Plán čerpání technické pomoci ROP Severovýchod na období

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Plán čerpání technické pomoci ROP Severovýchod na období 2007 2013"

Transkript

1 Příloha: XX Příloha č. 2, bod 46-14/2014 Plán čerpání technické pomoci ROP Severovýchod na období Verze XII. 46. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Severovýchod

2 ~ 1 ~ Příloha č. 2, bod 46-14/ Úvod Regionální operační program regionu soudržnosti Severovýchod (ROP SV) je zpracován pro období let , ve kterém tento region patří do Cíle Konvergence. Cíl Konvergence je určen pro podporu urychlení sociálního a ekonomického rozvoje nejméně rozvinutých členských států a regionů tím, že zlepší podmínky pro růst a zaměstnanost prostřednictvím investic do fyzického a lidského kapitálu, rozvoje inovací a znalostní společnosti, zlepšení schopnosti přizpůsobovat se hospodářským a sociálním změnám, ochrany a zlepšování životního prostředí i výkonné správy. Regionální operační program regionu soudržnosti Severovýchod je financován Evropským fondem pro regionální rozvoj. Definice globálního cíle ROP SV: Globální cíl ROP SV Zvýšení kvality fyzického prostředí regionu, což povede ke zvýšení atraktivity regionu pro investice, podnikání a život obyvatel. Prostřednictvím zvýšení atraktivity regionu bude docházet k jeho konvergenci k průměrné úrovni socioekonomického rozvoje EU. Globální cíl ROP SV naplňují 4 specifické cíle, jež odpovídají věcné orientaci prioritních os ROP SV: Specifický cíl ROP SV Specifický cíl 1: Zvýšit dostupnost regionu a efektivnost dopravy při respektování ochrany životního prostředí. Specifický cíl 2: Zlepšit kvalitu života a veřejných služeb pro obyvatelstvo s důrazem na snižování regionálních disparit. Specifický cíl 3: Zvýšit efektivnost využití přírodního a kulturního potenciálu regionu. Specifický cíl 4: Zvýšit atraktivitu regionu pro podnikání a investice. Strategie rozvoje regionu soudržnosti Severovýchod bude realizována prostřednictvím 5 prioritních os. Prioritní osa 1 Regionální dopravní infrastruktury. Prioritní osa 2 Rozvoj městských a venkovských oblastí. Prioritní osa 3 Cestovní ruch. Prioritní osa 4 Rozvoj podnikatelského prostředí. Prioritní osa 5 Technická pomoc.

3 ~ 2 ~ Příloha č. 2, bod 46-14/ Technická pomoc Prioritní osa Technická pomoc (TP) je v souladu s legislativním rámcem pro strukturální fondy zaměřena na podporu řízení a implementaci ROP Severovýchod. Je průřezovou prioritní osou a dotýká se všech prioritních os a oblastí podpor ROP Severovýchod. V rámci prioritní osy Technická pomoc budou financovány zejména akce pro podporu řízení, implementace, kontroly, monitorování, hodnocení, propagace regionálního operačního programu a zvyšování absorpční kapacity regionu. 2.1 Globální a specifické cíle prioritní osy Technická pomoc Globální cíl prioritní osy 5. Technická pomoc Zajistit aktivity spojené s realizací a řízením regionálního operačního programu a posílit absorpční kapacitu území NUTS II Severovýchod. Globální cíl prioritní osy Technická pomoc naplňují 2 specifické cíle: Specifické cíle ROP SV Specifický cíl 1: Zajistit optimální administrativní kapacitu za účelem efektivní a bezproblémové realizace programu. Specifický cíl 2: Zajistit dostatečnou absorpční kapacitu v regionu. 2.2 Oblast podpory 5.1 Podpora aktivit spojených s řízením a realizací ROP SV Tato oblast podpory rozvíjí specifický cíl Zajistit optimální administrativní kapacitu za účelem efektivní a bezproblémové realizace programu s důrazem na zajištění takových podmínek pro realizaci programu, které by zaručily jeho efektivní řízení. Oblast podpory je zaměřena na aktivity související s přípravou, výběrem, hodnocením a propagací pomoci a operací a také s přípravou nového programového období. 2.3 Globální a operační cíle oblasti podpory 5.1 Globální cíl oblasti podpory 5.1: Podpora aktivit spojených s řízením a realizací ROP SV Efektivní a výkonná správa programu, jejím účelem bude úspěšná realizace programu.

4 ~ 3 ~ Příloha č. 2, bod 46-14/2014 Operační cíle oblasti podpory 5.1: Podpora aktivit spojených s řízením a realizací ROP SV pořízení vybavení potřebného pro řízení a implementaci operačního programu, tvorba dokumentů potřebných pro řízení operačního programu, vyhodnocení dobrých praktik a mezinárodní výměna zkušeností relevantních k řízení a implementaci operačního programu, příprava a rozvoj lidských zdrojů pro implementaci operačního programu, zajištění administrace operačního programu, zajištění publicity programu, zpracování studií a průzkumů nutných pro řízení, monitorování a hodnocení regionálního operačního programu. Příprava budoucího programového období. 2.4 Specifikace oblasti podpory 5.1 Aktivity technické pomoci jsou rozděleny do následujících 4 oblastí: Řízení a implementace programu Aktivita je zaměřena především na pokrytí výdajů spojených s řízením programu, tj.: mzdové náklady, cestovné a vzdělávání za zaměstnance ŘO vyčleněných pro řízení a implementaci programu, pořízení materiálně technického vybavení (HW, SW a další technické vybavení), provozní výdaje (nákup, provoz a údržba automobilů; nájem prostor a další související služby; parkovné; kancelářské potřeby; nábytek; poštovné; výdaje za telefony aj.), konzultační, poradenské a právní služby související s přípravou, řízením a realizací programu, tvorba prováděcích dokumentů k ROP SV včetně jejich aktualizace a cizojazyčných překladů, pořádání pracovních skupin a schůzek včetně jednání s EK souvisejících s řízením a implementací programu včetně výdajů zahrnujících výdaje na účast odborníků a jiných subjektů na těchto jednáních, a to včetně účastníků třetích zemí v případě, že předseda Regionální rady nebo Monitorovacího výboru považuje jejich přítomnost v souvislosti s efektivní realizací ROP za zásadní, další činnosti související s řízením a implementací programu (provoz, údržba a rozvoj informačního systému apod.), příprava budoucího programového období.

5 ~ 4 ~ Příloha č. 2, bod 46-14/2014 Monitorování a hodnocení Aktivita je zaměřena zejména na pokrytí výdajů spojených s monitorováním programu a zpracováním studií a zpráv o postupu realizace ROP, tj.: mzdové náklady, cestovné a vzdělávání za zaměstnance ŘO vyčleněných pro monitorování a hodnocení, odborné poradenské služby a odborné posudky související s projekty (externí hodnotitelé, hodnotitelská komise), zavádění, provoz, údržba a aktualizace monitorovacího systému a návazné proškolení zaměstnanců, konzultační, poradenské a právní služby související s oblastí monitorování a hodnocení, zasedání VRR a MV, studie a zprávy o postupu realizace ROP, studie a zprávy pro MV, zpracování podkladů pro výroční a závěrečnou zprávu, příprava výroční a závěrečné zprávy, studie a analýzy dopadů ROP, analýzy průběhu realizace ROP, analýzy efektivnosti implementačních struktur a systému implementace, strategické zprávy a ex-post evaluace programu, analýzy vypracovávané ad-hoc dle potřeby ROP, PCO, RPS, atd. Kontrola a kontrolní systémy Tato aktivita je zaměřena na pokrytí výdajů spojených s přípravou a realizací kontrol jednotlivých projektů a na zajištění a provádění auditem nastavených systémů, tj.: mzdové náklady, cestovné a vzdělávání za zaměstnance ŘO vyčleněných pro kontroly a kontrolní systémy, konzultační, poradenské a právní služby související s oblastí kontrol a kontrolních systémů, nákup materiálního vybavení nutných pro výkon kontroly, externí odborníci pro oblast kontrol a kontrolních systémů, zajištění analýzy a návrhu nastavení systému auditu, provádění auditů (prostřednictvím vlastních zaměstnanců Útvaru IA nebo externě).

6 ~ 5 ~ Příloha č. 2, bod 46-14/2014 Informování a publicita Aktivita je zaměřena především na zajištění požadavků a realizaci aktivit stanovených v rámci Komunikačního plánu ROP: mzdové náklady, cestovné a vzdělávání za zaměstnance ŘO vyčleněných pro informování a publicitu, konzultační, poradenské a právní služby související s oblastí informování a publicita, příprava, realizace a vyhodnocení Komunikačního plánu ROP SV, vytvoření jednotné vizuální identity, tvorba a správa internetových stránek programu ( za účelem komplexního poskytování informací, informační a propagační akce, náklady související s vyhlášením výzev, účast na konferencích a veletrzích, grafické zpracování a distribuce metodik, manuálů, příruček a dalších dokumentů souvisejících s ROP SV, informační materiály bulletiny, brožurky, letáky, plakáty, tiskové zprávy a inzeráty o programu, tiskové konference, TV a rozhlasové spoty, publikační činnost o ROP, propagační materiály a předměty, pomocné materiální vybavení pro propagaci a publicitu, analýzy a šetření v souvislosti se sledováním, vyhodnocením a dopadem propagačních a komunikačních aktivit. 3 Příprava a schvalování Plánu čerpání TP Postupy realizace čerpání TP pro ROP SV stanoví Operační manuál Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod. Celkovou zodpovědnost za řízení a provádění operačního programu, resp. TP nese dle čl. 60 Nařízení Rady (ES) č. 1083/2006 řídící orgán, kterým je Regionální rada regionu soudržnosti Severovýchod (RR) resp. předseda RR (zákon č. 248/2000 Sb.). Výkonným orgánem RR je Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Severovýchod (ÚRR), který zabezpečuje veškeré úkoly spojené s funkcí řídícího orgánu ROP SV s výjimkou těch záležitostí, které jsou svěřeny Výboru. V rámci ÚRR zajišťují úkoly spojené s přípravou, řízením, realizací, monitoringem, informováním a hodnocením TP ROP SV jednotlivé odbory Úřadu. Za účelem plánování čerpání prostředků Technické pomoci ROP SV je zpracován Plán čerpání technické pomoci ROP SV pro programovací období , který bude každý rok konkretizován ročními Plány čerpání technické pomoci. Pokud příjemce realizuje víceleté projekty TP ROP, nejsou Plány čerpání TP ROP zpracovávány jako roční, ale jako víceleté (s uvedením konkrétního období, pro které jsou zpracovány). Plány čerpání Technické pomoci ROP schvaluje Výbor Regionální rady.

7 ~ 6 ~ Příloha č. 2, bod 46-14/2014 Schéma přípravy a schválení Plánu čerpání TP ROP SV Odbor metodického řízení programu a monitoringu Odbor vnitřních věcí Finanční útvar Územní odbory realizace programu Odbor technické pomoci Útvar interního auditu Požadavky na TP pro celé období a na jednotlivé roky programovacího období Odbor technické pomoci Příprava Plánu čerpání TP Porada vedoucích odborů ÚRR Odsouhlasení Plánu čerpání TP Ředitel ÚRR Odsouhlasení Plánu čerpání TP Výbor Regionální rady Schválení Plánu čerpání TP

8 ~ 7 ~ Příloha č. 2, bod 46-14/ Finanční alokace TP Na programovací období (resp. 2015) je pro Regionální operační program NUTS II Severovýchod na prioritní osu 5 Technická pomoc alokováno ze strukturálních fondů celkem 19,69 milionů EUR. V původním rozložení bylo na oblast podpory 5.1 alokováno 17,44 mil. EUR a 2,25 mil. EUR na oblast podpory 5.2. Na základě aktualizace Prováděcího dokumentu ze dne 21. června 2010 byla z oblasti podpory 5.2 ve prospěch oblasti podpory 5.1 převedena částka ve výši EUR. Tab. 1: Finanční alokace pro TP ROP SV v EUR Oblast podpory Strukturální fondy Podpora aktivit spojených s realizací a řízením ROP Podpora absorpční kapacity regionu NUTS II Severovýchod Technická pomoc ROP SV celkem Čerpání finanční alokace TP v oblasti podpory 5.1 v letech Tabulka 2 zachycuje dosavadní skutečné čerpání finanční alokace na oblast podpory 5.1 v českých korunách. V letech byl realizován model 85:15, tzn., že 85 % výdajů bylo hrazeno ze strukturálních fondů, zbylých 15 % pokryly veřejné zdroje České republiky. Do roku 2009 tvořily tento 15 % podíl ze 7,5 % prostředky ze státního rozpočtu a stejnou částí se na kofinancování podílely rozpočty krajů regionu soudržnosti Severovýchod. V roce 2010 byl krajský podíl nahrazen vlastními zdroji Regionální rady z Peněžního fondu národního spolufinancování (PFNS). V roce 2011 byly na národní kofinancování využity pouze prostředky ze státního rozpočtu ve výši 53 % CZV. V roce 2012 již nemohl být pro financování projektů využit příspěvek ze státního rozpočtu. Místo něho byly využity vlastní zdroje Regionální rady ve výši 7 % CZV, 93 % činil podíl ze strukturálních fondů. V roce 2013 byl ze 100 % využit příspěvek ze strukturálních fondů. Tab. 2: Čerpání alokace dle uzavřených projektů v Kč Rok Strukturální fondy Národní spolufinancování / PFNS Celkem Celkem

9 ~ 8 ~ Příloha č. 2, bod 46-14/2014 Pro vyčíslení skutečného úbytku alokace ze strukturálních fondů je třeba zohledňovat kurz Kč/EUR, kterým jsou výdaje vynaložené v českých korunách převáděny na eura. Vyúčtované výdaje v českých korunách jsou zahrnuty do Souhrnných žádostí o platbu, jejichž proplacení aktuálně platným kurzem znamená reálný úbytek alokovaných prostředků ze strukturálních fondů v EUR. Dosud bylo ze strukturálních fondů na OP 5.1 vyplaceno EUR. Viz tab. 3. Tab. 3: Čerpání alokace ze strukturálních fondů (SF) dle Souhrnných žádostí o platbu (SŽOP) Rok Uskutečněné výdaje na OP 5.1 Celkové způsobilé výdaje (CZV) v Kč % SF z CZV Kč Zaúčtováno v SŽOP EUR * Celkem x * K byla v rámci SŽOP zaúčtována jen část výdajů roku Plán technické pomoci ROP SV na období pro oblast podpory 5.1 Odhad výdajů na řízení a realizaci ROP SV v jednotlivých letech reflektuje celkovou výši alokace. Údaje v řádku 2014 v tabulce 4 odrážejí částky z aktuálně schválených a realizovaných projektů TP ROP SV, jejichž příjemcem je Regionální rada regionu soudržnosti Severovýchod (dále RRSV). Údaje v řádku 2014* odpovídají alokované částce z 34. kola výzvy na předkládání projektů do oblasti podpory 5.1, u nichž jsou příjemcem kraje regionu soudržnosti Severovýchod. V roce 2015 jsou zachyceny predikce výdajů. Rozhodnutím Vlády ČR ze dne 11. srpna 2010 byl od roku 2011 zrušen příspěvek ze státního rozpočtu na kofinancování projektů Regionálních operačních programů. (Toto rozhodnutí nemá vliv na projekty TP ROP SV, které byly schváleny v roce 2010 a využily tak státní kofinancování ještě v roce 2011.) V roce 2012 tak byla do financování projektů TP zapojena část z vygenerovaných úroků, které byly po schválení závěrečného účtu (v červenci 2011) k dispozici na Peněžním fondu národního spolufinancování (PFNS). V roce 2013 byl na financování projektů TP využit pouze příspěvek ze strukturálních fondů. Na další roky jsou zdroje z PFNS zapojeny tak, aby nahradily kofinancování ze státního rozpočtu a zároveň byla v maximální možné míře využita alokace ze strukturálních fondů.

10 ~ 9 ~ Příloha č. 2, bod 46-14/2014 Tab. 4: Plán čerpání alokace v Kč Rok Strukturální fondy Národní spolufinancování / PFNS Celkem (CZV) * Celkem * Projekty TP ROP SV, jejichž příjemcem jsou kraje. Tabulka 5 modeluje čerpání alokace ze strukturálních fondů v EUR na základě predikovaných výdajů. Model vychází z předpokladu, že výdaje zahrnuté do SŽOP budou přepočítávány na eura kurzem 26,50 Kč/EUR. V letech se počítá s vyčerpáním alokace ze strukturálních fondů ve výši EUR. Tab. 5: Plán čerpání alokace ze strukturálních fondů (SF) Rok Celkové způsobilé výdaje (CZV) v Kč Plánované výdaje na OP 5.1 % SF z CZV Podíl SF na CZV v Kč Plán zaúčtování výdajů v SŽOP Kč EUR 2014* ** Celkem x * Do výdajů zaúčtovaných v SŽOP v roce 2014 je zahrnuta i zbývající část výdajů z roku 2013 ve výši Kč. ** Projekty TP ROP SV, jejichž příjemcem jsou kraje. Součet částek ve sloupcích EUR v tabulkách 3 a 5 představuje celkovou potřebu finančních prostředků ze strukturálních fondů na OP 5.1 v letech ( EUR). Dle dosavadního čerpání a aktuálního výhledu je tedy k dispozici rezerva ve výši EUR ze SF ( Kč). Na spolufinancování plánovaných výdajů v oblasti podpory 5.1 bude muset Regionální rada vynaložit z vlastních zdrojů Kč. Tuto částku pokryje z úroků vygenerovaných na běžném účtu Indikativní rozložení finanční alokace na období podle zaměření oblastí podpory Tabulka 7 zachycuje rozložení výdajů TP ROP SV dle oblastí zaměření. V letech jsou uvedeny skutečně vynaložené výdaje na jednotlivé oblasti zaměření. Sloupec 2014 odpovídá požadavku z aktuálně schválených projektů TP na rok 2014, poslední sloupec 2015 obsahuje agregované predikce garantů projektových záměrů.

11 ~ 10 ~ Příloha č. 2, bod 46-14/2014 Od roku 2010 nejsou do jednotlivých oblastí zaměření započteny výdaje na personální zajištění programu (mzdové náklady, cestovné, vzdělávání). Tyto výdaje prolínají všemi oblastmi zaměření (viz řádek Všechny oblasti ). Tab. 7: Indikativní rozložení finanční alokace dle oblastí zaměření (v mil. Kč) Oblast zaměření Řízení a implementa ce programu Celkem Průměrná alokace 23,33 28,53 26,05 11,84 11,68 11,01 11,68 19,58 19,40 163,10 32,12 % Monitorování a hodnocení 3,21 10,51 13,87 5,78 0,95 1,85 0,85 4,08 2,50 43,59 8,58 % Kontrola a kontrolní systémy Informování a publicita Všechny oblasti Alokace celkem 1,47 7,64 10,57 0,97 1,04 1,86 0,83 5,24 5,24 34,86 6,86 % 2,22 5,58 6,55 2,64 3,13 2,95 3,70 5,15 5,00 36,92 7,27 % x x x 34,49 34,77 34,96 36,31 44,41 44,41 229,35 45,16 % 30,23 52,26 57,04 55,72 51,57 52,63 53,37 78,45 76,55 507, % Pozn.: V roce 2014 nejsou do celkového součtu započítány výdaje na projekty krajů, v roce 2015 nejsou do celkového součtu započítány výdaje plánované na ad-hoc projekty (viz tabulka 8) Indikativní rozčlenění finanční alokace pro TP ROP SV na období dle projektových záměrů Tabulka 8 upřesňuje výdaje TP ROP SV na jednotlivé projektové záměry. V letech obsahuje skutečně vyčerpané výdaje, v roce 2014 je uveden aktuálně platný rozpočet, poslední sloupec 2015 obsahuje agregované predikce garantů projektových záměrů.

12 ~ 11 ~ Příloha č. 2, bod 46-14/2014 Tab. 8: Indikativní rozčlenění finanční alokace dle projektových záměrů Výdaje na jednotlivé projektové záměry (v mil. Kč) Projektový záměr celkem Administrace a hodnocení projektů 1,75 2,01 2,30 3,88 0,23 1,25 0,65 2,38 1,00 15,43 Monitoring 1,39 0,92 2,36 0,00 0,06 0,08 0,01 0,10 0,10 5,02 Evaluace x x x 0,70 0,38 1,30 0,00 1,20 1,00 3,60 Organizace MV, VRR 0,08 0,19 0,27 0,15 0,29 0,20 0,19 0,40 0,40 2,18 Kontroly 1,15 0,23 0,25 0,94 0,99 1,84 0,83 4,99 4,99 16,21 Audit 0,31 0,01 0,01 0,03 0,04 0,02 0,00 0,25 0,25 0,93 Tvorba, řízení a realizace programu Technické zajištění funkce ŘO 9,71 0,26 0,18 0,26 0,63 0,35 0,57 1,18 1,00 14,13 13,61 17,64 12,75 11,58 11,06 10,66 11,12 18,40 18,40 125,21 Personální zajištění x 27,28 33,43 34,49 34,77 34,96 36,31 44,41 44,41 290,06 Informování a publicita 2,23 3,73 3,91 2,64 3,13 2,95 3,70 5,15 5,00 32,44 ad-hoc projekty x x 1,58 1,04 x x x 10,00 1,00 13,62 Celkem 30,23 52,26 57,04 55,72 51,57 52,63 53,37 88,45 77,55 518,81 Pozn.: Výdaje projektového záměru Monitoring v letech zahrnují také výdaje projektového záměru Evaluace. Výdaje projektového záměru Personální zajištění v roce 2007 jsou obsaženy v ostatních projektových záměrech roku 2007.

13 Pražská 320/ Hradec Králové tel.:

Výzva pro předkládání ţádostí v rámci ROP SV oblast podpory 5.1

Výzva pro předkládání ţádostí v rámci ROP SV oblast podpory 5.1 Výzva pro předkládání ţádostí v rámci ROP SV oblast podpory 5.1 Datum zveřejnění: 10. 1. 2011 ~ 1 ~ REGIONÁLNÍ RADA REGIONU SOUDRŢNOSTI SEVEROVÝCHOD VYHLAŠUJE VÝZVU PRO PŘEDKLÁDÁNÍ ŢÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ

Více

Metodický pokyn č. 45. ke změně Pokynů pro zadávání veřejných zakázek ROP SV v souvislosti s novelou zákona o veřejných zakázkách

Metodický pokyn č. 45. ke změně Pokynů pro zadávání veřejných zakázek ROP SV v souvislosti s novelou zákona o veřejných zakázkách ke změně Pokynů pro zadávání veřejných zakázek ROP SV v souvislosti s novelou zákona o veřejných zakázkách Platnost: od 1.4.2012 ~ 2 ~ Řídícího orgánu Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod

Více

Pokyn pro příjemce dotace

Pokyn pro příjemce dotace Pokyn pro příjemce dotace k zajišťování informačních a propagačních opatření při realizaci projektů podpořených z opatření 2.1 Opatření pro produktivní investice do akvakultury a 2.4. Investice do zpracování

Více

1 Indikátory pro monitoring a evaluaci

1 Indikátory pro monitoring a evaluaci 1 Indikátory pro monitoring a evaluaci Vlastnosti a charakteristiky indikátorové soustavy Soustava indikátorů ROP byla vytvořena pro účely efektivního řízení distribuce finančních prostředků čerpaných

Více

ECB-PUBLIC ROZHODNUTÍ EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY (EU) 2015/[XX*] ze dne 10. dubna 2015 (ECB/2015/17)

ECB-PUBLIC ROZHODNUTÍ EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY (EU) 2015/[XX*] ze dne 10. dubna 2015 (ECB/2015/17) CS ECB-PUBLIC ROZHODNUTÍ EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY (EU) 2015/[XX*] ze dne 10. dubna 2015 o celkové výši ročních poplatků za dohled za první období placení poplatku a za rok 2015 (ECB/2015/17) RADA GUVERNÉRŮ

Více

PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ

PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ Obecným cílem projektu je podpora vzdělávání na středních a vyšších odborných školách v souladu se vzdělávací strategií MŠMT a s využitím akčního plánování. Uvedený

Více

Pracovní skupina ENRD Mezinárodní spolupráce. Hana Slováková Konference Partnerství LEADER 2010 14.5.2010

Pracovní skupina ENRD Mezinárodní spolupráce. Hana Slováková Konference Partnerství LEADER 2010 14.5.2010 Pracovní skupina ENRD Mezinárodní spolupráce Hana Slováková Konference Partnerství LEADER 2010 14.5.2010 Evropská síť pro rozvoj venkova European Network for Rural Development (EN RD) přispívá k úspěšné

Více

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINA STŘEDNÍ HANÁ VYHLAŠUJE VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V SOULADU SE STRATEGICKÝM PLÁNEM LEADER STŘEDNÍ HANÁ A S PRAVIDLY PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA, OSA IV. LEADER IDENTIFIKACE MAS Název

Více

Závěrečný účet za rok 2014. Obec Bílichov

Závěrečný účet za rok 2014. Obec Bílichov Závěrečný účet za rok 2014 Obec Bílichov zpracovaný na základě 17 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů Vyvěšeno: 10.6.2015 Sejmuto: 25.6.2015

Více

Závěrečný účet Svazku obcí Mikroregionu Zábřežsko za rok 2015

Závěrečný účet Svazku obcí Mikroregionu Zábřežsko za rok 2015 Závěrečný účet Svazku obcí Mikroregionu Zábřežsko za rok 2015 Svazek obcí Mikroregionu Zábřežsko Masarykovo nám. 510/6, 789 01 Zábřeh IČO : 48428311 Při hospodaření s finančními prostředky Svazku obcí

Více

Příprava na práci v Jihočeském kraji reg. č. projektu CZ.04.1.03/2.1.00.1/0019

Příprava na práci v Jihočeském kraji reg. č. projektu CZ.04.1.03/2.1.00.1/0019 Národní projekt Příprava na práci v Jihočeském kraji Základní údaje o projektu Registrační číslo projektu: CZ.04.1.03/2.1.00.1/0019 Celková doba trvání realizace projektu: 14. 6. 2005 31. 1. 2008 Realizace

Více

Statut Kolejí a menz v Brně

Statut Kolejí a menz v Brně Návrh Vysoké učení technické v Brně Koleje a menzy v Brně Statut Kolejí a menz v Brně Článek I Úvodní ustanovení 1. Statut Kolejí a menz Vysokého učení technického v Brně (dále jen Kolejí a menz v Brně

Více

Regionální operační program NUTS II Severovýchod. Červen 2008 - Pardubice

Regionální operační program NUTS II Severovýchod. Červen 2008 - Pardubice Regionální operační program NUTS II Severovýchod Červen 2008 - Pardubice Regionální operační program NUTS II Severovýchod Globální cíl ROP NUTS II Severovýchod Zvýšení kvality fyzického prostředí regionu,

Více

PLÁN ČINNOSTÍ NA ROK 2016 - Komise propagace a marketingu -

PLÁN ČINNOSTÍ NA ROK 2016 - Komise propagace a marketingu - PLÁN ČINNOSTÍ NA ROK 2016 - Komise propagace a marketingu - 1 Obecně Plán činností Komise propagace a marketingu (dále KPM) je v souladu se Statutem KPM a jeho platnost může být změněna jen v souladu se

Více

NÁVRH KONCEPCE STRATEGIE SPOLEČNOSTI THERMAL PASOHLÁVKY A.S. 2012-2027

NÁVRH KONCEPCE STRATEGIE SPOLEČNOSTI THERMAL PASOHLÁVKY A.S. 2012-2027 NÁVRH KONCEPCE STRATEGIE SPOLEČNOSTI THERMAL PASOHLÁVKY A.S. 2012-2027 Obsah 1. Strategické cíle společnosti Thermal Pasohlávky a.s.... 2 2. Rekapitulace dílčích projektů... 4 3. Situace (stav srpen 2012)...

Více

MATERIÁL NA JEDNÁNÍ Zastupitelstva města Doksy

MATERIÁL NA JEDNÁNÍ Zastupitelstva města Doksy MATERIÁL NA JEDNÁNÍ Zastupitelstva města Doksy Jednání zastupitelstva města dne: 08. 04. 2015 Věc: Odměny uvolněným a neuvolněným členům zastupitelstva a další odměny Předkládá: Ing. Eva Burešová, starostka

Více

AKREDITOVANÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ A ŘÍZENÍ. Principy udržitelného rozvoje v návaznosti na strategické plánování a kvalitu života

AKREDITOVANÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ A ŘÍZENÍ. Principy udržitelného rozvoje v návaznosti na strategické plánování a kvalitu života AKREDITOVANÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ A ŘÍZENÍ Principy udržitelného rozvoje v návaznosti na strategické plánování a kvalitu života MÍSTNÍ SYSTÉM MA21 deduktivní / induktivní proces Politické

Více

Spolupráce MPO s TC AV ČR

Spolupráce MPO s TC AV ČR Spolupráce MPO s TC AV ČR 6. 10. 2014 Spolupráce při podpoře priorit MPO: ZVYŠOVÁNÍ KONKURENCESCHOPNOSTI ČR PODPORA A ROZVOJ PODNIKÁNÍ INTERNACIONALIZACE MSP PODPORA VÝZKUMU A INOVACÍ TRANSFER TECHNOLOGIÍ

Více

Z Á V Ě R E Č N Ý Ú Č E T. Zásobování vodou Okříšky

Z Á V Ě R E Č N Ý Ú Č E T. Zásobování vodou Okříšky Zásobování vodou Okříšky dobrovolný svazek obcí Jihlavská 1, 675 21 Okříšky Z Á V Ě R E Č N Ý Ú Č E T Zásobování vodou Okříšky Z A R O K 2 0 1 3 Předkládá: Ing. Josef Kula, předseda svazku Zpracovala:

Více

Pomůcka pro zařazení způsobilých výdajů při vyplňování přílohy č. 1. Žádosti o finanční příspěvek (rozpočtu).

Pomůcka pro zařazení způsobilých výdajů při vyplňování přílohy č. 1. Žádosti o finanční příspěvek (rozpočtu). FOND MIKROPROJEKTŮ Pomůcka pro zařazení způsobilých výdajů při vyplňování přílohy č. 1 Žádosti o finanční příspěvek FMP (rozpočtu) V rámci výzvy Fondu mikroprojektů je zveřejněna následující Pomůcka pro

Více

Integrovaný plán rozvoje znevýhodněných území v Jihomoravském kraji

Integrovaný plán rozvoje znevýhodněných území v Jihomoravském kraji Integrovaný plán rozvoje znevýhodněných území v Jihomoravském kraji IPRZÚ JMK ANALYTICKÁ ČÁST NÁVRHOVÁ ČÁST IMPLEMENTAČNÍ ČÁST 2 IPRZÚ JMK ANALYTICKÁ ČÁST Vazby koncepčních dokumentů na IPRZÚ Analýza znevýhodněných

Více

Návrh individuálního národního projektu. Podpora procesů uznávání UNIV 2 systém

Návrh individuálního národního projektu. Podpora procesů uznávání UNIV 2 systém Návrh individuálního národního projektu Podpora procesů uznávání UNIV 2 systém 1. Název projektu Podpora procesů uznávání UNIV 2 systém Anotace projektu Předkládaný projekt navazuje na výsledky systémového

Více

Č.j.: 13877/2013-54. Popis vzájemného vztahu mezi realizovanou veřejnou zakázkou a plánovaným cílem.

Č.j.: 13877/2013-54. Popis vzájemného vztahu mezi realizovanou veřejnou zakázkou a plánovaným cílem. Č.j.: 13877/2013-54 Veřejná zakázka: Zajištění komunikačních aktivit na zvýšení povědomí o Českém systému kvality služeb Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky Plánovaný cíl veřejné zakázky Veřejná zakázka

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 5.11.2015

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 5.11.2015 Vodárenská správa Písek s.r.o. V Písku dne: 20.10.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 5.11.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh kalkulace ceny vodného a stočného pro město Písek na rok

Více

PRŮVODCE PRAVIDLY PUBLICITY v projektech spolufinancovaných z Integrovaného operačního programu. www.strukturalni-fondy.cz/iop www.osf-mvcr.

PRŮVODCE PRAVIDLY PUBLICITY v projektech spolufinancovaných z Integrovaného operačního programu. www.strukturalni-fondy.cz/iop www.osf-mvcr. PRŮVODCE PRAVIDLY PUBLICITY v projektech spolufinancovaných z Integrovaného operačního programu Obsah Publicita v projektech, základní pravidla, další zdroje informací str. 3-5 Propagační aktivity podle

Více

PLÁN DOČERPÁNÍ NSRR PLNĚNÍ K 31. KVĚTNU 2015

PLÁN DOČERPÁNÍ NSRR PLNĚNÍ K 31. KVĚTNU 2015 II. Ministerstvo pro místní rozvoj Národní orgán pro koordinaci PLÁN DOČERPÁNÍ NSRR PLNĚNÍ K 31. KVĚTNU 2015 Příloha č. 1 Informace o stavu čerpání a plnění usnesení vlády ČR č. 124/2015 Pravidelná zpráva

Více

Projekty PPP vní aspekty. Martin Vacek, advokát PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha, Bratislava

Projekty PPP vní aspekty. Martin Vacek, advokát PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha, Bratislava Projekty PPP Právn vní aspekty Martin Vacek, advokát PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha, Bratislava Pojem PPP definice a účel PPP (jak chápat PPP, mýty o PPP) PPP jako prostředek zajišťování veřejných potřeb

Více

Nástroje územního rozvoje

Nástroje územního rozvoje Seminář: Plánování rozvoje obce: strategie, nástroje, inspirace Nástroje územního rozvoje Odbor územního plánování a stavebního řádu Cíle územního plánování Cílem územního plánování je vytvářet předpoklady

Více

Celková rekapitulace návrhu rozpočtu Ústeckého kraje na rok 2013

Celková rekapitulace návrhu rozpočtu Ústeckého kraje na rok 2013 Obsah Úvod 1 Celková rekapitulace návrhu rozpočtu Ústeckého kraje na rok 2013 2-3 Souhrnný komentář k návrhu rozpočtu Ústeckého kraje na rok 2013 4-26 Grafická část 27-31 Příjmy 32-34 Financování 35 Struktura

Více

Analýza stavu implementace a řízení projektů SA

Analýza stavu implementace a řízení projektů SA Analýza stavu implementace a řízení projektů SA Fáze 2: Analýza stavu projektového řízení ve veřejné správě Zadavatel: Ministerstvo vnitra České republiky Sídlo: Nad štolou 936/3, Praha 7 Holešovice, 170

Více

Zastupitelstvo města Mikulov 17.

Zastupitelstvo města Mikulov 17. Zastupitelstvo města Mikulov 17. Materiál pro jednání zastupitelstva města konaného dne 25.5.2014 Bod programu: Členství města Mikulova v Asociaci měst pro cyklisty Přílohy: - Důvodová zpráva - Žádost

Více

Monitorovací zpráva. o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. 1. Údaje o projektu a Monitorovací zprávě

Monitorovací zpráva. o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. 1. Údaje o projektu a Monitorovací zprávě Monitorovací zpráva o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. Údaje o projektu a Monitorovací zprávě Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.1.08/01.0026 Název projektu

Více

Ministerstvo vnitra České republiky vyhlašuje Výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci. IOP Integrovaný operační program

Ministerstvo vnitra České republiky vyhlašuje Výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci. IOP Integrovaný operační program Ministerstvo vnitra České republiky vyhlašuje Výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Integrovaného operačního programu NA ROZVOJ SLUŽEB EGOVERNMENTU V KRAJÍCH 1. Identifikace výzvy Číslo

Více

Základní požadavky na Aplikaci MS2014+

Základní požadavky na Aplikaci MS2014+ Příloha č. 2 Smlouvy o dílo Základní požadavky na Aplikaci MS2014+ P1_2_0 Obecné principy P1_2_0_Obecné principy 1 Obsah 1 OBSAH 2 2 SEZNAM OBRÁZKŮ 3 3 DOKUMENTY 4 4 ZKRATKY 5 5 ÚVOD DO PROBLEMATIKY FONDŮ

Více

Pravidla. pro uskutečňování Programu podpory českého kulturního dědictví v zahraničí v oblasti lektorátů a Krajanského vzdělávacího programu

Pravidla. pro uskutečňování Programu podpory českého kulturního dědictví v zahraničí v oblasti lektorátů a Krajanského vzdělávacího programu Příloha č. 2 usnesení vlády ze dne 13. května 2015 č. 348 Pravidla pro uskutečňování Programu podpory českého kulturního dědictví v zahraničí v oblasti lektorátů a Krajanského vzdělávacího programu I.

Více

Tržní řád Obce Boháňka

Tržní řád Obce Boháňka Tržní řád Obce Boháňka Nařízení Obce Boháňka č. 1/2014 Zastupitelstvo obce Boháňka se na svém zasedání dne 11. 3. 2014 usnesením č. 2 usneslo vydat na základě 18 odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 05.05.2016

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 05.05.2016 Odbor správy majetku V Písku dne: 27.04.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 05.05.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Souhlas s poskytnutím doplatku na bydlení NÁVRH USNESENÍ Rada města k žádosti Úřadu

Více

Ž Á D O S T O POSKYTNUTÍ NEINVESTIČNÍ DOTACE Z ROZPOČTU MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE 2016/2017 OBECNÁ ČÁST

Ž Á D O S T O POSKYTNUTÍ NEINVESTIČNÍ DOTACE Z ROZPOČTU MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE 2016/2017 OBECNÁ ČÁST Příloha č. 2 Dotačního programu Ž Á D O S T O POSKYTNUTÍ NEINVESTIČNÍ DOTACE Z ROZPOČTU MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Dotační program Podpora aktivit v oblasti prevence rizikových projevů chování u dětí a mládeže

Více

C. 2. Pořízení a implementace IS

C. 2. Pořízení a implementace IS Název příjemce podpory: MĚSTO VESELÍ NAD MORAVOU tř. Masarykova 119 698 13 Veselí nad Moravou IMPLEMENTACE PROCESNÍHO ŘÍZENÍ V OBLASTI SAMOSTATNÉ PŮSOBNOSTI MĚSTA VESELÍ NAD MORAVOU C. 2. Pořízení a implementace

Více

Aktuální legislativa v oblasti odpadového hospodářství a připravované legislativní záměry

Aktuální legislativa v oblasti odpadového hospodářství a připravované legislativní záměry Aktuální legislativa v oblasti odpadového hospodářství a připravované legislativní záměry Ing. Bc. Jan Maršák, Ph.D. ředitel odboru odpadů Ministerstvo životního prostředí Konference Analytika odpadů 13.

Více

Směrnice o zabezpečení zákona o finanční kontrole č. 320/2001 Sb.

Směrnice o zabezpečení zákona o finanční kontrole č. 320/2001 Sb. Směrnice o zabezpečení zákona o finanční kontrole č. 320/2001 Sb. Obec: Batňovice Adresa : 542 37 Batňovice č.p.4 Směrnici zpracoval: Vladimíra Pátková Směrnici schválilo : Zastupitelstvo obce Batňovice

Více

R. 31.3.2015 1222/4 1958, 610/3819, 1961, 788/3819, 1984, 619/3819, 1984, 358/3819, 1989, 397/3819, 1960, 1970, O.,

R. 31.3.2015 1222/4 1958, 610/3819, 1961, 788/3819, 1984, 619/3819, 1984, 358/3819, 1989, 397/3819, 1960, 1970, O., Důvodová zpráva A) prodej p.p.č. 1222/4 o výměře 374 m 2 v k.ú. Jablonec nad Nisou O prodej p.p.č. 1222/4 za účelem zahrady požádali na základě výzvy vlastníci bytových jednotek v objektu Podzimní 23,

Více

Závěrečný účet za rok 2015

Závěrečný účet za rok 2015 Cecemínsko Závěrečný účet za rok 2015 Sestavený ke dni 17.2.2016 Údaje o organizaci Název Adresa Cecemínsko Dřísy 27714 Dřísy IČ Právní forma 71199845 Svazek obcí Kontaktní údaje Telefon 326971107 E-mail

Více

Co je to Grundtvig? Kde najít informace?

Co je to Grundtvig? Kde najít informace? Program Grundtvig je v rámci Programu celoživotního učení zaměřen na výukové a vzdělávací potřeby osob ve všech formách vzdělávání dospělých a na instituce a organizace nabízející nebo podporující toto

Více

Pokyny k vyplnění Průběžné zprávy

Pokyny k vyplnění Průběžné zprávy Pokyny k vyplnění Průběžné zprávy Verze: 2 Platná od: 15. 1. 2013 Doplnění nebo úpravy v pokynech jsou odlišeny červenou barvou písma. Termín pro podání elektronické verze průběžné zprávy obou částí je

Více

Program rozvoje venkova 2014-2020. Ekonomika (efektivnost) 2. kolo příjmu žádostí

Program rozvoje venkova 2014-2020. Ekonomika (efektivnost) 2. kolo příjmu žádostí Program rozvoje venkova 2014-2020 Ekonomika (efektivnost) 2. kolo příjmu žádostí Písek 15.4.2016 Hodnocení aspektu efektivnosti Kapitola 6 Kritéria přijatelnosti projektu, specifická část Pravidel Podpora

Více

Návrhy usnesení pro řádnou valnou hromadu Komerční banky, a. s., konanou dne 19. 6. 2003

Návrhy usnesení pro řádnou valnou hromadu Komerční banky, a. s., konanou dne 19. 6. 2003 Praha 1, Na Příkopě 33, čp. 969, PSČ 114 07 IČ 45 31 70 54 zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1360 Návrhy usnesení pro řádnou valnou hromadu Komerční banky,

Více

Bilance dotační politiky Ministerstva zemědělství za rok 2011

Bilance dotační politiky Ministerstva zemědělství za rok 2011 Bilance dotační politiky Ministerstva zemědělství za rok 2011 tisková konference Praha, 17. ledna 2012 Ministerstvo zemědělství Dotační politika MZe v roce 2011 Evropské dotace Národní dotace dotační programy

Více

Formulář návrhu projektu pro 4. veřejnou soutěž programu ALFA

Formulář návrhu projektu pro 4. veřejnou soutěž programu ALFA Formulář návrhu projektu pro 4. veřejnou soutěž programu ALFA Tento dokument slouží pouze jako předběžný informativní materiál, který není právně závazný, není součástí hodnotícího procesu, nelze se na

Více

ORGANIZACE VELETRHU Z POHLEDU VYSTAVOVATELE

ORGANIZACE VELETRHU Z POHLEDU VYSTAVOVATELE Vyšší odborná škola informačních služeb, Praha Institute of Technology, Sligo Projekt k ročníkové práci na téma ORGANIZACE VELETRHU Z POHLEDU VYSTAVOVATELE Vedoucí práce: Ing. Radka Johnová Termín odevzdání

Více

Vývoj mezd ve zdravotnictví v Jihomoravském kraji v I. pololetí 2002

Vývoj mezd ve zdravotnictví v Jihomoravském kraji v I. pololetí 2002 Informace ze zdravotnictví Jihomoravského kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Brno 13 5.11.2002 Vývoj mezd ve zdravotnictví v Jihomoravském kraji v 2002 Informace o mzdách

Více

ZÁPIS Z KULATÉHO STOLU MAS HRUBÝ JESENÍK, z. s.

ZÁPIS Z KULATÉHO STOLU MAS HRUBÝ JESENÍK, z. s. ZÁPIS Z KULATÉHO STOLU MAS HRUBÝ JESENÍK, z. s. V RÁMCI PROJEKTU OP LZZ MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ Název MAS: MAS Hrubý Jeseník, z.s. Místo konání: Městský úřad, Bruntál Datum

Více

Příspěvky poskytované zaměstnavatelům na zaměstnávání osob se zdravotním postižením Dle zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, v platném znění.

Příspěvky poskytované zaměstnavatelům na zaměstnávání osob se zdravotním postižením Dle zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, v platném znění. 6 Právní postavení a ochrana osob se zdravotním postižením Příspěvky poskytované zaměstnavatelům na zaměstnávání osob se zdravotním postižením Dle zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, v platném znění.

Více

Regionální rady regionu soudržnosti Severovýchod pro období ukončování ROP Severovýchod 2007-2013

Regionální rady regionu soudržnosti Severovýchod pro období ukončování ROP Severovýchod 2007-2013 Personální strategie Regionální rady regionu soudržnosti Severovýchod pro období ukončování ROP Severovýchod 2007-2013 Největším bohatstvím každého zaměstnavatele jsou jeho zaměstnanci. ~ 1 ~ VIZE PERSONÁLNÍ

Více

Strukturální fondy. Evropský regionální rozvojový fond (ERDF) Evropský sociální fond (ESF) Fond soudržnosti

Strukturální fondy. Evropský regionální rozvojový fond (ERDF) Evropský sociální fond (ESF) Fond soudržnosti Strukturální fondy Evropský regionální rozvojový fond (ERDF) Evropský sociální fond (ESF) Fond soudržnosti Do roku 2006 Evropský zemědělský orientační a záruční fond (EAGGF) Finanční nástroj pro podporu

Více

METODICKÝ POKYN VZOR SMLOUVY O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU REGIONÁLNÍ RADY

METODICKÝ POKYN VZOR SMLOUVY O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU REGIONÁLNÍ RADY Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko METODICKÝ POKYN VZOR SMLOUVY O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU REGIONÁLNÍ RADY Řízená kopie elektronická Verze 4.05 Účinnost od 20. 3. 2012 Počet stran:

Více

Praktické zkušenosti a doporučení

Praktické zkušenosti a doporučení Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika Polská republika 2007-2013 (OPPS ČR - PR 2007 2013) Praktické zkušenosti a doporučení Seminář pro žadatele 12. 10. 2010 Liberec Problémy při vyplňování

Více

ZÁVĚREČNÝ ÚČET ZA ROK 2015

ZÁVĚREČNÝ ÚČET ZA ROK 2015 Svazek obcí Cyklostezka Nový Jičín - Hostašovice ZÁVĚREČNÝ ÚČET ZA ROK 2015 (v Kč) sestavený ke dni 25.05.2016 Údaje o organizaci identifikační číslo 72545691 název Svazek obcí Cyklostezka Nový Jičín -

Více

PRO KONKURENCESCHOPNOST

PRO KONKURENCESCHOPNOST ČESKÁ REPUBLIKA MINTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŢE A TĚLOVÝCHOVY Prováděcí dokument k Operačnímu programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Verze k 9. 6. 21 Obsah 1 Úvod... 9 2 Strategie programu... 1 3 Prioritní

Více

NEJČASTĚJI KLADENÉ DOTAZY K PUBLICITĚ PROJEKTŮ OP LZZ

NEJČASTĚJI KLADENÉ DOTAZY K PUBLICITĚ PROJEKTŮ OP LZZ NEJČASTĚJI KLADENÉ DOTAZY K PUBLICITĚ PROJEKTŮ OP LZZ A) Povinnost příjemců zajišťovat publicitu projektů 1. Z čeho vyplývá povinnost příjemců podpory dodržovat vizuální identitu ESF/OP LZZ a zajišťovat

Více

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU AMU NA ROK 2016

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU AMU NA ROK 2016 AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU AMU NA ROK 2016 UR AMU projednala XX. 10. 2015 SR AMU projednala XX. 10. 2015 AS AMU schválil XX. 10. 2015 Obsah Úvod.... 3 Prioritní cíl 1: Zajišťování kvality.... 4 AMU

Více

Obec Štědrá. Zřizovací listina

Obec Štědrá. Zřizovací listina Obec Štědrá Zřizovací listina Usnesením zastupitelstva obce č.j. 33/02/01 ze dne 9. 9. 2002 Obec Štědrá zřizuje s účinností od 1. 1. 2003 v souladu s 84 odst. 2 písm. e) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích

Více

Dodávka vybavení SPŠ Trutnov vrtačky III

Dodávka vybavení SPŠ Trutnov vrtačky III ZADAVATEL: Královéhradecký kraj Sídlem: Pivovarské náměstí 1245, 500 03 Hradec Králové Jednající: Bc. Lubomír Franc, hejtman IČ: 70889546 VEŘEJNÁ ZAKÁZKA: Dodávka vybavení SPŠ Trutnov vrtačky III ev. č.

Více

Projekt. Implementace činnosti koordinátorů kvality do řídící struktury Městského úřadu Prostějov

Projekt. Implementace činnosti koordinátorů kvality do řídící struktury Městského úřadu Prostějov Projekt Implementace činnosti koordinátorů kvality do řídící struktury Městského úřadu Prostějov Co nás vedlo k realizaci projektu Snaha o systematický postup v činnostech a opatřeních vedoucích ke změnám

Více

Čerpání finančních alokací dle oblastí podpory a vývoj kurzu

Čerpání finančních alokací dle oblastí podpory a vývoj kurzu 37. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Severovýchod 25. 1. 2013 Číslo bodu: 37-3/2013 Název bodu: Návrh usnesení: Čerpání finančních alokací dle oblastí podpory a vývoj kurzu Výbor Regionální

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj.: ČŠIS-128/11-S. Mateřská škola Červený Újezd, okres Praha-západ

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj.: ČŠIS-128/11-S. Mateřská škola Červený Újezd, okres Praha-západ Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Sídlo: Mateřská škola Červený Újezd, okres Praha-západ Červený Újezd 30, 273 51 Unhošť IČ:

Více

Adresa příslušného úřadu

Adresa příslušného úřadu Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... V... d...... Věc: ŽÁDOST O ZMĚNU STAVBY PŘED DOKONČENÍM podle ustvení 118 odst. 1 a 2, zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním

Více

Adresa příslušného úřadu: ČÁST A

Adresa příslušného úřadu: ČÁST A Adresa příslušného úřadu: Obecní úřad Štěpánov Stavební úřad Horní 444/7, Štěpánov u Olomouce tel. 585 387 267, 725 862 122 e-mail: stavebni@stepv.cz Věc: ŽÁDOST O ZMĚNU STAVBY PŘED DOKONČENÍM podle ustvení

Více

ztráta příjmy výdaje Skutečnost za 1.-12.2011 zkratky HV hospodářský výsledek = rozdíl příjmů

ztráta příjmy výdaje Skutečnost za 1.-12.2011 zkratky HV hospodářský výsledek = rozdíl příjmů zisk ROZPOČET SZÚZ 2011 - Čerpání ztráta příjmy výdaje Skutečnost za 1.-12.2011 zkratky HV hospodářský výsledek = rozdíl příjmů č.ř. střed. kancelář SZÚZ - administrace akcí roční plán roční plán HV plán

Více

Ústavní sociální služby pro osoby s postižením v Moravskoslezském kraji

Ústavní sociální služby pro osoby s postižením v Moravskoslezském kraji , 3P Consulting, s. r. o., Římská 2, 20 00 Praha 2 telefon: (+420) 739 548 469 e-mail: info@trass.cz web: www.trass.cz Ústavní sociální služby pro osoby s v Moravskoslezském kraji Přehled a charakteristika

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2007

VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2007 VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2007 K 31.12.2007 byla rozhodnutím zřizovatele činnost NvB ukončena a převedena spolu se zaměstnanci na Bíloveckou nemocnici, a.s. Nemocnice v Bílovci, p.o. byla poté sloučena s Nemocnicí

Více

Č.j. 1414/SZ/09 Karlovarský kraj tímto vyzývá k podání nabídky

Č.j. 1414/SZ/09 Karlovarský kraj tímto vyzývá k podání nabídky Č.j. 1414/SZ/09 Karlovarský kraj tímto vyzývá k podání nabídky a poskytuje zadávací dokumentaci na veřejnou zakázku: Výběr zpracovatele TV spotů v rámci Individuálního projektu Karlovarského kraje Poskytování

Více

Přípravy hl. m. Prahy na programové období 2014-2020

Přípravy hl. m. Prahy na programové období 2014-2020 Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj Přípravy hl. m. Prahy na programové období 2014-2020 PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI OP Praha pól růstu ČR Vymezení operačních programů

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 24.09.2015

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 24.09.2015 Odbor školství a kultury V Písku dne: 20.08.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 24.09.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh dodatku č. 3 ke zřizovací listině ZŠ E. Beneše NÁVRH USNESENÍ

Více

Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Olomouc

Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Olomouc Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Olomouc Téma: Zaměstnanost a podnikání Tento výstup byl financován z prostředků ESF prostřednictvím

Více

ke Zprávě o realizaci Operačního programu Praha Konkurenceschopnost za období 1. 1. - 30. 6. 2014

ke Zprávě o realizaci Operačního programu Praha Konkurenceschopnost za období 1. 1. - 30. 6. 2014 U S N E S E N Í Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a (podle čl. 4, ost. 7 Jednacího řádu Společného monitorovacího výboru OPPA a OPPK procedurou per rollam s termínem

Více

Manažerské shrnutí ex-ante evaluace OP Zaměstnanost

Manažerské shrnutí ex-ante evaluace OP Zaměstnanost Manažerské shrnutí ex-ante evaluace OP Zaměstnanost Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR a konsorcium společností HOPE E. S., v.o.s. a Naviga 4, s.r.o. podepsali dne 10. 12. 2012 smlouvu na realizaci

Více

ZASEDÁNÍ VE ČTVRTEK 11. ČERVNA 2015 (10:00 hod.)

ZASEDÁNÍ VE ČTVRTEK 11. ČERVNA 2015 (10:00 hod.) Rada Evropské unie Brusel 9. června 2015 (OR. en) 9327/15 PŘEDBĚŽNÝ POŘAD JEDNÁNÍ Předmět: 3394. zasedání RADY EVROPSKÉ UNIE (doprava, telekomunikace a energetika) Datum: 11. a 12. června 2015 Čas: Místo:

Více

Principy normativního rozpisu rozpočtu přímých výdajů RgŠ územních samosprávných celků na rok 2015 Č.j. MSMT-33071/2014

Principy normativního rozpisu rozpočtu přímých výdajů RgŠ územních samosprávných celků na rok 2015 Č.j. MSMT-33071/2014 Principy normativního rozpisu rozpočtu přímých výdajů RgŠ územních samosprávných celků na rok 2015 Č.j. MSMT-33071/2014 1. ÚVOD Postup při financování krajského a obecního školství na rok 2015 je definován

Více

Elektronické podání podnikatele vůči živnostenskému rejstříku

Elektronické podání podnikatele vůči živnostenskému rejstříku Elektronické podání podnikatele vůči živnostenskému rejstříku Miloslav Marčan, ředitel, OI MPO Petr Kameník, ředitel, OŽ MPO Antonín Běhounek, vedoucí projektu, ICZ a.s. Ministerstvo průmyslu a obchodu

Více

Finanční řád Společnosti radiologických asistentů České republiky z.s.

Finanční řád Společnosti radiologických asistentů České republiky z.s. Finanční řád Společnosti radiologických asistentů České republiky z.s. Spol ečnost radiologických asistentů ČR z.s. Sekretariát SRLA ČR, Náves Svobody 35/47, 779 00 Olomouc Telefon: +420 602 786 085, +420

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 5. 9. 2013. Mgr. Pavla Tvrdoňová. Odbor správy majetku

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 5. 9. 2013. Mgr. Pavla Tvrdoňová. Odbor správy majetku MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 5. 9. 2013 Bod programu: 6 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Mgr. Pavla Tvrdoňová Odbor správy majetku Ing. Radomír Bradáč,

Více

Pravidla způsobilých výdajů pro programy spolufinancované ze strukturálních fondů a Fondu soudržnosti na programové období 2007-2013

Pravidla způsobilých výdajů pro programy spolufinancované ze strukturálních fondů a Fondu soudržnosti na programové období 2007-2013 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ODBOR EVROPSKÝCH FONDŮ Pravidla způsobilých výdajů pro programy spolufinancované ze strukturálních fondů a Fondu soudržnosti na programové období 2007-2013 PLATNOST OD 1.

Více

Program rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy Pražská plynárenská Distribuce, a.s., člen koncernu Pražská plynárenská, a.s.

Program rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy Pražská plynárenská Distribuce, a.s., člen koncernu Pražská plynárenská, a.s. Program rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy Pražská plynárenská Distribuce, a.s., člen koncernu Pražská plynárenská, a.s. Obsah 1. Úvod... 2 1.1. Účel Programu rovného zacházení... 2 1.2.

Více

MĚŘENÍ NÁKLADŮ, VÝKONNOSTI

MĚŘENÍ NÁKLADŮ, VÝKONNOSTI Konference ČSSI, Praha 24.5.2013 MĚŘENÍ NÁKLADŮ, VÝKONNOSTI A KVALITY SLUŽEB VEŘEJNÉ SPRÁVY CÍLE, PŘÍLEŽITOSTI A HROZBY Jiří Voříšek ČSSI vorisek@vse.cz Motto konference Občané a firmy očekávají od veřejné

Více

Výpočet dotace na jednotlivé druhy sociálních služeb

Výpočet dotace na jednotlivé druhy sociálních služeb Výpočet dotace na jednotlivé druhy sociálních služeb (dotace ze státního rozpočtu na rok 2015) Popis způsobu výpočtu optimální výše finanční podpory - Liberecký kraj Kraj bude při výpočtu dotace postupovat

Více

POKYNY PRO PLATBY FINANČNÍ MECHANISMUS EHP A NORSKÝ FINANČNÍ MECHANISMUS 2004-2009. (1.revize - 21.června 2007)

POKYNY PRO PLATBY FINANČNÍ MECHANISMUS EHP A NORSKÝ FINANČNÍ MECHANISMUS 2004-2009. (1.revize - 21.června 2007) PRACOVNÍ PŘEKLAD POKYNY PRO PLATBY FINANČNÍ MECHANISMUS EHP A NORSKÝ FINANČNÍ MECHANISMUS 2004-2009 (1.revize - 21.června 2007) Ministerstvo financí- Centrum pro zahraniční pomoc Obsah 1. OBECNĚ... 3 1.1

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS MAS Labské skály Fiche opatření (dále jen Fiche) Číslo Fiche Název Fiche 3 Občanské služby Přiřazení Fiche k opatření PRV (číslo, název) Hlavní opatření III. Název opatření resp.podopatření:

Více

3.6 Elektronizace odvětví: sociální služby, pojištění, dávky, sociálně- právní ochrana dětí

3.6 Elektronizace odvětví: sociální služby, pojištění, dávky, sociálně- právní ochrana dětí Karta projektového okruhu 3.6 Elektronizace odvětví: sociální služby, pojištění, dávky, sociálně- Číslo a název projektového okruhu: právní ochrana dětí Garant karty projektového okruhu: Spolupracující

Více

1. VÝCHODISKA AKTUALIZOVANÉHO DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU

1. VÝCHODISKA AKTUALIZOVANÉHO DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU Vysoká škola zdravotnická, o.p.s. Praha 5, Duškova 7 Aktualizovaný dlouhodobý záměr vzdělávací a výzkumné, vývojové, umělecké nebo další tvůrčí činnosti na rok 2013 OBSAH 1. VÝCHODISKA AKTUALIZOVANÉHO

Více

Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie

Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie http://aplchem.upol.cz CZ.1.07/2.2.00/15.0247 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 7. Lekce Nástroje hospodářské politiky státu Struktura lekce:

Více

Návrh změn Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Severovýchod pro období 2007-2013

Návrh změn Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Severovýchod pro období 2007-2013 Návrh změn Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Severovýchod pro období 2007-2013 Datum zveřejnění:.. Verze:. Příloha:.. Obsah 1. Úvod... 2 2. Návrh změn Programového dokumentu ROP Severovýchod...

Více

Ekonomika 1. 20. Společnost s ručením omezeným

Ekonomika 1. 20. Společnost s ručením omezeným S třední škola stavební Jihlava Ekonomika 1 20. Společnost s ručením omezeným Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284 Šablona: III/2 -

Více

Stanovy spolku Tělovýchovná jednota Hostivice, z.s.

Stanovy spolku Tělovýchovná jednota Hostivice, z.s. Stanovy spolku Tělovýchovná jednota Hostivice, z.s. 1. Základní ustanovení, název a sídlo spolku 1. TJ Sokol Hostivice ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, se s účinností zákona č. 89/2012

Více

ROZPOČTY ÚZEM ÍCH SAMOSPRÁV ÝCH CELKŮ, DOBROVOL ÝCH SVAZKŮ OBCÍ A REGIO ÁL ÍCH RAD REGIO Ů SOUDRŽ OSTI

ROZPOČTY ÚZEM ÍCH SAMOSPRÁV ÝCH CELKŮ, DOBROVOL ÝCH SVAZKŮ OBCÍ A REGIO ÁL ÍCH RAD REGIO Ů SOUDRŽ OSTI ROZPOČTY ÚZEM ÍCH SAMOSPRÁV ÝCH CELKŮ, DOBROVOL ÝCH SVAZKŮ OBCÍ A REGIO ÁL ÍCH RAD REGIO Ů SOUDRŽ OSTI OBSAH: 1. ÚVOD... 2 2. HOSPODAŘENÍ ÚZEMNÍCH SAMOSPRÁVNÝCH CELKŮ, DOBROVOLNÝCH SVAZKŮ OBCÍ A REGIONÁLNÍCH

Více

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření. Městys Štěpánov nad Svratkou

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření. Městys Štěpánov nad Svratkou Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kontroly Žižkova 57, 587 33 Jihlava Stejnopis č.: 2 Č. j.: KUJI 33305/2015 KO Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření městyse Štěpánov nad Svratkou se sídlem Štěpánov

Více

DOPORUČENÝ PŘÍSTUP K APLIKACI ZÁKONA O FINANČNÍ KONTROLE

DOPORUČENÝ PŘÍSTUP K APLIKACI ZÁKONA O FINANČNÍ KONTROLE DOPORUČENÝ PŘÍSTUP K APLIKACI ZÁKONA O FINANČNÍ KONTROLE po účinnosti zákona č. 298/2007 Sb., kterým se mění zákon č. 320/2001 Sb. I. Obecná charakteristika novely zákona o finanční kontrole Hlavním cílem

Více

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU)

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) L 46/8 23.2.2016 PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) 2016/248 ze dne 17. prosince 2015, kterým se stanoví pravidla pro uplatňování nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1308/2013, pokud jde o podporu

Více

Vysvětlení některých pojmů a doplnění k Příručce pro žadatele o finanční podporu z OPVK, 5. verze, uveřejněné dne 2. 2. 2009

Vysvětlení některých pojmů a doplnění k Příručce pro žadatele o finanční podporu z OPVK, 5. verze, uveřejněné dne 2. 2. 2009 Vysvětlení některých pojmů a doplnění k Příručce pro žadatele o finanční podporu z OPVK, 5. verze, uveřejněné dne 2. 2. 2009 1. Podrobné vysvětlení postupu zahrnutí Nepřímých nákladů do rozpočtu projektu

Více

KOMUNITNÍ PLÁN MIKROREGIONU HRÁDECKO - CHRASTAVSKO

KOMUNITNÍ PLÁN MIKROREGIONU HRÁDECKO - CHRASTAVSKO KOMUNITNÍ PLÁN MIKROREGIONU HRÁDECKO - CHRASTAVSKO Akční plán pro rok 2013/2014 V rámci projektu IP 3 Rozšíření nástrojů pro podporu systému plánování sociálních služeb v Libereckém kraji, reg. č. CZ.1.04/3.1.00/05.00053,

Více