STRUKTURA PROGRAMU CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGŮ V ZEMI KOMENSKÉHO

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "STRUKTURA PROGRAMU CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGŮ V ZEMI KOMENSKÉHO"

Transkript

1 STRUKTURA PROGRAMU CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGŮ V ZEMI KOMENSKÉHO PRO UČITELE 1. UČITEL KOUČEM (8 DNŮ) Lektoři programu: Jiří Šmejkal, Radek Plíhal, Alena Dupalová, Helena Futerová, Monika Kubasová Vzdělávací cyklus je koncipován obdobně jako Ředitel koučem. Jde o cyklus osmi jednodenních setkání, kde účastnící získají potřebné informace teoretického rázu a současně se budou procvičovat v základních koučovacích dovednostech. Účastníci si osvojí usazení v základní koučpozici a rozvinou svou schopnost vnímat koučovaného. Získají schopnost, jak využívat otázek v kontaktu s žáky, studenty a jejich rodiči. Osvojí si efektivní kladení otázek a současně i aktivní způsob naslouchání. Dále se účastníci naučí techniky, které jim pomohou překonávat strachy a negace, spojené s násilím, šikanou, nevhodným chováním žáků a studentů a současně i s možným odporem či konfliktním jednáním jejich rodičů. Energii, kterou tyto emoce obsahují, se naučí transformovat směrem k rozvoji a novým efektivním řešením. Program také rozvíjí tvořivé přístupy k hledání nových nápadů, jak zprostředkovávat učební látku tak, aby byla zajímavá a zaujala. Protože učitel svým vystupováním ovlivňuje postoje žáků a studentů k učební látce (potažmo i k autoritám a ke světu vůbec), je důležitým faktorem ve vystupování a komunikaci nejen jeho hlas, ale i tělesný projev. Z tohoto důvodu program věnuje pozornost mimo hlasového projevu i různým projevům tělesným, které jsou často pro nositele nevědomé a je žádoucí je zvědomit a naučit se jich vědomě a pozitivně využívat. Protože práce učitele je velmi náročná, program počítá i s plánováním času a s technikami, které pomohou zvládat napětí a nárazová přetížení. Cyklus sedmi setkání je ukončen osmým, závěrečným, kde se všechny získané dovednosti propojí a upevní. Tímto krokem dojde ke zvýšení kompetencí v učitelské roli a jejímu posílení. K vyhodnocení celkového přínosu tohoto vzdělávacího cyklu pro účastníky je pro nás opět klíčový jejich pohled. Každý z nich si stejně jako v programu Ředitel koučem vyhodnotí docílený pokrok pomocí tzv. balance wheel (kolo rovnováhy). Na toto kolo mohou navazovat další kola, jejichž obsah si mohou definovat i účastníci sami, podle toho, co je dále oslovuje k danému tématu. 2. SKUPINOVÉ KOUČOVÁNÍ (4 DNY) Lektoři programu: Jiří Šmejkal, Radek Plíhal Seminář je určen pro učitele, kteří mají zájem si osvojit metodu, jak pracovat se skupinou vzhledem k jejím jednotlivým členům. Účastníci semináře se naučí, jak vést skupinu, aby z jejího potenciálu čerpali všichni zúčastnění. Naučí se vnímat proces a dynamiku skupiny, jak s ní zacházet a jak mít vliv na její dění. Rozvinou a upevní svou koučovací dovednost při práci se skupinou.

2 3. EMOČNÍ INTELIGENCE (4 DNY) Lektoři programu: Jiří Šmejkal, Radek Plíhal ROZVÍJEJTE SVOU EMOČNÍ INTELIGENCI. PROČ? Naučíte se interpretovat projevy různých pocitů a rozpoložení, porozumíte tomu, proč vás něco potěší a něco rozčílí, budete lépe zvládat své emoce, dokážete snadněji předcházet konfliktům, posílíte svou schopnost empatie a vnímání odlišností mezi lidmi, novými poznatky si zjednodušíte běžnou komunikaci, zjistíte, jak vám emoční inteligence bude užitečná při vedení druhých. 1.MODUL - SEBEVNÍMÁNÍ (2 DNY) Potkejte své pocity. Sáhněte si do svého nitra. Co se tam děje? Co to je? A co to dělá? 2.MODUL - SEBEŘÍZENÍ (1 DEN) Když se znáte, můžete se rozvíjet. Co chcete? Jak toho dosáhnete? K čemu to bude? 3.MODUL - VNÍMÁNÍ DRUHÝCH (2 DNY) Zjistěte, jak na tom jste s empatií. Co se s druhým děje? Kdo to je, co potřebuje? Jaký to má vliv? 4.MODUL - VEDENÍ DRUHÝCH (1 DEN) Dobrého šéfa z vás dělají sociální dovednosti. Co chcete rozvíjet? Jak to uděláte? K čemu to bude? 4. ZVLÁDÁNÍ KONFLIKTŮ (1 DEN) Účastníci semináře se dozví, jak vznikají konflikty a co je jejich společným jmenovatelem. Dozví se, jak předcházet, popřípadě vést obtížné rozhovory. Naučí se jednoduchým způsobům, jak ovládnou svoje emoce a jak je řídit ve prospěch zvládnutí emočně vypjatých situací. Naučí se základním principům nenásilné komunikace, která zaručí, že všechny strany budou vyslyšeny a dohodnou se společně na potřebných řešeních. Naučí se, jak zvládat emoční bariery a afekty. V semináři se počítá s aktuálními situacemi a příběhy účastníků, které umožní hluboké porozumění tématu a praktický nácvik potřebných dovedností. 5. VE VNITŘNÍ ROVNOVÁZE - STRES A VYHOŘENÍ (3 DNY) 3 dílný workshop na téma Jak zvládat stres a předejít syndromu vyhoření. Cílem tohoto workshopu je porozumět, co je stres, jak vzniká a jak mu předcházet.

3 Rozvinout svou vnímavost vůči sobě i okolí, umět zaměřit pozornost na klíčové věci a umět ovládat své chování v zátěžových situacích. Předností tohoto workshopu je, že se zabývá jak technikami vnitřní regulace, tak i zacházením s vnějšími vlivy a umožní tak mít věci pod větší kontrolou. 1. MODUL: VÍM, KDO JSEM Nový přístup ke starému tématu vám nabízí osvojení několika zásadních principů, díky nimž budete vědět, jak se vyrovnat s pracovním zatížením. Zjistíte si míru pracovního zatížení. Dozvíte se, jak funguje váš mozek na zátěž a jak s ním vědomě zacházet. Budeme se dotýkat velmi často opomíjených a přesto klíčových témat: Já moje místo moje role. Naučíte se několika účinným technikám, jak se sebou zacházet, abyste snížili svou hladinu stresu na úroveň, kdy se promění v energii, kterou pak můžete vhodně využít. 2. MODUL: VÍM, S KÝM JSEM Díky novým poznatkům z psychologie, neurobiologie a systemiky vám zprostředkujeme komplexní pohled na vztahy, jejich dynamiku a zákonitosti. Dozvíte se, jaké jsou základní vztahové role, jak ve vztazích fungují a jak s nimi vést konstruktivní rozhovor. Naučíte se, jak předcházet negativní a konfliktní komunikaci a tím snižovat hladinu stresu. Osvojíte si další efektivní techniky uvolňování. 3. MODUL: VÍM, CO MÁM DĚLAT V závěrečném modulu se budeme zabývat tím, jak mít svůj stres pod kontrolou, když máme věci kolem sebe pod kontrolou. Naučíte se, jak mít větší vliv na vaše pracovní prostředí a vaši práci. Budeme společně nacházet různé podpory našeho klidu, spokojenosti a učit se, jak být v pracovním dění tzv. na vlně. Nebudou chybět ani jednoduchá aktivizační a zklidňující cvičení, která se dají provádět přímo na vašem pracovišti. 6. SPIRÁLOVÁ DYNAMIKA 8 NÁZOROVÝCH SVĚTŮ (2,5 DNE) Lektoři programu: Zdeněk Štěpánek, Eva Mohauptová CO JE SPIRÁLOVÁ DYNAMIKA? Naše chování, jednání a rozhodování ovlivňují hodnotové rámce. Jsou zdrojem motivace, názorů a reakcí na situace kolem nás. Spirálová dynamika je teorie hodnotových systémů. Popisuje, jak se vyvíjelo lidstvo a jak se vyvíjí jednotlivec. Podle ní na sebe jednotlivé vzorce chování navzájem navazují spirálovitě s každou další úrovní pracujeme se všemi předchozími úrovněmi.

4 PRACUJTE SE SVOU SPIRÁLOU Se svou vlastní spirálou můžeme pracovat i záměrně uvědomte si jednotlivé úrovně, rozvíjejte je a využijte zdroje, které má každý z nás k dispozici. KURZ SPIRÁLA ŽIVOTA 2,5denní zážitkový kurz přináší vhled do spirálové dynamiky a inspiraci, jak pracovat s hodnotami vlastními, rodinnými, hodnotami vašeho týmu, firmy, organizace či společnosti jako takové. Kurz funguje také jako silný stmelující zážitek pro pracovní týmy. POCHOPTE SEBE I OSTATNÍ Díky spirálové dynamice zjistíte, co všechno ovlivňuje náš rozhodovací rámec, a lépe porozumíte: o sami sobě a tomu, co ovlivňuje vaše názory, o rozdílům v chování různých lidí, o klientovým potřebám a přáním, o jednání týmu či skupiny, o kultuře firem a organizací. 7. MOUDROST INTUICE (3 DNY) Co je to intuice? Jak ji můžeme využívat ve svém životě? Intuice je schopnost, jak přerušit navyklé způsoby fungování naší mysli a spojit se s hlubšími vrstvami našeho bytí. Odtud pak můžeme čerpat informace a podněty pro náš osobní život, práci i seberozvoj, a to zvláště ve chvílích, kdy je náš rozum v koncích a emoce brání v efektivní rozhodování. I. MODUL: PRVNÍ KROKY Na úvodním modulu získáte potřebné informace o tom, co je to intuice, jak funguje a jak jí využívat. Osvojíte si základní techniky uvolnění těla a vyladění mysli. Projdete si užívanými informačními cestami intuice a zjistíte, které z nich jsou vhodné právě pro vás. Porozumíte, jak promlouvá jazyk symbolů ve snech a skrze synchronicity a koincidence v každodenním životě. V řadě praktických cvičení si budete osvojovat svou schopnost intuice. Na závěr dostanete instrukce pro svůj individuální rozvoj intuice v mezidobí do zahájení druhého modulu. Přínos: Zklidnění těla a vyladění mysli, synchronizace mozkových hemisfér, otestování smyslových kanálů vnímání ve vztahu k intuici, vyladění na intuitivní zdroje, otevření se impulzům intuice. II. MODUL: POSILOVÁNÍ DŮVĚRY Druhý modul je zaměřený na vědomý rozvoj intuice. Naučíte se meditačním technikám, které rozvinou vaší schopnost být vědomě napojení na hlubší zdroj intuice.

5 Naučíte se, jak mu rozumět a jak ho rozpoznávat mezi dalšími hlasy vašeho nevědomí. Budete mít příležitost reflektovat svou schopnost intuice přes sdílení a zpětné vazby ostatních účastníků. Opět vás čeká celá řada cvičení na rozvíjení intuice. Na závěr zase obdržíte další instrukce pro období do závěrečného modulu. Přínos: Hlubší psychický ponor skrze meditace, kontakt s hlubokým zdrojem intuice, porozumění vnitřním hlasům a jejich odlišení od hlasu intuice, prohloubení důvěry v intuitivní impulzy a jejich vnímání, větší jistota a samostatnost při využívání intuice. 8. TIMEMANAGEMENT (1 DEN) Dozvíte se, jaké jsou možné přístupy v zacházení s časem. Naučíte se zacházet s časem, aniž byste se stali otroky plánování. Najdete si svůj osobní přístup v zacházení s časem. 9. PEDAGOG MENTOREM Lektoři programu: Jiří Šmejkal, Monika Karásková, Jana Kazíková Osmidenní kombinovaný vzdělávací program Pedagog mentorem je akreditovaný MŠMT jako DVPP. Je šitý na míru pro pedagogické pracovníky od MŠ až po VOŠ. Jednotlivá setkání budou probíhat v odstupu asi jednoho měsíce. V programu budeme pracovat formou výkladu, koučování, mentorování, tréninku, a budeme využívat patřičné techniky. Dozvíte se: podstatu mentorské práce, mentorské kompetence a jak to s nimi máte Vy, smysl mentorské práce a přínos do praxe. Vyzkoušíte si: mentorské techniky, mentorování ke spokojenosti a odpovědnosti, podporu namísto hodnocení. Naučíte se: podporovat, inspirovat a vést. Propojovat činnosti se smyslem motivovat. Poskytovat podporující zpětnou vazbu. Získáte: vlastní rozvojový plán, prostor pro sdílení, čas pro sebe, možnost nadhledu, spokojenost, jistotu v pracovním výkonu. DALŠÍ ROZVÍJEJÍCÍ JEDNODENNÍ PROGRAMY PRO UČITELE: 10. TÝMOVÁ DÍLNA UČITELŮ Jedná se o jednodenní dílny, které budou zaměřeny na aktuální témata, která si učitelé dohodnou a budou na nich chtít společně pracovat. Budou vždy na jedno předem domluvené téma. Bude se vždy vycházet ze situací a příběhů, které si účastníci na seminář přivezou.

6 11. PEDAGOGICKÁ PRAKTIKA (1 DEN) + tým učitelů - lektorů inspirace - předměty zpracované za přispění koučování a zážitkové pedagogiky 12. PEDAGOGICKÁ SYSTEMICKÁ PRAKTIKA Seminář je zaměřený na vnímání a porozumění systémům. Účastníci se naučí reflektovat, že každý z nás je součástí nějakého vnějšího systému rodina, komunita, škola, tým, firma, atd., a současně máme svůj vnitřní systém tělo, psychika. Naučí se vnímat, že každý vnitřní i vnější systém má svá pravidla, která jsou velmi často nereflektována, nevyřčena, ale přesto působí. Získají porozumění, že systémy jsou ve vztazích, působí na sebe a ovlivňují se. Osvojí si základní dovednosti, jak v systémech působit a jak se systémy zacházet, aby to bylo zdravé jak pro systém sám, tak pro všechny jeho jednotlivé členy.

VZDĚLÁVACÍ CYKLUS ŘEDITEL ŠKOLY KOUČEM

VZDĚLÁVACÍ CYKLUS ŘEDITEL ŠKOLY KOUČEM VZDĚLÁVACÍ CYKLUS ŘEDITEL ŠKOLY KOUČEM Vycházíme z předpokladu, že ředitel školy je na manažerské pozici, která předpokládá schopnost řídit provoz školy a současně motivovat a vést své podřízené, aby mohli

Více

Absolvováním modulu získáte :

Absolvováním modulu získáte : Vzdělávací moduly a workshopy: NARATIVNÍ MANAGEMENT a SYSTEMICKÉ FIREMNÍ KONSTELACE - jako nástroj řešení firemních problémů, firemních strategií, utváření funkčních firemních leverage, řešení vztahových

Více

Kompetentní interní trenér

Kompetentní interní trenér Kompetentní interní trenér Vzdělávací moduly A - Rozvoj osobnosti interního trenéra B - Odborné trenérské dovednosti interního trenéra C - Nové trendy v rozvoji osobnosti a dovedností interního trenéra

Více

Osobnostní vzdělávání finální návrh harmonogramu a obsahu kurzů

Osobnostní vzdělávání finální návrh harmonogramu a obsahu kurzů Osobnostní vzdělávání finální návrh harmonogramu a obsahu kurzů Kurz/workshop 1 skupina 2 skupina Kurz Sebereflexe, sebediagnostika a diagnostika (- skupina cca 15 osob, 4 hodinový kurz, celk. 2 běhy 20.9.,

Více

ČÁST II. Manažerské dovednosti

ČÁST II. Manažerské dovednosti Příloha č. 1 ODBORNÁ SPECIFIKACE ČÁST II. Manažerské dovednosti Tato část veřejné zakázky je zaměřena na realizaci kurzů Manažerské dovednosti. Veškeré výstupy týkající se předmětu výběrového řízení budou

Více

Rozsah a zaměření jednotlivých kurzů vzdělávacího programu

Rozsah a zaměření jednotlivých kurzů vzdělávacího programu Rozsah a zaměření jednotlivých kurzů vzdělávacího programu Cílové skupiny: Sociální pracovníci Popis kurzů 1. Standard č. 5 Individuální plánování Cílem kurzu je rozšířit odborné znalosti a dovednosti

Více

Základní informace o námi nabízených a projektově ověřených akreditovaných kurzech:

Základní informace o námi nabízených a projektově ověřených akreditovaných kurzech: Základní informace o námi nabízených a projektově ověřených akreditovaných kurzech: 1.AKTIVIZAČNÍ TECHNIKY: 1.Psychologická gramotnost pedagoga (rozsah 25 hodin, třídenní celodenní kurz) Prožitkový seminář

Více

PhDr. Jindřich Kadlec CENY KURZŮ: Jednotlivé kurzy jsou poskytovány za úplatu. Cena vzdělávacích akcí je stanovena v závislosti na počtu hodin.

PhDr. Jindřich Kadlec CENY KURZŮ: Jednotlivé kurzy jsou poskytovány za úplatu. Cena vzdělávacích akcí je stanovena v závislosti na počtu hodin. Vážené kolegyně, Vážení kolegové, Česká asociace pečovatelské služby připravuje pro rok 2011 řadu zajímavých vzdělávacích akcí. Věříme, že Vás nabídka osloví a absolvování jednotlivých kurzů pomůže Vám

Více

10.10., 8:00-12:00, 17.10., 12:00-16:00 31.10., 8:00-12:00, 07.11., 12:00-16:00

10.10., 8:00-12:00, 17.10., 12:00-16:00 31.10., 8:00-12:00, 07.11., 12:00-16:00 Kurz/workshop 1 skupina 2 skupina Kurz Sebereflexe, sebediagnostika a diagnostika (- skupina cca 15 osob, 4 hodinový kurz, celk. 2 20.9., 12:00- běhy 16:00 20.9., Kurzy Adaptace Kurz Worklife balance 10.10.,

Více

management Komplexní program rozvoje manažerů 4MOTION TM Cesta vzhůru

management Komplexní program rozvoje manažerů 4MOTION TM Cesta vzhůru 4MOTION TM Komplexní program rozvoje manažerů Cesta vzhůru management 4MOTION TM : Program rozvoje manažerů Manažerský rozvoj není událost, ale proces. Místo jednorázových interních školení zvolte komplexní

Více

CZ.1.07/1.3.43/01.0025 Harmonogram vzdělávacích aktivit

CZ.1.07/1.3.43/01.0025 Harmonogram vzdělávacích aktivit Zavádění komplexního systému DVPP do praxe škol CZ.1.07/1.3.43/01.0025 Harmonogram vzdělávacích aktivit NÁZEV SEMINÁŘE LEKTOR STRUČNÝ OBSAH ZÚČASTNĚNÉ ŠKOLY TERMÍN MÍSTO KONÁNÍ 8 hodin Ředitel jako manažer

Více

Příloha 1 Výzvy: Podrobná specifikace předmětu plnění zakázky ODBORNÉ VZDĚLÁVÁNÍ RENARKON v období

Příloha 1 Výzvy: Podrobná specifikace předmětu plnění zakázky ODBORNÉ VZDĚLÁVÁNÍ RENARKON v období Příloha 1 Výzvy: Podrobná specifikace předmětu plnění zakázky ODBORNÉ VZDĚLÁVÁNÍ RENARKON v období 2014-2015 Uchazeči mají dle Výzvy k podání nabídek povinnost předložit v rámci své nabídky dokument Způsob

Více

Vzdělávací agentura REMISVIT,z.ú. ( z. ú. - zapsaný ústav vedený u Městského soudu v Praze, datum zápisu 30.5.2014, spisová značka U42)

Vzdělávací agentura REMISVIT,z.ú. ( z. ú. - zapsaný ústav vedený u Městského soudu v Praze, datum zápisu 30.5.2014, spisová značka U42) Vzdělávací agentura REMISVIT,z.ú. ( z. ú. - zapsaný ústav vedený u Městského soudu v Praze, datum zápisu 30.5.2014, spisová značka U42). Nabízíme vzdělávání v akreditovaných kurzech u MPSV Kontakt: PhDr.

Více

Vzdělávací agentura ( z. ú. - zapsaný ústav vedený u Městského soudu v Praze, datum zápisu , spisová značka U42)

Vzdělávací agentura ( z. ú. - zapsaný ústav vedený u Městského soudu v Praze, datum zápisu , spisová značka U42) REMISVIT,z.ú. Vzdělávací agentura ( z. ú. - zapsaný ústav vedený u Městského soudu v Praze, datum zápisu 30.5.2014, spisová značka U42) Nabízíme vzdělávání v akreditovaných kurzech u MPSV Poznáváme,, na

Více

Vzdělávací agentura ( z. ú. - zapsaný ústav vedený u Městského soudu v Praze, datum zápisu , spisová značka U42)

Vzdělávací agentura ( z. ú. - zapsaný ústav vedený u Městského soudu v Praze, datum zápisu , spisová značka U42) REMISVIT,z.ú. Vzdělávací agentura ( z. ú. - zapsaný ústav vedený u Městského soudu v Praze, datum zápisu 30.5.2014, spisová značka U42) Nabízíme vzdělávání v akreditovaných kurzech u MPSV Poznáváme,, na

Více

PhDr. Jindřich Kadlec CENY KURZŮ: Jednotlivé kurzy jsou poskytovány za úplatu. Cena vzdělávacích akcí je stanovena v závislosti na počtu hodin.

PhDr. Jindřich Kadlec CENY KURZŮ: Jednotlivé kurzy jsou poskytovány za úplatu. Cena vzdělávacích akcí je stanovena v závislosti na počtu hodin. Vážené kolegyně, Vážení kolegové, Česká asociace pečovatelské služby připravuje pro rok 2011 řadu zajímavých vzdělávacích akcí. Věříme, že Vás nabídka osloví a absolvování jednotlivých kurzů pomůže Vám

Více

Komplexní vzdělávací program zaměřený na stres a stresové situace na pracovišti

Komplexní vzdělávací program zaměřený na stres a stresové situace na pracovišti Komplexní vzdělávací program zaměřený na stres a stresové situace na pracovišti 1 Rozdělení vzdělávacího programu Vzhledem ke komplexnosti problematiky stresu na pracovišti považujeme za vhodné rozdělit

Více

Emoční inteligence. Zuzana Duffková Datum: 9.2.2009. Připravila: TEAM.CZ, s.r.o. Za potokem 46, 106 00 Praha 10 tel.: +420 272 766 242 info@team.

Emoční inteligence. Zuzana Duffková Datum: 9.2.2009. Připravila: TEAM.CZ, s.r.o. Za potokem 46, 106 00 Praha 10 tel.: +420 272 766 242 info@team. Emoční inteligence Připravila: Zuzana Duffková Datum: 9.2.2009 TEAM.CZ, s.r.o. Za potokem 46, 106 00 Praha 10 tel.: +420 272 766 242 info@team.cz Jak ovlivňují emoce můj výkon? Jaká je souvislost mezi

Více

Nabízíme vzdělávání pro pracovníky v sociálních službách i sociální pracovníky v akreditovaných kurzech u MPSV

Nabízíme vzdělávání pro pracovníky v sociálních službách i sociální pracovníky v akreditovaných kurzech u MPSV REMISVIT,z.ú. Vzdělávací agentura ( z. ú. - zapsaný ústav vedený u Městského soudu v Praze, datum zápisu 30.5.2014, spisová značka U42) IČ 03045781 Adresa: Jiráskova 168, Mnichovice 251 64 Nabízíme vzdělávání

Více

Význam dalšího vzdělávání v sociální práci pro zvyšování kvality sociálních služeb

Význam dalšího vzdělávání v sociální práci pro zvyšování kvality sociálních služeb Význam dalšího vzdělávání v sociální práci pro zvyšování kvality sociálních služeb PhDr. Hana Janečková, PhD. Institut postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví Praha 16.2.2006 Význam vzdělávání v dějinách

Více

Cíl kurzu: Naučit účastníky technikám efektivní komunikace a zvládání emocí, lépe poznat sám sebe a rozvíjet svoji komunikační obratnost.

Cíl kurzu: Naučit účastníky technikám efektivní komunikace a zvládání emocí, lépe poznat sám sebe a rozvíjet svoji komunikační obratnost. Příloha č. 1 Specifikace předmětu plnění Specifikace jednotlivých kurzů: 1) OSOBNOST MANAŽERA A EFEKTIVNÍ KOMUNIKACE Cíl kurzu: Naučit účastníky technikám efektivní komunikace a zvládání emocí, lépe poznat

Více

Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno, příspěvková organizace

Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno, příspěvková organizace Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno, příspěvková organizace Hybešova 15, 602 00 Brno IČ: 60555980 DIČ: CZ60555980 Nabídka vzdělávacích programů pro SŠ

Více

a MSMT-1903/ _094 Aktivizační metody ve výuce (český jazyk a literatura)

a MSMT-1903/ _094 Aktivizační metody ve výuce (český jazyk a literatura) Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno, příspěvková organizace Hybešova 15, 602 00 Brno IČ: 60555980 DIČ: CZ60555980 Nabídka vzdělávacích programů pro SŠ

Více

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA. Zdroje stresu

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA. Zdroje stresu VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Zdroje stresu John Doe john.doe@example.com 18. září 2018 Dostává se Vám do rukou výstup z dotazníku Zdroje stresu. Dotazník se zaměřuje na zmapování možných zdrojů zátěže (stresory) a

Více

Leadrem uvnitř aneb jak nejlépe využít svých osobnostních kvalit k rozvoji školy

Leadrem uvnitř aneb jak nejlépe využít svých osobnostních kvalit k rozvoji školy Informace o projektu Leadrem uvnitř aneb jak nejlépe využít svých osobnostních kvalit k rozvoji školy Projekt je určen: vedoucím pracovníkům (ředitelé, zástupci, předsedové předmětových komisí) všech typů

Více

PSYCHOLOGICKO SOCIÁLNÍ DOVEDNOSTI

PSYCHOLOGICKO SOCIÁLNÍ DOVEDNOSTI Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné PSYCHOLOGICKO SOCIÁLNÍ DOVEDNOSTI Distanční studijní opora Monika Chobotová Jarmila Šebestová Karviná 2011 Projekt OP VK 2.2 (CZ.1.07/2.2.00/15.0176)

Více

Metodika konzultační činnosti ve školách v projektu Školy v pohybu II.

Metodika konzultační činnosti ve školách v projektu Školy v pohybu II. Metodika konzultační činnosti ve školách v projektu Školy v pohybu II. Realizátor projektu: o. s. AISIS Kladno Realizace projektu: říjen 2009 prosinec 2011 Autoři: realizační tým projektu Tento projekt

Více

Akreditovaná vzdělávací instituce č. 2011/1580-I MPSV, č. j. 2011/89230 222 MPSV, 28. Října 8, Děčín 1, IČO: 727 00 858

Akreditovaná vzdělávací instituce č. 2011/1580-I MPSV, č. j. 2011/89230 222 MPSV, 28. Října 8, Děčín 1, IČO: 727 00 858 Mgr. Jana Merhautová (supervizor v sociálních a zdravotních organizacích, lektor, arteterapeut, zařazena do Národního registru nezávislých odborníků v sociálních službách) SEZNAM KURZŮ ČÍSLO AKREDITACE,

Více

Základní informace o námi nabízených a projektově ověřených akreditovaných kurzech:

Základní informace o námi nabízených a projektově ověřených akreditovaných kurzech: Základní informace o námi nabízených a projektově ověřených akreditovaných kurzech: 1.AKTIVIZAČNÍ TECHNIKY: 1.Prohlubování psychologických kompetencí pedagogických pracovníků - určeno pro CS: pedagogičtí

Více

NADSTAVBOVÝ KURZ PRO KOUČE II

NADSTAVBOVÝ KURZ PRO KOUČE II NADSTAVBOVÝ KURZ PRO KOUČE II Obsah kurzu Jak rozjet koučovací kulturu ve firmách Koučink má v dnešní době již své pevné místo v oblasti vzdělávacích a rozvojových aktivit pro zaměstnance. Firmy někdy

Více

NADSTAVBOVÝ KURZ PRO KOUČE

NADSTAVBOVÝ KURZ PRO KOUČE NADSTAVBOVÝ KURZ PRO KOUČE Obsah kurzu Jak rozjet koučovací kulturu ve firmách Koučink má v dnešní době již své pevné místo v oblasti vzdělávacích a rozvojových aktivit pro zaměstnance. Firmy někdy nahodile,

Více

VÝUKOVÝ PROGRAM PSYCHOLOGIE

VÝUKOVÝ PROGRAM PSYCHOLOGIE VÝUKOVÝ PROGRAM PSYCHOLOGIE Registrační číslo projektu: CZ.1.07/3.2.01/01.0018 Název projektu: Příprava lektorů pro vzdělávání dospělých Název příjemce: Gymnázium a Střední odborná škola pedagogická, Liberec,

Více

ROZVOJ KOUČINKOVÝCH DOVEDNOSTÍ JAKO NÁSTROJE LEADERSHIPU. Tim Šlapák

ROZVOJ KOUČINKOVÝCH DOVEDNOSTÍ JAKO NÁSTROJE LEADERSHIPU. Tim Šlapák ROZVOJ KOUČINKOVÝCH DOVEDNOSTÍ JAKO NÁSTROJE LEADERSHIPU PRVOLINIOVÝCH VEDOUCÍCH Tim Šlapák Jak na to půjdeme Potřeba rozvoje leadershipu u prvoliniových manažerů Specifika koučinku a mentoringu v této

Více

Václav Šneberger. Metodika práce s kompetenčním modelem

Václav Šneberger. Metodika práce s kompetenčním modelem Václav Šneberger Metodika práce s kompetenčním modelem 1 Autor: Mgr. Václav Šneberger Vytvořeno v rámci projektu OPVK Podpora pedagogů koučováním jako nástroj efektivního řízení procesů ve školách MSK,

Více

Klíčové vlastnosti a kapacity mentora 1

Klíčové vlastnosti a kapacity mentora 1 Klíčové vlastnosti a kapacity mentora 1 Schopnosti a zkušenosti lídra zkušenost a vlastní dovednost pro lídrovství. Osobní síla a vliv navazování vztahů díky vnitřní síle - Sebejistota - Sebedůvěra Schopnost

Více

Neurolingvistické programování. Facilitace a moderování - vedení týmových porad. Obchodní dovednosti. Kompetentní manažer

Neurolingvistické programování. Facilitace a moderování - vedení týmových porad. Obchodní dovednosti. Kompetentní manažer Příloha č. 5: Tabulka pro výpočet nabídkové Název kurzu Vedení a koučink zaměstnanců Time management Work-life balance pro manažery Koučink pro manažery Principy motivace týmu a sebemotivace Komunikační

Více

Emoční inteligence ve firemní praxi

Emoční inteligence ve firemní praxi JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Vás zve na seminář Emoční inteligence ve firemní praxi Chcete poznat, proč jsou lidé při rozhodování ovlivněni převážně emocemi? Proč emoce tvoří základ jak tržního, tak zaměstnaneckého

Více

VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Příprava mentorů v metodách podpory sociálního a emočního vývoje dětí předškolního věku

VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Příprava mentorů v metodách podpory sociálního a emočního vývoje dětí předškolního věku VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Příprava mentorů v metodách podpory sociálního a emočního vývoje dětí předškolního věku PROGRAM TÝDENNÍHO WORKSHOPU 16. 20. ÚNORA 2015 GRÖBEHO VILA, HAVLÍČKOVY SADY, PRAHA 2 VINOHRADY

Více

Pedagogika I Zimní semestr Akademický rok 2014/15

Pedagogika I Zimní semestr Akademický rok 2014/15 Pedagogika I Zimní semestr Akademický rok 2014/15 Cíle výchovy a vzdělávání: Otázky spojené s konceptem klíčových kompetencí podle RVP. Učitel a cíle výuky. Pavla Zieleniecová, MFF UK 1 Obsah: 1. Tři otázky

Více

Kde: Caritas VOŠ sociální Olomouc, Křížkovského 6

Kde: Caritas VOŠ sociální Olomouc, Křížkovského 6 Pedagogicko psychologická poradna a Speciálně pedagogické centrum Olomouckého kraje za finanční podpory Olomouckého kraje pořádají VI. ročník Krajské konference primární prevence rizikového chování pro

Více

Další vzdělávání dospělých Ústí n. L. realizované akce a akreditované vzdělávací programy MPSV ČR v roce 2017

Další vzdělávání dospělých Ústí n. L. realizované akce a akreditované vzdělávací programy MPSV ČR v roce 2017 Datum Název Kraj 9.1.2017 Jak likvidovat plísně ve vnitřním prostředí člověka Ústecký kraj 20.1.2017 Základy pravidel šetrné sebeobrany v návaznosti na restriktivní opatření v sociálních službách Královéhradecký

Více

dovolujeme si Vás požádat o spolupráci v rámci projektu Pospolu (Podpora spolupráce škol a firem) Zajištění vzdělávání v regionech.

dovolujeme si Vás požádat o spolupráci v rámci projektu Pospolu (Podpora spolupráce škol a firem) Zajištění vzdělávání v regionech. V Praze, dne 20.11.2013 Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, dovolujeme si Vás požádat o spolupráci v rámci projektu Pospolu (Podpora spolupráce škol a firem) Zajištění vzdělávání v regionech.

Více

FIREMNÍ VZDĚLÁVÁNÍ A PORADENSTVÍ

FIREMNÍ VZDĚLÁVÁNÍ A PORADENSTVÍ FIREMNÍ VZDĚLÁVÁNÍ A PORADENSTVÍ VZDĚLÁVACÍ A VÝCVIKOVÉ KURZY Nabízíme: INDIVIDUÁLNÍ PŘÍSTUP PROGRAMY NA KLÍČ Význam má takové vzdělávání, které reaguje na zcela konkrétní potřeby. Kurzy v oblasti : sociálně

Více

LEADREM UVNITŘ ANEB JAK NEJLÉPE VYUŽÍT SVÝCH OSOBNOSTNÍCH KVALIT K ROZVOJI ŠKOLY

LEADREM UVNITŘ ANEB JAK NEJLÉPE VYUŽÍT SVÝCH OSOBNOSTNÍCH KVALIT K ROZVOJI ŠKOLY LEADREM UVNITŘ ANEB JAK NEJLÉPE VYUŽÍT SVÝCH OSOBNOSTNÍCH KVALIT K ROZVOJI ŠKOLY Příjemce podpory SCHOLA SERVIS zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a středisko služeb školám, Prostějov,

Více

VÝCHOVA K MYŠLENÍ V EVROPSKÝCH A GLOBÁLNÍCH SOUVISLOSTECH

VÝCHOVA K MYŠLENÍ V EVROPSKÝCH A GLOBÁLNÍCH SOUVISLOSTECH Vážení kolegové, níže naleznete seznam kurzů, které je možné si přes uvedený kontakt objednat pro vaši školu. Obsah i časový rozsah kurzů je možné na základě dohody přizpůsobit. Kromě pořádání kurzu na

Více

Školení středního managementu mistři, vedoucí výroby

Školení středního managementu mistři, vedoucí výroby NABÍDKA ŠKOLENÍ Předmětem nabídky je obecný přehled možných školení: Školení obchodníků Školení středního managementu mistři, vedoucí výroby Školení manažerských dovedností Základní prioritou společnosti

Více

Komplexní vzdělávací program zaměřený na stres a stresové situace na pracovišti

Komplexní vzdělávací program zaměřený na stres a stresové situace na pracovišti Komplexní vzdělávací program zaměřený na stres a stresové situace na pracovišti 1 Rozdělení vzdělávacího programu Vzhledem ke komplexnosti problematiky stresu na pracovišti považujeme za vhodné rozdělit

Více

VÝUKOVÝ PROGRAM PSYCHOSOCIÁLNÍ VÝCVIK

VÝUKOVÝ PROGRAM PSYCHOSOCIÁLNÍ VÝCVIK VÝUKOVÝ PROGRAM PSYCHOSOCIÁLNÍ VÝCVIK Registrační číslo projektu: CZ.1.07/3.2.01/01.0018 Název projektu: Příprava lektorů pro vzdělávání dospělých Název příjemce: Gymnázium a Střední odborná škola pedagogická,

Více

Alfa Human Service

Alfa Human Service Možnosti práce s rodiči žáků se SPUCH 25.9. 2012 Mgr. Martina Chmelová Školou bez překážek - příklady dobré praxe ve vzdělávání žáků se specifickými poruchami učení a chování Kdo jsme Nezisková organizace

Více

1. Název programu/ /kurzu - vzdělávací akce: Vedení dialogu a reflexe v učitelské praxi

1. Název programu/ /kurzu - vzdělávací akce: Vedení dialogu a reflexe v učitelské praxi 1. Název programu/ /kurzu - vzdělávací akce: Vedení dialogu a reflexe v učitelské praxi 2. Obsah podrobná struktura a soubor témat výuky: SOUHRNNÁ ANOTACE KURZU: KURZ JE URČEN PRO VYUČUJÍCÍ ZŠ A SŠ. ZAMĚŘUJE

Více

1 OTÁZKY OBSAHOVÉHO RÁMCE (W) Oblast A: Čemu ve výuce věřím, jaká mám východiska? A1/1 Jak se ve výuce odráží skutečnost, že je každý žák jiný?

1 OTÁZKY OBSAHOVÉHO RÁMCE (W) Oblast A: Čemu ve výuce věřím, jaká mám východiska? A1/1 Jak se ve výuce odráží skutečnost, že je každý žák jiný? 1 OTÁZKY OBSAHOVÉHO RÁMCE (W) Oblast A: Čemu ve výuce věřím, jaká mám východiska? Podoblast A1: Individualizace výuky A1/1 Jak se ve výuce odráží skutečnost, že je každý žák jiný? A1/2 Představme si úsečku.

Více

Nabídka projektu FÉROVÁ ŠKOLA MAP II Tišnov. Mgr. Helena Pravdová, Mgr. Katarína Krahulová, Ph.D., Mgr. Barbara Dobešová, Ph.D.

Nabídka projektu FÉROVÁ ŠKOLA MAP II Tišnov. Mgr. Helena Pravdová, Mgr. Katarína Krahulová, Ph.D., Mgr. Barbara Dobešová, Ph.D. Nabídka projektu FÉROVÁ ŠKOLA MAP II Tišnov Mgr. Helena Pravdová, Mgr. Katarína Krahulová, Ph.D., Mgr. Barbara Dobešová, Ph.D. Liga lidských práv Poslání a vize Férové školy Poslání Férové školy Pomáháme

Více

praha a brno červenec prosinec 2009

praha a brno červenec prosinec 2009 profesní semináře praha a brno červenec prosinec 2009 budete vynikat Proč Tutor? Široká nabídka seminářů Veřejné nebo zakázkové firemní kurzy Kvalitní a profesionální lektorský tým Moderní učebny v centru

Více

PROFESIONÁLNÍ PODPORA NELÉKAŘSKÝCH ZDRAVOTNICKÝCH PRACOVNÍKŮ VE FN BRNO. Ježová Miroslava Špačková Jana

PROFESIONÁLNÍ PODPORA NELÉKAŘSKÝCH ZDRAVOTNICKÝCH PRACOVNÍKŮ VE FN BRNO. Ježová Miroslava Špačková Jana PROFESIONÁLNÍ PODPORA NELÉKAŘSKÝCH ZDRAVOTNICKÝCH PRACOVNÍKŮ VE FN BRNO Ježová Miroslava Špačková Jana Sestra by měla zvládat každodenní problémy i náročné situace, měla by být komunikativní, ovládat sama

Více

Výstupy závěrečné evaluace projektu Kariérový koučink do škol

Výstupy závěrečné evaluace projektu Kariérový koučink do škol Výstupy závěrečné evaluace projektu Kariérový koučink do škol V průběhu projektu byly připraveny, odzkoušeny a do základních a středních škol zavedeny účinné nástroje kariérového poradenství: 1. V první

Více

Otevřené kurzy červen 2015

Otevřené kurzy červen 2015 Potřebujete proškolit vybrané zaměstnance Vaší společnosti v aktuálních tématech? Využijte nabídky našich otevřených kurzů. Na červen 2015 jsme pro Vás připravili nejžádanější témata z našich kurzů a jednu

Více

Prezentace 1. etapy projektu Realizace vzdělávání lektorů nadace lesních pedagogů

Prezentace 1. etapy projektu Realizace vzdělávání lektorů nadace lesních pedagogů Zavádění vybraných průřezových témat do ŠVP základních škol prostřednictvím projektového vyučování v Moravskoslezském kraji aneb Lesníci pomáhají vzdělávat žáky základních škol v úctě k přírodě Prezentace

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA.

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Tato závěrečná zpráva popisuje výsledky klíčové aktivity Zavádění a rozvoj moderních metod řízení lidských zdrojů na krajském úřadu Zlínského kraje, která byla realizována v rámci projektu

Více

Nabídkový list seminářů dalšího vzdělávání pro církevní školy

Nabídkový list seminářů dalšího vzdělávání pro církevní školy Nabídkový list seminářů dalšího vzdělávání pro církevní školy Cyrilometodějské gymnázium a MŠ v Prostějově za podpory německé organizace Renovabis vybudovalo Centrum celoživotního učení církevních škol

Více

TALENT CAREER PROGRAM

TALENT CAREER PROGRAM TALENT CAREER PROGRAM ZJISTĚTE,CO VE VÁS JE! T&CC s.r.o. 2008 Odborný garant: Mgr. Jakub Hermánek Projektový manager ČR: Ing. Helena Mitlehnerová SR: Ing. Adela Masaryková ZAČNĚTE KARIÉRU ROVNOU U TĚCH

Více

Eva Jarošová , VŠE Praha

Eva Jarošová , VŠE Praha Eva Jarošová 21.9. 2012, VŠE Praha Dovednosti pro řízení kariéry a jejich členění Kariérové poradenství na VŠE Podpora rozvoje dovednosti pro řízení kariéry na VŠE Kariérové koučování na VŠE Rozvoj dovedností

Více

Emoce a škola. Jméno a Příjmení lektora Etická výchova, o.p.s. datum

Emoce a škola. Jméno a Příjmení lektora Etická výchova, o.p.s. datum Emoce a škola Jméno a Příjmení lektora Etická výchova, o.p.s. datum Člověk není rozumná bytost, která má emoce, ale emocionální bytost, která občas myslí. (F.Koukolík) Základní charakteristika Emočně inteligentní

Více

Využití DV jako intervenční metody v DD Marie Pavlovská

Využití DV jako intervenční metody v DD Marie Pavlovská Využití DV jako intervenční metody v DD Marie Pavlovská Intervenční dimenze dramatické výchovy Dramatická výchova/ve speciální pedagogice dramika je pedagogickou disciplínou, která - využívá metody dramatického

Více

Profesní portfolio v praxi mateřské školy

Profesní portfolio v praxi mateřské školy Profesní portfolio v praxi mateřské školy Nástroj, jak zkvalitňovat svoji práci a měnit svoje přístupy směrem k individualizaci vzdělávání Hana Schenková Mateřská škola SLUNÍČKO, Brno 10. 2. 2017, Jihlava

Více

Otevřené kurzy - rok 2015

Otevřené kurzy - rok 2015 Otevřené kurzy - rok 2015 1 Na začátek roku 2015 jsme pro Vás připravili nejžádanější témata z našich kurzů a jednu novinku jako bonus. Kurzy vedou naši zkušení lektoři a koučové, každý je odborníkem na

Více

Aktuální nabídka vzdělávacích programů pro rok 2014

Aktuální nabídka vzdělávacích programů pro rok 2014 Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Přemyslova 1618/12 Havířov Podlesí 736 01 Aktuální nabídka vzdělávacích programů pro rok 2014 1 Pohled sociální pracovnice a dlouholeté pěstounky na kontakt

Více

NABÍZÍME VÁM VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

NABÍZÍME VÁM VZDĚLÁVACÍ PROGRAM +Pro Centre s.r.o. Jana.biskova@procentre.eu Tel 606628873 NABÍZÍME VÁM VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MANAŽERSKÁ AKADEMIE Cíl kurzu : Cílem vzdělávacího programu je posílení manažerských dovedností liniových a středních

Více

PROJEKT O s o b n o s t n í a s o c i á l n í v ý c h o v a íloha školního vzd lávacího programu Oáza

PROJEKT O s o b n o s t n í a s o c i á l n í v ý c h o v a íloha školního vzd lávacího programu Oáza Základní škola praktická Bochov, okres Karlovy Vary, příspěvková organizace PROJEKT k průřezovému tématu Osobnostní a sociální výchova ) Příloha školního vzdělávacího programu Oáza Autor projektu: Mgr.

Více

Po čem rodič touží aneb co rodič chce nebo by měl chtít? WORKSHOP V KOLÍNĚ - MAP VZDĚLÁVÁNÍ NA KOLÍNSKU

Po čem rodič touží aneb co rodič chce nebo by měl chtít? WORKSHOP V KOLÍNĚ - MAP VZDĚLÁVÁNÍ NA KOLÍNSKU Po čem rodič touží aneb co rodič chce nebo by měl chtít? WORKSHOP 19.4.2016 V KOLÍNĚ - MAP VZDĚLÁVÁNÍ NA KOLÍNSKU Motto Cíle zákl. vzdělávání společný rámec Pomoci žákům utvářet a postupně rozvíjet klíčové

Více

Projekt ROZVOJ CO ZAPOJENÍM DO PROJEKTU ROZVOJ ZÍSKÁVÁ DĚTSKÝ DOMOV?

Projekt ROZVOJ CO ZAPOJENÍM DO PROJEKTU ROZVOJ ZÍSKÁVÁ DĚTSKÝ DOMOV? Projekt ROZVOJ Náš dětský domov je zapojen do projektu Rozvoj, který realizuje Rozmarýna o.p.s. ve spolupráci s partnerem o.s. SES, SEbe - Spolu v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,

Více

Veškeré individuální konzultace a terapie, stejně jako skupinové workshopy a semináře probíhají v rámci specifického přístupu S it Systému.

Veškeré individuální konzultace a terapie, stejně jako skupinové workshopy a semináře probíhají v rámci specifického přístupu S it Systému. - Konzultace a terapie Individuální konzultace a poradenství individuální terapeutická práce dle potřeb klienta Podpora a vedení v integračních, separačních a léčivých procesech v jeho duši i těle, zohledňující

Více

Vzděláváním ke konkurenceschopnosti chemického průmyslu v ČR

Vzděláváním ke konkurenceschopnosti chemického průmyslu v ČR Vzděláváním ke konkurenceschopnosti chemického průmyslu v ČR Společnost TEMPO byla založena na podzim roku 1996 v Ostravě. V roce 1998 jsme začali působit v Praze. Nyní školíme po celé ČR. Nabízíme vám

Více

Nabídka školení 2015. Vzdělávací společnost EDOST, s. r. o. Revoluční 22 430 01 Chomutov e-mail: edost@edost.cz. www.edost.cz Tel.

Nabídka školení 2015. Vzdělávací společnost EDOST, s. r. o. Revoluční 22 430 01 Chomutov e-mail: edost@edost.cz. www.edost.cz Tel. Nabídka školení 2015 Vzdělávací společnost EDOST, s. r. o. Revoluční 22 430 01 Chomutov e-mail: edost@edost.cz www.edost.cz Tel.: 474 628 347 Vzdělávací společnost EDOST, s. r. o. působí na trhu od roku

Více

Podrobný program Coaching University

Podrobný program Coaching University Podrobný program Coaching University PODROBNÝ POPIS 1. SEMESTRU: V PŮBĚHU 1. SEMESTRU, KTERÝ JE ROZDĚLEN DO 4 MODULŮ PREZENČNÍHO STUDIA získáte tyto dovednosti: Naučíte se identifikační techniky tak aby

Více

1) Jak si poradit s konflikty a kritikou druhých.

1) Jak si poradit s konflikty a kritikou druhých. 1) Jak si poradit s konflikty a kritikou druhých. Seminář je zaměřen na zvládání komunikace v rodině, rozpoznání konfliktů a jejich efektivní řešení, jak mezi pěstouny a dětmi, tak i mezi dospělými osobami

Více

EMPIRIA CONSULTING. Představení společnosti. Zásady práce

EMPIRIA CONSULTING. Představení společnosti. Zásady práce Představení společnosti Zaměřujeme se na vzdělávání, poradenství a tréninky v oblasti manažerských a obchodních dovedností, marketingu, výběrů zaměstnanců, rekvalifikačních kurzů i poradenských programů.

Více

SPOLUPRÁCE s.r.o. Bělohorská Praha 6.

SPOLUPRÁCE s.r.o. Bělohorská Praha 6. Termín konání: únor říjen 2017 SPOLUPRÁCE s.r.o. Bělohorská 39 169 00 Praha 6 www.cooperation.cz Odborná garantka: PhDr. Naďa Grosamová Proč zvolit tento program? Absolventi tohoto programu se naučí vnímat

Více

KURZY PRO PRACOVNÍKY MATEŘSKÝCH ŠKOL, PŘÍPRAVNÝCH TŘÍD A DALŠÍCH PŘEDŠKOL. ZAŘÍZENÍ NABÍDKA 1. POLOLETÍ, PLZEŇSKÝ KRAJ VE ŠKOLCE SE SPOLU DOMLUVÍME

KURZY PRO PRACOVNÍKY MATEŘSKÝCH ŠKOL, PŘÍPRAVNÝCH TŘÍD A DALŠÍCH PŘEDŠKOL. ZAŘÍZENÍ NABÍDKA 1. POLOLETÍ, PLZEŇSKÝ KRAJ VE ŠKOLCE SE SPOLU DOMLUVÍME KURZY PRO PRACOVNÍKY MATEŘSKÝCH ŠKOL, PŘÍPRAVNÝCH TŘÍD A DALŠÍCH PŘEDŠKOL. ZAŘÍZENÍ NABÍDKA 1. POLOLETÍ, PLZEŇSKÝ KRAJ VE ŠKOLCE SE SPOLU DOMLUVÍME PRÁCE S DĚTMI Z JAZYKOVĚ ODLIŠNÉHO PROSTŘEDÍ TERMÍN:

Více

Duševní hygiena a supervize ve zdravotnictví

Duševní hygiena a supervize ve zdravotnictví Duševní hygiena a supervize ve zdravotnictví Zdravotní sestra a její pracovní náplň Ideální sestra je vysoce vzdělanou profesionálkou, která zvládá s přehledem a spolehlivě náročné situace a problémy,

Více

STUDIUM PEDAGOGIKY 2011

STUDIUM PEDAGOGIKY 2011 STUDIUM PEDAGOGIKY 2011 Obsah a průběh studia Obsah vzdělávacího programu Studium pedagogiky vychází z podmínek a požadavků stanovených v 22 odst. 1 písm. a) zákona č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících

Více

Mateřská škola Ostrava Plesná, příspěvková organizace, Dobroslavická 42/4 725 27 Ostrava Plesná

Mateřská škola Ostrava Plesná, příspěvková organizace, Dobroslavická 42/4 725 27 Ostrava Plesná Školní rok 2013/2014 1. INTEGROVANÝ BLOK Název integrovaného bloku: Učím se žít s druhými HLAVNÍ VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍ ZÁMĚR adaptace a seznámení se s organizací dne a vnitřními podmínkami MŠ učení se základním

Více

Nabídka kurzů pro práci s žáky ze sociokulturně znevýhodněného prostředí

Nabídka kurzů pro práci s žáky ze sociokulturně znevýhodněného prostředí Nabídka kurzů pro práci s žáky ze sociokulturně znevýhodněného prostředí Sociální znevýhodnění osob se sluchovým postižením pravidla komunikace 1 den Cílem kurzu je seznámit frekventanty s jazykovou a

Více

Člověk a společnost. 10. Psychologie. Psychologie. Vytvořil: PhDr. Andrea Kousalová. www.isspolygr.cz. DUM číslo: 10. Psychologie.

Člověk a společnost. 10. Psychologie. Psychologie. Vytvořil: PhDr. Andrea Kousalová. www.isspolygr.cz. DUM číslo: 10. Psychologie. Člověk a společnost 10. www.isspolygr.cz Vytvořil: PhDr. Andrea Kousalová Strana: 1 Škola Ročník Název projektu Číslo projektu Číslo a název šablony Autor Tematická oblast Název DUM Pořadové číslo DUM

Více

Lektorské dovednosti pro pracovníky ve zdravotnictví

Lektorské dovednosti pro pracovníky ve zdravotnictví Lektorské dovednosti pro pracovníky ve zdravotnictví E-learning Projekt EU Hippocrates Vzdělávání školitelů ve zdravotnictví Mgr. Dana Fragnerová, Mgr. Jana Frischmannová E-learning v rámci projektu Hippocrates

Více

PROCESY UČENÍ. Hana Schenková, Alena Jabůrková 2018

PROCESY UČENÍ. Hana Schenková, Alena Jabůrková 2018 PROCESY UČENÍ Hana Schenková, Alena Jabůrková 2018 Obsah Výukové strategie podporující učení dětí v MŠ Prožitkové učení Spontánní a záměrné učení Konstruktivismus a učení dětí Třífázový model učení, EUR

Více

Mateřská škola a Základní škola Tábor, ČSA 925. Školní vzdělávací program Úsměv pro každého

Mateřská škola a Základní škola Tábor, ČSA 925. Školní vzdělávací program Úsměv pro každého Název vzdělávací oblasti: Umění a kultura Charakteristika vzdělávací oblasti: Mateřská škola a Základní škola Tábor, ČSA 925 Tato oblast provází žáky po celou dobu školní docházky. Dává prostor pro uplatnění

Více

MAP PLÁN VZDĚLÁVACÍCH AKTIVIT, ÚNOR ČERVEN 2017

MAP PLÁN VZDĚLÁVACÍCH AKTIVIT, ÚNOR ČERVEN 2017 MAP PLÁN VZDĚLÁVACÍCH AKTIVIT, ÚNOR ČERVEN 2017 TERMÍN a MÍSTO NÁZEV KURZU LEKTOR STRUČNÝ OBSAH 21. 2. 2017 27. 2. 2017 15:30 17:30 28. 2. 2017 8. 3. 2017 14:30 16:00 14. 3. 2017 Mentor začínajících pedagogů

Více

Kurzy pro pedagogy Akreditované MŠMT v rámci DVPP

Kurzy pro pedagogy Akreditované MŠMT v rámci DVPP Kurzy pro pedagogy Akreditované MŠMT v rámci DVPP Kariérové poradenství: Kariérový koučink... 2 Kariérové poradenství: Kreativní přístup (Využití karet při práci s klienty)... 3 Zvládání stresu: Prevence

Více

zahájení, I. vzdělávací blok (1 h) 14:45-15:45 II. vzdělávací blok (1 h) 16:00 17:30 III. vzdělávací blok (1,5 h)

zahájení, I. vzdělávací blok (1 h) 14:45-15:45 II. vzdělávací blok (1 h) 16:00 17:30 III. vzdělávací blok (1,5 h) Učící se malotřídky KA 02: Kolegiální podpora na MŠ málotřídní školy jako forma profesního rozvoje učitelek aneb "Každé dítě je jiné" Oblast Plánování A Mgr. Alena Jabůrková Hlavní témata: Třídní vzdělávací

Více

VÝCHOVA K MYŠLENÍ V EVROPSKÝCH A GLOBÁLNÍCH SOUVISLOSTECH

VÝCHOVA K MYŠLENÍ V EVROPSKÝCH A GLOBÁLNÍCH SOUVISLOSTECH Vážení kolegové, níže naleznete seznam kurzů, na které je možné se hlásit. Můžete se stát pořádající školou. V takovém případě se spojte s lektorem zvoleného kurzu a dohodněte si s ním termín jeho pořádání.

Více

Popis obsahu a struktury programu

Popis obsahu a struktury programu Popis obsahu a struktury programu (Příloha k Žádosti o akreditaci vzdělávacího programu u Společnosti pro projektové řízení, o. s.) 1 Název programu: Řízení projektů v praxi Popište obsah jednotlivých

Více

Poznámky k profesní dráze A vzdělávání sociálních pracovníků. Doc. PhDr. Oldřich Matoušek

Poznámky k profesní dráze A vzdělávání sociálních pracovníků. Doc. PhDr. Oldřich Matoušek Poznámky k profesní dráze A vzdělávání sociálních pracovníků Doc. PhDr. Oldřich Matoušek ZAČÁTEK V dětství, mládí je člověk něčím silně ovlivněn (někdy jde i o traumatickou zkušenost), podobně jako Buddha

Více

Školící osnovy_spa. Prevence stresu v malých a středních podnicích

Školící osnovy_spa. Prevence stresu v malých a středních podnicích Školící osnovy: Prevence stresu v malých a středních podnicích 1. Úvod 1.1. Základní informace o stresu na pracovišti Pracovní život se v několika posledních desetiletích výrazně změnil. Nyní jsou na pracovníky

Více

E F E K T I V N Í V Z D Ě L Á V Á N Í ZAMĚSTNANCŮ V NÍŽE UVEDENÉM SEZNAMU JSOU OTEVŘENÉ KURZY, KTERÉ JSME VÁM PŘIPRAVILI NA ZÁKLADĚ AKTUÁLNÍ POPTÁVKY.

E F E K T I V N Í V Z D Ě L Á V Á N Í ZAMĚSTNANCŮ V NÍŽE UVEDENÉM SEZNAMU JSOU OTEVŘENÉ KURZY, KTERÉ JSME VÁM PŘIPRAVILI NA ZÁKLADĚ AKTUÁLNÍ POPTÁVKY. Pro Centre, s.r.o. Jana.biskova@procentre.eu telefon 606 628 873 www.procentre.eu E F E K T I V N Í V Z D Ě L Á V Á N Í ZAMĚSTNANCŮ NABÍZÍME VÁM OTEVŘENÉ KURZY OBDOBÍ 2. POLOLETÍ 2018 REALIZOVANÉ PŘEVÁŽNĚ

Více

Digitální učební materiál

Digitální učební materiál Digitální učební materiál Projekt: Digitální učební materiály ve škole, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0527 Příjemce: Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Husova

Více

Kurzy a školení, které proběhly od zahájení projektu: Klíčová aktivita 03 Obchodní a marketingové dovednosti. Soft skills : Termín:

Kurzy a školení, které proběhly od zahájení projektu: Klíčová aktivita 03 Obchodní a marketingové dovednosti. Soft skills : Termín: Kurzy a školení, které proběhly od zahájení projektu: Klíčová aktivita 03 Obchodní a marketingové dovednosti Soft skills : Termín: 2.2. 3.2.2011 Efektivní komunikace zákazníka 9.2. 10.2.2011 Vedení obchodního

Více

Nabídka spolupráce stručný přehled témat, která je možné zahrnout do projektu rozvoje zaměstnanců a jsme schopni je lektorsky zajistit

Nabídka spolupráce stručný přehled témat, která je možné zahrnout do projektu rozvoje zaměstnanců a jsme schopni je lektorsky zajistit Nabídka spolupráce stručný přehled t, která je možné zahrnout do projektu rozvoje zaměstnanců a jsme schopni je lektorsky zajistit Pro Centre, s.r.o. Ing.Jana Bíšková Jednatelka společnosti E mail : jana.biskova@procentre.eu

Více

Mentoring nebo jen hodnocení? aneb co, jak, kdo a proč

Mentoring nebo jen hodnocení? aneb co, jak, kdo a proč Mentoring nebo jen hodnocení? aneb co, jak, kdo a proč Saša Dobrovolná, 11. června 2014 Dobrý večer O čem to dnes bude? TÉMA mentoring ve vzdělávání CO? - informovat o mentoringu JAK? - seznámit, jakým

Více

MINIMALIZACE ŠIKANY I NA VAŠICH ŠKOLÁCH

MINIMALIZACE ŠIKANY I NA VAŠICH ŠKOLÁCH MINIMALIZACE ŠIKANY I NA VAŠICH ŠKOLÁCH Vážená paní kolegyně, vážený pane kolego, dovolujeme si Vám představit vzdělávací akce a služby programu Minimalizace šikany a nabídnout Vám spolupráci v tématu

Více