ZPRÁVA O NAPLŇOVÁNÍ PRINCIPŮ ODPOVĚDNÉ ŠKOLY ZA ROK 2014/2015

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZPRÁVA O NAPLŇOVÁNÍ PRINCIPŮ ODPOVĚDNÉ ŠKOLY ZA ROK 2014/2015"

Transkript

1 ZPRÁVA O NAPLŇOVÁNÍ PRINCIPŮ ODPOVĚDNÉ ŠKOLY ZA ROK 2014/2015 ZŠ J.A.Komenského Lysá n.l. Komenského

2 Ekologie Vztah k přírodě Co? Enviromentální projekty, projektový den ENV, Dny otevřených dveří ve venkovní učebně a zahradě, výukové programy pro veřejnost a žáky ostatních škol, aktivita školního parlamentu (ekologická sekce) při propagaci správného třídění odpadu, organizování her na toto téma pro malé spolužáky, návštěva a přednáška ve spalovně Malešice. Jak? Přírodovědný seminář - vycházky do přírody, pozorování změn v přírodě, využívání laboratoře, venkovní učebny vytvořené v rámci grantu a spolupráce s Přf UK Praha, zapojení se do projektu Recyklohraní - plnění úkolů s ekologickou tématikou, školní parlament - ekologická sekce Proč? Snaha o vytvoření vztahu k přírodě a odpovědnosti za své chování, pochopení možných dopadů lidského konzumního života na přírodu. Výstupy & Výsledky: Pochopení a respektování dějů v přírodě, fungování ekosystémů a možné dopady porušení rovnováhy v přírodě, kladný vztah žáků k přírodě. Porozumění životnímu prostředí Co? Pozorování přírody, práce v přírodě a praktické ukázky Jak? Exkurze: krokodýlí farma, čistička odpadních vod, cukrovar Dobrovice, botanické a zoologické zahrady, Ekocentrum Oldřichov v Hájích. Proč? Porozumění přírodním zákonitostem, kontakt s přírodou ve výuce. Výstupy & Výsledky: Ověření získaných znalostí v praxi. Šetrný provoz školy Co? třídění odpadu Jak? sběr papíru, plastových víček, elektrozařízení, baterií Proč? Zautomatizování znalostí o třídění a šetrný přístup k životnímu prostředí. Výstupy & Výsledky: Rozšíření povědomí o nutnosti třídění odpadu i v domácnostech.

3 Aktivity v místní komunitě Zapojení do života místní komunity Co? Spolupráce s městskou knihovnou, domovem pro seniory, okresním archivem, SRPDŠ, Výstavištěm Lysá nad Labem Jak? Počítačový kurz pro seniory - vedou děti pod dohledem učitele ICT. Oslavy 40. výročí založení školy. Vánoční jarmark a dny otevřených dveří. Proč? Setkávání různých věkových skupin, propagace práce školy na veřejnosti. Výstupy & Výsledky: Zapojení seniorů a rodičů do dění ve škole. Prezentace prací současných žáků rodičům a bývalým zaměstnancům. Podpora aktivního občanství Co? Zapojení žáků do dění ve městě. Jak? Školní parlament, besedy s místostarostou, slavnost prvního a posledního vysvědčení. Proč? Pro zvyšování sebevědomí a aktivní zapojení do chodu města. Výstupy & Výsledky: Pozvánky na akce školy a následné hodnotící články v místních Listech. Spolupráce školy s dalšími organizacemi v dané lokalitě, včetně místních podnikatelů Co? Spolupráce s Obchodní akademií Lysá, lyskými MŠ, včelařským a šachovým spolkem, s lékaři atd. Jak? Společné projektové dny (Evropský den jazyků), návštěvy předškoláků v prvních třídách a prvňáčků v MŠ, besedy a pronájmy prostor areálu spolkům a lékařům. Proč? Podpora dobrých vztahů, prevence (besedy). Výstupy & Výsledky: Rozvíjení vzájemné tolerance, respektování se a podpora pomoci mladším spolužákům, finanční hledisko (šetření nebo získání finančních prostředků). Zaměstnanecké podmínky Přihlášení se k principu rovného zacházení Co? Zaměstnání několika osob se sníženou pracovní schopností a Romů. Jak? Část úvazku vychovatelek, asistentek pedagoga a uklízečky. Proč? Začleňování handikepovaných do běžného pracovního procesu. Výstupy & Výsledky: Příklad pro žáky nediskriminačního přístupu, finanční hledisko.

4 Podpora vyváženosti pracovního a osobního života Co? Návštěvy kulturních akcí a zařízení. Jak? Divadelní představení Náplavka, setkání zaměstnanců u příležitosti Dne učitelů a před Vánocemi. Proč? Prevence proti syndromu vyhoření. Výstupy & Výsledky: Již několik let stabilní kolektiv zaměstnanců. Podpora vzdělávání a rozvoje pracovníků/ic školy Co? Celosborovnová školení a zvyšování kvalifikovanosti PP. Individuální DVPP. Jak? Školení "Klima školy" i pro nepedagogické pracovníky, Autismus, Google Apps, individuální DVPP dle plánu osobního rozvoje každého pedagoga. Proč? Dosažení plné kvalifikovanosti a odbornosti celého ped. sboru. Výstupy & Výsledky: Hlubší porozumění dětem se speciálními vzdělávacími potřebami a dosažení optimálního klimatu ve škole. Vztahy na pracovišti - hodnoty, kultura, komunikace Co? Snaha o vytváření pozitivního a přátelského prostředí školy. Jak? Společná setkávání ve škole i mimo školu (sportovní turnaje), víkendové setkání (listopad 2014). Proč? Vytvoření příjemného klimatu ve škole. Výstupy & Výsledky: Spokojení zaměstnanci = spokojení žáci = spokojení zákonní zástupci = spokojený zřizovatel... Vstřícné pracovní prostředí Co? Snaha o co nejlepší vybavení školy nábytkem, technikou a pomůckami. Jak? Granty, dotace, sponzoři. Proč? Vytvoření moderního a zdravého pracovního prostředí. Výstupy & Výsledky: Částečná rekonstrukce areálu a zmodernizování vybavení učeben a některých kabinetů.

5 Přístup ke studentům a zapojení rodičů Otevřenost a efektivita Co? Snaha o zapojení žáků a široké veřejnosti do chodu školy, o vytvoření otevřeného prostředí pro vzdělávání a komunikaci. Jak? Setkávání ve škole i mimo školu, Dni otevřených dveří pro veřejnost, besedy pro rodiče a širokou veřejnost (Bezpečně po internetu, Metody učení v 1. třídách), Speciálně pro žáky školy funguje Schránka důvěry kde můžou anonymně napsat své dotazy či problémy. Proč? Vytvoření prostředí otevřeného pro výměnu názorů a komunikaci. Výstupy & Výsledky: Zvyšování povědomí o chodu školy, informování široké veřejnosti a rodičů, pro žáky prostředí beze strachu. Individualizace a aktivizace Co? Snaha o individuální přístup ke každému ze žáků a rodičů. Jak? Fungující individuální plány, přítomnost speciálního pedagoga, výchovného poradce a psychologa. Rodiče mají možnost inicializovat schůzku i mimo třídnických hodin či konzultací. Proč? Vytvoření prostředí vstřícného pro všechny žáky. Výstupy & Výsledky: Fungující IVP, spolupráce s asociací APLA, speciální pedagog, výchovný poradce a psycholog přímo ve škole. Hodnocení posunu Co? Snaha o zmapování efektivity použitých metod a postupů. Jak? Hodnocení IVP, hodnocení práce jednotlivých metodických sdružení, speciálního pedagoga. Proč? Zjistit míru přínosu pro žáky a veřejnost. Výstupy & Výsledky: Porovnání jednotlivých postupů mezi vyučujícími, informování rodičů o posunu ve zvyšování kompetencí.

6 Partnerský přístup k rodičům Co? Snaha o zapojení rodičů do chodu školy. Jak? Dny otevřených dveří, konzultace v určené dny i možnost sjednání si osobní schůzky, informování rodičů o chování a prospěchu jejich dětí každé čtvrtletí, možnost účasti na besedách a školeních organizovaných školou: Besedy pro rodiče Bezpečně po internetu pro širokou veřejnost, beseda Metody výuky v 1. třídách a jiné. Proč? Možnost získat informace a udělat si přehled o chodu a vizích školy. Výstupy & Výsledky: Jako jediná škola v okolí máme přetransformované bývalé SRPŠ na Spolek rodičů žáků ZŠ J. A. Komenského Lysá nad Labem, jehož hlavní orgán Schůze zástupců tříd se na chodu školy aktivně podílí (připomínky k výroční zprávě, vizi školy, školnímu řádu atd.). Rodiče a široká veřejnost mají každoročně možnost navštívit školu a jednotlivé třídy ve výuce v rámci dne otevřených dveří, pravidelně organizujeme Vánoční jarmark, kde děti a jejich rodiče spolupracují na prezentaci třídy. Výživa a zdraví Trvalá udržitelnost Co? Zvyšující se povědomí dětí o zdravé výživě a zdraví všeobecně. Jak? Účast v projektu Ovoce a zelenina do škol (žáci I. stupně pravidelně každé úterý dostávají ovoce/zeleninu), spolupráce s firmou Scolarest, která zajišťuje školní stravování ve městě, prodej zdravých svačinek před začátkem vyučování firmy Férovka Milovice, Školní parlament každoročně organizuje akci pro mladší spolužáky ohledně zdravé výživy. Vyučující na I. stupni organizují dny zdravých svačin. Proč? Je důležité informovat a zvyšovat povědomí dětí v této oblasti. Výstupy & Výsledky: Pokračování v projektu Ovoce a zelenina do škol, možnost nakoupení zdravých svačin, zavedení stravovací komise pro všechny školy a školky v Lysé, dny Zdravé výživy organizované Školním parlamentem. Porozumění vlastnímu zdraví Co? Zvyšování povědomí o zdraví všeobecně. Jak? Samostatný předmět pro žáky r. - Výchova ke zdraví. Rozšíření preventivního programu sdružení Semiramis pro žáky již od 4. do 9.r., kde jedny z probíraných oblastí jsou sexuální výchova, prevence drogových závislostí, šikana atd. Proč? Pomoci dětem získat všeobecný přehled a zdravý názor. Výstupy & Výsledky: Informovanost žáků, snížení projevů společensky nežádoucích jevů.

7

Inkluze v Jirkově CZ.1.07/1.2.00/47.0012. Mgr. Martin Reihs Manažer projektu, ředitel Městského gymnázia a Základní školy Jirkov

Inkluze v Jirkově CZ.1.07/1.2.00/47.0012. Mgr. Martin Reihs Manažer projektu, ředitel Městského gymnázia a Základní školy Jirkov Inkluze v Jirkově CZ.1.07/1.2.00/47.0012 Mgr. Martin Reihs Manažer projektu, ředitel Městského gymnázia a Základní školy Jirkov Inkluze v Jirkově Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Žadatel:

Více

Program školního roku 2016 2017

Program školního roku 2016 2017 Základní škola a mateřská škola, Praskačka, Praskačka 60, 503 33 Praskačka tel.: 495 588 126 zspraskacka@seznam.cz www.zspraskacka.cz Program školního roku 2016 2017 SOUTĚŽE A PROGRAMY : Program MŠMT:

Více

Charakteristika Školní družiny

Charakteristika Školní družiny Školní družina - Świetlica Szkolna Jako součást školního programu Tvořivá škola programy, które są częścią składową programów szkolnych Szkoła Twórcza školní rok - rok szkolny 2007/8 Charakteristika Školní

Více

ANIMACE PRO ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÉ ŠKOLY

ANIMACE PRO ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÉ ŠKOLY ANIMACE PRO ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÉ ŠKOLY Setkání zástupců základních a mateřských škol a jejich zřizovatelů z území MAS Hradecký venkov 7. 3. 2016 Mžany Území MAS Hradecký venkov Podpora regionálního školství

Více

Základní škola Vysočany, 679 13 Sloup v Mor.kr., okr. Blansko IČO: 62073435 t.č. 516435691 e-mail: zs.vysocany@tiscali.cz

Základní škola Vysočany, 679 13 Sloup v Mor.kr., okr. Blansko IČO: 62073435 t.č. 516435691 e-mail: zs.vysocany@tiscali.cz Základní škola Vysočany, 679 13 Sloup v Mor.kr., okr. Blansko IČO: 62073435 t.č. 516435691 e-mail: zs.vysocany@tiscali.cz Vnitřní směrnice: ŠKOLNÍ PLÁN ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY Obsah:

Více

Příloha č. 1 Indikátory výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování - Šablony pro MŠ a ZŠ I

Příloha č. 1 Indikátory výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování - Šablony pro MŠ a ZŠ I Příloha č. Indikátory výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování - Šablony pro MŠ a ZŠ I k předkládání žádostí o podporu zjednodušených projektů do Operačního programu Výzkum, vývoj a

Více

Minimální preventivní program 2007-2008. Základní škola v Kostelci n. Č. lesy nám. Smiřických 33

Minimální preventivní program 2007-2008. Základní škola v Kostelci n. Č. lesy nám. Smiřických 33 Minimální preventivní program 2007-2008 Základní škola v Kostelci n. Č. lesy nám. Smiřických 33 O b s a h : 1. Základní cíle primární prevence 2. Tématické okruhy 3. Kompetence pro plnění MPP 4. Aktivity

Více

STRUKTUROVANÉ UČENÍ. Příklady vzdělávací práce u žáků s poruchami autistického spektra v naší škole

STRUKTUROVANÉ UČENÍ. Příklady vzdělávací práce u žáků s poruchami autistického spektra v naší škole STRUKTUROVANÉ UČENÍ Příklady vzdělávací práce u žáků s poruchami autistického spektra v naší škole STRUKTUROVANÉ UČENÍ V naší škole využíváme při vzdělávání žáků s PAS metodiku práce nazvanou strukturované

Více

POTŘEBY ZÁKLADNÍCH A MATEŘSKÝCH ŠKOL V RÁMCI PROJEKTU OP VVV 2015-2020. Výstupy z dotazníkového šetření MŠMT

POTŘEBY ZÁKLADNÍCH A MATEŘSKÝCH ŠKOL V RÁMCI PROJEKTU OP VVV 2015-2020. Výstupy z dotazníkového šetření MŠMT POTŘEBY ZÁKLADNÍCH A MATEŘSKÝCH ŠKOL V RÁMCI PROJEKTU OP VVV 2015-2020 Výstupy z dotazníkového šetření MŠMT Dotazník MŠMT Listopad 2015 leden 2016 Respondenti 11 základních škol 100% ORP Hlinsko 9 mateřských

Více

Mateřská škola, Praha 8, Bojasova 1 Bojasova 1/1242, 182 00 Praha 8

Mateřská škola, Praha 8, Bojasova 1 Bojasova 1/1242, 182 00 Praha 8 Mateřská škola, Praha 8, Bojasova 1 Bojasova 1/1242, 182 00 Praha 8 Telefon: 286 884 253 E-mail: msbojasova@seznam.cz www.msbojasova.cz ZÁKLADNÍ INFORMACE O MATEŘSKÉ ŠKOLE Zřizovatel: MČ Praha 8 Právní

Více

Období: 2011 dosud Název školy: Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem, Pedagogická fakulta Obor: Specializace v pedagogice Školský management

Období: 2011 dosud Název školy: Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem, Pedagogická fakulta Obor: Specializace v pedagogice Školský management Příloha A Životopisy ředitelů školy Mgr. Jan Smrž V letech 1972 1973 působil jako učitel na ZŠ Vodňany. Ve školním roce 1973 1974 působil jako učitel v ZŠ Strakonice, načež přestoupil v následujícím roce

Více

objednací kód: ZK-9 Jméno a příjmení žáka: Třída: Bydliště žáka: Zdravotní pojišťovna žáka: Datum narození: Zákonný zástupce (matka):

objednací kód: ZK-9 Jméno a příjmení žáka: Třída: Bydliště žáka: Zdravotní pojišťovna žáka: Datum narození: Zákonný zástupce (matka): Jméno a příjmení žáka: Třída: Bydliště žáka: Zdravotní pojišťovna žáka: Datum narození: Zákonný zástupce (matka): Telefon: E-mail: Zákonný zástupce (otec): Telefon: E-mail: Dětský lékař: Jiné údaje a upozornění:..............................................................................................................

Více

Projektové priority RHK PK a Akademie HK PK v oblasti školství 2014-2020. Mgr. Marcel Gondorčín

Projektové priority RHK PK a Akademie HK PK v oblasti školství 2014-2020. Mgr. Marcel Gondorčín Projektové priority RHK PK a Akademie HK PK v oblasti školství 2014-2020 Mgr. Marcel Gondorčín Příprava strategií a koncepčních dokumentů Dlouhodobý záměr vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy Plzeňského

Více

SOCIÁLNÍ INKLUZE OSTRAVA Integrovaný program

SOCIÁLNÍ INKLUZE OSTRAVA Integrovaný program Statutární město Ostrava Odbor sociálních věcí, školství, sportu a volnočasových aktivit SOCIÁLNÍ INKLUZE OSTRAVA Integrovaný program www.ostrava.cz Cíl a východiska programu Cílem je vytvořit komplexní

Více

Kód předmětu: MSBP_PC1

Kód předmětu: MSBP_PC1 PRAKTICKÉ ČINNOSTI 1 Kód předmětu: MSBP_PC1 O čem si budeme povídat? Obecně o pracovních činnostech Legislativní rovina předškolního vzdělávání Školský zákon 561/2004 RVP pro předškolní vzdělávání ŠVP

Více

Environmentální výchova jako průřezové téma RVP SOŠ a SOU. Jan Kopp katedra geografie ZČU v Plzni

Environmentální výchova jako průřezové téma RVP SOŠ a SOU. Jan Kopp katedra geografie ZČU v Plzni Environmentální výchova jako průřezové téma RVP SOŠ a SOU Jan Kopp katedra geografie ZČU v Plzni Osnova přednášky Environmentální výchova a její postavení v RVP SOŠ a SOU Teoretický koncept environmentální

Více

Šablony pro mateřské školy:

Šablony pro mateřské školy: Šablony pro mateřské školy: Částka uváděná u jednotlivých šablon slouží k pokrytí veškerých nákladů na realizaci aktivit tj. kromě mzdy v případě personálních šablon nebo kurzovného v případě vzdělávacích

Více

Environmentální plán ZŠ Senohraby školní rok 2015/2016

Environmentální plán ZŠ Senohraby školní rok 2015/2016 Environmentální plán ZŠ Senohraby školní rok 2015/2016 Měsíc Ročník Co Typ Září 1. Příroda v okolí školy 2. Obec (krajina v okolí, orientace na mapě) 3. Péče o zebřičky ** seznámení Péče o želvu** - seznámení

Více

Proč o tom mluvit právě teď?

Proč o tom mluvit právě teď? P a v e l Z i k l Ú s t a v p r i m á r n í a p r e p r i m á r n í e d u k a c e P d F U H K Proč o tom mluvit právě teď? Nová právní úprava od 1. 9. 2016 (školský zákon ve znění 82/2015 Sb., nová vyhláška

Více

2. Charakteristika školy

2. Charakteristika školy 2. 2.1. Úplnost a velikost školy, příspěvková organizace je úplnou základní školou s 1. až 9. ročníkem, která poskytuje základní vzdělání dětem z Lipůvky, ale i z jiných spádových obcí (Svinošice, Milonice,

Více

Školní strategie prevence

Školní strategie prevence Školní strategie prevence Obchodní akademie a Střední odborná škola gen. Františka Fajtla, Louny pracoviště Postoloprtská na období 2013-2018 Zpracovala: Mgr. Hana Topičová, výchovná poradkyně, školní

Více

Mezinárodní projekty Comenius v jazykovém vzdělávání

Mezinárodní projekty Comenius v jazykovém vzdělávání Mezinárodní projekty Comenius v jazykovém vzdělávání Bc. Jana Votrubová, PhDr. Barbora Špronglová Pride and prejudice; overcoming stereotypes Škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha, VOŠ, SOŠ, s.r.o.

Více

Víš, co jíš? Ing. Jitka Götzová ředitelka Odboru bezpečnosti potravin Ministerstvo zemědělství ČR

Víš, co jíš? Ing. Jitka Götzová ředitelka Odboru bezpečnosti potravin Ministerstvo zemědělství ČR Víš, co jíš? Ing. Jitka Götzová ředitelka Odboru bezpečnosti potravin Ministerstvo zemědělství ČR Ministerstvo zemědělství Sekce potravinářských výrob - Úřad pro potraviny Odbor bezpečnosti potravin Oddělení

Více

MÍSTO, KDE ŽIJEME. - domov, orientace v místě bydliště (plány). - škola bezpečná cesta do školy.

MÍSTO, KDE ŽIJEME. - domov, orientace v místě bydliště (plány). - škola bezpečná cesta do školy. MÍSTO, KDE ŽIJEME - vyznačí v jednoduchém plánu místo svého bydliště a školy, cestu na určené místo a rozliší možná nebezpečí v nejbližším okolí - domov, orientace v místě bydliště (plány). - škola bezpečná

Více

Dodatek k ŠVP ZV č. 1

Dodatek k ŠVP ZV č. 1 Základní škola Jablonné nad Orlicí Jamenská 555, Jablonné nad Orlicí 561 64 IČO: 00 85 66 73 tel: 461 100 016 e-mail: skola@zs.jablonneno.cz Dodatek k ŠVP ZV č. 1 Název školního vzdělávacího programu:

Více

Roční prováděcí plán na rok 2014-2015 ŠKOLKA PRO VŠECHNY

Roční prováděcí plán na rok 2014-2015 ŠKOLKA PRO VŠECHNY Roční prováděcí plán na rok 2014-2015 Mateřská škola Hostinné, Tyršovy sady 676, Hostinné ŠKOLKA PRO VŠECHNY číslo jednací: 16/2014 projednáno na pedagogické radě: 27.8.2014 razítko, podpis ředitelky 1

Více

Základní škola při Dětské psychiatrické léčebně, Opařany 160

Základní škola při Dětské psychiatrické léčebně, Opařany 160 Základní škola při Dětské psychiatrické léčebně, Opařany 160 Roční plán environmentální výchovy, vzdělávání a osvěty (EVVO) školní rok 2011/2012 V Opařanech 30. září 2011 Vypracovala Mgr. Š. Koordinátor

Více

Projekt Výchova ke zdraví a zdravému životnímu stylu Závěrečná zpráva

Projekt Výchova ke zdraví a zdravému životnímu stylu Závěrečná zpráva Projekt Výchova ke zdraví a zdravému životnímu stylu Závěrečná zpráva červen 28 2 Projekt realizovala Univerzita Hradec Králové prostřednictvím Institutu dalšího vzdělávání UHK. Náklady projektu: 473 5

Více

NTS F - Integrace na trhu práce pro cizince

NTS F - Integrace na trhu práce pro cizince NTS F - Integrace na trhu práce pro cizince Složení NTS: Rozvojová partnerství Experti MV - odbor azylové a migrační politiky Správa uprchlických zařízení MV ČR MPSV - oddělení integrace cizinců MPSV -

Více

Plán školního poradenského pracoviště Školní rok 2016/2017

Plán školního poradenského pracoviště Školní rok 2016/2017 Plán školního poradenského pracoviště Školní rok 2016/2017 1 Obsah Základní informace... 3 Školní poradenské pracoviště... 3 Personální obsazení ŠPP... 3 Cíle poradenského a konzultačního servisu ŠPP...

Více

Aspekt hodnocení podle Metodického pokynu pro řízení výzev, hodnocení a výběr projektů. Společná pro všechny aktivity. Proveditelnost Účelnost

Aspekt hodnocení podle Metodického pokynu pro řízení výzev, hodnocení a výběr projektů. Společná pro všechny aktivity. Proveditelnost Účelnost Specifická kritéria přijatelnosti pro integrované projekty IPRÚ pro SC 2.4 Zvýšení kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učení Specifická kritéria přijatelnosti pro integrované

Více

ROČNÍ PLÁN ZÁKLADNÍ ŠKOLY VÝCHOVNÝ PORADCE 2015/2016

ROČNÍ PLÁN ZÁKLADNÍ ŠKOLY VÝCHOVNÝ PORADCE 2015/2016 Základní škola a Mateřská škola Želešice, příspěvková organizace 24. dubna 270, 664 43 Želešice ROČNÍ PLÁN ZÁKLADNÍ ŠKOLY VÝCHOVNÝ PORADCE 2015/2016 Mgr. Dana Kadlčíková konzultační hodiny: Út 12 50 14

Více

Střední škola potravinářská, Smiřice, Gen. Govorova 110 Školní budova. www.ssp-smirice.cz

Střední škola potravinářská, Smiřice, Gen. Govorova 110 Školní budova. www.ssp-smirice.cz Střední škola potravinářská, Smiřice, Gen. Govorova 110 Školní budova www.ssp-smirice.cz Střední škola potravinářská, Smiřice, Gen. Govorova 110 Hřiště Střední škola potravinářská, Smiřice, Gen. Govorova

Více

Programová nabídka vzdělávání

Programová nabídka vzdělávání Programová nabídka vzdělávání LEDEN ČERVEN 2014 PorCeTa, o.p.s. Speciálně pedagogické poradenské a vzdělávací centrum Podrobnosti a přihláška na www.porceta.cz Dotazy a přihláška na kropikova@porceta.cz

Více

Vyhodnocení dotazníků pro občany regionu MAS Střední Vsetínsko

Vyhodnocení dotazníků pro občany regionu MAS Střední Vsetínsko Vyhodnocení dotazníků pro občany regionu MAS Střední Vsetínsko 1. Cílem dotazníkového šetření Dotazníkové šetření je jedním ze způsobů, jak lze zjistit názory, přání a potřeby obyvatel. Cílem šetření,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 1

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 1 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 1 ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA Název: Sdružení Českolipsko Právní forma: zájmové sdružení Adresa: náměstí T. G. M. 165, 470 01 Česká Lípa IČO: 75059843 Účelem sdružení je zajištění efektivní

Více

Realizace projektů a účast v rozvojových a mezinárodních programech

Realizace projektů a účast v rozvojových a mezinárodních programech Realizace projektů a účast v rozvojových a mezinárodních programech V rámci projektů Zdravé město Třebíč byly realizovány projekty GLOBE škola a Dyslektická olympiáda. GLOBE škola Cílem projektu je prohloubit

Více

Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců

Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců Obsah 1. Politika integrace cizinců v České republice 2. Implementace integrační politiky na území Jihomoravského kraje 3. Jihomoravské regionální

Více

Veřejné informace o službě

Veřejné informace o službě Osobní asistence Místo poskytování služby: Nerudova 1180, Hradec Králové 500 02 Veřejné informace o službě Právní forma: fyzická osoba IČO: 48162485 Statutární zástupce: Mgr. Věra Kosinová Adresa sídla

Více

Školní program environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty Základní školy Bruntál, Jesenická 10

Školní program environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty Základní školy Bruntál, Jesenická 10 Školní program environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty Základní školy Bruntál, Jesenická 10 č.j. 487a/2023-ZŠ 1. ÚVOD Environmentální výchova, osvěta a vzdělávání tvoří jednu ze základních složek

Více

Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce Možnosti využití profesiogramu při konstrukci vzdělávacího programu

Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce Možnosti využití profesiogramu při konstrukci vzdělávacího programu Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce Možnosti využití profesiogramu při konstrukci vzdělávacího programu oldrich.matousek@ff.cuni.cz Výstupy z učení Znalosti Dovednosti (dovednosti specifické

Více

VDO občanská společnost svého bydliště a školy,cestu na. a škola - výchova dem. určené místo a rozliší možná. škola

VDO občanská společnost svého bydliště a školy,cestu na. a škola - výchova dem. určené místo a rozliší možná. škola Prvouka - 1. ročník Vyznačí v jednoduchém plánu místo domov VDO občanská společnost svého bydliště a školy,cestu na škola a škola - výchova dem. určené místo a rozliší možná osobní bezpečí občana v rámci

Více

ŠKOLNÍ PROGRAM ENVIROMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ A OSVĚTY ZŠ KOVÁŘOV

ŠKOLNÍ PROGRAM ENVIROMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ A OSVĚTY ZŠ KOVÁŘOV Základní škola Kovářov, okres Písek, 398 55 Kovářov 80 IČO: 70 98 62 74, E-mail: zs.kovarov@volny.cz, Telefon: 382 594 118, Web: www.zskovarov.cz ŠKOLNÍ PROGRAM ENVIROMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ A OSVĚTY ZŠ

Více

Učební osnova vyučovacího předmětu Silnoproudá zařízení. 3. ročník (2 hodiny týdně, celkem 52 hodin)

Učební osnova vyučovacího předmětu Silnoproudá zařízení. 3. ročník (2 hodiny týdně, celkem 52 hodin) Učební osnova vyučovacího předmětu Silnoproudá zařízení 3. ročník (2 hodiny týdně, celkem 52 hodin) Obor vzdělání: Forma vzdělávání: 26-41-M/01 Elektrotechnika denní studium Celkový počet týdenních vyuč.

Více

učíme se v zahradě Mgr. květoslava burešová a kolektiv autorů

učíme se v zahradě Mgr. květoslava burešová a kolektiv autorů učíme se v zahradě Mgr. květoslava burešová a kolektiv autorů Představujeme Vám rozsáhlou publikaci zabývající se využitím školních zahrad k výchově a vzdělávání. učíme se v zahradě představení manuálu

Více

Předkladatel grantového projektu Vysočina Education,

Předkladatel grantového projektu Vysočina Education, Málotřídky společně Předkladatel grantového projektu Vysočina Education, školské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a středisko sluţeb školám, příspěvková organizace Ţiţkova 20, 586

Více

SEMINÁŘE/WORKSHOPY PRO KLIENTY V PL A TK

SEMINÁŘE/WORKSHOPY PRO KLIENTY V PL A TK SEMINÁŘE/WORKSHOPY PRO KLIENTY V PL A TK v období realizace projektu Příprava a podpora vstupu na trh práce pro bývalé uživatele návykových látek a osoby ohrožené drogovou závislostí v konfliktu se zákonem

Více

TŘÍDNICKÁ HODINA. Obsahové, časové a organizační vymezení třídnické hodiny

TŘÍDNICKÁ HODINA. Obsahové, časové a organizační vymezení třídnické hodiny ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 e-mail: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz TŘÍDNICKÁ HODINA Třídnická hodina

Více

ZÁVĚREČNÁ KONFERENCE (WORKSHOP)

ZÁVĚREČNÁ KONFERENCE (WORKSHOP) ZÁVĚREČNÁ KONFERENCE (WORKSHOP) PROJEKT METODIK Realizace: září 2012 až červen 2014 Cíl: Podpora předmětových komisí a metodiků Co Vás dnes čeká? 1. Workshopy na školách 2. Mobilní aplikace 3. Přestávka

Více

Program práce MŠ na školní rok 2014 2015

Program práce MŠ na školní rok 2014 2015 Základní škola a mateřská škola Brtnice, p. o., Školní 725, 588 32 Brtnice Program práce MŠ na školní rok 2014 2015 Schváleno na pedagogické radě 28. 8. 2014 Vypracovala: Bc. Marie Vaculíková Vize Rozvoj

Více

Rozsah zpracování projektového záměru je plně v kompetenci školy.

Rozsah zpracování projektového záměru je plně v kompetenci školy. Šablony klíčových aktivit Projektový záměr Obsah projektového záměru: Co je cílem projektu: která témata je potřeba na škole podpořit a proč ve vztahu k ŠVP? Kolik žáků bude mít užitek z toho, že se budou

Více

Výsledky testování školy. Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy. Školní rok 2012/2013

Výsledky testování školy. Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy. Školní rok 2012/2013 Výsledky testování školy Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy Školní rok 2012/2013 Základní škola Ústí nad Orlicí, Komenského 11 Termín zkoušky:

Více

VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY

VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY ZÁKLADNÍ ŠKOLA JABLONEC NAD NISOU, 5. KVĚTNA 76, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE PSČ: 466 01 IČO: 43257399 Fax: 483 320 594 www.zsjbc5kvetna.cz E-mail: zsjbc@seznam.cz 483346280-82 ****************************************************************************************************************

Více

Strategie rozvoje Mikroregionu Kahan 2014-2018

Strategie rozvoje Mikroregionu Kahan 2014-2018 Strategie rozvoje Mikroregionu Kahan 2014-2018 Zastávka, 27.6.2013 co to je? Určuje směr (cestu) dalšího rozvoje vycházející ze současného stavu do stavu cílového Jeho předpokladem je dobrá a konsenzuální

Více

dotační rozcestník NOVÉ VÝZVY (vyhlášené v dubnu 2008) (uzávěrka podkladů 10. 5. 2008) Operační program Přeshraniční spolupráce ČR-Polsko

dotační rozcestník NOVÉ VÝZVY (vyhlášené v dubnu 2008) (uzávěrka podkladů 10. 5. 2008) Operační program Přeshraniční spolupráce ČR-Polsko do_8-063_nove.qxd 15.5.20 14:10 Stránka 58 58 (Pod)Oblast podpory Oblast intervence Oprávněný žadatel Ukončení příjmu Další informace /Program/GS (registrační) Operační program spolupráce ČR-Polsko Fond

Více

EUROVIA Kamenolomy, a.s. Podnik podporující zdraví 2005 2014

EUROVIA Kamenolomy, a.s. Podnik podporující zdraví 2005 2014 EUROVIA Kamenolomy, a.s. Podnik podporující zdraví 2005 2014 (1992 2004) Západokámen a.s. (Plzeň) (1992 2004 ) Tarmac SEVEROKÁMEN a.s. (Liberec) 2004 Tarmac CZ a.s. (Liberec) 2009 EUROVIA Kamenolomy, a.s.

Více

Co je to Grundtvig? Kde najít informace?

Co je to Grundtvig? Kde najít informace? Program Grundtvig je v rámci Programu celoživotního učení zaměřen na výukové a vzdělávací potřeby osob ve všech formách vzdělávání dospělých a na instituce a organizace nabízející nebo podporující toto

Více

KRITÉRIA II. kola PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ pro školní rok 2016/2017 ZÁKLADNÍ INFORMACE K II. KOLU PŘIJÍMACÍMU ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2016/2017

KRITÉRIA II. kola PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ pro školní rok 2016/2017 ZÁKLADNÍ INFORMACE K II. KOLU PŘIJÍMACÍMU ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 KRITÉRIA II. kola PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ pro školní rok 2016/2017 Střední škola lodní dopravy a technických řemesel, Děčín VI, p. o., stanovila v souladu se zákonnou normou č. 472/2011 Sb., kterým se mění

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a mateřská škola Bernartice, okres Jeseník - příspěvková organizace. 790 57 Bernartice 259

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a mateřská škola Bernartice, okres Jeseník - příspěvková organizace. 790 57 Bernartice 259 Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a mateřská škola Bernartice, okres Jeseník - příspěvková organizace 790 57 Bernartice 259 Identifikátor školy: 600 150 526 Termín

Více

Základní škola a Mateřská škola, Janské Lázně, okres Trutnov. Janské Lázně 30. 6. 2008 Č.j. 34/08

Základní škola a Mateřská škola, Janské Lázně, okres Trutnov. Janské Lázně 30. 6. 2008 Č.j. 34/08 Základní škola a Mateřská škola, Janské Lázně, okres Trutnov Janské Lázně 30. 6. 2008 Č.j. 34/08 Výroční zpráva o činnosti základní školy Školní rok 2007/2008 Charakteristika školy: Základní škola a Mateřská

Více

EDURO Projektové vzdělávání III

EDURO Projektové vzdělávání III EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND EDURO Projektové vzdělávání III PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Ing. Jitka Svatošová Cílem je mít dostatečný počet kvalitních a schopných lidí Management lidských zdrojů

Více

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění Newsletter Základní školy německo-českého porozumění 9/2015 Vážení rodiče, v dnešním newsletteru najdete krásné fotky z červnového divadelního představení v divadle Minor Emil und die Detektive, důležité

Více

Rok průmyslu a technického vzdělávání

Rok průmyslu a technického vzdělávání Průmysl nemá u veřejnosti takovou pověst, jakou by si zasloužil. Cíle: Zvýšit povědomí cílových skupin o průmyslu jako základu moderní ekonomiky 21. století, který vytváří pracovní místa, je nositelem

Více

Plán akcí na ZŠ a MŠ Pustiměř na školní rok 2012/2013

Plán akcí na ZŠ a MŠ Pustiměř na školní rok 2012/2013 Plán akcí na ZŠ a MŠ Pustiměř na školní rok 2012/2013 Období Termín ZÁŘÍ Aktivity, činnosti Zodpovídá 3.9. Zahájení nového školního roku 10.9. Zahájení činností školních kroužků a integrace 13.9. Zahájení

Více

Vítejte na dnešním semináři. Lektor: Ing. Ludmila Brestičová

Vítejte na dnešním semináři. Lektor: Ing. Ludmila Brestičová Vítejte na dnešním semináři Lektor: Ing. Ludmila Brestičová Téma semináře: Jaké by měly být výstupní znalosti absolventů gymnázia z oblasti ICT? (A také jaké jsou a budou maturity z Informatiky.) Program

Více

Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA. č. j. ČŠIJ-290/13-J

Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA. č. j. ČŠIJ-290/13-J Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA č. j. ČŠIJ-290/13-J Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Základní škola Náměšť nad Oslavou, Husova 579 Sídlo: Husova 579,

Více

Zásady podpory škol a školských zařízení. grantových dotací na období 2015-2017

Zásady podpory škol a školských zařízení. grantových dotací na období 2015-2017 Zásady podpory škol a školských zařízení zřizovaných městem Třebíč při získávání grantových dotací na období 2015-2017 Dokument upravující poskytování finančních příspěvků školám a školským zařízením zřizovaným

Více

Základní umělecká škola Slavičín Mezi Šenky 121, 763 21 Slavičín, tel./fax 577 / 341201 E mail: reditel@zus-slavicin.cz, www.zus-slavicin.

Základní umělecká škola Slavičín Mezi Šenky 121, 763 21 Slavičín, tel./fax 577 / 341201 E mail: reditel@zus-slavicin.cz, www.zus-slavicin. Základní umělecká škola Slavičín Mezi Šenky 121, 763 21 Slavičín, tel./fax 577 / 341201 E mail: reditel@zus-slavicin.cz, www.zus-slavicin.cz Výroční zpráva za školní rok 2013 / 2014 Zpracovala : Mgr. Jana

Více

Biologie - Prima. analyzuje možnosti existence živých soustav orientuje se v daném přehledu vývoje vymezí základní projevy života, uvede jejich význam

Biologie - Prima. analyzuje možnosti existence živých soustav orientuje se v daném přehledu vývoje vymezí základní projevy života, uvede jejich význam - Prima Výchovné a vzdělávací strategie Kompetence k řešení problémů Kompetence komunikativní Kompetence sociální a personální Kompetence občanská Kompetence k učení Kompetence pracovní Učivo vznik, vývoj,

Více

P R A V I D L A. č. P1/2016

P R A V I D L A. č. P1/2016 P R A V I D L A RADY MĚSTA LOUN č. P1/2016 pro udělování ceny kulturní komise Rady města Loun leden 2016 Cena kulturní komise Rady města Loun Z prostředků Kulturního fondu bude udělována cena kulturní

Více

Komunitní aktivity v Borech - výsledek spolupráce obce a školy. Jihlava, 16.10. 2013

Komunitní aktivity v Borech - výsledek spolupráce obce a školy. Jihlava, 16.10. 2013 Komunitní aktivity v Borech - výsledek spolupráce obce a školy Jihlava, 16.10. 2013 1 Představení Mgr. František Eliáš ZŠ a MŠ Bory Komunitní škola Bory Národní síť venkovských komunitních škol Josef Březka

Více

Příklady vhodných aktivit do přeshraniční spolupráce

Příklady vhodných aktivit do přeshraniční spolupráce Příklady vhodných aktivit do přeshraniční spolupráce Seminář pro žadatele 14. ledna 2010 Vladimír Šprincl Krajský úřad kraje Vysočina Prioritní osy a oblasti podpory Přeshraniční spolupráce Rakousko- ČR

Více

ZAVÁDĚNÍ ECVET V ČESKÉ REPUBLICE 20.9. 2012

ZAVÁDĚNÍ ECVET V ČESKÉ REPUBLICE 20.9. 2012 ZAVÁDĚNÍ ECVET V ČESKÉ REPUBLICE 20.9. 2012 Přehled témat ECVET a jeho souvislosti Princip ECVET Doporučení k ECVET a úkoly pro evropské státy Postup zavádění ECVET v Evropě Strategie zavádění ECVET v

Více

Základní škola a Mateřská škola Kolinec, příspěvková organizace. Organizace školního roku 2012/2013

Základní škola a Mateřská škola Kolinec, příspěvková organizace. Organizace školního roku 2012/2013 Základní škola a Mateřská škola Kolinec, příspěvková organizace Organizace školního roku 2012/2013 Základní termíny: Zahájení vyučování 3. září 2012. Podzimní prázdniny 25. a 26. října 2012. Vánoční prázdniny

Více

Základní škola Holčovice, Okres Bruntál, příspěvková organizace

Základní škola Holčovice, Okres Bruntál, příspěvková organizace Základní škola Holčovice, Okres Bruntál, příspěvková organizace MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM Pro školní rok 2013/2014 Vypracovala: Mgr. Petra Flegrová Školní metodik prevence sociálně-patologických jevů

Více

pracovní skupina: VZDĚLÁVÁNÍ, ZAMĚSTNANOST A ZAMĚSTNATELNOST

pracovní skupina: VZDĚLÁVÁNÍ, ZAMĚSTNANOST A ZAMĚSTNATELNOST pracovní skupina: VZDĚLÁVÁNÍ, ZAMĚSTNANOST A ZAMĚSTNATELNOST výstupy z 2.WS realizovaného 10. 7. 2013 Zájmové strany: rodiny s malými dětmi vzdělavatelé, lektoři a kariéroví poradci personalisté zaměstnavatelé

Více

Výzkum potřeb MŠ a ZŠ v rámci projektu MAP OP VVV

Výzkum potřeb MŠ a ZŠ v rámci projektu MAP OP VVV Výzkum potřeb MŠ a ZŠ v rámci projektu MAP OP VVV Celkové výsledky Zpracovaly: PhDr. Ivana Musilová, Mgr. Jitka Konrádová Březen 2016 Cíle výzkumu potřeb MŠ a ZŠ Zjištění stavu Uvědomění si nových potřeb

Více

Výsledky testování školy. Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy. Školní rok 2012/2013

Výsledky testování školy. Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy. Školní rok 2012/2013 Výsledky testování školy Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy Školní rok 2012/2013 Gymnázium, Šternberk, Horní náměstí 5 Termín zkoušky: 13.

Více

Systém primární prevence rizikového chování Systém organizace a řízení primární prevence rizikového chování u žáků

Systém primární prevence rizikového chování Systém organizace a řízení primární prevence rizikového chování u žáků Systém primární prevence rizikového chování Systém organizace a řízení primární prevence rizikového chování u žáků (1) MŠMT a) v návaznosti na schválené vládní dokumenty z oblasti primární prevence rizikového

Více

ZS Pardubický kraj 1. výzva GG 1.1. Pk

ZS Pardubický kraj 1. výzva GG 1.1. Pk Investice do rozvoje vzdělávání Příloha č. 1 prioritní osa 1 oblasti podpory 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání v Pardubickém kraji Podporované aktivity Podpora informačních center ve školách, včetně

Více

Geodézie a kartografie 3 roky

Geodézie a kartografie 3 roky Bakalářské studijní programy a jejich obory Geodézie a kartografie 3 roky Geodézie, kartografie a geoinformatika Územní informační systémy pro veřejnou správu Bakalářské studijní programy a jejich obory

Více

Ž Á KOVSKÝ DIÁ Ř PŘO S ESTÝ ŘOČ NI K INKLUŽIVNI ČH ŽÁ KLÁDNI ČH S KOL

Ž Á KOVSKÝ DIÁ Ř PŘO S ESTÝ ŘOČ NI K INKLUŽIVNI ČH ŽÁ KLÁDNI ČH S KOL Ž Á KOVSKÝ DIÁ Ř PŘO S ESTÝ ŘOČ NI K INKLUŽIVNI ČH ŽÁ KLÁDNI ČH S KOL JME NO ž á ká: PŘ I JMENI ž á ká: TŘ I DÁ: 1.hodina 2.hodina 3.hodina 4.hodina 5.hodina 6.hodina 7.hodina Pondělí Úterý Středa Čtvrtek

Více

PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLY

PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLY Základní škola, Husova 788, okres Sokolov, příspěvková organizace 2015-2016 Školní rok: PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLY Program uskutečňování prevence zneužívání návykových látek a rizikového chování žáků Preventivní

Více

Minimální preventivní program. Školní rok 2012/2013. Minimální preventivní program pro školní rok 2012/2013 Úvod

Minimální preventivní program. Školní rok 2012/2013. Minimální preventivní program pro školní rok 2012/2013 Úvod Minimální preventivní program Školní rok 2012/2013 Minimální preventivní program pro školní rok 2012/2013 Úvod Název zařízení: Základní a mateřská škola Staňkovice, okres Louny Adresa: Postoloprtská 100,

Více

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce. Karlovarský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. z tematické inspekce

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce. Karlovarský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. z tematické inspekce ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA z tematické inspekce Základní škola, Sokolov, Křižíkova 1916 Křižíkova 1916, 356 05 Sokolov Identifikátor

Více

PSYCHOLOGIE JAKO VĚDA

PSYCHOLOGIE JAKO VĚDA Název materiálu: Psychologie jako věda Autor materiálu: Mgr. Kateřina Kaderková Zařazení materiálu: výuková prezentace Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT (III/2) Název a označení

Více

Základní škola a mateřská škola Lobodice, příspěvková organizace

Základní škola a mateřská škola Lobodice, příspěvková organizace Základní škola a mateřská škola Lobodice, příspěvková organizace 751 01 Lobodice 39 IČO: 70987548, IZO: 650 041780 čj. ZŠ2/2012 V Lobodicích dne 30. 3.2012 DODATEK Č. 1 ke školnímu vzdělávacímu programu

Více

Ondřej Pašek. Evropské fondy. období 2014 2020. Příležitosti pro udržitelnost. www.bankwatch.org

Ondřej Pašek. Evropské fondy. období 2014 2020. Příležitosti pro udržitelnost. www.bankwatch.org Ondřej Pašek Evropské fondy období 2014 2020 Příležitosti pro udržitelnost www.bankwatch.org Příležitosti pro občanskou společnost Princip partnerství Účast v přípravě všech OP a Dohody Závazný ze strany

Více

Dodatek č. 4 ke Školnímu řádu, kterým se ruší dodatek č. 1

Dodatek č. 4 ke Školnímu řádu, kterým se ruší dodatek č. 1 Dodatek č. 4 ke Školnímu řádu, kterým se ruší dodatek č. 1 Dodatek č. 4 byl projednán na mimořádné pedagogické radě dne 9. 3. 2016 V Organizačním řádu školy v části Školní řád se mění část týkající se

Více

Programový rámec Operační program Zaměstnanost (OP ZAM)

Programový rámec Operační program Zaměstnanost (OP ZAM) Programový rámec Operační program Zaměstnanost (OP ZAM) pro Strategický plán rozvoje území OTEVŘENÉ ZAHRADY JIČÍNSKA z. s. na období 2016-2023 Co lze financovat z OP ZAMĚSTNANOST 1. Sociální služby a sociální

Více

Příloha č.1 - Dotazníkové šetření k bakalářské práci Podnikatelský záměr založení soukromé mateřské školy

Příloha č.1 - Dotazníkové šetření k bakalářské práci Podnikatelský záměr založení soukromé mateřské školy Příloha č.1 - Dotazníkové šetření k bakalářské práci Podnikatelský záměr založení soukromé mateřské školy Z důvodu co největšího přiblížení se k realitě trhu soukromého vzdělávání, představám a požadavkům

Více

Dodatek č. 4 k III. dílu ŠVP. Úprava učebního plánu pro osmiletý a čtyřletý obor studia Doplnění osnov nového předmětu Odborná práce

Dodatek č. 4 k III. dílu ŠVP. Úprava učebního plánu pro osmiletý a čtyřletý obor studia Doplnění osnov nového předmětu Odborná práce Dodatek č. 4 k III. dílu ŠVP Úprava učebního plánu pro osmiletý a čtyřletý obor studia Doplnění osnov nového předmětu Odborná práce Platnost dokumentu : od 1. 9. 2014 Dodatek Školního vzdělávacího programu

Více

Scientix Zajímavé národní projekty

Scientix Zajímavé národní projekty Scientix Zajímavé národní projekty The work presented in this document/ workshop is supported by the European Commission s FP7 programme project Scientix 2 (Grant agreement N. 337250), coordinated by European

Více

Digitální učební materiál

Digitální učební materiál Digitální učební materiál Projekt: Digitální učební materiály ve škole, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0527 Příjemce: Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Husova

Více

9.2.10. Člověk a příroda Zeměpis

9.2.10. Člověk a příroda Zeměpis Hlavní kompetence Učivo Navázání na dosažené kompetence Hlavní okruhy Výstupy z RVP ZV realizace Metody práce Průřezová tém. obor zvlád. téma ročník REGIONY KOMPETENCE K UČENÍ IX.-I. ZEMĚPIS SVĚTADILŮ

Více

objednací kód: DK-4 Jméno a příjmení žáka: Třída: Bydliště žáka: Zdravotní pojišťovna žáka: Datum narození: Zákonný zástupce (matka):

objednací kód: DK-4 Jméno a příjmení žáka: Třída: Bydliště žáka: Zdravotní pojišťovna žáka: Datum narození: Zákonný zástupce (matka): Jméno a příjmení žáka: Třída: Bydliště žáka: Zdravotní pojišťovna žáka: Datum narození: Zákonný zástupce (matka): Telefon: E-mail: Zákonný zástupce (otec): Telefon: E-mail: Dětský lékař: Jiné údaje a upozornění:..............................................................................................................

Více

Individuální přístup ke klientům trpící syndromem demence. Marie Báňová

Individuální přístup ke klientům trpící syndromem demence. Marie Báňová Individuální přístup ke klientům trpící syndromem demence Marie Báňová Obsah příspěvku Jaký význam má individuální přístup Jak chápat individuální přístup Co všechno potřebuje personál vzít na vědomí,

Více

Komunitní práce v knihovnách

Komunitní práce v knihovnách Komunitní práce v knihovnách Knihovny současnosti Olomouc, 11. 9. 2013 Zuzana Ježková Národní knihovna ČR Základní pojmy - komunita zájmová komunita komunita sdílející společný problém teritoriální komunita

Více

Základní škola Náchod Plhov: ŠVP Klíče k životu

Základní škola Náchod Plhov: ŠVP Klíče k životu VZDĚLÁVACÍ OBLAST: VZDĚLÁVACÍ OBOR: PŘEDMĚT: ČLOVĚK A JEHO SVĚT PRVOUKA PRVOUKA - 1. RNÍK Téma, učivo Rozvíjené kompetence, očekávané výstupy Mezipředmětové vztahy Poznámky Škola Jsem školák Naše škola,

Více

Tematické setkání KAP Středočeského kraje

Tematické setkání KAP Středočeského kraje Tematické setkání KAP Středočeského kraje Metodická podpora KAP pro intervenci Rozvoj škol jako center CŽU (dalšího profesního vzdělávání) Jana Bydžovská, PhDr. Praha 26. dubna 2016 Tento projekt je spolufinancován

Více