Analýza zadávacích dokumentací na nákup externích poradenských služeb pro klienty Úřadu práce

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Analýza zadávacích dokumentací na nákup externích poradenských služeb pro klienty Úřadu práce"

Transkript

1 Analýza zadávacích dokumentací na nákup externích poradenských služeb pro klienty Úřadu práce Tento dotazník slouží k vyjasnění vybraných aspektů zjištěných při analýze zadávacích dokumentací ÚP pro nákup externě zabezpečovaných poradenských služeb. Anketa obsahuje 11 oddílů. Prvních osm oddílů se týká poradenských činností, které byly v analyzovaných zadávacích dokumentacích poptávány: 1) Úvodní modul 2) Individuální poradenství 3) Poradenské programy zaměřené na podporu motivace pracovat a motivace hledat si zaměstnání 4) Poradenské programy zaměřené na orientaci na trhu práce 5) Poradenské programy zaměřené na finanční, právní a funkční gramotnosti 6) Poradenské programy pro osoby se zdravotním postižením a pro uchazeče vyžadující zvýšenou péči při zprostředkování zaměstnání 7) Diagnostika osobnostních předpokladů pracovního uplatnění 8) Závěrečný modul Každá z poradenských činností je krátce uvedena a následuje několik otázek, o jejichž zodpovězení si Vás dovolujeme požádat. Pokud na některou z otázek nevíte přesnou odpověď, nemusíte informace dohledávat. Např. údaj, zda jste danou poradenskou činnost nakupovali nebo ne, je pro nás jen orientační. Devátý oddíl je věnován terminologii používané při nákupu poradenských činností. V desátém oddíle je několik otázek ke kritériím hodnocení kvality dodavatelů a kvality poradenských činností. V posledním oddíle se od Vás chceme dozvědět několik informací o Vašich odborných zkušenostech s poradenstvím a s přípravou veřejných zakázek. Za vyplnění dotazníku předem děkujeme. Tým Střediska podpory poradenských služeb Národního vzdělávacího fondu, o.p.s. Prohlášení o zachování soukromí Tento průzkum je anonymní. Záznam odpovědí v průzkumu neobsahuje žádné Vaše identifikační údaje, pokud se na ně konkrétní otázka nedotázala. Pokud jste odpovídal(a) na průzkum, který používá identifikátor účastníka pro povolení přístupu k průzkumu, ujišťujeme Vás, že tento identifikátor není provázán s odpověďmi v tomto průzkumu. V oddělené databázi účastníků se zobrazí pouze to, že jste buď vyplnil(a), nebo nevyplnil(a) tento průzkum. existuje způsob, jak spárovat účastníka s odpověďmi v tomto průzkumu.

2 1) Úvodní modul k poradenským činnostem Úvodní modul je v zadávacích dokumentacích poptáván s cílem seznámení klientů s projektem a s jeho výstupy, probuzení zájmu o absolvování aktivit projektu, podepsání souhlasů a příslušných dohod o účasti. V některých případech úvodnímu modulu předchází výběr klientů do projektu. Výběr klientů však může být i součástí úvodního modulu. V rámci úvodního modulu jsou obvykle zařazování klienti do následných poradenských a dalších aktivit. *1.1) Poptávali jste samostatnou (klíčovou) aktivitu s náplní úvodního modulu jako součást veřejné zakázky pro nákup poradenských služeb v průběhu posledních tří let? POZNÁMKY týkající se celého dotazníku: - Kontextem celého dotazníku jsou nákupy externích poradenských služeb pro uchazeče a zájemce o zaměstnání formou veřejné zakázky bez ohledu na zdroj finančních prostředků (poptávka). - Pokud na některou z otázek nevíte přesnou odpověď, nemusíte informace dohledávat - Okénko textového pole / komentáře lze zvětšit potažením jeho pravého dolního rohu. - Otázky označené červenou hvězdičkou * jsou povinné. vím / umím posoudit *1.2) Uvažujete o zařazení úvodního modulu do některé z příštích veřejných zakázek na poradenské činnosti? ano ne vím / umím posoudit

3 1.3) Co se Vám při poptávání vstupního modulu osvědčilo? 1.4) Co se Vám při poptávání vstupního modulu neosvědčilo? 2) Individuální poradenství Individuální poradenství může být poptáváno formou samostatné klíčové aktivity projektu, ale také jako součást jiné aktivity. Alternativně jsou uváděny tyto názvy klíčových aktivit: Informačně poradenské centrum Plán rozvoje klienta *2.1) Poptávali jste individuální poradenství v průběhu posledních tří let? vím / umím posoudit 2.2) Co se Vám při poptávání individuálního poradenství osvědčilo?

4 2.3) Co se Vám při poptávání individuálního poradenství neosvědčilo? *2.4) Uvažujete o zařazení individuálního poradenství do některé z příštích veřejných zakázek na poradenské činnosti? ano ne vím / umím posoudit *2.5) Vyberte, na jakou problematiku by mohlo být Vámi příště poptávané individuální poradenství převážně zaměřeno. Můžete vybrat více možností. Vyberte všechny, které odpovídají skutečnosti. 1) na vyhledávání nebo zprostředkování zaměstnání 2) na pomoc při řešení osobních problémů, které brání uplatnění klienta na trhu práce 3) na interpretaci výsledků bilanční nebo jiné psychologické diagnostiky

5 4) na tvorbu plánu dalšího rozvoje klienta (nebo zařazení do dalších aktivit projektu), 5) na rozvoj dovedností souvisejících s hledáním zaměstnání (životopis, motivační dopis, příprava na přijímací pohovor, orientace v pracovněprávních otázkách, finanční gramotnost) 6) na podporu při výkonu pracovní praxe, Jiné: 2.6) Na co by mohl / měl být kladen důraz při vyhodnocování kvality nabídek individuálního poradenství? 3) Poradenské programy zaměřené na podporu motivace pracovat a motivace hledat si zaměstnání Do skupiny poradenských programů zaměřených na podporu motivace pracovat a motivace hledat si zaměstnání (dále jen poradenské programy na podporu motivace) se řadí široké spektrum poradenských činností. Typické názvy poptávaných aktivit (abecedně řazeno): Motivační program / kurz / školení / klub Nácvik měkkých dovedností Nácvik sebeprezentace a komunikace Osobní / individuální asistence Rozvoj klíčových kompetencí Rozvoj osobnosti Řízení vlastní kariéry Skupinové poradenství *3.1) Poptávali jste poradenské programy zaměřené na podporu motivace v průběhu posledních tří let? Do komentáře uveďte název, který pro poptávání skupinového poradenství jako klíčové aktivity považujete za nejvíce výstižný a případný komentář.

6 vím / umím posoudit *3.2) Uvažujete o zařazení poradenského programu na podporu motivace do některé z příštích veřejných zakázek na poradenské činnosti? ano ne vím / umím posoudit 3.3) Co se Vám při poptávání poradenských programů na podporu motivace osvědčilo? 3.4) Co se Vám při poptávání poradenských programů na podporu motivace neosvědčilo?

7 3.5) Na co by mohl / měl být kladen důraz při vyhodnocování kvality nabídek poradenských programů na podporu motivace? * 3.6) Jaká by podle Vašeho názoru mohla být časová dotace následujících bloků / modulů zařazených do poradenského programu na podporu motivace Vycházejte, prosím, z 42 hodin časové dotace na celý poradenský program. Pro přechod mezi poli lze použít tabulátor. Do těchto polí může být zapsán pouze číselný údaj 1) Úvodní blok do poradenského programu 2) Sledování informací pro hledání zaměstnání 3) Využití počítače pro hledání zaměstnání 4) Pracovně právní minimum 5) Rozvoj profesní sebereflexe 6) Podpora motivace pracovat a hledat zaměstnání 7) Rozvoj sociálních dovedností 8) Příprava dokumentů pro přijímací řízení 9) Seznámení se s pracovním prostředím a výkonem vybraných povolání 10) Založení vlastního podnikání 11) Rozvoj finanční gramotnosti 12) Rozvoj funkční gramotnosti 13) Rozvoj strategií pro návrat do pracovního života 14) Jiné - viz následující otázka 15) Závěrečný blok poradenského programu včetně hodnoticího dotazníku, individuálního rozhovoru a vyhotovení zápisu

8 3.7) Které jiné bloky / moduly by mohly / měly být do tohoto poradenského programu zařazeny? 4) Poradenské programy zaměřené na orientaci na trhu práce Poradenské programy týkající se orientace na trhu práce jsou poptávány pod různými názvy: Kurz základních znalostí trhu práce Poradensko - informační program Poradenský modul Poradenský program Poradenský program Cesta na trh práce Poradenský program Hledám zaměstnání Poradenský program Jak vhodně na to Poradenský program JOB CLUB Techniky hledání zaměstnání / orientace v kariéře Výběrová řízení a příprava na pohovor *4.1) Poptávali jste poradenské programy zaměřené na orientaci na trhu práce v průběhu posledních tří let? Do komentáře uveďte název, který pro poptávání těchto poradenských programů považujete za nejvíce výstižný. vím / umím posoudit *4.2) Uvažujete o zařazení poradenského programu s problematikou orientace na trhu práce do některé z příštích veřejných zakázek na poradenské činnosti?

9 ano ne vím / umím posoudit 4.3) Co se Vám při poptávání poradenských programů s problematikou orientace na trhu práce osvědčilo? 4.4) Co se Vám při poptávání poradenských programů zaměřených na orientaci na trhu práce neosvědčilo? 4.5) Na co by mohl / měl být kladen důraz při vyhodnocování kvality nabídek poradenských programů zaměřených na orientaci na trhu práce?

10 *4.6) Jaká by podle Vašeho názoru mohla být časová dotace následujících bloků / modulů zařazených do poradenského programu zaměřeného na orientaci na trhu práce? Vycházejte, prosím, z 42 hodin časové dotace na celý poradenský program. Do těhto polí může být zapsán pouze číselný údaj 1) Úvodní blok do poradenského programu 2) Sledování informací pro hledání zaměstnání 3) Využití počítače pro hledání zaměstnání 4) Pracovně právní minimum 5) Rozvoj profesní sebereflexe 6) Podpora motivace pracovat a hledat zaměstnání 7) Rozvoj sociálních dovedností 8) Příprava dokumentů pro přijímací řízení 9) Seznámení se s pracovním prostředím a výkonem vybraných povolání 10) Založení vlastního podnikání 11) Rozvoj finanční gramotnosti 12) Rozvoj funkční gramotnosti 13) Rozvoj strategií pro návrat do pracovního života 14) Jiné - viz následující otázka 15) Závěrečný blok poradenského programu včetně hodnoticího dotazníku, individuálního rozhovoru a vyhotovení zápisu 4.7) Které jiné bloky / moduly byste to tohoto poradenského programu zařadili? 5) Poradenské programy - finanční, právní a funkční gramotnost Poradenské programy finanční, právní a funkční gramotnosti jsou poptávány pod následující názvy: Finanční a funkční gramotnost Finanční gramotnost / poradenský program / kurz Finanční poradenství Minimum pro život

11 Pracovně právní minimum / poradenství *5.1) Poptávali jste poradenské programy finanční, právní a funkční gramotnosti v průběhu posledních tří let? vím / umím posoudit *5.2) Uvažujete o zařazení poradenských programů finanční, právní a funkční gramotnosti do některé z příštích veřejných zakázek na poradenské činnosti? ano ne vím / umím posoudit 5.3) Co se Vám při poptávání poradenských programů finanční, právní a funkční gramotnosti osvědčilo?

12 5.4) Co se Vám při poptávání poradenských programů finanční, právní a funkční gramotnosti neosvědčilo? 5.5) Na co by mohl / měl být kladen důraz při vyhodnocování kvality nabídek realizace poradenských programů finanční, právní a funkční gramotnosti? 6) Poradenské programy pro OZP a pro uchazeče vyžadující zvýšenou péči při zprostředkování zaměstn. Do této kategorie byly zařazeny poradenské činnosti určené pro osoby se zdravotním postižením (OZP) a pro uchazeče o zaměstnání vyžadující zvýšenou péči při zprostředkování zaměstnání. Poradenský program pro OZP Poradenský program pro uchazeče vyžadující zvýšenou péči při zprostředkování zaměstnání. *6.1) Poptávali jste poradenský program pro OZP nebo pro uchazeče vyžadující zvýšenou péči jako součást veřejné zakázky pro nákup poradenských služeb v průběhu posledních tří let? vím / umím posoudit

13 *6.2) Uvažujete o zařazení poradenského programu pro OZP nebo pro uchazeče vyžadující zvýšenou péči do některé z příštích veřejných zakázek na poradenské činnosti? ano ne vím / umím posoudit 6.3) Co se Vám při poptávání poradenství pro OZP nebo pro uchazeče vyžadující zvýšenou péči osvědčilo? 6.4) Co se Vám při poptávání poradenství pro OZP a pro uchazeče vyžadující zvýšenou péči neosvědčilo? 6.5) Na co by mohl / měl být kladen důraz při vyhodnocování kvality nabídek poradenského programu pro OZP a pro uchazeče vyžadující zvýšenou péči?

14 7) Diagnostika osobnostních předpokladů pracovního uplatnění Do kategorie diagnostika osobnostních předpokladů pracovního uplatnění (dále jen diagnostika osobnostních předpokladů) byly zařazeny klíčové aktivity s následujícími názvy: Bilanční a pracovní diagnostika Bilanční diagnostika Osobnostní diagnostika Pracovní diagnostika / diagnostický blok / modul *7.1) Poptávali jste diagnostiku osobnostních předpokladů v průběhu posledních tří let? vím / umím posoudit *7.2) Uvažujete o zařazení diagnostiky osobnostních předpokladů do některé z příštích veřejných zakázek na poradenské činnosti? ano ne vím / umím posoudit

15 7.3) Co se Vám při poptávání diagnostiky osobnostních předpokladů osvědčilo? 7.4) Co se Vám při poptávání diagnostiky osobnostních předpokladů neosvědčilo? 7.5) Na co by mohl / měl být kladen důraz při vyhodnocování kvality nabídek realizace diagnostiky osobnostních předpokladů? 8) Závěrečný modul poradenských činností Jedna ze zadávacích dokumentací obsahovala klíčovou aktivitu nazvanou "Závěrečný pohovor a hodnocení" s touto náplní: "Závěrečný pohovor a hodnocení není školením, ale má za cíl zhodnotit projekt z pohledu klienta projektu a získat informace pro vytvoření zpětné vazby pro tvorbu a realizaci dalších projektů. Současně zde bude vykonáno formální ukončení účasti klienta projektu v projektu se všemi náležitostmi. jprve klienti projektu vyplní hodnotící dotazník. Tento hodnotící dotazník připraví dodavatel a jeho podobu schválí zadavatel. Bude obsahovat zhodnocení jednotlivých aktivit projektu, kterých se klient projektu zúčastnil, dále celkové zhodnocení projektu, s popisem slabin a silných stránek projektu.

16 Poté proběhne pohovor s jednotlivými účastníky projektu, který provede individuální poradce a jehož obsahem bude zejména pohled klienta projektu na projekt, jeho výhody, nevýhody a přínosy. Velmi důležitou částí tohoto pohovoru bude nasměrování dalších aktivit účastníků směrem k celoživotnímu vzdělávání, kariéře. Dodavatel ke každému pohovoru vypracuje zápis, který bude rovněž obsahovat výstup pohovoru ve vztahu ke klientovi projektu a jeho dalšímu výhledu uplatnění na trhu práce." *8.1) Zařazení závěrečného modulu formou klíčové aktivity je podle Vašeho názoru: 1) Vhodné pro kontrolu kvality dodané služby ze strany ÚP 2) Přínosné pro klienta (uchazeč o zaměstnání, zájemce o zaměstnání) 3) Přínosné pro další práci s klientem ano ne vím / umím posoudit 4) Přínosné pro dodavatele 5) Pracné pro dodavatele 6) Naprosto zbytečné *8.2) Uvažujete o zařazení závěrečného modulu do některé z příštích veřejných zakázek na poradenské činnosti? ano ne vím / umím posoudit 8.3) Co by mohla / měla zohledňovat metodika výběru dodavatele závěrečného modulu?

17 9) Používaná terminologie Vaše odpovědi v této sekci nám pomohou zorientovat se v tom, jak jsou vnímány některé z pojmů a jejich vzájemný vztah. *9.1) Do jaké míry souhlasíte s následujícími tvrzeními na téma poradenské činnosti? Souhlasím 1) Pojem poradenské činnosti zahrnuje všechny formy a druhy poradenských aktivit, programů a služeb. 2) Názvy poradenských činností by měly být při jejich nákupu používány jednotně na všech pracovištích ÚP. souhlasím nesouhlasím souhlasím vím / umím posoudit 9.2) Váš komentář k předcházející otázce: *9.3) Do jaké míry souhlasíte s následujícími tvrzeními na téma rozdíl mezi skupinovým poradenstvím a poradenským programem? 1) vnímám rozdíl mezi skupinovým poradenstvím a poradenským programem. 2) Skupinové poradenství je forma práce se skupinou klientů. Souhlasím souhlasím nesouhlasím souhlasím vím / umím posoudit

18 3) Poradenský program je časově a obsahově vymezený sled aktivit s poradenským zaměřením, ve kterém je obvykle využívána skupinová i individuální forma práce s klientem. 9.4) Váš komentář k předcházející otázce: *9.5) Do jaké míry souhlasíte s následujícími tvrzeními na téma poradenský program? 1) Názvy poradenských programů by měly být používány jednotně na všech pracovištích ÚP. 2) Obsah poradenského programu je obvykle zpracován formou rámcové osnovy. 3) Rámcová osnova poradenského programu se obvykle člení na jednotlivé tematicky zaměřené moduly. 4) Obsah poradenského programu se přizpůsobuje aktuální potřebě klientů. 5) Obsah poradenských programů se liší podle toho, čeho chce ÚP u cílové skupiny dosáhnout. 6) Názvy modulů poradenských programů není potřeba sjednocovat. 7) Obsah jednotlivých modulů si může každé pracoviště určit po svém. 8) Pro poradenské programy je potřeba vypracovat normativní instrukci. 9) Souhlasím s dělením poradenských programů na programy zaměřené: a) na podporu motivace, b) na orientaci na trh práce, c) na finanční, právní a funkční gramotnost, d) pro OZP, e) pro uchazeče Souhlasím souhlasím nesouhlasím souhlasím vím / umím posoudit

19 vyžadující zvýšenou péči při zprostředkování zaměstnání 10) Poradenské programy lze členit podle časové dotace na krátké (15-29 hodin), střední (30-59 hodin) a dlouhé ( hodin). 9.6) Váš komentář k předcházející otázce: *9.7) Do jaké míry souhlasíte s následujícími tvrzeními na téma motivační program? 1) Proti pojmu motivační program nemám námitek. 2) Motivační program by měl být nazýván poradenským programem zaměřeným na podporu motivace (motivace pracovat a motivace hledat si zaměstnání). 3) Motivační program by měl být nazýván poradenským rozvojovým programem. 4) vnímám rozdíl mezi pojmy motivační program a poradenský program. 5) vnímám rozdíl mezi pojmy motivační program a poradenský program zaměřený na orientaci na trhu práce. Souhlasím souhlasím nesouhlasím souhlasím vím / umím posoudit 9.8) Váš komentář k předcházející otázce:

20 *9.9) Do jaké míry souhlasíte s následujícími tvrzeními na téma pracovní diagnostika? 1) Pracovní diagnostika je poradenský program zaměřený na zjišťování osobnostních předpokladů pracovního uplatnění. 2) Pracovní diagnostika může být prováděna individuálně, ale také kombinací skupinové a individuální poradenské práce s klientem. 3) Informaci č. 13/2010 o zabezpečení pracovní diagnostiky pro účely volby povolání je potřeba inovovat. 4) U pracovní diagnostiky by měl být stanoven závazný výstup (např. ve formě závěrečné zprávy z pracovní diagnostiky). 5) Na stránkách MPSV by měl být veřejně dostupný on-line sebehodnoticí nástroj. Souhlasím souhlasím nesouhlasím souhlasím vím / umím posoudit 9.10) Váš komentář k předcházející otázce: *9.11) Do jaké míry souhlasíte s následujícími tvrzeními na téma Job club?

21 1) Normativní instrukce Job clubu by měla být inovována. 2) Normativní instrukce Job clubu by měla umožňovat i menší počet klubových setkání. 3) Normativní instrukce Job clubu by měla umožňovat i kratší časovou dotaci klubových setkání. 4) Souhlasím s rozšířením specifikace Job clubu podle časové dotace (10-14 hodin, 15-19, 20-24). 5) Typy Job clubů podle cílové skupiny (start, klasik, help, návrat, plus, mix) jsou dostačující. Souhlasím souhlasím nesouhlasím souhlasím vím / umím posoudit 9.12) Váš komentář k předcházející otázce: 10) Kritéria hodnocení kvality dodavatelů Tento oddíl je věnován kritériím kvality nakupovaných poradenských služeb. *10.1) Co si představujete pod pojmem metodika výběru dodavatele poradenských činností? *10.2) Co si představujete pod pojmem metodika posuzování kvality poradenských činností?

22 *10.3) Pro které z následujících poradenských činností doporučujete navrhnout dílčí kvalitativní kritéria pro hodnocení nabídek na veřejné zakázky? ano ne vím / umím posoudit 1) Úvodní modul k poradenským činnostem 2) Individuální poradenství 3) Skupinové poradenství 4) Poradenské programy zaměřené na podporu motivace pracovat a motivace hledat si zaměstnání 5) Poradenské programy zaměřené na orientaci na trh práce 6) Poradenské programy zaměřené na finanční, právní a funkční gramotnost 7) Poradenské programy pro osoby se zdravotním postižením 8) Poradenské programy pro uchazeče vyžadující zvýšenou péči při hledání zaměstnání 9) Pracovní diagnostika 10) Bilanční diagnostika 11) Závěrečný modul poradenských činností 11) Vaše odborné zkušenosti Jak je uvedeno na začátku dotazníku, je tento dotazník anonymní bez možnosti jakéhokoliv dohledání respondentů. Přesto bychom potřebovali o Vás znát pár detailů pro posouzení kontextu odpovědí. *11.1) Jste poradenský pracovník, pracujete v útvaru poradenství nebo v útvaru, který se zabývá poskytováním poradenství? ano ne

23 *11.2) Uveďte přibližný počet veřejných zakázek na nákup poradenských (bez ohledu na zdroj financování), na jejichž přípravě jste se podílel(a). Do tohoto pole může být zapsán pouze číselný údaj *11.3) Předpokládáte, že se na přípravě veřejných zakázek na nákup poradenských služeb budete podílet v budoucnu? ano ne vím / umím posoudit *11.4) Chtěl(a) byste se v budoucnu podílet na přípravě veřejných zakázek na nákup poradenských služeb? ano ne vím / umím posoudit

24 11.5) Zde můžete napsat jakýkoliv komentář týkající se tohoto dotazníku: Načíst nedokončený průzkum Odeslat

PORADENSTVÍ na ÚP HK

PORADENSTVÍ na ÚP HK PORADENSTVÍ na ÚP HK Úřad práce v Hradci Králové Zástupce: Mgr. Jana Sýkorová Oddělení poradenství ÚP HK - složení 2 speciální poradci zabezpečení poradenství (poradce psycholog + poradce pro změnu povolání)

Více

Střední škola, Nové Město nad Metují, Husovo nám. 1218. Strategie kariérového poradenství při Střední škole Nové Město nad Metují

Střední škola, Nové Město nad Metují, Husovo nám. 1218. Strategie kariérového poradenství při Střední škole Nové Město nad Metují Strategie kariérového poradenství při Střední škole Nové Město nad Metují Cíl 1) Pomáhat žákům orientovat se ve světě práce a vzdělávacích příležitostí a vytvářet si představu o nabídce profesních a vzdělávacích

Více

Část č. 3: Hledám zaměstnání

Část č. 3: Hledám zaměstnání Příloha č. 9 Specifikace poradenského programu a specifické technické podmínky Část č. 3: Hledám zaměstnání Poradenský program bude zaměřen na motivaci a aktivizaci účastníků k uplatnění na trhu práce,

Více

Odborná zpráva o postupu prací a dosažených výsledcích za rok 2014

Odborná zpráva o postupu prací a dosažených výsledcích za rok 2014 Odborná zpráva o postupu prací a dosažených výsledcích za rok 2014 Příloha k průběžné zprávě za rok 2014 Číslo projektu: TD020138 Název projektu: Optimalizace procesu nákupu externích poradenských služeb

Více

POŽADAVKY NA STRUKTURU PROJEKTU A NASTAVENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT

POŽADAVKY NA STRUKTURU PROJEKTU A NASTAVENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT POŽADAVKY NA STRUKTURU PROJEKTU A NASTAVENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT Klíčové aktivity 1 projektu je nutné nastavit tak, aby přesně odpovídaly potřebám cílové skupiny je žádoucí ušít je individuálně na míru jednotlivým

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE POSKYTOVÁNÍ PRÁVNÍCH SLUŽEB V OBLASTI VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK při realizaci národních a regionálních individuálních projektů Úřadem práce v Karlových Varech v rámci Operačního programu Lidské

Více

Normativní instrukce č. 29/2009 Postup při zajišťování bilanční diagnostiky jako poradenského nástroje na úřadech práce

Normativní instrukce č. 29/2009 Postup při zajišťování bilanční diagnostiky jako poradenského nástroje na úřadech práce MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Normativní instrukce č. 29/2009 Postup při zajišťování bilanční diagnostiky jako poradenského nástroje na úřadech práce Určeno pro: úřady práce Vypracoval: odb. 42,

Více

NABÍDKA SLUŽEB PRO UCHAZEČE A ZÁJEMCE O ZAMĚSTNÁNÍ

NABÍDKA SLUŽEB PRO UCHAZEČE A ZÁJEMCE O ZAMĚSTNÁNÍ NABÍDKA SLUŽEB PRO UCHAZEČE A ZÁJEMCE O ZAMĚSTNÁNÍ CALL CENTRUM Poskytuje obecné informace související s činností Úřadu práce ČR. Call centrum neposkytuje pracovně-právní poradenství. Provozní doba Call

Více

HODNOTÍCÍ STANDARD. Profesní kvalifikace PK 1 KARIÉROVÝ PORADCE A. KRITÉRIA A ZPŮSOBY HODNOCENÍ

HODNOTÍCÍ STANDARD. Profesní kvalifikace PK 1 KARIÉROVÝ PORADCE A. KRITÉRIA A ZPŮSOBY HODNOCENÍ HODNOTÍCÍ STANDARD Profesní kvalifikace PK 1 KARIÉROVÝ PORADCE kvalifikační úroveň 6 A. KRITÉRIA A ZPŮSOBY HODNOCENÍ 1. VEDENÍ INDIVIDUÁLNÍHO KARIÉROVÉHO PORADENSKÉHO ROZHOVORU a) Popsat cíle a strukturu

Více

METODICKÝ DEN PRO MAS K TÉMATU AKTIVIT NA PODPORU ZAMĚSTNANOSTI

METODICKÝ DEN PRO MAS K TÉMATU AKTIVIT NA PODPORU ZAMĚSTNANOSTI METODICKÝ DEN PRO MAS K TÉMATU AKTIVIT NA PODPORU ZAMĚSTNANOSTI MPSV, oddělení projektů CLLD 12. 9. 2016 Praha 20. 9. 2016 Olomouc PROGRAM METODICKÉHO DNE - PRAHA 12.9. 10:30 11:45 Úvod, představení podporovaných

Více

S námi na trh práce CZ.1.04/3.3.05/96.00079. Doba realizace projektu od 1. 4. 2013 do 31. 3. 2015

S námi na trh práce CZ.1.04/3.3.05/96.00079. Doba realizace projektu od 1. 4. 2013 do 31. 3. 2015 S námi na trh práce Doba realizace projektu od 1. 4. 2013 do 31. 3. 2015 Příjemce dotace: Kvalifikační a personální agentura, o.p.s. (Závodní 815, Třinec) KaPA, o.p.s. byla založena v roce 2000 jako obecně

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE (dále jen výzva ) k podlimitní veřejné zakázce na služby zadávané ve zjednodušeném podlimitním řízení dle 38 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách,

Více

KVALITA V KARIÉROVÉM PORADENSTVÍ

KVALITA V KARIÉROVÉM PORADENSTVÍ KVALITA V KARIÉROVÉM PORADENSTVÍ Ing. Zuzana Freibergová Středisko podpory poradenských služeb Národního vzdělávacího fondu, o.p.s. freibergova@nvf.cz KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ Celoživotní kariérové poradenství

Více

Cílem je zaměstnání CZ.1.04/2.1.01/91.00144. Rozpočet: 5 356 823 Kč Doba realizace projektu od 1. 3. 2013 do 28. 2. 2015

Cílem je zaměstnání CZ.1.04/2.1.01/91.00144. Rozpočet: 5 356 823 Kč Doba realizace projektu od 1. 3. 2013 do 28. 2. 2015 Cílem je zaměstnání CZ.1.04/2.1.01/91.00144 Rozpočet: 5 356 823 Kč Doba realizace projektu od 1. 3. 2013 do 28. 2. 2015 Cílové skupiny osob projektu Zájemci o zaměstnání Uchazeči o zaměstnání Osoby pečující

Více

Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky. Odůvodněníí veřřejjné zakázky Popis potřeb, které mají být splněním veřejné zakázky naplněny.

Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky. Odůvodněníí veřřejjné zakázky Popis potřeb, které mají být splněním veřejné zakázky naplněny. Odůvodněníí veřřejjné zakázky 1) Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky: Popis potřeb, které mají být splněním veřejné zakázky naplněny. Popis předmětu veřejné zakázky. Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky

Více

Program pro zabezpečení a zvyšování kvality interního auditu. Ivana Göttingerová Odbor interního auditu a kontroly Magistrát města Brna

Program pro zabezpečení a zvyšování kvality interního auditu. Ivana Göttingerová Odbor interního auditu a kontroly Magistrát města Brna Program pro zabezpečení a zvyšování kvality interního auditu Ivana Göttingerová Odbor interního auditu a kontroly Magistrát města Brna Odbor interního auditu a kontroly oddělení interního auditu Oddělení

Více

Stručná charakteristika

Stručná charakteristika Obsah: 1. Stručná charakteristika 2. Cíl bilanční diagnostiky 3. Klient bilanční diagnostiky 4. Postup a metody bilanční diagnostiky Informativní část Individuální pohovor Vlastní šetření Závěrečná zpráva

Více

Informační a poradenské středisko pro volbu a změnu povolání

Informační a poradenské středisko pro volbu a změnu povolání Informační a poradenské středisko pro volbu a změnu povolání IPS poskytuje informace o: - síti středních, vyšších odborných a vysokých škol v Praze a v celé ČR - možnostech uplatnění absolventů škol v

Více

NOVÁ CESTA NA TRH PRÁCE, VYHLÍDKA PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM

NOVÁ CESTA NA TRH PRÁCE, VYHLÍDKA PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Název projektu: NOVÁ CESTA NA TRH PRÁCE, VYHLÍDKA PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Registrační číslo projektu: 00766 Zadávací podmínky výběrového řízení Název zakázky: Lektorské zajištění MOTIVAČNÍHO,

Více

DOTAZNÍK PRO PODPOŘENÉ OSOBY V PROJEKTECH OPZ

DOTAZNÍK PRO PODPOŘENÉ OSOBY V PROJEKTECH OPZ DOTAZNÍK PRO PODPOŘENÉ OSOBY V PROJEKTECH OPZ 2. ČÁST ÚDAJE PŘI VÝSTUPU Z PROJEKTU Tento dotazník slouží ke zjištění přínosů účasti v projektech financovaných z Operačního programu Zaměstnanost, které

Více

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit Obsah 1) Příprava osob z cílových skupin ke vstupu či návratu na trh práce... 2 2) Zvyšování zaměstnanosti cílových skupin... 3 Zprostředkování zaměstnání... 3

Více

Šance pro středoškoláky

Šance pro středoškoláky Závěrečná konference k projektu Šance pro středoškoláky CZ 1.04/2.1.00/13.00071 11. prosince 2012 Olomouc Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje

Více

S námi na trh práce CZ.1.04/3.3.05/96.00079 Doba realizace projektu od 1. 4. 2013 do 31. 3. 2015

S námi na trh práce CZ.1.04/3.3.05/96.00079 Doba realizace projektu od 1. 4. 2013 do 31. 3. 2015 S námi na trh práce CZ.1.04/3.3.05/96.00079 Doba realizace projektu od 1. 4. 2013 do 31. 3. 2015 Příjemce: Kvalifikační a personální agentura, o.p.s. (Závodní 815, Třinec) KaPA, o.p.s. byla založena v

Více

DĚTSKÝ DOMOV, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A ŠKOLNÍ JÍDELNA

DĚTSKÝ DOMOV, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A ŠKOLNÍ JÍDELNA DĚTSKÝ DOMOV, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A ŠKOLNÍ JÍDELNA Sídliště Míru 40, HORNÍ PLANÁ 382 26, IČO 60084413 PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE Školní rok 2016/2017 č. j. 787/2016 Práce výchovného poradce se řídí: Příloha

Více

Podpora dalšího vzdělávání a rekvalifikace prostřednictvím Úřadu práce ČR současný stav a výhled

Podpora dalšího vzdělávání a rekvalifikace prostřednictvím Úřadu práce ČR současný stav a výhled Podpora dalšího vzdělávání a rekvalifikace prostřednictvím Úřadu práce ČR současný stav a výhled 15.12.2015 Mgr. Miriam Majdyšová Nezaměstnanost ve Zlínském kraji k 30. 11. 2015 KM UH VS ZL Kraj Uchazeči

Více

Přehled částí veřejné zakázky a požadavků zadavatele

Přehled částí veřejné zakázky a požadavků zadavatele Příloha č. 2 Přehled částí veřejné zakázky a požadavků zadavatele Část 1: Motivační kurz s bilanční diagnostikou Poradenský program bude zaměřen na motivaci a k aktivizaci účastníků k uplatnění na trhu

Více

1 Zónové zprostředkování

1 Zónové zprostředkování 1 Zónové zprostředkování Zónové zprostředkování představuje moderní, strukturovaný a variabilní model práce s uchazeči a zájemci o zaměstnání (dále jen UoZ) rozvrstvený do několika režimů, ve kterých se

Více

Podpora zaměstnávání OZP možnosti Úřadu práce ČR. Petr Vyhnánek, odborný garant projektu, MPSV

Podpora zaměstnávání OZP možnosti Úřadu práce ČR. Petr Vyhnánek, odborný garant projektu, MPSV Podpora zaměstnávání OZP možnosti Úřadu práce ČR Petr Vyhnánek, odborný garant projektu, MPSV Úvodní informace o Úřadu práce České republiky Úřad práce České republiky je správním úřadem s celostátní působností

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele Bílá pole označují text,

Více

Podpora podnikatelek Reg. č. projektu CZ.1.04/3.4.04/00293

Podpora podnikatelek Reg. č. projektu CZ.1.04/3.4.04/00293 Reg. č. projektu CZ.1.04/3.4.04/00293 Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR Společnost Ascari s.r.o. IČO: 284 04

Více

CZ.1.04/2.1.00/

CZ.1.04/2.1.00/ Závěrečná konference k regionálnímu individuálnímu projektu NA SKOK! CZ.1.04/2.1.00/13.00074 3. prosince 2012 Olomouc, Reprezentační sál Anag, Palác Bohemia Tento projekt je financován z prostředků ESF

Více

PODPŮRNÉ SÍTĚ PRO PRACOVNÍ ZAŘAZENÍ Téma 3 Fáze procesu pracovního zařazení Podtéma 3.1

PODPŮRNÉ SÍTĚ PRO PRACOVNÍ ZAŘAZENÍ Téma 3 Fáze procesu pracovního zařazení Podtéma 3.1 PODPŮRNÉ SÍTĚ PRO PRACOVNÍ ZAŘAZENÍ Téma 3 Podtéma 3.1 Pracovní umístění a sledování pracovních příležitostí Rozhovor a návrh kariérního postupu Hodnocení a osobní profil Počáteční přístup a informace

Více

Kariérový poradce pro zaměstnanost

Kariérový poradce pro zaměstnanost Kariérový poradce pro zaměstnanost (kód: 75-005-R) Autorizující orgán: Ministerstvo práce a sociálních věcí Skupina oborů: Pedagogika, učitelství a sociální péče (kód: 75) Týká se povolání: Kariérový poradce

Více

Plán práce výchovného poradce

Plán práce výchovného poradce SOŠ Velvary s.r.o. Školní 268 273 24 Velvary Plán práce výchovného poradce Školní rok 2010/2011 výchovný poradce: Mgr. Hana Hronková Výchovný poradce zabezpečuje poskytování poradenských služeb ve škole,

Více

Referent zaměstnanosti - odborný kariérový poradce IPS

Referent zaměstnanosti - odborný kariérový poradce IPS Referent zaměstnanosti - odborný kariérový poradce IPS Referent zaměstnanosti odborný kariérový poradce IPS poskytuje služby zaměřené na pomoc žákům, studentům i zájemcům z řad široké veřejnosti při výběru

Více

Projekt realizuje ASISTA, s. r. o.

Projekt realizuje ASISTA, s. r. o. Projekt realizuje ASISTA, s. r. o. Jaké bariéry chceme odstranit Především na první pohled neviditelné bariéry: Snížená ochota zaměstnavatelů zdravotně postižené občany zaměstnávat a dát jim šanci Překážky

Více

1. PODROBNÁ SPECIFIKACE ZAKÁZKY

1. PODROBNÁ SPECIFIKACE ZAKÁZKY PŘÍLOHA Č. 1 Specifikace předmětu veřejné zakázky Výběr dodavatele vzdělávacích a poradenských služeb v rámci projektu Zavedení systému hodnocení a motivace zaměstnanců David Türke Uniwin 1. PODROBNÁ SPECIFIKACE

Více

Univerzita Palackého v Olomouci

Univerzita Palackého v Olomouci Univerzita Palackého v Olomouci Psychologie a výběr pracovníků PhDr. Matúš Šucha, Ph. D., Katedra psychologie Lekce I Přehled Získávání a výběr zaměstnanců Hledáme někoho? Koho hledáme? Firemní kultura

Více

Nabídka kurzů pro migranty a migrantky. jazykové, sociokulturní a pracovní kurzy, osobnostní rozvoj a život v ČR. www.ekscr.cz www.facebook.

Nabídka kurzů pro migranty a migrantky. jazykové, sociokulturní a pracovní kurzy, osobnostní rozvoj a život v ČR. www.ekscr.cz www.facebook. Nabídka kurzů pro migranty a migrantky jazykové, sociokulturní a pracovní kurzy, osobnostní rozvoj a život v ČR evropská kontaktní skupina www.ekscr.cz www.facebook.com/ekscr Evropská kontaktní skupina

Více

Popis podporovaných aktivit

Popis podporovaných aktivit Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit ve výzvě č. 250/03_16_047/CLLD_16_01_092 MAS Stolové hory, z. s. OPZ Zaměstnanost I. (dále jen výzva) V rámci své 2. výzvy se MAS Stolové hory, z. s. zaměřila na

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 Konzultační hodiny: V případě potřeby po telefonické domluvě. ZÁŘÍ - vypracování plánu výchovné poradkyně - stanovení konzultačních hodin - vypracování

Více

Plán výchovné poradkyně

Plán výchovné poradkyně ZŠ a MŠ Stráž nad Nisou adresa: Majerova 138, Stráž nad Nisou 463 03 telefon: 482 731 428 email: zs.straznnis@volny.cz Plán výchovné poradkyně Školní rok 2018/2019 Vypracovala: Mgr. Marie Spurná email:

Více

Uč se a pracuj. CZ.104/3.3.05/75.00236 OPLZZ oblast podpory Integrace sociálně vyloučených skupin na trh práce

Uč se a pracuj. CZ.104/3.3.05/75.00236 OPLZZ oblast podpory Integrace sociálně vyloučených skupin na trh práce Uč se a pracuj CZ.104/3.3.05/75.00236 OPLZZ oblast podpory Integrace sociálně vyloučených skupin na trh práce Důvody realizace projektu vysoká míra nezaměstnanosti ve Šluknovském výběžku zvyšující se počet

Více

Obecným obsahem poradenských služeb je tedy činnost přispívající

Obecným obsahem poradenských služeb je tedy činnost přispívající A. Koncepce činnosti, aktivity, orientace B.1. Základní charakteristika zařízení Pedagogicko-psychologická poradna (PPP) zajišťuje spektrum psychologických a speciálně pedagogických služeb, které jsou

Více

Základní škola, Most, Svážná 2342, příspěvková organizace. Poradenské služby

Základní škola, Most, Svážná 2342, příspěvková organizace. Poradenské služby Poradenské služby Dle vyhlášky č. 72/2005 Sb., o poskytování poradenských služeb ve školách a školských poradenských zařízeních, v platném znění Poskytování poradenských služeb (1) Poradenské služby ve

Více

Příloha č. 1: Příklady aktivit a jejich rozdělení do tematických okruhů. Tematické oblasti aktivit

Příloha č. 1: Příklady aktivit a jejich rozdělení do tematických okruhů. Tematické oblasti aktivit 1 Přílohy Příloha č. 1: Příklady aktivit a jejich rozdělení do tematických okruhů Č. Aktivita / Použitá zkratka v příloze č. 2 Tematické oblasti aktivit (1) Hledání (2) Profesní / odborný (3) Zahájení

Více

Popis podporovaných aktivit Podpora zaměstnanosti

Popis podporovaných aktivit Podpora zaměstnanosti Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit Podpora zaměstnanosti A) Příprava osob z cílových skupin ke vstupu či návratu na trh práce a) Nástroje a činnosti vedoucí k motivaci a aktivizaci cílových skupin

Více

Úřad práce a celoživotní vzdělávání

Úřad práce a celoživotní vzdělávání Úřad práce a celoživotní vzdělávání Nezaměstnanost Česká republika Středočeský kraj Vývoj počtu nezaměstnaných a volných pracovních míst Zaměstnanost ZAMĚSTNANOST Zprostředkování zaměstnání Evidence uchazečů

Více

TALENT CAREER PROGRAM

TALENT CAREER PROGRAM TALENT CAREER PROGRAM ZJISTĚTE,CO VE VÁS JE! T&CC s.r.o. 2008 Odborný garant: Mgr. Jakub Hermánek Projektový manager ČR: Ing. Helena Mitlehnerová SR: Ing. Adela Masaryková ZAČNĚTE KARIÉRU ROVNOU U TĚCH

Více

Příloha č. 2 Legislativa. Zaměstnávání osob se zdravotním postižením v ČR podklad pro teoretickou část výukového DVD

Příloha č. 2 Legislativa. Zaměstnávání osob se zdravotním postižením v ČR podklad pro teoretickou část výukového DVD Příloha č. 2 Legislativa materiálu Zaměstnávání osob se zdravotním postižením v ČR podklad pro teoretickou část výukového DVD Pracovní materiál vytvořený v rámci KA č. 1 projektu Diverzita pro OZP, OP

Více

Jaké jsou současné výzvy pro efektivní a etickou výuku finanční gramotnosti u nás?

Jaké jsou současné výzvy pro efektivní a etickou výuku finanční gramotnosti u nás? Jaké jsou současné výzvy pro efektivní a etickou výuku finanční gramotnosti u nás? Lenka Řeháková Kostelec nad Černými lesy 12.11.-13.11.2014 Obsah příspěvku Vymezení finanční gramotnosti dle OECD Irský

Více

NESEĎTE DOMA! CZ 1.04/2.1.00/

NESEĎTE DOMA! CZ 1.04/2.1.00/ Závěrečná konference regionálního individuálního projektu NESEĎTE DOMA! CZ 1.04/2.1.00/13.00059 Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost

Více

Koncepce centrálního nákupu resortu MF

Koncepce centrálního nákupu resortu MF Koncepce centrálního nákupu resortu MF Centralizované zadávání resortních veřejných zakázek 1 Tento dokument byl zpracován za účelem vyjasnit spolupráci mezi jednotlivými útvary, které se podílí na centralizovaném

Více

Příloha č. 2 Podporované aktivity a popis cílových skupin pro OPZ - Výzva č. 6 MAS Havlíčkův kraj

Příloha č. 2 Podporované aktivity a popis cílových skupin pro OPZ - Výzva č. 6 MAS Havlíčkův kraj Příloha č. 2 Podporované aktivity a popis cílových skupin pro OPZ - Výzva č. 6 MAS Havlíčkův kraj Vytváření pracovních příležitostí pro znevýhodněné skupiny obyvatel, opatření č. 2 Zpracováno podle příloh

Více

Výchovné poradenství

Výchovné poradenství Základní škola a mateřská škola Bečov, okres Most, příspěvková organizace 435 26 Bečov č. 17, tel. 476 110 317, www.zsbecov.cz Výchovné poradenství Výchovná poradkyně: Mgr. Jana Wolfová Konzultační hodiny:

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují text, který

Více

Kariérový poradce pro vzdělávací a profesní dráhu

Kariérový poradce pro vzdělávací a profesní dráhu Kariérový poradce pro vzdělávací a profesní dráhu Kariérový poradce pro vzdělávací a profesní dráhu vede klienty v jakémkoliv věku a v kterékoliv fázi jejich života k samostatnému zodpovědnému rozhodování

Více

ZVYŠOVÁNÍ KVALITY ODBORNÉHO SOCIÁLNÍHO PORADENSTVÍ

ZVYŠOVÁNÍ KVALITY ODBORNÉHO SOCIÁLNÍHO PORADENSTVÍ ZVYŠOVÁNÍ KVALITY ODBORNÉHO SOCIÁLNÍHO PORADENSTVÍ Systém měřitelnosti a hodnocení kvality služeb Odborné sociální poradenství má několik různých způsobů a nástrojů, jimiž získává zpětnou vazbu o kvalitě

Více

První šance mladým Reg.č.: CZ.1.04/2.1.01/91.00286 Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ a státního rozpočtu ČR.

První šance mladým Reg.č.: CZ.1.04/2.1.01/91.00286 Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ a státního rozpočtu ČR. První šance mladým Reg.č.: CZ.1.04/2.1.01/91.00286 Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ a státního rozpočtu ČR. Projekt První šance mladým je spolufinancován z prostředků Evropského

Více

Nápadník: Sborník námětů pro realizaci individuálních akčních plánů

Nápadník: Sborník námětů pro realizaci individuálních akčních plánů Nápadník: Sborník námětů pro realizaci individuálních akčních plánů Projekt výzkumu MPSV č. HR182/09: Aplikace individuálních akčních plánů ve službách zaměstnanosti ČR Samostatná příloha č. 3 Ing. Zuzana

Více

Specifikace předmětu veřejné zakázky Rozvoj lidských zdrojů v MPK v rámci projektu Komplexní rozvoj lidských zdrojů ve společnosti MP Krásno, a.s.

Specifikace předmětu veřejné zakázky Rozvoj lidských zdrojů v MPK v rámci projektu Komplexní rozvoj lidských zdrojů ve společnosti MP Krásno, a.s. PŘÍLOHA Č. 1 Specifikace předmětu veřejné zakázky Rozvoj lidských zdrojů v MPK v rámci projektu Komplexní rozvoj lidských zdrojů ve společnosti MP Krásno, a.s. 1. PODROBNÁ SPECIFIKACE ZAKÁZKY Předmětem

Více

RIP 2.1 OP LZZ zaměřené na osoby pečující o dítě do 15 let věku. Konference k projektu Dítě není překážkou Olomouc, 12.1.

RIP 2.1 OP LZZ zaměřené na osoby pečující o dítě do 15 let věku. Konference k projektu Dítě není překážkou Olomouc, 12.1. RIP 2.1 OP LZZ zaměřené na osoby pečující o dítě do 15 let věku Konference k projektu Dítě není překážkou Olomouc, 12.1.2012 Karel Vít Úvodní informace o nás Odbor implementace fondů EU je součástí Sekce

Více

Výzva k podání nabídek do výběrového řízení Zadávací dokumentace

Výzva k podání nabídek do výběrového řízení Zadávací dokumentace Výzva k podání nabídek do výběrového řízení Zadávací dokumentace Identifikační údaje zadavatele Název zadavatele: EDUKOL vzdělávací a poradenské sdružení s.r.o. Sídlo: Křemelná 30, 783 36 Křelov Doručovací

Více

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ pro školní rok 2017/2018 Výchovné poradkyně: Mgr. Radoslava Spurná (nám. Spojenců 17) Mgr. Alena Nováková (Svatoplukova 80) Ing. Tatiana Chmelenská (Svatoplukova 80) Náplň práce

Více

NA SVÉM ZÁKLADU MŮŢETE STAVĚT

NA SVÉM ZÁKLADU MŮŢETE STAVĚT Závěrečná konference regionálního individuálního projektu NA SVÉM ZÁKLADU MŮŢETE STAVĚT CZ 1.04/2.1.00/13.00061 Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje

Více

JOB CLUB. v Terapeutické komunitě. Projekt realizovaný v Terapeutické komunitě Podcestný mlýn v období leden 2013- duben 2015

JOB CLUB. v Terapeutické komunitě. Projekt realizovaný v Terapeutické komunitě Podcestný mlýn v období leden 2013- duben 2015 JOB CLUB v Terapeutické komunitě Projekt realizovaný v Terapeutické komunitě Podcestný mlýn v období leden 2013- duben 2015 Cíle projektu: Navyknout klienta pravidelné práci, naučit ho pracovním návykům

Více

Dlouhodobý plán výchovného poradenství

Dlouhodobý plán výchovného poradenství Základní škola, Zruč nad Sázavou, Okružní 643 Dlouhodobý plán výchovného poradenství Zpracovala: Mgr. Zdeňka Kunčická, výchovná poradkyně Schválila: Mgr. Jana Marečková, ředitelka školy Ve Zruči nad Sázavou

Více

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ pro školní rok 2016/2017 Výchovné poradkyně: Mgr. Radoslava Spurná (nám. Spojenců 17) Mgr. Alena Nováková (Svatoplukova 80) Ing. Tatiana Chmelenská (Svatoplukova 80) Náplň práce

Více

Referent zaměstnanosti - odborný kariérový poradce

Referent zaměstnanosti - odborný kariérový poradce Referent zaměstnanosti - odborný kariérový poradce Referent zaměstnanosti odborný kariérový poradce poskytuje služby zaměřené na pomoc uchazečům, zájemcům o zaměstnání i zájemcům z řad veřejnosti při výběru

Více

Projekt NEKONČÍME V PADESÁTI

Projekt NEKONČÍME V PADESÁTI Projekt NEKONČÍME V PADESÁTI Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost Prioritní osa: 2. Aktivní politika trhu práce Oblast podpory: 2.1 Posílení aktivních politik zaměstnanosti Střední odborné učiliště

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zadávací dokumentace k podání nabídky do výběrového řízení na dodávku vzdělávacích aktivit pro zaměstnance a management společnosti Plastové Přepravní Obaly s.r.o. 1. Identifikace projektu název: Vzdělávací

Více

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY. Poradenské činnosti - Královehradecký kraj

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY. Poradenské činnosti - Královehradecký kraj ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY dle ustanovení 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů Zadavatel: Česká republika - Úřad práce České republiky Sídlo: Dobrovského

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE k podání nabídky a k prokázání splnění kvalifikace včetně zadávacích podmínek V rámci získaného grantového projektu pro zaměstnance John Crane Sigma a.s. vyhlašujeme výběrové řízení

Více

DOTAZNÍK. Příloha Prosím, uveďte, zda jste muž nebo žena. muž žena

DOTAZNÍK. Příloha Prosím, uveďte, zda jste muž nebo žena. muž žena Příloha 1 DOTAZNÍK 1. Prosím, uveďte, zda jste muž nebo žena. muž žena 2. Uveďte, prosím, Váš věk. méně než 20 let 20 29 let 30 39 let 40 49 let 50 59 let 60 a více let 3. Jaká je kategorie Vašeho zrakového

Více

Prezentace dosavadních výstupů projektu TVÁ BUDOUCNOST 2. 8. 2005 31. 12. 2006

Prezentace dosavadních výstupů projektu TVÁ BUDOUCNOST 2. 8. 2005 31. 12. 2006 Prezentace dosavadních výstupů projektu TVÁ BUDOUCNOST 2. 8. 2005 31. 12. 2006 VÝSTUPY PRACOVNÍCH SKUPIN PS Analytika PS Integrační centra PS Školící centra PS Informatika PS Poradenství PS Vzdělávání

Více

CZ.1.04/3.3.05/75.00002

CZ.1.04/3.3.05/75.00002 Život bez překážek v Pardubickém kraji CZ.1.04/3.3.05/75.00002 InHelp, o. p. s. Adresa: Tyrše a Fügnera 7, 568 02 Svitavy Kontakt: info@inhelp.cz, 774 602 021 www.inhelp.cz 1 Život bez překážek Pardubickém

Více

Eva Jarošová , VŠE Praha

Eva Jarošová , VŠE Praha Eva Jarošová 21.9. 2012, VŠE Praha Dovednosti pro řízení kariéry a jejich členění Kariérové poradenství na VŠE Podpora rozvoje dovednosti pro řízení kariéry na VŠE Kariérové koučování na VŠE Rozvoj dovedností

Více

PŘÍLOHA 2: VÝSLEDKY PILOTNÍHO PRŮZKUMU V ÚSTECKÉM A JIHOMORAVSKÉM KRAJI

PŘÍLOHA 2: VÝSLEDKY PILOTNÍHO PRŮZKUMU V ÚSTECKÉM A JIHOMORAVSKÉM KRAJI PŘÍLOHA 2: VÝSLEDKY PILOTNÍHO PRŮZKUMU V ÚSTECKÉM A JIHOMORAVSKÉM KRAJI Pilotní průzkum, jehož cílem bylo zejména ověřit praktickou použitelnost otázek pro konstrukci skóre, se uskutečnil v listopadu a

Více

V padesáti není pozdě

V padesáti není pozdě Projekt V padesáti není pozdě Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost Prioritní osa: 2. Aktivní politika trhu práce Oblast podpory: 2.1 Posílení aktivních politik zaměstnanosti Střední odborné učiliště

Více

NABÍDKA ZABEZPEČENÍ PRACOVNÍ REHABILITACE ( 69 odst. 1 zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti)

NABÍDKA ZABEZPEČENÍ PRACOVNÍ REHABILITACE ( 69 odst. 1 zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti) NABÍDKA ZABEZPEČENÍ PRACOVNÍ REHABILITACE ( 69 odst. 1 zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti) Identifikační údaje právnické nebo fyzické osoby 1) : Název: IČ: Telefon: Fax: E-mail: www stránky: Adresa

Více

MODULU UPLATNĚNÍ NA TRHU PRÁCE ČÁST I.

MODULU UPLATNĚNÍ NA TRHU PRÁCE ČÁST I. PRŮVODCE STUDIEM PRO PREZENČNÍ FORMU STUDIA MODULU UPLATNĚNÍ NA TRHU PRÁCE ČÁST I. Milan Šimek Ostrava 2011 1 Název: Průvodce studiem pro prezenční formu studia modulu Uplatnění na trhu práce, část I Uplatnění

Více

SYSTÉM 360 ZPĚTNÉ VAZBY PRO STŘEDNÍ MANAGEMENT ŠKOL

SYSTÉM 360 ZPĚTNÉ VAZBY PRO STŘEDNÍ MANAGEMENT ŠKOL SYSTÉM 360 ZPĚTNÉ VAZBY PRO STŘEDNÍ MANAGEMENT ŠKOL Renata Kocianová, katedra andragogiky a personálního řízení, FF UK v Praze Systém třistašedesátistupňové (360 ) zpětné vazby (také třistašedesátistupňové

Více

PROJEKT. Trénink osob končících výkon trestu směřující k úspěšnému vstupu na trh práce

PROJEKT. Trénink osob končících výkon trestu směřující k úspěšnému vstupu na trh práce PROJEKT Trénink osob končících výkon trestu směřující k úspěšnému vstupu na trh práce Místo realizace Vazební věznice Břeclav Vazební věznice Kuřim Vazební věznice Opava Vazební věznice Světlá nad Sázavou

Více

Kariérový poradce pro vzdělávací a profesní dráhu

Kariérový poradce pro vzdělávací a profesní dráhu Kariérový poradce pro vzdělávací a profesní dráhu (kód: 75-004- R) Autorizující orgán: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Skupina oborů: Pedagogika, učitelství a sociální péče (kód: 75) Týká

Více

Vzdělávání = šance pro práci! Podpora znevýhodněných cizinců při vstupu na trh práce v Ústeckém kraji.

Vzdělávání = šance pro práci! Podpora znevýhodněných cizinců při vstupu na trh práce v Ústeckém kraji. Vzdělávání = šance pro práci! Podpora znevýhodněných cizinců při vstupu na trh práce v Ústeckém kraji. reg. č. proj. CZ.1.04/3.3.05/96.00220 délka trvání od 15. 3. 2013 do 14. 9. 2014 Cíl projektu Cílem

Více

Základní škola, Hradec Králové, Habrmanova 130. Školní poradenské pracoviště

Základní škola, Hradec Králové, Habrmanova 130. Školní poradenské pracoviště Základní škola, Hradec Králové, Habrmanova 130 Školní poradenské pracoviště Základní škola, Hradec Králové, Habrmanova 130 Habrmanova 130, Hradec Králové, 50002 IČO 69172366 www.habrmanova.cz Školní poradenské

Více

Po roce do práce v Jihomoravském kraji

Po roce do práce v Jihomoravském kraji CZ.1.04/2.1.00/70.00029 Po roce do práce v Jihomoravském kraji Realizátor: Úřad práce ČR, Krajská pobočka v Brně Úvodní seminář 11. dubna 2013 Obsah prezentace Harmonogram projektu Hlavní cíle projektu

Více

Další vzdělávání v projektech FDV

Další vzdělávání v projektech FDV Konference AIVD Další vzdělávání v projektech FDV 14. 12. 2016 Matěj Bulant Cíl prezentace Představit klíčové aktivity FDV v oblasti dalšího vzdělávání Informovat o možnostech spolupráce s členy AIVD Oblast

Více

Obsah motivačních kurzů v Pracovně poradenském centru

Obsah motivačních kurzů v Pracovně poradenském centru Obsah motivačních kurzů v Pracovně poradenském centru 1. TEORIE A PRAXE KOMUNIKACE Úvod Význam kurzu pro frekventanty, výhody, které jim může přinést. Organizační záležitosti, termíny kurzů. Poučení o

Více

Co může projekt Rehabilitace-Aktivace-Práce přinést účastníkům? Cílové skupiny osoby částečně a plně invalidní, osoby se zdravotním postižením

Co může projekt Rehabilitace-Aktivace-Práce přinést účastníkům? Cílové skupiny osoby částečně a plně invalidní, osoby se zdravotním postižením Svaz průmyslu a dopravy je partnerem projektu EQUAL II Rehabilitace- Aktivace-Práce. Projekt "Rehabilitace-aktivace-práce", ve kterém je náš svaz aktivně zapojen, je jedním z projektů, který je realizován

Více

PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU

PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU Informačně poradenský systém PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU Markéta Pencová, Zbyšek Mohaupt, NVF, Středisko podpory poradenských služeb 2007 Sdružení pro Informačně poradenský systém tvořené společnostmi KPMG Česká

Více

Analýza vzdělávacích potřeb v rámci projektu "Centrum vzdelávania" - príležitosť k vzdelávaniu bez hraníc

Analýza vzdělávacích potřeb v rámci projektu Centrum vzdelávania - príležitosť k vzdelávaniu bez hraníc Analýza vzdělávacích potřeb v rámci projektu "Centrum vzdelávania" - príležitosť k vzdelávaniu bez hraníc Zpracovala: Dorota Madziová, Institut EuroSchola, duben 2011 V rámci projektu "Centrum vzdelávania"

Více

Učivo Přesahy a vazby Průřezová témata Projekty a poznámky

Učivo Přesahy a vazby Průřezová témata Projekty a poznámky Ročník: 8. Předmět: Svět práce Očekávané výstupy Minimální očekávané výstupy Žák si uvědomuje faktory charakterizující lidskou práci pracoviště, pracovní prostředky, pracovní objekty. Žák dokáže přiřadit

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA O REALIZOVANÉM PROJEKTU

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA O REALIZOVANÉM PROJEKTU V2 Dodavatel Název projektu Datum zahájení realizace 8.2.2010 Datum ukončení aktivit 31.3.2012 Plnění cílů projektu (i graficky) Kumulativně: a) Vstup do projektu: 802 b) Vstup do aktivit: 2694 c) Ukončení

Více

Systémová podpora inkluzivního vzdělávání v ČR Registrační číslo: CZ.1.07/1.2.00/43.0003. Nositel projektu: Univerzita Palackého v Olomouci

Systémová podpora inkluzivního vzdělávání v ČR Registrační číslo: CZ.1.07/1.2.00/43.0003. Nositel projektu: Univerzita Palackého v Olomouci Systémová podpora inkluzivního vzdělávání v ČR Registrační číslo: CZ.1.07/1.2.00/43.0003 Nositel projektu: Univerzita Palackého v Olomouci Partner projektu: Člověk v tísni, o. p. s. 1 Východiska: o Právní

Více

Normativní instrukce č. 2/2013. Realizace aktivní politiky zaměstnanosti v roce 2013

Normativní instrukce č. 2/2013. Realizace aktivní politiky zaměstnanosti v roce 2013 MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Normativní instrukce č. 2/2013 Realizace aktivní politiky zaměstnanosti v roce 2013 Určeno pro: Úřad práce České republiky Vypracoval: odbor 41 Počet stran: 6 Č.j.:

Více

c) Kompletní znění dotazníku přístupného z přímého odkazu rozeslaného v u:

c) Kompletní znění dotazníku přístupného z přímého odkazu rozeslaného v  u: Příloha č. 1: Dotazník a) Průvodní dopis rozeslaný emailem (ředitelky MŠ v Praze z internetové databáze) Dobrý den, Vážená paní ředitelko, zdravím a obracím se na Vás s žádostí o vyplnění dotazníku k mé

Více

PODPORA. na trhu práce II. LETTER. KONÍČEK, o.p.s NEWS. číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/

PODPORA. na trhu práce II. LETTER. KONÍČEK, o.p.s NEWS. číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/ číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/96.00297 Tento projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR. 4

Více

Projekt Informační brožura pro zaměstnavatele

Projekt Informační brožura pro zaměstnavatele Projekt Informační brožura pro zaměstnavatele provasvjmk.rcv.czhttp ZÁKLADNÍ ÚDAJE O PROJEKTU Program: Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost Prioritní osa programu: 2. Aktivní politika trhu práce

Více

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit Obsah 1) Příprava osob z cílových skupin ke vstupu či návratu na trh práce... 2 Nástroje a činnosti vedoucí k motivaci a aktivizaci cílových skupin k nalezení zaměstnání

Více