VANILKOVÉ rohlíčky. Jaké by to byly Vánoce bez. domácího cukroví, které. lahodí oku i chuti? Letošní. Vánoce s Tescoma magazínem

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "VANILKOVÉ rohlíčky. Jaké by to byly Vánoce bez. domácího cukroví, které. lahodí oku i chuti? Letošní. Vánoce s Tescoma magazínem"

Transkript

1 VÁNOČNÍ pečení

2 Jaké by to byly Vánoce bez domácího cukroví, které lahodí oku i chuti? Letošní Vánoce s Tescoma magazínem jsou sladké, hravé, voňavé a... rozplývají se na jazyku. Ať se nám to líbí nebo ne, cukroví k českým Vánocům prostě patří. Přestože se dnes dá objednat u cukrářů a pekařů, nic nenavodí bezpečně atmosféru Vánoc jako vůně vanilky a skořice linoucí se po celém bytě. A nic nepotěší oko labužníka víc, než pohled na plechy plné lákavých laskomin. Kdo jiný, než Tescoma, by vás tedy mohl bezpečně krok po kroku provést světem vánočního pečení. S báječnými recepty a jednoduchými radami od našeho šéfkuchaře Petra Stupky zvládne domácí cukroví s lehkostí a grácií i sváteční hospodyňka. Ovšem i kdyby se vám nějaký ten plech připekl nebo vaše linecká kolečka neměla tak úplně kulatý tvar, nezapomeňte, že Vánoce nejsou o dokonalosti a perfektním designu, ale o tom s chutí a láskou si je užít. VANILKOVÉ rohlíčky Vytvarování stejných rohlíčků bývá někdy problém, při pečení se ty menší spálí, stejně jako špičaté konce. Doporučujeme tlačit oříškové těsto do našich formiček ve tvaru rohlíčků a budete mít jeden kousek jako druhý. Rozpis na 30 ks Doba přípravy: cca 55 min. /bez chlazení/ cca min. Vanilkové rohlíčky patří k tradičnímu vánočnímu cukroví. Vyzkoušejte třeba tento zajímavý recept. 240 g hladké mouky 160 g másla /případně 1 2 másla a 1 2 tuku/ 100 g jemně mletých lískových oříšků 50 g moučkového cukru 1 žloutek moučkový cukr s vanilkou na obalení Z hladké mouky, másla, lískových oříšků, cukru a žloutku vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme minimálně 60 minut odpočinout v chladničce. Z vychlazeného těsta vytvarujeme válečky silné jako prst a odkrajujeme kousky dlouhé asi 4 cm. Z nich tvarujeme rohlíčky, skládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě. Ještě teplé rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru promíchaném s vanilkou či vanilkovým cukrem.

3 KLASICKÉ linecké Rozpis na 35 ks Doba přípravy: cca 50 min. /bez chlazení/ cca min. Základem pro přípravu mnoha druhů cukroví je linecké těsto. Existuje mnoho receptů na tuto variaci křehkého těsta. To základní se připravuje poměrem 3-2-1, kdy trojka znamená 300 gramů hladké mouky, dvojka je 200 gramů tuku a jednička 100 gramů moučkového cukru. Vše se spojí jedním vejcem. Před slepováním horní díly lineckých koleček pocukrujte. Středy tak zůstanou krásně červené. Pro chvíle slavnostní však doporučujeme tento recept. 210 g hladké mouky 140 g másla 70 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 1 žloutek /jsou-li vejce menší, použijte žloutky dva/ trochu citrónové šťávy jahodová marmeláda na slepování Všechny suroviny smíchejte a vypracujte hladké těsto. Základním pravidlem pro zadělávání je rychlé důkladné prohnětení. Proč rychlé? Křehké těsto potřebuje chlad, je dobré mít při jeho přípravě studené ruce, jinak se rozpouští a špatně spojuje. zabalte do mikrotenového sáčku nebo potravinářské fólie a nechte odpočinout v lednici nejméně dvě hodiny. Z chladného těsta vyválejte plát, silný asi 3 mm a vykrajujte kolečka. Pokládejte na plech vyložený pečícím papírem a vložte do předehřáté trouby. Po upečení nechte kolečka vychladnout a slepte marmeládou.

4 MOCCA hvězdičky Kávové pečivo patří mezi oblíbené sváteční cukroví. Je velmi snadné a chutná skvěle. Rozpis na 40 ks Doba přípravy: cca 45 min. /bez chlazení/ cca min. 450 g hladké mouky 150 g moučkového cukru 300 g másla 2 lžičky mleté zrnkové kávy Máslový krém 3 vejce 150 g cukru krupice 250 g másla Poleva 1 bílek 70 g cukru KROK za krokem Všechny suroviny smíchejte v hladké těsto. Zabalte do mikrotenu a nechte 2 hodiny vychladnout v ledničce. Z vychlazeného těsta vyválejte plát silný asi 3 mm. Vykrajujte hvězdičky a pokládejte na plech. 3Vložte do předehřáté trouby. Připravte si polevu a krém vychlazených upečených hvězdiček potahujte cukrovou polevou s trochou rozpustné kávy. Nechte na mřížce okapat a zaschnout. Slepujte máslovým krémem a dejte do chladna ztuhnout. Máslový krém Připravte si vodní lázeň. Ponořte hrnec do vroucí vody. Šlehejte vejce s cukrem dokud nezhoustne. Za stálého míchání hmotu zchlaďte. Zašlehejte změklé máslo. Bílková poleva Prosejte moučkový cukr. Smíchejte s bílkem.

5 MYSLIVECKÉ knoflíky Rozpis na 50 ks Doba přípravy: cca 60 min. /bez chlazení/ cca min. Sušení: při 130 C min. Při přípravě sněhu můžete využít i moučkový cukr, který se snáze rozpouští do extra tuhého sněhu. To, že je sníh hotový, poznáte podle toho, že se na povrchu matně leskne a na šlehací metle poté co ji vyjmeme ze sněhu, zůstává pevná sněhová špička. na kolečka 250 g hladké mouky 60 g másla 60 g Hery 80 g moučkového cukru 3 žloutky Sníh 3 bílky 200 g cukru krupice 200 g mletých oříšků Na ozdobu vlašské ořechy Kolečka Smíchejte všechny suroviny a vytvořte 1 hladké těsto. Nechte 2 hodiny odležet v chladničce. Rozválejte na plát a vykrajujte kolečka. 2 Skládejte na plech a vložte do předehřáté trouby. Upečená kolečka nechte vychladnout. Mezitím si připravte sníh. 3 Sníh Ze tří bílků ušlehejte tuhý sníh. Zašlehejte do něj cukr krupici a na závěr vmíchejte mleté oříšky. Knoflíky Sněhovou hmotu nastříkejte 4 na vychladlá kolečka a navrch položte kousek vlašského ořechu. 5Dejte pozvolna péct spíše sušit. KROK 4 za krokem

6 ESkymáci Zkuste letos na Vánoce upéct eskymáky! Ne, nepůjde o kanibalismus, ale o cukroví, které se polévá bílou polevou, z boků potírá krémem a obaluje v kokosu, takže vypadá poněkud polárně. Proto tedy eskymáci. KROK za krokem Rozpis na 20 ks Doba přípravy: cca 60 min. /bez chlazení/ cca min. 250 g mouky 150 g tuku (Hera a máslo, 1 2 na 1 2) 60 g lískových ořechů mletých 120 g mletého cukru 1 žloutek 1 2 mocca lžičky jedlé sody a stejně skořice Krém 1 pudingový prášek (vanilkový 40 g) 300 ml mléka g pískového cukru 50 g ztuženého tuku (Omega) 250 g másla Poleva 1 bílek 70 g cukru kokos na obalování Kolečka Dobře promíchejte všechny suroviny 1 na těsto. Nechte v ledničce hodinu odpočinout. 2Z těsta vyválejte tenký plát, vykrajujte kolečka a pokládejte na plech. Vložte do předehřáté trouby. 31/3 upečených vychladlých koleček namočte do bílkové polevy. 4Kolečka spojujte krémem po třech, horní kolečko musí být s polevou. 5Boky eskymáků potřete krémem a obalujte v kokosu. 6Dejte vychladit do ledničky. Poleva Prosejte moučkový cukr. Smíchejte s bílkem. Krém Do studeného mléka dejte cukr a pudingový prášek. Za stálého míchání zahřívejte k varu. Hustý puding vařte asi 2-3 minuty, musí ztratit chuť syrového škrobu. Stáhněte hmotu z tepla a vmíchejte kousky ztuženého tuku a šlehejte tak dlouho, až se tuk spojí s pudingem. Za občasného míchání nechte zchladnout na pokojovou teplotu. Změklé máslo vmíchejte do pudingového základu.

7 VÁNOČNÍ perníčky Rozpis na 30 ks Doba přípravy: cca 60 min. /bez chlazení/ cca min. 500 g hladké mouky 100 g ztuženého tuku Hera 150 g moučkového cukru 100 g medu 3 žloutky 1 celé vejce 2 lžičky perníkového koření 10 g jedlé sody (1 lžička) 1 rozšlehané vejce s trochou citrónové šťávy na potření bílek a moučkový cukr na ozdobu Perníčky 1Nejprve dobře promíchejte mouku s jedlou sodou. Přidejte všechny sypké suroviny, rozehřátý tuk s máslem a vejce. Vše dobře promíchejte aby na těstě nebyly šmouhy ani flíčky. 2, zabalené v mikroténu, nechte 1 den v lednici odpočinout. 3Z těsta vyválejte plát vysoký 3-5 mm a vykrajujte různé tvary. 4Vložte do předehřáté trouby. 5Aby perníčky byly lesklé a hladké, je třeba je po upečení potřít rozšlehaným vejcem s trochou citrónové šťávy. 6Vychladlé perníčky nazdobte bílkovou, případně čokoládovou polevou. Bílková poleva Prosejte moučkový cukr. Vyšlehejte bílky do pevného sněhu a ten posypte cukrem. Jemně smíchejte. Poleva musí být pevná, aby se dala nastříkat. Naplňte cukrářský sáček s malým otvorem a zdobte dle fantazie. 3 6 KROK za krokem

8 NEPEČENÁ kokosová roláda Doba přípravy: 60 minut bez tuhnutí Tmavá hmota 70 g máslových sušenek (roztlučených) 2 polévkové lžíce kakaa 50 g moučkového cukru 2 polév. lžíce rumu nebo likéru 50 g rozpuštěného ztuženého tuku (bílého) Bílá hmota 100 g másla 70 g moučkového cukru 70 g jemně strouhaného kokosu Příprava Připravte si obě hmoty a nechejte v lednici mírně ztuhnout. Tmavou hmotu rozválejte za pomoci potravinářské fólie, případně moučkového cukru, do stejnoměrné vrstvy. Rozetřete na ni bílou kokosovou část a za pomoci potravinářské fólie nebo papíru roládu stáčejte. Nakonec stáhněte a nechte vychladit v lednici. Rozpis na 50 ks Doba přípravy: cca 55 min. /bez chlazení/ cca min. nafoukanci 100 g hladké mouky 120 g másla 250 g moučkového cukru 120 g mletých ořechů 1 2 kávové lžičky jedlé sody Příprava Smíchejte všechny suroviny a těsto odložte na 1 hodinu do lednice. Do formiček namačkejte těsto skoro do rovna. při pečení zdvojnásobí svůj objem. Ještě teplé nafoukance vyklepněte z formiček a nechte vychladnout. Můžete je na závěr ozdobit namáčením do čokolády. Tohle cukroví je velmi jednoduché a báječně chutná. Příloha Vánoční pečení je součástí Tescoma magazínu 4/2007. Všechny recepty pro vás s láskou vybral, osobně upekl, nazdobil a na závěr s chutí spořádal realizační tým společnosti Tescoma pod vedením mistra kuchaře Petra Stupky. Vánoční cukroví bylo podáváno na porcelánových miskách z řady Gustito. Nafoceno ve fotoatelieru Tescoma, s. r.o., foto Dalibor Michalčík. Přejeme sladké Vánoce.

9 VÁNOČNÍ pečení

10 VÁNOČNÍ pečení

MÁSLOVÉ PUSINKY S KRÉMEM

MÁSLOVÉ PUSINKY S KRÉMEM MÁSLOVÉ PUSINKY S KRÉMEM Příprava: 40 minut Pečení: 12 minut Počet porcí: 16 pusinek Ingredience 180 g změklého másla 30 g moučkového cukru 1 lžička vanilkového extraktu 230 g hladké mouky 2 vejce Na náplň:

Více

Meruňkové tvarohové knedlíky

Meruňkové tvarohové knedlíky Meruňkové tvarohové knedlíky Sladké ovocné knedlíky jsou spojeny hlavně v létě. Dají se připravit z kynutého těsta, tvarohového anebo také bramborového. Knedlíky plníme různým ovocem. Ingredience 200g

Více

Kuchařka vánočního cukroví

Kuchařka vánočního cukroví Kuchařka vánočního cukroví Jarmilka Troutnarová Medové perníky 65 dkg hladké mouky 25 dkg moučkového cukru 5 dkg tuku Hera 10 dkg medu 3x velká vejce 1kávová lžička jedlé sody citronová kůra z jednoho

Více

VČELÍ ÚLY 30 KUSŮ, PŘÍPRAVA 30 MINUT

VČELÍ ÚLY 30 KUSŮ, PŘÍPRAVA 30 MINUT Svařák Včelí úly 160 g piškotů 120 g Korunního cukru moučka 60 g másla 4 lžíce rumu 2 lžíce kakaa krém: 50 g másla 30 g Korunního cukru moučka 2 lžíce vaječného koňaku 11_pohlednice_xx_Korunni.indd 2 750

Více

Vánoční besídka se zdravým cukrovím od maminek. Petra Kačerová ZŠ Jaroměř, Na Ostrově 4

Vánoční besídka se zdravým cukrovím od maminek. Petra Kačerová ZŠ Jaroměř, Na Ostrově 4 Vánoční besídka se zdravým cukrovím od maminek Petra Kačerová ZŠ Jaroměř, Na Ostrově 4 Příklad dobré praxe Ročník: 2. Tematický okruh: Správná výživa (vánoční zdravé cukroví). Spolupráce s rodiči. Popis

Více

Koláče. Náplně do koláčů a buchet 20 / 21. Tvarohová náplň Ingredience

Koláče. Náplně do koláčů a buchet 20 / 21. Tvarohová náplň Ingredience 20 / 21 Koláče Náplně do koláčů a buchet Tvarohová náplň 500 g tučného tvarohu 80 g změklého másla 4 žloutky 2 bílky moučkový cukr dle chuti 1 vanilkový cukr několik lžic tuzemáku Tvaroh dejte do mísy

Více

Zdravé vánoční cukroví

Zdravé vánoční cukroví Zdravé vánoční cukroví Recepty na zdravé vánoční cukroví, které EYTO tým Nebuď pecka podával na Vánočním cinkání s 1. ZŠ Dobříš. MAKOVÉ A KOKOSOVÉ KULIČKY 100 g tekutého medu, 50 g sezamových semínek,

Více

Vánoční cukroví nové recepty z Helenčina pečení, které se do knihy VÁNOČNÍ KOUZLENÍ nevešly.

Vánoční cukroví nové recepty z Helenčina pečení, které se do knihy VÁNOČNÍ KOUZLENÍ nevešly. Vánoční cukroví nové recepty z Helenčina pečení, které se do knihy VÁNOČNÍ KOUZLENÍ nevešly. Děkuji, že jste si koupili moji novou kuchařku Helenčino pečení. VÁNOČNÍ KOUZLENÍ / ZIMA vychází jako první

Více

VÁNOČNÍ RECEPTÁŘ. 1) Cimpr campr Paní Babušíková. 2) Medovníkové cukroví Paní Doležalová Taťána. 3) Rohlíčky s nugátovým krémem

VÁNOČNÍ RECEPTÁŘ. 1) Cimpr campr Paní Babušíková. 2) Medovníkové cukroví Paní Doležalová Taťána. 3) Rohlíčky s nugátovým krémem 1) Cimpr campr Paní Babušíková 28 dkg hladké mouky 20 dkg másla 10 dkg nahrubo nakrájené lískové ořechy 3,5 dkg moučkového cukru 1 žloutek Smícháme ingredience, uděláme kuličky, na plechu rozmáčkneme vidličkou.

Více

Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA. tradiční i nevšední recepty

Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA. tradiční i nevšední recepty Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA tradiční i nevšední recepty Obsah Obsah... 2 Rady a tipy... 3 Cukroví... 5 Moučníky... 43 Slané pečivo... 55 Nápoje... 61 Polévky... 66 Hlavní jídla... 79 Paštiky... 99 Saláty...

Více

o Velikonocích bezlepková Mini kuchařka

o Velikonocích bezlepková Mini kuchařka o Velikonocích bezlepková Mini kuchařka 03/16 Obsah 05 - Velikonoční cupkake 07 - Perníkové kraslice 09 - Velikonoční mazanec 11 - Velikonoční beránek 13 - Jarní řez 15 - Jidášky Velikonoční cupcake

Více

Mražený jogurt. s jablečným cukrem. Na 4-6 porcí. Mražený jogurt

Mražený jogurt. s jablečným cukrem. Na 4-6 porcí. Mražený jogurt Mražený jogurt s jablečným cukrem Na 4-6 porcí Na zmrzlinu 600 g řeckého jogurtu (10 %) 100 g cukru 100 ml smetany ke šlehání 2 bílky, špetka soli Na jablečný cukr 80 g cukru 25 ml smetany špetka soli

Více

Počet porcí: 6 košíčků

Počet porcí: 6 košíčků Zima Pistáciový cupcake Cupcaky malé dortíčky o velikosti čajového šálku jsou výborným zákuskem, proto je peču v zimě poměrně často. Jsou dosti syté a návykové. Nechte se překvapit netradičním spojením

Více

Vánoční receptář 2017

Vánoční receptář 2017 Vánoční receptář 2017 Bezlepkové sušenky špekulacius Potřebujeme: 400 g bezlepkové mouky Promix UNI, 200 g tuku (másla nebo rostlinného tuku do těsta), 100 g moučkového cukru, 1 ČL vanilky nebo 1 vanilkový

Více

160g mletých ořechů. 60g strouhanky

160g mletých ořechů. 60g strouhanky Plněné ořechy I 250g másla 130g moučkového cukru 250g hladké mouky 60g mletých ořechů 60g strouhanky Náplň: 160g cukru 160g mletých ořechů 1 žloutek 3 lžíce rumu máslo čokoládová poleva Všechny suroviny

Více

Sladký bar. Čokoládové lanýže. Malinový cheesecake do kelímku. Cake pops dortová lízátka. Vanilkové mini cupcakes

Sladký bar. Čokoládové lanýže. Malinový cheesecake do kelímku. Cake pops dortová lízátka. Vanilkové mini cupcakes Sladký bar Čokoládové lanýže Malinový cheesecake do kelímku Cake pops dortová lízátka Vanilkové mini cupcakes Čokoládové lanýže 10 ml smetany 35% 150 g mléčné čokolády 200 g hořké čokolády Na obalení:

Více

Citrónová buchta. Ingredience. Postup

Citrónová buchta. Ingredience. Postup Citrónová buchta 450 g polohrubé mouky, 1 lžička sody, 170 g krystalového cukru, 2 vejce, 100 ml oleje, 250 ml smetany na vaření, kůra a šťáva z 1 citronu, trochu mléka Všechny suroviny smícháme v těsto,

Více

Alibábovka. Ingredience. Postup

Alibábovka. Ingredience. Postup Alibábovka 1 Hera, 1/2 sklenice vody (hořčicové), 1 a 3/4 sklenice cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 2 sklenice hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 4 žloutky, hrst nasekaných ořechů, 2 lžíce kakaa, sníh ze

Více

JOGURTOVÝ POHÁR S JAHODAMI

JOGURTOVÝ POHÁR S JAHODAMI JOGURTOVÝ POHÁR S JAHODAMI 450 g jahod 10 g želatiny 250 ml bílého jogurtu 1 vanilkový cukr 50 g cukru krupice Želatinu přelijeme 30 ml horké vody a za stálého míchání ji necháme rozpustit a zchladnout.

Více

Marokánka. Kokosový věneček s polevou. Katalog Vánočního cukroví 2015 Bezlepík s.r.o. Kokosový věneček v cukru. www.bezlepik.cz

Marokánka. Kokosový věneček s polevou. Katalog Vánočního cukroví 2015 Bezlepík s.r.o. Kokosový věneček v cukru. www.bezlepik.cz Katalog Vánočního cukroví 2015 Bezlepík s.r.o. Kokosový věneček s polevou Tvarovaný světle kokosový kroužek přestříkaný čokoládou Místo výroby: Provozovna U Bezlepíka, 5. května 9, 741 01 Nový Jičín www.bezlepik.cz

Více

Profesionální sada na pečení vícepatrových dortů

Profesionální sada na pečení vícepatrových dortů Profesionální sada na pečení vícepatrových dortů cs Informace o výrobku a recept Číslo výrobku: 336 560 Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 89036AS1X2VIIZEMIT 2016-11 Nepřilnavá vrstva Všechny 3 formy na pečení

Více

Katalog Vánočního cukroví 2016 U Bezlepíka

Katalog Vánočního cukroví 2016 U Bezlepíka Katalog Vánočního cukroví 2016 U Bezlepíka Místo výroby: Provozovna U Bezlepíka, 5. května 9, 741 01 Nový Jičín www.bezlepik.cz Kokosový věneček s polevou Tvarovaný světle kokosový kroužek přestříkaný

Více

Malá nauka o pralinkách. alá nauka o pralinkách

Malá nauka o pralinkách. alá nauka o pralinkách Malá nauka o pralinkách alá nauka o pralinkách Chutné recepty na sladké lahùdky Lahodné pralinky, které si sami vyrobíte. S dobrými přísadami, správným vybavením a trochou cviku vykouzlíte i Vy tyto malé,

Více

HRÁTKY S TVAROHEM OBSAH

HRÁTKY S TVAROHEM OBSAH HRÁTKY S TVAROHEM OBSAH Šlehačkové kostky... 2 Tvarohová buchta bez těsta (mňamózní rychlovka)... 2 Tvarohové řezy - výborné... 3 Tvarohový koláč s mandlovými lupínky... 4 Jahodové řezy s tvarohem... 4

Více

Karla Pelikánová BEZLEPKOVÉ LASKOMINY. 66 receptů na úžasné pečené i nepečené dezerty

Karla Pelikánová BEZLEPKOVÉ LASKOMINY. 66 receptů na úžasné pečené i nepečené dezerty 1 Karla Pelikánová BEZLEPKOVÉ LASKOMINY 66 receptů na úžasné pečené i nepečené dezerty 2 KŘEHKÝ TVAROHOVÝ KOLÁČ S OŘECHY Tvaroh je zdravou a lahodnou surovinou. Je lehký, dobře stravitelný, ale přitom

Více

Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA. tradiční i nevšední recepty

Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA. tradiční i nevšední recepty Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA tradiční i nevšední recepty Obsah Obsah... 2 Rady a tipy... 3 Cukroví... 5 Moučníky... 43 Slané pečivo... 55 Nápoje... 61 Polévky... 66 Hlavní jídla... 79 Paštiky... 99 Saláty...

Více

Ze všech surovin uhněťte těsto. Přikryjte a nechejte 3 hodiny odstát. Poté vyválejte a zpracujte.

Ze všech surovin uhněťte těsto. Přikryjte a nechejte 3 hodiny odstát. Poté vyválejte a zpracujte. ZÁKLADNÍ RECEPTY NA TĚSTO Křehké těsto na paštiky 1,5 kg mouky 15 g soli 250 g másla nebo sádla 3/8 l vody Ze všech surovin uhněťte těsto. Přikryjte a nechejte 3 hodiny odstát. Poté vyválejte a zpracujte.

Více

Kuchařka zdravých svačinek

Kuchařka zdravých svačinek Kuchařka zdravých svačinek 250 g měkkého tvarohu 1 červená paprika (může být i nakládaná) 1 vejce 100 g eidamu sůl 1. Papriku omyjeme a nakrájíme nadrobno. Eidam nastrouháme. 2. Vejce uvaříme natvrdo,

Více

Dezert Suzette 7 vajec, šťáva z 1/2 citrónu 200 g jemného krystalového cukru 180 g polohrubé mouky meruňková povidla 1 krabice dětských piškotů 150 g sekaných ořechů 150 g rozinek, 2 dl rrumu 1 litrová

Více

Vánočka. Vánočka. Proč by měla být v jídelníčku. Víte, že:

Vánočka. Vánočka. Proč by měla být v jídelníčku. Víte, že: Vánočka 12. 12. 2018 Vánočka Toto sladké pečivo se jedlo už ve 14. století. Bylo připravováno v jiné formě, ale chutí bylo podobné vánočce, jak ji známe dnes. Recepty a tipy, o které se s vámi podělím,

Více

Žvýkačkové marshmallows

Žvýkačkové marshmallows Žvýkačkové marshmallows Asi dva tucty čtyřcentimetrových marshmallows Pokryjte pekáček o rozměrech 20 20 cm lehkou vrstvou spreje na pečení. Ušlehejte dávku klasického vanilkového těsta, použijte však

Více

Výb r t ch nejlepších jable ných recept. Od Vás.

Výb r t ch nejlepších jable ných recept. Od Vás. Výb r t ch nejlepších jable ných recept. Od Vás. MOU NÍKY 2012 Jablíčkový dort Simona Urbánková 100g polohrubé mouky, 100g cukru moučka, 100g másla nebo Hery, 1 lžička prášku do pečiva, 2 balíčky skořicového

Více

Mandle v čokoládě. Tiramisu po česku

Mandle v čokoládě. Tiramisu po česku Mandle v čokoládě Oloupané mandle nakrájíme na nudličky, upražíme na suché pánvi. Rozpustíme čokoládu na vaření s trochou 100% tuku. Do teplé čokolády vmícháme opražené nudličky mandlí v poměru: 1 díl

Více

Bábovková kuchařka. 5. třída ZŠ Hrochův Týnec

Bábovková kuchařka. 5. třída ZŠ Hrochův Týnec Bábovková kuchařka 5. třída ZŠ Hrochův Týnec Šlehačková mramorová bábovka 3 vejce cukr krystal 250g smetana ke šlehání (33%tuku) 250ml polohrubá mouka 500g kypřící prášek ½ sáčku olej na vymazání formy

Více

Dortová forma s víkem

Dortová forma s víkem cs Dortová forma s víkem Informace o výrobku a recepty Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 89631FV03X00VII 2016-10 336 914 Nepřilnavá vrstva Forma a dno jsou opatřeny nepřilnavou vrstvou, aby bylo možné pečivo

Více

Recepty. Jablečná slavnost 2007

Recepty. Jablečná slavnost 2007 Recepty Jablečná slavnost 2007 Smetanovo-jablečný koláč 130 g cukru 130 g másla 2 vejce 260 g hladké mouky 1 kg jablek 2 sáčky vanilkové cukry 0,25 l mléka 350 g zakysané smetany 2 žloutky trocha mandlových

Více

OFICIÁLNÍ PARTNER VAŠICH VZPOMÍNEK NA DĚTSTVÍ

OFICIÁLNÍ PARTNER VAŠICH VZPOMÍNEK NA DĚTSTVÍ OFICIÁLNÍ PARTNER VAŠICH VZPOMÍNEK NA DĚTSTVÍ SPOUSTA RECEPTŮ NA ZMRZLINY všech chutí S vaším domácím zmrzlinovačem si můžete vyrobit chutné zmrzlinové pohoštění ze zcela přírodních surovin. Stačí si vybrat

Více

PD 099 3in1 DORTÍKOVAČ RECEPTY

PD 099 3in1 DORTÍKOVAČ RECEPTY PD 099 3in1 DORTÍKOVAČ RECEPTY DORTÍKOVAČ - RECEPTY Muffiny s chorizem 250 g hladké mouky 2 lžičky kypřicího prášku 2 vejce 50 g rozpuštěného másla 200 ml podmáslí sůl a pepř 80 g nahrubo strouhaného ementálu

Více

Vánoční cukroví v tabulkách. Zpracovala nutriční terapeutka Věra Boháčová, DiS.

Vánoční cukroví v tabulkách. Zpracovala nutriční terapeutka Věra Boháčová, DiS. Vánoční cukroví v tabulkách Zpracovala nutriční terapeutka Věra Boháčová, DiS. Vánoční cukroví k Vánocům jednoznačně patří. To, že často není výživově nejvýhodnější, není žádným tajemstvím. Je dobré uvědomit

Více

Drobní vánoční cukroví

Drobní vánoční cukroví Krásné aranžování na stole, kde zdobení robí zázraky 2009 Drobní vánoční cukroví Zbírka receptu 3J 14. 11. 2009 Pestré cukroví a krásné aranžování na stole, kde zdobení robí zázraky. Obsah Dvoubarevné

Více

Cukrářské výrobky. Výrobky, jejichž základem jsou pekařské výrobky, dohotovené po tepelné úpravě pomocí náplní, polev, ozdob a kusového ovoce

Cukrářské výrobky. Výrobky, jejichž základem jsou pekařské výrobky, dohotovené po tepelné úpravě pomocí náplní, polev, ozdob a kusového ovoce Cukrářské výrobky Výrobky, jejichž základem jsou pekařské výrobky, dohotovené po tepelné úpravě pomocí náplní, polev, ozdob a kusového ovoce Členění: s náplní lehkou tukovou lehkou máslovou tukovou máslovou

Více

Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA. tradiční i nevšední recepty

Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA. tradiční i nevšední recepty Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA tradiční i nevšední recepty Obsah Obsah... 2 Rady a tipy... 3 Cukroví... 5 Moučníky... 43 Slané pečivo... 55 Nápoje... 61 Polévky... 66 Hlavní jídla... 79 Paštiky... 99 Saláty...

Více

Vánoční cukroví. Ročníková práce. Školní rok 2016 / Autor: Monika Šurá, 9.B. Konzultant: Mgr. Lucie Zítková

Vánoční cukroví. Ročníková práce. Školní rok 2016 / Autor: Monika Šurá, 9.B. Konzultant: Mgr. Lucie Zítková Vánoční cukroví Ročníková práce Školní rok 2016 / 2017 Autor: Monika Šurá, 9.B Konzultant: Mgr. Lucie Zítková 1 Prohlášení Prohlašuji, že jsem ročníkovou práci zpracovala samostatně a použila jen prameny

Více

CLARITY ZMRZLINOVAČ. Recepty

CLARITY ZMRZLINOVAČ. Recepty CLARITY ZMRZLINOVAČ Recepty 2 obsah Spojení vanilky a čokolády 4 Osvěžující citrónová zmrzlina 6 Sladký hřích s mandarinkami, čokoládou a likérem 7 Mražený banánový jogurt 9 Zázvorovo-meruňková symfonie

Více

Domácí jitrnice s lepenicí

Domácí jitrnice s lepenicí Domácí jitrnice s lepenicí Jitrnice jsou nezbytným výrobkem při každé zabijačce. Připravují se po celé České republice. V závislosti na krajích se jejich výroba mírně liší. Např. v některých částech Moravy

Více

Vážení rodiče, tým stacionáře Mraveneček. 16.12. 2014 v Opavě

Vážení rodiče, tým stacionáře Mraveneček. 16.12. 2014 v Opavě Mraveneček Vážení rodiče, dostává se Vám do rukou jedinečné a neopakovatelné vydání brožury Naše kuchařka. Ta vznikla z velkého nadšení a celoroční práce uživatelů a pracovníků stacionáře Mraveneček. Najdete

Více

Moučník na leden - Staročeský štrůdl. Dobrou chuť přeje Kamilka!

Moučník na leden - Staročeský štrůdl. Dobrou chuť přeje Kamilka! Moučník na leden - Staročeský štrůdl 30 dkg hladké mouky 7 dkg cukru krupice Trochu prášku do pečiva Šťáva z ½ cirtonu 1 5 dkg tuku 3 lžíce mléka 1 vejce Zpracujeme těsto. Dobrou chuť přeje Kamilka! Náplň:

Více

Vitality. Vánoční cukroví a menu

Vitality. Vánoční cukroví a menu Vitality Vánoční cukroví a menu Na co máte chuť? Hlavní chod Vánoční cukroví Nepečené cukroví Pečené cukroví RAW cukroví Hlavní chod Lahodná rybí polévka, klasika českých Vánoc v podobě houbového kuby

Více

Trojbarevný mazanec paní Hüttlová

Trojbarevný mazanec paní Hüttlová Trojbarevný mazanec paní Hüttlová 200 ml 12% smetany 1 kostka droždí 90 g třtinového cukru 250 g polohrubé mouky Babiččina volba 250 g hladké mouky Babiččina volba 1 vejce 2 žloutky 100 g másla vanilkový

Více

Tvarohový koláč. Řezy Florida

Tvarohový koláč. Řezy Florida Tvarohový koláč 450g polohrubé mouky, 30dkg hery, 3 lžíce cukru, 3 žloutky, 1 prášek do pečiva, 3 lžíce mléka, 2 lžíce rumu. Z těsta udělat dvě placky, mezi ně tvarohová náplň: 500g tvarohu, 5 lžic cukru,

Více

Pečeme vánoční cukroví. Pečte, tvořte, bavte se!

Pečeme vánoční cukroví. Pečte, tvořte, bavte se! Pečeme vánoční cukroví Pečte, tvořte, bavte se! PRAKTICKÁ PŘÍRUČKA VÁNOČNÍHO PEČENÍ 13 rad než začnete s pečením Nezapomněli jste na něco? 13 receptů na vánoční cukroví, které hravě zvládnete. Něco málo

Více

Růžové sloní dorty S čokoládovým korpusem a vanilkovým máslovým krémem

Růžové sloní dorty S čokoládovým korpusem a vanilkovým máslovým krémem Růžové sloní dorty S čokoládovým korpusem a vanilkovým máslovým krémem Suroviny na větší sloní dort (slonice) Příprava 4 hodiny / pečení 35 minut 10 12 porcí Dort 400 g změklého másla nakrájeného na menší

Více

Vánoční recepty. Kalorické hodnoty. Věděli jste, že

Vánoční recepty.  Kalorické hodnoty. Věděli jste, že Vánoční recepty Mandlové rohlíčky n 300 g špaldové mouky n 200 g másla n 100 g mandlí n 40 g třtinového cukru n 2 žloutky n třtinový vanilkový cukr na obalení (Alnatura, koupíte v DM drogeriích) Mandle

Více

Díky moc našim hasičům za jejich toleranci k našim nápadům

Díky moc našim hasičům za jejich toleranci k našim nápadům Díky moc našim hasičům za jejich toleranci k našim nápadům Všechny 3 díly Žebnické kuchařky najdete na www.zebnice.cz Stejně tak i fotky ze všech tří ročníků jarního posezení v namnožených kopiích toho

Více

PODLE HOROSKOPU. Speciální kuchařka ve formátu PDF Cukroví. Rak obdivuje krásu zlobených medových perníčků

PODLE HOROSKOPU. Speciální kuchařka ve formátu PDF Cukroví. Rak obdivuje krásu zlobených medových perníčků Speciální kuchařka ve formátu PDF Cukroví PODLE HOROSKOPU Má datum narození něco společného s tím, jaké vánoční cukroví vám nejvíce chutná? Podle astrologů ano. A tak si letos poprvé můžete upéct přesně

Více

Tvarohový koláč. Přidat k oblíbeným Posílat komentáře HTML kody

Tvarohový koláč. Přidat k oblíbeným Posílat komentáře HTML kody Tvarohový koláč 450g polohr. mouky, 30dkg hery, 3 lžíce cukru, 3 žloutky, 1 prdopeč, 3 lžíce mlíka, 2 lžíce rumu - z těsta udělat dvě placky, mezi ně tvarohová náplň: 500g tvarohu, 5 lžic cukru, 2 žloutky,

Více

Základní škola Pavlínov okres Ţďár nad Sázavou. Jablková kuchařka. Autoři: ţáci, učitelé a přátelé naší školy

Základní škola Pavlínov okres Ţďár nad Sázavou. Jablková kuchařka. Autoři: ţáci, učitelé a přátelé naší školy Základní škola Pavlínov okres Ţďár nad Sázavou Jablková kuchařka Autoři: ţáci, učitelé a přátelé naší školy Školní rok 2011/2012 JABLKOVÝ DORT 25 dkg cukru krystal, 4 celá vejce třeme dohromady 25 dkg

Více

Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA. tradiční i nevšední recepty

Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA. tradiční i nevšední recepty Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA tradiční i nevšední recepty Obsah Obsah... 2 Rady a tipy... 3 Cukroví... 5 Moučníky... 43 Slané pečivo... 55 Nápoje... 61 Polévky... 66 Hlavní jídla... 79 Paštiky... 99 Saláty...

Více

Léto plné inspirace!

Léto plné inspirace! Léto plné inspirace! #Over150fragrances Letní POTĚŠENÍ pouze s Aurile! Mixujte, míchejte Výsledek bude vynikající! 1 Káva Aurile Vanilla s jahodami káva Aurile Vanilla (2 čajové lžičky na 150 ml vody)

Více

Formičky na muffiny. Vážení zákazníci, Váš tým Tchibo. Informace o výrobku a recepty

Formičky na muffiny. Vážení zákazníci, Váš tým Tchibo. Informace o výrobku a recepty Formičky na muffiny cs Informace o výrobku a recepty Vážení zákazníci, tyto silikonové formičky na muffiny jsou extrémně pružné a nepřilnavé. Díky tomu je možné z nich muffiny velmi snadno vyjmout formičky

Více

Vaření s xylitolem. www.diatips.cz

Vaření s xylitolem. www.diatips.cz www.diatips.cz O B S A H Znáte sladidlo xylitol?... 3 Ořechové cukroví pracny nebo plněné ořechy... 4 Marokánky... 4 Ořechová mimina... 5 Rohlíčky z kokosu... 5 Jablkový dezert s xylitolem... 6 Oplatkový

Více

Vánoční cukroví klasické linecké

Vánoční cukroví klasické linecké osvědčené recepty Petra Stupky na Vánoční cukroví klasické linecké Základním těstem pro přípravu mnoha druhů je tak zvané linecké. Je to variace na klasické křehké těsto. Jde o poměr 3-2-1, kdy trojka

Více

Muffiny k čaji s rozinkami a mandlemi

Muffiny k čaji s rozinkami a mandlemi Muffiny k čaji s rozinkami a mandlemi Tak jako ve staré Anglii: sladké kynuté bochánky jsou to pravé pro příjemný odpolední čajový dýchánek 50 ml mléka 1/4 kostky droždí (10 g) 90 g cukru 280 g polohrubé

Více

02/2010 DEN STUDENSTVA

02/2010 DEN STUDENSTVA 02/2010 DEN STUDENSTVA Ze začátku to měl být turnaj pro volejbalové začátečníky s účelem zahrát si pro zábavu, který se odehrává každý rok ke dni 16. listopadu před státním svátkem. Avšak ukázalo se, že

Více

Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA. tradiční i nevšední recepty

Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA. tradiční i nevšední recepty Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA tradiční i nevšední recepty Obsah Obsah... 2 Rady a tipy... 3 Cukroví... 5 Moučníky... 43 Slané pečivo... 55 Nápoje... 61 Polévky... 66 Hlavní jídla... 79 Paštiky... 99 Saláty...

Více

Sladké dárky. Anna Šmalcová. Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Sladké dárky. Anna Šmalcová. Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Anna Šmalcová Sladké dárky Anna Šmalcová Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Grada Publishing U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s

Více

Jídelníček: Týden 1. Snídaně: Ovesná kaše s mandlemi a skořicí, smažená vejce a cup cakes. Snídaně: Banánové lívance s tvarohovou náplní

Jídelníček: Týden 1. Snídaně: Ovesná kaše s mandlemi a skořicí, smažená vejce a cup cakes. Snídaně: Banánové lívance s tvarohovou náplní Cesta do plavek Jídelníček Týden 1 www.cestadoplavek.cz www.facebook.com/cestadoplavek Jídelníček: Týden 1 den 1 pondělí den 5 pátek Snídaně: Jahodová omeleta Oběd: Hovězí hamburger Večeře: Kuřecí maso

Více

Nápady na dekorace. Recepty na makronky, cupcakes, krémy a dorty

Nápady na dekorace. Recepty na makronky, cupcakes, krémy a dorty Nápady na dekorace Recepty na makronky, cupcakes, krémy a dorty Mouckovy cukr - pudrovy extra jemny Tento nový výrobek rozšiřuje sortiment Korunního cukru. Je ještě jemnější než práškový cukr a ideálně

Více

Pochutnejte si bez zbytečných kalorií

Pochutnejte si bez zbytečných kalorií 23 Pochutnejte si bez zbytečných kalorií aneb jak udělat z jídla vysoce kalorického jídlo nízkoenergetické? Pokud se rozhodnete, že budete hubnout, většinou vás napadne slůvko dieta a s tím spojený nepříjemný

Více

DROBNÉ OBČERSTVENÍ A PŘÍSADY

DROBNÉ OBČERSTVENÍ A PŘÍSADY DROBNÉ OBČERSTVENÍ A PŘÍSADY 10 KUSŮ KULIČKY ŠTĚSTÍ Kuličky lze skladovat v lednici po dobu 5 dnů. Jsou výborné jako svačinka, když máme na něco chuť, anebo jako rychlé doplnění energie. Jsou vhodné zejména

Více

PROFESIONÁLNÍ SADA PRO PŘÍPRAVU PLNĚNÝCH DORTŮ Návod k použití

PROFESIONÁLNÍ SADA PRO PŘÍPRAVU PLNĚNÝCH DORTŮ Návod k použití PŘÍRUČKA RECEPTŮ PROFESIONÁLNÍ SADA PRO PŘÍPRAVU PLNĚNÝCH DORTŮ Návod k použití Před prvním použitím si pečlivě přečtěte tento návod. Návod uschovejte i pro pozdější nahlédnutí. Tato sada Vám pomůže vytvořit

Více

SUŠENKOVÝ HŘBET S MANDARINKAMI

SUŠENKOVÝ HŘBET S MANDARINKAMI SUŠENKOVÝ HŘBET S MANDARINKAMI 1 balení světlých BeBe sušenek 1 balení tmavých, 200 g zakysané smetany, cukr podle chuti, 200 ml smetany na šlehání, 1 želatinový ztužovač za studena, 1 mandarinkový kompot

Více

Ovocné crostatine. Ingredience pro 8 osob. Těsto. Vanilkový krém. 250 gr Hladká mouka typu gr Cukr krupice. 150 gr Máslo.

Ovocné crostatine. Ingredience pro 8 osob. Těsto. Vanilkový krém. 250 gr Hladká mouka typu gr Cukr krupice. 150 gr Máslo. Ovocné crostatine Ingredience pro 8 osob Těsto 250 gr Hladká mouka typu 00 200 gr Cukr krupice 150 gr Máslo 50 gr Vejce 1/2 ks Vanilkový lusk Bourbon 1/2 ks Citron špetka Sůl Vanilkový krém 500 ml Čerstvé

Více

Francouzská cukrárna. Tartalletes s lemon curd - tartaletky s citrónovým krémem. Pâte à Choux - dezert z odpalovaného těsta s pistáciovým krémem s

Francouzská cukrárna. Tartalletes s lemon curd - tartaletky s citrónovým krémem. Pâte à Choux - dezert z odpalovaného těsta s pistáciovým krémem s Francouzská cukrárna Tartalletes s lemon curd - tartaletky s citrónovým krémem Pâte à Choux - dezert z odpalovaného těsta s pistáciovým krémem s malinami Mousse au chocolate Tartalletes s lemon curd -

Více

Ondřej Lukeš, IČO , Rudná číslo váha zákusek cena bez DPH. karamelový krém, čokoláda)

Ondřej Lukeš, IČO , Rudná číslo váha zákusek cena bez DPH. karamelový krém, čokoláda) Ceník - ceny platné od 5. 3. 2018 Cukrářská výrobna Somnium Všeradice Ondřej Lukeš, IČO 871 49 257, Rudná číslo váha zákusek cena bez DPH 1 2 3 4 6 170g Bezé roláda (ořechový plát plněný pravou šlehačkou)

Více

Poděkování patří SDH Žebnice nejen za finanční podporu

Poděkování patří SDH Žebnice nejen za finanční podporu Poděkování patří SDH Žebnice nejen za finanční podporu TUČŇÁCI Verunka Švejkovská Těsto: 1 lžíce mléka 100 g cukru moučka 70 g mletých piškotů 60 g másla 80 g kokosu Na potření : 1 lžíce rumu mléčná a

Více

Puding z jáhlových vloček

Puding z jáhlových vloček Puding z jáhlových vloček 1 Jáhlové vločky (instantní varianta) zalijeme trochou vařící vody, promícháme a necháme v přikryté nádobě změknout. 2 Do husté vločkové kaše vmícháme med, na kousky nakrájené

Více

Tiramisu pomerančové. Tiramisu s kiwi

Tiramisu pomerančové. Tiramisu s kiwi Tiramisu pomerančové 2 mandarinkové kompoty (cca 300 ml), 125 ml šlehačkové smetany, 250 g sýru Mascarpone 250 g tvarohu, 80 g cukru, 3 lžice pomerančového likéru 200 250 ml pomerančové šťávy (může být

Více

MUFFINOVÁ KUCHAŘKA. Lucie Žaludová Šnečka www.snecka.cz. sbírka vyzkoušených receptů na sladké i slané muffiny

MUFFINOVÁ KUCHAŘKA. Lucie Žaludová Šnečka www.snecka.cz. sbírka vyzkoušených receptů na sladké i slané muffiny MUFFINOVÁ KUCHAŘKA Lucie Žaludová Šnečka www.snecka.cz sbírka vyzkoušených receptů na sladké i slané muffiny Obsah Sladké varianty:... 3 Muffiny stracciatellové... 3 Kefírové muffiny s nutellou a čokoládou

Více

Metodika aktivity 01

Metodika aktivity 01 Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Littrowa 122, Horšovský Týn Metodika aktivity 01 V Á N OČNÍ J A R M A R K Zpracovala: Jana Švachová 2009 TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM

Více

Sortiment drobného pečiva - cukroví. Čajové pečivo

Sortiment drobného pečiva - cukroví. Čajové pečivo Do sortimentu drobného pečiva můžeme řadit: Čajové pečivo Pařížské pečivo Výrobky ze sněhové hmoty Trvanlivé pečivo ze šlehaných hmot Nepečené hmoty a jiné NOVÉ VZDĚLÁVACÍ PROGRAMY PRO DOSPĚLÉ KUCHAŘ,

Více

Ingredience: 300 g tvarohu, 300 g cukru krupice, 300 g polohrubé mouky, 225 g oleje, 225 g mletého máku, 2 hrsti rozinek, 4 lžíce rumu, 1 prášek do

Ingredience: 300 g tvarohu, 300 g cukru krupice, 300 g polohrubé mouky, 225 g oleje, 225 g mletého máku, 2 hrsti rozinek, 4 lžíce rumu, 1 prášek do TVAROHOVÝ MAKOVNÍK 300 g tvarohu, 300 g cukru krupice, 300 g polohrubé mouky, 225 g oleje, 225 g mletého máku, 2 hrsti rozinek, 4 lžíce rumu, 1 prášek do pečiva, 5 vajec, Žloutky a cukr ušleháme do pěny,

Více

Třená bábovka. Bábovka. Bábovka z oleje. Bábovka DIA. Maková bábovka. Mramorová bábovka. Bábovka z pomazánkového másla. Bábovka

Třená bábovka. Bábovka. Bábovka z oleje. Bábovka DIA. Maková bábovka. Mramorová bábovka. Bábovka z pomazánkového másla. Bábovka Bábovky a buchty Třená bábovka 25 dkg hrubé mouky, 18 dkg cukru, 12 dkg tuku, 3 vejce, mléka dle potřeby, citr. kůra, vanilka, prášek do pečiva. Bábovka 20 dkg másla, 1/4 kg cukru moučky, 1/2 kg výběr.

Více

RECEPTY SMART SNACK.

RECEPTY SMART SNACK. RECEPTY SMART SNACK Ořecháčky (Ořechové koláčky) 200 g rozemletých vloček (ovesné, pohankové) 2 porce Smart Snack s kešu 40 g směs rozemletých ořechů (vlašské ořechy, mandle) 3 vejce (možno i 1 celé vejce

Více

Sladké jarní pečení. Velikonoční perníčky. Vanilkové cupcakes s brusinkovou náplní. Mrkvový dort se stékaným karamelem Carrot Cake

Sladké jarní pečení. Velikonoční perníčky. Vanilkové cupcakes s brusinkovou náplní. Mrkvový dort se stékaným karamelem Carrot Cake Sladké jarní pečení Velikonoční perníčky Vanilkové cupcakes s brusinkovou náplní Mrkvový dort se stékaným karamelem Carrot Cake Čokoládová lízátka Cake pops Velikonoční perníčky Ingrediencie 400 g hladké

Více

NESTLÉ DOCELLO TM Bavorský krém s hruškovým kompotem. Náročnost: jednoduché. Počet porcí

NESTLÉ DOCELLO TM Bavorský krém s hruškovým kompotem. Náročnost: jednoduché. Počet porcí Bavorský krém s hruškovým kompotem Náročnost: jednoduché 10 Počet porcí Bavorský krém s hruškovým kompotem Čas na přípravu: 20 minut příprava + čas potřebný na chlazení Počet porcí: 10 Ingredience: 220

Více

Cukrárna Katka spol. s r.o. Katalog a ceník zákusků platný od 1.9.2013 I. Foto Název Váha g Složení Cena Kč

Cukrárna Katka spol. s r.o. Katalog a ceník zákusků platný od 1.9.2013 I. Foto Název Váha g Složení Cena Kč Ananasový terčík 80 pšeničná mouka cukr vejce směs rostlinných a živočišných tuků sušené mléko krémový prášek marmeláda agar konzervovaný ananas alginat 22 Čoko kostka 100 pšeničná mouka vejce cukr čokoládová

Více

Tvarohové nepečené muffiny s ananasem

Tvarohové nepečené muffiny s ananasem Tvarohové nepečené muffiny s ananasem Suroviny 100g sušenek BeBe (nebo jiné podobné) 80g másla 15g strouhaného kokosu 1 lžíce kakaa 75ml mléka 2 lžičky želatiny 250g tvarohu 200g Salka (necelá polovina

Více

Zdravé cukroví aneb vánoce bez výčitek

Zdravé cukroví aneb vánoce bez výčitek Zdravé cukroví aneb vánoce bez výčitek Obchody se již začínají plnit vánočním zbožím a přinášejí nejen sladkou vůni cukroví, ale také plno obav a výčitek z přibraných kil. Letošní vánoce ale můžete prožít

Více

OBRÁCENÝ LISTOVÝ KOLÁČ S JABLKY

OBRÁCENÝ LISTOVÝ KOLÁČ S JABLKY OBRÁCENÝ LISTOVÝ KOLÁČ S JABLKY Ingredience: 4 až 5 jablek 1/2 citronu 30 g másla 70 g pískového cukru 1 lžičku skořice 30 g rozinek 30 g jader vlašských ořechů 200 g listového těsta Jablka oloupejte a

Více

MODERNÍ ODLEHČENÉ DORTY

MODERNÍ ODLEHČENÉ DORTY TRADIČNÍ ČESKÉ DORTY MODERNÍ ODLEHČENÉ DORTY základní dortová hmota + máslové krémy vysoký obsah tuku, cukru mnoho kalorií příchutě vanilková, čokoládová, moka, ořechová MODERNIZACE DORTŮ Klasické máslové

Více

Kolikrát jste se zdravě radovali z odměny? Se mnou vždycky.

Kolikrát jste se zdravě radovali z odměny? Se mnou vždycky. Kolikrát jste se zdravě radovali z odměny? Se mnou vždycky. Děkujeme vám, že jste si pořídili troubu MORA, a věříme, že vás odměna v podobě 10 kg špaldové mouky potěšila. Navíc teď můžete soutěžit o další

Více

Chia pudink s jahodami a bazalkou

Chia pudink s jahodami a bazalkou Chia pudink s jahodami a bazalkou 2 porce 10 min* Tato nenápadná semínka, která na první pohled připomínají mák, jsou úžasným zdrojem živin a energie. Chia jsem si oblíbila hlavně při pečení. Přidávám

Více

RECEPTY SVÁTEK JABLKA 2014

RECEPTY SVÁTEK JABLKA 2014 RECEPTY SVÁTEK JABLKA 2014 JOGURTOVO JABLEČNÝ DORT (Kábelová Martina, Pěnčín Vinohrady) KORPUS: 6 vajec, 6 lžic moučkového cukru, 1 lžíce oleje, 5 lžic polohrubé mouky, 1 lžička PDP, lžíce kakaa JOGURT:

Více

Dort pomerančová bavarese

Dort pomerančová bavarese Dort pomerančová bavarese Ingredience pro 8 osob Korpus Pan di Spagna 200 gr Vejce M 100 gr Cukr krupice 100 gr Hladká mouka T650 špetka Sůl Rozvar 180 ml Voda 90 gr Cukr krupice 1/2 Kůra z pomeranče 10

Více

NESTLÉ DOCELLO TM Bavorský krém. Náročnost: jednoduché. Počet porcí

NESTLÉ DOCELLO TM Bavorský krém. Náročnost: jednoduché. Počet porcí Bavorský krém Náročnost: jednoduché 10 Počet porcí Bavorský krém Čas na přípravu: 20 minut + čas potřebný na chlazení Počet porcí: 10 (110 150 ml) Ingredience: 110 g NESTLÉ DOCELLO TM Bavorský krém 225

Více

Vánoční kuchařka OnaDnes

Vánoční kuchařka OnaDnes Vánoční kuchařka OnaDnes redakce OnaDnes, kolektiv autorů, 2014 ISBN: 978-80-87970-47-8 pdf 978-80-87970-48-5 epub 978-80-87970-49-2 mobi Obsah VÁNOČNÍ CUKROVÍ... 7 Pečené... 8 Perníčky... 9 Perníkové

Více

Brusinkové muffiny. Plech dejte na prostřední pozici a pečte v předehřáté troubě asi minut.

Brusinkové muffiny. Plech dejte na prostřední pozici a pečte v předehřáté troubě asi minut. Brusinkové muffiny muffiny se sušenými brusinkami ovesné vločky sušené brusinky 150 ml podmáslí 2 vejce 4 polévkové lžíce slunečnicového oleje 1 čajovou lžičku vanilkového extraktu Návod na přípravu 12

Více

ČERSTVÉ PEČIVO PRO CELÝ DEN. Domácí chleba Domácí veka Loupáky Ořechový celozrnný chléb pro Michala Davida Pivní preclíky Pivní rohlíky Sýrové bulky

ČERSTVÉ PEČIVO PRO CELÝ DEN. Domácí chleba Domácí veka Loupáky Ořechový celozrnný chléb pro Michala Davida Pivní preclíky Pivní rohlíky Sýrové bulky ČERSTVÉ PEČIVO PRO CELÝ DEN Domácí chleba Domácí veka Loupáky Ořechový celozrnný chléb pro Michala Davida Pivní preclíky Pivní rohlíky Sýrové bulky 7 Domácí chleba Doma peče chléb stále více lidí, buď

Více

Perníkové kuličky: Recept najdete níže.

Perníkové kuličky: Recept najdete níže. Sandokanovy oči: Kokosová hmota: 4 lžíce sušeného mléka, 4 lžíce moučkového cukru, 5 lžic kokosové moučky, 125 g ztuženého tuku. Tuk rozpustíme ve vodní lázni, přidáme ostatní suroviny a vymícháme. Ořechová

Více