H ARAPES H ARAPES. Prostředky pro pěstitelské pálení FERMIFRUIT BA FERMIFRUIT CE VIN O FERM CIDER FRUTACTIV FRUIKOZYME COMBI FRUIKOZYME PLUME FRUCHIPS

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "H ARAPES H ARAPES. Prostředky pro pěstitelské pálení FERMIFRUIT BA FERMIFRUIT CE VIN O FERM CIDER FRUTACTIV FRUIKOZYME COMBI FRUIKOZYME PLUME FRUCHIPS"

Transkript

1 Prostředky pro pěstitelské pálení FERMIFRUIT BA speciálně selektované kvasinky pro podporu aroma, fermentace při nízkých teplotách, kompletní spotřeba zkvasitelných cukrů, vhodné pro problematické kvašení FERMIFRUIT CE selektovaný kmen kvasinek určený pro pěstitelské pálení s důrazem na podporu aroma ovocné odrůdy VIN O FERM CIDER kmen kvasinek vhodný pro ovocné lihovary a pěstitelské pálenice, kompletní spotřeba zkvasitelných cukrů, fermentace při nízkých teplotách FRUTACTIV kombinovaná výživa pro ovocné kvasy FRUIKOZYME COMBI enzym pro pěstitelské pálení jablka, hrušky FRUIKOZYME PLUME enzym pro pěstitelské pálení peckovité ovoce FRUCHIPS chipsy z francouzského dřeva doporučené pro zjemnění chuti struktury ovocných destilátů FRUTAN ELA kombinovaný granulovaný elagický tanin z opalovaného dřeva určený pro podporu senzorických vlastností destilátu

2 FERMIFRUIT BA Selektované kvasinky pro pěstitelské pálení Kmen Saccharomyces cerevisiae spp.bayanus. Vlastnosti FERMIFRUIT BA jsou speciálně selektované kvasinky pro podporu aroma a fermentaci při nízkých teplotách. Účinek FERMIFRUIT BA jsou doporučeny jako univerzální kvasinky pro pěstitelské pálení. FERMIFRUIT BA mají rychlý nástup při fermentaci. FERMIFRUIT BA mají nízké požadavky na výživu. FERMIRUIT BA je doporučená teplota kvašení C. FERMIFRUIT BA mají nízkou produkci těkavých kyselin. FERMIFRUIT BA mají kompletní spotřebu zkvasitelných cukrů. Aktivita Počet aktivních buněk kvasinek v 1 g: 2, Použití Rehydrataci kvasinek provádějte v teplé vodě s cukrem (1-2%) o teplotě C. Po 30 minutách promíchejte a postupně aplikujte do celého objemu. Teplotní rozdíl mezi zákvasem a moštem/drtí by měl být maximálně do 8 C. Pro ulehčení množení kvasinek by roztok neměl obsahovat více jak 2% cukru a měl by se opatrně provzdušnit. Doporučujeme přidat fermentační aktivátor. Pro více detailů k nutriční výživě a optimalizaci použití kontaktujte náš technologický servis g/hl mošty/ovocná drť Upozornění: Dávku určujeme na základě kvality sklízených plodů, teploty a požadované rychlosti rozkvašení g sáčky Otevřené balení ihned spotřebujte. Pozor na vlhkost prostředí.

3 FERMIFRUIT CE Selektované kvasinky pro pěstitelské pálení Kmen Saccharomyces cerevisiae spp.cerevisiae. Vlastnosti FERMIFRUIT CE jsou speciálně selektované kvasinky pro podporu aromatičnosti ovocné odrůdy. Účinek FERMIFRUIT CE kvasinky jsou doporučeny jako univerzální kvasinky pro pěstitelské pálení. FERMIFRUIT CE mají rychlý nástup při fermentaci. FERMIRUIT CE mají nízké požadavky na výživu. FERMIRUIT CE je doporučená teplota kvašení C. FERMIRUIT CE mají nízkou produkci těkavých kyselin. FERMIRUIT CE mají dobrou spotřebu cukrů. Aktivita Počet aktivních buněk kvasinek v 1 g: 2, Použití Rehydrataci kvasinek provádějte v teplé vodě s cukrem (1-2%) o teplotě C. Po 30 minutách promíchejte a postupně aplikujte do celého objemu. Teplotní rozdíl mezi zákvasem a moštem/drtí by měl být maximálně do 8 C. Pro ulehčení množení kvasinek by roztok neměl obsahovat více jak 2% cukru a měl by se opatrně provzdušnit. Doporučujeme přidat fermentační aktivátor. Pro více detailů k nutriční výživě a optimalizaci použití kontaktujte náš technologický servis g/hl mošty/ovocná drť Upozornění: Dávku určujeme na základě kvality sklízených plodů, teploty a požadované rychlosti rozkvašení g sáčky Otevřené balení ihned spotřebujte. Pozor na vlhkost prostředí.

4 VIN-O-FERM CIDER LIGHT Selektované kvasinky pro jablečné mošty a ovocné kvasy Kmen Saccharomyces cerevisiae spp. (ex f.r bayanus) byl selektován společností Oenobiotech a kontrolován General Microbiology and Molecular Laboratory of the University of Reims, Champagne Ardennes. Vlastnosti Kvasinky VIN-O-FERM CIDER LIGHT jsou doporučeny pro ovocná vína a jablečné drtě. Účinek Kvasinky kvasí i při nízkých teplotách. Kvasinky VIN-O-FERM CIDER LIGHT jsou rezistentní na vyšší alkohol a neprodukují H 2 S. VIN-O-FERM CIDER LIGHT jsou vhodné jako startovací kvasinky. VIN-O-FERM CIDER LIGHT garantují rovnoměrnou a kompletní fermentaci. VIN-O-FERM CIDER LIGHT vhodné pro kvašení i v náročných podmínkách s kompletní spotřebou cukru. VIN-O-FERM CIDER LIGHT rozvíjejí aroma charakteristické kvašené suroviny. Aktivita Počet aktivních buněk kvasinek v 1 g: 2, Použití Rehydrataci kvasinek provádějte v teplé vodě s cukrem (1-2%) o teplotě C. Po 30 minutách promíchejte a postupně aplikujte do celého objemu. Teplotní rozdíl mezi zákvasem a moštem/drtí by měl být maximálně do 8 C. Pro ulehčení množení kvasinek by roztok neměl obsahovat více jak 2% cukru a měl by se opatrně provzdušnit. Doporučujeme přidat fermentační aktivátor. Pro více detailů k nutriční výživě a optimalizaci použití kontaktujte náš technologický servis g/hl mošty a ovocná drť Upozornění: Dávku určujeme na základě kvality, teploty a požadované rychlosti rozkvašení g sáčky Otevřené balení ihned spotřebujte. Pozor na vlhkost prostředí. Přeloženo volně z originálu společnosti Oenobiotech originál na vyžádání.

5 FRUTACTIV Aktivátor fermentace Síran amonný, hydrogenfosforečnan amonný, thiamin B1. Vlastnosti FRUTACTIV je fermentační aktivátor složený převážně z fosfor-dusíkatých látek a vitamínu B 1, speciálně formulovaný pro stimulaci růstu a množení kvasinek. FRUTACTIV podpoří dobrý průběh fermentace. FRUTACTIV obnovuje optimální obsah amonného dusíku, stejně jako správný přísun vitamínů a stopových prvků. FRUTACTIV brání zastavení kvašení, dokonce i v přítomnosti vyšších teplot. FRUTACTIV aplikovaný do moštu brání vzniku sirovodíku a vyrovnává nutriční stres v průběhu fermentace. Použití Rozpusťte potřebné množství přípravku v 10 násobném množství vody nebo ovocné šťávy. Následně celé množství přidejte do nádoby za stálého míchání. Výhodou je použití na začátku fermentace. Pro více detailů k nutriční výživě a optimalizaci použití kontaktujte náš technologický servis g/hl moštu (ovocné drtě) Doporučujeme dávku rozdělit na 2 části g sáčky Pro další použití otevřený produkt důkladně uzavřete. Pozor na nežádoucí aroma.

6 FRUIKOZYME COMBI Pektolytický enzym pro pěstitelské pálení - jablka a hrušky FRUIKOZYME COMBI je silná kapalná pektináza získaná z vybraných původních kmenů plísně Aspergillus niger. Popis FRUIKOZYME COMBI je kapalná vysoce účinná pektináza, která byla speciálně vyvinuta pro rychlou hydrolýzu rozpustných pektinů vedoucích k degradaci jablečné buněčné stěny a oddělení pulpy. Ovocný destilát lze získat zkvašením a následnou destilací prakticky z každé cukerné suroviny. Pro výrobu jemných, chuťově výrazných aromatických destilátů je nutno použít zdravé a vyzrálé ovoce. FRUIKOZYME COMBI pomáhá při hydrolýze pektinu a zásadním způsobem podporuje celkovou kvalitu konečného destilátů. FRUIKOZYME COMBI se používá při běžné teplotě při maceraci jablek a hrušek. FRUIKOZYME COMBI přípravek obsahující významné vedlejší aktivity jako pektin lyáza, polygalakturonáza, pektin esteráza tak jak je požadováno. FRUIKOZYME COMBI koncentrace s aktivitou minimálně 650 PLU/g. FRUIKOZYME COMBI je tekutý koncentrovaný přípravek dobře mísitelný s vodou. FRUIKOZYME COMBI je snadno použitelný. Návod na použití Rozpusťte požadované množství v 10(20) násobném množství studené vody a následně aplikujte dávkovacím čerpadlem do ovoce během drcení. Při dodržení dané technologie není potřeba další homogenizace g/tuna jablka a hrušky 100 g - 1 kg lahve Pro další použití otevřený produkt důkladně uzavřete. Doporučená teplota pro skladování je v rozmezí +4 až 8 C pro maximální zachování aktivit. aktivitu v průběhu 12 měsíců. Bezpečnostní aspekty a opatrnost: produkt je enzymové povahy a je třeba s ním zacházet opatrně. některých zákonů (chemický zákon) je tento přípravek klasifikován: GHS08 Nebezpečí pro zdraví. FRUIKOZYME COMBI je vyroben v souladu s aktuálními specifikacemi JEFCA (FAO / WHO). FRUIKOZYME COMBI čistota odpovídá FCC' dle specifikace pro potravinářské enzymy.

7 FRUIKOZYME PLUME Pektolytický enzym pro pěstitelské pálení - peckovité ovoce FRUIKOZYME PLUME je koncentrovaná kapalná pektináza získaná z vybraných původních kmenů plísně Aspergillus niger. Popis FRUIKOZYME PLUME je kapalný vysoce účinný koncentrovaný přípravek, který byl speciálně vyvinut pro výrobu pyré nebo extrakci šťávy z peckovitého z tropického ovoce FRUIKOZYME PLUME obsahuje významné vedlejší aktivity jako pektin lyáza, rhamnogalakturonáza, endoglukanáza. FRUIKOZYME PLUME umožňuje zlepšení produkci pyré, výtěžnost šťávy a lepší číření. FRUIKOZYME PLUME je stabilizován glycerolem. FRUIKOZYME PLUME koncentrace s aktivitou minimálně 100 PLU/g. FRUIKOZYME PLUME je snadno použitelný. FRUIKOZYME PLUME je tekutý koncentrovaný přípravek dobře mísitelný s vodou. Návod na použití Rozpusťte požadované množství v 10(20) násobném množství studené vody a následně aplikujte dávkovacím čerpadlem do ovocné drtě g/tuna ovocné pyré g/tuna ovocné drtě 100 g - 1 kg lahve Pro další použití otevřený produkt důkladně uzavřete. Doporučená teplota pro skladování je v rozmezí +4 až 8 C pro maximální zachování aktivit. aktivitu v průběhu 12 měsíců. Bezpečnostní aspekty a opatrnost: produkt je enzymové povahy a je třeba s ním zacházet opatrně. některých zákonů (chemický zákon) je tento přípravek klasifikován: GHS08 Nebezpečí pro zdraví. FRUIKOZYME PLUME je vyroben v souladu s aktuálními specifikacemi JEFCA (FAO / WHO). FRUIKOZYME PLUME čistota odpovídá FCC' dle specifikace pro potravinářské enzymy.

8 FRUTAN ELA Elagický tanin Směs přírodních elagických taninů z dubu (Quercus robur a petraea) pocházející z centrální Francie. Popis FRUTAN ELA poskytuje podobné aroma, které se uvolňuje do vín při tradičním zrání v dřevěných sudech. FRUTAN ELA je vyráběný ze stromů starých cca 60 let roztokem, při kterém se používá voda a alkohol pomocí speciálních extrakčních metod s následným sušením. FRUTAN ELA zlepšuje senzorické vlastnosti ovocných destilátů. Návod na použití Aplikujte v celém procesu výroby. Rozpusťte požadované množství v 10 násobném množství teplé vody a následně aplikujte do celého objemu. Nepoužívejte kovové předměty ani tvrdou vodu Použijte maximálně 10 dnů před lahvováním. Při aplikací do vína může dojít k reakci s nestabilními proteiny g sáčky Pro další použití otevřený produkt důkladně uzavřete. Pozor na nežádoucí aroma g/hl ovocný destilát

9 Prostředky pro pěstitelské pálení 2015 Název produktu Cena za balení bez DPH Cena za balení s DPH FERMIFRUIT BA 500 g 395 Kč 454 Kč FERMIFRUIT BA 50 g 75 Kč 86 Kč FERMIFRUIT CE 500 g Kč FERMIFRUIT CE 50 g 75 Kč 86 Kč VIN O FERM CIDER LIGHT 500 g 395 Kč 454 Kč VIN O FERM CIDER LIGHT 50 g 75 Kč 86 Kč FRUTACTIV 1 kg 169 Kč 204 Kč FRUTACTIV 50 g 49 Kč 59 Kč FRUIKOZYME COMBI 1 kg 609 Kč 737 Kč FRUIKOZYME COMBI 100 g 85 Kč 103 Kč FRUIKOZYME PLUME 1 kg 859 Kč Kč FRUIKOZYME PLUME 100 g 95 Kč 115 Kč FRUCHIPS 1 kg 550 Kč 666 Kč FRUTAN ELA 1 kg Kč Kč FRUTAN ELA 100 g 195 Kč 236 Kč Ve Velkých Bílovicích dne Ceny jsou uvedeny bez dopravy. Změna cen vyhrazena

H ARAPES H ARAPES. Miroslav Harapes, Svárov 325, 691 02 Velké Bílovice, Česká republika tel.: + 420 720 540 307, www.harapes.cz, info@harapes.

H ARAPES H ARAPES. Miroslav Harapes, Svárov 325, 691 02 Velké Bílovice, Česká republika tel.: + 420 720 540 307, www.harapes.cz, info@harapes. Katalog prostředků pro zpracování ovoce Enzymy pro zpracování ovoce FRUIKOZYME PRIMUS odbourání škrobu v ovocných šťávách FRUIKOZYME ELITE zvýšení výlisnosti jablečné a hruškové šťávy FRUIKOZYME IMPRO

Více

Quercus Petraea Quercus Robur

Quercus Petraea Quercus Robur 1 Úvod Firma Monos Technology, s. r. o., Vám představuje špičkového výrobce barikových sudů, maďarskou firmu Trust Hungary, která se specializuje zejména na výrobu z těch nejlepších maďarských dubů. Trust

Více

Zpracování hroznů a vína

Zpracování hroznů a vína Zpracování hroznů a vína BS VINAŘSKÉ POTŘEBY s.r.o. VŠE PRO VAŠE VÍNO, SKLEP A VINOHRAD Žižkovská 1230, 691 02 Velké Bílovice, Česká republika Tel.: +420 519 346 236, Fax: +420 519 347 314 e mail: info@bsvinapo.cz,

Více

BIOLOGICKÉ ODBOURÁNÍ KYSELIN. Baroň M.

BIOLOGICKÉ ODBOURÁNÍ KYSELIN. Baroň M. BIOLOGICKÉ ODBOURÁNÍ KYSELIN Baroň M. Biologické odbourání kyselin, jablečno-mléčná či malolaktická (od malic acid = kyselina jablečná, lactic acid = kyselina mléčná) fermentace je proces, při němž dochází

Více

Demptos jsme Vám k službám!

Demptos jsme Vám k službám! 1 Představujeme Vám firmu Tonnellerie Demptos S.A., jednoho z nejprestižnějších výrobců barikových sudů na světě. Francouzský výrobce Demptos Bordeaux ročně vyrobí 30 až 35 tisíc sudů, celkově pak všechny

Více

Ceník preparátů 2015 - Lamothe-Abiet (EUR)

Ceník preparátů 2015 - Lamothe-Abiet (EUR) EUR Turb D Jednoduché působení Komplexní působení Ceník preparátů 2015 - Lamothe-Abiet (EUR) str.1/4 Kvasinky - Bílá vína: Kvasinky - Rosé vína Název Balení Bez DPH S DPH 15% Název Balení Bez DPH S DPH

Více

SLEDOVÁNÍ VLIVU PŘÍDAVKŮ

SLEDOVÁNÍ VLIVU PŘÍDAVKŮ MARCELA SLUKOVÁ, JOSEF PŘÍHODA, FRANTIŠEK SMRŽ: SLEDOVÁNÍ VLIVU PŘÍDAVKŮ SUCHÝCH KVASŮ NA VLASTNOSTI MOUK Tradiční využívání kvasu a kvásku ke kypření těsta bylo v historii mnohem starší než využívání

Více

ANALYTIKA A SENZORIKA DESTILÁTŮ A JEJICH HODNOCENÍ

ANALYTIKA A SENZORIKA DESTILÁTŮ A JEJICH HODNOCENÍ ANALYTIKA A SENZORIKA DESTILÁTŮ A JEJICH HODNOCENÍ Složení destilátu a jeho kvalita závisí na celém výrobním procesu sklizni ovoce, kvašení, určení správné doby destilace a jejího správného vedení, tj.

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0233 Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_139 Jméno autora: Jana Štrossová Třída/ročník:

Více

D. Praxe kontrolní seznam č. 8 chléb a pečivo

D. Praxe kontrolní seznam č. 8 chléb a pečivo D. Praxe kontrolní seznam č. 8 chléb a pečivo Následující tabulka obsahuje informace o skupinách výrobků uvedených v části C. V prvním sloupci je popsán problém, nedostatek výrobku nebo jeho příznaky,

Více

EU peníze školám. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0233 Výukový materiál zpracován v rámci projektu

EU peníze školám. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0233 Výukový materiál zpracován v rámci projektu Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0233 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_129 Název školy: Jméno autora: Hotelová škola

Více

VYHLÁŠKA č. 335/1997 Sb. ze dne 12. prosince 1997,

VYHLÁŠKA č. 335/1997 Sb. ze dne 12. prosince 1997, VYHLÁŠKA č. 335/1997 Sb. ze dne 12. prosince 1997, kterou se provádí 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících

Více

ce,, viniční trať U kapličky

ce,, viniční trať U kapličky Znovín Znojmo a..s..,, se sídlem v Šatově ROČNÍKOVÁ VÍNA JAKOSTNÍ BÍLÁ Veltlínské zelené odrůdové jakostní, ročník 2012 Vinařská obec Starovice, viniční trať Středohoří Suché Veltlínské zelené z Hustopečska

Více

MALÝ VINAŘ Hana a František Mádlovi

MALÝ VINAŘ Hana a František Mádlovi MALÝ VINAŘ Hana a František Mádlovi NATURVIN BÍLÝ - BIO VÍNO suché Jedná se směs dvou odrůd 80 % Hibernal 20 % Festival nyj. Víno je svěží s ovocným charakterem - limetka, bílá broskev, kyselina je výrazná,

Více

www.vscht.cz Alergeny v pivu Dostalek@vscht. @vscht.czcz Pavel.Dostalek

www.vscht.cz Alergeny v pivu Dostalek@vscht. @vscht.czcz Pavel.Dostalek www.vscht.cz Alergeny v pivu Pavel Dostálek Ústav kvasné chemie a bioinženýrstv enýrství,, VŠCHT V Praha Pavel.Dostalek Dostalek@vscht. @vscht.czcz Alergeny potravin Alergeny piva - ječmen (ječný slad)

Více

VYHLÁŠKA č. 243/2002 Sb. ze dne 31. května 2002,

VYHLÁŠKA č. 243/2002 Sb. ze dne 31. května 2002, VYHLÁŠKA č. 243/2002 Sb. ze dne 31. května 2002, kterou se provádí zákon č. 452/2001 Sb., o ochraně označení původu a zeměpisných označení a o změně zákona o ochraně spotřebitele Ministerstvo zemědělství

Více

Rediar. Efektivní podpora při řešení trávicích problémů u telat FARM-O-SAN - PŘEŽVÝKAVCI

Rediar. Efektivní podpora při řešení trávicích problémů u telat FARM-O-SAN - PŘEŽVÝKAVCI Rediar Efektivní podpora při řešení trávicích problémů u telat REDIAR JE Vysoký obsah vitaminů A, D a E Obohaceno probiotiky Vysoký obsah elektrolytů a glukózy Snadná aplikace rychle a snadno rozpustný

Více

CHEMIE. Pracovní list č. 12 žákovská verze Téma: Závislost rychlosti kvašení na teplotě. Mgr. Lenka Horutová

CHEMIE. Pracovní list č. 12 žákovská verze Téma: Závislost rychlosti kvašení na teplotě. Mgr. Lenka Horutová www.projektsako.cz CHEMIE Pracovní list č. 12 žákovská verze Téma: Závislost rychlosti kvašení na teplotě Lektor: Mgr. Lenka Horutová Projekt: Student a konkurenceschopnost Reg. číslo: CZ.1.07/1.1.07/03.0075

Více

Vlákninu z cukrové řepy

Vlákninu z cukrové řepy Společnost BK Servis CZ s.r.o. Dodavatel potravinářských přísad Vám představuje: Vlákninu z cukrové řepy V podrobné prezentaci Stránka 1 z 11 Co je Fibrex? Pro výrobu Fibrexu je používána drť zbylá z cukrové

Více

NÁVOD K OBSLUZE ODŠŤAVŇOVAČ TYP: PC-700 PŘED POUŽITÍM SI POZORNĚ PŘEČTĚTE NÁVOD A PONECHTE SI HO PRO PŘÍPAD DALŠÍ POTŘEBY!

NÁVOD K OBSLUZE ODŠŤAVŇOVAČ TYP: PC-700 PŘED POUŽITÍM SI POZORNĚ PŘEČTĚTE NÁVOD A PONECHTE SI HO PRO PŘÍPAD DALŠÍ POTŘEBY! NÁVOD K OBSLUZE ODŠŤAVŇOVAČ TYP: PC-700 PŘED POUŽITÍM SI POZORNĚ PŘEČTĚTE NÁVOD A PONECHTE SI HO PRO PŘÍPAD DALŠÍ POTŘEBY! PRAVIDLA BEZPEČNOSTI: Nesprávné používání přístroje může způsobit zranění. Tento

Více

¾ Každý pěstitel požadující vypálení kvasu nebo zpracování ovoce na pěstitelskou pálenku je povinen vyplnit OBJEDNÁVKU PROHLÁŠENÍ ke zpracování ovoce na pěstitelskou pálenku. Provozovatel

Více

Generativní rozmnožování ovocných dřevin

Generativní rozmnožování ovocných dřevin Generativní rozmnožování ovocných dřevin Generativní množení představuje množení rostlin semenem. V rámci ovocnářství se tímto způsobem množí některé podnože pro jádroviny, červené a modré peckoviny. Generativní

Více

Mléčné BIO výrobky z naší ekofarmy

Mléčné BIO výrobky z naší ekofarmy Mléčné BIO výrobky z naší ekofarmy BIO - Jogurtové mléko kyselomléčný výrobek Ochucený jogurtový nápoj různých příchutí. balení: plastová lahev hmotnost: 0,45 kg BIO - Čerstvé mléko čerstvé pasterizované

Více

Název: Projevy živé hmoty

Název: Projevy živé hmoty Název: Projevy živé hmoty Výukové materiály Téma: Obecné vlastnosti živé hmoty Úroveň: střední škola Tematický celek: Obecné zákonitosti přírodovědných disciplín a principy poznání ve vědě Předmět (obor):

Více

Původ a složení. Obr. 2 Vznik bentonitu pomocí zvětrávání vulkanické horniny. Obr.1 Struktura krystalové mřížky montmorillonitu

Původ a složení. Obr. 2 Vznik bentonitu pomocí zvětrávání vulkanické horniny. Obr.1 Struktura krystalové mřížky montmorillonitu Původ a složení Výrazem bentonit, který pochází z Fort Benton, Montana (první naleziště), se označují půdní minerály, jejichž hlavní složkou je montmorillonit. U kvalitních bentonitů je obsah podílu montmorillonitu

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÉ REPUBLIKY. Profil aktualizovaného znění:

SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÉ REPUBLIKY. Profil aktualizovaného znění: SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÉ REPUBLIKY Profil aktualizovaného znění: Titul původního předpisu: Vyhláška kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu,

Více

Digitální učební materiál

Digitální učební materiál Digitální učební materiál Projekt CZ.1.07/1.5.00/34.0387 Krok za krokem Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT (DUM) Tématická Znaky jakosti potravin Společná pro celou sadu oblast

Více

B NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (ES) č. 1333/2008 ze dne 16. prosince 2008 o potravinářských přídatných látkách

B NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (ES) č. 1333/2008 ze dne 16. prosince 2008 o potravinářských přídatných látkách 2008R1333 CS 02.11.2015 026.001 1 Tento dokument je třeba brát jako dokumentační nástroj a instituce nenesou jakoukoli odpovědnost za jeho obsah B NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (ES) č. 1333/2008

Více

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ. Návrh NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY. o definici, označování, obchodní úpravě a etiketách lihovin

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ. Návrh NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY. o definici, označování, obchodní úpravě a etiketách lihovin KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ V Bruselu dne 15.12.2005 KOM(2005) 125 v konečném znění 2005/0028 (COD) Návrh NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY o definici, označování, obchodní úpravě a etiketách lihovin

Více

Složení pekařských výrobků

Složení pekařských výrobků pekařských výrobků IČO: 26233517 Pekařství Křižák s.r.o DIČ: CZ26233517 691 12 Boleradice 235 Tel.: 519 441 311 www.pekarstvikrizak.cz 1 Vážení obchodní přátelé, připravili jsme pro vás katalog složení

Více

Produkty LalVigne jsou 100% přírodní, inaktivované kvasinky Saccharomyces cerevisiae, jsou také nepatogenní, bezpečné, potravinářské a bez GMO.

Produkty LalVigne jsou 100% přírodní, inaktivované kvasinky Saccharomyces cerevisiae, jsou také nepatogenní, bezpečné, potravinářské a bez GMO. Pěstování vína Pěstitelé odrůd révy vinné neustále hledají příležitosti ke zlepšení kvality jejich vína. Vyrobit hrozny nejlepší kvality je náročné, a také je to závislé na mnoha faktorech, zahrnujících

Více

2008R1333 CS 20.07.2010 001.001 1

2008R1333 CS 20.07.2010 001.001 1 2008R1333 CS 20.07.2010 001.001 1 Tento dokument je třeba brát jako dokumentační nástroj a instituce nenesou jakoukoli odpovědnost za jeho obsah B NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (ES) č. 1333/2008

Více

Kompek, spol.s.r.o., J Hory 671, 272 64 Kladno SPECIFIKACE NEBALENÝCH VÝROBKŮ LISTOVÁ LINKA

Kompek, spol.s.r.o., J Hory 671, 272 64 Kladno SPECIFIKACE NEBALENÝCH VÝROBKŮ LISTOVÁ LINKA Kompek, spol.s.r.o., J Hory 671, 272 64 Kladno SPECIFIKACE NEBALENÝCH VÝROBKŮ LISTOVÁ LINKA PLATNOST OD: 3.9. 2013 Výrobky neobsahují suroviny z GMO (geneticky modifikovaných organismů), suroviny nebyly

Více

Obsah. Charakteristika Rozdělení náplní Méně trvanlivé náplně Testy

Obsah. Charakteristika Rozdělení náplní Méně trvanlivé náplně Testy Obsah Charakteristika Rozdělení náplní Méně trvanlivé náplně Testy Charakteristika Náplně jsou velmi široký sortiment cukrářských polotovarů sloužících k plnění i zdobení cukrářských výrobků. Mají různou

Více

Podmínky a pravidla pro udělení označení VOC MIKULOV

Podmínky a pravidla pro udělení označení VOC MIKULOV v 59857/2011-MZE Pt: P13B87/2011-CMZE Zawid.: 26.03.2011 09:46 PoCat listů: 1 Č.Í.: 1/2/2010 Dltlr+iv Wllohy: tuta 6/18 J Podmínky a pravidla pro udělení označení VOC MIKULOV a. i. Úvodní ustanovení 1.1.

Více

Nové údaje Sil-All 2015

Nové údaje Sil-All 2015 Nové údaje Sil-All 2015 24. února 2015 Timea Matyas-Dzuro tdzuro@sil-all.com Sil-All 4X4+ Inteligentní inokulant Co dělá? Prop acidipropionici P acidilactici ph Neošetřeno P pentosaceus L plantarum Čas

Více

Zbytky léčiv v ŽP a jejich dopady na potravinářské technologie

Zbytky léčiv v ŽP a jejich dopady na potravinářské technologie Zbytky léčiv v ŽP a jejich dopady na potravinářské technologie DETEKCE PŘÍTOMNOSTI ANTIBIOTIKA V TEKUTÉM MÉDIU JAROMÍR FIALA Vysoká škola chemicko-technologická v Praze Fakulta technologie ochrany prostředí

Více

Postupy čištění a desinfekce

Postupy čištění a desinfekce Postupy čištění a desinfekce POSTUPY ČIŠTĚNÍ A DESINFEKCE 1. Podlahy a stěny 2. Lisy a vakuové filtry 3. Sudy 4. Barrique sudy 5. Tanky, potrubí a hadice vnitřní 6. Tanky a potrubí vnější POSTUPY ČIŠTĚNÍ

Více

Název výrobku : Vepřová cihla. Výrobce - název a adresa: LE & CO - Ing. Jiří Lenc, s.r.o.,poděbradská 606, 250 90, Jirny, Česká republika

Název výrobku : Vepřová cihla. Výrobce - název a adresa: LE & CO - Ing. Jiří Lenc, s.r.o.,poděbradská 606, 250 90, Jirny, Česká republika Název výrobku : Vepřová cihla 3, 7 kg hlavní složka: vepřová kýta 66% Složení: vepřová kýta 66%, pitná voda 30%, jedlá sůl, konzervant (E250), zahušťovadlo (E407a), kukuřičný škrob (E1422), stabilizátory

Více

Základy vinohradnictví. Doc. Ing. Pavel Pavloušek, Ph.D. pavel.pavlousek@mendelu.cz

Základy vinohradnictví. Doc. Ing. Pavel Pavloušek, Ph.D. pavel.pavlousek@mendelu.cz Základy vinohradnictví Doc. Ing. Pavel Pavloušek, Ph.D. pavel.pavlousek@mendelu.cz Je cukernatost hroznů skutečným kvalitativním znakem hroznů pro výrobu kvalitních vín? Je cukernatost parametrem kvality?

Více

Závěrečná konference k projektu KLASTR Bioplyn, z.s.p.o. 11. 12. 13

Závěrečná konference k projektu KLASTR Bioplyn, z.s.p.o. 11. 12. 13 Závěrečná konference k projektu KLASTR Bioplyn, z.s.p.o. 11. 12. 13 Projekt 1: Vytvoření odborného pracoviště Rekonstrukce objektu pro účel výzkumné laboratoře a administrativní řízení projektu Vybavení

Více

SOARE SEKT a.s. Nejsilnější značky společnosti SOARE SEKT jsou už řadu let vyváženy do mnoha zemí celého světa.

SOARE SEKT a.s. Nejsilnější značky společnosti SOARE SEKT jsou už řadu let vyváženy do mnoha zemí celého světa. SOARE SEKT a.s. SOARE SEKT a.s. patří mezi největší vinařská uskupení v České republice. Ve svém portfoliu má široký vinařský sortiment sekty, šumivá vína, tichá vína, šumivé vinné nápoje, nealkoholické

Více

Paracetamol, léčivá látka přípravku Paralen sus, působí proti bolesti a snižuje zvýšenou tělesnou teplotu.

Paracetamol, léčivá látka přípravku Paralen sus, působí proti bolesti a snižuje zvýšenou tělesnou teplotu. Příloha č. 1 ke sdělení sp.zn.sukls262761/2012 PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO UŽIVATELE PARALEN SUS suspenze Paracetamolum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci, protože obsahuje pro Vás důležité

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÉ REPUBLIKY

SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÉ REPUBLIKY SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÉ REPUBLIKY Profil aktualizovaného znění: Titul původního předpisu: Vyhláška kterou se stanoví požadavky pro přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem,

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. MUCOSOLVAN pro dospělé Sirup Ambroxoli hydrochloridum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. MUCOSOLVAN pro dospělé Sirup Ambroxoli hydrochloridum Příloha č. 1 ke sdělení sp.zn. sukls158829/2012 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE MUCOSOLVAN pro dospělé Sirup Ambroxoli hydrochloridum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci, protože

Více

Management mladých vín 2014

Management mladých vín 2014 Management mladých vín 2014 Čiření mladých vín Senzorické krášlení a filtrace vín z poškozených sběrů Šetrná naplavovací filtrace alternativa křemeliny Stabilizace krystalů s VinoStab Management kyselin

Více

REAKCE V ORGANICKÉ CHEMII A BIOCHEMII

REAKCE V ORGANICKÉ CHEMII A BIOCHEMII REAKCE V ORGANICKÉ CHEMII A BIOCHEMII PaedDr. Ivana Töpferová Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456 CZ.1.07/1.5.00/34.0861 MODERNIZACE VÝUKY Anotace: laboratorní práce z organické chemie

Více

kvasinky x plísně (mikromycety)

kvasinky x plísně (mikromycety) Mikroskopické houby o eukaryotické organizmy o hlavně plísně a kvasinky o jedno-, dvou-, vícejaderné o jedno-, vícebuněčné o kromě zygot jsou haploidní o heterotrofní, symbiotické, saprofytické, parazitické

Více

Cider technologie výroby a průzkum informovanosti v ČR. David Urbánek

Cider technologie výroby a průzkum informovanosti v ČR. David Urbánek Cider technologie výroby a průzkum informovanosti v ČR David Urbánek Bakalářská práce 2013 ABSTRAKT Bakalářská práce je zaměřena na technologii výroby cideru. Definuje tento nápoj, obsahuje stručný

Více

Označení materiálu: Název materiálu: Tematická oblast: Anotace: Očekávaný výstup: Klíčová slova: Metodika: Obor: Ročník: Autor: Zpracováno dne:

Označení materiálu: Název materiálu: Tematická oblast: Anotace: Očekávaný výstup: Klíčová slova: Metodika: Obor: Ročník: Autor: Zpracováno dne: Označení materiálu: VY_32_INOVACE_VEJPA_POTRAVINY1_05 Název materiálu: Ovoce II Tematická oblast: Potraviny a výživa 1. ročník Anotace: Prezentace slouží k výkladu nového učiva na téma Ovoce II. Očekávaný

Více

Zvýšení rentability provozu mlékárny využitím metodiky čistší produkce

Zvýšení rentability provozu mlékárny využitím metodiky čistší produkce Zvýšení rentability provozu mlékárny využitím metodiky čistší produkce Mlékárna se svou velikostí řadí spíše mezi menší mlékárny, charakterem výroby patří do skupiny mlékáren výrobně konzumních. Zpracovává

Více

Definice pojmu VLÁKNINA. Zdroje a význam vlákniny. Doporučený příjem vlákniny děti, dospělí

Definice pojmu VLÁKNINA. Zdroje a význam vlákniny. Doporučený příjem vlákniny děti, dospělí Mgr. Jana Petrová Mgr. Jana Stávková Definice pojmu VLÁKNINA Zdroje a význam vlákniny Doporučený příjem vlákniny děti, dospělí Souhrnný název pro jedlé části rostlin nebo analogické (obdobné) sacharidy,

Více

Výzkum, vývoj a výroba profesionální průmyslové chemie a kosmetických přípravků pro běžnou hygienu na pracovištích a provozech KATALOG - PRŮMYSL

Výzkum, vývoj a výroba profesionální průmyslové chemie a kosmetických přípravků pro běžnou hygienu na pracovištích a provozech KATALOG - PRŮMYSL Výzkum, vývoj a výroba profesionální průmyslové chemie a kosmetických přípravků pro běžnou hygienu na pracovištích a provozech Není důležité být vždy nejrychlejší, mnohem důležitější je, aby produkty,

Více

Hořčík. Příjem, metabolismus, funkce, projevy nedostatku

Hořčík. Příjem, metabolismus, funkce, projevy nedostatku Hořčík Příjem, metabolismus, funkce, projevy nedostatku Příjem a pohyb v rostlině Příjem jako ion Mg 2+, pasivní, iont. kanály Mobilní ion v xylému i ve floému, možná retranslokace V místě funkce vázán

Více

Mikrobiologické zkoumání potravin. Zákonitosti růstu mikroorganismů v přírodním prostředí, vliv fyzikálních faktorů na růst mikroorganismů

Mikrobiologické zkoumání potravin. Zákonitosti růstu mikroorganismů v přírodním prostředí, vliv fyzikálních faktorů na růst mikroorganismů Mikrobiologické zkoumání potravin Zákonitosti růstu mikroorganismů v přírodním prostředí, vliv fyzikálních faktorů na růst mikroorganismů Potravinářská mikrobiologie - historie 3 miliardy let vývoj prvních

Více

Pivo. Víno. Esenciální oleje. Káva. Čaj. Pyré. Citrusy. Maso a ryby. Ovoce a zelenina. Tequila. Tomata. Mléčné produkty

Pivo. Víno. Esenciální oleje. Káva. Čaj. Pyré. Citrusy. Maso a ryby. Ovoce a zelenina. Tequila. Tomata. Mléčné produkty SCC aplikace SCC aplikace Víno Pivo Esenciální oleje Káva Pyré Čaj Maso a ryby Citrusy Ovoce a zelenina Tequila Mléčné produkty Tomata Vinařské aplikace SCC ve vinařství Chuť vína Řízení obsahu alkohol

Více

Produkty LalVigne jsou 100% přírodní, inaktivované kvasinky Saccharomyces cerevisiae, jsou také nepatogenní, bezpečné, potravinářské a bez GMO.

Produkty LalVigne jsou 100% přírodní, inaktivované kvasinky Saccharomyces cerevisiae, jsou také nepatogenní, bezpečné, potravinářské a bez GMO. Pěstování vína Pěstitelé odrůd révy vinné neustále hledají příležitosti ke zlepšení kvality jejich vína. Vyrobit hrozny nejlepší kvality je náročné, a také je to závislé na mnoha faktorech, zahrnujících

Více

Hana Šmardová. Leden 2013. Člověk a příroda Přírodopis - Houby. Test na opakování kapitoly o houbách

Hana Šmardová. Leden 2013. Člověk a příroda Přírodopis - Houby. Test na opakování kapitoly o houbách VY_52_INOVACE_HS25 Jméno autora výukového materiálu Datum (období), ve kterém byl VM vytvořen Ročník, pro který je VM určen Vzdělávací oblast, obor, okruh, téma Anotace Hana Šmardová Leden 2013 6. roč.

Více

Úvod do potravinářské legislativy. Označování potravin. Kamila Míková

Úvod do potravinářské legislativy. Označování potravin. Kamila Míková Úvod do potravinářské legislativy Označování potravin Kamila Míková Označování potravin Upravuje Zákon o potravinách č.110/97 Sb.a Vyhláška č. 113/2005 Sb. - Potraviny balené výrobcem - Potraviny balené

Více

ÚVOD. Působení obkladu

ÚVOD. Působení obkladu ÚVOD Pro většinu z nás je zdraví a dlouhověkost hlavním cílem našeho snažení. V závislosti na úrovni svého podvědomí se o něj staráme méně či více aktivně. Abychom mohli začít s úvahami na dané téma, musíme

Více

IREL Ostropestřcový panenský olej

IREL Ostropestřcový panenský olej IREL Ostropestřcový panenský olej Balení: 10L / 5L / 3L Typ: Krmný doplněk Popis produktu IREL Ostropestřcový panenský olej Jedná se o 100 % panenský olej z plodu ostropestřce mariánského (Silybum marianum

Více

DS-11 Spektrofotometr. Stručný Manuál

DS-11 Spektrofotometr. Stručný Manuál DS-11 Spektrofotometr Stručný Manuál Rev Oct 14, 2013 1 Vlastnosti přístroje DS-11 Spektrofotometr je kompaktní přístroj s vestavěným procesorem a dotykovou obrazovkou s vysokým rozlišením. Software s

Více

pšeničná mouka hladká tmavá, voda, mouka žitná chlebová, sůl jemná Konzumní chléb

pšeničná mouka hladká tmavá, voda, mouka žitná chlebová, sůl jemná Konzumní chléb Složení nebalených výrobků Pekárny Srnín KIII spol.s r.o. Alergeny ve složení jsou vyznačeny tučně dle vyhlášky č.127/2008 Sb. Výrobky obsahují alergeny lepek, mléko, vejce, podzemnice, suché skořápkové

Více

Souprava je určená výhradně pro výzkumné účely, nikoliv pro diagnostické postupy.

Souprava je určená výhradně pro výzkumné účely, nikoliv pro diagnostické postupy. We take care of our customers Výrobky CARE jsou určené pro zásobování našich zákazníků na celém světě vysoce kvalitními spotřebními materiály, příslušenstvím a speciálními soupravami. Řada výrobků CARE

Více

Proteinové přípravky vhodné pro bílkovinnou dietu, pro sportovce, i zdravý snacking. Katalog produktů

Proteinové přípravky vhodné pro bílkovinnou dietu, pro sportovce, i zdravý snacking. Katalog produktů Proteinové přípravky vhodné pro bílkovinnou dietu, pro sportovce, i zdravý snacking Katalog produktů 2015 Více než 20 let zkušeností s redukcí hmotnosti CO NABÍZÍME? Našim partnerům nabízíme buď obchodování

Více

Mendelova univerzita v Brně

Mendelova univerzita v Brně Mendelova univerzita v Brně Zahradnická fakulta v Lednici ZPŮSOBY ZPRACOVÁNÍ OVOCE A ZELENINY NA KALNÉ NÁPOJE Bakalářská práce Vedoucí bakalářské práce prof. Ing. Jan Goliáš, DrSc. Vypracovala Veronika

Více

JVi. Často kladené dotazy OBSAH

JVi. Často kladené dotazy OBSAH JVi Často kladené dotazy OBSAH 1. Co je to JVi? 2. Proč bych měl/a užívat 120 ml JVi? 3. Mohu užívat JVi spolu s dalšími produkty Nu Skin? 4. Je JVi produktem certifikovaným pro skener? 5. Platí pro JVi

Více

ADDFOOD spol. s r.o.

ADDFOOD spol. s r.o. Strana 1/7 ADDFOOD spol. s r.o. český výrobce nápojových koncentrátů s dlouholetou tradicí Jsme ryze česká firma bez účasti zahraničního kapitálu. Na českém trhu nápojového průmyslu působíme od roku 1992.

Více

2komponentní pružný epoxidový nátěr, chemicky odolný a elektrostaticky vodivý

2komponentní pružný epoxidový nátěr, chemicky odolný a elektrostaticky vodivý Technický list Datum vydání: 01/2015 Identifikační č.: 02 08 01 02 020 0 000008 2komponentní pružný epoxidový nátěr, chemicky odolný a elektrostaticky vodivý Popis výrobku je 2komponentní, elektrostaticky

Více

ÚKLID NIKDY NEBYL TAK SNADNÝ NOVÉ PRODUKTY ČESKÉHO VÝROBCE

ÚKLID NIKDY NEBYL TAK SNADNÝ NOVÉ PRODUKTY ČESKÉHO VÝROBCE VÁŠ OBCHODNÍK www.nicco.cz ÚKLID NIKDY NEBYL TAK SNADNÝ NOVÉ PRODUKTY ČESKÉHO VÝROBCE www.bestclean.cz bc_2014.indd 1 13.11.13 12:08 804 BestFloor nano Přípravek na podlahu pro dokonalé čištění a ochranu

Více

Konzervace potravin. Úprava potravin s cílem prodloužit její trvanlivost.

Konzervace potravin. Úprava potravin s cílem prodloužit její trvanlivost. Konzervace potravin Úprava potravin s cílem prodloužit její trvanlivost. Nejzávažnější pro spotřebitele jsou změny při uchování potravin vyvolané mikroorganismy Během konzervace nesmí dojít k porušení

Více

Perlivá vína a šumivá vína

Perlivá vína a šumivá vína Perlivá vína a šumivá vína Glera Frizzante IGP METICO Glera je odrůda ze které se vyrábí Prosecco. Víno je lehčího, velice svěžího charakteru a když se dobře vychlazené, je příjemným a osvěžujícím společníkem.

Více

(g.100g -1 ) Voda Bílkoviny Popeloviny Vláknina Lipidy Broskve a nektarinky. 0,56 0,82 0,1 0,7 0,26 0,37 Višně * 1,11 0,1 * uvedeno v % 0,185

(g.100g -1 ) Voda Bílkoviny Popeloviny Vláknina Lipidy Broskve a nektarinky. 0,56 0,82 0,1 0,7 0,26 0,37 Višně * 1,11 0,1 * uvedeno v % 0,185 8. PŘÍLOHY Tabulka č. 1: Průměrné složení čerstvého ovoce (Kyzlink, 1988) Hrubá Druh Sušina Voda Extrakt Cukry Popeloviny vláknina ovoce Broskve 16,18 83,82 10,21 7,52 0,78 0,61 Meruňky 16,76 83,24 13,81

Více

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU)

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) L 154/12 Úřední věstník Evropské unie 15.6.2012 NŘÍZENÍ PROVÁDĚCÍ NŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 505/2012 ze dne 14. června 2012, kterým se mění a opravuje nařízení (ES) č. 889/2008, kterým se stanoví prováděcí

Více

Návod k obsluze. Vertikální mraznička

Návod k obsluze. Vertikální mraznička CZ Návod k obsluze Vertikální mraznička Děkujeme vám za důvěru, kterou jste nám projevili zakoupením tohoto spotřebiče. Přejeme vám hodně spokojenosti při jeho používání. Tento spotřebič je určen výhradně

Více

2-komponentní epoxidové pojivo pro malty, stěrky a pečeticí nátěry

2-komponentní epoxidové pojivo pro malty, stěrky a pečeticí nátěry Technický list Vydání 11/2011 Identifikační č.: 02 08 01 02 009 0 000004 Sikafloor -169 2-komponentní epoxidové pojivo pro malty, stěrky a pečeticí nátěry Construction Popis výrobku Použití Sikafloor -169

Více

SLOŽENÍ VÝROBKŮ. Pekařství Chyšky

SLOŽENÍ VÝROBKŮ. Pekařství Chyšky SLOŽENÍ VÝROBKŮ Pekařství Chyšky Čebiš-Řeháček k.s., Chyšky 29, 398 53 IČ: 4075562 DIČ: CZ40755622 Tel.: +420 382 591 235, Mobil: +420 724 738 442 E-mail: info@pekarstvichysky.cz ; http://www.pekarstvichysky.cz/

Více

dobrá penetrační schopnost vysoká přídržnost snadná aplikace krátké čekací doby víceúčelový vhodný i pro použití v exteriéru

dobrá penetrační schopnost vysoká přídržnost snadná aplikace krátké čekací doby víceúčelový vhodný i pro použití v exteriéru Technický list Vydání 01/2014 Identifikační č.: 02 08 01 02 007 0 000001 2komponentní epoxidový základní nátěr, samonivelační malta a potěr Construction Popis výrobku je 2komponentní nízkoviskózní epoxidová

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÉ REPUBLIKY. Profil aktualizovaného znění:

SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÉ REPUBLIKY. Profil aktualizovaného znění: SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÉ REPUBLIKY Profil aktualizovaného znění: Titul původního předpisu: Vyhláška kterou se stanoví požadavky pro mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje Citace pův. předpisu:

Více

CHS-EPODUR STONE Speciální systém pro kamenné koberce

CHS-EPODUR STONE Speciální systém pro kamenné koberce SPOTŘEBA CHS-EPODUR STONE Speciální systém pro kamenné koberce Spotřeba produktu závisí na tloušťce oblázkové vrstvy a vybraném typu aplikace (vnitřní, venkovní použití). Přibližné spotřeby na 1 m 2 včetně

Více

3M Filtrační materiály Divize CUNO. Spolehlivá filtrace. od světové jedničky

3M Filtrační materiály Divize CUNO. Spolehlivá filtrace. od světové jedničky 3M Filtrační materiály Divize CUNO Spolehlivá filtrace od světové jedničky Společnost 3M 3M je nadnárodní společnost, se zastoupením v 60 zemích světa, která svým zákazníkům na celém světě dodává inovativní

Více

ERBSLÖH Geisenheim AG 65366 Geisenheim Tel: +49 6722 708 0 www.erbsloeh.com Zastoupení pro Českou republiku Proneco s r.o. Tel: +420 515 551 300

ERBSLÖH Geisenheim AG 65366 Geisenheim Tel: +49 6722 708 0 www.erbsloeh.com Zastoupení pro Českou republiku Proneco s r.o. Tel: +420 515 551 300 ERBSLÖH Geisenheim AG 6566 Geisenheim Tel: +9 67 78 www.erbsloeh.com Zastoupení pro Českou republiku Proneco s r.o. Tel: + 55 55 www.proneco.cz Množení vinařských kvasinek Vinařské kvasinky se v přírodě

Více

Sada pro získání DNA ze zeleniny/ovoce Kat. číslo 108.6399

Sada pro získání DNA ze zeleniny/ovoce Kat. číslo 108.6399 Sada pro získání DNA ze zeleniny/ovoce Kat. číslo 108.6399 I Obsah Vysvětlení strana 2 Materiály strana 2 Časová náročnost strana 3 Příprava na praktické cvičení strana 3 Laboratorní postup strana 4 II

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. MUCOSOLVAN junior Sirup Ambroxoli hydrochloridum

Příbalová informace: informace pro uživatele. MUCOSOLVAN junior Sirup Ambroxoli hydrochloridum sp.zn.sukls50814/2014 Příbalová informace: informace pro uživatele MUCOSOLVAN junior Sirup Ambroxoli hydrochloridum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat,

Více

Synthesia, a.s. SBU Nitrocelulóza. Ing. Zdeněk Slováček ředitel SBU Nitrocelulóza

Synthesia, a.s. SBU Nitrocelulóza. Ing. Zdeněk Slováček ředitel SBU Nitrocelulóza Synthesia, a.s. SBU Nitrocelulóza Ing. Zdeněk Slováček ředitel SBU Nitrocelulóza Klíčová fakta Jediný výrobce nitrocelulózy v České republice a jeden z předních světových výrobců Člen ENA Dlouholeté zkušenosti

Více

Pekárenská výroba Texty univerzity 3. věku FPBT VŠCHT Praha

Pekárenská výroba Texty univerzity 3. věku FPBT VŠCHT Praha Pekárenská výroba Texty univerzity 3. věku FPBT VŠCHT Praha Doc. Ing. Josef Příhoda, CSc. Ústav chemie a technologie sacharidů VŠCHT FPBT U3V Příhoda 1 Pekárenská technologie Tradiční členění pekárenských

Více

1) Pojem biotechnologický proces a jeho fázování 2) Suroviny pro fermentaci 3) Procesy sterilizace 4) Bioreaktory a fermentory 5) Procesy kultivace,

1) Pojem biotechnologický proces a jeho fázování 2) Suroviny pro fermentaci 3) Procesy sterilizace 4) Bioreaktory a fermentory 5) Procesy kultivace, 1) Pojem biotechnologický proces a jeho fázování 2) Suroviny pro fermentaci 3) Procesy sterilizace 4) Bioreaktory a fermentory 5) Procesy kultivace, růstové parametry buněčných kultur 2 Biomasa Extracelulární

Více

Pečovatel o pleť s funkcí EMS ES 350. Návod k obsluze

Pečovatel o pleť s funkcí EMS ES 350. Návod k obsluze Pečovatel o pleť s funkcí EMS ES 350 Návod k obsluze Vaše tajemství mladistvého vzhledu Uživatelsky příjemný design = snadná cesta k tomu, vypadat krásně Vlastnosti přístroje Využívání pozitivních a negativních

Více

Sladidla se můžou dělit dle několika kritérií:

Sladidla se můžou dělit dle několika kritérií: SLADIDLA Sladidla, jiná než přírodní, jsou přídatné látky (označené kódem E), které udělují potravině sladkou chuť. Každé sladidlo má svoji hodnotu sladivosti, která se vyjadřuje poměrem k sacharose (má

Více

sestava pro domácí výrobu piva

sestava pro domácí výrobu piva sestava pro domácí výrobu piva Vaření domácího piva se stává stále populárnější. Grainfather nyní nabízí nekonečné možnosti vaření domácího piva stejně jako profesionální sládci. VŠE V JEDNOM Míchání,

Více

MOŽNOSTI ZPRACOVÁNÍ ENERGETICKÝCH ROSTLIN Z VÝSYPEK K PRODUKCI BIOPLYNU. Ing. Jaime O. MUŇOZ JANS, Ph.D. Výzkumný pracovník, VÚRV-Chomutov

MOŽNOSTI ZPRACOVÁNÍ ENERGETICKÝCH ROSTLIN Z VÝSYPEK K PRODUKCI BIOPLYNU. Ing. Jaime O. MUŇOZ JANS, Ph.D. Výzkumný pracovník, VÚRV-Chomutov MOŽNOSTI ZPRACOVÁNÍ ENERGETICKÝCH ROSTLIN Z VÝSYPEK K PRODUKCI BIOPLYNU Ing. Jaime O. MUŇOZ JANS, Ph.D. Výzkumný pracovník, VÚRV-Chomutov ANALÝZA DEFINICE TYPU A KVALITY SUROVINY MOŽNOST ZAŘAZENÍ VEDLEJŠÍCH

Více

Objednací číslo Určení Ig-třída Substrát Formát EI 2192-9601 M Chlamydia pneumoniae IgM Ag-potažené mikrotitrační jamky

Objednací číslo Určení Ig-třída Substrát Formát EI 2192-9601 M Chlamydia pneumoniae IgM Ag-potažené mikrotitrační jamky Protilátky proti Chlamydia pneumoniae (IgM) Návod na použití ELISA testu Objednací číslo Určení Ig-třída Substrát Formát EI 2192-9601 M Chlamydia pneumoniae IgM Ag-potažené mikrotitrační jamky 96 x 01

Více

Navarre Vieille Réserve Grande Champagne

Navarre Vieille Réserve Grande Champagne COGNAC Cognac je brandy s minimálním obsahem alkoholu 40 %. Od počátku 16. století se vyrábí dvojitou destilací vína pocházejícího z přesně určených odrůd na území definovaném francouzskými zákony. Destilace

Více

POROVNÁNÍ FENOLICKÝCH PROFILŮ OVOCNÝCH A RÉVOVÝCH VÍN

POROVNÁNÍ FENOLICKÝCH PROFILŮ OVOCNÝCH A RÉVOVÝCH VÍN Mendelova univerzita v Brně Zahradnická fakulta v Lednici POROVNÁNÍ FENOLICKÝCH PROFILŮ OVOCNÝCH A RÉVOVÝCH VÍN Diplomová práce Vedoucí diplomové práce Ing. Vojtěch Kobližka Vypracoval Bc. Ondřej Michlovský

Více

Protilátky proti Helicobacter pylori (IgG) Návod na použití ELISA testu

Protilátky proti Helicobacter pylori (IgG) Návod na použití ELISA testu Protilátky proti Helicobacter pylori (IgG) Návod na použití ELISA testu Objednací číslo Určení Ig-třída Substrát Formát EI 2080-9601 G Helicobacter pylori IgG Ag-potažené mikrotitrační jamky 96 x 01 (96)

Více

Obsah. Úvod Historie Produkt. Propagace. Lobkowicz Premium. Lobkowicz Premium Nealko. O pivu Balení Výroba. O pivu Balení Výroba

Obsah. Úvod Historie Produkt. Propagace. Lobkowicz Premium. Lobkowicz Premium Nealko. O pivu Balení Výroba. O pivu Balení Výroba Martin Fabián, 321714 Marketing v EU Jaro 2011 Obsah Úvod Historie Produkt Lobkowicz Premium O pivu Balení Výroba Lobkowicz Premium Nealko O pivu Balení Výroba Propagace Úvod Pivo Lobkowicz se vaří v pivovaru

Více

Construction. 2-komponentní epoxidová samonivelační stěrka s možností vysokého plnění křemičitým pískem. Popis výrobku. Testy.

Construction. 2-komponentní epoxidová samonivelační stěrka s možností vysokého plnění křemičitým pískem. Popis výrobku. Testy. Technický list Vydání 05/2011 Identifikační č.: 02 08 01 02 013 0 000006 2-komponentní epoxidová samonivelační stěrka s možností vysokého plnění křemičitým pískem Construction Popis výrobku Použití Výhody

Více

Z P R Á V A. Důvody sledování

Z P R Á V A. Důvody sledování Z P R Á V A o výsledcích cíleného státního zdravotního dozoru zaměřeného na ověření zdravotní nezávadnosti zmrzlin podávaných v zařízeních poskytujících stravovací služby V první polovině roku 2014 byl

Více

2-komponentní, rychle tuhnoucí základní nátěr a pojivo pro vyrovnávací malty

2-komponentní, rychle tuhnoucí základní nátěr a pojivo pro vyrovnávací malty Technický list Vydání 04/03/2009 Identifikační číslo: 02 08 01 02 049 0 000001 Sikafloor -159Sikafloor -159 Sikafloor -159 2-komponentní, rychle tuhnoucí základní nátěr a pojivo pro vyrovnávací malty Construction

Více

N217019 - Laboratoř hydrobiologie a mikrobiologie

N217019 - Laboratoř hydrobiologie a mikrobiologie ÚSTAV TECHNOLOGIE VODY A PROSTŘEDÍ N217019 - Laboratoř hydrobiologie a mikrobiologie Název úlohy: Hydrobiologie: Stanovení koncentrace chlorofylu-a Vypracováno v rámci projektu: Inovace a restrukturalizace

Více