VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009/2010 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ T. G. MASARYKA MĚSTEC KRÁLOVÉ. Strana 1 (celkem 21)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009/2010 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ T. G. MASARYKA 4 289 03 MĚSTEC KRÁLOVÉ. Strana 1 (celkem 21)"

Transkript

1 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009/2010 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ T. G. MASARYKA MĚSTEC KRÁLOVÉ Strana 1 (celkem 21)

2 1. Základní údaje o škole Název školy, adresa : Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, T.G.Masaryka 4, Městec Králové zřizovatel : Středočeský kraj, Zborovská 11, Praha 5-Smíchov IČO školy: IZO ředitelství školy: Kontakty: číslo telefonu: , fax : ová adresa : skola@sossoumk.cz, souz@souz.cz www stránky : jméno ředitele školy: Ing. Josef Carda jeho statutárního zástupce: Ing. Eva Doskočilová, zástupkyně ředitele pro teoretické vyučování, a ostatních jmenovaných zástupců: Bc.Luboš Šebek, zástupce ředitele pro odborný výcvik Seznam členů školské rady: Ing. Václav Kubálek, předseda, zastupuje školu Bc Luboš Šebek, člen školské rady, zastupuje školu Mgr. Jiří Knap, člen školské rady, zastupuje zřizovatele Milan Pavlík, člen školské rady, zastupuje město Městec Králové Ingrid Vašíčková, členka školské rady, zastupuje rodiče žáků Jana Nosková, členka školské rady, zastupuje rodiče žáků Datum poslední změny zařazení do rejstříku škol a školských zařízení: dne , pod. čj.: 4 812/ Charakteristika školy Hlavní účel a předmět činnosti příspěvkové organizace je vymezen zákonem č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním a vyšším odborném vzdělávání (školský zákon), v platném znění, (dále jen zákon 561/2004 Sb.) a prováděcími předpisy. Materiálně technické podmínky pro výuku (budovy a jejich vlastnictví, odloučená pracoviště, prostorové zabezpečení výuky, materiální vybavení apod.) Pro teoretickou výuku a zčásti i pro účely odborného výcviku slouží budova č. 4,ul. T. G. Masaryka, Městec Králové. V ní jsou třídy pro teoretické vyučování, učebny odborného výcviku pro obor 6551H01 Kuchař-číšník a pro obor 6552E001 Kuchařské práce. Další budovou, v níž škola provozuje svou výchovně vzdělávací činnost, je budova cukrářské výrobny v Městci Králové pro učební obor Cukrář 2954H002/01, pak budova dílen pro výuku oboru 4155E002 Opravářské práce. Tyto objekty jsou ve vlastnictví našeho zřizovatele. Kromě toho si pronajímáme školní zahradu, která slouží výuce odborného výcviku oborů 4152H001/01 Zahradník a 4152E011 Zahradnické práce. Výuka odborného výcviku ve 2. a 3. ročníku oboru 6551H002 Kuchař číšník probíhala na smluvních pracovištích na základě řádně sepsaných smluv s jednotlivými podniky. V hlavní budově (č.p.4) je k dispozici 20 učeben, z nichž je 9 učeben zařízeno jako učebny odborné. Patří sem např. dvě učebny vybavené výpočetní technikou včetně Internetu a dataprojektoru, jazyková učebna... Vzdělávací program školy, další vzdělávací programy schválené MŠMT, příprava vlastních školních vzdělávacích programů; inovace, nové metody a formy práce Strana 2 (celkem 21)

3 Škola vyučuje ve všech oborech podle schválených pedagogických dokumentů. Jednotlivé obory a jejich hodinové dotace jsou v příloze. Rámcové vzdělávací programy byly k dispozici až v měsíci červenci 2007 a byly podkladem pro vypracování vlastních školních vzdělávacích programů pro školní rok Rámcové vzdělávací programy pro učební obory skupiny E byly k dispozici od a jsou podkladem pro vypracování vlastních ŠVP pro školní rok 2010/11. Učební plány a schvalovací doložky oborů, jimž bylo na škole vyučováno ve školním roce : 4152H001 Zahradník dobíhající obor Vydalo Ministerstvo hospodářství České republiky dne , č.j /95-74 s platností od 1. září 1995 počínaje 1. ročníkem 6551H002 Kuchař číšník se zaměřením pro pohostinství dobíhající obor Schválilo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky dne , č.j /03-23 s platností od 1. září 2003 počínaje 1. ročníkem 2954H002 Cukrář se zaměřením pro výrobu- dobíhající obor Schválilo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky dne , č.j /04-23 s platností od 1. září 2004 počínaje 1. ročníkem 4155E002 Opravářské práce Schválilo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky dne , č.j /95-24 s platností od 1. září 1995 počínaje 1. ročníkem 6552E001 Kuchařské práce Schválilo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky dne , č.j / s platností od 1. září 2002 počínaje 1. ročníkem 6441L524 Podnikání Schválilo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky dne , č.j / s platností od 1. září 2005 počínaje 1. ročníkem 6551H01 Kuchař číšník RVP vydaný Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky dne , č.j / s platností výuky od H01 Cukrář RVP vydaný Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky dne , č.j / s platností výuky od H01 Zahradník RVP vydaný Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky dne , č.j / s platností výuky od Základní cíle výchovně vzdělávacího procesu Hlavním cílem školy je dobře připravený absolvent, který splňuje požadavky a potřeby praxe v regionu a díky svým vědomostem a dovednostem má reálnou šanci se uplatnit na trhu práce. Proto jsme se zaměřili v uplynulém školním roce na plné využívání vyučovacích hodin našimi žáky, zaměřili se na projevy záškoláctví (tato opatření jsou zakotvena i ve školním řádu zdejší školy), požadujeme po rodičích žáků nebo po dospělých žácích důsledné a věrohodné omlouvání absence. V případech pochybnosti požadujeme doložení odůvodněné absence. Strana 3 (celkem 21)

4 Další informace o škole (vznik školy, specifika školy, ) 3. Školy a školská zařízení členění I. Školy nejvyšší povolený počet žáků/studentů a naplněnost (k ) Druh/typ školy IZO Nejvyšší povolený počet žáků/ stud. Skutečný počet žáků/ stud. 1 Počet žáků/ stud. v DFV 2 Přepočtený počet ped. prac. Počet žáků/stud. na přep. počet ped. DFV SOŠ a SOU všechny formy vzdělávání; 2 DFV - denní forma vzdělávání II. Školská zařízení nejvyšší povolený počet žáků/studentů (strávníků, ubytovaných, klientů) a naplněnost (k ) Nejvyšší Skutečný počet povolený počet Z Přepočtený žáků/stud. Školské zařízení IZO žáků/stud. toho počet (ubyt. (ubyt./ cizích pracovníků /stráv./klientů) stráv./klientů) Domov mládeže Školní jídelna náhrad.strav V textu (případně ve vlastní tabulce) uveďte údaje o počtech žáků a studentů (ubytovaných, strávníků, klientů) podle místa poskytovaného vzdělávání nebo místa poskytovaných školských služeb. Pokud škola (školské zařízení) vykazovala doplňkovou činnost, uveďte jakému počtu uživatelů byla činnost určena a jaký počet zaměstnanců ji zajišťoval. prac. v 4. Obory vzdělání a údaje o žácích v nich Uveďte změny ve skladbě oborů vzdělání podle Klasifikace kmenových oborů vzdělání (nové obory, zrušené obory dobíhající obory). I. Počet tříd a žáků SŠ (bez VOŠ) v denní formě vzdělávání podle oborů vzdělání (k ) Kód a název oboru Počet žáků Počet tříd Průměrný počet žáků/tř. Obory vzdělání poskytující střední vzdělání s maturitní zkouškou L/524 Podnikání ,5 Obory vzdělání poskytující střední vzdělání s výučním listem H/002 Kuchař-číšník pro pohostinství , E/002 Opravářské práce H/002 Cukrář-výroba 7 0, E/001 Kuchařské práce H/002 Zahradník 9 0, H/01 Kuchař-číšník H/01 Cukrář 10 0, E/01 Zahradník 8 0,5 16 Celkem ,4 Strana 4 (celkem 21)

5 Obory, které jsou zařazeny v rejstříku školy, ale jsou bez žáků: Studijní obory skupiny L L/007 Zemědělský podnikatel pro nezájem žáků neotevřeno L/006 Kuchař - pro nezájem žáků neotevřeno Učební obory skupiny H H/007 Zemědělec, hospodyňka - pro nezájem žáků neotevřeno H/011 Farmář pro nezájem žáků neotevřeno H/003 Provoz služeb pro nezájem žáků neotevřeno Učební obory skupiny E E/005 Práce ve zdravotnických a sociálních zařízeních pečovatelské práce pro nezájem žáků neotevřeno. II. Počet tříd a žáků SŠ (bez VOŠ) v OFV 1 podle oborů vzdělání (k ) Kód a název oboru Obory vzdělání poskytující střední vzdělání s maturitní zkouškou Forma vzdělávání 2 Počet žáků Počet tříd Průměrný počet žáků/tř L/524 DK ,67 Celkem 80 1 ostatní formy vzdělávání; 2 formu vzdělávání označte: VČ - večerní, DK - dálková, DČ - distanční, KO - kombinovaná x Údaje o studentech přijatých v průběhu školního roku 2008/2009 do denní formy vzdělávání a ostatních forem vzdělávání (počty, zařazeni do ročníku, odkud přišli apod.). Denní forma vzdělávání 2.A 1 žák z SOU Stravon Nymburk 1 žák z SOŠ a SOU Horky nad Jizerou 2 žáci z SOU společného stravování Poděbrady 2 žáci z SOŠ a SOU Nymburk 1 žák z SŠTŘ Nový Bydžov 1 žák z SOŠ a SOU stavební Kolín 1.E - 1 žák z SOŠ a SOU Nymburk 2.A - 1 žák z HŠ, VOŠ Poděbrady 3.A - 1 žák z SOU společného stravování Poděbrady 3.C - 1 žák z SŠRŘ Nový Bydžov Uveďte kolik žáků a kolik studentů dojíždí do školy z jiných krajů (celkem/z toho denní forma vzdělávání). Strana 5 (celkem 21)

6 Z jiného kraje dojíždí celkem 81 žáků z toho denní forma vzdělávání 62 žáků 5. Vzdělávání žáků a studentů se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků a studentů nadaných V komentáři uveďte, jaké jsou vaše zkušenosti z výchovně vzdělávací práce s těmito žáky. Žáci a studenti se zdravotním postižením podle druhu postižení (k ) Druh postižení SŠ Počet žáků/studentů Mentální postižení 45 - Sluchové postižení - - Zrakové postižení - - Vady řeči - - Tělesné postižení - - Souběžné postižení více vadami - - Vývojové poruchy učení a chování - - Autismus - - Ve školním roce bylo evidováno 45 žáků se speciálními vzdělávacími problémy. Ve většině případů se jednalo o dyslexii, dysortografii, dysgrafii či dyskalkulii. V některých případech se jednalo i o lehké formy ADD či ADHD. Proto bylo přistoupeno k doporučení klást u těchto žáků důraz na ústní zkoušení a věnovat vyšší pozornost zátěžovým situacím. U písemných prací je poskytován vyšší časový limit. U vyšetření staršího data bylo doporučeno vyšetření aktualizovat tak, aby bylo možno určit stávající stav, případně zjistit změny, ke kterým od předcházejícího vyšetření došlo. VOŠ 6. Údaje o přijímacím řízení a následném přijetí uchazečů do 1. ročníků SŠ a VOŠ 6. 1 Přijímací řízení do 1. ročníku SŠ Přijímací zkoušky uchazečů o přijetí do 1. ročníku tříletých učebních oborů zakončených závěrečnou zkouškou a vydáním výučního listu se nekonaly. Hlavním kritériem pro přijetí ke studiu byl prospěch žáka na základní škole, z níž žák přišel s přihlédnutím k výstupnímu hodnocení žáka školou. Pro přijetí k nástavbovému studiu žáci nekonali přijímací zkoušku. Hlediskem pro přijetí ke studiu byly výsledky průběžného studia v jednotlivých ročnících středních odborných učilišť, odkud se na školu žáci hlásili. I. Údaje o přijímacím řízení do denní formy vzdělávání (včetně nástavbového studia) na SŠ pro školní rok 2010/2011 podle oborů vzdělání (k ) Kód a název oboru 1. kolo počet Další kola počet přihl. Záp.lis. přihl. ZL Odvolání počet podaných kladně vyříz. Obory vzdělání poskytující střední vzdělání s maturitní zkouškou L/524 Podnikání denní Počet tříd 1 Strana 6 (celkem 21)

7 Obory vzdělání poskytující střední vzdělání s výučním listem H/01 Cukrář , H/01 Zahradník E/01 Opravářské práce , H/01 Kuchař-číšník , E/01 Strav. a ubytovací služby ,5 Celkem víceoborové třídy u jednotlivých oborů vzdělání označte vámi zvoleným symbolem II. Údaje o přijímacím řízení do ostatních forem vzdělávání (včetně nástavbového studia) na SŠ pro školní rok 2010/2011 podle oborů vzdělání (stav k ) 1. kolo počet Další kola počet Odvolání počet Kód a název oboru Obory vzdělání poskytující střední vzdělání s maturitní zkouškou přihl. ZL přihl. ZL podaných kladně vyříz. Počet tříd 1 FV L/524 Podnikání DK Celkem x 1 víceoborové třídy u jednotlivých oborů vzdělání označte vámi zvoleným symbolem 2 FV formu vzdělávání označte: VČ - večerní, DK - dálková, DČ - distanční, KO - kombinovaná x Uveďte kolik žáků a kolik studentů bylo v rámci přijímacího řízení přijato k a k z jiných krajů (celkem/z toho denní forma vzdělávání). K bylo z jiných krajů přijato celkem 29 žáků z toho 20 v denní formě vzdělávání. K bylo z jiných krajů přijato celkem 27 žáků z toho 17 v denní formě vzdělávání. 7. Údaje o výsledcích ve vzdělávání I. Prospěch a docházka žáků/studentů všech ročníků celkem (včetně závěrečných ročníků) k Obory vzdělání poskytující střední vzdělání s maturitní zkouškou Žáci celkem 150 Prospěli s vyznamenáním 5 Prospěli 134 Neprospěli 11 - z toho opakující ročník 4 Průměrný prospěch žáků 2,71 Průměrný počet zameškaných hodin na žáka/z toho neomluvených 57,41/0,08 Obory vzdělání poskytující střední vzdělání s výučním listem Žáci celkem 147 Prospěli s vyznamenáním 3 Prospěli 138 Neprospěli 6 - z toho opakující ročník 1 Průměrný prospěch žáků 2,53 Průměrný počet zameškaných hodin na žáka/z toho neomluvených 91,59/10,07 Strana 7 (celkem 21)

8 V textu doplňte údaje o hodnoceních v náhradním termínu, opravných a komisionálních zkouškách počet žáků/studentů, ročník, obor vzdělání, předměty, důvody, výsledky. Ročník Obor Předmět Počet Úspěšnost ano ne H/01 Kuchař-číšník Anglický jazyk Stolničení Technologie Zařízení provozoven Práce s počítačem Český jazyk Matematika Německý jazyk H/01 Cukrář Český jazyk Anglický jazyk Matematika Chemie Cukrářská technologie Suroviny Odborný výcvik L/524 Podnikání Anglický jazyk Český jazyk Dějepis Ekonomika podniku Marketing a management Matematika Písemná a el. komunikace Práce s počítačem Psychologie Účetnictví H/002 Kuchař-číšník Anglický jazyk Odborný výcvik Matematika Stolničení Potraviny a výživa Strana 8 (celkem 21)

9 Technologie E/002 Matematika Český jazyk Stroje a zařízení Technologie oprav L/524 Podnikání Anglický jazyk 3 3 Český jazyk Chod podniku Konverzace v AJ Marketing a management Matematika Práce s počítačem Konverzace v NJ H/002 Kuchař-číšník Odborný výcvik L/524 Podnikání Český jazyk Chod podniku Matematika Německý jazyk Práce s počítačem II. Výsledky maturitních zkoušek, absolutorií, závěrečných zkoušek (bez opravných zkoušek) Kód a název oboru Žáci/studenti Prospěli konající zkoušky s vyznamenáním celkem Prospěli Maturitní zkouška: Neprospěli L/524 Podnikání-denní L/524 Podnikání-dálkové Celkem Závěrečná zkouška (s výučním listem): H/002 Cukrář pro výrobu H/002 Kuchař-číšník pro pohostin E/002 Opravářské práce E/001 Kuchařské práce Celkem Strana 9 (celkem 21)

10 Uveďte počet žáků/studentů, kteří konali (budou konat) opravnou maturitní nebo závěrečnou zkoušku/zkoušku či obhajobu absolventské práce jako součást absolutoria a dosažené výsledky. Opravné maturitní zkoušky vykonalo 7studentů výsledek 7x prospěl, Opravné závěrečné zkoušky vykonal 3studenti výsledek 1x prospěl, 2x neprospěl 8. Hodnocení chování žáků/studentů Chování žáků/studentů (k ) Druh/typ školy Počet žáků/studentů - hodnocení velmi dobré uspokojivé neuspokojivé SOŠ a SOU V textu uveďte údaje o uskutečněných výchovných opatřeních a údaje o počtu žáků/studentů, kteří byli v průběhu hodnoceného školního roku ze studia vyloučeni. Uveďte důvody. Výchovná opatření: Napomenutí třídního učitele 9x Důtka třídního učitele 7x Důtka ředitele školy 12x Podmínečné vyloučení ze studia 5x Vyloučení ze studia 4x Důvodem vyloučení ze studia bylo hrubé porušení školního řádu, neomluvené absence, nevhodné chování k učitelům. Každému vyloučení předcházelo podmínečné vyloučení ze studia. Z výše uvedeného textu je zřejmé, že v tříletých oborech výrazně převládá důtka ředitele školy, která byla převážně udělena za hrubé či opakované porušení školního řádu /kouření, vulgární chování, neomluvená absence apod./. Podmínečné vyloučení bylo uděleno za zvlášť hrubé porušení školního řádu /což je záškoláctví, projevy šikany apod./ Čtyři žáci byli vyloučeni za naprosto nepřípustné chování vůči učitelům a za prokázanou přítomnost omamné látky ve vyučování. K vyloučení jsme přistoupili po vyčerpání všech výchovných opatření, které se bohužel míjely účinkem. Chování v nástavbovém studiu se neklasifikuje. 9. Absolventi a jejich další uplatnění I. Přehled podaných přihlášek k dalšímu studiu absolventi SŠ s dosaženým středním vzděláním s maturitní zkouškou a absolventi VOŠ Počet Nepodali Podali přihlášku Podali přihlášku Podali přihlášku Druh/typ školy absolventů přihlášku na VŠ na VOŠ na jiný typ školy celkem na žádnou školu SOŠ a SOU Pozn.: Je zřejmé, že nebudou podchyceny všechny podané přihlášky (např. přihlášky podané na VOŠ po nepřijetí na VŠ v době po ukončení studia). Pro vlastní hodnocení školy je vhodné získat od absolventů informace o úspěšnosti přijetí do terciálního (příp. jiného) vzdělávání. Pokud tyto informace máte k dispozici, uveďte je. II. Přehled podaných přihlášek k dalšímu studiu absolventi SŠ s dosaženým středním vzděláním s výučním listem Počet absolventů celkem Podali přihlášku do nástavbového studia Strana 10 (celkem 21) Podali přihlášku na jiný typ střední školy Pozn. : Příp. uveďte úspěšnost absolventů (viz tab. I bod 9).

11 Odchody žáků ze školy během školního roku počet žáků, důvody. Zanechání vzdělání na základě žádosti 56x Přerušení studia 2x Přestup na jinou školu 6x Vyloučení ze studia 4x Nepostoupení do vyššího ročníku 4x Úmrtí 1x 10. Údaje o nezaměstnanosti absolventů škol Nezaměstnaní absolventi škol podle statistického zjišťování úřadů práce (k ) Kód a název oboru Počet absolventů škol. rok 2008/2009 Z nich počet nezaměstnaných duben H/002 Cukrář - výroba H/001 Zahradník H/002 Kuchař-číšník pro pohostinství L/524 Podnikání E/001 Kuchařské práce E/002 Opravářské práce E/001 Zahradnické práce 0 0 Celkem Pozn.: Zdroj informací internetové stránky MPSV: Pololetní statistiky absolventů (1. pololetí tj. 30. duben) tabulka: Absolventi podle škol a oborů, kde je možné vyhledat počty nezaměstnaných absolventů jednotlivých škol ve všech krajích a okresech České republiky, ve kterých jsou absolventi podle místa trvalého pobytu na úřadech práce evidováni. Nezaměstnaní absolventi za poslední školní rok jsou uvedeni v posledním sloupku (Ukončení školy v období od předminulého výpočtu - 12 měsíců, tj. období od do ). Sledování nezaměstnanosti absolventů je důležité pro nastavení oborové struktury školy i pro její autoevaluaci. 11. Úroveň jazykového vzdělávaní na škole I. Žáci/studenti v denním formě vzdělávání učící se cizí jazyk (k ) Počet žáků Počty žáků/studentů ve skupině Jazyk Počet skupin /studentů minimálně maximálně průměr Anglický jazyk ,5 Německý jazyk Pozn.: Možné rozdělit podle druhu/typu školy. II. Učitelé cizích jazyků rozložení kvalifikace (k ) Počet učitelů Kvalifikace vyučujících Jazyk celkem odborná částečná žádná Rodilí mluvčí Anglický jazyk Německý jazyk Vyučující oběma cizím jazykům přistupují ke své práci zodpovědně. Toto je možno porovnat především s výsledky žáků, kteří se hlásí z některých cizích škol Středočeského kraje, ale i kraje Východočeského, odkud se k nám žáci ke studiu tradičně hlásí. Od je náročnější výuka Strana 11 (celkem 21)

12 jazyků u prvního ročníku oboru Kuchař číšník, kde jsou podle ŠVP povinně vyučovány dva cizí jazyky. Výuka jazyků na škole je ovlivněna úrovní pokročilosti studia žáků, kteří opouštějí základní školy a stávají se žáky prvního ročníku. Ze získaných poznatků vyplývá, že úroveň výuky na jednotlivých základních školách se liší. Současně je nutné vnímat i přístup žáků k výuce. Ten se liší svou intenzitou u každého jednotlivce. Každý z vyučujících se snaží žáky motivovat k větší aktivitě a zainteresovanosti na výuce, na aktivním přístupu k ní. Pro zvolený obor každý potřebuje určitou jazykovou připravenost. Hodiny anglického jazyka jsou velmi variabilní. Střídají se různé metody výuky a různá tematická náplň vyučovacích hodin. Nejklasičtější hodiny jsou ty, které žáci stráví v lavicích ve třídách. Jsou pro ně nejméně přitažlivé, protože kladou velký důraz na soustředění a vnímavost. Což je důležité při vysvětlování a procvičování gramatických jevů. Každý tematický gramatický celek je následně procvičen za aktivní účasti každého žáka. Druhým typem hodin je hodina odrážející volný čas a záliby žáků. Tyto hodiny jsou volnější a mezi žáky velmi oblíbené, protože jejich náplň tvoří částečně sami. Vybírají si písničky, popřípadě filmy a na těchto ukázkách procvičují daný gramatický celek. Jde o poslechová cvičení, někdy doplněná obrazem a klade se důraz na stránku poslechovou. Je pro žáky zábavnější a zajímavější než výše zmiňovaný typ hodin. Dalším typem hodin jsou ty, které se zaměřují na odbornou připravenost žáka. A to ve všech tříletých oborech. Posledním typem hodin jsou hodiny zaměřené na práci s neznámým textem, kde ale určité procento slovní zásoby vybraného textu je pro žáky známé a tedy srozumitelné. Ve velké většině případů mají zpočátku žáci z těchto hodin strach, ale ten postupně mizí a mnohdy i ti, jenž mají problémy v ostatních vyučovacích hodinách, se zlepšují. V tomto případě se jedná o provázanost výuky anglického jazyka s informačními technologiemi. Žáci zde uplatní svou orientaci na internetu a zejména prokáží, jak si mohou některé procesy zjednodušit. Nově je využíván k výuce i data projektor, který je pro žáky zajímavější z hlediska své provázanosti s využitím počítače. Samozřejmě se jednotlivé typy hodin musí střídat, aby výuka neztrácela na atraktivitě a žáci byli motivováni k cestě za vyšším úspěchem. Na některých je dokonce patrné, na které typy hodin se těší. Podobné jsou i poznatky učitelů německého jazyka. Je zde patrná větší motivace žáků nástavbového studia, protože mají zájem studium zvládnout a úspěšně ho dokončit. Mají zodpovědnější přístup k domácí přípravě. Žáci, kteří mají problémy s cizím jazykem, se zvládnutím gramatických celků, slovní zásobou a odborně zaměřenou částí jazyka mohou využít konzultací, které poskytuje každý vyučující. Přístup k žákům je v tomto případě velmi individuální, protože většina z nich do školy dojíždí, proto se i vyučující snaží vyjít maximálně vstříc v časových požadavcích na konzultace jednotlivým žákům. 12. Úroveň informační a počítačové gramotnosti ve škole Škola je vybavena dvěma počítačovými učebnami pro práci žáků i učitelů, celá škola je připojena k Internetu. Všichni pedagogičtí pracovníci prošli úspěšně kurzem ovládání výpočetní techniky stupně Z, předepsaný počet má i stupeň P. Na školní síti je informační systém pro učitele, kde jsou k dispozici pro připomenutí různé školské právní normy, (zákony a vyhlášky ) a mnohé aktuální informace ze života školy. K Internetu je připojen i domov mládeže zdejší školy a budova dílen pro Opravářské práce, jednotlivé sborovny pro práci učitelů a jejich přístup k informacím. Sami si spravujeme své www stránky (jejich adresa je Strana 12 (celkem 21)

13 13. Údaje o pracovnících školy I. Základní údaje o pracovnících školy (k ) Počet pracovníků celkem fyzický/přepočtený nepedagogických fyzický/přepočtený pedagogických fyzický/přepočtený pedagogických interních/externích pedagogických s odbornou kvalifikací 1 Počet žáků v DFV na přepočtený počet pedagog. prac. 41/40,3 9/8,3 32/32 32/ ve smyslu zákona č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů Uveďte počet interních a externích pedagogických pracovníků II. Věková struktura pedagogických pracovníků (k ) Počet pedag. Z toho Průměrný Do 30 let let let let Nad 60 let pracovníků důchodci věk Celkem z toho žen III. Pedagogičtí pracovníci podle nejvyššího dosaženého vzdělání (k ) Počet ped. pracovníků dosažené vzdělání vysokoškolské vysokoškolské vyšší odborné střední základní - magisterské a vyšší - bakalářské IV. Pedagogičtí pracovníci podle délky praxe (k ) Počet ped. pracovníků s praxí do 5 let do 10 let do 20 let do 30 let více než 30 let V. Zajištění výuky učiteli s odbornou kvalifikací v příslušném oboru vzdělání 1 (k ) Předmět Celkový počet hodin odučených týdně Z toho odučených učiteli s odbornou kvalifikací v příslušném oboru vzděl. Český jazyk a literatura Anglický jazyk Německý jazyk 23 6 Konverzace anglický jazyk 2 2 Konverzace německý jazyk 2 1 Občanská nauka 16 2 Matematika 27 8 Dějepis 4 4 Chemie 4,5 4,5 Biologie 2 2 Základy přírodních věd Tělesná výchova Společenská výchova 2 0 Ekonomika/Ekonomika podniku Práce s počítačem Strana 13 (celkem 21)

14 Potraviny a výživa Technologie Stolničení 9 9 Hospodářské výpočty 2 2 Zařízení provozoven 2 2 Zařízení závodů 2 2 Cukrářská technologie 8,5 8,5 Odborné kreslení cukrář 2 2 Odborné kreslení oprav.práce 1 1 Stroje a zařízení oprav.práce 6 2 Stroje a zařízení cukrář 2 2 Suroviny 5 5 Zelinářství 6 4 Stroje a zařízení zahradník 1 1 Sadovnictví 6 4 Květinářství 6 2 Ovocnictví 6 4 Technologie zeměd. výroby 1 1 Technologie oprav 8 8 Základy strojnictví 2 2 Motorová vozidla 3 0 Účetnictví Marketing a management Psychologie 4 0 Právo 8 8 Písemná a elektronická komunikace Chod podniku 6 6 Personální změny ve školním roce: - na školu ve školním roce 2009/10 nikdo nový nenastoupil - odešli v roce 2009/10 Ing. Bohuslava Minaříková 14. Údaje o dalším vzdělávání pedagogických pracovníků včetně vedoucích pracovníků Ukončili studium: Ilona Cardová, učitelka teoretického vyučování, Univerzita Karlova, Filozofická fakulta, studijní obor pedagogika magisterské studium Ludmila Kubálková, učitelka teoretického vyučování, na Masarykově univerzitě Brno, Právnická fakulta, obor veřejná správa bakalářské studium Helena Vorlíčková., učitelka odborného výcviku, Česká zemědělská univerzita v Praze, obor učitelství praktického vyučování bakalářské studium Strana 14 (celkem 21)

15 Ilona Ottová., učitelka teoretického vyučování, Univerzita Hradec Králové, Pedagogická fakulta, obor učitelství praktického vyučování bakalářské studium Vzdělávací kurzy a semináře: Ing.Eva Doskočilová, kurz Koordinátor S1, e-learningové kurzy pro učitele v rámci přípravy na nové státní maturity 15. Údaje o dalších aktivitách a prezentaci školy na veřejnosti V průběhu října a listopadu minulého roku prováděli učni pod vedením pana Luboše Šebka nábor s praktickými ukázkami kuchařských, cukrářských a zahradnických prací na vybraných základních školách Účast na burzách středních škol a učilišť v Kolíně a v Nymburce Na Výstavišti v Lysé nad Labem jsme se zúčastnili těchto akcí: a) podzimní výstava Zemědělec výzdobu areálu provedli naši zahradníci pod vedením učitelky odborného výcviku Heleny Vorlíčkové., b) ve školním roce 2009/2010 byly uspořádány tradiční certifikované odborné kurzy, ve kterých si žáci mohli prohloubit a rozšířit dovednosti a vědomosti, jedná se o kurz vykrajování ovoce a zeleniny a barmanský kurz. c) jarní výstava Zemědělec výzdoba areálu našimi zahradníky Dne 22. dubna 2010 jsme se zúčastnili v rámci projektu Gastro Poděbrady gastronomické soutěže pro žáky SOU - oboru cukrář a barman v Poděbradech. Ve kategorii kuchařů jsme obsadili 2. místo, kategorii číšník-barman 2. místo a 2 čestná uznání za přínos k rozvoji oboru kuchař číšník a cukrář. Také jsme se zúčastnili soutěže zručnosti v řízení motorových vozidel na SOŠ v Novém Bydžově. Dne 3.května 2010 jsme se zúčastnili soutěžní akce v Poděbradech pod názvem: Křišťálové srdce, pod záštitou Krajského úřadu Středočeského kraje. Dne 11. června 2010 jsme v Kulturním domě v Městci Králové uspořádali část praktické závěrečné zkoušky v oborech Kuchař-číšník s přístupem veřejnosti a zdejším školám. Akce se setkala s velkým zájmem veřejnosti a byla prezentována i v regionálním tisku. Během školního roku zajišťovali kuchaři, číšníci, cukráři a zahradníci množství akcí typu raut, oslavy narozenin, srazy absolventů, svatební hostiny apod., které významně přispívají k prezentaci školy na veřejnosti. Nábor žáků do prvních ročníků probíhal na 24 základních školách a 5 speciálních školách formou prezentace a praktické ukázky činnosti jednotlivých oborů. Výroba vánočního cukroví, příprava květinových vazeb, prodej zahradních výpěstků a zajištění drobných oprav. v rámci teoretického vyučování se žáci účastnili exkurzí : - Automobilka Mladá Boleslav - Botanická zahrada Praha Trója - Výstava Zemědělec Lysá nad Labem - Filmové představení v Městci Králové - Výstava Baťa Praha Strana 15 (celkem 21)

16 16. Volnočasové programy pro žáky a zaměstnance - pro žáky: - žáci mají k dispozici k využití volného času posilovnu v budově školy - jako každý rok se účastnili pod vedením Ing. Danka a Bc. Cidlinové na přelomu června a července zájezdu k moři Itálie, camping Pra Della Torri - v prosinci se konal pod vedením Ing. Danka a Bc. Cidlinové zájezd do adventní Vídně - stužkovací večírky tříd druhých ročníků nástavbového studia podzim - maturitní plesy druhých ročníků nástavbového denního studia a třetího ročníku nástavbového dálkového studia - pod vedením Mgr. Urbanové se konala beseda se spisovatelem Vladimírem Körnerem a divadelní představení v divadle Gong - pod vedením p. uč. Kánské a p. uč. Barčíkové žáci nástavbového studia organizovali dětský den pro MŠ Poděbrady - pro zaměstnance - metodický zájezd historie a vinařství jižní Moravy 17. Výchovné a kariérní poradenství Funkci výchovného poradce školy začala v tomto školním roce vykonávat učitelka teoretického vyučování Mgr.Veronika Raulová, metodikem protidrogové prevence je Mgr.Lenka Šohajová. Výchovné poradenství plnilo průběžně řadu úkolů, stanovených Programem školy. Žáci tuto službu stále více využívají především jako zdroj informací o problematice studia ve škole, života v domově mládeže, přicházejí také stále častěji pro radu, stanovisko a postoj výchovného poradce k osobním problémům, s nimiž si sami nevědí rady, chtějí být vyslechnuti, chtějí poradit v řešení problémů v jejich vlastní rodině, v prvních láskách, ve studiu apod. Výrazně se podílí i na náboru žáků za účelem informování zájemců a získávání uchazečů o studium na zdejší škole. Řediteli školy předkládá statistiky, výsledky jednání na základních i speciálních školách a další materiály. V protidrogové prevenci byla koordinátorkou školy jmenována učitelka Mgr. Lenka Šohajová. Škola má zpracovaný minimální program protidrogové prevence, který ředitel školy schválil jako přílohu k programu školy pro právě skončený školní rok. Těžiště tohoto programu je jednak v oblasti zjišťovací ( anketní), ale i v přijetí pravidel při podezření nebo prokázaném užívání návykových látek. Škola udělala mnoho práce především vysvětlováním, průběžným sledováním vztahu žáků k tomuto nebezpečí. Hlubší informace dostali i vychovatelé domova mládeže, ale i učitelé, jak v případě podezření, držení, nebo užívání omamných látek postupovat. Tato problematika je obsažena i ve vnitřním řádu školy. Ve všech oblastech jde o každodenní, běžnou a systematickou práci bez velké propagace, důležitých prohlášení, nebo výzev. Hlavním cílem je získat informace a důvěru žáků, protože mnohdy se dotýkáme soukromé a někdy i intimní oblasti jejich života. Škola pravidelně spolupracuje s Pedagogicko-psychologickou poradnou při vypracovávání posudků na žáky, kteří jsou v její péči a rovněž spolupracuje se sociálními pracovníky a policií v otázce protidrogové prevence. Strana 16 (celkem 21)

17 18. Údaje o výsledcích inspekční činnosti provedené Českou školní inspekcí Byla provedena pravidelná kontrola úrovně zabezpečení školy v protipožární ochraně, a to především v objektu domova mládeže. Byl vypracován zápis o kontrole s opatřeními, která neměla zásadní výhrady proti organizaci protipožární ochrany a uvedená opatření byla jen organizačního charakteru V průběhu jarních měsíců byla na cukrářské výrobně kontrola hygienických norem, ta také neshledala závažné nedostatky. V měsíci únoru 2010 byly Českou školní inspekcí vyžádány ke kontrole ŠVP oborů: Kuchař-číšník 6551H01, Cukrář 2954H01, Zahradník 4152H01. Nebyly shledány závažné nedostatky. 19. Další činnost školy Školská rada se sešla 20.října Program jednání: - úvodní informace ředitele školy - přečtení výroční zprávy školy 2009/ schválení výroční zprávy školy 2009/ zhodnocení uplynulého školního roku - seznámení s plány rozvoje školy ( další vzdělávání pracovníků, vybavení učeben apod.) - projednání ŠVP pro učení obory Opravářské práce a Stravovací a ubytovací služby. 6551H/01 Kuchař číšník, 2954H/01 Cukrář, 4152H/01 Zahradník 20. Ekonomická část výroční zprávy o činnosti školy I. Základní údaje o hospodaření školy Základní údaje o hospodaření školy v tis. Kč Za rok 2009 (k ) Za 1. pol. roku 2010 (k ) Činnost Činnost Hlavní Doplňková Hlavní Doplňková 1. Náklady celkem Výnosy celkem z toho příspěvky a dotace na provoz (úč. 691) ostatní výnosy HOSPODÁŘSKÝ VÝSLEDEK před zdaněním Strana 17 (celkem 21)

18 II. Přijaté příspěvky a dotace Přijaté příspěvky a dotace v tis. Kč Za rok 2009 (k ) 1. Přijaté dotace ze státního rozpočtu celkem (INV) z toho Přijaté dotace z rozpočtu kraje (včetně vrácených příjmů z pronájmu) celkem (INV) Přijaté příspěvky a dotace na neinvestiční výdaje ze státního rozpočtu přes účet zřizovatele (MŠMT apod.) celkem (NIV) přímé vzdělávací výdaje celkem (UZ ) z toho mzdové výdaje (platy a OPPP) ostatní celkem 1 (vypsat všechny - např. UZ , , ) 852 z toho Zvýšení nenárokových složek pedagogů Hustota, specifika Posílení platů nepedagogů Přijaté příspěvky a dotace na neinvestiční výdaje z rozpočtu kraje celkem (NIV) 3981 běžné provozní výdaje celkem (UZ 000) 3731 z toho ostatní účelové výdaje celkem 1 (vypsat všechny - např. UZ 001, 002, 003, ) 250 z toho opravy Z jiných zdrojů (sponzorské dary, strukturální fondy EU, FM EHP/Norsko atd.) Z příspěvku na provoz byla zabezpečena úhrada energií, běžná údržba a ostatní náklady na plnění požadavků bezpečnosti práce, hygieny a požární ochrany. V průběhu roku se prováděla základní údržba na všech budovách. Na domově mládeže a na budovách dílen byla provedena oprava střech. Byla připravována rekolaudace ocelokolny, která v minulých letech nebyla provedena. Vyhodnocení doplňkové činnosti: V roce 2009 jsme neprovozovali žádnou doplňkovou činnost. Pohledávky a závazky jsou hrazeny průběžně v daných termínech. Ve škole neprobíhala žádná velká investiční akce. Celkové hospodaření je vyrovnané při zavedení velmi úsporných opatření. 21. Závěr Prioritou v oblasti výchovně vzdělávací bylo pokračovat na tvorbě školního vzdělávacího programu tříletého oboru kuchař číšník, cukrář, zahradník, opravářské práce a stravovací a ubytovací služby. Uvědomujeme si totiž, že školní vzdělávací program je živý dokument, a že jej budeme muset neustále inovovat a doplňovat tak, jak to bude vyžadovat situace ve vzdělávacím procesu. Dalším důležitým úkolem byla příprava žáků nástavbového studia na novou maturitu. V obou případech se nám podařilo stavené úkoly splnit. Z výroční zprávy vyplývá, že v oblasti personální jsme opět velikou pozornost věnovali vzdělávání pedagogických pracovníků. Mimořádnou pozornost jsme věnovali vzdělávání Strana 18 (celkem 21)

19 pedagogických pracovníků, kteří si podle zákona o pedagogických pracovnících musí doplnit kvalifikaci a neméně velikou pozornost jsme věnovali vzdělávání pedagogických pracovníků k nové maturitě (hodnotitel, zadavatel, školní maturitní komisař, ředitel). Splnění všech úkolů bylo velmi finančně náročné, ale nám se i přesto podařilo dosáhnout vyrovnaného hospodářského výsledku. Výhled pro příští období: Dokončit práce na programu, který vychází z RVP L/51 podnikání. Otestovat ve třídě oboru kuchař - číšník novou závěrečnou zkoušku. Datum zpracování zprávy: 17. října 2010 Datum projednání ve školské radě: 20. října 2010 Podpis členů školské rady: Podpis ředitele a razítko školy: Ing. Josef Carda Strana 19 (celkem 21)

20 Fotodokumentace Strana 20 (celkem 21)

21 Přílohy Na přiloženém CD nosiči Učební plány - ŠVP Učební plán - Cukrář Učební plán - Kuchař-číšník Učební plán - Kuchařské práce Učební plán - Opravářské práce Učební plán - Zahradník Strana 21 (celkem 21)

VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLY Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Městec Králové, T. G. Masaryka 4 289 03 Městec Králové, tel.: 325 643 315; e-mail: info@sossoumk.cz; www.sossoumk.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK

Více

ÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2014/2015. Stránka 1 z 80

ÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2014/2015. Stránka 1 z 80 V ÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 204/205 INTEGROVANÁ STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ, BENEŠOV, ČERNOLESKÁ 997 Stránka z 80 OBSAH. Základní údaje o škole... 3 2. Charakteristika školy... 4 2.. Charakteristika

Více

Střední odborná škola,stříbro, Benešova 508 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2005/2006-1 -

Střední odborná škola,stříbro, Benešova 508 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2005/2006-1 - Střední odborná škola,stříbro, Benešova 508 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2005/2006-1 - str. OBSAH: 1. Základní údaje o škole 3 2. Přehled oborů vzdělání 3 3. Přehled pracovníků školy,

Více

Střední zemědělská škola, Rakovník, Pražská 1222. Pražská 1222, 269 01 Rakovník. Výroční zpráva

Střední zemědělská škola, Rakovník, Pražská 1222. Pražská 1222, 269 01 Rakovník. Výroční zpráva Střední zemědělská škola, Rakovník, Pražská 1222 Pražská 1222, 269 01 Rakovník Výroční zpráva Školní rok 2011/2012 1. Základní údaje o škole Název školy a adresa: Střední zemědělská škola, Rakovník, Pražská

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2010/2011

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 Ředitelství Střední průmyslové školy v Mladé Boleslavi předkládá Výroční zprávu o činnosti školy podle 10 odst. 3 a 11 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2005/2006

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2005/2006 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2005/2006 Ředitelství Střední průmyslové školy v Mladé Boleslavi předkládá Výroční zprávu o činnosti školy podle 10 odst. 3 a 11 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním,

Více

Littrowa 122 346 01 Horšovský Týn

Littrowa 122 346 01 Horšovský Týn Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2005/2006 /Gymnázia, VOŠ, SOŠ, OA, Konzervatoř, SJŠ, SOU, OU, PrŠ/ Škola: Název školy, adresa: Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Horšovský

Více

Výroční zpráva. Základní škola a mateřská škola Louka, okr.

Výroční zpráva. Základní škola a mateřská škola Louka, okr. Výroční zpráva Základní škola a mateřská škola Louka, okres Hodonín příspěvková organizace, Louka 52, 696 76 Louka nad Veličkou školní rok 2014-2015 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010/11 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ T. G. MASARYKA 4 289 03 MĚSTEC KRÁLOVÉ. Strana 1 (celkem 22)

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010/11 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ T. G. MASARYKA 4 289 03 MĚSTEC KRÁLOVÉ. Strana 1 (celkem 22) VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010/11 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ T. G. MASARYKA 4 289 03 MĚSTEC KRÁLOVÉ Strana 1 (celkem 22) 1. Základní údaje o škole Název školy, adresa : Střední

Více

Výroční zpráva 2006-2007

Výroční zpráva 2006-2007 Základní škola Školní 226 382 41 Kaplice IČO: 00 58 36 69 Výroční zpráva 2006-2007 strana 1 Základní informace o škole Název školy: Základní škola, Kaplice, Školní 226, okres Český Krumlov Datum vydání

Více

Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2009/2010

Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2009/2010 1. Základní údaje o škole Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2009/2010 Název školy: Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Horšovský Týn, Littrowa 122 Školská rada Adresa: Littrowa

Více

Základní škola a Praktická škola Velké Meziříčí VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

Základní škola a Praktická škola Velké Meziříčí VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Základní škola a Praktická škola Velké Meziříčí VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Školní rok 2011-2012 Obsah 1. Základní údaje o škole 3 2. Přehled oborů vzdělání, vzdělávací programy 9 3. Přehled pracovníků

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Základní umělecká škola Ústí nad Labem, Husova 349/19, příspěvková organizace. Školní rok 2009/2010

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Základní umělecká škola Ústí nad Labem, Husova 349/19, příspěvková organizace. Školní rok 2009/2010 Základní škola a Základní umělecká škola Ústí nad Labem, Husova 349/19, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA Školní rok 2009/2010 ( zpracováno dle vyhlášky č. 225/2009 Sb. ) Září 2010 Obsah: 1. Základní

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 Kunice 15.10.2014 Zpracovala: Ing. Lenka H a n z l o v á Strana 1 (celkem 44) 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE Název: ODBORNÉ UČILIŠTĚ, KUNICE 60 Sídlo:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2006/2007

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2006/2007 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2006/2007 Ředitelství Střední průmyslové školy v Mladé Boleslavi předkládá Výroční zprávu o činnosti školy podle 10 odst. 3 a 11 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním,

Více

Část I. Základní charakteristika školy

Část I. Základní charakteristika školy Výroční zpráva ZŠ BUKOVINA školní rok 2009 / 2010 A/ Zpráva o školním roku 2009 / 2010 Část I. Základní charakteristika školy Část II. Výsledky výchovy a vzdělávání Část III. Údaje o výsledcích ČŠI Část

Více

Základní škola a mateřská škola Útvina ČTYŘLÍSTEK. IČO 60610751 Identifikátor 600067319 ředitel: Mgr.Romana Prášilová

Základní škola a mateřská škola Útvina ČTYŘLÍSTEK. IČO 60610751 Identifikátor 600067319 ředitel: Mgr.Romana Prášilová 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní škola a mateřská škola Útvina adresa školy Útvina 153, 36401 Toužim právní forma příspěvková organizace IČO 60610751 Identifikátor 600067319 vedení

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-927/13-S

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-927/13-S Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIS-927/13-S Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Střední škola oděvního a grafického designu, Lysá nad Labem, Stržiště

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA STŘEDNÍ ŠKOLY ODĚVNÍHO A GRAFICKÉHO DESIGNU, ZA ŠKOLNÍ ROK 2014/2015. Lysá nad Labem, Stržiště 475

VÝROČNÍ ZPRÁVA STŘEDNÍ ŠKOLY ODĚVNÍHO A GRAFICKÉHO DESIGNU, ZA ŠKOLNÍ ROK 2014/2015. Lysá nad Labem, Stržiště 475 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 STŘEDNÍ ŠKOLY ODĚVNÍHO A GRAFICKÉHO DESIGNU, Lysá nad Labem, Stržiště 475 VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2014/2015 Vzdělávací cíl: Vychovat kulturního a zvídavého člověka,

Více

Výroční zpráva 2007/2008

Výroční zpráva 2007/2008 Výroční zpráva 2007/2008 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem, příspěvková organizace adresa školy Stará Rudná 121, 793 35 právní forma příspěvková

Více

Církevní střední zdravotnická škola s.r.o. Grohova 14/16, 602 00 Brno

Církevní střední zdravotnická škola s.r.o. Grohova 14/16, 602 00 Brno Církevní střední zdravotnická škola s.r.o. Grohova 14/16, 602 00 Brno ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ZDRAVOTNICKÉ LYCEUM od 1. 1. 2012 1 Církevní střední zdravotnická škola s.r.o. Grohova 14/16, 602 00 Brno

Více

SOUKROMÁ STŘEDNÍ ZDRAVOTNICKÁ ŠKOLA M ě l n í k, o.p.s. Výroční zpráva o činnosti školy

SOUKROMÁ STŘEDNÍ ZDRAVOTNICKÁ ŠKOLA M ě l n í k, o.p.s. Výroční zpráva o činnosti školy SOUKROMÁ STŘEDNÍ ZDRAVOTNICKÁ ŠKOLA M ě l n í k, o.p.s. Výroční zpráva o činnosti školy školní rok 2014/2015 1. Základní údaje o škole typ školy : zřizovatel : Soukromá střední zdravotnická škola IZO 110009967

Více

Česká školní inspekce Královéhradecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIH-1018/15-H. Střední škola vizuální tvorby, s.r.o.

Česká školní inspekce Královéhradecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIH-1018/15-H. Střední škola vizuální tvorby, s.r.o. INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIH-1018/15-H Název právnické osoby vykonávající činnost školy Sídlo E-mail právnické osoby Střední škola vizuální tvorby, s.r.o. Černilovská 7, 500 03 Hradec Králové - Rusek info@vizualskola.cz

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLY EDUCAnet Soukromé gymnázium Brno, o.p.s. Arménská 21, 625 00 Brno - Bohunice VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLY za školní rok 2008/2009 Strana 1 (celkem 12) Tato výroční zpráva je zpracována na základě 10 odst. 3 a

Více

Střední škola uměleckořemeslná a oděvní, s. r. o. Horská 167, 460 14 Liberec

Střední škola uměleckořemeslná a oděvní, s. r. o. Horská 167, 460 14 Liberec Střední škola uměleckořemeslná a oděvní, s. r. o. Horská 167, 460 14 Liberec www.skolakaterinky.cz, tel: 482 360 661, 773 838 473, info@skolakaterinky.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti školy za školní rok 2013/2014

Více

V ý r o č n í z p r á v a

V ý r o č n í z p r á v a Střední(odborné(učiliště(a(Střední(odborná((((((((((((((((((((((((((((( škola(sčmsd,(lomnice(u(tišnova,(s.r.o.( ( Držitel(certifikátu(dle(ISO(9001( V ý r o č n í z p r á v a o činnosti školy za školní

Více

1.1 škola Mezinárodní Montessori Mateřská škola název školy

1.1 škola Mezinárodní Montessori Mateřská škola název školy Výroční zpráva za školní rok 2014/15 Vypracovaly ke dni 18.8.2015: MUDr. Darina Gurutidu, ředitelka projektu Mgr. Martina Schejbalová, ředitelka ZŠ a MŠ Perlička Č.j. 034/2015 a) Základní údaje o škole:

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Oblastní pracoviště č. 11 Jihlava. okresní pracoviště Třebíč. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Oblastní pracoviště č. 11 Jihlava. okresní pracoviště Třebíč. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Oblastní pracoviště č. 11 Jihlava okresní pracoviště Třebíč Inspekční zpráva Střední zemědělská a ekonomická škola Třebíč Žižkova 505, 674 23 Třebíč Identifikátor ředitelství: 600

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Dubno za školní rok 2009 / 2010 ( v souladu z 10 odst. 3 a 11 zákona č.561/2004 Sb., vyhlášky MŠMT ČR č.15/2005 Sb. a v souladu

Více

Zřizovatel: Středočeský kraj, Zborovská 11, 150 21 Praha 5 IČ: 70891095 IČO: 00069515 IZO ředitelství: 600007201. Kontakty

Zřizovatel: Středočeský kraj, Zborovská 11, 150 21 Praha 5 IČ: 70891095 IČO: 00069515 IZO ředitelství: 600007201. Kontakty VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Střední odborné učiliště, Čáslav, Žižkovo nám. 75 Školní rok 2013-2014 Střední odborné učiliště, Čáslav, Žižkovo nám. 75 Základní údaje o škole Název školy: Střední odborné

Více

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIU-534/10 U. Základní škola Jirkov, Studentská 1427, okres Chomutov

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIU-534/10 U. Základní škola Jirkov, Studentská 1427, okres Chomutov Česká školní inspekce Ústecký inspektorát Název školy INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠIU-534/10 U Základní škola Jirkov, Studentská 1427, okres Chomutov Adresa: Studentská 1427, 431 11 Jirkov Identifikátor: 600

Více

Charakteristika vzdělávacího programu

Charakteristika vzdělávacího programu Charakteristika vzdělávacího programu Identifikační údaje oboru název školy adresa školy zřizovatel název ŠVP název oboru kód platnost číslo jednací Jáchymovská 1, 363 11 Ostrov Krajský úřad Karlovarského

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZÁKLADNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ ŠKOLA Vinohradská 54, Praha 2 http://skolavinohradska.cz ; skola@skolavinohradska.cz tel.: 224254257 mobil: 602315044 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY 2014/2015 SUBJEKT Základní

Více

Výroční zpráva Základní školy Šťáhlavy za rok 2011/2012

Výroční zpráva Základní školy Šťáhlavy za rok 2011/2012 Výroční zpráva Základní školy Šťáhlavy za rok 2011/2012 1 Základní údaje o škole 1.1 Název (podle zřizovací listiny): Základní škola Šťáhlavy sídlo: Komenského 126, Šťáhlavy, 332 03 IČO: 60611278 zřizovatel

Více

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, VLAŠIM, ZÁMEK 1 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A o č i n n o s t i š k o l y v e š k o l n í m r o c e 2 0 1 4 / 2 0 1 5 Výroční zpráva 1. Základní údaje o škole

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010/2011

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010/2011 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010/2011 Střední zemědělská škola Čáslav Sadová 1234 286 01 Čáslav IZO: 600 007 278 IČO: 49 797 999 telefon: 327 312 631 fax: 327 312 637 e-mail: skola@szescaslav.cz

Více

Gymnázium J. A. Komenského v Uherském Brodě. Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2004/2005

Gymnázium J. A. Komenského v Uherském Brodě. Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2004/2005 Gymnázium J. A. Komenského v Uherském Brodě 1 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2004/2005 V Uherském Brodě dne 25. října 2005 RNDr. Karel Radil ředitel školy Základní údaje o škole 2 Název

Více

I. Výroční zpráva o činnosti školy

I. Výroční zpráva o činnosti školy I. Výroční zpráva o činnosti školy 1.Charakteristika školy 1.1.Název školy, adresa Střední zemědělská škola, Klatovy, Nár. mučedníků 141 právní forma, zřizovatel příspěvková organizace dle zákona č. 250/2000

Více

Základní škola a Mateřská škola Razová

Základní škola a Mateřská škola Razová V Ý R O Č N Í Z P R Á V A O Č I N N O S T I Základní škola a Mateřská škola Razová ve školním roce 2008/9 I. Základní charakteristika školy a) Základní škola a Mateřská škola Razová, příspěvková organizace

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-2282/11-S

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-2282/11-S Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIS-2282/11-S Název právnické osoby vykonávající činnost: Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Nymburk, Soudní

Více

1. Základní údaje o škole

1. Základní údaje o škole 1. Základní údaje o škole Název školy právnické osoby (dle zápisu do školského rejstříku MŠMT ČR Rozhodnutí z 1.3.2006): Základní škola Jeseník nad Odrou okres Nový Jičín, příspěvková organizace Právní

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY A MATEŘSKÉ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2009/2010

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY A MATEŘSKÉ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2009/2010 Forma hospodaření: příspěvková organizace Zřizovatel: Obec Všemina, Všemina 162, 763 15 p.slušovice VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY A MATEŘSKÉ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2009/2010 Podle ust. 10 zákona

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011/12

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011/12 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011/12 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ T. G. MASARYKA 4 289 03 MĚSTEC KRÁLOVÉ Strana 1 (celkem 23) 1. Základní údaje o škole Název školy, adresa : Střední

Více

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIA-1529/11-A

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIA-1529/11-A Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č. j. ČŠIA-1529/11-A Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Střední průmyslová škola elektrotechnická, Praha 10, V Úžlabině 320 Sídlo:

Více

Výroční zpráva o činnosti školy

Výroční zpráva o činnosti školy Výroční zpráva o činnosti školy Část I. Základní charakteristika školy Vyšší odborná škola a Střední pedagogická škola 794 01 Krnov, Jiráskova 1a právní forma: příspěvková organizace IČO: 00 60 12 92 IZO

Více

Výroční zpráva o činnosti školy 2010/2011

Výroční zpráva o činnosti školy 2010/2011 Výroční zpráva o činnosti školy 2010/2011 Obsah: 1. Základní údaje o škole...3 2. Charakteristika školy..4 3. Školy a školská zařízení členění..7 4. Souhrnné údaje o žácích..8 5. Údaje o přijímání dětí/žáků

Více

Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIJ-245/14-J. zs.stepanov@seznam.cz

Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIJ-245/14-J. zs.stepanov@seznam.cz Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIJ-245/14-J Název právnické osoby vykonávající činnost školy/školského zařízení Základní škola a Mateřská škola Štěpánov nad Svratkou,

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2011/2012

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2011/2012 Střední zdravotnická škola, Benešov, Máchova 4 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 211/212 Č. j.: SZS/362/212 1 1. Základní údaje o škole Název školy: Střední zdravotnická škola, Benešov, Máchova

Více

Výroční zpráva. Gymnázia, Praha 9, Českolipská 373

Výroční zpráva. Gymnázia, Praha 9, Českolipská 373 Výroční zpráva Gymnázia, Praha 9, Českolipská 373 za školní rok 2011/2012 Obsah I. Základní údaje o škole, školském zařízení. 4 1. Název organizace, základní údaje. 4 2. Vedení školy 4 3. Webové stránky

Více

Výroční zpráva o činnosti školy 2003 2004

Výroční zpráva o činnosti školy 2003 2004 Integrovaná střední škola Kyjovská 3187, Havlíčkův Brod Bankovní spojení KB Havlíčkův Brod 16732-521/0100, IČO 60 12 62 30 Výroční zpráva o činnosti školy 2003 2004 V Havlíčkově Brodě dne 3082004 Mgr Ludmila

Více

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIU-320/13-U

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIU-320/13-U Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIU-320/13-U Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Základní škola a Mateřská škola Varnsdorf, Bratislavská 994, okres Děčín,

Více

Odborné učiliště a Praktická škola, Černovice, Mariánské náměstí 72. Výroční zpráva o činnosti školy,

Odborné učiliště a Praktická škola, Černovice, Mariánské náměstí 72. Výroční zpráva o činnosti školy, Odborné učiliště a Praktická škola, Černovice, Mariánské náměstí 72 Výroční zpráva o činnosti školy, školní rok 2011/2012 Obsah: Resumé k výroční zprávě 2 Charakteristika školy k výroční zprávě o činnosti..

Více

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-1117/07-01. Předmět inspekční činnosti:

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-1117/07-01. Předmět inspekční činnosti: Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-1117/07-01 Název školy: Gymnázium, Praha 8, Ústavní 400 Adresa: Ústavní 400, 181 00 Praha 8 Identifikátor: 600005992 IČ: 60460784 Místo

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Název školy : Základní škola náměstí Svobody 3 Šternberk, příspěvková organizace Ředitel školy: Mgr. Pavel Konečný Způsob hospodaření školy : příspěvková organizace Školní

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-106/14-S. lidinsky@mail.gymberoun.cz

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-106/14-S. lidinsky@mail.gymberoun.cz INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIS-106/14-S Název právnické osoby vykonávající činnost školy Gymnázium Joachima Barranda, Beroun, Talichova 824 Sídlo Talichova 824, 266 01 Beroun 2 E-mail právnické osoby IČO 47

Více

Základní škola Opatovice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Opatovice 66 664 61 Rajhrad

Základní škola Opatovice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Opatovice 66 664 61 Rajhrad Základní škola Opatovice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Opatovice 66 664 61 Rajhrad Čj.: 56/2015 Spisový znak: ŘŠ 2/4 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2014-2015 Část I. Základní

Více

KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY NA ROKY 2016-2020

KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY NA ROKY 2016-2020 Základní škola a Mateřská škola České Velenice Čsl. legií 325, 378 10 České Velenice KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY NA ROKY 2016-2020 Projednáno: - na poradě vedení školy - na pedagogických radách ZŠ a MŠ - se

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Inspektorát Pardubice Inspekční zpráva Pedagogicko-psychologická poradna, Pardubice-Polabiny, Družby 334 Družby 334, 530 09 Pardubice-Polabiny Identifikátor: 600 034 003 Termín konání

Více

ÚDAJE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ

ÚDAJE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ ÚDAJE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ ŽÁCI PŘIHLÁŠENÍ KE STUDIU Počet přihlášek STR SLE STA LYT LYE MAN Celkem 1. kolo 62 83 86 63 69-363 Celkem 62 83 86 63 69-363 ŽÁCI PŘIJATÍ KE STUDIU Počet přijatých STR SLE STA

Více

Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIZ-1479/14-Z

Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIZ-1479/14-Z INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIZ-1479/14-Z Název právnické osoby vykonávající činnost školy Sídlo E-mail právnické osoby Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město Velehradská 1527, 686 03 Staré Město info@sosgsm.cz

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Oblastní pracoviště č. 1 Praha. obvodní pracoviště Praha 4. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Oblastní pracoviště č. 1 Praha. obvodní pracoviště Praha 4. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Oblastní pracoviště č. 1 Praha obvodní pracoviště Praha 4 Inspekční zpráva MICHAEL Soukromá střední škola reklamní tvorby, s r. o. Machkova 1646, 149 00 Praha 4 - Jižní Město Identifikátor

Více

Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIM-1023/10-M

Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIM-1023/10-M Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Název kontrolované osoby: Sídlo: Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Uničov, Moravské nám. 681 Moravské nám 681, 783 91 Uničov

Více

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIA-401/10-A

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIA-401/10-A Česká školní inspekce Pražský inspektorát Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠIA-401/10-A Soukromá střední odborná škola START, s.r.o. Adresa: Chvaletická 918, 198 00 Praha 14 Identifikátor: 600006301

Více

PODNIKÁNÍ V TECHNICKÝCH OBORECH A SLUŽBÁCH

PODNIKÁNÍ V TECHNICKÝCH OBORECH A SLUŽBÁCH GYMNÁZIUM JANA PIVEČKY A STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SLAVIČÍN Školní 822 763 21 Slavičín Útvar: Střední odborná škola Slavičín, Divnice 119, Slavičín Soustava oborů vzdělání: Obor vzdělání: 64 PODNIKÁNÍ V OBORECH

Více

Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIE-110/14-E. Na Mušce 1110, 534 01 Holice. Mgr. Andreou Daňkovou, ředitelkou

Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIE-110/14-E. Na Mušce 1110, 534 01 Holice. Mgr. Andreou Daňkovou, ředitelkou INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIE-110/14-E Název právnické osoby vykonávající činnost školy a školského zařízení Sídlo E-mail právnické osoby Gymnázium Dr. Emila Holuba, Holice, Na Mušce 1110 Na Mušce 1110, 534

Více

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI - 999/08-01. Hotelová škola. Předmět inspekční činnosti

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI - 999/08-01. Hotelová škola. Předmět inspekční činnosti Česká školní inspekce Pražský inspektorát Název školy INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI - 999/08-01 Hotelová škola Adresa: Vršovická 43, 101 00 Praha 10 Identifikátor: 600 004 741 IČ: 60461713 Místo inspekce: Vršovická

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-254/08-02. Předmět inspekční činnosti 1 :

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-254/08-02. Předmět inspekční činnosti 1 : Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-254/08-02 Název školy: Střední zemědělská škola, Čáslav, Sadová 1234 Adresa: Sadová 1234, 28 601 Čáslav Identifikátor: 600 007 278

Více

Odborné učiliště Křenovice 8 752 01 Kojetín

Odborné učiliště Křenovice 8 752 01 Kojetín Odborné učiliště Křenovice 8 752 01 Kojetín Školní vzdělávací program PEKAŘ Kód a název oboru vzdělání: Platnost ŠVP: Délka a forma studia: Stupeň dosaženého vzdělání: 29-51-E/02 Potravinářské práce od

Více

Česká školní inspekce Plzeňský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIP-141/12-P. Jesenická 11, 323 23 Plzeň. společnost s ručením omezeným

Česká školní inspekce Plzeňský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIP-141/12-P. Jesenická 11, 323 23 Plzeň. společnost s ručením omezeným Česká školní inspekce Plzeňský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č. j. ČŠIP-141/12-P Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Sídlo: Soukromá základní škola Elementária, s. r. o. Jesenická 11, 323

Více

Základní škola Marie Curie-Sklodowské, Jáchymov, okres Karlovy Vary

Základní škola Marie Curie-Sklodowské, Jáchymov, okres Karlovy Vary Základní škola Marie Curie-Sklodowské, Jáchymov, okres Karlovy Vary Výroční zpráva za školní rok 2006/2007 Mgr. Jan Musil, ředitel školy V Jáchymově, 3.10.2007 Strana 1 (celkem 9) 1. Základní údaje o škole

Více

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIA-1042/15-A

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIA-1042/15-A INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIA-1042/15-A Název právnické osoby vykonávající činnost školy Hotelová škola, Praha 10, Vršovická 43 Sídlo Vršovická 43, 101 00 Praha 10 E-mail právnické osoby mailbox@shs.cz IČ

Více

Výroční zpráva. školní rok 2010/11

Výroční zpráva. školní rok 2010/11 Základní škola Kralupy nad Vltavou, Komenského náměstí 198 okres Mělník, příspěvková organizace Výroční zpráva školní rok 2010/11 O B S A H: I. Základní údaje II. III. IV. Rámcový popis personálního zabezpečení

Více

INFORMACE PRO ZÁJEMCE O STUDIUM 2014 / 2015

INFORMACE PRO ZÁJEMCE O STUDIUM 2014 / 2015 INFORMACE PRO ZÁJEMCE O STUDIUM 2014 / 2015 TEL.: +420 485 106 143 info@oalib.cz WWW.OALIB.CZ DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 18. 1. 2014 OD 9.00 DO 14.00 HODIN INFORMACE O STUDIU PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 Otevírané

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ŘEDITELKY ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA ŘEDITELKY ŠKOLY VÝROČNÍ ZPRÁVA ŘEDITELKY ŠKOLY Školní rok 2013/2014 Vypracovala: Mgr. Romana Tůmová V Městci Králové dne 13. 10. 2014 ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY 1. Základní údaje o škole Název školy: Základní škola, Městec

Více

školní rok 2014-2015

školní rok 2014-2015 Základní umělecká škola F.X. Richtera Holešov Bezručova 675, 769 01 Holešov, tel. : 573 395 283 E-mail: zusholesov@tiscali.cz www : zusholesov.cz V Ý R O Č N Í Z P R Á V A O Č I N N O S T I Š K O L Y školní

Více

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIB-925/10-B. Předmět inspekční činnosti

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIB-925/10-B. Předmět inspekční činnosti Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠIB-925/10-B Střední škola pro sluchově postižené a Odborné učiliště, Brno, Gellnerova 1 Adresa: Gellnerova 1, 637 00 Brno

Více

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIU-77/12-U

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIU-77/12-U Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIU-77/12-U Název právnické osoby vykonávající činnost: Základní škola praktická, Ústí nad Labem, Studentská 297, příspěvková organizace

Více

Základní škola a Mateřská škola Určice, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA

Základní škola a Mateřská škola Určice, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA Základní škola a Mateřská škola Určice, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 Část I. Základní charakteristika školy a) Název školy: Základní škola a Mateřská škola Určice, příspěvková

Více

Výroční zpráva o činnosti školy. za za školní rok 2014 1997-2015 98

Výroční zpráva o činnosti školy. za za školní rok 2014 1997-2015 98 Výroční zpráva o činnosti školy za za školní rok 2014 1997-2015 98 dle 17 e) dle odst. 10 2 zákona odst. 3 č. zákona 564/90 Sb. č. 561/2004 ve znění platných Sb. novel Název školy: Základní škola, Vodňany,

Více

Výroční zpráva ZŠ M. Alše a MŠ Mirotice, okres Písek

Výroční zpráva ZŠ M. Alše a MŠ Mirotice, okres Písek Z á k l a d n í š k o l a M i k o l á š e A l š e a M a t e ř s k á š k o l a M i r o t i c e, o k r e s P í s e k tel: 382 229 247, e-mail info@zsmirotice.cz http://www.zsmirotice.cz Výroční zpráva ZŠ

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIS-2465/11-S. Havlíčkova 42, Kolín IV. příspěvková organizace

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIS-2465/11-S. Havlíčkova 42, Kolín IV. příspěvková organizace Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č. j. ČŠIS-2465/11-S Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Sídlo: Střední škola obchodní, Kolín IV, Havlíčkova 42 Havlíčkova 42,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2014 2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2014 2015 Gymnázium, Střední odborná škola, Základní škola a Mateřská škola pro sluchově postižené, Praha 2, Ječná 27 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2014 2015 Výroční zpráva schválena školskou radou

Více

Školní vzdělávací program. Gymnázium - všeobecné (čtyřleté) (Zpracováno podle RVP G) PROSTĚ JINAK...

Školní vzdělávací program. Gymnázium - všeobecné (čtyřleté) (Zpracováno podle RVP G) PROSTĚ JINAK... Školní vzdělávací program Gymnázium - všeobecné (čtyřleté) (Zpracováno podle RVP G) PROSTĚ JINAK... Motto našeho gymnázia chce vyjádřit touhu nebýt pouze vzdělávací institucí, ale komunitou, ve které se

Více

Výroční zpráva o činnosti školy

Výroční zpráva o činnosti školy Základní škola a Mateřská škola Bořitov, okres Blansko, příspěvková organizace Školní 125, 679 21 Bořitov Výroční zpráva o činnosti školy Školní rok: 2014/2015 1 Část I. Základní údaje o škole Název školy:

Více

Česká školní inspekce Liberecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIL-772/10-L. organizace. ředitelem Mgr. Bc. Jiřím Dvořákem

Česká školní inspekce Liberecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIL-772/10-L. organizace. ředitelem Mgr. Bc. Jiřím Dvořákem Česká školní inspekce Liberecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Název kontrolované osoby: Základní škola, Liberec, Lesní 575/12, příspěvková organizace Sídlo: Lesní 575/12 460 01 Liberec 1 IČO: 46 744 924

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. Plán práce na školní rok 2015/2016 strana 1 z 12

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. Plán práce na školní rok 2015/2016 strana 1 z 12 PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Plán práce na školní rok 2015/2016 strana 1 z 12 I. Výchova a vzdělávání Rozvíjet osobnost žáka k samostatnému myšlení a svobodnému rozhodování, aktivnímu přístupu k dalšímu

Více

Základní škola Kosmonosy Podzámecká 1, okres Mladá Boleslav

Základní škola Kosmonosy Podzámecká 1, okres Mladá Boleslav Základní škola Kosmonosy Podzámecká 1, okres Mladá Boleslav sekretariát tel.: 778 022 279 ředitelství tel.: 778 002 243 skolakosmonosy@seznam.cz www.zskosmonosy.cz Rámcový plán úkolů Školní rok 2014/2015

Více

Základní škola Jablůnka, okres Vsetín

Základní škola Jablůnka, okres Vsetín Základní škola Jablůnka, okres setín ýroční zpráva o činnosti školy za šk.rok /8 ýroční zpráva o činnosti Základní školy Jablůnka, okres setín za školní rok /8. Základní údaje o škole. škola název školy

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední pedagogická škola s. r. o. Weilova 4, 102 00 Praha 10. Identifikátor školy: 650 023 170

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední pedagogická škola s. r. o. Weilova 4, 102 00 Praha 10. Identifikátor školy: 650 023 170 Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Střední pedagogická škola s. r. o. Weilova 4, 102 00 Praha 10 Identifikátor školy: 650 023 170 Termín konání inspekce: 4. 6. dubna 2006 Čj.: ČŠI

Více

OBCHODNÍ AKADEMIE LIBEREC

OBCHODNÍ AKADEMIE LIBEREC OBCHODNÍ AKADEMIE LIBEREC MODERNÍ ŠKOLA SE 150 LETOU TRADICÍ INFORMACE PRO ZÁJEMCE O STUDIUM 2016 / 2017 OBCHODNÍ AKADEMIE A JAZYKOVÁ ŠKOLA S PRÁVEM STÁTNÍ JAZYKOVÉ ZKOUŠKY LIBEREC, ŠAMÁNKOVA 500/8, PŘÍSPĚVKOVÁ

Více

Česká školní inspekce Plzeňský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIP-784/13-P

Česká školní inspekce Plzeňský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIP-784/13-P Česká školní inspekce Plzeňský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIP-784/13-P Název právnické osoby vykonávající činnost školy Sídlo E-mail školy Střední průmyslová škola, Klatovy, nábřeží Kpt. Nálepky

Více

Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIM-403/13-M

Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIM-403/13-M Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIM-403/13-M Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Základní škola Dolní Újezd, okres Přerov, příspěvková organizace Sídlo:

Více

Zmapování potřeb základních, středních a vysokých škol ve vazbě na nové programovací období Ústecký kraj

Zmapování potřeb základních, středních a vysokých škol ve vazbě na nové programovací období Ústecký kraj Zmapování potřeb základních, středních a vysokých škol ve vazbě na nové programovací období Zmapování potřeb základních, středních a vysokých škol ve vazbě na nové programovací období Ústecký kraj 1 Zmapování

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední průmyslová škola strojírenská a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Kolín 4, Heverova 191

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední průmyslová škola strojírenská a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Kolín 4, Heverova 191 Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Střední průmyslová škola strojírenská a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Kolín 4, Heverova 191 Heverova 191, 280 50 Kolín

Více

66-52-H/01 11 ARANŽÉR ŠVP: Designér v reklamě

66-52-H/01 11 ARANŽÉR ŠVP: Designér v reklamě 66-52-H/01 11 ARANŽÉR ŠVP: Designér v reklamě Název předmětů 1. ročník 2. ročník 3. ročník celkem Český jazyk a literatura 2 2 2 6 Anglický/Německý jazyk 2 2 2 6 Základy společenských věd 1 1 1 3 Chemie

Více

Výroční zpráva školní rok 2009/ 2010

Výroční zpráva školní rok 2009/ 2010 ZÁKLADNÍ ŠKOLA BRNO, HROZNOVÁ 1 Tel./záz./fax: 54321 1912; 54321 6880 e-mail: vedeni@zshroznova.cz Zřizovatel: Statutární město Brno, městská část Brno - střed Výroční zpráva školní rok 2009/ 2010 Základní

Více

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIU-113/12-U

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIU-113/12-U Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIU-113/12-U Název právnické osoby Základní škola a praktická škola Arkadie, o. p. s. vykonávající činnost: Sídlo: U Nových lázní 1286/9,

Více

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vyškov, Sochorova 15. školní rok 2009-2010

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vyškov, Sochorova 15. školní rok 2009-2010 Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vyškov, Sochorova 15 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A školní rok 2009-2010 Ing. Petr Navrátil Ředitel školy Schváleno školskou radou dne 26. 10. 2010 Martina

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední průmyslová škola strojnická, Plzeň, Klatovská 109. Klatovská 109, 301 00 Plzeň. Identifikátor školy: 600 100 645

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední průmyslová škola strojnická, Plzeň, Klatovská 109. Klatovská 109, 301 00 Plzeň. Identifikátor školy: 600 100 645 Česká školní inspekce Plzeňský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Střední průmyslová škola strojnická, Plzeň, Klatovská 109 Klatovská 109, 301 00 Plzeň Identifikátor školy: 600 100 645 Termín konání inspekce:

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-1930/13-S. Střední odborné učiliště Jiřice

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-1930/13-S. Střední odborné učiliště Jiřice Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIS-1930/13-S Název právnické osoby vykonávající činnost školy/školského zařízení Sídlo E-mail právnické osoby Střední odborné učiliště

Více