Obsah 1 Cíle... 2 2 Výklad problematiky... 2 2.1 Stanovená délka pracovní doby... 2 2.2 Zkrácená pracovní doby... 3 2.3 Kratší pracovní doba... 3 2.4 Rozvržení pracovní

Více

VYHLÁŠKA Ministerstva financí. č. 114/2002 Sb., o fondu kulturních a sociálních potřeb

VYHLÁŠKA Ministerstva financí. č. 114/2002 Sb., o fondu kulturních a sociálních potřeb VYHLÁŠKA Ministerstva financí č. 114/2002 Sb., o fondu kulturních a sociálních potřeb ze dne 27. března 2002 Ministerstvo financí stanoví podle 48 odst. 6 a 60 zákona č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech

Více

S T A T U T sociálního fondu. Článek I Účel sociálního fondu

S T A T U T sociálního fondu. Článek I Účel sociálního fondu Zastupitelstvo města Havířova usnesením čís..../..zm/2017 ze dne 18.12.2017 stanoví tímto tento: S T A T U T sociálního fondu Článek I Účel sociálního fondu 1 Příloha č. 1 MMH/.../2017 Počet listů dokumentu:

Více

pracovní doba = doba, v níž je zaměstnanec povinen vykonávat pro zaměstnavatele práci

pracovní doba = doba, v níž je zaměstnanec povinen vykonávat pro zaměstnavatele práci pracovní doba = doba, v níž je zaměstnanec povinen vykonávat pro zaměstnavatele práci doba odpočinku = doba, která není pracovní dobou směna - část stanovené týdenní pracovní doby bez práce přesčas, kterou

Více

Čl. I. Úvodní ustanovení. Čl. II. Tvorba fondu. Čl. III. Používání fondu

Čl. I. Úvodní ustanovení. Čl. II. Tvorba fondu. Čl. III. Používání fondu PŘÍLOHA Č. 5 ZÁSADY PRO TVORBU A POUŽÍVÁNÍ SOCIÁLNÍHO FONDU Čl. I. Úvodní ustanovení 1. Tyto zásady upravují tvorbu, používání a hospodaření se sociálním fondem města Rakovníka (dále jen fond ). 2. Fond

Více

KoleKtivní smlouva (mzdová část) Continental automotive Czech Republic s. r. o. ing. milan Chudoba mgr. milan Kubíček

KoleKtivní smlouva (mzdová část) Continental automotive Czech Republic s. r. o. ing. milan Chudoba mgr. milan Kubíček KoleKtivní smlouva o poskytování mzdy, náhradách mzdy a příplatcích ke mzdě (mzdová část) uzavřená mezi obchodní korporací Continental automotive Czech Republic s. r. o. se sídlem Hradecká 1092, 506 01

Více

KOLEKTIVNÍ SMLOUVA. Část odměňování. MAYR-MELNHOF HOLZ PASKOV s.r.o.

KOLEKTIVNÍ SMLOUVA. Část odměňování. MAYR-MELNHOF HOLZ PASKOV s.r.o. KOLEKTIVNÍ SMLOUVA Část odměňování MAYR-MELNHOF HOLZ PASKOV s.r.o. Kolektivní smlouva 2016-2017 v souladu se zákonem č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákoník práce

Více

Statutární město Brno, městská část Brno-střed POSKYTOVÁNÍ PŘÍSPĚVKU NA STRAVOVÁNÍ

Statutární město Brno, městská část Brno-střed POSKYTOVÁNÍ PŘÍSPĚVKU NA STRAVOVÁNÍ Směrnice č.: 10 Vydání č.: 1 Statutární město Brno, městská část Brno-střed POSKYTOVÁNÍ PŘÍSPĚVKU NA STRAVOVÁNÍ Účinnost: 02.01.2017 Bc. Petr Štika, MBA, LL.M., v.r. tajemník ÚMČ Brno-střed Vydal/schválil:

Více

114/2002 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva financí

114/2002 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva financí Systém ASPI - stav k 7.1.2008 do částky 119/2007 Sb. a 49/2007 Sb.m.s. Obsah a text 114/2002 Sb. - poslední stav textu Změna: 510/2002 Sb. Změna: 100/2006 Sb. Změna: 100/2006 Sb. (část) Změna: 355/2007

Více

Směrnice č. 34. Pracovní řád. Příloha č.1 Pracovní doba, úřední dny Příloha č.2 Evidenční docházkový list

Směrnice č. 34. Pracovní řád. Příloha č.1 Pracovní doba, úřední dny Příloha č.2 Evidenční docházkový list Účetní jednotka: Stavební bytové družstvo Letohrad, Požárníků 791, Letohrad 561 51 Směrnice č. 34 Příloha č.1 Pracovní doba, úřední dny Příloha č.2 Evidenční docházkový list Pracovní řád 2014 1 Úvodní

Více

dodatek č. 2 ke kolektivní smlouvě

dodatek č. 2 ke kolektivní smlouvě Statutární město České Budějovice se sídlem náměstí Přemysla Otakara II., č. 1/1, 370 92 České Budějovice, jehož jménem jedná Ing. Jiří Svoboda, primátor statutárního města České Budějovice, zastupující

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Laškov, okres Prostějov, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: EVIDENCE PRACOVNÍ DOBY Č.j.: S11 /2010 Vypracoval: Mgr. Lenka Blahová, ředitelka školy Schválil: Mgr. Lenka Blahová,

Více

Dodatek číslo 4. Kolektivní smlouva vyššího stupně na léta uzavřená mezi

Dodatek číslo 4. Kolektivní smlouva vyššího stupně na léta uzavřená mezi Dodatek číslo 4 Kolektivní smlouva vyššího stupně na léta 2005 2008 uzavřená mezi Odborovým svazem ECHO se sídlem nám. W. Churchilla 2, Praha 3 zastoupeným JUDr. Zdeňkem Černým předsedou Odborového svazu

Více

KOLEKTIVNÍ SMLOUVA. Jihlavská 1, Okříšky Ing. Josefem Kulou starostou městyse

KOLEKTIVNÍ SMLOUVA. Jihlavská 1, Okříšky Ing. Josefem Kulou starostou městyse KOLEKTIVNÍ SMLOUVA název zaměstnavatele se sídlem zastoupený Městys Okříšky Jihlavská 1, 675 21 Okříšky Ing. Josefem Kulou starostou městyse a základní (místní) organizace Odborového svazu státních orgánů

Více

SMĚRNICE č.1/2013 pro tvorbu a užití Sociálního fondu města Frýdlantu nad Ostravicí

SMĚRNICE č.1/2013 pro tvorbu a užití Sociálního fondu města Frýdlantu nad Ostravicí Město Frýdlant nad Ostravicí Náměstí 3, 739 11 Frýdlant nad Ostravicí SMĚRNICE č.1/2013 pro tvorbu a užití Sociálního fondu města Frýdlantu nad Ostravicí Část I. Čl.1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1 Zastupitelstvo

Více

ROK 2018 ROZPOČET A PRAVIDLA PRO ČERPÁNÍ FKSP. Období od 1. ledna 2018 do 31. prosince 2018 Úprava rozpočtu FKSP pro

ROK 2018 ROZPOČET A PRAVIDLA PRO ČERPÁNÍ FKSP. Období od 1. ledna 2018 do 31. prosince 2018 Úprava rozpočtu FKSP pro ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA PhDr. ZBYŇKA MRKOSE, BRNO, DOŠLÍKOVA 48, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Č.j.: Doš 2/2018 ROZPOČET A PRAVIDLA PRO ČERPÁNÍ FKSP ROK 2018 Období od 1. ledna 2018 do 31. prosince 2018 Úprava

Více

OBEC RADOSTOV Pracovní řád

OBEC RADOSTOV Pracovní řád OBEC RADOSTOV Pracovní řád Článek 1 Všeobecná ustanovení 1. Tento pracovní řád se vydává v souladu se zák. 262/2006 Sb., zákoníkem práce v platném znění. Pracovní řád je vydán s cílem zajistit úspěšné

Více

MZDOVÁ ÚČTÁRNA AKTUÁLNĚ Práva a povinnosti zaměstnanců a zaměstnavatelů

MZDOVÁ ÚČTÁRNA AKTUÁLNĚ Práva a povinnosti zaměstnanců a zaměstnavatelů MZDOVÁ ÚČTÁRNA AKTUÁLNĚ str. 1 Povinnosti zaměstnavatelů Zabezpečení hlavních zásad pracovněprávních vztahů Z rozsáhlých povinností zaměstnavatele je třeba na prvním místě zmínit povinnost zabezpečit dodržování

Více

PRACOVNÍ POMĚR. Mgr. Ing. Šárka Dytková

PRACOVNÍ POMĚR. Mgr. Ing. Šárka Dytková PRACOVNÍ POMĚR Mgr. Ing. Šárka Dytková Střední škola, Havířov-Šumbark, Sýkorova 1/613, příspěvková organizace Tento výukový materiál byl zpracován v rámci akce EU peníze středním školám - OP VK 1.5. Výuková

Více

DDM a ZpDVPP Vila Doris Šumperk 17. listopadu 2, Šumperk 787 01 tel.: 0649-21 42 12,13,14 fax: 0649 214214 e-mail: vila@doris.cz

DDM a ZpDVPP Vila Doris Šumperk 17. listopadu 2, Šumperk 787 01 tel.: 0649-21 42 12,13,14 fax: 0649 214214 e-mail: vila@doris.cz DDM a ZpDVPP Vila Doris Šumperk 17. listopadu 2, Šumperk 787 01 tel.: 0649-21 42 12,13,14 fax: 0649 214214 e-mail: vila@doris.cz Strana 1 (celkem 5) http://www.doris.cz SMĚR ICE k nakládání s prostředky

Více

Pracovní právo je souhrn právních norem o pracovních vztazích a o vztazích s nimi souvisejících.

Pracovní právo je souhrn právních norem o pracovních vztazích a o vztazích s nimi souvisejících. 2 3. P r a c o v n í p r á v o Z á k l a d n í p o j m y a p r a m e n y Pracovní právo je souhrn právních norem o pracovních vztazích a o vztazích s nimi souvisejících. Hlavními prameny pracovního práva

Více

Odměňování Mzda vs.plat Mzda je finanční či naturální ohodnocení pracovní síly za její výkon. Plat je předem stanovená odměna za vykonanou práci, používá se především u duševně pracujících zaměstnanců,

Více

VNITŘNÍ MZDOVÝ PŘEDPIS ÚSTAVU EXPERIMETÁLNÍ BOTANIKY AV ČR, v. v. i.

VNITŘNÍ MZDOVÝ PŘEDPIS ÚSTAVU EXPERIMETÁLNÍ BOTANIKY AV ČR, v. v. i. VNITŘNÍ MZDOVÝ PŘEDPIS ÚSTAVU EXPERIMETÁLNÍ BOTANIKY AV ČR, v. v. i. Ústav experimentální botaniky AV ČR, v. v. i. (dále jen ÚEB) se sídlem v Praze 6, Rozvojová 263, vydává ve smyslu 20 zákona č. 341/2005

Více

Organizační směrnice č. 53/2013/SŘ. Zásady čerpání fondu kulturních a sociálních potřeb

Organizační směrnice č. 53/2013/SŘ. Zásady čerpání fondu kulturních a sociálních potřeb Organizační směrnice č. 53/2013/SŘ Zásady čerpání fondu kulturních a sociálních potřeb Čj.: SŠNM/2448/2013 Zpracoval: Ing. Martin Tichý, zástupce ředitelky pro Útvar Ekonomika a provoz Schválila: PaedDr.

Více

KOLEKTIVNÍ SMLOUVA. obě smluvní strany se společně dohodly a uzavírají. tuto kolektivní smlouvu na období od do

KOLEKTIVNÍ SMLOUVA. obě smluvní strany se společně dohodly a uzavírají. tuto kolektivní smlouvu na období od do KOLEKTIVNÍ SMLOUVA mezi zaměstnavatelem: Sociální služby Česká Třebová Bezděkov 918 560 02 Česká Třebová zastoupený ředitelem panem Bc. Josefem Jurenkou a Základní organizací Odborového svazu zdravotnictví

Více

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc tř.17. listopadu 49. Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc tř.17. listopadu 49. Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně Střední průmyslová škola strojnická Olomouc tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0205 Šablona: VI/2 Sada: 2 Číslo

Více

na rok 2014 Psychiatrické centrum Praha

na rok 2014 Psychiatrické centrum Praha K O L E K T I V N Í na rok 2014 S M L O U V A Psychiatrické centrum Praha se sídlem Ústavní 91, 181 03 Praha 8 Bohnice IČO: 00023752 zastoupené ředitelem Prof. MUDr. Cyrilem Höschlem, DrSc., FRCPsych.

Více

OBSAH. Seznam autorů... XVII Seznam zkratek...xix Ostatní zkratky... XXIII Seznam předpisů citovaných v komentáři... XXV Předmluva...

OBSAH. Seznam autorů... XVII Seznam zkratek...xix Ostatní zkratky... XXIII Seznam předpisů citovaných v komentáři... XXV Předmluva... OBSAH Seznam autorů.... XVII Seznam zkratek....xix Ostatní zkratky.... XXIII Seznam předpisů citovaných v komentáři.... XXV Předmluva.... XXXV ZÁKONÍK PRÁCE Část první Všeobecná ustanovení ( 1 až 29)....

Více

P R A V I D L A RADY MĚSTA LOUN. č. P4/2014. pro tvorbu a použití sociálního fondu města Loun

P R A V I D L A RADY MĚSTA LOUN. č. P4/2014. pro tvorbu a použití sociálního fondu města Loun P R A V I D L A RADY MĚSTA LOUN č. P4/2014 pro tvorbu a použití sociálního fondu města Loun duben 2014 Článek 1 Účel fondu Pro uspokojení některých dalších nároků zaměstnanců v pracovním poměru k zaměstnavateli

Více

- práce ve věku do 15 let zakázána lze jen umělecká, kulturní, reklamní nebo sportovní činnosti

- práce ve věku do 15 let zakázána lze jen umělecká, kulturní, reklamní nebo sportovní činnosti Otázka: Pracovněprávní vztahy Předmět: Ekonomie Přidal(a): K. Zaměstnavatel - osoba, která má právní subjektivitu, je to FO i PO - může mít jakýkoliv počet zaměstnanců - vystupují vlastním jménem na vlastní

Více

Základní škola profesora Josefa Brože, Vlachovo Březí, okres Prachatice

Základní škola profesora Josefa Brože, Vlachovo Březí, okres Prachatice Základní škola profesora Josefa Brože, Vlachovo Březí, okres Prachatice Komenského 356, PSČ: 384 22 IČO: 47258721 tel.: 388 320 215 mail.: zspjb@zs-vlachovobrezi.net I. Úvodní ustanovení EVIDENCE PRACOVNÍ

Více

Novela zákoníku práce 2012. Doc. JUDr. Petr Hůrka, Ph.D

Novela zákoníku práce 2012. Doc. JUDr. Petr Hůrka, Ph.D Novela zákoníku práce 2012 Doc. JUDr. Petr Hůrka, Ph.D Parametry novely Navržená účinnost 1. ledna 2012 Důvod předložení posílení flexibility pracovního práva reakce na nález Ústavního soudu reforma veřejných

Více

MĚSTO HRANICE MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne Zásady tvorby a čerpání sociálního fondu.

MĚSTO HRANICE MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne Zásady tvorby a čerpání sociálního fondu. MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 11. 2. 2016 Bod programu: 15 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Odbor finanční Ing. Vladimír Zemek Název bodu: Zásady

Více

ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA PhDr. ZBYŇKA MRKOSE, BRNO, DOŠLÍKOVA 48 ZÁSADY ČERPÁNÍ FONDU KULTURNÍCH A SOCIÁLNÍCH POTŘEB ROK 2014

ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA PhDr. ZBYŇKA MRKOSE, BRNO, DOŠLÍKOVA 48 ZÁSADY ČERPÁNÍ FONDU KULTURNÍCH A SOCIÁLNÍCH POTŘEB ROK 2014 ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA PhDr. ZBYŇKA MRKOSE, BRNO, DOŠLÍKOVA 48 ZÁSADY ČERPÁNÍ FONDU KULTURNÍCH A SOCIÁLNÍCH POTŘEB ROK 2014 od 11. března 2014 do 31. prosince 2014 2 VNITŘNÍ PŘEDPIS Část: 26 Základní

Více

VNITŘNÍ MZDOVÝ PŘEDPIS VYSOKÉ ŠKOLY CHEMICKO-TECHNOLOGICKÉ V PRAZE ze dne 1. března 2007

VNITŘNÍ MZDOVÝ PŘEDPIS VYSOKÉ ŠKOLY CHEMICKO-TECHNOLOGICKÉ V PRAZE ze dne 1. března 2007 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 1. března 2007

Více

IV. PRACOVNÍ POMĚR Vznik pracovního poměru Obsah

IV. PRACOVNÍ POMĚR Vznik pracovního poměru Obsah IV. PRACOVNÍ POMĚR Vznik pracovního poměru Obsah 1 Cíle... 2 2 Pracovní poměr... 2 2.1 Výklad problematiky... 2 2.1.1 Pracovní poměr založený pracovní smlouvou... 2 2.1.2 Doba trvání pracovního poměru

Více

KOLEKTIVNÍ SMLOUVA. uzavřená mezi smluvními stranami. zaměstnavatelem: se sídlem. IČ:.. O B S A H :

KOLEKTIVNÍ SMLOUVA. uzavřená mezi smluvními stranami. zaměstnavatelem: se sídlem. IČ:.. O B S A H : KOLEKTIVNÍ SMLOUVA uzavřená mezi smluvními stranami zaměstnavatelem:.. se sídlem IČ: a odborovou organizací : Základní organizace při... se sídlem. IČ:.. O B S A H : A) Základní ustanovení A1. Účel, obsah

Více

ZÁKONÍK PRÁCE 1 29 ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ... 1

ZÁKONÍK PRÁCE 1 29 ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ... 1 OBSAH Autoři komentáře............................................................ XIII Seznam použitých zkratek................................................... XIV Seznam právních předpisů citovaných

Více

P Ř E H L E D O D B O R O V Ý C H P R A V O M O C Í

P Ř E H L E D O D B O R O V Ý C H P R A V O M O C Í P Ř E H L E D O D B O R O V Ý C H P R A V O M O C Í Publikace byla zpracována v souvislosti s realizací projektu s názvem Vzdělávání a spolupráce mezi sociálními partnery a přenos znalostí a zkušeností

Více

Kolektivní smlouva 2009

Kolektivní smlouva 2009 Kolektivní smlouva 2009 Zaměstnavatel: Nemocnice Pelhřimov (dále jen NE PE) zastoupená ing. Pavlem Hralou, ředitelem (dále jen zaměstnavatelem) a zástupci odborových organizací: 1. Výbor ZO OSZSP zastoupený

Více

Pracovní doba a doba odpočinku

Pracovní doba a doba odpočinku ~ 1 ~ Pracovní doba a doba odpočinku A. OBECNÉ USTANOVENÍ O PRACOVNÍ DOBĚ 78 a 79 ZP V rámci určení rozvržení pracovní doby je třeba podle charakteru práce určit její délku. Tuto pak rozvrhuje vždy zaměstnavatel,

Více

Obsah Strana 1. Obsah

Obsah Strana 1. Obsah Strana 1 1 Pracovněprávní vztahy a jejich právní úprava 1.1 Vymezení pracovněprávních vztahů 1.2 Právní úprava pracovněprávních vztahů 1.3 Závislá práce a postih nelegální práce (tzv. švarcsystému) 1.4

Více

ZÁKONÍK PRÁCE 1 29 ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ... 1

ZÁKONÍK PRÁCE 1 29 ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ... 1 OBSAH Autoři komentáře............................................................ XIII Seznam použitých zkratek................................................... XIV Seznam právních předpisů citovaných

Více

K O L E K T I V N Í S M L O U V A

K O L E K T I V N Í S M L O U V A VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ Fakulta informačních technologií K O L E K T I V N Í S M L O U V A na rok 2014 Kolektivní smlouva na rok 2014, uzavřená v souladu se zákoníkem práce č. 262/2006 Sb. a zákonem

Více

Osobní dotazník. Při mzdě nižší než minimální také váš vztah k minimálnímu zdravotnímu pojištění - vyznačte možnost: týká se jen DPČ a PP

Osobní dotazník. Při mzdě nižší než minimální také váš vztah k minimálnímu zdravotnímu pojištění - vyznačte možnost: týká se jen DPČ a PP Přílohy Osobní dotazník Příjmení: Stav: Jméno: Titul: Trvalý pobyt: Přechodný pobyt: Místo narození: Rodné číslo: Datum narození: Číslo OP: Číslo bankovního účtu, kam si přeji posílat výplatu: Telefony

Více

ZÁKLADY PRACOVNÍHO PRÁVA

ZÁKLADY PRACOVNÍHO PRÁVA ZÁKLADY PRACOVNÍHO PRÁVA POJEM A PRAMENY PRACOVNÍHO PRÁVA pracovní právo = souhrn právních norem o pracovních vztazích a o vztazích s výkonem práce souvisejících hlavními prameny jsou: Listina základních

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. na rok 2019

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. na rok 2019 VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií K O L E K T I V N Í S M L O U V A na rok 2019 uzavřená v souladu se zákoníkem práce č. 262/2006 Sb. a se zákonem č. 2/1991

Více

Stručný obsah PKS ČD, a.s. na rok s vyznačením změn oproti PKS 2018 (tučné písmo)

Stručný obsah PKS ČD, a.s. na rok s vyznačením změn oproti PKS 2018 (tučné písmo) Stručný obsah PKS ČD, a.s. na rok 2019 - s vyznačením změn oproti PKS 2018 (tučné písmo) Kapitola I. (Spolupráce s odborovými organizacemi): Kapitola obsahuje ustanovení o způsobu komunikace odborových

Více

TaxReal s.r.o. VVkurzy.cz - profesionální kurzy účetnictví, mezd a daní. Mzdy v praxi

TaxReal s.r.o. VVkurzy.cz - profesionální kurzy účetnictví, mezd a daní. Mzdy v praxi TaxReal s.r.o. 2018 Obsah 1. Pracovněprávní minimum...4 1.1. Právní předpisy... 4 1.2. Pracovněprávní vztah... 4 1.3. Vznik pracovního poměru... 5 1.4. Skončení pracovního poměru... 6 1.5. Dohody o pracích

Více

ŘÁDY ŠKOLY. Základní škola Slavkov u Brna, Komenského nám. 495, okr. Vyškov. část: 4. FKSP ZÁSADY ČERPÁNÍ. Vypracoval: Schválil:

ŘÁDY ŠKOLY. Základní škola Slavkov u Brna, Komenského nám. 495, okr. Vyškov. část: 4. FKSP ZÁSADY ČERPÁNÍ. Vypracoval: Schválil: Základní škola Slavkov u Brna, Komenského nám. 495, okr. Vyškov ŘÁDY ŠKOLY část: 4. FKSP ZÁSADY ČERPÁNÍ Vypracoval: Schválil: Mgr. Vladimír Soukop a Mgr. Miroslava Lónová Mgr. Vladimír Soukop a Mgr. Miroslava

Více

KOLEKTIVNÍ SMLOUVA K O L E K T I V N Í S M L O U V U : I. Všeobecná ustanovení

KOLEKTIVNÍ SMLOUVA K O L E K T I V N Í S M L O U V U : I. Všeobecná ustanovení KOLEKTIVNÍ SMLOUVA Město Mnichovo Hradiště, se sídlem Masarykovo nám. 1, 295 21 Mnichovo Hradiště zastoupené starostou města Mgr. Ondřejem Lochmanem, Ph.D. a tajemnicí Městského úřadu Mgr. Kamilou Galetkovou

Více

Vnitřní pracovní řád školy

Vnitřní pracovní řád školy Vnitřní pracovní řád školy Tento vnitřní pracovní řád školy vydává ZŠ Stříbro, (dále jako škola ). Tento vnitřní pracovní řád je vydáván na základě zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění pozdějších

Více

Dodatek č.3. ke Kolektivní smlouvě společnosti Hyundai Dymos Czech, s.r.o., uzavřené dne a účinné od a následných dodatků

Dodatek č.3. ke Kolektivní smlouvě společnosti Hyundai Dymos Czech, s.r.o., uzavřené dne a účinné od a následných dodatků Dodatek č.3 ke Kolektivní smlouvě společnosti Hyundai Dymos Czech, s.r.o., uzavřené dne 30.3.2012 a účinné od 1.4.2012 a následných dodatků V souladu s bodem 2 části III. Kolektivní smlouvy Hyundai Dymos

Více

Pravidla Ústavu biologie obratlovců AV ČR, v. v. i. pro hospodaření s fondy

Pravidla Ústavu biologie obratlovců AV ČR, v. v. i. pro hospodaření s fondy Pravidla Ústavu biologie obratlovců AV ČR, v. v. i. pro hospodaření s fondy Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Hospodaření Ústavu biologie obratlovců AV ČR, v.v.i. (dále jen VVI ) se řídí 21 30 zákona č. 341/2005

Více

Pracovní řád MěÚ Velký Šenov

Pracovní řád MěÚ Velký Šenov Pracovní řád MěÚ Velký Šenov Všeobecná ustanovení Pracovní řád upřesňuje práva a povinnosti pracovníků MěÚ a DPS, v uvedených případech uvolněných zastupitelů města, vyplývající z pracovních, mzdových

Více

Stručný obsah PKS ČD, a.s. na rok s vyznačením změn proti PKS 2016 (tučné písmo) Kapitola I. (Spolupráce s odborovými organizacemi):

Stručný obsah PKS ČD, a.s. na rok s vyznačením změn proti PKS 2016 (tučné písmo) Kapitola I. (Spolupráce s odborovými organizacemi): Stručný obsah PKS ČD, a.s. na rok 2017 - s vyznačením změn proti PKS 2016 (tučné písmo) Kapitola I. (Spolupráce s odborovými organizacemi): Kapitola obsahuje ustanovení o způsobu komunikace odborových

Více

DODATEK Č. 1 KOLEKTIVNÍ SMLOUVY. vyššího stupně na léta 2011 2012. platný pro rok 2012. mezi. Odborovým svazem ECHO

DODATEK Č. 1 KOLEKTIVNÍ SMLOUVY. vyššího stupně na léta 2011 2012. platný pro rok 2012. mezi. Odborovým svazem ECHO DODATEK Č. 1 KOLEKTIVNÍ SMLOUVY vyššího stupně na léta 2011 2012 platný pro rok 2012 mezi Odborovým svazem ECHO a Svazem chemického průmyslu České republiky Dodatek č. 1 Kolektivní smlouvy vyššího stupně

Více

Svaz zaměstnavatelů a podnikatelů v dopravě České republiky Sdružení dopravních podniků v České republice * * *

Svaz zaměstnavatelů a podnikatelů v dopravě České republiky Sdružení dopravních podniků v České republice * * * Svaz zaměstnavatelů a podnikatelů v dopravě České republiky Sdružení dopravních podniků v České republice * * * Odborový svaz pracovníků dopravy, silničního hospodářství a autoopravárenství Čech a Moravy

Více

SLUŽEBNÍ PŘEDPIS vedoucího služebního úřadu č. 28,

SLUŽEBNÍ PŘEDPIS vedoucího služebního úřadu č. 28, Agentura pro podnikání a inovace Žitná 566/18, 120 00 Praha 2 Dne 21.12.2016 Čj. API/02839/16 SLUŽEBNÍ PŘEDPIS vedoucího služebního úřadu č. 28, který určuje zásady pro tvorbu, používání a hospodaření

Více

Statutární město Pardubice se sídlem Pernštýnské náměstí 1, Pardubice jednající paní MUDr. Štěpánkou Fraňkovou primátorkou města Pardubice

Statutární město Pardubice se sídlem Pernštýnské náměstí 1, Pardubice jednající paní MUDr. Štěpánkou Fraňkovou primátorkou města Pardubice Statutární město Pardubice se sídlem Pernštýnské náměstí 1, 53002 Pardubice jednající paní MUDr. Štěpánkou Fraňkovou primátorkou města Pardubice dále zaměstnavatel Statutární město Pardubice, Městská policie

Více

PRACOVNÍ PRÁVO SNIŽOVÁNÍ VLIVU PSYCHO-SOCIÁLNÍCH HANDICAPŮ SMĚŘUJÍCÍ K POSÍLENÍ ZAMĚSTNATELNOSTI OBČANŮ LIBERECKÉHO KRAJE CZ.1.04/3.1.02/86.

PRACOVNÍ PRÁVO SNIŽOVÁNÍ VLIVU PSYCHO-SOCIÁLNÍCH HANDICAPŮ SMĚŘUJÍCÍ K POSÍLENÍ ZAMĚSTNATELNOSTI OBČANŮ LIBERECKÉHO KRAJE CZ.1.04/3.1.02/86. PRACOVNÍ PRÁVO SNIŽOVÁNÍ VLIVU PSYCHO-SOCIÁLNÍCH HANDICAPŮ SMĚŘUJÍCÍ K POSÍLENÍ ZAMĚSTNATELNOSTI OBČANŮ LIBERECKÉHO KRAJE CZ.1.04/3.1.02/86.00035 OBLASTI PRACOVNÍHO PRÁVA: vznik a zánik pracovního poměru

Více

newsletter NOVELA ZÁKONÍKU PRÁCE

newsletter NOVELA ZÁKONÍKU PRÁCE NOVELA ZÁKONÍKU PRÁCE Dne 9. 9. 2011 byla Poslaneckou sněmovnou Parlamentu České republiky schválena významná novela zákona č. 262/2006 Sb., zákoníku práce (dále jen zákoník práce ). Ačkoli bude o novele

Více

Čerpání dovolené na zotavenou

Čerpání dovolené na zotavenou B3-04/12-MPK UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI METODICKÝ POKYN KVESTORA (MPK) B3-04/12-MPK Čerpání dovolené na zotavenou Obsah: Zpracoval: I. Úvodní ustanovení II. Ustanovení zákoníku práce III. Povinnosti

Více

Dovolená na zotavenou

Dovolená na zotavenou ~ 1 ~ Dovolená na zotavenou Nárok na dovolenou vzniká každému zaměstnanci, který vykonává práce v rámci pracovního poměru. a) Dovolená za kalendářní rok a její poměrná část 212 Základní podmínka pro vznik

Více

Smlouva o výkonu funkce člena představenstva

Smlouva o výkonu funkce člena představenstva Smlouva o výkonu funkce člena představenstva I. Účastníci Společnost VÍTKOVICE IT SOLUTIONS a.s. sídlem Ostrava Moravská Ostrava, Cihelní 1575/14, PSČ 702 00 IČ: 286 06 582 zastoupena Ing. Janem Světlíkem,

Více

Smlouva o výkonu odborné praxe

Smlouva o výkonu odborné praxe Smlouva o výkonu odborné praxe Smluvní strany: 1) Název IČ: DIČ: Sídlem: Zastoupen: dále také jako Akreditované zařízení a 2) Jméno a příjmení: Narozen: Bytem: dále také jako Účastník a 3) Název IČ: DIČ:

Více

Obsah Strana 1. Obsah

Obsah Strana 1. Obsah Strana 1 1 Pracovněprávní vztahy a jejich právní úprava 1.1 Vymezení pracovněprávních vztahů 1.2 Právní úprava pracovněprávních vztahů 1.3 Závislá práce a postih nelegální práce (tzv. švarcsystému) 1.4

Více

Vnitřní pokyn pro čerpání FKSP na rok 2016

Vnitřní pokyn pro čerpání FKSP na rok 2016 Základní škola a Mateřská škola Meziboří, příspěvková organizace J. A. Komenského 340, Meziboří 435 13 Vnitřní pokyn pro čerpání FKSP na rok 2016 dle vyhlášky MF č. 114/2002 Sb., ve znění pozdějších předpisů,

Více

Kdo reprezentuje zaměstnavatele? Jednatel Vedoucí (dle vnitřních předpisů)

Kdo reprezentuje zaměstnavatele? Jednatel Vedoucí (dle vnitřních předpisů) ŘÍZENÍ ZAMĚSTNANCŮ POKYNY ZAMĚSTNAVATELE Kdo reprezentuje zaměstnavatele? Jednatel Vedoucí (dle vnitřních předpisů) VNITŘNÍ NORMY Normy předpokládané zákonem u veřejných zaměstnavatelů Soukromý zaměstnavatel

Více

o fondu zaměstnavatele

o fondu zaměstnavatele Regionální rada regionu soudrţnosti Severozápad Úřad Regionální rady Bc. Jana Havlicová ředitelka úřadu Platnost od: 1. 1. 2014 Účinnost od: 2. 1. 2014 Vypracovala: Bc. Ivana Klotzová Počet vyhotovení:

Více

K O L E K T I V N Í S M L O U V A

K O L E K T I V N Í S M L O U V A VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií K O L E K T I V N Í S M L O U V A na rok 2017 uzavřená v souladu se zákoníkem práce č. 262/2006 Sb. a se zákonem č. 2/1991

Více

K O L E K T I V N Í S M L O U V A na rok 2016

K O L E K T I V N Í S M L O U V A na rok 2016 K O L E K T I V N Í S M L O U V A na rok 2016 Národní ústav duševního zdraví (NUDZ) (dříve Psychiatrické centrum Praha) se sídlem Topolová 748, 250 67 Klecany, IČO: 00023752 zastoupené ředitelem Prof.

Více

Přehled sankcí podle zákona č. 251/2005 Sb. Publikováno z EPIS Ekonomicko Právní Informační Systém (http://www.epis.cz) Přehled sankcí podle zákona

Přehled sankcí podle zákona č. 251/2005 Sb. Publikováno z EPIS Ekonomicko Právní Informační Systém (http://www.epis.cz) Přehled sankcí podle zákona Přehled sankcí podle zákona č. 251/2005 Sb. page Přehled sankcí podle zákona č. 251/2005 Sb., o inspekci práce fyzická osoba = FO; právnická osoba = PO Pokuta za přestupek (fyzické osoby) nebo správní

Více

Kolektivní smlouvu vyššího stupně

Kolektivní smlouvu vyššího stupně Odborový svaz pracovníků obchodu Senovážné nám. 23, 110 00 Praha 1 zastoupený předsedou Alexandrem Leinerem (dále jen "odborový svaz ") a Svaz obchodu a cestovního ruchu České republiky Těšnov č. 5, 110

Více