6 PŘÍLOHY. Příloha A: Kompletní nabídka rozvojových aktivit korporátního rozvoje, T- Mobile Czech Republic a.s. Zdroj: T-Mobile CZ (2012)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "6 PŘÍLOHY. Příloha A: Kompletní nabídka rozvojových aktivit korporátního rozvoje, T- Mobile Czech Republic a.s. Zdroj: T-Mobile CZ (2012)"

Transkript

1 6 PŘÍLOHY Příloha A: Kompletní nabídka rozvojových aktivit korporátního rozvoje, T- Mobile Czech Republic a.s. Zdroj: T-Mobile CZ (2012)

2 Příloha B: Kompletní nabídka rozvojových aktivit individuálního rozvoje 2012, T- Mobile Czech Republic a.s. Zdroj: T-Mobile CZ (2012)

3 Příloha C: Vzor dotazníku pro polostrukturovaný rozhovor Okruhy otázek 1. Strategie firemního vzdělávání a rozvoje? a. Propojení s firemní kulturou/organizační strukturou? b. Cíle vzdělávání? 2. Organizace firemního vzdělávání? a. Nárazové vzdělávací akce nebo systém vzdělávání? b. Outsourcing nebo vlastní zdroje? Pokud vzdělávání zaštiťuje firma kdo má školení na starosti, organizačně i metodicky? 3. Podoba procesu vzdělávání a rozvoje? a. Identifikace a plánování vzdělávací potřeby b. Realizace projektu c. Vyhodnocení výsledků 4. Motivace pracovníků zapojit se do firemního vzdělávání? 5. Na které znalosti a kompetence se při vzdělávání zaměřujete a proč? a. Odborné znalosti a dovednosti b. Oblast rozvoje 6. Spolupráce s VŠ? (programy pro absolventy, doplňování vzdělání) 7. Talent management, Řízení kariéry?

4 Příloha D: Polostrukturovaný rozhovor Vigour a.s Název: VIGOUR a.s. Adresa: Jankovcova 49/1037, , Praha 7 Konzultant: Zuzana Zamazalová, Trainings and Education Coordinator Datum: Popis: Společnost Vigour a.s. je jednou ze společností Vladimíra Kováře (majitele společností Unicorn), která se zabývá outsourcingem pracovníků pro tento holding. Vigour se zaměřuje především na výběr, přípravu a vzdělávání ICT specialistů, které pak společnosti Unicorn pronajímá. Unicorn je skupina společností poskytující služby v oblasti informačních systémů a informačních a komunikačních technologiích. Jedná se o českou firmu, která však působí jak na českém, tak na evropském trhu a realizuje zakázky pro přední společnosti. 1. Strategie firemního vzdělávání a rozvoje a. Propojení s firemní kulturou/ strukturou strategie Struktura firmy Vigour a.s. funguje jako zaměstnavatel většiny lidí pracujících pro koncern Unicorn a je zaměřen za získávání a vzdělávání ICT specialistů. Poměr pracovníků mezi společnostmi Unicorn a Vigour je přibližně 1:7, přičemž zaměstnanci Unicornu patří mezi stabilní, nejužší jádro společnosti. Naopak je tomu u pracovníků Vigouru, kde je předpokládána jistá fluktuace a jejich přesuny mezi jednotlivými společnostmi Unicornu. Vigour je tedy zaměstnavatelem většiny pracovníků holdingu Unicorn, což výrazně zjednodušuje administrativu v personální oblasti a umožňuje pracovníkům měnit působiště uvnitř Unicornu, aniž by museli sepisovat novou pracovní smlouvu (Štědroň, 2007, s. 93). Organizační struktura samotné firmy Vigour přímo souvisí s firemní strategií rozvoje a vzdělávání. Na následujícím schématu můžeme vidět jak organizační strukturu, tak to, jaké možnosti mají pracovníci ve svém profesním růstu.

5 Zdroj: Upraveno autorkou dle Vigour a.s. (2011) Po úspěšném přijetí ICT specialisty na některou z juniorských pozic se nazývá tento pracovník NEW (úplní nováčci) a později OUR. Již od své juniorské pozice mají přehled o tom, kam může jejich kariéra směřovat a mohou si vybrat po jaké trase hory K2 se vydají ve svém profesním rozvoji. Pracovníci na pozicích v prostředním pásmu hory mohou být rozděleni na tzv. STABLE a VIGOUR ELITE FORCE. Stable pracovníci jsou ti, kteří tvoří oporu společnosti, ve své pozici jsou zakotveni a nemají ambice dále profesně stoupat. Naopak Vigour Elite Force je skupina pracovníků považovaná za talenty společnosti, u nichž se předpokládá, že profesně porostou. Tito pracovníci nejen, že aktivně navštěvují školení, ale pokud chtějí postupovat po kariérním žebříčku, mají povinnost znalosti dále předávat a podílet se na tvorbě podnikového vzdělávání. Pracovníci na vrcholku pomyslné hory, patří mezi jádro, tzv. CORE společnosti a co se týče vzdělávání, jsou často nejen školitelé, ale také tvůrci obsahů školení.

6 Firemní strategie Strategií koncernu Unicorn je navazovat na potřeby trhu ICT, který se velmi rychle vyvíjí. Je proto nutné v tomto ohledu předvídat a snažit se poskytnou trhu to, co bude potřebovat v nejbližší budoucnosti. S touto vizí je spjata i potřeba propracovaného a flexibilního firemního vzdělávání, které musí být neustále aktualizováno. Pokud se firma snaží poskytnout trhu dosud nezavedený produkt, je potřeba zahájit školení pracovníků k tomuto produktu dříve než o něj propukne největší zájem. Pracovníci jsou pak na nadcházející situaci připraveni a firma je schopna udržet krok s trhem a vytěžit z produktu maximum. Personální strategie Společnost Vigour se zaměřuje na přijímání pracovníků mimo jiné z řad absolventů vysokých škol nebo dokonce studujících. Jedním ze strategických záměrů firmy je tedy zaměstnávání mladých lidí většinou bez předchozí praxe, které si firma sama vychovává. Vzdělávání se tak stává klíčovou součástí fungování firmy. b. Cíle vzdělávání Vzdělávat pracovníky tak aby byli schopni dobře vykonávat svou práci a připravit pracovníky na to, aby byli schopni držet krok s trhem, protože strategií společnosti je poskytnout trhu to co má smysl. 2. Organizace firemního vzdělávání a. systém vzdělávání Podnikové vzdělávání funguje pomocí propracovaného systému, který vzdělávání a rozvoj pokrývá od samotného příchodu pracovníků do firmy až po rozvoj zaměstnanců na vysokých pozicích. Pro uchazeče o zaměstnání ve Vigouru funguje training program RED ENGINE, pro nové pracovníky Úvodní školení, seznamující účastníka s fungováním a procesy v celém koncernu Unicorn. Čerstvě zaměstnaní IT odborníci (především programátoři) absolvují tzv. Unicorn Hatchery. Štědroň (2007, s. 95) představuje tento prvek podnikového vzdělávání jako jeden z hlavních pilířů vzdělávacího procesu v Unicorn. Představuje

7 komplexní systém vzdělávání nově příchozích pracovníků podílejících se na vývoji softwaru, jimž poskytuje veškeré know-how potřebné pro jejich plnohodnotné začlenění se do reálných projektů firmy. Hatcher, je tedy propracovaný vzdělávací program zaměřený na přípravu pracovní role, který se skládá jak z teoretického školení, tak z následného ověření znalostí pomocí simulace projektu. Součástí Hatcheru je také závěrečné hodnocení a pohovor, který určí pro účastníka nejvhodnější pozici. Hlavní částí a jádrem systému vzdělávání a rozvoje v celém Unicornu je vzdělávací program Top Gun Academy, který slouží k systematickému vzdělávání pracovníků společnosti. Vzdělávací proces v rámci programu Top Gun vypadá ve stručnosti takto: pracovník je podle své pracovní role zařazen do jednoho z výukových programů (např. Managers, Sales People, Architects atd.) pod který spadá některá z výukových aktivit. Výuková aktivita může mít několik podob, mezi něž patří dlouhodobé vzdělávací programy, semestrální kurzy, školení, hatchery a jednorázové přednášky. Obsahem výukových aktivit jsou tzv. Elementy know-how, tedy to co by se měl účastník vzdělávací aktivity naučit. Problematika tohoto elementu je také podpořena studijními materiály. Tento systém vzdělávání je podporován informačním systémem Unicorn Universe, který eviduje studenty vzdělávacího programu Top Gun (tedy pracovníky), lektory i samotné výukové aktivity. Lze tak jednoduše dohledat, jaké kurzy pracovník absolvoval a s jakým výsledkem (Beránek, 2011). V rámci programu Top Gun existuje klasifikace pracovníků pomocí tzv. hvězdiček. Jedna hvězdička znamená, že jedinec má základní znalosti, potřebné pro výkon pozice. Dvě hvězdičky značí, že pracovník může využít tyto znalosti při řízení týmů a tři hvězdičky, že znalosti ovládá natolik, aby se mohl stát lektorem Top Gun. Velmi výjimečně se pracovníkovi udělují čtyři hvězdičky, které náleží vybraným jedincům, kteří se stávají ideovými tvůrci. Další součásti systému vzdělávání Unicorn education = specializované pracoviště sloužící ke školením pracovníků, pod jehož záštitou probíhá téměř veškeré vzdělávání ve firmách Unicorn

8 holdingu. Unicorn education zajišťuje firemní vzdělávání po stránce metodické, logistické a také poskytuje zpětnou vazbu k výsledkům účastníka. Unicorn college = vysoká škola společnosti Unicorn, přímo propojená s firmou. Pracovníci mají možnost si v rámci Unicorn college doplnit vzdělání za zvýhodněnou cenu, navštěvovat zde kurzy apod. a současně pracovníci na vyšších pozicích často na Unicorn college učí a představují studentům aktuální projekty. b. Outsourcing/ vlastní zdroje kdo jsou školitelé? Školitelé jsou téměř výhradně zaměstnanci společnosti, velmi výjimečně ve firmě působí externisté z toho důvodu, že společnost (dle názoru HR specialistky s níž byl rozhovor pořízen) zaměstnává nejlepší odborníky v oboru a logicky je tedy málo lidí, kteří by o problému věděli více. Společnost tedy získává lektory především z řad vlastních pracovníků, zejména těch na vyšších pozicích. Jedná se například o členy Vigour Elite Force nebo pracovníky, kteří jsou oceněni programem Top Gun třemi hvězdičkami. 3. Podoba procesu vzdělávání a rozvoje? a. Identifikace vzdělávací potřeby Identifikace vzdělávací potřeby probíhá několika způsoby dle typu vzdělávací aktivity. Úvodní školení noví pracovníci, kteří úspěšně prošli náborem musí absolvovat sérii úvodních školení, které je seznámí s fungováním a firemní kulturou Unicornu. Unicorn Hatchery vzdělávací program pro nově přijaté pracovníky (pro ty, kteří se podílejí na vývoji softwaru), který má za cíl především co nejlépe a nejrychleji seznámit nového ICT specialistu s metodikami společnosti Unicorn. Řízení kariéry určování vzdělávací potřeby pracovníky, který je již ve Vigouru zaměstnán funguje nejčastěji na principu řízení kariéry. Ve společnosti existuje několik Resource manažerů, kteří se starají o kariérní plán pracovníka spolu s takzvaným kmotrem. Kmotr je osoba s bohatými zkušenostmi a přehledem v IT, který je členem jádra společnosti a který je připraven svému svěřenci poradit, jak

9 dosáhnout co nejlepších výsledků. Resource manažer je tedy zodpovědný nejen za plánování kariéry pracovníka, ale i s tím spojené plánování samotného vzdělávání. Top Gun tento program byl již podrobněji popsán výše, nicméně pokud jde o identifikaci vzdělávací potřeby, ta probíhá ve firmě samozřejmě také prostřednictvím tohoto vzdělávacího programu. Kalendář kurzů firma pravidelně vypisuje kalendář vzdělávacích aktivit, pracovník se kurzů účastní, pokud z nějakého důvodu potřebuje doplnit znalosti (nový produkt, doškolení, práce na projektu z nového prostředí atd.), pokud by však chtěl navštěvovat kurz ze své vlastní iniciativy, musí mít pro to patřičné odůvodnění (jedním z hlavních idejí firmy je dělat to co má smysl a to platí i v případě vzdělávacích aktivit, které jsou poměrně drahou záležitostí). b. Realizace c. Vyhodnocení Samotná realizace a vyhodnocení vzdělávacích aktivit probíhá přes specializované pracoviště Unicorn Education a popřípadě přes Unicorn College. Ostatní společnosti skupiny Unicorn jsou zadavatelem vzdělávací aktivity u Unicorn Education a po její realizaci dostane vyhodnocení úspěšnosti nejen účastník, ale i zadavatel. Zpětná vazba zde funguje nejen v případě školených pracovníků, ale pravidelně hodnoceni jsou také lektoři. 4. Motivace pracovníků zapojit se do firemního vzdělávání? Vzdělávání a rozvoj je v odvětví informačních a komunikačních technologií samozřejmostí. Předpokládá se, že pracovníci se budou dále vzdělávat a je to také jeden z prostředků pro jejich kariérní postup. Pracovníci vei Vigouru se však zapojují do firemního vzdělávání i jako školitelé. Velká část pracovníků na vyšších pozicích působí ve firmě jako lektoři a jejich motivací je možnost kariérního růstu (tímto se mimo jiné mohou lišit Vigour Elite Force od Stable) a samozřejmě také patřičné finanční ohodnocení lektorské činnosti.

10 5. Na které znalosti a kompetence se při vzdělávání zaměřujete a proč? a. Odborné dle pozice ICT specialisty b. Rozvojové prezentační a komunikační dovednosti, angličtina Vše se odvíjí dle dané pozice. Odborné znalosti jsou klíčové zejména pro ICT specialisty. U více manažersky zaměřených pozic se klade důraz zejména na měkké kompetence. Existují však pozice (typickým příkladem je projektový manažer), kde jsou klíčové jak odborné znalosti, tak manažerské dovednosti a školí se tedy obojí. Jazyky firma klade zásadní důraz na znalost anglického jazyka. Proto je výuka firmou podporována nabídkou kurzů angličtiny a v poslední době také možností studovat ruský jazyk. 6. Spolupráce s VŠ Koncern Unicorn provozuje vlastní vysokou školu Unicorn College, která je se společností úzce propojena. Unicorn college klade důraz především na uplatnění teoretických znalostí v praxi, tudíž někteří pracovníci Unicornu přímo na škole učí nebo představují projekty. Pracovníci společnosti mají také možnost si za zvýhodněnou cenu na Unicorn College doplnit vzdělání. Pokud se týká ostatních vysokých škol, Vigour pořádá náborové akce na technických vysokých školách v ČR i na Slovensku. 7. Talent management RED ENGINE trainee program určený pro studující či absolventy technických vysokých škol. Nábory probíhají v několika vlnách v průběhu celého roku a zaměřují se na získávání IT specialistů. Uchazeči se tedy snaží získat některou z pozic programátor, analytik nebo tester. Po úspěšném ukončení training programu nastupují jeho absolventi na některou z juniorských pozic (viz. K2). Vigour Elite Force skupina pracovníků na vyšších pozicích, kteří jsou vybráni jako talenty společnosti a předpokládá se jejich budoucí kariérní růst v rámci firmy.

11 Příloha E: Ukázka zadání teambuildingové aktivity Vigour Rider 2009 Zdroj: Vigour (2009)

12 Příloha F: Polostrukturovaný rozhovor Sitronics TS Název: SITRONICS TS, CZ Adresa: Ohradní 1369, Praha 4, Konzultant: Lenka Habartová HR manažer Datum: Popis: Společnost poskytující služby v oblasti komunikačních technologií. Sitronics TS je původně českou firmou, která získávala klíčové zakázky, jak na českém, tak především na ruském trhu. To vedlo k přechodu společnosti na ruského vlastníka. Společnost dnes je stále ještě otřesena finanční krizí a prostředky vynaložené na vzdělávání se výrazně zkrátily. Dříve zde fungovala celá řada vzdělávacích aktivit a programů, nicméně dnes se společnost zaměřuje pouze na to nejnutnější. 1. Strategie firemního vzdělávání a rozvoje? Lze říci, že v současné době není ve firmě stanovena žádná strategie firemního vzdělávání, neboť finanční prostředky na vzdělávání byly omezeny. Ve firmě se tudíž školí výhradně to co je nezbytně nutné nebo to na co zbývá v rozpočtu. 2. Organizace firemního vzdělávání? Vzdělávání ve firmě je organizováno systémově, vše se řídí podle plánu vzdělávání, který zahrnuje vše co je potřeba školit v horizontu jednoho roku. Absolvované kurzy se u pracovníka evidují v jeho osobní kartě, v rámci personálního systému. Vzdělávací akce probíhají ve společnosti částečně interně, jedná se především o procesní školení (bezpečnost, školení kvality). Pokud někdo na školení není přítomen (například z důvodu nemoci), probíhá pak předání informací elektronickou formou. V Sitronicsu také existuje vzdělávání e-learningovou formou, nicméně je přístupné pouze pracovníkům, kteří ovládají ruský jazyk. Tito pracovníci mohou absolvovat e-learningové kurzy v ruském jazyce, které jsou produktem mateřské společnosti v Moskvě.

13 Většina kurzů probíhá pod záštitou externích lektorů společností, které dodaly firmě nějaký produkt nebo školení samotné (nejčastěji to v případě Sitronicsu bývají společnosti Oracle a Gopas). 3. Podoba procesu vzdělávání a rozvoje? a. Identifikace a plánování vzdělávací potřeby Proces vzdělávání a rozvoje začíná každoročním vyčleněním finančních prostředků pro vzdělávání a následného rozdělení mezi oddělení. Každé oddělení tak dostane určitou částku a podle toho se stanovuje plán vzdělávání, který se posílá na mateřskou pobočku do Ruska na schválení. b. Realizace projektu Manažer napíše na oddělení HR žádost na organizaci vzdělávání, vyplní požadavek na školení a zadá vzdělávací akci do finančního systému pro schválení výše nákladů. Pokud cena kurzu převyšuje kč, pracovník se musí zavázat, že po určenou dobu (obvykle 2 roky) ve firmě setrvá nebo si kurz částečně zaplatí. Po schválení se vzdělávací akce předá nákupnímu oddělení, které jedná o ceně a kurz zakoupí. c. Vyhodnocení výsledků Účastník vzdělávací akce vyplňuje po jejím skončení formulář hodnocení, který se poté eviduje v personálním systému. 4. Motivace pracovníků zapojit se do firemního vzdělávání? Vzhledem k výjimečnosti vzdělávacích akcí ve firmě, obvykle pracovníci oceňují možnost dále se vzdělávat, zejména při nabídce vyšších IT školení. Co se týče výuky jazyků, dříve zde byla výuka anglického a ruského jazyka, nicméně vzhledem k tomu, že kurzy byly zdarma a neprobíhala zde žádná evaluace, pracovníci neměli motivaci kurzy pravidelně navštěvovat a firmě se tak investice nijak nevracela. V současné době, po snížení prostředků pro vzdělávání, zde kurzy jazyků neprobíhají.

14 5. Na které znalosti a kompetence se při vzdělávání zaměřujete? a. Odborné znalosti a dovednosti finance se vynakládají na školení nutná k udržení konkurenceschopnosti firmy na trhu, klade se důraz zejména na odborná školení a nejnovější technologie. b. Oblast rozvoje neškolí se vůbec. 6. Spolupráce s VŠ? (programy pro absolventy, doplňování vzdělání) Dříve firma spolupracovala s ČVUT, studenti a absolventi zde mohli pracovat na částečný úvazek, a pokud se osvědčili, zůstali ve firmě jako zaměstnanci na plný úvazek. Dnes již spolupráce s vysokými školami nefunguje. 7. Talent management, Řízení kariéry v současnosti se tyto programy nerealizují.

P R O FIL U NICO RN CO LLEGE

P R O FIL U NICO RN CO LLEGE P R O FIL U NICO RN CO LLEGE 2 013 VZDĚLÁNÍ UNICORN COLLEGE JE VAŠE OSOBNÍ KONKURENČNÍ VÝHODA Unicorn College je renomovaná soukromá vysoká škola, která nabízí kvalitní vysokoškolské vzdělání v oblasti

Více

Specifikace předmětu veřejné zakázky Rozvoj lidských zdrojů v MPK v rámci projektu Komplexní rozvoj lidských zdrojů ve společnosti MP Krásno, a.s.

Specifikace předmětu veřejné zakázky Rozvoj lidských zdrojů v MPK v rámci projektu Komplexní rozvoj lidských zdrojů ve společnosti MP Krásno, a.s. PŘÍLOHA Č. 1 Specifikace předmětu veřejné zakázky Rozvoj lidských zdrojů v MPK v rámci projektu Komplexní rozvoj lidských zdrojů ve společnosti MP Krásno, a.s. 1. PODROBNÁ SPECIFIKACE ZAKÁZKY Předmětem

Více

Školící metodologie a osnovy Návrh kurzu pro uživatele programu FTB v organizacích veřejné správy. Najděte nejlepší

Školící metodologie a osnovy Návrh kurzu pro uživatele programu FTB v organizacích veřejné správy. Najděte nejlepší Najděte nejlepší Nábor ve veřejné správě založený na kompetencích 526958-LLP-1-2012-1-PL-LEONARDO-LMP Školící metodologie a osnovy Návrh kurzu pro uživatele programu FTB v organizacích veřejné správy 1

Více

T E Z E K. na téma: Vzdělávání a rozvoj zaměstnanců ve sledovaném podniku

T E Z E K. na téma: Vzdělávání a rozvoj zaměstnanců ve sledovaném podniku Č E S K Á Z E M Ě D Ě L S K Á U N I V E R Z I T A V P R A Z E FAKULTA PROVOZNĚ EKONOMICKÁ T E Z E K D I P L O M O V É P R Á C I na téma: Vzdělávání a rozvoj zaměstnanců ve sledovaném podniku Vypracovala:

Více

UNICORN COLLEGE. Dlouhodobý záměr

UNICORN COLLEGE. Dlouhodobý záměr UNICORN COLLEGE 2010 Unicorn College, V Kapslovně 2767/2, Praha 3, 130 00 Hlavní projekt: Unicorn College Projekt: Název: Autor: Jiří Kleibl, Jan Čadil, Marek Beránek Naše značka: Kontakt: UCL/DZ2010 E-mail:

Více

Název projektu: Interní školení zaměstnanců Školíme se vzájemně Společnost: Microsoft s.r.o. Autor: Martina Šmidochová, personální ředitelka

Název projektu: Interní školení zaměstnanců Školíme se vzájemně Společnost: Microsoft s.r.o. Autor: Martina Šmidochová, personální ředitelka Název projektu: Interní školení zaměstnanců Školíme se vzájemně Společnost: Microsoft s.r.o. Autor: Martina Šmidochová, personální ředitelka Obsah: 1. Úvodní informace o projektu 2. Popis stávající situace,

Více

ŠKODA AUTO HR MARKETING 24. 11. 2014

ŠKODA AUTO HR MARKETING 24. 11. 2014 ŠKODA AUTO HR MARKETING 24. 11. 2014 Milníky ŠKODA AUTO 2018 Následovat koncernovou strategii 2011 Nová korporátní identita 1991 Vstup do koncernu VW 2 Hodnoty značky ŠKODA SVÝM ZÁKAZNÍKŮM ROZUMÍME, VŽDY

Více

Projekt Systematickým vzděláváním k rozvoji zaměstnanců a kvalitě řízení Městského úřadu Luhačovice"

Projekt Systematickým vzděláváním k rozvoji zaměstnanců a kvalitě řízení Městského úřadu Luhačovice Projekt Systematickým vzděláváním k rozvoji zaměstnanců a kvalitě řízení Městského úřadu Luhačovice" Registrační číslo: CZ.1.04/4.1.01/69.00060 Zkrácený název projektu: Vzdělávání v MěÚ Luhačovice Datum

Více

FIREMNÍ VZDĚLÁVÁNÍ A PORADENSTVÍ

FIREMNÍ VZDĚLÁVÁNÍ A PORADENSTVÍ FIREMNÍ VZDĚLÁVÁNÍ A PORADENSTVÍ VZDĚLÁVACÍ A VÝCVIKOVÉ KURZY Nabízíme: INDIVIDUÁLNÍ PŘÍSTUP PROGRAMY NA KLÍČ Význam má takové vzdělávání, které reaguje na zcela konkrétní potřeby. Kurzy v oblasti : sociálně

Více

TOGETHER WE CAN projekt interních koučů v UniCredit Bank

TOGETHER WE CAN projekt interních koučů v UniCredit Bank TOGETHER WE CAN projekt interních koučů v UniCredit Bank Firma: UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Na Příkopě 858/20 111 21 Praha 1 www.unicreditbank.cz Kontaktní osoba: Lenka Štěpánová Learning & Development

Více

STRUČNÝ POPIS E LEARNINGOVÝCH KURZŮ

STRUČNÝ POPIS E LEARNINGOVÝCH KURZŮ STRUČNÝ POPIS E LEARNINGOVÝCH KURZŮ A) KURZY ZAMĚŘENÉ NA METODIKU DISTANČNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ A E LEARNINGU. Metodika on line vzdělávání E learning v distančním vzdělávání B) KURZY ZAMĚŘENÉ NA PRAVIDLA VEDENÍ

Více

PO NÁS POTOPA? Roman Giebisch Národní knihovna ČR

PO NÁS POTOPA? Roman Giebisch Národní knihovna ČR PO NÁS POTOPA? Roman Giebisch Národní knihovna ČR Řízení lidských zdrojů (HR management) je jednou z klíčových součástí managementu každé instituce. Zaměstnanci pro knihovnu představují stejný potenciál

Více

Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost

Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost EDUCA III Další profesní vzdělávání zaměstnanců společnosti T-MAPY spol. s r.o. 2013-2015 září 2013 - únor 2015 Charakteristika projektu Projekt je zaměřen

Více

Projekt byl pilotně ověřen v červnu a červenci 2011 a poté uveden na trh.

Projekt byl pilotně ověřen v červnu a červenci 2011 a poté uveden na trh. 14. Projekty EU http://www.guard7.cz/projekty-eu V rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost byl v letech 2010 až 2011 realizován projekt KOORDINÁTOR BOZP A PO: TVORBA A PILOTNÍ OVĚŘENÍ

Více

VS Marketing (3MK) TŘI PILÍŘE 7 DŮVODŮ PROČ STUDOVAT VS 3MK:

VS Marketing (3MK) TŘI PILÍŘE 7 DŮVODŮ PROČ STUDOVAT VS 3MK: VS Marketing () Mgr. Marek Novinský Koordinátor VS POSLÁNÍ Inspirovat nadané studenty ke kariéře v marketingu Vyzbrojit je koncepty a nástroji marketingu od strategie po praktickou realizaci Rozvinout

Více

Přidaná hodnota HR očima HR manažerů a CEO

Přidaná hodnota HR očima HR manažerů a CEO Výsledky průzkumu PMF 2015 Přidaná hodnota HR očima HR manažerů a CEO Jana Havlíčková, Preciosa, a.s.; členka představenstva PMF Kateřina Maršíková, Ekonomická fakulta, TUL Síla HR, Praha, Slovanský dům,

Více

METODIKA PRO PROVEDENÍ KONTROLY TECHNICKÉ KAPACITY

METODIKA PRO PROVEDENÍ KONTROLY TECHNICKÉ KAPACITY Zadavatel: Česká republika Ministerstvo zemědělství Název veřejné zakázky: Zajištění jazykové výuky na Ministerstvu zemědělství pro období září 2015 červen 2018 Sídlem: Těšnov 65/17 110 00 Praha 1 Nové

Více

Individuální projekty národní

Individuální projekty národní Individuální projekty národní Číslo OP: CZ 1.07 Název OP: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo výzvy: 49 Název výzvy: Žádost o finanční podporu z OP VK IPn oblast podpory 3.1 Prioritní osa: 7.3

Více

1. PODROBNÁ SPECIFIKACE ZAKÁZKY

1. PODROBNÁ SPECIFIKACE ZAKÁZKY PŘÍLOHA Č. 1 Specifikace předmětu veřejné zakázky Výběr dodavatele vzdělávacích a poradenských služeb v rámci projektu Zavedení systému hodnocení a motivace zaměstnanců David Türke Uniwin 1. PODROBNÁ SPECIFIKACE

Více

ZÁKLADNÍ NABÍDKA SLUŽEB

ZÁKLADNÍ NABÍDKA SLUŽEB ZÁKLADNÍ NABÍDKA SLUŽEB CROSSLINE SERVICES s.r.o. Jeremiášova 870 155 00 Praha 5 IČO: 241 43 065 DIČ: CZ24143065 Kontaktní osoba: Ing. Veronika Kimmer GSM: +420 777 755 618 veronika.kimmer@crosslineservices.cz

Více

DATUM JMÉNO A PŘÍJMENÍ PODPIS PRACOVNÍKA

DATUM JMÉNO A PŘÍJMENÍ PODPIS PRACOVNÍKA STANDARD Č. 10: ZÁVAZNÉ PRO: Profesní rozvoj zaměstnanců všechny zaměstnance sociální služby studenty odborné praxe, dobrovolníky, praktikanty ZPRACOVAL: SCHVÁLIL: kolektiv zaměstnanců Bc. Miroslav Nosek

Více

Strategický plán školy pro období 2016 až 2019

Strategický plán školy pro období 2016 až 2019 Strategický plán školy pro období 2016 až 2019 Název školy: Střední škola železniční, technická a služeb, Šumperk Adresa školy: Gen. Krátkého 1799/30, 787 01 Šumperk RED IZO školy: 600171388 Ředitelka

Více

Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost

Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost EDUCA Profesní vzdělávání zaměstnanců společnosti T-MAPY spol. s r.o. 2010-2012 únor 2010 - leden 2012 Charakteristika projektu Projekt je zaměřen na prohloubení

Více

Cíl vzdělávacích modulů:

Cíl vzdělávacích modulů: PŘÍLOHA č. 9 OBSAH VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU Projekt rozšiřuje nabídku dalšího vzdělávání prostřednictvím vytvoření vzdělávacího programu se speciální SW aplikací a skripty pro personalisty a vedoucí pracovníky,

Více

Bakalářský studijní obor Manažerská ekonomika specializace Marketing. pro studenty studující od roku 2011/2012

Bakalářský studijní obor Manažerská ekonomika specializace Marketing. pro studenty studující od roku 2011/2012 Studijní obor Manažerská ekonomika Bakalářský studijní obor Manažerská ekonomika specializace Marketing pro studenty studující od roku 2011/2012 V první fázi studia oboru Manažerská ekonomika získá student

Více

ANALÝZA VZDĚLÁVACÍCH POTŘEB ÚŘEDNÍKŮ ÚSC

ANALÝZA VZDĚLÁVACÍCH POTŘEB ÚŘEDNÍKŮ ÚSC ANALÝZA VZDĚLÁVACÍCH POTŘEB ÚŘEDNÍKŮ ÚSC v rámci projektu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost CZ.1.07/3.2.07/01.0069 Tvorba vzdělávacích programů pro strategické řízení rozvoje měst a obcí Květen 2010

Více

JUDr. Ivan Barančík rektor - Vysoká škola logistiky o.p.s. Přerov

JUDr. Ivan Barančík rektor - Vysoká škola logistiky o.p.s. Přerov METODY UČENÍ V PROFESNĚ ZAMĚŘENÉM VZDĚLÁVÁNÍ JUDr. Ivan Barančík rektor - Vysoká škola logistiky o.p.s. Přerov INOVACE VÝSTUPŮ, OBSAHU A METOD BAKALÁŘSKÝCH PROGRAMŮ VYSOKÝCH ŠKOL NEUNIVERZITNÍHO TYPU,

Více

HR Strategie Českého rozhlasu 2012-2014

HR Strategie Českého rozhlasu 2012-2014 HR Strategie Českého rozhlasu 2012-2014 Prezentující: Mgr. Marian Ferenčík, ředitel Odboru lidské zdroje Datum: 12.04.2012 Strategický záměr ČRo v oblasti lidských zdrojů K zajištění rozhodujících činností

Více

VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMIE A MANAGEMENTU. Vnitřní předpis stanovuje standardy vnitřního hodnocení kvality. Předpis upravuje zejména:

VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMIE A MANAGEMENTU. Vnitřní předpis stanovuje standardy vnitřního hodnocení kvality. Předpis upravuje zejména: PRAVIDLA SYSTÉMU ZAJIŠŤOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVACÍ, TVŮRČÍ A S NIMI SOUVISEJÍCÍCH ČINNOSTÍ A VNITŘNÍHO HODNOCENÍ KVALITY VZDĚLÁVACÍ, TVŮRČÍ A S NIMI SOUVISEJÍCÍCH ČINNOSTÍ VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMIE A MANAGEMENTU

Více

KARIÉRNÍ ŘÁD OSTRAVSKÉ UNIVERZITY

KARIÉRNÍ ŘÁD OSTRAVSKÉ UNIVERZITY KARIÉRNÍ ŘÁD OSTRAVSKÉ UNIVERZITY Schváleno AS OU: 21. ledna 2019 Registrace MŠMT: 6. března 2019 Platnost: 6. března 2019 Účinnost: 6. března 2019 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo

Více

VŠ a šetření uplatnitelnosti absolventů

VŠ a šetření uplatnitelnosti absolventů VŠ a šetření uplatnitelnosti absolventů IPN KREDO Doplňkový úkol č. VIII (KA 03) Alena Hanzelková Workshop KA05, Olomouc, 12. 5. 2015 www.kredo.reformy-msmt.cz Cíl doplňkového úkolu č. VIII Zjistit, do

Více

I. Fáze analýzy vzdělávacích potřeb úředníků ÚSC

I. Fáze analýzy vzdělávacích potřeb úředníků ÚSC PREZENTACE VÝSTUPŮ PROJEKTU v rámci projektu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost CZ.1.07/3.2.07/01.0069 Tvorba vzdělávacích programů pro strategické řízení rozvoje měst a obcí I. Fáze analýzy vzdělávacích

Více

ČÁST II. Manažerské dovednosti

ČÁST II. Manažerské dovednosti Příloha č. 1 ODBORNÁ SPECIFIKACE ČÁST II. Manažerské dovednosti Tato část veřejné zakázky je zaměřena na realizaci kurzů Manažerské dovednosti. Veškeré výstupy týkající se předmětu výběrového řízení budou

Více

Seznam referencí. Sykora Swiss Consulting CZ, s. r.o. 2007-2012. Marketingová studie cestovního ruchu Sokolovska

Seznam referencí. Sykora Swiss Consulting CZ, s. r.o. 2007-2012. Marketingová studie cestovního ruchu Sokolovska Seznam referencí Sykora Swiss Consulting CZ, s. r.o. 2007-2012 Zadavatel: Město Sokolov, IČ 295586 Marketingová studie cestovního ruchu Sokolovska Zpracování potřebných podkladů a dokumentů pro vytvoření

Více

METODIKA ZPRACOVÁNÍ SEBEHODNOTÍCÍ ZPRÁVY MCCV

METODIKA ZPRACOVÁNÍ SEBEHODNOTÍCÍ ZPRÁVY MCCV METODICKÝ MATERIÁL METODIKA ZPRACOVÁNÍ SEBEHODNOTÍCÍ ZPRÁVY MCCV Helena Marinková Jana Bydžovská NÚOV Praha 2004 Honocení školy vzhledem k poskytování dalšího vzdělávání 1 Vstupní hodnocení institucí -

Více

Aktuální projekty pro vzdělávání zaměstnanců v Olomouckém. Říjen 2014

Aktuální projekty pro vzdělávání zaměstnanců v Olomouckém. Říjen 2014 Aktuální projekty pro vzdělávání zaměstnanců v Olomouckém kraji Říjen 2014 Živé projekty A) Projekt Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců, CZ.1.04/1.1.00/C3.00001; bližší informace na http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/olk/projekty_esf/v_realizaci/nip/podpora_odborneho_vzdelavani_

Více

Každý vrchol si žádá své... Kdo jsme? Váš partner pro další vzdělávání!

Každý vrchol si žádá své... Kdo jsme? Váš partner pro další vzdělávání! Každý vrchol si žádá své... Kdo jsme? Váš partner pro další vzdělávání! PŘEDSTAVENÍ SPOLEČNOSTI TRADICE společnost založena v roce 1996, DOBRÁ ZNAČKA respekt důvěra partnerství, LÍDR ve vzdělávání na českém

Více

ZŠ a MŠ Brno, Kotlářská 4, příspěvková organizace

ZŠ a MŠ Brno, Kotlářská 4, příspěvková organizace Žadatel projektu Název projektu Název operačního programu Prioritní osa programu Název oblasti podpory Celkový rozpočet projektu ZŠ a MŠ Brno, Kotlářská 4, příspěvková organizace Škola pro život v 21.

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele Bílá pole označují text,

Více

Výzva k podání nabídek, na kterou se vztahuje zadávací řízení dle zákona č. 137/2006 Sb.

Výzva k podání nabídek, na kterou se vztahuje zadávací řízení dle zákona č. 137/2006 Sb. Výzva k podání nabídek, na kterou se vztahuje zadávací řízení dle zákona č. 137/2006 Sb. Číslo zakázky (bude doplněno MPSV při uveřejnění): Název zakázky: Předmět zakázky (služba, dodávka nebo stavební

Více

Článek 1 - Úvodní ustanovení

Článek 1 - Úvodní ustanovení Pravidla systému zajišťování kvality vzdělávací, tvůrčí a s nimi souvisejících činností a vnitřního hodnocení kvality vzdělávací, tvůrčí a s nimi souvisejících činností na vysoké škole ARCHIP Článek 1

Více

studijních oborů na MU

studijních oborů na MU Principy hodnocení studijních oborů na MU Soňa Basovníková Brno, 10.10. 2008 Odbor pro strategii a rozvoj 1 Hodnocení studijních programů představuje kontinuální proces monitorování a zlepšování studijních

Více

Faktory ovlivňující efektivitu vzdělávání. PhDr. Markéta Šnýdrová, PhD.

Faktory ovlivňující efektivitu vzdělávání. PhDr. Markéta Šnýdrová, PhD. Faktory ovlivňující efektivitu vzdělávání PhDr. Markéta Šnýdrová, PhD. Efektivita vzdělávání Nejproblematičtější oblast vzdělávacího procesu Velmi důležitá součást vzdělávacího procesu Mnoho modelů a

Více

PERSONALISTIKA PRO PRAXI. Centrum služeb pro podnikání s.r.o. 2016, (AN, KL, JT)

PERSONALISTIKA PRO PRAXI. Centrum služeb pro podnikání s.r.o. 2016, (AN, KL, JT) PERSONALISTIKA PRO PRAXI Centrum služeb pro podnikání s.r.o. 2016, (AN, KL, JT) OBSAH MODUL PERSONÁLNÍ ČINNOSTI... 3 ÚVOD DO PERSONÁLNÍHO MANAGEMENTU... 3 ADMINISTRATIVA V PERSONÁLNÍ ČINNOSTI... 8 VZDĚLÁVÁNÍ

Více

POVEZ PROJEKT ÚŘADU PRÁCE NA PODPORU ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ

POVEZ PROJEKT ÚŘADU PRÁCE NA PODPORU ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ POVEZ PROJEKT ÚŘADU PRÁCE NA PODPORU ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ Využijte dotace z projektu POVEZ na vzdělávání vašich zaměstnanců Projekt POVEZ = kvalitně proškolení zaměstnanci bez starostí pro

Více

Bakalářský studijní obor Manažerská ekonomika specializace Marketing. pro studenty studující od roku 2011/2012

Bakalářský studijní obor Manažerská ekonomika specializace Marketing. pro studenty studující od roku 2011/2012 Studijní obor Manažerská ekonomika Bakalářský studijní obor Manažerská ekonomika specializace Marketing pro studenty studující od roku 2011/2012 V první fázi studia oboru Manažerská ekonomika získá student

Více

Základní personální činnosti organizace. Management I

Základní personální činnosti organizace. Management I Základní personální činnosti organizace Management I Řízení lidských zdrojů zabývá se dosahováním organizačních cílů prostřednictvím lidských zdrojů. lidský faktor je chápán jako faktor rozhodující o úspěšnosti

Více

PROFIL ABSOLVENTA TECHNICKÉ MYŠLENÍ, TVOŘIVOST, MANUÁLNÍ ZRUČNOST A VERBÁLNÍ SCHOPNOSTI

PROFIL ABSOLVENTA TECHNICKÉ MYŠLENÍ, TVOŘIVOST, MANUÁLNÍ ZRUČNOST A VERBÁLNÍ SCHOPNOSTI PROFIL ABSOLVENTA TECHNICKÉ MYŠLENÍ, TVOŘIVOST, MANUÁLNÍ ZRUČNOST A VERBÁLNÍ SCHOPNOSTI - V ČR je nedostatek kvalitně technicky vzdělaných lidí. - Je ohrožena budoucí konkurenceschopnost země. - Technické

Více

Příloha č. 2 Zadávací dokumentace Podrobná specifikace předmětu plnění

Příloha č. 2 Zadávací dokumentace Podrobná specifikace předmětu plnění Příloha č. 2 Zadávací dokumentace Podrobná specifikace předmětu plnění Pro účely realizace níže uvedených, blíže specifikovaných vzdělávacích aktivit (kurzů) zadavatel stanoví, že 1 školicí den má 8 hodin

Více

100% TERAPIE a ROZVOJ Firemním

100% TERAPIE a ROZVOJ Firemním Obsah? Kdo jsme str. 3 Proč s námi str. 4 Ve kterých vodách jsme si jistí str. 5 Outsourcing personálních služeb str. 6 Vzdělávání a rozvoj str. 7 Interim HR Management str. 8 Poradenství v personalistice

Více

Národní institut pro další vzdělávání

Národní institut pro další vzdělávání Národní institut pro další vzdělávání partner pedagogů v oblasti DVPP MAP Místní akční plány rozvoje vzdělávání Cílem je zlepšit kvalitu vzdělávání ve školách tím, že bude podpořena spolupráce zřizovatelů,

Více

Test A pro přijímací řízení do navazujícího mgr. studia modul EŘLZ, AR 2012/2013

Test A pro přijímací řízení do navazujícího mgr. studia modul EŘLZ, AR 2012/2013 Test A pro přijímací řízení do navazujícího mgr. studia modul EŘLZ, AR 2012/2013 1. Sociální mix je: a) kombinace personálních služeb a priorit sociálního rozvoje v nabídce sociálního programu firmy a

Více

PROJEKTOVÝ MANAGEMENT

PROJEKTOVÝ MANAGEMENT Slezská univerzita v Opavě Fakulta veřejných politik v Opavě PROJEKTOVÝ MANAGEMENT Distanční studijní opora Iva Tichá Miroslava Vaštíková Karviná 2013 Projekt OP VK 2.2 (CZ.1.07/2.2.00/15.0176) Rozvoj

Více

TALENT CAREER PROGRAM

TALENT CAREER PROGRAM TALENT CAREER PROGRAM ZJISTĚTE,CO VE VÁS JE! T&CC s.r.o. 2008 Odborný garant: Mgr. Jakub Hermánek Projektový manager ČR: Ing. Helena Mitlehnerová SR: Ing. Adela Masaryková ZAČNĚTE KARIÉRU ROVNOU U TĚCH

Více

Směrnice děkana č. 2/2010. Doktorský studijní program Kinantropologie na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity

Směrnice děkana č. 2/2010. Doktorský studijní program Kinantropologie na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity Směrnice děkana č. 2/2010 Doktorský studijní program Kinantropologie na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity Podle 28 odst. 1 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

NABÍDKA PRÁCE ÚČETNÍ

NABÍDKA PRÁCE ÚČETNÍ ÚČETNÍ Samostatné účtování účetních transakcí Příprava podkladů pro hlavní účetní knihu Příprava a účtování všech závěrkových operací včetně inventarizace Příprava podkladů pro přiznání DPH včetně souhrnného

Více

Personalisté, personální manažeři, mzdové účetní, vedoucí a ředitelé jednotlivých úseků firem.

Personalisté, personální manažeři, mzdové účetní, vedoucí a ředitelé jednotlivých úseků firem. Vzdělávací agentura JVN www.jvn.cz Ing. Renata Horníčková Mobil: 604 914621 686 01 Uh.Hradiště jvn@ jvn.cz si Vás dovoluje pozvat na čtyřdenní vzdělávací cyklus Personální a mzdové procesy jako strategie

Více

Bakalářský studijní obor hospodářská informatika

Bakalářský studijní obor hospodářská informatika Bakalářský studijní obor hospodářská informatika Předpoklady Struktura studia Přihlášky Poradenství Bakalářský studijní obor hospodářská informatika nabízí fundované vědecké a praktické vzdělání v oblasti

Více

Obecná priorita A4: Podpora polytechnického vzdělávání v rámci předškolního vzdělávání

Obecná priorita A4: Podpora polytechnického vzdělávání v rámci předškolního vzdělávání KLÍČOVÉ TÉMA PODPORA POLYTECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ A. Potřeby s nejvyšší důležitostí Obecná priorita A4: Podpora polytechnického vzdělávání v rámci předškolního vzdělávání Obecný cíl A4.1: Zvyšování dostupnosti

Více

Absolvováním AKK se získává odborná způsobilost k výkonu příslušného zdravotnického povolání. I. Příprava vzdělávacího programu AKK

Absolvováním AKK se získává odborná způsobilost k výkonu příslušného zdravotnického povolání. I. Příprava vzdělávacího programu AKK Metodický pokyn k přípravě a realizaci vzdělávacího programu akreditovaného kvalifikačního kurzu (zpracování žádosti, průběh, realizace, započítávání a ukončení AKK) Metodický pokyn Ministerstva zdravotnictví

Více

Příjemce musí naplňovat současně tyto principy a charakteristiky sociálního podnikání:

Příjemce musí naplňovat současně tyto principy a charakteristiky sociálního podnikání: Příloha č. 1 k výzvě Sociální podnikání na území MAS Sokolovsko Popis podporovaných aktivit Bude podporován vznik nových a rozvoj existujících podnikatelských aktivit v oblasti sociálního podnikání - integrační

Více

AKADEMIE PERSONALISTIKY 1

AKADEMIE PERSONALISTIKY 1 AKADEMIE PERSONALISTIKY 1 Akademie personalistiky 1 Institut personalistiky při VŠE v Praze (INPER) připravuje ve spolupráci se svými partnery ucelený program dalšího vzdělávání pro pracovníky personálních

Více

DETAILNÍ VYMEZENÍ PŘEDMĚTU ZAKÁZKY ČÁST B- MĚKKÉ, MANAŽERSKÉ DOVEDNOSTI

DETAILNÍ VYMEZENÍ PŘEDMĚTU ZAKÁZKY ČÁST B- MĚKKÉ, MANAŽERSKÉ DOVEDNOSTI DETAILNÍ VYMEZENÍ PŘEDMĚTU ZAKÁZKY ČÁST B- MĚKKÉ, MANAŽERSKÉ DOVEDNOSTI Vzdělávací kurz Cílová skupina Počet účastníků Počet skupin Kurz / uzavřený či otevřený Rozsah školení na 1 skupinu v hod. Rozsah

Více

Oblast intervence Digitální kompetence (P-KAP)

Oblast intervence Digitální kompetence (P-KAP) Oblast intervence Digitální kompetence () Garant intervence: Ing. Marie Vaněčková Web: www.nuv.cz/p-kap/rozvoj-ict-kompetenci Email: marie.vaneckova@nuv.cz Telefon: 770 137 196 Projekt a oblasti intervence

Více

Vstupní a výstupní hodnocení v rámci projektu EU peníze středním školám

Vstupní a výstupní hodnocení v rámci projektu EU peníze středním školám Vstupní a výstupní hodnocení v rámci projektu EU peníze středním školám Škola: Gymnázium Ostrov Využití ICT hraje významnou roli ve vizi a je plně zahrnuto do koncepce rozvoje školy. 1. řízení a plánování

Více

AKADEMIE PERSONALISTIKY 1

AKADEMIE PERSONALISTIKY 1 AKADEMIE PERSONALISTIKY 1 Akademie personalistiky 1 Institut personalistiky při VŠE v Praze (INPER) připravuje ve spolupráci se svými partnery ucelený program dalšího vzdělávání pro pracovníky personálních

Více

Př í loha č. 1 Podřobna spečifikače př edme tu plne ní

Př í loha č. 1 Podřobna spečifikače př edme tu plne ní Př í loha č. 1 Podřobna spečifikače př edme tu plne ní Mentoring Mentoringem se pro účely této smlouvy rozumí realizace praktických stáží pro cílovou skupinu mimopražských studentů VŠ v IT firmách na území

Více

Srovnání nabídky a poptávky a vyplývající závěry

Srovnání nabídky a poptávky a vyplývající závěry Srovnání nabídky a poptávky a vyplývající závěry Prof. Ing. Jiří Voříšek, CSc. Seminář ČSSI SPIS CACIO 15.5.2007 Konkurenceschopnost absolventů IT oborů VŠ a VOŠ na trhu práce v ČR Společný projekt ČSSI,

Více

Práce s lidmi (nejen) v IT

Práce s lidmi (nejen) v IT Práce s lidmi (nejen) v IT 2. December 2015 Martin Havelka Martin Havelka 2000 Unicorn Education Asistent 2001 Unicorn Consulting Obchodník 2002 Unicorn Central Sales Support Manager 2006 Vigour Generální

Více

AKADEMIE PERSONALISTIKY

AKADEMIE PERSONALISTIKY AKADEMIE PERSONALISTIKY Akademie personalistiky Institut personalistiky při VŠE v Praze (INPER) připravuje ve spolupráci se svými partnery ucelený program dalšího vzdělávání pro pracovníky personálních

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují

Více

Výzva k podání nabídky

Výzva k podání nabídky Výzva k podání nabídky v rámci výběrového řízení na zajištění vzdělávacích aktivit Projekt: Číslo projektu: Zvýšení adaptability zaměstnanců a zmírnění dopadů ekonomické krize vzděláváním zaměstnanců společnosti

Více

Komunikační strategie v oblasti kombinovaného studia Fakulty ekonomicko-správní Univerzity Pardubice (FES UPa)

Komunikační strategie v oblasti kombinovaného studia Fakulty ekonomicko-správní Univerzity Pardubice (FES UPa) kombinovaného studia Fakulty ekonomicko-správní Univerzity Pardubice (FES UPa) Výstup konzultací v rámci projektu Rozvoj studijních programů, didaktických metod a inovování www.lunch4you.cz modelu řízení

Více

VZDĚLÁVACÍ PROGRAM CÍL NABÍZENÉHO VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU

VZDĚLÁVACÍ PROGRAM CÍL NABÍZENÉHO VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU OLOMOUC TRAINING CENTRE s.r.o., pobočka Hlinsko v Č., 539 71 Holetín 26 tel / fax 469 311 851, mobil 603 185 084, e mail otc.hl@otc-olomouc.cz N A B Í Z Í M E V Á M VZDĚLÁVACÍ PROGRAM INTERNÍ LEKTOR Rozvoj

Více

Článek 1 Základní ustanovení

Článek 1 Základní ustanovení VÝNOS REKTORA Č. 3/2017 K VYMEZENÍ VÁŽNÝCH PROVOZNÍCH DŮVODŮ A ZVLÁŠTNÍ POVAHY PRÁCE PRO UPLATNĚNÍ POSTUPU PODLE 39 ODST. 4 ZÁKONA Č. 262/2006 SB., ZÁKONÍKU PRÁCE zpracovatel a věcně odpovědná osoba: doc.

Více

VYJEDNÁVÁNÍ PRO NÁKUPNÍ ÚTVARY

VYJEDNÁVÁNÍ PRO NÁKUPNÍ ÚTVARY Pro Centre s.r.o. Jana.biskova@procentre.eu Tel. 606628873 NABÍZÍME VÁM VZDĚLÁVACÍ PROGRAM VYJEDNÁVÁNÍ PRO NÁKUPNÍ ÚTVARY Vyjednávání je základní proces nákupu, který rozhoduje krátkodobě i dlouhodobě

Více

Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí

Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/03.00016 Základní informace o projektu Operační program: OP LZZ Příjemce: Fond dalšího vzdělávání Partner bez finančního

Více

Andragogika Podklady do školy

Andragogika Podklady do školy Andragogika Podklady do školy 1 Vzdělávání dospělých 1.1 Důvody ke vzdělávání dospělých Vzdělávání dospělých, i přes významný pokrok, stále zaostává za potřebami ekonomik jednotlivých států. Oblast vzdělávání

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í. č. 393 ze dne 18.06.2013. Akční plán pro rok 2013 Strategického plánu MČ Praha 3

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í. č. 393 ze dne 18.06.2013. Akční plán pro rok 2013 Strategického plánu MČ Praha 3 č.j.: 416/2013 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í č. 393 ze dne 18.06.2013 Akční plán pro rok 2013 Strategického plánu MČ Praha 3 Zastupitelstvo městské části I. b e r e

Více

Scénář individuálního rozhovoru

Scénář individuálního rozhovoru Scénář individuálního rozhovoru Vytvoření Vážená paní, Vážený pane, z pověření Ministerstva průmyslu a obchodu (viz přiložený pověřovací dopis) jako nositele projektu zaměstnanců a zaměstnavatelů v energetice,

Více

Profesní růst Školení pracovníků

Profesní růst Školení pracovníků EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU: INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Název projektu: Profesní růst Školení pracovníků UNO Praha Příjemce dotace UNO PRAHA spol. s r.o. Thámova 1, 186 00 Praha 8 www.uno.cz

Více

ANALÝZA VZDĚLÁVACÍCH POTŘEB ÚŘEDNÍKŮ ÚSC

ANALÝZA VZDĚLÁVACÍCH POTŘEB ÚŘEDNÍKŮ ÚSC ANALÝZA VZDĚLÁVACÍCH POTŘEB ÚŘEDNÍKŮ ÚSC v rámci projektu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost CZ.1.07/3.2.07/01.0068 Prohloubení nabídky vzdělávacích programů v oblasti rozvoje lidských zdrojů vedoucích

Více

KONFERENCE 31.5.2011 v rámci projektu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost CZ.1.07/3.2.07/01.0068 Prohloubení nabídky vzdělávacích programů v

KONFERENCE 31.5.2011 v rámci projektu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost CZ.1.07/3.2.07/01.0068 Prohloubení nabídky vzdělávacích programů v KONFERENCE 31.5.2011 v rámci projektu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost CZ.1.07/3.2.07/01.0068 Prohloubení nabídky vzdělávacích programů v oblasti rozvoje lidských zdrojů vedoucích úředníků měst, obcí,

Více

Chybí Vám kvalifikovaní zaměstnanci? Řešením je Národní soustava kvalifikací

Chybí Vám kvalifikovaní zaměstnanci? Řešením je Národní soustava kvalifikací Chybí Vám kvalifikovaní zaměstnanci? Řešením je Národní soustava kvalifikací Využívání profesních kvalifikací a katalogu povolání v procesech HR managementu NSK a NSP ve firemní praxi Nábor pracovníků

Více

Psychologie výběru zaměstnanců Metodika náboru a výběru, výběrová zakázka (Metodika 2. část) PhDr. Martin Seitl, Ph.D.

Psychologie výběru zaměstnanců Metodika náboru a výběru, výběrová zakázka (Metodika 2. část) PhDr. Martin Seitl, Ph.D. Psychologie výběru zaměstnanců Metodika náboru a výběru, výběrová zakázka (Metodika 2. část) PhDr. Martin Seitl, Ph.D. Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/28.0138 Název projektu: Modularizace manažerského

Více

DÍLČÍ KVALIFIKACE ELEKTRO ENERGETIKA SLOVNÍČEK

DÍLČÍ KVALIFIKACE ELEKTRO ENERGETIKA SLOVNÍČEK , KTER DÍLČÍ KVALIFIKACE ELEKTRO ENERGETIKA SLOVNÍČEK ÚVOD 4 DÍLČÍ KVALIFIKACE SLOVNÍČEK 5 A 5 Aktivní politika zaměstnanosti (APZ) 5 Autorizující orgán 5 Autorizovaná osoba 6 D 6 Dílčí kvalifikace 6 H

Více

1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání

1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání Zvyšování kvality ve vzdělávání Žadatel projektu Název projektu Název operačního programu Prioritní osa programu Název oblasti podpory Celkový rozpočet projektu ZŠ a MŠ Brno, Kotlářská 4, příspěvková organizace

Více

ORGANIZACE DOBROVOLNICKÉHO PROGRAMU V OBLASTNÍ NEMOCNICI KLADNO

ORGANIZACE DOBROVOLNICKÉHO PROGRAMU V OBLASTNÍ NEMOCNICI KLADNO Metodický pokyn Oblastní nemocnice Kladno, a.s. Číslo MP 012 Vydání 4 nemocnice Středočeského kraje Datum 1.10.2012 1.12.2017 ORGANIZACE DOBROVOLNICKÉHO PROGRAMU V OBLASTNÍ NEMOCNICI KLADNO Platnost dokumentu

Více

Západomoravská vysoká škola Třebíč, o.p.s.

Západomoravská vysoká škola Třebíč, o.p.s. Západomoravská vysoká škola Třebíč, o.p.s. Ladislav Dokoupil (Jméno) Datum : úterý, 11. října 2011 Obsah : Obsah :... 2 1 Veřejnosprávní studia... 3 1.1 Studijní program Hospodářská politika a správa...

Více

Studijní program Bachelor of Business Administration (BBA) zaměření Oceňování podniku

Studijní program Bachelor of Business Administration (BBA) zaměření Oceňování podniku Studijní program Bachelor of Business Administration (BBA) zaměření Oceňování podniku Charakteristika studijního programu Jedná se o vysokoškolský bakalářský studijní program akreditovaný European Council

Více

Personální audit. a personální strategie na úřadech. územních samosprávných celků

Personální audit. a personální strategie na úřadech. územních samosprávných celků Personální audit a personální strategie na úřadech územních samosprávných celků Dělat (vybrat) správné věci je úkolem zejména zastupitelů města. Dělat (vybrat) správné věci Správně je provádět Správně

Více

Projektový záměr STÁŽE VE FIRMÁCH VZDĚLÁVÁNÍ PRAXÍ 2

Projektový záměr STÁŽE VE FIRMÁCH VZDĚLÁVÁNÍ PRAXÍ 2 STÁŽE VE FIRMÁCH VZDĚLÁVÁNÍ PRAXÍ 2 PhDr. Kateřina Šímová vedoucí oddělení stáží, Fond dalšího vzdělávání Obsah Souhrnné informace o projektu Hlavní a dílčí cíle projektu Cílová skupina projektu Zdůvodnění

Více

Projekt Šance pro ES, a.s.

Projekt Šance pro ES, a.s. Tisková zpráva za období květen září 2011 (závěrečná) Projekt Šance pro ES, a.s. Společnost Employment Service, a.s. v září 2011 úspěšně ukončila projekt Šance pro ES, a.s., který byl financován z prostředků

Více

Rámcová osnova modulu

Rámcová osnova modulu Rámcová osnova modulu Název modulu: Standard kvality č. 9 - Personální a organizační zajištění sociální služby Tento modul je součástí akreditačního systému Ministerstva práce a sociálních věcí 1. Typ

Více

360 hodnocení vedoucích pracovníků školy. na základní či střední škole

360 hodnocení vedoucích pracovníků školy. na základní či střední škole 360 hodnocení vedoucích pracovníků školy na základní či střední škole /1 OBSAH NABÍDKY /02 Popis metody /03 Odborné zajištění /05 Cenová nabídka POPIS METODY 1. 360 hodnocení vedoucích pracovníků (360

Více

Příloha č. 1a - Specifikace předmětu plnění GENDEROVÝ AUDIT

Příloha č. 1a - Specifikace předmětu plnění GENDEROVÝ AUDIT Příloha č. 1a - GENDEROVÝ AUDIT CÍLEM je zhodnotit současný stav v naší společnosti co se týče firemní kultury vč. RLZ, stylů vedení aj., identifikovat silná a slabá místa, navrhnout možná řešení a doporučení

Více

Bakalářský studijní obor Manažerská ekonomika specializace Management sociální práce. pro studenty studující od roku 2011/2012

Bakalářský studijní obor Manažerská ekonomika specializace Management sociální práce. pro studenty studující od roku 2011/2012 Bakalářský studijní obor Manažerská ekonomika specializace Management sociální práce pro studenty studující od roku 2011/2012 Studijní obor Manažerská ekonomika V první fázi studia oboru Manažerská ekonomika

Více

Informační média a služby

Informační média a služby Informační média a služby Výuka informatiky má na Fakultě informatiky a statistiky VŠE v Praze dlouholetou tradici. Ke dvěma již zavedeným oborům ( Aplikovaná informatika a Multimédia v ekonomické praxi

Více

seznámení s nabídkou prezenčních vzdělávacích akcí Mgr. Michal Zídek vedoucí pedagogického oddělení 24. června 2010

seznámení s nabídkou prezenčních vzdělávacích akcí Mgr. Michal Zídek vedoucí pedagogického oddělení 24. června 2010 seznámení s nabídkou prezenčních vzdělávacích akcí Mgr. Michal Zídek vedoucí pedagogického oddělení 24. června 2010 stávající nabídka prohlubování kvalifikace Institut dnes realizuje vzdělávací akce pro

Více

Příloha č. 1 Specifikace kurzů

Příloha č. 1 Specifikace kurzů Příloha č. 1 Specifikace kurzů Zakázka: Vzdělávání zaměstnanců společnosti Rodenstock ČR zajištění kurzů odborného vzdělávání Zadavatel: Rodenstock ČR s.r.o. Název Cíl 50+ ICT Odstranit zjištěné nedostatky

Více