Stažení a instalace platformy MetaTrader Stažení... 2 Instalace... 2 Založení účtu a přihlášení... 3 Pracovní prostředí platformy...

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Stažení a instalace platformy MetaTrader Stažení... 2 Instalace... 2 Založení účtu a přihlášení... 3 Pracovní prostředí platformy..."

Transkript

1 uživatelský manuál Admiral Markets UK Ltd, CZ podpora: Praha 1 - Nové Město, Opletalova 1417/25, PSČ T.: F.: E:info@admiralmarkets.cz

2 Stažení a instalace platformy MetaTrader Stažení... 2 Instalace... 2 Založení účtu a přihlášení... 3 Pracovní prostředí platformy... 6 Okno trh... 7 Okno grafu... 8 Zadávání pokynů Přímé zadání pokynu skrze obchodování přímo z grafu: Zadávání čekajících pokynů: Lišta nástrojů Okno Navigátoru Okno Terminálu Klávesové zkratky... 23

3 Stažení Platformu MetaTrader 4 získáte zaregistrováním se v kabinetu tradera zde. Po registraci obdržíte přihlašovací údaje do kabinetu tradera a platformu si stáhnete ze záložky Software. Instalace Instalační balíček MetaTrader 4

4 Po stažení souboru am4setup.exe nainstalujte software dle instrukcí. Ihned po skončení se platforma otevře a zobrazí se přihlašovací okno, do kterého se přihlásíte pomocí Vašeho čísla účtu (Přihlašovací jméno) a hesla a vyberete příslušný server: Založení účtu a přihlášení Pokud ještě nemáte vytvořený demo či reálný účet, vytvořte si ho v kabinetu tradera zde. Pro otevření reálného účtu nás kontaktujte na info@admiralmarkets.cz nebo nám zavolejte na Pro vytvoření demo účtu klikněte na tlačítko otevřít demo účet.

5 Zobrazí se Vám následující okno: Vyberte si příslušný účet, měnu, finanční páku, zvolte výši vkladu a stiskněte tlačítko Otevřít Demo Účet. Zobrazí se Vám přihlašovací údaje a odkaz na stažení platformy MetaTrader 4. Přihlašovací údaje Vám také byly odeslány na uvedený .

6 Úspěšně jste vytvořili demo účet. Nyní se zbývá jen přihlásit do platformy. Otevřete platformu a klikněte na Soubor -> přihlásit. Zobrazí se Vám následující okno, kam zadáte Vaše přihlašovací údaje a zvolíte příslušný server.

7 Platforma obsahuje několik oken. Nyní si je popíšeme a podíváme na jednotlivé vlastnosti. Pohledem na software můžeme vidět 5 základních oken: Okno Trhu 2. Okno Grafu 3. Lištu Nástrojů 4. Okno Navigátoru 5. Okno Terminálu

8 Okno trh V okně trh vidíme jednotlivé instrumenty a současnou Poptávku a Nabídku. Všechny obchodovatelné instrumenty zobrazíte kliknutím na pravé tlačítko a zvolte Ukázat všechny symboly. Do okna si také můžete přidat další sloupce (maximum/minimum; čas) kliknutím na pravé tlačítko:

9 Graf instrumentu zobrazíte dvěma způsoby. Buď přetažením instrumentu rovnou do grafu (takto se Vám graf nahradí za stávající) nebo opět kliknutím na pravé tlačítko a zvolením tlačítka Okno grafu - zobrazí se Vám nový graf. Okno grafu Okno grafu nám zobrazuje zvolený graf. Můžeme ho upravovat dle našeho nastavení buď přímo z lišty nástrojů anebo z Vlastností grafu. Klikněte pravým tlačítkem do grafu a vyberte Vlastnosti.

10 Zobrazí se Vám možnosti upravování grafu záložka obecné : Zde si můžete zvolit z 3 druhů grafu: sloupcový, svíčkový nebo čárový. Zobrazte si také hladinu nabídky, abyste viděli přesnou cenu, za kterou instrument prodáváte (vyznačena červenou barvou):

11 Další užitečná funkce jsou separátory období. Ukáží Vám jednotlivé časové období. Na grafech M1 až H1 Vám rozdělí jednotlivé dny (v 00:00), na H4 vidíte rozdělené týdny, D1 měsíce a W1 roky. Rozdělení grafu na jednotlivé dny, time frame H1: Můžeme také zvolit předsunutí grafu a automatický posun. Při automatickém posunu se Vám graf sám posouvá, a pokud chcete prohlížet historii grafu, jednoduše tuto funkci odškrtnete. Zatrhnete-li předsunutí grafu, graf se posune více do leva a máme prostor pro budoucí vizualizaci ceny.

12 Pro barevnou úpravu klikněte na záložku barvy : Zde můžeme upravit barevné schéma: barvu projektu, pozadí grafu, svíčku Bull (close vyšší než open), svíčku Bear (close nižší než open) a další. Po úpravách klikněte na tlačítko OK a změny se projeví:

13 Zadávání pokynů Máme několik možností, jak zadávat pokyny: Přímé zadání pokynu skrze obchodování přímo z grafu: Klikneme si na malou šipku před zvoleným symbolem a zobrazí se nám dvě tlačítka buy a sell. Mezi nimi nastavíme objem obchodu v Lotech a zmáčkneme příslušný pokyn:

14 Přímý obchodní příkaz zadáme také tlačítkem F9: Vybereme symbol, objem, nastavíme Zastavení ztrát (stop-loss) a Realizovat zist (take-profit) na konkrétních hladinách, zvolíme Typ provedení Okamžitá realizace a zmačkneme příslušné tlačítko pro Prodat nebo Koupit. Na účtu Admiral.Pro zadáváme nejprve tržní pokyn a poté nastavujeme hodnoty stop-lossu a take-profitu. Okno Pokyn zobrazíme také kliknutím pravým tlačítkem do grafu, zvolíme obchod a Nový pokyn. Zadávání čekajících pokynů: Otevřeme si okno pokyn (F9 nebo přes pravé tlačítko->obchod->nový pokyn) a zvolíme Čekající pokyn. Zvolíme příslušný instrument, objem a vybereme jeden z čekajících pokynů:

15 LIMIT příkazy: Limit příkazy zadáváme, pokud spekulujeme, že cena dojde k určité cenové hladině a zde se otočí (např. na supportu nebo rezistenci) BUY LIMIT spekulujeme, že se cena otočí směrem nahoru na dané cenové hladině např. supportu.

16 Příkaz Buy Limit můžeme zadat i pravým tlačítkem přesunutím myši pod aktuální cenu: SELL LIMIT spekulujeme, že se cena otočí dolů na dané cenové hladině např. rezistenci. Příkaz Sell Limit můžeme zadat i pravým tlačítkem přesunutím myši nad aktuální cenu:

17 STOP příkazy: Stop příkazy používáme v případě, pokud spekulujeme na proražení cenové hladiny a směřování ve směru proražení. BUY STOP spekulujeme, že dojde k proražení vyšší cenové hladiny a cena bude pokračovat směrem vzhůru: SELL STOP - spekulujeme, že dojde k proražení nižší cenové hladiny a cena bude pokračovat směrem dolů.

18 Obchodní příkazy lze modifikovat z grafu přetažením take-profitu nebo stop-lossu přímo z grafu se hodnota změní na danou hladinu. Lišta nástrojů Lišta nástrojů obsahuje několik různých lišt. V první liště Standard naleznete základní funkce: Nový graf, profily, zobrazení Okna Trhu, Navigátoru, Terminálu, testeru strategií, zadání novho pokynu, zobrazení MetaEditoru a zapnutí strategií: V dalším okně nalezneme nastavení Okna grafu: Zvolení typu grafu: sloupcový, svíčkový, čárový. Dále Přiblížení nebo oddálení grafu, automatický posun grafu nebo předsunutí grafu. Dále vložení indikátorů, časové období a šablony: V okně trendová analýza nalezneme nástroje pro kreslení a rozbor grafu: Šipku, Křížek (na měření vzdáleností v bodech), horizontální, vertikální a trendovou čárů.

19 Dále např. fibonacciho retracement nebo vkládání popisku nebo šipek do grafu: Další lištou je lišta Období. Zde jednoduše přepínáte mezi jednotlivými obdobími: Okno Navigátoru V okně navigátoru nalezneme přehled o našich účtech. Můžeme mezi nimi i přepínat. Dále jsou zde ukazatele, strategie, vlastní ukazatele a skripty, které jednoduše vložíte přetažením do grafu:

20 O strategiích a jejich zapnutí a uvedení do chodu si řekneme více ve webináře Sestavujeme obchodní strategie. Okno Terminálu Okno terminálu zobrazuje aktuálně otevřené pozice, historii Vašeho účtu a např. strategie, které můžete odebírat. Záložka obchod ukazuje aktuálně otevřené pozice. Vidíme číslo pokynu, čas otevření, typ příkazu, počet lotů, aktuální cenu, cenu stop-lossu a take-profitu, dále swap a aktuální zisk. Zde lze příkaz také modifikovat. Klikněte na příkaz pravým tlačítkem a zobrazí se Vám jednotlivé možnosti:

21 Příkaz zavřeme, pokud klikneme na tlačítko Zavřít pokyn. Pokyn můžeme také upravit kliknutím na tlačítko Upravit nebo odstranit pokyn: Zde můžeme modifikovat Zastavení ztrát nebo realizovat zisk. Vidíme zde také limity pro nastavení Stop/Limit příkazů. V aktuálním případě je to 5 pipů.

22 V další záložce vidíme historii účtu s podrobným výpisem všech operací: Klikneme-li si na pravé tlačítko, můžeme generovat křivky a statistiky obchodování. Zvolte uložit jako podrobnou zprávu a hned máte statistiky o svém obchodování a psychologii.:

23 V záložce Signals nalezneme signály, které můžeme odebírat a kopírovat za daných podmínek. Vidíme zde i úspěšnost strategie a její ekvity křivku:

24 " " " " " " " " Page Up Page Down Home End posouvání výkresu vlevo posouvání výkresu vpravo posouvání výkresu vlevo posouvání výkresu vpravo rychlý posun grafu doleva rychlý posun grafu doprava posunutí grafu na nejstarší hodnoty posunutí grafu na nejnovější hodnoty + přiblížení grafu - oddálení grafu Delete Backspace Enter Esc F1 F2 F3 F4 F6 F7 F8 F9 F10 F11 odstranění všech vybraných grafických objektů odstranění posledního vloženého objektu do grafu otevření/zavření okna rychlé navigace uzavření aktuálního dialogového okna otevření okna nápovědy otevření okna Centrum historie otevření okna Globální proměnné otevření aplikace Meta Editor otevření Testeru strategií otevření okna Vlastnosti dané strategie, která je aktuálně přiložena do grafu otevření okna Vlastnosti otevření okna Pokyn otevření Pop up cen zapnutí/vypnutí celé obrazovky

25 F12 Shift + F12 posune aktuální graf o jeden krok dopředu posune aktuální graf o jeden krok dozadu Shift + F5 Alt + 1 Alt + 2 Alt + 3 Alt + A Alt + W Alt + Backspace Ctrl + B Ctrl + E Ctrl + F Ctrl + G Ctrl + H Ctrl + I Ctrl + L Ctrl + P Ctrl + S Ctrl + W Ctrl + Y Ctrl + Z Ctrl + D Ctrl + M Ctrl + N Ctrl + O Ctrl + R přepne platformu do předchozího profilu zobrazí Sloupcový graf zobrazí Svíčkový graf zobrazí Čárový graf kopíruje všechny výsledky Testeru strategií do schránky otevře okno s aktivními grafy obnovení právě smazaného objektu zobrazí okno Aktivní objekty zapnutí/vypnutí zapnutí křížku zobrazit/skrýt mřížku zobrazení/odebrání textu otevírací, nejvyšší, nejnižší a uzavírací ceny v grafu zobrazení aktivních indikátorů grafu zobrazit/skrýt objem tisk grafu uložit aktuální graf do formátu csv, prn, htm zavření aktuálního grafu zobrazení/skrýt separátory období obnovení právě smazaného objektu otevření/zavření Okna údajů otevření/zavření okna Trh otevření/zavření okna Navigátor otevření okna Možnosti otevření/zavření Testeru strategií

26 Ctrl + T Ctrl + F5 Ctrl + F6 Ctrl + F9 otevření/zavření okna Terminál přepnutí dalšího profilu přepnutí dalšího okna grafu otevření okna Terminál

27 Obchodní účty Admiral Markets Pro obchodování doporučujeme naše ECN a STP účty: Pro otevření reálného účtu navštivte Kabinet Tradera a otevřete si reálný účet pomocí online formuláře, či kontaktujte svého account managera. Přehled všech účtů naleznete zde.

28 Prohlášení o rizikách Admiral Markets UK Ltd je oprávněna a vlastní licenci na poskytování investičních služeb od Financial Conduct Authority ve Velké Británii, registrační číslo Naše údaje naleznete na stránkách FCA. Sídlo Admiral Markets UK LTD je na adrese One Love Lane, Londýn, EC2V 7JN.číslo domu společnosti je Admiral Markets UK Ltd je také pod dohledem Markets in Financial Instruments Directive (MiFID), další pobočky v EU jsou pod dohledem MiFID Passporting Regime. CFD/ Forex obchodování je obchodování s finanční pákou a nese s sebou vysoké riziko. Neměli byste s obchodováním CFD nebo spotového forexu začínat, pokud nerozumíte povaze obchodování CFD nebo spotového forexu, jak vše funguje, jak dochází k zisku nebo ztrátě a pokud nerozumíte rozsahu, v jakém jste vystaveni riziku a ztrátě. Vezměte prosím na vědomí, že Vaše ztráty mohou být neomezené a žádný vklad nebo jiná částka, kterou jste zaplatili (jako je počáteční marže (neboli margin) nebo variační marže) nesníží Vaše ztráty. Obchodování CFD a spotového Forexu byste měli zvážit vzhledem k Vašim okolnostem a finanční pozici. Můžete ztratit celý Váš investovaný kapitál a počáteční investici. Spekulujte pouze s financemi, které si můžete dovolit ztratit. Projděte si prosím podrobné varování před riziky Admiral Markets One Love Lane Londýn EC2V 7JN Velká Británie 2015 Admiral Markets One Love Lane London EC2V 7JN United Kingdom

MetaTrader Mobile Uživatelský manuál Operační systém Andorid HIGHSKY.CZ

MetaTrader Mobile Uživatelský manuál Operační systém Andorid HIGHSKY.CZ MetaTrader Mobile Uživatelský manuál Operační systém Andorid HIGHSKY.CZ 1 OBSAH Instalace 3 Přihlášení 4 Trh 5 Symboly 4 Graf 6 Vlastnosti grafu 7 Nový pokyn okamžitá realizace 7 Nový pokyn čekající 8

Více

xmobile Operační systém Andorid Uživatelský manuál X-Trade Brokers DM S.A., organizační složka 1/12

xmobile Operační systém Andorid Uživatelský manuál X-Trade Brokers DM S.A., organizační složka 1/12 xmobile Operační systém Andorid Uživatelský manuál 1/12 Návod xmobile OS Android Přihlášení... 3 Trh... 3 Symboly... 4 Graf... 5 Vlastnosti grafu... 6 Obchod... 6 Nový pokyn okamžitá realizace... 7 Nový

Více

2

2 Goldstarway.com Goldstarway Trading + MetaTrader 4 = Moderní a spolehlivé řešení připojení na burzu. Návod na používání platformy MetaTrader 4 v prostředí Goldstrway. Tato platforma funguje také v prostředí

Více

xmobile Mobilní telefony iphone Uživatelský manuál X-Trade Brokers DM S.A., organizační složka 1/14

xmobile Mobilní telefony iphone Uživatelský manuál X-Trade Brokers DM S.A., organizační složka 1/14 xmobile Mobilní telefony iphone Uživatelský manuál 1/14 Návod xmobile iphone Přihlášení... 3 Trh... 4 Seznam symbolů... 5 Graf... 6 Vlastnosti grafu... 7 Obchod... 8 Nový pokyn - okamžitý... 9 Nový pokyn

Více

METATRADER 4 PRŮVODCE ZAČÁTEČNÍKA

METATRADER 4 PRŮVODCE ZAČÁTEČNÍKA METATRADER 4 PRŮVODCE ZAČÁTEČNÍKA OBSAH Stažení MetaTrader 4 3 První přihlášení k MetaTrader 4 7 Přihlášení k MetaTrader 4 7 Změna jazyka 8 Změna vašeho hesla 9 Zapomenuté heslo 9 Obchodování s MetaTrader

Více

od Admiral Markets Trading Camp

od Admiral Markets Trading Camp od Admiral Markets Trading Camp 1. Fibonacci retracement 2. Nastavení 3. Použití v praxi Autorem tohoto mocného nástroje je matematik Leonardo Pisano Fibonacci. Nástroj vychází z přírody konkrétně z vypozorování

Více

Up & Down Opce. Manuál. Obsah

Up & Down Opce. Manuál. Obsah Up & Down Opce Manuál Obsah 1 Přihlášení do platformy... 2 2 Rozhraní platformy... 3 2.1 Změna modulu z Forex na Opce... 3 2.2 Market Watch... 4 2.3 Click & Trade okno... 7 2.4 Okno Obchodního portfolia...

Více

051.WG.V3.28.05.2012. Orientace Ve Webové Platformě

051.WG.V3.28.05.2012. Orientace Ve Webové Platformě 051.WG.V3.28.05.2012 Orientace Ve Webové Platformě OBSAH Následující dokument vás seznámí s podstatnými funkcemi obchodní platformy ONE Web. Přečtěte si ho prosím a neváhejte nás kontaktovat s jakýmikoliv

Více

051.MT4.v3.28.05.2012. Orientace v Platformě MT4

051.MT4.v3.28.05.2012. Orientace v Platformě MT4 051.MT4.v3.28.05.2012 Orientace v Platformě MT4 OBSAH Následující dokument vás seznámí s podstatnými funkcemi obchodní platformy. Přečtěte si ho prosím a neváhejte nás kontaktovat s jakýmikoliv případnými

Více

Up & Down opce. Manuál. Obsah

Up & Down opce. Manuál. Obsah Up & Down opce Manuál Obsah 1 Přihlášení do platformy... 2 2 Rozhraní platformy... 4 2.1 Změna modulu z Forex na Opce... 4 2.2 Market Watch... 5 2.3 Up-Down Opce... 9 2.4 Okno Obchodního portfólia... 11

Více

X-TRADE BROKERS DOM MAKLERSKI SPÓŁKA AKCYJNA,

X-TRADE BROKERS DOM MAKLERSKI SPÓŁKA AKCYJNA, Profil investora Založení Profilu investora Profil investora, jehož prostřednictvím můžete spravovat své účty, registrovat se na semináře, stahovat obchodní aplikace a školící materiály, si můžete založit

Více

METODICKÝ POKYN PRÁCE S MS PowerPoint - ZAČÁTEČNÍCI. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

METODICKÝ POKYN PRÁCE S MS PowerPoint - ZAČÁTEČNÍCI. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. METODICKÝ POKYN PRÁCE S MS PowerPoint - ZAČÁTEČNÍCI Základní rozložení plochy Výchozím stavem při práci je normální zobrazení. pás karet - základní nabídka příkazů Pořadí jednotlivých snímků Základní plocha

Více

MANUÁL PŘIHLÁŠEK SVČ ODRY

MANUÁL PŘIHLÁŠEK SVČ ODRY MANUÁL PŘIHLÁŠEK SVČ ODRY 1.) Pro přihlášení účastníka do kroužku SVČ Odry na webových stránkách www.svcodry.cz zvolte v menu sekci KROUŽKY a klikněte na kroužek, o který máte zájem: 2.) U vybraného kroužku

Více

Návod na instalaci softwaru pro obchodní platformu Goldstarway a založení Demo účtu

Návod na instalaci softwaru pro obchodní platformu Goldstarway a založení Demo účtu Návod na instalaci softwaru pro obchodní platformu Goldstarway a založení Demo účtu Proč byste měli začít trading na Demo účtu Goldstarway? Než začnete obchodovat se živým účtem a než zjistíte, že burza

Více

E-BILLING UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Platí od 08.2012. www.dhlfreight.cz 840 111 308

E-BILLING UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Platí od 08.2012. www.dhlfreight.cz 840 111 308 E-BILLING UŽIVATELSKÝ MANUÁL Platí od 08.2012 www.dhlfreight.cz 840 111 308 Obsah 1. E-BILLING 1.1 Úvod... 3 2. Registrační proces 2.1 Registrace do DHL E-BILLING... 4 2.2 Postup registrace do DHL E-BILLING...

Více

Uživatelská příručka Colosseum, a.s.

Uživatelská příručka Colosseum, a.s. Uživatelská příručka Colosseum, a.s. Londýnská 59, 120 00 Praha 2, Czech Republic Tel.: +420 2460 888 88, Fax: +420 2460 888 89 info@colosseum.cz, Celkový přehled Colosseum MetaTrader 4 (Colosseum MT4)

Více

Uživatelský manuál aplikace. Dental MAXweb

Uživatelský manuál aplikace. Dental MAXweb Uživatelský manuál aplikace Dental MAXweb Obsah Obsah... 2 1. Základní operace... 3 1.1. Přihlášení do aplikace... 3 1.2. Odhlášení z aplikace... 3 1.3. Náhled aplikace v jiné úrovni... 3 1.4. Změna barevné

Více

Návod k aplikaci DPH Kontrol

Návod k aplikaci DPH Kontrol Návod k aplikaci DPH Kontrol Obsah I. O aplikaci... 2 II. Jak používat DPH Kontrol... 3 1. Kontrola spolehlivosti plátců DPH... 3 2. Kontrola zveřejněných účtů... 5 III. Další práce s databází záznamů...

Více

NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU

NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU PŘIHLÁŠENÍ K E-MAILOVÉMU ÚČTU Pro přihlášení k účtu je třeba do internetového vyhledávače napsat internetovou adresu http://hotmail.com. Po

Více

ABRA Software a.s. ABRA on- line

ABRA Software a.s. ABRA on- line ABRA Software a.s. ABRA online ÚVOD 2 2.1 ABRA on-line - úvod 1 ČÁST 1 2 1.1 ABRA on-line - připojení do vzdálené aplikace z prostředí OS MS Windows 1 ČÁST 2 11 2.1 ABRA on-line - připojení do vzdálené

Více

Vzdělávejte se v Learnis Cloud 5.5

Vzdělávejte se v Learnis Cloud 5.5 PŘÍRUČKA STUDENTA Pro responzivní téma Vzdělávejte se v Learnis Cloud 5.5 Čeština 1 / 15 Poslední aktualizace 2019-03-16, 16:58:33 2 / 15 Poslední aktualizace 2019-03-16, 16:58:33 Obsah Účet Learnis...4

Více

1. Úvod 2. Ekonomický kalendář 3. Přizpůsobení kalendáře 4. Důležité ekonomické zprávy 5. Výhody používání kalendáře

1. Úvod 2. Ekonomický kalendář 3. Přizpůsobení kalendáře 4. Důležité ekonomické zprávy 5. Výhody používání kalendáře od Admiral Markets 1. Úvod 2. Ekonomický kalendář 3. Přizpůsobení kalendáře 4. Důležité ekonomické zprávy 5. Výhody používání kalendáře Jeden z klíčových úspěchů na finančních trzích je vědět, proč se

Více

Návod na instalaci softwaru pro obchodní platformu Goldstarway a založení Demo účtu

Návod na instalaci softwaru pro obchodní platformu Goldstarway a založení Demo účtu Návod na instalaci softwaru pro obchodní platformu Goldstarway a založení Demo účtu Váš Demo trading začíná třemi jednoduchými kroky: 1. Volba typu Demo účtu ActTrader, nebo Metatrader 4. Stažení softwaru

Více

Průvodce pro přenos dat

Průvodce pro přenos dat Průvodce pro přenos dat (pro tonometr OMRON M6 Comfort IT a OMRON M3 IT) 1)Před prvním použití se musíte nejdříve zaregistrovat. 2)Přejděte na webovou stránku: http://bi-link.omron.com/home/landing 3)Zde

Více

Nemo moderní aplikace pro poradce

Nemo moderní aplikace pro poradce Nemo moderní aplikace pro poradce Aplikace umožňuje: modelovat investiční návrhy zakládat nové smlouvy provádět aktualizaci údajů na klientech zadávat zpětné odkupy generovat výpisy klientů podepsání smluv

Více

Pro definici pracovní doby nejdříve zvolíme, zda chceme použít pouze informační

Pro definici pracovní doby nejdříve zvolíme, zda chceme použít pouze informační 1. 1 V programu Medicus Komfort a Medicus Profesionál je možné objednávat pacienty v nově přepracovaném objednávacím kalendáři. Volba Objednávky zpřístupňuje možnosti objednávání pacientů, nastavení pracovní

Více

Obsah TradeMaster. Obchodování...2. Analyzer...11. Automatické strategie...22. Další možnosti...29. Kontaktní údaje...30

Obsah TradeMaster. Obchodování...2. Analyzer...11. Automatické strategie...22. Další možnosti...29. Kontaktní údaje...30 i Obsah TradeMaster Obchodování.... Okno měnových párů........ Informační okno o účtu......4 Statistické okno účtu...5 Křivkové okno....6 Umístění příkazů Vytvořit tržní pokyn / zavřít...7 Vytvořit Stop

Více

MT4 Supreme Edition Mini Terminál

MT4 Supreme Edition Mini Terminál MT4 Supreme Edition Mini Terminál V tomto manuálu naleznete instrukce pro instalaci a použití MT4 Supreme Edition. Instalační proces a použití je stejné jako u nové MT5 Supreme Edition. Jednoduše použijte

Více

Nastavení Mobilní banky 2 MojeBanka a MojeBanka Business

Nastavení Mobilní banky 2 MojeBanka a MojeBanka Business Nejprve si prosím zvolte aplikaci (klikněte na obrázek nebo text), ve které chcete nastavení provést. Automaticky budete přeneseni do odpovídající části dokumentu. Vyberte aplikaci, ve které chcete provést

Více

1. Japonské svíčky 2. Použití 3. Svíčkový graf 4. Popis svíček 5. Svíčkové formace 6. Skládání svíček

1. Japonské svíčky 2. Použití 3. Svíčkový graf 4. Popis svíček 5. Svíčkové formace 6. Skládání svíček od Admiral Markets 1. Japonské svíčky 2. Použití 3. Svíčkový graf 4. Popis svíček 5. Svíčkové formace 6. Skládání svíček Svíčky hoří, aby nám svítily. Promluv si o trhu s trhem. Styl technické analýzy

Více

Nápověda pro ovládání automaticky čtené učebnice

Nápověda pro ovládání automaticky čtené učebnice Speciální vzdělávací pomůcky k podpoře výuky slabozrakých žáků Nápověda pro ovládání automaticky čtené učebnice Požadavky na počítač Pro používání čtených pomůcek Vám postačí běžný osobní počítač, reproduktory

Více

Srovnání v T4C 3 (LELY Benchmark Social Network)

Srovnání v T4C 3 (LELY Benchmark Social Network) Srovnání v T4C 3 (LELY Benchmark Social Network) Sociální síť uživatelů T4C Srovnání v T4C umožňuje vstoupit do zabezpečené webové aplikace, kde si uživatelé mohou porovnávat své výsledky stáda i robota

Více

Pokyny pro žáky k testování písemné zkoušky na počítači

Pokyny pro žáky k testování písemné zkoušky na počítači Pokyny pro žáky k testování písemné zkoušky na počítači Posadíte se na určené místo v počítačové učebně, kde již předtím správce zkoušky spustil určený internetový prohlížeč s IP adresou zkouškového serveru.

Více

Nápověda k ESSELTE EaSY print

Nápověda k ESSELTE EaSY print Nápověda k ESSELTE EASY PRINT Obsah 1. Požadavky na systém 3 1.1. Prohlížeč internetu 3 1.2. Acrobat Reader 3 2. Registrace, přihlášení a můj účet 4 2.1. Proč se registrovat? 4 2.2. Jak se registrovat?

Více

METODICKÝ POKYN PRÁCE S MS PowerPoint - POKROČILÍ. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

METODICKÝ POKYN PRÁCE S MS PowerPoint - POKROČILÍ. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. METODICKÝ POKYN PRÁCE S MS PowerPoint - POKROČILÍ Pozadí snímku Pozadí snímku můžeme nastavit všem snímkům stejné nebo můžeme volit pro jednotlivé snímky různé pozadí. Máme několik možností: Pozadí snímku

Více

Návod pro SMS Operátor off-line klient

Návod pro SMS Operátor off-line klient Verze: 1.10 Strana: 1 / 1 Návod pro SMS Operátor off-line klient 1. Co je to off-line klient SMS Operátor Off-line klient SMS Operátor je aplikace k systému SMS Operátor pro posílání SMS, která umožňuje:

Více

CEMEX Go. Faktury. Verze 2.1

CEMEX Go. Faktury. Verze 2.1 Faktury Verze 2. Faktury Ve snaze inovovat a zlepšovat zkušenosti našich zákazníků společnost CEMEX vytvořila integrované digitální řešení, které vám umožní správu vaší obchodní činnosti v reálném čase.

Více

MS Word základy. Úvod do MS Word. Nový dokument. Vytvoření zástupce programu na ploše. Otevření dokumentu a popis prostředí: Ukládání souboru:

MS Word základy. Úvod do MS Word. Nový dokument. Vytvoření zástupce programu na ploše. Otevření dokumentu a popis prostředí: Ukládání souboru: MS Word základy Úvod do MS Word. Vytvoření zástupce programu na ploše. Start Programy PK na Microsoft Word Odeslat Plocha Vytvořit zástupce Otevření dokumentu a popis prostředí: Spuštění programu Start

Více

ipodatelna Uživatelská příručka

ipodatelna Uživatelská příručka Uživatelská příručka 1 Obsah Obsah 1 I Úvod 2 II Práce s aplikací 3 III Podání 4 1 Nové podání... 5 IV Informace o Uživateli 11 V Podatelna 13 1 Přijmout... a odmítnout podání 13 2 Seznam... došlých podání

Více

Supernova 16 Ovládací zkratky. Akce Funkce Stolní počítač Přenosný počítač Automatické popisování grafických objektů LEVÝ CONTROL + PRAVÁ HRANATÁ

Supernova 16 Ovládací zkratky. Akce Funkce Stolní počítač Přenosný počítač Automatické popisování grafických objektů LEVÝ CONTROL + PRAVÁ HRANATÁ Supernova 16 Ovládací zkratky Akce Funkce Stolní počítač Přenosný počítač Automatické popisování grafických objektů PRAVÁ HRANATÁ G Otevřít kontextové menu ovládacího panelu ZÁVORKA MEZERNÍK Předčítací

Více

METODICKÝ POKYN PRÁCE S MS Word MÍRNĚ POKROČILÍ. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

METODICKÝ POKYN PRÁCE S MS Word MÍRNĚ POKROČILÍ. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. METODICKÝ POKYN PRÁCE S MS Word MÍRNĚ POKROČILÍ Formátování textu Text formátujeme (určujeme jeho vlastnosti) na pásu karet DOMŮ. U textu můžeme formátovat font, velikost písma, řez, barvu písma, barvu

Více

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu 2013 Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu Czechiatour.eu 1.2.2013 Vážení zákazníci portálu Czechiatour.eu. Abychom Vám co nejvíce usnadnili orientaci v administraci

Více

MT4 Supreme Edition Celosvětové mínění

MT4 Supreme Edition Celosvětové mínění MT4 Supreme Edition Celosvětové mínění V tomto manuálu naleznete instrukce pro instalaci a použití MT4 Supreme Edition. Instalační proces a použití je stejné jako u nové MT5 Supreme Edition. Jednoduše

Více

Pracovat budeme se sestavou Finanční tok. S ostatními se pracuje obdobně. Objeví se předdefinovaná sestava. Obrázek 1

Pracovat budeme se sestavou Finanční tok. S ostatními se pracuje obdobně. Objeví se předdefinovaná sestava. Obrázek 1 Jak na sestavy v MS Projectu Pro ilustraci postupu je připraven projekt Pracovní k sestavám, ve kterém jsou pouze dva pracovní zdroje a dodavatelé jsou vloženi jako materiálové zdroje. Pracovat budeme

Více

UCTRADER. FX Trading Online. Uživatelská příručka. Spots Forwards Swaps Online

UCTRADER. FX Trading Online. Uživatelská příručka. Spots Forwards Swaps Online UCTRADER FX Trading Online Uživatelská příručka Spots Forwards Swaps Online Jak používat UCTrader Přihlášení Klikněte na poskytnutou URL adresu, vložte Uživatelské jméno, PIN, Heslo a potvrďte tlačítkem

Více

Výběr výrobku pro branding...2. Otevření nástroje brandingu 3. Výběr barevné varianty loga...4. Otevření editoru brandingu..6

Výběr výrobku pro branding...2. Otevření nástroje brandingu 3. Výběr barevné varianty loga...4. Otevření editoru brandingu..6 Obsah Výběr výrobku pro branding....2 Otevření nástroje brandingu 3 Výběr barevné varianty loga....4 Otevření editoru brandingu..6 Popis ovládacích prvků editoru brandingu....6 Ovládací prvky a klávesy

Více

2014 Electronics For Imaging. Informace obsažené v této publikaci jsou zahrnuty v Právním upozornění pro tento produkt.

2014 Electronics For Imaging. Informace obsažené v této publikaci jsou zahrnuty v Právním upozornění pro tento produkt. 2014 Electronics For Imaging. Informace obsažené v této publikaci jsou zahrnuty v Právním upozornění pro tento produkt. 23 června 2014 Obsah 3 Obsah...5 Stavový řádek programu...5 Celoobrazovkové zobrazení

Více

Manuál pro používání systému Responsible Care

Manuál pro používání systému Responsible Care Manuál pro používání systému Responsible Care OBSAH Úvodní pokyny (registrace a přihlášení)... 3 Podání hlášení... 4 Správá odeslaných hlášení (prohlížení, opravy, mazání)... 5 Správa údajů společnosti...

Více

Nejsnazší cesta k půjčení firemního vozu

Nejsnazší cesta k půjčení firemního vozu Novinky Aplikace O 2 Car Control dostala nový, vylepšený design Nejsnazší cesta k půjčení firemního vozu Návody Co je Dispečerské okno? Kde Dispečerské okno najdete? Nová funkce Autopůjčovna Novinky Autopůjčovna

Více

Profesis on-line 20.1.2015. Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace.

Profesis on-line 20.1.2015. Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace. Profesis on-line 20.1.2015 Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace. Adresa systému: www.profesis.cz Údaje nutné pro přihlášení: - přihlašovací jméno: sedmimístné číslo autorizace (včetně

Více

Formuláře. Téma 3.2. Řešený příklad č Zadání: V databázi formulare_a_sestavy.accdb vytvořte formulář pro tabulku student.

Formuláře. Téma 3.2. Řešený příklad č Zadání: V databázi formulare_a_sestavy.accdb vytvořte formulář pro tabulku student. Téma 3.2 Formuláře Formuláře usnadňují zadávání, zobrazování, upravování nebo odstraňování dat z tabulky nebo z výsledku dotazu. Do formuláře lze vybrat jen určitá pole z tabulky, která obsahuje mnoho

Více

Informační systém MŠMT pro elektronické řešení dotačních programů - oblast podpora výuky plavání

Informační systém MŠMT pro elektronické řešení dotačních programů - oblast podpora výuky plavání Informační systém MŠMT pro elektronické řešení dotačních programů - oblast podpora výuky plavání určeno pro žádosti na rok 2017 (a dál) Mgr. Radek Maca, NIDV Cíle prezentace 1. Seznámit vás s elektronickým

Více

Návod k obsluze aplikace EKOR 2 Trial

Návod k obsluze aplikace EKOR 2 Trial Návod k obsluze aplikace EKOR 2 Trial Ostrava, leden 2010 Obsah O programu:... 4 Přihlášení do programu:... 5 Nastavení uživatelských údajů:... 7 Vstup do aplikace:... 7 1. Zvolte si firmu... 9 2. Evidence...

Více

Základní nastavení systému Windows 7

Základní nastavení systému Windows 7 Základní nastavení systému Windows 7 Ing. Miroslava Trusková 2012 1 Dobrý den, vítejte v lekci Systémová nastavení. Dnes si vysvětlíme, jak si přizpůsobit nastavení počítače tak, aby vyhovoval Vašim požadavkům.

Více

Stáhněte si MT4 Supreme Edition a ujistěte se, že máte během instalačního procesu MetaTrader 4 zavřený.

Stáhněte si MT4 Supreme Edition a ujistěte se, že máte během instalačního procesu MetaTrader 4 zavřený. MT4 Supreme Edition Trade Terminal V tomto manuálu naleznete instrukce pro instalaci a použití MT4 Supreme Edition. Instalační proces a použití je stejné jako u nové MT5 Supreme Edition. Jednoduše použijte

Více

Přepínání zobrazení Použijte zobrazení kalendáře, které nejlépe vyhovuje vašemu pracovnímu postupu. Přepínejte tak často, jak chcete.

Přepínání zobrazení Použijte zobrazení kalendáře, které nejlépe vyhovuje vašemu pracovnímu postupu. Přepínejte tak často, jak chcete. Kalendář Úvodní příručka Naplánování schůzky v Lyncu Setkejte se tváří v tvář a ušetřete si cestu díky online schůzce v Lyncu 2013. Přepínání zobrazení Použijte zobrazení kalendáře, které nejlépe vyhovuje

Více

POSTUP NAHRÁNÍ SOFTWAROVÝCH ROZŠÍŘENÍ DO OBCHODNÍ PLATFORMY METATRADER 4 PRO UŽIVATELE MS WINDOWS

POSTUP NAHRÁNÍ SOFTWAROVÝCH ROZŠÍŘENÍ DO OBCHODNÍ PLATFORMY METATRADER 4 PRO UŽIVATELE MS WINDOWS POSTUP NAHRÁNÍ SOFTWAROVÝCH ROZŠÍŘENÍ DO OBCHODNÍ PLATFORMY METATRADER 4 PRO UŽIVATELE MS WINDOWS Obchodní platforma MetaTrader 4 nabízí díky své popularitě mezi tradery a zároveň mezi programátory mnoho

Více

Používání sdíleného kalendáře v projektu Bioanalytické centrum

Používání sdíleného kalendáře v projektu Bioanalytické centrum Používání sdíleného kalendáře v projektu Bioanalytické centrum Google Kalendář Google Kalendář je dostupný z hlavní stránky www.google.cz, kde je odkaz Kalendář buď přímo v horní liště: Horní lišta www.google.cz

Více

Průvodce aplikací FS Karta

Průvodce aplikací FS Karta Průvodce aplikací FS Karta Základní informace k Aplikaci Online aplikace FS Karta slouží k bezpečnému ukládání osobních údajů fyzických osob a k jejich zpracování. Osobní údaje jsou uloženy ve formě karty.

Více

Nápověda pro systém ehelpdesk.eu

Nápověda pro systém ehelpdesk.eu www.ehelpdesk.eu Nápověda pro systém ehelpdesk.eu Obsah 1. Základní informace o ehelpdesk.eu... 2 1.1 Rychlé použití aplikace ehelpdesk.eu... 2 1.2 Příklady nasazení... 2 2. Příručka pro uživatele ehelpdesk.eu...

Více

Microsoft Office PowerPoint 2003

Microsoft Office PowerPoint 2003 Microsoft Office PowerPoint 2003 Školení učitelů na základní škole Meteorologická Maturitní projekt SSPŠ 2013/2013 Vojtěch Dušek 4.B 1 Obsah 1 Obsah... 2 2 Seznam obrázků... 4 3 Základy programu PowerPoint...

Více

František Hudek. červen ročník

František Hudek. červen ročník VY_32_INOVACE_FH18_WIN Jméno autora výukového materiálu Datum (období), ve kterém byl VM vytvořen Ročník, pro který je VM určen Vzdělávací oblast, obor, okruh, téma Anotace František Hudek červen 2013

Více

DOKUMENTACE REDAKČNÍHO SYSTÉMU PINYA

DOKUMENTACE REDAKČNÍHO SYSTÉMU PINYA DOKUMENTACE REDAKČNÍHO SYSTÉMU PINYA Obsah Obsah... 4 Pinya CMS... 5 Přihlášení do systému... 6 Položky v menu administrace... 7 Uživatelé... 8 Správa uživatelů... 8 Nový uživatel... 9 Role... 10 Vytvoření

Více

Uživatelská příručka. 06/2018 Technické změny vyhrazeny.

Uživatelská příručka. 06/2018 Technické změny vyhrazeny. Uživatelská příručka 1 OBSAH 1 ÚVOD... 3 1.1 Merbon SCADA... 3 1.1.1 K čemu program slouží...3 2 Přihlášení a odhlášení z programu... 4 3 Projekty... 5 3.1 Výběr zobrazení... 5 3.2 Schémata... 6 3.3 Grafy...

Více

Systém eprojekty Příručka uživatele

Systém eprojekty Příručka uživatele YOUR SYSTEM http://www.ys.cz Systém eprojekty Příručka uživatele YOUR SYSTEM, spol. s r.o., se sídlem Praha Türkova 2319/5b, 149 00 Praha 4, IČ: 00174939, DIČ: CZ00174939, zapsaná v obchodním rejstříku,

Více

VYTVOŘENÍ / EDITACE RDP SOUBORU

VYTVOŘENÍ / EDITACE RDP SOUBORU VYTVOŘENÍ / EDITACE RDP SOUBORU Windows Server 2008 Windows Server 2012 ipodnik cloud ipodnik pro Vás provozuje: BIZ-ONE EU s.r.o. Jiráskova 306 252 25 Jinočany, Praha Západ Web: www.ipodnik.cz Tel.: 605

Více

Obsah 1. Získání obchodní aplikace... 3 2. Pracovní prostředí v obchodní aplikaci Metatrader 5... 7 3. Obchodování..... 35

Obsah 1. Získání obchodní aplikace... 3 2. Pracovní prostředí v obchodní aplikaci Metatrader 5... 7 3. Obchodování..... 35 1 Obsah 1. Získání obchodní aplikace... 3 1.1 Instalace programu... 3 1.2 Registrace demo účtu... 5 1.3 Přihlášení k již existujícímu účtu (demo/real)... 6 2. Pracovní prostředí v obchodní aplikaci Metatrader

Více

Uživatelský manuál. GV-Remote Viewlog. klient pro vzdálené přehrávání záznamů

Uživatelský manuál. GV-Remote Viewlog. klient pro vzdálené přehrávání záznamů Uživatelský manuál GV-Remote Viewlog klient pro vzdálené přehrávání záznamů 1. Instalace Program nainstalujte z CD nebo stáhněte na našich stránkách (www.geo-vision.cz) nebo na stránkách výrobce (www.geovision.com.tw)

Více

Dealer Extranet 3. Správa účtu

Dealer Extranet 3. Správa účtu Dealer Extranet 3 Správa účtu Obsah Informace o účtu 3 Vložení loga vaší firmy do cenových nabídek 5 Vytvoření profilu podřízeného uživatele 6 Úpravy profilu podřízeného uživatele 8 Profil SuperDealer

Více

Nástroje v InDesignu. Panel nástrojů 1. část. Nástroje otevřeme Okna Nástroje

Nástroje v InDesignu. Panel nástrojů 1. část. Nástroje otevřeme Okna Nástroje Nástroje v InDesignu Panel nástrojů 1. část Nástroje otevřeme Okna Nástroje Poklepem levé myši změníme panel nástrojů Nástroje v panelu nástrojů se používají k vybírání, úpravám a vytváření prvků stránek.

Více

Manuál k programu KaraokeEditor

Manuál k programu KaraokeEditor Manuál k programu KaraokeEditor Co je KaraokeEditor? Program slouží pro editaci tagů v hudebních souborech formátu mp3. Tagy jsou doprovodné informace o písni, uložené přímo v mp3. Aplikace umí pracovat

Více

Manuál k redakčnímu systému

Manuál k redakčnímu systému Manuál k redakčnímu systému 1. OBSAH 2. Úvod... 3 3. Příspěvky... 5 4. Média... 8 5. Stránky... 10 6. Menu... 12 7. Profil... 13 2 2. ÚVOD PŘIHLÁŠENÍ DO SYSTÉMU Přihlášení do redakčního systému WordPress

Více

M E T O D I K A W I K I

M E T O D I K A W I K I M E T O D I K A W I K I STŘEDNÍ ŠKOLY INFORMATIKY A SPOJŮ, BRNO, ČICHNOVA 23 NÁPOVĚDA OBSAH Webové stránky Střední školy informatiky a spojů, Brno, Čichnova 23... 3 Moje stránka... 6 Přihlášení... 6 Po

Více

Kompletní návod na nákup a čtení eknih ve formátech PDF a epub na PC i čtečkách s E-Ink technologií (Sony, Nook, a další)

Kompletní návod na nákup a čtení eknih ve formátech PDF a epub na PC i čtečkách s E-Ink technologií (Sony, Nook, a další) Kompletní návod na nákup a čtení eknih ve formátech PDF a epub na PC i čtečkách s E-Ink technologií (Sony, Nook, a další) - 1 - ereading Jaromír Frič Obsah O tomto dokumentu... 3 1. Instalace čtečky...

Více

GIS Mikroregionu Telčsko

GIS Mikroregionu Telčsko GIS Mikroregionu Telčsko Spuštění aplikace v internetu http.//www.bnhelp.cz Tato adresa je pouze dočasná nově se bude do mapy přistupovat ze stránek www.telcsko.cz nebo www.telc-etc.cz. Skrze odkaz Přihlášení

Více

Metodika NZIS. Sběr dat výkazů. Alternativní způsob předání. resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR

Metodika NZIS. Sběr dat výkazů. Alternativní způsob předání. resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR Metodika NZIS Sběr dat výkazů resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR Alternativní způsob předání Uživatelská příručka verze CUV-A_20170216 Tuto kompletní metodiku sběru dat vydal, na základě

Více

iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod

iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod iviewer lze použít na iphone a ipad pro zobrazení živého obrazu z DVR vzdálený server. I. Použití iphone pro přístup ke vzdálenému DVR Použití

Více

Pravidla a plánování

Pravidla a plánování Administrátorský manuál TTC TELEKOMUNIKACE, s.r.o. Třebohostická 987/5 100 00 Praha 10 tel.: 234 052 111 fax.: 234 052 999 e-mail: ttc@ttc.cz http://www.ttc-telekomunikace.cz Datum vydání: 7. května 2013

Více

Dynafleet online Balíček Mapa a sledování (aktuální a historické polohy)

Dynafleet online Balíček Mapa a sledování (aktuální a historické polohy) Dynafleet online Balíček Mapa a sledování (aktuální a historické polohy) Verze 2013.1.1 www.dynafleetonline.com strana 1 / 11 Obsah dokumentu (kliknutím myši na téma z obsahu vás dokument automaticky posune

Více

Postup instalace síťové verze Mount Blue

Postup instalace síťové verze Mount Blue Postup instalace síťové verze Mount Blue Instalace na serveru 1. Stáhněte si instalační balíček pro server ze stránek Mount Blue na adrese: http://www.mountblue.cz/download/mountblue-server-setup.exe 2.

Více

Postup evaluace vlastního hodnocení školy pomocí Informačního Systému DIAGNOSTIC

Postup evaluace vlastního hodnocení školy pomocí Informačního Systému DIAGNOSTIC Postup evaluace vlastního hodnocení školy pomocí Informačního Systému DIAGNOSTIC Náhled stránky www.diagnostic.cz Postupujte podle bodů 1-5: 1. Registrace a přihlášení 2. Objednávka a zaplacení 3. Založení

Více

Online Invoice Portal. Faktury a platby jednoduše

Online Invoice Portal. Faktury a platby jednoduše Online Invoice Portal Faktury a platby jednoduše HRS GROUP Online Invoice Portal Přehled provizních faktur Opravte, zkontrolujte a uhraďte faktury online 2 Podrobné pokyny 1) HRS GROUP Invoice Portal ve

Více

MS PowerPoint ZÁKLADY

MS PowerPoint ZÁKLADY MS PowerPoint ZÁKLADY UKÁZKA ŠKOLÍCÍCH MATERIÁLŮ Centrum služeb pro podnikání s.r.o. 2014, I. Verze, TP OBSAH 1. Úvod do PowerPointu... 1 2. Otevření PowerPointu... 1 3. Pracovní prostředí PowerPointu...

Více

PRACUJEME S TSRM. Modul Samoobsluha

PRACUJEME S TSRM. Modul Samoobsluha PRACUJEME S TSRM Modul Samoobsluha V této kapitole Tato kapitola obsahuje následující témata: Téma Na straně Přehled kapitoly 6-1 Užití modulu Samoobsluha 6-2 Přihlášení k systému 6-3 Hlavní nabídka TSRM

Více

Přechod z AutoCADu na CADKON+

Přechod z AutoCADu na CADKON+ Přechod z AutoCADu na CADKON+ www.cadkon.eu www.cadnet.cz, helpdesk.cadkon.eu, www.graitec.com Úvod Ke zpracování projektové dokumentace jste doposud používali program AutoCAD a nyní přecházíte na řešení

Více

Nejčastější kladené dotazy

Nejčastější kladené dotazy Nejčastější kladené dotazy Než začnete vyplňovat žádost o dotace prostřednictvím jednotného inteligentního formuláře, je vhodné si přečíst návod. Přesto se může stát, že v něm nenajdete všechno. V takovém

Více

DLS V v1.2. Nové funkce. Používání programu DLS V

DLS V v1.2. Nové funkce. Používání programu DLS V DLS V v1.2 Nové funkce Nahrazuje SW DLS IV stáhne se sám přes DLS IV Updater, nebo ho lze nainstalovat ručně Existuje DLS V pro instalační firmy a DLS V SA pro uživatele Databáze místo MS SQL serveru se

Více

Nejčastější kladené dotazy

Nejčastější kladené dotazy Nejčastější kladené dotazy Než začnete vyplňovat žádost prostřednictvím jednotného inteligentního formuláře, je vhodné si přečíst návod. Přesto se může stát, že v něm nenajdete všechno. V takovém případě

Více

Systém pro podávání připomínek a námitek ke konceptu Územního plánu hl. m. Prahy

Systém pro podávání připomínek a námitek ke konceptu Územního plánu hl. m. Prahy Systém pro podávání připomínek a námitek ke konceptu Územního plánu hl. m. Prahy Uživatelská podpora aplikace po - pá 9:00-15:00 tel.: 2 3600 5045, 2 3600 5096, 2 3600 5695 email: up_pripominky@urm.mepnet.cz

Více

Úvodní příručka. Správa souborů Kliknutím na kartu Soubor můžete otevřít, uložit, vytisknout a spravovat své soubory Wordu.

Úvodní příručka. Správa souborů Kliknutím na kartu Soubor můžete otevřít, uložit, vytisknout a spravovat své soubory Wordu. Úvodní příručka Microsoft Word 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Panel nástrojů Rychlý přístup Příkazy tady umístěné

Více

Návod na internetové bankovnictví

Návod na internetové bankovnictví Návod na internetové bankovnictví Obsah 1. První přihlášení a obnova hesla.... 2 2. Obsluha internetového bankovnictví..... 3 2.1 Úvodní obrazovka 3 2.2 Zadání jednorázové platby 4 2.3 Zadání hromadné

Více

Zpracoval Datum Verze Popis změn

Zpracoval Datum Verze Popis změn Uživatelský manuál Zpracoval Datum Verze Popis změn Grant Avakjan 29.09.2010 1.0 Vytvoření manuálu Grant Avakjan 14.10.2010 2.0 Aktualizace dokumentu Aleš Danda 2. 8. 2011 2.1 Aktualizace dokumentu popis

Více

Práce s administračním systémem internetových stránek Podaných rukou

Práce s administračním systémem internetových stránek Podaných rukou Práce s administračním systémem internetových stránek Podaných rukou 2011 Ing. Jakub Matas Přihlášení a uživatelský účet Přihlášení Přihlášení do aplikace lze dvěma způsoby: 1. Pomocí panelu ve vrchní

Více

Informační systém MŠMT pro elektronické řešení dotačních programů - oblast podpora zabezpečení škol

Informační systém MŠMT pro elektronické řešení dotačních programů - oblast podpora zabezpečení škol Informační systém MŠMT pro elektronické řešení dotačních programů - oblast podpora zabezpečení škol určeno pro žádosti na rok 2017 Mgr. Radek Maca, NIDV Cíle prezentace 1. Seznámit vás s elektronickým

Více

GEOM LITE - MANUÁL hlavní obrazovka

GEOM LITE - MANUÁL hlavní obrazovka GEOM LITE - MANUÁL hlavní obrazovka Levý panel Pomoci levého panelu je možné vybírat aktivní vrstvy, měnit jejich průhlednost a pořadí. V dolní části je zobrazena legenda. Horní panel V horním panelu se

Více

PRO TRAVEL CK, s.r.o. Prokopova 23, 301 00 Plzeň Tel.: 377 919 202 E-mail: info@protravel.cz Internet: www.protravel.cz

PRO TRAVEL CK, s.r.o. Prokopova 23, 301 00 Plzeň Tel.: 377 919 202 E-mail: info@protravel.cz Internet: www.protravel.cz MANUÁL K PŘIHLAŠOVACÍMU SYSTÉMU PRO TRAVEL CK, s.r.o. Prokopova 23, 301 00 Plzeň Tel.: 377 919 202 E-mail: info@protravel.cz Internet: www.protravel.cz 1 PŘÍSTUP DO SYSTÉMU Přímo na http://rezervace.protravel.cz

Více