Workshop SAP GRC AC Představení SAP GRC Access Control Josef Piňos, CONSIT s.r.o.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Workshop SAP GRC AC - 17.9.2009 Představení SAP GRC Access Control Josef Piňos, CONSIT s.r.o."

Transkript

1 Workshop SAP GRC AC Představení SAP GRC Access Control Josef Piňos, CONSIT s.r.o.

2 SAP GRC AC workshop - program Termín: Místo: 17. září 2009 od 9:00h do cca 13:00h. Praha 5, Pekařská 7, sídlo SAP ČR, jednací místnost Neptun. Program akce: 09:00-09:30 Registrace účastníků Recepce SAP ČR 09:30-09:45 Zahájení workshopu a představení SAP GRC produktů Martin Dvořák, produktový manager, SAP ČR 09:45-10:30 Představení aplikace SAP GRC Access Control a možnosti využití Josef Piňos, projektový manager, CONSIT s.r.o. 10:30-10:45 Přestávka, občerstvení 10:45-12:00 Technické předvedení SAP GRC Access Control 5.3, přímá ukázka práce s aplikací, prostor pro dotazy účastníků. Vít Veselý, Josef Piňos, SAP konzultanti, CONSIT s.r.o. 12:00-13:00 Oběd, volná diskuse s prezentujícími, zakončení akce.

3 Představení SAP GRC Access Control Aplikace SAP GRC AC se obsluhuje v prostředí SAP Portál. Technicky se jedná o samostatně instalovaný NetWeaver 2004s + GRC AC s propojením na ostatní systémy (SAP ERP , možno i ORACLE, Peoplesoft,..). SAP GRC AC obsahuje čtyři hlavní komponenty: Analýza a eliminace rizik (Risk Analysis And Remediation) Podniková správa rolí (Enterprise Role Management) Konformní zakládání uživatelů (Compliant User Provisioning) Správa privilegií superusera (Superuser Privilege Management)

4 Představení SAP GRC Access Control

5 SAP GRC AC Analýza a eliminace rizik Základem pro vyhodnocení konfliktních oprávnění je soubor pravidel s následující strukturou: Riziko potenciální možnost zneužití oprávnění v informačním systému (Kdo pořizuje fakturu nesmí měnit dodavatele) Funkce oblast činností (Účtování přijaté faktury) Pravidlo kritické kombinace akcí a povolení, které způsobují riziko (vzájemné kombinace transakcí) V GRC AC jsou definovány 3 typy rizik: 1. Rozdělení kompetencí (Segregation of Duties) 2. Kritická akce (transakce) 3. Kritické povolení (autorizační objekty a jejich hodnoty)

6 SAP GRC AC Analýza a eliminace rizik

7 SAP GRC AC Analýza a eliminace rizik

8 SAP GRC AC Analýza a eliminace rizik

9 SAP GRC AC Analýza a eliminace rizik Analýzy rizik na úrovni rolí, uživatelů, profilů, HR objektů. Automatizovaný audit oprávnění v reálném čase. Simulace dopadů plánovaných změn rolí a přístupů uživatelů. Správa kompenzačních kontrol a přiřazení rolím resp. uživatelům. Přehledné reporty (tabulky, grafy) kombinující různé úhly pohledu (manažerský i detailní z pohledu autorizačních objektů). Možnost doplnění databáze pravidel jako základny pro vyhodnocení (doplnit Z transakce, změnit úroveň rizika). Automatické výstrahy upozornění na kritické kombinace transakcí (kdo, v kterém čase, na jakém počítači použil kritické kombinace transakcí).

10 SAP GRC AC Analýza a eliminace rizik

11 SAP GRC AC Podniková správa rolí Správa rolí (zakládání, změna) s využitím automatické kontroly z pohledu rozdělení kompetencí. Workflow v procesu schvalování změn rolí, přehled o stavu změnového procesu. Nástroj pro centrální správu rolí a následné automatické generování změněných nebo nově založených rolí. Umožnění auditu provedených změn v rolích.

12 SAP GRC AC Podniková správa rolí

13 SAP GRC AC Podniková správa rolí

14 Podniková správa rolí příklad workflow Garant nebo metodik vytvoří požadavek na změnu nebo vytvoření nové role na základě žádosti oprávněného manažera. IT specialista provede požadovanou úpravu resp. založení role. Role je vygenerována prostřednictvím GRC AC nebo přímo přes transakci PFCG v SAP ERP systému. Nová, případně modifikovaná role prochází bezpečnostním testem aplikace GRC Access Control. Jestliže při testu role nebyly nalezeny konflikty, je odeslána ke schválení garantem. V případě konfliktů je možno žádost zamítnout nebo aplikovat kompenzační kontroly. Role je dokončena a může být využita k přidělení uživateli. Celý proces je automatizován bez nutnosti použití klasických papírových formulářů žádosti a zdlouhavého schvalování.

15 GRC AC Konformní zakládání uživatelů Automatizovaná aplikace s workflow pro schvalování oprávnění uživatelů. Po podání žádosti o oprávnění GRC AC vyhodnotí riziko z pohledu SoD a následně elektronicky odešle požadavek nadřízené osobě ke schválení nebo zamítnutí požadavku žadatele nebo navrhne aplikaci kompenzační kontroly. Proces schvalování je maximálně usnadněn tím, že GRC AC online prověřuje, zda jsou oprávnění, o které uživatel žádá, konfliktní nebo nikoli a upozorní na to schvalovatele. Workflow v procesu schvalování změn rolí poskytuje přehled o aktuálním stavu změnového procesu. Možnost využití GRC AC funkcionality při volání z jiných aplikací jako například IDM apod.

16 GRC AC Konformní zakládání uživatelů

17 GRC AC Konformní zakládání uživatelů

18 SAP GRC AC Správa privilegií superusera Při běžném provozu SAP ERP systému mohou nastat situace, kdy je uživatel nucen řešit mimořádné situace s využitím oprávnění, které nemá ve standardním profilu. K tomu slouží SAP GRC AC komponenta Správa privilegií superusera. V takovém případě může uživatel prostřednictvím zmíněné functionality použít běžně nedostupná oprávnění a transakce, například změnit údaje v kmenovém záznamu dodavatele aj. Veškeráčinnost uživatele je v tento okamžik plně monitorována prostřednictvím aplikace SAP GRC AC a umožňuje nadřízeným uživatele kdykoliv zpětně dohledat, co v rámci mimořádné situace v systému prováděl, proč a posoudit, jestli byl zásah oprávněný.

19 SAP GRC AC Správa privilegií superusera

20 SAP GRC AC Správa privilegií superusera

21 Workshop SAP GRC Access Control Referenčním zákazníkem využívajícím přínosy aplikace SAP GRC Access Control verze 5.3 je společnost Letiště Praha, a.s. O zkušenostech z implementace blíže pohovoří v závěrečném bloku dnešního workshopu kolega Vít Veselý.

22 Jednorázová analýza přes GRC AC Jako součást pre-sales aktivit je vybraným klientům nabízena možnost provedení jednorázové analýzy stavu oprávnění v jejich SAP ERP systému. Princip provedení analýzy: 1. Download rolí a uživatelů ze SAP ERP systému klienta do externích souborů. 2. Upload rolí a uživatelů do CONSIT demo SAP ERP systému (samostatný klient). 3. Generování a vyrovnání rolí, profilů, přiřazení uživatelům. 4. Provedení analýzy na propojeném SAP GRC AC systému prostřednictvím základní přednastavené konfliktní matice. 5. Závěrečná zpráva včetně výstupních souborů analýzy a doporučení dalšího postupu pro odstranění konfliktů. 6. Workshop s klientem spojený s předáváním výsledků analýzy.

23 Konec teoretickéčásti Děkuji za Vaši pozornost Ing. Josef Piňos CONSIT s.r.o

24 Analýza a eliminace rizik - ukázka Manažerský pohled na stav rizik na úrovni všech uživatelů v jednom ze systémů a přehledem přes procesy. Analýza uživatele NÁKUPČÍ, ukázka kompenzovaných rizik. Analýza vybrané role ZMM_PURCHASER_M_W bez rizik. Simulace dopadu přidání transakce ME29N do této role. Výstrahy kdo, kdy a jak použil kritické kombinace transakcí. Výstražný monitor kritické akce.

25 Správa privilegií superusera - ukázka Uživatel ÚČETNÍ se pokusí účtovat v SAP ERP systému doklad do období srpen Období je už uzavřeno, systém to nepovolí. ÚČETNÍ se pokusí otevřít období srpen 2009 pro účtování nemá ale oprávnění. ÚČETNÍ využije funkcionality GRC AC, přihlásí se přes nouzový přístup, otevře účetní období. Dokončí účtování rozpracovaného dokladu, opět uzavře otevřené období. Operace je dokončena, účet pro nouzový přístup je uvolněn pro další použití. V GRC AC je zaznamenáno využití nouzového přístupu včetně všech podrobností.

26 Konformní zakládání uživatelů - ukázka Příklad třístupňového schvalovacího procesu. REFERENT vytvoří požadavek na založení nového zaměstnance. Navrhne přidání tří rolí (podle už existujícího uživatele). MANAGER částečně schvaluje požadavek (dvě role ano, třetí ne). ROLEOWNER schvaluje požadavek tak, jak přišel od managera. SECURITY provede analýzu rizik. Přiradí kompenzační kontroly. Nový uživatel je automaticky založen do SAP ERP systému.

27 Podniková správa rolí - ukázka Uživatel ROLEMANAGER vytváří novou roli pro založení kmenového záznamu dodavatele. Založí jednu hlavní (master) roli MD_MD01_FK_M, která obsahuje transakce FK01, FK02, FK04, FK05, FK06 a role je bez omezení na organizační úrovni => účetní okruh (firma) = *. Provede údržbu oprávnění prostřednictvím SAP ERP (transakce PFCG). Potom v GRC AC vytvoří dvě odvozené (derivované) role omezené na organizační úrovni na konkrétní účetní okruhy. Následně provede analýzy rizik a odešle ke schválení uživateli ROLEOWNER. Po schválení je role generována a on-line synchronizována se SAP ERP systémem.

Workshop SAP GRC AC - 18.6.2009 Představení SAP GRC Access Control Josef Piňos, CONSIT s.r.o.

Workshop SAP GRC AC - 18.6.2009 Představení SAP GRC Access Control Josef Piňos, CONSIT s.r.o. Workshop SAP GRC AC - 18.6.2009 Představení SAP GRC Access Control Josef Piňos, CONSIT s.r.o. Představení SAP GRC Access Control Aplikace SAP GRC AC se obsluhuje v prostředí SAP Portál. Technicky se jedná

Více

Řízení rizik s nástroji SAP BusinessObjects GRC AC Josef Piňos, CONSIT s.r.o.

Řízení rizik s nástroji SAP BusinessObjects GRC AC Josef Piňos, CONSIT s.r.o. Řízení rizik s nástroji SAP BusinessObjects GRC AC Josef Piňos, CONSIT s.r.o. Bezpečnost informačních systémů Využívání informačních technologií, zejména sofistikovaných ERP systémů jako je SAP, znamená

Více

Data Protection Delivery Center, s. r. o. IDENTITY MANAGEMENT, SPRÁVA OPRÁVNĚNÍ. a SINGLE SIGN-ON. DPDC Identity. pro Vaši bezpečnost

Data Protection Delivery Center, s. r. o. IDENTITY MANAGEMENT, SPRÁVA OPRÁVNĚNÍ. a SINGLE SIGN-ON. DPDC Identity. pro Vaši bezpečnost Data Protection Delivery Center, s. r. o. IDENTITY MANAGEMENT, SPRÁVA OPRÁVNĚNÍ a SINGLE SIGN-ON pro Vaši bezpečnost DPDC Identity DPDC Identity DPDC Identity je komplexním řešením pro automatizovanou

Více

Workshop SAP GRC AC - 18.6.2009 Úvod do problematiky Petr Stejskal, CONSIT s.r.o.

Workshop SAP GRC AC - 18.6.2009 Úvod do problematiky Petr Stejskal, CONSIT s.r.o. Workshop SAP GRC AC - 18.6.2009 Úvod do problematiky Petr Stejskal, CONSIT s.r.o. Workshop SAP GRC Access Control Každá firma využívající sofistikované ERP systémy jako je SAP musí nutněřešit otázku uživatelských

Více

Bezpečnost dat v prostředí SAP. Leoš Černý KPMG Česká republika

Bezpečnost dat v prostředí SAP. Leoš Černý KPMG Česká republika Bezpečnost dat v prostředí SAP Leoš Černý KPMG Česká republika Proč je složité nastavit bezpečné prostředí v SAP? Komplexní IT prostředí lze provozovat bezpečně pouze v případě, pokud jsou identifikována

Více

Novell Identity Management. Jaromír Látal Datron, a.s.

Novell Identity Management. Jaromír Látal Datron, a.s. Novell Identity Management Jaromír Látal Datron, a.s. 19.4.2012 1 Identity management základní vlastnosti Jednoduché a rychlé poskytování uživatelských účtů Samoobslužné funkce pro uživatele Snadný návrh

Více

Připravte se na konjunkturu se systémem řízení údržby SGM. SGM moderní nástroj pro řízení údržby nejen výrobních zařízení

Připravte se na konjunkturu se systémem řízení údržby SGM. SGM moderní nástroj pro řízení údržby nejen výrobních zařízení Připravte se na konjunkturu se systémem řízení údržby SGM SGM moderní nástroj pro řízení údržby nejen výrobních zařízení 30.3.2010 konference EAM, Brno Boris Soukeník ředitel Synergit s.r.o. Agenda prezentace

Více

Postup k obsluze portálu O2 Delivery Desk

Postup k obsluze portálu O2 Delivery Desk Postup k obsluze portálu O2 Delivery Desk 1 Obecné informace... 3 1.1 Koncový uživatel... 3 1.2 Založení koncového uživatele... 3 2 Často kladené dotazy... 5 3 Zvýhodněné nabídky tarifů a služeb... 5 4

Více

SAP PROCUREMENT DAY 2013

SAP PROCUREMENT DAY 2013 PROCUREMENT DAY 2013 Mobilizace procesů v procurementu Martin Zikmund, ČR Mobilní trendy 16.04.2013 3 Mobilní aplikace 16.04.2013 4 Jaké aplikace Vám změnili život? 16.04.2013 5 Cestování? 16.04.2013 6

Více

SAP PROCUREMENT DAY 2013

SAP PROCUREMENT DAY 2013 SAP PROCUREMENT DAY 2013 Portfolio řešení SAP pro oblast nákupu Vladimír Heřt, SAP ČR Agenda Stručný úvod Portfolio řešení SAP Řešení SAP pro oblast nákupu On Premise & On Demand Nadstavbová řešení SAP

Více

Identity Management centralizovaná správa uživatelů

Identity Management centralizovaná správa uživatelů Identity Management centralizovaná správa uživatelů AMI Praha a.s. Tomáš Faško, výkonný ředitel 17. března 2010 Miroslav Rusko, account manager Martin Lízner, specialista pro Identity Management Program

Více

Nastavení komunikace s registrem EET. Krok 1 - Instalace certifikátu do Allegro. Před začátkem nastavení musíte mít připraveno:

Nastavení komunikace s registrem EET. Krok 1 - Instalace certifikátu do Allegro. Před začátkem nastavení musíte mít připraveno: EET v Allegro Tento dokument popisuje implementaci EET v Allegro. Zasílání dat do EET je realizováno vždy v běžném (online) režimu. Allegro samo je online služba a tudíž implementace zjednodušeného (offline)

Více

Facility management pro všechny

Facility management pro všechny CAFM v ČSOB 14.11.2011 Facility management pro všechny 14.11.2011 CAFM FM AWARDS 2011 l 3 CAFM obsah prezentace Podmínky úspěchu Postup implementace v ČSOB Příklady CAFM řešení Přínosy a efekty CAFM l

Více

Business Intelligence nástroje a plánování

Business Intelligence nástroje a plánování Business Intelligence nástroje a plánování pro snadné reportování a vizualizaci Petr Mlejnský Business Intelligence pro reporting, analýzy a vizualizaci Business Intelligence eporting Dashboardy a vizualizace

Více

10. setkání interních auditorů v oblasti průmyslu

10. setkání interních auditorů v oblasti průmyslu 10. setkání interních auditorů v oblasti průmyslu Současné výzvy IT interního auditu 7. Března 2014 Obsah Kontakt: Strana KPMG průzkum stavu interního auditu IT 2 Klíčové výzvy interního auditu IT 3 KPMG

Více

Portál podpory. Michal Vokáč Minerva Česká republika, a.s. Service Desk

Portál podpory. Michal Vokáč Minerva Česká republika, a.s. Service Desk Portál podpory Michal Vokáč Minerva Česká republika, a.s. Service Desk Helpdesk ve struktuře Minervy Představenstvo Výkonný ředitel Obchodní odd. Realizace Servis Finance & Administrativa Vývoj Helpdesk

Více

Business Intelligence

Business Intelligence Business Intelligence Josef Mlnařík ISSS Hradec Králové 7.4.2008 Obsah Co je Oracle Business Intelligence? Definice, Od dat k informacím, Nástroj pro operativní řízení, Integrace informací, Jednotná platforma

Více

OPATŘENÍ ŘEDITELE ODBORU FINANČNÍHO č.j.: /2012-OF. Provozní řád informačního sytému SAP. (platnost od )

OPATŘENÍ ŘEDITELE ODBORU FINANČNÍHO č.j.: /2012-OF. Provozní řád informačního sytému SAP. (platnost od ) OPATŘENÍ ŘEDITELE ODBORU FINANČNÍHO č.j.: 55 304/2012-OF Správce opatření: Zpracovatel : Rozdělovník: Ing. Zdeněk Mareš Ing. Zdeněk Mareš odbor finanční Provozní řád informačního sytému SAP (platnost od

Více

Návod na základní používání Helpdesku AGEL

Návod na základní používání Helpdesku AGEL Návod na základní používání Helpdesku AGEL Úvod Přihlášení Nástěnka Vyhledání a otevření úlohy Otevření úlohy Seznam úloh Vyhledávání úloh Vytvoření nové úlohy Práce s úlohami Editace úlohy Změna stavu

Více

SPRÁVA ŽIVOTNÍHO CYKLU UŽIVATELE. Roman Pudil, SOITRON 12. 4. 2010

SPRÁVA ŽIVOTNÍHO CYKLU UŽIVATELE. Roman Pudil, SOITRON 12. 4. 2010 SPRÁVA ŽIVOTNÍHO CYKLU UŽIVATELE Roman Pudil, SOITRON 12. 4. 2010 Vymezení pojmů Identita = totožnost, shodnost IT identitou může být cokoliv (člověk, místnost, program, ) Trezor identit = úložiště dat

Více

Identity management na ČHMU uživatelská příručka

Identity management na ČHMU uživatelská příručka Identity management na ČHMU uživatelská příručka BCV solutions s.r.o Lucie Cirkvová Edit: CHMU Michal Steinhart Obsah příručky: 1 IDENTITY MANAGEMENT NA ČHMU... 2 2 UŽIVATELSKÉ ROZHRANÍ IDM... 3 2.1 PŘIHLÁŠENÍ

Více

Proč jsme vytvořili tuto webovou službu?

Proč jsme vytvořili tuto webovou službu? Obsah První přihlášení do systému... 1 Modul reklamace...... 2 Reklamační protokol...... 3 Modul rozpis směn... 3 Modul Docházka... 3 Modul Spotřební materiál... Administrátorské menu... Správa uživatelů...

Více

SAP SuccessFactors. Employee Central

SAP SuccessFactors. Employee Central SAP SuccessFactors Employee Central Employee Central - agenda Employee central základní info Klíčové vlastnosti Základní pojmy SF EC homepage SF EC karta zaměstnance SF EC org chart SF EC ESS / MSS SF

Více

Mobilní aplikace ve světě ERP. Asseco Solutions, a.s. a Simac Technik ČR, a.s.

Mobilní aplikace ve světě ERP. Asseco Solutions, a.s. a Simac Technik ČR, a.s. Mobilní aplikace ve světě ERP Michal Hanko Petr Kolda Asseco Solutions, a.s. a Simac Technik ČR, a.s. Skupina Asseco Solutions Asseco Solutions je průkopníkem a vizionářem na poli informačních systémů

Více

Prezentace CRMplus. Téma: CRMplus jako nástroj pro kontrolu a vyhodnocení rozpracovanosti dílů na zakázkách

Prezentace CRMplus. Téma: CRMplus jako nástroj pro kontrolu a vyhodnocení rozpracovanosti dílů na zakázkách Prezentace CRMplus Téma: CRMplus jako nástroj pro kontrolu a vyhodnocení rozpracovanosti dílů na zakázkách Obsah prezentace Představení společnosti Technodat Develop, s.r.o. CRMplus základní charakteristika

Více

Struktura Pre-auditní zprávy

Struktura Pre-auditní zprávy Příloha č. 1 k Smlouvě o Pre-auditu: Struktura Pre-auditní zprávy 1. Manažerské shrnutí Manažerské shrnutí poskytuje nejdůležitější informace vyplývající z Pre-auditní zprávy. 2. Prohlášení o účelu a cílů

Více

Risk management a Interní audit

Risk management a Interní audit Risk management a Interní audit Zkušenosti z implementace systému řízení rizik v ČD a ve Skupině ČD projekt Corporate Governance (panelová diskuse) Požadavky na řízení rizik - Corporate Governance 9. Společnosti

Více

UDS for ELO. Univerzální datové rozhraní. >> UDS - Universal Data Source

UDS for ELO. Univerzální datové rozhraní. >> UDS - Universal Data Source Univerzální datové rozhraní UDS for ELO UDS pro ELO je univerzální datové rozhraní, schopné napojit systém pro archivaci a správu dokumentů ELO na libovolný datový zdroj a to bez nutnosti programování.

Více

Jak Admiral.MAC funguje?

Jak Admiral.MAC funguje? Jak Admiral.MAC funguje? Účet Admiral.MAC je založen na principu zrcadlení obchodování, kdy jsou kopírovány otevírané a uzavírané pokyny, které jsou obchodované v jednom účtu (MAC-Manager, dále jen MACM)

Více

Agenda rady a zastupitelstva Ústeckého kraje elektronicky

Agenda rady a zastupitelstva Ústeckého kraje elektronicky Agenda rady a zastupitelstva Ústeckého kraje elektronicky Ing. Erika Matysová Odbor Informatiky a organizačních věcí Ústecký kraj krajský úřad Jiří Šírek, Software602 a.s. Software602 a.s. neuděluje poskytnutím

Více

ISÚI. územní identifikace. Jiří Formánek ISSS 2011, 4. 4. 2011

ISÚI. územní identifikace. Jiří Formánek ISSS 2011, 4. 4. 2011 ISÚI Informační systém územní identifikace Jiří Formánek ISSS 2011, 4. 4. 2011 Informační systém územní identifikace Projekt Vybudování Registru územní identifikace, adres a nemovitostí a modernizace Informačního

Více

Dodatečné informace I. k veřejné zakázce malého rozsahu na služby s názvem: CRM systém pro potřeby PK KV

Dodatečné informace I. k veřejné zakázce malého rozsahu na služby s názvem: CRM systém pro potřeby PK KV Dodatečné informace I. k veřejné zakázce malého rozsahu na služby s názvem: CRM systém pro potřeby PK KV Identifikační údaje zadavatele Název: Projektová kancelář Kraje Vysočina, příspěvková organizace

Více

by Sabris Ready-to-run SAP S/4HANA řešení lokalizované pro CZ prostředí s funkcionalitou pro podporu 60+ standardních podnikových procesů.

by Sabris Ready-to-run SAP S/4HANA řešení lokalizované pro CZ prostředí s funkcionalitou pro podporu 60+ standardních podnikových procesů. by Sabris Ready-to-run SAP S/4HANA řešení lokalizované pro CZ prostředí s funkcionalitou pro podporu 60+ standardních podnikových procesů. Ladislav Horváth SAP Solution Architect Krátké představení Hlavní

Více

Projekt SEPIe - Datový sklad a analytická nadstavba MIS - manažerský informační systém pro vedoucí zaměstnance resortu MV (konference)

Projekt SEPIe - Datový sklad a analytická nadstavba MIS - manažerský informační systém pro vedoucí zaměstnance resortu MV (konference) Projekt SEPIe - Datový sklad a analytická nadstavba MIS - manažerský informační systém pro vedoucí zaměstnance resortu MV (konference) Ing. Petr Pechar (vedoucí řešitelského týmu), Praha, 27.11.2013 Úvod

Více

SAP PROCUREMENT DAY 2013. SAP CLM (Contract Lifecycle Management) Správa životního cyklu kontraktů. smooth business flow

SAP PROCUREMENT DAY 2013. SAP CLM (Contract Lifecycle Management) Správa životního cyklu kontraktů. smooth business flow smooth business flow SAP CLM (Contract Lifecycle Management) Správa životního cyklu kontraktů con4pas, s.r.o. Novodvorská 1010/14A, 140 00 Praha 4 tel.: +420 261 393 211, fax: +420 261 393 212 www.con4pas.cz

Více

Úvod. Klíčové vlastnosti. Jednoduchá obsluha

Úvod. Klíčové vlastnosti. Jednoduchá obsluha REQUESTOR DATASHEET Úvod Requestor Service Desk poskytuje kompletní řešení pro správu interních i externích požadavků, které přicházejí do organizace libovolnou cestou. Produkt je zaměřen na vytvoření

Více

Leady & MERK Integrace Microsoft Dynamics CRM s aplikacemi Leady a MERK

Leady & MERK Integrace Microsoft Dynamics CRM s aplikacemi Leady a MERK Integrace Microsoft Dynamics CRM s aplikacemi Leady a MERK Strana 1 z 12 Obsah 1. Leady... 3 a. Shrnutí... 3 b. Popis modulu... 3 c. Technické podrobnosti o modulu... 5 2. MERK... 6 a. Shrnutí... 6 b.

Více

Otevřená data ČSSZ: Přehledné informace dostupné všem, snadno a zdarma. Ing. Jiří Šunka Ing. Michaela Hendrychová. ISSS Hradec Králové, 5. 4.

Otevřená data ČSSZ: Přehledné informace dostupné všem, snadno a zdarma. Ing. Jiří Šunka Ing. Michaela Hendrychová. ISSS Hradec Králové, 5. 4. Otevřená data ČSSZ: Přehledné informace dostupné všem, snadno a zdarma ISSS Hradec Králové, 5. 4. 2016 Ing. Jiří Šunka Ing. Michaela Hendrychová Obsah 1. Představení ČSSZ 2. Proces publikace otevřených

Více

Helios Orange. www.helios.eu

Helios Orange. www.helios.eu 45685696362545563221245896533661123695887878123456856963625455632212458965336611236958878781 23 568569636254556322124589653366112369588787812345685696362545563221245891236958878781234568 556322124589653366112369588787812345685696362545563221245891236958878781234568

Více

Řízení správy rolí v rozsáhlých organizacích. Michal Opatřil Corinex Group

Řízení správy rolí v rozsáhlých organizacích. Michal Opatřil Corinex Group Řízení správy rolí v rozsáhlých organizacích Michal Opatřil Corinex Group Agenda Popis typické situace v rozsáhlých organizacích Řešení Identity Lifecycle Management Úrovně vyspělosti integrace ILM Požadavky

Více

EKIS - základní představení. 27. listopad 2013 Ing. Miloslav Žíla

EKIS - základní představení. 27. listopad 2013 Ing. Miloslav Žíla EKIS - základní představení Průhonice Ing. Luděk Tenkrát 27. listopad 2013 Ing. Miloslav Žíla Agenda 10 základních informací o EKIS Vnímání pojmu informační systém Něco málo z historie EKIS Rámcové schéma

Více

BENEFITY HELIOS Green

BENEFITY HELIOS Green BENEFITY HELIOS Green Společnost poskytuje zaměstnancům různé Benefity (ozdravné pobyty, očkování, zdrav. vyšetření, životní pojištění, penzijní připojištění, pracovní benefity, poukázky na služby pop

Více

Díky itutor LMS jsme získali vzdělávací portál, který na jednom místě integruje veškeré informace týkající se firemního vzdělávání na České poště.

Díky itutor LMS jsme získali vzdělávací portál, který na jednom místě integruje veškeré informace týkající se firemního vzdělávání na České poště. Díky itutor LMS jsme získali vzdělávací portál, který na jednom místě integruje veškeré informace týkající se firemního vzdělávání na České poště. Jana Žemličková, vedoucí oddělení organizace vzdělávání

Více

Správa dokumentů rady a zastupitelstva. Ladislav Kraus ladislav.kraus@karvina.cz

Správa dokumentů rady a zastupitelstva. Ladislav Kraus ladislav.kraus@karvina.cz Správa dokumentů rady a zastupitelstva prostřednictvím t inteligentních t XML formulářů Ladislav Kraus ladislav.kraus@karvina.cz Obsah prezentace Dokumenty RM/ZM Řízení přístupových práv Cestovní příkaz

Více

Retail Summit 2008 Technologie které mohou pomáhat

Retail Summit 2008 Technologie které mohou pomáhat Retail Summit 2008 Technologie které mohou pomáhat Jiří Melzer, MIBCON, a.s. Klíčová témata Plánování sortimentu strategické plánování nové sezóny plánování a tvorba kolekce finanční plánování prodejních

Více

Využití identity managementu v prostředí veřejné správy

Využití identity managementu v prostředí veřejné správy Využití identity managementu v prostředí veřejné správy Tomáš Král Account Technology Strategist, Public Sector Microsoft ČR Realita dneška: Rostoucí počet provozovaných či používaných, často heterogenních

Více

vlastnosti Výsledkem sledování je: a) Využití aplikací b) Používání internetu c) Vytížení počítačů d) Operační systém e) Sledování tisků

vlastnosti Výsledkem sledování je: a) Využití aplikací b) Používání internetu c) Vytížení počítačů d) Operační systém e) Sledování tisků Program Aktivity propojuje prvky softwarového a personálního auditu, které jsou zaměřeny na optimalizaci firemních nákladů. Slouží ke zjištění efektivity využívání softwarového a hardwarového vybavení

Více

2. setkání interních auditorů ze zdravotních pojišťoven

2. setkání interních auditorů ze zdravotních pojišťoven 2. setkání interních auditorů ze zdravotních pojišťoven Současné výzvy IT interního auditu 20. června 2014 Obsah Kontakt: Strana KPMG průzkum stavu interního auditu IT 2 Klíčové výzvy interního auditu

Více

Příklady využití IT pro usnadnění práce měst a obcí Libereckého kraje. Ing. Zdeněk Jiráček ředitel společnosti DATRON, a.s.

Příklady využití IT pro usnadnění práce měst a obcí Libereckého kraje. Ing. Zdeněk Jiráček ředitel společnosti DATRON, a.s. Příklady využití IT pro usnadnění práce měst a obcí Libereckého kraje Ing. Zdeněk Jiráček ředitel společnosti DATRON, a.s. 1 IT a usnadnění práce? Máte pocit, že Vám informační technologie šetří práci

Více

Manuál pro uživatele aplikace FUEL 2000 Enterprise

Manuál pro uživatele aplikace FUEL 2000 Enterprise aplikace FUEL 2000 Enterprise Zpracoval: Ondřej Bejšovec JS Petrol s.r.o. Autor programu: UNICODE Systems, s.r.o. Ruská ul.14 674 01 Třebíč IČO: 26224992-1 - Úvod a přihlášení do systému 1) O systému Srdcem

Více

E-aukce- elektronická aukce vozidelmanuál

E-aukce- elektronická aukce vozidelmanuál E-aukce- elektronická aukce vozidelmanuál Úvod Jedná se o interní zaměstnaneckou aukci vozidel skupiny AGEL, ve které lze odprodat vozidla v majetku společností skupiny AGEL zaměstnancům. Účastnit se dražby

Více

Zvýšení kvality IA s využitím nových technologií: Představení řešení IDEA - SymSure pro CCM

Zvýšení kvality IA s využitím nových technologií: Představení řešení IDEA - SymSure pro CCM Jaromír Jiroudek Lukáš Mikeska J + Consult Ernst & Young Zvýšení kvality IA s využitím nových technologií: Představení řešení IDEA - SymSure pro CCM Náplň setkání 1. Rychlý úvod do CCM/CPM 2. Představení

Více

Přijatá faktura. Do systému DMS se faktury přijaté zakládají automaticky.

Přijatá faktura. Do systému DMS se faktury přijaté zakládají automaticky. Přijatá faktura Zpracování přijaté faktury Faktura přijatá vzniká v Heliosu Orange s příslušnými náležitostmi. Doklad tvoří hlavička, položky (řádky) a přílohy (soubory). Přílohy jsou scan faktury, likvidační

Více

Celní správa ČR ICT. Ing. Michael Lojda ředitel odboru informatiky GŘC 22.3.2010

Celní správa ČR ICT. Ing. Michael Lojda ředitel odboru informatiky GŘC 22.3.2010 Celní správa ČR ICT Ing. Michael Lojda ředitel odboru informatiky GŘC 22.3.2010 Postavení CS v rámci MF Ministerstvo financí ČR Generální ředitelství cel Generální finanční ředitelství 8 Celních ředitelství

Více

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější 1 Vytvoření profilu zadavatele... 2 1.1 Doplnění identifikátoru profilu zadavatele ve VVZ... 2 2 Správa profilu... 3 2.1 Vytvoření

Více

PRODEJ Prodej je pochopitelně základní funkcí pokladního systému. Systému MERCATOR umožňuje prodej realizovat ve 3 režimech:

PRODEJ Prodej je pochopitelně základní funkcí pokladního systému. Systému MERCATOR umožňuje prodej realizovat ve 3 režimech: MERCATOR Moderní pokladní systém od společnosti SICONET a.s. Co je MERCATOR MERCATOR je PC pokladní systém určený především maloobchodním a velkoobchodním prodejnám společností, jejichž podnikovým systémem

Více

Využití inteligentních formulářů na MMK

Využití inteligentních formulářů na MMK Využití inteligentních formulářů na MMK Jiří Jarema jiri.jarema@karvina.cz Obsah prezentace Dokumenty RM/ZM Řízení přístupových práv Cestovní příkaz Žádanka o plánovanou absenci Distribuce dokumentů 2

Více

Akce je financována z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR

Akce je financována z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR Akce je financována z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR Zadávací dokumentace k výběrovému řízení na dodávku kurzů projektového managementu

Více

Novinky v aplikaci. Nový modul Trasy Nové ceny GPS jednotek Security. Rychlý průvodce Administrátora, Alerty, Autopůjčovnou

Novinky v aplikaci. Nový modul Trasy Nové ceny GPS jednotek Security. Rychlý průvodce Administrátora, Alerty, Autopůjčovnou Nový modul Trasy Nové ceny GPS jednotek Security v aplikaci V Security funkcích, které jsou nově ve verzích Car Control Basic a Standard, vás seznámíme s možností využití alertů například pro dohled nad

Více

ELO for SAP. Na nejvyšší úrovni. Komplexní správa obsahu s ELO a SAP. Komplexní správa obsahu s ELO a SAP

ELO for SAP. Na nejvyšší úrovni. Komplexní správa obsahu s ELO a SAP. Komplexní správa obsahu s ELO a SAP Na nejvyšší úrovni Certifikované ECM zcela propojuje funkcionalitu SAP a pomocí SAP Archivelink. Plně integrované do světa podnikových řešení SAP, poskytuje vhodné řešení pro optimalizaci procesů založených

Více

On-line dražební systém EDEN návod k použití

On-line dražební systém EDEN návod k použití On-line dražební systém EDEN návod k použití Obsah dokumentu 1. Registrace uživatele...2 2. Verifikace (ověření) e-mailu...3 3. Zapomenuté heslo...3 4. Přihlášení uživatele...4 5. Změna hesla...5 6. Přehled

Více

Nová áplikáce etesty Př í přává PC ž ádátele

Nová áplikáce etesty Př í přává PC ž ádátele Nová áplikáce etesty Př í přává PC ž ádátele Verze 0.6 Datum aktualizace 20. 12. 2014 Obsah 1 Příprava PC žadatele... 2 1.1 Splnění technických požadavků... 2 1.2 Prostředí PC pro žadatele... 2 1.3 Příprava

Více

ELEKTRONICKÉ SCHVALOVÁNÍ LIKVIDAČNÍCH LISTŮ (FAKTUR)

ELEKTRONICKÉ SCHVALOVÁNÍ LIKVIDAČNÍCH LISTŮ (FAKTUR) ELEKTRONICKÉ SCHVALOVÁNÍ LIKVIDAČNÍCH LISTŮ (FAKTUR) Likvidační list je generován z informačního systému ifis a v podobě podkladů pro schválení se přenáší do aplikace VERSO, kde se likvidační listy elektronicky

Více

Rozvoj IdM Správa uživatelských oprávnění. Bronislava Palíková Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem projekt Fondu rozvoje CESNET

Rozvoj IdM Správa uživatelských oprávnění. Bronislava Palíková Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem projekt Fondu rozvoje CESNET Rozvoj IdM Správa uživatelských oprávnění Bronislava Palíková Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem projekt Fondu rozvoje CESNET IdM a správa uživatelských oprávnění Zavedení nového IdM

Více

Aplikace Elektronická podání Transakční část portálu veřejné správy

Aplikace Elektronická podání Transakční část portálu veřejné správy Aplikace Elektronická podání Transakční část portálu veřejné správy Vysvětlení pojmů Obsah Občan 3 Organizace 3 Zástupce 3 Uživatel 3 4 Zastupování 5 Služba 6 Transakce 6 Vlastník služby 6 Registrace 6

Více

SCHVALUJTE ASAP JEDNOTNÉ SCHVALOVÁNÍ V PROSTŘEDÍ SAP. smooth business flow

SCHVALUJTE ASAP JEDNOTNÉ SCHVALOVÁNÍ V PROSTŘEDÍ SAP. smooth business flow smooth business flow SCHVALUJTE ASAP JEDNOTNÉ SCHVALOVÁNÍ V PROSTŘEDÍ SAP con4pas, s.r.o. Novodvorská 1010/14A, 140 00 Praha 4 tel.: +420 261 393 211, fax: +420 261 393 212 www.con4pas.cz Cíle semináře

Více

<Insert Picture Here> Jak garantovat bezpečnost systémů ve státní správě

<Insert Picture Here> Jak garantovat bezpečnost systémů ve státní správě 1 Jak garantovat bezpečnost systémů ve státní správě Tomáš Dvořáček Oracle Consulting Kvíz na začátek Čím se proslavil tento muž: Jménem Herve Falciani Autor bezpečnostního SW pro

Více

WORKFLOW ZAUTOMATIZUJE PRACOVNÍ TOKY DATOVÉHO PŘENOSU PODLE PLÁNU NEBO VYVOLANÉ

WORKFLOW ZAUTOMATIZUJE PRACOVNÍ TOKY DATOVÉHO PŘENOSU PODLE PLÁNU NEBO VYVOLANÉ WORKFLOW ZAUTOMATIZUJE PRACOVNÍ TOKY DATOVÉHO PŘENOSU PODLE PLÁNU NEBO VYVOLANÉ UDÁLOSTMI. TÍM OPTIMALIZUJE RIZIKA SPOJENÉ S MANUÁLNÍ VÝMĚNOU INICIOVANOU UŽIVATELEM A SNIŽUJE ČASOVOU NÁROČNOST TĚCHTO ČINNOSTÍ.

Více

Cloud - jak jej monitorovat, reporty, účtování a fakturace

Cloud - jak jej monitorovat, reporty, účtování a fakturace Cloud - jak jej monitorovat, reporty, účtování a fakturace Ctibor Duda, Client Technical Professional Ctirad Navrátil, Client Technical Professional 1 2011 IBM Corporation Co dělá cloud cloudem Workflow

Více

SW podpora projektového řízení

SW podpora projektového řízení Browser MS-Project SW podpora projektového řízení Společnost appcore s.r.o. nabízí služby v oblastech systémové integrace, softwarové integrace a řízení organizace. Veškeré služby naší společnosti jsou

Více

OBSAH. Nasazení standardního podnikového informačního systému 9. Přehled komponent systému SAP 13. Úvod do používání systému SAP 31

OBSAH. Nasazení standardního podnikového informačního systému 9. Přehled komponent systému SAP 13. Úvod do používání systému SAP 31 3 Kapitola 1 Nasazení standardního podnikového informačního systému 9 Standardní podnikový informační systém 10 Podnikové informační systémy 10 Zavádění systémů ERP 12 Kapitola 2 Přehled komponent systému

Více

Milníky CAFM v ČSOB. I. Fáze Realizace BASE SAP + SAP REM Archibus:

Milníky CAFM v ČSOB. I. Fáze Realizace BASE SAP + SAP REM Archibus: Rozvoj CAFM v ČSOB 24.11.2011 Milníky CAFM v ČSOB I. Fáze Realizace BASE 2005-2010 2005 SAP + SAP REM Archibus: 2006 1. etapa Dispečink interface na SAP, ACOM, HP dispečink, stěhování, CAD management plány

Více

MĚSTSKÝ ROK INFORMATIKY KLADNO

MĚSTSKÝ ROK INFORMATIKY KLADNO Roman Hlaváč - IBM Local Government Manager Miloš Hurdálek - SW specialist 9. června 2011 Chytrá řešení pro města a obce Identity pod kontrolou Identity & Access Management (nejen) pro integraci úřadu

Více

PRACOVNÍ SKUPINA 5. Zdeněk KOCOUREK, IDS Advisory Lucie VESELÁ, Ministerstvo financí. Kybernetická bezpečnost IT

PRACOVNÍ SKUPINA 5. Zdeněk KOCOUREK, IDS Advisory Lucie VESELÁ, Ministerstvo financí. Kybernetická bezpečnost IT PRACOVNÍ SKUPINA 5 Zdeněk KOCOUREK, IDS Advisory Lucie VESELÁ, Ministerstvo financí Kybernetická bezpečnost IT Metoda GROW 1. G Goal setting stanovení cíle pracovní skupiny, potvrzení tohoto cíle s účastníky

Více

Katalog služeb a podmínky poskytování provozu

Katalog služeb a podmínky poskytování provozu Příloha č. 1 Servisní smlouvy Katalog služeb a podmínky poskytování provozu Část P2_1 P2_1_Katalog služeb a podmínky poskytování provozu 1 Obsah 1 OBSAH... 2 2 DEFINICE POJMŮ... 3 3 DEFINICE SLUŽEB, KOMPONENT

Více

Zpráva o činnosti a výstupech interního auditu ČT

Zpráva o činnosti a výstupech interního auditu ČT Zpráva o činnosti a výstupech interního auditu ČT Aktualizace za rok 2016 Zpracoval Martin Veselý, vedoucí interního auditu Předkládá Petr Dvořák, generální ředitel ČT Květen 2017 Usnesení RČT č. 101/09/16

Více

klíčová aktivita: Nastavení vnitřního řídícího a kontrolního systému na městském úřadě

klíčová aktivita: Nastavení vnitřního řídícího a kontrolního systému na městském úřadě Specifikace programové podpory klíčová aktivita: Nastavení vnitřního řídícího a kontrolního systému na městském úřadě Podpora procesů VŘKS bude zajištěna implementací programového nástroje formou služby

Více

1. Integrační koncept

1. Integrační koncept Příloha č. 2: Technický popis integrace 1. Integrační koncept Z hlediska koncepčního budování Smart Administration na Magistrátu města Mostu je možno hovořit o potřebě integrace tří úrovní systémové architektury

Více

Už ivatelska dokumentace

Už ivatelska dokumentace Už ivatelska dokumentace Aplikace Portál úspěšných projektů je určena k publikování informací o projektech realizovaných za přispění některého z Operačních programů v gesci Ministerstva vnitra České republiky.

Více

Vítejte v aplikaci Objednejse-online.

Vítejte v aplikaci Objednejse-online. Vítejte v aplikaci Objednejse-online. 1. První přihlášení do aplikace Objednejse-online 2. Můj účet 2.1 osobní údaje 2.2 Moje rezervace 2.2.1 Detail rezervace 2.2.2 Řazení rezervací 2.3 Moje stránka 3.

Více

6. Efektivní správa papírových dokumentů v organizaci a jejich digitalizace

6. Efektivní správa papírových dokumentů v organizaci a jejich digitalizace 6. Efektivní správa papírových dokumentů v organizaci a jejich digitalizace Verze dokumentu: 1.0 Autor: Jan Lávička, Microsoft Časová náročnost: 30 40 minut 1 Cvičení 1: Digitalizace dokumentů a jejich

Více

IDENTITY MANAGEMENT Bc. Tomáš PRŮCHA

IDENTITY MANAGEMENT Bc. Tomáš PRŮCHA IDENTITY MANAGEMENT Bc. Tomáš PRŮCHA 20. 12. 2013 ÚVOD S penetrací IT do fungování společnosti roste důraz na zabezpečení důvěrnosti a opravdovosti (autenticity) informací a potvrzení (autorizaci) přístupu

Více

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější 1 Vytvoření profilu zadavatele... 2 1.1 Doplnění identifikátoru profilu zadavatele ve VVZ... 2 2 Správa profilu... 3 2.1 Vytvoření

Více

Jak efektivně ochránit Informix?

Jak efektivně ochránit Informix? Jak efektivně ochránit Informix? Jan Musil jan_musil@cz.ibm.com Informix CEE Technical Sales Information Management Jsou Vaše data chráněna proti zneužití? 2 Ano, pokud... 3 Nepoužitelné Steve Mandel,

Více

Bolesti a přínosy. Ing. J. Skorkovský, CSc. pro ESF MU

Bolesti a přínosy. Ing. J. Skorkovský, CSc. pro ESF MU Bolesti a přínosy Ing. J. Skorkovský, CSc. pro ESF MU Bolesti ve zpracování informací Téměř všechno, co vidíme v podniku konkurenta, je dnes možné zreprodukovat kdekoliv na světě (poznámka k Číně) Nelze

Více

BBM HelpDesk Popis služby, srpen 2015

BBM HelpDesk Popis služby, srpen 2015 BBM HelpDesk Popis služby, srpen 2015 1. Definice pojmů V tomto dokumentu jsou použity následující pojmy ve specifickém významu: Dodavatel Zákazník Klient Uživatel Produkt Společnost BBM s.r.o., servisní

Více

Řešení potřeb veřejné správy pomocí velkých i malých BI systémů. Tomáš Jindřich Pavel Bobkov 19.9.2013

Řešení potřeb veřejné správy pomocí velkých i malých BI systémů. Tomáš Jindřich Pavel Bobkov 19.9.2013 Řešení potřeb veřejné správy pomocí velkých i malých BI systémů Tomáš Jindřich Pavel Bobkov 19.9.2013 Agenda 1) Požadavky organizací veřejného sektoru 2) Porovnání standardních a specializovaných BI 3)

Více

GINIS na KrÚ Středočeského kraje

GINIS na KrÚ Středočeského kraje 9.4.2014 GINIS na KrÚ Středočeského kraje Informační systém GINIS na Krajském úřadu Středočeského kraje GINIS na KrÚ Středočeského kraje, Václav Pávek, www.gordic.cz GORDIC Specialista v oblasti veřejné

Více

egovernment ready úřad

egovernment ready úřad egovernment ready úřad Ing. Václav Koudele Strategy architect Tel.: +420 602 191 122 Vaclav.koudele@microsoft.com Ing. Zdeněk Dutý Ředitel pro egovernment Tel.: +420 910 972 131 zdenek.duty@autocont.cz

Více

Společnost MEFISTO SOFTWARE, a.s. uvádí na trh nový produkt Mefisto CAMPUS.

Společnost MEFISTO SOFTWARE, a.s. uvádí na trh nový produkt Mefisto CAMPUS. Společnost MEFISTO SOFTWARE, a.s. uvádí na trh nový produkt Mefisto CAMPUS. Mefisto CAMPUS je systém pro správu ubytovacích kapacit v provozech typu ubytovny, internáty, koleje, atd. V těchto provozech

Více

netauto komplexní informační systém pro autobazary netauto je komplexní obchodní řešení pro Váš autobazar. Díky systému netauto budete:

netauto komplexní informační systém pro autobazary netauto je komplexní obchodní řešení pro Váš autobazar. Díky systému netauto budete: netauto komplexní informační systém pro autobazary Hlavní pohled na systém netauto netauto je komplexní obchodní řešení pro Váš autobazar. Díky systému netauto budete: mít dokonalý přehled o vykoupených

Více

Distribuce plynu online

Distribuce plynu online Distribuce plynu online Změny v systému přihlašování pro DODAVATELE RWE od ledna 2016 Vektorová data Nahlášení cizí stavby Techničtí partneři žádosti o připojení RWE Grid Holding, 31. 12. 2015 STRANA 1

Více

QAD CRM. Vladimír Bartoš. konzultant

QAD CRM. Vladimír Bartoš. konzultant QAD CRM Vladimír Bartoš konzultant Integrace QAD CRM QAD EA Artikly Adresy Nabídky Prodejní objednávky Instalovaná báze Servisní volání Servisní kontrakty Servisní nabídky Nabídky volání Měny Uživatelé

Více

con4pas Nákupní den - Vzhůru do oblak?

con4pas Nákupní den - Vzhůru do oblak? Zámek Štiřín, 24. září 2015 Elektronická podpora nákupu - Systémová podpora elektronických výběrových řízení 24.4.2014 1 Agenda 24.9.2015, Štiřín, Ringhofferova 711, Štiřín, 251 68 Kamenice 8.00-9.00 Snídaně

Více

Orsoft Open Finanční účetnictví VÁCLAV KAŠPAR

Orsoft Open Finanční účetnictví VÁCLAV KAŠPAR Orsoft Open Finanční účetnictví VÁCLAV KAŠPAR Obsah o Důvody pro změnu o Procesní schéma o Deníky dokladů o Účetní knihy o Saldo o Převod dat Finančního účetnictví do Orsoft Open Důvody pro změnu o Potřeby

Více

Identity Manager 4. Poskytujte okamžitý přístup ke zdrojům v rámci celého podniku

Identity Manager 4. Poskytujte okamžitý přístup ke zdrojům v rámci celého podniku Produktový leták Identity Manager 4 Ve vašem podniku probíhá neustálý boj s časově náročnými manuálně prováděnými procesy a strmě rostoucími náklady na obsluhu přístupů ke zdrojům v rámci celých systémů,

Více

Příloha č. 12. Systém společného přihlašování, tzv. Single Sign On, ochrana dat

Příloha č. 12. Systém společného přihlašování, tzv. Single Sign On, ochrana dat Název projektu: Redesign Statistického informačního systému v návaznosti na zavádění egovernmentu v ČR Příjemce: Česká republika Český statistický úřad Registrační číslo projektu: CZ.1.06/1.1.00/07.06396

Více