Připravované novinky v systému EDS/SMVS, propojení systémů EDS/SMVS a MS Martin Pejša a kolektiv pracovníků SSW

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Připravované novinky v systému EDS/SMVS, propojení systémů EDS/SMVS a MS Martin Pejša a kolektiv pracovníků SSW"

Transkript

1 Připravované novinky v systému EDS/SMVS, propojení systémů EDS/SMVS a MS Martin Pejša a kolektiv pracovníků SSW

2 Obsah prezentace I. Nové grafické prostředí (VPF) Nový vzhled řídících dokumentů (SVA, ZVA) Připravované změny v Dokumentaci programu Nové sestavy v EDS/SMVS Informace o stavu propojení IS SMVS a IS MS2014+ Kvízová otázka?

3 Nové grafické prostředí (VPF) připravované v SMVS verze VI. Přihlášení do aplikace, nastavení agenta moderní vzhled, instalace nové verze Crystal Reports Nastavení a možnosti seznamové části okna Výběrové podmínky, filtry Hledání akcí dle výběrových podmínek Tisk seznamu a ovládání tisku a exporty sestav do běžných formátů (Excel, PDF, atd..), Tvorba sestavy v přehledu, možnosti vzniku šablony čerpání, časování sestav.

4 Obsah prezentace I. Nové grafické prostředí (VPF) Nový vzhled řídících dokumentů (SVA, ZVA) Připravované změny v Dokumentaci programu Nové sestavy v EDS/SMVS Informace o stavu propojení IS SMVS a IS MS2014+ Kvízová otázka?

5 Nový vzhled řídících dokumentů (SVA, ZVA) RD všeobecně ukázka na akci 012V Vydávání ŘD Oznámení o vyřazení z programu ukázka na akci 012V a 115V27200A002

6 Nový vzhled řídících dokumentů (SVA, ZVA) SVA Změna na ležato (od bilance dál) Změna v bilanci Více sloupců, Více součtových řádku, Přehled celé klasifikace koruny včetně PVS, Upraveny texty pro závaznost) Možnost volby tisku přehled klasifikace bilance

7 Nový vzhled řídících dokumentů (SVA, ZVA) RD všeobecně ukázka na akci 012V Změna položek na první straně (Typ financování / individual), + název programu); Chybí fax s CZ U řídících dokumentů s typem projektu Registrace akce a Registrace změna bude tištěn termín 2024, pouze pokud bude zadán Na rozhodnutí a stanovení zase 2022, pouze pokud bude zadán Podpisová část (idividual, syst) celková změna Do patičky vloženo číslo projektu, typ, DB, č.j.

8 Nový vzhled řídících dokumentů (SVA, ZVA) ZVA ukázka na akci 112V Na výšku na rozdíl od ostatních ŘD Bilance (v SMVS) jen dva sloupce (které se mezi sebou vyhodnocuji) v EDS o jeden více: Částka ŘD celkem je z posledního platného řídícího dokumentu Skutečnost celkem je sloupec, do kterého se sčítají skutečnosti ze všech let za daný řádek

9 Kontrolu platnosti akce ve vztahu k poslednímu platnému rozpisu SR a možná omezení na ZVA ZVA (EA8 a EP8 ) nelze provést na akcích, které mají nevyčerpané prostředky SVSR v roce, ve kterém se ZVA provádí. Zároveň není možné ukončit akci (EA8 a EP8 ), které je uvedena v posledním platném rozpisu rozpočtu (odeslaném do RISPR) na následující roky.

10 Kontrolu platnosti akce ve vztahu k poslednímu platnému rozpisu SR a možná omezení na ZVA Dále není možné realizovat změnu stavu zpracování na typ akce N1, N2, E0, E1, E3 a E4 (nefinancované akce) ), pokud je akce (projekt) uvedena v posledním platném rozpisu rozpočtu (odeslaném do RISPR) na následující roky..

11 Obsah prezentace I. Nové grafické prostředí (VPF) Nový vzhled řídících dokumentů (SVA, ZVA) Připravované změny v Dokumentaci programu Nové sestavy v EDS/SMVS Informace o stavu propojení IS SMVS a IS MS2014+ Kvízová otázka?

12 Připravované změny v Dokumentaci programu Stávající agenda Cíle byla přejmenována na agendu Parametry programu. Přibyly dvě nové záložky Indikátory programu (měřitelné cíle) a Cíle (volné pole pro znaků možnost definice neměřitelných cílů). Agendy parametry Programu a Indikátory programu nově obsahují následující položky: (36XXX kód, název, datum dosažení, měrná jednotka, výchozí/cílová hodnota, jednotková cena, závaznost, Min/Max). Je možné definovat i povinnost tohoto záznamu pro dokumentaci akce (pomocí označovacího pole checkbox).

13 Připravované změny v Dokumentaci programu Jelikož je možné definované parametry/indikátory programu kopírovat na podřízené tituly, subtituly, podmnožiny subtituly, bude možné i povinnost daného záznamu pro dokumentaci akce (projektu) zpřísnit (co není povinné na úrovni program muže být již povinné na daném titulu, atd..) Přičemž je zachována zásada, že povinnost vyznačená na nadřízené úrovni je automaticky povinná i pro podřízené úrovně

14 Připravované změny v Dokumentaci programu Parametry/indikátory dané podmnožiny subtitulu se nabízejí ve formuláři projektu v příslušné agendě k vyplnění z rozbalovacího číselníku. Pokud má daný program zadané povinné parametry/indikátory, bude nutné tyto údaje vyplnit i na projektu (minimálně se vyjádřit nulou tj. že tyto parametry/indikátory akce nenaplňuje). V dokumentaci akce je možné vést i P./I., které nebudou mít vazbu na P./I. programu.

15 Připravované změny v Dokumentaci programu Všechny stávající parametry/indikátory dokumentace akce (projektu) budou při implementaci nového číselníku automatizovaně zařazeny do kódu obecný P. /I. Nově bude z pořízené dokumentace programu možnost generování vyplněných údajů do předefinované šablony.

16 Připravované změny v Dokumentaci programu Nově bude v pořizované bilanci dokumentace programu uváděna částka v korunách na dvě desetinná čísla. Tomuto tvaru částky budou upraveny i sestavy dokumentace programu. Praktická ukázka na programu: MŽP Likvidace škod po živelních pohromách a projektu (akci) 115V27200E008 PŠ 06/2013 PP z Dlouhého lesa - sesuv u čp. 372.

17 Přestávka 20 min.

18 Obsah prezentace I. Nové grafické prostředí (VPF) Nový vzhled řídících dokumentů (SVA, ZVA) Připravované změny v Dokumentaci programu Nové sestavy v EDS/SMVS Informace o stavu propojení IS SMVS a IS MS2014+ Kvízová otázka?

19 Změny sestav v EDS/SMVS Změny sestav v EDS/SMVS U sestav bude zapracována patička obsahující údaje Datum tisku, Databáze a Uživatel Níže uvedené sestavy zůstanou v zápatí beze změn: SRT - Výdaje státního rozpočtu na financování Celkem SRK - Výdaje státního rozpočtu na financování titulů SRB2 - kniha bilance SBPZ - Souhrn bilance potřeb a zdrojů financování akcí

20 Možnosti kontroly dodržování rozpočtové kázně Vznikly nové sestavy KČ - Kontrola čerpání Nová sestava A3 umožňující vytisknout skutečnosti minulých let (zpětně za 6 let od zadaného roku) po projektech v neagregované podobě (tj. s identifikací koruny za jednotlivé pohyby) ČP čerpání projektu Nová sestava A4 umožňující vytisknout detaily čerpání projektu (v identifikaci koruny) za jakýkoliv rok i zpětně Přehled projektů Tisk čerpání Nová sestava A4 umožňující vytisknout detaily čerpání projektu (v identifikaci koruny za jednotlivé pohyby) za vybraný rok i zpětně

21 Praktická ukázka sestav v EDS/SMVS Sestavy / Čerpání výdajů státního rozpočtu / KČ Kontrola čerpání (212V91% za rok 2015) Sestavy / Čerpání výdajů státního rozpočtu / ČP čerpání projektu (112V za rok 2015)

22 Nové sestavy o čerpání Seznam sestav/čerpání výdajů státního rozpočtu/ KČ - Kontrola čerpání (historická rekapitulace)

23 Nové sestavy o čerpání

24 Nové sestavy o čerpání Ukázka na akci 012V Přehled projektů SMVS / pravé tlačítko myši/ Přehled čerpání finanční rekapitulace čerpání

25 Praktická ukázka sestav v EDS/SMVS Sestavy / Čerpání výdajů státního rozpočtu / KČ Kontrola čerpání (212V91% za rok 2015) Sestavy / Čerpání výdajů státního rozpočtu / ČP čerpání projektu (112V za rok 2015) Přehled projektů Tisk čerpání (112V za rok 2013)

26 Praktická ukázka sestav v EDS/SMVS

27 Nové sestavy v EDS/SMVS Nová sestava KČNSV - Kontrola čerpání a NSV vychází ze sestavy KČ - Kontrola čerpání. V sestavě umazány dva minulé roky a přibyly dva nové sloupce plánů od vybraného roku. Tuto sestavu je možné vyjíždět dynamicky za různé roky jako sestavu KČ - Kontrola čerpání Praktická ukázka sestav - Sestavy / Čerpání výdajů státního rozpočtu / KČNSV - Kontrola čerpání a NSV (112V za rok 2014)

28 Praktická ukázka sestav v EDS/SMVS

29 Nové sestay na A3 v EDS/SMVS

30 Redukce sestav v EDS/SMVS

31 Obsah prezentace I. Nové grafické prostředí (VPF) Nový vzhled řídících dokumentů (SVA, ZVA) Připravované změny v Dokumentaci programu Nové sestavy v EDS/SMVS Informace o stavu propojení IS SMVS a IS MS2014+ Kvízová otázka?

32 Specifika z pozice ŘO, nebo ZS V informačním systému programového financování EDS/SMVS je povinnost vést veškeré projekty spolufinancované z EU, které naplňují 12 a 13 zákona č.218/2000 Sb., rozpočtová pravidla V 12 je definován program jako soubor věcných, časových a finančních podmínek konkrétních akcí... Povinnost vést v programovém financování i projekty spolufinancované EU/FM je dána faktem, že: peněžní prostředky z fondů EU/FM jsou příjmem státního rozpočtu a jsou České republice refundovány následně až po vynaložení prostředků státního rozpočtu tzv. předfinancováním projektů

33 Specifika z pozice ŘO, nebo ZS Účelem evidence v informačním systému není vést informaci o poskytovaných evropských peněžních prostředcích operačních programů, které jsou následně refundovány, ale o předfinancovaných peněžních prostředcích státního rozpočtu jako o programech podle 12 Projekty, které nejsou na pořízení nebo technické zhodnocení hmotného a nehmotného dlouhodobého majetku, se v IS EDS/SMVS vést nemusí. Správce programu však může rozhodnout, že i tento projekt, který zajišťuje splnění cílů programu, bude rovněž veden v informačním systému Při zpracovávání návrhu rozpočtu na příslušný rok jsou evidovaná data z EDS/SMVS přenášena elektronicky přímo do IISSP RISPR

34 Procesní tok dat pro SR

35 Specifika z pozice ŘO, nebo ZS Zadávání dat do IS EDS/SMVS je v kompetenci jednotlivých správců rozpočtu na kapitolách a pro období probíhá i přenosem z různých informačních systémů (Benefit, Monit, MSC2007 a pod.), případně (u ojedinělých projektů) manuálně Pro období projednává MF společně s MMR přípravu jednotného předávání dat mezi systémy EDS/SMVS a MS2014+ Toto přímé předávání dat významně ulehčí práci správcům kapitoly a uspoří peněžní prostředky, které by museli vynaložit na komunikaci s monitorovacím systémem MS prostřednictvím ÚIS (EKIS)

36

37

38

39

40

41

42

43 Obsah prezentace I. Nové grafické prostředí (VPF) Nový vzhled řídících dokumentů (SVA, ZVA) Připravované změny v Dokumentaci programu Nové sestavy v EDS/SMVS Informace o stavu propojení IS SMVS a IS MS2014+ Kvízová otázka?

44 DOTAZY, PŘÍPADNĚ DOPLNĚNÍ???

45 DĚKUJEME ZA POZORNOST V pracovní dny od 8:00 do 16:30 Tel. na ústřednu: , eds_tym@ssw.cz; eds.hotline@ssw.cz

Problematika programového financování v první ½ roku MF oddělení 5406 a kolektiv pracovníků SSW

Problematika programového financování v první ½ roku MF oddělení 5406 a kolektiv pracovníků SSW Problematika programového financování v první ½ roku 2015 18. 6. 2015 MF oddělení 5406 a kolektiv pracovníků SSW Obsah prezentace Příprava rozpisu SR 2016 z pohledu EDS/SMVS Příprava SR 2016 a sestavy

Více

Lucie Pospíšilová a kolektiv pracovníků SSW

Lucie Pospíšilová a kolektiv pracovníků SSW 2014 Lucie Pospíšilová a kolektiv pracovníků SSW Programové financování bude rozděleno na dvě samostatné části Správa majetku ve vlastnictví státu SMVS / ISPROFIN Evidenční dotační systém EDS / ISPROFIN

Více

Využití systému EDS pro administraci žádostí o dotace EDS-fondy Martin Pejša a kolektiv pracovníků SSW

Využití systému EDS pro administraci žádostí o dotace EDS-fondy Martin Pejša a kolektiv pracovníků SSW Využití systému EDS pro administraci žádostí o dotace EDS-fondy 14. 01. 2016 Martin Pejša a kolektiv pracovníků SSW Proč se národní dotace evidovat v EDS/SMVS ČR poskytuje dotace z národních zdrojů na

Více

Rozpočtové opatření. Dokumentace systému EDS SMVS. Příručka EDS a SMVS. Datum předání: leden 2016 EZI: ES/UD 6/7

Rozpočtové opatření. Dokumentace systému EDS SMVS. Příručka EDS a SMVS. Datum předání: leden 2016 EZI: ES/UD 6/7 Datum: leden 2016 Dokumentace systému EDS SMVS Rozpočtové opatření Příručka EDS a SMVS Datum předání: leden 2016 EZI: ES/UD 6/7 Zpracovaly: Bc. Markéta Kosařová Ing. Lucie Pospíšilová Grafická úprava:

Více

PŘÍLOHA Č. 3 B. Návod na vyplnění formuláře SMVS. Řízená kopie elektronická Vydání: 1.2 Revize: 2 Strana 1 z 16

PŘÍLOHA Č. 3 B. Návod na vyplnění formuláře SMVS. Řízená kopie elektronická Vydání: 1.2 Revize: 2 Strana 1 z 16 PŘÍLOHA Č. 3 B Návod na vyplnění formuláře SMVS Řízená kopie elektronická Vydání: 1.2 Revize: 2 Strana 1 z 16 Vyplnění formuláře SMVS přes zkušební databázi Instalace systému SMVS o soubory pro instalaci

Více

Informace. Ministerstva financí k aktivitám v IISSP. na přelomu roku 2018 a 2019

Informace. Ministerstva financí k aktivitám v IISSP. na přelomu roku 2018 a 2019 Informace Ministerstva financí k aktivitám v IISSP na přelomu roku 2018 a 2019 Ministerstvo financí předkládá základní přehled aktivit, které je nutno na přelomu roku 2018/2019 v IISSP z úrovně MF / kapitoly

Více

Informace Ministerstva financí k aktivitám v IISSP. na přelomu roku 2016 a 2017

Informace Ministerstva financí k aktivitám v IISSP. na přelomu roku 2016 a 2017 Informace Ministerstva financí k aktivitám v IISSP na přelomu roku 2016 a 2017 Dne 7. prosince 2016 byl v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR schválen Zákon o Státním rozpočtu na rok 2017. Níže v předkládaném

Více

Dokumentace programu. Dokumentace skutečného provedení EDS SMVS. Uživatelská dokumentace. Datum předání: EZI: EDS/UD 16/2

Dokumentace programu. Dokumentace skutečného provedení EDS SMVS. Uživatelská dokumentace. Datum předání: EZI: EDS/UD 16/2 Datum: 17. 6. 2016 Dokumentace skutečného provedení EDS SMVS Dokumentace programu Uživatelská dokumentace Datum předání: 1. 7. 2016 EZI: EDS/UD 16/2 Zpracovala: Bc. Markéta Kosařová Jana Rokosová Grafická

Více

Dokumentace programu. Dokumentace skutečného provedení EDS SMVS. Uživatelská dokumentace. Datum předání: EZI: EDS/UD 16/1

Dokumentace programu. Dokumentace skutečného provedení EDS SMVS. Uživatelská dokumentace. Datum předání: EZI: EDS/UD 16/1 Datum: 9. 5. 2016 Dokumentace skutečného provedení EDS SMVS Dokumentace programu Uživatelská dokumentace Datum předání: 1. 7. 2016 EZI: EDS/UD 16/1 Zpracovala: Bc. Markéta Kosařová Jana Rokosová Grafická

Více

PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY

PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY PLÁNOVÁNÍ IDENTIFIKACE PŘÍLEŽITOSTÍ vychází z kompetenčního zákona, strategické či programové dokumentace příslušné organizace definování oblastí, v rámci

Více

PROGRAMOVÁ DOKUMENTACE

PROGRAMOVÁ DOKUMENTACE SYSTÉM EDS SMVS PROGRAMOVÁ DOKUMENTACE Dokumentace systému EDS SMVS Předáno dne: 10. 6. 2010 Dokumentace systému EDS SMVS Příručka pro školení EDS a SMVS Datum předání: 10. 6. 2010 EZI: ES/UD/1/4 Zpracovala:

Více

Offline formulář a jeho vyplnění EDS a SMVS

Offline formulář a jeho vyplnění EDS a SMVS Offline formulář a jeho vyplnění EDS a SMVS Datum: 13. 09. 2010 Obsah 1 Úvod... 1 1.1 Stažení a rozbalení off-line formuláře... 1 2 Popis prostředí klienta offline formuláře... 2 2.1 Nástrojová lišta offline

Více

Allegro framework. Podstatné vlastnosti. Allegro Business Solution Framework

Allegro framework. Podstatné vlastnosti. Allegro Business Solution Framework Allegro framework Všechny Allegro produkty jsou postaveny na společné vývojové platformě Allegro Framework. Jedná se o programové a uživatelské rozhraní, které jsme vytvořili s cílem získat společnou webovou

Více

Nové metodické postupy programového financování

Nové metodické postupy programového financování Nové metodické postupy programového financování (únor 2017) oddělení 1106 Integrace procesů programového financování I. Úvod II. Metodický postup: Program: a) pro vymezení variant řídicího dokumentu b)

Více

Administrace projektů OSS/SPO v rámci OPŽP zelená linka:

Administrace projektů OSS/SPO v rámci OPŽP zelená linka: Administrace projektů OSS/SPO v rámci OPŽP 2014-2020 www.opzp.cz zelená linka: 800 260 500 dotazy@sfzp.cz Obsah prezentace Obecné postupy a předpoklady pro financování v OPŽP Postupy vydávání řídící dokumentace

Více

PŘÍLOHA Č. 20B. Návod k vyplnění formulářů EDS. Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize: 0 Strana 1 z 5

PŘÍLOHA Č. 20B. Návod k vyplnění formulářů EDS. Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize: 0 Strana 1 z 5 PŘÍLOHA Č. 20B Návod k vyplnění formulářů EDS Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize: 0 Strana 1 z 5 1. Formulář S 09 110: - Název akce je vyplněn v souladu s projektovou žádostí. - Kód programu (podprogramu):

Více

Nový informační systém programového financování - původně ISPROFIN, nyní EDS/SMVS

Nový informační systém programového financování - původně ISPROFIN, nyní EDS/SMVS Nový informační systém programového financování - původně ISPROFIN, nyní EDS/SMVS Evidenční Dotační systém (EDS) platí pro všechny žadatele s výjimkou OSS a PO OSS Správa majetku ve Vlastnictví Státu (SMVS)

Více

BENEFIT7 nová žádost

BENEFIT7 nová žádost Zlepšení prostředí v problémových sídlištích Centrum pro regionáln lní rozvoj ČR Pardubice 22.4.2010 BENEFIT7 nová žádost Při vyplňování postupujeme dle Přílohy č. 5 Pokyny pro vyplnění elektronické projektové

Více

Online formulář Příručka pro školení

Online formulář Příručka pro školení Datum: 15. 9. 2016 Dokumentace skutečného provedení EDS SMVS Online formulář Příručka pro školení Uživatelská dokumentace Datum předání: 15. 9. 2016 EZI: EDS/UD 10/3 Zpracovaly: Bc. Markéta Kosařová Mgr.

Více

Modul NEPŘ Í TOMNOSTÍ

Modul NEPŘ Í TOMNOSTÍ Modul NEPŘ Í TOMNOSTÍ Modul slouží k evidenci a přehledu o nepřítomnostech zaměstnanců na pracovišti. Součástí modulu je schválení žádosti o dovolenou, nebo jiný druh nepřítomnosti (např. nemoc, čerpání

Více

DATABÁZE A SYSTÉMY PRO UCHOVÁNÍ DAT 61 DATABÁZE - ACCESS. (příprava k vykonání testu ECDL Modul 5 Databáze a systémy pro zpracování dat)

DATABÁZE A SYSTÉMY PRO UCHOVÁNÍ DAT 61 DATABÁZE - ACCESS. (příprava k vykonání testu ECDL Modul 5 Databáze a systémy pro zpracování dat) DATABÁZE A SYSTÉMY PRO UCHOVÁNÍ DAT 61 DATABÁZE - ACCESS (příprava k vykonání testu ECDL Modul 5 Databáze a systémy pro zpracování dat) DATABÁZE A SYSTÉMY PRO UCHOVÁNÍ DAT 62 Databáze a systémy pro uchování

Více

UKÁZKA PORTÁLU IS KP14+

UKÁZKA PORTÁLU IS KP14+ UKÁZKA PORTÁLU IS KP14+ INFORMAČNÍ SYSTÉM KONEČNÉHO PŘÍJEMCE 1. Jak vypadá a funguje IS KP14+ 2. Založení a vyplnění žádosti KDE HLEDAT INFORMACE Příručky OPZ Pokyny k vyplnění žádosti v IS KP14+: http://www.esfcr.cz/file/9143/

Více

Online formulář Příručka pro školení

Online formulář Příručka pro školení Datum: 6. 5. 2016 Dokumentace skutečného provedení EDS SMVS Online formulář Příručka pro školení Uživatelská dokumentace Datum předání: 1. 7. 2016 EZI: EDS/UD 10/3 Zpracovala: Bc. Markéta Kosařová, Mgr.

Více

27 Evidence kasiček. Popis modulu. Záložka Organizované sbírky

27 Evidence kasiček. Popis modulu. Záložka Organizované sbírky 27 Evidence kasiček Uživatelský modul Evidence kasiček realizuje evidenci všech pořádaných sbírek, jednotlivých kasiček sbírky, dále pak evidenci výběrů kasiček s návazností na pokladnu (příjem výběru

Více

STÁTNÍ POKLADNA. Integrovaný informační systém Státní pokladny (IISSP)

STÁTNÍ POKLADNA. Integrovaný informační systém Státní pokladny (IISSP) POKLADNA Integrovaný informační systém Státní pokladny (IISSP) Ing. Miroslav Kalousek ministr financí Praha 17.12.2012 Page 1 Integrovaný informační systém Státní pokladny (IISSP) Centrální systém účetních

Více

TNÍ POKLADNA. tní pokladny (IISSP) Hradec Králové 2. dubna 2012

TNÍ POKLADNA. tní pokladny (IISSP) Hradec Králové 2. dubna 2012 STÁTN TNÍ POKLADNA Integrovaný informační systém m Státn tní pokladny (IISSP) Mgr. Radoslav Bulíř ředitel odboru Rozvoj ICT MF Ministerstvo financí radoslav.bulir@mfcr.cz Page 1 Hradec Králové 2. dubna

Více

Příloha Č. 3 b) NÁVOD NA VYPLNĚNÍ FORMULÁŘE EDS. Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize: 0 Strana 1 z 5

Příloha Č. 3 b) NÁVOD NA VYPLNĚNÍ FORMULÁŘE EDS. Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize: 0 Strana 1 z 5 Příloha Č. 3 b) NÁVOD NA VYPLNĚNÍ FORMULÁŘE EDS Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize: 0 Strana 1 z 5 1. Formulář S 09 110: Základní identifikační údaje pro kategorizaci akce (projektu) - kapitola:

Více

Novinky verze ze dne

Novinky verze ze dne Novinky verze 11.5.0 ze dne 18. 1. 2017 Vážení uživatelé, v informačním systému Insolvenční správce jsme pro vás připravili několik nových vylepšení. V záložce Subjekty v modulech Insolvenční případy a

Více

Metodika zpracování nároků z nespotřebovaných výdajů v IISSP RISRE pro rok 2019

Metodika zpracování nároků z nespotřebovaných výdajů v IISSP RISRE pro rok 2019 Metodika zpracování nároků z nespotřebovaných výdajů v IISSP RISRE pro rok 2019 Počáteční stav nároků z nespotřebovaných výdajů (dále jen PS NNV ) se bude i v roce 2019 generovat v rozpočtovém informačním

Více

PŘÍLOHA Č. 6 REGISTRACE AKCE A NÁVRH PODMÍNEK K REGISTRACI AKCE. Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize: 2 Strana 1 z 10

PŘÍLOHA Č. 6 REGISTRACE AKCE A NÁVRH PODMÍNEK K REGISTRACI AKCE. Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize: 2 Strana 1 z 10 PŘÍLOHA Č. 6 REGISTRACE AKCE A NÁVRH PODMÍNEK K REGISTRACI AKCE Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize: 2 Strana 1 z 10 Registrace akce Poskytovatel Název akce (projektu) Účastník Identifikační číslo

Více

Novinky verze 2.3.0 systému Spisové služby (SpS) e-spis LITE

Novinky verze 2.3.0 systému Spisové služby (SpS) e-spis LITE ICZ a.s. Správa a řízení dokumentů Na hřebenech II 1718/10 147 00 Praha 4 Tel.: +420-222 271 111 Fax: +420-222 271 112 Internet: www.i.cz Novinky verze 2.3.0 systému Spisové služby (SpS) e-spis LITE Vypracoval

Více

VÝPOČET ODDLUŽENÍ: REFAKTORIZACE ZÁLOŽKY... 1 DATOVÁ SCHRÁNKA FORMÁT ZFO... 3 DATOVÁ SCHRÁNKA ÚPRAVA FUNKČNOSTI TLAČÍTKA OZNAČIT JAKO PŘEČTENÉ...

VÝPOČET ODDLUŽENÍ: REFAKTORIZACE ZÁLOŽKY... 1 DATOVÁ SCHRÁNKA FORMÁT ZFO... 3 DATOVÁ SCHRÁNKA ÚPRAVA FUNKČNOSTI TLAČÍTKA OZNAČIT JAKO PŘEČTENÉ... NOVINKY VERZE 13.3.0 ze dne 11. 4. 2018 Vážení uživatelé, v uplynulých týdnech jsme pro zefektivnění vaší práce v informačním systému Insolvenční správce připravili opět několik novinek. V rámci aktualizace

Více

Metodika zpracování nároků z nespotřebovaných výdajů v IISSP RISRE pro rok 2016

Metodika zpracování nároků z nespotřebovaných výdajů v IISSP RISRE pro rok 2016 Metodika zpracování nároků z nespotřebovaných výdajů v IISSP RISRE pro rok 2016 Počáteční stav nároků z nespotřebovaných výdajů (dále jen PS NNV ) se bude i v roce 2016 počítat v rozpočtovém informačním

Více

Modul IRZ návod k použití

Modul IRZ návod k použití Modul IRZ návod k použití Verze: 2 Datum: 26. 2. 2016 Tento dokument představuje stručný návod na použití modulu IRZ v programu EVI 8. Modul IRZ je určen na evidenci odpadů pro IRZ provozovny a hlášení

Více

Příloha 42 Zpráva o realizaci projektu / dílčí části projektu

Příloha 42 Zpráva o realizaci projektu / dílčí části projektu Příloha 42 Zpráva o realizaci projektu / dílčí části projektu Poznámka: Z šablony jsou odstraněny kapitoly zprávy, které nejsou předmětem metodického stanoviska č. 3. Legenda A V datová položka je povinně

Více

Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Databázové systémy MS Access propojení relací s formuláři a sestavami Ing.

Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Databázové systémy MS Access propojení relací s formuláři a sestavami Ing. Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická Brno, Sokolská 1 Šablona: Název: Téma: Autor: Číslo: Anotace: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Databázové systémy MS Access propojení

Více

SYSTÉM EDS SMVS. Dokumentace systému

SYSTÉM EDS SMVS. Dokumentace systému SYSTÉM EDS SMVS Dokumentace systému Datum: 29. 07. 2014 Dokumentace systému EDS a SMVS Datum předání: 29. 07. 2014 EZI: ES UD 2/10 Zpracovaly: Veronika Pecková, Lucie Pospíšilová, Eva Pernicová Grafická

Více

Příprava projektů v programu Databox CONTACT Professional 5

Příprava projektů v programu Databox CONTACT Professional 5 Příprava projektů v programu Databox CONTACT Professional 5 Systém Databox obsahuje rozsáhlou agendu pro evidenci a řízení projektů, zakázek či obchodních případů. Záleží pouze na správci databáze, jak

Více

Pracovní list VY_32_INOVACE_33_15 Databáze Databáze Databáze Test Ing. Petr Vilímek

Pracovní list VY_32_INOVACE_33_15 Databáze Databáze Databáze Test Ing. Petr Vilímek VY_32_INOVACE_33_15 Pracovní list Škola Název projektu, reg. č. Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Téma Tematická oblast Název Autor Vytvořeno, pro obor, roč. Anotace Přínos/cílové kompetence

Více

Test znalostí - zadání k vyplnění úloh

Test znalostí - zadání k vyplnění úloh Test znalostí - zadání k vyplnění úloh Základní pokyny - uchazeč zpracuje úlohy s přihlédnutím k tomu, že se jedná o oblast prací s obsahem a texty v rámci webového projektu či obecně online služeb poskytovaných

Více

Jak používat statistiky položkové v systému WinShop Std.

Jak používat statistiky položkové v systému WinShop Std. Jak používat statistiky položkové v systému WinShop Std. Systém WinShop Std. využívá k zápisům jednotlivých realizovaných pohybů (příjem zboží, dodací listy, výdejky, převodky, prodej zboží na pokladně..)

Více

Benefit7 pro 5.2. IOP regenerace bytových domů

Benefit7 pro 5.2. IOP regenerace bytových domů Elektronická žádost Benefit7 pro 5.2. IOP regenerace bytových domů BENEFIT7 nová žádost Při vyplňování postupujeme dle Přílohy č. 5 Pokyny pro vyplnění elektronické projektové žádosti BENEFIT7 (dále jen

Více

Více než 60 novinek, změn a vylepšení

Více než 60 novinek, změn a vylepšení Více než 60 novinek, změn a vylepšení Nová řada programu 2HCS Fakturace Vám nabízí více než 60 novinek, změn a vylepšených funkcí. Zde je jejich seznam, pro Vaši lepší orientaci rozdělený podle jednotlivých

Více

Allegro obchodní doklady

Allegro obchodní doklady Allegro obchodní doklady Modul obchodních dokladů nabízí vše, co je zapotřebí pro obchodování menších a středních firem. K dispozici je evidence nákupu a objednávek materiálu, systém pokrývá celý prodejní

Více

Změny v instalaci k

Změny v instalaci k Novinky v MONIT7+ a BENEFIT7 12/2012 12. 12. 2012 Změny v instalaci k 1. 12. 2012 1 1. MONIT... 3 1.1. Obecná část... 3 1.1.1. Postup doplnění předávacího kódu adresy do záznamu subjektu v IS Monit7+ stavu

Více

Rozhodnutí o poskytnutí dotace (změna) CZ.1.02/5.1.00/12.16940 CHEMICKÝ MONITORING - CHEMON. Bcante 28. října 2 771/117.

Rozhodnutí o poskytnutí dotace (změna) CZ.1.02/5.1.00/12.16940 CHEMICKÝ MONITORING - CHEMON. Bcante 28. října 2 771/117. KUNSP00SI6F8 Rozhodnutí o poskytnutí dotace (změna) Poskytovatel Ministerstvo životního prostředí Identifikační čísio EDS: 115D232000116 Vršovická 1442/65 100 10 Praha 10 Identifikační číslo EIS: reg.c

Více

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti Program Podpora bydlení Podprogram 117D06200 Regenerace sídlišť Elektronická žádost je umístěna na internetové adrese http://www3.mmr.cz/zad. Uživatel (žadatel

Více

Modul Aspe. Vyšší agregace. Postup Novinky spuštění verze Aspe a přihlášení 9.5 k webovému on-line školení Aspe

Modul Aspe. Vyšší agregace. Postup Novinky spuštění verze Aspe a přihlášení 9.5 k webovému on-line školení Aspe Modul Aspe Vyšší agregace Parametry stavby byly rozšířeny o funkci použití vyšších agregací, které mění pohled na stavbu. Po aktivaci jsou všechny stavební díly ve stromové struktuře, tiskových sestavách

Více

5 Evidence manželských smluv

5 Evidence manželských smluv 5 Evidence manželských smluv 5.1 Společné vyhledávání v evidencích Společné vyhledávání v evidencích slouží k vyhledání evidovaných závětí, listin i smluv a to pouze vyhledáním podle rodného čísla a data

Více

Zadavatel může předat MMR údaje o koncesní smlouvě následujícími způsoby:

Zadavatel může předat MMR údaje o koncesní smlouvě následujícími způsoby: 1.1 Úvod Tento metodický pokyn je určen pro zadavatele, kteří mají povinnost podle zákona č. 139/2006 Sb., o koncesních smlouvách a koncesním řízení (koncesní zákon) zapsat údaje o koncesní smlouvě do

Více

Verze 1.x 2.x 3.x 4.x 5.x. X X X X uživatelům (správcům) systému Řazení dat v přehledech podle jednotlivých sloupců

Verze 1.x 2.x 3.x 4.x 5.x. X X X X uživatelům (správcům) systému Řazení dat v přehledech podle jednotlivých sloupců Verze 1.x 2.x 3.x 4.x 5.x 6.x P@wouk Termín vydání 09/2004 01/2005 10/2005 10/2006 02/2007 10/2007 A D M I N I S T R Á T O R S K É W E B O V É R O Z H R A N Í Nastavení různé úrovně přístupových práv do

Více

Rejstřík sportovních organizací, sportovců, trenérů a sportovních zařízení

Rejstřík sportovních organizací, sportovců, trenérů a sportovních zařízení Rejstřík sportovních organizací, sportovců, trenérů a sportovních zařízení Úvodní seminář, 21.3.2018, MŠMT 1 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Malá Strana, 118 12 Praha 1

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj. bytů

Ministerstvo pro místní rozvoj. bytů Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti podprogram 117D51400 Podpora výstavby podporovaných bytů Elektronická žádost je umístěna na internetové adrese http://www3.mmr.cz/zad a lze na ni vstoupit i přímo

Více

Obsahy kurzů MS Office

Obsahy kurzů MS Office Obsahy kurzů MS Office V současné době probíhají kurzy MS Office 2010 s následující osnovou: 1. Základy práce na PC, MS Office - praktické užití Kurz je určen pro všechny, kteří mají s prací na PC minimální

Více

06/2008 Novinková dokumentace

06/2008 Novinková dokumentace 06/2008 Novinková dokumentace N E W S 0 6 / 2 0 0 8 KONFIGURACE PŘECHODU NA EUR...2 ZBOŽÍ A CENY...3 CENÍKOVÉ KARTY UMOŽŇUJÍ PŘIPOJIT VÍCERO OBRÁZKŮ... 3 HROMADNÉ NAPLNĚNÍ SMLUVNÍCH CEN PŘES MARK. VÝBĚR...

Více

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti Program Podpora bydlení Podprogram 117D06300 Podporované byty Elektronická žádost je umístěna na internetové adrese http://www3.mmr.cz/zad. Uživatel (žadatel o

Více

ROZHODNUTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE (ZMĚNA)

ROZHODNUTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE (ZMĚNA) ROZHODNUTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE (ZMĚNA) RK-06-08-, př. počet stran: 5 Identifikační údaje Poskytovatel Ministerstvo životního prostředí Identifikační číslo Adresa Vršovická 44/65, 000 Praha 0 Identifikační

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD KARLOVARSKÉHO KRAJE. Manuál. Uživatele aplikace informačního systému pro

KRAJSKÝ ÚŘAD KARLOVARSKÉHO KRAJE. Manuál. Uživatele aplikace informačního systému pro Manuál Uživatele aplikace informačního systému pro zjišťování údajů a vypracování Přehledu o předběžném odhadu nákladů na obnovu majetku sloužícího k zabezpečení základních funkcí v území Karlovarského

Více

Příručka uživatele HELPDESK GEOVAP

Příručka uživatele HELPDESK GEOVAP HELPDESK GEOVAP verze 1.2 11.11.2008 OBSAH 1 REGISTRACE DO HELPDESK...1 2 PŘIHLÁŠENÍ A ODHLÁŠENÍ...1 3 ZÁKLADNÍ OBRAZOVKA HELPDESK...2 4 PŘEHLED HLÁŠENÍ...2 5 ZALOŽENÍ NOVÉHO HLÁŠENÍ...3 6 ZOBRAZENÍ/EDITACE

Více

Správa dokumentů rady a zastupitelstva. Ladislav Kraus ladislav.kraus@karvina.cz

Správa dokumentů rady a zastupitelstva. Ladislav Kraus ladislav.kraus@karvina.cz Správa dokumentů rady a zastupitelstva prostřednictvím t inteligentních t XML formulářů Ladislav Kraus ladislav.kraus@karvina.cz Obsah prezentace Dokumenty RM/ZM Řízení přístupových práv Cestovní příkaz

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K INTERNETOVÉ VERZI REGISTRU SČÍTACÍCH OBVODŮ A BUDOV (irso 4.x) VERZE 1.0

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K INTERNETOVÉ VERZI REGISTRU SČÍTACÍCH OBVODŮ A BUDOV (irso 4.x) VERZE 1.0 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K INTERNETOVÉ VERZI REGISTRU SČÍTACÍCH OBVODŮ A BUDOV (irso 4.x) VERZE 1.0 OBSAH 1 ÚVOD... 3 1.1 HOME STRÁNKA... 3 1.2 INFORMACE O GENEROVANÉ STRÁNCE... 4 2 VYHLEDÁVÁNÍ V ÚZEMÍ...

Více

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti podprogram 117D51400 Podpora výstavby podporovaných bytů Elektronická žádost je umístěna na internetové adrese http://www3.mmr.cz/zad a lze na ni vstoupit i přímo

Více

Postup při vyplňování žádosti o platbu v Benefit7 EX-POST

Postup při vyplňování žádosti o platbu v Benefit7 EX-POST Postup při vyplňování žádosti o platbu v Benefit7 EX-POST Výběr projektu Přihlášení v IS Benefit Konto projektů Výběr projektu Žádost o platbu 27.8.2010 2 Založení nové ŽoP Nový záznam + uložení Načtení

Více

Benefit7. BENEFIT7 nová žádost. BENEFIT7 nová žádost. Zlepšení prostředí v problémových sídlištích. Centrum pro regionáln. Chrudim 16.11.

Benefit7. BENEFIT7 nová žádost. BENEFIT7 nová žádost. Zlepšení prostředí v problémových sídlištích. Centrum pro regionáln. Chrudim 16.11. Zlepšení prostředí v problémových sídlištích Centrum pro regionáln lní rozvoj ČR Benefit7 Chrudim 16.11.2009 2 BENEFIT7 nová žádost BENEFIT7 nová žádost Při vyplňování postupujeme dle Přílohy č. 5 Pokyny

Více

Systém EDS SMVS. Generátor sestav Uživatelská dokumentace

Systém EDS SMVS. Generátor sestav Uživatelská dokumentace Systém EDS SMVS Generátor sestav Uživatelská dokumentace Datum: 21. 11. 2011 Dokumentace EDS SMVS Generátor sestav Datum předání: 21. 11. 2011 EZI:ES/UD 5/2 Zpracoval: Tomáš Pavelka Aktualizoval: Veronika

Více

Změny v Pokynech pro žadatele se týkají pouze doplnění nové přílohy č. 9 - Závazný upřesňující pokyn k zadávání veřejných zakázek.

Změny v Pokynech pro žadatele se týkají pouze doplnění nové přílohy č. 9 - Závazný upřesňující pokyn k zadávání veřejných zakázek. Pokyny pro žadatele změny provedené k 7.8.2015: Provedené změny v Pokynech pro žadatele se týkají rozšíření platnosti této verze i pro nově vyhlašované výzvy č. 14 a 15 pro oblasti podpory 1.3 a 2.2. Pokyny

Více

Základní požadavky na projekty ze specifického cíle 1.4 Operačního programu Životní prostředí, aktivity a 1.4.3

Základní požadavky na projekty ze specifického cíle 1.4 Operačního programu Životní prostředí, aktivity a 1.4.3 Základní požadavky na projekty ze specifického cíle 1.4 Operačního programu Životní prostředí, aktivity 1.4.2 a 1.4.3 Digitální povodňové plány (dpp), lokální výstražné systémy (LVS) a varovné a informační

Více

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti Program Podpora bydlení Podprogram 117D06600 Bytové domy bez bariér Elektronická žádost je umístěna na internetové adrese http://www3.mmr.cz/zad. Uživatel (žadatel

Více

Add-on modul Microsoft Dynamics NAV. Doprava - základ. manuál

Add-on modul Microsoft Dynamics NAV. Doprava - základ. manuál Add-on modul Microsoft Dynamics NAV Doprava - základ manuál 2010 AutoCont CZ a.s. dokument obsahuje informace důvěrného charakteru a informace v něm obsažené jsou vlastnictvím AutoCont CZ a.s. Žádná část

Více

ROZHODNUTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE (ZMĚNA)

ROZHODNUTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE (ZMĚNA) ROZHODNUTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE (ZMĚNA) RK-06--, př. počet stran: 5 Identifikační údaje Poskytovatel Ministerstvo životního prostředí Identifikační číslo Adresa Vršovická 44/65, 000 Praha 0 Identifikační

Více

Výkaz výdajů, žádost o platbu a čerpání rozpočtu

Výkaz výdajů, žádost o platbu a čerpání rozpočtu Výkaz výdajů, žádost o platbu a čerpání rozpočtu Obsah Výkaz výdajů: 1. Soupiska účetních dokladů 2. Členění dle kódu výdaje Žádost o platbu 1. Pokyny pro vyplnění výdajů v ŽoP Čerpání rozpočtu: 1. Předkládání

Více

Novinky ISÚI a VDP verze

Novinky ISÚI a VDP verze Novinky ISÚI a VDP verze 2.6 https://ruian.cuzk.cz/ Verze dokumentu Popis změn Datum vydání 1.0 Nový dokument 3. 5. 2019 Obsah 1. ZMĚNY V ISÚI... 4 1.1 Nové uživatelské rozhraní ISÚI...4 1.1.1 Fungující

Více

ROZHODNUTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE (ZMĚNA)

ROZHODNUTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE (ZMĚNA) ROZHODNUTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE (ZMĚNA) Identifikační údaje Poskytovatel Ministerstvo životního prostředí Identifikační číslo 115D1601059 Adresa Vršovická 144/65, 10010 Praha 10 Identifikační číslo EIS

Více

Příprava programového období 2014-2020. Ing. Daniela Nohejlová

Příprava programového období 2014-2020. Ing. Daniela Nohejlová Příprava programového období 2014-2020 Ing. Daniela Nohejlová Evropský fond pro regionální rozvoj Evropské strukturální a investiční fondy 2014 2020 Hlavní východiska příprav programového období 2014-20

Více

SYSTÉM EDS SMVS PŘÍRUČKA EDS A SMVS. Dokumentace systému EDS SMVS

SYSTÉM EDS SMVS PŘÍRUČKA EDS A SMVS. Dokumentace systému EDS SMVS SYSTÉM EDS SMVS PŘÍRUČKA EDS A SMVS Dokumentace systému EDS SMVS Předáno dne: 10. 9. 2010 Dokumentace systému EDS SMVS Příručka pro školení EDS a SMVS Datum předání: 10. 9. 2010 EZI: ES/UD/1/4 Zpracovali:

Více

KOMPONENTY APLIKACE TreeINFO. Petr Štos ECM Business Consultant

KOMPONENTY APLIKACE TreeINFO. Petr Štos ECM Business Consultant KOMPONENTY APLIKACE TreeINFO Petr Štos ECM Business Consultant CO JE TO APLIKACE TreeINFO Sada komponent Komponenty rozšiřující sloupce Komponenty rozšiřující pohledy na data Aplikační části Využití jednotlivě

Více

Ad-on modul Microsoft Dynamics NAV. Pokladna. manuál

Ad-on modul Microsoft Dynamics NAV. Pokladna. manuál Ad-on modul Microsoft Dynamics NAV Pokladna manuál 2007 AutoCont CZ a.s. Veškerá práva vyhrazena. Tento dokument obsahuje informace důvěrného charakteru a informace v něm obsažené jsou vlastnictvím AutoCont

Více

Verso minulost, současnost a budoucnost

Verso minulost, současnost a budoucnost Verso minulost, současnost a budoucnost Aleš Drábek Ing. Petr Štěpánovský 25.4.2012 Třešť Odbor informačních systémů OIS 1 Obsah prezentace Včasné rozpočtové varování Úpravy ve verzi 3.9 a 4.0 CP, Workflow

Více

Stručný obsah. K2118.indd 3 19.6.2013 9:15:27

Stručný obsah. K2118.indd 3 19.6.2013 9:15:27 Stručný obsah 1. Stručný obsah 3 2. Úvod 11 3. Seznamy a databáze v Excelu 13 4. Excel a externí data 45 5. Vytvoření kontingenční tabulky 65 6. Využití kontingenčních tabulek 81 7. Kontingenční grafy

Více

VERSO POŘÍZENÍ ŽÁDANKY

VERSO POŘÍZENÍ ŽÁDANKY VERSO POŘÍZENÍ ŽÁDANKY ŽÁDANKY: Přihlášení do aplikace VERSO na webové adrese https://mis.jcu.cz/ (přihlašovací jméno a heslo je stejné jako do počítače/příp. do výplatních pásek). Zobrazí se hlavní nabídka:

Více

Sběr dat do rejstříku informací o výsledcích (RIV) vědy a výzkumu na MENDELU

Sběr dat do rejstříku informací o výsledcích (RIV) vědy a výzkumu na MENDELU Sběr dat do rejstříku informací o výsledcích (RIV) vědy a výzkumu na MENDELU Ing. Věra Svobodová Ústav vědecko-pedagogických informací a služeb, vera.svobodova@mendelu.cz 13. dubna 2016 1 Legislativní

Více

edomovník Příručka uživatele

edomovník Příručka uživatele edomovník Příručka uživatele 1. Přihlášení Systém edomovník je dostupný na adrese https://edomovnik.praha2.cz 1.1. Změna osobního nastavení Každý přihlášený uživatel může změnit parametry svého účtu (1)

Více

Doplňující pokyny pro vyplnění žádosti o podporu v rámci výzvy 04_17_040

Doplňující pokyny pro vyplnění žádosti o podporu v rámci výzvy 04_17_040 Doplňující pokyny pro vyplnění žádosti o podporu v rámci výzvy 04_17_040 (výzva č. 40 ITS ve městech projekty v rámci ITI a IPRÚ verze 1 9. 8. 2017 Níže uvedené informace doplňují základní příručku Uživatelská

Více

Aplikace pro srovna ní cen povinne ho ruc ení

Aplikace pro srovna ní cen povinne ho ruc ení Aplikace pro srovna ní cen povinne ho ruc ení Ukázkový přiklad mikroaplikace systému Formcrates 2010 Naucrates s.r.o. Veškerá práva vyhrazena. Vyskočilova 741/3, 140 00 Praha 4 Czech Republic tel.: +420

Více

Proces certifikace výdajů. Michal Šuma Platební a certifikační orgán Ministerstvo financí ČR

Proces certifikace výdajů. Michal Šuma Platební a certifikační orgán Ministerstvo financí ČR Proces certifikace výdajů Michal Šuma Platební a certifikační orgán Ministerstvo financí ČR Obsah 1. Systém implementace v ČR, legislativa 2. Úloha Ministerstva financí ČR 3. Informační systémy při správě

Více

Kontrolní hlášení DPH (CZ) od verze Klient 5.12.a

Kontrolní hlášení DPH (CZ) od verze Klient 5.12.a Kontrolní hlášení DPH (CZ) od verze Klient 5.12.a Podle novely Zákona o DPH mají plátci DPH od 1.1.2016 povinnost podávat Kontrolní hlášení DPH. Hlášení se podává v elektronické podobě ve formátu XML.

Více

ERP informační systém

ERP informační systém Systém WAK INTRA podporuje elektronickou evidenci tržeb (EET) v rámci evidence pokladních dokladů (PD). V souvislosti se zavedením podpory EET byla do systému doplněna možnost realizace úhrad PD alternativními

Více

Závěrečná zpráva o výsledcích řešení projektu v rámci rozvojových program MŠMT na rok 2006

Závěrečná zpráva o výsledcích řešení projektu v rámci rozvojových program MŠMT na rok 2006 Závěrečná zpráva o výsledcích řešení projektu v rámci rozvojových program MŠMT na rok 2006 Fakulta/Ústav: Název projektu: Aplikace novely zákona o veřejných zakázkách do informačního systému VVŠ Číslo

Více

Představení monitorovacích systémů Benefit7 a Monit7+ Ing.Jaroslav Lopata

Představení monitorovacích systémů Benefit7 a Monit7+ Ing.Jaroslav Lopata Představení monitorovacích systémů Benefit7 a Monit7+ Ing.Jaroslav Lopata Obsah Obecné vymezení monitorování Příjemci (žadatelé), Benefit7 Administrace projektů (ŘO/ZS), Monit7+ Centrální rozvoj systému

Více

Modul Statistika poskytuje přehled o počtu studentů na fakultách, v jednotlivých programech, oborech, apod.

Modul Statistika poskytuje přehled o počtu studentů na fakultách, v jednotlivých programech, oborech, apod. Statistika Modul Statistika poskytuje přehled o počtu studentů na fakultách, v jednotlivých programech, oborech, apod. 1. Spuštění modulu Statistika 2. Popis prostředí a ovládacích prvků modulu Statistika

Více

Metodický postup k užití nového řídicího dokumentu. Oznámení o vyřazení akce z programu. a změnám ve vydávání řídicí dokumentace

Metodický postup k užití nového řídicího dokumentu. Oznámení o vyřazení akce z programu. a změnám ve vydávání řídicí dokumentace Metodický postup k užití nového řídicího dokumentu Oznámení o vyřazení akce z programu a změnám ve vydávání řídicí dokumentace Řídicí dokument Oznámení o vyřazení akce z programu V souvislosti se spuštěním

Více

Vstupní požadavky, doporučení a metodické pokyny

Vstupní požadavky, doporučení a metodické pokyny Název modulu: Základy PHP Označení: C9 Stručná charakteristika modulu Modul je orientován na tvorbu dynamických stánek aktualizovaných podle kontextu volání. Jazyk PHP umožňuje velmi jednoduchým způsobem

Více

Dynavix 10: Evidence jízd

Dynavix 10: Evidence jízd Dynavix 10: Evidence jízd Stručný návod k použití Copyright 2004-2011 Telematix Software a.s. Všechna práva vyhrazena. Úvod Nadstandardní funkce Evidence jízd doplněná o funkci sledování spotřeby umožňuje

Více

Kontrola prohlášení o uskutečněných výdajích (záložky Soupisky účetních dokladů a Žádost o platbu)

Kontrola prohlášení o uskutečněných výdajích (záložky Soupisky účetních dokladů a Žádost o platbu) Zpět na seznam příruček! Důležité upozornění: Administrace žádosti o platbu za mikroprojekt končí teprve tím, že schválíte jak soupisku, tak i žádost o platbu (změnou stavu soupisky na P2 Soupiska schválena

Více

PŘÍLOHA č. 23w) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Technický popis pro PO 1 Výzva č. 2.1

PŘÍLOHA č. 23w) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Technický popis pro PO 1 Výzva č. 2.1 PŘÍLOHA č. 23w) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Technický popis pro PO 1 Výzva č. 2.1 Verze 1.0 Účinnost od 30. 4. 2014 Technický popis projektu PO 1 Výzva č. 2.1 Datum vypracování: dd/mm/yyyy

Více

PhD. Milan Klement, Ph.D. Použití systému studijní agendy STAG

PhD. Milan Klement, Ph.D. Použití systému studijní agendy STAG Příručka pro použití systému studijní agendy STAG na PdF UP Určeno pro koordinátory STAGu kateder Část 3: Zapisování známek do STAGu a generování zkušebních katalogů Vypracoval: PhDr. Milan Klement, Ph.D.

Více

45 Plánovací kalendář

45 Plánovací kalendář 45 Plánovací kalendář Modul Správa majetku slouží ke tvorbě obecných ročních plánů činností organizace. V rámci plánu je třeba definovat oblasti činností, tj. oblasti, ve kterých je možné plánovat. Každá

Více

Stanislav Chrudimský + Richard Baxa + Jaroslav Aim P R O G R F I N. Programové financování státního rozpočtu a kontrolní akce NKÚ

Stanislav Chrudimský + Richard Baxa + Jaroslav Aim P R O G R F I N. Programové financování státního rozpočtu a kontrolní akce NKÚ Stanislav Chrudimský + Richard Baxa + Jaroslav Aim P R O G R F I N Programové financování státního rozpočtu a kontrolní akce NKÚ Souhrnná prezentace pro sobota 15.9.2018 Nejvyšší kontrolní úřad, 170 04

Více

Změny v programu AutoSalon 9.82 minor 0004.

Změny v programu AutoSalon 9.82 minor 0004. Změny v programu AutoSalon 9.82 minor 0004. Firma ProCad spol. s r.o. si vyhrazuje z hlediska vývoje programu právo na změny v zaslané aplikaci oproti popisu změn. V průběhu roku v případě dalších změn

Více

ERP informační systém

ERP informační systém Systém WAK INTRA obsahuje funkce, které pomáhají uživatelům systému naplňovat podmínky vyplývající z Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v

Více