Zápis z 6. diskusního fóra č. 11 krizová pomoc, telefonická krizová pomoc, intervenční centra

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zápis z 6. diskusního fóra č. 11 krizová pomoc, telefonická krizová pomoc, intervenční centra"

Transkript

1 Diskusní fórum pracovní skupiny č. 11 v rámci projektu Efektivní naplňování střednědobého plánu v podmínkách MSK, reg. č. CZ /0.0/0.0/15_007/ Zápis z 6. diskusního fóra č. 11 krizová pomoc, telefonická krizová pomoc, intervenční centra Datum konání: Facilitátoři: Téma: Mgr. Jana Musálková, Bc. David Tichý DiS Struktura modelu krizové pomoci a intervenčních center - pokračování Úvod: V rámci úvodního zahájení bylo připomenuto, že cílem diskusních fór je aktualizovat model sociálních služeb, který vzešel z projektu MSK Evaluace poskytování sociálních služeb. V aktualizovaném modelu budou zohledněna specifika jednotlivých poskytovatelů: krizové pomoci, telefonické krizové pomoci a intervenčních center. Náplní dnešního DF bude: Práce s utajenou adresou, skrytými údaji - téma vzešlé z předchozího DF Vymezení přímé a nepřímé práce téma vzešlé z předchozího DF Definování potřeb a činností dokončení práce z minulého DF Aktuální dění v jednotlivých zařízeních: Intervenční centrum Ostrava Uvádí snížený počet vykázání V budoucnu by IC mohla pracovat s celým rodinným systémem (v návaznosti na novelu zákona o sociálních službách). Otázkou pak je, jak pracovat s násilnou osobou. Hrozí narušení pocitu bezpečí osob ohrožených v IC, teoreticky ke splynutí náplně s rodinnými poradnami. Jako efektivní by se jevilo, aby s násilnými osobami pracovala probační a mediační služba, nicméně ta s nimi spolupráci zahájí až ve fázi zahájení trestního stíhání násilné osoby (většina vykázání je řešena pouze jako přestupek). Kromě toho v současnosti probační a mediační služba rozšiřuje svou činnost o poradny pro oběti. Charita Opava Projekt pro terénní službu ve spolupráci s krizovými interventy PČR se nyní nerozvíjí z důvodu ochabnutí zájmu ze strany PČR. (PČR uvádí, že jejich potřeby vykryje Krizové centrum Ostrava). V současnosti služba spolupracuje s mobilním hospicem Pokojný přístav (zřizovatel Charita Opava), kdy v případě potřeby poskytuje krizovou pomoc lidem v terminálním stádiu nemoci či pozůstalým. Obec je o této multidisciplinární spolupráci informována a vítá ji.

2 Vedoucí služby sdílí problém s hledáním nových zaměstnanců. Kandidátů je málo a neodpovídají požadavkům kladeným na pracovníka krizové pomoci. Toto téma je sdíleno stejnou zkušeností i ostatních účastníků fóra. Charita Ostrava V současnosti se daří držet limit lhůty pro krizové ubytování (2 x 7 dnů), což je výrazný posun z dřívějších 30 dnů. Dobré vydefinování služby je nástrojem pro vyjednávání s městem a jinými subjekty. Poskytovatel tak má páky pro vymezení se při tlaku ze strany města pro prodloužení lhůty v zájmu klienta. Je popsána dobrá praxe ve spolupráci s Krizovým centrem Ostrava při řešení situace rodinného násilí na ubytovně. Službu krizového ubytování na dobu 7 14 dnů je možné poskytnout maximálně 2x za půl roku (v případě, že se nejedná o sankční vyloučení). Spolupráci s OSPOD hodnotí Charita Ostrava jako dobrou. Charita Frýdek-Místek Chystá projekt pro rozšíření služby o krizovou pomoc. Projekt je zatím ve stadiu ujasňování např. jakou formu služby zvolit: pobytovou či ambulantní? Plánem je začlenění této nové služby do nového komunitního plánu obce. Potřebnost dané služby musí vždy vzejít z obce/města. Je důležité dobře službu vydefinovat, tj. co služba zahrnuje, může a nemůže poskytnout tzv. nástroje práce s klientem na řešení jeho nepříznivé sociální situace v rámci základních činností; dobře popsat nepříznivou situaci, kterou řeší; definovat potřeby a vymezit cílovou skupinu osob. Doporučení vzešlé z minulé závěrečné zprávy v rámci projektu Evaluace: pro krizovou pomoc je velmi důležité správné vydefinování sociální služby. Jinak hrozí riziko splynutí s azylovým bydlením (v pobytové formě) či odborným sociálním poradenstvím (v ambulantní formě). Krizové centrum Ostrava Uvádí nárůst počtu matek s dětmi žádajícími pobytovou službu krizové ubytování. Vedoucí služby sdílí nezvyklou situaci, kdy přímo v prostorách KC došlo k odebrání dítěte matce v rámci předběžného opatření za přítomnosti OSPOD a Policie ČR. Projekt na dlouhodobou terapeutickou práci se zvlášť zranitelnými oběťmi, dětmi pokračuje (v současnosti je ve stadiu zjišťování potřebnosti této formy práce, absolvování stáží v centrech tohoto zaměření; realizace workshopů). TKI Na tomto diskusním fóru nejsou přítomni žádní zástupci telefonické krizové intervence. Výše uvedené zkušenosti ukazují, že krizová pomoc v Moravskoslezském kraji nestagnuje. Prochází vývojem, rozvíjí se, realizují se nové projekty.

3 Téma: Práce s utajenou adresou, skrytými údaji Jedná se o téma vzešlé z minulého diskusního fóra, ke kterému se vyjádřili, zástupci intervenčních center - PČR může vést dva spisy z nichž jeden pracuje se skrytými údaji oběti, ta má právo z důvodu ochrany zdraví a života o tuto možnost požádat. Ovšem musí tak učinit ještě před samotným založením spisu. PČR následně posuzuje a rozhoduje, zda je i z jejího úhlu pohledu situace natolik vážná. OSPOD má možnost nesdělit adresu pobytu nezletilého dítěte násilnému rodiči z důvodu nadřazenosti práva na ochranu dítěte nad rodičovskými právy. Rizika, která je dobré zohlednit: Je vhodné si uvědomit, že pachatel má právo nahlédnout do spisu a přečíst si všechny doklady a zprávy o oběti (např. zprávy o psychickém zdravotním stavu apod.) Je dobré zvážit přikládání citlivých dokumentů. V případě, že jsou důležitými důkazy, je vhodné připravit klienta/klientku na možnou necitlivost, netaktnost ze strany právních zástupců pachatelů v rámci trestního řízení (v rámci prevence sekundárního traumatu). V případě, že oběti vznikne právo na náhradu škody, musí být písemně uvedeno, kam náhradu zaslat, např. číslo účtu, či adresa na složence poškozeného. Krátkodobá ochrana je často po uvedení všech omezení s sebou nesoucí často klienty/klientkami odmítána. Téma: Přímá a nepřímá práce s klientem Proč je nutné vymezení přímé a nepřímé práce? Rozdělení je důležité: pro práci s kapacitou služby (a pracovníka). pro financování služby (kapitola 313) Cílem DF je vytvořit evaluační model, který bude odrážet reálné podmínky v zařízeních. Požadavek: Přímá práce by se neměla omezovat pouze na osobní kontakt s klientem. Dle shody účastníků fóra by do kategorie přímé práce měla být zahrnuta rovněž: práce ve prospěch klienta práce se zájemcem (se kterým zatím nebyla uzavřena smlouva) Přímá práce = sociální práce navázaná na intervenci s konkrétním klientem, popřípadě se zájemcem o sociální službu Do přímé práce je možné zahrnout pouze ty činnosti, které se týkají řešení nepříznivé sociální situace klienta ve shodě s jeho individuálním plánem (v rámci řešení případového procesu). Obecně do nepřímé práce řadíme práci nutnou k chodu sociální služby, která se netýká přímé práce směřující ke klientovi a bezprostředního naplňování jeho individuálních potřeb.

4 V rámci krizové pomoci je rovněž důležité zohlednit prostor pro psychohygienu zaměstnanců. Specifikem krizové pomoci je, že se v ní v souvislosti s požadavkem na bezodkladnou pomoc obtížně plánuje. Návrh: Snímkování pracovního dne: Pro zpřehlednění výše uvedeného se nám jeví jako vhodné v jednotlivých formách (TKI, KI ambulantní, terénní, pobytová) a IC)) služby, provést Snímkování pracovního dne zaměstnance. Cílem je efektivní zpřehlednění činností pracovníků, zachycení všech druhů práce, případně jejich frekvence). Nejideálnější se jeví metoda mapování. Zjištěné činnosti budou následně roztřízeny do skupin základních činností. Našim motivem pro tuto práci je nahlédnout na přímou a nepřímou práci a její poměr jinak než v předchozím modelu. Téma: Nabídka možnosti pozvat hosta Náměty: transformace psychiatrické péče (hodnotíme jako v současnosti neaktuální) zástupce krizového centra z jiného kraje- nápady, náměty, dobrá praxe služby za jiných podmínek D. Vodáčková či B. Baštecká teoretické nastavení služby. Předběžný závěr: Pozvat hostující tým složený ze zástupců Moravskoslezského kraje, který by pokryl různé oblasti našeho zájmu: ekonom; garant; síťař. Setkání by mělo být zaměřeno prakticky a jeho cílem je nechat si komentovat, připomínkovat předběžně definovaný model. Diskusní fórum s hosty by bylo realizováno v termínu: Téma: Návrh struktury modelu Na základě výstupů z předchozích DF zpracovali facilitátoři DF materiál jako podklad pro práci účastníků v mezičase do příštího DF. Účastníci byli požádáni o doplnění tohoto materiálu. Pro usnadnění práce jim byly nabídnuty následující podnětové otázky: Vymezení typicky nepříznivé situace v souvislosti s typem služby Jak poznáte, že člověk vaši službu potřebuje? Jak rozeznáte, že nevyžaduje odborné sociální poradenství či azylové bydlení? Na jakou nepřízeň vaše služba umí reagovat? Specifikace potřeb, na které služba reaguje, tj. POTŘEBA: stabilizace (materiální, fyzická, psychická, zdravotní) nebýt v tom sám ujištění (ve vztahu, v řešení situace) bezpečí ( nic mne neohrožuje )

5 Na podnět některých účastníků fóra je pracovníky odboru sociálních věcí Krajského úřadu MSK osvětlen smysl a cíl zpracovávaného modelu sociální služby. Pro poskytovatele sociální služby má model doporučující, podpůrný charakter. Nebude se jednat o striktně vyžadované dogma a zcela uzavřený proces (může být v případě potřeby doplňován) Model sociální služby Nástroj pro vyjednávání se zadavateli služeb Podpora pro poskytovatele (vymezuje rámec a hranice poskytované sociální služby) Metodická podpora pro zadavatele Podobu krizové pomoci by měl mít poskytovatel vyjednanou se zadavatelem sociální služby (obec, popř. krajem) na základě potřeb zjištěných v území. Krizová pomoc by měla být s ohledem na svůj obsah dostupná nepřetržitě. Pokud poskytovatel neposkytuje své služby nepřetržitě, je nezbytné mít definované, kdo na krizové situace osob bude reagovat v případě uzavření (nedostupnosti) služby. Další DF proběhne Pozor změna následujícího DF z na Zapsala: Šárka Vlčinská Připomínkovali: Jana Musálková, David Tichý

Zápis z 5. diskusního fóra č. 11 krizová pomoc, telefonická krizová pomoc, intervenční centra. Struktura modelu krizové pomoci a intervenčních center

Zápis z 5. diskusního fóra č. 11 krizová pomoc, telefonická krizová pomoc, intervenční centra. Struktura modelu krizové pomoci a intervenčních center Diskusní fórum pracovní skupiny č. 11 v rámci projektu Efektivní naplňování střednědobého plánu v podmínkách MSK, reg. č. CZ.03.2.63/0.0/0.0/15_007/0000969 Zápis z 5. diskusního fóra č. 11 krizová pomoc,

Více

Zápis z 5. diskusního fóra skupiny č. 3 Sociálně terapeutické dílny, Centra denních služeb, Služby následné péče

Zápis z 5. diskusního fóra skupiny č. 3 Sociálně terapeutické dílny, Centra denních služeb, Služby následné péče Diskusní fórum pracovní skupiny č. 3 v rámci projektu Efektivní naplňování střednědobého plánu v podmínkách MSK, reg. č. CZ.03.2.63/0.0/0.0/15_007/0000969 Zápis z 5. diskusního fóra skupiny č. 3 Sociálně

Více

Model sociální služby Intervenční centrum

Model sociální služby Intervenční centrum Model sociální služby Intervenční centrum Struktura modelu 1. Vymezení typických nepříznivých situací, na které služba reaguje 2. Specifikace potřeb, na které služba reaguje 3. Činnosti služby 4. Optimální

Více

Zpráva o činnosti. za období od do

Zpráva o činnosti. za období od do Zpráva o činnosti za období od 1.1.2016 do 31.12.2016 Název střediska: Středisko poradenství Poradenské centrum KHAMORO Druh služby: Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, id. 5218079 Kapacita

Více

Zpráva o činnosti za období od do

Zpráva o činnosti za období od do Zpráva o činnosti za období od 1.1.2013 do 31.12.2013 Název střediska: Druh služby: Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Služby pro rodiny Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi,

Více

Zpráva o činnosti. za období od do

Zpráva o činnosti. za období od do Zpráva o činnosti za období od 1.1.2017 do 31.12.2017 Název střediska: Středisko poradenství Poradenské centrum KHAMORO Druh služby: Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, id. 5218079 Kapacita

Více

Intervenční centrum Kladno. Bc. Petra Cinková, DiS. - vedoucí IC Kladno

Intervenční centrum Kladno. Bc. Petra Cinková, DiS. - vedoucí IC Kladno Intervenční centrum Kladno Bc. Petra Cinková, DiS. - vedoucí IC Kladno Setkání Vega, 12.5.2015 Intervenční centra: z. 108/2006 Sb. 60a Intervenční centra (1) Na základě vykázání ze společného obydlí podle

Více

Zápis z 3. diskusního fóra pracovní skupiny č. 12 v rámci

Zápis z 3. diskusního fóra pracovní skupiny č. 12 v rámci Zápis z 3. diskusního fóra pracovní skupiny č. 12 v rámci projektu Efektivní naplňování střednědobého plánu v podmínkách MSK, reg. č. CZ.03.2.63/0.0/0.0/15_007/0000969 Dne 23. 3. 2017 Odborné sociální

Více

Podpora odlehčovacích služeb pro osoby se sníženou soběstačností, sociální rehabilitace a sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi

Podpora odlehčovacích služeb pro osoby se sníženou soběstačností, sociální rehabilitace a sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit výzvy 034/03_16_047/CLLD_15_01_271 Podpora odlehčovacích služeb pro osoby se sníženou soběstačností, sociální rehabilitace a sociálně aktivizační služby pro rodiny

Více

IP Podpora vzdělávání v sociální oblasti v MSK III CZ.1.04/3.1.00/A9.00011. lektor: Mgr. Jaroslava Krömerová

IP Podpora vzdělávání v sociální oblasti v MSK III CZ.1.04/3.1.00/A9.00011. lektor: Mgr. Jaroslava Krömerová Proces střednědobého plánování rozvoje sociálních služeb v Moravskoslezském kraji v letech 2015 2020 v kontextu návaznosti na rozvoj a strategii komunitního plánování sociálních služeb v Ostravě IP Podpora

Více

Přehled statistických údajů o vykázání

Přehled statistických údajů o vykázání Přehled statistických údajů o vykázání Intervenční centrum Ostrava Bílého kruhu bezpečí, o.s. poskytuje od roku 27 odbornou sociální službu osobám ohroženým domácím násilím, u kterých došlo k zajištění

Více

Institucionální a systémová pomoc obětem DN

Institucionální a systémová pomoc obětem DN Institucionální a systémová pomoc obětem DN Institucionální a systémová pomoc Je řešena: -Místní úrovni -Regionální úrovni -Národní úrovni v ČR Zejména: -Interdisciplinární spoluprací -Národním akčním

Více

zjištění potřeb a zajištění souladu poslání, cílů a role daného typu sociální služby se zjištěnými potřebami.

zjištění potřeb a zajištění souladu poslání, cílů a role daného typu sociální služby se zjištěnými potřebami. Zápis z 1. diskusního fóra pracovní skupiny č. 1 Azylové domy (AD), Nízkoprahová denní centra (NDC), Noclehárny, Domy na půl cesty (DPC) Termín konání: 27. 9. 2016 Místo konání: KÚ MSK, místnost F527 Facilitátoři:

Více

Struktura obecních komunitních plánů 1 sociálních služeb doporučená Moravskoslezským krajem

Struktura obecních komunitních plánů 1 sociálních služeb doporučená Moravskoslezským krajem Struktura obecních komunitních plánů 1 sociálních služeb doporučená Moravskoslezským krajem Struktura obecních komunitních plánů sociálních služeb byla vytvořena v rámci aktivit Individuálního projektu

Více

Zápis z diskusního fóra pracovní skupiny č. 15 (Terénní programy dále jen TP) Mgr. Lucie Škvaridlová, Ing. Mgr. Štěpánka Syrovátková

Zápis z diskusního fóra pracovní skupiny č. 15 (Terénní programy dále jen TP) Mgr. Lucie Škvaridlová, Ing. Mgr. Štěpánka Syrovátková Diskusní fórum pracovní skupiny č. 15 v rámci projektu Efektivní naplňování střednědobého plánu v podmínkách MSK, reg. č. CZ.03.2.63/0.0/0.0/15_007/0000969 Zápis z diskusního fóra pracovní skupiny č. 15

Více

Příloha č. 2 k výzvě - Popis podporovaných aktivit

Příloha č. 2 k výzvě - Popis podporovaných aktivit Příloha č. 2 k výzvě - Popis podporovaných aktivit Podpora typu A 1. Podpora transformace a deinstitucionalizace pobytových sociálních služeb (pro osoby se zdravotním postižením) a zařízení ústavní péče

Více

Základní zásady základní sociální

Základní zásady základní sociální Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné správy a inspekci soc.. služeb Předpoklady pro

Více

PROJEKTOVÝ ZÁMĚR Identifikace vazby projektového záměru na OPZ Operační program Prioritní osa Investiční priorita Specifický cíl

PROJEKTOVÝ ZÁMĚR Identifikace vazby projektového záměru na OPZ Operační program Prioritní osa Investiční priorita Specifický cíl příloha č. 2 PROJEKTOVÝ ZÁMĚR I. Identifikace vazby projektového záměru na OPZ Operační program Prioritní osa Investiční priorita Specifický cíl OP Zaměstnanost 2 Sociální začleňování a boj s chudobou

Více

Pracovní skupina Děti, mládež, rodina - zápis

Pracovní skupina Děti, mládež, rodina - zápis název projektu: Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb Znojemska číslo: CZ.1.04/3.1.03/45.00142 název akce: datum: místo: Pracovní skupina Děti, mládež, rodina - zápis 1. 2. 2011, od 14,00 do 15,45

Více

Diskusní fórum Chráněné bydlení a podpora samostatného bydlení

Diskusní fórum Chráněné bydlení a podpora samostatného bydlení Diskusní fórum Chráněné bydlení a podpora samostatného bydlení Ostrava, dne 3. 5. 2018 Zpracoval(a): Datum: Základní informace o projektu Název projektu: Efektivní naplňování střednědobého plánu v podmínkách

Více

Strategie Královéhradeckého kraje

Strategie Královéhradeckého kraje Strategie Královéhradeckého kraje v oblasti sociálních služeb 2018-2026 http://socialnisluzby.kr-kralovehradecky.cz Regionální setkání, březen 2017 Cíle setkání Představit cíle dokumentu, strukturu dokumentu

Více

Pracovní skupina prevence kriminality a protidrogové prevence. PhDr. Julius Kopčanský

Pracovní skupina prevence kriminality a protidrogové prevence. PhDr. Julius Kopčanský Pracovní skupina prevence kriminality a protidrogové prevence PhDr. Julius Kopčanský 1. Komunitní plán (do r. 2006) Vznik magistrátní komise PK a PP již před rokem 2005 (jiné PS ale již existovaly) Práce

Více

Zápis z 6. diskusního fóra č. 9 domovy pro seniory, domovy se zvláštním režimem

Zápis z 6. diskusního fóra č. 9 domovy pro seniory, domovy se zvláštním režimem Diskusní fórum pracovní skupiny č. 9 v rámci projektu Efektivní naplňování střednědobého plánu v podmínkách MSK, reg. č. CZ.03.2.63/0.0/0.0/15_007/0000969 Zápis z 6. diskusního fóra č. 9 domovy pro seniory,

Více

KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOUVISEJÍCH AKTIVIT VE MĚSTĚ HAVÍŘOVĚ V ROCE 2019

KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOUVISEJÍCH AKTIVIT VE MĚSTĚ HAVÍŘOVĚ V ROCE 2019 KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOUVISEJÍCH AKTIVIT VE MĚSTĚ HAVÍŘOVĚ V ROCE 2019 Zápis z 1/2019 jednání pracovní skupiny Děti, mládež a rodina Datum 24.01.2019 Místo Přítomni Omluveni Neomluveni

Více

PERSEFONA, o.s. Tel.: 737 834 345 545 245 996 E-mail: domacinasili@persefona.cz

PERSEFONA, o.s. Tel.: 737 834 345 545 245 996 E-mail: domacinasili@persefona.cz PERSEFONA, o.s. Komplexní služby obětem domácího násilí sexuálního zneužívání znásilnění Vzdělávání laické i odborné veřejnosti Analytická a publikační činnost Tel.: 737 834 345 545 245 996 E-mail: domacinasili@persefona.cz

Více

SYSTÉM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

SYSTÉM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB SYSTÉM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Zpracoval(a): Mgr. Jaroslava Krömerová Datum: 30. 11. 2016 Kdo sociální služby zřizuje? Zřizovatelé MPSV, kraje, obce Nestátní neziskové organizace Podnikatelské subjekty (FO,

Více

SWOTA ANALÝZA V OBLASTI PS RODINA DĚTI A MLÁDEŽ

SWOTA ANALÝZA V OBLASTI PS RODINA DĚTI A MLÁDEŽ SWOTA ANALÝZA V OBLASTI PS RODINA DĚTI A MLÁDEŽ Vize: Na začátku setkání byla stanovena vize pro rok 2017 v oblasti spadající do zájmu uvedené pracovní skupiny. V oblasti sociální služeb bylo definováno

Více

Zpráva o činnosti. za období od do

Zpráva o činnosti. za období od do Zpráva o činnosti za období od 1.1.2015 do 31.12.2015 Název střediska: Středisko poradenství Poradenské centrum KHAMORO Druh služby: Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, id. 5218079 Kapacita

Více

Příloha č. 5 Strategie podpory sociálních služeb v roce 2015

Příloha č. 5 Strategie podpory sociálních služeb v roce 2015 Příloha č. 5 Strategie podpory sociálních služeb v roce 2015 Výstupy v roce 37 odborné sociální poradenství Cíl C.7 Optimalizace sítě odborného sociálního poradenství Cíl D.1 Zajistit síť krizových poradenských

Více

SYMPÓZIUM RODINNÉ TERAPIE 24. 25.4.2014 Olomouc

SYMPÓZIUM RODINNÉ TERAPIE 24. 25.4.2014 Olomouc SYMPÓZIUM RODINNÉ TERAPIE 24. 25.4.2014 Olomouc Mgr. Drahomír Ševčík IDENTIFIKACE Domácí násilí je: (Schneider německý kriminolog) z hlediska výskytu nejrozšířenější z hlediska latence nejméně kontrolované

Více

Přenos zkušeností v oblasti fungování systému péče o ohrožené děti a rodinu z pohledu spolupráce jednotlivých aktérů na místní úrovni

Přenos zkušeností v oblasti fungování systému péče o ohrožené děti a rodinu z pohledu spolupráce jednotlivých aktérů na místní úrovni Projekt Přenos zkušeností v oblasti fungování systému péče o ohrožené děti a rodinu z pohledu spolupráce jednotlivých aktérů na místní úrovni Operační program: Lidské zdroje a zaměstnanost Prioritní osa:

Více

Projekt: Podpora služeb sociální prevence 1 Podpora služeb sociální prevence 2

Projekt: Podpora služeb sociální prevence 1 Podpora služeb sociální prevence 2 Projekt: Podpora služeb sociální prevence 1 Podpora služeb sociální prevence 2 Zpracoval(a): EP, SOC Datum: 1. 2. 2017 OP Zaměstnanost 2014 2020 Projekt PSSP 1 a PSSP 2 PO 2 Sociální začleňování a boj

Více

I. Základní údaje o občanském sdružení

I. Základní údaje o občanském sdružení Výroční zpráva 2012 Základní údaje o občanském sdružení I. Základní údaje o občanském sdružení Sídlo sdružení: Nádražní 196 Ostrava 702 00 Telefon: 596 110 882-3 E-mail: Web: Bankovní spojení: krizovecentrum@kriceos.cz

Více

Sociální služby jako součást systémového pojetí sociální práce Meziresortní setkání, KÚ MSK Ostrava, 8. 10. 2014 Mgr. Jaroslava Krömerová

Sociální služby jako součást systémového pojetí sociální práce Meziresortní setkání, KÚ MSK Ostrava, 8. 10. 2014 Mgr. Jaroslava Krömerová Sociální služby jako součást systémového pojetí sociální práce Meziresortní setkání, KÚ MSK Ostrava, 8. 10. 2014 Mgr. Jaroslava Krömerová Co je sociální práce? Co je to sociální práce? SOCIÁLNÍ PRÁCE JAKO

Více

Odborné sociální poradenství, Tlumočnické služby, Průvodcovské a předčitatelské služby

Odborné sociální poradenství, Tlumočnické služby, Průvodcovské a předčitatelské služby Zápis ze 4. diskusního fóra pracovní skupiny č. 12 v rámci projektu Efektivní naplňování střednědobého plánu v podmínkách MSK, reg. č. CZ.03.2.63/0.0/0.0/15_007/0000969 Odborné sociální poradenství, Tlumočnické

Více

MODEL FINANCOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE ZLÍNSKÉM KRAJI V ROCE 2014

MODEL FINANCOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE ZLÍNSKÉM KRAJI V ROCE 2014 MODEL FINANCOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE ZLÍNSKÉM KRAJI V ROCE 2014 Nastavení modelové struktury financování (nastavení maximálních nákladů na jednotku a % podíl jednotlivých zdrojů financování na těchto

Více

1 Úvod Azylové domy ( 57) Centra denních služeb ( 45) Denní stacionáře ( 46)... 3

1 Úvod Azylové domy ( 57) Centra denních služeb ( 45) Denní stacionáře ( 46)... 3 Obsah 1 Úvod... 3 1.1 Azylové domy ( 57)... 3 1.2 Centra denních služeb ( 45)... 3 1.3 Denní stacionáře ( 46)... 3 1.4 Domovy pro osoby se zdravotním postižením ( 48)... 3 1.5 Domovy pro seniory ( 49)...

Více

Zápis ze 4. diskusního fóra č. 9 domovy pro seniory, domovy se zvláštním režimem

Zápis ze 4. diskusního fóra č. 9 domovy pro seniory, domovy se zvláštním režimem Diskusní fórum pracovní skupiny č. 9 v rámci projektu Efektivní naplňování střednědobého plánu v podmínkách MSK, reg. č. CZ.03.2.63/0.0/0.0/15_007/0000969 Zápis ze 4. diskusního fóra č. 9 domovy pro seniory,

Více

Zápis ze setkání pracovní skupiny KPSS Blansko. ze dne 19. 9. 2012

Zápis ze setkání pracovní skupiny KPSS Blansko. ze dne 19. 9. 2012 Zápis ze setkání pracovní skupiny KPSS Blansko ze dne 19. 9. 2012 v rámci projektu Komunitního plánování sociálních služeb města Blansko Registrační číslo CZ.1.04/3.1.03/78.00036 Místo konání: Blansko,

Více

Strategická část. stručná verze. k připomínkování

Strategická část. stručná verze. k připomínkování Strategická část stručná verze k připomínkování Vznik strategie, návaznost na ostatní dokumenty Strategická část Komunitního plánování sociálních služeb na území místní akční skupiny Chance in Nature Local

Více

Zápis z 8. diskusního fóra pracovní skupiny č. 15 (Terénní programy) Mgr. Lucie Škvaridlová, Ing. Mgr. Štěpánka Syrovátková

Zápis z 8. diskusního fóra pracovní skupiny č. 15 (Terénní programy) Mgr. Lucie Škvaridlová, Ing. Mgr. Štěpánka Syrovátková Diskusní fórum pracovní skupiny č. 15 v rámci projektu Efektivní naplňování střednědobého plánu v podmínkách MSK, reg. č. CZ.03.2.63/0.0/0.0/15_007/0000969 Zápis z 8. diskusního fóra pracovní skupiny č.

Více

Model sociální služby Chráněné bydlení

Model sociální služby Chráněné bydlení Model sociální služby Chráněné bydlení Struktura modelu 1. Vymezení typických nepříznivých situací, na které služba reaguje 2. Specifikace potřeb, na které služba reaguje 3. Činnosti služby 4. Optimální

Více

Výstupy z lokálního síťování služeb pro děti a rodiny ve Středočeském kraji

Výstupy z lokálního síťování služeb pro děti a rodiny ve Středočeském kraji Výstupy z lokálního síťování služeb pro děti a rodiny ve Středočeském kraji Bc. Simona Zatloukalová, odborná metodička síťování 6. 11., Praha Systémový projekt MPSV Systémový rozvoj a podpora nástrojů

Více

OP ZAMĚSTNANOST 2014-2020 - MOŽNOSTI PODPORY V RÁMCI PRIORITNÍ OSY 2 SOCIÁLNÍ ZAČLEŇOVÁNÍ A BOJ S CHUDOBOU

OP ZAMĚSTNANOST 2014-2020 - MOŽNOSTI PODPORY V RÁMCI PRIORITNÍ OSY 2 SOCIÁLNÍ ZAČLEŇOVÁNÍ A BOJ S CHUDOBOU OP ZAMĚSTNANOST 2014-2020 - MOŽNOSTI PODPORY V RÁMCI PRIORITNÍ OSY 2 SOCIÁLNÍ ZAČLEŇOVÁNÍ A BOJ S CHUDOBOU Ing. Helena Petroková helena.petrokova@mpsv.cz Praha, 2.11.2015 Zaměření prezentace: OP Zaměstnanost

Více

Zápis z 6. diskusního fóra č. 15 terénní programy (dále TP) Mgr. Lucie Škvaridlová, Ing. Mgr. Štěpánka Syrovátková

Zápis z 6. diskusního fóra č. 15 terénní programy (dále TP) Mgr. Lucie Škvaridlová, Ing. Mgr. Štěpánka Syrovátková Diskusní fórum pracovní skupiny č. 15 v rámci projektu Efektivní naplňování střednědobého plánu v podmínkách MSK, reg. č. CZ.03.2.63/0.0/0.0/15_007/0000969 Datum konání: 14. 11. 2017 Zápis z 6. diskusního

Více

Zápis z 6. diskusního fóra č. 13 Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi. Mgr. Vladimíra Klíčová, DiS. a Mgr. Hana Drábková Sobková, Ph.D.

Zápis z 6. diskusního fóra č. 13 Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi. Mgr. Vladimíra Klíčová, DiS. a Mgr. Hana Drábková Sobková, Ph.D. Diskusní fórum pracovní skupiny č. 13 v rámci projektu Efektivní naplňování střednědobého plánu v podmínkách MSK, reg. č. CZ.03.2.63/0.0/0.0/15_007/0000969 Zápis z 6. diskusního fóra č. 13 Sociálně aktivizační

Více

DOTAZNÍK pro poskytovatele sociálních služeb

DOTAZNÍK pro poskytovatele sociálních služeb DOTAZNÍK pro poskytovatele sociálních služeb v rámci akce Aktualizace komunitního plánování sociálních služeb v ORP Prachatice, reg. č. : CZ.1.04/3.1.03/65.00008 Název poskytovatele: Právní forma:. Registrovaná

Více

Zahajovací konference v rámci projektu Zlínského kraje Nepřehlížejme domácí násilí. 4. května 2011, Zlín

Zahajovací konference v rámci projektu Zlínského kraje Nepřehlížejme domácí násilí. 4. května 2011, Zlín Zahajovací konference v rámci projektu Zlínského kraje Nepřehlížejme domácí násilí 4. května 2011, Zlín Intervenční centrum Zlínského kraje (dále jen IC) Služba sociální prevence 60a) zák. 108/2006 Sb.

Více

Příloha č. 1 Smlouvy o dílo. Popis projektu. Očekávaný přínos projektu

Příloha č. 1 Smlouvy o dílo. Popis projektu. Očekávaný přínos projektu Příloha č. 1 Smlouvy o dílo Popis projektu Individuální projekt Libereckého kraje Podpora procesů střednědobého plánování, síťování a financování sociálních služeb v Libereckém kraji (dále jen projekt)

Více

Raná péče v ČR-preventivní komunitní služba pro rodiny dětí s postižením. Mgr. Pavla Matyášová Společnost pro ranou péči 3. března 2012, Olomouc

Raná péče v ČR-preventivní komunitní služba pro rodiny dětí s postižením. Mgr. Pavla Matyášová Společnost pro ranou péči 3. března 2012, Olomouc Raná péče v ČR-preventivní komunitní služba pro rodiny dětí s postižením Mgr. Pavla Matyášová Společnost pro ranou péči 3. března 2012, Olomouc V ČR raná péče v systému sociálních služeb Raná péče je terénní

Více

AKČNÍ PLÁN 2018 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY

AKČNÍ PLÁN 2018 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY AKČNÍ PLÁN 2018 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY 2016 2020 1 Akční plán je prováděcím dokumentem Komunitního plánu sociálních služeb města 2016 2020 (dále KPSS). Je každoročně zpracováván pro

Více

Občanská poradna Nymburk, o. s. registrovaný poskytovatel sociální služby

Občanská poradna Nymburk, o. s. registrovaný poskytovatel sociální služby Příloha Popis realizace poskytování sociální služby Intervenční centrum Nymburk Poslání sociální služby Posláním Intervenčního centra Nymburk je poskytovat přechodnou odbornou pomoc a nehmotnou podporu

Více

Zpráva o činnosti. za období od 1.1.2014 do 31.12.2014

Zpráva o činnosti. za období od 1.1.2014 do 31.12.2014 Zpráva o činnosti za období od 1.1.2014 do 31.12.2014 Název střediska: Poradenské centrum KHAMORO Druh služby: Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, id. 5218079 Kapacita služby: V danou chvíli

Více

I. Základní údaje o občanském sdružení

I. Základní údaje o občanském sdružení Výroční zpráva 2011 Základní údaje o občanském sdružení I. Základní údaje o občanském sdružení Sídlo sdružení: Nádražní 196 Ostrava 702 00 Telefon: 596 110 882-3 E-mail: Web: Bankovní spojení: krizovecentrum@kriceos.cz

Více

Zpracovatel: QQT, s.r.o., www.qqt.cz Nositel projektu: Karlovarský kraj. Publikace vznikla jako výstup z realizace veřejné zakázky v rámci projektu V

Zpracovatel: QQT, s.r.o., www.qqt.cz Nositel projektu: Karlovarský kraj. Publikace vznikla jako výstup z realizace veřejné zakázky v rámci projektu V I 1 Osoba v nepříznivé sociální situaci přijímá službu, která je podmíněná ochotou řešit nepříznivou sociální situaci stabilizace Ubytování Strava Ubytování chráněné prostředí pro řešení nepříznivé sociální

Více

Připravované změny v systému sociálních služeb pro oblast domácího násilí s účinností od 1. 1. 2016

Připravované změny v systému sociálních služeb pro oblast domácího násilí s účinností od 1. 1. 2016 Připravované změny v systému sociálních služeb pro oblast domácího násilí s účinností od 1. 1. 2016 1 Program prezentace 1) Aktuální stav důvod ke změnám 2) Domácí násilí v novém systému sociálních služeb

Více

Komunitní plánování AKČNÍ PLÁN KOMUNITNÍHO PLÁNU MĚSTA AŠE

Komunitní plánování AKČNÍ PLÁN KOMUNITNÍHO PLÁNU MĚSTA AŠE Komunitní plánování AKČNÍ PLÁN KOMUNITNÍHO PLÁNU MĚSTA AŠE 2016 Obsah: Stručná popis.. str. 2. 3. Struktura součinnosti a procesů. str. 4. Členění akčního plánu. str. 5. 7. Plán aktivit. str. 8. Závěr..

Více

Příloha č. 1 Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb Libereckého kraje na období : Analýza dat sociálních služeb

Příloha č. 1 Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb Libereckého kraje na období : Analýza dat sociálních služeb 028_P01a_Analyza_dat_socialnich_sluzeb Příloha č. 1 Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb Libereckého kraje na období 2018 2020: Analýza dat sociálních služeb Obsah 1 Přehled poskytovatelů sociálních

Více

Popis personálního zajištění služby Občanská poradna SPOLEČNĚ-JEKHETANE poskytované v Moravskoslezském kraji reg. č

Popis personálního zajištění služby Občanská poradna SPOLEČNĚ-JEKHETANE poskytované v Moravskoslezském kraji reg. č SPOLEČNĚ-JEKHETANE, o. p. s. U Tiskárny 515/3, 702 00 OSTRAVA IČ: 68145209 Popis personálního zajištění služby Občanská poradna SPOLEČNĚ-JEKHETANE poskytované v Moravskoslezském kraji reg. č. 5344963 Aktualizace

Více

STANDARD č. 7: PREVENCE

STANDARD č. 7: PREVENCE STANDARD č. 7: PREVENCE Cíle kritéria: 7. Prevence KRITÉRIA 7a) OSPOD aktivně vyhledává a monitoruje ohrožené děti. Prokazatelně koordinuje, případně vytváří podmínky pro preventivní aktivity ve svém správním

Více

Dotazník pro starosty obcí v ORP Pelhřimov

Dotazník pro starosty obcí v ORP Pelhřimov Dotazník pro starosty obcí v ORP Pelhřimov Plánování sociálních služeb v ORP Pelhřimov Vážená paní starostko, vážený pane starosto, dovolujeme si požádat Vás o spolupráci při dotazníkovém šetření, jehož

Více

1. Základní informace o sociálních službách: 2. Základní pojmy v oblasti sociálních služeb a komunitního plánování sociálních služeb:

1. Základní informace o sociálních službách: 2. Základní pojmy v oblasti sociálních služeb a komunitního plánování sociálních služeb: 1. Základní informace o sociálních službách: V lednu roku 2007 vstoupil v platnost zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, který upravuje podmínky poskytování pomoci a podpory fyzickým osobám v nepříznivé

Více

Farní charita Beroun Azylové domy

Farní charita Beroun Azylové domy Popis realizace poskytované sociální služby (plán rozvoje služby) V souladu se zákonem č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších přepisů a vyhláškou č. 505/2006 Sb., kterou se provádějí

Více

Modul 5 Sociálně - právní minimum. Lekce č. 9. Sociální služby. Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu:

Modul 5 Sociálně - právní minimum. Lekce č. 9. Sociální služby. Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Modul 5 Sociálně - právní minimum Lekce č. 9 Sociální služby Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Podpora celoživotního vzdělávání pracovníků poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském

Více

SÍŤ REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V OKRESE ZNOJMO PRO ROK 2017

SÍŤ REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V OKRESE ZNOJMO PRO ROK 2017 SÍŤ REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V OKRESE ZNOJMO PRO ROK Na základě projektu Jihomoravského kraje Podpora plánování rozvoje v Jihomoravském kraji III a v návaznosti na práci Okresního multidisciplinárního

Více

Model sociální služby Tlumočnické a předčitatelské služby

Model sociální služby Tlumočnické a předčitatelské služby Model sociální služby Tlumočnické a předčitatelské služby Struktura modelu 1. Vymezení typických nepříznivých situací, na které služba reaguje 2. Specifikace potřeb, na které služba reaguje 3. Činnosti

Více

6. Zařízení sociálních služeb

6. Zařízení sociálních služeb 6. Zařízení sociálních Hlavním smyslem sociálních je zajištění pomoci při péči o vlastní osobu, zajištění stravování, ubytování, pomoci při zabezpečení chodu domácnosti, ošetřování, pomoc s výchovou, poradenství,

Více

Příloha č. 2: Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb Libereckého kraje na období 2018 Data o sociálních službách

Příloha č. 2: Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb Libereckého kraje na období 2018 Data o sociálních službách Příloha č. 2: Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb Libereckého kraje na období 2018 Data o sociálních službách 1 Přehled poskytovatelů sociálních služeb a zařízení v LK Kompletní přehled všech

Více

Zápis z 11.jednání Pracovní skupiny "financování" Plánování rozvoje a financování sociálních služeb HMP

Zápis z 11.jednání Pracovní skupiny financování Plánování rozvoje a financování sociálních služeb HMP HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Zápis z jednání NVěc Pro Datum, čas Přítomni Zápis z 11.jednání Pracovní skupiny "financování" Plánování rozvoje a financování sociálních služeb HMP 24/8/10

Více

Základní síť sociálních služeb Libereckého kraje

Základní síť sociálních služeb Libereckého kraje Metodická podpora obcím Koncept plánování sociálních služeb Základní síť sociálních služeb Libereckého kraje Vize: V rámci Libereckého kraje existuje komplexní a systematizovaný sběr dat od dotčených subjektů

Více

Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb města Třince na období let

Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb města Třince na období let 15. března 2016 Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb města Třince na období let 2013-2017 Město Třinec realizuje střednědobé plánování již od r. 2005 Jedná se o čtvrtý komunitní plán města Třince

Více

Zpráva o činnosti za období od 1.1.2013 do 31.12.2013

Zpráva o činnosti za období od 1.1.2013 do 31.12.2013 Zpráva o činnosti za období od 1.1.2013 do 31.12.2013 Název střediska: Poradenské centrum KHAMORO Druh služby: Terénní programy, id. 3645646 Kapacita služby: V danou chvíli je možno poskytnout službu 2

Více

= LIDÉ BEZ PŘÍSTŘEŠÍ. Mgr. Blanka Bendová DCH B-Oblastní charita Blansko Centrum PRO Blansko

= LIDÉ BEZ PŘÍSTŘEŠÍ. Mgr. Blanka Bendová DCH B-Oblastní charita Blansko Centrum PRO Blansko = LIDÉ BEZ PŘÍSTŘEŠÍ Mgr. Blanka Bendová DCH B-Oblastní charita Blansko Centrum PRO Blansko Poskytnutí individuální, důstojné a koncepční podpory, pomoci či doprovázení rodinám, matkám či otcům a jejich

Více

Komunitní plánování - věc veřejná

Komunitní plánování - věc veřejná Komunitní plánování - věc veřejná Jak zjistit, co lidé opravdu chtějí? Jak zlepšit život v obci? Co to je komunitní plánování? Metoda, která umožňuje zpracovávat rozvojové materiály pro různé oblasti veřejného

Více

Zápis z 5. diskusního fóra pracovní skupiny č. 1 (sociální služby pro osoby bez přístřeší)

Zápis z 5. diskusního fóra pracovní skupiny č. 1 (sociální služby pro osoby bez přístřeší) Zápis z 5. diskusního fóra pracovní skupiny č. 1 (sociální služby pro osoby bez přístřeší) Termín konání: 26. 9. 2017 Místo konání: DTO CZ, Mariánské Hory Facilitátoři: Josef Veselka, MBA, Mgr. Daniel

Více

Příloha č. 1, část a) Organizační forma: příspěvková organizace IČO: Kontaktní osoba: PhDr. Olga HINKOVÁ

Příloha č. 1, část a) Organizační forma: příspěvková organizace IČO: Kontaktní osoba: PhDr. Olga HINKOVÁ Psychocentrum manželská a rodinná poradna Kraje Vysočina, příspěvková organizace Organizační forma: příspěvková organizace IČO: 71197435 Kontaktní osoba: PhDr. Olga HINKOVÁ Adresa organizace: Pod Příkopem

Více

Služby sociální péče a služby sociální prevence

Služby sociální péče a služby sociální prevence Služby sociální péče a služby sociální prevence Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů upravuje tyto formy sociálních služeb: Podle typu sociální situace rozlišujeme

Více

Model sociální služby Azylové domy

Model sociální služby Azylové domy Model sociální služby Azylové domy Struktura modelu 1. Vymezení typických nepříznivých situací, na které služba reaguje 2. Specifikace potřeb, na které služba reaguje 3. Činnosti služby 4. Optimální provozní

Více

ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ. Vedoucí: Bc. Martina Fejfarová, DiS.

ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ. Vedoucí: Bc. Martina Fejfarová, DiS. ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Vedoucí: Bc. Martina Fejfarová, DiS. 1 ČESKÝ BROD SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANA DĚTÍ Personální obsazení 3,8 úvazku + 0,6 úvazku pracovnice pro práci s pěstounskými rodinami /do konce r.

Více

Zpracovatel: QQT, s.r.o. Kontaktní osoba: PhDr. Jakub Čtvrtník, MBA tel Intervenční centra

Zpracovatel: QQT, s.r.o. Kontaktní osoba: PhDr. Jakub Čtvrtník, MBA tel Intervenční centra Intervenční centra Osoba v nepříznivé sociální situaci přijímá službu, která je podmíněná ochotou řešit nepříznivou sociální situaci stabilizace Ubytování Strava Ubytování chráněné prostředí pro řešení

Více

Novela zákona o sociálních službách, změna druhů sociálních služeb

Novela zákona o sociálních službách, změna druhů sociálních služeb Novela zákona o sociálních službách, změna druhů sociálních služeb Mgr. Jan Vrbický vedoucí oddělení koncepce sociálních služeb Ministerstvo práce a sociálních věcí 1 Cíle a základní idea novely Zpřehlednění

Více

Individuální projekty realizované Moravskoslezským krajem v sociální oblasti

Individuální projekty realizované Moravskoslezským krajem v sociální oblasti Individuální projekty realizované Moravskoslezským krajem v sociální oblasti Zpracoval(a): Starzewská Sylvie, DiS. Datum: 13. 4. 2016 Přehled realizovaných individuálních projektů: 1. Podpora zkvalitnění

Více

Model sociální služby Centrum denních služeb

Model sociální služby Centrum denních služeb Model sociální služby Centrum denních služeb Struktura modelu 1. Vymezení typických nepříznivých situací, na které služba reaguje 2. Specifikace potřeb, na které služba reaguje 3. Činnosti služby 4. Optimální

Více

Výstupy a shrnutí. Veřejného projednání na téma. Komunitní plán rozvoje sociálních služeb

Výstupy a shrnutí. Veřejného projednání na téma. Komunitní plán rozvoje sociálních služeb Výstupy a shrnutí Veřejného projednání na téma Komunitní plán rozvoje sociálních služeb 1. ÚVOD MČ Praha 14 na svém území uplatňuje principy místní Agendy 21 a významnou části zapojuje veřejnost do procesu

Více

Zápis z diskusního fóra pracovní skupiny č. 1 Služby bez přístřeší. (Azylové domy, Nízkoprahová denní centra, Noclehárny, Domy na půl cesty)

Zápis z diskusního fóra pracovní skupiny č. 1 Služby bez přístřeší. (Azylové domy, Nízkoprahová denní centra, Noclehárny, Domy na půl cesty) Zápis z diskusního fóra pracovní skupiny č. 1 Služby bez přístřeší (Azylové domy, Nízkoprahová denní centra, Noclehárny, Domy na půl cesty) Termín konání: 23. 05. 2017 Místo konání: Ostrava prostory DTO

Více

Pomáháme ženám, obětem domácího násilí

Pomáháme ženám, obětem domácího násilí ROSA centrum pro ženy, z.s. Pomáháme ženám, obětem domácího násilí Poskytujeme: Odborné sociální poradenství v Informačním a poradenském centru včetně telefonické krizové pomoci Azylové ubytování s utajenou

Více

Předávání informací v rámci prevence ztráty bydlení a řešení dalších nepříznivých sociálních situací klientů

Předávání informací v rámci prevence ztráty bydlení a řešení dalších nepříznivých sociálních situací klientů Předávání informací v rámci prevence ztráty bydlení a řešení dalších nepříznivých sociálních situací klientů Zjednodušené shrnutí: Souhlas klienta k získávání, shromažďování a předávání informací není

Více

STANDARDY KVALITY SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY, STANDARD 7 Orgán sociálně-právní ochrany dětí Městského úřadu Vítkov Prevence

STANDARDY KVALITY SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY, STANDARD 7 Orgán sociálně-právní ochrany dětí Městského úřadu Vítkov Prevence Město Vítkov Název dokumentu: Název zařízení: Identifikační číslo: 00300870 Zřizovatel: Standard kvality sociálně-právní ochrany č. 7 Orgán sociálně-právní ochrany Město Vítkov Sídlo: náměstí Jana Zajíce

Více

Datum konání: Mgr. Eva Medková, Bc. Jindra Koldinská. Klíčový pracovník a jeho role

Datum konání: Mgr. Eva Medková, Bc. Jindra Koldinská. Klíčový pracovník a jeho role Diskusní fórum pracovní skupiny č. 6 v rámci projektu Efektivní naplňování střednědobého plánu v podmínkách MSK, reg. č. CZ.03.2.63/0.0/0.0/15_007/0000969 Zápis z 6. diskusního fóra skupiny č. 6 (Pečovatelská

Více

ZÁMĚRY TKS 2016. charita záměr realizátor cílová skupina. Charitní dům pro seniory Hnojník

ZÁMĚRY TKS 2016. charita záměr realizátor cílová skupina. Charitní dům pro seniory Hnojník ZÁMĚRY TKS 2016 charita záměr realizátor cílová skupina požadovaná částka Charita sv. Alexandra Podpora osob se, vybavenost chráněných dílen chráněné dílny a sociální Charity sv. Alexandra osoby zdravotně

Více

VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ AKČNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB BLANSKO PRO ROK 2015

VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ AKČNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB BLANSKO PRO ROK 2015 VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ AKČNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB BLANSKO PRO ROK 2015 Úvod Komunitní plán sociálních služeb Blansko 2013-2016, schválený Zastupitelstvem města Blansko, definuje priority

Více

Model sociální služby. Odborné sociální poradenství

Model sociální služby. Odborné sociální poradenství Model sociální služby Odborné sociální poradenství Struktura modelu 1. Vymezení typických nepříznivých situací, na které služba reaguje 2. Specifikace potřeb, na které služba reaguje 3. Činnosti služby

Více

Zápis z 4. jednání Pracovní skupiny financování. Plánování rozvoje sociálních služeb HMP

Zápis z 4. jednání Pracovní skupiny financování. Plánování rozvoje sociálních služeb HMP HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zápis z jednání Věc Pro Datum, čas Přítomni Omluveni Zápis z 4. jednání Pracovní skupiny financování Plánování rozvoje ch služeb HMP /10/09 9:00 hod. V.Strouhal, Dis., Mgr. Brzobohatý,

Více

Zpráva o činnosti. za období od 1.1.2013 do 31.12.2013

Zpráva o činnosti. za období od 1.1.2013 do 31.12.2013 Zpráva o činnosti za období od 1.1.2013 do 31.12.2013 Název střediska: Poradenské centrum KHAMORO Druh služby: Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, id. 5218079 Kapacita služby: V danou chvíli

Více

Příjem oznámení, informace o právech oběti a poškozeného, o průběhu trestního řízení, vykázání osoby

Příjem oznámení, informace o právech oběti a poškozeného, o průběhu trestního řízení, vykázání osoby Služby pro oběti - Liberec Služba Přijímání trestního oznámení Přijímání trestního oznámení Instituce Okresní státní zastupitelství Policie ČR Specifikace cílové skupiny Adresa poskytování služby, kontakt

Více

Zápis ze 7. diskusního fóra č. 9 domovy pro seniory, domovy se zvláštním režimem

Zápis ze 7. diskusního fóra č. 9 domovy pro seniory, domovy se zvláštním režimem Diskusní fórum pracovní skupiny č. 9 v rámci projektu Efektivní naplňování střednědobého plánu v podmínkách MSK, reg. č. CZ.03.2.63/0.0/0.0/15_007/0000969 Zápis ze 7. diskusního fóra č. 9 domovy pro seniory,

Více

Návrh modelu sociální služby NOCLEHÁRNY

Návrh modelu sociální služby NOCLEHÁRNY Návrh modelu sociální služby NOCLEHÁRNY Model služby byl navržen v rámci Závěrečné zprávy č. 1 projektu Evaluace poskytování sociálních služeb v MSK, CZ.1.04/3.1.00/A9.00019. Vymezení typických nepříznivých

Více

SÍŤ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ORP ZNOJMO PRO ROK 2019

SÍŤ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ORP ZNOJMO PRO ROK 2019 SÍŤ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ORP ZNOJMO PRO ROK 2019 Na základě projektu Jihomoravského kraje Podpora plánování rozvoje v Jihomoravském kraji III a v návaznosti na práci Okresního multidisciplinárního týmu

Více

Příloha č. 1. Manuál pro vykazování ukazatelů v sociálních službách a souvisejících aktivitách ve statutárním městě Opava

Příloha č. 1. Manuál pro vykazování ukazatelů v sociálních službách a souvisejících aktivitách ve statutárním městě Opava Manuál pro vykazování ukazatelů v sociálních službách a souvisejících aktivitách ve statutárním městě Opava 2016 ÚVOD Manuál pro vykazování ukazatelů v sociálních službách a souvisejících aktivitách ve

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO OSOBY SE ZRAKOVÝM POSTIŽENÍM sociální služba dle zákona 108/2006 Sb.,o sociálních službách - veřejně garantovaná

SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO OSOBY SE ZRAKOVÝM POSTIŽENÍM sociální služba dle zákona 108/2006 Sb.,o sociálních službách - veřejně garantovaná SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO OSOBY SE ZRAKOVÝM POSTIŽENÍM sociální služba dle zákona 108/2006 Sb.,o sociálních službách - veřejně garantovaná Studijní materiál pro účastníky kurzu Osvětový pracovník a konzultant

Více