Souhrnná informace k realizaci projektu:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Souhrnná informace k realizaci projektu:"

Transkript

1 Souhrnná informace k realizaci projektu: Doba realizace projektu: 1. duben 2013 až 31. březen 2015 Rozpočet: ,64 Kč Popis projektu Hlavním cílem projektu byla pracovní a sociální integrace osob ohrožených sociálním vyloučením či sociálně vyloučených formou jejich přímé poradenské podpory a zajištění vzdělávacích aktivit, které přispějí ke zvýšení možností jejich uplatnění na trhu práce. Součástí námi nabízeného individuálního i skupinového poradenství, motivačních a vzdělávacích aktivit, zprostředkování zaměstnání a vyhledávání vhodného pracovního uplatnění byla také intenzivní komunikace se zaměstnavateli, NNO a dalšími subjekty. Cílové skupiny Fyzické osoby starší 50 let, Osoby do 25 let věku a mladiství do 18 let bez kvalifikace nebo s nízkou úrovní kvalifikace Projekt svým zaměřením řešil poradenství, psychologickou podporou, vzděláváním vč. případného zvyšování kvalifikace v rekvalifikačních kurzech, kdy cílové skupiny získali potřebné znalosti, dovednosti, praktické zkušenosti a obnovili pracovní návyky. V poradenských skupinových aktivitách pak zvýšili své sebevědomí a motivaci k řešení situace vlastním přičiněním. V neposlední řadě pak osobám z cílové skupiny, a to minimálně čtvrtině z nich, bylo nalezeno vhodné pracovní uplatnění na trhu práce. Zásadní projektovou aktivitou bylo zprostředkování zaměstnání klientům a vyhledávání pracovních míst potažmo spolupráce se zaměstnavateli. Těm osobám, kterým se nepodařilo běžným způsobem najít práci, byla zajištěna dotovaná místa v rámci projektu. K dotovanému zaměstnání došlo až po systematické práci s klientem, obvykle po absolvování rekvalifikace či jiného vzdělávání. Podpora pracovního místa se mzdovým příspěvkem byla možná na max. 12 měsíců. Klíčové aktivity 1. Vytvoření a provoz poradenského pracoviště Stěžejní myšlenkou projektu bylo vytvoření komplexního systému práce s osobami z vybraných cílových skupin ohrožených soc. exkluzí či již soc. vyloučených, přičemž byla upřednostňována kvalita před kvantitou. Rozhodli jsme se, že raději budeme pracovat s menším počtem klientů, ale o to individuálněji a intenzivněji. Osvědčilo se nám v předchozích projektech, že je efektivnější zaměřit se na

2 menší počet osob z CS, věnovat jim potřebnou péči a to zejména při vyhledávání pracovních míst. Naopak velká cílová skupina nedává dostatečný prostor pro individuální práci. Pro projekt jsme vybrali ty osoby z vytipovaných cílových skupin, které byly díky kumulaci handicapů reálně ohroženy sociální exkluzí a nebo se již dokonce stali sociálně vyloučenými. Pracovali jsem však pouze s těmi, kteří měli o spolupráci zájem a vyvíjeli potřebnou součinnost. Do projektu bylo zařazeno 43 osob, přičemž bylo prováděno několik náborů účastníků spolupracovali jsme s NNO a také ÚP. Nicméně účastník mohl do projektu vstoupit kdykoliv. Pokud se o našich aktivitách dozvěděl v době, kdy již některá z fází projektu probíhala, zařadili jsme jej nejdříve do individuálního poradenství a zvážili provedení diagnostiky, případně zajistili psychologickou intervenci, a ve vhodném čase pak účastník nastoupil také do skupinových aktivit. Poradenské středisko, kde bylo nabízeno individuální i skupinové poradenství a kde probíhalo také vzdělávání, bylo v budově, kde sídlí příjemce projektu. Provoz poradenského pracoviště bude zajišťovat zejména koordinátor projektu/poradce ve spolupráci s poradcem/psychologem a pod vedením manažera projektu. Při dojíždění na poradenské konzultace bylo hrazeno pro účastníky v přímé podpoře proplacení jízdného. 2. Individuální a psychologické poradenství, diagnostika Po celou dobu realizace projektu bylo zájemcům o projektové aktivity z řad CS nabízeno individuální poradenství. Před jeho zahájením byla s každým účastníkem sepsána dohoda o zařazení do projektu a zpracován individuální plán. Na tuto aktivitu obvykle navazovalo skupinové poradenství, v některých složitějších případech však byla ještě provedena diagnostika. Individuální poradenství bylo zaměřeno na profesní a kariérové poradenství, rovněž však zahrnovalo také pracovně-právní poradenství a konzultace související s finanční problematikou (v návaznosti na kurz finanční gramotnosti). Diagnostika (pracovní či bilanční) představovala poradenský servis, který využívá odborné psychodiagnostické metody k poznání potenciálu člověka. Výstupem byla analýza osobních údajů klienta, vyhodnocení testů a srovnání jejich výsledků s osobním cílem klienta, návrh osobního rozvoje, doporučení vhodného pracovního zaměření, návrh vhodné rekvalifikace či dalšího vzdělávání atd. Diagnostika byla provedena zejména ke zhodnocení a posouzení pracovních a psychických předpokladů účastníků ve vztahu k potenciálnímu pracovnímu uplatnění. Individuální poradenství po případné diagnostice se pak zaměřilo na osobní konzultace ohledně možností pracovního uplatnění a budoucí kariéry, orientace na trhu práce, poradce

3 pomáhal při zpracování životopisu, motivačního dopisu a nabídce osobní asistence při jednání s budoucím zaměstnavatelem. Všechny tyto služby vedly k zajištění souladu mezi představami, schopnostmi, možnostmi a pracovním potenciálem klienta a reálností jeho uplatnění na trhu práce. Klíčovou aktivitu zajišťoval koordinátor projektu/poradce (v části individuálního poradenství a konzultací) a psycholog/poradce (v části týkající se diagnostiky, psychologické intervence a specializovaného poradenství). Při dojíždění na poradenské konzultace bylo proplaceno jízdného. 3. Skupinové aktivity V rámci skupinových aktivit jsme nabídli tyto druhy poradenských (motivačně vzdělávacích) programů (zajistí lektor motivačních a vzdělávacích programů) a kurz Právního minima (zajistil Koordinátor projektu/poradce). Motivačně vzdělávací programy: Motivační program se zaměřením na efektivní techniky hledání zaměstnání Komunikační a prezentační dovednosti Poradenský program se zaměřením na finanční gramotnost Právní minimum Výuka ve všech kurzech bude velmi individuální, proto max. počet 8 osob. Úspěšní účastníci získali osvědčení o absolvování. Při dojíždění na skupinové aktivity bylo proplaceno jízdné. Zároveň při účasti ve výuce převyšující 4 hodiny obdrželi účastníci stravné. 4. Rekvalifikace a PC kurzy V rámci této klíčové aktivity bylo účastníkům projektu doplněno potřebné vzdělání. Byly nakoupeny externí rekvalifikace u vzdělávacích zařízení v regionu a většina projektových účastníků byla zařazena do PC kurzů. Konkrétní rekvalifikace byla vybrána na základě posouzení poradce či psychologa a buď výstupem individuálního poradenství nebo diagnostiky. Upřednostněn byl ten, kdo získal příslib potenciálního zaměstnavatele, že jej zaměstná v případě absolvování konkrétní rekvalifikace. Kurzy jsme vybírali tak, aby napomohly klientovi k reálnému zvýšení uplatnitelnosti na trhu práce. Po ukončení kurzu jsme účastníkům intenzivně vyhledávali zaměstnání, aby nabyté znalosti co nejdříve uplatnili v zaměstnání.

4 Externí rekvalifikace: řidičský průkaz sk. B, mzdová účetní, sanitář, strážný, svářeč, účetnictví Rovněž jsme zařadili účastníky do námi realizované rekvalifikace (máme akreditaci na RK Pracovník soc. péče), nevznikly pro projekt žádné náklady s výjimkou přímé podpory vyplacené účastníkovi. Každému účastníkovi bylo uhrazeno jízdné při cestě na kurz a poskytnuta stravenka v hodnotě max. 80,- Kč za každý den výuky přesahující 4 vyučovací hodiny. Počítačové kurzy se uskutečnily ve vlastní vybavené učebně a byly realizovány v plné kapacitě a na úrovni dle potřeb účastníků projektu. Před zařazením konkrétního účastníka do PC kurzu proběhlo ověření jeho znalostí a výběr takové úrovně výuky, která byla pro něj odpovídající. O počítačové kurzy byl veliký zájem. I zde byla poskytnuta přímou podpora 5. Spolupráce se zaměstnavateli a tvorba pracovních míst Zásadní projektovou aktivitou bylo zprostředkování zaměstnání klientům a vyhledávání pracovních míst potažmo spolupráce se zaměstnavateli. Těm osobám, kterým se nepodařilo běžným způsobem najít práci, byla zajištěna dotovaná místa. K dotovanému zaměstnání docházelo až po systematické práci s klientem, obvykle po absolvování rekvalifikace či jiného vzdělávání. Zaměstnavateli bylo možno z rozpočtu projektu zaplatit měsíčně za dotované místo max ,- Kč superhrubé mzdy, tj. max. 15 tis. Kč hrubé mzdy pro zaměstnance. Roční superhrubá mzda pro zaměstnavatele, který přijal do pracovního poměru klienta z CS, je tedy max ,- Kč. Přímá tvorba pracovních míst je dle našich zkušeností velmi efektivní, ale měla by být uplatňována pouze k řešení zaměstnanosti problémových skupin osob, které jsou na trhu práce neuplatnitelné. Tímto principem jsme se řídili a pro dotovaná místa vybírali osoby s největšími handicapy.

5 Dotovaná místa u zaměstnavatelů: Pobočka Diakonie Církve bratrské v Hrádku nad Olší 2 místa Pozice: zedník (plné úvazky) pracovní smlouva Křesťanské společenství, o.s. 1 místo Pozice: Pracovník v sociálních službách (plný úvazek) pracovní smlouva Eva Nieslaniková 1 místo Pozice: prodavačka (plný úvazek) pracovní smlouva Royal Rengers, o.s. 1 místo Pozice: Vedení kanceláře Národní rady, včetně vedení účetnictví Nemocnice Třinec, p.o., oddělení sociálních lůžek. 1 místo Pozice: pracovník v sociálních službách Všechny klíčové aktivity projektu byly naplněny. Indikátory Počet nově vytvořených pracovních míst pro znevýhodněné skupiny 6 celkem Počet podpořených osob 43 celkem Počet podpořených osob 43 klientů služeb celkem Počet úspěšných absolventů kurzů celkem Všechny indikátory byly naplněny. Výsledky Projekt byl velmi úspěšný a to z jednoho důvodu - byl potřebný. V rámci klíčových aktivit musíme vyzdvihnout hlavně aktivitu - Poradenská podpora "šitá na míru" a vzdělávání vybrané cílové skupiny, které bylo nezbytné pro eliminaci jejich sociální exkluze. Osvědčila se nám mezigenerační výměna zkušeností, a kombinace právě těchto kategorií osob.

6 Medializace Informace účastníkům projektu o spolufinancování projektu z fondů EU na všech dokumentech V rámci projektu jsme informovali účastníky o spolufinancování projektu z fontů EU na všech dokumentech, které byly spojené s projektem, např: každý účastník získal informaci při prvotní prezentaci, kterou jsme s ním vedli v rámci informativní schůzky. Další informaci o spolufinancování projektu získal díky bannerům, které byly vyvěšeny jak v kancelářích, tak školících místnostech a splňovali povinné publicity. V každé místnosti realizačního týmu byly k dispozici vlaječky povinné publicity. V neposlední řadě nesmíme zapomenout na vytvořené informační letáčky, které byly distribuovány cílové skupině projektu prostřednictvím úřadu práce, městského úřadu - odboru sociální péče, neziskovým organizacím. Inzerce v médiích K této inzerci byl využit místní týdeník Hutník, který svým pokrytím zajistil medializaci v mikroregionu, kde byl primární dopad projektu na cílovou skupinu. Vše bylo formou článků s opatřenou povinnou publicitou. Tvorba publicity na webových stránkách V rámci povinné publicity jsme vytvořili na webových stránkách příjemce grantu - podpoložku vedoucí k bližším informacím o realizaci projektu dále jsem uveřejnili na stránkách dle pokynů popis projektu Na webových stránkách příjemce grantu probíhala neustálá aktualizace informací o klíčových aktivitách projektu. Tvorba tištěných materiálů Došlo k tvorbě tištěných informačních letáčků opatřených povinnou publicitou projektu, které byly po celou dobu realizace projektu distribuovány. Udržitelnost V rámci navázané spolupráce a prokazujícím poskytovaným službám se nám podařilo s cílovou skupinou i nadále pokračovat v dalších bezplatných aktivitách poradenství. Zpracovala: Ing. Jana Vavrošová, manažerka projektu Schválila: Ing. Markéta Uhrová, statutární zástupce V Třinci dne

S námi na trh práce CZ.1.04/3.3.05/96.00079. Doba realizace projektu od 1. 4. 2013 do 31. 3. 2015

S námi na trh práce CZ.1.04/3.3.05/96.00079. Doba realizace projektu od 1. 4. 2013 do 31. 3. 2015 S námi na trh práce Doba realizace projektu od 1. 4. 2013 do 31. 3. 2015 Příjemce dotace: Kvalifikační a personální agentura, o.p.s. (Závodní 815, Třinec) KaPA, o.p.s. byla založena v roce 2000 jako obecně

Více

S námi na trh práce CZ.1.04/3.3.05/96.00079 Doba realizace projektu od 1. 4. 2013 do 31. 3. 2015

S námi na trh práce CZ.1.04/3.3.05/96.00079 Doba realizace projektu od 1. 4. 2013 do 31. 3. 2015 S námi na trh práce CZ.1.04/3.3.05/96.00079 Doba realizace projektu od 1. 4. 2013 do 31. 3. 2015 Příjemce: Kvalifikační a personální agentura, o.p.s. (Závodní 815, Třinec) KaPA, o.p.s. byla založena v

Více

První šance mladým Reg.č.: CZ.1.04/2.1.01/91.00286 Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ a státního rozpočtu ČR.

První šance mladým Reg.č.: CZ.1.04/2.1.01/91.00286 Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ a státního rozpočtu ČR. První šance mladým Reg.č.: CZ.1.04/2.1.01/91.00286 Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ a státního rozpočtu ČR. Projekt První šance mladým je spolufinancován z prostředků Evropského

Více

NESEĎTE DOMA! CZ 1.04/2.1.00/

NESEĎTE DOMA! CZ 1.04/2.1.00/ Závěrečná konference regionálního individuálního projektu NESEĎTE DOMA! CZ 1.04/2.1.00/13.00059 Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost

Více

CZ.1.04/2.1.00/

CZ.1.04/2.1.00/ Závěrečná konference k regionálnímu individuálnímu projektu NA SKOK! CZ.1.04/2.1.00/13.00074 3. prosince 2012 Olomouc, Reprezentační sál Anag, Palác Bohemia Tento projekt je financován z prostředků ESF

Více

NA SVÉM ZÁKLADU MŮŢETE STAVĚT

NA SVÉM ZÁKLADU MŮŢETE STAVĚT Závěrečná konference regionálního individuálního projektu NA SVÉM ZÁKLADU MŮŢETE STAVĚT CZ 1.04/2.1.00/13.00061 Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje

Více

Cílem je zaměstnání CZ.1.04/2.1.01/91.00144. Rozpočet: 5 356 823 Kč Doba realizace projektu od 1. 3. 2013 do 28. 2. 2015

Cílem je zaměstnání CZ.1.04/2.1.01/91.00144. Rozpočet: 5 356 823 Kč Doba realizace projektu od 1. 3. 2013 do 28. 2. 2015 Cílem je zaměstnání CZ.1.04/2.1.01/91.00144 Rozpočet: 5 356 823 Kč Doba realizace projektu od 1. 3. 2013 do 28. 2. 2015 Cílové skupiny osob projektu Zájemci o zaměstnání Uchazeči o zaměstnání Osoby pečující

Více

NOVÁ ŠANCE 90. Číslo projektu: Termín: 1.7.2012 30.6.2014 Realizátor projektu: Vzdělávací centrum Podkrušnohoří Masarykova 745, 43801 Žatec

NOVÁ ŠANCE 90. Číslo projektu: Termín: 1.7.2012 30.6.2014 Realizátor projektu: Vzdělávací centrum Podkrušnohoří Masarykova 745, 43801 Žatec NOVÁ ŠANCE 90 CZ.1.04/2.1.01/74.00214 Číslo projektu: Termín: 1.7.2012 30.6.2014 Realizátor projektu: Vzdělávací centrum Podkrušnohoří Masarykova 745, 43801 Žatec Místo realizace: rakovnický region Cílová

Více

Šance pro středoškoláky

Šance pro středoškoláky Závěrečná konference k projektu Šance pro středoškoláky CZ 1.04/2.1.00/13.00071 11. prosince 2012 Olomouc Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje

Více

Závěrečná zpráva. Odborné praxe pro mladé do 30 let v Ústeckém kraji CZ.1.04/2.1.00/

Závěrečná zpráva. Odborné praxe pro mladé do 30 let v Ústeckém kraji CZ.1.04/2.1.00/ Závěrečná zpráva Odborné praxe pro mladé do 30 let v Ústeckém kraji CZ.1.04/2.1.00/70.00065 1 Obsah DATA REALIZACE PROJEKTU... 3 POPIS PROJEKTU... 4 CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU... 5 KLÍČOVÉ AKTIVITY PROJEKTU...

Více

ZÍSKEJ NOVOU PROFESI! CZ.1.04/2.1.01/44.00039

ZÍSKEJ NOVOU PROFESI! CZ.1.04/2.1.01/44.00039 ZÍSKEJ NOVOU PROFESI! CZ.1.04/2.1.01/44.00039 Operační program Prioritní osa: Oblast podpory Lidské zdroje a zaměstnanost 4.2a Aktivní politiky trhu práce (Konvergence) 4.2a.1 Posílení aktivních politik

Více

ÚSPĚŠNÝ START S NÁMI

ÚSPĚŠNÝ START S NÁMI ÚSPĚŠNÝ START S NÁMI Registrační číslo: CZ.1.04/2.1.01/74.00006 Občanské sdružení Za kulturní Třinecko, o.s. realizátor projektu Operační program: Lidské zdroje a zaměstnanost Prioritní osa: 2. Aktivní

Více

Vzdělávání = šance pro práci! Podpora znevýhodněných cizinců při vstupu na trh práce v Ústeckém kraji.

Vzdělávání = šance pro práci! Podpora znevýhodněných cizinců při vstupu na trh práce v Ústeckém kraji. Vzdělávání = šance pro práci! Podpora znevýhodněných cizinců při vstupu na trh práce v Ústeckém kraji. reg. č. proj. CZ.1.04/3.3.05/96.00220 délka trvání od 15. 3. 2013 do 14. 9. 2014 Cíl projektu Cílem

Více

Závěrečná zpráva k projektu Projekt Krok do pracovního života

Závěrečná zpráva k projektu Projekt Krok do pracovního života Závěrečná zpráva k projektu Krok do pracovního života Název projektu: Projekt Krok do pracovního života čj. CZ.1.04/3.3.05/68.00218 financovaný z prostředků ESF Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost

Více

AKTIVNÍ PO PADESÁTI. CZ.1.04/2.1.01/91.00154 Termín: 31.5.2013 30.5.2015. rakovnický region

AKTIVNÍ PO PADESÁTI. CZ.1.04/2.1.01/91.00154 Termín: 31.5.2013 30.5.2015. rakovnický region AKTIVNÍ PO PADESÁTI Číslo projektu: CZ.1.04/2.1.01/91.00154 Termín: 31.5.2013 30.5.2015 Realizátor: Místo realizace: Vzdělávací centrum Podkrušnohoří rakovnický region Hlavní cíl projektu: - zvýšení zaměstnanosti

Více

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit Obsah 1) Příprava osob z cílových skupin ke vstupu či návratu na trh práce... 2 2) Zvyšování zaměstnanosti cílových skupin... 3 Zprostředkování zaměstnání... 3

Více

Šance pro nezaměstnané ze Supíkovic-rekvalifikace a kurzy odrazové můstky k zaměstnání

Šance pro nezaměstnané ze Supíkovic-rekvalifikace a kurzy odrazové můstky k zaměstnání Šance pro nezaměstnané ze Supíkovic-rekvalifikace a kurzy odrazové můstky k zaměstnání 21.11.2014- konference projektu CZ.1.04/3.3.05/96.00087 Obec Supíkovice Tento projekt je financován z prostředků ESF

Více

Najdi si práci v Olomouckém kraji - 29. 04. 2008

Najdi si práci v Olomouckém kraji - 29. 04. 2008 Najdi si práci v Olomouckém kraji Dodavatel: Cílová skupina NsPOK 1. Do 6 měsíců v evidenci ÚP 2. Vstup v šesti cyklech po cca 100 účastnících. 3. Do projektu vstoupilo 713 účastníků, Termín realizace:

Více

Popis podporovaných aktivit

Popis podporovaných aktivit Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit ve výzvě č. 250/03_16_047/CLLD_16_01_092 MAS Stolové hory, z. s. OPZ Zaměstnanost I. (dále jen výzva) V rámci své 2. výzvy se MAS Stolové hory, z. s. zaměřila na

Více

Počítačová služba s.r.o.

Počítačová služba s.r.o. Jeden z největších národních projektů v Olomouckém kraji Dodavatel: Stupkova 413/1a, Olomouc Najdi si práci v Olomouckém kraji Termín realizace: od 1. 7. 2006 do 31. 5. 2008 CÍLE PROJEKTU Cílem je přispět

Více

PORADENSTVÍ na ÚP HK

PORADENSTVÍ na ÚP HK PORADENSTVÍ na ÚP HK Úřad práce v Hradci Králové Zástupce: Mgr. Jana Sýkorová Oddělení poradenství ÚP HK - složení 2 speciální poradci zabezpečení poradenství (poradce psycholog + poradce pro změnu povolání)

Více

Závěrečná zpráva. Bc. Simona Rykalová, Radim Szkatula, Jana Kavková

Závěrečná zpráva. Bc. Simona Rykalová, Radim Szkatula, Jana Kavková Závěrečná zpráva Projekt "S Kapou do práce" Registrační číslo projektu: CZ.1.04/2.1.01/D8.00001 Příjemce projektu: Kvalifikační a personální agentura, o. p. s. Závodní 815, Třinec 739 61 Ředitelka společnosti:

Více

AKTIVNÍ PO PADESÁTI. CZ.1.04/2.1.01/91.00154 Termín: 31.5.2013 30.5.2015. rakovnický region

AKTIVNÍ PO PADESÁTI. CZ.1.04/2.1.01/91.00154 Termín: 31.5.2013 30.5.2015. rakovnický region AKTIVNÍ PO PADESÁTI Číslo projektu: CZ.1.04/2.1.01/91.00154 Termín: 31.5.2013 30.5.2015 Realizátor: Místo realizace: Vzdělávací centrum Podkrušnohoří rakovnický region Hlavní cíl projektu: - zvýšení zaměstnanosti

Více

Popis podporovaných aktivit Podpora zaměstnanosti

Popis podporovaných aktivit Podpora zaměstnanosti Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit Podpora zaměstnanosti A) Příprava osob z cílových skupin ke vstupu či návratu na trh práce a) Nástroje a činnosti vedoucí k motivaci a aktivizaci cílových skupin

Více

Projekt Informační brožura pro zaměstnavatele

Projekt Informační brožura pro zaměstnavatele Projekt Informační brožura pro zaměstnavatele provasvjmk.rcv.czhttp ZÁKLADNÍ ÚDAJE O PROJEKTU Program: Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost Prioritní osa programu: 2. Aktivní politika trhu práce

Více

Po roce do práce v Jihomoravském kraji

Po roce do práce v Jihomoravském kraji CZ.1.04/2.1.00/70.00029 Po roce do práce v Jihomoravském kraji Realizátor: Úřad práce ČR, Krajská pobočka v Brně Úvodní seminář 11. dubna 2013 Obsah prezentace Harmonogram projektu Hlavní cíle projektu

Více

Individuální projekty národní

Individuální projekty národní Individuální projekty národní Číslo OP: CZ 1.07 Název OP: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo výzvy: 49 Název výzvy: Žádost o finanční podporu z OP VK IPn oblast podpory 3.1 Prioritní osa: 7.3

Více

METODICKÝ DEN PRO MAS K TÉMATU AKTIVIT NA PODPORU ZAMĚSTNANOSTI

METODICKÝ DEN PRO MAS K TÉMATU AKTIVIT NA PODPORU ZAMĚSTNANOSTI METODICKÝ DEN PRO MAS K TÉMATU AKTIVIT NA PODPORU ZAMĚSTNANOSTI MPSV, oddělení projektů CLLD 12. 9. 2016 Praha 20. 9. 2016 Olomouc PROGRAM METODICKÉHO DNE - PRAHA 12.9. 10:30 11:45 Úvod, představení podporovaných

Více

Výroční zpráva občanského sdružení Vzdělávacího centra Podkrušnohoří za rok 2007

Výroční zpráva občanského sdružení Vzdělávacího centra Podkrušnohoří za rok 2007 Úvod Výroční zpráva občanského sdružení Vzdělávacího centra Podkrušnohoří za rok 2007 Občanské sdruţení bylo zaloţeno koncem roku 2001, činnost sdruţení zahájena 4.1.2002. Obsahem činnosti občanského sdruţení

Více

Uč se a pracuj. CZ.104/3.3.05/75.00236 OPLZZ oblast podpory Integrace sociálně vyloučených skupin na trh práce

Uč se a pracuj. CZ.104/3.3.05/75.00236 OPLZZ oblast podpory Integrace sociálně vyloučených skupin na trh práce Uč se a pracuj CZ.104/3.3.05/75.00236 OPLZZ oblast podpory Integrace sociálně vyloučených skupin na trh práce Důvody realizace projektu vysoká míra nezaměstnanosti ve Šluknovském výběžku zvyšující se počet

Více

Závěrečná konference k projektu ZKUŠENOST PLUS CZ 1.04/2.1.00/13.00045. 31. ledna 2012 Olomouc, hotel Hesperia

Závěrečná konference k projektu ZKUŠENOST PLUS CZ 1.04/2.1.00/13.00045. 31. ledna 2012 Olomouc, hotel Hesperia Závěrečná konference k projektu ZKUŠENOST PLUS CZ 1.04/2.1.00/13.00045 31. ledna 2012 Olomouc, hotel Hesperia Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje

Více

Záruky pro mladé v Jihočeském kraji

Záruky pro mladé v Jihočeském kraji Vítáme vás na informačním semináři projektu ESF Záruky pro mladé v Jihočeském kraji CZ.03.1.48/0.0/0.0/15_004/0000007 Záruky pro mladé v Jihočeském kraji registrační číslo: CZ.03.1.48/0.0/0.0/15_004/0000007

Více

Národní projekt NAJDI SI PRÁCI V JIHOČESKÉM KRAJI

Národní projekt NAJDI SI PRÁCI V JIHOČESKÉM KRAJI Národní projekt NAJDI SI PRÁCI V JIHOČESKÉM KRAJI Základní údaje o projektu Registrační číslo projektu CZ.04..03/..00./0003 Celková doba trvání realizace projektu je od 3. 5. 005 do 3.. 007. Realizován

Více

PŘÍKLAD PROJEKTU NA PODPORU ZAMĚSTNANOSTI

PŘÍKLAD PROJEKTU NA PODPORU ZAMĚSTNANOSTI PŘÍKLAD PROJEKTU NA PODPORU ZAMĚSTNANOSTI Ing. Zuzana Trojanová 12. 9. 2016 Praha 20. 9. 2016 Olomouc ZÁKLAD ÚSPĚŠNÉHO PROJEKTU Individuální přístup k osobám z cílových skupin Respektování specifických

Více

Společně na trh práce v Karlovarském kraji CZ.1.04/2.1.01/D8.00045

Společně na trh práce v Karlovarském kraji CZ.1.04/2.1.01/D8.00045 Cílem projektu je podpořit uchazeče evidované na úřadu práce ve věku nad 50 let, kteří se snaží vrátit do zaměstnání. Realizátorem projektu je: Karlovarský kraj a partneři: Úřad práce ČR KrP v Karlových

Více

Výroční zpráva občanského sdružení Vzdělávacího centra Podkrušnohoří za rok 2008

Výroční zpráva občanského sdružení Vzdělávacího centra Podkrušnohoří za rok 2008 Úvod Výroční zpráva občanského sdružení Vzdělávacího centra Podkrušnohoří za rok 2008 Občanské sdruţení bylo zaloţeno koncem roku 2001, činnost sdruţení zahájena 4.1.2002. Obsahem činnosti občanského sdruţení

Více

RIP 2.1 OP LZZ zaměřené na osoby pečující o dítě do 15 let věku. Konference k projektu Dítě není překážkou Olomouc, 12.1.

RIP 2.1 OP LZZ zaměřené na osoby pečující o dítě do 15 let věku. Konference k projektu Dítě není překážkou Olomouc, 12.1. RIP 2.1 OP LZZ zaměřené na osoby pečující o dítě do 15 let věku Konference k projektu Dítě není překážkou Olomouc, 12.1.2012 Karel Vít Úvodní informace o nás Odbor implementace fondů EU je součástí Sekce

Více

Příloha č. 2 Podporované aktivity a popis cílových skupin pro OPZ - Výzva č. 6 MAS Havlíčkův kraj

Příloha č. 2 Podporované aktivity a popis cílových skupin pro OPZ - Výzva č. 6 MAS Havlíčkův kraj Příloha č. 2 Podporované aktivity a popis cílových skupin pro OPZ - Výzva č. 6 MAS Havlíčkův kraj Vytváření pracovních příležitostí pro znevýhodněné skupiny obyvatel, opatření č. 2 Zpracováno podle příloh

Více

PODPORA. na trhu práce II. LETTER. KONÍČEK, o.p.s NEWS. číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/

PODPORA. na trhu práce II. LETTER. KONÍČEK, o.p.s NEWS. číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/ číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/96.00297 Tento projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR. 4

Více

Inovace nástrojů APZ při vytváření pracovních míst

Inovace nástrojů APZ při vytváření pracovních míst Inovace nástrojů APZ při vytváření pracovních míst Nová příležitost Ing. Pavel Široký, Republikové centrum vzdělávání, s.r.o. POSKYTOVATEL DOTACE Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky REALIZÁTOR

Více

PŘÍLEŽITOST POMOC SOBĚ I DRUHÝM

PŘÍLEŽITOST POMOC SOBĚ I DRUHÝM PŘÍLEŽITOST POMOC SOBĚ I DRUHÝM CZ.1.04/3.3.05/75.00247 Číslo projektu: Termín: 1.7.2012 30.6.2014 Realizátor projektu: Vzdělávací centrum Podkrušnohoří Masarykova 745, 43801 Žatec Místo realizace: lounský

Více

Střední škola, Nové Město nad Metují, Husovo nám. 1218. Strategie kariérového poradenství při Střední škole Nové Město nad Metují

Střední škola, Nové Město nad Metují, Husovo nám. 1218. Strategie kariérového poradenství při Střední škole Nové Město nad Metují Strategie kariérového poradenství při Střední škole Nové Město nad Metují Cíl 1) Pomáhat žákům orientovat se ve světě práce a vzdělávacích příležitostí a vytvářet si představu o nabídce profesních a vzdělávacích

Více

Manuál pro žadatele o příspěvky SÚPM vyhrazené v rámci projektu

Manuál pro žadatele o příspěvky SÚPM vyhrazené v rámci projektu Manuál pro žadatele o příspěvky SÚPM vyhrazené v rámci projektu Záruky pro mladé v Královéhradeckém kraji reg.č. CZ.03.1.48/0.0/0.0/15_004/0000003 Platnost od 3.1.2019 1. Stručný obsah projektu 2. Cílová

Více

Komplexní podpora zaměstnanců členských firem APTT ohrožených nezaměstnaností s cílem získání nové kvalifikace a umístěním na vhodné pracovní místo

Komplexní podpora zaměstnanců členských firem APTT ohrožených nezaměstnaností s cílem získání nové kvalifikace a umístěním na vhodné pracovní místo PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU Komplexní podpora zaměstnanců členských firem APTT ohrožených nezaměstnaností s cílem získání nové kvalifikace a umístěním na vhodné pracovní místo Restrukturalizace vzdělávání registr.

Více

V padesáti není pozdě

V padesáti není pozdě Projekt V padesáti není pozdě Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost Prioritní osa: 2. Aktivní politika trhu práce Oblast podpory: 2.1 Posílení aktivních politik zaměstnanosti Střední odborné učiliště

Více

Stručná charakteristika

Stručná charakteristika Obsah: 1. Stručná charakteristika 2. Cíl bilanční diagnostiky 3. Klient bilanční diagnostiky 4. Postup a metody bilanční diagnostiky Informativní část Individuální pohovor Vlastní šetření Závěrečná zpráva

Více

Projekt OP RLZ Opatření 2.1. Podpora integrace OZP na otevřený trh práce

Projekt OP RLZ Opatření 2.1. Podpora integrace OZP na otevřený trh práce Projekt OP RLZ Opatření 2.1 Podpora integrace OZP na otevřený trh práce Realizátor: Prezentuje: Sdružení CEPAC Morava, Olomouc Mgr. Jitka Zemanová, koordinátor projektu Projekt je spolufinancován evropským

Více

PROJEKT JE FINANCOVÁN Z PROSTŘEDKŮ ESF PROSTŘEDNICTVÍM OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČR

PROJEKT JE FINANCOVÁN Z PROSTŘEDKŮ ESF PROSTŘEDNICTVÍM OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČR šance s handicapem č.1 Název projektu: Šance s handicapem Číslo projektu: CZ.1.04/2.1.00/70.00049 Zadavatel: ÚP ČR krajská pobočka v Liberci Realizátor: S-COMP Centre CZ s.r.o. Termín realizace projektu:

Více

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit Obsah 1) Příprava osob z cílových skupin ke vstupu či návratu na trh práce... 2 Nástroje a činnosti vedoucí k motivaci a aktivizaci cílových skupin k nalezení zaměstnání

Více

MAJÁK Integrace sociálně vyloučených cizinců a azylantů na území Olomouckého kraje

MAJÁK Integrace sociálně vyloučených cizinců a azylantů na území Olomouckého kraje MAJÁK Integrace sociálně vyloučených cizinců a azylantů na území Olomouckého kraje SOZE Sdružení občanů zabývajících se emigranty TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM

Více

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit Aktivity by měly především přispět ke snížení lokální nezaměstnanosti a měly by vycházet z aktuálních potřeb lokálního trhu práce, jež jsou popsány ve schválených

Více

Shrnující informace k ZMZ

Shrnující informace k ZMZ DRUHÁ PŘÍLEŽITOST (CZ.1.04/2.1.01/74.00292) Grantový projekt spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Shrnující informace k ZMZ Grantový projekt probíhal v období: 1. 5. 2012 30. 4. 2014 Schválený rozpočet

Více

Pracujme společně! Projekt Evropského sociálního fondu

Pracujme společně! Projekt Evropského sociálního fondu Projekt Evropského sociálního fondu Pracujme společně! Podpora pracovního uplatnění starších osob v souvislosti s vyhlášením roku 2012 Evropským rokem aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity CZ.1.04/3.3.00/85.00001

Více

Příloha č. 1: Popis podporovaných aktivit

Příloha č. 1: Popis podporovaných aktivit Příloha č. 1: Popis podporovaných aktivit Z důvodu koordinace a efektivnosti intervencí na podporu zaměstnanosti, doporučujeme žadatelům vždy předem konzultovat projektové záměry v oblasti zaměstnanosti

Více

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit. 1. Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit. 1. Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit 1. Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti Aktivity by měly především přispět ke snížení lokální nezaměstnanosti a měly by vycházet z aktuálních potřeb lokálního

Více

Projekt realizuje ASISTA, s. r. o.

Projekt realizuje ASISTA, s. r. o. Projekt realizuje ASISTA, s. r. o. Jaké bariéry chceme odstranit Především na první pohled neviditelné bariéry: Snížená ochota zaměstnavatelů zdravotně postižené občany zaměstnávat a dát jim šanci Překážky

Více

Manuál pro žadatele o příspěvky Práce na zkoušku v rámci projektu. 1. Stručný obsah projektu Záruky pro mladé v Královéhradeckém kraji

Manuál pro žadatele o příspěvky Práce na zkoušku v rámci projektu. 1. Stručný obsah projektu Záruky pro mladé v Královéhradeckém kraji Manuál pro žadatele o příspěvky Práce na zkoušku v rámci projektu Záruky pro mladé v Královéhradeckém kraji reg.č. CZ.03.1.48/0.0/0.0/15_004/0000003 Platnost od 24.5.2017 1. Stručný obsah projektu 2. Cílová

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011 Třinec březen 2012 1. Základní údaje o společnosti Název společnosti: Kvalifikační a personální agentura, o. p. s. Sídlo: Závodní 815, 739 61 Třinec Rok založení: 2000 Zakladatelé:

Více

AKTIVNÍ PADESÁTKA POKRAČUJE

AKTIVNÍ PADESÁTKA POKRAČUJE AKTIVNÍ PADESÁTKA POKRAČUJE Číslo projektu: CZ.1.04/2.1.01/74.00252 Termín: 1.3.2012 28.2.2014 Realizátor: Místo realizace: Vzdělávací centrum Podkrušnohoří občanské sdružení lounský region Hlavní cíl

Více

Příloha č.4. Aktivity podporované v Programovém rámci OPZ. 1. Příprava osob z cílových skupin ke vstupu či návratu na trh práce

Příloha č.4. Aktivity podporované v Programovém rámci OPZ. 1. Příprava osob z cílových skupin ke vstupu či návratu na trh práce Příloha č.4 Aktivity podporované v Programovém rámci OPZ Aktivity by měly především přispět ke snížení lokální nezaměstnanosti a měly by vycházet z aktuálních potřeb lokálního trhu práce, jež jsou popsány

Více

Souhrnná informace o realizaci projektu Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost

Souhrnná informace o realizaci projektu Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Souhrnná informace o realizaci projektu Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Registrační číslo CZ.1.04/2.1.01/74.00182 Název projektu Cesta k práci Příjemce Občanské sdružení STUDNICE Datum

Více

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit Obsah 1) Příprava osob z cílových skupin ke vstupu či návratu na trh práce... 2 Nástroje a činnosti vedoucí k motivaci a aktivizaci cílových skupin k nalezení zaměstnání

Více

1 Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti

1 Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti 1 Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti Aktivity by měly především přispět ke snížení lokální nezaměstnanosti a měly by vycházet z aktuálních potřeb lokálního trhu práce, jež jsou popsány ve schválených

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA O REALIZOVANÉM PROJEKTU

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA O REALIZOVANÉM PROJEKTU V2 Dodavatel Název projektu Datum zahájení realizace 8.2.2010 Datum ukončení aktivit 31.3.2012 Plnění cílů projektu (i graficky) Kumulativně: a) Vstup do projektu: 802 b) Vstup do aktivit: 2694 c) Ukončení

Více

Operační program Zaměstnanost (2014 2020), příprava projektů a psaní žádosti o grant.

Operační program Zaměstnanost (2014 2020), příprava projektů a psaní žádosti o grant. Individuální projekt MPSV Podpora pracovního uplatnění starších osob v souvislosti s vyhlášením roku 2012 Evropským rokem aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity, Operační program Zaměstnanost (2014

Více

Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti

Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti Příloha č. 3 Popis podporovaných aktivit ve výzvě na dostatek pracovních příležitostí Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti Aktivity by měly především přispět ke snížení lokální nezaměstnanosti a měly

Více

Příloha č. 5 Popis podporovaných aktivit

Příloha č. 5 Popis podporovaných aktivit Příloha č. 5 Popis podporovaných aktivit MAS Hlučínsko patří mezi území, kde se podíl nezaměstnanosti pohybuje pod celkovým průměrem Moravskoslezského kraje. To svědčí o poměrně dobré ekonomické aktivitě

Více

Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti

Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti Příloha č. 3 Popis podporovaných aktivit ve výzvě na dostatek pracovních příležitostí Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti Aktivity by měly především přispět ke snížení lokální nezaměstnanosti a měly

Více

POSTAVENÍ RIZIKOVÝCH SKUPIN NA VYBRANÉM TRHU PRÁCE A ZPŮSOBU ŘEŠENÍ JEJICH SITUACE

POSTAVENÍ RIZIKOVÝCH SKUPIN NA VYBRANÉM TRHU PRÁCE A ZPŮSOBU ŘEŠENÍ JEJICH SITUACE POSTAVENÍ RIZIKOVÝCH SKUPIN NA VYBRANÉM TRHU PRÁCE A ZPŮSOBU ŘEŠENÍ JEJICH SITUACE Ing. Lenka Podmolíková, personální ředitelka, vedoucí projektů v JmK RIP = regionální individuální projekt CÍLOVÉ SKUPINY

Více

Příloha č. 1 Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti

Příloha č. 1 Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti Příloha č. 1 Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti Výzva je zaměřena na aktivy v oblasti zaměstnanosti. Realizace následujících aktivit přispěje k podpoře tvorby nových pracovních míst, podpoře poradenských

Více

Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit

Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit Podporovanými aktivitami jsou aktivity zaměřené na podporu snížení lokální nezaměstnanosti a vycházející z aktuálních potřeb lokálního trhu práce, jež jsou popsány

Více

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit ve výzvě č. 452/03_16_047/CLLD_15_01_032 s názvem 2. výzva MAS MORAVSKÁ BRÁNA - OPZ - Podpora zaměstnanosti a podnikání - I. V rámci výzvy s názvem 2. výzva MAS

Více

Opus Prachatice. Mgr. Michaela Veselá Farní charita Prachatice 27.6.2013

Opus Prachatice. Mgr. Michaela Veselá Farní charita Prachatice 27.6.2013 2013 Opus Prachatice Mgr. Michaela Veselá Farní charita Prachatice 27.6.2013 Projekt Opus Prachatice Obsah: Záměr projektu 1. Identifikace operačního programu a výzvy 2. Identifikace příjemce podpory a

Více

Projekt NEKONČÍME V PADESÁTI

Projekt NEKONČÍME V PADESÁTI Projekt NEKONČÍME V PADESÁTI Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost Prioritní osa: 2. Aktivní politika trhu práce Oblast podpory: 2.1 Posílení aktivních politik zaměstnanosti Střední odborné učiliště

Více

Část č. 3: Hledám zaměstnání

Část č. 3: Hledám zaměstnání Příloha č. 9 Specifikace poradenského programu a specifické technické podmínky Část č. 3: Hledám zaměstnání Poradenský program bude zaměřen na motivaci a aktivizaci účastníků k uplatnění na trhu práce,

Více

OPZ - IP 2.3 KOMUNITNĚ VEDENÝ MÍSTNÍ ROZVOJ (CLLD)

OPZ - IP 2.3 KOMUNITNĚ VEDENÝ MÍSTNÍ ROZVOJ (CLLD) OPZ - IP 2.3 KOMUNITNĚ VEDENÝ MÍSTNÍ ROZVOJ (CLLD) SEMINÁŘ PRO MAS PRAHA 29. 7. 2015 VĚCNÉ ZAMĚŘENÍ OPZ IP 2.3 CLLD Specifický cíl 2.3.1: Zvýšit zapojení lokálních aktérů do řešení problémů nezaměstnanosti

Více

1 Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti

1 Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti 1 Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti Aktivity by měly především přispět ke snížení lokální nezaměstnanosti a měly by vycházet z aktuálních potřeb lokálního trhu práce, jež jsou popsány ve schválených

Více

Centrum andragogiky s.r.o., Hradec Králové. Komplexní služby v oblasti vzdělávání a rozvoje dospělých:

Centrum andragogiky s.r.o., Hradec Králové. Komplexní služby v oblasti vzdělávání a rozvoje dospělých: Centrum andragogiky s.r.o., Hradec Králové Komplexní služby v oblasti vzdělávání a rozvoje dospělých: 1) služby v oblasti personalistiky 2) řízení lidských zdrojů 3) poradenské služby 4) konzultace v oblasti

Více

ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Krajská pobočka v Olomouci Referát Trhu práce. Zpráva o situaci na regionálním trhu práce. Olomoucký kraj.

ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Krajská pobočka v Olomouci Referát Trhu práce. Zpráva o situaci na regionálním trhu práce. Olomoucký kraj. Míra nezaměstnanosti ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Krajská pobočka v Olomouci Referát Trhu práce Zpráva o situaci na regionálním trhu práce Olomoucký kraj Září 2012 Graf: Vývoj MN v Olomouckém kraji a ČR

Více

Regionální projekty ÚP ČR. Praha,

Regionální projekty ÚP ČR. Praha, Regionální projekty ÚP ČR Praha, 12. 9. 2016 Záruky pro mladé 11 RIP Záruky pro mladé v kraji navazující na již realizované projekty Odborné praxe pro mladé do 30 let Cíl projektů: poradenské aktivity

Více

1. Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti

1. Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit 1. Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti Aktivity by měly především přispět ke snížení lokální nezaměstnanosti a měly by vycházet z aktuálních potřeb lokálního

Více

Příloha č. 1 - Popis podporovaných aktivit

Příloha č. 1 - Popis podporovaných aktivit Příloha č. 1 - Popis podporovaných aktivit Místní akční skupina jednoznačně definovala ve všech podkapitolách analytické části a při jednáních pracovních skupin k tvorbě návrhové části rezonovaly problémy

Více

Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti

Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti Aktivity by měly především přispět ke snížení lokální nezaměstnanosti a měly by vycházet z aktuálních potřeb lokálního trhu práce, jež jsou popsány ve schválených

Více

Informační a poradenské středisko pro volbu a změnu povolání

Informační a poradenské středisko pro volbu a změnu povolání Informační a poradenské středisko pro volbu a změnu povolání IPS poskytuje informace o: - síti středních, vyšších odborných a vysokých škol v Praze a v celé ČR - možnostech uplatnění absolventů škol v

Více

Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit 1 Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti

Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit 1 Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit 1 Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti Aktivity by měly především přispět ke snížení lokální nezaměstnanosti a měly by vycházet z aktuálních potřeb lokálního

Více

Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR. CZ.1.04/2.1.00/70.00072 RECEPT NA ÚSPĚCH Realizátor: Úřad práce ČR, Krajská pobočka v Brně Úvodní seminář 28. května 2014 Obsah prezentace Harmonogram projektu Hlavní cíle projektu Inovativnost projektu

Více

Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit

Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit Aktivity by měly především přispět ke snížení lokální nezaměstnanosti a měly by vycházet z aktuálních potřeb lokálního trhu práce. Měly by být zároveň v souladu

Více

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit ve výzvě MAS Boleslavsko, z.ú. Zaměstnanost I. Popis podporovaných aktivit

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit ve výzvě MAS Boleslavsko, z.ú. Zaměstnanost I. Popis podporovaných aktivit Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit ve výzvě MAS Boleslavsko, z.ú. Zaměstnanost I. Popis podporovaných aktivit Aktivity by měly především přispět ke snížení lokální nezaměstnanosti a měly by vycházet

Více

Příloha č. 5 Podporované aktivity

Příloha č. 5 Podporované aktivity Příloha č. 5 Podporované aktivity Aktivity by měly především přispět ke snížení lokální nezaměstnanosti a měly by vycházet z aktuálních potřeb lokálního trhu práce, jež jsou popsány ve schválené strategii

Více

opatření Zaměstnanost

opatření Zaměstnanost OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST opatření Zaměstnanost SETKÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY 23. 1. 2019 Představení opatření Alokace: momentálně vyčerpána Vyhlášení výzvy: k diskusi, do konce roku 2019 (28. 2. / 24.

Více

sdružení SPLAV oblasti pomoci: - realizace programu LEADER - projekty pro znevýhodněné občany - projekty pro mládež - mezinárodní spolupráce

sdružení SPLAV oblasti pomoci: - realizace programu LEADER - projekty pro znevýhodněné občany - projekty pro mládež - mezinárodní spolupráce - občanské sdružení, založeno 2004, 32 obcí okr. Rychnov n/kněžnou - 6 zaměstnanců, sídlo Skuhrov n/bělou cíl: pomoc při prospěšném rozvoji regionu oblasti pomoci: - realizace programu LEADER - projekty

Více

Příloha č. 1: Podrobný popis podporovaných aktivit

Příloha č. 1: Podrobný popis podporovaných aktivit Příloha č. 1: Podrobný popis podporovaných aktivit PODPORA OPATŘENÍ V OBLASTI ZAMĚSTNANOSTI Aktivity by měly především přispět ke snížení lokální nezaměstnanosti a měly by vycházet z aktuálních potřeb

Více

Referent zaměstnanosti - odborný kariérový poradce IPS

Referent zaměstnanosti - odborný kariérový poradce IPS Referent zaměstnanosti - odborný kariérový poradce IPS Referent zaměstnanosti odborný kariérový poradce IPS poskytuje služby zaměřené na pomoc žákům, studentům i zájemcům z řad široké veřejnosti při výběru

Více

SOUHRNNÉ INFORMACE. Lepší vzdělání pro aktivní rodiče!

SOUHRNNÉ INFORMACE. Lepší vzdělání pro aktivní rodiče! SOUHRNNÉ INFORMACE Lepší vzdělání pro aktivní rodiče! Stručné informace o projektu: Zahájení projektu dne : 1.12.2014 Ukončení projektu dne : 31.10.2015 Klíčové aktivity: 1. JOB CLUB 2. Rekvalifikační

Více

Výzvou jsou podporovány pouze aktivity, které mají přímý dopad na cílové skupiny, tj. aktivity zaměřené na přímou práci s cílovými skupinami.

Výzvou jsou podporovány pouze aktivity, které mají přímý dopad na cílové skupiny, tj. aktivity zaměřené na přímou práci s cílovými skupinami. Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit Výzva Místní akční skupiny (dále jen MAS ) se vyhlašuje v rámci Investiční priority 2.3 OPZ Strategie komunitně vedeného místního rozvoje. Komunitně vedený místní

Více

PROJEKT Začleňování válečných veteránů do civilního života s důrazem na uplatnění na trhu práce

PROJEKT Začleňování válečných veteránů do civilního života s důrazem na uplatnění na trhu práce PROJEKT Začleňování válečných veteránů do civilního života s důrazem na uplatnění na trhu práce Odbor pro válečné veterány - 16. prosince 2014 Péče poskytovaná válečným veteránům Válečný veterán voják

Více

Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit

Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit V rámci výzvy se MAS zaměřuje na podporu níže uvedených aktivit. Potřeba podpory těchto aktivit vychází z analytické části Strategie komunitně vedeného místního

Více

Podpora podnikatelek Reg. č. projektu CZ.1.04/3.4.04/00293

Podpora podnikatelek Reg. č. projektu CZ.1.04/3.4.04/00293 Reg. č. projektu CZ.1.04/3.4.04/00293 Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR Společnost Ascari s.r.o. IČO: 284 04

Více

Příloha č. 5 Popis podporovaných aktivit

Příloha č. 5 Popis podporovaných aktivit Příloha č. 5 Popis podporovaných aktivit Výzva na se zaměřením na podporu zaměstnanosti v území Místní akční skupiny Kyjovské Slovácko v pohybu, z.s. je realizována v rámci komunitně vedeného místního

Více

Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí

Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/03.00016 Základní informace o projektu Operační program: OP LZZ Příjemce: Fond dalšího vzdělávání Partner bez finančního

Více