POSTUP PŘÍPRAVY smoothierecepty.sk Počet porcí: 1 POSTUP PŘÍPRAVY smoothierecepty.sk Počet porcí: 1 POSTUP PŘÍPRAVY

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "POSTUP PŘÍPRAVY smoothierecepty.sk Počet porcí: 1 POSTUP PŘÍPRAVY smoothierecepty.sk Počet porcí: 1 POSTUP PŘÍPRAVY"

Transkript

1 MLÉČNÉ SMOOTHIE S KAKAEM 150 ml acidofilního mléka, 1 jablko (bez jádřince), 1 malý banán, 2 ČL chia semínek, 1/2 ČL kvalitního kakaa, 1 ČL medu. Připravíme si potřebné suroviny. Do mixéru vlejeme mléko. Jablko umyjeme a zbavíme jádřince. Poté jej spolu s banánem nakrájíme a přidáme do mixéru. Přisypeme 2 lžičky chia semínek a kakao, nakonec přidáme med a celou směs rozmixujeme dohladka smoothierecepty.sk Počet porcí: 1 STOP PREMENSTRUAČNÍMU SYNDROMU 1 hrst řeřichy, 2 střední mrkve, 1 pastyňák, 2 petržele, několik lístků řapíkatého celeru, 1 hrnek vody. Do mixéru nejprve nalejeme vodu, poté přidáme všechny ostatní suroviny. Mrkev a petržel si můžeme předkrájet na menší kousky, aby následné mixování trvalo kratší dobu. Snažíme se docílit co nejhladší konzistence. Výsledný nápoj podáváme chlazený smoothierecepty.sk Počet porcí: 1 MERUŇKOVÉ SNÍDAŇOVÉ SMOOTHIE 3 čerstvé meruňky (pokud nejsou, postačí mražené), 1/2 avokáda, 1 malý bílý jogurt 3% tuku, 1 ČL medu, 1 PL ovesných vloček, špetka skořice. Nejprve je potřeba nechat ovesné vločky asi 15 minut naložené v jogurtu. Mezitím si oloupeme a na menší kousky nakrájíme ovoce. Po patnácti minutách nalejeme do mixéru jogurt s vločkami, přidáme skořici, med a avokádo s meruňkami. Celou směs nakonec rozmixujeme do krémova smoothierecepty.sk Počet porcí: 1

2 ANANÁSOVÉ SMOOTHIE NA IMUNITU 1/2 ananásu, 1 banán, 1 citrón, 2 cm čerstvého zázvoru, 2 ČL chia semienok, 200 ml kokosového mlieka, 200 ml vody. Ovocie nakrájame a spolu so zvyšnými ingredienciami zmixuje. Vodu pridávame podľa hustoty, ktorú chceme dosiahnuť smoothierecepty.sk Počet porcií: 2 TŘEŠŇOVÉ SMOOTHIE S BANÁNEM 15 čerstvých nebo mražených třešní, 1 malý banán, 150 ml mléka, 1 ČL medu. Nejprve odpeckujeme třešně a pořádně je umyjeme, případně mražené třešně necháme předtím dostatečně odmrazit. Poté oloupeme a nakrájíme banán na menší kousky a dáme ovoce do mixéru. Nakonec do mixéru vlejeme mléko, přidáme lžičku medu a mixujeme. Smoothie podáváme v hladké krémové konzistenci smoothierecepty.sk Počet porcí: 1 MRKVOVO-JABLKOVÉ SMOOTHIE 1/2 mrkvy, 1/2 jablka, 1 PL nízkotučného tvarohu, voda (minimálne rovnaké množstvo ako je objem zvyšných surovín). Tvaroh, mrkvu a jablko vložíme do mixéra a pridávame vodu - minimálne násobok mixovanej hmoty. Najemno rozmixujeme a podávame.

3 MRKVOVO-ŠPENÁTOVÉ SMOOTHIE 150 ml kefíru, 1 mrkva, 1 menšia hrsť špenátových listov, 1 ČL celých ľanových semienok. Mrkvu očistite a nakrájajte na malé kúsky. Špenátové listy prepláchnite pod vlažnou vodou a všetko vložte do mixéra. Prilejte kefír a po rozmixovaní pridajte celé ľanové semienka. SMOOTHIE PEPKA NÁMOŘNÍKA 1 hrnek špenátu, 2 zralé banány, 1/2 jablka, 2 ČL citronové šťávy, 1/2 ČL chia semínek, 1 hrnek vody. Jako první do mixéru vlejeme hrnek vody se špenátem a pořádně rozmixujeme. Poté přidáme umyté jablko, oloupané banány, citronovou šťávu a chia semínka. Znovu vše mixujeme, až dokud nezískáme hladkou krémovou konzistenci smoothierecepty.sk Počet porcí: 1 SNÍDAŇOVÉ BANÁNOVÉ SMOOTHIE S GOJI 1 středně velký banán, 200 ml mandlového mléka, 1 jablko bez jádřince, 1 PL goji (plod Kustovnice čínské), 1 ČL datlového sirupu. Před samotným vkládáním ingrediencí do mixéru si namočíme goji do vody a necháme ji 10 minut odstát. Mezitím můžeme do mixéru vlít mléko, omýt a nakrájet banán s jablkem a společně se sirupem je přidat do mixéru. Nakonec nezapomeneme na goji a následně celou směs rozmixujeme dohladka smoothierecepty.sk Počet porcí: 1

4 ALL GREEN SMOOTHIE 2 listy hlávkového šalátu (50 g), 2 listy šalátu Lollo Biondo (50 g), 1 hrsť šalátu Poľníček (10 g), 1/2 avokáda (100 g), 2 ČL chia semienok, 1 PL tekvicových jadierok (10 g), 1 šálka kokosovej vody. Tekvicové jadierka si namočte cez noc do prefiltrovanej vody. Šaláty zmixujte s kokosovou vodou, pridajte zvyšné suroviny a znova všetko zmixujte dohladka. Ak máte radi sladšiu chuť, môžete si do smoothie pridať polievkovú lyžicu medu. ČOKOLÁDOVÉ SMOOTHIE 250 g probiotického jogurtu, 50 g tučného tvarohu, 30 g horkej 70%-nej čokolády, hrsť vlašských orechov (30 g), 4 ks sušených marhúľ (35 g). Vlašské orechy si namočte na 24 hodín pred prípravou smoothie do prefiltrovanej vody. Jogurt a tvaroh zmixujte do hladka, pridajte nalámané kúsky horkej čokolády a nasiaknuté orechy a znova všetko zmixujte. Na záver pridajte sušené marhule a naposledy všetko zmixujte dohladka. ČUČORIEDKOVO-MANDĽOVÉ SMOOTHIE 1/2 šálky čučoriedok, 150 ml mandľového mlieka, 1/2 banána, 1 ČL (vopred namočených) chia semienok. Do mixéra vlejte mlieko, pridajte chia semienka, banán a čučoriedky. Rozmixujte dohladka.

5 SMOOTHIE Z ČERVENÝCH RÍBEZLÍ A LUKUMY NA ROZŽIARENIE PLETI 1 šálka mandľového mlieka, 1/2 šálky červených ríbezlí, 1/2 šálky jahôd, 2 malé zrelé banány, 2 malé datle, 1 PL goji (plod Kustovnice čínskej), 1 PL lucuma prášku, šťava z 1 limetky, strúhaná kôra z bio limetky na posypanie. Všetky ingrediencie spolu dobre vymixujeme. Servírujeme posypané strúhanou kôrou z bio limetky smoothierecepty.sk Počet porcií: 2 SMOOTHIE S BOBUĽAMI A SÉZAMOM 150 g tmavých bobúľ, 30 g sézamu/tahini, 2 ČL chia semienok, 1 ČL kakaa, 50 ml vody. Chia semienka si vopred namočíme na pár minút do vody (alebo necháme napučať priamo v smoothie). Všetky suroviny vložíme do mixéra a zalejeme, ideálne filtrovanou vodou. RÝCHLA MYSEĽ 1 banán, 1 hrsť malín, 1 malá hrsť ľanových semienok (30 g), 1 jablko, 200 ml mlieka. Jablko umyjeme a nakrájame spolu s banánom na kúsky. Do mixéra vlejeme mlieko, pridáme ľanové semienka a ovocie. Rozmixujeme dohladka.

6 ANANÁSOVÉ POKUŠENIE 1 malý list kelu, 1/2 šálky ananásu, 1/2 šálky mandľového mlieka, 1/2 šálky vody. Vo vode zmixujeme natrhaný kel. Pridáme nakrájaný ananás, mandľové mlieko a rozmixujeme dohladka. ČERVENÉ SMOOTHIE 2-3 šálky mrazených / čerstvých černíc, 1 šálka varenej cvikly, 1,5 šálky vody, hnedý cukor alebo med podľa potreby. Vo vode zmixujete cviklu. Pridáte černice, podľa potreby osladíte medom a servírujete smoothierecepty.sk Počet porcií: 2 JAHODOVÉ SMOOTHIE 200 g domácich jahôd, 1 banán, 3 listy medovky, 200 ml vody. Suroviny očistite. Mixujte dohladka.

7 LETNÍ OSVĚŽUJÍCÍ SMOOTHIE 1 silný plátek melounu vodního (bez pecek), 5 čerstvých jahod, 1 jablko, 1/2 salátové okurky, 200 ml vody, 1 ČL datlového sirupu. Nejprve si omyjeme jahody, jablko a okurku, poté tyto suroviny společně s melounem nakrájíme na menší kousky a vložíme je do mixéru. To vše zalejeme vodou, přidáme lžičku datlového sirupu a mixujeme asi 1 minutu. Následně podáváme při pokojové teplotě, či v horkých dnech vychlazené s kostkami ledu smoothierecepty.sk Počet porcí: 1 POHANKOVÉ SMOOTHIE S JAHODAMI 1/2 hrnku syrové pohanky namočené 30 minut ve vodě (nebo přes noc), 1/2 avokáda, 10 velkých čerstvých nebo mražených jahod, šťáva z 1 citronu, 1/2 oloupané okurky, kousek zázvoru - 1 cm, trochu vody dle potřeby. Zprvu je třeba mít připravenou odmočenou pohanku buď po noční lázni nebo v případě nedostatku času alespoň po 30 minutách ve studené vodě. Máme-li toto pripravené, pak můžeme vlít vodu do mixéru a postupně přidat zbytek vyjmenovaných ingrediencí. Nakonec smoothie rozmixujeme dokrémova a podáváme smoothierecepty.sk Počet porcí: 1 LETNÍ SMOOTHIE 1 ČL chia semínek (řádně rozmělněných pro lepší vstřebávání živin), 2 PL borůvek, 1 kiwi, 5 jahod, 2 PL ostružin, 150 ml vody. Oloupeme kiwi a spolu s jahodami nakrájíme na menší kousky. Všechno ovoce následně opláchneme. Do mixéru vlejeme studenou vodu, přisypeme lžičku rozmělněných chia semínek a přidáme umyté ovoce. Rozmixujeme dohladka a podáváme. Na dozdobení můžeme použít led, plátek limetky a plátek máty, které dodají smoothie svěží chuť smoothierecepty.sk Počet porcí: 1

8 ČUČORIEDKOVO-KELOVÉ SMOOTHIE 3/4 šálky mrazených čučoriedok, 3 listy kelu (alebo najlepšie je vyrezať časť zo stredu), 1 banán, ošúpaný zázvor vo veľkosti cca 5 cm, 1 ČL škorice, štipku kardamónu, 1 ČL konopných semienok. 2 šálky kokosovej vody alebo obyčajnej odstátej vody. Všetky suroviny spolu zmixujeme a môžeme si pochutnávať na zdravom a lahodnom nápoji smoothierecepty.sk Počet porcií: 2 JABLEČNÉ SMOOTHIE S MANDLOVÝM MLÉKEM 1 jablko bez jádřince, 200 ml mandlového mléka, 1 mrkev, 1 ČL datlového sirupu, 1 ČL chia semínek, 1 PL goji (plod Kustovnice čínské). Nejprve namočíme goji na 10 minut do studené vody a necháme odležet. Jablko a mrkev si zatím pořádně umyjeme a nakrájíme na malé kousky. Potom do mixéru vlejeme mléko. Přidáme chia semínka, odmočené goji, lžičku datlového sirupu, mrkev a jablka. Celou směs nakonec mixujeme dokud nezískáme hladké smoothie smoothierecepty.sk Počet porcí: 1 NEODOLATEĽNÉ JABLKOVÉ SMOOTHIE S GOJI 1 celé jablko so šupkou, 100 ml šťavy z goji (šťava nesmie byť scedená, musí obsahovať šupky a jadierka), 1 lístok mäty, prírodná voda. Jablko prekrojte na polovicu, očistite ho od jadierok a stonky. Jablko nakrájajte na menšie kúsky a vložte do mixéra spolu s lístkom mäty. Pridajte šťavu z goji a vodu podľa potreby. Najemno mixujte.

9 EXOTICKÉ SMOOTHIE 1 menší mango, 1 zralé kiwi, 1 broskev, 1 hrnek vody, 1 hrnek kokosové vody, 1 ČL limetkové šťávy, 1 PL konopných semínek Nejprve vlejeme do mixéru hrnek vody a hrnek kokosové vody. Následně přidáme oloupané kiwi spolu s umytým mangem a broskví. Nakonec přidáme lžičku limetkové šťávy a jednu polévkovou lžíci konopných semínek. Celou směs řádně rozmixujeme dohladka. Podávat můžeme s ledem nebo kolečkem pomeranče smoothierecepty.sk Počet porcí: 2 SMOOTHIE Z ČERVENÉ ŘEPY S MANGEM 1 malá červená řepa, 1 pomeranč, 200 ml vody, 1 ČL medu, 1/2 manga. Nejprve si oloupeme ovoce a červenou řepu, které pak omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Do mixéru následně vlejeme 200 ml vody, přidáme lžičku medu a nakrájený pomeranč, půl manga a červenou řepu. Všechny ingredience nakonec rozmixujeme dokrémova a podáváme smoothierecepty.sk Počet porcí: 1 SMOOTHIE QUEEN 250 g kefíru, 1/2 šálky čučoriedok (60 g), 50 ml smotany na šľahanie 33%, 1 hrsť mandlí (20 g), 1/2 ČL škorice. Mandle si namočte cez noc do prefiltrovanej vody. Kefír a smotanu zmixujte s čučoriedkami, pridajte zvyšné suroviny a znova všetko zmixujte. Podľa potreby môžete priliať prefiltrovanú vodu.

10 HULKOV ÚDER 1 list kelu (30 g), 1 hrsť rukoly (10 g), 1/2 papriky (60 g), 1/2 avokáda (100 g), 2 sušené figy (30 g), 1 ČL medu, štipka kayenského korenia, 1 šálka kokosovej vody, 1 šálka prefiltrovanej vody. Kel, rukolu a papriku rozmixujte s kokosovou a prefiltrovanou vodou dohladka. Potom pridajte ostatné suroviny a všetko znova zmixujte. Servírujte. JABLKOVO-MANDARÍNKOVÉ SMOOTHIE 1 stredné jablko, 1/2 ČL škorice, 1 mandarínka, 1/4 avokáda, 1 ČL zeleného jačmeňa, 100 ml vody. Vo vode zmixujte škoricu a jačmeň, pridajte nakrájané jablko, mandarínku, avokádo a rozmixujte dohladka. ZELENÝ LIEČITEĽ 2 šálky špenátu, 3 šálky žltého melónu, 1 ČL včelieho peľu, 2 kiwi, 1 banán, šťava z 1 limetky, 1 ČL matcha zeleného čaju, 2 šálky vody. Vymixujte špenát, melón a včelí peľ do hladka. K zmesi pridajte kiwi, banán, limetkovú šťavu a matcha zelený čaj. Znova mixujte smoothierecepty.sk Počet porcií: 2

11 POMARANČOVÝ SEN 1 škrupina z BIO vajca, 1/2 avokáda (100 g), 100 ml ryžového mlieka, 5 g čerstvého zázvoru, 1 pomaranč. Škrupinu je nutné povariť 5 minút vo vode. Následne ju podrvíme v mlynčeku na kávu alebo pokiaľ máme výkonný mixér, tak ju vložíme rovno tam. Pridáme ostatné ingrediencie a zmixujeme dohladka. ORECHOVO-ŠPENÁTOVÉ SMOOTHIE 1 hrsť špenátu (30 g), 1 hrsť vlašských orechov (30 g), 1 jablko, 1 hrsť čučoriedok, 200 ml vody. Jablko umyjeme a nakrájame na kúsky. Do mixéra vlejeme vodu, pridáme špenát, vlašské orechy a mixujeme 30 sekúnd. Pridáme ostatné suroviny a rozmixujeme dohladka. UHORKOVÉ SMOOTHIE 1/2 uhorky, 3 PL citrónovej šťavy, 1 jablko, 1 ČL medu (alebo stévie), 1/2 šálky vody. Uhorku a jablko umyte, nakrájajte na kúsky (stred z jablka vyhoďte). Spolu s ostatnými surovinami všetko spolu zmixujte.

12 ZELENÉ SMOOTHIE 130 g baby špenátu, 1 kiwi, 1/2 zeleného jablka, 1 2 ČL zázvoru, 1 šálka vody. Vo vode zmixujete špenát. Pridáte jablko, kiwi, zázvor a rozmixujete dohladka smoothierecepty.sk Počet porcií: 2 REGENERAČNÉ SMOOTHIE 200 ml nízkotučného mlieka, 1 ČL kakaa, 5 jahôd, 1 ČL agáve sirupu. Jahody očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Vložíme do mixéra, prilejeme mlieko a nakoniec pridáme lyžičku kakaa a agáve sirup. Najemno rozmixujeme. ZELENÉ SMOOTHIE 1 avokádo, 50 g špenátu, 5 tabletiek chlorelly, 1 banán, 5 lístkov mäty, 200 ml vody. Do mixéra vlejte vodu, pridajte mätu, špenát a chlorellu. Rozmixujte do hladka. Potom pridáte nakrájaný banán, avokádo a znovu zmixujete.

13 SNÍDAŇOVÉ SMOOTHIE PLNÉ VITAMÍNŮ 10 kuliček hroznového vína bez pecek, 1/3 ananasu, 1 malá červená řepa, 1 mrkev, 400 ml vody, 1/2 manga. Oloupeme si červenou řepu a stejně jako mrkev a ananas ji nakrájíme na menší kousky. Do mixéru jednoduše vlejeme 400 ml vody, přidáme nakrájenou zeleninu a ovoce a tuto vitamínovou směs pořádně rozmixujeme. Můžeme okamžitě podávat, případně chvíli nechat vychladit v ledničce nebo doladit kostkami ledu smoothierecepty.sk Počet porcí: 2 OSVĚŽUJÍCÍ SMOOTHIE 1 malá limetka, 1/4 ananasu, 1 mrkev, 1 jablko (bez jádřinců), 200 ml vody, 2 ČL medu. Do mixéru vlejeme vodu, přidáme 2 lžičky medu. Limetku zbavíme kůry. Poté si na malé kousky nakrájíme ananas, jablko a mrkev. Tak docílíme rychlejšího mixování a hladší konzistence. Všechny ingredience vhodíme do mixéru a zapneme. Mixujeme tak dlouho, dokud smoothie nebude mít požadovanou jednotnou konzistenci smoothierecepty.sk Počet porcí: 1 SLADUČKÉ ZELENÉ SMOOTHIE 1 hrsť špenátu, 1 banán, 2 menšie hrušky (alebo 1 jablko), 1/2 avokáda, 2 PL chia semienok, štipka kurkumy, štipka škorice (voliteľná ingrediencia), 400 ml vody, príp. rastlinného mlieka podľa chuti. Hrušky, avokádo, banán nakrájame a dáme do mixéra. Pridáme špenát, chia, kurkumu a škoricu. Zalejeme po vrch nádoby vodou alebo rastlinným mliekom. Rozmixujeme a môžeme podávať smoothierecepty.sk Počet porcií: 2

14 BANÁNOVÉ SMOOTHIE 1 ČL medu, 1 malý banán, 150 ml polotučného mléka, 15 kuliček bezpeckového hroznového vína, 1 PL ovesných vloček. Do sklenice nalejeme 150 ml polotučného mléka a do něj vnoříme na 15 minut ovesné vločky. Po čtvrt hodině přelejeme obsah sklenice do mixéru, k tomu přidáme oloupaný a nakrájený banán, hroznové víno a lžičku medu. Všechny tyto suroviny nakonec rozmixujeme dokrémova smoothierecepty.sk Počet porcí: 1 ANANÁSOVO-BANÁNOVÉ SMOOTHIE 1 šálka ananásu, 1/2 banána, 1/2 šálky vody, 1/4 avokáda, 1 ČL čerstvého nastrúhaného zázvoru. Avokádo a ananás ošúpte a nakrájajte na kúsky. Umiestite všetky ingrediencie do mixéra a rozmixujte dohladka. POHLAZENÍ LESNÍHO SKŘÍTKA 2 hrnky lesního ovoce (jahody, maliny, borůvky), 1/4 hrnku ovesných vloček, 1 hrnek mandlového mléka, 8 ks namočených mandlí, 1 PL kvalitního medu. Před přípravou smoothie si připravíme hrnek mandlového mléka a ponoříme do něj ovesné vločky, které v něm pak necháme alespoň 1 hodinu ponořené. Také mandle si necháme předem odmočit ve vodě, aby trochu změkly. Mezitím si do mixéru připravíme lesní ovoce a med. Po uplynuté době přidáme mléko s vločkami a mandle. Všechny ingredience dohromady rozmixujeme a můžeme podávat smoothierecepty.sk Počet porcí: 2

15 LOW CARB SMOOTHIE 2 listy rímskeho šalátu (50 g), 2 hrste rukoly (20 g), 1/3 uhorky so šupkou (80 g), 100 ml kokosového mlieka, 1 hrsť makadamových orechov (30 g), štipka kurkumy, 1/2 šálky prefiltrovanej vody. Makadamové orechy si namočte cez noc do prefiltrovanej vody. Šaláty a uhorku zmixujte s kokosovým mliekom a vodou, pridajte zvyšné suroviny a znova všetko zmixujte. BLOODY MARRY SMOOTHIE 1/2 cvikly (100 g), 1 malá mrkva (40 g), 1/2 jablka (80 g), 1 hrsť para orechov (20 g), štipka himalájskej soli, 1 šálka prefiltrovanej vody. Pred prípravou smoothie nápoja si para orechy namočte cez noc do prefiltrovanej vody. Na druhý deň cviklu, mrkvu a jablko zmixujte s vodou dohladka. Pridajte para orechy, zvyšné suroviny a znova všetko zmixujte. JAHODOVO BAZALKOVÉ SMOOTHIE 5 stredne veľkých jahôd, 5 lístkov čerstvej bazalky, 1 ČL (vopred namáčaných) chia semienok, 1 šálka čerstvého špenátu, 1 šálka mandľového mlieka. Do mixéra vlejte mlieko, pridajte špenát, bazalku a mixujte 30 sekúnd. Potom pridajte ostatné suroviny a rozmixujte dohladka.

16 CVIKLOVO JABLKOVÉ SMOOTHIE 200 g jablka, 50 g cvikly, 50 g mrkvy, 1/4 ČL čerstvého zázvoru, 100 ml vody. Vo vode zmixujte zázvor, cviklu, mrkvu. Nakoniec pridajte jablko a všetko rozmixujte dohladka. BEAUTY GREEN 2 šálky vody, 3 stredne veľké banány, 1 malý pomaranč, 1/2 malého grapefruitu, 2 ČL maca prášku, 2 ČL chia semienok, 1 ČL konopných semienok, 2 veľké hrste špenátu, 1 veľká hrsť listového kelu. Vymixujete vodu, banán, pomaranč, grapefruit, maca prášok, chia a konopné semieka vo vysokorýchlostnom mixéri dohladka. Pridajte špenát, kel a znova mixujte smoothierecepty.sk Počet porcií: 2 KIWI-LIMETKOVÉ SMOOTHIE 200 ml zakysaného mlieka, 1/2 limetky (šťava), 2 PL kokosu, 2 kiwi. Limetku (prípadne citrón) poriadne umyjeme pod horúcou vodou a vytlačíme šťavu z jednej polovice. Olúpeme kiwi a nakrájame na menšie kúsky. Pridáme kokos a vymixujeme dohladka.

17 JABLKOVO-ŠKORICOVÉ SMOOTHIE 1 banán, 1 hrsť ľanových semienok, 1/2 ČL škorice, 1 jablko, 150 ml mlieka. Jablko umyjeme, spolu s banánom nakrájame na kúsky. Do mixéra vlejeme mlieko, pridáme škoricu, ľanové semienka a nakrájané ovocie. Rozmixujeme dohladka. ZELENÉ PREKVAPENIE 1 jablko, 1/3 uhorky, 1 stonka zeleru, 1 PL citrónovej šťavy, 5 lístkov mäty, 1 šálka vody. Jablko, uhorku a zeler umyjeme, nakrájame (stred z jablka vyrežeme a vyhodíme). Všetky suroviny dáme do mixéra a zmixujeme. ŽLTÉ SMOOTHIE 1 veľká žltá paprika zbavená jadierok, 1 veľký pomaranč s bielou vrstvou šupky, 1/2 ČL kurkumy, 1 šálka vody. Do mixéra vlejte vodu. Pridajte kurkumu, pomaranč, papriku a potom už len mixujte dohladka smoothierecepty.sk Počet porcií: 2

18 ANTIOXIDAČNÉ SMOOTHIE 1 miska - mix malín, čučoriedok, černíc (200 g), 1 banán, 200 ml vody, medovka na ozdobu. Všetko spolu rozmixujte dohladka. Podávajte chladené. RUŽOVÉ PREKVAPENIE PLNÉ ZDRAVIA 1 malá surová cvikla, 1 banán, 1 ČL chia semienok, 1-2 cm čerstvého koreňa zázvoru, 1 šálka čistej vody. Cviklu ošúpeme, zázvor nastrúhame a všetko spolu zmixujeme v mixéri. Cvikla je tvrdšia, preto ju musíme mixovať dlhšie. Zmes môžeme dať na 5-10 min do chladničky alebo pridať 2-3 kocky ľadu. ČUČORIEDKOVÉ SMOOTHIE 1 šálka gréckeho jogurtu, 1/2 šálky čučoriedok, 1/2 banána, 1/2 ČL škorice. Pridajte všetky suroviny do mixéra. Rozmixujte.

19 PIŇA COLADA 1/2 ananasu, 2 zralé banány, 1 hrnek kokosového mléka, 1 PL strouhaného kokosu. Nejprve do mixéru nasypeme strouhaný kokos, přidáme půl ananasu a to celé zalejeme hrnkem kokosového mléka. Následně tyto suroviny řádně rozmixujeme a až poté přidáme oloupané banány. Závěrečným mixováním se snažíme dosáhnout hladké konzistence, abychom mohli podávat. Lze přidat led nebo podávat bez zchlazení smoothierecepty.sk Počet porcí: 2 SMOTANOVO-KAKAOVÉ SMOOTHIE 100 ml kyslej smotany, 50 g jemne hrudkovitého tvarohu, 100 ml kokosového mlieka, 1 PL 100 % kakaového prášku, 1 PL medu, 1/4 ČL škorice. Kyslú smotanu a tvaroh rozmixujte v kokosovom mlieku. Pridajte zvyšné suroviny a znova všetko zmixujte dohladka. ENERGETICKÉ SMOOTHIE 1/2 avokáda, 1/2 manga, 1/2 citróna, 1 ČL chia semienok, 2 lístky mäty, voda (2-násobok objemu zvyšných surovín). Avokádo prekrojte na polovicu, odstráňte kôstku a lyžicou vyberte vnútro. Mango ošúpte a odstráňte jadro, lyžicou vyberte dužinu. Vložte ich do mixéra, pridajte šťavu z citróna, chia semienka a lístky mäty. Dolejte vodou (množstvo predstavuje 2-násobok zmesi).

20 KRÉMOVÉ SMOOTHIE 1/2 šálky čučoriedok (60 g), 1/2 šálky malín (60 g), 1/2 avokáda (100 g), 1 hrsť lieskovcov (20 g), 1 šálka prefiltrovanej vody. Pred prípravou si lieskovce namočte cez noc do prefiltrovanej vody. Bobuľovité ovocie zmixujte s vodou, pridajte avokádo a lieskovce a znova všetko zmixujte. Namiesto vody môžete použiť aj kokosovú vodu. ANANÁSOVO-MRKVOVÉ SMOOTHIE 150 g ananásu, 75 g mrkvy, 30 g špenátu, 100 ml vody. Vo vode zmixujte špenát, približne 30 sekúnd. Pridajte mrkvu, ananás a rozmixujte dohladka. SUNSHINE FACE 1 šálka pomarančového džúsu, 1 zrelé avokádo, 1 šálka čerstvých bobúľ (jahody, černice, jahody, maliny, čučoriedky či ich kombinácie), 1 šálka čerstvého špenátu, 1/2 banána, 6 baby mrkvičiek alebo 1 väčšia mrkva, kocky ľadu (voliteľná ingrediencia). Vymixujte pomarančový džús a avokádo v mixéri Pridajte bobule, špenát, banány a mrkvu. Mixujte dohladka smoothierecepty.sk Počet porcií: 2

21 BANÁNOVÉ SMOOTHIE NA SILNÉ KOSTI 1 škrupina z BIO vajíčka, 1 banán (120 g), 1 biely jogurt, 10% tuku (125 g), 1 PL srvátkového proteínového koncentrátu (10g), 1 PL chia semienok, 100 ml vody (filtrovanej). Škrupinu povaríme vo vode a vložíme do mixéra. Pridáme vopred namočené chia semienka, banán, biely jogurt a vodu. Zmiešame. Nakoniec pridávame proteínový koncentrát a zmixujeme najemno. KIWI-BANÁNOVÉ SMOOTHIE 2 kiwi, 1 banán, 1 jablko, 1 hrsť tekvicových semienok (30 g), 1 šálka vody. Kiwi ošúpeme, spolu s jablkom a banánom nakrájame na kúsky. Do mixéra vlejeme vodu, pridáme tekvicové semienka, nakrájané ovocie a rozmixujeme dohladka. SILA Z PRÍRODY 1 list kelu, 1 hrsť špenátu, 1/3 malej uhorky, 1 hruška, 1/2 ČL nastrúhaného zázvoru, šťava z 1/2 citróna, 1 šálka vody. Do mixéra nalejete vodu a pridáte natrhaný kel. Mixujte 30 sekúnd. Vložte ostatné suroviny nakrájané na kúsky a rozmixujte dohladka.

22 BIELE SMOOTHIE 1 šálka hrušky, 1 šálka feniklu, 1 malý banán, 1/4 šálky vody. Vo vode zmixujete fenikel. Pridáte hrušku, banán a rozmixujete dohladka. MANGOVÉ SMOOTHIE 1 mango, 1 avokádo, pomarančovú šťavu z 1 pomaranča, 1 ČL chia semienok, goji (Kustovnice čínskej) na ozdobu, vodu podľa potreby. Odšťavte pomaranč, ktorý primiešate do vymixovaného avokáda s mangom. Obsah prerieďte vodou podľa potreby. Zvlášť si pripravíte chia semienka, ktoré ponorte do vody na 15 minút. Ozdobte goji smoothierecepty.sk Počet porcií: 2 ZELENINOVÉ SMOOTHIE NA IMUNITU 1 mrkev, 1/2 celeru, 100 ml šťávy z kysaného zelí, 1 bulva červené řepy, 1 cm čerstvého zázvoru. S použitím mixéru je příprava tohoto smoothie velice jednoduchá. Stačí do přístroje vlít šťávu z kysaného zelí a následně přidat mrkev, řepu, celer, čerstvý zázvor a celou směs rozmixovat dohladka. Pro rychlejší přípravu můžeme větší kusy zeleniny před vhozením do mixéru nakrájet na menší smoothierecepty.sk Počet porcí: 1

23 UHORKOVO-AVOKÁDOVÉ SMOOTHIE 50 g listovej zeleniny, 100 g uhorky, 1/2 avokáda (100g), 1 ČL karobu, pár kvapiek stévie, 100 ml filtrovanej vody. Zeleninu a avokádo zmiešame spolu s vodou a vymixujeme dohladka. Následne pridáme karob a dochutíme stéviou. SMOOTHIE KING 1 banán, 150 ml polotučného mlieka, 1 PL pohánkových vločiek, 1 ČL ľanových semienok. Banán ošúpte a nakrájajte na malé kúsky. Vložte ho do mixéra, pridajte vychladené mlieko, rozdrvené ľanové semienka a nakoniec pohánkové vločky. KAKAOVO-MANDĽOVÉ SMOOTHIE 1 PL kakaa 200 ml kokosového mlieka, 20 g mandlí (vopred namočených), 1 šálka/ 100 g čučoriedok, filtrovaná voda (podľa potreby). Najskôr zmixujeme kokosové mlieko a kakao, následne pridáme vopred namočené mandle (aspoň na 12 hodín) a šálku čučoriedok. V prípade potreby pridáme aj trochu vody.

24 COOL SMOOTHIE 1 šálka kefíru, 1/2 šálky jahôd, 1/2 banána. Nakrájajte banán a jahody na menšie kúsky. Pridajte ich spolu s kefírom do mixéra a rozmixujte dohladka. MELÓNOVO MÄTOVÉ SMOOTHIE 200 g červenej dyne, 5 stredne veľkých jahôd, 7 lístkov z čerstvej mäty. Do mixéra vložte mätu, melón a jahody. Zmixujte dohladka. SVIEŽE OVOCNÉ SMOOTHIE 1 kiwi, 1/2 šálky jahôd, 1/2 banána, 1/2 šálky čučoriedok, 1 šálka vody. Nakrájajte kiwi a banán na malé kúsky. Všetky prísady vložte do mixéra a rozmixujte dojemna.

25 POMARANČOVÉ SMOOTHIE S ČOKOLÁDOU 1 pomaranč (150 g), 200 ml kokosového mlieka, 15 mandlí v šupke, vopred namočené (15 g), 20 g horkej čokolády, 70% a viac kakaa, 1 chilli paprička (voliteľná ingrediencia). Všetky ingrediencie môžeme vložiť do mixéra naraz. Pokiaľ si chceme horkú čokoládu vychutnať viac, nalámeme ju na kúsky až do hotového smoothie. Chilli paprička je voliteľná, ale určite veľmi vhodná prísada. BROKOLICOVO-AVOKÁDOVÉ SMOOTHIE 50 g brokolice, 1/2 avokáda, 1 hrsť špenátu, 1 mrkva, 1 šálka vody. Avokádo ošúpeme a nakrájame. Brokolicu a mrkvu poriadne umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Vo vode rozmixujeme špenát a pridáme ostatné nakrájané suroviny. MELÓNOVÉ OSVIEŽENIE 1 šálka nakrájanej červenej dyne, 1 PL šťavy z citróna, 1/2 ČL nastrúhaného zázvoru. Melón vložte do mixéra, pridajte šťavu z citróna a nastrúhaný zázvor. Všetko spolu zmixujte. Smoothie chutí najlepšie, keď je melón čerstvý a vychladený.

26 ENERGY BOOST SMOOTHIE 1 PL sušeného droždí v 100 ml vlažné vody vhodnější jsou čerstvé kvasnice (kostičku netřeba namáčet), 2 PL chia semínek, 1 ČL medu, 2 PL goji (plod Kustovnice čínské), 1 jablko, 1 pomeranč, 1/2 ČL čerstvého zázvoru, špetka skořice. Začneme tím, že droždí rozpustíme v 100 ml vody. Pokud používáme drožďovou kostku, není třeba ji rozpouštět ve vodě. Když máme toto připravené, vložíme droždí do mixéru, přidáme nakrájené ovoce, chia semínka, med, skořici a zázvor. Celou směs pak rozmixujeme dohladka smoothierecepty.sk Počet porcí: 1 SNÍDAŇOVÉ SMOOTHIE 2 hrušky, 400 ml pomerančové šťávy, 125 g bílého jogurtu, 2 PL jáhlových vloček (lze použít i jiný druh vloček), 1 PL chia semínek, špetka skořice. Nejprve do mixéru vlejeme 400 ml pomerančové šťávy. Postupně přidáme vločky, chia semínka a skořici. Tuto směs mixujeme asi půl minuty. Poté přidáme nakrájenou hrušku s bílým jogurtem. Nakonec rozmixujeme všechny suroviny do hladké konzistence smoothierecepty.sk Počet porcí: 2 SVAČINOVÉ SMOOTHIE 4 rajčata, 1 stonek řapíkatého celeru, 1/2 svazku kopru, několik lístků koriandru (velmi aromatický!), 1 bílý jogurt. Do mixéru nejprve vyklopíme bílý jogurt. Následně přidáme kopr, koriandr a celerový stonek. Tuto směs rozmixujeme. Nakonec přidáme rajčata a znovu hmotu mixujeme, až dokud nám nevznikne krémové smoothie smoothierecepty.sk Počet porcí: 1

27 TVAROHOVO-JOGURTOVÉ SMOOTHIE 125 g bieleho jogurtu smotanového, 10%, 100 g tučného tvarohu, 20 g vlašských orechov (vopred namočených), 2 PL maku (25g), 1 ČL medu (5g). Mak si zomelieme tesne pred prípravou smoothie. Vlašské orechy používame vždy ideálne čerstvo vylúskané, resp. vždy ich pred prípravou namočíme aspoň na 12 hodín do vody. Obe suroviny pomelieme a pridáme k nim jogurt, tvaroh aj med. Všetko opäť vymixujeme dohladka. LAHODNÉ SMOOTHIE PLNÉ ANTIOXIDANTOV 200 ml mandľového mlieka 1 PL olivového oleja, 5 ks sušených datlí nesírených, 2 PL konopných semienok. Najskôr si pripravíme datle, ktoré by mali byť v BIO kvalite a bez konzervácie oxidom síričitým. Umyjeme ich horúcou vodou a pokrájame na kúsky. Zalejeme mandľovým mliekom, olivovým olejom a zmixujeme. Nakoniec pridáme konopné semienka (ale pozor, nenamáčame ich). BANÁNOVO-ORECHOVÉ SMOOTHIE 1 banán, 4 brazílske oriešky, 1 PL mletých ľanových semienok, 1/2 šálky mlieka (zameňte za mandľové mlieko, ak máte problémy s laktózou). Nakrájajte banán a brazílske oriešky. Všetky prísady dajte do mixéra a rozmixujte dojemna.

28 MRKVOVÁ SILA 100 g mrkvy, 50 g petržlena s vňaťou, 200 ml vývaru z kostí, 1 list kelu, 1 ČL kurkumy, 1 ČL rybieho oleja (voliteľná ingrediencia). Na tento recept potrebujeme silný vývar zo špikových a kĺbových kostí. Môžete si ho urobiť vopred, zredukovať v hrnci a uskladniť alebo použite čerstvý vývar z polievky. Koreňovú zeleninu mixujeme (podľa možnosti) čerstvú, pridávame kel a na konci kurkumu. SHREKOV ZELENÝ DETOX 4 PL nasekaného mladého kelu, 4 PL lístkov baby špenátu, 2 stonky zeleru, 1/2 avokáda, 1 citrón alebo limetka, 2 jablká, 1 banán, 1 šálka čistej vody, 1 šálka rastlinného mlieka (mandľového, kokosového), 2 PL goji (plod Kustovnice čínskej), 2-3 ČL psyllium, 2-3 lístky čerstvej mäty. Zeleninu a ovocie umyjete, ošúpete a nakrájate na menšie kúsky. Všetko spolu dôkladne vymixujete v mixéri. Môžete dať na 5-10 minút do chladničky alebo pridať 5-6 kociek ľadu (voliteľné) smoothierecepty.sk Počet porcií: 2 JABLKOVO-HRUŠKOVÉ SMOOTHIE 1/2 jablka, 1/2 hrušky, 1 šálka gréckeho jogurtu, 1/4 šálky vody, 1/4 ČL škorice. Vykrojte vnútro jablka a hrušky a očistený zvyšok nakrájajte na menšie kúsky. Pridajte všetky zvyšné ingrediencie do mixéra a rozmiešajte.

29 ZÁZVOROVÉ SMOOTHIE S GOJI 1 šálka bobuľového ovocia, 1/2 manga, 1/2 ČL čerstvého strúhaného zázvoru, 2 listy kelu, 1 šálka vody, 1 PL goji (plod Kustovnice čínskej), štipka vanilkového extraktu. Goji namočíme aspoň na 15 minút do vody. Do mixéra vlejeme vodu, pridáme natrhané listy kelu a mixujeme 30 sekúnd. Pridáme zvyšné suroviny a dohladka rozmixujeme. FITNESS SMOOTHIE 1/2 salátové okurky, 10 lístků bazalky, pár kapek citronu (citronové šťávy), 1/2 hrnku vody. Do mixéru vlejeme půl šálku vody a přisypeme lístky bazalky. Přidáme nakrájenou okurku a pokapeme citronovou šťávou. Takto připravené smoothie rozmixujeme dohladka smoothierecepty.sk Počet porcí: 1 VÁŠNIVÉ MACA SMOOTHIE PRE ENERGIU A LIBIDO 1 banán, 1 šálka jahôd, 1 šálka mandľového mlieka, 1 ČL maca prášku, 1 ČL chia semienok, 1 ČL javorového sirupu. Ovocie umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky a vymixujeme v mixéri. Môžeme vložiť na 5-10 minút do chladničky alebo pridať 2-3 kocky ľadu.

30 KEFÍROVÉ SMOOTHIE 250 ml plnotučného kefíru, 1 PL plnotučného kakaa, 100 g čučoriedok, 20 g vlašských orechov (vopred namočených), 1 ČL chia semienok. Kefír vymixujeme spolu s čučoriedkami, pridáme vopred namočené orechy, kakao a aj chia semienka. Opäť vymixujeme dohladka. BANÁNOVO-AVOKÁDOVÉ SMOOTHIE 1/2 avokáda (100g), 1 banán (120g), 1 PL kakaa, 2 PL bieleho jogurtu (50g), filtrovaná voda ( ml). Všetky ingrediencie spolu zmiešame. Vodu pridávame podľa preferencie hustejšieho alebo redšieho nápoja. OKÚZĽUJÚCE ANANÁSOVÉ SMOOTHIE 1 šálka nakrájaného ananásu, 1/2 ČL nastrúhaného zázvoru, 2 PL nasekanej petržlenovej vňate, 1 šálka vody. V polovici vody rozmixujte peržlenovú vňať, pridajte ananás, zázvor. Dolejte zvyšnú vodu a rozmixujte dohladka.

31 ZELENÉ SMOOTHIE S ANANÁSOM 1 šálka špenátových listov, 1 šálka ananásu, 1/4 avokáda, 1 šálka kokosovej vody. Nakrájajte avokádo a ananás na kúsky. Umyte špenátové listy a všetky ingrediencie umiestnite do mixéra. Následne rozmixujete dojemna. MAKOVÉ SMOOTHIE 50 g tučného tvarohu, 150 g tmavého hrozna, 60 g maku v mlieku (40g maku, zvyšok mlieko), 5 g čerstvého zázvoru, 50 ml vody. Mak vopred povaríme v mlieku, aby sa zlepšila jeho stráviteľnosť a využitie v tele. Následne môžeme pridávať všetky ingrediencie. Množstvo použitej vody závisí od toho, aké husté smoothie vám vyhovuje. POMARANČOVO-JABLKOVÉ SMOOTHIE 1 pomaranč, 1 jablko, 1 kiwi, 1/2 cvikly, 1 list kelu, 1 šálka vody. Natrhané listy kelu a nakrájanú cviklu rozmixujeme vo vode. Pridáme kúsky ovocia a postupne rozmixujeme dohladka.

32 ZLATÉ SMOOTHIE S KURKUMOU PRE SILU A ENERGIU TELA I DUCHA 1/2 avokáda, 1/2 ČL kurkumy, 1/2 ČL mletej škorice, 1 ČL medu alebo javorového sirupu, 1 šálka nesladeného mandľového mlieka (môže byť aj iný druh rastlinného mlieka: kokosové, ryžové,...). Avokádo pozdĺžne rozkrojíme, odstránime kôstku a lyžicou vylúpneme dužinu. Dáme do mixéra spolu s ostatnými surovinami a vymixujeme. Môžeme vložiť na 5-10 minút do chladničky alebo pridať 2-3 kocky ľadu. CVIKLOVÉ SMOOTHIE 1/2 cvikly (100g), 1 listový šalát (50g), 1/4 zeleru (30g), 1/2 ČL himalájskej soli, 1 PL ľanových semienok, filtrovaná voda (100 ml). Najskôr si čerstvo pomelieme ľanové semienka a kryštáliky himalájskej soli. Potom pridáme do mixéra cviklu so zelerom a šalátom, zalejeme vodou a rozmixujeme. SLADKÉ SMOOTHIE 2/3 šálky lesného ovocia, 1 PL medu, 1 ČL škorice, 5 lístkov mäty, 1 biely jogurt. Do mixéra dajte jogurt, lesné ovocie, med, mätu, škoricu. Všetko spolu rozmixujte dohladka.

33 ČUČORIEDKOVÉ SMOOTHIE S KAKAOM 1/2 šálky čučoriedok, 1 PL kakaa (nie holandského), 1/2 banána, 1 šálka vody. Nakrájajte banán a dajte ho spolu s ostatnými prísadami do mixéra. Rozmixujte dojemna. ŠPENÁTOVÁ SILA 1 hrsť baby špenátu, 1/2 avokáda (100 g), 200 ml vývaru, 1 ČL himalájskej soli. Na tento recept potrebujeme silný vývar zo špikových a kĺbových kostí. Môžete si ho urobiť vopred, zredukovať v hrnci a uskladniť alebo použite čerstvý vývar z polievky. Pridáte baby špenát a mixujete spolu s avokádom a himalájskou soľou. JAHODOVÝ ZELENÝ ŽIVOTABUDIČ 1 hrsť špenátu, 100 g jahôd, 1 ČL medu, 1 šálka studeného zeleného čaju. Do mixéra vlejte zelený čaj, pridajte špenát a zmixujte. Následne pridajte ostatné suroviny, rozmixujte dohladka a podávajte.

34 SMOOTHIE S PAPÁJOU 1 šálka kefíru, 1/2 šálky nakrájanej papáje, 1/2 banána, 1 ČL ľanových semienok. Do mixéra dajte kefír, ľanové semienka, banán a papáju. Všetko spolu zmixujte dohladka. HRUŠKOVO-ŠPENÁTOVÉ SMOOTHIE 2 šálky špenátových listov, 1 hruška, 1 PL mletých ľanových semienok, 1 šálka vody. Umyte špenátové listy a nakrájajte hrušku. Vložte všetky prísady do mixéra a rozmixujte dohladka. JABLKOVO-MANDĽOVÉ SMOOTHIE 50g tučného tvarohu, 1 jablko (150 g), 15 mandlí v šupke (vopred namočených), 1 ČL medu, 1 ČL škorice, 50 ml vody (filtrovanej). Vopred namočené mandle v šupke spolu s nakrájaným jablkom vložíme do mixéra. Pridáme tvaroh s medom a škoricou. Na záver čistú, prefiltrovanú vodu podľa toho, akú konzistenciu chceme dosiahnuť.

35 ARAŠIDOVO-KAKAOVÉ SMOOTHIE 1 PL arašidového masla (alebo 10 mandlí namočených cez noc vo vode), 1 ČL kokosového oleja, 1 PL kakaa, 1 banán, 1 šálka mandľového mlieka. Do mixéra nalejte mlieko. Pridajte kakao, kokosový olej, maslo, banán a zmixujte dohladka. Kokosový olej by mal byť mierne tekutý. BOŽSKÉ SMOOTHIE PRE PERFEKTNÚ PLEŤ 1 ČL rybieho oleja, 1 šálka rastlinného mlieka, 1/2 manga, 1 celý pomaranč, 2 lístky čerstvej mäty. Ovocie umyjeme, ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Všetko spolu rozmixujeme v mixéri. Môžeme dať na 5-10 minút do chladničky alebo pridať 2-3 kocky ľadu. MANDĽOVÉ SMOOTHIE 4 PL maku (50 g), 1/2 banána, 15 mandlí (vopred namočených), 100 ml kokosového mlieka. Mak si pomelieme až tesne pred prípravou smoothie. Opäť ho môžeme pár minút povariť v mlieku a zlepšiť tak jeho vlastnosti. Vložíme banán spolu s mandľami a zalejeme kokosovým mliekom. Rozmixujeme dohladka.

36 VITAMÍNOVÉ SMOOTHIE 1 hrsť špenátu, 100 g hrozna, 1 menší banán, 1 šálka zeleného čaju. Najskôr zmixujte špenát v čaji, potom pridajte hrozno, banán a rozmixujte dohladka. Čaj by mal byť studený. AVOKÁDOVO-ORECHOVÉ SMOOTHIE 1/2 avokáda, 1 hrsť listovej zeleniny (špenát, kel, mangold či šalát), 15 g namočených orechov (15 kusov mandlí alebo kešu orechov), 1/2 šálky čučoriedok, 1 šálka mandľového mlieka, 1 PL chia semienok. Zmixujte špenátové listy s mliekom a orechami. Pridajte zvyšné suroviny a rozmixujte dohladka.

BORŮVKOVÉ SMOOTHIE. - velká hrst borůvek - 1 banán - 1 citrón (šťáva) + voda

BORŮVKOVÉ SMOOTHIE. - velká hrst borůvek - 1 banán - 1 citrón (šťáva) + voda Ovocné a zeleninové pro zdraví a krásu 1. Borůvkové smoothie 2. Jahodové smoothie 3. Bojo smoothie 4. Smoothie banán/zázvor 5. Cizrnová pomazánka 6. Hroznové smoothie 7. Jablečno- fenyklové smoothie 8.

Více

S R P E N příprava studených pokrmů: (pracovali jsme ve dvou skupinách)

S R P E N příprava studených pokrmů: (pracovali jsme ve dvou skupinách) S R P E N 2 0 1 7 příprava studených pokrmů: (pracovali jsme ve dvou skupinách) POMAZÁNKA Z AVOKÁDA Avokádo 1ks. Kešu oříšky 50gr. Medvědí česnek (nebo čerstvý špenát) Hořčice, Sůl Zralé avokádo oloupeme,

Více

Babí léto s rawfood raw food seminář

Babí léto s rawfood raw food seminář Babí léto rawfood raw food seminář 20. A 21. ZÁŘÍ 2014 V IC ZAHRADA NA ŽIŽKOVĚ Živé jídlo je takové jídlo, které nám dává příroda syrové ovoce, zelenina, semínka, ořechy, byliny, atd. Nevaříme ho nepečeme

Více

Jarní raw menu raw food seminář

Jarní raw menu raw food seminář Jarní raw menu raw food seminář 7. a 8. březen 2014 v IC Zahrada na Žižkově Živé jídlo je takové jídlo, které nám dává příroda syrové ovoce, zelenina, semínka, ořechy, byliny, atd. Nevaříme ho s nepečeme

Více

Vegetariánská kuchyně

Vegetariánská kuchyně Vegetariánská kuchyně Semínkové paté se sušenými rajčaty Vegeburger s quionoou a domácí tatarkou Šafránovo-kokosová polévka s čerstvým špenátem Fazolové brownies s avokádovým krémem Semínkové paté se sušenými

Více

Hovorme o jedle. 2. téma: Zelenina a ovocie. Základná škola, Žitavská 1, Bratislava

Hovorme o jedle. 2. téma: Zelenina a ovocie. Základná škola, Žitavská 1, Bratislava Hovorme o jedle 2. téma: Zelenina a ovocie Základná škola, Žitavská 1, Bratislava Najskôr sme si vyzdobili školu Význam zeleniny a ovocia sme odprezentovali v prednáške a na nástenke Príprava pokrmov z

Více

SMOOTHIES SUPERVÝŽIVNÉ KOKTEJLY PRO ŽIVOT

SMOOTHIES SUPERVÝŽIVNÉ KOKTEJLY PRO ŽIVOT SMOOTHIES SUPERVÝŽIVNÉ KOKTEJLY PRO ŽIVOT 1ÚVOD CO JE TO SMOOTHIE Smoothie je nápoj umixovaný z čerstvého ovoce a zeleniny, do kterého mohou být pro zvýšení výživové hodnoty přidány byliny, sušené ovoce,

Více

Šalát z čínskej kapusty s jogurtom

Šalát z čínskej kapusty s jogurtom Šalát z čínskej kapusty s jogurtom Kapusta čínska 0,28 kg Pór Olej olivový Jogurt biely 0,05 kg 0,02 l 0,12 kg Cukor kryštálový Mrkva 0,08 kg Očistenú, umytú kapustu a mrkvu postrúhame, pridáme očistený

Více

DETOXIKAČNÍ PROTOKOL 1. DEN

DETOXIKAČNÍ PROTOKOL 1. DEN DETOXIKAČNÍ PROTOKOL 1. DEN ODŠŤAVNIT: 3-4 pomeranče + 3-4 mrkve + ½ řapíkatého celeru ZMIXOVAT DO SMOOTHIE: Odšťavněný základ + 1 banán + 1 avokádo + 2 PL lněného oleje Uvařit 1 dýni (hokaido střední

Více

Asijské fusion. Duhové jarní závitky se zázvorovo arašídovou omáčkou. Banánová polévka s kokosovým mlékem. Kuřecí salát ze skleněných nudlí

Asijské fusion. Duhové jarní závitky se zázvorovo arašídovou omáčkou. Banánová polévka s kokosovým mlékem. Kuřecí salát ze skleněných nudlí Asijské fusion Duhové jarní závitky se zázvorovo arašídovou omáčkou Banánová polévka s kokosovým mlékem Kuřecí salát ze skleněných nudlí Domácí curry s hovězím masem a ananasem Duhové jarní závitky se

Více

Chia pudink s jahodami a bazalkou

Chia pudink s jahodami a bazalkou Chia pudink s jahodami a bazalkou 2 porce 10 min* Tato nenápadná semínka, která na první pohled připomínají mák, jsou úžasným zdrojem živin a energie. Chia jsem si oblíbila hlavně při pečení. Přidávám

Více

Letní raw piknik raw food seminář

Letní raw piknik raw food seminář Letní raw piknik raw food seminář 14. A 15. ČERVNA 2014 V IC ZAHRADA NA ŽIŽKOVĚ Živé jídlo je takové jídlo, které nám dává příroda syrové ovoce, zelenina, semínka, ořechy, byliny, atd. Nevaříme ho s nepečeme

Více

Kurz živé stravy. 4 hod. praktický raw food seminář

Kurz živé stravy. 4 hod. praktický raw food seminář IC Zahrada na Žižkově 31. ŘÍJNA 2015 v Kurz živé stravy 4 hod. praktický raw food seminář Společně si uděláme: Ovocný salát na přípitek Praví raw indiánci Krémová kari polévka Pikantní tataráček ;-) Slané

Více

Instrukce pro učitele k přípravě lekce vaření

Instrukce pro učitele k přípravě lekce vaření suroviny: salátová okurka Dovednosti, které se žáci naučí: loupání, jemné krájení, strouhání, míchání Pokrmy: Studená okurková polévka s koprem, šp.: špetka okurky salátové / 500 g - oloupejte - nastrouhejte

Více

6 RECEPTŮ ZE SUPERPOTRAVIN

6 RECEPTŮ ZE SUPERPOTRAVIN 6 RECEPTŮ ZE SUPERPOTRAVIN BANÁNOVÉ SMOOTHIE S JABLKEM A MRKVÍ Jak lépe nastartovat den než s vynikajícím a zdravým smoothie? Vychutnejte si lahodnou kombinaci jablek, banánů, mrkví a a slunečnicových

Více

1. DEN/1. TÝDEN. SUROVINY: 50 g (1/2) chléb celozrnný, 1 ČL másla, 1 plátek tvrdého sýru (30% tuku), 1 ks červené papriky

1. DEN/1. TÝDEN. SUROVINY: 50 g (1/2) chléb celozrnný, 1 ČL másla, 1 plátek tvrdého sýru (30% tuku), 1 ks červené papriky 1. DEN/1. TÝDEN 6:30 300 ml vlažné vody s citronem nebo 1 PL jablečného octa 7:00 SNÍDANĚ OVESNÁ KAŠE S JABLKEM SUROVINY: 4 PL ovesných vloček, 150 g (1ks) bílého neslazeného jogurtu 3% tuku, 1 jablko,

Více

4 NEJLEPŠÍ SMOOTHIE RECEPTY NA HUBNUTÍ

4 NEJLEPŠÍ SMOOTHIE RECEPTY NA HUBNUTÍ 4 NEJLEPŠÍ SMOOTHIE RECEPTY NA HUBNUTÍ Chcete svému tělu dopřát maximum živin, vitamínů, minerálů a cenných látek? Zároveň se vyhýbáte prázdným cukrům a udržujete si postavu? Pak pro vás máme 4 nejlepší

Více

VZOROVÝ JÍDELNÍČEK NA TÝDEN

VZOROVÝ JÍDELNÍČEK NA TÝDEN VZOROVÝ JÍDELNÍČEK NA TÝDEN Bílkoviny: cca 80 g Sacharidy: do 60 g Tuky: 140 g (níže jen B/S/T) PONDĚLÍ 4 míchaná vejce, 20 g ghí 100g kapie, 100g mrkev Pečené kuřecí stehno (s kostí 150g), tuk z výpeku

Více

DROBNÉ OBČERSTVENÍ A PŘÍSADY

DROBNÉ OBČERSTVENÍ A PŘÍSADY DROBNÉ OBČERSTVENÍ A PŘÍSADY 10 KUSŮ KULIČKY ŠTĚSTÍ Kuličky lze skladovat v lednici po dobu 5 dnů. Jsou výborné jako svačinka, když máme na něco chuť, anebo jako rychlé doplnění energie. Jsou vhodné zejména

Více

NABÍDKA CATERINGU. jednotko va cena. cena celkem. množství. slané

NABÍDKA CATERINGU. jednotko va cena. cena celkem. množství. slané CATERINGOVÁ NABÍDKA NABÍDKA CATERINGU slané množství jednotko va cena cena celkem žitný chlebíček se semínkovou raw pomazánkou 25 0 chlebíček bezlepkový s cizrnovou pomazánkou a mrkvovým salátem 25 0 chlebíček

Více

Podzimní čas s rawfood raw food seminář

Podzimní čas s rawfood raw food seminář Podzimní čas rawfood raw food seminář 18. ŘÍJNA 2014 V IC ZAHRADA NA ŽIŽKOVĚ Živé jídlo je takové jídlo, které nám dává příroda syrové ovoce, zelenina, semínka, ořechy, byliny, atd. Nevaříme ho nepečeme

Více

DO 498BL DO 499BL POLÉVKOVAR RECEPTY

DO 498BL DO 499BL POLÉVKOVAR RECEPTY DO 498BL DO 499BL POLÉVKOVAR RECEPTY PŘIPRAVTE SI LAHODNOU POLÉVKU! S tímto přístrojem snadno připravíte plný hrnec horké polévky z čerstvé zeleniny už do 20 minut. Do přístroje vložte všechny suroviny,

Více

BEST OF Vařit či nevařit?

BEST OF Vařit či nevařit? BEST OF Vařit či nevařit? 3,5 hod. praktický raw food seminář 22. a 23. listopadu 2014 v IC Zahrada na Žižkově Živé jídlo je takové jídlo, které nám dává příroda syrové ovoce, zelenina, semínka, ořechy,

Více

4 hod. praktický raw food seminář

4 hod. praktický raw food seminář IC Zahrada na Žižkově 23. KVĚTNA 2015 v Květnová pizza party 4 hod. praktický raw food seminář Společně si uděláme: Makonádu makové smoothie Martinův domácí kečup & kešunézu Pizza, pizza chléb s bylinkovým

Více

Kuchařka zdravých svačinek

Kuchařka zdravých svačinek Kuchařka zdravých svačinek 250 g měkkého tvarohu 1 červená paprika (může být i nakládaná) 1 vejce 100 g eidamu sůl 1. Papriku omyjeme a nakrájíme nadrobno. Eidam nastrouháme. 2. Vejce uvaříme natvrdo,

Více

CLARITY ZMRZLINOVAČ. Recepty

CLARITY ZMRZLINOVAČ. Recepty CLARITY ZMRZLINOVAČ Recepty 2 obsah Spojení vanilky a čokolády 4 Osvěžující citrónová zmrzlina 6 Sladký hřích s mandarinkami, čokoládou a likérem 7 Mražený banánový jogurt 9 Zázvorovo-meruňková symfonie

Více

Salát z čínského zelí s jablkem a grepem

Salát z čínského zelí s jablkem a grepem Saláty Salát, zelené listy, čerstvá zelenina a ovoce nás inspirují k přípravě rozmanitých salátů. Některé se budou hodit k obědu, jiné doplní jednoduché rýžové jídlo k snídani, stejně tak se dají jíst

Více

Puding z jáhlových vloček

Puding z jáhlových vloček Puding z jáhlových vloček 1 Jáhlové vločky (instantní varianta) zalijeme trochou vařící vody, promícháme a necháme v přikryté nádobě změknout. 2 Do husté vločkové kaše vmícháme med, na kousky nakrájené

Více

RECEPTY SMART SNACK.

RECEPTY SMART SNACK. RECEPTY SMART SNACK Ořecháčky (Ořechové koláčky) 200 g rozemletých vloček (ovesné, pohankové) 2 porce Smart Snack s kešu 40 g směs rozemletých ořechů (vlašské ořechy, mandle) 3 vejce (možno i 1 celé vejce

Více

SLANÉ ŽITNÝ CHLEBÍČEK SE SEMÍNKOVOU RAW POMAZÁNKOU CHLEBÍČEK POHANKOVÝ S CIZRNOVOU POMAZÁNKOU A MRKVOVÝM SALÁTEM

SLANÉ ŽITNÝ CHLEBÍČEK SE SEMÍNKOVOU RAW POMAZÁNKOU CHLEBÍČEK POHANKOVÝ S CIZRNOVOU POMAZÁNKOU A MRKVOVÝM SALÁTEM SLANÉ ŽITNÝ CHLEBÍČEK SE SEMÍNKOVOU RAW POMAZÁNKOU Složení: žitný chléb (bio žitná celozrnná mouka, bio žitný celozrnný kvásek, voda, kmín, sůl), semínková pomazánka se sušenými rajčaty (slunečnicová semínka,

Více

ZDRAVÉ FITNESS DOBROTY. Karla Pelikánová. 40 sladkých receptů nejen pro sportovce a vyznavače zdravé stravy

ZDRAVÉ FITNESS DOBROTY. Karla Pelikánová. 40 sladkých receptů nejen pro sportovce a vyznavače zdravé stravy 1 U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 2 5 4 1 6 8 Karla Pelikánová ZDRAVÉ FITNESS DOBROTY 40 sladkých receptů nejen pro sportovce

Více

Ceník potravin. Sladkosti, sušené ovoce a ořechy. Cena s DPH (AKCE) Info o produktech. Výrobek Hmotnost Výrobce

Ceník potravin. Sladkosti, sušené ovoce a ořechy. Cena s DPH (AKCE) Info o produktech. Výrobek Hmotnost Výrobce Objednávající: Kontakt: Ceník potravin Výrobek Hmotnost Výrobce Cena s DPH (AKCE) Info o produktech Sladkosti, sušené ovoce a ořechy Lifefood Chocolate 80% cacao BIO 70g Lifefood 53 Kč http://goo.gl/huv

Více

RECEPTY. Smoothie bohaté na vitaminy a chutné šťávy Lahodné koktejly a mléčné koktejly Osvěžující zmrzlina Znamenité polévky Mletí v mini mixeru

RECEPTY. Smoothie bohaté na vitaminy a chutné šťávy Lahodné koktejly a mléčné koktejly Osvěžující zmrzlina Znamenité polévky Mletí v mini mixeru PURE HEALTH RECEPTY Smoothie bohaté na vitaminy a chutné šťávy Lahodné koktejly a mléčné koktejly Osvěžující zmrzlina Znamenité polévky Mletí v mini mixeru Smoothie bohaté na vitaminy a chutné šťávy Vitaminový

Více

SNÍDAŇOVÉ RECEPTY S BEBE DOBRÉ RÁNO

SNÍDAŇOVÉ RECEPTY S BEBE DOBRÉ RÁNO SNÍDAŇOVÉ RECEPTY S BEBE DOBRÉ RÁNO Snídaně pro Vás vytvořila PhDr. Karolína Hlavatá, Ph.D. vystudovala magisterský obor Výživa člověka, titul PhDr. získala na Pedagogické fakultě Masarykovy univerzity

Více

4 hod. praktický raw food seminář

4 hod. praktický raw food seminář 20. ČERVNA 2015 v IC Zahrada na Žižkově Jak jednoduše začít 4 hod. praktický raw food seminář Společně si uděláme: Mandlové mléko (po melounovém přípitku) Vanilkový chia puding s ovocem Jarně-letní bramborový

Více

Speciální pedagog, masér a terapeut čínské medicíny Mgr. Zdeňka Stöhrová

Speciální pedagog, masér a terapeut čínské medicíny Mgr. Zdeňka Stöhrová KUŘECÍ MASO NA JEHLI ½ kg kuřecích prs Marináda: 1 cibule, 1 stroužek česneku, lžíce zázvoru, chilli paprika, šťáva z citrónu, 2 lžíce oleje, 2 lžičky papriky, pepř, kmín, 150g bílý jogurt - vše rozmixovat

Více

NABÍDKOVÝ LIST. SENDVIČE - Světlý chléb zadělávaný mlékem KÓD PRODUKT GRAMÁŽ / OBSAH CENA VČ DPH

NABÍDKOVÝ LIST. SENDVIČE - Světlý chléb zadělávaný mlékem KÓD PRODUKT GRAMÁŽ / OBSAH CENA VČ DPH NABÍDKOVÝ LIST Svacinari.cz s.r.o. S.K.Neumanna 1135/22 Praha 8 182 00 IČ: 02785064 DIČ: CZ02785064 SENDVIČE - Světlý chléb zadělávaný mlékem KÓD PRODUKT GRAMÁŽ / OBSAH CENA VČ DPH ITALSKÝ (bazalkové pesto,

Více

Jídelníček: 3. týden

Jídelníček: 3. týden Jídelníček: 3. týden PONDĚLÍ Snídaně: Vajíčková pomazánka z domácí lučiny (1 porce: 2 plátky žitného chleba, 300g domácí lučina recept již byl uveden, 4 vajíčka na tvrdo, 1 jarní cibulka, špetka soli a

Více

ZDRAVÍME VÁS :) Postup: Konopné semienka zmiešame s humusom. Zmes natrieme na nakrájanú uhorku a na vrch si položíme plátok paradajky.

ZDRAVÍME VÁS :) Postup: Konopné semienka zmiešame s humusom. Zmes natrieme na nakrájanú uhorku a na vrch si položíme plátok paradajky. ZDRAVÍME VÁS :) Môže sa stať, že vás počas reštartu chytí hlad. Ak vám nebude stačiť desiata či olovrant, pripravili sme si pre vás niekoľko ďalších receptov na malé chuťovky. Okrem týchto chuťoviek si

Více

SUROVINA HMOTNOST CENA

SUROVINA HMOTNOST CENA SUROVINA HMOTNOST CENA OVOCE Ananas plátky 1 kg 79,- Kč Ananas kostky 1 kg 84,- Kč Ananas plátky s příchutí mango 1 kg 118,- Kč Ananas plátky s příchutí jablko 1 kg 118,- Kč Ananas plátky s příchutí jahoda

Více

Šaláty zo školskej kuchyne

Šaláty zo školskej kuchyne Šaláty zo školskej kuchyne Pre priaznivcov školského stravovania školský úrad odboru školstva, kultúra a športu Mestského úradu v Prešove v roku 2011 vydal knižočku s názvom Mňamky zo školskej kuchyne

Více

Zloženie: tekvica hokkaido, cibuľa, repkový olej, zeleninový vývar, špenát, kurkuma, cesnak, ryžové mlieko

Zloženie: tekvica hokkaido, cibuľa, repkový olej, zeleninový vývar, špenát, kurkuma, cesnak, ryžové mlieko Menu na 39. týždeň 2015 Deň Dátum Desiata / bezlaktózová: A: Olovrant / bezlaktózová: A: Polievka 1 / bezlaktózová: A: Hlavné jedlo 1 / bezlaktózová verzia: A: Pondelok, 21.9.2015 Ovocný smoothie s orieškovými

Více

Jídelníček: Týden 2. Snídaně: Skořicová žemle s kávovým krémem a jahodami. Snídaně: Míchaná vejce s čerstvými bylinkami

Jídelníček: Týden 2. Snídaně: Skořicová žemle s kávovým krémem a jahodami. Snídaně: Míchaná vejce s čerstvými bylinkami Cesta do plavek Jídelníček Týden 2 www.cestadoplavek.cz www.facebook.com/cestadoplavek Jídelníček: Týden 2 den 8 pondělí den 12 pátek Snídaně: Míchaná vejce s čerstvými bylinkami Oběd: Vepřový guláš s

Více

recepty s Přírodním nápojem Natural Balance

recepty s Přírodním nápojem Natural Balance KOKTEJLY recepty s Přírodním nápojem Natural Balance KOKTEJLY Koktejly jsou lahodné nápoje vhodné pro spoustu příležitostí, které se snadno přizpůsobí každému mlsnému jazýčku. Milují je jak dospělí, tak

Více

Thajská kuchyně pro starší děti

Thajská kuchyně pro starší děti Thajská kuchyně pro starší děti JARNÍ ZÁVITKY THAJSKÁ KUŘECÍ POLÉVKA PAD THAI NUDLE S KUŘECÍM MASEM BANÁN NA KARAMELU S KOKOSEM JARNÍ ZÁVITKY 5 listů kulatého rýžového papíru 1 x balení uzeného tofu 100

Více

Lehké recepty Méně cholesterolu

Lehké recepty Méně cholesterolu Lehké recepty Méně cholesterolu Lehké recepty Méně cholesterolu Stravovat se zdravě, neznamená mít hlad! A ani to neznamená, že se musíte vzdát tradičních jídel a dělat kompromisy v chuti. Stačí sáhnout

Více

Jak na Nový rok tak po celý raw-k!

Jak na Nový rok tak po celý raw-k! Jak na Nový rok tak po celý raw-k! 4 hod. praktický raw food seminář 24. a 25. ledna 2015 ve Zdravé spižírně v Českých Budějovicích a v IC Zahrada v Praze Živé jídlo je takové jídlo, které nám dává příroda

Více

Velikonoční rostlinné recepty Eva Benek

Velikonoční rostlinné recepty Eva Benek Velikonoční rostlinné recepty Eva Benek www.evabenek.com 01 Mandlový sýr Eva Benek www.evabenek.com Suroviny: 2 šálky loupaných mandlí (hranolky, najdete na www.papejzdrave.cz ) 2 stroužky česneku 1 lžička

Více

Jídelní lístek pro měsíc září

Jídelní lístek pro měsíc září Jídelní lístek pro měsíc září 1. týden přesnídávka oběd polévka hlavní chod nápoj 1. 9. 2015 2. 9. 2015 3. 9. 2015 4. 9. 2015 Přesnídávka xx oběd polévka Z červené čočky hlavní chod 1 Boloňské špagety

Více

Jídelníček: Týden 4. den 22 pondělí den 26 pátek. den 23 úterý den 27 sobota Snídaně: Ovesná kaše s řeckým jogurtem a borůvkami

Jídelníček: Týden 4. den 22 pondělí den 26 pátek. den 23 úterý den 27 sobota Snídaně: Ovesná kaše s řeckým jogurtem a borůvkami Cesta do plavek Jídelníček Týden 4 www.cestadoplavek.cz www.facebook.com/cestadoplavek Jídelníček: Týden 4 den 22 pondělí den 26 pátek Snídaně: Volská oka a toast Oběd: Krůtí prsa pečená na divoko se zeleninovým

Více

Karla Pelikánová BEZLEPKOVÉ LASKOMINY. 66 receptů na úžasné pečené i nepečené dezerty

Karla Pelikánová BEZLEPKOVÉ LASKOMINY. 66 receptů na úžasné pečené i nepečené dezerty 1 Karla Pelikánová BEZLEPKOVÉ LASKOMINY 66 receptů na úžasné pečené i nepečené dezerty 2 KŘEHKÝ TVAROHOVÝ KOLÁČ S OŘECHY Tvaroh je zdravou a lahodnou surovinou. Je lehký, dobře stravitelný, ale přitom

Více

Snídaně. Sýry. Tvaroh. Gramáž-hmotnosti potravin příloha k Dietním jídelníčkům. Internetové fitness televize FitnessTV.cz

Snídaně. Sýry. Tvaroh. Gramáž-hmotnosti potravin příloha k Dietním jídelníčkům. Internetové fitness televize FitnessTV.cz Internetové fitness televize FitnessTV.cz Gramáž-hmotnosti potravin příloha k Dietním jídelníčkům Snídaně Sýry sýr Apetito linie Sýr light tavený Sýr cottage light Hermelín Figura Hermelín Figura Camembert

Více

pro Vaše zdraví 2015/16

pro Vaše zdraví 2015/16 pro Vaše zdraví 2015/16 Koktejly & mixování Mixéry G21 dokáží rozmixovat i takové potraviny, jako je například mrkvová nať, která obsahuje velké množství tělu prospěšných vitamínů a živin. Pro klasické

Více

CV&T MUDr. Boris Bajer

CV&T MUDr. Boris Bajer Drahé dámy, tento stravovací plán je nastavený tak, aby žena se statisticky průměrným složením těla dosáhla za deset dní na svém těle viditelné výsledky. Všeobecné pokyny: Spánek v trvání minimálně 6,5

Více

Thajská kuchyně I. Tom Yom polévka. Jarní závitky. Pad Thai. Zelené kari

Thajská kuchyně I. Tom Yom polévka. Jarní závitky. Pad Thai. Zelené kari Thajská kuchyně I. Tom Yom polévka Jarní závitky Pad Thai Zelené kari Tom Yom polévka 200 g krevet 1 lžíce pasty Tom Yum 3 lžíce rostlinného oleje 1 l zeleninového vývaru 3 limetkové listy * 50 g galangalu

Více

Poklady Španělské kuchyně

Poklady Španělské kuchyně Poklady Španělské kuchyně Pinchos Morunos Tapas (vepřové špízky) Champignones rellenos (tapas plněné žampiony) Espinachas con garbanzos (špenát s cizrnou) Pulpo in vinho tinto ( chobotnice na červeném

Více

Zeleninový salát. Seznam surovin: Paprika Okurka Cibule Rajčata Ředkvičky Sůl, pepř/zálivka (špetka cukru a ocet)

Zeleninový salát. Seznam surovin: Paprika Okurka Cibule Rajčata Ředkvičky Sůl, pepř/zálivka (špetka cukru a ocet) Paprika Okurka Cibule Rajčata Ředkvičky Sůl, pepř/zálivka (špetka cukru a ocet) Zeleninový salát Zeleninu nakrájíme na kostičky a vše smícháme, poté podle chuti dochutíme kořením či zálivkou a můžeme servírovat.

Více

Přesnídávky. Svačiny

Přesnídávky. Svačiny Internetové fitness televize FitnessTV.cz Gramáž-hmotnosti potravin příloha k Dietním jídelníčkům Přesnídávky ananas banán blumy broskev grapefruit hroznové víno hruška jablko jahody kiwi mandarinka meloun

Více

Přesnídávky. Svačiny

Přesnídávky. Svačiny Internetové fitness televize FitnessTV.cz Gramáž-hmotnosti potravin příloha k Dietním jídelníčkům Přesnídávky ananas banán blumy broskev grapefruit hroznové víno hruška jablko jahody kiwi mandarinka meloun

Více

SUŠIČKA POTRAVIN NÁVOD NA SUŠENÍ + RECEPTY

SUŠIČKA POTRAVIN NÁVOD NA SUŠENÍ + RECEPTY SUŠIČKA POTRAVIN NÁVOD NA SUŠENÍ + RECEPTY Doba sušení Celkový čas sušení vždy závisí na typu potraviny, jak velké a jak tlusté plátky budete mít. Záleží však i na ostatních okolnostech: kolik vody potravina

Více

OBSAH ÚVOD...2 ČÍM NAHRADIŤ CHÝBAJÚCE SUROVINY...3 TIPY NA URÝCHLENIE PRÍPRAVY...4 NÁKUPNÝ ZOZNAM...5 RECEPTY NA TLAČ...6 ČEREŠŇOVÉ SMOOTHIE...

OBSAH ÚVOD...2 ČÍM NAHRADIŤ CHÝBAJÚCE SUROVINY...3 TIPY NA URÝCHLENIE PRÍPRAVY...4 NÁKUPNÝ ZOZNAM...5 RECEPTY NA TLAČ...6 ČEREŠŇOVÉ SMOOTHIE... 1 OBSAH ÚVOD...2 ČÍM NAHRADIŤ CHÝBAJÚCE SUROVINY...3 TIPY NA URÝCHLENIE PRÍPRAVY...4 NÁKUPNÝ ZOZNAM...5 RECEPTY NA TLAČ...6 ČEREŠŇOVÉ SMOOTHIE...7 MANGOVÉ SMOOTHIE...8 BANÁNOVO-KAKAOVÉ SMOOTHIE...9 POMARANČOVO-MANGOVÉ

Více

Naše nabídka. Cheesecake. Mrkvový dort. Tradiční americká receptura - sušenkový. z krémového. Philadelphia a vrstva zakysané smetany na povrchu.

Naše nabídka. Cheesecake. Mrkvový dort. Tradiční americká receptura - sušenkový. z krémového. Philadelphia a vrstva zakysané smetany na povrchu. Naše nabídka Cheesecake Tradiční americká receptura - sušenkový základ, náplň z krémového smetanového sýra Philadelphia a vrstva zakysané smetany na povrchu. 1 dort / 12-14 ks, 26cm průměr, váha - 1900g,

Více

Pomeranč, limetka, citron, zázvor. Výživové údaje

Pomeranč, limetka, citron, zázvor. Výživové údaje Pomeranč, limetka, citron, zázvor Energetická hodnota 204 kj 2% 48 kcal 2% Sacharidy 11 g 4% z toho cukry 8,3 g 9% Sůl 0 g 0% Banán, jahody, jablko Energetická hodnota 312 kj 4% 74 kcal 4% Sacharidy 16

Více

SMART MASH. Recepty Světa zdraví.

SMART MASH. Recepty Světa zdraví. Recepty Světa zdraví SMART MASH Sypká směs na přípravu proteinové, bezlepkové kaše s vysokým obsahem vlákniny a bílkovin a pravou belgickou čokoládou Callebaut nebo mrazem sušenými jahodami. SMART MASH

Více

Jídelníček: 1. týden

Jídelníček: 1. týden Jídelníček: 1. týden PONDĚLÍ Snídaně: Cuketový chléb s lučinou (1 větší cuketa, 250g ovesných vloček, 35g holandského kakaa, 1 celé vejce, 2 bílky, 150ml rostlinného mléka, 2 lžičky kypřícího prášku, vanilkové

Více

Min. trvanlivost 6 měsíců při -18 C, po otevření spotřebovat do 1 měsíce. 6 měsíců při -18 C, po otevření spotřebovat do 1 měsíce

Min. trvanlivost 6 měsíců při -18 C, po otevření spotřebovat do 1 měsíce. 6 měsíců při -18 C, po otevření spotřebovat do 1 měsíce zmrzliny Cukrárny U Kláštera KIII spol.s r.o., příloha č.1 ke složení Klášter z 25.4.2017 verze 3 Alergeny ve složení jsou vyznačeny tučně dle přílohy č.1 vyhlášky č.113/2005 Sb. Výrobky obsahují alergeny

Více

Studentská kuchařka. Projekt Víš, co jíš? zdravá strava

Studentská kuchařka. Projekt Víš, co jíš? zdravá strava Studentská kuchařka Projekt Víš, co jíš? zdravá strava Úvod Tato studentská kuchařka vznikla z nápadu studentů BGV. Je výstupem z projektu Víš, co jíš? zdravá strava, jehož obsah a činnost v něm vymyslela

Více

K A T A R Í N A S K Y B O V Á

K A T A R Í N A S K Y B O V Á K A T A R Í N A S K Y B O V Á Potraviny jako aktivátory, stabilizátory a inhibitory Fresh diet jsou klíčem k úspěchu při hubnutí obsah Úvod 9 Jak vznikla Fresh diet 12 Fresh portrét 14 3 základní pravidla

Více

Lilkové karbanátky. Ingredience. Postup přípravy receptu. podle potřeby. Doba vaření: 30 minut Počet porcí: 2 Česká kuchyně Vegetariánský recept

Lilkové karbanátky. Ingredience. Postup přípravy receptu. podle potřeby. Doba vaření: 30 minut Počet porcí: 2 Česká kuchyně Vegetariánský recept Lilkové karbanátky Doba vaření: 30 minut Počet porcí: 2 Česká kuchyně Vegetariánský recept Ingredience vejce 1-2 kusy cibule 1 kus lilek 1 kus česnek 2 stroužky podle potřeby mletý pepř strouhanka kari

Více

RECEPTY BRAMBORAČKA S POHANKOU

RECEPTY BRAMBORAČKA S POHANKOU BRAMBORAČKA S POHANKOU Ingredience pro 4 osoby 1 cibule mrkev 1/2 petržele kus celeru (stejné množství jako petržele) 1/2 pórku hrnek namočených sušených hub nebo čerstvých hrnek kedlubny, tuřínu nebo

Více

Žitné mouky T 960 Žitná chlebová T 1700 Žitná celozrnná

Žitné mouky T 960 Žitná chlebová T 1700 Žitná celozrnná Pšeničné mouky 00 Pšeničná mouka hladká světlá T 400 Pšeničná výběrová polohrubá T 405 je umletá ze zrna, které má odstraněný klíček a obal (otrubu) a je vlastně nejsvětlejší a tedy nejmíň celozrnná. T

Více

Jídelní lístek pro měsíc září přesnídávka - - oběd polévka Dýňová 01a, 07, 09 hlavní chod Špagety s rajčaty a mozzarelou 01a, 07, 09

Jídelní lístek pro měsíc září přesnídávka - - oběd polévka Dýňová 01a, 07, 09 hlavní chod Špagety s rajčaty a mozzarelou 01a, 07, 09 Jídelní lístek pro měsíc září 2019 1. týden 2/9 3/9 4/9 5/9 6/9 přesnídávka - - oběd polévka Dýňová 01a, 07, 09 hlavní chod Špagety s rajčaty a mozzarelou 01a, 07, 09 nápoj Čaj Bezkašlík, mléko, voda 07

Více

Jaternice s kroupovým rizotem a hříbky. Jak na to

Jaternice s kroupovým rizotem a hříbky. Jak na to Jaternice s kroupovým rizotem a hříbky Kroupy uvaříme v osolené vodě do měkka. Sušené hřiby namočíme na 30 minut do studené vody a poté nakrájíme na malé kousky. Vodu z hub necháme na podlévání rizota,

Více

Saláty a pomazánky. Bc. Marie Zahrádková

Saláty a pomazánky. Bc. Marie Zahrádková Saláty a pomazánky Bc. Marie Zahrádková Saláty jako hlavní pokrm Zeleninový salát s kuřecím masem 1ks okurka, 3ks rajčat, 1 ks ledový salát, 2 ks paprika, olivový olej, 200g kuřecí prsa /Nakrájené kuř.

Více

Deník mého léta. Receptář č. 50

Deník mého léta. Receptář č. 50 Deník mého léta Receptář č. 50 Vysvětlení použitých piktogramů a značek: snadná příprava střední obtížnost pro zkušené příprava do 20 min. příprava do 40 min. příprava do 60 min. KL = kávová lžička PL

Více

Jídelní lístek na 7 dnů

Jídelní lístek na 7 dnů Jídelní lístek na 7 dnů Zde je pro inspiraci příklad jídelního lístku na celý týden. Celkové množství sacharidů v něm nedosahuje ani doporučené maximální množství 200 g za den, přitom skladba stravy je

Více

Jídelníček: Týden 3. Snídaně: Skořicová žemle s jogurtovým krémem a banány. Snídaně: Kokosové lívance s jahodami

Jídelníček: Týden 3. Snídaně: Skořicová žemle s jogurtovým krémem a banány. Snídaně: Kokosové lívance s jahodami Cesta do plavek Jídelníček Týden 3 www.cestadoplavek.cz www.facebook.com/cestadoplavek Jídelníček: Týden 3 den 15 pondělí den 19 pátek Snídaně: Borůvkové lívance Oběd: Zapečený kuskus se žampiony a vejci

Více

154 Špenátové smoothie s jahodami 14 Proteinová granola. 112 Donuty. 156 Ovocné smoothie 16 Ovesná kaše s lesním ovocem

154 Špenátové smoothie s jahodami 14 Proteinová granola. 112 Donuty. 156 Ovocné smoothie 16 Ovesná kaše s lesním ovocem michaela švecová Obsah snídaně obědy a večeře dezerty smoothie 2 Mandlové lívanečky s borůvkami 60 Salát s melounem a kozím sýrem 0 Oříškové sušenky 54 Špenátové smoothie s jahodami 4 Proteinová granola

Více

VÁNOČNÍ INSPIRACE. z kuchyně Pavlíny Broučkové

VÁNOČNÍ INSPIRACE. z kuchyně Pavlíny Broučkové VÁNOČNÍ INSPIRACE z kuchyně Pavlíny Broučkové 1 Recepty (c) Pavlína Broučková 2015 Ochutnávka (c) Tomáš Brouček 2015 Obálka, fotografie, sazba (c) Tomáš Brouček 2015 Obsah Datle v čokoládě... 4 Čokoládové

Více

Min. trvanlivost 6 měsíců při -18 C, po otevření spotřebovat do 1 měsíce. 6 měsíců při -18 C, po otevření spotřebovat do 1 měsíce

Min. trvanlivost 6 měsíců při -18 C, po otevření spotřebovat do 1 měsíce. 6 měsíců při -18 C, po otevření spotřebovat do 1 měsíce zmrzliny Cukrárny U Kláštera KIII spol.s r.o., příloha č.1 ke složení Klášter z 16.6.2016 verze 10 Alergeny ve složení jsou vyznačeny tučně dle přílohy č.1 vyhlášky č.113/2005 Sb. Výrobky obsahují alergeny

Více

Marinády - maso: Hořčičná marináda: Jogurtová marináda: Medová marináda: Kari marináda: Švestková marináda: Bylinková marináda: Meruňková marináda:

Marinády - maso: Hořčičná marináda: Jogurtová marináda: Medová marináda: Kari marináda: Švestková marináda: Bylinková marináda: Meruňková marináda: Marinády - maso: Tyto marinády jsou určeny převážně na kuřecí, vepřová a hovězí masa,můžou být však použity i na maso klokaní. Všechny níže uvedené ingredience smícháme, omyté,nakrájené maso na plátky

Více

Varte s nami PONDELOK SUROVINY:

Varte s nami PONDELOK SUROVINY: Varte s nami PONDELOK Múka polohrubá výberová Cukor kryštálový Droždie čerstvé Vajcia Olej do cesta Cukor kryštálový Kakaový prášok Olej na plech Cukor práškový Múka na dosku Z časti vlažného mlieka, cukru

Více

Jídelníček: 5. týden

Jídelníček: 5. týden Jídelníček: 5. týden PONDĚLÍ Snídaně: Smoothie - 1 grapefruit, 4 cm čerstvého zázvoru, 100g ananasu, 1 jablko, hrst špenátu nebo salátu, ¼ hrnečku vody a ½ hrnečku ledu (1,5g bílkovin, 30,70g sacharidů,

Více

Velikonoční raw menu raw food seminář

Velikonoční raw menu raw food seminář Velikonoční raw menu raw food seminář 12. a 13. duben 2014 v IC Zahrada na Žižkově Živé jídlo je takové jídlo, které nám dává příroda syrové ovoce, zelenina, semínka, ořechy, byliny, atd. Nevaříme ho s

Více

4 hod. praktický raw food seminář

4 hod. praktický raw food seminář 21. BŘEZNA 2015 v IC Zahrada na Žižkově Jarní raw-nodennost 4 hod. praktický raw food seminář Živé jídlo je takové jídlo, které nám dává příroda tedy žádné polotovary, ale syrové ovoce, zelenina, semínka,

Více

OFICIÁLNÍ PARTNER VAŠICH VZPOMÍNEK NA DĚTSTVÍ

OFICIÁLNÍ PARTNER VAŠICH VZPOMÍNEK NA DĚTSTVÍ OFICIÁLNÍ PARTNER VAŠICH VZPOMÍNEK NA DĚTSTVÍ SPOUSTA RECEPTŮ NA ZMRZLINY všech chutí S vaším domácím zmrzlinovačem si můžete vyrobit chutné zmrzlinové pohoštění ze zcela přírodních surovin. Stačí si vybrat

Více

Fenyklový salát s jádry cl z granátového jablka

Fenyklový salát s jádry cl z granátového jablka Fenyklový salát s jádry cl z granátového jablka Instatlatina di finocchi e chicchi di melograno Pro 2 osoby Doba přípravy: 20 minut 1 polévková lžíce citronové šťávy 2 3 polévkové lžíce za studena sůl,

Více

Kniha receptov. Pečenie. Jablkovo-škoricové muffiny

Kniha receptov. Pečenie. Jablkovo-škoricové muffiny Kniha receptov Pečenie Jablkovo-škoricové muffiny 125 g masla 125 g SweetFamily hnedého cukru 1 balíček vanilkového cukru 1 štipka soli 250 g múky ½ balíčka prášku do pečiva 3 kyslejšie jablká 2 vajcia

Více

ODŠŤAVŇOVAČ. Návod k použití

ODŠŤAVŇOVAČ. Návod k použití ODŠŤAVŇOVAČ Návod k použití 1) Obsluha a čištění Obsluha - přečtěte si prosím pozorně návod k obsluze před prvním uvedením přístroje do provozu - po vybalení zkontrolujte, jestli přístroj není poškozený

Více

PONUKOVÝ LIST 25 týždeň SKLAD Ceny tovaru sú uvedené bez DPH. Dovoz tovaru je zdarma

PONUKOVÝ LIST 25 týždeň SKLAD Ceny tovaru sú uvedené bez DPH. Dovoz tovaru je zdarma KRIŽANOVÁ ĽUBICA VO Ovocie-Zelenina, Coburgova 84, TRNAVA 917 01 Tel.: 033/55 37 392, 033/53 47 111,033/53 47 112, Mobil: 0905 878 838, 0902 601 318, 0905 447 359 PONUKOVÝ LIST 25 týždeň SKLAD Ceny tovaru

Více

Svačiny pro děti 1 3 roky

Svačiny pro děti 1 3 roky Dodavatelem základy řady používaných produktů / surovin = CountryLife Svačiny pro děti 1 3 roky 150 g bezlepkové piškoty 2 lžíce bílý jogurt 1 lžíce rýžový sirup 1/2 lžíce máslo Zapečená jablíčka Jablko

Více

Pondělí: Úterý: Středa:

Pondělí: Úterý: Středa: 1. 9. - 2. 9. 2016 Pondělí: Úterý: Středa: Čtvrtek: P: Loupák, jablko, bílá káva 1/1, 3, 7 O: Zeleninová polévka s vločkami 1/4 Krupičná kaše s kakaem, čaj pomerančový s papayou, ovoce 1/1,7 S: Chléb,

Více

www.diatips.cz E-book

www.diatips.cz E-book O B S A H 2 Ú V O D...5 BAZALKA...6 KOPR....13 MAJORÁNKA..18 MÁTA.23 MEDUŇKA 32 OREGANO - DOBROMYSL..37 ROZMARÝN. 42 ŠALVĚJ.50 TYMIÁN...55 RADY A TIPY NA ZÁVĚR. 61 Je to vytrvalá plevelná bylina s charakteristickou

Více

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 5. týden ŽENA S OBEZITOU

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 5. týden ŽENA S OBEZITOU Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu Recepty na 5. týden ŽENA S OBEZITOU Tyto recepty jsou určeny pro ženu s obezitou. Pro vaši orientaci uvádíme následující přibližné parametry:

Více