III. Program pro spokojené bydlení občanů, příjemné a zdravé prostředí pro život:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "III. Program pro spokojené bydlení občanů, příjemné a zdravé prostředí pro život:"

Transkript

1 Program strany ŠŤASTNÁ SEDMIČKA PRO LIBERECKY KRAJ volební program strany Nová budoucnost pro Liberecký kraj I. Červená korupci a klientelismu, zelená pro odbornost a transparentnost: Usilujeme o vymýcení korupce a klientelismu na všech úrovních. V této oblasti je nezbytné přijmout nové zákony a citelně novelizovat stávající. Hlavním způsobem boje proti klientelismu a korupci je průhlednost. Požadujeme vypisování výběrových řízení na přidělování míst v představenstvech a jiných řídících orgánech s jasnými pravidly tak, aby rozhodovala pouze odbornost. Nikoliv příslušnost k určité politické skupině. Dalším kamenem úrazu je přerozdělování veřejných peněz. Ohýbání pravidel a možnost šití zakázek na míru v současnosti představují skutečný magnet pro korupci. Usilujeme o zavedení jednoznačných pravidel pro žadatele o dotace a pro soutěžící o veřejné zakázky. Stejně, jako v případě výběrových řízení, je i v případě přerozdělování peněz potřeba zajistit, aby zadavatel neměl na samotné výběrové řízení žádný vliv. V případě rozdělování zakázek a dotací je potřeba maximalizovat dohled veřejnosti. Zde opět usilujeme o povinnost zveřejňovat na internetu všechny smluvní vztahy, příjmové a výdajové doklady, výkazy a další dokumenty, které s veřejnou zakázkou souvisejí. Garant: Mgr. Pavel Žur II. Program pro zajištění každodenní bezpečnosti občanů a pro posílení pravomocí místní samosprávy Usilujeme o zvýšení počtu strážníků a policistů v ulicích obcí dotčených kriminalitou. K dosažení tohoto cíle kraj musí podpořit městské rozpočty směřující na bezpečnost a ochranu občanů tak, aby si jednotlivé obce mohly zřídit městskou policii. V této souvislosti celorepublikově podporujeme snahu o rozšíření pravomocí městské policie a maximalizaci její spolupráce se státní policií. Zároveň se stavíme za rozšíření pravomoci místních úřadů řešících správní delikty (například přestupky). Zejména podporujeme možnost místních úřadů udělit zákaz pobytu pro chronicky problémové jedince, na které jsou při současné zákonné úpravě všichni krátcí. V souvislosti s rozšiřováním pravomocí však zároveň usilujeme o posílení osobní odpovědnosti všech zúčastněných strážníků, policistů nebo úředníků v přestupkovém řízení tak, aby nemohli své pravomoci zneužít k trestání nevinných lidí.

2 Ruku v ruce s uliční kriminalitou jde zneužívání sociálních dávek. Je třeba rázně posílit pravomoci příslušných úřadů tak, aby případné zneužívání dávek mohly kontrolovat a zároveň mohly sociální pomoc státu směřovat konkrétním osobám. K zabránění vzniku ghett, které vždy znamenají nárůst kriminality, je třeba změnit legislativu. Nový zákon by umožňoval obcím stanovit minimální počet čtverečních metrů na jednoho obyvatele nemovitosti. Problémům lze předcházet i zvýšením odpovědnosti majitele nemovitosti, který by tak zodpovídal za svoje nájemníky. Taková změna musí být zároveň doprovázena posílením práv majitele nemovitosti, aby v případě opakovaného páchání deliktů jeho nájemníků mohl bez průtahů ukončit nájemní vztah. Garant: Ing. Jiří Rulc III. Program pro spokojené bydlení občanů, příjemné a zdravé prostředí pro život: Považujeme za nezbytné posílit ochranu občanů před praktikami monopolních dodavatelů vody, tepla, elektřiny a plynu, kteří si mohou diktovat ceny, aniž by občané měli jakoukoli možnost obrany. Je nezbytné posílit dohled příslušných orgánů regulujících ceny těchto komodit. Prosazujeme, aby kraj pomáhal obcím při získávání dotací na rozšiřování ploch zeleně, stavbu nových nebo opravu stávajících parků a obnovu sídlišť. K dosažení tohoto cíle chceme zlepšit čerpání peněz z Evropských fondů, což v současnosti značně pokulhává. V oblasti bydlení budeme celostátně podporovat lepší dostupnost nových bytů pro rodiny s dětmi, čehož chceme dosáhnout zvýšenou podporou družstevního typu vlastnictví. Pro splnění tohoto bodu budeme prosazovat změnu daňových zákonů tak, aby byla bytová družstva osvobozena od placení některých daní, zejména pak od daně z nemovitosti. Dlouhodobě se taktéž stavíme proti odlivu lidí z menších obcí do velkých měst. Změnou legislativy chceme podpořit malé obce tak, aby bydlení v nich bylo pro občany výrazně levnější než bydlení v městech a tím pádem se zastavil odliv občanů. K dosažení tohoto cíle budeme podporovat spravedlivé přerozdělování peněz vybraných z daní ku prospěchu malých obcí. Garant: Mgr. Miloš Krčmář IV. Program pro dopravu a dopravní obslužnost na území celého kraje: Stavíme se za zefektivnění výstavby v dopravě. Zejména upozorňujeme na nesmírné předražování výstavby a oprav silnic. Aby mohlo dojít ke zlevnění výstavby a oprav silnic, je potřeba zavést průhledný systém rozdělování veřejných zakázek. To obnáší potřebu změnit legislativu v této oblasti tak, aby rozhodujícím kritériem byla cena a aby nebylo možné ušít parametry veřejné zakázky na míru pro konkrétního soutěžícího. Stejně tak je potřeba posílit pravomoci zadavatele tak, aby evidentně nekvalitně odvedenou práci neměl povinnost uhradit a mohl se dožadovat uvedení věcí do bezchybného stavu. Takováto změna by prospěla

3 zejména při opravách silnic, které se v současnosti donekonečna plátují. To však nepřináší žádný efekt, ale pouze zakládá na další problémy hned po následující zimě. Také u železniční dopravy se stavíme za průhledný a spravedlivý systém při rozdělování veřejných zakázek. V případě krajské dopravy prosazujeme posílení autobusových i železničních spojů do odlehlých obcí. Tím chceme bojovat proti odlivu lidí z malých obcí do měst, při respektování potřeb obyvatel obce. V krajské železniční i autobusové dopravě bychom rádi viděli konkurenci v podobě živnostníků a menších firem Tím by došlo k celkovému zlevnění a krajské peníze určené na dopravu by nešly do kapsy několika málo vybraných společností. Garant: Ing. Roman Gaal V. Program pro spokojené stáří: Jako klíčový krok považujeme zvýšení podpory pro výstavbu domovů pro seniory a domovů s pečovatelskou službou. Finanční prostředky pro takovou činnost je možné získat z dotací, zejména z Evropských fondů, které se v současné době čerpají značně neefektivně. Stejně tak hodláme podpořit rozvoj volnočasových aktivit pro seniory. V současnosti je pro ně nejznámější možnost, jak se potkat se svými vrstevníky, návštěva u lékaře. Chceme podporovat sdružení, která seniorům umožní setkávání s vrstevníky v důstojném prostředí a za přijatelných podmínek. Chceme obohatit volný čas seniorů podporou sportovních, vzdělávacích a kulturních akcí pro seniory, tak aby byly finančně i dopravně dobře dostupné. Pro seniory s pohybovými problémy chceme zavést dotovanou asistenční službu. Na celostátní úrovni se stavíme za legislativní změny, které umožní seniorům důstojný život. Zejména se jedná o pravidelnou valorizaci důchodů a s ohledem na stále rostoucí ceny nájmů možnost čerpání příspěvků na bydlení. Garant: Ing. Aleš Rozkovec VI. Program pro zdraví: Prosazujeme efektivní čerpání finančních prostředků pro zdravotnická zařízení tak, aby se našla rovnováha mezi platy zdravotnického personálu a investičními prostředky. Stavíme se za adekvátní platové ohodnocení lékařů vzhledem k odvedené práci a míře zodpovědnosti, kterou jejich činnost přináší. K dosažení tohoto cíle je nezbytně nutné přizpůsobit síť nemocnic v Libereckém kraji tak, aby základní zdravotní péče, tj. taková, která pomůže, pokud jde o život, byla dostupná z každého místa v kraji během deseti minut. Ostatní zdravotní péče, tj. taková, která přímo nesouvisí s přežitím, by měla být dostupná po celém kraji do dvaceti minut. Kraj by dále měl poskytnout prostředky na dostupnou stomatologickou péči, tak aby stomatologická pohotovost byla dostupná nejvýše do dvaceti minut. I v případě nemocnic, a zde možná zejména, nám jde o presumpci odbornosti před politickou příslušností. Ve vedení nemocnic musí stanout skuteční odborníci zdatní manažersky i odborně, a ne vysloužilí politici nebo jejich kamarádi, jako je tomu nyní.

4 Jsme proti uzavírání nemocnic!!! Velice by se tak snížila dostupnost pro pacienty, zvláště v horském terénu. Nesouhlasíme s tím, aby ministr zdravotnictví s pomocí VZP diktoval, které nemocnice jsou potřebné, a ostatní likvidoval s tím, že s nimi nebude uzavřena nová smlouva. VZP chce paradoxně omezit péči poplatníkům, z jejichž peněz je placená. My navrhujeme vypracovat koncepci, kde bude zohledněna spádovost, odbornost a návaznost péče, a to na základě doporučení nezávislých lékařských odborníků, kteří posoudí problémy LK. Počet lůžek, oddělení a druhy operací musí určit odborníci v oblasti medicíny nelze to dovolit politikům! Doporučujeme specializaci nemocnic a jejich návaznost a spolupráci místo nezdravého soutěžení. Lidské zdraví není běh o medaile, ale o život. Klademe důraz na nejdůležitější oblast v medicíně, kterou je prevence. Nechceme jen utrácet za letáčky, ale zainteresovat pacienty. Pacient má mít definována práva, ale také povinnosti. Například pokud nedodrží pravidla preventivních prohlídek daných odborníky, tak se mu zvýší pojistné. Stává se tak rizikový a jeho budoucí léčba bude dražší. Chceme odstranit tu nespravedlnost, že nepřizpůsobiví, kteří ani nepracují ani nedodržují prevenci, mají tutéž péči jako lidé, kteří poctivě pracovali celý život. Chceme zamezit plýtvání ve zdravotnictví při nákupu nejen přístrojů, léků, pomůcek pro pacienty v LDN a domovech důchodců, ale i drobností. Naším plánem je zachovat a rozšířit primární péči. Chceme řešit nedostatek praktických a zubních lékařů. Zabezpečíme fungování a dostupnost malých nemocnic, vybavenost a prestiž našich stěžejních nemocnic v Liberci a v Jablonci. Připravíme vybudování nové nemocnice v České Lípě. Zasadíme se ve spolupráci s nedonošeneckým oddělením UPMD Pododlí a Apolináře o vybudování a personální obsazení oddělení nedonošených dětí v Liberci. Jsme jediný kraj, který nemá oddělení zajišťující péči o předčasně narozené děti do 34. týdne. Transport těchto dětí do center v Praze a Ústí nad Labem je velice problematický, zvláště v zimě. Pak bychom mohli tuto službu zajišťovat i pro část středočeského kraje. Garant: MUDr. Jiří Hassa VII. Program pro vzdělávání, sport, kulturu a cestovní ruch: Usilujeme o koncepční řešení situace v síti regionálního školství. Současný stav je dlouhodobě neudržitelný, síť škol je z hlediska dlouhodobého vývoje zcela mimo reálné potřeby kraje, které vycházejí z demografického vývoje, vývoje na trhu práce a záměrů rozvoje kraje. Optimalizace sítě středních škol je nutným krokem k zachování rovnováhy ve financování regionálního školství. Vzdělávací systém musí adekvátně a přitom pružně reagovat na potřeby na trhu práce. Mnohé kvalifikace ( zejména technické obory na různých úrovních dosaženého vzdělání) se stávají nedostatkovými a absolventi jiných oborů (ekonomické, management apod.) se stávají dlouhodobými klienty Úřadu práce.

5 Znepokojující je i fakt, že vzdělanostní úroveň obyvatel libereckého kraje patří mezi nejnižší v ČR. Následky jsou potom velmi jasné: horší uplatnitelnost na trhu práce, nezaměstnanost nízké finanční ohodnocení, nedostatečná kupní síla obyvatelstva je brzdou ekonomického rozvoje kraje nízký sociální status, vznik sociálně patologických jevů a kopírování sociálně nežádoucích vzorců chování obyvatelstva LK Je tedy nutné provést optimalizaci středního školství rychle a zejména odborně: ne náhodné, nekoncepční rušení a slučování škol na základě dohod, studií a jednání za účasti partnerů z řad odborníků, zaměstnavatelů, úřadů práce, vedení škol, obcí.. optimalizace musí probíhat nejen v oblasti sítě škol, ale také v oblasti nabídky jednotlivých oborů V oblasti kultury chceme podporovat spíše menší kulturní akce konané v menších obcích před většími kulturními událostmi. Chceme taktéž posílit spolupráci mezi kulturními centry, jako jsou divadla, galerie, muzea apod. tak, aby mohla pořádat společné kulturní akce a v součinnosti zajímavé programy pro návštěvníky. Otevřeme otázku spolufinancovat Divadlo F.X Šaldy, Zoo, Botanickou zahradu výkladní skříň nejen Liberce, ale celého Libereckého kraje. Usilujeme o lepší využití přírodních a kulturních památek pro cestovní ruch. Zároveň je třeba, aby kraj lépe dbal na podporu cestovního ruchu. V této souvislosti zejména navrhujeme využít naši krásné přírody, kde lze s minimem finančních prostředků vybudovat cyklostezky, běžkařské stopy, turistické stesky apod. V této souvislosti se taktéž stavíme za podporu výstavby nových nebo opravy stávajících cvičišť, sportovišť a podobných sportovních center. To bude znamenat jednak navýšení cestovního ruchu a jednak službu pro občany. Garant: Mgr. Iveta Rejnartova

Návrh změny systému zdravotního zabezpečení v České republice. MUDr. Tomáš Julínek

Návrh změny systému zdravotního zabezpečení v České republice. MUDr. Tomáš Julínek Návrh změny systému zdravotního zabezpečení v České republice MUDr. Tomáš Julínek DNEŠNÍ PROGRAM Důvody pro změnu Návrh nového systému Postup realizace nového systému 1 NUTNOST ZMĚNY Krize institucí v

Více

Volební program politického hnutí Starostové pro Liberecký kraj krajské volby 2012

Volební program politického hnutí Starostové pro Liberecký kraj krajské volby 2012 CHCEME ODPOVĚDNÝ, TRANSPARENTNÍ A VSTŘÍCNÝ LIBERECKÝ KRAJ Volební program politického hnutí Starostové pro Liberecký kraj krajské volby 2012 Liberecký kraj a jeho řádné fungování je pro Vás, jeho obyvatele,

Více

Volební program sdružení ML100

Volební program sdružení ML100 Volební program sdružení ML100 verze 20. 8. 2014 ML100 Město na 100% www.ml100.cz strana 1 z 5 Transparentní radnice spolupracující s občany Radnice by měla fungovat jako živá organizace, kde všichni pracují

Více

Projekce finanční bilance českého zdravotnictví do roku 2050

Projekce finanční bilance českého zdravotnictví do roku 2050 Projekce finanční bilance českého zdravotnictví do roku 2050 MUDr. Pavel Hroboň, M.S. - 28. dubna 2005 Tato studie vznikla za podpory Českého zdravotnického fóra při Nadačním fondu Elpida PROGRAM DNEŠNÍ

Více

Nemocnice dopady personální krize. Zaměstnanci, pacienti realita, rizika a budoucnost

Nemocnice dopady personální krize. Zaměstnanci, pacienti realita, rizika a budoucnost Nemocnice dopady personální krize. Zaměstnanci, pacienti realita, rizika a budoucnost Dagmar Žitníková Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR České nemocnice - ZAMĚSTNANCI stresující pracovní podmínky

Více

Kraj: Plzeňský kraj. Pořadí významnosti prioritní oblasti pro kraj (1,2, ) Vazba na regionální strategický dokument.

Kraj: Plzeňský kraj. Pořadí významnosti prioritní oblasti pro kraj (1,2, ) Vazba na regionální strategický dokument. Určení prioritních oblastí a identifikace hlavních oblastí podpory s uvedením vazby na Integrované hlavní směry strategie Evropa 2020 a na regionální strategické y Kraj: Plzeňský kraj Prioritní oblast

Více

OBNOVME KVALITU V NEMOCNICI MOST

OBNOVME KVALITU V NEMOCNICI MOST OBNOVME KVALITU V NEMOCNICI MOST Nemocnici v Mostě musí řídit město t o j e j e d i n á š a n c e n a z m ě n u Volební program Sdružení Mostečané Mostu 2014 říká: Budeme usilovat o získání nemocnice

Více

SWOT analýza. konaná dne 16.ledna 2007 na téma sociální služby

SWOT analýza. konaná dne 16.ledna 2007 na téma sociální služby úvod SWOT analýza konaná dne 16.ledna 2007 na téma sociální služby Jedná se o komplexní metodu vyhodnocení. Jádro metody spočívá v klasifikaci, ohodnocení jednotlivých faktorů, které jsou rozděleny do

Více

Projekt PODPORA ODBORNÝCH PARTNERSTVÍ ZAMĚŘENÝCH NA PODPORU SENIORŮ V PLZEŇSKÉM KRAJI

Projekt PODPORA ODBORNÝCH PARTNERSTVÍ ZAMĚŘENÝCH NA PODPORU SENIORŮ V PLZEŇSKÉM KRAJI Projekt PODPORA ODBORNÝCH PARTNERSTVÍ ZAMĚŘENÝCH NA PODPORU SENIORŮ V PLZEŇSKÉM KRAJI NÁVRHY KLÍČOVÝCH DOPORUČENÍ/CÍLŮ A OPATŘENÍ Následující doporučení vycházejí z analýz a jednání odborných koalic, které

Více

Deset důležitých splněných závazků z volebního programu ČSSD

Deset důležitých splněných závazků z volebního programu ČSSD Deset důležitých splněných závazků z volebního programu ČSSD 1. Zvýšení minimální mzdy o 700 korun na 9 200 Kč 15. 9. 2014 vláda schválila návrh nařízení vlády předložený ministryní práce a sociálních

Více

Reforma zdravotnictví

Reforma zdravotnictví Reforma zdravotnictví Tomáš Julínek Základní charakteristiky ideových pohledů na zdravotnictví - duben 2001 Zvýraznění role občana Zdravotnická zařízení realizují nabídku v konkurenčním prostředí Zachování

Více

KONCEPCE BYTOVÉ POLITIKY MĚSTA KOUŘIM 2014 2020

KONCEPCE BYTOVÉ POLITIKY MĚSTA KOUŘIM 2014 2020 KONCEPCE BYTOVÉ POLITIKY MĚSTA KOUŘIM 2014 2020 I. ÚVOD Město Kouřim poskytuje nájemní bydlení v 11 domech s celkovým počtem 57 bytů. Dále město poskytuje ubytování ve 12 bytech občanům, kteří se z různých

Více

Vývoj zdravotního systému ČR z pohledu občanů

Vývoj zdravotního systému ČR z pohledu občanů Univerzita Karlova v Praze Fakulta sociálních věd Katedra veřejné a sociální politiky Vývoj zdravotního systému ČR z pohledu občanů Mgr. Kateřina Michlová Výsledky diplomové práce Osnova Kontext problematiky

Více

Petr Kocian Praha, Brno, Bratislava. IVD - Vize českého zdravotnictví Praha, 23. května 2012

Petr Kocian Praha, Brno, Bratislava. IVD - Vize českého zdravotnictví Praha, 23. května 2012 Praha, Brno, Bratislava IVD - Vize českého zdravotnictví Praha, 23. května 2012 Hospitalizace Akutní péče Lidská práce Jednodenní chirurgie Plánovaná/ preventivní Sofistikované technologie 2 Velká chirurgie

Více

Zdravotní péče v segmentu lůžkové péče v roce 2019 a dále z pohledu SZP ČR. Ing. Ladislav Friedrich, CSc. prezident SZP ČR

Zdravotní péče v segmentu lůžkové péče v roce 2019 a dále z pohledu SZP ČR. Ing. Ladislav Friedrich, CSc. prezident SZP ČR Zdravotní péče v segmentu lůžkové péče v roce 2019 a dále z pohledu SZP ČR Ing. Ladislav Friedrich, CSc. prezident SZP ČR INMED Pardubice říjen 2018 Obsah sdělení Smluvní vztahy rámcové a typové smlouvy

Více

Stav návrhu reformy zdravotnictví v České republice. Tomáš Macháček Reforma zdravotnictví forum.cz Praha, září 2004

Stav návrhu reformy zdravotnictví v České republice. Tomáš Macháček Reforma zdravotnictví forum.cz Praha, září 2004 Stav návrhu reformy zdravotnictví v České republice Tomáš Macháček Reforma zdravotnictví forum.cz Praha, září 2004 VÝVOJ REFORMNÍCH MODELŮ (Porter M.E., Olmsted Teisberg E., Harward Business Review, 2004)

Více

Strategický plán rozvoje města

Strategický plán rozvoje města Strategický plán rozvoje města SWOT analýza Název projektu: Registrační číslo projektu: Město Hodonín plánuje s veřejností CZ.03.4.74/0.0/0.0/16_033/0002829 Obsah Obsah... 2 1 SWOT analýza... 3 2 1 SWOT

Více

Problémy, které se dlouhodobě neřešily

Problémy, které se dlouhodobě neřešily ZDRAVOTNICTVÍ v ČR Jeden z nejlepších a nejdostupnějších systémů v Evropě a na světě Široké pokrytí nároků občanů garantované Ústavou čl. 31 Nejmodernější technologie Vysoce kvalifikovaný personál 2 Problémy,

Více

ZÁKAZNÍK. SYSTÉM MANAGEMENTU JAKOSTI Řízení dokumentů a záznamů. ODPOVĚDNOST MANAGEMENTU Řízení zdravotní pojišťovny

ZÁKAZNÍK. SYSTÉM MANAGEMENTU JAKOSTI Řízení dokumentů a záznamů. ODPOVĚDNOST MANAGEMENTU Řízení zdravotní pojišťovny Systém veřejného zdravotního pojištění v ČR a jeho vývoj Vladimír Kothera generální ředitel ZP M-A prezident SZP ČR Duben 2008 Obsah přednášky Představení Zdravotní pojišťovny METAL-ALIANCEALIANCE Historický

Více

O EKONOMICE HOSPICŮ (A VĚCECH PŘILEHLÝCH)

O EKONOMICE HOSPICŮ (A VĚCECH PŘILEHLÝCH) O EKONOMICE HOSPICŮ (A VĚCECH PŘILEHLÝCH) Prof. MUDr. P. Fiala Konference o paliativní péči - Brno 26.10. 2006 Hospic je především o doprovázení na poslední cestě člověka,, o tišení bolestí, o ošetřování,

Více

Cíle krajské samosprávy. Cíle a opatření

Cíle krajské samosprávy. Cíle a opatření Cíle krajské samosprávy Cíle a opatření - Definovány v : Programovém prohlášení rady kraje Bylo přijato Radou Karlovarského kraje dne 9. 6. 2005 usnesením č. RK 444/06/05 Regionální rozvoj Cíl 1.: Podpořit

Více

Nárok. MUDr. Milan Cabrnoch, MBA zdravotnictví 2.0 Praha, 19. ledna 2017

Nárok. MUDr. Milan Cabrnoch, MBA zdravotnictví 2.0 Praha, 19. ledna 2017 Nárok MUDr., MBA zdravotnictví 2.0 Praha, 19. ledna 2017 Nárok pojištěnce Pojištěnec má právo znát, na co má Nárok = jakou zdravotní péči za něho uhradí je zdravotní pojišťovna dnes to neví od koho má

Více

Programové prohlášení Rady Královéhradeckého kraje

Programové prohlášení Rady Královéhradeckého kraje Královéhradecký kraj Rada Královéhradeckého kraje Programové prohlášení Rady Královéhradeckého kraje pro volební období 2008-2012 Pivovarské náměstí 1245 500 03 Hradec Králové tel.: 495 817 222 fax: 495

Více

Kraj Vysočina MUDr. Jiří Běhounek hejtman Kraje Vysočina, lídr kandidátky ČSSD pro krajské volby 2012

Kraj Vysočina MUDr. Jiří Běhounek hejtman Kraje Vysočina, lídr kandidátky ČSSD pro krajské volby 2012 Kraj Vysočina MUDr. Jiří Běhounek hejtman Kraje Vysočina, lídr kandidátky ČSSD pro krajské volby 2012 10 Komise pro zdravotnictví RAK ČR začátky fungování rozpačité, strukturu komise se podařilo stabilizovat

Více

Milan Chovanec MINISTR VNITRA

Milan Chovanec MINISTR VNITRA Milan Chovanec MINISTR VNITRA Hlavní úspěchy Stabilizace Policie ČR a Hasičského záchranného sboru ČR vyřešení dvojvládí, personální stabilizace, narovnání platů, investice Transparentní veřejná správa

Více

Veřejná správa a její odraz ve Strategii regionálního rozvoje

Veřejná správa a její odraz ve Strategii regionálního rozvoje Veřejná správa a její odraz ve Strategii regionálního rozvoje 2014-2020 Strategie regionálního rozvoje ČR pro období 2014 2020 (SRR) je základním koncepčním dokumentem v oblasti regionálního rozvoje. Dle

Více

F Ó R U M Z D R A V É H O M Ě S T A V Ý S L E D K Y

F Ó R U M Z D R A V É H O M Ě S T A V Ý S L E D K Y D Ů V O D O V Á Z P R Á V A - P O D K L A D P R O V E D E N Í M Ě S T A OVĚŘENÉ PROBLÉMY MĚSTA JILEMNICE V ROCE 2012 (výstup z fóra Zdravého města Jilemnice ověřený veřejnou anketou) Návrh problémů: Na

Více

Bílá kniha terciárního vzdělávání

Bílá kniha terciárního vzdělávání Připomínkování materiálu Bílá kniha terciárního vzdělávání (první verze určená k veřejné diskusi - Praha, květen 2008) Zpracoval: Institut Svazu průmyslu ČR V Praze 12.září 2008 strana 1 z 5 I. Úvod Se

Více

Dofinancování sociálních služeb ohrožených omezením či zánikem pro rok 2014

Dofinancování sociálních služeb ohrožených omezením či zánikem pro rok 2014 III. Dofinancování sociálních služeb ohrožených omezením či zánikem pro rok 2014 MPSV poskytuje s účinností zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách účelové dotace poskytovatelům sociálních služeb,

Více

Jak pomoci českému zdravotnictví Nástin strategie reformy. MUDr.Marie Součková

Jak pomoci českému zdravotnictví Nástin strategie reformy. MUDr.Marie Součková Jak pomoci českému zdravotnictví Nástin strategie reformy MUDr.Marie Součková 2004 K transformaci českého zdravotnictví na dynamický, funkční, profinancovatelný a otevřený systém nadaný zpětnými vazbami

Více

Proč potřebujeme nákupčí zdravotní péče. MUDr. Pavel Hroboň, M.S.

Proč potřebujeme nákupčí zdravotní péče. MUDr. Pavel Hroboň, M.S. Proč potřebujeme nákupčí zdravotní péče MUDr. Pavel Hroboň, M.S. SHRNUTÍ DNEŠNÍ PREZENTACE Zdravotní pojišťovny mají vedle krytí rizika svých klientů také roli nákupčích zdravotní péče. V této roli působí

Více

Jak se staráme o seniory? Mgr. Válková Monika

Jak se staráme o seniory? Mgr. Válková Monika Jak se staráme o seniory? Mgr. Válková Monika Demografický vývoj v ČR Dle prognózy EUROSTAT se předpokládá do r. 2050 dvojnásobný nárůst podílu nejstarší části populace: o 2007 podíl osob starších 65 let

Více

Společné jednání pracovních skupin Sociální oblast + Zdraví a bezpečnost

Společné jednání pracovních skupin Sociální oblast + Zdraví a bezpečnost Společné jednání pracovních skupin Sociální oblast + Zdraví a bezpečnost Regionální stálá konference Královéhradeckého kraje 2. 11. 2018, Hradec Králové Program jednání PS 9:00 9:15 Úvodní informace 9:15

Více

Role krajů v reformě zdravotnictví

Role krajů v reformě zdravotnictví Role krajů v reformě zdravotnictví MUDr. Pavel Vepřek listopad 2012 Reforma zdravotnictví cíl: zdravotnictví, které: je finančně stabilní a schopné průběžné adaptace na vývoj zajišťuje občanům spravedlivý

Více

Zajistit uživatelům potřebnou péči v jejich přirozeném sociálním prostředí

Zajistit uživatelům potřebnou péči v jejich přirozeném sociálním prostředí Strategické cíle Strategický cíl č.1 Zajistit uživatelům potřebnou péči v jejich přirozeném sociálním prostředí Cílová skupina lidé se sníženou soběstačností z důvodu věku, chronického onemocnění, duševního

Více

Priority v oblasti odborného a technického kvalifikačního školství šance pro budoucnost

Priority v oblasti odborného a technického kvalifikačního školství šance pro budoucnost Priority v oblasti odborného a technického kvalifikačního školství šance pro budoucnost Vážené dámy, vážení pánové, dovolte mi pozdravit Vás a toto setkání jménem Ministerstva průmyslu a obchodu ČR. Všichni

Více

Karlovarský kraj problémová analýza

Karlovarský kraj problémová analýza Karlovarský kraj problémová analýza RNDr. Jan Vozáb, PhD Analýza rozvojových charakteristik a potřeb kraje Makroekonomický vývoj Internacionalizace ekonomiky Odvětvová specializace kraje Znalostní ekonomika

Více

POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY ÚTVAR ODHALOVÁNÍ KORUPCE A FINANČNÍ KRIMINALITY SKPV

POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY ÚTVAR ODHALOVÁNÍ KORUPCE A FINANČNÍ KRIMINALITY SKPV POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY ÚTVAR ODHALOVÁNÍ KORUPCE A FINANČNÍ KRIMINALITY SKPV ředitel útvaru: plk. Mgr. Ing. Jaroslav Vild adresa: Celetná 31, Praha 1 telefon: 00420 974 863 416 fax: 00420 974 863 808 email:

Více

Plnění memoranda o Dostupnosti zdravotní péče seniorům

Plnění memoranda o Dostupnosti zdravotní péče seniorům Plnění memoranda o Dostupnosti zdravotní péče seniorům Prof. MUDr Pavel Kalvach, CSc Neurologická klinika 3.LF a FNKV, Praha Memorandum RS ČR Za dostupnost zdravotní péče seniorům - prosinec 2013 podepsali

Více

BYTOVÁ POLITIKA V ČR. Ing. Milan Taraba

BYTOVÁ POLITIKA V ČR. Ing. Milan Taraba BYTOVÁ POLITIKA V ČR Vymezení problematiky Na vládní úrovni Koncepce bytové politiky, usnesení 292/2005 Respektujeme zásadu, že občan má právo na důstojné bydlení a že jde o podmínku nutnou pro život Pro

Více

Konference INMED. Plány a důvody konsolidace nemocnic Pardubického kraje. Ing. Roman Línek, MBA 1.náměstek hejtmana

Konference INMED. Plány a důvody konsolidace nemocnic Pardubického kraje. Ing. Roman Línek, MBA 1.náměstek hejtmana Konference INMED Plány a důvody konsolidace nemocnic Pardubického kraje Ing. Roman Línek, MBA 1.náměstek hejtmana Pardubického kraje AKTUÁLNÍ STAV, DŮVODY PLÁN Kritická ekonomická situace nemocnic akutní

Více

5. rozpočtové opatření statutárního města Liberce na rok 2018

5. rozpočtové opatření statutárního města Liberce na rok 2018 5. rozpočtové opatření statutárního města Liberce na rok 2018 Rozpočtové opatření č. 5A) 2018 - Příjmy 11 726 889 Kč návrh změny rozpočtu rozpočet po změně Název akce D) Přijaté transfery 11 726 889 Kč

Více

pracovní skupina Rozvoj měst

pracovní skupina Rozvoj měst pracovní skupina Rozvoj měst výstupy z 2.WS realizovaného 11. 7. 2013 Pracovní verze vize opatření B6: Zajištění dostupnosti a kvality bydlení, pracovního a veřejného prostředí Zájmové strany: projektanti

Více

HTA jako součást řídícího procesu ve zdravotnictví

HTA jako součást řídícího procesu ve zdravotnictví HTA jako součást řídícího procesu ve zdravotnictví České vysoké učení technické v Praze FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ workshop Hodnocení zdravotnických prostředků pátek 28. listopadu 2014 J. Kubinyi,

Více

Váš kraj, Váš rozpočet

Váš kraj, Váš rozpočet Váš kraj, Váš rozpočet Dotazníkové šetření Váš kraj, Váš rozpočet Šetření probíhalo pro občany Jihomoravského kraje od 2.října do 7. listopadu 2012 Tři kategorie respondentů Neidentifikovaný občan Identifikovaný

Více

Váš kraj, Váš rozpočet

Váš kraj, Váš rozpočet Váš kraj, Váš rozpočet Dotazníkové šetření Váš kraj, Váš rozpočet Šetření probíhalo pro občany Jihomoravského kraje od 2.října do 7. listopadu 2012 Tři kategorie respondentů Neidentifikovaný občan Identifikovaný

Více

25.3.2013 AGENDA 2014. 25. března 2013. www.ods.cz

25.3.2013 AGENDA 2014. 25. března 2013. www.ods.cz AGENDA 2014 25. března 2013 1 Agenda 2014 stanovuje program, který ODS bude prosazovat do konce řádného volebního období, tedy v letech 2013 a 2014. 2 Hlavní cíle, kterými se chceme řídit v následujícím

Více

Strategický plán města Frýdlant

Strategický plán města Frýdlant C. GLOBÁLNÍ SWOT ANALÝZA Globální SWOT analýza je zásadním analytickým výstupem, který v dalším procesu tvorby strategického plánu slouží jako výchozí podklad pro formulaci návrhových cílů a aktivit. Jednotlivé

Více

1 Veřejný sektor a veřejná správa

1 Veřejný sektor a veřejná správa OBSAH 1 Veřejný sektor a veřejná správa.................................. 13 1.1 Státní zásahy příčiny a důsledky, vznik veřejného sektoru......... 14 1.2 Rozhodování o netržních aktivitách. Teorie veřejné

Více

Plán zdraví 2007 A. ROZVOJ MĚSTA, VEŘEJNÁ SPRÁVA, INFORMOVANOST B. ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ

Plán zdraví 2007 A. ROZVOJ MĚSTA, VEŘEJNÁ SPRÁVA, INFORMOVANOST B. ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Plán zdraví 2007 A. ROZVOJ MĚSTA, VEŘEJNÁ SPRÁVA, INFORMOVANOST A.1 Zlepší se komunikace mezi veřejností a radnicí A.1.1 Informovat občany o činnosti veřejné správy A.1.2 Zajistit zpětnou vazbu A.1.3 Umožnit

Více

Financování zdravotních služeb a zdravotní pojištění Postavení a motivace subjektů Ladislav Friedrich generáln lní ředitel OZP červen 2004 ve zdravotnictví 1 Aktuáln lní stav z pohledu financování Skut.

Více

Zdravotnictví Pardubice 4.2.2010 Marek Šnajdr

Zdravotnictví Pardubice 4.2.2010 Marek Šnajdr Zdravotnictví Pardubice 4.2.2010 Marek Šnajdr Co je smyslem a cílem zdravotnictví? 1. Udržet či prodloužit délku života. 2. Udržet nebo zvýšit jeho kvalitu. 3. Onemocněním předcházet a nemocným zajistit

Více

SWOT Analýza. BM region o.p.s. 1

SWOT Analýza. BM region o.p.s. 1 SWOT ANALÝZA BM region o.p.s. 1 OBSAH OBSAH... 2 ÚVOD... 2 1. OBYVATELSTVO A OBČANSKÁ VYBAVENOST... 3 2. TECHNICKÁ A DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURA... 4 3. PODNIKÁNÍ... 5 4. CESTOVNÍ RUCH... 6 ÚVOD SWOT analýza

Více

Možnosti české ekonomiky v globalizovaném světě cesty k prosperitě ČR. Ing. Jiří Paroubek

Možnosti české ekonomiky v globalizovaném světě cesty k prosperitě ČR. Ing. Jiří Paroubek Možnosti české ekonomiky v globalizovaném světě cesty k prosperitě ČR Ing. Jiří Paroubek Charakteristika současné etapy ve vývoji českého hospodářství po roce 1989 převážila pozitiva: podařilo se vytvořit

Více

Jiří Paroubek: Možnosti české ekonomiky v globalizovaném světě cesty k prosperitě ČR

Jiří Paroubek: Možnosti české ekonomiky v globalizovaném světě cesty k prosperitě ČR Jiří Paroubek: Možnosti české ekonomiky v globalizovaném světě cesty k prosperitě ČR Charakteristika současné etapy - ve vývoji českého hospodářství po roce 1989 převážila pozitiva: podařilo se vytvořit

Více

Vyhodnocení a shrnutí výstupů za jednotlivé pracovní skupiny: WORKSHOP Možnosti nastavení efektivní spolupráce při práci s lidmi bez domova

Vyhodnocení a shrnutí výstupů za jednotlivé pracovní skupiny: WORKSHOP Možnosti nastavení efektivní spolupráce při práci s lidmi bez domova Vyhodnocení a shrnutí výstupů za jednotlivé pracovní skupiny: WORKSHOP Možnosti nastavení efektivní spolupráce při práci s lidmi bez domova 15. 5. 2014 DK Akord - Ostrava Pracovní skupina č. 1: I. Vymezení

Více

PROGRAMOVÉ P R O H L Á Š E N Í K O A L I C E

PROGRAMOVÉ P R O H L Á Š E N Í K O A L I C E PROGRAMOVÉ P R O H L Á Š E N Í K O A L I C E 2014-2018 Politické hnutí ANO Semily (ANO) Volba pro město hnutí SPOLU Česká strana sociálně demokratická Semily (ČSSD) SEMILÁCI + KDU-ČSL navazuje na uzavřenou

Více

Studijní obor VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA Témata bakalářských prací Stav k 21. září 2010

Studijní obor VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA Témata bakalářských prací Stav k 21. září 2010 Studijní obor VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA Témata bakalářských prací Stav k 21. září 2010 Název tématu Postavení obcí v systému veřejné správy v České republice a jejich vztah k orgánům státní správy Analýza

Více

ODS pro seniory Praha, 13. května 2010

ODS pro seniory Praha, 13. května 2010 ODS pro seniory Východiska Řešení důsledků pozitivního jevu prodlužování střední délky života a dlouhověkost je jednou z hlavních výzev, před kterou stojíme Pokles podílu ekonomicky aktivních lidí Extrémní

Více

Podmínky pro rozvoj integrovaných sociálních a zdravotních služeb v obcích 17. dubna 2015 Ing. Iva Merhautová, MBA

Podmínky pro rozvoj integrovaných sociálních a zdravotních služeb v obcích 17. dubna 2015 Ing. Iva Merhautová, MBA Podmínky pro rozvoj integrovaných sociálních a zdravotních služeb v obcích 17. dubna 2015 Ing. Iva Merhautová, MBA Současný stav Posledních 20 let zdravotně sociální péče jedná se o ní Posledních 20 let

Více

Priorita VII. - Podpora pobytových služeb

Priorita VII. - Podpora pobytových služeb Opatření VII.1.: Udržení a rozvoj kapacity domova pro seniory. Dům seniorů Mladá Boleslav v současné době poskytuje pobytovou službu osobám, které v důsledku složitého zdravotního stavu, omezené soběstačnosti,

Více

Podpořeno z Programu švýcarsko-české spolupráce Supported by a grant from Switzerland through the Swiss Contribution to the enlarged European Union

Podpořeno z Programu švýcarsko-české spolupráce Supported by a grant from Switzerland through the Swiss Contribution to the enlarged European Union Podmínky pro rozvoj integrovaných sociálních a zdravotních služeb v obcích konference pořádaná pod záštitou Výboru pro sociální politiku Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Praha, 17. 4. 2015 Filozofie změny:

Více

Jak na peníze z Evropské unie?

Jak na peníze z Evropské unie? Regionální operacní program pro Strední Cechy 2007-2013 Jak na peníze z Evropské unie? V období 2007-2013 je pro Českou republiku připraven z Evropské unie balíček peněz v objemu asi 750 mld. Kč. Česká

Více

DOPORUČENÍ SKUPINY NERV PRO OBLAST ZDRAVOTNICTVÍ 19. července 2011

DOPORUČENÍ SKUPINY NERV PRO OBLAST ZDRAVOTNICTVÍ 19. července 2011 DOPORUČENÍ SKUPINY NERV PRO OBLAST ZDRAVOTNICTVÍ 19. července 2011 OBSAH Top 10 opatření Zefektivnění financování zdravotnictví Léky a zdravotnické prostředky Reálná konkurence pojišťoven a poskytovatelů

Více

Současné aktivity MŠMT voblasti odborného vzdělávání

Současné aktivity MŠMT voblasti odborného vzdělávání Současné aktivity MŠMT voblasti odborného vzdělávání Ing. Miloš Rathouský ředitel odboru středního a vyššího odb. vzdělávání MŠMT konference Uherský Brod, 20. 10. 2010 Východiska Kurikulární reforma (ŠZ

Více

Ústavní stížnost skupiny senátorů proti úhradové vyhlášce. JUDr. Ondřej Dostál, Ph.D., LL.M.

Ústavní stížnost skupiny senátorů proti úhradové vyhlášce. JUDr. Ondřej Dostál, Ph.D., LL.M. Ústavní stížnost skupiny senátorů proti úhradové vyhlášce JUDr. Ondřej Dostál, Ph.D., LL.M. Jak ústavní stížnost vznikla Zrod iniciativy: Zlínský kraj Co je v se zdravotnictvím špatně? Hůře financované

Více

Jak dál s pražským zdravotnictvím?

Jak dál s pražským zdravotnictvím? Jak dál s pražským zdravotnictvím? Ing. Zeno Veselík, MBA 18. 4. 2012 Jakou roli by mělo hrát v pražském zdravotnictví hlavní město Praha? Jakou roli by mělo hrát v pražském zdravotnictví hlavní město

Více

SWOT Analýza. BM region o.p.s. 1

SWOT Analýza. BM region o.p.s. 1 SWOT ANALÝZA BM region o.p.s. 1 OBSAH OBSAH... 2 ÚVOD... 2 1. OBYVATELSTVO A OBČANSKÁ VYBAVENOST... 3 2. TECHNICKÁ A DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURA... 4 3. PODNIKÁNÍ... 5 4. CESTOVNÍ RUCH... 6 ÚVOD SWOT analýza

Více

SEMINÁŘ. Výsledky soutěže o návrh konceptu Hospodárné a funkční elektronické zdravotnictví. 11. prosince 2012 Praha

SEMINÁŘ. Výsledky soutěže o návrh konceptu Hospodárné a funkční elektronické zdravotnictví. 11. prosince 2012 Praha SEMINÁŘ Výsledky soutěže o návrh konceptu Hospodárné a funkční elektronické zdravotnictví 11. prosince 2012 Praha Elektronické zdravotnictví Formální rámec elektronického zdravotnictví byl v rámci egovernment

Více

Komunitní plán sociálních služeb Českolipsko

Komunitní plán sociálních služeb Českolipsko Op1-1 Zajištění pobytových odlehčovacích služeb Podpora vzniku sociální služby na základě zmapování skutečné poptávky pro osoby se zdravotním postižením i pro klienty cílové skupiny seniorů. Tento typ

Více

- Ve spolupráci s Regionálním muzeem budeme usilovat o obnovení expozice plakátů A. Muchy - Zvýšíme spolupráci s Muzeem loutkářských kultur

- Ve spolupráci s Regionálním muzeem budeme usilovat o obnovení expozice plakátů A. Muchy - Zvýšíme spolupráci s Muzeem loutkářských kultur Programové prohlášení Rady města Chrudim Rada města Chrudim v návaznosti na uzavřenou koaliční smlouvu stran ČSSD, SNK ED, Koalice pro Chrudim, VV,TOP09 a Strany svobodných občanů, vzešlých z komunálních

Více

JISTOTA KVALITNÍ PÉČE

JISTOTA KVALITNÍ PÉČE JISTOTA KVALITNÍ PÉČE ORANŽOVÁ KNIHA PRO OBLAST ZDRAVOTNICTVÍ David Rath Stínový ministr zdravotnictví Praha, květen 2009 SOUČASNÁ SITUACE České zdravotnictví dosahuje v mezinárodním srovnání velmi dobrých

Více

Úhradová vyhláška na rok 2018 z pohledu SZP ČR

Úhradová vyhláška na rok 2018 z pohledu SZP ČR Úhradová vyhláška na rok 2018 z pohledu SZP ČR NHÚ-EI 18.10.2017 Praha Ladislav Friedrich Obecné výhrady Úhradová vyhláška je nástrojem politického zadání pro centrální řízení zdravotnictví Současné pojetí

Více

Aktuality z Ministerstva zdravotnictví. Celostátní konference sester domácí péče Brno Mgr. Alena Šmídová

Aktuality z Ministerstva zdravotnictví. Celostátní konference sester domácí péče Brno Mgr. Alena Šmídová Aktuality z Ministerstva zdravotnictví Celostátní konference sester domácí péče Brno 31. 10. -1. 11. 2014 Mgr. Alena Šmídová Obsah Aktuální informace k návrhu nového zákona, který má nahradit zákon č.

Více

Strategický cíl 1 Sociálně soudržné, živé a kulturní město (lidé)

Strategický cíl 1 Sociálně soudržné, živé a kulturní město (lidé) Sociálně soudržné, živé a kulturní město (lidé) Kulturní a živé město se silnými lokálními komunitami, které nabízí podmínky pro demografickou reprodukci, kvalitní vzdělávání založené na inovativním a

Více

Reforma zdravotnictví

Reforma zdravotnictví Reforma zdravotnictví Reformní zákony postup schvalování Malá novela zákona č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění Reformní zákony postup schvalování Zákon o zdravotních službách a podmínkách

Více

Společně pro budoucnost volební program KSČM pro Zlínský kraj na období

Společně pro budoucnost volební program KSČM pro Zlínský kraj na období Společně pro budoucnost volební program KSČM pro Zlínský kraj na období 2012 2016 Vznik Zlínského kraje a jeho činnost v uplynulých třech funkčních obdobích přinesla jen dílčí pozitiva pro jeho obyvatele.

Více

Pluralita zdravotních pojišťoven. Sdružení Občan 3/2017 Ladislav Friedrich

Pluralita zdravotních pojišťoven. Sdružení Občan 3/2017 Ladislav Friedrich Pluralita zdravotních pojišťoven Sdružení Občan 3/2017 Ladislav Friedrich Aktuální stav Pojišťovny jsou nuceny plně přizpůsobovat ZPP kalkulacím vycházejícím z rozhodnutí MZ k úhradám zdravotní péče a

Více

Současný stav a rozvoj elektronického zdravotnictví - pohled Ministerstva zdravotnictví

Současný stav a rozvoj elektronického zdravotnictví - pohled Ministerstva zdravotnictví Současný stav a rozvoj elektronického zdravotnictví - pohled první ročník semináře ehealth 2012 kongresový sál IKEM 1.11.2012 Elektronizace zdravotnictví: 1. jedná se o dlouhodobé téma 2. povede ke zvýšení

Více

(návrh ) 2. Schválení návrhové a volební komise ( není písemný podkladový materiál) 4. Schválení programu ( není písemný podkladový materiál)

(návrh ) 2. Schválení návrhové a volební komise ( není písemný podkladový materiál) 4. Schválení programu ( není písemný podkladový materiál) Program 29. zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje, IV. volební období 2012-2016 dne 25. 4. 2016 od 10.00 hodin - konferenční sál Krajského úřadu Ústeckého kraje (návrh ) 1. Zahájení, určení zapisovatelů

Více

Strategický plán školy pro období 2016 až 2019

Strategický plán školy pro období 2016 až 2019 Strategický plán školy pro období 2016 až 2019 Název školy: Střední škola železniční, technická a služeb, Šumperk Adresa školy: Gen. Krátkého 1799/30, 787 01 Šumperk RED IZO školy: 600171388 Ředitelka

Více

DLOUHODOBÁ PÉČE V ČR Současnost a budoucnost. Jana Hnyková poslankyně PSP ČR členka Výboru pro zdravotnictví a Výboru pro sociální politiku

DLOUHODOBÁ PÉČE V ČR Současnost a budoucnost. Jana Hnyková poslankyně PSP ČR členka Výboru pro zdravotnictví a Výboru pro sociální politiku DLOUHODOBÁ PÉČE V ČR Současnost a budoucnost Jana Hnyková poslankyně PSP ČR členka Výboru pro zdravotnictví a Výboru pro sociální politiku ÚVOD K DLOUHODOBÉ PÉČI DEMOGRAFICKÉ ZMĚNY VÝZKUMNÁ ČINNOST PŘÍPRAVA-KOMISE-SPOLUPRÁCE

Více

Příloha č. 1 Programu rozvoje obce Horní Radechová na období Prioritní osa 1 (PO 1): Infrastruktura a životní prostředí Oblast Opatření Typy

Příloha č. 1 Programu rozvoje obce Horní Radechová na období Prioritní osa 1 (PO 1): Infrastruktura a životní prostředí Oblast Opatření Typy Příloha č. 1 Programu rozvoje obce Horní Radechová na období 2016 2021 Prioritní osa 1 (PO 1): Infrastruktura a životní prostředí Oblast Opatření Typy aktivit Role obce 1.1. Doprava a komunikace Zlepšení

Více

NÁVRH ROZPOČTU KRAJE VYSOČINA NA ROK 2018

NÁVRH ROZPOČTU KRAJE VYSOČINA NA ROK 2018 NÁVRH ROZPOČTU KRAJE VYSOČINA NA ROK 2018 (návrh rozpočtu v užším rozsahu pro úřední desku v souladu s ust. 11 odst. 3 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších

Více

NÁVRH ROZPOČTU KRAJE VYSOČINA NA ROK 2019

NÁVRH ROZPOČTU KRAJE VYSOČINA NA ROK 2019 NÁVRH ROZPOČTU KRAJE VYSOČINA NA ROK 2019 (návrh rozpočtu v užším rozsahu pro úřední desku v souladu s ust. 11 odst. 3 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších

Více

Národní dotační programy

Národní dotační programy Národní dotační programy MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Odbor regionální politiky 23. září 2015, Ostrožská Nová Ves Regionální politika Cestovní ruch Bytová politika Národní dotační programy Podpora

Více

KA 12 Podporovat zlepšení sociální situace pracovníků v LH

KA 12 Podporovat zlepšení sociální situace pracovníků v LH KA 12 Podporovat zlepšení sociální situace pracovníků v LH 12.1. Organizovat správu a obhospodařování lesního majetku, zejména státního tak, aby přispívala ke zvýšení zaměstnanosti z místních zdrojů, za

Více

PREVENCE KRIMINALITY MĚSTA KRÁSNÁ LÍPA. Databanka projektů na období 2012 až 2016

PREVENCE KRIMINALITY MĚSTA KRÁSNÁ LÍPA. Databanka projektů na období 2012 až 2016 PREVENCE KRIMINALITY MĚSTA KRÁSNÁ LÍPA Databanka projektů na období 2012 až 2016 0 Zpracovatelský tým: PhDr. Leona Kupčíková (Ústav pro ekopolitiku, o.p.s.) Mgr. Lucie Hanková (Město Krásná Lípa) Hana

Více

Orlová a Petřvald řídíme strategicky a společně

Orlová a Petřvald řídíme strategicky a společně Orlová a Petřvald řídíme strategicky a společně Orlová a Petřvald řídíme strategicky a společně Projekt byl realizován v rámci 33. výzvy OP Zaměstnanost Prioritní osa Investiční priorita 4 Efektivní veřejná

Více

STRANY NECHTE V PARLAMENTU, OBEC PATŘÍ OBČANŮM!

STRANY NECHTE V PARLAMENTU, OBEC PATŘÍ OBČANŮM! Občané za spokojené bydlení Sdružení nezávislých kandidátů Program pro volby do Zastupitelstva městské části Praha 2, 15.-16.10.2010 STRANY NECHTE V PARLAMENTU, OBEC PATŘÍ OBČANŮM! www.osb-praha2.cz 1

Více

Koncepce zdravotnictví v Královéhradeckém kraji , INMED, Pardubice Ing. Miroslav Procházka, Ph.D.

Koncepce zdravotnictví v Královéhradeckém kraji , INMED, Pardubice Ing. Miroslav Procházka, Ph.D. Koncepce zdravotnictví v Královéhradeckém kraji 9. 11. 2016, INMED, Pardubice Ing. Miroslav Procházka, Ph.D. Koncepce zdravotnictví KHK 2016-2020 Koncepce zdravotnictví KHK Přípravná fáze (červen/červenec)

Více

PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ KOALIČNÍCH STRAN ANO 2011, ČSSD A KDU-ČSL pro volební období 2014-2018 ve statutárním městě Ostrava

PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ KOALIČNÍCH STRAN ANO 2011, ČSSD A KDU-ČSL pro volební období 2014-2018 ve statutárním městě Ostrava PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ KOALIČNÍCH STRAN ANO 2011, ČSSD A KDU-ČSL pro volební období 2014-2018 ve statutárním městě Ostrava Koaliční partneři politické hnutí ANO 2011 (ANO), Česká strana sociálně demokratická

Více

Návrh programu na 4. zasedání Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne

Návrh programu na 4. zasedání Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne Návrh programu na 4. zasedání Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne 30. 04. 2013 1. Zahájení zasedání, informace o schválení zápisu z 3. zasedání Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne 26.

Více

Strategický plán ekonomického rozvoje statutárního města Karviná. Podrobné generové vyhodnocení cílů strategického plánu

Strategický plán ekonomického rozvoje statutárního města Karviná. Podrobné generové vyhodnocení cílů strategického plánu Strategický plán ekonomického rozvoje statutárního města Karviná Strategický plán ekonomického rozvoje statutárního města Karviná byl schválen 22. 1. 2008 a aktualizován v roce 2011 zastupitelstvem v počtu

Více

SCHVÁLENÝ ROZPOČET MĚSTA STRÁŽ POD RALSKEM PRO ROK 2018

SCHVÁLENÝ ROZPOČET MĚSTA STRÁŽ POD RALSKEM PRO ROK 2018 SCHVÁLENÝ ROZPOČET MĚSTA STRÁŽ POD RALSKEM PRO ROK 2018 PŘÍJMY (TŘÍDA 1-4) ODPA POL TEXT CZK 1111 Daň z příjmu fyzických osob placená plátci 13 530 000,00 1112 Daň z příjmu fyzických osob placená poplatníky

Více

ROP Jihovýchod. Prezentace vybraných projektů Plány do dalších let Ing. Artur Zatloukal

ROP Jihovýchod. Prezentace vybraných projektů Plány do dalších let Ing. Artur Zatloukal ROP Jihovýchod Prezentace vybraných projektů Plány do dalších let Ing. Artur Zatloukal Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti 1.1 Rozvoj dopravní infrastruktury

Více

Kontroly požárně bezpečnostních zařízení a věcných prostředků požární ochrany

Kontroly požárně bezpečnostních zařízení a věcných prostředků požární ochrany čj.400/2013/dp/úvn Odůvodnění veřejné zakázky podle 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o zadávání veřejných zakázek pro veřejnou zakázku na dodávky Kontroly požárně bezpečnostních zařízení a věcných prostředků

Více

PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ Odborového svazu ECHO na volební období 2013-2018 (schváleno dne 6.6.2013 2. sjezdem OS ECHO)

PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ Odborového svazu ECHO na volební období 2013-2018 (schváleno dne 6.6.2013 2. sjezdem OS ECHO) PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ Odborového svazu ECHO na volební období 2013-2018 (schváleno dne 6.6.2013 2. sjezdem OS ECHO) Odborový svaz ECHO (dále jen svaz) je svobodné, demokratické, otevřené a na principech

Více

Komunitní služby a instituce

Komunitní služby a instituce Komunitní služby a instituce Historie I. Raný středověk církevní instituce pomáhající chudým a starým lidem, později chudobince, starobince, kláštěrní a městské oše. domy 12. stol. špitály provozované

Více

JE PRO KOMUNÁLNÍHO POLITIKA VYUŽITELNÉ TÉMA ZDRAVÍ?

JE PRO KOMUNÁLNÍHO POLITIKA VYUŽITELNÉ TÉMA ZDRAVÍ? JE PRO KOMUNÁLNÍHO POLITIKA VYUŽITELNÉ TÉMA ZDRAVÍ? Stanislav Wasserbauer Státní zdravotní ústav Zdravá Vysočina, z. s. ZDRAVÍ 2 základní kategorie Individuální zdraví každého z nás Veřejné zdraví populace

Více